NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 239 8 april 2016"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING april 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Waardering en dank namens het bisdombestuur Van secretaris mgr. Harry Lommers ontving ons parochiebestuur deze brief (24 maart 2016). De chrismamis 2016 in de parochiekerk van Vlissingen behoort al weer tot de geschiedenis van ons bisdom. Weken van intensieve voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Het is een zeer geslaagde diocesane viering en ontmoeting geworden, met een grote opkomst uit het bisdom, onder de inspirerende leiding van onze Bisschop Mgr. J. Liesen. De sfeer van gastvrijheid was hartverwarmend! De medewerking van het parochiebestuur was voortreffelijk. Vooral hulde aan de leden van de werkgroep, Paul de Maat, Wilma Jacquemijns, Gerard Wortman en Jo Miltenburg. Graag wil ik de parochie, mede namens mijn collega s van het bisdom, Leontine Antens, Gerard de Rooij, Hanneke Oomen en Frans van den Hurk, zeer bedanken voor de geweldige ontvangst en medewerking die wij bij gelegenheid van de oliewijding in de parochiekerk van Vlissingen hebben ondervonden. Zowel de liturgie als de uitdeling van de H. Oliën en de ontvangst van de vele gelovigen, voor, tijdens en na afloop van de viering, in de kerk en bij Arion zijn voorspoedig verlopen, dankzij de inzet van het parochiebestuur en het pastoraal team en van de vele vrijwilligers uit de parochie: de caritas, het koor, de lectrice, de koster, de acolieten en misdienaars, zij die de olie hebben aangedragen en de vrijwilligers die de olie in de flesjes hebben gedaan, degenen die hebben gezorgd voor de versiering van de kerk, de EHBO-ers en vele anderen.

2 Emeritus-deken Jan Aarts (82) in Teteringen overleden Jan Aarts: priester op handen gedragen De op maandag 3 april jl. overleden emeritus-deken Johannes Cornelis Antonius Mara (Jan) Aarts (geboren in 1933) bleef, na zijn pensionering als deken van Zeeland, zeer betrokken bij het pastoraat op Walcheren. Tekst en foto: Peter Vrancken,,Ik ben nog steeds vrijwilliger in het pastoraat, in die taken die pastoraal belangrijk zijn, vertelde hij tijdens een interview in 2008 tegen de digitale nieuwsbrief. Tijdens de vieringen rond Kerstmis 2012 werd bekend, dat hij op 21 december verhuisde naar een verpleeghuis in Teteringen, dicht bij naaste familie. De beminnelijke priester zal niet meer voorgaan in vieringen op Walcheren. De kerkgangers konden, na afloop van de kerstvieringen, hun gedachten en herinneringen opschrijven in een herdenkingsboek. Over dat herdenkingsboek zei Jan Aarts later:,,hartelijk dank voor jullie wensen en belangstelling. Hopelijk zal ik spoedig genezen zijn. Emeritus-deken Jan Aarts Gouden priesterjubileum Op 31 mei 1958 werd Jan Aarts tot priester gewijd. In 2008 sprak ik uitvoerig met hem ter gelegenheid van zijn gouden priesterjubileum. Grote delen van interview herhalen we hierna nog een keer.

3 Gouden priesterjubileum emeritus-deken J. Aarts Emeritus-deken. Volgens het woordenboek een rustend en gepensioneerd geestelijke. Het is wel en niet van toepassing op Jan Aarts. Gepensioneerd? Ja, vanaf 1998 is hij inderdaad gepensioneerd. Rustend? Alles behalve, want de Middelburger was nog jaren op vele fronten actief. Bijvoorbeeld als voorganger in eucharistievieringen, niet alleen in Zeeland, ook in Brabant, waar hij in 1933 werd geboren. Tekst en foto: Peter Vrancken Maar Aarts ging ook, op verzoek, voor bij uitvaarten en oecumenische vieringen.,,ik ben nog steeds vrijwilliger in het pastoraat, in die taken die pastoraal belangrijk zijn, zei hij in Bernard van Lamoen, pastoraal werker over emeritus-deken Aarts:,,Zijn priesterjubileum was een heuglijk feit in zijn persoonlijk leven, maar ook in het leven van de kerk. Dat wij hem zo lang, hoewel reeds jaren met emeritaat, 'vrijwillig actief' als priester in ons midden mogen hebben stemt ons dankbaar. Wij danken dan ook de Heer die ons deze toegewijde 'arbeider in Zijn Wijngaard' heeft gestuurd. Daarnaast was emeritus-deken Aarts ook nog werkzaam als pastoraal adviseur van,,zijn Katholieke Bond voor Ouderen in Zeeland, waar Aarts nauw bij de oprichting betrokken was. En hij bezocht nog minimaal een keer per jaar pastores die ook met emeritaat waren gegaan. En dat tekent Aarts.,,Bisschop Ernst vroeg me in 1979 om deken in Zeeland te worden. Bisschop Ernst vond, dat er een jonge deken moest komen, vooral omdat de kerk ook moest verjongen.

4 Boeken controleren En als deken was ik de pastor voor de pastores. Natuurlijk moest ik ook de kerkelijke boeken controleren, maar in mijn hart was ik meer pastoraal dan administratief. In zijn tijd als deken in Zeeland mocht Aarts, met speciale pauselijke toestemming, het vormsel toedienen.,,dat vond ik geweldig. Ik had een persoonlijk woordje voor de vormelingen. Dan vroeg ik bijvoorbeeld, hoe oud wil je worden. Honderd? Laat het me weten, dan kom ik je feliciteren. Tot die tijd heb je heel veel dagen om een goed mens te zijn. Gouden priesterjubileum Op zaterdag 31 mei 2008 was het precies 50 jaar geleden, dat Aarts in het seminarie in het Brabantse Hoeven tot priester werd gewijd. Om uur ging de jubilaris in Vlissingen voor in een bijzondere eucharistieviering in de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans en Sint Jacob, zoals de kerk volgens de jubilaris voluit heet. Na afloop van de eucharistieviering was er gelegenheid emeritus-deken Aarts met zijn priesterjubileum te feliciteren. Er stonden lange wachtrijen! Levensloop emeritus-deken Aarts 1933 Geboren in Bavel Ginneken Lagere school in Breda Opleiding Gymnasium aan het klein seminarie IJpelaar Groot Seminarie in Hoeven 31 mei 1958 Gewijd als priester in Hoeven Kapelaan in Clinge (Zeeuws Vlaanderen) Kapelaan in Hulst Docent Sint Willibrordcollege in Goes 1979 Door bisschop Ernst benoemd tot deken voor het dekenaat Zeeland 1981 Benoeming tot Kanunnik van het Kathedraal Kapittel 1998-heden Emeritaat; vrijwillig actief als priester binnen de Rooms Katholieke parochies op Walcheren 31 mei 2008 Gouden priesterfeest. Plechtige eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen 21 december 2012 Verhuisd naar verpleeghuis in Teteringen 3 april 2016 Overleden in Teteringen Uitvaart De uitvaartplechtigheid is op zaterdag 9 april om uur in de Michaëlkerk, Hooghout 67 in Breda. Daarna wordt hij begraven op begraafplaats De Driesprong, Kameelstraat, Breda.

5 In dankbare herinnering aan emeritus deken Jan Aarts Vanmiddag, dinsdag 4 april, las ik het bericht dat Jan Aarts gisteren is overleden. Dat raakt me, want wij hadden een goed contact en waardeerden elkaar wederzijds. 82 Jaar heeft hij mogen worden. Een echte Brabander; goedlachs, een vlotte prater en een Bourgondische inslag. Regelmatig kwam ik bij hem thuis om bijvoorbeeld vieringen te bespreken. Een paar keer is hij bij ons thuis geweest en at dan mee. Een zeer gezellige gast. Mijn waardering voor hem is bijzonder groot vanwege hoe hij overkwam als priester, maar vooral als mens. Een man met een uitstraling. Jan had als deken oog voor zijn mensen. Hij bezocht hen en wist wat onder hen leefde. Er viel heel goed met hem van gedachten te wisselen. Zijn hart lag in de kerk. Het liefst was hij in het harnas gestorven. Het was dan ook niet prettig voor hem om te moeten ervaren dat het voorgaan in vieringen niet meer zo lukte. Op een gegeven moment kon het gewoon niet meer en moest hij terug treden. Een paar keer mocht ik hem bezoeken als ziekenhuispastor in ziekenhuis Walcheren wegens een opname. We hadden boeiende gesprekken. Heel graag mocht ik samen met hem voorgaan in eucharistievieringen. Dat gebeurde regelmatig, vooral in de Goede Week. Zonder woorden voelden we elkaar aan en konden we terugkijken op goede vieringen. Hij liet mij altijd veel doen. Zo bijvoorbeeld in de Paaswake. Het binnen brengen van de paaskaars behoort aan de priester, maar hij vond dat ik dat moest doen. En zo gebeurde het. Ik droeg de paaskaars binnen en zong Lumen Christi. Onvergetelijk. Op mijn beurt kon ik hem dan van dienst zijn door de overwegingen te verzorgen, want dat lukte hem niet meer zo goed. Helaas moest Jan opgenomen worden in het Gasthuis te Middelburg. Op de gesloten afdeling. Vaak bezocht ik hem daar. Het is niet te beschrijven hoe positief hij met het verblijf aldaar omging. Altijd opgewekt, geen klachten en sociaal meevoelend met de medebewoners. Zo was daar op de afdeling een oudere mevrouw, die met een pop speelde en die pop aan iedereen liet zien. Ze hield er dan een heel verhaal bij. Ze kwam dus ook bij Jan. Hij ging op haar verhaal in en legde zo een heel goed contact met haar. Ontzettend ontroerend om mee te maken en onvergetelijk. Het was een goede zaak dat hij naar een verpleeghuis in Teteringen (Brabant) ging. Dichter bij familie en in een religieuze omgeving. Het verpleeghuis behoort aan een congregatie van broeders, die aldaar onder meer vieringen in een mooie kapel verzorgen. Jan voelde zich daar wel thuis. Als een echte gastheer ontving hij dan Paul de Maat en mij als we op bezoek kwamen. Hij had er een gezellige kamer. Nu is hij niet meer onder ons. Vergeten zal ik hem niet. Hij heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt en was in feite ook een voorbeeld voor me. Moge hij thuis komen in geborgenheid bij God onze Vader, die ons het leven geeft en ook het ook weer neemt. pastor Ed Visser

6 Pastor Jan Aarts overleden Ook voor KBO Zeeland was de heer Jan Aarts een bekende en gekende sympathieke persoon. Uiteraard kenden veel mensen hem vanwege zijn pastorale werk en zijn oprechte belangstelling voor mensen. Ondanks zijn ziekte was hij nog steeds lid van de KBO afdeling Middelburg-Veere. Vanaf 2003 fungeerde Jan als pastoraal adviseur binnen KBO Zeeland. Als zodanig participeerde hij ten volle in de Commissie Identiteit en Pastoraat. Daarnaast woonde hij de vergaderingen bij van het Dagelijks Bestuur, het Algemeen Bestuur en de Algemene Vergaderingen. Bij deze bijeenkomsten verzorgde hij steeds op inspirerende wijze de opening van de agenda. Jan heeft tevens baanbrekend werk verricht via de verschillende parochies bij het oprichten van de KBO afdelingen Middelburg-Veere, Vlissingen, Schouwen-Duiveland en de afdeling Aardenburg-Ede-Sluis. Binnen KBO Zeeland zullen we Jan met warme gevoelens van genegenheid en dankbaarheid blijven herinneren. Wim Jansen Voorzitter KBO Zeeland Jan Aarts tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn gouden priesterjubileum. Foto: Peter Vrancken

7 In memoriam emeritus-pastoor Jan Aarts Deze week hoorden wij van het overlijden van pastoor Aarts. In liefde denken wij in Zorgcentrum Ter Reede aan oud-deken Jan Aarts terug. Jan Aarts die regelmatig met plezier voorging in de vieringen op zaterdag in Ter Reede. Een zeer innemende man met enorm veel aandacht voor de oudere mens in Ter Reede en die altijd vooraf de viering een praatje maakte met de parochianen. Meestal had hij met alle aanwezigen een persoonlijk gesprek. Het werd als zeer fijn ervaren, de mensen voelden zich gekend. Vieringen van pastor Aarts waren goed voorbereid en de overweging makkelijk te verstaan. (figuurlijk gesproken) Ook voor de leden van de werkgroep was hij zeer attent. In contact voor de voorbereiding van de viering kon hij op innemende wijze de liedkeus corrigeren. Wie waren wij dan om hier tegenin te gaan? Na de viering bedankte hij de werkgroep altijd hartelijk voor de goede voorbereidingen! Foto: Peter Vrancken Op 15 maart 2012 is mijn laatste contact geweest met pastoor Aarts en op de zaterdagviering van de 17de maart is hij toen (denk ik) voor het laatst in Ter Reede voorgegaan. Het was goed en fijn dat wij pastoor Aarts zo lang in Ter Reede als voorganger mee mochten maken. Jan Aarts zal altijd in onze herinnering blijven voortleven als een zeer fijn en aimabel mens. Moge hij rusten in Gods Eeuwige Liefde. Namens de R.K. werkgroep Ter Reede Jeannette Vrancken Condoleanceregister In zowel de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg als de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen ligt een condoleanceregister voor pastor Jan Aarts. Dat register kan getekend worden voor aanvang van alle vieringen alsmede na afloop ervan. Het condoleanceregister blijft in ieder geval tot en met zondag 17 april in de beide kerken liggen.

8 Pasen in Zorgcentrum Ter Reede Vorige week zaterdag vierden de bewoners van ter Reede hun Paasfeest. Tekst en foto: Jeannette Vrancken Sinds het nieuwe beleid en daarom het moeten naleven van het Paastriduum, kan er geen Paasviering meer gehouden worden op Stille Zaterdag in Zorgcentrum Ter Reede. in Vlissingen. En dat was, tot ieders vreugde en tevredenheid, een gewoonte tot en met Tegenwoordig is er in Ter Reede op de dag voor Beloken Pasen een feestelijke Woord- en Communieviering rondom de nieuwe Paaskaars. Dit keer was de voorganger Ed Visser. De nieuwe Paaskaars 2016, die gezegend was tijdens de Avondwake in de Onze Lieve Vrouwe kerk, werd brandend naar voren gedragen en op de versierde standaard geplaatst. In zijn overweging ging pastor Visser in op de dag van de Barmhartigheid die overal in alle kerken die zondag onder de aandacht gebracht zou worden. Na de zegening van het water met de Paaskaars werd iedereen uitgenodigd om mee te doen met de hernieuwing van de doopbelofte. Laat uw leven een weerspiegeling zijn van uw doopsel. Een mooie viering waarin Marie-José Faes de aanwezige parochianen voorzag van mooi orgel- en pianospel en waarbij de vele vrijwilligers zich weer hadden ingezet om er een mooie viering van te maken. Na afloop ontvingen de parochianen een kleine attentie, die eerder al uitgereikt werd na de prachtig Chrismaviering op woensdag 23 maart in de Onze Lieve Vrouwe kerk. Iedereen sprak daar zijn waardering over uit. De brandende Paaskaars wordt binnengedragen H. Maria Parochie Walcheren Een vitale geloofsgemeenschap!

9 Wat een gaven!!! Het caritasbestuur van de Maria Parochie Walcheren had twee doelen gesteld voor de gaven van de chrismaviering op 23 maart 2016 in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen: gaven in natura voor Voedselbank Walcheren; onder andere appels, peren, paaseitjes, worst in blik of vacuüm getrokken en ander bewaarbaar voedsel een financiële bijdrage voor de Stichting Droom Walcheren, een vrijwilligersorganisatie met professionele ondersteuning die zich bezighoudt met een veelheid aan activiteiten om mensen die in de problemen zijn geraakt op de rails te zetten en vooral te houden. Tekst: Ria Borgs Alle vertegenwoordigers van de parochies hebben zich helemaal kunnen vinden in deze doelen, want de inzameling is een groot succes geweest. Bisschop Liesen neemt de voedselpakketten in ontvangst Foto: Johan Wouters Voor de Voedselbank Walcheren was er zoveel dat wij toch de hulp van een vrachtauto hebben moeten inroepen. Mede dankzij de inzet van diverse vrijwilligers en de beide chauffeurs waren de goederen binnen 20 minuten ingeladen. Wij hebben het goed gevoeld aan onze rug, maar wat geeft het een heerlijk gevoel als de vrachtrijders verschillende keren hun verwondering hebben uitgesproken over zoveel gaven. Wij hebben ook nog het mooie bedrag van 220,- naar de Voedselbank Walcheren kunnen overmaken. De collecte in het zorgcentrum Ter Reede had 45,- opgebracht. Dit bedrag is omgezet in paaseitjes. 30 gezinnen hebben daarvan genoten. Scheldehof Een kist met appels hebben wij bezorgd bij het verzorgingshuis Scheldehof, want deze appels zaten niet in kleine verpakkingen. Ook daar was men blij met dit gebaar. De kist zal gebruikt worden voor een binnentuintje. Stichting Droom Naar Stichting Droom is 2.755,- overgemaakt. Dit bedrag heeft ervoor gezorgd dat de huur aan de gemeente betaald kon worden en het dreigende faillissement voorlopig van de baan is. Wat misschien nog veel belangrijker is dat de medewerkers door deze impuls weer zin hebben om door te gaan en zich opnieuw gemotiveerd voelen om hun project Dream-On voort te zetten. Alle gevers namens het caritasbestuur van harte bedankt. Jullie hebben het mogelijk gemaakt dat onze voorgestelde instanties in staat zijn om vele mensen verder te helpen.

10 Bijbelgroep sloot af met gezamenlijke maaltijd Vorige week vrijdag sloot de Bijbelgroep van de Heilige Maria Parochie het seizoen af met het nuttigen van een gezamenlijke maaltijd. Tekst en foto s: Jeannette Vrancken De gezamenlijke maaltijd en de onderlinge gezellige gesprekken vormen ieder jaar weer een mooie afsluiting, waarbij een aantal leden van de groep zorgt voor zelfgemaakte soep, quiches, salades en andere lekkernijen. De trouwe Bijbellezers zijn afgelopen seizoen weer bij elkaar aan tafel geweest, op bedevaart. De psalmen 125 tot en met 134 zijn psalmen of ook wel bedevaartsliederen genoemd. Daar worden bedevaartgangers beschreven die de wegen van de heer bewandelen en die ook (wat betreft tekst) in deze tijd zeer zeker ook actueel zijn. Het tweede gedeelte ging over de Koningspsalmen psalm Daarin wordt God als schepper, als koning van de aarde, als rechtvaardige heerser geroemd. Het waren weer zes mooie woensdagavonden, waarin wij samen mochten ontdekken wat precies de tekst wil zeggen. Pastoor Paul de Maat en Andrea Hummelen waren, zoals ieder jaar, de begeleiders van de groep. Volgend seizoen gaan we wederom met deze avonden door. Daarin gaan we ons toeleggen op het lezen van de eerste lezing en het evangelie van de zondag die volgt. Wij kijken er naar uit! Doet u de volgende keer ook mee?

11 Ouderenpastoraat vertoont de film A simple life op 19 april Op dinsdagmiddag 9 februari jl. waren 32 mensen naar de pastorie van Vlissingen gekomen, om te kijken naar de film a simple Life. Een film die je doet kijken vanuit de ogen van de ander, een stille film niet uit op effecten en sensatie. Een stille film die laat zien hoe sterk en hoe wederkerig dienstbaarheid kan zijn: een film die ons stil maakte. Vanuit het Ouderenpastoraat wordt U uitgenodigd voor een filmmiddag op dinsdag 19 april a.s. In de Chinese film A simple Life die vertoond zal worden, staat centraal: - Zorg geven aan de ander én zorg (kunnen) ontvangen - A Simple Life is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van bediende Chung Chun Tao en haar jonge baas Roger Lee. Tao werd als 13-jarig meisje naar de familie Lee gestuurd om voor hen te werken als amah, een combifunctie als dienst- en kindermeid. Ruim zestig jaar -vier generaties lang- zorgde ze in huize Lee voor de kinderen en het huishouden. Wanneer Tao ziek wordt, besluit Roger iets terug te doen als dank voor de jarenlange zorg en liefde die Tao de familie heeft gegeven. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Plaats: Parochiezaal in Lewedorp, Burgemeester Lewestraat 11 Tijd: uur (inloop vanaf uur) Aanmelden: via pastorteam@zeelandnet.nl of bellen naar: (pastoraal centrum Goes) Kosten: 2,- U bent van harte welkom! Namens het Ouderenpastoraat, Ria Mangnus en Wiel Hacking, pastoraal werkers

12 Gespreksmiddag woensdag 20 april a.s. Ben ik mijn broeders hoeder? Ieder mensenleven kent eindigheid. Hoe gaan we daar mee om? Wordt ons levenseinde bepaald of bepalen we dat zelf? Ter inleiding van het gesprek hierover, zal pastor Ed Visser over dit onderwerp spreken. Pastor Visser was werkzaam in het ziekenhuis in Vlissingen. Plaats van deze gespreksmiddag: pastorie in Vlissingen, Singel 106. Tijd: van uur Opgave Via of: telefonisch: (van maandag tot en met vrijdag tussen 9-12 uur) Van harte welkom! Ria Mangnus, p.w., Ria Borgs, KBO Vlissingen Ed Visser, emeritus pastoraal werker. Caritascollecten voor Het Witte Huis De Caritascollectes in respectievelijk de Onze Lieve Vrouwekerk op 03/04 en Zorgcentrum Ter Reede op 02/04 in Vlissingen hebben opgebracht en De opbrengst is bestemd het "Witte Huis" in Vlissingen. Hartelijk dank voor deze mooie gaven.

13 Steunt u ons Vastenactieproject via: Vastenactie Heilige Maria Parochie Walcheren Singel LC Vlissingen IBAN NL84 INGB Hartelijk dank voor uw gift! DIGITALE NIEUWSBRIEF IEDERE WEEK WEER ACTUEEL GRATIS ABONNEMENT? Stuur een mail naar: nieuws@rkwalcheren.nl

14 Zaterdag 9 april 2016 ( uur) KBO Middelburg-Veere viert het 10-jarig bestaan. Zondag 10 april 2016 (10.30 uur) Eerste communieviering in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen. Dinsdag 13 april 2016 (20.00 uur) Woonzorgcentrum de Blaauwe Hoeve Truffinozaal Truffinoweg 2 te Hulst. Gerke Verthriest is lichaamsgerichte existentiële psychotherapeute, docente aan de Vlaamse hogescholen, staflid van de opleiding Counseling aan de Katholieke Universiteit Leuven en geeft opleiding voor vormingsorganisaties. Zij publiceerde diverse artikelen i.v.m. rouw en verlies. Iedereen is van harte welkom. Vrijdag 22 april 2016 ( uur) Minisymposium van het Zeeuws Sociaal Ethisch Beraad in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat 62 in Middelburg. Spreker: Raf Jansen, socioloog bij de Sociale Alliantie en wethouder GroenLinks in de Limburgse gemeente Helden. Zondag 24 april 2016 (09.30 uur) Jubileumviering 50-jarige Mission to Seafarers in de Jacobskerk in Vlissingen met medewerking van het 45-jarige Scheldeloodsenkoor. Zaterdag 14 mei 2016 (19.00 uur) Vormselviering van de H. Maria Parochie Walcheren in de H.H. Petrus en Pauluskerk te Middelburg. Zaterdag 28 mei 2016 ( uur) - Boeken- en kunstmarkt in de H.H. Petrus en Pauluskerk. De opbrengst is bestemd voor Caritas in de H. Maria Parochie Walcheren. Spullen beschikbaar? Vinus Matthijsse ( , mailadres vmatthijsse@zeelandnet.nl) of het parochiesecretariaat Middelburg secretariaat.middelburg@rkwalcheren.nl Bloemen bloeien, ook als er niemand naar kijkt!

15 INFORMATIE H. MARIA PAROCHIE website: Openingstijden secretariaten Parochiekern Middelburg Maandag tot en met vrijdag uur Telefoon: Lombardstraat AA MIDDELBURG secretariaat.middelburg@rkwalcheren.nl Parochiekern Vlissingen Maandag tot en met vrijdag uur Telefoon: Singel LC VLISSINGEN secretariaat.vlissingen@rkwalcheren.nl Telefoon in noodgevallen Pastores (telefonisch bereikbaar via de de beide secretariaten): Paul de Maat en Ria Mangnus middelburg@rkwalcheren.nl vlissingen@rkwalcheren.nl Parochiebijdragen Middelburg NL42 INGB NL16 ABNA beide t.n.v. H. Maria Parochie Walcheren Vlissingen NL28 INGB NL53 ABNA beide t.n.v. H. Maria Parochie Walcheren Bijdrage aan Caritas Walcheren NL82 RABO DISCLAIMER NIEUWSBRIEF Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder medewerkers en andere belangstellenden van de H. Maria Parochie Walcheren, waarvan wij het adres kennen. Kent u mensen die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen, maar hem wel graag willen ontvangen? Aanmelden kan door een te sturen naar nieuws@rkwalcheren.nl. Afmelden? Reply een nieuwsbrief naar hetzelfde adres. Heeft u nieuws of een agendabericht voor de digitale nieuwsbrief? Graag een mailtje naar de redactie: nieuws@rkwalcheren.nl. Wilt u in ieder geval altijd uw naam en telefoonnummer vermelden, zodat we in voorkomend geval contact met u kunnen opnemen? Inzenden kan tot en met donderdag (tenzij anders aangegeven). Wanneer u ons foto s stuurt kunnen wij deze uitsluitend plaatsen, wanneer daarvoor geen rechten (ook aan derden) zijn verschuldigd. Wilt u dat uitdrukkelijk in uw vermelden? Voorts wordt u gevraagd de naam van degene die de foto heeft gemaakt te vermelden. Tekst en foto s (in hoge resolutie) moeten afzonderlijk en in jpg-formaat te worden aangeleverd. Overname van teksten uit deze digitale nieuwsbrief is uitsluitend toegestaan onder vermelding van: ''Bron: digitale nieuwsbrief R.K. Walcheren.nl''. Voor het overnemen van foto s dient vooraf schriftelijke toestemming te worden verkregen van de eindredacteur. Op bepaalde foto s berust namelijk auteursrecht. De digitale nieuwsbrief van de H. Maria Parochie Walcheren wordt verspreid door bureau Creatieve Communicatie Zeeland.

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de

Het jaar 2016 is door Paus Franciscus uitgeroepen tot het Jaar van de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 260 14 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het Jaar van de Barmhartigheid Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING maart 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING maart 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 236 23 maart 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Nederlandse bisschoppen roepen op om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING december 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING december 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 222 18 december 2015 Petrus- en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Heeft u een (bijzondere) kerststal?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING augustus 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 254 26 augustus 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Franciscus ter schure in Open Deur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 249 1 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Dankwoord van mgr. Huub Ernst,,De viering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 266 25 november 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Dit is de actuele versie van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 214 24 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande In duister gehuld. Dat was het thema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 191 18 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Mevrouw Ger van Waegeningh wint vrijwilligersprijs!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING februari 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING februari 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 277 3 februari 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschop Liesen vierde eerste lustrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 255 2 september 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Paus Franciscus gaat Vaticaan reorganiseren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 342 27 april 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Pijnlijke fout gecorrigeerd Omdat het

Nadere informatie

De bewoners van Zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen hebben vanmorgen,

De bewoners van Zorgcentrum Ter Reede in Vlissingen hebben vanmorgen, NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 240 16 april 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bewoners Zorgcentrum Ter Reede tekenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 216 6 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Alle kleine beetjes helpen Alle kleine

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 279 17 februari 2017 Onze Lieve Vrouwekerk Petrus en Pauluskerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Burgemeester op kennismakingsbezoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 269 16 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep... Op 4 december is in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 212 9 oktober 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Jongerenviering op 25 oktober in Vlissingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 312 27 oktober 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Gebed voor Bernard van Lamoen Afgelopen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 234 11 maart 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Journalistieke regels zijn heilig In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 218 20 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschoppenconferentie bidt voor slachtoffers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 232 26 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het is gelukt!! Het is gelukt! Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING april 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING april 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 287 21 april 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bewoners Zorgcentrum Ter Reede vieren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING september 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 258 30 september 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kleding inleveren voor Sam s kledingactie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 355 27 juli 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Briljante

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING september 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING september 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 207 4 september 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Fons Toorop benoemd tot secretaris

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger op Walcheren

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING oktober Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger op Walcheren NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 310 13 oktober 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Pastoor Frans Verheije tijdelijk voorganger

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 198 7 juni 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Zonnig jubileum van pastoor Paul de Maat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 275 20 januari 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hilarisch: bisschop Tiny Muskens ontmoette

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING januari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING januari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 228 29 januari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Zeer inspirerende oecumenische viering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 340 20 april 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Inkomsten en uitgaven van de parochies

Nadere informatie

Op woensdagavond 23 maart om uur wordt de Chrismamis in Vlissingen

Op woensdagavond 23 maart om uur wordt de Chrismamis in Vlissingen NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 235 20 maart 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Woensdag Chrismamis in Onze Lieve Vrouwekerk

Nadere informatie

Op zaterdag, 28 mei 2016 (tussen en uur) is er IN de Petrus en

Op zaterdag, 28 mei 2016 (tussen en uur) is er IN de Petrus en NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 230 12 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Boeken- en kunstmarkt Op zaterdag,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING februari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING februari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 231 19 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Website voor Nationale Raad voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 229 5 februari 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vrijwilligers gezocht Alweer vrijwilligers

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 237 25 maart 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 237 25 maart 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 237 25 maart 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande,,Mensen moeten meer betrokken zijn bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING november 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 263 4 november 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Gespreksmiddag op 23 november 2016

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN. Onafhankelijk, journalistiek medium. JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN. Onafhankelijk, journalistiek medium. JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018 EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 361 9 september 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder

De heer Cees Veldkamp (75) is vanmorgen (vrijdag 24 april) benoemd tot Ridder NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 192 25 april 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande C.H.J. Veldkamp Ridder in de Orde van

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwekerk Vlissingen

Onze Lieve Vrouwekerk Vlissingen NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 297 16 juni 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Tot maandag 17.00 20.00 uur Onze Lieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING juli 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 351 5 juli 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Prachtig jubileum in toeristenkerk Vrouwenpolder

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

De Raad van Kerken Vlissingen organiseert ook dit jaar op donderdag 4 mei een

De Raad van Kerken Vlissingen organiseert ook dit jaar op donderdag 4 mei een NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 288 28 april 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oecumenische herdenkingsdienst 4 mei

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING augustus 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING augustus 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 356 3 augustus 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING mei 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING mei 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 291 19 mei 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Meimaand, Mariamaand In de vitrinekast

Nadere informatie

Alweer op weg naar Kerstmis. Afgelopen maandag zijn de vitrinekasten in de H.H. Petrus en Pauluskerk in Middelburg ingericht met kerstgroepen.

Alweer op weg naar Kerstmis. Afgelopen maandag zijn de vitrinekasten in de H.H. Petrus en Pauluskerk in Middelburg ingericht met kerstgroepen. NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 318 8 december 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kerstgroepen in vitrinekast H.H. Petrus-

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Het was weer een mooie, sfeervolle aangelegenheid.

Het was weer een mooie, sfeervolle aangelegenheid. NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 313 3 november 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande N8vdN8 in de Petrus- en Pauluskerk:

Nadere informatie

Daartoe gedwongen door meerdere uitspraken van de hoogste bestuursrechter

Daartoe gedwongen door meerdere uitspraken van de hoogste bestuursrechter NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 248 17 juni 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vlissingen moet alsnog keukentafelgesprekken

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING november 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 219 27 november 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Hoe laat is het.? In de tijd van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 209 18 september 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kleur in kunst en liturgie Kleur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING april 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 339 13 april 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Katrien van de Wiele versterkt uitgedunde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN KERSTNUMMER JAARGANG 11 AFLEVERING december 2017 ZALIG KERSTMIS

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN KERSTNUMMER JAARGANG 11 AFLEVERING december 2017 ZALIG KERSTMIS NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN KERSTNUMMER JAARGANG 11 AFLEVERING 320 22 december 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande ZALIG KERSTMIS Wat is

Nadere informatie

Onlangs heeft de hoogste rechter voor bestuurlijke geschillen in ons land, de

Onlangs heeft de hoogste rechter voor bestuurlijke geschillen in ons land, de NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 246 3 juni 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Huishoudelijke hulp en de WMO Onlangs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING januari 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 276 27januari 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Actie Kerkbalans 2017 van start De

Nadere informatie

Na zes jaren inzet als misdienaar in de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg

Na zes jaren inzet als misdienaar in de H.H. Petrus- en Pauluskerk in Middelburg NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 302 28 juli 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Afscheid van Sebastian Blaha als misdienaar

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 364 28 september 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING november 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING november 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 316 24 november 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Het sacrament van de zieken Wanneer

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 201 4 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande UITNODIGING om bij elkaar op Verhaal te

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING oktober 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING oktober 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 261 21 oktober 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Kaarten maken: gezellig middagje freubelen!

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING maart 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING maart 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 282 10 maart 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Woensdag verkiezing Tweede Kamer Komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 298 23 juni 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Wethouder John de Jonge noemt kerkplannen

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING februari 2018

EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING februari 2018 EXTRA NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 12 AFLEVERING 330 14 februari 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Vastenactie 2018 van start

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 267 4 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bernard van Lamoen verlaat Zeeland

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 251 22 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Leo Fijen gaat weer voor in strandkerk

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING december 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 268 9 december 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep: heeft u een (bijzondere) kerststal?

Nadere informatie

Bisschop Liesen legde op woensdag 1 maart gelovigen de as op. Hiermee

Bisschop Liesen legde op woensdag 1 maart gelovigen de as op. Hiermee NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 281 3 maart 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Bisschop Liesen opende de vastenestafette

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers,

Weilustwekker. Schooljaar Nr november 2018 VAN HET TEAM. Beste ouders en verzorgers, Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 13 22 november 2018 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, De eerste officiële ouderavonden van dit schooljaar zitten er weer op. Volgende week zijn de gesprekken

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Jezus heeft een droom van een wereld In de Bergrede noemt Jezus een aantal mensen op die bouwen aan het Rijk van God. Geef drie voorbeelden

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING september 2018 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 363 21 september 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

Arie de Reuver is in augustus 1995 bij het St. Caeciliakoor van de H. Martinuskerk in Oost- en West-Souburg gekomen.

Arie de Reuver is in augustus 1995 bij het St. Caeciliakoor van de H. Martinuskerk in Oost- en West-Souburg gekomen. NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN Onafhankelijk, journalistiek medium JAARGANG 12 AFLEVERING 372 23 november 2018 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING november 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING november 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 315 17 november 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Oproep kerstkaarten Afgelopen jaar

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING juni 2017 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 11 AFLEVERING 294 2 juni 2017 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Open kloosterdagen op 10 en 11 juni Op

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie