Juryrapport. Singers & Songwriters Eigentijdse Muziek HIT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport. Singers & Songwriters Eigentijdse Muziek HIT 2014-2015"

Transcriptie

1 Juryrapport Singers & Songwriters Eigentijdse Muziek HIT Op 14 april 2015 vond de HIT Finale Singers & Songwriters plaats in het Patronaat. Onderstaand de rapporten van de jury, in volgorde van optreden van de deelnemers van de avond. Wij bedanken de jury, medewerkers, bezoekers en vooral alle kandidaten voor hun inzet en deelname en voor een geweldige avond!!! - De organisatie - Aicha Echteld I Can t Make You Love Me - Tank If I Ain t Got You - Alicia Keys Haarlem College Wat een fantastische opening van een finale. Loepzuiver gezongen, duidelijk gearticuleerd en een groot zangbereik! Goed dat je voor de finale een pianist had gevraagd, ook al was hij helaas niet helemaal goed voorbereid, waardoor je alsnog een beetje terug gehouden werd, maar dit hield jouw eigen talent niet tegen. Je zong dynamisch en hebt een hele mooie vibrato. Let er wel op dat je met veel energie aan een zin begint, waardoor er een ploffend geluid ontstond. Dit heeft natuurlijk ook met het soort microfoon en de technicus te maken, maar ook met microfoontechniek. De nummers die je had gekozen passen erg goed bij jouw stem, maar ze zijn wel wat vlak, met veel herhaling. Dit is eigenlijk de enige reden dat je niet in de prijzen viel plus dat we de zangers met eigen songs het voordeel van de twijfel gaven. We hopen dat je na school iets met jouw zangtalent gaat doen. Wie weet eerst als achtergrondzangeres bij bijvoorbeeld Shirma Rouse, Raquel Brown, of Ricardo Burgrust en daarna een mooie solocarrière tegemoet. Bob Schrama The Less Travelled Road - eigen werk Parallel Universe - eigen werk Ontspannen kwamen jullie het podium opgelopen tijdens de finale. Het was duidelijk dat de zin er was om lekker muziek te gaan maken. Dat is voor een toeschouwer een fijne start van een performance. Het plezier was duidelijk zichtbaar op het podium, mede omdat jullie geregeld een vrolijke blik naar het publiek wierpen. Bob heeft een bijzonder stemgeluid, het klinkt hees en warm. Dit aparte geluid is je charme, maar pas op dat het geen trucje wordt. Dan kan het een valkuil worden en wordt het eentonig. Dit was vooral het geval in het eerste nummer, The Less Travelled Road. Probeer niet te lang achter elkaar in hetzelfde lage register te zingen en let goed op je timing. Dit pakte beter uit tijdens het tweede nummer. Hier zat duidelijk meer melodie in. Het liedje breekt heel mooi op in het refrein. Het heeft een duidelijke climax. Leuke tekst!!

2 Ook mooi is de afwisseling met de mondharmonica en fluitsolo. Hierop werd goed gereageerd door de zaal. Als je nog geen zangles hebt raden we je aan aan om dat te gaan doen. Je leert dan je stem op verschillende manieren te gebruiken. Blijf veel spelen en zingen en vooral ook muziek te luisteren. Veel naar bands en andere sing and songwriters te luisteren. We hopen jullie dan ook graag nog eens bij het HIT te zien, danwel ergens anders. Lana Vink Thinking Out Loud - Ed Sheeran Kiss Of Life Sade Montessori College Aerdenhout Heel dapper hoe je op het podium stond! Je timing was veel beter dan bij de halve finale, maar let ook goed op jouw Engelse uitspraak. Mooi dromerig gezongen, maar sommige lastige melodieën waren wat off-tune. Een groot risico als je met een backingband speelt, is hoe je het einde van een nummer naar het publiek brengt. Loop je al af, of blijf je staan? Kijk je het publiek aan, of blijf je in jezelf gekeerd? Probeer hier goed over na te denken, want het einde van een song is net zo belangrijk als een sterk begin. Ook waren we erg benieuwd of jouw keuze voor de begeleiding bewust gekozen was,of dat er geen mogelijkheid was voor een live begeleiding. Telkens als je voor op het podium stond was jouw impact van je zang en eigenlijk totale performance ongelooflijk groot. Jij was dan echt de zangeres en de muziek was jouw begeleiding, maar wanneer je je wat terugtrok naar achteren op het podium nam de muziek jou over en leek je meer een achtergrond zangeres, dus hou die energie en lef hoog, waardoor je een supersexy sterke vrouw uitstraalt! Marit Mesman & Anouk Ros Zo n Dag - eigen werk (Marit) Jij Mag De Prins Zijn - eigen werk (Marit) Mendelcollege Wat hebben jullie een unieke uitstraling. Dat is het eerste wat opvalt: Jullie kijken positief de zaal in en dat doen lang niet alle deelnemers! De presentatie en muziek waren aanstekelijk vrolijk. Het spel en de zang waren nog niet helemaal perfect, maar jullie muziek was heel eerlijk en de teksten ontwapenend.! De liedjes zijn van een hoog niveau. De Melodieën zijn goed gevonden en de teksten zijn geweldig en catchy. We horen veel invloeden van Paul McCartney en meer van deze tijd, Nielson. Jullie zijn zeer talentvol. Blijf vooral veel liedjes schrijven en optreden, vooral dat laatste is belangrijk. want dan wordt het samenspel wel strakker.!

3 Sanne Brouwer & Kim Nanninga Stedelijk Gymnasium In Your Head - eigen werk (Kim) Taken Up The Time - eigen werk (Sanne) Jullie zijn naar onze mening een heel goed sing and songwriters duo. Leuk dat jullie van allebei een nummer hebben gespeeld. De gitaarideeën en arrangementen waren sterk, maar de uitvoering kwam niet helemaal lekker uit de verf. Het gitaarspel kan iets constanter (zorg dat de gitaar van te voren goed gestemd is!) en de vocals zuiverder. Als tip willen we geven dat één van jullie het voortouw neemt voor de timing van het liedje, want af en toe wachtten jullie op elkaars timing. Probeer of je de zangmelodieën net zo sterk en creatief als de gitaarpartijen kan maken, dan denken we dat jullie met sprongen vooruit gaan en wie weet volgend jaar de finale winnen, want die potentie hebben jullie zeker. In ieder geval hopen we dat jullie met elkaar blijven schrijven en spelen. Jullie zouden ook kunnen overwegen om een grunge- stonerachtige bandformatie te starten. Eva Feijt Secret - eigen werk Who Are You - eigen werk Knap dat je zo recht uit je hart durft te zingen en ons deel te laten zijn van jouw emoties. Je bent serieus en durft je te laten gaan. Je speelt goed piano en hebt een mooie zuivere stem, deze kwam nog duidelijker naar voren tijdens de finale in het Patronaat en zelfs bij de halve finale maakte je al indruk met jouw optreden. Pas wel op voor de vele uitspattingen, vertragingen en versnellingen in het nummer, daardoor gaat de spanning er een beetje af. Je zou daarentegen wel wat meer afwisseling in volume kunnen maken. Ook de pianoakkoorden waren vrij vlak. Dit wordt in popmuziek opgevangen door een hippe productie, maar alleen op de piano blijft het niet helemaal overeind staan. Goed luistervoorbeeld zou Stay van Rihanna kunnen zijn. Je hebt talent wat je nog verder uit kunt bouwen en je zou zelfs een goede songwriter voor een band zijn. Blijf veel spelen en schrijven en heel veel muziek luisteren. We zijn er van overtuigd meer van je te gaan horen in de toekomst!! Jessie van Woerkom Voodoo Doll - 5 Seconds Of Summer Foolsgold - One Direction Haarlem College Goede aandacht voor kleding (onder andere de bloemenkrans) en presentatie. Goed dat jullie bij het tweede snellere nummer gingen staan in plaats van zitten. Als je live speelt is het goed om van te voren te bekijken of je het bereik hebt voor het nummer wat je wilt spelen. Het couplet van het eerste nummer is eigenlijk net te laag voor je, het refrein zing je daarentegen mooi en zuiver. Een optie is natuurlijk om het nummer te transponeren.

