BEZWAAR en KLACHTENPROCEDURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEZWAAR en KLACHTENPROCEDURE"

Transcriptie

1 BEZWAAR en KLACHTENPROCEDURE BChetruggesteuntje Postbus GB Venray BChetruggesteuntje stelt alles in het werk om voor zijn klanten zo transparant en open mogelijk te zijn. Mocht dit bij een klant toch niet volledig lukken dan heeft BChetruggesteuntje een klachtenprocedure zoals hieronder beschreven. Volledigheidshalve wijst BChetruggesteuntje u erop dat deze klachtenprocedure onderdeel uitmaakt van de algemene voorwaarden en u tijdens het eerste contact zal worden uitgereikt. Daarnaast zal elke klant op de hoogte worden gesteld van de beroepscode van de branchevereniging NBPB, waarbij BChetruggesteuntje aangesloten is, en beide zullen aan de klant worden uitgereikt. Ter bevestiging zal dit ook in het klanten contract worden vermeld en zal de kant teken voor ontvangst van genoemde documenten. Deze klachtenprocedure zal gelden voor alle door BChetruggesteuntje uitte voeren werkzaamheden. BChetruggesteuntje biedt de volgende producten aan waar deze klachtenprocedure voor geldt: Beschermingsbewind Budgetbeheer Mentorschap Budgetcoaching In de klachtenprocedure zal bij de naam BChetruggesteuntje alle door BChetruggesteuntje eventueel te leveren diensten worden bedoeld. Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: BChetruggesteuntje: Het kantoor BChetruggesteuntje, kantoor voor Budgetcoaching en bewindvoering, mentorschap en budgetbeheer. Klant: Een natuurlijk persoon aangenomen als klant door BChetruggesteuntje voor in het contract met de klant genoemde taken. Bezwaar: Mondeling of schriftelijk aan BChetruggesteuntje uitgebrachte kennis, in het Nederlands gesteld, in verband met onvrede over de werkzaamheden en/of de dienstverlening van BChetruggesteuntje. Klacht: Een schriftelijk en uitdrukkelijk als klacht bij BChetruggesteuntje aangemelde, en in Nederlands gestelde, schriftelijke uiting over de dienstverlening en benadering van de klant.

2 Artikel 2 Deze regeling geldt uitsluitend voor klanten van BChetruggesteuntje te Venray. Zij kunnen zich, bij de indiening en behandeling van een bezwaar of klacht, door iemand laten vertegenwoordigen en/of bijstaan. Zo nodig is BChetruggesteuntje bereid te ondersteunen bij het op schrift stellen van een bezwaar of klacht. Klachten dienen altijd schriftelijk te worden ingediend en te worden gestuurd naar: BChetruggesteuntje Postbus GB Venray. Hierbij helder vermelden dat het gaat om een klacht of een bezwaar. Artikel 3 Bezwaren Bezwaren worden door BChetruggesteuntje geregistreerd in een Bezwarenregister. Een bezwaar wordt binnen 14 dagen in behandeling genomen. Getracht wordt om het bezwaar telefonisch of schriftelijk in overleg met de cliënt in der minne op te lossen. Behandeling van het bezwaar vindt niet in het openbaar plaats. De cliënt ontvangt schriftelijk bericht van de wijze waarop het bezwaar is afgedaan. Is de cliënt niet tevreden gesteld dan kan hij/zij een klacht indienen. Bij de rechtbank in zijn of haar provincie. Tevens wordt gewezen op de klachtenprocedure van de branchevereniging NBPB waarbij BChetruggesteuntje is aangesloten. BChetruggesteuntje zal deze mogelijkheid ook altijd vermelden in het antwoord op een klacht. Artikel 4 Klachten Klachten worden door BChetruggesteuntje geregistreerd in een Klachtenregister. De klager zal worden gehoord, waarbij hij/zij zich mag laten bijstaan door een derde persoon die, ruim van te voren doch uiterlijk 7 dagen voor de mondelinge behandeling plaatsvindt, bekend is gemaakt aan BChetruggesteuntje. Tijdens de mondelinge behandeling zal getracht wordt de klacht door bemiddeling op te lossen. BChetruggesteuntje gaat na of de handelwijze waarover is geklaagd in strijd is met een wettelijk voorschrift en in overeenstemming is met de dienstverlening die BChetruggesteuntje voorstaat.

3 De klager wordt schriftelijk en gemotiveerd in kennis gesteld van de bevindingen van het onderzoek naar de klacht alsmede van de eventuele maatregelen en/of oplossing(en) die naar aanleiding van de bevindingen ondernomen zijn of zullen gaan worden. Behandeling van de klacht vindt niet in het openbaar plaats. Nadat het bezwaar of klacht is binnengekomen zal BChetruggesteuntje binnen 72 uur een schriftelijke ontvangstbevestiging naar de klant verzenden. Binnen 6 weken na indiening van de klacht moet de klacht zijn behandeld en de bevindingen schriftelijk en gemotiveerd ter kennis zijn gebracht aan de klager of bezwaarmaker. In dit schrijven zullen ook eventuele bezwaarmogelijkheden bij de branche verenging en rechtbank worden vermeld. Artikel 5 Een klacht hoeft niet in behandeling te worden genomen indien het een gedraging en/of uitlating betreft die langer dan een jaar voor indiening van de klacht heeft/hebben plaatsgevonden. Van het niet in behandeling nemen van de klacht wordt de klager of bezwaarmaker binnen een termijn van 4 weken na ontvangst van de klacht schriftelijk in kennis gesteld. Artikel 6 Registratie en rapportage Elk bezwaar wordt geregistreerd in een Bezwarenregister, de cliënt krijgt de uiterste afhandelingdatum medegedeeld in de bevestiging brief van de klacht of het bezwaar.. Elke klacht wordt geregistreerd in een Klachtenregister, de cliënt krijgt de uiterste afhandelingdatum medegedeeld. Als het bezwaar of de klacht is opgelost of afgedaan wordt de oplossing of afdoening geregistreerd in het register. Artikel 7 Artikel 8 Een bezwaar of klacht wordt niet in behandeling genomen of de behandeling wordt gestaakt als de cliënt zich voor of tijdens de behandeling ter zake van hetzelfde bezwaar of dezelfde klacht tot de kantonrechter of een andere burgerlijke rechter heeft gewend. Deze regeling is in werking getreden op 01januari 2013 en geldt voor onbepaalde tijd. De klachten regeling maakt een integraal onderdeel uit van de algemene voorwaarden geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Venlo.

4 BEROEPSCODE Branchevereniging NBPB Het NBPB-lid dient in de uitoefening van haar/zijn beroep te handelen naar de inhoud en geest van de beroepscode. De code heeft voor alle leden van NBPB volledig bindende kracht. Kernbegrippen Een aantal kernbegrippen is leidend en plaatst de integriteit van de bewindvoerder in een breder perspectief: Dienstbaarheid Het handelen van een bewindvoerder is altijd en volledig gericht op het belang van de onder bewind gestelde en op het systeem waarvan hij/zij deel uitmaakt. Functionaliteit Het handelen van een bewindvoerder heeft een herkenbaar verband met de wettelijk omschreven uitvoeringstaken van de bewindvoerder. Onafhankelijkheid Het handelen van een bewindvoerder wordt gekenmerkt door onpartijdigheid, dat wil zeggen dat geen vermenging optreedt met oneigenlijke belangen en dat ook iedere schijn van een dergelijke vermenging wordt vermeden. Openheid Het handelen van een bewindvoerder is transparant, opdat optimale verantwoording mogelijk is en zowel de controlerende organen als de onder bewind gestelde volledig inzicht hebben in het handelen van de bewindvoerder en zijn beweegredenen daarbij. Betrouwbaarheid Op een bewindvoerder moet men kunnen rekenen. Hij houdt zich aan zijn afspraken. Kennis en informatie waarover hij uit hoofde van zijn functie beschikt, wendt hij aan voor het doel waarvoor die zijn gegeven. Zorgvuldigheid Het handelen van een bewindvoerder is zodanig dat iedereen op gelijke wijze en met respect worden bejegend en dat belangen van partijen op correcte wijze worden afgewogen. Vakbekwaamheid Het handelen van de bewindvoerder wordt gekenmerkt door deskundigheid op zijn vakgebied. De bewindvoerder houdt deze deskundigheid op peil en ontwikkelt deze verder. Uiteindelijk voldoet hij aan het binnen de beroepsvereniging gestelde en gehanteerde competentieprofiel.

5 Gedragsregels: 1. Algemene bepalingen Deze beroepscode is bindend voor alle geregistreerde, aspirant-leden en leden van de NBPB. In gevallen waarin de code niet voorziet of waarbij de toepassing niet éénduidig is, vindt bespreking plaats in het bestuur. De code is openbaar en door derden te raadplegen. De leden van de vereniging ontvangen bij hun aantreden een exemplaar van de code 2. Verhouding tot de cliënt De houding van de bewindvoerder tegenover zijn cliënt dient te zijn gebaseerd op eerbiediging van diens persoon en zijn levensbeschouwelijke overtuiging, alsmede op de erkenning van zijn verantwoordelijkheid voor eigen keuze van handelen. De bewindvoerder heeft de plicht de cliënt zo volledig mogelijk op de hoogte te stellen van zaken, inhoud en resultaat van de op hem betrekking hebbende bewindvoering en klachtrecht. Indien de bewindvoerder wordt opgeroepen als getuige zal hij zich van geval tot geval afvragen, of hij zich op grond van het voorgaande dient te beroepen op het in de Nederlandse Wetgeving neergelegde verschoningsrecht van getuigen. De bewindvoerder onderkent de macht die inherent is aan zijn positie en beseft dat hij zowel bewust (door het geven van directieven) als onbewust (als rolmodel) grote invloed uit kan oefenen op de onderbewindgestelde en mogelijk ook op derden. Daarom is hij bedachtzaam in zijn handelen en voorzichtig met het doen van uitspraken. Hij informeert de onderbewindgestelde en/of andere betrokkenen (bijvoorbeeld de betalende instantie) desgevraagd zonder terughoudendheid, welke opleiding, c.q. ervaring En kwalificaties hij heeft en welke methoden en stijl hij (voornamelijk) gebruikt bij bewindvoering. Hij heeft daartoe een curriculum vitae beschikbaar dat door hem actueel wordt gehouden. 3. Verhouding tot anderen De bewindvoerder dient tot samenwerking met anderen bereid te zijn indien de vraagstelling dit noodzakelijk maakt en voor zover de beroepscode dit toelaat. Daarbij zal hij tegenover hen die uit hoofde van een ander beroep bemoeienis hebben met de cliënt begrip tonen voor de inbreng der gegevens van deze beroepsbeoefenaren. De bewindvoerder dient bereid te zijn technische inzichten en ervaring als bewindvoerder ten dienste te stellen van collega s en eveneens zijn eigen opvattingen aan de hunne te toetsen.

6 De bewindvoerder die gegronde redenen heeft om aan te nemen dat enig belang van de cliënt en/of het aanzien van het beroep ernstig wordt geschaad door een collega dient, indien geen oplossing kan worden gevonden, zijn bezwaren aanhangig te maken bij het bestuur van de beroepsvereniging. De bewindvoerder houdt zich op de hoogte van ontwikkelingen, staat open voor nieuwe inzichten en onderzoekt nieuwe methoden op gebied van bewindvoering, onder meer door lezen van (vak)literatuur, het volgen van bij- en nascholingen, het bezoeken van symposia, het deelnemen aan intervisiebijeenkomsten, en/of het gebruik maken van mogelijkheden van intercollegiale toetsing. 4. Belangenverstrengeling Een (aspirant-)lid van de NBPB kan alleen bewindvoeren over familie of personen met wie een vriendschapsbetrekking of anderszins persoonlijke betrekking bestaat, met schriftelijke toestemming van het bestuur van de vereniging. Een bewindvoerder neemt van derden in de bewindvoeringsrelatie, geen geld, geschenken, faciliteiten of diensten aan die zijn onafhankelijke positie ten opzichte van deze derde kan beïnvloeden. Een bewindvoerder vervult geen nevenfuncties waarbij strijdigheid is of kan zijn met het belang van de onder bewind gestelde. Nevenfuncties dienen te worden gemeld bij het bestuur van de vereniging. 5. Informatie Een bewindvoerder gaat zorgvuldig en correct om met informatie waaruit hij uit hoofde van zijn functie beschikt. Een bewindvoerder houdt naar zijn cliënt geen informatie achter die de cliënt betreffen. De bewindvoerder verstrekt aan derden slechts die informatie die van belang is voor het adequaat uitvoeren van de werkzaamheden. 6. Aannemen van geschenken Een bewindvoerder neemt (behoudens een incidentele kleine attentie) geen geschenken van zijn cliënten aan. Ten behoeve van de handhaving van deze beroepscode kent de NBPB een Raad van Toezicht en een College van Beroep. Een ieder heeft het recht een klacht in te dienen bij de Raad van Toezicht over het niet naleven van deze beroepscode.

Gedragscode DeVries Bewindvoering

Gedragscode DeVries Bewindvoering DeVries Bewindvoering Postbus 1485 1430 BL Aalsmeer M 06 37475869 E info@devriesbewindvoering.nl DeVries Bewindvoering Elke organisatie heeft omgangsregels. Omgangsregels zijn formele of informele afspraken

Nadere informatie

Gedragscode Zorgadviesburo ANEL

Gedragscode Zorgadviesburo ANEL Gedragscode Zorgadviesburo ANEL Elke organisatie heeft omgangsregels. Omgangsregels zijn formele of informele afspraken die in organisaties als huisregels gelden. Regels die gaan over de omgang met elkaar

Nadere informatie

De heer JH Kroon, beschermingsbewindvoerder bij Kern Bewind hierna te noemen de beschermingsbewindvoerder. BSN Nummer :.. Wonende te :.

De heer JH Kroon, beschermingsbewindvoerder bij Kern Bewind hierna te noemen de beschermingsbewindvoerder. BSN Nummer :.. Wonende te :. OVEREENKOMST MET BETREKKING TOT BESCHERMINGSBEWINDVOERING DE ONDERGETEKENDEN : De heer JH Kroon, beschermingsbewindvoerder bij Kern Bewind hierna te noemen de beschermingsbewindvoerder EN Geboren te op

Nadere informatie

Integer handelen. Gedragscode voor de leden van het College. Gemeente Waalwijk

Integer handelen. Gedragscode voor de leden van het College. Gemeente Waalwijk Integer handelen Gedragscode voor de leden van het College Gemeente Waalwijk Deel I: kernbegrippen De leden van het College stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar bestuur centraal. Integriteit

Nadere informatie

Gedragscode NVM bestuurders

Gedragscode NVM bestuurders De NVM is een organisatie met aanzienlijke financiële en maatschappelijke belangen. Dat schept verantwoordelijkheden voor de landelijke bestuurders (Algemeen bestuur en vakgroepbesturen). Het Algemeen

Nadere informatie

Integer handelen. Gedragscode voor raads- en (toegevoegde) commissieleden. Gemeente Waalwijk

Integer handelen. Gedragscode voor raads- en (toegevoegde) commissieleden. Gemeente Waalwijk Integer handelen Gemeente Waalwijk Gedragscode voor raads- en (toegevoegde) commissieleden Deel I: kernbegrippen Raads- en (toegevoegde) commissieleden stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar

Nadere informatie

* Functionaliteit Het handelen van een bestuurder heeft een herkenbaar verband met de functie die hij vervult in het bestuur.

* Functionaliteit Het handelen van een bestuurder heeft een herkenbaar verband met de functie die hij vervult in het bestuur. CONCEPT-GEDRAGSCODE RAAD MAASDRIEL - rvbijlage cie ABZORG 01.06.10 (VNG model) De code bestaat uit 2 onderdelen: Deel I beschrijft een aantal kernbegrippen van integriteit ten behoeve van het bredere kader.

Nadere informatie

Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere

Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere Algemene Bepalingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: De organisatie: Bewindvoerder: Mentor: Curator: Vaneveld Bewindvoering BV, Postbus 22179, 1302 CD Almere degene die het bewind daadwerkelijk

Nadere informatie

degene die het beschermingsbewind daadwerkelijk uitvoert en rekening en verantwoording aflegt over de

degene die het beschermingsbewind daadwerkelijk uitvoert en rekening en verantwoording aflegt over de Klachtenreglement Algemene bepalingen Artikel 1 In dit klachtenreglement wordt verstaan onder: De organisatie: Buro Budget Begeleiding BV Bewindvoerder: degene die het beschermingsbewind daadwerkelijk

Nadere informatie

Gedragscode voor het college van Burgemeester en Wethouders bij de gemeente Maasdriel

Gedragscode voor het college van Burgemeester en Wethouders bij de gemeente Maasdriel De raad van de gemeente Maasdriel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 september 2010; gelet op artikel 41c van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen de volgende: Gedragscode voor

Nadere informatie

Gedragscode integriteit voor politieke ambtsdragers

Gedragscode integriteit voor politieke ambtsdragers Gedragscode integriteit voor politieke ambtsdragers Leden van het dagelijks en algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar bestuur centraal. Integriteit

Nadere informatie

Gedragscode. Voor de voorzitter, de leden en de plaatsvervangende leden van de Algemene Rekenkamer van Sint Maarten.

Gedragscode. Voor de voorzitter, de leden en de plaatsvervangende leden van de Algemene Rekenkamer van Sint Maarten. Gedragscode Voor de voorzitter, de leden en de plaatsvervangende leden van de Algemene Rekenkamer van Sint Maarten. Vastgesteld in de vergadering van de Algemene Rekenkamer d.d. 20 februari 2013 Inhoud

Nadere informatie

Klachtenregeling. Klachtenregeling. Versie: 1.1 Definitief. Release datum : : 1.1 Definitief. Rel.dat.: Pagina 1 van 5

Klachtenregeling. Klachtenregeling. Versie: 1.1 Definitief. Release datum : : 1.1 Definitief. Rel.dat.: Pagina 1 van 5 Klachtenregeling Versie : 1.1 Definitief Release datum : 05 07 2017 Auteur : R. Mahieu Rel.dat.: 05 07 2017 Pagina 1 van 5 1. Index Contents 1. Index... 2 2. Artikel 1 Definities... 3 3. Artikel 2 Reikwijdte...

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. : degene die in de plaats van de bewindvoerder werkzaamheden verricht voor de organisatie

KLACHTENREGLEMENT. : degene die in de plaats van de bewindvoerder werkzaamheden verricht voor de organisatie KLACHTENREGLEMENT Begrippen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder: de organisatie bewindvoerder cliënt vervanger bezwaar klacht : Van Diepen Advies & Bewindvoering : degene die het bewind daadwerkelijk

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR.: 065

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR.: 065 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR.: 065 Officiële naam regeling: Gedragscode bestuurlijke integriteit leden van Gedeputeerde Staten Provincie Limburg 2014 Citeertitel: Gedragscode bestuurlijke integriteit

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2

Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2 Gemeenteblad van Zaltbommel 2006 Nr. 2.2 Gedragscode bestuurlijke integriteit voor de leden van de gemeenteraad van de gemeente Zaltbommel Status In werking Algemene informatie Deze gedragscode bevat richtlijnen

Nadere informatie

Drentse gedragscode integriteit Commissaris van de Koning, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten

Drentse gedragscode integriteit Commissaris van de Koning, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten Drentse gedragscode integriteit Commissaris van de Koning, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten De code bestaat uit drie onderdelen. Deel I beschrijft een aantal kernbegrippen van integriteit en plaatst

Nadere informatie

Gedragscode integriteit politiek ambtsdragers Waterschap Vallei en Veluwe

Gedragscode integriteit politiek ambtsdragers Waterschap Vallei en Veluwe Gedragscode integriteit politiek ambtsdragers Waterschap Vallei en Veluwe Besluit tot vaststelling van de Gedragscode integriteit politiek ambtsdragers Waterschap Vallei en Veluwe Het Algemeen Bestuur

Nadere informatie

Klachtenregeling. Inhoudsopgave: 1. Waarvoor de klachtenregeling: 2. Doel van de klachtenregeling:

Klachtenregeling. Inhoudsopgave: 1. Waarvoor de klachtenregeling: 2. Doel van de klachtenregeling: Klachtenregeling Inhoudsopgave: 1. Waarvoor de klachtenregeling 2. Doel van de klachtenregeling 3. Procedure binnen de klachtenregeling 4. Definities 5. Behandeling van de klacht 6. Archivering van de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR RAADSLEDEN, WETHOUDERS EN BURGEMEESTER

GEDRAGSCODE VOOR RAADSLEDEN, WETHOUDERS EN BURGEMEESTER GEDRAGSCODE VOOR RAADSLEDEN, WETHOUDERS EN BURGEMEESTER Inleiding Ingevolge de artt. 15, 41c en 69 Gemeentewet stelt de raad respectievelijk voor zijn leden, voor de wethouders en de burgemeester een gedragscode

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Gedragscode integriteit 2017

Behoort bij raadsvoorstel , titel: Gedragscode integriteit 2017 Behoort bij raadsvoorstel 2017-378, titel: Gedragscode integriteit 2017 De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelet op Gemeentewet, artikel 15 lid 3; BESLUIT Vast te stellen de gedragscode 2017

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 juni 2014, volgnummer 39;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 juni 2014, volgnummer 39; Volgnummer : 39c Kenmerk : stafafdeling bestuurlijke zaken en middelen Onderwerp : integriteit De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 27 juni 2014, volgnummer

Nadere informatie

Gedragscode Raad van Beheer

Gedragscode Raad van Beheer Gedragscode Raad van Beheer Hoofdstuk 1: Bestuur Deel I Kernbegrippen integriteit van bestuursleden Leden van het bestuur van de Raad van Beheer stellen bij hun handelen de kwaliteit van het bestuur centraal.

Nadere informatie

*Z00714CA8F5* RAADSVOORSTEL. Gedragscode voor het college. contactpersoon + tel.nr C.J. Rootjes Tel (0294)

*Z00714CA8F5* RAADSVOORSTEL. Gedragscode voor het college. contactpersoon + tel.nr C.J. Rootjes Tel (0294) RAADSVOORSTEL *Z00714CA8F5* registratienummer Z.11361/D.7493 onderwerp Gedragscode voor het college portefeuillehouder B. Horseling contactpersoon + tel.nr C.J. Rootjes Tel (0294) 491 244 ter advisering

Nadere informatie

Klachtenregeling Bewindvoering

Klachtenregeling Bewindvoering Klachtenregeling Bewindvoering Inhoudsopgave: 1. Waarvoor de klachtenregeling 2. Doel van de klachtenregeling 3. Procedure binnen de klachtenregeling 4. Definities 5. Behandeling van de klacht 6. Archivering

Nadere informatie

Wettelijke grondslag: artikel de artikelen 15 lid 3, 41c lid 2 en 69 lid 2 van de Gemeentewet;

Wettelijke grondslag: artikel de artikelen 15 lid 3, 41c lid 2 en 69 lid 2 van de Gemeentewet; Raadsbesluit Nummer: 5 Wettelijke grondslag: artikel de artikelen 15 lid 3, 41c lid 2 en 69 lid 2 van de Gemeentewet; Besloten in de raadsvergadering van: 27 maart 2014 besluit: 1. de op 11 maart 2010

Nadere informatie

Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013

Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013 Integriteitscode december 2012 aangevuld april 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Deel I Kernbegrippen van integriteit... 2 1. Dienstbaarheid... 2 2. Functionaliteit... 2 3. Onafhankelijkheid... 2 4. Openheid...

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden; gelezen het voorstel van dijkgraaf en hoogheemraden van 20 april 2010;

Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden; gelezen het voorstel van dijkgraaf en hoogheemraden van 20 april 2010; Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden; gelezen het voorstel van dijkgraaf en hoogheemraden van 20 april 2010; gelet op artikel 33, lid 3 van de Waterschapswet; B E S L U

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in de artikelen 15 lid 3, 41c lid 2 en 69 lid 2 van de Gemeentewet;

gelet op het bepaalde in de artikelen 15 lid 3, 41c lid 2 en 69 lid 2 van de Gemeentewet; Gedragscode bestuurlijke integriteit politieke ambtsdragers De raad van de gemeente Castricum; Gehoord het advies van de carrousel d.d. 20 november 2014; gelet op het bepaalde in de artikelen 15 lid 3,

Nadere informatie

Klachtenregeling Vogel Bewind

Klachtenregeling Vogel Bewind Klachtenregeling Vogel Bewind Vogel Bewind zal te allen tijde trachten om haar werkzaamheden ten aanzien van de aan haar opgedragen taken zo zorgvuldig mogelijk te realiseren en de belangenbehartiging

Nadere informatie

Integriteitscode Raadsleden en Raadsfracties gemeente Venlo

Integriteitscode Raadsleden en Raadsfracties gemeente Venlo Integriteitscode Raadsleden en Raadsfracties gemeente Venlo Deel I Kernbegrippen van (bestuurlijke) integriteit Leden van de gemeenteraad stellen bij hun handelen de kwaliteit van het openbaar bestuur

Nadere informatie

Alert HR Solutions. Klachtenprocedure

Alert HR Solutions. Klachtenprocedure Alert HR Solutions Klachtenprocedure Klachtenprocedure Versie december 2018 Index Artikel Omschrijving Pagina Artikel 1. Algemeen en begripsbepalingen 3 Artikel 2. Omschrijving van een klacht 3 Artikel

Nadere informatie

Klachtenreglement

Klachtenreglement Klachtenreglement WWW.OCA.NL Inhoud Klachtenreglement OCA Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Artikel 2. Omschrijving van een klacht Artikel 3. Het indienen van een klacht Artikel 4. De ontvangstbevestiging

Nadere informatie

Deze kernbegrippen zijn de toetssteen voor de nu volgende gedragsafspraken. Gedragingen moeten aan deze kernbegrippen getoetst kunnen worden.

Deze kernbegrippen zijn de toetssteen voor de nu volgende gedragsafspraken. Gedragingen moeten aan deze kernbegrippen getoetst kunnen worden. Gedragscode integriteit. Medewerker 1 s van Leeuwenborgh Opleidingen stellen bij hun handelen de kwaliteit van de dienstverlening centraal. Integriteit is daarvoor een belangrijke voorwaarde. De belangen

Nadere informatie

Gedragscode integriteit

Gedragscode integriteit Gedragscode integriteit Voorwoord In het kader van de integriteit van de medewerkers en het bestuur van Woonstichting Langedijk stelt het bestuur een gedragscode vast. De gedragscode is goedgekeurd door

Nadere informatie

1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van de SALUDE GROEP BV of één van haar medewerkers. Een

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Budget. Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder:

Klachtenregeling Stichting Budget. Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: Klachtenregeling Stichting Budget Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: 1. De Stichting: Stichting Budget gevestigd te Haarlem aan de Robert Kochlaan 536

Nadere informatie

Gedragscode integriteit.

Gedragscode integriteit. Gedragscode integriteit. Medewerkers van het Drenthe College stellen bij hun handelen de kwaliteit van de dienstverlening centraal. Integriteit is daarvoor een belangrijke voorwaarde. De belangen van het

Nadere informatie

Klachtenreglement Bewindvoering Vitaal

Klachtenreglement Bewindvoering Vitaal Klachtenreglement Artikel 1 Algemeen 1. heeft een interne klachtenprocedure, welke staat omschreven in dit document, verder te noemen klachtenreglement. De in de organisatie werkzame personen zijn op de

Nadere informatie

Bijlage 6: Algemene gedrags- en Integriteitcode

Bijlage 6: Algemene gedrags- en Integriteitcode Bijlage 6: Algemene gedrags- en Integriteitcode Algemene gedrags- en Integriteitcode schoolvereniging Rehoboth Inleiding Schoolvereniging Rehoboth staat ten dienste van haar leden, de scholen die zij in

Nadere informatie

Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV

Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV blad 1 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Klachtenreglement De Landelijke Expertisebalie BV Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten

Nadere informatie

Klachten reglement Maatschap Hulp bij Geld (verder in dit document afgekort als HBG)

Klachten reglement Maatschap Hulp bij Geld (verder in dit document afgekort als HBG) Klachten reglement Maatschap Hulp bij Geld (verder in dit document afgekort als HBG) Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: - de organisatie: is de Maatschap hulp bij Geld, HBG. -

Nadere informatie

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV Uitgangspunt van het klachtenreglement van JobUp BV, bruggenbouwer voor bijzondere mensen, hierna te noemen JobUp, is dat cliënten op een correcte manier worden bejegend. Onder

Nadere informatie

Klachtenreglement Vitalmindz

Klachtenreglement Vitalmindz Klachtenreglement Vitalmindz Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1. Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van Vitalmindz of één van

Nadere informatie

Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018

Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018 Stichting De Landelijke Second Opinion Poli Klachtenreglement 2018 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1 Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia

Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia Klachtenreglement Stichting Ouder en Kindcentrum Academia KLACHTENREGELING Indien u niet tevreden bent, kunt u gebruik maken van ons klachtenreglement. Elke klacht wordt uiterst serieus behandeld en verbeterpunten

Nadere informatie

2. DE INTERNE PROCEDURE

2. DE INTERNE PROCEDURE Klachtenreglement Manna Support BEGRIPSOMSCHRIJVING In dit reglement wordt verstaan onder: Klacht: elke uitlating van ongenoegen mondeling of schriftelijk door de cliënt of diens vertegenwoordiger kenbaar

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V.

KLACHTENREGLEMENT. Senturra Bewindvoering B.V. KLACHTENREGLEMENT Senturra Bewindvoering B.V. Begripsomschrijvingen Artikel 1 Klacht: Een klacht is gericht tegen de wijze waarop Senturra Bewindvoering bv of één van de medewerkers zich heeft gedragen

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Budget. Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder:

Klachtenregeling Stichting Budget. Algemene bepalingen. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: Klachtenregeling Stichting Budget Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: 1. Organisatie: Stichting Budget gevestigd te Haarlem aan de Robert Kochlaan 536

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Fichte Bewindvoering BV Datum: 26 oktober 2016 Versie: 2.0 Auteur: Herman Lindhout

KLACHTENREGLEMENT. Fichte Bewindvoering BV Datum: 26 oktober 2016 Versie: 2.0 Auteur: Herman Lindhout KLACHTENREGLEMENT Fichte Bewindvoering BV Datum: 26 oktober 2016 Versie: 2.0 Auteur: Herman Lindhout Inhoud 1. Begripsbepaling... 3 2. Doel en reikwijdte... 3 3. Bezwaren... 5 4. Klachten... 5 5. Slotbepalingen...

Nadere informatie

Klachtenreglement. Klachtenreglement PUUR.nu Pagina 1 van 6

Klachtenreglement. Klachtenreglement PUUR.nu Pagina 1 van 6 Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van PUUR.nu of één van haar medewerkers. Een klacht kan

Nadere informatie

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching Klachtenreglement Basta! Jobcoaching A. Definitie van een klacht A.1 Onder een klacht wordt in het kader van dit reglement verstaan iedere uiting (schriftelijk of mondeling) van ontevredenheid met betrekking

Nadere informatie

SO/ Griffie. Gedragscode voor politiek ambtsdragers van de gemeente Hengelo

SO/ Griffie. Gedragscode voor politiek ambtsdragers van de gemeente Hengelo SAMENVATTING RAADSVOORSTEL ZAAKNUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER SO/ Griffie AGENDANUMMER SAMENVATTING De gedragscode integriteit raadsleden werd oktober 2005 voor het laatst herzien. Als

Nadere informatie

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2013 / 71. Naam Gedragscode Politieke Ambtdragers (2013) Publicatiedatum 25 april 2013.

Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2013 / 71. Naam Gedragscode Politieke Ambtdragers (2013) Publicatiedatum 25 april 2013. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 71 Naam Gedragscode Politieke Ambtdragers (2013) Publicatiedatum 25 april 2013 Opmerkingen - Vaststelling van de gedragscode bij raadsbesluit van 17 april

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang KOM Kinderopvang verzorgt kinderopvang en peuterspeelzaal voor kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich

Nadere informatie

Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV, gevestigd in Emmeloord. Hierna te noemen Panta Rhei.

Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV, gevestigd in Emmeloord. Hierna te noemen Panta Rhei. KLACHTENREGLEMENT Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV kennen een klachtenreglement welke ten doel hebben het voorzien in een procedure om op klachten binnen zo kort mogelijke termijn adequaat

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling Verus. Preambule

Interne Klachtenregeling Verus. Preambule Preambule Verus staat midden in de samenleving. Als vereniging voor het christelijk onderwijs geeft zij invulling aan haar missie en kernactiviteiten. Op basis van de in de gedrags- en integriteitscode

Nadere informatie

Gedragscode van college en raadsleden van gemeente Moerdijk 2012

Gedragscode van college en raadsleden van gemeente Moerdijk 2012 Gedragscode van college en raadsleden van gemeente Moerdijk 2012 Algemeen De belangen van de gemeente vormen hét criterium voor het handelen van het college en raadsleden. Als vertegenwoordiger van het

Nadere informatie

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Daar waar in de integriteitscode gesproken wordt van hij en zijn kan ook zij en haar worden gelezen. Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond De leden van het bestuur van de KNBB (hierna

Nadere informatie

Gedragscode voor de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik 2013

Gedragscode voor de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik 2013 Gedragscode voor de leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik 2013 Deel I: Kernbegrippen voor het handelen en gedrag van de wethouders en de burgemeester (de bestuurders)

Nadere informatie

Klachtenreglement. Klachtenreglement / Versie 1.0 / Pagina 1 van 6

Klachtenreglement. Klachtenreglement / Versie 1.0 / Pagina 1 van 6 Klachtenreglement Auteur: Anne Frederiks Eigenaar: Directeur Versie: 1.0 Versie Gewijzigd door Datum Aard van de wijziging 1.0 Greetje de Haan 04-07-2019 Vastgesteld door de RvT (Versie Perspectief is

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Klachtenreglement

!#$%&#%'(#)* Klachtenreglement Klachtenreglement Algemeen Het doel van behandeling van klachten is in de allereerste plaats herstel van de verhoudingen tussen de klager en de organisatie. Het vastleggen en volgen van een procedure om

Nadere informatie

Klachtenprocedure KIEM-trainingen

Klachtenprocedure KIEM-trainingen Klachtenprocedure KIEM-trainingen Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers en deelnemers tevreden zijn over de ondersteuning en begeleiding die zij ontvangen in onze programma s. Wij willen borgen

Nadere informatie

Klachtenreglement: Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Klachtenreglement: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Klachtenreglement Panta Rhei Zorg B.V. (verder aan te duiden als Panta Rhei) kent een klachtenreglement dat ten doel heeft het voorzien in een procedure om op klachten binnen een zo kort mogelijke termijn

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

Versie: Datum:` 3 augustus 2015

Versie: Datum:` 3 augustus 2015 Klachtenreglement BCMB Versie: Datum:` 2 3 augustus 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Definities Artikel 1.1 de Organisatie Artikel 1.2 de Cliënt Artikel 1.3 Klacht Artikel 1.4 Klager Artikel 1.5 Klachtencommissie

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT BUDGETBEHEER EN BERSCHERMINGSBEWIND SBB ZORGINSTELLINGEN

KLACHTENREGLEMENT BUDGETBEHEER EN BERSCHERMINGSBEWIND SBB ZORGINSTELLINGEN KLACHTENREGLEMENT BUDGETBEHEER EN BERSCHERMINGSBEWIND SBB ZORGINSTELLINGEN Stichting Beheer Bewonersgelden Zorginstellingen Postbus 75 6590 AB Gennep Inleiding. Het klachtenreglement heeft tot doel een

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie

Nr (gewijzigd) Houten, 27 januari 2003

Nr (gewijzigd) Houten, 27 januari 2003 Nr. 2003-012 (gewijzigd) Houten, 27 januari 2003 Aan de gemeenteraad Onderwerp Gedragscodes raads- en commissieleden, wethouders en de burgemeester Voorstel In te stemmen met a.de gedragscodes voor raads-

Nadere informatie

Gedragscode integriteit voor raadsleden, wethouders en de burgemeester

Gedragscode integriteit voor raadsleden, wethouders en de burgemeester Gedragscode integriteit voor raadsleden, wethouders en de burgemeester Waarom een gedragscode integriteit voor raadsleden, wethouders en de burgemeester? Het doel van deze gedragscode is om de politieke

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen 6. Samenvatting Bijlage:

Nadere informatie

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1 : A. Özdemir Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening Inhoudsopgave Voorwoord 1 Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 1.1 Nova Curae 2 1.2

Nadere informatie

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van!

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Protocol klachtenbehandeling Peuterspeelzaal t Opstapje Augustus 2017 Een klacht? Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Inleiding Peuterspeelzaal 't Opstapje wil een goede service bieden. Dat

Nadere informatie

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken.

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken. intern & extern v2 Inleiding Iedere klant van Plekkey Kinderopvang (hierna: Plekkey) heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht

Nadere informatie

Klachtenreglement Capabel Hogeschool 2017

Klachtenreglement Capabel Hogeschool 2017 Klachtenreglement Capabel Hogeschool 2017 Klachtenreglement 2017 1 Preambule Capabel Hogeschool doet er alles aan om binnen haar doelstellingen goede opleidingen en trainingen te verzorgen. Desondanks

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V.

KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. KLACHTENREGLEMENT COGNITIO NEDERLAND B.V. Vastgesteld door de directie van Cognitio Nederland B.V op 09-03-2018 Inwerkingtreding: 1 april 2018 Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten.

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Klachtenreglement Attenza B.V. Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Doel Het op de juiste wijze registreren en afhandelen van ontvangen

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Klachtenreglement. V&V Personeelsdiensten. V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan DG Harderwijk

Klachtenreglement. V&V Personeelsdiensten. V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan DG Harderwijk Klachtenreglement V&V Personeelsdiensten V&V Personeelsdiensten B.V. Wethouder Jansenlaan 1 3844 DG Harderwijk www.venvpersoneelsdiensten.nl Pagina 1 van 5 Klachtenreglement V&V Personeelsdiensten, versie

Nadere informatie

Klachtenreglement Inhoudsopgave

Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement Inhoudsopgave Intern klachtenreglement... 2 Inleiding... 2 Artikel 1 - Definities... 2 Artikel 2 - Doel... 3 Artikel 3 - Reikwijdte... 3 Artikel 4 - Stappen vooraf... 3 Artikel 5 - Wijze

Nadere informatie

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Door een heldere klachtenprocedure is het voor de patiënt duidelijk op welke wijze onvrede of een klacht

Nadere informatie

Klachtenreglement - 1/11

Klachtenreglement - 1/11 Klachtenreglement - 1/11 Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Het klachtenreglement geeft de klager een middel iets te ondernemen tegen de bejegening, doen of nalaten van Cachet of één van haar medewerkers.

Nadere informatie

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind!

Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind! Gastouderbureau Barbamama Voor u ligt de regeling van Gastouderbureau Barbamama om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan

Nadere informatie

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters.

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters. Klachtenreglement Voor u ligt de regeling van gastouderbureau De Koters om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan de orde

Nadere informatie

Klachtenregeling. Inhoudsopgave

Klachtenregeling. Inhoudsopgave Klachtenregeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Definities 3. Procedure voor behandeling 4. Geschilleninstantie 5. Algemene bepalingen 6. Contactgegevens Inleiding Dit document komt voort uit de eisen die

Nadere informatie

Klachtenreglement Inhoudsopgave

Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement Inhoudsopgave Klachtenreglement... 1 Inhoudsopgave... 1 Intern klachtenreglement... 2 Inleiding... 2 Artikel 1 - Definities... 2 Artikel 2 - Doel... 3 Artikel 3 - Reikwijdte... 3 Artikel

Nadere informatie

Klachtenreglement Zorgmed

Klachtenreglement Zorgmed 1 Klachtenreglement Zorgmed Inhoudsopgave Inleiding 2 Hoofdstuk 1 Definities 3 Art. 1.1. Art. 1.2. Art. 1.3. Art. 1.4. Klacht Klager Medewerker Klachtencommissie Hoofdstuk 2 Procedure voor behandeling

Nadere informatie

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige toonaangevende, deskundige en professioneel opererende organisatie. Zij werkt met betaalde en onbetaalde medewerkers

Nadere informatie

Klachtenreglement. januari 1. Klachten verhogen de kwaliteit van zorg

Klachtenreglement. januari 1. Klachten verhogen de kwaliteit van zorg januari 1 Klachtenreglement 2017 In het klachtenreglement wordt duidelijk uiteengezet hoe er binnen de organisatie wordt omgegaan met klachten. Klachten verhogen de kwaliteit van zorg Versie: 3 Datum:`

Nadere informatie

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland

Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Klachtenreglement Slachtofferhulp Nederland Slachtofferhulp Nederland is een zelfstandige toonaangevende, deskundige en professioneel opererende organisatie. Zij werkt met betaalde en onbetaalde medewerkers

Nadere informatie

KLACHTEN- REGLEMENT KLACHTENREGLEMENT BEROEPSVERENIGING JOBCOACHES NEDERLAND

KLACHTEN- REGLEMENT KLACHTENREGLEMENT BEROEPSVERENIGING JOBCOACHES NEDERLAND KLACHTEN- REGLEMENT 1 Klachtenreglement Geldend voor alle register leden die het vak jobcoaching uitoefenen LANDELIJKE KLACHTREGELING VAN DE Begripsbepaling Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Cutis Marmorata Telangiectatica Congenita & Overige Vasculaire Malformaties KLACHTENREGELING

Cutis Marmorata Telangiectatica Congenita & Overige Vasculaire Malformaties KLACHTENREGELING Inleiding CMTC-OVM doet haar uiterste best om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken. In deze klachtenprocedure is vastgelegd

Nadere informatie

Infinitus zorg klachtenreglement

Infinitus zorg klachtenreglement Infinitus zorg klachtenreglement Inleiding Iedere klant van Infinitus zorg heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht Cliënten

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement 1.2.04 20130426 cliënten ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Klachtenregeling. Directeur De directeur van Pool Management & Organisatie b.v.

Klachtenregeling. Directeur De directeur van Pool Management & Organisatie b.v. Klachtenregeling Inleiding Klachtenregeling Pool Management Academy inzake cursussen, trainingen, opleidingen, coaching of begeleidingstrajecten, uitgevoerd door Pool Management Academy in opdracht van

Nadere informatie

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen

Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Directie Van Mecklenburg Schwerinlaan 1 2741 CW Waddinxveen Klachtenregeling de Bibliotheek De Groene Venen Inleiding Een uniforme regeling voor (wensen,

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Unu

KLACHTENREGLEMENT. Unu KLACHTENREGLEMENT Unu 2 INDIENEN VAN EEN KLACHT... 2 3 BEHANDELING KLACHTEN DOOR Unu...3 4 VERVOLGPROCEDURE... 4 5 KLACHTENCOMMISSIE... 5 6 BEHANDELING VAN DE KLACHT DOOR DE KLACHTENCOMMISSIE..6 7 GEVOLG

Nadere informatie

Gedragscode politieke ambtsdragers gemeente Den Helder 2014

Gedragscode politieke ambtsdragers gemeente Den Helder 2014 Raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 3 rnaart 2014 Besluit nummer : RB14.0003 Onderwerp : Vaststellen Gedragscode politieke ambtsdragers gemeente Den Helder 2014 De raad van de gemeente Den Helder; overwegende

Nadere informatie

K L A C H T E N R E G E L IN G

K L A C H T E N R E G E L IN G KLACHTENREGELING Klachtenregeling Amnesty International, Afdeling Nederland, 2007 Inhoudsopgave I ALGEMENE BEPALINGEN 3 Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Definities Doelstellingen Geheimhouding II DE KLACHTENCOÖRDINATOR

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT. Datum. Onderwerp Klachtenreglement. Auteur Klachtencommissie. 30 januari Datum: 30 januari 2017 Auteur: Klachtencommissie

KLACHTENREGLEMENT. Datum. Onderwerp Klachtenreglement. Auteur Klachtencommissie. 30 januari Datum: 30 januari 2017 Auteur: Klachtencommissie KLACHTENREGLEMENT Datum 30 januari 2017 Onderwerp Klachtenreglement Auteur Klachtencommissie 1 BEGRIPSBEPALINGEN 1. Klacht: Een schriftelijke en uitdrukkelijke als klacht ingediende uiting van onvrede

Nadere informatie