ROUTEBESCHRIJVING WEG VAN MOMENTEN VOOR LANSINGERLAND OP ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019 TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG / WEG VAN MOMENTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROUTEBESCHRIJVING WEG VAN MOMENTEN VOOR LANSINGERLAND OP ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019 TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG / WEG VAN MOMENTEN"

Transcriptie

1 Monumenten route 2019 totale route ROUTEBESCHRIJVING WEG VAN MOMENTEN VOOR LANSINGERLAND OP ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019 TIJDENS OPEN MONUMENTENDAG / WEG VAN MOMENTEN Deze route is tot stand gekomen door samenwerking van: Comité Open Monumentendag Lansingerland, waarin vertegenwoordigd zijn Historische verenigingen van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, de Kerken, de Bibliotheek Oostland en Jay s Place en met dank aan de Gemeente Lansingerland.

2 Monumenten route 2019 kaart 1: Bleiswijk 1 STARTPUNT VOOR BLEISWIJK U kunt uw goodiebag met de fietsroute in Bleiswijk ophalen bij de vestiging van Bibliotheek Oostland / Theater t Web (Nachtegaallaan 4) 2 Met uw rug naar t Web gaat u links af [LA] de Nachtegaallaan op. 3 Bij het kruispunt bij school De Wiekslag LA (IJsvogellaan) 4 Direct na De Wiekslag RA het Kooipad op. 5 Over het water steekt u de Kooilaan over en gaat het eerste fietspad LA op. 6 Na 100 meter ziet u rechts de houtsculpturen. 7 Aan het einde van dit fietspad RA, de Lange Vaart op. Einde bij de Rotte LA over bruggetje van het Bleiswijkse Verlaat (rijksmonument) en gelijk weer LA over het bruggetje en links aanhouden.

3 8 Aan het eind van dit fietspad verlaat u het groene gebied, slaat RA en steekt direct de kruisende weg over en vervolgt uw route rechtdoor over het dijkje langs het water van de Lange Vaart. Links voor u ziet u het gemeentelijk monument de tuindersschoorsteen. 9 Einde Lange Vaart LA de Hoefweg op. (Pas op bij het oversteken bij De Beren). U passeert twee monumenten Hoefweg Bij Hoefweg 57 kunt u de RK Kerk met tuin met Mariakapel bezoeken. 11 U vervolgt de Hoefweg en ziet bij de kruising links het gemeentelijk monument boerderij Wat men ziet en wat men niet ziet in de Jan van der Heydenstraat 4a-4b 12 U vervolgt de Hoefweg en komt over de Poppetjesbrug de Dorpsstraat binnen. Nummer 94 is een monument. 13 Gemeentelijke monumenten op Dorpsstraat nummer 73 en U bezoekt het Hofje van Van den Berg tussen de nummers Dorpsstraat 73 en 75. Renate Jennikens Bloembindkunst is gevestigd in een monument. U kunt hier genieten van een hapje en een drankje bij De Theeroos. Achter staat nog een oude houten schuur, die gebruikt werd voor houtopslag. 15 Vervolg de Dorpstraat en ga RA naar de Dorpskerk, die u kunt bezoeken, op Kerkstraat Keer terug naar het kruispunt en sla RA, langs het Kranenburgplein met muziek naar Dorpsstraat 5. Kijk goed bij de nummers 46, 44, 42 en 38 het Doktershuis. 17 In het Historisch Museum aan Dorpsstraat 5 kunt u een fototentoonstelling van monumentale panden bekijken en het boek Lansingerland in Monumenten kopen. Hier starten korte historische wandelingen. 18 Na uw bezoek fietst u de Dorpsstraat verder uit en vervolgt het fietspad rechts 19 Rechts komt u langs het hek van de Algemene Begraafplaats met overdadige symboliek 20 Na het Grijpestijnhof steekt u heel voorzichtig over naar Kunstgalerie Bleiswijk, waar u de tentoonstelling Ruimtelijke Expressie kunt bekijken. Zie ook: en

4 Monumenten route 2019 kaart 2: Bergschenhoek 21 KEUZEMOMENT U wilt ook de route door Bergschenhoek volgen, dan gaat u rechtdoor naar het drukke kruispunt met de verkeerslichten, steekt daarover naar links en vervolgt over het fietspad naar de Merenweg. U blijft dus links van de N209. U vervolgt uw route met aanwijzing 22. U wilt niet verder naar Bergschenhoek, dan eindigt u de rondrit door Bleiswijk en gaat terug naar het startpunt. (Zie aanwijzing 1.

5 ROUTE NAAR BERGSCHENHOEK 22 Met de bocht mee komt u op de Merenweg, die vervolgt u tot het eind waarbij de rotonde recht wordt overgestoken en door naar de Rottedijk bij de Rotte. Onderweg ziet u 2 originele ophaalbruggen. 23 Aan het eind gaat u RA de Rottedijk op. Schuin links ziet u een oude houtzagerij, nu de Retraiterie. Na ca. 50 meter passeert u de drie witte palen van het gemeentelijk monument De Uitlaat en komt u langs de afgeknotte molen C1. 24 Het fietspad volgend passeert u het natuureiland Pekland, waarbij vroeger een scheepswerf lag. Restanten zijn nu te zien bij de huisjes met onder andere De Barg, nadat het boerderij was geworden. 25 U passeert de Pekhuisbrug en gemaal De Kooi, waarna u direct RA het fietspad volgt naar beneden. 26 U nadert de Rottebandreef die u voorzichtig oversteekt. 27 Het fietspad vervolgen, over de brug en links aanhouden. U bent in Bergschenhoek gekomen. 28 U houdt het fietspad links aan. Schuin links voor u ziet u al de contouren van de oude Molenviergang, d.w.z. 4 molens op een rij. U fietst langs de ondermolen, die het diepst stond. 29 Aan het eind van het fietspad steekt u de Hoeksekade over en slaat LA e fietspad RA gaan, tot u over het water komt. 31 Steek de Bergsche Bosdreef over en neem het tweede fietspad naar links. 32 Vervolg uw route 1 e pad RA (Reeënpad) en u komt bij familierestaurant Bergsche Plas. Ga daar bij het kruispunt van fietspaden rechtdoor en neem vlak voor het hek het pad RA; dat is het Wezelpad. 33 Na de afgeknotte molen staat op het eilandje rijksmonument (G4). Daarna gaat u RA het Marterpad op. 34 Het Marterpad volgt u tot het eind en gaat daar LA de Bosweg op. 35 Einde weg RA op het fietspad naast de Bergweg Zuid richting Bergschenhoek volgen. Deze volgt u tot aan de rotonde. Daar steekt u rechtdoor en volgt het rode fietspad dat onder de N209 gaat. 36 Einde van dit fietspad maakt u een scherpe bocht RA. Dus niet de weg oversteken! 37 U rijdt nu op de Bergweg Noord langs het water naar het Polderhuis op nummer Het rijksmonument Polderhuis kunt u bezoeken en deelnemen aan het programma.

6 39 Vervolg uw route en na ca. 100 meter gaat u bij het winkelcentrum RA de Dorpsstraat in richting de dikke monumentale boom nabij de Jumbo. Daar vindt u de kraam van de Historische Vereniging den Berchsen hoeck.u waant zich bij een van de voormalige herbergen rond De Kruin. STARTPUNT VOOR BERGSCHENHOEK U kunt uw goodiebag met de fietsroute in BERGSCHENHOEK ophalen bij de kraam van de historische vereniging den Berchsen hoeck bij de dikke boom (Dorpsstraat bij De Kruin) 40 Vervolg uw route terug naar de Bergweg Noord. Steek de weg over en vervolg de Smitshoek naar de RK Kerk. Als u hier start gaat u LA en na ca 100 meter gaat u verder met aanwijzing 38 en aanwijzing 39 wordt dan: Vervolg uw route en na ca. 100 meter slaat u LA. 41 De RK Kerk kunt u bezoeken. Na opgave kunt u daar orgel spelen of verder deelnemen aan het programma. 42 Keer terug naar het begin van De Smitshoek en ga LA richting Berkelse weg. 43 Bij de rotonde sla RA de Groenweg in. 44 Bij Sporthal De Ackers gaat u naar de achterkant waar de ingang van de Cultuurfabriek is. U kunt hier naar binnen gaan en deelnemen aan het programma. 45 KEUZEMOMENT U wilt ook de route door BERKEL volgen, dan gaat u einde weg LA, het fietspad volgen omhoog over de HSL. U wilt niet verder naar Berkel, dan eindigt hier uw rondrit.

7 Monumentenroute 2019 deel 3 Berkel en Rodenrijs 46 Na de oversteek gaat u direct RA en blijft bovenlangs fietsen tot aan de kruising met het fietspad dat uit Berkel naar Bergschenhoek gaat. 47 Sla bij deze kruising LA het Offenbachplantsoen op richting Berkel. 48 Bij einde oversteken en RA slaan en na ca 30 meter LA het Zonnehof in gaan. Met de knik mee naar rechts tot het eind parkeerplaats. In de hoek linksachter langs het gebouw en de haag gaan en RA het fietspad op dat over het bruggetje gaat. 49 Na ca 100 meter komt u bij een soort fietsrotonde om de groene heuvel. Hier is het startpunt van de wandeling door de Sterrenbuurt, waarvoor u zich vooraf kunt aanmelden via expolansingerland@gmail.com. Hebt u zich vooraf niet ingeschreven dan kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen. 50 Echter de route gaat vanaf hier verder. 51 U vervolgt het brede rechte fietspad tot aan de splitsing en ga LA, de Grote Beerstraat in. 52 U passeert nog enkele hofjes en bij het eind slaat u RA de Sterrenweg in. 53 Einde weg LA het rode fietspad volgen, en bij de rotonde links aanhouden de Oostmeerlaan in. 54 Eerste oversteek RA rode fietspad volgen, Noordersingel door en het eerste fietspad schuin naar links gaan. 55 Bij eerste kruising RA (Kleihoogt 1) naar De Hichte. U kunt hier uitrusten, een versnapering gebruiken en eventueel een workshop volgen. 56 Ga even terug naar het eerdere kruispunt en sla RA.

8 57 Volg dit fietspad met alle hoekige bochten tot het eind. Daar staat rechts het Tolhek. 58 Sla daar LA en bij de eerste mogelijkheid ga LA, over het water en het Romepad volgen. U steekt daarbij 3 brede wegen over maar blijf het rode fietspad als maar recht door volgen. Aan het eind van dit rode fietspad ziet u rechts voor de Maalderij (Roderijseweg 7). 59 Sla daar bij het kruispunt LA de Herenstraat in. Voor café Het Vierkantje RA de Kerkstraat in gaan. Vervolg tot aan de Kerksingel waar de Dorpskerk geopend is, die u kunt bezoeken. 60 Ga links af de Kerksingel op en links ziet u op Nieuwstraat 25 de vestiging van de Bibliotheek Oostland, dat tevens een startpunt is. Daar kunt u aan een speeddebat meedoen. STARTPUNT VOOR BERKEL EN RODENRIJS Uw goodiebag ligt voor u klaar. 61 Vervolg de Kerksingel en sla LA de Wilhelminastraat in. Op Wilhelminastraat 5 is Kunstbreak geopend. U kunt er binnen kijken. 62 Vandaar gaat u terug RA de Kerksingel in en tweede straat weer RA en aan het eind (bij Het Vierkantje) RA de Herenweg en vervolgens de Noordeindseweg op tot nummer 102 de RK OLV Geboortekerk, waar de deuren voor u open staan. U kunt daar deelnemen aan het programma. 63 Bij het verlaten van de kerk gaat u RA en weer RA de Wilgenlaan in. Aan het eind LA de Oostersingel op. 64 Tweede weg RA is het brede Offenbachplantsoen dat u weer omhoog brengt naar de HSL. Voor de HSL slaat u LA als u naar Bleiswijk wilt en vervolgt bij aanwijzing 65 Wilt u naar Bergschenhoek: GA recht door over de HSL en vervolg vanaf nummer 44 in tegenover gestelde nummering. U leest voor LA = RA en voor RA = LA. (gebruik het kaartje voor de juiste richting). 65 U volgt het zgn. Zangerspad (Landscheiding) tot aan de splitsing van het rode fietspad bij oversteek mogelijkheid van de snelbus baan. Dit is de Anthuriumweg. 66 U rijdt de Anthuriumweg geheel uit en gaat LA de Hoekeindseweg op richting het grote kruispunt met verkeerslichten, oversteken en LA op het fietspad richting het centrum van Bleiswijk. 67 Eerste weg RA (= Lijsterlaan). Bij de 4 e weg links staat de vestiging van Bibliotheek Oostland / Theater t Web (Nachtegaallaan 4). U kunt hier het programma volgen. EINDE FIETSTOCHT of vervolg de route (aanwijzing 1). Zie ook: en

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Print route Fietsersbond Routeplanner

Print route Fietsersbond Routeplanner Fietsroute van via Tuinenlaan in Leidschendam (Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland) 83, Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland, knooppunt 83 84, Voorschoten, Zuid-Holland, knooppunt 84 88, Voorschoten, Zuid-Holland,

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk.

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Gelderland - Achterhoek : Laren : Plein bij (div horeca) : Deventerweg 1 : 7245 AW Laren RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

Deze fietstocht wordt u aangeboden door. In samenwerking met. Ter gelegenheid van

Deze fietstocht wordt u aangeboden door. In samenwerking met. Ter gelegenheid van Deze fietstocht wordt u aangeboden door In samenwerking met Ter gelegenheid van Editie met zonder beschrijving van de interessante punten. 2 Punt Afstand routebeschrijving De fietstocht start voor het

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Fietsroute langs de Rotte. Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km. Start: na de molenviergang

Fietsroute langs de Rotte. Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km. Start: na de molenviergang Fietstocht langs de Rotte 16, 23, 30 km Uitleg molengangen De droogmakerij bestond uit zeven molengangen. De A gang heeft drie molens nr. 1, nr. 2 en nr. 3 De B t/m G gang heeft vier molens nr. 1, nr.

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda LIEMERS-KNOOPPAD Beschrijving route 3 (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda = Markering = Markering: looprichting = Markering: hier niet ingaan H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant)

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Exodus Luisterkeiroute

Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute Exodus Luisterkeiroute U vertrekt vanaf de Liberation-Luisterkei Gehuld in vlammen en rook bij de entree van het Gedenkpark Begraafplaats Huissen- Via de Doelenstraat, die grotendeels

Nadere informatie

De van Gogh Fietsroute

De van Gogh Fietsroute Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw- Amsterdam. Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt. Het dorpje waar Bed en Breakfast

Nadere informatie

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km 001 Start fietstocht op de Johan van den Kornputkazerne bij het Kelderbarretje met wandschilderingen Duitse Kriegsmarine

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Stadswandeling Deventer (W1)

Stadswandeling Deventer (W1) Stadswandeling Deventer (W1) Sla vanaf Homestay Dreamtime LA en ga aan het einde van de straat RA (Bessenstraat). Aan het einde van deze straat LA (Bloemstraat). Negeer afslag R. Volg de bocht RA (Ligusterpad;

Nadere informatie

Toeristische route door BLERICK

Toeristische route door BLERICK Toeristische route door BLERICK pag. 2 TOERISTISCHE ROUTE DOOR BLERICK VOOR ROLSTOELERS EN SCOOTMOBIELEN Het is raadzaam om wat te drinken mee te nemen Wij beginnen bij het Oude Raadshuis op het Antoniusplein.

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Net over de grens 37 km

Net over de grens 37 km STARTPUNT: Postelhoek Laagsestraat 56, 7637 PC Oud Ootmarsum Overijssel Net over de grens 37 km De fietsroute Net over de grens brengt u vanaf eetcafé Postelhoek in Oud-Ootmarsum al snel in Duitsland.

Nadere informatie

Omloop Tom Schouten Wielersport (2016) - route 100 km

Omloop Tom Schouten Wielersport (2016) - route 100 km START HSK Trias, Jaap Edenweg Voorbij ingang parcours Vervolgens fietspad (Jaap Edenweg) Fietspad Jaap Edenweg Bij splitsing fietspad Fietspad bocht naar rechts volgen en alsmaar blijven rijden Einde pad

Nadere informatie

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen /

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen / 2 GROOTTE TERREIN NVT SOORT TERREIN (JONG) BOS MET WATER TOEGANKELIJKHEID GEHELE JAAR LENGTE 5, 5 EN 15 KM BEWEGWIJZERING NEE HORECA NEE Amsterdams Rondje Hondje Diemen / Amsterdam Amsterdam, het drukste

Nadere informatie

--Deze route is afwisselend heide, bos en het Drentsche Aa landschap met het Anloërdiepje en mooie vergezichten --

--Deze route is afwisselend heide, bos en het Drentsche Aa landschap met het Anloërdiepje en mooie vergezichten -- Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 km : Drenthe : Gasteren : P Staatsbosbeheer : Oude Molenseweg Bijzonderheden : 90% onverhard : Heide, bos, Drentsche AA : versie Maart 2018 RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Naar: Ondankbare Grond, een boerenepos, door Leo en Theo Salemink. Uitgeverij Fagus, Aalten [ISBN 978-94-91634-25-3] http://www.fagus-uitgeverij.nl/site/verschenen/artikelen/2014/11/15_ondankbare_grond.html

Nadere informatie

Fietsen Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen

Fietsen Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen Fietsen Polderpadroute: Van stadse frats naar lekker groen 27 km Nog geen tien minuten nadat je station Rotterdam-Noord heb verlaten, fiets je al temidden van het groen. Het fluitenkruid bloeit, kleine

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 10,5 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39 + 40

Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39 + 40 Fietsroute Ede P=paddenstoel / Y=wegwi jzer / ri =richting / 62/80/79=knooppunt / LA=linksaf / RA=rechtsaf / RD=rechtdoor Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39

Nadere informatie

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN ROUTEWIJZIGINGEN LOOP LANGS DE HUNEBEDDEN (181203, blad 1) In maart 2017 verscheen de tweede editie van De Loop van de Hunebedden waarin we de wijzigingen die op dat moment bekend waren, uiteraard meegenomen

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

Eindhoven. Eindhoven Airport. Wintelre. Veldhoven 4 8/9. Vessem. Oerle. Zandoerle. Knegsel. Waalre

Eindhoven. Eindhoven Airport. Wintelre. Veldhoven 4 8/9. Vessem. Oerle. Zandoerle. Knegsel. Waalre Wintelre Vessem beers n Waalre Veldhoven Knegsel Zandoerle Oerle Eindhoven Eindhoven Airport 51 52 82 83 62 88 60 61 07 44 45 28 30 49 40 15 18 91 02 03 41 35 38 53 86 63 42 43 25 22 16 04 48 36 37 10

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet.

daarachter een voormalige school in Amsterdamse School stijl. De Zwarteweg blijven volgen die na een kruispunt Louise Henriettestraat heet. Routebeschrijving wandeling Amsterdamse School in stad Groningen (11 km) Copyright: Hans Farjon, 2016 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Groningen, stationsplein

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving

Luistertocht Burg-Reuland. Wegbeschrijving Luistertocht Burg-Reuland Burchtlieden uit Reuland, Eifel-gotiek en snelle postkoetsen Wegbeschrijving Start: Tourist Info Reuland-Ouren, Kulturhaus, Dorf 135 in Burg- Reuland (vroeger Dorf 106 a). Parkeermogelijkheden

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Fietsroute door de Zuidplaspolder. Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km

Fietsroute door de Zuidplaspolder. Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km Deze fietstocht laat u de mooie plekjes en locaties zien waar wij van het hoogheemraadschap en de vereniging Molenvrienden Rottemerengebied trots op zijn. De fietsroute

Nadere informatie

Wandelvierdaagse Langedijk. Route 2,5KM

Wandelvierdaagse Langedijk. Route 2,5KM Wandelvierdaagse Langedijk Route Je kostbare bezit goed verzekerd! ALLE DEELNEMERS VEEL PLEZIER TIJDENS DE WANDELVIERDAAGDE Nh1816.nl UW PARTNER IN SPORT- EN BEDRIJFSKLEDING T 072-7210980 I kramer@smpsportscare.nl

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Routes. Avondvierdaagse Leidsche Rijn. 18 tm 22 mei 2015

Routes. Avondvierdaagse Leidsche Rijn. 18 tm 22 mei 2015 Routes Avondvierdaagse Leidsche Rijn 18 tm 22 mei 2015 Datum: 13-04-2015 Versie: 1.5 Telefoonnummer EHBO: 06 20802500 Telefoonnummer verkeersregelaars: 06 52077300 Dag 1 5 km Dag 1 5 km 1 2VR, cat B Vertrek

Nadere informatie

Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018

Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018 Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018 We starten van de Markt in Terneuzen en gaan de De Jongestraat in; Aan het eind van de De Jongestraat gaan we links, de Herengracht op. We volgen deze weg

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

Het eerste stuk gaat door het centrum van Putten en aan het einde komt u weer door het centrum

Het eerste stuk gaat door het centrum van Putten en aan het einde komt u weer door het centrum Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 17 KM : Gelderland : Putten : P Gemeentehuis : Brinkstraat : Putten : Bos en heide : Horeca op 2 derde : 80 % onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE

ARENDPAD 1 en 2 WANDELINGEN ROND S-HEER ARENDSKERKE Het start- en eindpunt van de wandeling is bij het Heer Arendhuis, Torenring 46 in s-heer Arendskerke, vlak bij de kerk. Er zijn 2 routes, Arendpad 1: 6,8 kilometer en Arendpad 2: 9,3 kilometer. Arendpad

Nadere informatie

Molenaars Route. Struinen = rondlopen, om te zien of je er iets kunt vinden Vorsen = onderzoek doen, nasporen.

Molenaars Route. Struinen = rondlopen, om te zien of je er iets kunt vinden Vorsen = onderzoek doen, nasporen. Droge voeten, daar zorgden vroeger de molens voor, boezemmolens, maar ook kleinere zoals de mooie wipwatermolens. Je gaat ze allemaal zien tijdens deze fietstocht. Tegenwoordig hebben ze daar moderne machines

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren.

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren. Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Rij over de Bruistensingel richting s-hertogenbosch Rij langs het Shell benzinestation. (volg het bord Avonturenland).

Nadere informatie

INSPIRATIEKAART DEMENTIEVRIENDELIJK

INSPIRATIEKAART DEMENTIEVRIENDELIJK ISPIRATIEKAART KUSTPROJECT MOZAÏEKBOLLE KUSTPROJECT I E WIJK TILBURG WEST IHOUD Kunst in al zijn vormen heeft de eigenschap om zichzelf en de samenleving voortdurend tegen het licht te houden, te vernieuwen

Nadere informatie

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km.

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Rondje Loppersum Routebeschrijving vanaf spoorwegstation Loppersum, oktober 2016 14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Horeca Je zou het niet verwachten op

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Zuid Limburg : Vijlen : P Pastorijweg : Vijlen RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden : bos en landelijk : diverse klimmetjes

Nadere informatie

Molenaars Route. Struinen = rondlopen, om te zien of je er iets kunt vinden Vorsen = onderzoek doen, nasporen.

Molenaars Route. Struinen = rondlopen, om te zien of je er iets kunt vinden Vorsen = onderzoek doen, nasporen. Droge voeten, daar zorgden vroeger de molens voor, boezemmolens, maar ook kleinere zoals de mooie wipwatermolens. Je gaat ze allemaal zien tijdens deze fietstocht. Tegenwoordig hebben ze daar moderne machines

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel Staatsbosbeheer Regio West Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Scootmobiel De Vuursche Door de bossen met de scootmobiel Scootmobielroute in De Vuursche In deze folder

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité Wandelzoektocht Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité We willen jullie graag de omgeving van onze school laten verkennen. Daarom hebben we een wandel-zoektocht in elkaar gestoken over

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

1 U verlaat Eetcafé Postelhoek via de hoofduitgang en loopt naar rechts.

1 U verlaat Eetcafé Postelhoek via de hoofduitgang en loopt naar rechts. STARTPUNT: Postelhoek Laagsestraat 56, 7637 PC Oud Ootmarsum Overijssel Typisch Twente 39 km Typisch Twente is een heerlijke fietstocht door het rustige, gelijknamige land. Vanaf het gezellige eetcafé

Nadere informatie

Routebeschrijvingen naar de startpunten Twenterand fiets 4 daagse Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, 7671 GD Vriezenveen FIETS vanuit Den Ham

Routebeschrijvingen naar de startpunten Twenterand fiets 4 daagse Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, 7671 GD Vriezenveen FIETS vanuit Den Ham Routebeschrijvingen naar de startpunten Twenterand fiets 4 daagse 2017 Startpunt dag 1: Grand Café Seven, Kanaalweg Zuid 1, 7671 GD Vriezenveen vanuit Den Ham ca. 14 kilometer via de knooppunten: 25-30-32-36-37-43,

Nadere informatie

BieRun hindernissen en routebeschrijving

BieRun hindernissen en routebeschrijving BieRun hindernissen en routebeschrijving Per team heb je een autoband en een ei, en per persoon heb je een beker water. Deze dien je mee te menen door de hindernissen. Foto s en/of filmpjes mogen zeker

Nadere informatie

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km)

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Een afwisselende wandeling vanaf het rustpunt Erve het Geurts De wandeling voert u door een landelijke omgeving in Oele (verouderd ook: Eule, Nedersaksisch: Eul genoemd).

Nadere informatie

Uitwerking van de gehele route

Uitwerking van de gehele route Uitwerking van de gehele route Bij Gazelle Experience Center, Nijkerkerstraat Hoevelaken Start Nijkerkerstraat Nijkerkerveen en Nijkerk Frieswijkstraat Nijkerk Oosterstraat Nijkerk Molenplein Nijkerk Vetkamp

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! De Fietstocht. Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie!

De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie!  De Fietstocht. Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! De Fietstocht Op zoek naar de West Brabantse Waterlinie! Benodigdheden: Fiets Een mooie dag (anders een regenjas of paraplu) Pen of potlood De routebeschrijving en opdrachten (print daarom dit formulier

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen.

Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen. Fietstocht Vrijheid aan weerszijden van de grens langs bewogen verhalen. Groesbeek [36 X alleen ter plekke te lezen] Horst [47] Grafwegen [93] Frasselt [92] Kranenburg [11] Donsbrüggerheide Krieggräberstatte

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST

ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT - HULST ADVIES FIETSROUTE HEIKANT HULST Vertrek: voor de school. Rijd via de Margrietstraat en de Schoolstraat naar de Vylainlaan. Goed uitkijken en achter elkaar rijden, want

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 De route van het verkeersexamen 2 Recht door de parkeerplaats af Kijk uit voor geparkeerde auto

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

De route vinden. De wandeling van Sarah

De route vinden. De wandeling van Sarah De route vinden Sarah logeert bij haar oma in Utrecht. Oma woont naast een molen. Oma zegt: "Ga eens naar de Dom wandelen. De Dom zie je al vanaf de hoek van de straat. Als je terug gaat, let je goed op

Nadere informatie

Route fietstocht 10 mei 2018

Route fietstocht 10 mei 2018 Start bij de Antwoordkerk, ga rechtsaf de Kruisnetlaan op en ga even verderop weer rechtsaf het fietspad op, net na een sportveld. Hierna rechtdoor richting fietspad langs de Oude Maas, ga daar linksaf

Nadere informatie

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

De wandelroute is op de kaart te bekijken via:

De wandelroute is op de kaart te bekijken via: Wandelroute Gelderland DR 2016.05 Deze Op Verkenning beschrijft een ongeveer 16,3 km lange lijnwandeling vanaf halte Hoofdige Boer in Almen (beginpunt) naar het station van Vorden als eindpunt. Lijn 54

Nadere informatie

Wandelvierdaagse Langedijk. Route 2,5KM

Wandelvierdaagse Langedijk. Route 2,5KM Wandelvierdaagse Langedijk Route Wat gezellig dat je meedoet met de wandel4daagse Langedijk. We hebben vier leuke routes uitgezet voor de verschillende afstanden. We gaan er met z n allen een mooi wandelfestijn

Nadere informatie

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017

Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute Open Monumentenweekend 2017 Fietsroute in het kader van het thema Boeren, burgers, buitenlui (zie bijbehorende plattegrond). Tijdens de fietstocht passeert u gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST

ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST ADVIES FIETSROUTE KOEWACHT - HULST Vertrek: bij garage Drijdijk. Vertrek vanaf dit punt in de richting van Heikant/Sint Jansteen. Kijk bij het opdraaien van de Emmabaan

Nadere informatie