4 Over het gehele optreden wiebelt de kwaliteit van de zang nog wel, maar de uitvoering was een stuk beter dan de halve finale. Voor één van de jongste deelnemers is het een hele prestatie om met zo'n sterke uitstraling in het Patronaat te staan! Veel succes en vooral doorgaan! Davy Lourenburg & David Breebaart One Day - eigen werk Lisa - eigen werk Jullie zijn een superduo. Professioneel en een hele relaxte uitstraling, alsof jullie al jaren! samenspelen, erg knap! De twee liedjes getuigen van heel veel talent. Het gitaarspel van Davy past prima bij de zwoele stem en teksten van David en ook de 2e stem was zuiver en sterk. Het klinkt erg volwassen en swingde de pan uit. Soms is het tekstueel wat minder en de dubbele modulatie is wat ons betreft wel erg cliché, maar ja als het werkt, dan werkt het! Let er ook op dat je goed in de microfoon zingt, soms zing je er overheen, waardoor je stem wat ieler wordt. Ga lekker veel optreden, een tour langs alle strandtenten in Nederland is gewoon mogelijk. Jullie hebben de tijd mee, wat betreft jullie sound, dus pak jullie kansen! Kim Hulshoff Forcefield - eigen werk Mr. Know It All - eigen werk Sancta Maria Je hebt een mooie warme, niet opdringerige stem. Probeer volgende keer eens met een dunnere plectrum te spelen. We denken dat dat jouw gitaarsound ten goede komt. De songs waren sterk.niet te lang en sterke eindes. Dat klinkt als een vreemd compliment, maar dat is echt knap. Geen onnodige bridges of extra refreinen. De zang en begeleiding op de piano en gitaar waren prima en door de goede dynamiek bleef het spannend. We zijn heel benieuwd hoe jouw muziek door een band gespeeld zou worden. Misschien is dit een idee voor de toekomst?!! Dune Brouwer & Kaj Zwanenburg Pain Is - Alex Hepburn One Of A Kind - eigen werk Rudolf Steiner College Wat een sterke refreinmelodie in jullie eigen song. De begeleiding op de gitaar was goed, maar er zaten wel wat slordigheidsfouten in. De zwoele stem van Dune mist soms wat toonvastheid en vooral de hoge tonen waren niet helemaal zuiver. Je zong wel vol overgave, dus dat maakte het geheel weer goed.

5 Het eigen nummer is goed opgebouwd, heeft een mooie tekst en gaat niet vervelen, maar het lijkt wel alsof Dune beter een cover zingt, dan haar eigen nummer. Misschien hebben jullie nog niet helemaal duidelijk voor ogen hoe je het wilt hebben? Op het podium zit wel een duo dat goed op elkaar ingespeeld is. We hopen jullie volgend jaar weer bij het HIT tegen te komen, omdat we benieuwd zijn naar jullie vooruitgang en omdat jullie goed als duo bij elkaar passen. HIT-Jury Eigentijdse Muziek Singers & Songwriters Jeroen Roelofsen Mindel Koning Joost Dobbe Menzo Schrik

Let op intonatie. Timing van de piano en de zang, beter op elkaar afstemmen. De uitstraling van de band mag meer richting die van de zangeres.

Let op intonatie. Timing van de piano en de zang, beter op elkaar afstemmen. De uitstraling van de band mag meer richting die van de zangeres. Nr. Act Titel 1 ROHS Tremors Zangeres moet letten op de intonatie en mag meer kracht geven. Blijf verstaanbaar. 2e stem beter kleuren/intoneren. Met dynamiek kan meer gespeeld worden. Let op de volumes

Nadere informatie

Anouk Wolf Coornhert Presentatie bij je opening was erg sterk. Je bent zeer comfortabel op het podium, dat is heel fijn om naar te kijken.

Anouk Wolf Coornhert Presentatie bij je opening was erg sterk. Je bent zeer comfortabel op het podium, dat is heel fijn om naar te kijken. Juryrapport HIT Singer-Songwriters 2017 Naar aanleiding van de Finale Singer-Songwriters op 11 april 2017 in Patronaat (voorafgegaan door de masterclass op 18 maart bij Flinty s) heeft de jury per act

Nadere informatie

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED

ZINGEN BRAINSTORM MET DE KLAS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN LIED ZINGEN Zang mag niet ontbreken in de BZTband XXL! Daarom zijn we op zoek naar een klas die graag samen zingt. Zing je al vaak met je klas, dan kun je meteen aan de slag. Zo niet, dan heb je hopelijk iets

Nadere informatie

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent? 1. Singer Songwriter 1

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent?   1. Singer Songwriter 1 Workshop Handleiding wat is jouw talent? 1 Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Introductie én opzet van de workshop Singer Songwriter Bekijk de introductievideo

Nadere informatie

Vb. Verloop relatieve energie in een song met een traditionele vorm: Tijd. Dit relatieve energie niveau wordt door verschillende elementen beïnvloed:

Vb. Verloop relatieve energie in een song met een traditionele vorm: Tijd. Dit relatieve energie niveau wordt door verschillende elementen beïnvloed: Energie & spanning Relatief energie niveau In het vorige hoofdstuk hebben we gelezen wat tekstuele ingrediënten kunnen zijn om een luisteraar actief te betrekken in je verhaal. Het gebruik van zintuigen

Nadere informatie

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder Binnenkort gaan jullie kijken naar Drop of Dronder, een super swingende talentenshow. Muziektalenten strijden met elkaar en de winnaar wordt misschien wel wereldberoemd.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld.

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld. Naam:.... Klas:. Herhalen is iets nog een keer spelen zonder er iets aan te veranderen. Als je in een muziekstuk het motief alleen maar herhaalt, wordt het wel een beetje saai. Daarom maakt een componist

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Ik ben Kiki, maar mijn echte naam is Quirijn (links op foto). Muziek betekent heel veel voor mij, omdat ik al muziek maak sinds ik

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Casa da Musica Forum - Muziekschool Oostende - Hedendaagse Pianoles Zangles Gitaarles te West-Vlaan Generated: 19 January, 2019, 20:56

Casa da Musica Forum - Muziekschool Oostende - Hedendaagse Pianoles Zangles Gitaarles te West-Vlaan Generated: 19 January, 2019, 20:56 Voice woensdag 13u10 Posted by Trybou - 2015/11/18 16:04 Lieve Catalina, Hier vind je het begin van het liedje van Hooverphonic maar nu in een hogere versie. Dit kun je thuis alvast goed oefenen. Indy,

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

Beeldverslag Scholingstraject 21 januari - 5 juni 2008 in het Evean Douwes Dekkerhuis Les 1. tekenen. Leuk hoe iedereen hierin opgaat.

Beeldverslag Scholingstraject 21 januari - 5 juni 2008 in het Evean Douwes Dekkerhuis Les 1. tekenen. Leuk hoe iedereen hierin opgaat. Les 1 Direct in de creatieve activiteit en samenwerken. Vanuit de ervaring van het doen, de waarnemingen die je zelf doet en opschrijft, je vragen ontwikkelen. De waarnemingen en vragen met de anderen

Nadere informatie

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles

Verslag leerorkest studieochtend. Zingen tijdens de instrumentale groepsles Verslag leerorkest studieochtend Zingen tijdens de instrumentale groepsles 6 maart 2012 Muziekcentrum Zuidoost 7 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Noord 9 maart 2012 Muziekschool Amsterdam Docent: Otto

Nadere informatie

Oefen het lied Blijf bij mij

Oefen het lied Blijf bij mij Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Blijf bij mij Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF

Nadere informatie

Presenteren the easy way

Presenteren the easy way Presenteren the easy way Dit is een uitgave van Marie-Jose Custers van CustersCoaching (niets uit deze uitgave mag gekopieerd worden) Voor de meeste mensen is presenteren een echte opgave. Ze weten dat

Nadere informatie

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.*

Hosanna. Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* & speelblad Hosanna Hosanna! Hosanna! De Heer komt voorbij. Zwaai met de takken en zing nu blij.* Hosanna! Hosanna! Hij is onze Heer. Leg alle jassen maar voor Hem neer. ** * Doe of je een palmtak in je

Nadere informatie

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen:

Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Een goede muziekles bestaat meestal uit drie onderdelen uit de domeinen: Zingen Muziek maken Luisteren naar muziek Bewegen op muziek Muziek vastleggen Spreken over muziek Voorbeeld: Domein stap 1. Zingen

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 5: Tips voor het samenspelen Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten...

Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten... Inhoud Inleiding... 3 Ideeën... 3 Liedjes... 3 In ontwikkeling... 3 Wie Durft - beschrijving van de voorstelling... 4 Liedteksten... 6 Woordenlijst Wie durft... 8 Lessuggesties... 9 2 Inleiding Voor u

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 2.0 juli 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 2.0 Stellingen

Nadere informatie

Najaar 2016 Plug In Music

Najaar 2016 Plug In Music Najaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Voorspellen en tekst lezen

Voorspellen en tekst lezen 1. Lees de uitleg. Voorspellen en tekst lezen Wat staat er ook weer in het stappenplan? Voor je een tekst gaat lezen, voorspel je waar de tekst over gaat. Kijk eerst goed hoe de tekst eruitziet. Lees de

Nadere informatie

Je hoeft natuurlijk niet voor niets op ons te stemmen, je krijgt er ook wat voor terug.. Bijvoorbeeld een huiskamerconcert,

Je hoeft natuurlijk niet voor niets op ons te stemmen, je krijgt er ook wat voor terug.. Bijvoorbeeld een huiskamerconcert, DCMA VIP CONCERT RAMBLIN BOOTS DCMA Nieuwkomer van Het Jaar en Akoestische Band "Little Ramblin`Boots van Het Jaar 2018. Omdat er massaal gestemd is op deze band en in maar liefst vijf categorieën genomineerd

Nadere informatie

Jurycommentaar Kleine Prijs Vrijdag

Jurycommentaar Kleine Prijs Vrijdag Jurycommentaar Kleine Prijs Vrijdag 1 Renée Spijker Butterfly live begeleid Mooi eigen stem geluid, zeer zuiver gezongen. Netjes een stukje techniek er in verwerkt. Let op dat het goed in verhouding is.

Nadere informatie

Over de streep. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent, zou je weten dat.. 3. Cadeautje.. 3. Stap over de streep als 3.

Over de streep. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent, zou je weten dat.. 3. Cadeautje.. 3. Stap over de streep als 3. Over de streep Inhoud Over de streep. 1. Zaalindeling... 2. Hoe ziet de dag eruit?.. 2. Hoe ziet de workshop eruit?.. 2. De groep(en). 2. Wat te doen als.. 3. Hoe. 3. Uit de knoop. 3. Als je me echt kent,

Nadere informatie

Stellingen leerlingvragenlijst

Stellingen leerlingvragenlijst Stellingen leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 1.0 sept 2011 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst Stellingen en toelichtingen

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 4: Kinderen en geld Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief Huishouden

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Muziekmethode voor basisonderwijs Docentenhandleiding voor groep 3. Jennemieke Snijders. Uitgeverij Lambo telefoon: 026-3515613

Muziekmethode voor basisonderwijs Docentenhandleiding voor groep 3. Jennemieke Snijders. Uitgeverij Lambo telefoon: 026-3515613 Muziek en Meer Muziekmethode voor basisonderwijs Docentenhandleiding voor groep 3 Jennemieke Snijders Uitgeverij Lambo telefoon: 026-3515613 Parkstraat 30 internet: www.lambo.nl 6828 JJ Arnhem e-mail:

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

les 1 The sunshine doel

les 1 The sunshine doel 44 Moet je doen muziek groep 7 les 1 zingen luisteren spelen vastleggen bewegen The sunshine De les begint met het zingen van een zomers lied over activiteiten in de zon. Daarna beelden de leerlingen met

Nadere informatie

Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance

Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance Vertaling Engels Famous Last words- my chemical romance Vertaling door een scholier 1737 woorden 4 maart 2007 8,3 5 keer beoordeeld Vak Engels Famous Last Words My Chemical Romance T: My Chemical Romance

Nadere informatie

Beoordelingsrapport. Festival ter lering en vermaak 16 februari 2013 Dru cultuurfabriek Ulft. Zuiver, duidelijk, ritmisch. Mooie simpele presentatie

Beoordelingsrapport. Festival ter lering en vermaak 16 februari 2013 Dru cultuurfabriek Ulft. Zuiver, duidelijk, ritmisch. Mooie simpele presentatie Beoordelingsrapport Festival ter lering en vermaak 16 februari 2013 Dru cultuurfabriek Ulft Naam groep: Glazzy Naam beoordelaar: Jan Draaijer Nummer 1 (Rolling in the Deep) Zuiver, duidelijk, ritmisch.

Nadere informatie

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders Onbekend/onbemind???? In deze rubriek een interview over artiesten die nog niet zo heel erg bekend zijn en dat wel verdienen. In deze eerste aflevering met Victoria Eman. Dolf: Hoi Victoria welkom hier

Nadere informatie

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A

Presentatie Feedback. Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Presentatie Feedback Door: Tim Janssen Klas: GDD1A Inhoud Reflecties Voorbereiding presentatie Reflecties Silver Huber: Breakdance Goede duidelijke presentatie. Heel helder en goed te horen. Leuk dat ie

Nadere informatie

Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015

Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015 Effectmeting onder leerlingen en leraren 2014-2015 Gegevens meting leraren Respons : 45 leraren, 21 mannen & 24 vrouwen Scholen : Blariacum College (Venlo) Summa College (Eindhoven) Vakcollege Tilburg

Nadere informatie

M E N E E R & M E N E E R

M E N E E R & M E N E E R lesbrief M E N E E R & M E N E E R een voorstelling van Frank Cools & Steve De Schepper 1 Ze zingen. Ze swingen. Meneer en Meneer. Meestal samen. Soms de ene meneer alleen. Soms de andere. Maar het liefst

Nadere informatie

TIP. Hoe kom je aan zo'n backingtrack?

TIP. Hoe kom je aan zo'n backingtrack? Zing met een groepje een liedje met begeleiding van een CD waarop de (instrumentale) begeleiding staat van het lied dat je zingt. Zo'n instrumentale begeleiding heet een backingtrack. Op de backingtrack

Nadere informatie

Once In A Blue Moon Festival

Once In A Blue Moon Festival Once In A Blue Moon Festival In het Amsterdamse Bos werd de eerste editie van het Once In A Blue Moon Festival. Het festival is voor iedereen die van Americana,Roots,Countrypop en Rock invloeden houd.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer

Ivar Key Oosterloo. Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Ivar Key Oosterloo Over muziek, The Voice of Holland en Deventer Hij is dit najaar een van de favorieten voor de titel Voice of Holland 2012. Hij schrijft zijn eigen muziek en treedt al jaren op met zijn

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Didactisch partnerschap

Didactisch partnerschap Didactisch partnerschap Vijf routekaarten om lastige situaties in het samenwerken met ouders te hanteren Het klinkt zo mooi: didactisch partnerschap. Zie daar als leraar maar eens een goede invulling aan

Nadere informatie

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek

DieDrie. Lesbrief bij de voorstelling Zeg het met muziek DieDrie Lesbrief bij de voorstelling Muziekles (deel1) ±35 minuten (incl. filmpjes) (uitleg en filmpjes) Groep 3 t/m 8 Hoe? In groepjes op 1 of meer computers (met internet), of klassikaal met beamer of

Nadere informatie

OE 2: Lessen voor digitaal schoolbord. Maaike Fris 451454 Haarlem Minor ICT Sacha van de Griendt Wilbert Zwanenburg januari- april

OE 2: Lessen voor digitaal schoolbord. Maaike Fris 451454 Haarlem Minor ICT Sacha van de Griendt Wilbert Zwanenburg januari- april OE 2: Lessen voor digitaal schoolbord Maaike Fris 451454 Haarlem Minor ICT Sacha van de Griendt Wilbert Zwanenburg januari- april Inhoudsopgave Inleiding Pagina. 3 1. Beschrijving van les één Pagina. 4

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

Muzieklessen groep 5:

Muzieklessen groep 5: Muzieklessen groep 5: We kwamen de gymzaal van de kleuters binnen. Er stond een man met een gitaar, en er lagen matten. Daar moesten we gaan zitten. Hij had meer gitaren mee, hij liet de namen van de gitaren

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

Technische Rider. Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216

Technische Rider. Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216 Technische Rider Contactinformatie: Contactpersoon: Niels Helder E-mail: Niels.Helder@gmail.com Telefoon: +31 (0)6 4438 4216 Gezelschaps- en transportinformatie: Reisgezelschap: Transport: Bandleden: 5

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

Daar komt de boegieman!

Daar komt de boegieman! Daar komt de boegieman! Lesbrief bij het theaterconcert Daar komt de boegieman! van Jeroen Schipper en de Boegieman-band voor groep 1 tot en met 4 Inleiding Hallo, Mijn naam is Jeroen Schipper. Ik ben

Nadere informatie

Warm Them Up - Inzingen Met Meer Resultaat

Warm Them Up - Inzingen Met Meer Resultaat Warm Them Up - Inzingen Met Meer Resultaat bladzijde 1 Warm Them Up - Inzingen Met Meer Resultaat pagina 1 Warm Them Up Inzingen Met Meer Resultaat Inhoud Voorwoord! 2 Inleiding! 3 Focus! 4 Adem! 4 Stem

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Oefen het lied Billy Jean

Oefen het lied Billy Jean Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Billy Jean Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaoke band (hier openen) OF

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for

Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Tekst: Lucia Marthas en Tjeerd P. Oosterhuis Productie & muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Institute for Performing Arts 1 Inleiding Koningsspelen 2016 Dit jaar maakt

Nadere informatie

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014

Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Evaluatie Kennissessie met en bij Philips Healthcare 25 november 2014 Verwachting en aanbeveling Heeft de bijeenkomst aan jouw verwachting voldaan? Toelichting: Erg goede sprekers, zoals gebruikelijk.

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap

Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Lesbrief bij de voorstelling Tik Tak Slaap Babette Groenewege Feikes Huis Introductie Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Tik Tak Slaap: een voorstelling over Pop die niet kan slapen en

Nadere informatie

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE VOOR het LEUKSTE e j t i u m tea WAT DOET EEN CREATIEF UITJE MET JOUW BEDRIJF? dan waar je op dat moment mee bezig bent. Dus ook niet aan die lastige casus. Paintbar GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE A!

Nadere informatie

The voice of Holland workshops

The voice of Holland workshops Presenteert The voice of Holland workshops Wie zijn wij? Babette Labeij is de bekendste zangcoach van Nederland. Zij is als zangcoach te zien bij televisieprogramma s als The voice of Holland en The Voice

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag door een scholier 1009 woorden 24 maart 2015 5,4 21 keer beoordeeld Auteur Genre Lydia Rood Dagboek Eerste uitgave 2005 Vak Nederlands

Nadere informatie

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids

KUNSTLES. 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids KUNSTLES 2014 Suzan Overmeer Jazz4kids ELLA, EEN SWINGEND SPROOKJE Binnenkort gaat jullie klas naar Ella, een swingend sprookje, van Jazz4kids. Het verhaal van Ella lijkt op het sprookje van het lelijke

Nadere informatie

Piet Huijgens AV AFIAP

Piet Huijgens AV AFIAP Piet Huijgens AV AFIAP Deze geeft u wat handvaten die u kunt toepassen in uw AV Het is geen vervanging van de Workshop AV die dieper op de materie ingaat met veel visuele voorbeelden die het geheel een

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Viering van de bijzondere dienst in De Bron. David en Goliath

Viering van de bijzondere dienst in De Bron. David en Goliath Viering van de bijzondere dienst in De Bron David en Goliath Voorganger: ds. Nelleke Beimers M.m.v. Koor Eigenwijs Bewoners van de tehuizen Voor de dienst zingt het koor Eigenwijs voor ons Samen beginnen

Nadere informatie

BETTER. bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013. joost-visser.nl producties

BETTER. bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013. joost-visser.nl producties BETTER bandlessen Deltion College opleiding Artiest (muziek) 4 september 2013 lesplan! Thema: BETTER! Periode 1! 5 leadsheets per persoon! Deze songs spelen! Iedereen start met Hey Jude (the Beatles)!

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Oefen het lied Blijf bij mij

Oefen het lied Blijf bij mij Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Blijf bij mij Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Blackbird Arrangement: Daryl Runswick

Blackbird Arrangement: Daryl Runswick Blackbird Arrangement: Daryl Runswick Analyse voor de dlv Tijs Krammer Inleiding 2 Vormanalyse 2 Harmonische analyse 3 Startpunten 4 Dirigeerlijn 4 Interpretatie 5 Appendix het arrangement 6 INLEIDING

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Een verlegen man of vrouw met wat sullige kleding. Hij wil een popster worden en zo komt hij ook uit de machine.

Een verlegen man of vrouw met wat sullige kleding. Hij wil een popster worden en zo komt hij ook uit de machine. Dit zijn de rollen: Professor Otto Humanov Een warrige professor, rare bewegingen en een rare stem. Hij is met honderd dingen tegelijk bezig en is heel gespannen of zijn machine wel gaat werken. Assistent

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie