2015 heel mooi afgesloten November vroegboekkorting Nieuwe tarieven bekend Transavia stunt in 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2015 heel mooi afgesloten November vroegboekkorting Nieuwe tarieven bekend Transavia stunt in 2016"

Transcriptie

1 nieuwsbrief november heel mooi afgesloten November vroegboekkorting Nieuwe tarieven bekend Transavia stunt in 2016

2 BESTE LEZERS Het seizoen 2015 is vanaf 1 november afgesloten. Terwijl veruit de meesten van jullie al helemaal in het ritme van de r-in de maanden zit, bereiden wij ons langzaam voor op de overgang van Zuid Europa naar West Europa. Van nog behaaglijke warmte naar tja, dat weten wij allemaal. In deze brief blikken wij even terug, maar kijken toch vooral vooruit naar SEIZOEN Dat is vroeg, ZEKER NU wel belangrijk, want wij hebben een novemberaanbieding en TRANSAVIA is PRIJSVECHTER geworden. Dat maakt vliegen naar Kreta een stuk VOORDELIGER! Hierover heel veel informatie in deze Nieuwsbrief dag!... seizoen 2015 dag!... mooie moerbei MIRTOS is in 2015 een dorp geweest vol culturele activiteiten. Eind oktober afgesloten met een geweldige happening op het dorpsplein. De luiken zijn dicht, maar het uitzicht op volgend jaar moge vooral al een beetje voorpret losmaken. VEEL LEESPLEZIER

3 He? Dag mooie moerbei?. Hij gaat toch niet Hij is toch niet. Nee, niets aan de hand. Volgens ons is het nog steeds een heel gezonde jongen. Onze gasten zijn allemaal gek op de boom en willen graag weten wat voor soort het is. Een moerbeiboom dus en, zeggen wij er altijd bij, van het mannelijk geslacht. Dat doen wij om duidelijk te maken dat het geen vrucht draagt en dat daarom het terras verschoond blijft van donkere vruchtplekken. Dan wijzen wij naar de overkant, waar een kleiner vrouwtje staat en vertellen dat de straat daar soms wel geasfalteerd lijkt. Kostis, dorpsbewoner van Mirtos, gaat hem snoeien. Al die hoge takken worden er afgeknipt en vervolgens pakt Kostis de tak en haalt deze door zijn hand, zodat de bladeren eraf gaan. En dat is nu heerlijk voer voor de geiten. De bladeren zijn ietwat kruidig en dat wordt de geit ook. Het seizoen 2015 Ieder jaar is het aan het begin van ons seizoen spannend. Wat gaan we allemaal meemaken? Vorig jaar viel op door drie gasten die in mei tegelijkertijd in verschillende ziekenhuizen lagen, met kwalen, die geen relatie met elkaar hadden. Daarnaast een tweetal gevallen van overboekingen, wat ons knap zenuwachtig maakte, maar die beide zeer naar tevredenheid werden opgelost. En verder was het een heel goed seizoen. Dit jaar weliswaar even een kleine regelpartij, maar toen zat iedereen weer op zijn stek. Beroerder was de politieke en economische situatie. Daar hebben we echt wel over in de rats gezeten, toen bleek dat de boekingen naar Griekenland overal kelderden. Ook wij konden het merken. Toen een Grexit was afgewend, kwamen de boekingen weer volop op gang. Het aantal Nederlanders dat Griekenland dit jaar heeft bezocht was zelfs enkele procenten hoger. Ook wij hebben dat kunnen merken. Gelukkig hadden wij al een buffer voor het seizoen begon, omdat 33% meer mensen toen al hadden geboekt mogen wij afsluiten met de titel: Het op één na beste seizoen in onze geschiedenis. Wij laten topjaar 2008 voorgaan met 77%. Dat kunnen we met een bezettingspercentage van 76%. Met ook dit jaar hartelijke dank aan Paul voor het maandelijks tellen van de bezetting. 2015: het op één na beste seizoen in onze geschiedenis Dat wij verder dit jaar een stevige aanvaring hebben gehad met de toeristenpolitie met heel veel regelarij en papierwerk, vergeten wij maar snel. Dat is ook makkelijk te doen, omdat wij heel veel mooie complimenten hebben gekregen, ook van gasten die dit seizoen voor het eerst hier waren. En zo gaan we straks op pad. Met in de auto dozen, tassen, zakken, blikken en flessen vol bijzondere herinneringen. En Balou gaat mee!

4 VANAF + 22 NOVEMBER 2015 TOT + 10 MAART 2016 Touwslagerhof BR Almere Stukjes en Beetjes Eén van de dingen die ik in Nederland doe, is het schrijven van liedjes en verhaaltjes. Nu heb ik soms heel even tijd om dit ook in Mirtos te doen, maar veel is dat niet. Meer mogelijkheden in Almere. Wij nemen in de auto een elektrische piano mee, die bijna als eerste direct in zomer- en winterverblijf wordt geïnstalleerd. Op het gevaar af, dat sommigen zullen zeggen, dat dit wel een beetje zelfbevlekking is, vind ik het toch leuk jullie iets mee te geven van wat ik op schrijfgebied doe. Een paar zaken: Ik schrijf nummers voor Nick Teunissen en voor Boris Waalboer. De laatste kennen velen van jullie als leadzanger van Kompania Siga. Soms bezoeken wij met een paar nummers opnamestudio Bob Sound in Almere. Afgelopen september hebben wij het lied: Dat volwassen mensen opgenomen. Compleet met volwassenen- en kinderkoor. Daarover binnenkort wat meer.

5 (opname Dat volwassen mensen september 2015) Als soms niet al te georganiseerd mens, had ik mijn teksten en muziek overal liggen. Het leek me een goed plan mijzelf een cadeautje te doen: Een eigen website. Jurrie Eilers, onze buurman in Mirtos, had zich al heel goed bewezen als webdesigner van en ook hij heeft veel met muziek. Weliswaar niet gelijk mijn genre, maar dat maakt het soms ook spannend. En zodoende is de website er van gekomen. Soms moet je jezelf eens een geschenkje gunnen. Het is geworden Er staan songteksten op en als er muziek van is, dan is dat erbij geplaatst. Wij gaan verder nog een aantal nummers erbij zetten en ook verschillende columns toevoegen. Een aantal is ooit geplaatst in de Nieuwsbrief, sommige op Faceboek en uiteraard enkele in het boek: en het werd Griekenland. Uiteraard hoop ik, dat mijn site een beetje zijn weg vindt in muziekland. Het blijft natuurlijk een mooie droom dat meerdere mensen mijn muziek weten te vinden en er iets mee willen doen. We wachten af. Kijk en luister maar eens als je zin hebt. OXI DAG, herdenking bij het nieuwe monument De dag dat Griekenland OXI, NEE, zei tegen de Italianen, in 1940, die een stuk land wilden hebben van Griekenland, wordt jaarlijks op 28 oktober herdacht. In Mirtos wordt een krans gelegd bij het monument. Dit jaar op de nieuwe plek, bij ons om de hoek.

6 PRACHTIGE AVOND IN MIRTOS LEARN 2 FLY 30 jongeren actief Het plein van het dorp stond en zat afgeladen. Jong en oud, inwoner en gast verzameld om te kijken naar een vol programma met verschillende vormen van acrobatiek. Jongeren uit Berlijn waren daar twee weken voor naar het dorp gekomen om met kinderen en jongeren uit Mirtos te werken aan een voorstelling. Een combinatie van concentratie, balans en de juiste kracht op de juiste plek. Diabolo s, springtouwen, vaandels, balanceren op een dunne draad en in de slotact fakkels die een waarlijk vuurspektakel gaven. Ruim vijf kwartier duurde het optreden, dat beloond werd met een langdurig applaus, dat door de spelers op hun beurt werd beloond met een dans. Big Fat Daddy van To Stonoto? verzorgde de muziek, het dorp had een bbq geregeld en drankjes. O.a. Ca Nova heeft het feest gesponsord. Een internationale uitwisseling, die naar meer smaakt. En dat vonden de Mirtos jongeren en kinderen, die hard hebben getraind en goed hebben gespeeld, zeker ook.

7 BOEKINGEN 2016 GAAN VAN START MET KORTING prijzen door BTW verhoging helaas wel wat omhoog/snel boeken = korting Vanaf nu gaan wij graag onze gasten voor 2016 inboeken. Heb je voorkeur voor een bepaalde studio of een specifiek appartement in een door jou gekozen periode, dan kun je ons nu al een reserveringsformulier sturen. En je krijgt een vroegboekkorting. Deze korting is geldig tot 1 december ALS JE NU BOEKT BIJ TRANSAVIA HEB JE SUPERGOEDKOPE STOELEN (zie verderop) Onze prijzen gaan na drie seizoenen gelijk te zijn gebleven, wat omhoog. Dit omdat de AFM, de Griekse BTW, voor de hotelbranche wordt verdubbeld. Die verhoging wordt door ons gemiddeld voor ruim de helft doorgevoerd in onze prijzen. De ontbijtprijs blijft gehandhaafd. Ook in 2016 blijven wij tickets aanbieden van Corendon Dutch Airlines. Ook deze prijzen zijn inmiddels bekend en over het algemeen lager dan vorig jaar. Graag maken wij, zoals altijd, een offerte voor het hele pakket. Het enige dat je direct vooraf betaalt is de aanbetaling (15%) van je tickets. Onze prijzen: April (tot 26/4) Mei, Juni, Sept Okt Juli/Augustus Studio 1 week Studio 2 week Appt 1 week Appt 2 week Vroegboekkorting: Als je voor 1 december a.s. boekt, dan berekenen wij nog de prijs van STOELEN NU BOEKEN IS VEEL GOEDKOOPER GEWORDEN BIJ TRANSAVIA In april bijvoorbeeld voor 158,- retour als je alleen 10 kg handbagage hebt De normaal dure Meivakantie nu eindelijk betaalbaar! Bijvoorbeeld vertrek op 28/4 en terug op 8 mei 259,- als je alleen handbagage hebt. Beide voorbeelden met ruimbagage 70,- extra.

8 Gaat het prijsgevecht eindelijk beginnen? TRANSAVIA GAAT IN 2014 STOELEN TOT 40% GOEDKOPER AANBIEDEN Vakantiegangers, die zelf hun reis willen samenstellen, dus geen pakketreis, kunnen vanaf 2016 stoelen kopen, die veel goedkoper zijn dan tot nu toe. Dat kan volgens Transavia wel tot 40% schelen. Directeur Roy Scheerder meldde in de media dat zijn maatschappij zo n 800 vluchten extra wil inzetten. Losse vluchten worden dus veel belangrijker dan de pakketreizen, die overigens zullen blijven bestaan. Door deze maatregel kunnen mensen flexibel zijn in reisdagen en in bestemmingen. Transavia wil zijn reizigers mogelijkheden geven om hotels te boeken via booking.com. Wat dat voor gevolgen gaat hebben voor de concurrentie, dus Corendon, Arke Fly, dat Tuifly gaat heten en Aegean Air, alle drie ook aanbieders van vluchten naar de zon, is de vraag. Transavia zegt vooral de buitenlandse concurrentie de pas af te snijden, maar wat met bovengenoemde Nederlandse maatschappijen? Vanuit het Mertiza perspectief: Wij zijn al sinds 2005 bezig het zelf kiezen van reistijden en boeken van vluchten te promoten. Ons gastenbestand bestaat nu, elf seizoenen later uit bijna uitsluitend zelfboekers Belangrijk is voor onze gasten steeds geweest dat dag van aankomst en dag van vertrek in hun wensenpakket past. Niet de reiswereld dicteert tijd en plek, maar de vakantieganger zelf. Bravo. Wij werken weer met Corendon, maar ook in die constructie kun je kiezen welke dagen je wilt reizen. We zijn heel benieuwd of Corendon een aanval gaat openen. En wat de plannen van Transavia omtrent Booking.Com betreft, daar gaan wij in ieder geval niet mee in zee.

9 Rectificatie: In de nieuwsbrief van oktober stond dat de opbrengst van de Internationale Dag van het Toerisme in Mirtos ten goed kwam aan de ontwikkeling en uitvoering van de Website Dit was aanvankelijk wel de bedoeling, maar is later teruggedraaid. De opbrengst wordt gebruikt voor het schoonhouden van het dorp. Een prent uit 1618 Als ik een rondleiding geef door Mirtos, vertel ik altijd dat de mensen vroeger niet aan de kust woonden, vanwege gevaar van piraterij. Wel werd er handel gedreven langs de kust. Dat kwam omdat daar de schepen lagen die de producten van de omgeving vervoerden naar Ierapetra, van waaruit verder werd vervoerd. De huidige haven was er nog lang niet. Daar waar je de schepen ziet liggen, dus voor het huidige strand en dan wat naar links, daar werd aangemeerd of voor anker gegaan. Το Βασίλειον της Κρήτης [The realm of Crete] Cretae Regnum, Francesco Basilicata, (Vaso Danezi-Lambrinou, Nikolaos M. Panagiotakis, Themis Strongilos, Pothoula Kapsambelis eds), Heraklion, Mikros Nautilos Publications Vikelaia Municipal Library LUCC Crete, Crete, 1994.

10 Arnaki Lemonato Stoofschotel van lamsvlees met citroen. Ingredienten: 1½ kilo lamsvlees 2 citroenen 1 bos dille 4 teentjes knoflook zout en peper naar smaak 3 deciliter water 4 a 5 aardappelen in stukken Ik heb de slager gevraagd om het vlees te ontbenen, maar heb wel de botten meegenomen omdat deze tegelijkertijd mee kunnen stoven. Siemon gaat ook in de komende winter op zoek naar lekkere recepten. Hier in de keuken van Almere. Bereiding: Was het vlees en maak het met keukenpapier droog. Pers de citroenen uit en bewaar het sap. Snijd de dille fijn en snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in 4 of 5 stukken. Doe olijfolie in een hete pan en bak hierin het vlees bruin. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet het water erbij, de citroensap en de fijngesneden dille. Doe nu ook de botten erbij. Laat het geheel anderhalf uur sudderen en roer er zo nu en dan door. Voeg dan de aardappelschijven toe en laat nog ruim een uur stoven. Prik even in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn. Is dat het geval, haal dan de botten eruit. Lekker met gigantes (grote witte bonen) of sperzieboontjes. Kali órexi! Eet smakelijk!

11 silhouetten van vertrek van hier naar elders kijk nog even om en zwaai tot wij elkaar niet meer zien maar wees er als ik terugkom foto voorkant en hierboven: Marjolein van Ewijk Ons seizoen is mooi afgesloten. Allemaal heel erg bedankt voor het gast zijn, het volgen van ons op afstand of dichtbij. Wij gaan er zo vandoor, maar hopen, optimistisch, daarna ons twaalfde seizoen te mogen beleven. Een hartelijke groet van het Mertiza Team.

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5

RECEPTEN. > Tajer pag 2 > Cassave pag 3 > Gort pag 4 > Bakbanaan pag 4 > Over het boek pag 5 RECEPTEN In het boek Als slavin geboren lees je wat de hoofdpersonen koken en eten. Ze maken bijvoorbeeld tajer en cassavesoep. Auteur Marian Hoefnagel schreef een paar recepten bij het boek. > Tajer pag

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

GEZONDHEID VEEL VREDE GELUK & ALLE LIEFDE VRIENDSCHAP EN MOOIE REIZEN

GEZONDHEID VEEL VREDE GELUK & ALLE LIEFDE VRIENDSCHAP EN MOOIE REIZEN ! GEZONDHEID VEEL VREDE GELUK & ALLE LIEFDE VRIENDSCHAP EN MOOIE REIZEN Beste Gasten, beste lezers. 2015 komt alras in onze achteruitkijkspiegel te voorschijn. En zal dan langzaamaan uit ons zicht verdwijnen.

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 5 april 2013 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Week van de Smaak 2013

Week van de Smaak 2013 Week van de Smaak 2013 Op zoek naar een aantal geweldig lekkere ecologische of verrassende soepen? Zoek niet langer, want de Week van de Smaak verzamelde voor u 7 recepten ter inspiratie. Smakelijk! ECOLOGISCHE

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Kabouter Keu is weg! Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Ik weet het zeker. Vandaag gaat het me lukken!, gniffelt

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase:

Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom. Introductiefase: Les 3 Voorspellen Leestekst: Mijn droom "Welkom:..." Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de laatste keer voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen welke vraag wij onszelf moeten stellen om

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Scholieren enthousiast maken voor de techniek

Scholieren enthousiast maken voor de techniek Scholieren enthousiast maken voor de techniek Woorden van deze les de behoefte het imago de servicetechnicus de installatie uitdagend communiceren de installatietechniek carrière maken het project het

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Het Leeghwatertje. Mededelingenblad voor de leden van de. Volkstuindersvereniging Leeghwater

Het Leeghwatertje. Mededelingenblad voor de leden van de. Volkstuindersvereniging Leeghwater Het Leeghwatertje Mededelingenblad voor de leden van de Volkstuindersvereniging Leeghwater Opgericht te Beemster op 23 november 1981 Jaargang 11, nr.4 (december 2015) 1 Mededelingen van het bestuur. Van

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Smoothiegoodness De introductie

Smoothiegoodness De introductie Smoothiegoodness De introductie Hoera!! Hier begint jouw groene smoothieavontuur. Dit betekent een geweldige stap vooruit in je gezondheid en energieniveau, fantastisch dat je eraan gaat beginnen. Misschien

Nadere informatie

Peter de Jong, keurslager. Oostermeent-oost 56 * Huizen Tel

Peter de Jong, keurslager. Oostermeent-oost 56 * Huizen Tel Peter de Jong, keurslager Oostermeent-oost 56 * Huizen Tel. 035-5262743 info@peterdejong.keurslager.nl www.peterdejong.keurslager.nl BBQ 20 18 buitengewoon lekker BBQ pakketten 3 Speciale BBQ pakketten

Nadere informatie

SOEPACTIE december 2014

SOEPACTIE december 2014 SOEPACTIE december 2014 Wat doet onze school? De leerkrachten maken soep. Wij verkopen die soep in de pauze in de voormiddag tussen 10u15 en 10u30 en tussen 12u en 13u. Eén soep kost 1 euro. Als je soep

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds Stoofaal van Lon Paling kennen en eten we (bijna) allemaal. Grote favoriet hierbij is tegenwoordig de heerlijke gerookte paling of palingfilet. Gestoofde paling is redelijk uit de mode geraakt, maar volkomen

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Peter de Jong, keurslager

Peter de Jong, keurslager Ruud en Miny van Schaik, W.c. Holleblok 38 * Huizen Tel. 035-5260817 info@vanschaikhuizen..nl www.vanschaikhuizen..nl Wim Koelewijn, Kerkstraat 20-22 * Huizen Tel. 035-5254217 info@koelewijn..nl www.koelewijn..nl

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering,

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering, SKW Zijlwatering Nieuws SKW Zijlwatering Burmanlaan 71 2241 JE Wassenaar tel. 070-890 00 03 mira@kinderdagverblijvenwassenaar.nl Nummer 2 Nieuwsbrief SKW Zijlwatering - mei 2015 Hallo kinderen en ouders

Nadere informatie

Een reis plannen via internet

Een reis plannen via internet Weetjes Een reis plannen via internet Infosessie bibliotheek 25 november 2015 Meer dan de helft van de Vlamingen boekt hun reis online. 36% boekt online omwille van de prijs. Even belangrijk is de omschrijving

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Griekse recepten inhoud:

Griekse recepten inhoud: Griekse recepten inhoud: voorgerechten Pag: 3. Griekse sla Pag: 4. Tzatziki Pag: 5. Gemista Pag: 6. Gegrilde rode paprika's pag: 7. Griekse auberginepuree pag: 8. Griekse courgettesla pag: 9. Kippensoep

Nadere informatie

VIP SELECTION BELOFTES

VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION OMRUILBELOFTE VIP SELECTION KWALITEITSBELOFTE VIP SELECTION 24/7 BELOFTE 29 Oktober 2018 1/5 ALGEMENE VOORWAARDEN VIP SELECTION BELOFTES Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen

Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen Diner vis Makreel gevuld met noten in een korst van pindakaas en zwarte bessen 4 makrelen (met kop) 150 gr walnoten 1 teentje knoflook ½ bosje peterselie ½ - 1 spaanse peper (afhankelijk van smaak), of

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Waarom maakt KOOK-OOK gebruik van biologisch vlees? Naast dat het dier een beter leven heeft gehad, is de samenstelling van biologisch vlees veel beter voor onze gezondheid. Biologisch

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

H gezond JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI. met

H gezond JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI. met JAMIES GRIEKSE KIP MET KRUIDIGE COUSCOUS & TZATZIKI met Het koken wordt je makkelijk gemaakt met HelloFresh Deze couscoussalade vol heerlijke verse groenten en kruiden past perfect bij de kip met citroen

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi

Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi 1. Algemene informatie Eliza was here - Petronikolis - /griekenland/kreta/choudetsi/petronikolis.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Petronikolis - (Griekenland

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift -

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - I Oefenen met observeren 1. Het woordenschilderij A Kijk 60 seconden heel goed

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie