EUPENBULLETIN. 5 december 2014 nr. 7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EUPENBULLETIN. 5 december 2014 nr. 7"

Transcriptie

1 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan JM Eindhoven EUPENBULLETIN 5 december 2014 nr. 7 Inhoud Sinterklaas op de Wethouder... 1 Het Eupenjournaal... 3 Movember... 3 Bibliotheek op school... 3 Naschoolse sportactiviteiten... 4 Schaatsprestatietocht... 4 De Vreedzame School... 4 Gymles... 5 Nieuws uit de groepen... 5 Sinterklaas op de Wethouder Vanaf het moment dat Sinterklaas voet zet op Nederlandse bodem, is het feest op de Van Eupen. We knutselen, kijken het Sinterklaasjournaal, praten over de Sint, maken verlanglijstjes en nog een heleboel meer! We hebben ook allemaal een mooie schoen gemaakt en die mochten we ook zetten. Alleen hadden de Pieten niet alle schoenen kunnen vullen! De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn toen hulppieten geworden: zij hebben heel stiekem de schoenen van de bovenbouwkinderen gevuld. Knap he? Ook was er vorige week een miniviering, voor de kinderen van groep 1 t/m 4. Natuurlijk waren daar echte Pieten bij. Wat een feestje was dat in de hal en later nog eens in alle groepen!

2 De kinderen hebben prachtig gezongen, gitaar gespeeld, vragen gesteld; te veel om op te noemen. En natuurlijk hebben de Pieten gestrooid, gedanst en grapjes gemaakt! En zo hebben we ons goed voorbereid op vandaag: 5 december, het enige, echte Sinterklaasfeest. En vandaag was het dan zover: Sinterklaas kwam op bezoek op school. Alle kinderen en ouders stonden op het plein om hem op te wachten. Hj had veel hulppieten bij zich: Alle leerkrachten van groep 1 t/m 4 hadden s nachts geholpen om alle pakjes voor elkaar te krijgen. Ze hadden ook geslapen in het Pieten huis. Er was een viering in de hal, met Sinterklaas als middelpunt: Natuurlijk is Sinterklaas met de Pieten ook in alle groepen langs geweest om prachtige surprises langs te brengen waar een cadeautjes in verstopt zaten. In de bovenbouwgroepen hadden de kinderen fantastisch hun best gedaan om elkaar te verrassen. Kortom: het was een supergezellig feestje. Iedereen die daar aan meegeholpen heeft: Bedankt!!!

3 Het Eupenjournaal Elke maand wordt er een Eupenjournaal samengesteld. Op school kijken we met de kinderen naar het journaal, voordat het op de site komt te staan. Inmiddels staat het journaal van november weer op de website, dus u kunt als ouder ook mee genieten van alles wat op school gebeurt! U vindt het journaal door te surfen naar Movember In een eerder bulletin heeft u kunnen lezen dat meester Ad zijn snor heeft laten staan deze maand in het kader van de actie Movember. In totaal is er een bedrag van opgehaald voor het goede doel. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd: bedankt!!! Bibliotheek op school Op de Wethouder van Eupenschool is na de zomervakantie een bibliotheek gerealiseerd volgens het Wijzer!-concept. Op alle basisscholen in Eindhoven worden op dit moment soortgelijke bibliotheken geopend. De bibliotheek op school is voor kinderen van 0 tot 12 jaar; om op school en thuis te kunnen lezen; nadrukkelijk dus óók voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. Binnenkort starten de kinderen en hun leidsters van Korein Muzenlaan met het uitlenen van boeken. Waarom is er een Bibliotheek op School? In Eindhoven zijn de wijkvestigingen gesloten en vervangen door bibliotheken op basisscholen. Regelmatig lezen is voor kinderen ontzettend belangrijk: - kinderen die regelmatig lezen, halen betere scores op de Cito; - op 4 jarige leeftijd moeten kinderen woorden kennen om goed mee te kunnen doen op school; voorlezen door ouders en kinderdagverblijf zorgt voor deze woordenschat. - in groep 8 moeten kinderen woorden kennen om goed mee te kunnen doen op het voortgezet onderwijs (45% van de kinderen die de school verlaten hebben deze woordenschat niet!); - dagelijks een kwartier (voor)lezen levert 1000 extra woorden in de woordenschat per jaar op! De Bibliotheek op School biedt een gevarieerd boekenaanbod voor kinderen. Er zijn kasten opgesteld en is er een uitleen- en innamemeubel beschikbaar; dit systeem is kindvriendelijk. Gemiddeld zijn er 5 boeken per kind in de collectie aanwezig. Deze collectie bestaat globaal voor 60% uit leesboeken en 40% uit informatieve boeken. Het uitlenen van de boeken is bedoeld voor zowel thuis als voor het lezen op school; de richtlijn hierbij is dat er 1 boek voor thuis geleend kan worden en 1 boek voor op school. AVI-lezen en leesplezier Op school wordt er met name aandacht besteed aan het technisch lezen. Het niveau van het technisch lezen wordt aangeduid door middel van een AVI-niveau. Voor beginnende lezers is de AVI-aanduiding een zinvol hulpmiddel. Beginnende lezers moeten bepaalde lees technische stapjes maken voor ze een tekst probleemloos kunnen lezen. Vanaf AVI 5 kennen kinderen de belangrijkste leesmoeilijkheden en kunnen ze, als ze dat willen, ook voor een hoger AVI-niveau kiezen. Het lezen gaat dan iets langzamer, maar de keuze aan boeken wordt veel groter.

4 Het is veel belangrijker dat een kind een boek kiest dat aanspreekt, waar zijn/haar interesses liggen, dan alleen te lezen op een bepaald AVI niveau. Zo wordt het plezier in lezen vergroot! Op de meeste boeken staat een globale leeftijdsaanduiding en het is altijd mogelijk een stukje in een boek te lezen voor het te kiezen. Op die manier is er een grotere kans op leesplezier en daarmee ook een grotere kans op kinderen die blijven lezen. Op dit moment is de bibliotheek elke dag een uur geopend. Tijdens dat uur zijn er ouders aanwezig die de kinderen helpen kiezen en die ervoor zorgen dat alles netjes blijft in de bibliotheek. Meer ouders die komen helpen zijn van harte welkom: dan kunnen we de tijden gaan uitbreiden en wellicht ook de activiteiten in de bibliotheek. U kunt zich opgeven bij Marijke Brans. Naschoolse sportactiviteiten De volgende periode start op dinsdag 20 januari en duurt tot 10 februari (in totaal 4 lessen). Hierdoor bedragen de kosten deze keer 10,-. We gaan turnen, acrogymmen en dansen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier dat jullie na de kerstvakantie krijgen. Lever dit bij je juf of meester in vóór 16 januari 12 uur. Na deze uiterste inschrijfdatum is het alleen nog maar mogelijk om via de mail in te schrijven. Let op: maximaal 30 inschrijvingen. Sportieve groetjes van gymjuf Anne Schaatsprestatietocht Ook dit jaar, op 21 november, konden de kinderen mee doen met de schaatsprestatietocht. Er hing een feestelijke sfeer en het was een leuk gezicht om zoveel kinderen op het ijs te zien. Na afloop konden ze zich opwarmen aan een beker lekkere chocolademelk. Hun 20 of 40 minuten schaatsen werd beloond met een mooie medaille. De Vreedzame School Regel van de week In de laatste weken van december is er extra aandacht voor twee schoolregels: Komende week is de regel dat we van bomen en struiken af blijven. Ook in deze tijd van het jaar is het belangrijk dat we zorgen voor de natuur om ons heen. In de week van 15 t/m 19 december ligt de nadruk op rustig door de school lopen. Dat is wel zo veilig voor iedereen!

5 Gymles De afgelopen weken is er in de gymzaal druk geoefend om het pietendiploma te halen. Alle leerlingen, ook die van groep 8, hebben hier enthousiast aan mee gedaan. Mocht Sinterklaas volgend jaar hulppieten nodig hebben, dan kan hij bij ons op school prima terecht! Nieuws uit de groepen Pietengym in groep 3B Ook dit jaar mochten de kinderen weer proberen om een echt pietendiploma te verdienen. Daarvoor moesten de kinderen over daken klimmen, pakjes door de schoorsteen gooien en balanceren over een dakgoot. Gelukkig zijn de kinderen bij ons op school ontzettend dapper, lenig en stoer! Ze hebben allemaal een pietendiploma gekregen. Knap hoor!

6 De groepen 5, 5/6 en 6 naar het Muziektheater. Vrijdag 21 november j.l. mochten de bovenstaande groepen van Basisschool Wethouder van Eupen na een grondige voorbereiding in de klas met de bus naar het Muziektheater. Daar gingen we kijken naar een voorstelling van de Philharmonie Zuidnederland in samenwerking met verschillende scholen. De juffen en de meester hadden een handleiding gekregen van de organisatie om tezamen met de kinderen de uitvoering voor te bereiden. Er waren 3 lessen te zien via een link op het internet: -les 1 liet ons kennismaken met het orkest en met 5 muzikanten. In een van de filmpjes maken we ook kennis met enkele muzikanten die ons voor de uitvoering een workshop aanbieden; samen maken we uiteindelijk muziek voor de voorstelling. -les 2 laat ons een bloem maken in het blauw, de kleur die wij hebben in het theater. In deze les horen we ook dat het muziekstukje dat we oefenen in de workshop, later ook gespeeld gaat worden met het orkest. -les 3 liet ons luisteren naar flamenco-muziek: met name de emoties zijn heel belangrijk, komen ook terug in het theater. Ook horen we wat wel hoort en wat niet hoort als je naar het theater gaat. Uiteindelijk gaan we met 2 bussen goed voorbereid naar de Heuvel in het centrum. Worden goed opgevangen in het theater en beginnen de workshop. Veel enthousiaste leerlingen maken mooie ritmes, die we later tijdens het concert goed kunnen gebruiken. Tijdens het concert, waar velen van genieten, hebben we dus ook nog allerlei ritmes om te laten horen aan de andere scholen, zoals zij ook hun ritmes aan ons laten horen, verweven in de uitvoering. Drie kwartier later gaan we naar buiten. Samen weer de bussen in en terug naar school waar we nog net rond 15u aankomen. Een heel geslaagde middag. Meester Frans Groep 6 Wat n feest in groep 6a van Juf Elise en Meneer Frans: 6 x op de donderdagmiddag om 13.15u een muziekles van een medewerker van de Effenaar die ongeveer een uur duurde. Wat hield dat in? De eerste 3 lessen werden gegeven door Marjolein; zij behandelde de geschiedenis van de popmuziek m.b.v. een boekje met plaatjes, die de kinderen zelf konden invullen n.a.v. de verhalen van Marjolein. Als hulpmiddel gebruikte ze allerlei filmpjes via You Tube. We kregen veel beroemdheden te zien zoals Elvis, Michael Jackson, The Rolling Stones, The Beatles, maar ook AC/DC, 2 Unlimited en de Sex Pistols. Daarna 3 weken wat praktische oefeningetjes: Juf Loes van Clean Pete die kwam uitleggen hoe zij soms nieuwe liedjes maakt. Zij scheurt een bladzijde uit een boek en gaat dan met de woorden aan het werk. Ook wij mochten die ervaring opdoen. De week daarop kwam Meneer Gerhardt Heusinkveld in de klas, liedjesschrijver en zanger, om allerlei concentratiespelletjes met ons te doen en daarbij meteen muziek te maken. De laatste week kwam Juf Marjolein weer, maar nu in de speelzaal, om echte muziek te maken. We moesten geluiden introduceren in stukjes muziek om het heel herkenbaar maar ook heel specifiek voor dat liedje te maken. Onze groep heeft er in ieder geval van genoten. Echt voor herhaling vatbaar!

7 Groep 1/2a, 3b en 4b Deze groepen hebben een gezellige middag gehad samen. Wat hebben de kinderen hard gewerkt en wat zijn er veel pepernoten gebakken! Ondertussen leren ze ook nog van alles wat met rekenen te maken heeft. En de pepernoten waren heel lekker!! Groep 6a De Sinterklaastijd in groep 6 was een gezellige tijd. We waren niet alleen bezig met Sinterklaas, maar er werd natuurlijk ook hard gewerkt. Sommige kinderen in onze klas werken met Acadin omdat ze de lessen makkelijk vinden of altijd snel klaar zijn of weinig fouten maken. Youssef mag dat ook en hij heeft voor de klas laten zien hoe je een lavalamp maakt. Met water, kleurstof, olie, zout en een zaklamp heeft hij het eerst uitgeprobeerd en daarna heeft hij het in de klas laten zien. Youssef vond het superleuk om te doen en wij vonden het prachtig. In deze drukke tijd hebben we toch ook expressie, zodat de klas echt in de sinterklaassfeer kwam. We hebben we een groot pieten huis gemaakt. Iedereen had een eigen doos gekregen wat je kamer werd in het pietenhuis en je mocht eerst je kamer behangen en bekleden, daarna mocht je hem inrichten zoals je zelf wilde, met bed, tv met je favoriete programma, bureau, kast helemaal je eigen kamer. Toen de kamer bijna klaar was heeft de juf er 1 groot pietenhuis van gemaakt en daarna zijn we doorgegaan met inrichten en een zwembad en trampoline in de tuin maken. Sophie had zelfs een balkon erbij gemaakt, zodat ze meer ruimte had. We kregen ook onze eigen pasfoto en daar moesten we een Pietje van maken, dus we woonden echt in het huis. Iedere dag veranderen er dingen, we gingen bij elkaar logeren, hadden feestjes, keken samen tv of relaxten in de tuin. Het was supergaaf om te maken en leuk om er daarna mee te spelen. Voor aan de muur hebben we afgelopen week nog een sint op het dak gemaakt en een Piet in de schoorsteen. We hebben ook een keer onze schoen gezet en toen zat er niks in s morgens. Toen we later op die dag van de gym terug kwamen zaten er in ieder schoen een heleboel pepernoten en lagen er door de hele klas pepernoten gestrooid, Superleuk. En in het Sinterklaasjournaal kon iedereen zien dat de onderbouwklassen onze schoenen hadden gevuld.

8 Het grote Pietenhuis van groep 6a Jill ging logeren bij Chayenna Thijs relaxt op zijn kamer, hij zit op de begane grond en heeft in zijn tuin ook een loungestoel en zwembad Kevin heeft een heuse PSV-kamer gemaakt met een flatscreen tv met.de wedstrijden van PSV die hij kijkt vanaf zijn hoogslaper Erinn, Inge, Kim en Auk hadden een slaapfeestje Sanne had een gave hoogslaper En een echte lamp aan het plafond. Een prettig weekeinde

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

Weeknieuws week 49. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 49. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 49 Peutercollege weetjes - In de kerstvakantie zijn alle locaties van het Peutercollege weer geopend, behalve op Eerste kerstdag 25 december en op 1 januari. U kunt uw kind brengen om 0900

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 Speciaal Basisonderwijs Merlijn, Lucasonderwijs Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709, Fax: (070) 3193592 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Van de directie

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.15 05-12-2014 t Toetertje OBS De Schoener Sinterklaas op bezoek Wat hebben we allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas kwam landde met de

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

De versiermiddag in de groepen

De versiermiddag in de groepen Sinterklaas Afgelopen maandagmiddag hebben alle kinderen gezamenlijk mooie versieringen gemaakt; pieten en sinten in allerlei vormen en kleuren. Het was een hele gezellige middag! s Avonds hebben veel

Nadere informatie

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen Jarigen Sinterklaasbulletin Keuzevakken Nieuws uit de stamgroepen Agenda Keuzevakken Vandaag alweer de laatste keer van deze ronde keuzevakken. Dat betekent dat wij vrijdag 30 november weer een presentatie

Nadere informatie

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe 03 OKTOBER 2014 Een extra grote Globe De Globe van deze week staat boordevol met mooie, leuke en interessante nieuwtjes. Lees deze goed door, zodat u op de hoogte bent van het doen en laten van Kindcentrum

Nadere informatie

Plattegrond pietengym zaal 3

Plattegrond pietengym zaal 3 Plattegrond pietengym zaal 3 Pietengym zaal 3 Er staan vijf activiteiten in de gymzaal klaar. Als de kinderen klaar zijn kan je ze een pietendiploma geven in de klas. Hier volgt een korte beschrijving

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Speciaal Basisonderwijs Merlijn Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Nieuwsbrief december 2012 t Heerlijk avondje is gekomen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 11. Weekbrief Informatie m.b.t. 5 december. We openen het sinterklaasfeest samen met de kinderen van de Tandem.

Paulus-Weekbrief 11. Weekbrief Informatie m.b.t. 5 december. We openen het sinterklaasfeest samen met de kinderen van de Tandem. Paulus-Weekbrief 11 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 47 Weekbrief Informatie

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Maandbulletin Westwoud

Maandbulletin Westwoud 2016/ 2017 NUMMER 4 Basisschool Westwoud Veldzichtstraat 17 2381 BT Zoeterwoude 071-5801505 westwoud@scoleiden.nl Maandbulletin Westwoud Sinterklaas 18-11-2016 In dit nummer Sinterklaas Opbrengst varkentje

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

UIT DE WEI 6 december 2018

UIT DE WEI 6 december 2018 KALENDER Maandag 10 december Haltles groep 7/8 Dinsdag 18 december Musical groep 3/4 De kleine Kerstman Donderdag 20 december Kerstdiner van 18.00 uur tot 19.00 uur. Let op de uitnodiging in deze Nieuwsbrief!

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief november 2016 Nieuwsbrief 11 23 november 2016 Belangrijke data 29-11 1 e Rapport mee groep 1 t/m 8 05-12 Sinterklaasviering 06-12 School start om 9.00 uur 06-12 Rapportgesprekken groep 1 t/m 8 08-12 Rapportgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 14 Maandag 5 vrijdag 9 december Voor de ouders, Woensdag 23 november is juf Margien geopereerd aan haar ogen. Het herstelproces verloopt wat minder voorspoedig dan verwacht, daarom zal zij

Nadere informatie

Meedoen met het Sinterklaasjournaal

Meedoen met het Sinterklaasjournaal Beste leerkracht, Het grootste kinderfeest van het jaar komt er weer aan. Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 15 november met de stoomboot aan in Gouda. Het Sinterklaasjournaal is er natuurlijk

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018

WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 WILGENTAALTJE 14 7 december 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze week stond in het teken van Sinterklaas. We hadden er samen met de leerlingen naar toe geleefd. En eindelijk was het dan zover. Woensdagochtend

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Rommelpieten Afgelopen dinsdag mochten alle kinderen hun schoen zetten. Meester Ron had dit jaar de hulp ingeschakeld van speurneus

NIEUWSBRIEF. Rommelpieten Afgelopen dinsdag mochten alle kinderen hun schoen zetten. Meester Ron had dit jaar de hulp ingeschakeld van speurneus Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl NIEUWSBRIEF Van een brede basis naar de top! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 7 30 NOVEMBER 2018 AGENDA Vanaf heden versturen

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Kinderen zijn vanaf weer van harte welkom op school.

Kinderen zijn vanaf weer van harte welkom op school. 1 december 2017 - nummer 7 Belangrijke data Dinsdag 5 december Sinterklaasviering Woensdag 6 december Kinderen zijn vanaf 10.30 weer van harte welkom op school. Donderdag 7 december Kleuters thema; Kerst

Nadere informatie

Sluisjournaal. Veel kijkplezier! Alle klassen prachtig versierd met zelfgemaakte. Sinterklazen, Pieten en stoomboten

Sluisjournaal. Veel kijkplezier! Alle klassen prachtig versierd met zelfgemaakte. Sinterklazen, Pieten en stoomboten 19e jaargang, nr.2 December 2016 Hoera! Sinterklaas is weer in het land! In deze foto-editie van het Sluisjournaal kunt u zien welke leuke dingen de kinderen in de klassen (of buiten school) hebben gedaan

Nadere informatie

Schoen zetten Op maandag 24 november mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 in de klas hun schoen zetten.

Schoen zetten Op maandag 24 november mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 in de klas hun schoen zetten. ALGEMEEN Sinterklaasactiviteiten Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn weer in het land! Pietenshow Op vrijdag 21 november komen de zwarte pieten weer een geweldig leuke show geven op de Bolderik. Dit

Nadere informatie

Nummer 6 4 december 2015

Nummer 6 4 december 2015 Mededelingenblad voor ouder(s) / verzorger(s) Nummer 6 4 december 2015 Algemeen Belangrijke data: 1 07-12: Kerstversierochtend (8:30) 2 17-12: Alle leerlingen om 12:00 uit 3 17-12: Kerstdiner (17:30-19:00)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Het is altijd een gezellige maar drukke tijd in november/december.

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. www.mariabasisschool-nop.nl. Vrijdag, 4 december 2015. Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad. www.mariabasisschool-nop.nl. Vrijdag, 4 december 2015. Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 4 december 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Zaterdag 5 december is Lizz Jansen jarig uit groep 3. Lizz wordt dan 7 jaar! Floor de Lange uit groep

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes:

Weeknieuws week 50. Peutercollege weetjes: Weeknieuws week 50 Peutercollege weetjes: - We hebben een nieuwe collega in onze invalpool. Haar naam is Albertina dos Santos en we zijn erg blij dat ze ons team komt versterken. - Heeft u al aan de leidster

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 12 maandag 20 november 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 12 maandag 20 november 2017 Nr. 12 maandag 20 november 2017 Belangrijke data Maandag 20 t/m vrijdag 24 november: Week van de Mediawijsheid Dinsdag 21 november: tafeldiplomadag Dinsdag 21 november: 8.45-10.00 uur Koffieochtend Donderdag

Nadere informatie

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria Woensdag 25 november Vrijdag 4 december Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is:

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is: Mijn naam is: Mijn Pietennaam is: Dit boekje is gemaakt door Bas Wesseling, leerkracht op RKBS Klippeholm en docent aan PABO INHolland, i.s.m Bazar Media. Inhoudsopgave Vak Onderwerp Bladzijde Rekenen

Nadere informatie

Kidsz - krant! Samenvoegen een succes

Kidsz - krant! Samenvoegen een succes Kidsz - krant! Jaargang 4 nr. 4 Samenvoegen een succes De afgelopen herfstvakantie bewees dat de kinderen van de Sporadenlaan en de Odyssee geen moeite hebben met het samenvoegen. Sterker nog, ze genoten

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 03. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl

Mededelingenblad. Jaargang 12, nummer 03. website: www.bs-hobbitstee.nl. e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad Jaargang 12, nummer 03 website: www.bs-hobbitstee.nl e-mail: info@bs-hobbitstee.nl Mededelingenblad In dit nummer: Muzieklessen op de BSO Bibliotheek op school Afsluiting project herfst

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data. Jarig in december. Hoog bezoek. 8 december Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, 8 december 2012 In deze brief kijken we terug op een geslaagd Sinterklaasfeest en Pietenactiviteiten. Daarnaast vraag ik uw aandacht voor de weetjes rondom de Kerstviering. En

Nadere informatie

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda

de Roffel De Troubadour in sinterklaassfeer. Groep 3 is aan het knutselen. Agenda De Roffel, jaargang 20, no. 11 28 november 2014 1 de Roffel Mededelingenblad van Agenda Basisschool de Troubadour november 2014 Vrijdag 28-11 : Kleuters vrij Vrijdag 5-12 : De Sint en de Pieten komen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 38. Weekbrief

Paulus-Weekbrief 38. Weekbrief Paulus-Weekbrief 38 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2016-2017 Week 28 Weekbrief 14-07-2017

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 21 21 januari 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de

Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de Op dinsdagmiddag 14 oktober zijn we de herfst gaan zoeken in de bossen. Het was die middag heerlijk weer en we hebben genoten van het ritje met de huifkar en de wandeling. We hebben van alles gezien; gekleurde

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

Onderwerpen: 05-12-2014 nieuwsbrief 15. Uitgelicht: Jarig! Jarig! Beste ouders / verzorgers,

Onderwerpen: 05-12-2014 nieuwsbrief 15. Uitgelicht: Jarig! Jarig! Beste ouders / verzorgers, 05-12-2014 nieuwsbrief 15 Beste ouders / verzorgers, Onderwerpen: Jarig! Belangrijke data kerst Kerstviering wat doe jij? ouder-kind gymmen schoolkrant kinderkerstspel Uitgelicht: Juf Monique Sportief

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

13 december Nieuwsbrief 415. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kerstfeest

13 december Nieuwsbrief 415. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kerstfeest Nieuwsbrief 415 RKBS St. Catharina Haastrecht 13 december 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kerstfeest Activiteiten en data Donderdag 20 december: 10.45 uur Kerstmusical, s middags

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Samenwerken maakt het verschil Januari 2016 In dit nummer Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

Pietengym groep 1 tot en met groep 4

Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Pietengym groep 1 tot en met groep 4 Afgelopen donderdag hadden de groepen 1 tot en met 4 pietengym. Alle kinderen zagen er prachtig uit in hun mooie pietenpak. Er waren zelfs kinderen als piet geschminkt.

Nadere informatie

Heel Zuidwester bakt!

Heel Zuidwester bakt! NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 20 november 2018 Heel Zuidwester bakt! Mededelingen 19-23 november 10-minuten gesprekken facultatief 5 december Sintviering 7 december Spelletjesochtend groep 1/2 Beste ouders, Misschien

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie & Ib-er Maandag 21- vrijdag 25 & maandag 28 november Maandagochtend 21- dinsdag 22 & maandagmorgen 28 nov.

Uit de teamkamer Aanwezigheid directie & Ib-er Maandag 21- vrijdag 25 & maandag 28 november Maandagochtend 21- dinsdag 22 & maandagmorgen 28 nov. r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal o.z. 86 locatieleider: Inge Kiers 7881 CN Emmer Compascuum e-mail:hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 27

Nadere informatie

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula.

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-04-2013 Nr. 32 Inhoud week 16 1. Project Theater 2. Gezonde School 3. De verjaardag van de juffen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

Oktober 2013 Algemeen

Oktober 2013 Algemeen Oktober 2013 Algemeen Na een heerlijke week vakantie te hebben gehad, zijn we nu weer hard aan het werk. Voor de vakantie hebben we het thema hoe gaat het met je? afgerond. Maandag 4 november zullen we

Nadere informatie