juni 2011 zevende jaargang nummer De Africa Mercy op weg naar Sierra Leone.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "juni 2011 zevende jaargang nummer De Africa Mercy op weg naar Sierra Leone."

Transcriptie

1 ROTOtaal is een periodiek verschijnende nieuws brief en wordt verspreid onder relaties en medewerkers van ROTO. Postbus AA Uitgeest T info@rotogroep.nl 13 juni 2011 zevende jaargang nummer Verder in dit nummer De Africa Mercy op weg naar Sierra Leone. Staco C2C gecertificeerd 3 Piramide voor daglicht 5 Beeldbepalende brug 7 Pain Victoire 11 P+R Kralingse Zoom 14 Métal Déployé Strekmetaal voor Africa Mercy Métal Déployé is gespecialiseerd in strekmetaal in staal, RVS en aluminium voor industriële, constructieve en architectonische toepassingen. Mercy Ships biedt medische diensten en hulp aan de allerarmsten in ontwikkelingslanden. In deze landen zijn vaak weinig tot geen artsen, tandartsen of ziekenhuizen aanwezig. Bovendien is de hulp voor de meerderheid van de bevolking onbetaalbaar. Mercy Ships biedt gratis medische zorg en leidt medisch personeel op. Ook wordt hulp geboden bij bouw- en landbouwprojecten, onderwijs en alfabetisering. Zo wordt de bevolking geleerd zelf in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Geweldig doel De medische diensten van Mercy Ships worden uitgevoerd door ervaren medisch personeel aan boord van de Africa Mercy of op bases op de wal. De Africa Mercy ligt van februari tot december 2011 afgemeerd in Freetown, Sierra Leone. Voor de koelwaterinlaten van de Africa Mercy zijn filters van strekmetaal geplaatst. De filters houden drijvend zwerfafval tegen waardoor de koelwaterinlaten minder snel verstopt raken en de werkzaamheden aan boord beter zijn gewaarborgd. Voor deze filters heeft Métal Déployé 45 m 2 strekmetaal geleverd. Een kleine bijdrage voor een geweldig doel!

2 2 nummer ROTO Jeugd in de metaal 13 - juni 2011 zevende jaargang Spreek (s)taal Het is als werkgever toch even schrikken als je leest dat in april 2011 zowel de CAO voor de Metaal en Techniek als de CAO voor de Metaalindustrie zijn afgesloten met een totale loonsverhoging van ruim 4%. Qualicoat Zelfs voor een looptijd van iets meer dan twee jaar lijken de verhogingen fors, met name voor bedrijven die nog nauwelijks economisch herstel hebben ondervonden. Het is niet dat wij onze medewerkers deze verhogingen niet gunnen, maar in eerste instantie denken wij toch ook aan de economische haalbaarheid en concurrentiekracht. Aan de andere kant zorgen hogere lonen ervoor dat de metaal een interessante branche blijft om in te werken. Instroom van jeugd in onze branche is noodzakelijk en de jeugd heeft tegenwoordig veel te kiezen. Techniek staat over het algemeen niet het hoogst op hun verlanglijst. Daar moet verandering in komen. Vermindering van fysieke belasting, verbreding van inzetbaarheid en goede arbeidsvoorwaarden zijn daartoe een eerste aanzet. Hogere arbeidskosten leiden ook tot inventiviteit. Inventiviteit om medewerkers efficiënter te laten werken. Inventiviteit om medewerkers zo te scholen dat zij breder inzetbaar zijn. Inventiviteit om flexibeler met werktijden om te gaan. ROTO kan niet bestaan zonder haar vakkrachten en zet in op opleiding en verbreding van functies. Het werk wordt hierdoor leuker en dankzij de nieuwe CAO s krijgen en houden medewerkers loon naar werken. En zo hoort het ook! Ger de Kwaasteniet & Tom van Lindert Directie ROTO In Nederland zijn 17 bedrijven Qualicoat gecertificeerd waaronder Poedercoating Heerhugowaard en Poedercoating Hoogeveen. Qualicoat is een Europees keurmerk voor het coaten van aluminium voor architectonische toepassingen. Hierbij gaat het vooral om buitentoepassingen die niet alleen corrosiebestendig moeten zijn maar ook een belangrijke esthetische functie hebben. Als assistent bedrijfsleider van Poedercoating Hoogeveen heb ik dagelijks met Qualicoat te maken. Om het keurmerk te mogen voeren moeten onze bedrijfsinstallatie, voorbehandeling, verfsystemen en gecoate producten voldoen aan de Qualicoat kwaliteitseisen. Wij krijgen minimaal twee keer per jaar een onaangekondigde controle door een keuringsinstantie die door ons gecoate proefplaten keurt in het laboratorium. Wij zijn specialist in Qualicoat. Laat daarom het coaten van uw aluminium producten aan ons over, dan bent u zeker van een Qualicoat resultaat. Eric Ekkelenkamp

3 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 3 STACO Staco roosters C2C gecertificeerd Overheden, architecten en grote bouwondernemingen stellen steeds vaker eisen aan de herkomst van gebruikte materialen, het energie- en waterverbruik tijdens de productie, de mogelijkheden tot recycling en de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven. In dit kader past ook de toenemende vraag naar Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerde producten. Staco met speerpunten als duurzame productontwikkeling en innovatie, heeft het C2C principe omarmd. Daarom is Staco trots op het begin maart 2011 verkregen Cradle to Cradle certificaat. Dit certificaat is uitgereikt aan alle Europese Staco-vestigingen voor al haar verzinkte stalen persroosters, traptreden, SP roosters en perforoosters en traptreden. Verzinkte roosters De verzinkte stalen roosters van Staco voldoen aan de basic Cradle to Cradle principes. Het productieproces is overzichtelijk, grondstoffen worden optimaal gebruikt, afval wordt tot een minimum beperkt, er is veel gedaan aan energiebesparing en er wordt gebruik gemaakt van groene stroom. Als het rooster klaar is wordt het verzinkt in eigen verzinkerijen. Thermisch verzinkt staal is duurzaam en gaat lang mee. Aan het einde van de levensduur van het rooster worden het zink en het staal teruggewonnen en hergebruikt. Staco wil het C2C principe uitdragen en zo een voortrekkersrol vervullen in Europa. Het begint met een architect die kiest voor C2C maar het moet ook verderop in de keten bekend zijn dat Staco roosters C2C gecertificeerd zijn. Bij de keuze voor materialen speelt prijs vaak een belangrijke rol. De prijs van de gecertificeerde roosters is echter niet verhoogd. Hiermee bewijst Staco dat duurzaam bouwen niet automatisch duur hoeft te zijn.

4 4 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang Verzinkerij Kampen Unieke LZV trailer Trias Trailers fabriceert trailers voor Langere en Zwaardere Vrachtwagens. Verzinkerij Kampen is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal en brengt samen met de poedercoatbedrijven van ROTO de Duplexroute op de markt. Tijdens de Carrosserie vakdagen in maart presenteerde Trias Trailers uit Apeldoorn een unieke stalen LZV combinatie: een trailercombinatie voor Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties. Deze trailers zijn uniek vanwege het lage chassis in combinatie met laadklep, speciale uitschuifdissels en naloopassen en voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Voor het thermisch verzinken van haar trailers werkt Trias nauw samen met Verzinkerij Kampen. Beter voor milieu De eerste twee LZV trailers zijn bestemd voor het transport van bloemen. Nadat de trailers thermisch verzinkt zijn door Verzinkerij Kampen verzorgt de carrosseriebouwer de opbouw. De complete LZV combinatie bestaande uit vrachtwagen en twee trailers is 25,25 meter lang en heeft een bruto laadvermogen van 60 ton. Beide trailers zijn uitgevoerd met elektronisch gestuurde luchtvering en naloopgestuurde achterassen waardoor de combinatie gemakkelijk kleine bochten kan maken en krappe rotondes kan nemen. Door het gebruik van deze LZV combinatie kan de transporteur meer bloemen in een keer vervoeren. Dit spaart niet alleen brandstof maar vermindert ook de CO2- uitstoot en dat is beter voor het milieu.

5 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 5 Poedercoating Hoogeveen Piramide voor daglicht De praktijk met de dakopbouw in aanbouw. Poedercoating Hoogeveen is gespecialiseerd in het poedercoaten van staal, verzinkt staal, RVS en aluminium en brengt samen met de verzinkerijen van ROTO de Duplexroute op de markt. De oude tandartsenpraktijk van Janssen en Linssen in Neede is volledig tegen de vlakte gegaan om plaats te maken voor nieuwbouw. Na 24 jaar voldeed de oude praktijk niet meer aan de eisen van deze tijd en was nieuwbouw echt nodig. Het nieuwe gebouw, naar een ontwerp van Raaklein architectuur, heeft de vorm van een vierkante kies. Hierin komen zeven behandelkamers, een afdeling voor chirurgie, implantologie en een ruimte om 3D röntgenfoto s te maken. Daglicht is gezond Daglicht en ventilatie zijn onmisbaar voor een gezond binnenklimaat. De piramidevormige dakopbouw van Hakvoort Daglicht uit Dedemsvaart zorgt voor voldoende daglicht in de binnenruimtes. Daglicht bevordert werkprestaties en zorgt ervoor dat medewerkers en klanten zich prettig voelen. De aluminium profielen van de glazen dakopbouw zijn gepoedercoat door Poedercoating Hoogeveen en passen perfect in dit moderne gebouw.

6 6 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang DE BOER STAAL Plaatstaal voor scheepskraan Gerepareerde scheepskraan aan het werk. De Boer Staal is gespecialiseerd in de handel en bewerking van plaatstaal, halfrond en (Holland) profielen. Familiebedrijf Smalo met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam houdt zich bezig met scheepsreparatie, onderhoud en staalconstructie. Recent kreeg Smalo de opdracht tot herstel van de beschadigde scheepskraan van een vrachtschip voor zware en overmaatse lading. Dit schip wordt gebruikt voor het transport van zware machineonderdelen wereldwijd. De hijskraan is het belangrijkste onderdeel van dit vrachtschip. Als de kraan niet werkt is het schip niet inzetbaar. Een snelle reparatie is dus van groot belang. Voor deze reparatie heeft De Boer Staal 10 ton plaatstaal DH36 geleverd. De Boer Snijbedrijf heeft het plaatstaal op maat gesneden. De beschadigde plaatdelen zijn weggesneden en de nieuwe plaatdelen zijn door Smalo aan de kraanarm gelast. Synergie Doordat De Boer Staal een ruime voorraad plaatstaal heeft en De Boer Snijbedrijf de plaatdelen direct op maat heeft gesneden, kon Smalo de reparatiewerkzaamheden meteen uitvoeren. Door de goede onderlinge samenwerking was de kraan binnen de kortste keren weer operationeel!

7 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 7 De Boer Snijbedrijf Beeldbepalende brug Kunstwerk of toegepaste kunst? De Boer Snijbedrijf is gespecialiseerd in het snijden van staal en RVS. De oude Dolderbrug tussen Steenwijk en Tuk was versleten. Daarom is de karakteristieke basculebrug vervangen door een stijlvolle nieuwe brug. De oude hefbrug stamde uit Van dit type zijn er in ons land meer gebouwd, maar deze hefbrug was een van de laatste die nog in redelijk originele staat verkeerde. De brug was echter niet berekend op het toenemende verkeer en kon de drukte niet meer aan. De nieuwe Dolderbrug is breder en voorzien van twee moderne stalen brugportalen die doen denken aan de portalen van de oude hefbrug. De nieuwe brug is geen hefbrug maar is zodanig ontworpen dat deze indien gewenst later beweegbaar gemaakt kan worden. Snijwerk op maat De nieuwe stalen brug is geproduceerd door Almex Staalbouw uit Andijk. Voor de twee brugportalen heeft De Boer Snijbedrijf 32 ton staal op maat gesneden. De brugportalen zijn voorzien van speciale verlichting die de brug ook in de avond een beeldbepalend aanzien geeft.

8 8 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang Wij feliciteren vijftien (!) collega s met hun 12,5-jarig jubileum. VERZINKERIJ HEEHUGOWAARD Eric Kerkhof Verzinkerij kampen Paul Prinsse Staco nederland Mike Karels Ilhan Kacar Ray Peeters Jan Gerrits Mario Soru Raduan Orchi verzinkerij wolvega Murat Mutlu Sammy Mesvin Theo Tromp poedercoating hoogeveen Musse Isse Verder feliciteren wij ook Jan Stoker met zijn 12,5-jarig jubileum. Jeroen Snippe Lionel Constantine

