Tussendoortje Schooljaar , nr. 19 ; week 26 (28 juni)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tussendoortje Schooljaar 2011-2012, nr. 19 ; week 26 (28 juni)"

Transcriptie

1 Tussendoortje Schooljaar , nr. 19 ; week 26 (28 juni) officieel mededelingenorgaan van de openbare basisschool Commissaris Gaarlandt te Nijeveen Rembrandtstraat AW Nijeveen Website: OVERBLIJFKRACHT EN EEN SCHOOLCOORDINATOR Algemene informatie: Het Lunchplein is onderdeel van de Speelwerkgroep. Speelwerk is al ruim 20 jaar een professional op het gebied van kinderopvang. De ervaring en de professionaliteit die hierbij is opgedaan, gebruikt Speelwerk vanaf nu ook voor Tussenschoolse opvang. Voor OBS de commissaris Gaarlandt in Nijeveen zijn wij voor de Tussenschoolse Opvang op zoek naar Overblijfkrachten (m/v) en een Schoolcoördinator Wat ga je doen? Je begeleidt een groep kinderen tijdens het overblijven. Affiniteit met de doelgroep (4-12 jaar), een flexibele, enthousiaste en gemotiveerde instelling is van belang. Wat biedt Lunchplein: Wij bieden een vrijwilligersovereenkomst voor de duur van 40 schoolweken. Je ontvangt per overblijfbeurt een vaste vergoeding van 9,00 (belastingvrij). Heb je interesse? Meld je aan via onze website door het invullen van een sollicitatie formulier of neem contact op met Marianne de Wekker tel , FEESTMIDDAG Als opa van Roy en Bryan zou ik een videoopname maken van de Pianoboys. Ik was echter zo onder de indruk van alle talentjes dat ik maar besloot door te filmen. Hiervan staat een compilatie op You Tube onder de volgende link: (Zie website: kopje nieuws). Ik zal ook een DVD maken voor beide scholen die dan gekopieerd kan worden voor eventuele liefhebbers. Mochten er ouders zijn die een langer stukje van hun kind willen dan is dat uiteraard ook mogelijk. M.vr.gr. JCvdT VLAGGEN SCHILDEREN VOOR DE SCHOLYMPISCHE SPELEN De groepen 5 en 6 gingen deze week aan het werk om de vlaggen te schilderen voor de SchOlympische Spelen van volgende week donderdag 5 juli. In groep 4 maakten ze prachtige affiches voor dit fantastische evenement!

2 LIED OEFENEN VAN DE SCHOLYMPISCHE SPELEN Ma.mo.haalden de lln uit gr.8 hun teamgenoten voor de SchOlympische Spelen om in school te gaan oefenen voor hun zelfgemaakte teamlied (door de lln. van gr. 7 en 8). Voor de allerkleinsten erg spannend en voor de oudsten ook, want zij moesten hun team het lied uitleggen, voor zingen en samen laten zingen. Klonk goed en zag er gezellig uit. Nog een week en dan is het al zover! We hopen enorm op goed weer, want het is een dusdanig grote organisatie dat we geen binnenprogramma kunnen maken. Voor de organisatie: De lunch tussen de middag wordt door de school verzorgd. De BSO kan de kinderen van groep 1 en 2 opvangen indien nodig. Mocht dit problemen geven dan kunt u contact opnemen met school.op de website vindt u onder de link SchOlympische Spelen alle info over de tijden, programma s, etc. EHBO examen 2012 We hebben het vrijdag EHBO examen gehad. We gingen met z n zessen tegelijkertijd naar het speellokaal en daar moest je allemaal EHBO-oefeningen doen, zoals: verbinden, mond-op-mond beademing, greep van Routek en stabiele zijligging. Daarna moest steeds een ander groepje en aan het einde van de ochtend kregen we te horen of we geslaagd waren of niet. Als je niet geslaagd was, mocht je het overnieuw doen in Staphorst, maar gelukkig was iedereen geslaagd. Om de juffen en Gerrit te bedanken gaven we ze een ananas. Dat vonden ze erg leuk. Groetjes Isabel en Fleur.

3 SNOEP OP SCHOOL Als school zien we graag dat de kinderen niet teveel snoepen en zo staat het ook in onze schoolgids vermeld op blz. 24: Als een kind jarig is (geweest), mag het de klas trakteren. Wij VERZOEKEN U DRINGEND om uw kind NIET OP SNOEP (dus liever ook NIET op chips!) TE LATEN TRAKTEREN. Helaas komt het in de praktijk nog te vaak voor dat kinderen wel op snoep trakteren. We willen u wijzen op uw verantwoordelijkheid als opvoeder. En als u vindt dat u niet creatief genoeg bent om uw kind een originele, leuke, gezonde en ook nog lekkere traktatie mee te geven, dan zijn OP HET INTERNET VEEL VOORBEELDEN VAN CREATIEVE, LEUKE, GEZONDE EN LEKKERE TRAKTATIES TE VINDEN!!!. Nu komt deze regel regelmatig in een MR en/of OV-overleg ter sprake i.v.m. activiteiten waar snoep om de hoek komt kijken (Avond4daagse, schoolreisjes, etc.). De meeste ouders ons beleid ondersteunen (want suiker is slecht voor het gebit en darmflora). Het komt voor dat een paar kinderen enorm veel snoep bij zich hebben (neem de Avond4daagse maar weer als voorbeeld) en dat anderen een paar sultana s bij zich hebben. De ouders die het goede voorbeeld geven, vinden het behoorlijk frustrerend dat sommigen zich niets van het snoepbeleid aantrekken en ventileren dit bij MR en/of OV. Als team proberen we ouders hier op te wijzen, maar verbieden kunnen we het niet altijd (zeker niet bij activiteiten buiten school waar deze ouders zelf bij zijn betrokken). We proberen de tekst in de schoolgids aan te passsen en blijven hopen dat een ieder zo verstandig is om het snoepen tot een minimum te beperken. SCHOOLREISJES De meesten van u zullen op onze website de foto s van de verschillende schoolreisjes reeds hebben bewonderd, maar een korte impressie kunt u hieronder/-boven zien:

4 FEESTMIDDAG Dinsdagmiddag 19 juni was de jaarlijkse feestmiddag voor de jeugd en de groepen 1 t/m 3 hadden een hele leuke voorstelling van Ari Safari in De Schalle. De kinderen van beide scholen uit Nijeveen uit groep 4 t/m 8 konden op school meedoen aan de voorrondes van Nijeveen got talent.dat er veel talent is in Nijeveen staat buiten kijf, want de winnaars van de voorrondes mochten op het toneel in de feesttent strijden voor de prijzen. Op een gedeelde derde plaats kwam Iris Dorenbos met haar hoofddansje (erg knap om de hele act op je hoofd te staan en dan een dansje met je benen te doen). 1ste waren Maud Lodewijk en Mirte Kikkert met hun originele toneelstukje gevolgd door de aanstekelijke en vrolijke vogeltjesdans. NIEUWE INFO VAN HET LUNCHPLEIN Het schooljaar loopt bijna op zijn einde. Lunchplein informeert u graag over een aantal praktisch zaken, zoals: Vanaf heden is het alleen nog mogelijk om losse strippen te kopen via de ouderlogin, omdat Lunchplein in de loop van volgend schooljaar( ) overgaat naar een nieuw aan- en afmeld systeem voor de tussenschoolse opvang. De strippenkaarten komen dan te vervallen. Daarom vragen wij u, met de aankoop van nieuwe strippen, hier alvast rekening mee te houden. Het is wel mogelijk om meerdere strippen in één keer te kopen. Met de invoering van het nieuwe aan- en afmeldsysteem zullen de kosten uitsluitend via automatische incasso worden geïnd, op basis van geregistreerde aan- en afmeldingen. U kunt Lunchplein machtigen door uw bankrekeningnummer en naam rekeninghouder in te vullen bij Gegevens ouders in de ouderlogin. Gedurende de eerste vijf weken van de zomervakantie is Lunchplein telefonisch niet bereikbaar. Vanaf 27 augustus a.s. kunt u ons weer bereiken. In de vakantieperiode kunt u gewoon gebruik maken van de ouderlogin. Zonder tegenbericht gaan wij er vanuit dat uw kind(eren) volgend jaar weer gebruik maken van Lunchplein. Opzeggingen of wijzigingen in de abonnementsdagen ontvangen wij graag per . Vermeldt hierbij de naam van de school en de naam van uw kind(eren). Voor kinderen die de basisschool gaan verlaten (groep 8) is geen opzegging noodzakelijk. De kan gestuurd worden naar We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een fijne vakantie toe! Met vriendelijke groet, Het Lunchplein MEESTER- EN JUFFENDAG De meester- en juffendag is op wo. 18 juli (zie schoolkalender). De officiële uitnodiging komt na de SchOlympische Spelen. Wilt u er rekening mee houden dat de kinderen van groep 1 t/m 4 deze ochtend een kwartiertje eerder opgehaald kunnen worden (11.45 uur), want de traditionele stoelendans voor groep 5 t/m 8 begint rond deze tijd. Hopelijk levert dat geen onoverkomelijke problemen op voor u.

5 activiteit(en) MEMO Meegegeven of per mail inleveren Mail over de schoonmaakavond van 5 juli (Schie t/m Z) 26-6 Mail over groepsvoorstelling (groep 7) 25-6 Mail over de SchOlympische Spelen 21-6 Mail over Vacature Speelwerk 15-6 Mail over luizen 15-6 Zie ook sportlink op onze fraaie website. MEDEDELINGEN Het volgende Tussendoortje verschijnt op donderdag 12 juli JUNI / JULI 2012 (de meeste data staan ook in de schoolkalender vermeld) Di. 10 juli : Groepsvoorstelling van groep 3 Wo. 11 juli : Beide groepen 4 hebben de groepsvoorstelling Do. 12 juli : Musical van groep 8 in De Schalle Vr. 13 juli: Afscheidfeest groep 8 (voor de kinderen van groep 8 zelf uiteraard) Ma. 10 juli: Groepsvoorstelling van groep 7 (week verplaatst) Wo. 18 juli : Laatste schooldag groep 8 (Meester- en juffendag). verjaardagen van 29 juni t/m 12 juli 29-6 Iris Liemburg (gr. 8) en Joost Ensink (gr. 4b) ; 3-7 Lisa Zwiers (gr. 7) en Moira Farnholt (gr. 8) ; 9-7 Batool Elharty (gr. 4b) ; 12-7 Jowi Brand (gr. 4b) ; EN EEN FIJNE VERJAARDAG GEWENST! Te Koop Verloren Af te halen Gevraagd :

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

GROEP 1 EN 2. Nieuwsboekje voor groep 1 en 2

GROEP 1 EN 2. Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 GROEP 1 EN 2 Nieuwsboekje voor groep 1 en 2 Welkom op de brede school De Kersenboom! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne en leerzame tijd te geven. In het begin is het voor kinderen vaak

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 18. Mededelingen... 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 18 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.... Team/groepenverdeling Per 1 augustus 2015 wordt er een nieuwe onderwijs cao ingevoerd. Dit brengt veranderingen met zich mee en heeft invloed op de

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers,

8 juni 2015. Beste ouders en verzorgers, 8 juni 2015 14 Beste ouders en verzorgers, Vertrek In dit Schoolnieuws wil ik maar meteen met de deur in huisvallen met het volgende bericht: Afgelopen week heb ik het bestuur gevraagd mij ontslag te verlenen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2015

Nieuwsbrief juli 2015 Nieuwsbrief juli 2015 Beste ouders en verzorgers, Bij deze de nieuwsbrief van de maand juli. Tijdens deze laatste schoolweken staan er nog enkele momenten op de planning die voor u als ouders belangrijk

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Informatieboekje. Stichting buitenschoolse opvang. Popeye

Informatieboekje. Stichting buitenschoolse opvang. Popeye Informatieboekje Stichting buitenschoolse opvang Popeye 30 april 2014 Inhoudsopgave bladzijde Algemene informatie: groepen en adressen 3 Groepsgrootte 4 Openingstijden 4 Intakegesprek 4 Pedagogisch beleid

Nadere informatie

Uitnodiging startviering Prisma

Uitnodiging startviering Prisma Nr 1 dinsdag 26 augustus 2014 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wij zijn goed gestart dit schooljaar. Met patat en een eenmalig Kompaskinderkoor. De eeste schooldag zijn er 32 kinderen gestart met oefenen

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust. Met vriendelijke groet, Team OBS Waterrijk Beste ouders, verzorgers, De laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. In deze nieuwsbrief kunt u volop de belevenissen van de kinderen van de afgelopen periode lezen. Zo kijken we terug naar een succesvolle

Nadere informatie

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015

PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Verschil ligt voor de hand PeP-info Digitaal December 2014/ Januari 2015 Deze PeP-info is ook terug te vinden op onze website! Beste ouders/ verzorgers, In deze PeP-info Van de directeur Website Leerlingenpanel

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Adressen. R.K. S.B.O. De Oostvogel. Ouderraad. Medezeggenschapsraad. Directeur De Oostvogel. Groeiacademie. De Groeiling. Inspectie van het Onderwijs

Adressen. R.K. S.B.O. De Oostvogel. Ouderraad. Medezeggenschapsraad. Directeur De Oostvogel. Groeiacademie. De Groeiling. Inspectie van het Onderwijs Adressen R.K. S.B.O. De Oostvogel Scharroosingel 54 2807 CX Gouda Tel: 0182-524424 E-mail : administrateur. oostvogel@degroeiling.nl Web-site : www.oostvogelgouda.nl Directeur De Oostvogel De heer Wilfred

Nadere informatie

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand...

Het Blaadje. Schooljaar 2009-2010 editie september. Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Het Blaadje digitaal. Deze maand... Het Blaadje Schooljaar 2009-2010 editie september mededelingenblad voor ouders/verzorgers van leerlingen van De Wingerd Inhoudsopgave Het Blaadje digitaal... Deze maand.... Het eerste Blaadje van dit schooljaar...

Nadere informatie

1 juni 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18

1 juni 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 1 juni 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 Van de directie De zomer wil nog niet echt doorzetten, maar de voorbereidingen voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing!

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing! 7 juli 2015 2014-2015 nr. 6 Mededelingen Ouders bedankt! Graag willen wij u bedanken voor uw hulp bij allerlei activiteiten die dit schooljaar op school hebben plaats gevonden. De manier waarop u geholpen

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER ANDERE SCHOOLTIJDEN Waarom de overstap naar andere schooltijden? We verwachten dat bij invoering van Andere Schooltijden met korte middagpauze er meer rust en regelmaat voor de

Nadere informatie

Barten 11 8447 BS Heerenveen INFORMATIEGIDS. Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 OBS VAN KLEFFENS. directie.kleffensschool@debasisheerenveen.

Barten 11 8447 BS Heerenveen INFORMATIEGIDS. Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 OBS VAN KLEFFENS. directie.kleffensschool@debasisheerenveen. Barten 11 8447 BS Heerenveen Postbus 56 8440 AB Heerenveen 0513-627552 directie.kleffensschool@debasisheerenveen.nl INFORMATIEGIDS OBS VAN KLEFFENS 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Afscheid groep

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

Brochure Maart 2015 0

Brochure Maart 2015 0 Brochure Maart 2015 0 Voorwoord In ons kindcentrum staat het welzijn van het kind centraal. Naast een bijdrage leveren aan de mede opvoeding en verzorging van kinderen, willen wij ook de unieke ontwikkelingen

Nadere informatie