Inhoud. NovaMaster MicroMove / Trav NOVA. Elektrische kettingtakel SK. 20 Look ahead! In 1921 waren wij bijzonder ontevreden. Oké!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. NovaMaster MicroMove / Trav NOVA. Elektrische kettingtakel SK. 20 Look ahead! In 1921 waren wij bijzonder ontevreden. Oké!"

Transcriptie

1 Look ahead!

2 NOVA NovaMaster MicroMove / Trav Elektrische kettingtakel SK Look ahead! In 1921 waren wij bijzonder ontevreden. Oké! Gespecialiseerd op het allerhoogste niveau Inhoud

3 EEx-producten LIGHTster ProfileMaster Kraankit elmaster Alleen bij de service zit er een schroefje los Van mens tot mens Wat halen we ons eigenlijk in ons hoofd? Contactgegevens, faxaanvraagformulier

4 In het leven zijn er altijd veel wegen, maar slechts één weg leidt rechtstreeks naar boven. Het zou allemaal zo gemakkelijk kunnen zijn Eerlijk gezegd hebben we het liefst dat alles op rolletjes loopt vooral datgene wat ogenschijnlijk lastig is. Zo eenvoudig zou men onze filosofie kunnen uitleggen als men het zoals wij graag gemakkelijk heeft. 04 Gemakkelijk heeft men het eigenlijk echter alleen als alles functioneert, als alles tot in de details doordacht is, als de kwaliteit de allerbeste is en als alle partners ook als partner denken en handelen. Als wij ons vandaag aan u als SWF voorstellen, dan is dat als een meer dan gemiddeld succesvol bedrijf met uiterst succesvolle producten en partners over de hele wereld. Dit alles is geen toeval, maar het gevolg van vele decennia hard werken, een consequent ontwikkelingsbeleid, de allerhoogste kwaliteitseisen en een optimale samenwerking met de beste en meest ervaren specialisten wereldwijd. Producten van SWF worden tegenwoordig overal toegepast waar uitzonderlijke prestaties en de allerhoogste kwaliteit worden geëist. Bedrijven hebben prestatie en kwaliteit nodig om successen te boeken waarop men kan vertrouwen.

5 Look ahead! 05 Over de hele wereld geven de meest succesvolle bedrijven tegenwoordig hun voorkeur aan producten van SWF omdat onze componenten meer presteren, meer bieden en meer kunnen dan het gemiddelde artikel op de markt. De installaties worden niet door onszelf geplaatst, maar door een aantal geselecteerde specialisten ter plaatse, zonder wier ervaring en kennis het succesverhaal van SWF niet geschreven had kunnen worden. Achter ieder product van SWF schuilt daarom ook altijd een betrouwbare partner ter plaatse, die heel precies weet waar het op aankomt. Op deze manier ontstaan niet alleen installaties die meer presteren, maar ook systemen die lang en heel betrouwbaar functioneren systemen met een eersteklas service en een optimale rentabiliteit, ideaal afgestemd op u.

6 Elektrische kettingtakel SK Elektrische kettingtakels voor een draaglast van 125 tot kg

7 Elektrische kettingtakel SK Optimale ruimtebenutting Compacte bouwmaten en optimale aanslagmaten Hoge bedrijfsveiligheid Noodstop, 48 V besturing met magneetschakelaars, valbeveiliging Behoedzaam werken Hoogste en laagste hijs-eindschakelaar, traploos verplaatsen van de last met frequentieomvormer Geringe onderhoudskosten Robuuste industriële uitvoering, gestandaardiseerde modules, eenvoudige toegankelijkheid 07 Voordeel: efficiënt en rendabel werken bij de allerhoogste kwaliteit Flexibel, krachtig en compact. Het type SK is de perfecte combinatie van compacte bouwmaten en sterke motoren. De buitengewoon robuuste constructie garandeert een duurzame, betrouwbare werking van het systeem en lage onderhouds- en servicekosten. Traploos regelbare loopwerken verplaatsen de last zonder horizontale afwijking en bijzonder behoedzaam. Geluidsoverlast wordt verminderd dankzij het soepele en stille lopen van de takel. Het type SK is uitgerust met een controlesysteem met een laag voltage en voldoet aan alle relevante veiligheidseisen voor moderne hijswerktuigen. De som van deze eigenschappen maakt het type SK geschikt voor een groot aantal speciale toepassingen.

8 SK elektrische kettingtakels kunnen volgens uw individuele eisen worden uitgerust. SWF biedt u hiervoor talloze mogelijkheden Elektrische kettingtakel SK Standaarduitrustingen: Stationair met haakophanging 2 hijssnelheden (4:1), desgewenst frequentieomvormer Mechanische overbelastingsbeveiliging Ophanghaak Beschermklasse IP55 Motorisolatieklasse F 48 V besturing met magneetschakelaars Voorafgaande montage katrijmotor (behalve SKalpha) Handdrukknopschakelaar IP65 met stekker en noodstop Rijwerk met frequentieomvormer, 2-traps of traploos Omgevingstemperatuur -20 tot +40 C Wielbreuksteunen bij de loopkatten Oververhittingsbeveiliging voor hijsmotor (SKD/E/F) 2-traps hijs-eindschakelaar

9 09 Speciale uitvoeringen: Instelbare loopkat Met frequentieregelaar voor traploos hijsen en dalen Elektrisch rijwerk met twee snelheden of traploos geregeld Lastketting en lasthaak van roestvast staal Regenafdekking Bedrijfsurenteller Radiobesturing Thermistorbeveiliging voor hijs- en rijmotor Loopkatten met extreem korte bouwmaten Loopkatten voor bochten Met verschuifbaar loopwerk of motorloopwerk voor hangbaansysteem Explosieveilige uitvoering Uitvoering HandyMaster voor handlingtaken Met grote hefhoogten bijv. voor windenergie-installaties Uitvoeringen voor de levensmiddelenindustrie

10 Elektrische kettingtakel SK Elektrische kettingtakel SK Sinds vele jaren worden wereldwijd de fraaiste en zwaarste dingen met kettingtakels van SWF gehesen Dat zou bij u niet anders moeten zijn. De nieuwe SWF kettingtakels profiteren niet in de laatste plaats van deze ervaring. Meer info:

11 11

12 In 1921 waren wij bijzonder ontevreden. Oké! 12

13 Sinds onze oprichting hebben wij nooit genoegen genomen met Dat lukt niet. SWF is in 1921 opgericht als Süddeutsche Waggon- Fabrik. Al snel merkte men echter dat het duidelijk efficiënter zou zijn om de duizenden kilo s zware spoorwegcomponenten niet pas te bewegen als deze op de rails komen. Omdat er in die tijd echter geen lieren met deze draagcapaciteit verkrijgbaar waren, construeerde men ze eenvoudigweg zelf. Binnen enkele jaren ontstond zo uit SWF de firma Süddeutsche Winden und Förderanlagen GmbH. In Nederland werden de eerste SWF takels geleverd in Eigenlijk vormen tot vandaag de dag de inzichten van Duitse ingenieurs de geest van SWF en maken ze onze producten tot wat ze zijn: een oplossing voor bijna alle taken in de transporttechniek. Daarbij hebben wij het natuurlijk nooit gelaten integendeel: SWF-producten zijn door de jaren heen continu overdacht, verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Veel van onze componenten gelden daarom tegenwoordig als voorbeeld voor de hele branche. Maar ook met de steeds toenemende eisen aan rentabiliteit heeft SWF van oudsher rekening gehouden. Als onderdeel van de Konecranes Group produceren wij onze producten tegenwoordig in de vermoedelijk meest rendabele en meest moderne fabrieken voor kraancomponenten ter wereld.

14 NOVA NOVA NOVA elektrische staaldraadtakels voor een draaglast tot kg

15 De beste ideeën vindt u bij ons op de allerkleinste ruimte: NOVA elektrische staaldraadtakels. Op onze NOVA staaldraadtakel zijn we echt trots, want door zijn innovatieve constructie laat hij qua slijtage, zijwaartse haakverplaatsing en aanrijmaten de concurrentie ver achter zich. Laat eerst maar eens iemand de NOVA zien na te maken. Maar zelfs dan zou u zeker niet tevreden zijn met de kopie of wel? Optimale ruimtebenutting Compacte bouwmaten en optimale aanrijmaten Nauwkeurig werken Minimale zijwaartse haakverplaatsing, gering pendelen van de last door traploos verplaatsen van de last met gestandaardiseerde frequentieomvormers Geringe onderhoudskosten Robuuste industriële uitvoering, gestandaardiseerde modules Korte stilstandtijden Reserveonderdelen snel en eenvoudig te verkrijgen en te monteren Voordeel: hoogst mogelijk rendement en een optimale ruimtebenutting 15 Onder experts hebben NOVA elektrische staaldraadtakels wereldwijd een goede reputatie. Dit komt enerzijds vermoedelijk door de constructiefilosofie en anderzijds door de uitgebreide standaarduitrusting. Natuurlijk vindt u ook bij de NOVA elektrische staaldraadtakels talrijke innovaties van SWF. Bijvoorbeeld de ongelofelijke diameterverhouding tussen de kabeltrommel en de staaldraad. Of de sterke motoren, het pendelarme verplaatsen van lasten en de uiterst geringe aanslag- en bouwmaten. Om nog maar te zwijgen over de toepassing van materiaalbesparende technologieën die voor een lange levensduur bij een hoge functionele veiligheid zorgen. Ontdek het beste zelf wat de NOVA elektrische staaldraadtakels van SWF u kunnen bieden. Hun veelzijdigheid zal u overtuigen.

16 NOVA NOVA Minimale versijzing Geringe aanrijmaten Wij hebben de trommel vergroot en al het andere verkleind. Kenmerk van onze NOVA elektrische staaldraadtakels is de extreem grote kabeltrommel, die uitermate behoedzaam met de kabel omgaat. Hierbij komen verdere eigenschappen die een veilig en zeer rendabel gebruik garanderen.

17 Minimale zijwaartse haakverplaatsing Minimale haakafmetingen Minimale aanrijmaten Minimaal pendelen van de last Minimale slijtage Geringe onderhoudskosten Gering eigen gewicht Korte levertijden Geringe aanschafkosten Stationair met haakophanging 2 hijssnelheden (6:1), desgewenst frequentieomvormer Mechanische, desgewenst elektronische overbelastingsbeveiliging Beschermklasse IP55, desgewenst IP66 Motor isolatieklasse F 48 V besturing met magneetschakelaars, desgewenst 115 V of 230 V Handdrukknopschakelaar IP65 met stekker en noodstop Katrijaandrijving met frequentieomvormer, 2-traps of traploos Omgevingstemperatuur -20 tot +40 C Oververhittingsbeveiliging voor hijsmotor, desgewenst voor rijmotoren 4-traps hijseindschakelaar met slow-functie en lierwerkbeveiliging bij fasedraaien Hoge hijssnelheden Motoren tot 56 kw hijshoogtes tot meer dan 100 m Groot aantal speciale opties, zoals: bochtloopwerken, trommelremmen, lastoptellingen, lastverzamelgeheugen en nog veel meer 17 Met NOVA neemt u voorgoed afscheid van het een en ander: bijvoorbeeld van het pendelen van de last en de zijwaartse haakverplaatsing. NOVA hijst de last praktisch zonder zijwaartse haakverplaatsing. Het pendelen van de last wordt voorkomen en een veilige handling wordt gegarandeerd. Tegelijkertijd kunnen hierdoor de kosten voor de kraanconfiguratie worden teruggebracht. NOVA past zich aan uw gebouw aan. NOVA biedt de beste aanrijmaten en de geringste bouwhoogtes in de sector elektrische staaldraadtakels. Dit zorgt voor een optimale ruimtebenutting en reduceert de gebouwkosten.

18 NOVA Technologie die grenzen verlegt: NOVA Ons NOVA-programma biedt u de optimale oplossing, met name wanneer u op zoek bent naar de beste prestatie, de kortste aanrijmaten en de geringste bouwhoogtes. Bovendien zullen de technische oplossingen u verrassen. Zo kunnen lasten vrijwel zonder zijwaartse haakverplaatsing worden opgetakeld en uiterst behoedzaam en vrijwel zonder uitzwenken worden verplaatst door middel van een door een frequentieomvormer gestuurde katrijaandrijving. En wat betreft het onderhoud zal de servicegerichte montage, waarbij alle onderdelen snel en eenvoudig te bereiken zijn, u zeker overtuigen. De innovatieve constructie van de NOVA zorgt zelfs bij de grootste prestaties voor een optimale motorkoeling. Hijsmotoren en transmissies zijn snel en gemakkelijk toegankelijk. De remmen zijn berekend op de levensduur van het lierwerk (SWP). Bovenmaatse tandwielen in de hijstransmissie bieden een zeer hoge betrouwbaarheid. De eindschakelaar van de 4-traps transmissie is in de klemkast direct op de transmissie gemonteerd en hierdoor gemakkelijk toegankelijk. Een veiligheidssysteem voorkomt beschadigingen aan het hijswerktuig die kunnen optreden door fasewisselingen. Het NOVA-design heeft een modulaire opbouw zonder enige lassen. De bouwmaten en prestatiekenmerken van de NOVA zijn ongeëvenaard. NOVA staat voor eersteklas kwaliteit en een productie uit hoogwaardige materialen.

19 Waar u een elektrische staaldraadtakel ook wilt gebruiken: bekijk van tevoren het aanbod van onze NOVA elektrische staaldraadtakels NOVA F NOVA M, H, W NOVA N NOVA L Voetlier, tot 80 t Dubbelrail-loopkat, Enkelrailloopkat, normale Enkelrail-loopkat, korte medium/hoge/lage constructie, tot 40 t constructie, tot 12,5 t bouwhoogte, tot 80 t Stationaire Geringe bouwhoogte Ideaal bij nauwe ruimtes Extreem lage bouwhoogte opstelling Optimale inbouwmaten Gemakkelijk toegankelijke Ideaal bij grote hijshoogten en grote draaglasten 19 elektrische componenten

20 Gespecialiseerd op het Vaak berust het succes op heel goed dat wij ons Alles is mogelijk. 20 Het slagen van veel succesvolle bedrijven berust tegenwoordig op heel speciale vaardigheden, waarop slechts incidenteel een beroep wordt gedaan. Daarom is men ook met standaardoplossingen slechts zelden in staat om aan de eisen te voldoen. SWF ontstond meer dan 85 jaar geleden vanuit het idee om taken op te lossen die onoplosbaar niet op te lossen leken. Hieraan is tot vandaag de dag niets veranderd. We hebben echter sindsdien veel bijgeleerd. Speciaal betekende vaak ook speciale oplossing, speciale inspanning en daardoor speciale kosten. Bijna al onze componenten zijn derhalve ontworpen met het oog op een zo groot mogelijke flexibiliteit en efficiëntie. Dit geeft ons de mogelijkheid om de meeste taken op basis van rendabele standaards op te lossen en de individuele ontwikkelingen tot een minimum te reduceren. Dit biedt niet alleen voordelen bij de rentabiliteit, maar ook bij het minimaliseren van storingen, slijtage, service- en onderhoudskosten.

21 allerhoogste niveau speciale vaardigheden daarin hebben gespecialiseerd. 21 Als onderdeel van de toonaangevende kraantechnologiegroep baseren we al onze componenten op de ervaring met en de gegevens van wereldwijd meer dan installaties met de meest uiteenlopende constructies in de meest diverse branches. Dankzij deze ervaringsgegevens minimaliseren we de onderhoudskosten en de risico s op storingen, waardoor onze systemen ook lang na aankoop uitermate rendabele investeringen zijn met uiterst lage levenscycluskosten. In nauwe samenwerking met onze partners ter plaatse ontstaan zo installaties die voor 100 % aan de eisen van onze klanten voldoen en ze vaak zelfs nog overtreffen.

22 NovaMaster Elektronische lierwerkbewaking NovaMaster biedt de allerhoogste veiligheid en garandeert een lange levensduur van het hijswerktuig door: Veilig werken Controle van het hijswerk dankzij de stuurschakelaar vanaf de grond, permanente berekening van de SWP (veilige bedrijfstijd), continue overbelastingsbeveiliging Voorzichtig werken soepel optillen en stoppen van de last Korte stilstandtijden snel aflezen van alle relevante gegevens op de display van de bedieningsschakelaar Geringe onderhoudskosten langzaam versnellen en remmen spaart remmen en motoren Voordeel: optimaliseert op eenvoudige wijze het takelsysteem

23 NovaMaster NovaMaster: een enorme sprong voorwaarts op het gebied van hijstechnologie. NovaMaster verlegt de grenzen in de kraanbranche. De innovatieve technologie van de bewaking van het hijswerktuig voor elektrische kabeltakels zorgt voor een maximum aan veiligheid bij een behoedzame omgang met de installatie als geheel. 23

24 NovaMaster NovaMaster ontziet het mechanisme en de remmen van het takelsysteem door het bijzonder soepele optillen en stoppen van de last. Het remmen of versnellen vindt automatisch plaats op de laagste hijssnelheid, waardoor de rem wordt ontlast. Bovendien wordt permanent de veilige bedrijfstijd (SWP) berekend. NovaMaster registreert alle relevante gegevens en maakt het mogelijk de actuele last aan de haak exact en betrouwbaar te berekenen. Gelijktijdig wordt de hijsmotor continu bewaakt en tegen overbelasting beveiligd. Met NovaMaster worden alle lierwerkparameters continu op het display bewaakt: veilige bedrijfstijd (SWP), het totale aantal starts, de totale bedrijfstijd, de berekende gemiddelde last, veilige bedrijfstijd van de hijswerkrem en eventuele foutmeldingen. NovaMaster

25 25 Het display kan optioneel in het bedieningspaneel worden gemonteerd, waarbij de lastindicatie (± 5 %) met een tarra-functie kan worden uitgerust. Vanuit het bedieningspaneel wordt ook de kraan geprogrammeerd alsmede de actuele bedrijfswaarden uitgelezen. Dit maakt het mogelijk om de kraan snel en eenvoudig te controleren. Indicatie van alle relevante gegevens op het display direct op het bedieningspaneel Relaisuitgangen voor elektrisch gestuurde extra functies 3 verschillende programmeerbare tussenlasten per lierwerk voor kraan- of katbeweging Analoge uitgang voor aansluiting, bijv. voor aanduiding grote lasten (0-10 V) Slappe-draadbeveiliging met bypass bijv. voor het gebruik van hijsmiddelen CANbus-functie voor het koppelen van maximaal 5 hijswerktuigen Multifunctionele ingangen, bijv. voor schakelpunten t.b.v. overbelasting een of start- of looptijdteller Lastmeting /-optelling optioneel via weerstandsrekstroken of motorvermogen

26 MicroMove TravelMaster MicroMove / TravelMaster Het programmeren van de MicroMove units vindt plaats door middel van DIP-schakelaars. Voor de keuze van de minimale c.q. maximale snelheid staan 16 alternatieve instellingen ter beschikking. MicroMove biedt twee besturingsmogelijkheden: traploos (EP) en 2-traps (MS2) De omvormers kunnen in een handomdraai in de kraanschakelkast worden gemonteerd. De aansluiting van de MicroMove module geschiedt via slechts één stekker. Het demonteren van de beschermkap voor het programmeren van de MicroMove units is niet nodig. De voedingsspanning voor MicroMove omvormers bedraagt V bij 50 c.q. 60 Hz. De modulen bezitten afhankelijk van de uitvoering drie c.q. vijf digitale ingangen met een stuurspanning van 48 V, 115 V of 230 V bij 50 c.q. 60 Hz. MicroMove frequentieomvormers zijn geschikt voor omgevingstemperaturen van -10 C tot +50 C. Een MicroMove frequentieomvormer-besturing voor kat- en kraanbewegingen maakt een verplaatsen van de last mogelijk zonder ongewilde bewegingen. Het zachte, traploze aanlopen en remmen voorkomt bovendien slijtage van veel componenten, zoals remmen, tandwielkasten en loopwielen. MicroMove wordt standaard gelevered bij: elektrische staaldraadtakels NOVA elektrische kettingtakelrijwerken kraanrijmotoren tot 2,2 kw vermogen TravelMaster is de besturing d.m.v. frequentieomvormers voor kraanaandrijvingen met een vermogen van meer dan 2,2 kw. Vanzelfsprekend beschikt de TravelMaster over dezelfde voordelen als zijn kleine broer MicroMove en biedt daarnaast een analoge aansturing (0-10 V), een automatische afstemmingsfunctie voor de verhouding motor/frequentieomvormer, alsmede een codeondersteund storingsgeheugen.

27 MicroMove frequentiebesturingen voor kat- en kraanrijden 27

28 28 Alleen bij de service zit er bij ons

29 een schroefje los. Service is een goede zaak daarom bemoeien wij ons er ook niet mee. 29 Dit klinkt misschien vreemd, maar voor ons is het absoluut logisch. Met service kan erg veel geld worden verdiend. Dat is niet verwonderlijk, want tenslotte zijn de kosten die door storingen ontstaan, vaak vele malen hoger dan die van het preventieve onderhoud. Als onderdelen van een bedrijf eenmaal stilstaan, dan spelen de kosten voor de reparatie nauwelijks nog een rol. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat alleen uw vaste servicepartner zou moeten worden belast met het onderhoud van uw installatie. Want alleen hij weet precies waar het er bij u op aankomt, wat er moet gebeuren en wat niet. Hij kan en moet samen met u beslissen of het zin heeft situatief of preventief onderhoud te verrichten. Uiteindelijk spelen wij slechts nog een rol bij de reserveonderdelen, maar zelfs de kosten hiervan zijn bij ons meestal duidelijk geringer dan bij de concurrentie. Dat ligt misschien ook aan de constructie van onze systemen: hun levensduur is zeer, zeer lang.

30 Kraankit Met SWF kraancomponenten bereikt u wat u tot dusver voor onmogelijk heeft gehouden: Kraankit minimale bouwmaten individuele oplossingen gebaseerd op gestandaardiseerde componenten traploos loopkat- en kraanrijden minimaal uitzwenken van de last gereduceerde onderhoudskosten en stilstandtijden modernste standaard loopkat- en kraanomvormtechnologie voor minimale slijtage van de aandrijfelementen Complete componentenpakketten voor: Enkelligger bovenloopkranen Dubbelligger bovenloopkranen Enkelligger Hangkranen Met staaldraad- of kettingtakel Draaglast tot 80 t Hoge rentabiliteit one-stop-shopping principe: alle onderdelen van dezelfde leverancier Geringe montagetijd op elkaar afgestemde, voorgemonteerde en bedrade componenten met stekker- en koppelverbindingen Veelvuldige uitvoeringen doordachte componentenbasis uit standaardonderdelen, geplande ondersteuning door CraneMaster calculatiesoftware Beproefde kwaliteit sterke hijswerktuigen, robuuste kraancomponenten Voordeel: een hele kraan als op en top zorgeloos pakket, power out of the box

31 31

32 Kraankit Op maat gemaakte componentenpakketten voor loopkranen Kraankit Het neusje van de zalm in de kraanbouw. CraneMaster De kraanconfiguratiesoftware. Alle SWF componenten die u voor uw nieuwe kraan gebruikt, zijn foutloos en uitgevoerd in de allerhoogste kwaliteit. Geen detail ontsnapt aan onze aandacht en de componenten zijn voorgemonteerd. Hierdoor kunt u er altijd volledig op vertrouwen dat alles werkt zoals het hoort. SWF ontwikkelt speciale componenten voor de kraanbouw. Beschermklasse IP55 en isolatieklasse F zijn standaard. De technologie van zowel aandrijfsysteem als motor symboliseert het technisch haalbare. Het gebruik van SWF componenten biedt een maximum aan compatibiliteit en kwaliteit. CraneMaster verbetert het concurrentievermogen bij het projecteren van loopkranen, kranen aan één balk en kraancomponenten. Geoptimaliseerde arbeidsprocessen en een betrouwbare informatieverwerking maken het technisch en prijstechnisch mogelijk om exacte Microsoftcompatibele gegevens binnen enkele minuten als offertes, opdrachtbevestigingen, technische datasheets of tekeningen beschikbaar te maken. De omvangrijke, voortdurend geactualiseerde CraneMaster-database met elektrische staaldraadtakels en kettingtakels, wielkasten, loopwerken, elektrische componenten, besturingen d.m.v. frequentieomvormers alsmede radiobesturingen bepaalt hierbij telkens de optimale kraanoplossing.

33 Dit kunt u bij een kraankit uit SWF-componenten verwachten: Stekker- en koppelingverbindingen aan alle componenten Standaard elektrische componenten en speciale uitvoeringen, bedraad en bekabeld Volgens uw specificaties samengestelde modulaire kraankits Naadloze kwaliteitscontrole van de planning tot en met de verpakking Projectondersteuning in het kader van CraneMaster 33

34 Van mens tot mens 34 Ervaring kan men niet kopen, en passie staat niet in het contract. SWF is een onderneming met een technische inrichting, technische producten en technische prestaties. Desondanks staat bij ons de mens centraal. Aan de ene kant omdat alleen de mens in staat is om deze techniek te ontwikkelen, aan de andere kant omdat de mens gebruikt wordt om deze techniek toe te passen maar vooral omdat wij alles doen om de mens vooruit te helpen, hem tot meer in staat te stellen, hem het werk of misschien zelfs het leven te vergemakkelijken. Door deze filosofie werken bij SWF sinds vele jaren mensen op een manier die noch met opleiding, noch met training of beloning valt te verklaren. Bij SWF is sprake van beleving, die misschien duidelijk maakt waarom juist de band met onze klanten altijd meer is dan een zakelijke relatie en dat over de jaren heen.

35 35 Bij SWF werken mensen uit bijna alle delen van de wereld voor mensen uit alle delen van de wereld. Wij communiceren internationaal en denken globaal, maar vergeten daarbij niet onze roots. Duitsland geniet als exportnatie overal ter wereld groot respect. Dat komt omdat goed werk voor ons zo belangrijk is, omdat men op onze prestatie kan vertrouwen, en omdat wij weten waarover wij praten. Iedereen bij SWF beschikt over een meer dan gemiddeld opleidingsniveau en wordt niet alleen continu bijgeschoold, maar ontwikkelt zich ook zelf verder. Al onze kennis delen wij ook met onze klanten en onze partners. In ons opleidingscentrum en onze ontwikkelingsafdelingen vinden voortdurend cursussen en opleidingen plaats die ervoor zorgen dat alles wat wij beloven, ook werkt.

36 Licht kraansysteem van aluminium voor draaglasten van 125 tot 2000 kg LIGHTster

37 LIGHTster Laag eigengewicht Gebruik ook in toepassingsgebieden met een statisch geringe belastbaarheid; ergonomische, tijdbesparende montage; klein aantal, vrij te plaatsen ophangingen Hoge waarde Corrosievrij materiaal, verminderde loopgeluiden door modernste nylonwielen, duurzame constructie met weinig onderhoud Nauwkeurige toepassing Trillingsarm bewegen van lasten; puntnauwkeurige materiaalstroom; eenvoudige, ergonomische handling, ook zonder motor 37 Voordeel: krachtig handlingsysteem met groot draagvermogen en kleine bedrijfskostenfactor Complete systemen gemakkelijk opgelost. LIGHTster biedt met drie verschillende profielen oplossingen voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden voor bijna alle eisen. Met LIGHTster zijn enkelen dubbelliggeroplossingen in normale en korte bouwhoogte realiseerbaar. De installaties kunnen naar keuze met handmatige duwfuntie of met gemotoriseerde aandrijving worden uitgevoerd. De smalle nylonwielen van het gegalvaniseerde schuifloopwerk maken een soepele en geluidsarme rijbeweging mogelijk tijdens het bedrijf.

38 LIGHTster LIGHTster Eenvoudige, belastbare profielverbindingen en het geringe aantal ophangingen maken een zeer rendabele en effectieve montage ter plaatse mogelijk. De voorgesorteerd geleverde componenten zorgen voor een snel overzicht van de afzonderlijke onderdelen en hun indeling. LIGHTster optimaliseert de te investeren tijd en inzet van personeel. Het verlaagde eigengewicht van de lichte aluminiumkraan heeft een positief effect op de belastbaarheid van het gebouw en maakt een eenvoudigere, lichtere montage mogelijk voor de monteurs. Bovendien overtuigt de LIGHTster door het nauwkeurige verplaatsen van de lasten. In combinatie met elektrokettingtakels SK met geïntegreerde frequentieomvormerregeling voor het hefproces kunnen gevoelige werkfasen puntnauwkeurig en voorzichtig worden uitgevoerd. Het traploos heffen en zakken van de te bewegen goederen zorgt enerzijds voor een lagere slijtage bij de hefinrichting en anderzijds voor een trillingsarm transport van de lasten.

39 39 LIGHTster maak de oplossing gemakkelijk: Gemakkelijke installatie door eenvoudige en belastbare verbindingsconstructie bij een laag eigengewicht Flexibele, individuele lichte kraansystemen voor alle eisen Voorzichtig bewegen van de last, handmatig of traploos elektrisch Brede keuze in profielen voor draaglasten tot 2000 kg Uiteenlopende stroomtoevoertypen Grote spanwijdten realiseerbaar Monorailbanen met bochten, wissels en draaischijven, alsmede enkelligger- en dubbelliggeroplossingen Verschillende bouwhoogten voor ruimtebesparende oplossingen Individuele, speciale oplossingen op basis van uw eisen Hoogste kwaliteit dankzij minimale productietoleranties Lage geluidsemissies tijdens bedrijf Veelzijdige installatiemogelijkheden met talrijke ophangingstypen Eenvoudige ombouw- en uitbreidingsmogelijkheden Weinig onderhoud en een duurzame constructie Groot concurrentievermogen, zowel in de aanschaf als ook in bedrijf

40 ProfileMaster Modulair licht kraansysteem voor een draaglast van 125 tot kg

41 ProfileMaster Flexibele installatie Ruime keuze aan profielen, wissels, bochten, kruishaspels en nog veel meer, grote spanwijdtes realiseerbaar Geringe montagetijd Op elkaar afgestemde en voorgemonteerde componenten, geoptimaliseerde ophangingen en verbindingen Geringe onderhoudskosten minimaal onderhoud, duurzame en robuuste hijswerktuigen 41 Voordeel: de hoogste flexibiliteit bij een optimale productiviteit door de bouwwijze van het systeem Complexe problemen heel eenvoudig opgelost. Soms is de eenvoudigste oplossing de beste. Met ProfileMaster bieden wij u een compleet modulair systeem waarmee u in een oogwenk ook de meest gecompliceerde logistieke problemen oplost. Dit profielkraansysteem heeft zich al jarenlang bewezen waar het aankomt op snel en gecoördineerd transporteren van materialen: in fabriekshallen en opslagruimtes. Het biedt u de mogelijkheid om met hoog gekwalificeerde, voorgemonteerde onderdelen een individueel kraansysteem te ontwerpen dat geschikt is voor elk transport en dat praktisch geen wens onvervuld laat: indien nodig met kruishaspels, zwenk- of schuifwissels en andere componenten; aan één balk of aan een dubbele balk; met handmatige rijdwerken of elektrische aandrijfsystemen ProfileMaster laat alle mogelijkheden voor u open.

42 ProfileMaster ProfileMaster ProfileMaster is in drie verschillende profieltypen voor verschillende draaglasten en ophangsystemen verkrijgbaar. De profielen zijn koud gevormd en bijzonder stevig. De gesloten vorm beschermt de binnenin gelegen glijders zeer effectief tegen vuil. Door dit systeem zijn bruggen en loopkatten geluidsarm.

43 43 ProfileMaster biedt u altijd de optimale oplossing: Flexibele, individuele lichte kraansystemen die aan alle eisen voldoen Gemakkelijke installatie door eenvoudige verbindingsconstructies Eenvoudig bewegen van de last, handmatig of via variabele elektrische snelheidscontrole Ruime keuze aan profielen Zeer grote spanwijdtes Verschillende bouwhoogtes Monorailbanen met bochten, wissels en draaitafels, alsmede oplossingen voor kranen aan één of twee balken Speciale oplossingen voor uw individuele eisen De hoogste kwaliteit bij de geringste productietolerantie Laag geluidsniveau tijdens het werk Veelzijdige installatiemogelijkheden met talrijke bevestigingsmogelijkheden Eenvoudige om te bouwen en uit te breiden Weinig onderhoud en een constructie met een lange levensduur Zeer concurrerend zowel qua aanschafprijs als in het gebruik

44 Wat halen we eigenlijk in ons hoofd? 44

45 45 Veel mensen hebben ideeën, maar slechts weinigen doen er iets mee. In principe zijn wij eigenlijk machinebouwers. Fatsoenlijke, degelijke, nauwkeurige, stipte, betrouwbare Duitse ingenieurs. Mensen die nauwkeurig plannen, overal rekening mee houden, alle moeilijkheden uit de weg ruimen. Mensen die zelfs hun spontaniteit kritisch tegen het licht houden. Dat alles klopt ook zo nu en dan, maar wij zouden SWF niet zijn als wij niet ook altijd een beetje anders zouden zijn. Want eigenlijk zijn wij knutselaars, vinden we graag uit, piekeren we en overdenken we, we fantaseren en soms verwerpen wij ook alles gewoon weer we trekken in twijfel en maken alles opnieuw. Zo nu en dan blijft ook alles bij het oude als het oude goed was. SWF was altijd goed voor een verrassing en zal dat altijd blijven. SWF zal nooit stilstaan en nooit ophouden beter te worden. De beslissing voor SWF is een beslissing voor een dynamische partner met veel ideeën, een grote creativiteit en het vaste voornemen om mogelijk te maken wat niet mogelijk lijkt eenvoudig te maken wat niet eenvoudig lijkt.

46 EEx-producten EEx-producten Maximale bedrijfsveiligheid Gecontroleerde onderdelen, beschermklasse motor IP 66, beschermklasse schakelkast IP 65, bijkomende bescherming door optionele gebronsde bouwonderdelen Optimale ruimtebenutting Compacte bouwmaten en optimale aanrijmaten Veelvuldige toepassingsmogelijkheden beschikbaar als elektrische kettingtakel, elektrische staaldraadtakel of kraancomponentenpakket Voordeel: volledig prestatievermogen bij de grootst mogelijke veiligheid Tegen explosie beveiligde kraancomponenten van SWF overtuigen. Onze permanente kwaliteitswaarborg en de strenge productcontroles garanderen de hoogst mogelijke veiligheidstandaards van alle componenten. Tegen explosie beveiligde kraancomponenten van SWF onderscheiden zich zoals ook de basismodellen door sterke motoren, compacte bouw- en benaderingsdimensies alsmede door hun enorme duurzaamheid.

47 Tegen explosie beveiligde kraancomponenten voor een draaglast tot kg 47

48 De speciale SWF componenten voor toepassingen in een tegen explosie beveiligde omgeving voldoen aan de allerhoogste veiligheidsnormen. Het productfolio gaat hierbij van de enkele kettingtakel tot de complete modulaire kraankit. EEx-producten De toepassing van moderne frequentieomvormertechnologie voor kraan- en loopkatbeweging bij explosieveilige componentpakketten zorgt voor een voorzichtig verplaatsen van de lasten, alsmede een slijtarm bedrijf van de kraan. Wij leveren tegen explosie beveiligde componenten die in de volgende omgevingen worden toegepast: ATEX II2G EEx cde IIB T4, zone 1 ATEX II2G EEx cde IIC T4, zone 1 ATEX II3G EEx na II T3, zone 2 ATEX II2D EEx cde IIB T4 IP65, zone 21 ATEX II3D IP55, 135 C, zone 22 Tegen explosie beveiligde kraancomponenten van SWF voldoen aan de ATEX 94/09/EG richtlijnen, alsmede aan de FEM-voorschriften en de Europese veiligheidsnormen (EN). SWF EEX-producten zijn in het kader van het typekeuring gecertificeerd (INERIS03ATEX3015X).

49 EEx-producten 49

50 Wereldwijd en continu tot uw beschikking. 50 En altijd bij u in de buurt. De producten van SWF Krantechnik hebben wereldwijd een goede reputatie. Daarom vindt u ook overal op de wereld SWF-partners, die u niet alleen uitgebreid adviseren, maar u ook bij alle problemen met raad en daad terzijde staan. Vanzelfsprekend krijgt u daar ook alle informatie over onze nieuwste innovaties in de kraantechniek. SWF Krantechnik werkt wereldwijd samen met partners in: Afrika Azië Australië Europa Midden-Oosten De gespecialiseerde vakhandel informeert u graag over onze producten en wij informeren u graag over de gespecialiseerde vakhandel. Meer informatie en nieuwtjes kunt u ook vinden op

51 Fax aanvraagformulier +49(0) Firma: Contactpersoon: Datum: Tel: Fax: Gegevens over de gewenste hefinrichting: Bovenloopkraan/Monorailbaan Licht kraansysteem Omstandigheden bouwplaats: 1 Netto loodshoogte: mm 51 2 Spanwijdte of lengte loopkatbaan: mm 3 Liggerbreedte: mm 4 Noodzakelijke hefhoogte: mm 5 Afstandsbediening: Ja Neen 6 Hoogte tot bovenkant kraanrail: mm Uitvoering Enkelligger-bovenloopkraan: Dubbelligger-bovenloopkraan: Loopkraan: Draagvermogen kg kg kg 7 Lengte kraanbaan: mm 8 Kraanrail: x mm Hefinrichting: Monorailbaan: kg Elektrokettingtakel Elektrokabeltakel Bedrijfsspanning: 400 V/50 Hz V / HZ Stuurspanning: 48 V 115 V 230 V Belastingsgroep: Fem 1Bm (M3) 1Am (M4) 2m (M5) 3m (M6) Stroomtoevoer hefinrichting: Vlakke kabel Energieketting (afstandsbediening noodzakelijk) Omgevingsvoorwaarden: Gebruik In de hal Buiten onder een dak Buiten Omgevingstemperatuur +5 C bis +40 C Van: -20 C -10 C 0 C tot: +40 C +55 C Hoge luchtvochtigheid 90% Stoffig (niet explosief) Explosiebescherming Gas Zone 1 IIB T4 Zone 1 IIC T4 Zone 2 IIB T3 Zone 2 IIC T3 Stof Zone 21 IP65 T+135 C Zone 22 IP55 T+155 C Toevoeging ProfileMaster LIGHTster Licht kraansysteem Ophangafstand mm Ophangtype SWF Krantechnik GmbH Postfach D Mannheim Germany Boehringer Str. 4 D Mannheim Germany Phone +49(0) Fax +49(0) info@swfkrantechnik.com

52 Look ahead! SWF Krantechnik GmbH Postfach D Mannheim Germany Boehringer Str. 4 D Mannheim Germany Phone +49(0) Fax +49(0) info@swfkrantechnik.com

1. SWF bovenloopkranen

1. SWF bovenloopkranen 1. SWF bovenloopkranen Van standaardproduct tot custom build oplossingen Van normale gebruiksomstandigheden tot complexe oplossingen eenvoudige opbouw uitstekende verhouding prijs/kwaliteit lage exploitatiekosten

Nadere informatie

HB-systeem. Flexibel verplaatsen van lasten. Hijslastbereik tot 2000 kg. De opwaartse kracht. Kraansystemen

HB-systeem. Flexibel verplaatsen van lasten. Hijslastbereik tot 2000 kg. De opwaartse kracht. Kraansystemen HB-systeem Flexibel verplaatsen van lasten Hijslastbereik tot 2000 kg ABUS HB-systeem in de praktijk: Prestaties in alle situaties 2 3 Totaalconcept het kraansysteem... Het ABUS HB-systeem is het meest

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Elektrische lier met doorgaande kabel

Elektrische lier met doorgaande kabel CM Elektrische lier met doorgaande kabel CM ELEKTRISCHE MTRAC LIEREN - CM MTRAC CM Met een state-of-the-art design én technische innovaties voorziet de CM Mtrac in een specifieke klantbehoefte; namelijk

Nadere informatie

ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM

ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM since 1957 www.gis-ag.ch Ivan Muri, CEO Als Zwitserse fabrikant met volledig geautomatiseerde productie zijn we trouw aan onze locatie in Zwitserland. De hoge functionaliteit,

Nadere informatie

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus gepatenteerde technologie & gebruik onder de zwaarste omstandigheden 3KSplus is het mechanische sluitsysteem met de hoogste weerstand.

Nadere informatie

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent

SCHÄFER ORBITER SYSTEEM. Veilig - Snel - Intelligent SCHÄFER ORBITER SYSTEEM Veilig - Snel - Intelligent 2 OVERZICHT SYSTEMEN Compacte Dynamische Opslagsystemen De wens om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, zonder in te boeten aan efficiëntie

Nadere informatie

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE De doordachte bouwwijze en de geringe onderhoudskosten maken van CRAYLER meeneemheftrucks efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

LXKETTINGTAKEL www.streetcrane.co.uk Street Street Crane Company Limited, Chapel-en-le-Frith, High Peak, SK23 OPH, Verenigd Koninkrijk. E-mail: admin@streetcrane.co.uk Web: www.streetcrane.co.uk Telefoon:

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario Thuis in uw Peugeot 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Peugeot. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze!

Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Samenbouwnunits van Fischer- Dat is een slimme keuze! Met Fischer realiseert u in 3 eenvoudige stappen complete, gebruiksklare koelsystemen voor uw klanten. Succes, door een warme samenwerking binnen de

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

De nieuwe dimensie. in waterfiltratie. voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens

De nieuwe dimensie. in waterfiltratie. voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens De nieuwe dimensie in waterfiltratie voor koffiemachines vending automaten combi-steamers en bakovens Ervaar een nieuwe dimensie in waterkwaliteit definieert waterkwaliteit opnieuw: het innovatieve waterfiltersysteem,

Nadere informatie

De wereld van SOMMER industriedeuraandrijvingen

De wereld van SOMMER industriedeuraandrijvingen De wereld van SOMMER industriedeuraandrijvingen GIGAntisch Revolutionair www.sommer.eu GIGA de industriedeuraandrijving van SOMMER zet de norm! Veelzijdig en heel krachtig Vandaag en morgen heeft men industriedeuraandrijvingen

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Hygiëne in de praktijk

Hygiëne in de praktijk Hygiëne in de praktijk Specifieke documentatie voor inrichtingen, bedrijfs- en persoonshygiëne Complete oplossing Uw partner voor de gehele vlees-, bakkerij-, levensmiddelenindustrie & farmacie Project

Nadere informatie

Gecontroleerde mobiliteit.

Gecontroleerde mobiliteit. Gecontroleerde mobiliteit. Gemeentelijke voertuigen Focus Bouwmachines Land- en bosbouw Transport en logistiek Overtuigend. Besturingstechniek die geschikt is voor mobiel gebruik functioneert door het

Nadere informatie

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure.

Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Een innovatief systeem voor afvalwatertoepassingen: Wilo-Rexa FIT en Rexa PRO. Productbrochure. Complexe uitdagingen vragen om eenvoudige oplossingen. Om u niet alleen het werk eenvoudiger te maken maar

Nadere informatie

Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN.

Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN. METAAL FEIN hoogfrequent werkplekomvormers HFS 17-30 HFS 27-30 Eenvoudig mobiel rendabel: Industrieel hoogfrequent slijpen met FEIN. Hogere slijpprestatie, langere levensduur, meer mobiliteit. Daar waar

Nadere informatie

Laser codeersystemen. Veilig, flexibel, duurzaam

Laser codeersystemen. Veilig, flexibel, duurzaam Laser codeersystemen Veilig, flexibel, duurzaam lasersystem INDUSTRIËLE GOEDEREN cosmetica CHEMICALIËN kleur verwijderen hygiëne producten PHARMACEUTISCHE PRODUCTEN CONSUMENTEN GOEDEREN MEDISCHE INSTRUMENTEN

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Algemene technische informatie. Kraansystemen. De opwaartse kracht

Algemene technische informatie. Kraansystemen. De opwaartse kracht Algemene technische informatie ABUS Bovenloopkranen Kraansystemen Gefabriceerd in Gummersbach, Duitsland ABUS Kransysteme GmbH, Gummersbach Modern productieproces De loopkranen assemblagelijn Het succes

Nadere informatie

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren.

Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Schone afvoeren. Oplossingen voor douchevloeren. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend zijn douchevloeren, die heel wat nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwerpers en installateurs. Geberit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Verschillenlijst en checklist electrotakels 20. Elephant elektrische kettingtakels 21. REMA SR elektrische kettingtakels 26

Inhoudsopgave. Verschillenlijst en checklist electrotakels 20. Elephant elektrische kettingtakels 21. REMA SR elektrische kettingtakels 26 Inhoudsopgave Verschillenlijst en checklist electrotakels 20 20 Elephant elektrische kettingtakels 21 21 REM SR elektrische kettingtakels 26 26 REM SR elektrische kettingtakels 0 0 REM LK elektrische kettingtakels

Nadere informatie

Aluminium-autokranen.

Aluminium-autokranen. Aluminium-autokranen www.boecker.de Böcker aluminium-autokranen Böcker autokraantechnologie De actuele generatie Böcker autokranen zet de jarenlange ervaring van het bedrijf op het gebied van kraan- en

Nadere informatie

Optimale service dat is ons doel!

Optimale service dat is ons doel! Gloning Krantechnik Gloning Krantechnik GmbH is opgericht in 1983 en heeft zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende aanbieders van speciale kranen in Europa. Dankzij

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

4KS. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging

4KS. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 4KS Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 4KS gepatenteerde technologie & gebruik onder de zwaarste omstandigheden 4-cur 4KS is het mechanische sluitsysteem met de hoogste weerstand. Met de

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

MCS. Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid

MCS. Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid MCS Het baanbrekende systeem voor ongeëvenaarde veiligheid MCS unieke technologie & complexe toepassingen Magn De veiligheidstechniek van MCS werd in nauwe samenwerking met technische universiteiten ontwikkeld

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

ICS. Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging

ICS. Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging ICS Het uitgekiende systeem voor uitstekende beveiliging ICS unieke technologie & professionele toepassingen ICS is het intelligente systeem onder de mechanische sluitsystemen. Met een uitgekiende, unieke

Nadere informatie

Basisprincipes van de Tirfor

Basisprincipes van de Tirfor Basisprincipes van de Tirfor De 2 klembekken trekken de staaidraad en de last ieder hand over hand in de gewenste richting, te vergelijken met het trekken van een last met beide handen. De klembekken zijn

Nadere informatie

stroming maakt het verschil...

stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... ... het natuurlijke zwemgevoel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte turbinetechnologie

Nadere informatie

De stroming maakt het verschil...

De stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... zwemge... het natuurlijke zwemge voel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

RapidProtect TM 300 Protectie en veiligheid bij geautomatiseerde processen. Technische specificatie

RapidProtect TM 300 Protectie en veiligheid bij geautomatiseerde processen. Technische specificatie RapidProtect TM 300 Protectie en veiligheid bij geautomatiseerde processen Technische specificatie RapidProtect TM 300 0 Snel openen en sluiten zorgt voor korte cyclustijden 0 Hoge betrouwbaarheid, zelfs

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm

Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm Hiab XS 022 Serie 2,2 2,6 tm Productbrochure Eenvoud en prestatie De Hiab XS 022 maakt uw dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger De Hiab XS 022 is een kleine, compacte en flexibele kraan voor een brede

Nadere informatie

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties

CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties CBF25 - CBF25S - CBF25G CBF25Q - CBF25B - CJF10 Specificaties Handpallettruck 2,5 (1.0) ton Handpallettruck De handpallettruck is ongetwijfeld het meest eenvoudige, maar essentiële, hulpmiddel voor intern

Nadere informatie

De «topkwaliteits» KITO takel

De «topkwaliteits» KITO takel De «topkwaliteits» KITO takel De elektrische takels van de reeks ER zijn takels van zeer hoge kwaliteit waarvan de hijsvermogens van 125kg tot 20 ton gaan voor takels met 1 snelheid, en van 125kg tot 5

Nadere informatie

BTS 80 BTS 75 V. Vloerveren

BTS 80 BTS 75 V. Vloerveren Vloerveren / UNIVERSELE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN, INDIVIDUELE FUNCTIES, GEGARANDEERDE KWALITEIT Standaard deuren, smalle of brede deuren, DIN-links/DINrechts of dubbelwerkend, de universele vloerveren

Nadere informatie

Nona Storage Systems

Nona Storage Systems Nona Storage Systems Magazijnsystemen van vakmensen voor vakmensen. Advies en individuele oplossingen. Nona Storage Systems Van harte welkom bij Nona Storage Systems, een bedrijf in Leuven (centraal gelegen

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

STAALKATFARMPACKER 40. Packing made easy

STAALKATFARMPACKER 40. Packing made easy STAALKATFARMPACKER 40 Packing made easy Uitpakken, aansluiten, inpakken STAALKAT farmpackers, wat je ziet is wat je krijgt. Een succesvol ontwerp is meer dan alleen vormen en goede lijnen. Het draait allemaal

Nadere informatie

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm)

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm) Hijs- en heftechniek Lieren 8 39Hijs- en heftechniek1lieren TIGER handlieren Artikelcode Hijscapaciteit (kg) Handkracht bij vollast (kg) Tiger industriële lier TISF-1000 Deze lier is uitgerust met een

Nadere informatie

veelzijdig in lifttechniek Qtrac Qhydro Qcargo VERTICAL SOLUTIONS

veelzijdig in lifttechniek Qtrac Qhydro Qcargo VERTICAL SOLUTIONS veelzijdig in lifttechniek Qtrac Qhydro Qcargo VERTICAL SOLUTIONS wat verwacht u van een liftenfirma? Als u op zoek bent naar een lift voor een woontoren, bedrijf of appartement, gaat u niet over één nacht

Nadere informatie

Snelroldeur Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems

Snelroldeur Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems Snelroldeur Albany RP300 ASSA ABLOY Entrance Systems Albany RP300 0 Snel openen en sluiten zorgt voor korte cyclustijden 0 Hoge betrouwbaarheid, zelfs na jarenlang intensief gebruik 0 Veiligheidseindschakelaars

Nadere informatie

Hét toonaangevende. netwerk van regionale kraanconstructeurs

Hét toonaangevende. netwerk van regionale kraanconstructeurs 500 700 900 1200 1600 3000 5000 500 700 900 Hét toonaangevende Europese 1200 netwerk van regionale kraanconstructeurs 1600 3000 5000 VERLINDE, marktleider in hijswerktuigen, werkt al meer dan 10 jaar met

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

HIAB 200 C Vermogen 20 tm

HIAB 200 C Vermogen 20 tm HIAB 200 C Vermogen 20 tm Productbrochure www.hiab.com 2 Voor maximale allround prestatie De HIAB 200 C voor allerlei taken Hier ziet u een kraan met kracht én groot vermogen, een echte alleskunner. De

Nadere informatie

Perfectie in design en techniek

Perfectie in design en techniek Perfectie in design en techniek www.solarworld-belgium.com Uw voordelen in een oogopslag esthetiek: harmonische integratie in het dak vermogen: optimale opbrengst dankzij de speciale constructie Flexibiliteit:

Nadere informatie

High Performance Deur Albany RR392. ASSA ABLOY Entrance Systems

High Performance Deur Albany RR392. ASSA ABLOY Entrance Systems High Performance Deur RR392 ASSA ABLOY Entrance Systems RR392 Robuuste industriële deur die waar voor zijn geld biedt Opent na het loszetten van de rem automatisch (afhankelijk van de maat) door de ingebouwde

Nadere informatie

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging

3KSplus. Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus Het uitstekende systeem voor optimale beveiliging 3KSplus gepatenteerde technologie & gebruik onder de zwaarste omstandigheden 3-cur 3KSplus is het mechanische sluitsysteem met de hoogste weerstand.

Nadere informatie

Hiab T-kranen Serie 0,9 3,3 tm

Hiab T-kranen Serie 0,9 3,3 tm Hiab T-kranen Serie 0,9 3,3 tm Productbrochure De lichtgewicht oplossing Hiab T-kranen Serie 0,9 3,3 tm Lichte en krachtige T-kranen De Hiab T-serie autolaadkranen mogen dan licht in gewicht en compact

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

LEVERINGSPROGRAMMA KRAANSYSTEMEN

LEVERINGSPROGRAMMA KRAANSYSTEMEN LEVERINGSPROGRAMMA KRAANSYSTEMEN LEVERINGSOVERZICHT KRANEN JAN REILING BV SPECIALS : STANDAARD LOOPKRANEN STANDAARD ENKELLIGGER BOVENLOOPKRANEN STANDAARD DUBBELLIGGER BOVENLOOPKRANEN STANDAARD HANGKRANEN

Nadere informatie

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften.

Platformliften NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING. NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293. www.nlliften. www.nlliften.nl Platformliften NL Liften Noord-Lierweg 3 2636 AA Schipluiden 015-3809293 www.nlliften.nl info@nlliften.nl NL 100-RIEM AANDRIJVING NL 200-SPINDEL AANDRIJVING 3 NL 100 Riem aangedreven

Nadere informatie

High Performance Deur Albany RR200. ASSA ABLOY Entrance Systems

High Performance Deur Albany RR200. ASSA ABLOY Entrance Systems High Performance Deur Albany RR200 ASSA ABLOY Entrance Systems High Performance Deur Albany RR200 De Albany RR200 high performance roldeur met innovatieve geleidingen voor universeel binnengebruik. PVC-materiaal

Nadere informatie

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Nederlands Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies 1 2 Van de redactie Goedendag!... van

Nadere informatie

Kwaliteit en vermogen

Kwaliteit en vermogen Kwaliteit en vermogen SOLARWORLD TOP QUALITY www.solarworld-belgium.com NIEUW! 25 JAAR LINEAIRE PRESTATIEGARANTIE EN TOT 5 JAAR UITGEBREIDE PRODUCTGARANTIE* Topproducten voor iedere toepassing In de uiterst

Nadere informatie

SÉRIE HS 6, de kracht van de vernieuwing en ervaring

SÉRIE HS 6, de kracht van de vernieuwing en ervaring Wasmachines HS-6008 - HS-6013 - HS-6017 SÉRIE HS 6, de kracht van de vernieuwing en ervaring De HS-6000 van Girbau, zijn hoogzwierende wasmachines met een capaciteit van 8, 13 of 17 kg ( verhouding 1/10).

Nadere informatie

EXPERTISE VOOR DE AUTOMOTIVE SECTOR

EXPERTISE VOOR DE AUTOMOTIVE SECTOR 34608 (11/08) The Berner Group Berner GmbH Bernerstraße 6 D-74653 Künzelsau Berner Produkten b.v. Vogelzankweg 175 NL-6374 AC Landgraaf Berner Belgien NV/SA Bernerstraat 1 B-3620 Lanaken EXPERTISE VOOR

Nadere informatie

EPS. Het klassieke systeem voor goede beveiliging

EPS. Het klassieke systeem voor goede beveiliging EPS Het klassieke systeem voor goede beveiliging EPS gepatenteerde technologie en veelzijdige toepassingen Geavance EPS is het klassieke succesnummer onder de mechanische sluitsystemen. Met beproefde technologie

Nadere informatie

Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm

Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm Hiab XS 377 R Vermogen 36 tm Productbrochure Levert capaciteit en efficiëntie op topniveau De Hiab XS 377 R levert uitmuntende prestaties De Hiab XS 377 R met eigen aandrijving is een robuuste en flexibele

Nadere informatie

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift

DE betrouwbare hydro plateaulift. liftforce. hydro plateaulift DE betrouwbare hydro plateaulift liftforce hydro plateaulift 1 liftforce Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Lineaire servomotoren voor de industrie

Lineaire servomotoren voor de industrie Lineaire servomotoren voor de industrie Elektrisch aandrijfsysteem Vrij positioneerbaar over de gehele slaglengte Nauwkeurige en dynamische positionering Lange levensduur door lineare directe aandrijving

Nadere informatie

www.smartsteel-constructions.com SMARTSTEEL STRUCTURES

www.smartsteel-constructions.com SMARTSTEEL STRUCTURES SMARTSTEEL STRUCTURES Dankzij zijn superieure engineering skills en nieuwe generatie productietechnieken, introduceren wij u SMARTSTEEL. SMARTSTEEL constructions opent een nieuw tijdperk in stalen structuren

Nadere informatie

VAN DE BOVENSTE PLANK...

VAN DE BOVENSTE PLANK... HOUTEN STELLINGEN VAN DE BOVENSTE PLANK... METALEN STELLINGEN BREEDVAK STELLINGEN Kantoor- en bedrijfsinrichting...tot DE ONDERSTE PLANK Gemaakt uit natuurlijk FSC gecertificeerd Scandinavisch vurenhout

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

De uitzondering is nu de regel.

De uitzondering is nu de regel. MPC 3000 Serie De uitzondering is nu de regel. Hoe zou u een heftruck noemen die geschikt is voor orderverzamelen, productopslag, voorraadaanvulling en dubbel stapelen? Die noemen wij uitzonderlijk. Multifunctionele

Nadere informatie

RAXTAR INDUSTRIAL SOLUTIONS totaaloplossingen voor verticaal transport van mensen en materialen.

RAXTAR INDUSTRIAL SOLUTIONS totaaloplossingen voor verticaal transport van mensen en materialen. RAXTAR INDUSTRIAL SOLUTIONS totaaloplossingen voor verticaal transport van mensen en materialen. Uw gemoedsrust is onze drijfveer Op basis van klantspecifieke eisen & wensen biedt RAXTAR INDUSTRIAL SOLUTIONS

Nadere informatie

Systeemoplossingen voor de machinebouw

Systeemoplossingen voor de machinebouw Systeemoplossingen voor de machinebouw FS CS Transportsystemen betrouwbaar, flexibel en economisch FS Solutions is een dynamische onderneming die bedrijven totaaloplossingen aanreikt met een uitgebreid

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Ford Personenwagen Transit Connect Transit bott vario Thuis in uw Ford 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Ford. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift

liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift liftforce De veilige en betrouwbare goederenlift goederenlift liftforce Even voorstellen.. Lift Force V is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario Thuis in uw Nercedes-Benz 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Mercedes-Benz. Met deze keuze heeft

Nadere informatie

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen!

www.kaeser.com SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen! SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen! SIGMA AIR UTILITY Alleen de perslucht kopen Stelt u zich eens voor: uw nieuwe persluchtvoorziening kost u geen cent aan investering; geen eigen of vreemd kapitaal

Nadere informatie

4 tot 12 ton (evenaar incl. 2 klembekken)

4 tot 12 ton (evenaar incl. 2 klembekken) De bouwklem wordt gebruikt om kanaalplaatvloeren te hijsen op de bouwplaats. De Leenstra klem is de meest veilige klem verkrijgbaar in de markt en gaat gegarandeerd jarenlang mee. Deze klem heeft een uniek

Nadere informatie

Aktor LCS. De RapidRoll-deur voor toepassingen in supermarkten en magazij nen. Technische specificatie

Aktor LCS. De RapidRoll-deur voor toepassingen in supermarkten en magazij nen. Technische specificatie Aktor LCS De RapidRoll-deur voor toepassingen in supermarkten en magazij nen Technische specificatie Aktor LCS Zichtbescherming tussen verkoop- en opslagruimte Voorkomt toegang door ongeautoriseerde personen

Nadere informatie

Besam automatische deuren

Besam automatische deuren Besam automatische deuren EN16005 Veiligheid van automatische deuren voor personenverkeer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions De EN16005 Per 10 april 2013 geldt de nieuwe EN16005 richtlijn.

Nadere informatie

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren.

Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Zekerheid door eenvoud. Oplossingen voor douchevloeren. Inloopdouches zijn de trend. Meer en meer klanten wensen een open ontwerp voor hun douchezone. Minder hindernissen meer verkoop De nieuwste trend

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen, de ruimtebesparende oplossing voor elke deuropening Het Clip-ophangingssysteem Hörmann strokengordijnen met het praktische Clip-ophangingssysteem

Nadere informatie

15. Lieren. 0,2 tot 35 ton

15. Lieren. 0,2 tot 35 ton 15. Lieren 0,2 tot 35 ton 116 Red Rooster luchtlieren zijn op maat gemaakte producten. Vele constructies zijn mogelijk en er zijn vele normen en selectiecriteria voor het kiezen van een lier. In dit voorwoord

Nadere informatie

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan Nu conform DIN EN 13001 Economisch en robuust ZONDER COMPROMISSEN De tot nog toe geldende kraannorm DIN 15018 is vervangen door de Europese norm EN 13001. 41036-2 Met

Nadere informatie

het aluminium profiel, de revolutie in hangbaansystemen

het aluminium profiel, de revolutie in hangbaansystemen het aluminium profiel, de revolutie in hangbaansystemen De voordelen van het aluminiumprofiel! ERGONOMISCH Met de lichte rails kan de gebruiker zelfs zware en volumineuze lasten eenvoudig en zonder veel

Nadere informatie

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE De veilige & compacte oplossing! OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE Voor het aansturen van roldeuren en rolhekken welke tegen een valbeweging beveiligd moeten zijn en waar een beperkte montageruimte aanwezig

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

Specialist in maatwerk oplossingen

Specialist in maatwerk oplossingen Specialist in maatwerk oplossingen ontwerpt, produceert en levert pneumatische producten Dé expert voor pneumatische oplossingen Inhoudsopgave 1 Corrosiebestendige gebufferde cilinder, T-415 / T-416 2

Nadere informatie

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik

SEW-EURODRIVE Driving the world. Servomotoren. Dynamiek binnen handbereik SEW-EURODRIVE Driving the world Servomotoren Dynamiek binnen handbereik Servomotoren CMP Precisie, dynamiek en kracht in een bijzonder compacte constructie - daarvoor staan de krachtige servomotoren van

Nadere informatie

LANGERE LEVENSDUUR - LAGERE KOSTEN

LANGERE LEVENSDUUR - LAGERE KOSTEN LANGERE LEVENSDUUR - LAGERE KOSTEN Innovaties op het gebied van hoogwaardige kunststoffen Polymeer glijlagers van igus vormen de stap van een eenvoudige kunststofbus naar een getest, berekenbaar en snel

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt

Robin. Invacare. Balans en comfort als uitgangspunt Robin Tot 200 kg Balans en comfort als uitgangspunt De Robin plafondlift van gebruikt de meest innovatieve manier om mensen te verplaatsen met minimale inspanning en belasting van het verplegend personeel.

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the

Multiparts Bocht. Transporten. Member of the Multiparts Bocht Transporten Member of the Multiparts een introductie Multiparts is het aanspreekpunt binnen de Kaak-Groep als het gaat om snelle levering van hoogwaardige transportsystemen die direct

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK

SCK. Schroefcompressoren SCK SCK Schroefcompressoren SCK 41-100 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse, advies, planning,

Nadere informatie