Regeling STEK-bedrijfscertificering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling STEK-bedrijfscertificering"

Transcriptie

1 Regeling STEK-bedrijfscertificering Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Aanvrager De onderneming die door indiening van een ingevuld en ondertekend inschrijfformulier te kennen heeft gegeven te willen deelnemen aan de STEK-bedrijfscertificeringsregeling. Belanghebbende Degene wiens belang rechtstreeks is betrokken bij een besluit van of namens STEK, dan wel bij een besluit van of namens een tot STEK behorend orgaan. Bureau Het bureau als bedoeld in artikel 6, lid 4, van de statuten van STEK. College van Deskundigen Bedrijfscertificering (hierna: CvD bedrijven) Het college dat toeziet op de uitvoering van de STEK-bedrijfscertificering. Commissie van Beroep De Commissie van Beroep als bedoeld in artikel 1, lid 3 en 10 van de statuten van STEK. Audit Het onderzoek op basis van de STEK-Controlemethodiek, waarbij door of namens STEK wordt gecontroleerd of door aanvrager dan wel door deelnemer wordt voldaan aan de STEK-Eisen. Auditor Een natuurlijke persoon of rechtspersoon met wie STEK een overeenkomst heeft gesloten strekkende tot het verrichten van audits. STEK-monteur De natuurlijke persoon in dienst van een STEK bedrijfsgecertificeerde onderneming die bij het aanleggen, wijzigen, herstellen, onderhouden, demonteren, inspecteren en/of slopen van koelinstallaties en/of bij enig andere werkzaamheid aan koelinstallaties, werkzaamheden verricht waarbij of waardoor gevaar bestaat voor lekkage van koudemiddel en die hiertoe gekwalificeerd is op grond van het behaalde diploma dat hiertoe door de minister wordt afgegeven of een hieraan gelijkwaardig diploma of diploma dat is behaald binnen de EG en door een EG-lidstaat is voorgeschreven om tot het beroep van STEK-monteur op zijn grondgebied te worden toegelaten dan wel dat beroep aldaar uit te oefenen. Regeling STEK-bedrijfscertificering 2010 versie januari 2010

2 2 De Minister De minister van Volkshuisvesting, Ruimetlijke Ordening en Milieubeheer VROM. Deelnemer De onderneming, die voldoet aan de in deze regeling opgenomen voorwaarden voor het verkrijgen van een STEK-bedrijfscertificaat en beschikt over een STEK-bedrijfscertificaat. Persoonscertifcaat De op grond van de Ministeriële Regeling (MR) afgegeven persoonscertificaat die kwalificeren tot het inspecteren van respectievelijk het verrichten van handelingen aan koelinstallaties welke gevuld zijn met een synthetisch koudemiddel. Bedrijfscertificaat De status van deelnemers in het kader van de regeling STEK-bedrijfscertificeringsregeling, die blijkt uit het register. Er kunnen meerdere typen bedrijfscertificaten bestaan. De typen bedrijfscertificaat, alsmede nadere specifieke voorwaarden waaronder de bedrijfscertificaat kunnen worden verkregen, worden vastgesteld door het bestuur van STEK. Het bestuur stelt hiertoe richtlijnen vast. Bedrijfscertificeringsovereenkomst Overeenkomst tussen STEK en een aanvrager dan wel deelnemer. De bedrijfscertificeringsovereenkomst heeft tot doel te komen tot het schriftelijk vastleggen van de wederzijdse rechten en plichten en intentie om te komen tot, het verkrijgen respectievelijk behouden van, een de STEK bedrijfscertificering. De modelovereenkomst maakt deel uit van deze regeling. STEK-bedrijfscertificeringsregeling De STEK-bedrijfscertificeringsregeling, zoals vastgesteld door de Stichting Emissiepreventie Koudetechniek en alle overige door STEK vastgelegde certificatie-eisen. Deze regeling is een reglement in de zin van artikel 13 van de statuten van de Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Financiële voorwaarden jegens STEK De financiële voorwaarden jegens STEK bestaan uit: jaarlijkse afdracht aan STEK; mogelijke extra kosten voortvloeiend uit de certificatie-eisen, te weten her-audits. Koelinstallatie Een mobiel of stationair samenstel van op elkaar afgestemde toestellen en leidingen, dat dient tot het onttrekken van warmte, waarvan de som van de nominale aandrijfvermogens van de compressoren, met uitsluiting van eventueel aanwezige hulpapparatuur, 500 watt of meer bedraagt en een synthetisch koudemiddel bevat. Koudemiddel Alle synthetische koudemiddelen, danwel een preparaat dat een zodanige stof bevat, dat wordt verdampt teneinde hierdoor een lage temperatuur te bereiken of in stand te houden.

3 3 Register Het register van STEK-bedrijfsgecertificeerde deelnemers. Reglement Commissie van Beroep Het reglement Commissie van Beroep, zoals vastgesteld door het bestuur. STEK De Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Het bestuur van STEK stelt de voorwaarden vast voor het verkrijgen van het STEK-bedrijfscertificaat op advies van de Colleges van Deskundigen. STEK-Controlemethodiek Voor het controleren of de onderneming voldoet aan de voorwaarden voortvloeiend uit de bedrijfscertificeringsregeling met name de STEK-Eisen bij de aanvrager en de deelnemer hanteert STEK de STEK-Controlemethodiek, zoals vastgesteld door het bestuur. STEK-Eisen Een samenstel van criteria waaraan door aanvrager dan wel deelnemer moet worden voldaan om een STEK-bedrijfscertificaat te kunnen verkrijgen, respectievelijk te behouden. De STEK-Eisen worden vastgesteld door het bestuur. Artikel 2 Doel Het doel van de STEK-bedrijfscertificeringsregeling is de bevordering van een duurzame en kwalitatieve uitoefening van het (koeltechnisch) installatiebedrijf ter voorkoming van emissie van koudemiddel naar de omgeving. Artikel 3 Werkingssfeer reglement Dit reglement is van toepassing op alle aanvragers en deelnemers.

4 4 Paragraaf 2 De aanvraag Artikel 4 Indiening aanvraag 1. Een aanvraag voor een STEK-bedrijfscertificaat wordt ingediend bij STEK door middel van een daartoe vastgesteld inschrijfformulier. Door indiening van de aanvraag verklaart de aanvrager bekend te zijn met de inhoud van deze regeling. 2. Het formulier dient te zijn gedateerd en ondertekend door de tekenbevoegde vertegenwoorder van de onderneming, dan wel door degene(n) die blijkens het handelsregister bevoegd is (zijn) de onderneming volledig te vertegenwoordigen. 3. Bij de indiening van de aanvraag dienen de bewijsstukken, zoals genoemd in artikel 6 van deze regeling te worden bijgevoegd. 4. Binnen acht weken na de ontvangst van de aanvraag zal conform artikel 5 en 6 van deze regeling op de aanvraag worden beslist. Deze termijn kan eenmaal worden verlengd met vier weken. De aanvrager wordt tijdig schriftelijk in kennis gesteld van de termijn waarbinnen de beslissing tegemoet kan worden gezien. 5. Indien de aanvrager binnen 1 jaar na datum van zijn aanvraag niet voldoet aan de voorwaarden voor deelname zal de aanvraag opnieuw moeten worden ingediend. 6. STEK kan nadere richtlijnen vaststellen voor de behandeling van aanvragen. STEK stelt aanvragers, deelnemers en belanghebbenden schriftelijk op de hoogte van de inhoud van de richtlijnen. Artikel 5 Voorwaarden aanvraag De aanvraag wordt pas in behandeling genomen, indien aan de volgende voorwaarden is voldaan: 1. de aanvrager is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel binnen het gebied waarin hij is gevestigd; 2. een overeenkomst dient te zijn getekend door de aanvrager en ontvangen door STEK.

5 5 Artikel 6 Bewijsstukken Het voldoen aan de in artikel 5 genoemde voorwaarden moet blijken uit de volgende bescheiden: 1. een gewaarmerkt uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel waaruit blijkt binnen welk gebied de onderneming is gevestigd, mits niet eerder gedagtekend dan drie maanden voor de indiening van de aanvraag van het STEK bedrijfscertificaat; 2. een overeenkomst welke is getekend door de aanvrager en ontvangen door STEK. Artikel 7 STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst 1. Door STEK en aanvrager wordt een overeenkomst gesloten conform de modelovereenkomst. Na ontvangst van de door aanvrager ondertekende en STEK ontvangen STEK bedrijfscertificeringsovereenkomst wordt de overeenkomst getekend door STEK. 2. De STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst heeft tot doel te komen tot het schriftelijk vastleggen van de wederzijdse rechten en plichten en intentie om te komen tot het verkrijgen respectievelijk behouden van een STEK-bedrijfscertificaat. 3. Met het sluiten van de overeenkomst verklaart de aanvrager akkoord te gaan met de inhoud van deze regeling. 4. Het sluiten van een overeenkomst houdt niet in dat de aanvrager is toegelaten als deelnemer aan de STEK-bedrijfscertificeringsregeling. Hiertoe dient aan alle voorwaarden van deze regeling te worden voldaan. 5. De overeenkomst komt niet eerder tot stand dan nadat de overeenkomst door beide partijen is getekend. Artikel 8 Opzegging STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst 1. De STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst kan door elk der partijen worden opgezegd door middel van een aangetekend schrijven per kalenderjaar en dient door STEK ontvangen te zijn voor 1 november. 2. De gronden voor opzegging door STEK zijn in ieder geval: a. intrekking van het STEK-bedrijfscertificaat, tenzij dit om dringende reden niet is gewenst; b. het niet voldoen aan het gestelde van artikel 4, lid 5.

6 6 Paragraaf 3 STEK- Bedrijfscertificering Artikel 9 Voorwaarden voor het verkrijgen van een STEK-bedrijfscertificaat 1. Voor het verkrijgen van een STEK- bedrijfscertificering dient aan de volgende voorwaarden voldaan te zijn: a. de aanvrager dient te voldoen aan de in artikel 5 genoemde voorwaarden; b. de aanvrager dient de verschuldigde jaarafdracht te hebben voldaan; a. de aanvrager dient aan de vereisten, zoals gesteld in de STEK-Eisen en de STEK-Ccontrolemethodiek te voldoen; c. de aanvrager dient één of meer monteurs in dienst te hebben die in bezit zijn van het vereiste persoonscertificaat voor het type bedrijfscertificaat, benodigd voor de uitvoering van de betreffende werkzaamheden. Dit dient te blijken uit het certificaat, dan wel een buitenlands diploma voorzien van een verklaring van gelijkwaardigheid van STEK; d. de aanvrager dient aan STEK alle gegevens te verstrekken die nodig zijn ter beoordeling van de vraag of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een STEK-bedrijfscertificaat gesteld bij of krachtens de STEK-bedrijfscertificeringsregeling; de aanvrager staat onvoorwaardelijk in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van aan STEK geleverde gegevens; e. de aanvrager dient zich te onderwerpen aan audits en onderzoeken door de auditor, als bedoeld in artikel 18; f. de aanvrager dient datgene te doen wat voor een goede uitvoering van de STEK bedrijfscertificeringsregeling noodzakelijk en dienstig is. 2. STEK kan nadere richtlijnen vaststellen voor de interpretatie van voorwaarden, zoals in dit artikel gesteld. STEK stelt aanvragers, deelnemers en belanghebbenden schriftelijk op de hoogte van de inhoud van de richtlijnen. Artikel 10 Tijdstip STEK-bedrijfscertificaat Verlenen van de STEK-bedrijfscertificering door STEK vindt eerst plaats nadat de aanvrager aan alle voorwaarden, inclusief de financiële voorwaarde, jegens STEK heeft voldaan. Als bewijs van verlening van de STEK-bedrijfscertificering geldt de bijschrijving in het register. Artikel 11 Rechten voortvloeiende uit de STEK-bedrijfscertificering De deelnemer heeft recht op: 1. bijschrijving in het register zoals bepaald in artikel 16 van deze regeling; 2. het voeren van het beeldmerk van STEK; 3. bescherming van de waarde van het voor de STEK-bedrijfscertificeringsregeling gehanteerde, wettig gedeponeerde, collectieve beeldmerk en woordmerk door en zoveel als mogelijk, verweer van STEK tegen inbreuken en misbruik door derden.

7 7 Artikel 12 Duur en intrekking van het STEK-bedrijfscertificaat 1. Het STEK-bedrijfscertificaat wordt verleend voor de duur van 2 jaar en blijvend aan de voorwaarden wordt voldaan. 2. Het STEK-bedrijfscertificaat kan worden ingetrokken, indien niet meer voldaan wordt aan de voorwaarden zoals gesteld in artikel 13 lid 1 met uitzondering van het gestelde in artikel 13, lid 1, sub a. 3. STEK kan tevens het STEK-bedrijfscertificaat opschorten, indien niet meer wordt voldaan aan de voorwaarden, zoals gesteld in artikel 13, lid 1, met uitzondering van het gestelde in artikel 13, lid 1, sub a. Artikel 13 Voorwaarden voor het behouden van een STEK-bedrijfscertificaat 1. Voor het behouden van een STEK-bedrijfscertificaat dient aan de volgende voorwaarden voldaan te zijn: a. de deelnemer dient te blijven voldoen aan de in artikel 5 genoemde voorwaarden; b. de deelnemer dient aan de vereisten, zoals gesteld in de STEK Eisen te voldoen; c. de deelnemer dient aan STEK alle gegevens te verstrekken die nodig zijn ter beoordeling van de vraag of de deelnemer voldoet aan de voorwaarden voor het behouden van een STEK- bedrijfscertificaat gesteld bij of krachtens de STEKbedrijfscertificeringsregeling. De deelnemer staat onvoorwaardelijk in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van aan STEK geleverde gegevens; d. de deelnemer dient zich te onderwerpen aan audits en onderzoeken door de auditor, als bedoeld in artikel 17; e. de deelnemer dient datgene te doen wat voor een goede uitvoering van de STEK-bedrijfscertificeringsregeling noodzakelijk en dienstig is; f. de deelnemer dient een door STEK vastgestelde jaarlijkse afdracht aan STEK te betalen; g. de deelnemer dient er voor zorg te dragen dat de koeltechnische werkzaamheden worden verricht overeenkomstig de STEK-Eisen; h. de deelnemer dient indien bij het aanleggen, wijzigen herstellen, onderhouden, demonteren en/of slopen en inspecteren van koelinstallaties en/of bij enig andere werkzaamheid aan koelinstallaties, werkzaamheden worden verricht waarbij gevaar bestaat voor lekkage van koudemiddel, deze werkzaamheden te laten verrichten door een gecertificeerde STEK-monteur in dienst van de onderneming; i. de deelnemer dient één of meer monteurs in dienst te hebben die in bezit zijn van de vereiste persoonscertificering behorende bij het type werkzaamheden waarvoor de bedrijfscertificering benodigd voor de uitvoering van de betreffende werkzaamheden. Dit dient te blijken uit het certificaat, dan wel een buitenlands certificaat die door de Europese lidstaten wordt erkend. j. de deelnemer dient er voor zorg te dragen dat regelmatig toezicht en controle plaatsvindt op de uitvoering van de werkzaamheden door de STEK-monteur conform de STEK-Eisen k. de deelnemer dient het door de gebruiker daartoe ter beschikking gehouden logboek van de koelinstallatie met vermelding van datum van de werkzaamheden, de aard van de verrichte handelingen, de bijgevulde hoeveelheid koudemiddel en de afgetapte en meegenomen hoeveelheid koudemiddel bij te werken; l. de deelnemer dient een gespecificeerde factuur aan de opdrachtgever te verstrekken waarin de onder lid 1, sub i, van dit artikel genoemde gegevens staan vermeld;

8 8 m. indien bij deelnemer relevante organisatorische wijzigingen voor het beoordelen van de STEK-bedrijfscertificering plaatsvinden, dan dient de deelnemer deze onverwijld schriftelijk ter kennis te brengen van STEK. 2. STEK kan nadere richtlijnen vaststellen voor de interpretatie van voorwaarden, zoals in dit artikel gesteld. Artikel 14 Vervallen van de STEK-bedrijfscertificering De STEK-bedrijfscertificering vervalt van rechtswege door: 1. het niet langer voldoen aan de in artikel 5 lid van deze regeling opgenomen voorwaarden; 2. het faillissement van de deelnemer; 3. de verkoop van de onderneming waarin het koeltechnisch installatiebedrijf wordt uitgeoefend, dan wel het verlies van feitelijke zeggenschap over de onderneming waarin het koeltechnisch installatiebedrijf wordt uitgeoefend. 4. het overlijden van de deelnemer-natuurlijk persoon of bij een deelnemer/rechtspersoon, wanneer deze ophoudt te bestaan; 5. het opzeggen van de overeenkomst door de deelnemer. Paragraaf 4 Registratie Artikel 15 Het register 1. Doel van het register is, ter voldoening aan, belanghebbenden te informeren over het door een organisatie al of niet beschikken over een STEK-bedrijfscertificaat in de zin van deze regeling. 2. Onmiddellijk na het verlenen van de STEK-bedrijfscertificering neemt STEK de deelnemer op in het register. Ter bevestiging van de STEK-bedrijfscertificering stuurt STEK de deelnemer een afschrift uit het register toe met daarop de datum waarop de STEK-bedrijfscertificering in werking is getreden. 3. Ten behoeve van de registratie verstrekt de deelnemer de volgende gegevens: a. de naam van de onderneming van de deelnemer, alsmede indien deze hiervan verschilt de handelsnaam waaronder het koeltechnisch installatiebedrijf wordt uitgeoefend; b. het adres en de plaats van de onderneming van de deelnemer waarin het koeltechnisch installatiebedrijf wordt uitgeoefend; c. het telefoonnummer, faxnummer en eventueel het adres van de onderneming; d. gegevens omtrent monteurs die bij de deelnemers in dienst zijn. De deelnemer draagt zorg voor de actualiteit van zijn gegevens door schriftelijke mededeling van wijzigingen aan STEK. 4. Het register is voor wat betreft de gegevens genoemd onder lid 3, sub a, b en c openbaar en zichtbaar via de website van STEK. STEK bepaalt op welke wijze de gegevens beschikbaar kunnen worden gesteld. 5. STEK houdt bij de publicatie van gegevens uit het register de wetgeving inzake privacy van persoonsgegevens in acht.

9 9 Artikel 16 Uitschrijving uit het register op grond van de regeling 1. Uitschrijving uit het register van de STEK-bedrijfscertificering vindt plaats: a. indien de STEK-bedrijfscertificering is komen te vervallen op grond van artikel 14; b. door een onherroepelijk besluit van STEK als bedoeld in artikel 19; c. indien de STEK-bedrijfscertificering is ingetrokken op grond van deze regeling; 2. Bij uitschrijving uit het register van de deelnemer dient de deelnemer het STEK-bedrijfscertificaat onverwijld te retourneren aan STEK en mag niet langer gebruikmaken van het STEK-logo. Paragraaf 5 Controle en klachten Artikel 17 Controle STEK maakt gebruik van een auditor die vaststelt of de aanvrager dan wel deelnemer voldoet aan de voorwaarden, zoals gesteld in artikel 9, lid 1, respectievelijk artikel 13, lid 1 van deze regeling voor zover van toepassing en vervolgens onderzoekt of de deelnemer de uit de STEK bedrijfscertificeringsovereenkomst voortvloeiende voorwaarden nakomt. Artikel 18 Klachten Klachten over deelnemers over de naleving van de STEK-eisen kunnen door belanghebbenden, schriftelijk worden ingediend bij STEK conform de klachten procedure. Paragraaf 6 Bezwaar en beroep Artikel 19 Bezwaar en beroep Tegen een te zijnen aanzien genomen beslissing krachtens deze regeling kan de belanghebbende een bezwaarschrift indienen bij STEK. Paragraaf 7 Overige bepalingen Artikel 20 Aansprakelijkheid STEK STEK aanvaardt geen aansprakelijkheid jegens aanvragers, deelnemers, belanghebbenden en derden voor enige schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van deze regeling. Artikel 21 Inwerkingtreding Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2010.

10 10 Algemene toelichting bij regeling STEK-bedrijfscertificeringsregeling 1. Systematiek van de STEK-bedrijfscertificeringsregeling De STEK-bedrijfscertificering wordt verleend aan degene voor wiens rekening en risico de betrokken werkzaamheden aan koelinstallaties worden verricht: de onderneming. De eisen worden gesteld aan de onderneming en de bij de onderneming in dienst zijnde STEK-monteurs. De onderneming is uiteindelijk verantwoordelijk voor het naleven van de uit de STEK-bedrijfscertificeringsregeling voortvloeiende verplichtingen. Wellicht ten overvloede zij opgemerkt dat STEK-monteurs die aan de vakbekwaamheidseisen voldoen niet zijn gelijkgesteld aan de bedrijfscertificering. Een STEK-bedrijfscertificering wordt verleend voor een specifieke onderneming; nevenvestigingen worden individueel in behandeling genomen. De STEK-bedrijfscertificeringssystematiek is zodanig dat de STEK-certificering voor twee jaar wordt verleend mits aan de voorwaarden uit de regeling wordt voldaan. Tevens zijn de gronden om de STEK-bedrijfscertificering in te kunnen trekken vastgelegd. 2. Opzet reglement Aanvraag Voor de aanvraag in behandeling wordt genomen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan. De onderneming moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en moet een STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst hebben ondertekend. STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst De STEK-bedrijfscertificerinsovereenkomst wordt door STEK en de aanvrager gesloten. Aan de STEK-bedrijfscertificeringsovereenkomst kan door de aanvrager niet het recht op STEK-bedrijfscertificering ontleend worden. Het (nog) niet hebben van de STEK-bedrijfscertificering, na de totstandkoming van de overeenkomst, ontslaat de deelnemer niet van zijn (financiële) verplichtingen jegens STEK. Dit geldt ook voor de situatie waarin de werkzaamheden door de deelnemer worden gestaakt of een STEK-bedrijfscertificering wordt ingetrokken; de overeenkomst inclusief de rechten en (financiële) verplichtingen blijft, tot expliciete opzegging van de overeenkomst door één der partijen, voortbestaan. Als aan de formele voorwaarden voor de aanvraag is voldaan, moet vervolgens ook voldaan worden aan de materiële voorwaarden voor het verkrijgen van de STEK-bedrijfscertificering. Wordt vervolgens een STEK-bedrijfscertificering verleend, dan zijn er formele én materiële voorwaarden die in acht genomen moeten blijven worden, wil de deelnemer zijn STEK-bedrijfscertificering behouden.

ERKENNINGSREGELING VOOR HET BESTRATINGSBEDRIJF

ERKENNINGSREGELING VOOR HET BESTRATINGSBEDRIJF ERKENNINGSREGELING VOOR HET BESTRATINGSBEDRIJF Artikel 1. BEGRIPPEN Hierna wordt verstaan onder: Bestratingsbedrijf Een instantie of een bedrijf met personeel in dienst gericht op het bedrijfsmatig aanleggen,

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING

REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING REGLEMENT KEURMERK STICHTING GARANTIEWONING Artikel 0: Definities Artikel 1: Stichting GarantieWoning Artikel 2: Reglement Artikel 3: Keurmerk Artikel 4: Het verlenen van het keurmerk GarantieWoning Artikel

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 2 1 januari 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

REGLEMENT KEURMERKREGISTRATIE DEEL A: ALGEMEEN. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Werkingssfeer

REGLEMENT KEURMERKREGISTRATIE DEEL A: ALGEMEEN. Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Werkingssfeer REGLEMENT KEURMERKREGISTRATIE De Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) beheert een register van uitzendondernemingen die voldoen aan de eisen voor het Keurmerk leerwerkintermediair. Voor

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Artikel 1. Begripsomschrijving In dit besluit wordt verstaan onder: 1. wet: de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg

Nadere informatie

Artikel 1 Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. CBD : CoMore Bedrijfsdiensten B.V. ;

Artikel 1 Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. CBD : CoMore Bedrijfsdiensten B.V. ; Het bestuur van CBD heeft, Overwegende, dat uniforme basisvoorwaarden dienen te worden vastgesteld waaronder kan worden overgegaan tot certificatie in het kader van een kwaliteitbeheersingssysteem in de

Nadere informatie

REGLEMENT VSR-Keurmerk

REGLEMENT VSR-Keurmerk REGLEMENT VSR-Keurmerk Vastgesteld door het bestuur d.d.: 4 september 2015 Wissenraet Van Spaendonck Tilburg B.V. Versie 15.01 / september 2015 / SSK-001 REGLEMENT VSR-KEURMERK De Stichting Schoonmaakkwaliteit

Nadere informatie

REGLEMENT REGISTER SCVM STICHTING CERTIFICERING VOOR MAKELAARS EN TAXATEURS (SCVM)

REGLEMENT REGISTER SCVM STICHTING CERTIFICERING VOOR MAKELAARS EN TAXATEURS (SCVM) REGLEMENT REGISTER SCVM STICHTING CERTIFICERING VOOR MAKELAARS EN TAXATEURS (SCVM) Januari 2012 Inleiding Dit reglement is van toepassing op de gecertificeerde register-makelaar / taxateur onroerende zaken,

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting Keurmerk Leegstandbeheer Versie 1 1 januari 2017 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Keurmerk Leegstand Beheer beheert een register van gecertificeerde

Nadere informatie

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB)

Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Conceptversie 2 feb. Subsidiereglement van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen (SOOB) Geldend per 1 maart 2011 Artikel 1 Definities

Nadere informatie

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager.

dit artikel bedoelde gegevens van de betrokken Deelnemer opgenomen in het openbare deel van het Register in plaats van de gegevens van de Aanvrager. Het reglement In dit Reglement gebruikte begrippen hebben de hieronder aangegeven betekenis: "Stichting": De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland; "Register": Het elektronisch domeinnamenregister;

Nadere informatie

REGLEMENT KEURMERK STICHTING NATIONAAL KEURMERK BOUWKUNDIG KEURDERS

REGLEMENT KEURMERK STICHTING NATIONAAL KEURMERK BOUWKUNDIG KEURDERS REGLEMENT KEURMERK STICHTING NATIONAAL KEURMERK BOUWKUNDIG KEURDERS Artikel 0: Definities Artikel 1: Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders Artikel 2: Reglement Artikel 3: Keurmerk Artikel 4:

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed oor (her)certificatie. Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed Persoonsgegevens (Privé) Naam :.... m/v

Nadere informatie

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN Datum van ingang: 12 februari 2015 Vrijgesteld voor gebruik tot: 1 januari 2016 Vastgesteld door: Code: Stichting Kwaliteitsbevordering

Nadere informatie

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN Datum van ingang: 1 september 2016 Vastgesteld door: Code: Stichting Kwaliteitsbevordering in de Hulpmiddelenbranche (SKH) ENKH

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Aanvragen van deelname Artikel 1 1. De aanvraag voor deelname wordt bij het stichtingsbureau ingediend door middel van een daartoe vastgesteld aanmeldingsformulier.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46204 22 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 9 december 2015, 2015-0000304113,

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor registratie in het SCVM-register Kamer Woningen

Aanvraagformulier voor registratie in het SCVM-register Kamer Woningen Aanvraagformulier voor registratie in het SCVM-register Kamer Woningen Persoonsgegevens (Privé) Naam :.... m/v Voorletters :.. Geboortedatum:. -. -... Adres Postcode Telefoon E-mail :.......... :.. Woonplaats

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 20150354 1 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na wijziging bij akte,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP Bedrijfsnaam Vestigingsadres Nummer Postcode Postadres (indien anders) Postcode Telefoonnummer Fax Mobiel telefoonnummer Toevoeging Plaats Plaats Contactpersoon Voorletters

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Algemeen Daar waar in uitingen van ICTWaarborg over 'lid' wordt gesproken, wordt het deelnemende bedrijf bedoeld dat zich bij ICTWaarborg heeft aangesloten.. Aanvragen

Nadere informatie

Reglement Registratie GBL, vastgesteld door het Bestuur op 16 mei 2013

Reglement Registratie GBL, vastgesteld door het Bestuur op 16 mei 2013 Reglement Registratie GBL, vastgesteld door het Bestuur op 16 mei 2013 1. Definities 1.1. In dit Reglement Registratie GBL wordt verstaan onder: - Aanvraagformulier Registratie GBL: door Aspirant-Ingeschrevene

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties AANGESLOTENEN-REGLEMENT Stichting Taxaties en Validaties 31 december 2012 Inhoudsopgave 1 Definities... 3 2 Inschrijfprocedure... 4 3 Toelatingsprocedure... 4 4 Jaarlijkse Bijdrage... 4 5 Verplichtingen

Nadere informatie

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht

Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Keurmerkreglement voor registratie en toezicht Stichting PayOK Versie 1 1 april 2018 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting PayOK beheert een certificeringsschema en een register van ondernemingen die voldoen

Nadere informatie

AB 1996 no.64 KvK 10 MEI 2011 ================================================================

AB 1996 no.64 KvK 10 MEI 2011 ================================================================ Intitulé : LANDSVERORDENING houdende nieuwe regels ter zake van de verplaatsing van de zetel van bepaalde rechtspersonen naar en vanuit Aruba Citeertitel : Landsverordening zetelverplaatsing rechtspersonen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Licentiekeurmerk

Huishoudelijk reglement Licentiekeurmerk Huishoudelijk reglement Licentiekeurmerk Algemeen Daar waar in uitingen van Licentiekeurmerk over 'lid' wordt gesproken, wordt de deelnemende organsiatie bedoeld dat zich bij Licentiekeurmerk heeft aangesloten.

Nadere informatie

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van Privacyreglement B.V. Vicino Noord-Holland Noord (hierna: Vicino) en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een medisch dossier met betrekking tot de behandeling van de patiënt

Nadere informatie

Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register

Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register Aansluitingsovereenkomst voor inschrijving in het NRVT-register 1. Persoonlijke gegevens Naam Voorna(a)m(en) Titel(s) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiel nummer E-mailadres Geboortedatum :..

Nadere informatie

Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken

Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken Verdrag inzake de betekening en de kennisgeving in het buitenland van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke en in handelszaken De Staten die dit Verdrag hebben ondertekend, Verlangend

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Agrarisch Vastgoed Kamer Agrarisch Vastgoed

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Agrarisch Vastgoed Kamer Agrarisch Vastgoed Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV GL) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Agrarisch Vastgoed Kamer Agrarisch Vastgoed Persoonsgegevens (Privé) Naam :.... m/v Voorletters :.. Geboortedatum:.

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 415 (R1915) Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Wet waardering onroerende zaken Kamer WOZ

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Wet waardering onroerende zaken Kamer WOZ Persoonsgegevens (Privé) Naam Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Taxateur Wet waardering onroerende zaken Kamer WOZ :.... m/v Voorletters :.. Geboortedatum:. -. -...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg

Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Huishoudelijk reglement ICTWaarborg Aanvragen van deelname Artikel 1 1. De aanvraag voor deelname wordt bij het stichtingsbureau ingediend op een daartoe vastgesteld aanmeldingsformulier. 2. Het aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2003 2004 28 339 Wijziging van de Waterleidingwet (eigendom waterleidingbedrijven) A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 9 december 2003 Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

REGISTERREGLEMENT. De Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseurs,

REGISTERREGLEMENT. De Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseurs, DEEL A: ALGEMEEN Artikel A.1 Begrippen REGISTERREGLEMENT van de Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseur Bestuur Commissie van Toezicht Register Register Particulier Register Ondernemer RFEA

Nadere informatie

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel;

Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Het bestuur van het bureau architectenregister; Gelet op artikel 12e, tweede lid, van de Wet op de architectentitel; Besluit: Hoofdstuk I Definities Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder a. wet:

Nadere informatie

Reglement Stichting ICT Grijsgoed (WEB) Herziene versie 7 november 2014

Reglement Stichting ICT Grijsgoed (WEB) Herziene versie 7 november 2014 Herziene versie 7 november 2014 REGLEMENT VAN STICHTING ICT GRIJSGOED (WEB) Vastgesteld door het bestuur van Stichting ICT Grijsgoed (WEB) op 7 november 2014 te Woerden. Dit reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Overeenkomst tussen freelance-uitvaartverzorger en SKU inzake registratie in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers als freelancer

Overeenkomst tussen freelance-uitvaartverzorger en SKU inzake registratie in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers als freelancer Overeenkomst tussen freelance-uitvaartverzorger en SKU inzake registratie in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers als freelancer Partijen bij deze overeenkomst: Naam freelance-uitvaartverzorg(st)er:...

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT Mind-Kracht en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een dossier met betrekking tot de behandeling van de cliënt in te richten. In dit dossier zijn

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 506 Besluit van 12 oktober 2006, houdende regels ter uitvoering van de Wet op het financieel toezicht met betrekking tot de reikwijdte en toegang

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

CONVENANT. De Stichting Autoriteit Financiële Markten (hierna: AFM) en

CONVENANT. De Stichting Autoriteit Financiële Markten (hierna: AFM) en CONVENANT Inzake de samenwerking tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en de Stichting Dutch Securities Institute ter bevordering van het integriteittoezicht en de handhaving van de deskundigheid

Nadere informatie

BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1. Artikel 2 MD/817570.001

BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1. Artikel 2 MD/817570.001 MD/817570.001 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de te Den Haag gevestigde stichting: Stichting Administratiekantoor Ren part Vastgoed, kantoorhoudende te 2514 JS 's-gravenhage, Nassaulaan

Nadere informatie

Klachtenregeling VeWeVe

Klachtenregeling VeWeVe Klachtenregeling VeWeVe Artikel 1. Definities Aangeklaagde: Auditbureau: Beroep: Bestuur: Cliënt: Klacht: Klachtencommissie: Klager: Kwaliteitsprotocol: Lid: Secretaris: de natuurlijke of rechtspersoon

Nadere informatie

Keurmerkreglement. voor aansluiting en toezicht

Keurmerkreglement. voor aansluiting en toezicht Keurmerkreglement voor aansluiting en toezicht Per adres ZLTO t.a.v. Mw. S. Gerdes Postbus 100, 5201 AC s-hertogenbosch Tel. 073 217 32 41 Versie 2.5, 28 juni 2013 REGLEMENT REGISTRATIE De Stichting Fair

Nadere informatie

REGLEMENT REGISTRATIE

REGLEMENT REGISTRATIE REGLEMENT REGISTRATIE Vastgesteld conform artikel 12 Statuten door het bestuur d.d.:5 juli 2017 2017 Stichting Perspectiefverklaring Wissenraet Van Spaendonck Tilburg B.V. versie 17.02 / 23 juni 2017 /

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Vastgesteld op 9 juni 2004.

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 767 Regels in verband met de uitbreiding van het toezicht op nieuwe zorgaanbieders (Wet toetreding zorgaanbieders) Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij

Nadere informatie

Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging van Letselschade Advocaten LSA HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het huishoudelijk reglement overeenkomstig artikel 19 van de statuten van de Vereniging van Letselschade Advocaten ( LSA ), zoals vastgesteld

Nadere informatie

Reglement. Herzien 4 december De definitiebepalingen uit de Gedragscode gelden tevens voor dit Reglement.

Reglement. Herzien 4 december De definitiebepalingen uit de Gedragscode gelden tevens voor dit Reglement. Reglement Herzien 4 december 2009 Afdeling 1. Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen De definitiebepalingen uit de Gedragscode gelden tevens voor dit Reglement. Artikel 2. Taal. 1. De Nederlandse

Nadere informatie

Privacyreglement CareerSolution B.V., versie Augustus Privacyreglement. CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen

Privacyreglement CareerSolution B.V., versie Augustus Privacyreglement. CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Privacyreglement CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens: een gegeven

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101758_11-6 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d,

Nadere informatie

Klachtenregeling Datum: 1 november 2014

Klachtenregeling Datum: 1 november 2014 Klachtenregeling Datum: 1 november 2014 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze regeling wordt verstaan onder: a. Steunpunt SO Fryslân ( hierna steunpunt): een Steunpunt als bedoeld in de Wet

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016

Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016 Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016 Augustus 2015 Algemene gegevens Naam Zorgaanbieder Rechtsvorm inschrijvende organisatie... KVK-nummer:. InstellingsAGB-code.. O De heer

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2002 Nr. 112. Europees Verdrag inzake de erkenning van de rechtspersoonlijkheid

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 2002 Nr. 112. Europees Verdrag inzake de erkenning van de rechtspersoonlijkheid 50 (1986) Nr. 2 1 ) TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 2002 Nr. 112 A. TITEL Europees Verdrag inzake de erkenning van de rechtspersoonlijkheid van internationale niet-gouvernementele

Nadere informatie

Overeenkomst OTIB-online Voor uw gemak en zekerheid

Overeenkomst OTIB-online Voor uw gemak en zekerheid 1 Graag doornemen 2 Invullen en ondertekenen 3 Aan OTIB sturen per mail of per post in bijgaande envelop Overeenkomst OTIB-online Voor uw gemak en zekerheid www.otib-online.nl Waarom deze overeenkomst?

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens:een

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 1 oktober 2012

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 1 oktober 2012 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIELABEL per 1 oktober 2012 Begripsomschrijving Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder: stichting : de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken;

Nadere informatie

Certificatieschema. SCVM Makelaar onroerende zaken

Certificatieschema. SCVM Makelaar onroerende zaken Certificatieschema SCVM Makelaar onroerende zaken 1 INHOUDSOPGAVE 1 Begripsomschrijvingen 2 Stichting Certificering voor Makelaars 2.1. Aanleiding en historie 2.2. Doelstelling en taken 3 Het SCVM-certificatieschema

Nadere informatie

Behorend bij de statuten van de Stichting VastgoedCert gevestigd te Bodegraven

Behorend bij de statuten van de Stichting VastgoedCert gevestigd te Bodegraven REGLEMENT OP HET GEBRUIK EN TOEZICHT OP DE CERTIFICERINGS WOORDMERKEN RT, REGISTER- TAXATEUR, RMT, RM, DE CERTIFICERINGS BEELDMERKEN VASTGOEDCERT GECERTIFICEERD & RM REGISTERMAKELAARS EN DE MERKEN RMT

Nadere informatie

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/8 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201264 Zaaknummer: 15.1227.53 BESLUIT Pagina 1/8 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

Reglement Erkenningsregeling Gele Safety Sign Stichting Safety Sign

Reglement Erkenningsregeling Gele Safety Sign Stichting Safety Sign Reglement Erkenningsregeling Gele Safety Sign Stichting Safety Sign Gele Safety Sign: erkenningsregeling voor bedrijven die op verantwoorde wijze gevalideerde Face-Fittesten uitvoeren voor gebruikers van

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 230 Wet van 12 juni 2008 tot wijziging van de Wet op de architectentitel (uitvoering van de richtlijn nr. 2005/36/EG van het Europees Parlement

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39157 4 november 2015 Overeenkomst Staat NEN en NEC Partijen: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd

Nadere informatie

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI

Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Klachtenregeling/vertrouwenspersoon Stichting TOPKI Paragraaf 1. Begripsbepalingen Artikel 1. Begrippen Klacht: een schriftelijk ingediende uiting van onvrede of teleurstelling van een student of medewerker

Nadere informatie

Erkenningsreglement Rijleskeurmerk

Erkenningsreglement Rijleskeurmerk Erkenningsreglement Rijleskeurmerk Geldig per 8 november 2018 Volgnummer: 2 Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn 0172-242441 Inhoud Bladzijde Artikel 1 Begrippen en definities

Nadere informatie

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014

VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 VERORDENING DRANK- EN HORECAWET BUSSUM 2014 De raad van de gemeente Bussum; gelezen het voorstel van de burgemeester d.d. xxx, nummer xxx; gelet op de artikelen

Nadere informatie

(als ingesteld door de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (Federatie TMV))

(als ingesteld door de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (Federatie TMV)) (als ingesteld door de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (Federatie TMV)) Artikel 1. Begrippen In deze Erkenningsregeling wordt verstaan onder: Federatie De Federatie van

Nadere informatie

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 gelet op het bepaalde in titel Va van de Wet op de kansspelen,

Nadere informatie

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve Inwerkingtreding: 1 september 2016 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Toelichting. I. Algemeen. 1. Inleiding

Toelichting. I. Algemeen. 1. Inleiding Toelichting I. Algemeen 1. Inleiding Aanleiding voor deze regeling is de wet van 21 juni 2001 houdende wijziging van de Wet milieubeheer (structuur beheer afvalstoffen) (Stb. 346) die op 8 mei 2002 in

Nadere informatie

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg

REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg REGLEMENT Tijdelijke stimuleringsregeling EVC Gehandicaptenzorg I. Definities/begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: VGN: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. StAG: Stichting Arbeidsmarkt

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2002 2003 Nr. 185 28 217 Regels over de documentatie van vennootschappen (Wet documentatie vennootschappen) GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 3 april 2003 Wij Beatrix,

Nadere informatie

Reglement Register SCVM

Reglement Register SCVM Reglement Register SCVM STICHTING CERTIFICERING VOOR MAKELAARS SCVM versie 21-11-2017 Inleiding Dit reglement is van toepassing op de gecertificeerde makelaar onroerende zaken, ten behoeve van het register

Nadere informatie

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Overeenkomst met betrekking tot de samenwerking tussen de Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden (Stichting SCOOR) en

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201257 Zaaknummer: 15.1182.53 BESLUIT Pagina 1/9 Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722

Nadere informatie

Aanvraagformulier Inschrijving accountantsregister NOvAA. 1) Persoonlijke gegevens: 2) Gegevens werkgever:

Aanvraagformulier Inschrijving accountantsregister NOvAA. 1) Persoonlijke gegevens: 2) Gegevens werkgever: Aanvraagformulier Inschrijving accountantsregister NOvAA Ondergetekende verzoekt het Bestuur van de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten te worden ingeschreven in het accountantsregister

Nadere informatie

Reglement van Toelating

Reglement van Toelating Reglement van Toelating Begripsbepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 459 Wet van 6 oktober 1999, houdende wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 met betrekking tot de afgifte en inname van kentekenplaten Wij Beatrix,

Nadere informatie

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer:

Pagina 1/9 BESLUIT. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/ Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201295 Zaaknummer: 15.0746.53 BESLUIT Besluit van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. Pagina 1/9 Muzenstraat 41 2511 WB Den

Nadere informatie

Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016 Eno

Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016 Eno Bestuursverklaring ten behoeve van de inkoop Wijkverpleging 2016 Eno 1 juli 2015 Eno Algemene gegevens Naam Zorgaanbieder Rechtsvorm inschrijvende organisatie... KVK-nummer:. Instellings AGB-code. O De

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet; VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN 2017 De raad van de gemeente Roosendaal, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk

1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1 Beleidsregels inzake gebruik Woord- en Beeldmerk 1.1 Uitgangspunten 1. Het Woord en Beeldmerk SnelStart is officieel gedeponeerd in het Merkenregister voor de Benelux landen 2. Het gebruik van het Woord-

Nadere informatie

VERDRAG INZAKE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN

VERDRAG INZAKE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN VERDRAG INZAKE SOCIALE ZEKERHEID TUSSEN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN EN [ ] Het Koninkrijk der Nederlanden en [ ] Hierna te noemen Verdragsluitende Partijen; Geleid door de wens hun wederzijdse samenwerking

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie Directie Toezicht Energie BESLUIT Nummer: 102467_1-11 Betreft: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid,

Nadere informatie

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens...

REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS. Wageningen University & Research. I Algemene bepalingen II Verwerking van persoonsgegevens... REGLEMENT BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Wageningen University & Research Inhoud I Algemene bepalingen... 2 II Verwerking van persoonsgegevens... 2 III Beveiliging en bewaring van persoonsgegevens... 3 IV

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/200448 Betreft 14.1262.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van de Gaswet

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE ALGEMEEN REGLEMENT VOOR REGISTRATIE VAN DE ORTHOPEDISCH CHIRURG, VERDER GESPECIALISEERD IN EEN DEELGEBIED VAN DE ORTHOPEDSICHE CHIRURGIE (hierna ook genoemd Algemeen Reglement Registratie) Reglement, houdende

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT

1 Juridisch kader BESLUIT Directie Toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 102461/3.BT827 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid,

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Minister van Economische Zaken als bedoeld in artikel 95d van de

BESLUIT. Besluit van de Minister van Economische Zaken als bedoeld in artikel 95d van de Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer 10548_1/7.BT898 Betreft zaak: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel

Nadere informatie

VOORLOPIG REGISTERREGLEMENT

VOORLOPIG REGISTERREGLEMENT Voorlopig Registerreglement, Schoolleidersregister PO Artikel 1: Begripsbepalingen VOORLOPIG REGISTERREGLEMENT I. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Schoolleidersregister PO: de Stichting Schoolleidersregister PO,

Nadere informatie

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer:

Pagina BESLUIT. Besluit. Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer: Ons kenmerk: ACM/DE/2016/201473_OV Zaaknummer: 15.0966.53 BESLUIT Pagina 1/8 van de Autoriteit Consument en Markt als bedoeld in artikel 10, eerste lid, van de Warmtewet. T 070 722 20 00 F 070 722 23 55

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Makelaar/Taxateur Onroerende Zaken Woningen Kamer WONINGEN

Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Makelaar/Taxateur Onroerende Zaken Woningen Kamer WONINGEN Persoonsgegevens (Privé) Naam Aanvraagformulier voor (her)certificatie (DNV) en (her)registratie (SCVM) Makelaar/Taxateur Onroerende Zaken Woningen Kamer WONINGEN :.... m/v Voorletters :.. Geboortedatum:.

Nadere informatie