Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG"

Transcriptie

1 Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

2 Filmfreak 5 oktober 2010 Filmhuis, Speelfilm 109 min. nl Peter Brosens Jessica Woodworth Nederland, België, Duitsland 2009 CINEFIEL, AANRADE..., Spaans De gevierde oorlogsfotografe Grace heeft haar carrière stopgezet na een vreselijk incident in Irak. Wanr haar grote liefde, de Belgische oogarts Marx, in tragische omstandigheden sterft in Turubamba, trekt Grace naar dat dorp in de Peruaanse Andes. Daar woont Saturnina. Zij verliest haar verloofde door een kwikvergiftiging. Uit protest tegen de mijnen die verantwoordelijk zijn voor de verontreiniging, besluit Saturnina zichzelf op te offeren... Cijfers 8 6 Beste Belgische prent van het ar! Altiplano staat garant voor een heftige, wonderlijke, bevrijdende ervaring. Kijken: u zal blij zijn dat u erbij was.

3 Dutch 12 oktober 2010 Actie, Misdaad USA min. Aontoine Fuqua Richard Gere Vincent D'Onofrio Ethan Hawke Will Patton Don Cheadle Ellen Barkin Wesley Snipes TOP 5 Nadat een jonge zwarte tiener wordt rgeschoten door de politie in de Newyorkse wijk Brooklyn, breekt de hel los. In deze moeilijke omstandigheden beleven drie doorwinterde agenten de donkerste ren uit hun carrière: een uitgebluste wijkagent (Richard Gere) enkele dagen voor z n pensioen, een corrupte narcotica-agent (Ethan Hawke) die moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen, en een undercoveragent (Don Cheadle) die moet kiezen tussen zijn loyaliteit aan het korps, en zijn vrienden uit de onderwereld Drie ogenschijnlijk op zichzelf staande verhalen die toch met elkaar verbonden blijken te zijn. Cijfers 9 9 Van de regisseur van Training Day komt een harde, inhoudelijk zeer sterke politiefilm over mensen aan beide kanten van de wet. Een grote cast waaronder Ethan Hawke (ook uit Training Day), Don Cheadle, Richard Gere, Vincent D Onofrio, Will Patton, Ellen Barkin en de comeback van Wesley Snipes.

4 Paramount 26 oktober 2010 Animatie, Familiefilm 98 min. nl/fr Dean DeBlois Chris Sanders Gerard Butler (st... Jonah Hill (stem) USA 2010 TOP 10, AANRADER,... Nederlands, Engel... De jonge viking Hiccup (Jay Baruchel) woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd... dat niemand minder is dan de vader van Hiccup. Maar wanr Hiccup samen met andere Vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanr hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam... Cijfers 9 9 Topanimatie met een top omzet in de bioscoop, mede door 3D. Dreamworks heeft ons al meer goede verhuurtitels in dit genre gegeven, waaronder Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda. How To Train Your Dragon is wel voor een iets oudere doelgroep en minder met beestjes.

5 Rosanna Arquette Moviebank 12 oktober 2010 Speelfilm USA min. nl Baltasar Kormákur Dermot Mulroney Diane Kruger Sam Shepard TOP 20, AANRADER,... Avocaat Paul Chaney (Dermot Mulroney) en zijn vrouw Diane (Diane Kruger) wachten in New Mexico wanhopig op een geschikte orgaandonor voor hun zieke dochter Chloe. Door een toeval horen ze een verhaal over ene dr. Novarro, die in de Mexicaanse grensstad Juarez illegale transplantaties uitvoert. Als Chloe's toestand dramatisch verslechtert, gaat de vertwijfelde Paul op zoek naar Novarro. Na een wanhopige zoektocht, ziet Paul zich met de gruwelijke waarheid geconfronteerd worden: de organen voor de transplantaties komen niet van donoren maar van willekeurige slachtoffers. Hoe ver moet Paul gaan om het leven van zijn dochter te redden? Cijfers 9 8 Dermot Mulroney, Diane Kruger en Rosanna Arquette in een spannende film over een vader die tegen zijn principes in de grens naar Mexico oversteekt om een orgaan voor zijn stervende kind te kopen. Voor mij de verrassing van de maand!!! En voor rental een absolute aanrader!!!

