Wildlife- en natuurprojecten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wildlife- en natuurprojecten"

Transcriptie

1 Wildlife- en natuurprojecten Zuid-Afrika Cheetah Conservation Course Bij dit wildlifeproject leer alles over natuurbeheer, diersoorten, bush survival, enz. Je helpt ook mee met bijvoorbeeld het voeren en verzorgen van dieren. Daarnaast doe je mee aan een bush sleep-out en een safari op de rug van een olifant. Naast cheeta s worden er ook andere wilde dieren opgevangen. Monkey Rehabilitation Centre Het Monkey Rehab centre projectis een gemoedelijke familieproject waar je leert over apen en hun gedrag. Je maakt hun hokken schoon en verzorgt en voert de apen, voornamelijk meerkatten. Ook werk je soms mee aan medische verzorging en onderzoek van apen en andere dieren. GVI South Africa Help mee aan onderzoek naar o.a. leeuwen, olifanten, luipaarden en ander groot wild. De eerste week leer je technieken als tracking met radiotechnologie. Ook krijg je les over o.a. diergedrag, dierensporen en wildlife management. De weken daarna help je met onderzoekswerk en kampactiviteiten. Ook kan je je specifiek richten op leeuwen onderzoek. Ook biedt GVI je de mogelijkheid een opleiding te volgen tot ranger in Afrika. Lion Breeding and Research Project Voor enthousiaste, actieve vrijwilligers. Je zal vooral leeuwenwelpjes voeden en verzorgen. Maar je gaat mogelijk ook zieke leeuwen verzorgen, eten bereiden, hokken verschonen of voorlichting geven aan schoolkinderen. Het onderzoeks- en fokproject heeft ook een educatieve functie. Jaarlijks komen hier duizenden kinderen om te leren over het belang van natuurbehoud. Awesome Africa In de provincie Limpopo, niet ver van Botswana. Naast het volgen en monitoren van cheeta s, buffels en andere dieren help je als vrijwilliger met bijvoorbeeld onderhoudswerk aan het reservaat (hekken, vegetatie), het vangen en verplaatsen van dieren, educatieve projecten in de buurt en het observeren van andere dieren.

2 KwaZulu Big 5 reservaten Als vrijwilliger van dit wildlifeproject bevind je je in één van de meest authentieke en traditionele plekken van Zuid-Afrika: Zululand. Oftewel Kwazulu Natal. Een waanzinnig mooi gedeelte van Zuid-Afrika waar heel veel natuurreservaten zijn en waar veel diersoorten nog in het wild voorkomen. Ten minste...als ze goed beschermd worden. Want door de uitbreiding van de steden, door de onwetendheid van de lokale bevolking en door stropers worden steeds meer dieren bedreigd in hun voortbestaan. Ga als vrijwilliger aan de slag in 1 of meerdere reservaten in KwaZulu Natal. Tijd voor actie! Wildlifefotografie Leren fotograferen en foto's maken van wilde dieren in de wildernis van het Thanda Private Game Farm, Zuid-Afrika. En ook nog je steentje bijdragen aan het behoud van de natuur. Het kan allemaal met dit project! Big Cat, Elephant, Rhino Reasearch & Conservation Project In het Thanda Game Reserve kun je aan de slag als vrijwilliger. Denk je eens in: een dagelijkse ontmoeting met de zwarte neushoorn, hem 's nachts volgen om te onderzoeken wat hij doet, wat hij eet, waar hij naar toe gaat. Of analyseren wat een kudde olifanten allemaal doet na hun introductie in de Game Reserve. Ooit een leeuw van dichtbij gezien? Zonder een groot en stevig hek ertussen? Ook dat gaat gebeuren! Het lijkt op een verhaal uit een stoer jongensboek, maar je kunt het allemaal meemaken! Wildlife Learning Experience 2 weken lang onderdompelen in de Afrikaanse natuur. Leer en geniet onderbegeleiding van ervaren gidsen. Volg workshops, ga de natuur in, doe verschillende excursies en ontdek Kruger Park! Zambia Lion Rehabilitation and Conservation Project Onderzoek doen naar leeuwenpopulaties in een natuurreservaat? Dat kan en dat moet! Het aantal leeuwen in Afrika is de laatste decennia enorm afgenomen. Door de jacht en veranderingen in de leefomgeving is er nog maar een klein percentage overgebleven. De deelnemers aan dit project hebben maar één doel: bescherming van de koning van het dierenrijk.

3 Seychellen GVI Conservation Projects Onderzoek te midden van koraalriffen in kristalhelder water of in de bossen vol unieke palmbomen (Coco de Mer). Je doet mee aan onderzoek naar de conditie van het koraal en de visstand. Of je helpt met het beschermen van de natuur op en rond de eilanden. Je verzamelt gegevens voor het ontwikkelen van beleid ten aanzien van natuurbescherming op de Seychellen. Voor het Marine programma moet je duikervaring hebben, voor het Terrestrial project is dat niet nodig. Namibië Olifantenproject Een bijzondere natuurproject in Namibië. Het project heeft als doel mens en olifant met elkaar in harmonie te laten leven, door oa. bescherming van waterbronnen van de boeren en voorlichting aan de bevolking te geven. Voor liefhebbers van outdoor-avontuur! Kenia Masai Mara Vanuit dit prachtie reservaat zul je je inzetten als vrijwilliger. De projecten staan in het teken van duurzaamheid en worden georganiseerd door de African Impact Basecamp Foundation. Zij proberen door middel van onderzoek en educatie een balans te vinden in de gespannen verhoudingen tussen de Masai en hun natuurlijke leefomgeving. Een prachtige combinatie van zowel een sociaal als een wildlife project. Zimbabwe Hands on Lion Conservation Volunteer Project Als vrijwilliger dagelijks bezig zijn met het verzorgen en observeren van (baby) leeuwen middenin de prachtige natuur van het Masuwe National Park. Doel van het project is om zo veel mogelijk leeuwen weer uit te zetten in de natuur. Hulp is nodig, ze wachten op je!

4 Tanzania Dolphin Research & Marine Conservation Als vrijwilliger help je mee met het onderzoeken naar de relatie tussen de dolfijnen en de steeds groter wordende groep toeristen die de dolfijnen van dichtbij willen zien. Een zeer nuttig vrijwilligersproject in een fantastisch mooie omgeving. Flipper, here I come! Indonesië Animal Rescue Center (Sulawesi) Op Sulawesi in Indonesië heb je als vrijwilliger de mogelijkheid om mee te helpen in het Dieropvangcentrum. Of liever gezegd: het Rescue Centre. Want in deze opvang komen dieren die gered zijn uit de handen van de wereldwijde illegale en commerciële handel in beschermde diersoorten. De internationale haven van Bitung een populaire doorgangsroute voor dit soort illegale praktijken. Via de Filipijnen worden deze beschermde dieren verkocht aan 'de rest van de wereld'. Hoog tijd om daar een stokje voor te steken. Als vrijwilliger kun je daar je bijdrage aan leveren. Realiseer je wel dat je deze foute handen nooit helemaal kunt stoppen want foute handelaren zullen er altijd zijn. Maar ieder gered dier is er weer één! Thailand Olifantenproject Thailand Je kent de beelden vast wel: olifanten die moedeloos door de straten van een stad sjokken met goedbetalende toeristen op zijn rug. Kortgehouden door zijn mahout (verzorger) en soms behoorlijk 'on-olifants' behandeld om hem in het gareel te krijgen. Brrr, niet het beeld dat wij voor ogen hebben als het om deze 'Gentle Giants' gaat. Het doel van dit project is om deze olifanten een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving te bieden. Deze leefomgeving is een beschermd natuurgebied en de olifanten worden voordurend in de gaten gehouden. Op deze manier zouden er (semi-) wilde kuddes moeten ontstaan waardoor het uitsterven van dit prachtige dier wordt voorkomen. De beste oplossing was natuurlijk om ze helemaal vrij te laten in het wild, maar gezien hun verleden kan dat helaas niet meer...

5 Olifantenproject Centraal Thailand Er zijn in Thailand nog maar 2000 tot 3000 wilde olifanten die in de jungle leven. Hun bestaan wordt met uitsterven bedreigt omdat ze steeds minder bos en jungle tot hun beschikking hebben door de oprukkende steden en industrialisatie. Daarnaast zijn er vele olifanten die vroeger in de industrie werden gebruikt voor het verslepen van boomstammen en andere zware materialen. Door de komst van machines zijn ze overbodig en worden ze gebruikt voor toeristische doeleinden in grote steden. In deze steden komen ze ook met hun mahouts om te bedelen voor geld en eten. Gevaarlijk en mens/dieronvriendelijk! Het olifantenproject zorgt voor de opvang van deze werkloos geworden olifanten en geeft ze een olifantwaardig bestaan terug. Niet dat ze in de natuur terug kunnen worden gezet, daarvoor zijn ze te veel 'vermenselijkt'. Maar in dit kamp worden ze goed verzorgd, krijgen ze voldoende te eten en kunnen ze doen wat ze het leukst vinden: lekker badderen in het water van de rivier. Droge kleren meenemen! Sri Lanka Olifantenproject Sri Lanka Dit unieke project ligt bij het Wasgamuwa National Park, dit is één van Sri Lanka's oudste parken en staat vooral bekend om haar Sri Lankaanse olifanten. De uitzichten over rivieren, bergen en vlaktes in dit park zijn adembenemend mooi. Het leuke aan dit park is ook dat er bijna geen toeristen zijn maar vooral "locals". Help de olifanten en de lokale bevolking! De olifanten en de lokale mensen leven te dicht op elkaar waardoor er conflicten ontstaan. Olifanten komen soms te dicht bij de mensen en eten gewassen van ze op, vernielen soms huizen waardoor de mensen als reactie hierop de olifanten proberen weg te jagen. Soms neemt de bevolking het heft in eigen hand en verwonden of doden de olifanten. Ben je een dierenliefhebber en gek op de natuur, en wil je de olifanten en mensen helpen bij dit conflict... dan is dit jouw project. Het olifanten programma is een initiatief van een lokale organisatie die zich inzet om zowel de olifanten als de mensen te helpen om ze zo vredig en goed mogelijke samen te laten leven. Verenigde Staten Werken in natuurparken Werken op de mooiste plekken van Amerika... wie wil dat nu niet? Als vrijwilliger kun je aan de slag in een van de vele natuurgebieden van Californië. Je werkt bijvoorbeeld doordeweeks in de prachtige omgeving van Yosemite National Park. In het weekend heb je tijd voor outdooractiviteiten of andere excursies naar bijvoorbeeld San Fransisco. Een geweldige uitdaging voor natuurliefhebbers die van aanpakken weten.

6 Costa Rica Diverse natuurprojecten Geen enkele gewone reis geeft je de kans om zo betrokken te raken bij de natuur en bevolking, want je werkt met de Tico s zelf. Vanwege de prachtige natuur van Costa Rica kiezen veel mensen voor werk in natuurparken. Je taken kunnen bestaan uit: patrouille lopen, bezoekers helpen, schoonmaken, paden van bewegwijzering voorzien, schildpaddeneieren beschermen en veel meer! Ecuador Natuurprojecten/Ecotoerisme Veel projecten staan in het teken van 'ecotoerisme': op een verantwoorde manier met de natuur omgaan. De projecten liggen in een mooie omgeving, vaak midden in de natuur en ver van de bewoonde wereld. Zo kun je bijvoorbeeld helpen op een organische boerderij of bij een indianengemeenschap in de jungle. Je werktijden zijn flexibel en afhankelijk van de warmte en het werkaanbod. Wil je een tijdje wonen in een bamboehut tussen de papayabomen en kolibri's? Dan zijn deze projecten wat voor jou! Galápagoseilanden Er zijn enkele projecten op de unieke Galápagos eilanden. Deze eilandengroep ligt zo'n 1000 kilometer van het vasteland en is vooral bekend vanwege haar bijzondere dierenpopulatie. Je kunt letterlijk oog in oog komen te staan met zeeleeuwen, reuzenschildpadden en leguanen. Australië Conservation Volunteers Australia (CVA) Australië bestaat uit unieke landschappen met dieren die nergens anders te zien zijn. Voor de bescherming daarvan zijn vrijwilligers nodig. Wil jij meehelpen aan het behoud van de spectaculaire natuur en cultuur van Australië? Wakker worden tussen de kangoeroes, in Aborinalland of met uitzicht op een verlaten strand? Trek dan je werkhandschoenen aan en ga aan de slag bij Conservation Volunteers Australia (CVA).

7 Make a Difference Experiences (MADE) MADE is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op gebied van dierenverzorging, bescherming van natuurgebieden en natuurbehoud. De vrijwilligers die ze zoeken moeten flink de handen uit de mouwen kunnen steken en niet bang zijn voor vieze handen en een zweetdruppeltje zo hier en daar. Want je moet ook nog eens goed tegen de warmte kunnen aangezien het zonnetje aan de Gold Coast in Australië bijna altijd schijnt! Nieuw-Zeeland Conservation Volunteers New Zealand Dat Nieuw-Zeeland bestaat uit adembenemende natuur is bekend. Maar wist je ook dat voor de bescherming daarvan vrijwilligers hard nodig zijn? Wil jij meehelpen aan het behoud van de spectaculaire natuur en cultuur van Nieuw-Zeeland? Trek dan je werkhandschoenen aan en ga aan de slag bij Conservation Volunteers New Zealand (CVNZ).

Kijken! Kijken! Niet kopen!

Kijken! Kijken! Niet kopen! Kijken! Kijken! Niet kopen! 1. Aanzetten 1.a Kijken! Kijken! Niet kopen! Jij gaat aan de slag met het dossier Kijken! Kijken! Niet kopen!. Welke onderdelen van het dossier ga jij maken? Overleg met je

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief van De Neushoornstichting March 2017

Nieuwsbrief van De Neushoornstichting March 2017 Nieuwsbrief van De Neushoornstichting March 2017 Neushoornkalfje geboren in Diergaarde Blijdorp. Vrolijk nieuws uit de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Daar is in de nacht van 14 februari de Indische neushoorn

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

BOTSWANA LODGE EXPLORER

BOTSWANA LODGE EXPLORER BOTSWANA LODGE EXPLORER Een 11 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBLE Ervaar de adembenemende schoonheid, de onvoorstelbare uitgestrektheid, de open vlaktes bij Nxai

Nadere informatie

Rondreis Zuid Afrika & Swaziland

Rondreis Zuid Afrika & Swaziland Rondreis Zuid Afrika & Swaziland Dag 1 Nelspruit Aankomst in Johannesburg. Hier staat een huurauto voor u klaar bij Europcar. Vervolgens rijdt u naar Nelspruit. U verblijft hier in een mooi gelegen lodge

Nadere informatie

Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania

Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania Met Erik & Chantal naar Kenia & Tanzania Voor meer informatie over de foto's, zie: www.dierenfotografie-chantalmazzei.nl Verse kokosnoten aan het strand van Mombasa, Kenia De luipaard zagen we in het Seregeti

Nadere informatie

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie:

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Dag 1. Hluhluwe Aankomst Richardbay Airport waar wij klaar zullen staan met onze Land Rover Defenders en u naar ons verblijf in Hluhluwe zullen brengen. Hier kunt u even bijkomen van de reis. S Avonds

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt Okavango Delta Trail 6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana Profiel Wandelen in de sporen van dieren Weg van onze moderne wereld naar de wieg van onze beschaving Het echte

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Welkom bij het IFAW Animal Action lesprogramma

Welkom bij het IFAW Animal Action lesprogramma Welkom bij het IFAW Animal Action lesprogramma DEZE MAAND IN HET SPOTLICHT: OLIFANTEN Olifantenvrouwtjes en hun dochters brengen hun hele leven samen door. Als er gevaar dreigt, maken de volwassen olifanten

Nadere informatie

Lesotho, Swaziland & Kruger

Lesotho, Swaziland & Kruger Lesotho, Swaziland & Kruger 15 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U wordt opgehaald van het vliegtuig en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags krijgt u een korte introductie over het kamp waar u de komende

Nadere informatie

Aan de slag als vrijwilliger in het buitenland

Aan de slag als vrijwilliger in het buitenland Destroyed buildings can be rebuilt, destroyed work of art may possibly be replaced by new creations but every animal and every flower which becomes extinct is lost forever in the most absolute of all death

Nadere informatie

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon)

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon) woensdag 9 januari Hong Landelijk Toerisme en wandelen in Gran Canaria Ruzie met een neushoorn in Zuid-Afrika Schotland per trein Verre Reizen is voor iedereen! Fietsavontuur Europa met kinderen (Europa

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

NATUURPROJECT NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG)

NATUURPROJECT NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Canada Franstalig Natuurprojecten - VRIJWILLIGERSWERK - NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) NATUURPROJECT IN CANADA (FRANSTALIG) - VRIJWILLIGERSWERK - Grijp de unieke

Nadere informatie

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen Galápagos-eilanden Inleiding Ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de Galápagos-eilanden. De Galápagos-eilanden liggen in de Stille Oceaan en zijn heel bijzonder omdat er dieren en planten leven die

Nadere informatie

Bridge: we spelen minimaal 6/7 avonden bridge onder NBB-gekwalificeerde wedstrijdbegeleiding. Meesterpunten volgens geldende schaal.

Bridge: we spelen minimaal 6/7 avonden bridge onder NBB-gekwalificeerde wedstrijdbegeleiding. Meesterpunten volgens geldende schaal. Dagprogramma 16-daagse Rondreis 'Skitterend' Zuid-Afrika in samenwerking met KRAS Reisroute vertrek 2 oktober 2015 Dag 1: Vliegreis Amsterdam Johannesburg. Dag 2: Aankomst Johannesburg. Johannesburg Pretoria

Nadere informatie

LESSEN & NATUURPROJECT IN COSTA RICA

LESSEN & NATUURPROJECT IN COSTA RICA - VRIJWILLIGERSWERK - LESSEN & NATUURPROJECT IN COSTA RICA LESSEN & NATUURPROJECT IN COSTA RICA - VRIJWILLIGERSWERK - Start je programma met taallessen Spaans in San José voor je je gaat inzetten voor

Nadere informatie

Sumatran Rhino Sanctuary (Sumatra, Indonesië)

Sumatran Rhino Sanctuary (Sumatra, Indonesië) Sumatran Rhino Sanctuary (Sumatra, Indonesië) www.worldofwildlife.nl Sumatran Rhino Sanctuary (neushoorn) 0 De Sumatran Rhino Sanctuary (SRS) is gelegen in het Way Kambass National Park in het Zuidoosten

Nadere informatie

Kenia & Tanzania. 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen.

Kenia & Tanzania. 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen. Kenia & Tanzania 19 oktober 2007 vertrekken wij naar Afrika voor een reis door Kenia en Tanzania. Dit is de place to be om het wild te aanschouwen. Kenia & Tanzania oktober 2007 19 oktober vertrekken wij

Nadere informatie

www.stichtingspots.nl / www.knuffelfarms.nl Spinetstraat 76 / 4876 XT / Etten-Leur info@stichtingspots.nl

www.stichtingspots.nl / www.knuffelfarms.nl Spinetstraat 76 / 4876 XT / Etten-Leur info@stichtingspots.nl www.stichtingspots.nl / www.knuffelfarms.nl Spinetstraat 76 / 4876 XT / Etten-Leur info@stichtingspots.nl WAT DOET STICHTING SPOTS? Stichting SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen met als focus de

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers,

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De vakantie is aangebroken en daarom is het tijd om de highlights van de verschillende Libéma parken uit te lichten. Op woensdag zal

Nadere informatie

Bescherming van dieren / Big 5 (Greater Kruger Area)

Bescherming van dieren / Big 5 (Greater Kruger Area) Bescherming van dieren / Big 5 (Greater Kruger Area) Neem deel aan een project voor de bescherming van de fauna (Big 5) in de streek van het beroemde Greater Kruger National Park. Duur:: 2-12 we(e)k(en)

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Programma zomervakantie Superhelden redden planeet aarde

Programma zomervakantie Superhelden redden planeet aarde Programma zomervakantie In ieder van ons schuilt een superheld. Soms zie je m niet, maar hij zit er wel degelijk. Deze zomer gaan we op zoek naar de superheld in onszelf. Natuurlijk kun je een voorbeeld

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011

Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Verslag Ivo & Wilma Lauteslager Januari Februari 2011 Eindelijk waren we zelf aan de beurt om naar huis te gaan. Vanwege privé omstandigheden lukte het niet in het afgelopen najaar naar Mhofu te gaan,

Nadere informatie

BOTSWANA UNTOUCHED. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU

BOTSWANA UNTOUCHED. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU BOTSWANA UNTOUCHED Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU Begin je tour door het Marakele National Park, Khama Rhino Sanctuary en de Makgadikgadipannen te ervaren.

Nadere informatie

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes?

kan verstoppen en daarna nog precies weet waar elk nootje verstopt ligt? Wat denk je, zou jij dat nog weten, bij tienduizend nootjes? Het is NOOIT slim om te liegen. Ik heb eens een keer tegen mijn vrienden gezegd dat ik een broodje knakworst was. Echt waar, hoor, zei ik. Toen ze me eindelijk geloofden, knepen ze een fles tomatenketchup

Nadere informatie

Perstuitingen Save My Pussy Nieuwjaarsduiken

Perstuitingen Save My Pussy Nieuwjaarsduiken Perstuitingen Save My Pussy Nieuwjaarsduiken Filmpjes: Omroep Brabant, http://www.youtube.com/watch?v=erbw5i1c75y NOS journaal, http://nos.nl/uitzendingen/6393-nos-journaal-1-januari-2013-2000u.html 3FM,

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie

Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag!

Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag! Nelleke en Kees waren onze gasten van 31 maart t/m 4 april 2007. Dank voor de foto's en jullie verslag! We hebben de meest geweldige tijd gehad in Mhofu en het Marloth Park. We zijn vrij veel weggeweest,

Nadere informatie

StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012

StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 Ont-Wikkel je effectiviteit op een adembenemende locatie StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 Je bent nooit te oud om te worden wie

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Rondleidingen ZOO Antwerpen

Rondleidingen ZOO Antwerpen Rondleidingen ZOO Antwerpen boeiend en speels vernieuwd! Hieronder vind je een handig overzicht van al onze rondleidingen, per doelgroep en leeftijdscategorie. Zowel en als, families en andere kunnen reserveren

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Het leven als natuurbeschermer. in Zimbabwe. Esther van der Meer

Het leven als natuurbeschermer. in Zimbabwe. Esther van der Meer Het leven als natuurbeschermer in Zimbabwe Esther van der Meer Hoe ben je daar ooit toe gekomen?, is de meest gestelde vraag wanneer ik vertel dat ik de afgelopen tien jaar in Zimbabwe gewoond heb om me

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk. Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17

INHOUDSOPGAVE. Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk. Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17 INHOUDSOPGAVE Het verhaal 2 Personages 3 Koemba Tombi Bradley Nigel Mama Gnoe Skalk Grappige feiten 9 Spelletjes 14 Kleurplaten _17 De spannende, hartverwarmende film Koemba, vertelt het verhaal van de

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De grote rivaal van Kruger

De grote rivaal van Kruger isimangaliso Wetland Park De grote rivaal van Kruger Nick van de Wiel is een Nederlandse bioloog die naar St. Lucia is geëmigreerd en daar samen met zijn vrouw een safaribedrijf (www.safarisopmaat.nl)

Nadere informatie

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Maaltijden: Diner en ontbijt. Hluhluwe Game Reserve

Dag 1. Hluhluwe. Accommodatie: Maaltijden: Diner en ontbijt. Hluhluwe Game Reserve Dag 1. Hluhluwe Aankomst Richardbay Airport waar wij klaar zullen staan met onze Land Rover Defenders en u naar ons verblijf in Hluhluwe zullen brengen. Hier kunt u even bijkomen van de reis. S Avonds

Nadere informatie

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN Lespakket groep 5 en 6 Zo, wij zullen jou eens een spannend lesje leren! Groep 5 Colofon In dit lesboekje staan opdrachten voor je eigen groep. Die kun je op school maken, maar

Nadere informatie

De kermis. Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat.

De kermis. Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat. De kermis Tim Abel en Raf liepen naar huis. Ze wonen bij elkaar in de straat. Toen ze thuis waren Face Time de Raf naar Tim. hij zei ga je mee naar de kermis. Ja leuk zij Tim. Zal ik abel ook vragen. Ja

Nadere informatie

In de sporen van Livingstone

In de sporen van Livingstone In de sporen van Livingstone 40 daagse autoreis door Zuidelijk Afrika Profiel Met uw eigen vervoermiddel (classic, 4x4, motorfiets) of huurauto van Kaapstad naar Nairobi Vooral over verharde wegen en gravel

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Verslag Ivo & Wilma 10 september 6 oktober 2012.

Verslag Ivo & Wilma 10 september 6 oktober 2012. Verslag Ivo & Wilma 10 september 6 oktober 2012. Zelf waren we niet eerder in september in Marloth Park geweest. We boften behoorlijk want het geregend en zoveel dat de bodem het gras, de bomen en struiken

Nadere informatie

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS

AFRICACLASSIC.NL HARD WORK, MAGIC MOMENTS 6 DAGEN MOUNTAINBIKEN VOOR EEN BETERE GEZONDHEID IN AFRIKA! 6-13 OKTOBER 2018 TANZANIA CLASSIC EDITION 400 KM / 4000 HM 3-10 FEBRUARI 2018 UGANDA CHALLENGE EDITION 600 KM / 6000 HM AFRICACLASSIC.NL HARD

Nadere informatie

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Vanuit Johannesburg vliegt u tegen middennacht terug naar Nederland.

Vanuit Johannesburg vliegt u tegen middennacht terug naar Nederland. THE BIG 5 Hieronder hebben wij een verlengingsoptie voor de Wijn-Spijs reis uitgewerkt. Als u voor deze optie kiest blijft u 6 dagen langer in Zuid- Afrika. U vliegt naar Johannesburg om van daaruit op

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire Arusha 13 dagen/10 nachten

Nadere informatie

Masai Mara Migration Safari

Masai Mara Migration Safari Masai Mara Migration Safari Duur van de Safari: 3 dagen / 2 nachten Hoogtepunten: Maasai Mara Game Reserve Activiteiten: Wildlife The Big Five, grootschalige game experience, sightseeing, bird watching

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

De tijger. De geschiedenis van de tijger. De kenmerken van de tijger

De tijger. De geschiedenis van de tijger. De kenmerken van de tijger De tijger De tijger, een mooi en interessant onderwerp voor je spreekbeurt. De tijger is een jagend roofdier en wordt wel gezien als de koning van de jungle. Tijgers zijn de grootste katachtigen ter wereld

Nadere informatie

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018

Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 Beleidsplan Stichting Emoya Europe 2018 1 Inhoud Beleidsplan Stichting Emoya Europe 20181 Inleiding3 De stichting3 Doelstellingen3 Bereiken van de doelen3 Emoya Sanctuary, Zuid-Afrika4 Samenwerken met

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011

Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Verslag van onze vakantie in Zuid-Afrika van 17 september t/m 2 oktober 2011 Op 17 september 2011 zijn wij, Jan en Tillie van Wijk met onze bovenburen Ann Nielissen en Jan Böhmer van Schiphol naar Johannesburg

Nadere informatie

dieren Werkstuk Arianne van der Graaf dieren 26-2-2007

dieren Werkstuk Arianne van der Graaf dieren 26-2-2007 dieren Arianne van der Graaf dieren 26-2-2007 Inhoudsopgave Woord vooraf...3 Mijn dieren...4 Nog meer dieren...5 De leeuw...5 De huiskat...5 De olifant...6 De giraf...7 De ijsbeer...8 De hond...8 De vlieg...9

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland Infobrochure http://www.jobstop.be/vrijwilligerswerk-buitenland is ideaal voor wie op zoek is naar een zinvulle en avontuurlijke uitdaging, voor zij die genoeg hebben van de dagelijkse sleur en wie de

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

Rondleidingen Planckendael

Rondleidingen Planckendael Rondleidingen Planckendael Boeiend en speels Hieronder vind je een handig overzicht van al onze rondleidingen, per doelgroep en leeftijdscategorie. Zowel en jeugd als, families en andere kunnen reserveren

Nadere informatie

Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren houd en ik meer wou weten over het WNF.

Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren houd en ik meer wou weten over het WNF. Werkstuk door M. 1467 woorden 15 februari 2013 6 150 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren houd en ik meer wou weten over het WNF. Wat is het

Nadere informatie

Persdossier 2015. www.projects-abroad.nl www.projects-abroad.be

Persdossier 2015. www.projects-abroad.nl www.projects-abroad.be www.projects-abroad.be Inhoud Projects Abroad in het kort Waarom Projects Abroad een unieke organisatie is Onze vrijwilligersprojecten Stages Taalcursussen Projects Abroad voor professionals Prijzen Projects

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Geschreven door Annet van Rijssen donderdag 15 augustus :41 - Laatst aangepast donderdag 29 augustus :38

Geschreven door Annet van Rijssen donderdag 15 augustus :41 - Laatst aangepast donderdag 29 augustus :38 I'm in love! Ik houd van Zuid Afrika, ik houd van Afrika... na mijn Gambia ervaring wist ik al dat ik ooit terug zou gaan naar dit continent en nu het zover is ben ik zo blij! Ik geniet met volle teugen,

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Neushoorn Inleiding De neushoorn is een groot en zwaar landdier en kan wel 60 jaar oud worden. De witte neushoorn is de grootste en weegt wel 3000 kilo. Alleen de olifant is groter. De neushoorn is één

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA

Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA Kenia Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo East Tiwi Beach 9 dagen/8 nachten GROEPSREIS MET

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Tekst lezen en moeilijke woorden

Tekst lezen en moeilijke woorden Tekst lezen en moeilijke woorden 1. Lees de tekst met het stappenplan. Zet tijdens het lezen een lijn onder de woorden die jij moeilijk vindt. 2. Lees de uitleg. In een tekst staan soms woorden die je

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie