GEMEENTE OVERIJSE. route. Zondag 1 mei tot 18u

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE OVERIJSE. route. Zondag 1 mei 2016 10 tot 18u"

Transcriptie

1 GEMEENTE OVERIJSE Kunst route Zondag 1 mei tot 18u

2 KUNSTROUTE 2016 is een project in het kader van cultuur-inje-buurt Overijse-centrum en van de Vlaamse Week van de Amateurkunsten. 34 kunstenaars die in Overijse of haar gehuchten actief zijn, willen jou graag op 1 mei ontvangen tussen 10 en 18u. Stippel, met deze brochure in de hand, een mooie KUNSTROUTE uit langsheen hun ateliers, huizen, tuinen of kunstgaleries. Daar kan je de kunstenaars aan het werk zien, hun werk bewonderen, naar hun toelichtingen luisteren of een demonstratie meepikken. In deze brochure vind je een handige kaart waarop de te bezoeken locaties staan aangeduid, alsook een woordje uitleg over de deelnemende kunstenaars en hun werk. We wensen iedereen, bezoekers en kunstenaars, een fijne dag toe, met onvergetelijke esthetische ervaringen. Bedankt aan de deelnemende kunstenaars om van KUNSTROUTE 2016 een succes te maken!

3 Auroch (1) Kapucijnendreef 34 Jezus-Eik Techniek: Schilderkunst / tekenen Contact: beckers.auroch@telenet.be auroch.artbook.me Wat te doen? Atelier bezoeken Auroch is schilder, dichter en filosoof. Zijn verscheidenheid van technieken en het dynamisme van zijn vormen zijn geen teken van een vrijblijvend spel of wanorde. Elke pennentrek, potlood- of houtskoollijn, elke penseelveeg bezielt een geheel en geeft uitdrukking van zielsgesteldheid. Je kon zijn werk al zien op 24 tentoonstellingen. Erika Kaut (2) Mouflonlaan 29 Jezus-Eik Techniek: Schilderkunst acryl Contact: ew.kaut@skynet.be Wat te doen? Werk bezichtigen Erika ging in de leer bij verschillende Duitse, Belgische en Nederlandse kunstenaars. Ze werkt sinds 25 jaar met keramiek. Ze oogst vooral succes met haar in de Japanse raku -techniek uitgevoerde werken. Momenteel is ze eerder actief in de abstracte schilderkunst, gekenmerkt door een brede waaier aan acrylkleuren. Ook collages in verschillende materialen zijn één van haar grote passies geworden.

4 Paula Van den Borre & Yvan Muyldermans (3) Financialaan 29 Maleizen Techniek: Schilderkunst aquarel Contact: Wat te doen? Werk bezichtigen Sinds Paula en Yvan gepensioneerd zijn, is het aquarellen voor beiden een aangename hobby geworden. Enkele jaren werden ze begeleid door Magda Calleeuw in het aquarelatelier in Kraainem, waar ze deelnamen aan meerdere tentoonstellingen. Het schilderen geeft hen het plezier om creatief bezig te zijn. Eerder namen ze deel aan Kunst in Overijse en Artotheek. Maria Ortego de la Fuente (4) Terholstdreef 50 Maleizen Techniek: Schilderkunst abstract Contact: Wat te doen? Werk bezichtigen. Demonstratie tekenen en aquarel om 15u. Maria is geboren in Spanje. Ze werd gevormd in Brussel en Eigenbrakel en behaalde de hogere graad Schilderen, Tekenen en Aquarel. Haar impressionistische schilderkunst is geëvolueerd naar een abstract expressionisme op basis van olieverf, acrylverf en aquarel. Van 2000 tot 2013 gaf Maria cursussen tekenen en schilderen in Terhulpen.

5 Josane Demuylder (5) F. Bergiersstraat 153 Maleizen Techniek: Bead embroidery Contact: josanedemuylder.wordpress.com Wat te doen? Werk bezichtigen / toelichting verschillende technieken Josane is autodidact. Elk van haar fantasiejuwelen is een uniek stuk en bevat wel duizenden kraaltjes. Soms duurt het wel tot drie weken om er één te maken. Ze gaat aan de slag met microkraaltjes en een naald, geweven of geborduurd. Anne-Marie Van de Vijver (6) Heurkstraat 15 - Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst / tekenen Wat te doen? Werk bezichtigen / toelichting van het proces / demonstratie pigmenten Anne-Marie laat zich voor haar kunst fascineren door de natuur en diens transformatieve eigenschappen. Sinds 2004 legt ze zich toe op de Tibetaanse religieuze thangkaschilderkunst. Momenteel is ze geïnteresseerd in boeddhistische kunst in het algemeen en in de Westerse mandalakunst. Het werken met diverse materialen (potlood, acryl, olieverf, pigment) om ideeën weer te geven, blijft een fascinerende zoektocht.

6 RAM-8 GROEP (7) EXPO RTT: Gebr. Danhieuxstraat 9 - Overijse-centrum Contact: voorzitter Alex Van Bogaert alex.vanbogaert@skynet.be Wat te doen? Demonstratie glasparels aan de brander / demonstratie magisch vierkant / demonstratie zometool / werk bezichtigen Anusch Bayens Techniek: Glasparels Anusch ontwerpt al 20 jaar juwelen met haar eigen glasparels maar werkt ook met parels uit Afrika en de rest van de wereld. Sinds kort maakt ze ook sculpturen, objecten en schilderijen van glas. Ze stelt regelmatig tentoon in België, Frankrijk, maar ook in de VS en Japan André Thomas Techniek: Schilderkunst acryl en aquarel Eerst vakkennis, kunst komt vanzelf is André s motto. Met vorming in etsen, boetseren, modelschilderen, boekillustratie, publiciteits-, cartoon- en antiek tekenen ontbreekt het hem niet aan dat eerste. Carmen Geens Techniek: Beschilderde bas-reliëfs Carmen is lerares plastische opvoeding. Ze maakt in haar vrije tijd bas-reliëfs uit hout die ze beschildert met acrylverf. Ze is een vaste waarde bij kunstprojecten in de Druivenstreek en is lid van kunstenaarscollectief RAM8. Mark Pieters Techniek: Schilderkunst / 3D-kunst Klassieke architectuur was altijd al het hoofdthema van Marks werk. Jarenlang trachtte hij ideale gebouwen te tekenen en schilderen. De laatste tijd gebruikt hij daar steeds vaker de computer en 3D-kunst voor.

7 Alex Van Bogaert Techniek: Schilderkunst - abstract Alex abstracte stijl is adembenemend eenvoudig. Elke vorm en diepte wordt gesuggereerd door louter kleur. Hij zoekt in zijn tekeningen naar de essentie van een lijnen-, vlakken- en kleurenspel. De toeschouwer ziet een geordend geometrisch beeld met een terugkerende symmetrie, die toch ondergeschikt is aan de krachten van zijn schilderijen. Samuel Verbiese Techniek: Schilderkunst / labyrints / zometool Samuel gaat op eigenzinnige manier op zoek naar zijn bipolaire belangstelling voor het menselijk lichaam en het portret enerzijds, en strakke geometrische constructies zoals labyrinten en tangramoïden, anderzijds. Het zijn speelse composities, vaak wat cryptisch, waarschijnlijk als overblijfsel van de zoekprentjes uit zijn jeugd. Nico Willemsens Techniek: Mix sculptuur / aquarel / etsen / droge naald / inkt Nico gebruikt vele technieken tegelijk, om snapshots, broze momenten te creëren. Hij doet je stilstaan bij het magisch moment waarop dingen of wezens, door emoties of een knipoog samengebracht, een nieuwe entiteit vormen met een bijzondere uitstraling. Tot voorbij de realiteit. Carlo De Pauw Techniek: Digitaal penseel / 3D-design Carlo integreert wiskunde en kunst onder de noemer wiskunst. Hij maakt ingewikkelde structuren in hout op basis van ruimtelijke veelvlakken. Hij verwerkt meetkundige elementen in kleurrijke digitale schilderijen met oog voor harmonieuze verhoudingen en het spel van licht en schaduw. Magische vierkanten en imaginaire fauna en flora behoren eveneens tot zijn digitaal schilderwerk.

8 1 Jezus-Eik O Maleizen 3 4

9 Eizer 13 1 Auroch Kapucijnendreef 34 2 Erika Kaut Mouflonlaan 29 3 Paula Van den Borre & Yvan Muyldermans Financialaan 29 4 Maria Ortego de la Fuente Terholstdreef 50 5 Josane Demuylder Felicien Bergiersstraat Anne-Marie Van de Vijver Heurkstraat 15 7 Ram-8 Groep Gebroeders Danhieuxstraat 9 8 Diane Gacki & Denis Susswein Kordialestraat 15 9 Uta Gramke-Hansmann Sint-Annastraat 84 verijse Terlanen 12 Tombeek 10 Johan Lewi Egidiuslaan 3 11 Academie Jean Rigaux Brusselsesteenweg Claudine De Vroey Hannekensboslaan Viviane Dermon Jagersstraat 9 14 Marysia de Pourbaix Justus Lipsiusplein Leen Wouters Stationsstraat Jacques Vanderlinden Stationsstraat 3 17 Tilly Pieters Borchthof 4 18 Jeff van den Broeck Speelberg 47 B

10 Diane Gacki (8) Kordialestraat 15 - Overijse-centrum Techniek: Keramiek raku en kleidraaien Contact: ceramique.diane@gmail.com Wat te doen? Demonstratie glasatelier Dianes keramiekwerken zijn door de natuur, de woestijnen, de oceanen en haar verre reizen geïnspireerd. Ze mengt verschillende kleisoorten, kleuren, texturen en materies. Ze is opgeleid in draaien, keramiek en raku. Haar voorkeur gaat naar abstracte vormen. Sinds twee jaar maakt ze ook glazen voorwerpen. Denis Susswein (8) Kordialestraat 15 - Overijse-centrum Techniek: Glasjuwelen & glasbeads Contact: Wat te doen? Demonstratie glasatelier Denis werk bestaat hoofdzakelijk uit het maken van glazen neushoorns volgens de techniek van glasbeads en glasjuwelen. Sinds 2010 realiseerde hij meer dan 750 neushoorns, die allemaal verschillend zijn. Denis laat zich onder meer inspireren door emoties, kleuren, de natuurelementen en de actualiteit.

11 Uta Gramke-Hansmann (9) St. Annastraat 84 - Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst Contact: uta_gramkehansmann@yahoo.de Wat te doen? Werk bezichtigen Uta studeerde in 1982 af aan de Universiteit van Hamburg als modeontwerpster. Na actief te zijn als zelfstandig modeontwerpster, heeft ze zich recenter toegelegd op schilderwerk en grafische kunst. Johan Lewi (10) Egidiuslaan 3 - Overijse-centrum Techniek: Keramiek - sculpturen Contact: johan.lewi@telenet.be Wat te doen? Rondleiding in atelier en expositieruimten / toelichting over werktuigen en materialen, de opbouw van een sculptuur, de verschillende fasen van het groeiproces Keramiek wordt door Johan aangevoeld als een subtiel spel tussen kunst, ambacht en engineering. Kunst staat voor het intuïtieve, het creatieve en het spel met kleur, vorm en materie. Ambacht omvat het gebruik van diverse materialen en werktuigen. Engineering is de architecturale opbouw van totems, piramides, basreliëfs en figurencomposities. Johans werk is een ode aan leven met een innerlijke glimlach en bezit een tijdloze dimensie.

12 Academie Jean Rigaux (11) Brusselsesteenweg Overijse-centrum Contact: begeleidster Nina Joerchjan artimoda_n@yahoo.fr Wat te doen? Werk bezichtigen In een ongedwongen sfeer leren schilderen en tekenen of gewoon in groep schilderen om van elkaar bij te leren. Dat kan bij de vrienden van de Academie Jean Rigaux. Onder het wakende oog van Nina Joerchjan begint u van nul, of leert u nieuwe technieken bij. Er is geen vast leerplan en er zijn geen leerverplichtingen, laat staan examens. Het is een open vereniging voor degenen die graag onder gelijkgestemden hun hobby willen beoefenen in een daartoe perfect uitgerust lokaal. Tijdens de kunstroute kan u het werk bewonderen van Jamila Aliyeva Marie-Thérèse Favoreel Miriam Hofman Nina Joerchjan Annie Larochette Ulle Liflander Martine Mollet Frida Vloebergh

13 Claudine De Vroey (12) Hannekensboslaan 15 - Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst olieverf / tekenen droedels Contact: claudine.devroey@telenet.be Wat te doen? Demonstratie droedels: automatisch tekenen / werk bezichtigen Claudine volgde 5 jaar de tekenopleiding aan BKO, gevolgd door 5 jaar schilderkunst in de Ecole des Arts in Eigenbrakel. Ze laat zich inspireren door thema s uit de eigen streek of wordt gevoed door haar verbeelding. Met acryl en olie maakt ze kleurig figuratieve en lyrisch abstracte werken. Viviane Dermon (13) Jagersstraat 9 - Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst aquarel / kunsttherapie Contact: dermon.viviane@telenet.be Wat te doen? Workshop kunsttherapie Na 35 jaar les plastische opvoeding te geven in de humaniora, sloeg Viviane een andere weg in. Ze startte het welzijnsatelier Leven-1-Kunst op. De rode draad doorheen elk atelier is de emotie die wordt teweeggebracht in elke ziel en de natuur. Het doet Viviane telkens plezier om mensen hun creatief potentieel te zien ontdekken, zelfs op volwassen leeftijd.

14 Marysia de Pourbaix (14) Kunsthandel Jean Rigaux Justus Lipsiusplein 15 - Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst abstract Contact: Wat te doen? Werk bezichtigen Marysia creëert haar werken in de eerste plaats om er zelf plezier aan te beleven. Traditionele regels van de kunst kunnen haar gestolen worden, en ze laat haar creativiteit niet beknotten door zich tot één bepaalde stijl te beperken. Ze schildert voornamelijk abstract. Concept, techniek, vorm en kleur primeren, maar sporadisch vind je toch figuratieve elementen terug. Leen Wouters (15) Stationsstraat 57 - Overijse-centrum Techniek: Fotografie portret / foodstyling Contact: info@foto-enzo.be Wat te doen? Werk bezichtigen / portretfotografie ter plaatse / toelichting job als foodstylist Leen studeerde fotografie aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Ze werkt als foodstyliste en geeft ook les fotografie aan de BKO kunstschool in Overijse.

15 Jacques Vanderlinden (16) Stationsstraat 3 Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst figuratief Contact: jacquesvanderlinden@telenet.be Wat te doen? Werk bezichtigen Jacques streeft naar perfectie tot in het kleinste detail. Zijn stillevens spreken de kijker aan, ook al zijn ze bedoeld om stil te wezen. Hij hanteert perspectief, licht en kleur om dagdagelijkse voorwerpen in de verf te zetten. Zijn realisme daagt de kijker uit om dichterbij te komen, en daarmee heeft de schilder zijn doel bereikt. Tilly Pieters (17) Borchthof 4 Overijse-centrum Techniek: Schilderkunst acryl op doek Contact: tilly.pieters@gmail.com Wat te doen? Werk bezichtigen Centraal in Tilly s werk staat de natuur in haar puurste vorm. Desolate, rurale landschappen brengt ze op verfrissende wijze in beeld. De realistische weergave van het subject ruimt plaats voor een persoonlijke benadering van het landschap, uitgaande van een focus op kleur en vervreemding.

16 Jeff van den Broeck (18) Speelberg 47b - Overijse-centrum Techniek: Kleidruk en monoprints Contact: jhvndbrk@gmail.com Wat te doen? Werk bezichtigen Jeff leerde de knepen van het vak bij Britse pottenbakkers. Hij maakt klei-monoprints; unieke afdrukken die in verschillende lagen gekleurd slib worden aangebracht op een kleiplaat. Er zijn geen twee identieke afdrukken mogelijk, dus elke prent is een origineel. De laatste jaren wordt zijn werk vooral tentoongesteld in de Filipijnen. Meer info Cultuurcentrum Den Blank. Begijnhof 11, 3090 Overijse. Tel , info@denblank.be, Colofon Verantwoordelijk Uitgever: college van burgemeester en schepenen, Dieter Vanderhaeghe, gemeentesecretaris en Dirk Brankaer, burgemeester, Begijnhof 17, 3090 Overijse Samenstelling: Cultuurcentrum Den Blank Vormgeving: An Leblicq Druk: Drukkerij Dewaet

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 INLEIDING Reeds voor de vijfde keer stellen de Nijlense amateurkunstenaars, met het nodige enthousiasme, hun werk voor aan het grote publiek en maken zo kunst

Nadere informatie

Titel; Het meisje met de parel.

Titel; Het meisje met de parel. Titel; Het meisje met de parel. Kunstenaar: Myriam Hazelset Afmetingen:. Informatie: Pentekening Prijs: 450 (kunstenaar) Ivo-150 (Veilen) Op de kunstacademie moesten we de oude meesters soms als oefening

Nadere informatie

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE Concept: Annelinde de Jong Tekst: Annelinde de Jong en Kevin Aerts Annelinde de Jong, 2012 1 WAARNEMEN Check,

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R

K U N S T K A L E N D E R KUNST KALENDER 2 0 1 6 Exposities 2016 Januari Annemieke Fictoor -schilderijen dec 2015 maart 2016 eerste verdieping Marieke Rosing -schilderijen dec 2015 maart 2016 begane grond Sannie Oppelaar - beelden

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27.

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27. Pagina 1 van 5 Spiekkaart Kunst 1. Over kunst en kunstenaars 1.1. Wat is kunst? Wat zijn kunstwerken? Wat is een kunstenaar? Als mensen creatief aan de slag gaan maken ze kunstwerken. Mensen die kunst

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

02.04. s i t i e. ziezo souza. 25 jaar kunstenaarscollectief

02.04. s i t i e. ziezo souza. 25 jaar kunstenaarscollectief c e n t r u m b e e l d e n d e k u n s t e m m e n e x p o s i t i e ziezo souza 25 jaar kunstenaarscollectief 02.04 2 0 1 1 t / m 1 3. 0 6 2 0 1 1 Z i e z o S o u z a 2 5 j a a r k u n s t e n a a r

Nadere informatie

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur Kunstmarkt In en om de beeldentuin: 13.00-16.00 uur Amanda en Jantina, Anneke van Venrooy, Arian Middelveld, Arthur Boere, Geert Oldenbeuving, Hilke Kramer, Ineke Post, Ivo Winnubst, Jolande Leurink, Joss

Nadere informatie

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur Beste Kunstliefhebbers, Wij stellen u graag op de hoogte van ons prille initiatief om kunst te exposeren in de tuinen van het mooie Sterksel. De opening vindt plaats op het kerkplein bij de Os op zaterdag

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957 ROB JACOBS Rob Jacobs 1957 Huis van de Kunsten Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. De Hilversumse kunstenaar Rob Jacobs is ook een veelgevraagd musicus en restaurator. Talloze particulieren en musea

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6

Maandbericht juni ste jaargang nummer 6 1 Maandbericht juni 2017 49ste jaargang nummer 6 Docentenmededelingen Maandagochtend Acryl- & olieverf Annemarie Noorderwerf Beeldverhaal. Verslag van een dag. Maandag 12 juni starten we op de KWA, en

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon in de Dorpskerk van Cadzand van 4 juli t/m 30 juli 2015 HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig Belgisch kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2015-2016 mu-zee-um

Nadere informatie

Jan Van Vossel. Conflict. Tentoonstelling in het kader van Open Monumentendag 2011 van 3 tot en met 18 september 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren

Jan Van Vossel. Conflict. Tentoonstelling in het kader van Open Monumentendag 2011 van 3 tot en met 18 september 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren Jan Van Vossel Conflict Tentoonstelling in het kader van Open Monumentendag 2011 van 3 tot en met 18 september 2011 - kasteel Cortewalle, Beveren Open Monumentendag - Conflict Conflict is het thema van

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de veelzijdigheid in stijlen van haar

Nadere informatie

RETROSPECTIEVE HULDETENTOONSTELLING VAN KUNSTSCHILDER. Galerie DE FONTEIN, Grote Plaats te Lebbeke

RETROSPECTIEVE HULDETENTOONSTELLING VAN KUNSTSCHILDER. Galerie DE FONTEIN, Grote Plaats te Lebbeke RETROSPECTIEVE HULDETENTOONSTELLING VAN KUNSTSCHILDER Hubert Bourgeois Galerie DE FONTEIN, Grote Plaats te Lebbeke Organisatie: Cel Beeldende Kunsten in samenwerking met Gemeentebestuur & Cultuurdienst

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4 KUNST KALENDER 2 0 1 4 Exposities 2014 Januari Petra van Kalker - Objecten januari t/m maart Vitrines Ilse Brul - Schilderijen januari t/m maart Oranje gang februari Sophie Walraven - Schilderijen februari

Nadere informatie

Culture. Lichteffecten zoals bij Caravaggio: reizende tentoonstelling Matthew Penn Illuminating Characters

Culture. Lichteffecten zoals bij Caravaggio: reizende tentoonstelling Matthew Penn Illuminating Characters Culture Lichteffecten zoals bij Caravaggio: reizende tentoonstelling Matthew Penn Illuminating Characters Matthew Penn Illuminating Characters Tentoonstelling in Palau Robert, Barcelona 23 september tot

Nadere informatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie

persinfo dan van severen collectiepresentatie persinfo dan van severen collectiepresentatie p. 2 Dan Van Severen Collectiepresentatie In t kort Dan Van Severen (1927-2009) woonde en werkte een tiental jaar in Brugge. Zijn oeuvre ontwikkelde zich toen

Nadere informatie

Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document

Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document Keramiekatelier Lokaal 1.9: Marc Verbruggen Vind je draai in het keramiekatelier,

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Kunstroute Kortenberg

Kunstroute Kortenberg Kunstroute Kortenberg Naar aanleiding van de week van de amateurkunsten (WAK) richt Kortenberg tijdens het weekend van 26 en 27 april de schijnwerpers op de Kortenbergse amateurkunstenaars. Deze kunstenaars

Nadere informatie

Flow Painting. een verbindende techniek

Flow Painting. een verbindende techniek Flow Painting een verbindende techniek Inleiding Dit boek beschrijft de Flow Painting techniek; een techniek, die door Eelke van Hoof is ontwikkeld en die hij tevens toepast en doceert. In dit boekje vindt

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan Tekenen en schilderen in materiaal en techniek naar keuze: Tijdens deze cursus kan er gewerkt worden

Nadere informatie

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT:

Schilderkunst. 1. Definitie TOEGEPAST. Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. SCHILDERIJ: FIGURATIEF ABSTRACT: Schilderkunst Bouwstenen om naar de schilderkunst te leren kijken. 1. Definitie SCHILDERIJ: tweedimensionaal vlak iets wordt voorgesteld kleur- en vormmiddelen FIGURATIEF ABSTRACT: figuratief: verwijst

Nadere informatie

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u

PERSBERICHT. BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam. Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u PERSBERICHT BLACK CUBE CINZENTO Stan Van Steendam Expositie: 23 Februari > 17 Maart 2018 Vernissage: Donderdag 22 Februari - van 18u tot 21u OVER DE EXPOSITIE Cinzento, Portugees voor grijs, is een reeks

Nadere informatie

Annick Debonné. Opleiding Stedelijke academie Tielt, 8ste jaar schilderkunst.

Annick Debonné. Opleiding Stedelijke academie Tielt, 8ste jaar schilderkunst. Annick Debonné Eerste laureaat Provinciale Wedstrijd Schilderkunst Vermeylenfonds 2011 Geselecteerde Canvascollectie 2012 2de Royal Talen[t]s wedstrijd 2012 Geselecteerd voor de kunstprijs 2016 Antoing

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen.

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen. MARIE MICHIELSSEN MARIE MICHIELSSEN Marie Michielssen volgde een opleiding grafische vormgeving en startte in 1995 een eigen bedrijf. Daarvoor kocht ze oude bloempotten op, die ze vervolgens beschilderde

Nadere informatie

Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst.

Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst. Paul Cezánne, de vader van de moderne kunst. Post Impressionist, vereenvoudigde onderwerpen tot geometrische vormen, was revolutionair met zijn Nature morte avec pommes et pêches in 1905, Schilderde in

Nadere informatie

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 2 Panta rhei alles stroomt; Mijn schilderijen zijn in beweging, ze lijken te stromen, zoals ook het leven zich geen stilstand

Nadere informatie

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan

A-tekst. De aquarel. Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan A-tekst De aquarel Mesdag Israëls Mauve Breitner Mondriaan In de 19de eeuw maakte de Nederlandse aquarel een ongekende bloeiperiode door. De artistieke idealen van die tijd vonden in dit medium een perfecte

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste kunstenaars, web-leden en sympathisanten van Art from love We zijn terug, volledig opgeladen om het najaar tegemoet te gaan. In de maand september starten de cursussen

Nadere informatie

jaarcursussen GC t Blikveld

jaarcursussen GC t Blikveld jaarcursussen GC t Blikveld 2013 2014 Elk jaar opnieuw staan een dertigtal enthousiaste lesgevers klaar om onze jaarcursussen aan geïnteresseerde deelnemers aan te bieden. Onderstaande cursussen vinden

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie

Persbericht: 22 mei 2017

Persbericht: 22 mei 2017 Persbericht: 22 mei 2017 JEFF, Playa Mi Cayito, 1996, olieverf op doek, 90 x 117 cm, particuliere collectie CUBAN ART NOW: CUBAANSE TOP KUNSTENAARS IN NEDERLAND In Cuban Art Now toont Singer Laren een

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

De schatten van Caroline en Maurice Verbaet

De schatten van Caroline en Maurice Verbaet Dit boekje is van: De schatten van Caroline en Maurice Verbaet Ik heb het museum bezocht met: Een reis door de tijd Hallo! Wij zijn Caroline en Maurice en we hebben een passie voor Belgische moderne kunst.

Nadere informatie

Programma FERME FESTIVAL Zondag 24 juni 2012 > 14.00 18.00 Fam. Vandeputte

Programma FERME FESTIVAL Zondag 24 juni 2012 > 14.00 18.00 Fam. Vandeputte Programma FERME FESTIVAL Zondag 24 juni 2012 > 14.00 18.00 Fam. Vandeputte Fam. Vandeputte (West-Vlaams rood rund) Steven en Nathalie Vandeputte - Van Wonterghem Artemeersstraat 4 8700 Aarsele (Tielt)

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

Coby Brinkers Annelies Landsman

Coby Brinkers Annelies Landsman Coby Brinkers Annelies Landsman Coby Brinkers en Annelies Landsman worden beiden geboeid door architectonische lijnen en vormen. Wat opvalt is hun streven naar perfectionisme. Coby uit dit door haar liefde

Nadere informatie

De hier getoonde tekeningen zijn allemaal afkomstig uit schetsboeken van Rustin. Ze zijn gemaakt in de periode 2001 2008.

De hier getoonde tekeningen zijn allemaal afkomstig uit schetsboeken van Rustin. Ze zijn gemaakt in de periode 2001 2008. Voor Rustin is schilderen de hoofdzaak van zijn kunstenaarspraktijk, maar tekenen heeft hij daarnaast ook altijd gedaan. Hij deed dat op de momenten dat hij niet kon schilderen, zoals s avonds als het

Nadere informatie

Chapters Schilderijen in acryl

Chapters Schilderijen in acryl Dimitri Casters stelde solo en in groep tentoon en nam deel aan diverse beurzen in eigen land maar ook in het buitenland waaronder Parijs, Warschau, Maastricht en Luxemburg. Een blik op zijn compleet werk

Nadere informatie

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars.

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars. geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 17 v i s i e s Ardje de Graaf Eef de Graaf Erik Oldenhof Henk van Putten Cees Post Henk van Trigt anneke klein kranenbarg Ger de Joode Rity Jansen

Nadere informatie

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig Boek over Henk Fortuin: oud-student in de jaren dertig eigenzinnig kunstenaar in Maassluis Eind november 2007 verscheen een boek over kunstenaar Henk Fortuin (1916-2007), die in de jaren dertig studeerde

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

"De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel.

De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel. Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel." Vijf dagen beeldhouwen... tijd om je in

Nadere informatie

Kunst door 11. Deelnemers. Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048

Kunst door 11. Deelnemers. Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048 Deelnemers Kunst door 11 14 november 2015 t/m 16 januari 2016 Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048 Ingrid Constance Voorstraat 32 9693 EH Bad Nieuweschans

Nadere informatie

Haiku s in woord en beeld

Haiku s in woord en beeld Haiku s in woord en beeld Tekst: Marianne Timmer Afgelopen maanden sloegen VUDH s schilderdocent Mia Westerhoff en schrijfdocent Marianne Timmer de handen ineen en startten zij een uniek samenwerkingsverband:

Nadere informatie

14+15 september 2013. 11.00-17.00 uur. 39 deelnemers 21 locaties

14+15 september 2013. 11.00-17.00 uur. 39 deelnemers 21 locaties 14+15 september 2013 11.00-17.00 uur 39 deelnemers 21 locaties Dank aan onze sponsors De Brinkhof Norg Bestuur Stichting Kunstmomenten Noordenveld Leo van der Heiden, Voorzitter Inge Breukers, Secretaris

Nadere informatie

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JOS VAN DEN HEUVEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JOS VAN DEN HEUVEL HAAGSE KUNSTENAARS Experimentele objecten in het natuurlijke landschap Jos van den Heuvel: "De onderwerpen voor de schilderijen

Nadere informatie

GERHARD RICHTER OVER SCHILDEREN

GERHARD RICHTER OVER SCHILDEREN GERHARD RICHTER OVER SCHILDEREN INLEIDING Er was eens een heel beroemde kunstenaar uit Duitsland: Gerhard Richter. Veel mensen vinden hem dé allerbelangrijkste schilder van vandaag. Er wordt wel eens

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Vorm & Interactie, 2013 Spelen met vorm. Zsa Zsa Linnemann Robert Crain

Vorm & Interactie, 2013 Spelen met vorm. Zsa Zsa Linnemann Robert Crain Vorm & Interactie, 2013 Spelen met vorm Zsa Zsa Linnemann Robert Crain Vanaf de renaissance tot aan het midden van de 19e eeuw is kunst gebaseerd op het perspectief. Paolo Veronesse / 16e eeuw Aan het

Nadere informatie

A Night in Her Shoes. 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl

A Night in Her Shoes. 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl A Night in Her Shoes 29 september 2012 ede www.homeofchange.nl De muziek At The Snow www.atthesnow.com pictures by Eljee Bergwerff www.blomart.com www.linette.nl De kunstenaars www.studiovandaar.nl www.vandevate.nl

Nadere informatie

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

CARO RAMBONNET EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague CARO RAMBONNET THE HAGUE ARTISTS Schilderijen Ik schilder zowel abstract als figuratief, ik heb weleens gedacht dat ik moest kiezen, maar dat is

Nadere informatie

Workshops. Ik doe altijd wat ik niet kan. Zodat ik kan leren hoe ik het moet doen. - Pablo Picasso 1 / 10

Workshops. Ik doe altijd wat ik niet kan. Zodat ik kan leren hoe ik het moet doen. - Pablo Picasso 1 / 10 Ik doe altijd wat ik niet kan Zodat ik kan leren hoe ik het moet doen - Pablo Picasso 1 / 10 Creatief Inspirerend Verdiepend Ontdekkend Ontspannend Dit zijn de kernwoorden van mijn workshops. Natuurlijk

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO versie b Visuele analyse van schilderkunst in de 17de, 19de en 20ste eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO versie b Visuele analyse van schilderkunst in de 17de, 19de en 20ste eeuw 1/5 1/5 Eregalerij, Rijksmuseum Mondriaanjurk, Yves Saint Laurent, Abraham, Bianchini-Férier, 1965 Dit verwerkingsmateriaal wordt aangeboden na afloop van de examentour Burgerlijke cultuur in de zeventiende

Nadere informatie

ESTHER VERHAEGHE ART CONCEPTS EERSTE SOLOTENTOONSTELLING VAN MARTIN STREIT «POÉSIE DE LUMIÈRE» IN BELGIE

ESTHER VERHAEGHE ART CONCEPTS EERSTE SOLOTENTOONSTELLING VAN MARTIN STREIT «POÉSIE DE LUMIÈRE» IN BELGIE PERSBERICHT EERSTE SOLOTENTOONSTELLING VAN MARTIN STREIT «POÉSIE DE LUMIÈRE» IN BELGIE HANGAR-ART CENTER 7 SEPTEMBER TOT 7 OKTOBER 2017 Van 7 september tot 7 oktober 2017 vestigt de nomadische galerie

Nadere informatie

(1969) en het Stedelijk Museum te Zutphen (1970). Vanaf 1970 vestigde de kunstenares zich in een gerestaureerd

(1969) en het Stedelijk Museum te Zutphen (1970). Vanaf 1970 vestigde de kunstenares zich in een gerestaureerd Dit is een impressie van de kunst die op onze veiling wordt aangeboden. Van deze kunstenaars en anderen zijn meer dan 100 werken tijdens de avond te bekijken en voor te dragen voor de veiling. Levenswerk

Nadere informatie

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Data artistieke toelatingsproef 2016: 2 mogelijkheden: 4 en 5 juli 2016 (tweedaagse proef inclusief

Nadere informatie

beeldanalyse-kunstbeschouwing

beeldanalyse-kunstbeschouwing beeldanalyse-kunstbeschouwing Bij het kijken naar kunstwerken kun je je allerlei vragen stellen wat het kunstwerk met je doet. Door aandachtig te kijken verzamel je informatie over vorm en inhoud. In deze

Nadere informatie

12 en 13 september 2015

12 en 13 september 2015 12 en 13 september 2015 fietsroute en bezienswaardigheden in Smallingerland 2 zaterdag 12 september Drachtster Compagnie, Rottevalle en Houtigehage hebben samen een leuk programma weten op te stellen.

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ROUTE 22 km 20 17 Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit

Nadere informatie

Van Gogh en Munch: Schilders van Kleur en Emotie

Van Gogh en Munch: Schilders van Kleur en Emotie Van Gogh en Munch: Schilders van Kleur en Emotie Vincent van Gogh en Edvard Munch hebben veel gemeen. Behalve dat ze geniale kunstenaars waren hebben ze beide in hun persoonlijke leven te kampen gehad

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website.

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website. Inhoud Ontdek je huis 1 Kleuren 2 Materialen 3 Meubels 5 Stoffering 6 Licht+lampen 7 Bakstenen en dakpannen 11 Verkoopondersteuning 14 website presentatie brochures Ontdek je huis Online uw woning inrichten

Nadere informatie

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015 Vullerflits 09 Gorssel, 18 december 2015 KALENDER maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 01 januari 2016 maandag 04 januari 2016 Kerstvakantie luizencontrole Schoolreizen en schoolkampen Hieronder ziet u

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers

fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers Monet stond aan de bakermat van het impressionisme. Deze kunststroming is ontstaan is vanuit de schilderkunst. Typerend voor deze stijl is dat het voornamelijk

Nadere informatie

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW. H4 algemeen deel Hoofdstuk 4 Expressionisme - Kunst en gevoel.

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW. H4 algemeen deel Hoofdstuk 4 Expressionisme - Kunst en gevoel. ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW H4 algemeen deel Hoofdstuk 4 Expressionisme - Kunst en gevoel. Sigmund Freud (1856-1939) De ideeën van de psychoanalyticus Sigmund Freud hadden veel invloed op de kunstenaars

Nadere informatie

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK Art Company brengt een nieuw concept en een innoverende, meervoudige benadering

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

jan mankes jan mankes

jan mankes jan mankes jan mankes 9 10 jan mankes Hollands meest verstilde schilder: deze bondige karakterisering van Jan Mankes als kunstenaar werd voor het eerst gebruikt door Richard Roland Holst in 1923 en geeft de kern

Nadere informatie

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sri Irodikromo is in Suriname en daarbuiten bekend om haar kleurrijke schilderijen en grote dieprode batik doeken, waarin zij meestal Surinaamse vrouwen en/of de verschillende culturen van het land belicht.

Nadere informatie

Onyx Trio in Museum Gouda

Onyx Trio in Museum Gouda Onyx Trio in Museum Gouda Op de laatste dag van de tentoonstelling Uitgelezen, zondag 17 mei 2015, speelt het Onyx trio om 15.30 uur in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Zij spelen deze middag beroemde

Nadere informatie