6 Paramount 12 oktober 2010 Actie, Sci-Fi USA min. nl Jon Favreau Robert Downey Jr. Sam Rockwell Jon Favreau Don Cheadle Mickey Rourke Gwyneth Paltrow Samuel L. Jackson Top5 In dit spectaculaire vervolg van de wereldwijde kaskraker komt Robert Downey Jr. terug als milrdair Tony Stark. Sinds Tony's superheldgeheim is onthuld, is zijn leven heftiger dan ooit. Iedereen wil achter de technologie komen en is uit op macht of op voordeel... maar Ivan Vanko ("Whiplash") is uit op wraak! Tony trekt zijn kostuum weer aan om de strijd aan te gaan met zijn gevaarlijkste vind en heeft een paar nieuwe bondgenoten meegenomen. Met in de hoofdrollen Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle en Scarlet Johansson. Cijfers 7 9 Vervolg op een niet verkeerd verhuurd eerste deel. Wederom flink wat actie en sensatie en aan de cijfers van deel 1 is redelijk goed te zien hoe we dit in kunnen schatten. Deel 2 scoorde hoger in de bioscoop dan deel 1!!

7 John Lithgow Universal 5 oktober 2010 Romantiek, Komedie/Humor 100 min. nl Anand Tucker USA, Ierland 2010 Amy Adams Matthew Goode Adam Scott TOP 20 Wanr Anna (Amy Adams - Julie & Julia) lucht krijgt van een vreemde Ierse traditie waarbij vrouwen op 29 februari een huwelijksaanzoek kunnen doen, vliegt ze prompt naar Ierland. Daar wil ze haar weinig trouwlustig vriendje 'op de knieën' dwingen. Haar plannetje valt echter in duigen wanr haar vliegtuig in de verkeerde stad landt. Gelukkig stelt de kanppe herbergier Declan (Matthew Goode - Wachtmen) voor om haar met de auto te brengen... het begin van een crosscountry-comedy vol misverstanden en romantische perikelen. Cijfers 8 8 Leap Year is een leuke romantische komedie die echter wel een aantal reeds bewandelde wegen gebruikt. Je weet dus ongeveer wat je kunt verwachten, maar dat is bij dit genre over het algemeen wel het geval. Tegenpolen trekken elkaar nu eenmaal aan en dat is vaker het thema van een romcom geweest. Amy Adams timmert de laatste tijd aardig aan de weg (Doubt, Night At The Museum 2 en Julie & Julia) en ze vormt met Matthew Goode (Watchmen) een leuk koppel dat elkaar in de haren vliegt. Commercieel een leuke titel die in de bioscoop geen potten wist te breken, maar das logisch, voor dit type product zonder de mega-namen in de cast gaat men niet echt het theater in.

8 Universal 5 oktober 2010 Actie, Avontuur USA, UK min. nl Ridley Scott Russell Crowe Mark Strong Cate Blanchett Danny Huston Max von Sydow William Hurt NUMMER 1 Maak kennis met de man achter de legende en ontdek het nooit eerder vertelde verhaal over hoe Robin, een heldhaftig krijgsman, als vogelvrijverklaarde een bende gelijkgestemden om zich heen verzamelt om het onrecht te bestrijden en een opstand te leiden tegen de zwakke en corrupte e koning. Robin en zijn manschappen beantwoorden aan de lokroep van een grootscheeps avontuur en trekken als onwaarschijnlijke helden ten strijde tot meerdere eer en glorie van hun vaderland, Engeland... Een legende is geboren. Cijfers 8 10 Deze versie van Robin Hood is wat grauwer en rauwer dan voorgaande films en er zit dus ook een stuk minder humor in, iets wat tot nu toe toch ook het handelsmerk van het verhaal was. Daarvoor in de plaats krijgen we Russell Crowe en dat is natuurlijk een grote publiekstrekker. Samen met regisseur Ridley Scott maakte Crowe eerder Gladiator, dus dan weet je dat de chemie tussen beide wel goed zit.

9 E1 12 oktober 2010 Familiefilm Nederland min. Martijn van Nellestijn Frans Bauer Inge Ipenburg Bartho Braat Hetty Heyting Kiki Classen Gerard Joling KIDS, FAMILIE Nederlands Als Sinterklaar en Diego op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Ze beginnen een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. Dat valt niet mee, want door toedoen van de boeven Joris en Boris zijn de pieten al een dag eerder naar Nederland vertrokken. Ook de kapitein van de pakjesboot denkt dat Sinterklaas gewoon aan boord is. 'Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot' is opnieuw een heel leuk en superspannend Sinterklaasavontuur voor jong en oud. Cijfers 7 7 Nederlandse Sinterklaasfilm die in oktober reeds op rental uitkomt. Leuk voor de kinderen.

10 E1 12 oktober 2010 Speelfilm UK min. Max Giwa Dania Pasquini Charlotte Ramplin... TOP 20, MUSICAL De eerste dansfilm in 3D! Het vetste dansspektakel van het ar draait om een groep streetdancers die moeten samenwerken met een balletschool om hun oefenruimte te behouden. Niet alleen hun moves zijn compleet anders, ook de verschillende leefwerelden zorgen voor de nodige confrontaties op weg naar de dansfinales... Cijfers 7 8 Gezien het succes van alles wat met dans te maken heeft mogen we van deze film, die het ook in de bioscoop heel goed heeft gedaan, wel weer het nodige verwachten. E1 brengt hem met als My Bloody Valentine uit met een 2D- en 3D-versie op 1 schijf met daarbij losse brilletjes die u als het goed is nog van de vorige titel hebt liggen. De reacties van de consument op het 3D-deel waren niet echt positief, want we mogen dat eigenlijk geen 3D noemen. Gelukkig is de 2D een goed alternatief. Zeker commercieel!!!

11 Sony 5 oktober 2010 Romantiek, Komedie/Humor 106 min. nl Alan Poul Jennifer Lopez Alex O'Loughlin USA 2010 TOP 10 Als haar biologische klok steeds harder begint te tikken, besluit Zoe (Jennifer Lopez), een charmante alleraardigste eigenaresse van een dierenwinkel, voor haar noodplan te kiezen. Bij gebrek aan een geschikte vader/echtgenoot kiest ze voor kunstmatige inseminatie en op die manier probeert ze haar kinderwens uit te laten komen. Ze bereidt zich helemaal voor op haar rol als bewust ongehuwde moeder en mt zelfs zitting in een praatgroep om een beetje het gevoel te krijgen wat er allemaal op haar af gaat komen. Op zich is daar allemaal niets mis mee, ware het niet dat ze kort daarna een mogelijk perfecte kandidaat voor een normale zwangerschap ontmoet. Stan is een geweldige man, aantrekkelijk en vol humor, maar hoe zal hij reageren als ze hem vertelt dat ze zwanger is van een man van wie ze alleen de code van de spermabank kent. Het zal niemand verbazen dat Stan het nieuws in eerste instantie niet echt lekker oppakt, maar hij besluit dat Zoe meer dan alle moeite en aanpassingen waard is en samen besluiten ze er helemaal voor te gaan. Ze moeten echter nog wel een aantal hindernissen nemen die hun relatie toch meer onder druk zetten dan ze hadden verwacht. In The Back-Up Plan zien we op een hele leuke manier welke druk het krijgen van kinderen op je relatie kan leggen en de film maakt duidelijk dat het van iedereen wat aanpassingen vraagt om dat tot een goed einde te brengen. Het feit dat haar tegenspeler niet de vader is van haar ongeboren kroost zorgt voor een extra dimensie binnen dat krachtenveld en hierdoor krijgt deze leuke romantische komedie ook nog een iets serieuzere ondertoon. Jennifer Lopez is zoals gebruikelijk weer haar schattige zelf en ze zet haar rol in zowel de grappige als de serieuzere momenten heel goed r. Lopez beheerst deze combi als geen ander en ze maakt deze romcom tot een zeer aangename filmervaring... Cijfers 8 9 In The Back-Up Plan zien we op een hele leuke manier welke druk het krijgen van kinderen op je relatie kan leggen en de film maakt duidelijk dat het van iedereen wat aanpassingen vraagt om dat tot een goed einde te brengen. Het feit dat haar tegenspeler niet de vader is van haar ongeboren kroost zorgt voor een extra dimensie binnen dat krachtenveld en hierdoor krijgt deze leuke romantische komedie ook nog een iets serieuzere ondertoon. Jennifer Lopez is zoals gebruikelijk weer haar schattige zelf en ze zet haar rol in zowel de grappige als de serieuzere momenten heel goed r. Commercieel, zeker als we kijken naar cijfers van Monster-In-Law en Maid In Manhattan.

12 E1 12 oktober 2010 Suspense-Thriller USA, UK min. Olatunde Osunsanmi Milla Jovovich Will Patton Elias Koteas TOP 10 Bovennatuurlijk of buitenaards, feit of fictie, that s the question... Dr. Abigail Tyler (Mila Jovovich, The Fifth Element, Resident Evil) woont samen met haar kinderen in het afgelegen Nome in Alaska, een klein plaatsje dat bekend staat om het absurd hoge aantal onopgeloste verdwijningen. De FBI bezocht Nome meer dan 2000 keer, maar officieel is er niets aan de hand. Dat er wel degelijk iets mis is, merkt psychologe Abigail als ze video-interviews begint af te nemen van getraumatiseerde patiënten, die last hebben van hevige nachtmerries. Na een aantal bizarre gesprekken, is ze vastberaden om met behulp van hypnose meer te weten te komen. Zonder het direct te beseffen, legt ze zo het meest verontrustende gewijs vast dat er rechtstreekse contacten zijn met buitenaardse intelligentie... Cijfers 7 9 De scheidslijn tussen wat echt is en wat niet, dat is waar het in deze spannende film om draait. De vergelijking met films als The Blair Witch Project en meer recent Paranormal Activity is dan snel gemaakt, hoewel wij The Fourth Kind toch net even spannender en beter gemaakt vinden. Doordat een groot deel nagespeeld is, is de film een stuk toegankelijker geworden en kijkt lekkerder weg. De cross met de authentieke beelden van de echte Abigail Tyler maakt het extra spannend en tussen die twee is een prima balans aangebracht. Spannend en gebaseerd op de resultaten van het veel mindere Paranormal Activity, commercieel zeker een 9...

13 Walt Disney 26 oktober 2010 Animatie USA min. nl Lee Unkrich TOP 10, AANRADER,... Nederlands, Engel... Wanr Andy gaat studeren en op kamers gaat, komen Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden bij dagopvang Sunnyside terecht. Dit lijkt in eerste instantie een gezellige plek, onder leiding van de vriendelijke speelgoedbeer Lotso. Maar het dagverblijf blijkt helemaal niet zo prettig en dus willen Woody en de rest zo snel mogelijk weg. Maar het schijnt nog niet zo eenvoudig te zijn om het dagverblijf te verlaten. Cijfers 9 9 Niet in 3D, daar is het nog te vroeg voor, maar dat zal de fans niet zo heel erg deren. De Toy Story franchise is heel erg sterk en leverde ook nu weer hoge box office-resultaten op.

14 Gil Bellows Moviebank 5 oktober 2010 Thriller USA min. nl Gregor Jordan Samuel L. Jackson Carrie-Anne Mosse Michael Sheen TOP 20 Ergens in Amerika, staan drie nucleaire wapens op scherp, klaar om te ontploffen. Eén man weet waar ze zijn. Hoe ver gaat de overheid om deze man aan het praten te krijgen? De dreiging is in deze tijd zo goed voorstelbaar, dat het scenario niet als fictie kan worden afgedaan. Overheden, waar ook ter wereld, kunnen op dit moment worstelen met hetzelfde dilemma. De afweging die gemaakt moet worden is: is het schenden van de rechten van de mens geoorloofde om mensenlevens te redden... Cijfers 8 8 Het spannende Unthinkable onderzoekt de grenzen van onze beschaving door de vraag te stellen hoe ver we gaan om onszelf en ons land te beschermen. Het is een ethische vraag, want het beschaafde westen zegt zich niet met dit soort praktijken in te laten. Unthinkable is een film die u ondanks het tegenvallende einde toch aan een brede doelgroep mee kunt geven. Het draait hier namelijk niet om hoe het verhaal afloopt, dat is duidelijk van ondergeschikt belang. Waar het om gaat is dat de kijker gaandeweg de film zijn eigen grens ontdekt en daarin zijn de makers zeer goed geslaagd. Niet voor iedereen, want de film speelt zich voor 90% af in dezelfde ruimte en dat is toch wel een beperking.

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 11 oktober 2013 Avontuur, Sci-Fi USA 2013 100 min. nl/fr M. Night Shyamalan

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 18 juni 2013 Actie USA 2013 98 min. nl John Moore Bruce Willis Jai Courtney

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 15 mei 2012 Familiefilm 87 min. nl/fr Michael Damian Clint Black Lisa Hartman

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 2 oktober 2012 Sci-Fi USA 2012 119 min. nl/fr Ridley Scott Charlize Theron

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG A-Film 21 augustus 2012 Thriller USA 2010 101 min. nl Andrew Jarecki Ryan Gosling

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Bradley Cooper Paradiso 24 juni 2014 Misdaad USA 2013 126 min. nl David O. Russell

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Zeno 6 november 2012 Speelfilm Frankrijk, België 2011 115 min. nl Jacques Audiard

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 4 oktober 2011 Actie USA 2011 101 min. nl Ernie Barbarash Jean-Claude Van

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Domhnall Gleeson Universal 12 maart 2013 Speelfilm UK 2012 117 min. nl Joe Wright

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 5 juni 2012 Actie USA 2011 95 min. nl Mark Neveldine Brian Taylor Nicolas Cage

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Pias 19 februari 2013 Avontuur, Familiefilm 109 min. nl Laurant Tirard Frankrijk

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Vfe 23 augustus 2011 Speelfilm, Thriller Australië 2009 min. nl Simone North Guy

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Belga 20 mei 2014 Speelfilm USA, UK 2013 129 min. nl/fr steve McQueen Chiwetel

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 8 november 2011 Misdaad, Thriller USA 2010 97 min. nl Géla Babluani Mickey Rourke

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Warner 20 maart 2012 Rampenfilm USA 2011 106 min. nl Steven Soderbergh Matt Damon

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Elias Koteas Entertainment One 7 februari 2012 Thriller USA 2011 87 min. nl Jim

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Edward James Olmo... Sony 11 februari 2014 Misdaadkomedie, Actie 102 min. nl/fr

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Mijn loverboy Verloren onschuld

Mijn loverboy Verloren onschuld Mijn loverboy Verloren onschuld in makkelijke taal simone schoemaker 8 Het verhaal van Lisa De dag begint goed. Ik word wakker met een blij gevoel. Yes, ik ben jarig! Ik ben zestien! Mijn moeder feliciteert

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God?

Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar God? Geliefde mannen, Nog een poosje en dan wordt de mannenconferentie van 2015 gehouden. Bij het gekozen thema: Het verlangen van God heb ik mij in de afgelopen dagen afgevraagd wat is mijn verlangen naar

Nadere informatie

Overdenking 21 juni 2015 Velserbroek - Ds. Mirjam Vermeij

Overdenking 21 juni 2015 Velserbroek - Ds. Mirjam Vermeij Overdenking 21 juni 2015 Velserbroek - Ds. Mirjam Vermeij Geliefde gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wie is hij toch, dat zelfs de wind en het meer hem gehoorzamen. Wie is hij toch? Die vraag klinkt

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Die overkant was een streek waar veel niet-joodse mensen woonden. Vreemd gebied.

Die overkant was een streek waar veel niet-joodse mensen woonden. Vreemd gebied. e Opstandingskerk - 15 maart 2015 4 zondag van de veertig dagen - Laetare Lezing: Johannes 6, 1-15 Gemeente van Christus, Het is kort voor het paasfeest. Jezus gaat naar de overkant van het Meer van Galilea.

Nadere informatie

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder Jezus zoekt ruzie Inleiding Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader,

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 24 april 2012 Komedie, Familiefilm USA 2011 81 min. nl Mike Mitchell Jason

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Gameplay in het kort (zie ook opdracht 2): - puzzel platformer runner atmosferisch fantasy - 2 delen: in nacht (tutorial) -> zoeken

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag door een scholier 1428 woorden 4 december 2003 8,4 8 keer beoordeeld Auteur Margaret Willey Eerste uitgave 1983 Vak Engels A)

Nadere informatie

The fault in our stars

The fault in our stars Boekverslag door F. 1798 woorden 17 januari 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur John Green Eerste uitgave 2012 Vak Engels The fault in our stars auteur: John Green jaar van verschijnen: 2012 plaats van verschijnen:

Nadere informatie

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Leugen en waarheid Gedachten over de film Een man heeft in zijn leven allen maar minachting en afwijzing meegemaakt. Hij is zo anders als al de mensen om hem heen.

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels.

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. Hi! I am de steenkool. De cole of de stone. I am black, zwart. And I kan fire geven. Jongens, dat is wat die Europese

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties terecht en samen hebben ze al heel wat spannende

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?.

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. Amersfoort, 21 augustus 2007 John van den Hout Geachte aanwezigen, Toen ik me voorbereidde om voor u dit verhaal te houden, was mijn eerste gedachte: Wat

Nadere informatie

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film:

KEIK Concept en regie: Spel: Live muziek en spel: Compositie: Kostuums: Vormgeving: Film: LESMAP KEIK INTRO CREDITS Voor veel kleuters zal KEIK de eerste theaterervaring zijn. Kinderen moeten zich veilig voelen om van de voorstelling te kunnen genieten, daarom is het belangrijk dat ze voorbereid

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

QUIZ. Tip! Speel de quiz klassikaal op het digitale schoolbord!

QUIZ. Tip! Speel de quiz klassikaal op het digitale schoolbord! QUIZ Tip! Speel de quiz klassikaal op het digitale schoolbord! Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij. Wijs een vragensteller aan: die stelt de vraag

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Unicef Hoofdstuk 1: Geschiedenis van Unicef Unicef is de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). De Verenigde Naties zijn een verbond van (bijna) alle landen van de wereld. Deze landen hebben

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013 JUNI 2013 MADONNA DE PELLINI Deel 1/2: Lamb House In Lamb House, het oude verblijf van de beroemde schrijver Henry James, worden er in een geheime bergplaats tot dan toe onbekende manuscripten van zijn

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen Wees niet bang, al vormen jullie maar een klein groepje. Want jullie Vader is zo goed geweest Zijn koninkrijk voor je open te stellen. Verkoop

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014

Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014 Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014 De Comb. Krijger & Zn. bestaande uit de 48-jarige Ron Krijger en zijn 20-jarige zoon Robin is de eerste overwinnaar van het nieuwe ZLU-centrum IFC

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Ontmoeting. gezondnu.nl

Ontmoeting. gezondnu.nl Ger van der Gaast (64) weet sinds 2010 dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis in Utrecht. Als voormalig docent verpleegkunde volgt Ger zijn eigen zorg kritisch.

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Boekverslag Sense and Sensibility (Jane Austen)

Boekverslag Sense and Sensibility (Jane Austen) Primaire gegevens van het gelezen werk Auteur: Jane Austen Titel: Sense and Sensibility Ondertitel: - Verschenen in: 1811 Aantal blz.: 322 Leestijd: 23 uur Uitgelezen op: 27 december 2001 Verantwoording

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Splendid 10 september 2013 Speelfilm, Actie Canada 2013 97 min. nl Uwe Boll Dominic

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

D Artagnan gaat naar Parijs

D Artagnan gaat naar Parijs D Artagnan gaat naar Parijs Artagnan reed op zijn oude paard, een uitgeputte knol met een trieste blik. Ook al was zijn paard op zijn minst vreemd te noemen en ook al waren de kleren die hij droeg verbleekt,

Nadere informatie

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen.

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. 2015/2016 Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. Aansluiting en uitdaging weg. Ondervindt u ook vaak dat uw hoogbegaafde kind niet vanzelfsprekend makkelijk leert? Merkt u ook dat uw kind moeite

Nadere informatie

De leerlingen van Jezus zijn in afwachting. Ze voelen het.. er staat iets volkomen nieuws te gebeuren. Het is immers Jezus die spreekt over zijn vertrek bij hen. Voorgoed of is er nog wel een toekomst

Nadere informatie

Eerste druk, februari 2011 2011 Elisabeth Nymus

Eerste druk, februari 2011 2011 Elisabeth Nymus Seksueel misbruik Eerste druk, februari 2011 2011 Elisabeth Nymus isbn: 978-90-484-1685-1 nur: 248 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 Inhoud Woord vooraf 9 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 2. Papa, ik ben bang dat jij ook dood gaat 44 Overdenking over 1 Korintiërs 15: 35-49 78 3. Ik ben mijzelf niet meer

Nadere informatie