9 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 9 Wij feliciteren drie collega s met hun 25-jarig jubileum. VERZINKERIJ HEEHUGOWAARD Gerard Duineveld verzinkerij kampen functie bekleed en daarvoor heb ik circa 18 jaar bij de firma Kersten gewerkt, een bedrijf gespecialiseerd in het buigen van staal, RVS en aluminium. Het voelt goed om weer terug te zijn in de metaal. Ik ben getrouwd met Rianne en wij zijn de trotse ouders van onze 12-jarige drieling Sander, Anne en Jeroen. In mijn vrije tijd sport ik geregeld en kijk ik graag naar een goede film. Maurice van de Kelft STAco nederland Nieuw kantoor Verzinkerij Kampen Nolles Hensen Piet Diender Erik Aerts STAco nederland Ik ben Erik Aerts (1967) en sinds maart 2011 werk ik als verkoper bij Staco Nederland. De afgelopen 4 jaar heb ik een logistieke Hallo, ik ben Maurice van de Kelft (45). Sinds 1 april ben ik hoofd bedrijfsbureau van Staco Nederland. Als schakel tussen verkoop en productie ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie, planning en begeleiding van alle afdelingswerkzaamheden. Na mijn opleiding MTS Werktuigbouwkunde heb ik breed ervaring opgedaan in de techniek. De eerste jaren in de machinebouw, daarna als hoofdconstructeur bij Vicoma. De afgelopen 11,5 jaar was ik technisch bedrijfsleider bij constructiebedrijf TevenDerckxMetals. Ik woon in Swalmen met mijn vrouw Jolanda en onze zonen Marlon (20) en Levy (18). Mijn hobby s zijn tuinieren en klussen. Verder zit ik in het bestuur van Jong Nederland Swalmen waar ik ook het onderhoud beheer. Bij de bouw van het nieuwe kantoor van Verzinkerij Kampen heeft duurzaamheid een grote rol gespeeld. Dit is terug te vinden in de gebruikte materialen en installaties. In de basis is het kantoor een stalen doos met muren die zijn opgebouwd uit sandwichpanelen. Hier omheen is een klimaatgevel aangebracht met een spouw van zestig centimeter voor optimale warmte- en koudeisolatie. Een warmtepomp zorgt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Op de klimaatgevel zijn Staco lamellenroosters bevestigd voor een natuurlijke zonwering. De staalconstructie en de roosters zijn thermisch verzinkt door Verzinkerij Kampen zelf. De roosters zijn daarna nog gepoedercoat door Poedercoating Hoogeveen zodat ze duurzaam beschermd zijn tegen de weersomstandigheden en het pand bovendien een mooi aanzien geven. Verzinkerij Kampen is trots op haar nieuwe kantoor waarin het prettig werken is.

10 10 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang Poedercoating Wolvega Blikmikker goed voor het milieu Hulpmiddel tegen zwerfvuil: de Blikmikker. Poedercoating Wolvega is gespecialiseerd in het poedercoaten van staal, verzinkt staal, RVS en aluminium en brengt samen met de verzinkerijen van ROTO de Duplexroute op de markt. Zwerfvuil is velen een doorn in het oog. Het lijkt zo simpel om afval in een afvalbak te gooien, maar lang niet iedereen doet dit ook. Daarom zocht Stedon uit Leeuwarden naar een manier om het weggooien van afval leuker te maken en ontwikkelde de enige echte Blikmikker. Een afvalcontainer met daar bovenop een korf daagt mensen uit hun afval in de bak te werpen. De vergelijking met basketbal is gauw gemaakt waardoor de Blikmikker ook jongeren aanspreekt. En ook al wordt er soms mis gegooid, het afval blijft geconcentreerd op een plaats. De stalen Blikmikker bestaat uit twee delen: de afvalcontainer en de korf. De afvalcontainer wordt behandeld met de Duplexroute: eerst thermisch verzinkt door Verzinkerij Wolvega en daarna gepoedercoat door Poedercoating Wolvega. De korf zelf wordt alleen thermisch verzinkt. Zo leveren beide bedrijven een bijdrage aan de levensduur van de Blikmikker én aan een schoner milieu!

11 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 11 Verzinkerij Wolvega Pain Victoire Verzinkt staal voor Pain Victoire in Congo. Verzinkerij Wolvega is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal en brengt samen met de poedercoatbedrijven van ROTO de Duplexroute op de markt. In Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische republiek Congo, is het bij broodbakkerij Pain Victoire iedere ochtend een drukte van belang. De bakkerij produceert 2,7 miljoen baguettes en toastbroden per dag. Deze worden per 25 stuks in kratten verpakt en met eigen vrachtwagens naar klanten in de buitenwijken gebracht. Circa 60% van de 2,7 miljoen broden worden meteen gekocht door Mama s. Deze Mama s hebben jongedames in dienst die de broden overpakken in een soort wasemmer die ze op hun hoofd dragen om zo de broden in de binnenstad van Kinshasa te verkopen. dagelijks brood De Kaak Group uit Terborg heeft tien productielijnen aan Pain Victoire geleverd. De stalen constructies van deze productielijnen, in totaal circa 350 ton staal, zijn thermisch verzinkt door Verzinkerij Wolvega. Dagelijks worden op deze lijnen toastbroden, hotdog broodjes, croissants en baguettes geproduceerd. Pain Victoire levert niet alleen brood, maar zorgt ook voor werkgelegenheid en stimuleert de lokale handel. Zo draagt Pain Victoire een steentje bij aan de ontwikkeling van Congo.

12 12 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang Poedercoating Heerhugowaard Ode aan de ODE brug! Strak vakwerk voor de ODE brug. Poedercoating Heerhugowaard is gespecialiseerd in het poedercoaten van staal, verzinkt staal, RVS en aluminium en brengt samen met de verzinkerijen van ROTO de Duplexroute op de markt. Op een van de mooiste plekken van Amsterdam ligt het Oosterdokseiland (ODE). Dit gebied pal aan het IJ naast het Centraal Station is volop in ontwikkeling. De dam die sinds 1832 het Oosterdoks eiland, waar nu onder meer de openbare bibliotheek Amsterdam en het conservato rium zijn gehuisvest, verbond met de Prins Hendrikkade is vervangen door een fraaie prefab toogbrug. De realisatie van de ODE brug was een enorme logistieke operatie. Omdat de brug op een van de drukste verkeersknooppunten van Amsterdam ligt en het verkeer tijdens de bouw moest blijven doorstromen, is er gekozen voor een betonnen prefab constructie. Duplexroute De twee getoogde betonnen overspanningen zijn afgewerkt met stalen frames waarop gezette aluminium platen zijn gemonteerd. De stalen frames zijn geproduceerd door WVL Staalbouwers uit Schagen en daarna behandeld met de Duplexroute: eerst thermisch verzinkt door Verzinkerij Heerhugowaard en daarna gepoedercoat door Poedercoating Heerhugowaard. De aluminium platen zijn gefabriceerd door Knook uit Purmerend en gepoedercoat door Poedercoating Heerhugowaard. Zo leveren onze bedrijven met de Duplexroute een duurzame ode aan de nieuwe brug.

13 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 13 Verzinkerij Heerhugowaard Transport overzee Op weg naar Ameland. Verzinkerij Heerhugowaard is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal en brengt samen met de poedercoatbedrijven van ROTO de Duplexroute op de markt. Onder het motto van tekentafel tot bouwplaats staan wij voor u klaar brengt Verzinkerij Heerhugowaard het ontzorgen in de praktijk. Transport speelt hierbij een belangrijke rol. Zo heeft Verzinkerij Heerhugowaard in opdracht van Fa. Gebr. Hogeboom uit Makkum de staalconstructie voor een bedrijfshal en ligboxstal thermisch verzinkt en op Ameland afgeleverd. Transportservice Verzinkerij Heerhugowaard beschikt over een modern wagenpark en organiseert graag het transport voor haar klanten. Zeker als het om maatwerk gaat zoals bij dit transport naar Ameland. Natuurlijk dient de boot tijdig gereserveerd te worden en het transport afgestemd te zijn op de boottijden. Maar er moet ook rekening worden gehouden met de maximale lengte en belading van de vrachtwagen. Het hele transport staat of valt met de juiste voorbereiding en timing. Die uitdaging kan de klant met een gerust hart aan Verzinkerij Heerhugowaard overlaten!

14 14 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang De Boer Buizen P+R Kralingse Zoom uitgebreid Bovenaan een artist impression van het uiteindelijke resultaat. De Boer Buizen is gespecialiseerd in de handel en bewerking van langsnaad gelaste stalen buizen. Om Rotterdam bereikbaar en leefbaar te houden moet het voor reizigers aantrekkelijk worden om in de stad met het openbaar vervoer te reizen. Daarom wordt P+R Kralingse Zoom uitgebreid met een nieuwe parkeergarage waardoor de capaciteit uitbreidt van 730 naar 1525 parkeerplaatsen. De parkeergarage die over een metrostation en naast een bushalte wordt gebouwd is direct vanaf de A16 bereikbaar. Een aparte toerit waarborgt de snelle doorstroom van gebruikers: van toerit tot perron binnen acht minuten! Groutinjectie Voor de fundering van deze parkeergarage gebruikt Gebr. van Leeuwen uit Harmelen schroefinjectiepalen (LEKApalen). De Boer Buizen heeft hiervoor stalen buizen met een diameter van 457 mm geleverd. Deze zijn voorzien van een schroefpunt met injectieopening en tot een lengte van 50 meter de grond in geschroefd. Tijdens dit proces is er grout (cement met water) geïnjecteerd. Daarna zijn de stalen buizen voorzien van wapening en gevuld met beton zodat er een bijzonder draagkrachtige fundering ontstaat.

15 nummer 13 - juni 2011 zevende jaargang 15 staco Hoogheemraadschap zit hoog en droog Het kantoor in Heerhugowaard nadert voltooiing. Staco is gespecialiseerd in roostertechnologie en maakt hoogwaardige roosterproducten in staal, RVS en aluminium. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een nieuw hoofdkantoor gebouwd in Heerhugowaard. In het ontwerp speelt water een belangrijke rol en is er een link gelegd met de kerntaken van het hoogheemraadschap: het beschermen van inwoners tegen overstromingen, de zorg voor voldoende en schoon oppervlaktewater en het beheer en onderhoud van plattelandswegen. Het nieuwe onderkomen vervangt de vijf huidige kantoren. Duurzaam kantoor Bij de bouw is gelet op de duurzaamheid van de toe te passen materialen en installaties. Zo wordt er gebruik gemaakt van een energiezuinig binnenklimaatbeheer, wateropvang onder het parkeerterrein, waterdaken, een zuiverend rietfilter en bamboe. Ook buiten is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Het terras, de vijverbrug en de fietsbrug zijn voorzien van Staco vlonderroosters. Staco Nederland heeft de thermisch verzinkte stalen roosters type RV geleverd aan Wijma Kampen, leverancier van duurzaam hout. Wijma heeft de vlonderroosters voorzien van FSC gecertificeerde hardhouten delen en deze daarna gemonteerd in Heerhugowaard. Zo kunnen de medewerkers van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier genieten van een duurzaam kantoor én een duurzame buitenomgeving.

16 Overzicht vakantiesluiting De Boer Staal Geen vakantiesluiting De Boer Buizen De Boer Snijbedrijf Staco Nederland Verzinkerij Heerhugowaard Poedercoating Heerhugowaard Verzinkerij Kampen Poedercoating Hoogeveen Verzinkerij Wolvega Centrizink Wolvega Poedercoating Wolvega Métal Déployé Geen vakantiesluiting Geen vakantiesluiting 25 juli t/m 5 augustus 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* 1 augustus t/m 19 augustus* * Kijk op onze website voor meer informatie over de aanleverdata. Fijne vakantie! Boertje blijft bijleren Colofon ROTOtaal is een uitgave van ROTO Tekst en redactie ROTO Marlie Janssen TdH strategy+creation Fotografie ROTO Concept, vormgeving en productie TdH strategy+creation Drukwerk drukkerij Uitkijkpost Met dank aan Almex Staalbouw B.V. Fa. Gebr. Hogeboom Gebr. van Leeuwen Verankeringen B.V. Hakvoort Daglicht B.V. Kaak Nederland B.V. Knook Vormgevers in Metaal B.V. Mercy Ships Holland Raaklein architectuur Smalo B.V. Stedon B.V. Trias Trailers B.V. Wijma Kampen B.V. WVL Staalbouwers B.V. onderdeel van staal en staalbewerking ROOSTER- TECHNOLOGIE oppervlaktebehandeling strekmetaal

STERK IN STAAL STREKMETAAL ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STA AL EN STAALBEWERKING

STERK IN STAAL STREKMETAAL ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STA AL EN STAALBEWERKING STERK IN STAAL STA AL EN STAALBEWERKING ROOSTER- TECHNOLOGIE OPPERVLAKTE- BEHANDELING STREKMETAAL WERELD VAN STAAL Eén dienstenpakket De Boer Staal is een gerenommeerde groothandel in plaatstaal en stalen

Nadere informatie

Een wereld van staal. Stralen en coaten. Staal in vorm

Een wereld van staal. Stralen en coaten. Staal in vorm Een wereld van staal Stralen en coaten Staal in vorm EEN WERELD VAN STAAL plaatstaal en profielen De Boer Staal heeft een uitstekende reputatie als groothandel in plaatstaal en profielen. Door haar jarenlange

Nadere informatie

Voor een duurzame bescherming van metaal. coatingmanagers. Internet www.dijkmancoating.nl. E-mail info@dijkmancoating.nl. Telefoon +31 (0)314 37 04 10

Voor een duurzame bescherming van metaal. coatingmanagers. Internet www.dijkmancoating.nl. E-mail info@dijkmancoating.nl. Telefoon +31 (0)314 37 04 10 Voor een duurzame bescherming van metaal Telefoon +31 (0)314 37 04 10 Internet www.dijkmancoating.nl E-mail info@dijkmancoating.nl Van de ontwerpfase tot aan de logistiek Zoals u weet is de metaalindustrie

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet

Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet Circulaire draagconstructies bouwen met Skellet De cirkel A = Lineaire economie Ontginning van grondstoffen Produceren van bouwmaterialen Bouwen Slopen Afval storten B = Circulair door recyclen Ontginning

Nadere informatie

BESCHERMING EN KLEUR

BESCHERMING EN KLEUR BESCHERMING EN KLEUR Duurzame bescherming Rotocoat is gespecialiseerd in het thermisch verzinken van staal conform NEN-EN-ISO 1461. Staal is sterk, maar heeft één nadeel: het is niet beschermd tegen corrosie.

Nadere informatie

BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat!

BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG! Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG Wilt u uw auto beschermen tegen weers- en andere invloeden? Beschut en in privacy genieten van uw terras? Of droog staan als u thuiskomt? Dan bent u bij Boog aan

Nadere informatie

DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION

DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION DISTRIBUTIECENTRA SAMEN BOUWEN MET EEN STERKE, BETROUWBARE EN VOORAANSTAANDE PARTNER WWW.VSC.NL VOORTMAN STEEL CONSTRUCTION VOORTMAN INHOUD INHOUD OVER VOORTMAN Pagina 4 DISTRIBUTIECENTRA Pagina 8 ONZE

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

de hoogste eisen deboerstaal.nl Een wereld van staal onderdeel van rotogroep.nl

de hoogste eisen deboerstaal.nl Een wereld van staal onderdeel van rotogroep.nl Een wereld van staal PL A ATSTA AL EN PRO FIELEN uitstekende reputatie De Boer Staal heeft een uitstekende reputatie als groothandel in plaatstaal en profielen. Wij hebben jarenlange ervaring in de staalbranche,

Nadere informatie

YOU BUILD WE SUPPLY STAAL EN STAALBEWERKING

YOU BUILD WE SUPPLY STAAL EN STAALBEWERKING YOU BUILD WE SUPPLY STAAL EN STAALBEWERKING COMPLETE SCHEEPSBOUWPAKKETTEN SERVICE EN FLEXIBILIT Wij hebben alles onder één dak om onze klanten volledig te ontzorgen: een ruime hoeveelheid plaatstaal en

Nadere informatie

geveldesign in hekwerkpanelen

geveldesign in hekwerkpanelen VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is het vervaardigen van complexe paneelvormen voor diverse toepassingen

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270 meer informatie bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl metaglas bv Postbus 270 4000 AG Tiel T (0344) 750 400 info@metaglas.nl www.metaglas.nl twitter.com/metaglas www.linkedin.com/company/metaglas-b.v.

Nadere informatie

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels

Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk ter verfraaiing van gevels Complex zetwerk en gevelbekleding in aluminium of staal ter verfraaiing van gevels. Toepasbaar voor kantoren schoolgebouwen appartementen winkelcentra ziekenhuizen

Nadere informatie

EquipmEnt & parts nl

EquipmEnt & parts nl Equipment & Parts NL banzo Service Solutions 1e druk, oktober 2016 Buitenvaart 1409 7905 SJ Hoogeveen Nederland +31(0) 88 58 85 000 www.banzo.nl The way to MOVE 4 banzo Equipment & Parts 5 inhoud Equipment

Nadere informatie

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden.

Systeemvloer Als basis gaan we uit van een te bouwen etagevloer in een bedrijfshal, een kantoor- of showroomgebouw behoort ook tot de mogelijkheden. VOOR RUIMTE EN LICHT Geachte belangstellende, Wij hebben voor u geprobeerd een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze producten en activiteiten, uiteraard is een persoonlijke ontmoeting mogelijk

Nadere informatie

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies Bijl Bruggen specialist in dragende composietconstructies BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET BIJL kwaliteit Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen.

Nadere informatie

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen. De draagconstructie

Nadere informatie

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS.

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. madera N atuurlijk RVS 4 7 Natuurlijk Spelen, een Trend De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. Duurzaamheid met RVS Hernieuwbaar en sluit aan op de oneindige kringloop van Cradle to Cradle.

Nadere informatie

swing Falcoswing serie Met onze eigen productiecapaciteit ontwikkelt Falco al jarenlang vele producten in eigen huis.

swing Falcoswing serie Met onze eigen productiecapaciteit ontwikkelt Falco al jarenlang vele producten in eigen huis. Falco swing Falcoswing serie Met onze eigen productiecapaciteit ontwikkelt Falco al jarenlang vele producten in eigen huis. Zoals onze eigen serie straatmeubilair de FalcoSwing. Ideaal om te relaxen, wat

Nadere informatie

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI

Outdoor Comfort & More. Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Outdoor Comfort & More Trebbiano GENIET EN BELEEF DE RUIMTE VAN DEPONTI Buitengewoon: Trebbiano Met gepaste trots presenteren wij u onze Trebbiano terrasoverkapping. De Trebbiano een krachtige mix van

Nadere informatie

LITE FALCO FALCOLITE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoLite overkapping is de transparante. fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsenrek in

LITE FALCO FALCOLITE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoLite overkapping is de transparante. fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsenrek in FALCO LITE De FalcoLite overkapping is de transparante fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsenrek in past. Inmiddels zijn er ook al een aantal praktische en stijlvolle variaties op ontstaan. De FalcoLite

Nadere informatie

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen.

Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru Staal B.V. Eemslandweg 100a 7894 AE Zwartemeer T 0591 317 153 F 0591 316 314 E info@webrustaal.nl I www.webrustaal.nl WEBRU STAAL Partner voor het leveren van alle soorten (industrie) gebouwen. Webru,

Nadere informatie

we work for your success

we work for your success we work for your success Hebels Staalservice Hebels Staalservice concentreert zich op de verkoop van staal, aluminium en rvs. Wij beschikken over een modern Staal Service Center waardoor wij klantspecifieke

Nadere informatie

SNELVOUWDEUREN & SPEEDGATES

SNELVOUWDEUREN & SPEEDGATES SNELVOUWDEUREN & SPEEDGATES Aan de solide ALSTA bedrijfafsluitingen ligt een enorme ervaring ten gronslag. Dit komt direct tot uiting in de lange levensduur, de concurrerende prijsstelling en de aantrekkelijk

Nadere informatie

MetaalTotaal Service

MetaalTotaal Service MetaalTotaal Service MetaalTotaal Service 2 Over MCB Direct 3 MCB Direct: Specialist in metaal en non-ferro MCB Direct levert metaal en non-ferro uit voorraad. Halffabrikaten en eindproducten, bewerkt

Nadere informatie

gras Weet hoe hout werkt

gras Weet hoe hout werkt gras Weet hoe hout werkt Plafond- & Gevelbekleding Introductie Gras weet hoe hout werkt Onze kennis van de vele soorten gevel- en plafondbekleding, de bewerking en de verwerking ervan is groot. U krijgt

Nadere informatie

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL

METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL METHERMO CLASSIC RENOVATIEPROFIEL 1 2 Methermo classic is dé oplossing voor renovatieprojecten waar de stalen ramen moeten worden vervangen door isolatieglas, maar waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk

KOOI. Bouwen met. Special! 40 pagina s vakwerk van Bouwen met Kooi. Kooi 65 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met KOOI nr 1 DECEMBER 2010 Special! 40 pagina s vakwerk van Kooi 65 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI 3. korte lijnen. Dat is

Nadere informatie

ALSTA volbeglaasde overheaddeuren, type 242

ALSTA volbeglaasde overheaddeuren, type 242 OVERHEADDEUREN Aan de solide ALSTA bedrijfsafsluitingen ligt ruim 40 jaar ervaring ten grondslag. Dit komt direct tot uiting in de lange levensduur, de concurrerende prijsstelling en de aantrekkelijk lage

Nadere informatie

Falco. De FalcoLite overkapping is de doorzichtige. fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsparkeersysteem. onder past. Inmiddels zijn er ook

Falco. De FalcoLite overkapping is de doorzichtige. fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsparkeersysteem. onder past. Inmiddels zijn er ook Falco LITE falcolite De FalcoLite overkapping is de doorzichtige fietsoverkapping waar bijna elk Falco fietsparkeersysteem onder past. Inmiddels zijn er ook al een aantal praktische en stijlvolle variaties

Nadere informatie

transmissionnews EEN UITGAVE VAN ZUIDBERG transmissions NR. 7 maart 2014 Zuidberg Transmissions levert transmissies voor Hybrid PTO systeem

transmissionnews EEN UITGAVE VAN ZUIDBERG transmissions NR. 7 maart 2014 Zuidberg Transmissions levert transmissies voor Hybrid PTO systeem EEN UITGAVE VAN ZUIDBERG transmissions NR. 7 maart 2014 In deze editie Blz. 2 Zuidberg Transmissions levert transmissies voor 2 Hybrid PTO systeem Blz. 3 Zuidberg opent eigen vestiging in USA Zuidberg

Nadere informatie

FalcoJona & FalcoBin afvalbak

FalcoJona & FalcoBin afvalbak FalcoJona FalcoBin VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD FalcoJona & De FalcoJona en de FalcoBin zijn de nieuwe afvalbakken van Falco. Ontworpen door IPV Delft in nauwe samenwerking met Falco, en gemaakt in onze

Nadere informatie

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar PALLETSTELLINGEN Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar Van simpel rek Tot compex magazijn hoog en stevig en in alle veiligheid PALLETSTELLINGEN Palletstellingen zijn erg eenvoudig

Nadere informatie

Geurts-Janssen: hoogwaardige producten en persoonlijke service. constructiestaal. wapeningsstaal. buizen en kokers. roestvaststaal.

Geurts-Janssen: hoogwaardige producten en persoonlijke service. constructiestaal. wapeningsstaal. buizen en kokers. roestvaststaal. Geurts-Janssen: hoogwaardige producten en persoonlijke service constructiestaal wapeningsstaal buizen en kokers roestvaststaal non ferro roosters en traptreden ijzerwaren bevestigingsmaterialen technische

Nadere informatie

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre

Meer dan 25 jaar bouwervaring. Toegepaste kunststof materialen. Van klassiek tot modern. Kunststof onderhoudsvrije serre FRIESCHE KUNSTSTOF BOUW Meer dan 25 jaar bouwervaring Wij zijn een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de bouw waarbij we de traditionele bouw methodiek toepassen met moderne productie technieken.

Nadere informatie

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan

Bedankt. hekken. gevels. coaterij. bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan Bedankt voor uw aanvraag voor onze bedrijfsinformatie. Vanuit dit bestand heeft u toegang tot de meest recente bedrijfsinformatievan VMG Versteeg Metaal Groep, en Versteeg Coaterij& Logistiek. Laat u inspireren!

Nadere informatie

BOOG Stijlvol, Sterk en op Maat!

BOOG Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG Stijlvol, Sterk en op Maat! BOOG OVERKAPPINGSYSTEMEN Boog ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige overkappingsystemen voor ieder woonhuis of bedrijfspand. In alle producten van Boog wordt de

Nadere informatie

JAAR. 75 jaar transport op maat

JAAR. 75 jaar transport op maat 75 JAAR 75 jaar transport op maat Wel de lusten maar niet de lasten! Select2Connect de beste manier van SAMENwerken 24/7 bereikbaar Deskundigheid Afspraak = Afspraak Kwaliteit Flexibiliteit Snelle levering

Nadere informatie

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES Regelmatige beweging is van groot belang voor de conditie van elk paard. Door middel van een trainingsmolen overkappingen kunt u uw paard de nodige beweging geven in een gecontroleerde veilige omgeving.

Nadere informatie

BLOC FALCO FALCOBLOC SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd

BLOC FALCO FALCOBLOC SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd FALCO BLOC FALCOBLOC SERIE De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. De combinatie FSC gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal

Nadere informatie

STRAKKE SAMENWERKING MET LIEFDE VOOR HOUT IN SLECHTS 17 WEKEN GEREALISEERD DOOR EEN ZEER STRAKKE SAMENWERKING DUURZAAM KANTOORGEBOUW

STRAKKE SAMENWERKING MET LIEFDE VOOR HOUT IN SLECHTS 17 WEKEN GEREALISEERD DOOR EEN ZEER STRAKKE SAMENWERKING DUURZAAM KANTOORGEBOUW Een duurzaam gebouw is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. En op een plek waar tijd en uiterlijk belangrijke factoren zijn, moet een gebouw ook snel en aantrekkelijk te realiseren zijn. De J.C. van

Nadere informatie

De spil van de woning

De spil van de woning INRICHTING De spil van de woning 1 Vroeger beschouwde men een trap gewoon als een nuttig gebruiksvoorwerp maar tegenwoordig is een trap veel meer dan dat. Hij wordt als een volwaardig deel van het interieur

Nadere informatie

geveldesign in metaal art punch

geveldesign in metaal art punch geveldesign in metaal T h e C R E A T I V E m i n d s i n m e t a l VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

Alle ruimte voor de beste oplossing

Alle ruimte voor de beste oplossing Alle ruimte voor de beste oplossing Bergingen, Daken en Gevels De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop Groep ontstond in 1927 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 250 vaste medewerkers.

Nadere informatie

Staco roosters & strekmetaal. Avondsessie BMS - Rotocoat

Staco roosters & strekmetaal. Avondsessie BMS - Rotocoat Staco roosters & strekmetaal Avondsessie BMS - Rotocoat - 10-05-2017 Agenda Organisatie, productieproces, producten en projecten Staco à door Alf Peeters Strekmetaal en website Staco uitgelicht à door

Nadere informatie

FLoor F-LINE. V l a k k e O p l e g g e r s SOLID AS A ROCK M E M B E R O F T H E N O O T E B O O M G R O U P

FLoor F-LINE. V l a k k e O p l e g g e r s SOLID AS A ROCK M E M B E R O F T H E N O O T E B O O M G R O U P FLoor F-LINE V l a k k e O p l e g g e r s FLoor F-LINE FLO-18-27 3-assige vlakke oplegger De Floor F-LINE vlakke oplegger is de ideale transportoplossing voor vervoerders die zowel zware deelbare lading

Nadere informatie

De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld

De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld BlueTube, de nieuwe rioolbuis van Kijlstra, is een revolutie in rioleringsland. Het is namelijk het eerste rioolsysteem dat écht antwoord geeft op de duurzaamheidseisen

Nadere informatie

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect SO EASY ramen Eenvoudig Prachtig Perfect UNIEKE ESTHETISCHE BELEVING We zijn er trots op dat ons aanbod nu 5 helemaal nieuwe en revolutionaire SO EASY systemen omvat. 2 SETH AMON CHEPRI MUT HAPI Uiterlijk

Nadere informatie

Agmi Structures. aluminium constructies VICA. alles in één!

Agmi Structures. aluminium constructies VICA. alles in één! Agmi Structures aluminium constructies VICA alles in één! VICA, alles in één! Met ruim 45 jaar ervaring vanuit de Agmi Group waarin Agmi Traffic aluminium borden (ALISA) levert, produceert Agmi Structures

Nadere informatie

BOWLER SERIE BOWLER SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags

BOWLER SERIE BOWLER SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags SERIE BOWLER BOWLER SERIE In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags jasje helemaal hip zijn, kan een degelijk en modern Falco product niet ontbreken. De Bowler serie kenmerkt zich door de fraaie

Nadere informatie

LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig

LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig Innovatief ontwerp Aërodynamisch, dus brandstofbesparend Geavanceerde technologie Prestigieus design Zeer hoogwaardige materialen Onderscheidend Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

geveldesign in metaal

geveldesign in metaal geveldesign in metaal VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is het vervaardigen van complexe paneelvormen voor

Nadere informatie

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen...

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Laten we maar meteen met de deur in huis vallen... Duurzame kwaliteit Ploeg kunststof kozijnen b.v. Tel. (0800) 999 999 0 www.ploegkozijnen.nl info@ploegkozijnen.nl Alles onder één naam

Nadere informatie

Hoezo standaard? Bijzonder Maatwerk. bezoek voor meer hekwerk info

Hoezo standaard? Bijzonder Maatwerk. bezoek   voor meer hekwerk info Hoezo standaard? Bijzonder Maatwerk bezoek voor meer hekwerk info VMG Versteeg Metaal Groep in Heusden VMG in Heusden is producent van kwalitatief hoogwaardige stalen en aluminium balkon- en galerijhekken

Nadere informatie

Hoog tijd dat we het milieu verlichten.

Hoog tijd dat we het milieu verlichten. Hoog tijd dat we het milieu verlichten. 2 Inleiding Er is maar één origineel AURA THE ORIGINAL LONG LIFE LIGHT 3 We laten het licht over uw toekomst schijnen. Zodra het op het milieu en het optimale gebruik

Nadere informatie

WINTERGARDENS. Transparante wooncultuur. De wintertuin

WINTERGARDENS. Transparante wooncultuur. De wintertuin WINTERGARDENS Finest Living Transparante wooncultuur De wintertuin Betrek de natuur rond om uw huis in de vormgeving van uw leefruimte. Verruim uw woonruimte, door de overgangszones van het huis naar de

Nadere informatie

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0

ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte 350 mm Rc-waarde tot 5,0 ribcassettevloeren NIEUW! Vloerhoogte mm Rc-waarde tot 5,0 Vloersystemen Spaansen produceert al vanaf 1984 diverse soorten betonnen vloerplaten. In 1993 is speciaal hiervoor in Harlingen (Friesland) een

Nadere informatie

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2 Toetstermen Hout (H1) Stofeigenschappen 5 soorten hout onderscheiden in kleur, structuur en toepasbaarheid 5 verschillende houtsoorten herkennen 5 verschillende houtsoorten - wisselw. mens, dier Gebruik

Nadere informatie

uw idee onze hekken één gevelbeeld RENOVATIEPROJECTEN bezoek voor meer hekwerk info

uw idee onze hekken één gevelbeeld RENOVATIEPROJECTEN bezoek  voor meer hekwerk info RENOVATIEPROJECTEN bezoek voor meer hekwerk info VMG Versteeg Metaal Groep in Heusden VMG in Heusden is producent van kwalitatief hoogwaardige stalen en aluminium balkon- en galerijhekken voor de nieuwbouw-

Nadere informatie

www.mobietec.com Productbrochure

www.mobietec.com Productbrochure www.mobietec.com Productbrochure _Mission statement mobietec ontwerpt en produceert aangepaste imperialen, glasrastelen intern en extern, raamroosters en accessoires voor ieder type bestelwagen en vrachtwagen.

Nadere informatie

projecties nummer februari 2005

projecties nummer februari 2005 projecties 12 nummer februari 2005 KO N I N K L I J K T H E AT E R C A R R É een van de meest bijzondere theaters van Nederland Op 15 november 2004 werd Koninklijk Theater Carré in Amsterdam officieel

Nadere informatie

etonwaren Legioblock Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden

etonwaren Legioblock Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden etonwaren Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden Flexibel bouwsysteem met legio mogelijkheden Als onderdeel van A. Jansen B.V. produceert Jansen Betonwaren B.V. het ; een fl exibel bouwsysteem waarmee

Nadere informatie

Route. Demko B.V. is een constructiebedrijf dat zich sinds 1997. bezighoudt met het ontwerpen, fabriceren en installeren

Route. Demko B.V. is een constructiebedrijf dat zich sinds 1997. bezighoudt met het ontwerpen, fabriceren en installeren industriële geluidshinder bestrijding (offshore-) containers op maat turn-key installaties Demko B.V. is een constructiebedrijf dat zich sinds 1997 bezighoudt met het ontwerpen, fabriceren en installeren

Nadere informatie

SlimBrick: Slimmerik onder de bakstenen

SlimBrick: Slimmerik onder de bakstenen Slim in ruimte : Slimmerik onder de bakstenen Slim in comfort Slim in esthetiek Slim in duurzaamheid 3 Slim in duurzaamheid Slim in ruimte en comfort van Wienerberger. Een slanke baksteen met 30% minder

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton

refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton refab Beton Prefab Beton Uw specialist voor maatwerk in beton Prefab Jansen Prefab Beton B.V. Uw specialist voor maatwerk in beton Jansen Prefab Beton B.V. is onderdeel van A. Jansen B.V. en is dé specialist

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES 1. Productblad: Longeer overkapping Dome 20. Unieke Pluspunten

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES  1. Productblad: Longeer overkapping Dome 20. Unieke Pluspunten BUILT FOR Regelmatige beweging is van groot belang voor de conditie van elk paard. Door middel van een trainingsmolen overkappingen kunt u uw paard de nodige beweging geven in een gecontroleerde veilige

Nadere informatie

Functioneren infrarood panelen ES systems

Functioneren infrarood panelen ES systems INFRAROOD VERWARMINGSSYSTEEM Productie- en verkoopmaatschappij ES systems, opgericht in 2010, is een jong en dynamisch bedrijf dat zich snel ontwikkelt. Bij het opstarten van dit bedrijf is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Methermo Ramen en deuren. Maximale transparantie

Methermo Ramen en deuren. Maximale transparantie Methermo Ramen en deuren Maximale transparantie slanke aluminium ramen voor houten en ALuminium kozijnen slanke aluminium profielen zeer grote afmetingen maximale lichtinval Opvallend slank Zeer slanke

Nadere informatie

Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw

Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw met een lange levensduur. Altijd en overal koel, ongeacht de omstandigheden. Dankzij het nat-in-natprocedé kunnen

Nadere informatie

AVANTGARDE SILENT CLASSIC COCONS DBE1400L-EV MINICONTAINERBOXEN MILIEUSYSTEMEN. www.denboereconorm.nl www.denboereconorm.be

AVANTGARDE SILENT CLASSIC COCONS DBE1400L-EV MINICONTAINERBOXEN MILIEUSYSTEMEN. www.denboereconorm.nl www.denboereconorm.be AVANTGARDE SILENT CLASSIC COCONS MINICONTAINERBOXEN MILIEUSYSTEMEN www.denboereconorm.nl www.denboereconorm.be AVANTGARDE 24.0 UNO EN DUO AVANTGARDE 11.0 SOLO Algemeen Den Boer Econorm is onderdeel van

Nadere informatie

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden QUICK-LOCK

Nadere informatie

geveldesign in hekwerkpanelen

geveldesign in hekwerkpanelen VPT Versteeg in Heusden VPT Versteeg is uw innovatieve en creatieve partner in metalen gevelsystemen. Specialisme van VPT Versteeg is het vervaardigen van complexe paneelvormen voor diverse toepassingen

Nadere informatie

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes

mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby Multi-inzetbare prefab ruimtes mycuby van De Mors In een mum van tijd een ruimte die precies aan uw wensen voldoet? Dat is onze specialiteit! mycuby staat voor een nieuwe, duurzame manier van bouwen.

Nadere informatie

SERIE BOWLER BOWLER SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags

SERIE BOWLER BOWLER SERIE VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD. In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags SERIE BOWLER BOWLER SERIE In een tijd dat retro-elementen in een hedendaags jasje helemaal hip zijn, kan een degelijk en modern Falco product niet ontbreken. De Bowler serie kenmerkt zich door de fraaie

Nadere informatie

Luchtbehandelingscentrales

Luchtbehandelingscentrales Luchtbehandelingscentrales VKT Plus: LBK volledig naar wens aan te passen, inclusief standaard regeling Al het goede van de VKT inclusief geïntegreerde regeltechniek, bedrading en leidingen. www.oc-verhulst.nl

Nadere informatie

(Staal)constructie. zij voldoen voor deze nieuwe toepassing.

(Staal)constructie. zij voldoen voor deze nieuwe toepassing. Paal 83 Projectomschrijving Uitkijktoren LNG Paal 83 is vernoemd naar de afmeerpalen die de basis vormen van de nieuwe LNG-ligplaats. De uitkijkpost toont niet alleen het werk van de roeiers (mannen die

Nadere informatie

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look

56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND. De New Look 56_61 de nieuwe veranda nl corr 22/02/11 12:10 Page 56 TREND De New Look Deze veranda s nieuwe stijl tonen een heel andere benadering van de veranda dan het klassieke concept dat we die allang kennen.

Nadere informatie

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur Luxe-Line Single: Geïsoleerde enkelvoudige zijdeur Design, isolatie en gebruiksgemak Het

Nadere informatie

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS 8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS DE POL TE LOSSER Alfred Marshallstraat 1 Postbus 572 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 255 68 88 Fax (074) 291 85 21 www.bedrijfsunits.com projectontwikkeling Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen!

Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! Uw woningvoorraad is er aan toe De nieuwe, revolutionaire methode om al uw woningen moeiteloos te verduurzamen! snelle realisatie in duurzame renovatie Met Renolution is uw woningbezit verrassend snel

Nadere informatie

BLOC FA LCO FALCOBLOC SERIE. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd. solide serie straatmeubilair die opvalt door haar

BLOC FA LCO FALCOBLOC SERIE. De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd. solide serie straatmeubilair die opvalt door haar FA LCO BLOC FALCOBLOC SERIE De FalcoBloc is een mooie en tegelijkertijd solide serie straatmeubilair die opvalt door haar vormgeving. De combinatie FSC gecertificeerd hardhout en thermisch verzinkt staal

Nadere informatie

ENGELS. Stalen container Quattro: verdiepte plaatsing. Stalen afvalcontainer: Aero. Glasbollen 3300 liter, hier in 2 fractie versie

ENGELS. Stalen container Quattro: verdiepte plaatsing. Stalen afvalcontainer: Aero. Glasbollen 3300 liter, hier in 2 fractie versie BOVENgrondse Stalen container Quattro: verdiepte plaatsing Stalen afvalcontainer: Aero Glasbollen 3300 liter, hier in 2 fractie versie ENGELS afvalinzameling, ruimer en fraaier M65 BOVENGRONDSE POLYESTER

Nadere informatie

Maak ook het verschil Met Thermoanker voor sandwichwanden

Maak ook het verschil Met Thermoanker voor sandwichwanden Maak ook het verschil Met Thermoanker voor sandwichwanden Van staal naar beter De nieuwe standaard Het verschil in thermische isolatie Schöck Thermoanker is een staafvormig element van Combar glasvezelcomposiet

Nadere informatie

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR

Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Welcome to ComBAR 2 Technologie en maatschappij vragen om nieuwe oplossingen in bouwconstructies Schöck ComBAR Wapeningstaal in betonconstructies is sinds 100 jaar de standaard in utiliteits- en woningbouw,

Nadere informatie

Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire

Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire Onze Visie op Duurzaam Wonen en Bouwen op Bonaire Licht Leven in de Tropen Tropisch Wonen In de tropen wil je het echte buitenleven kunnen ervaren. Je wilt kunnen genieten van het uitzicht, de wind, de

Nadere informatie

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN 1 2 Methermo XL biedt u het ultieme contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project. www.metaglas.nl METHERMO XL RAMEN EN DEUREN ALGEMEEN

Nadere informatie

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s

Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s Nieuwsbrief Juli Augustus September Oktober 2012 Geachte, klanten, leveranciers, sympathisanten, vrienden, collega s het is een tijdje geleden sinds jullie een nieuwsbrief hebben verkregen. Heel wat projecten

Nadere informatie

Vrijesectorwoningen hebben vandaag de dag soms

Vrijesectorwoningen hebben vandaag de dag soms In de wijk Overgooi in Almere staat sinds kort een woonhuis annex meditatieruimte in de vorm van twee piramides. Piramides op schaal nagebouwd volgens de afmetingen van de wereldberoemde Cheopsversie uit

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Plan Stabiliseren van het hele kerkgebouw zodat ongelijkmatig verzakken wordt voorkomen. Er wordt niet geprobeerd de kerk weer recht te zetten. Niemand

Nadere informatie

Drinkwater wij voegen er iets aan toe

Drinkwater wij voegen er iets aan toe Drinkwater wij voegen er iets aan toe Samen met u... Drinkwater is van levensbelang voor de maatschappij. Als de drinkwatervoorziening wegvalt, komt ons dagelijks leven vrijwel tot stilstand. Als drinkwaterbedrijf

Nadere informatie

meedenken is besparen Staal

meedenken is besparen Staal meedenken is besparen Staal Over InfraTrading Staal Infra Trading Staal is één van de hoofddisciplines van Infra Trading uit Genemuiden. Wij zijn als handelsmaatschappij gespecialiseerd in staalproducten.

Nadere informatie