Leeuwarden, 25 april Agenda:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leeuwarden, 25 april 2013. Agenda:"

Transcriptie

1 Leeuwarden, 25 april 2013 Agenda: 26 april Koningspelen 29 april Begin meivakantie 7 mei Inloop in de groepen 8.15 uur 8.30 uur Oudercafé 8.30 uur 9.15 uur 8 mei Luizencontrole 9 mei Hemelvaart 13 mei Weer naar school/start verkeersproject 20 mei Vrije ivm Pinksteren 21 mei Studiedag, leerlingen vrij Koningsdag Vrijdag is het zover. Dan maken we er met elkaar een gezellige en sportieve dag van. Hieronder ziet u nogmaals het overzicht van deze dag. Wat hier niet op vermeld staat is dat we u allemaal uur bij de school verwachten. Voor alle ouders, dus ook de ouders van de groepen 1 en 2, geldt dat jullie bij het grote plein staan aan de kant van de Euterpestraat. Denkt u er ook nog even aan dat uw kind op deze dag voor het ontbijt zelf een bord, beker en bestek meeneemt, voorzien van naam? Ook mogen de kinderen verkleed komen in Oranje, Rood/Wit/Blauw.

2 Koningsdag Albertine Agnesschool Vrijdag 26 april 2013 Ochtendprogramma groepen 1 t/m uur 9.30 uur ontbijt in alle groepen 9.30 uur Vertrek groep 1 en 2 in feestelijke optocht,door de wijk, in Koninklijke stijl met muziek en zang naar boer Tamminga. Groepen 3 t/m 8 zwaaien hen uit uur Groep 3 en 4 vertrekken naar de boerderij Dairy Campus in Goutum, feestelijk in Koninklijke stijl. Groepen 5 t/m 8 zwaaien hen uit. Bij aankomst is er eerst een sportactiviteit onder leiding van juf Janneke uur Groep 5 t/m 8 Activiteit in de groep, in Koninklijke stijl uur groep 5 t/m 8 gezamenlijke lange pauze (met spel) uur groep 1 en 2 Koninklijk spel / activiteit uur Groep 5 t/m 8 Voortgang activiteit van voor de pauze uur Gezelschapsspelen door de hele school 5 t/m 8 Middagprogramma groepen 5 t/m 8 Sportworkshop Wat Waar wie Voetbal: Oranje elftal tegen het elftal Op Frisia velden Patrick Veltman en CIOS rood/wit/blauw student, Stijldansen: Oranjebal het speellokaal Juf Rinkje Sportactiviteit Ursus Trainer Ursus Tafeltennis Piter Jelles Klaas Parleviet Streetdance Speel-leergroep of buiten bij mooi weer Jeanine van der Meij

3 Even een aantal afspraken opfrissen: Donderdag 11 april is er weer bijeenkomst geweest vanuit de leerlingenraad. Daar hebben ze o.a. gesproken over de vrachtwagen die steeds voor de school geparkeerd staat. Een doorn in het oog van de leerlingen, leerkrachten en ouders. Iedereen vindt dit een onveilige situatie. De eigenaar hiervan heeft aangegeven dat het voor hem heel lastig is om de wagen ergens ander te parkeren maar dat hij zal proberen deze in de Wagnerstraat te parkeren, aan de kant van de groenstrook. De leerlingen van deze raad hebben mij ook gevraagd om jullie te attenderen op een aantal afspraken die Langzaam maar zeker weer een beetje vergeten worden: De ingang van het grote plein aan de kant van de Offenbachstraat is alleen voor fietsers! Leerlingen die lopend zijn gaan via de ingang aan de kant van de Euterpestraat het plein op. Met oog op de veiligheid is het van belang dat de leerlingen van de groepen 1 en 2 van het kleuterplein worden gehaald en de leerlingen van de groepen 3 t/m 5 van het grote plein. Het is daarom van belang dat u als ouder zelf op het plein staat. Fietsen en auto s graag goed en veilig parkeren Het is niet toegestaan om de volgende zaken mee naar school te nemen: skeelers, skateboards, één-wielers en steps. Ook mobiele telefoons, MP3spelers e.d. zijn niet toegestaan. Wel en wee Zoals hebt kunnen lezen in de mail van juf Petra stopt zij als leerkracht bij ons aan school. Gelukkig gaat het goed met haar. Juf Jitty is nog ziek en zal ook nog langere tijd nodig hebben voor herstel. We weten dat er ook bij aantal gezinnen zorg is. Zorg om gezondheid of ander verdriet. Wij wensen iedereen die met ziekte of zorg te maken hebben, heel veel sterkte!

4 Kleding actie We willen u alvast meedelen dat er weer een kledingactie gehouden zal worden van 6 juni t/m 12 juni Hebt u kleding of schoenen die nog draagbaar zijn maar die u wel wilt of kunt missen? Dan kunt u die inleveren voor het goede doel.. De zakken die daarvoor bestemd zijn krijgt uw kind na de meivakantie mee naar huis. De opbrengst van deze actie gaat naar het Lilianefonds. Hieronder leest u het verhaal van Maria die dankzij het Lilianefonds geholpen kon worden Maria uit Kenia Maria (10) heeft een handicap aan haar benen. Deze groeiden krom en deden altijd pijn. Toen ze 2,5 jaar was, kon ze nog helemaal niet lopen. Pas daarna begon ze zo goed en zo kwaad ze kon te lopen. Door haar vergroeide benen was ze heel instabiel. Tot ze met hulp van het Liliane Fonds geopereerd werd in een ziekenhuis in Nairobi. Sindsdien loopt ze met krukken. Eerst met twee, nu al met eentje. Haar ouders zijn te arm om medische hulp te kunnen betalen en hebben Maria jarenlang verwaarloosd. Mediator Daniel Munei Sapayia zorgt ervoor dat Maria de juiste hulp krijgt. Welkom We willen een aantal leerlingen van harte welkom heten bij ons op school. In groep 1 is dit Daphne. In groep 3 Victory, in groep 6 Nina en in groep 7 Lucas. We wensen jullie een hele fijne tijd op de Albertine Agnesschool Inloop en oudercafé Zoals u op uw kalender en in de agenda hierboven kunt zien is er op 7 mei weer de mogelijkheid om samen met uw kind in de groepen te kijken. Ook kunt aansluitend een kopje koffie of thee drinken in het oudercafé. We willen u daarvoor van harte uitnodigen! Luizencontrole Woensdagmorgen 8 mei is er een luizencontrole in alle groepen. Daarvoor is van belang dat de kinderen geen gel in hun haar hebben.

5 Leefregel van de maand april: Is dit een leuke grap????? Want als jij er om lachen moet, dan is deze goed! Spook in het kasteel Een man wil een kasteel kopen. Hij zegt tegen de kasteelheer: Ik heb gehoord dat het hier spookt. Is dat zo? Waarop de kasteelheer antwoordt: Wat een onzin. Als dat zo is, dan zou ik het moeten weten. Ik woon hier tenslotte al meer dan 500 jaar. Een grap is goed als een ander er ook om lachen moet! Cruijff court toernooi Wij de meisjes van groep 7, hebben mee gedaan aan het Cruijff court toernooi, wij hebben daar de respect prijs gewonnen voor ons doorzettingsvermogen. Deze scholen deden mee: KWS, LSV, Koningin Wilhelminaschool en wij. KWS Zijn 1e * Koningin Zijn 2 de Wilhelminaschool LSV Zijn 3 de Albertine agnesschool Zijn 4 de * En nog een school die uitgevallen is. Zijn 5 de * = Een prijs gekregen!!!!! (Albertine agnesschool/kws) Groetjes Nora,Esther.

6

7 Kranslegging groep 8 op 15 april De doden herdenking. We kwamen op school en als opdracht hebben we stenen geverfd als herdenking aan de mensen die voor ons gevochten hebben in de oorlog. op de stenen hebben we allemaal wat getekend wat te maken had met de oorlog. we kwamen op school en kregen te horen naar welke bergraaf plaatsen we gingen, sommigen legden hun steen bij de noordelijke begraven plaats en de anderen bij de christelijke begravenplaats. Sommige kinderen mochten ook hun gedicht voorlezen in die gedichten stond voornamelijk dingen die met vrede of met de oorlog te maken had. We gingen met de scholen; de twaluk, de trilker, de tomasschool en de wester naar de begraaf plaatsen. Het was heel inspirerend om een man te zien die ook in die tijd geleefd heeft. Hij vertelde wat hij heeft mee gemaakt in de 2 de wereld oorlog met zijn broer en vader, dat verteld hij op de noordlijke begravenplaats. Bij de christelijke begravenplaats waren ook familie leden van de slachtoffers. Wat we ook deden was 2 minuten stilstaan om te zwijgen en respect te tonen aan de slachtoffers die voor ons gevochten hebben in de 2 de wereldoorlog. We zongen het Wilhelmus lied en waar zou de stad van de vrede zijn. Geschreven door Lisa & Sara. Van de Albertine Agnesschool.

8 Dodenherdenking De Twaluk, Wester, Trilker, en de Thomasschool verzamelde zich bij de Albertine Agnesschool uur gingen we met z n allen naar kerkhof de Vitushof. Daar gingen we met z n allen om het graf van de heer Spoelstra staan. Daar gingen we Waar zou de stad van de vrede zijn zingen. En we waren 2 minuten stil. En daarna het Wilhelmus Dat allemaal onder begeleiding van meester Sjaak. Toen werd van iedere school een zelf bedacht gedicht van een leerling voorgelezen.1/3 deel van elke klas mocht stenen neerleggen. Toen gingen we naar de Noorderbegraafplaats. We liepen naar de verzetstrijders die daar lagen. We gingen nog een keer het lied Waar zou de stad van de vrede zijn zingen. Daarna ging meester Sjaak weer trompet spelen en waren we weer 2 minuten stil. Toen gingen we het Wilhelmus zingen. Weer onder begeleiding van meester Sjaak. De stenen mochten we nu neerleggen, de meesten legden hun steen bij de 3 broers. Toen mochten we bij de Canadese piloten de rest van de stenen neerleggen. Gemaakt door: Marije de Vries en Tessa Leunge Albertine Agnesschool.

9 Uitje groep 5 Het historisch centrum Leeuwarden maandag 15 april waren we bij het historisch centrum Leeuwarden. Daar horden we alles over vroeger dus het was eigenlijk wel een leerzame dag. We gingen ook een stadswandeling doen daar leerden we over de waag. En we gingen ook naar de schatkamer er was ook een kast met belangrijke papieren erin. De kast moest met vier sleutels open gemaakt. En er was ook een spion die hete:mataharie. Die werd ontdekt door de fransen ze werd op gehangen en gedood. En met de stadswandeling werden er foto s gemaakt door de kinderen. We zagen ook graffiti muren. De graffiti was echt heel mooi. Maar haast alles was mooi en leuk het was het allemaal waard. Niels, Mark en Timo B uit groep 5 DE FÛGEL HELLING. DE FÛGEL HELLING WAS SUPER VOORAL DE SPEUR TOCHT. JE MOEST DINGEN ZOEKEN WAAR EEN UIL OP STOND[OP EEN PLAATJE]. JE DEED OOK SPELETJES ZO ALS GANZE BORD HINKEL TWISTER. WE MOCHTEN HEEL DICHTBIJ DE VOGELS KOMEN. GR. TIMO LEUNGE UIT GROEP 5.

10 Schoolreisjes 23 april Schoolreisje De groepen 1 en 2 zijn naar Sanjesfertier geweest. Wat vond je het aller-leukste? Arina: Ik vond bij de glijbaan het leukste Hessel: Ik vond de bootjes leuk, die schommelden heen een weer Hielke: Ik vond buiten spelen leuk Jurgen: Ik vond het leukst in de ballenbak Merel: Ik vond in het treintje het leukste Mike: Alles het leukste vond ik de ballenbak Naomi F: Ik vond het leukste op het springkussen Nayeli: De ronde glijbaan bij de apenkooi vond ik het aller-leukst Dani: Ik vond de trein het leukste Jochum: Ik vond de apenkooi het leukste Shantely: Ik vond alles leuk Melissa: Ik vond de apenkooi het leukste Anna: Ik vond de apenkooi, de bootjes en het treintje het leukste Bram: Ik vond de apenkooi het aller-leukste Sifra: Ik vond de autootjes het leukste Nayla: Ik vond de autootjes ook het leukste

11 Oranjestad! En ja hoor, toen was het eindelijk zo ver: schoolreisje! Wat hadden we er met elkaar toch zin in. Lekker de hele dag leuke dingen doen, grapjes maken in de bus en niet te vergeten al die lekkere snoepjes En nu hebben we het alweer gehad. Wat vliegt zo n dag toch om. Gisterochtend met z n allen in een echte dubbeldekker richting Oranje. Terwijl we nog maar één straat verder waren vanaf school, kwamen de eerste zakken snoep, maar ook de lekkere stukjes fruit, al uit de tassen. De tijd vloog om en voordat we het wisten waren we er al! De buschauffeur had een mooi plekje voor de bus gevonden en wij konden allemaal uitstappen. Nadat we een verzamelplek hadden afgesproken en alle tassen en jassen hadden neergelegd kon iedereen gaan en staan waar hij of zij wilde. Naar de achtbaan, op de trampolines, op de fietsen, in de bioscoop, in de kano s, bij de waterauto s. Er was te veel om op te noemen! Tussen al dat spelen door kregen we ook nog patat met een lekkere fruitshoot. Zo kon iedereen weer met nieuwe energie verder spelen. De juffen en meester genoten van alle vrolijke gezichtjes en hebben een ritje in de achtbaan ook zeker niet overgeslagen. Voordat het weer tijd was om naar de bus te gaan, kregen we nog een lekker ijsje. En die verkoeling was ook wel nodig. De terugreis ging veel te snel en voordat we het wisten moesten we ons al verstoppen zodat alle ouders zouden schrikken. Gelukkig voor het thuisfront kwamen we weer te voorschijn met allemaal oranje ballonnen. Nu, een dag later, kunnen we terugkijken op een fantastische dag!

12 Schoolreisje groep 3,4,5 Eindelijk was het zover. We mochten naar speelstad oranje. Iedereen had zijn opperbeste humeur meegenomen de bus in. Juf Petra pakte gelijk de microfoon en begon te zingen waardoor er een feeststemming in de bus ontstond. Zo links er rechts waren er al kinderen die begonnen te snoepen of te ruilen met snoep. Even lekker snoepen, kletsen en voordat wij het wisten waren we er. Na een kleine hapering in de versnellingsbak op de brug in Oranje, waren we er eindelijk! Toen we naar binnen liepen, waren de kinderen meteen enthousiast! Allemaal leuke attracties waar je zonder begeleiding van je meester of juf in kon. Maar het was vooral erg leuk, wanneer de juffen of meester mee in een attractie ging! Vooral de achtbaan was een geliefde attractie. Je kon in een spookhuis, een zweefmolen, een bootje enz. Er waren te veel attracties om op te noemen. De kinderen kregen halverwege de dag een patatje met een fruitig drankje erbij. Aan het einde van de dag gingen een aantal kinderen naar de bioscoop. Je kon daar in heerlijke stoelen zitten en dat deden ze dan ook. Volgens mij hebben er ook een paar geslapen! Op de terugweg kreeg iedereen een oranje ballon en kropen we onder de stoelen zodra wij de straat in reden van de school. De ouders waren even in paniek toen ze een lege bus zagen aankomen. Gelukkig telde juf Annemarie tot 3 en sprongen de kinderen met de ballonnen de lucht in. Iedereen was blij dat ze zo n leuke dag hadden gehad. Groetjes, Meester Jeroen

13 Schoolreisje groep 6 en 7 Groep 6 & 7 zijn naar slagharen geweest met schoolreisje. Ze vonden het heel erg leuk. Er was een zweefmolen, draaimolen, achtbaan over de kop, free fall, gewone achtbaan, eagle, wildwaterbaan, wild west avontuur, octopus, reuzenrad, 4d film, winkelstraatje, rond rij toer, speeltuintjes, schommelschip over de kop, schommelschip, waterglijbaan, stoeltjes lift, gokhal, ballengooien, balschieten, foto, autotjes, zwembad, reuzenrat op de kop, rond in de lucht, mini reuzenrat en een binnenspeelplaats. Je kan er ook slapen in een huisje of wigwam. Juf Neeltje en juf Alida en Antoinette zijn twee keer in de over de kop achtbaan geweest. Juf Feikje en juf Nienke zijn in het foto hokje geweest. En toen we onder weg waren naar school waren er kinderen in slaap gevallen. Het was super leuk!!! einde Geschreven door Anna en Jessa uit groep 6 Wij gingen dit jaar naar slagharen op schoolreisje. Het was heel gezellig en leuk!! Er waren veel attracties en iedereen vermaakte zich prima. Wij vonden het allemaal hartstikke leuk echt voor herhaling vatbaar. Groetjes: Yrsa en Annelore Groep 7

14 Schoolreisje Groep 7 ging dit jaar naar Slagharen op schoolreis. Er waren verschillende attracties. Zoals the free fall, de dreamboot,winketjes, gok automaten en achtbanen. De winketjes waren erg leuk maar ook heel duur. Op het begin was haast niets open maar langzamerhand gingen de attracties verder open. Je kan ook een huisje huren en daar bijvoorbeeld blijven slapen. Dit was het verslag van Elize en Elisa over schoolreisje Slagharen 2013 School reisje groep 7 Het schoolreisje van groep 7 ging naar slagharen. er waren heel veel attracties. Sommige attracties waren spanend Zoals: de free fal, schommel schip en de achtbaan over de kop. je kon ook nat worden bij de boomstambaan. Er waren ook hele hoge attracties Zoals: de eagel, free fal en het reuzenrat. Er waren ook nog veel meer scholen dan alleen onze school. Om 1 uur gingen we patat eten. Op het laats aten we een ijsje en dat was om half vier En dat was het

15 Nieuws van het Klein Orkest Op de speelleergroep hebben we ons de afgelopen weken bezig gehouden met het thema Ik en mijn familie. De peuters mochten foto s meenemen van familieleden en daar is een grote fotowand van gemaakt. De foto s leveren veel gespreksstof op. Zo willen alle kinderen naar het pretpark op de foto van Anushka en haar ouders, vertelt Levi iedereen die het maar horen wil trots over zijn Tata (Opa) en Eline moet steeds weer lachen om de foto van zichzelf als baby. In het kader van de laatste Koninginnedag hebben ook Beatrix en haar familie een plekje gekregen op de wand. Verder zijn we onder andere in een treintje van stoeltjes op bezoek geweest bij de oma van Puk (de handpop en speelkameraadje van de groep). Puk s oma woont volgens Richanel in Utrecht. Ook had Puk zijn fototoestel meegenomen en nadat alle peuters een keer op de foto waren geweest mochten ze ieder een paar foto s van elkaar maken. In Myrthe schuilt misschien wel een professioneel fotograaf! Jenthe leeft oprecht mee met het verhaal van Ole. Deze baby wil zijn popje wat onder de kast ligt. Maar omdat hij nog niet kan praten kan hij dat zowel aan papa en mama als aan zijn broertje en zusje niet duidelijk maken. Gelukkig kan hij er, tot Jenthe s opluchting, aan het einde van het verhaal zelf naartoe kruipen. Onlangs hebben we ook nog de eerste verjaardag op de speelleergroep mogen vieren: Alexia is 3 jaar geworden! Na de meivakantie mogen we Mirthe Aukema bij ons verwelkomen. Zij is het zusje van Jochem (groep 2) en Rutger (groep 1) en wij vinden het heel leuk dat zij ook bij ons wil komen spelend leren! Groetjes van het Klein Orkest SKL Kinderopvang

16 Beste ouders/verzorgers, Sinds een maand werk ik op uw school met een leerling uit groep 6 op het gebied van rekenvaardigheid, dus hoog tijd dat ik mezelf voorstel. Ik ben Jessica van der Straaten - Melsen van VoldoendeGoed.nl. Samen met mijn man ben ik in februari 2013 VoldoendeGoed.nl gestart om scholen en leerlingen ondersteuning te geven bij diverse leerproblemen. Ons bedrijf staat in het teken van het online begeleiden van uw kind(eren) op het gebied van huiswerk, bijles en screening. In de Regio Leeuwarden werken wij ook offline met leerlingen op school of thuis. Voordelen VoldoendeGoed.nl Online hulp in de eigen omgeving Toegang tot dezelfde methodes/werkwijzes als uw kind(eren) op school Het bespaart u als ouders een hoop tijd/strijd Veel goedkoper dan huiswerkinstituten of remedial teachers Specialistische kennis (m.b.t. taal- en rekenproblematiek) In overleg ook offline begeleiding mogelijk op school of thuis Rekenvaardigheid In het voortgezet onderwijs krijgt iedereen die vanaf schooljaar 2013/2014 eindexamen doet een examen rekenvaardigheid. Het cijfer dat je hiervoor haalt komt op je diploma te staan. Vanaf 2015 is het verplicht om de zogenoemde 2F/3F toets te halen, anders krijgt uw kind geen diploma! Ook op de basisscholen worden de 1F/1S toetsen geïntroduceerd. Omdat de rekenvaardigheid voor veel leerlingen lastig is bieden wij vanaf eind mei hier cursussen voor aan. Als u zich voor 1 mei aanmeldt krijgt u deze cursus van 5 lessen voor slechts 25,00. Wij hopen u in de toekomst online te ontmoeten. Als u nog vragen heeft kunt u deze op de maandagochtend of woensdagmiddag stellen aan mij of mailen naar info@voldoendegoed.nl. Met voldoende groet, Jessica van der Straaten Melsen

Leeuwarden, 13 mei 2016. Geachte ouders,

Leeuwarden, 13 mei 2016. Geachte ouders, Leeuwarden, 13 mei 2016 Geachte ouders, Welkom In de groep van de Zebra s zijn Julia en Jazzlynn na de vakantie gestart. Julia is 4 jaar geworden en Jazzlynn is vanuit Berlikum naar Leeuwarden verhuisd.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

18 juni schoolreisje duinen zahte

18 juni schoolreisje duinen zahte 18 juni schoolreisje duinen zahte We gingen met de bus naar Appelscha. De heen reis zat ik naast Hilke Er waren spring kussens en een paar attracties. Deze attracties waren er de super nova, Flying swing,

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 2 juni 2017 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Welkom en afscheid Door verhuizingen hebben we na de meivakantie Raffaëla

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5

Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5 Verhalen en foto s van de schoolreisjes van de groepen 1,2,3,4 en 5 Op donderdag 21 mei gingen de groepen 1 en 2 naar De Goudvis Eindelijk was het zover voor de groepen 1 en 2. De kinderen waren erg zenuwachtig

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn

Schoolreisje Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Hellendoorn. Het was heel leuk in Hellendoorn Ik was met Luca en Ricardo en Sebastiaan en Tijmen en Tijmens vader en Damian en Javanni in de stambootjes. En we hebben nog patat gegeten. En we zagen Mainstreet

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden we hulp van U als ouders

En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden we hulp van U als ouders Nieuwsbrief juni 2015. Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Het schooljaar is bijna voorbij. Wat is het snel gegaan.. En wat hebben we veel met elkaar gedaan. Bij veel activiteiten hadden

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

blauwer dan dat, kan het niet zijn. Zonder blauw is het leven grauw, zonder blauw is de wereld in rouw. Roxan

blauwer dan dat, kan het niet zijn. Zonder blauw is het leven grauw, zonder blauw is de wereld in rouw. Roxan blauwer dan dat, kan het niet zijn. Zonder blauw is het leven grauw, zonder blauw is de wereld in rouw. Roxan Gedichten over kleuren In één van de taallessen zat de opdracht om een gedicht te maken over

Nadere informatie

Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl

Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl Watergeklater April 2015 www.pcb-ichthus.nl Inhoud van de maandbrief Vanuit het kamertje Trefwoord Telefoongebruik Kinderherdenking Bibliotheek Terugblik april Belangrijke data 4 t/m 15 mei meivakantie

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,- per kind.

Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,- per kind. NIEUWSBRIEF 17 Naam: De Pollen, 11 april 2014 leren naar vermogen Beste ouders/verzorgers, Schoolgeld, nog niet alles is binnen De ouderbijdrage voor dit schooljaar bedraagt net als de vorige keer 20,-

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje

Even voorstellen Eugenie Steens. Even voorstellen: Greet Maaswinkel. Hofbode 2 - Voorstellen, Gymrooster, Schoolreisje Page 1 of 5 Hofbode 02-19 september 2012 Even voorstellen: Greet Maaswinkel Hallo, ik ben Greet Maaswinkel en 60 jaar. Ruim 40 jaar ben ik al werkzaam in het onderwijs. Als kleuterleidster, hoofdleidster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1.

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1. Nieuwsbrief 27 juni 2019 nr. 13 Agenda Week 27 1 t/m 5 jul Ma 1 Kamp Westerbork gr.6-8 10 Minutengesprekken facultatief Vr 5 Talentmappen mee Week 28 8 t/m 12 jul Ma 8 Afscheidsavond gr.8 Do 11 Laatste

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Borghbericht. Belangrijke data:

Borghbericht. Belangrijke data: Borghbericht Info : 3 Jaargang 14 : 04-09-2015 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 7 september Informatie-avond groep 1 + 2 9 september Informatie-avond groep

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450

CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 CNS basisschool Prins Floris, Catharinadaal 70, 6715 KD Ede 0318-621450 30 ste jaargang, nummer 13, 21 april 2016 Publicatie eveneens op onze website www.prinsfloris.cnsede.nl PRIKBORD Vooruitblik 22 april

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 9 juni 2017 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Dinsdag 27 juni landelijke prikactie in het onderwijs, School start deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal " #

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal  # 3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren 1 3.5.1. Verkenning van het verhaal "# $$ %& " # 1 H. BERGHMANS & G. EVRARD, Bijbelverhalen in beeld, het leven van Jezus, Altoria Averbode, 1999. ' 3.5.2. Uitdieping

Nadere informatie

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die bij dat hoofdstuk

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 14 25-03-2014 TorenTheater In dit nummer: TorenTheater Maandopening

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

Datum: Afwezig: Vervanger: Vr. 27 febr. juf Rea juf Francien Ma. 2 maart meneer Toine meneer Jos. Wo.4 maart. meneer Johan juf Renee

Datum: Afwezig: Vervanger: Vr. 27 febr. juf Rea juf Francien Ma. 2 maart meneer Toine meneer Jos. Wo.4 maart. meneer Johan juf Renee Wie werkt waar? 26 februari 2015 Datum: Afwezig: Vervanger: Vr. 27 febr. juf Rea juf Francien Ma. 2 maart meneer Toine meneer Jos meneer Johan juf Renee Wo.4 maart. meneer Johan juf Renee juf Angelique

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Jaargang 32, nummer 10 10 april 2015 Redactie: Astrid Wolf

Jaargang 32, nummer 10 10 april 2015 Redactie: Astrid Wolf Boerhaavenieuws Jaargang 32, nummer 10 10 april 2015 Redactie: Astrid Wolf Agenda: Donderdag 16 april: groep 7 theoretisch verkeersexamen. 21, 22, 23 april: eindcito groep 8 Donderdag 23 april: sponsorloop

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto.

Schoolfotograaf Vrijdag 15 september komt de schoolfotograaf weer langs. Broertjes en zusjes mogen vanaf uur op de foto. 21 juli 2017 (nr 11) Zomerfeest Wat was het weer een geslaagd en gezellig zomerfeest! Ouders van de Stuurluigroep, ook via deze weg dank jullie wel voor het organiseren! Mochten er trouwens ouders zijn,

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt.

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Nieuws uit de groepen Nr. 27 arpil 2016 De kinderopvang Knuffels We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Als het kan dan gaan we ook op pad met de

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 De Hienwijzer Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 15 februari De kinderen uit groep 8 krijgen Onderwijskundige rapporten (OKR) mee naar huis 17 februari Kwartfinale Nationale voorleeswedstrijd,

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents,

News. Het Octaaf. 21 augustus 2015. Dear parents, Dear parents, Alweer een nieuwsbrief? Dat gaat niet direct een gewoonte worden hoor! We merken echter dat we bij het opstarten van de school veel informatie voor u hebben en verzamelen deze liever in een

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Openbare Daltonschool Nellestein

Openbare Daltonschool Nellestein Openbare Daltonschool Nellestein Leksmondplein 31 1108 EL Amsterdam Zuidoost 020-6964563 directie@nellestein.nl www. nellestein.nl Van de directie Beste ouders en verzorgers, Na ruim 42 jaar werkzaam te

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Kort Nieuws 14 september Verjaardagen. Activiteitenkalender. Pleinwachtrooster

Kort Nieuws 14 september Verjaardagen. Activiteitenkalender. Pleinwachtrooster Kort Nieuws 14 september 2018 Verjaardagen 17 september Timo Fase 03C 18 september Juul Fase 13 20 september Saar Fase 03A 20 september Quinte Fase 10 20 september Thomas Fase 11 21 september Ceylin Fase

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 12 mei 2017 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Welkom Na de meivakantie is Yarah gestart in de groep van de Zebra s. We

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha De Bron Nieuwsbrief 7, groep 1/2 April 2014 Wist u dat Mees al bijna jarig is? Op 18 april wordt hij 5! Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha We zijn begonnen met het oefenen van het Paasprogramma!

Nadere informatie

Kleuters van school halen. Juf José gaat op vakantie! Super Schoolreisjes - Juf Jose op reis

Kleuters van school halen. Juf José gaat op vakantie! Super Schoolreisjes - Juf Jose op reis Page 1 of 5 Hofbode 5-31 oktober 2012 Kleuters van school halen Na de zomervakantie hebben wij gemerkt, dat ouders, steeds vroeger op het schoolplein staan. Daarom een vriendelijk verzoek achter het hek

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie