31ste SPECIALE PRIJSKAMP VAN DE BELGISCH WITBLAUW RAS. LIBRAMONT ZATERDAG 27 JULI Woensdag 12 juni 2019 ALGEMENE REGLEMENT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "31ste SPECIALE PRIJSKAMP VAN DE BELGISCH WITBLAUW RAS. LIBRAMONT ZATERDAG 27 JULI Woensdag 12 juni 2019 ALGEMENE REGLEMENT"

Transcriptie

1 31ste SPECIALE PRIJSKAMP VAN DE BELGISCH WITBLAUW RAS. LIBRAMONT ZATERDAG 27 JULI 2019 Laatste dag van inschrijving bij het secretariaat van CRV. Woensdag 12 juni 2019 ALGEMENE REGLEMENT Art. 1 Onder auspiciën van het Waalse Gewestelijke Ministerie van Landbouw en Ruraliteit; en met medewerking van het Belgisch Wit-Blauw Stamboek van Elevéo vzw; de Koninklijke Maatschappij van het Ardense Trekpaard en het CRV, organiseert het Belgisch Wit-Blauw Stamboek van Elevéo vzw op zaterdag 27 juli 2019 in Libramont de 31ste Speciale Prijskamp van de Belgisch Witblauw Ras. Alleen fokkers die lid zijn van een in België erkend stamboek kunnen hieraan deelnemen. Art. 2 Om in aanmerking te komen voor deelname aan de wedstrijd moeten de dieren: In de geboorteregisters van het ras geregistreerd zijn en geboren zijn uit een bij geboorte geregistreerde ouders en grootouders in hoofstamboek gekeurd. Eigendom zijn van een fokvereniging of de exposant gedurende ten minste 3 maanden voorafgaand aan de dag van de wedstrijd (27/04/2019). Let op: dit is de veebeslagmutatie. In geval van mede-eigendom moet elk dier dat tijdens de drie maanden voorafgaand aan de wedstrijd naar een andere veebeslag is overgebracht, afkomstig zijn van een bedrijf met een IBR-status van ten minste I3. Art. 2 bis Door de ondertekening van het inschrijvingsformulier en de bevestiging van de ontvangst van dit reglement, aanvaardt de eigenaar van een dier en geeft hij toestemming aan het Belgisch Wit-Blauw Stamboek om volgende te doen: DNA-profielvergelijkingen uit te voeren op DNA-monsters die beschikbaar zijn in verschillende laboratoria zoals ARSIA/DGZ; Elevéo asbl/crv en ULG. Een willekeurige loting zal worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat twee monsters van hetzelfde dier, geanalyseerd worden op genetische afwijkingen en ouderlijke verwantschap en identiek zijn in het DNA-profiel. Bijkomende informatie opvragen over de resultaten van monsters die in verschillende laboratoria zoals ARSIA/DGZ, Elevéo asbl/crv en ULG zijn geanalyseerd.

2 Art. 3 SANITAIRE VOORWAARDEN Elk dier dat het prijskampterrein betreedt, moet correct geïdentificeerd zijn, dat wil zeggen : voorzien zijn van beide oormerken en van het volledige identificatiedocument. De dieren moeten afkomstig zijn van een veestapel die: - officieel vrij is van tuberculose (T3) - officieel vrij is van brucellose (B4) en niet gelegen in een schutkring rond een haard van brucellose - officieel vrij is van leucose (L3) - een IBR statuut I3 of I4 heeft Er mogen geen verbod of beperkingen gelden voor het veebeslag of voor de zone waarin het veebeslag zich bevindt. BVD : De dieren moeten negatief gereageerd hebben op een PCR test of Elisa-test voor het onderzoek op antigenen van het BVD-virus. Het analysebulletin met negatief resultaat moet de dieren vergezellen. De analyse wordt éénmaal in het leven van het dier uitgevoerd, behalve wanneer het eerste onderzoek op een rund van minder dan 6 maanden oud gebeurd is. Indien het dier nooit eerder getest werd of indien het jonger dan 6 maanden was, is het aangeraden de bloedname 30 dagen vóór de prijskamp te doen. _ Voor de dieren jonger dan 6 maanden : ofwel 1. PCR-test op bloed of serum 2. Elisa-test voor BVD-Antigeen bepaling op een huidbiopsie (earnotch) _ Voor de dieren ouder dan 6 maanden : ofwel 1. Elisa-test Voor BVD-Antigeen op serum, bloed of earnotch 2. Elisa-test Ag NS2/3 (P80) op bloed 3. PCR-test op bloed, serum of earnotch IBR Verplicht houder zijn van een I3 of I4 statuut. Voor runderen afkomstig van een beslag met I4 statuut : bloedtest IBR gb ELISA negatief Voor runderen afkomstig van een beslag met I3 statuut : bloedtest IBR gb ELISA negatief of IBR ge ELISA negatief. De staalname moet gebeurd zijn na 29 juni Indien de uitslag van de test ge positief is, kan het dier in geen geval naar de prijskamp komen. Brucellose De staalname moet gebeurd zijn na 29 juni 2019 en het resultaat moet lager zijn dan 30 IE op de MAT EDTA 3 verd-test. Indien één dier 30 IE of meer bereikt, is de deelname van alle op de prijskamp ingeschreven dieren mogelijk, op voorwaarde dat ieder dier negatief reageert na de ELISA-test. (Een ELISA-test wordt automatisch door DGZ uitgevoerd als het resultaat van de MAT-test hoger dan 30IE is). Indien één van deze dieren positief op de ELISA-test reageert zal een ELISA-bevestiging op al de betrokken dieren door het CODA uitgevoerd worden. (DGZ stuurt de stalen automatisch voor ELISA-bevestiging test naar het CODA). Tuberculose Ieder deelnemend rund moet na een tuberculinatie negatief reageren. De tuberculinatie mag maximaal 30 dagen vóór de prijskamp uitgevoerd worden, d.w.z. na 29 juni Vaccinatie tegen blauwtong is sterk aanbevolen!

3 Deze voorwaarden zijn ook geldig voor de kalveren die hun moeders vergezellen. Het vervoer Het vervoer van de dieren dient te gebeuren door een erkend vervoerder met een voertuig waarvoor hij een vergunning heeft gekregen van het FAVV. De deelnemers die hun dieren zelf vervoeren over een afstand van minder dan 50 km moeten niet in het bezit zijn van een vervoersvergunning. Elk vervoermiddel dient na elk vervoer met een erkend ontsmettingsmiddel ontsmet te worden. De vervoersregisters en de ontsmettingsregisters zullen gecontroleerd worden. Art. 4 Alleen vrouwelijke runderen die voldoen aan de voorwaarden van de algemene verordening betreffende de verbetering van de rundvleessector voor deelname aan de officiële prijskampen mogen aan de wedstrijden voor vrouwelijke runderen deelnemen. Koeien moeten: Art. 5 Bij de geboorte getraceerd worden, geregistreerd in het stamboek en geboren worden bij moeders die getraceerd worden. De referentiedatum voor de toepassing van de leeftijdscriteria bij afkalven is 27/07/19. Kalverleeftijd: 1. Eerstekalfskoeien: na 1 kalf op 32 maanden. 2. Koeien: koeien in kalfvolgorde op 32 maanden blijven in orde voor het leven. Koeien die bij het eerste kalf niet in orde zijn, kunnen hun achterstand inhalen en ook daarna in orde zijn voor het leven. Ofwel 2 kalveren op 50 maanden of 3 kalveren op 65 maanden voor elk volgend kalf dient 15 maand toegevoegd te worden - De eerstekalfsvaarzen in de 4e wedstrijd moeten voor de leeftijd van 32 maanden gekalfd hebben. - De vrouwelijke dieren moeten voldoen aan de voor officiële wedstrijden vereiste gestaltenormen. Alleen stieren die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan officiële prijskampen mogen deelnemen aan de stierenprijskamp. Daarnaast moeten ze geregistreerd staan in het stamboek en voldoen aan de gestaltenormen om in officiële prijskampen in de 1e categorie te worden ingedeeld. Alle dieren worden op het wedstrijdveld gecontroleerd, gemeten en gecontroleerd op conformiteit van de muil en testikels. ALLE DIEREN DIE NIET AAN DEZE VOORWAARDE VOLDOEN, HEBBEN GEEN TOEGANG TOT DE RINGEN VAN DE WEDSTRIJDEN. Eigenaren van stieren van 3 jaar en ouder moeten, op verzoek van de organisatoren, kunnen bewijzen dat hun stieren levende nakomelingen hebben gehad. Art. 5 bis De identificatie van de dieren gebeurt door de daartoe bevoegde functionarissen, die alle maatregelen kunnen nemen die zij nodig achten. Alleen de schofthoogtemeting en de controles op het terrein worden in aanmerking genomen en zijn geldig. Art. 6 : STRIJD TEGEN HET GEBRUIK VAN VERBODEN STOFFEN. Het reglement van het stamboek betreffende de controle op het gebruik van verboden stoffen blijft van kracht. Hieronder de lijst van de verboden stoffen.

4 We vestigen uw aandacht op het feit dat finadyne, tolfine, meflosyl onder de term Nietsteroidale anti-inflammatoire producten worden hernomen. Vanaf 14 juni tot 1 augustus 2019 zal een controle over het gebruik van de verboden stoffen georganiseerd worden op de ingeschreven dieren. * Stilbenen, afgeleiden van stilbenen en hun zouten en esters * Stoffen met een anti-schildklier werking * Steroiden en corticosteroiden * Synthetische niet-steroidale groeipromotoren (waaronder Zeranol) * alfa-agonisten en bèta-agonisten * Niet-steroidale anti-inflammatoire producten (NSAID s) * Groeihormoon en analoge stoffen * Gonadotrope hormonen Geen enkele eigenaar van een ingeschreven dier mag zich onttrekken aan de monsterneming ; indien hij het toch doet wordt zijn dier automatisch positief verklaard. Wanneer de eigenaar van een voor een prijskamp ingeschreven dier, om diergeneeskundige redenen, beslist het uit de prijskamp terug te trekken om het met één of meerdere verboden stoffen te behandelen, moet hij het Secretariaat van het Belgisch Witblauw Stamboek van Elevéo vzw. daarvan op de hoogte brengen door middel van een aangetekend schrijven, dat de dag zelf van de behandeling moet worden verzonden. Deze maatregel geldt ook voor de behandelingen uitgevoerd binnen de 5 dagen na de prijskamp. Belangrijke opmerking Wanneer de eigenaar van een dier dat deelneemt aan een wedstrijd om diergeneeskundige redenen beslist om het uit de prijskamp te schrappen om het te behandelen met één of meer verboden stoffen, moet hij het secretariaat van het Witblauw Stamboek van Elevéo vzw per aangetekende brief op de hoogte brengen van de behandeling, die hij dezelfde dag nog verstuurt. Op straffe van een positieve verklaring van het dier kan geen enkele eigenaar van een geregistreerd dier zich onttrekken aan monstername. Verbod om runderen te registreren of te laten registreren die een operatie hebben ondergaan om een van de onderstaande gebreken te verbergen. Verbod op het registreren of laten registreren van runderen die één van de volgende erfelijke gebreken vertonen: Brachygnatisme Prognatisme Kaakafwijking Macroglossie Voorste ledematenboog Spasticiteit van de achterpoten Dwerg(gestalte) Wittevaarzenziekte Enkelvoudig of bilateraal cryptorchidisme Hypogonadisme Hermafroditisme Fimosis Afwijking van de stuiwervels Umbilicale hernia

5 Art. 6 bis : STRIJD TEGEN DE KUNSTGREPEN BIJ DE VOORSTELLING. * De juryleden mogen ten allen tijde de dieren plaatsen in een positie die ze nuttig achten om te oorderel * Met het oog op de verbetering van het imago van het ras bij het grote publiek, benadrukt het Organiserend Comité de volgende punten: Het gladscheren alsmede het gebruik van glansoliën op de geschoren delen zijn niet toegestaan. Alle aan het scheren geassimileerde kammen (opzetkammen, fijne kammen ) zijn verboden. Om deze controle objectief uit te kunnen voeren heeft het Organiserend Comité de beschikking over een voorbeeldtondeuse met nieuwe fijne kammen nr Het resultaat van deze tondeuse komt overeen met het non-conform (te kort) scheren. De technieker zal deze voorbeeldtondeuse op elk willekeurig deel van elk dier gebruiken. Het scheren is conform als tijdens het gebruik van deze tondeuse haren worden afgesneden. Het accentueren van de spierlijnen op welke manier dan ook is verboden. Niet-naleving van deze punten leidt tot uitsluiting van het dier van de wedstrijd. Het nummer van het dier aangebracht op het kruis zal worden doorstreept. Het gebruik van kunstgrepen voor de presentatie is eveneens verboden (markeerstift om de spieren te onderlijnen, producten om de staart op te heffen,...). Het niet-naleven van deze bepalingen heeft voor het dier de uitsluiting van deelname aan de prijskamp tot gevolg. Het Belgisch Wit-Blauw Stamboek, Elevéo vzw zal de mogelijkheid hebben om dieren waarvoor presentatiemiddelen worden gedetecteerd (zie reglement Stamboek Belgisch Wit-Blauw) uit te sluiten van de prijskamp. Art. 7 Een dier dat eerder in zijn categorie een Nationale Kampioenstitel in Brussel, Libramont of Doornik heeft behaald, mag niet opnieuw deelnemen. Art. 8 Er geldt een registratievergoeding van 7,50 per dier dat in de catalogus is opgenomen. Deze wordt in mindering gebracht op de vervoersvergoeding. Art. 9 Het organisatiecomite draagt bij in de kosten van het vervoer van de dieren. Voor de berekening van de vervoersvergoedingen zal het comité het volgende tweeledig systeem gebruiken: 12,50 euro / dier + een bedrag dat rekening houdt met de afstand en het aantal aangeboden dieren. Art. 10 Alvorens de ring te betreden, worden de dieren onderworpen aan een gezondheidscontrole zoals voorgeschreven door het FAVV.

6 !!!!!!!! AANDACHT!!!!! Art. 11 De reeksen zullen door een jury gekeurd worden. Alle ongeoorloofde uitdrukkingen tegenover de juryleden of de niet-naleving van de instructies van de ringcommissaris of de voorzitter vh Comité zullen sancties tot gevolg hebben. Dat kan tot de uitsluiting van alle fokkerijmanifestaties tijdens de door het Stamboek Belgisch Wit-Blauw bepaalde periode leiden. Indien een deelnemer bovenvermeld gedrag stelt, en het dier in kwestie op het moment van de feiten in de catalogus in mede-eigendom is, zal/zullen de mede-eigenaar(s) op dezelfde wijze worden gestraft. Art. 12 ALLE STIEREN, ONGEACHT HUN LEEFTIJD, MOETEN EEN NEUSRING DRAGEN - DE NEUSKLEM IS HIERBIJ VERBODEN. Dieren die een gevaar kunnen beteken en/of die fysieke schade aan personen of materiële schade kunnen veroorzaken, zijn verboden in de ring. De fokker wordt door de voorzitter van de wedstrijd hiervan op de hoogte gebracht. Slechts één persoon is toegestaan om het dier aan de koord te hanteren. Indien de fokker weigert hieraan te voldoen, zijn dezelfde straffen als de artikelen 11 van toepassing. Art. 13 Het Organiserend Comité wijst alle verantwoordelijkheid af voor eventuele ongevallen die zich bij mens en dier kunnen voordoen. De eigenaars/fokkers/veehouders blijven te allen tijde verantwoordelijk voor hun dieren. Zij moeten ervoor zorgen dat hun aansprakelijkheidsverzekering een clausule bevat die alle risico's van ongevallen die zich op de beurs kunnen voordoen dekt Art. 14 Het Stamboekcomité behoudt zich het recht voor om monsters te nemen van de dieren in de prijskamp om verboden stoffen op te sporen. Het Stamboekcomité is bevoegd om deze dieren te kiezen. Een fokker die een dier ter registratie aanbiedt, stemt ermee in zich te onderwerpen aan de controle op het gebruik van de verboden stoffen. DE CONTROLE ZAL VAN 14 JUNI TOT 1 AUGUSTUS 2019 BIJ ALLE OP HET INSCHRIJVINGSFORMULIER INGESCHREVEN DIEREN UITGEVOERD KUNNEN WORDEN. Het reglement, opgesteld door de Belgisch Witblauw Stamboek, (beschikbaar op de website of op verzoek verkrijgbaar bij de Stamboek) zal volledig van toepassing zijn. Wij raden elke fokker ten zeerste aan om dit na te lezen. Elke fokker die eigenaar of mede-eigenaar is van een dier dat positief getest is door het Stamboek van Elevéo vzw of door de Ministerie tijdens een fokwedstrijd, wordt geschorst van de Libramont-wedstrijd tijdens de volgende twee edities.!!!!!!!! AANDACHT!!!!! Art. 15 Het Organiserend Comite behoudt zich het recht voor om een fokker en/of een dier te aanvaarden of te weigeren op de nationale prijskamp van Libramont.

7 Art. 16 Het reglement en de algemene voorwaarden van de Beurs van Libramont zijn strikt van toepassing. U kunt ze raadplegen op de website van de beurs Art. 17 Door deel te nemen aan de wedstrijd, aanvaardt de fokker alle punten van dit algemene reglement. De fokker kan geen beroep aantekenen tegen de sancties. Art. 18 HET INRICHTEND COMITE DEVILLERS Jean (voorzitter van het Organiserend Comité) ANDRE Léopold (Ondervoorziter - Namen) PETRY Didier (Voorzitter van het Stamboek Belgisch Wit-Blauw) DE PAEPE Geert (Waals-Brabant) GAILLARD Guy (Luxemburg) HERMAN Henri (Luik) HEYVAERT Carl (Vlaanderen) VEULEMANS Stijn (Vlaanderen) VICTOR Christophe (Henegouwen PETIT Marc (Penningmeester en Prijskampverantwoordelijke Foire de Libramont) MARCHAL Sophie (Secretaris)

8 PROGRAMMA Referentiedatum : 27 juli 2019 A. STIEREN 1. Stieren van 15 maanden en meer, geboren voor Vrij van de 8 genetische gebreken zijn (DMCI, DMCII, Kromme Staart, Kromme staart II, Dwerggroei, Verlengde dracht, Hamartoma, Arthrogryposis) Het SNAPC4 resultaat (secundaire genetische afwijking) is optioneel. Een kopie van de resultaten moet worden verstrekt en het inschrijvingsformulier vergezellen. B. VROUWELIJKE DIEREN 2. Jonge vaarzen van 12 tot 32 maanden, geboren van tot Gekalfde vaarzen van 32 tot 44 maanden, geboren van tot Koeien, geboren voor C. KOE/KALF Vrouwelijke dieren met hun kalf geboren tussen 01/01/2019 en 31/05/2019. D. KAMPIOENSCHAPPEN Jonge vaarzen Vaarzen en gekalfde vaarzen Koeien Stieren E. KAMPIOENSCHAP VAN VROUWELIJKE DIEREN MET KALF

9

AGRIBEX WOENSDAG 6 DECEMBER 2017 REGLEMENT. ingeschreven zijn in het Belgisch Witblauw Stamboek (boek A).

AGRIBEX WOENSDAG 6 DECEMBER 2017 REGLEMENT. ingeschreven zijn in het Belgisch Witblauw Stamboek (boek A). AGRIBEX WOENSDAG 6 DECEMBER 2017 REGLEMENT 1 VOORWAARDEN VOOR DEELNAME Art. 1 De fokkers moeten lid van het BWB Stamboek zijn. Art. 2 De dieren moeten : Art. 3 ingeschreven zijn in het Belgisch Witblauw

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier B.D.A.V. prijskamp

Inschrijvingsformulier B.D.A.V. prijskamp Inschrijvingsformulier B.D.A.V. prijskamp Datum : Beslagnummer : Eigenaar : Landbouwer of handelaar : Straat en huisnummer : Gemeente : GSM nummer : Telefoon nummer : E-mail adres: Website indien mogelijk:

Nadere informatie

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013 1. Algemene voorwaarden a. Op de verzameling zijn alleen dieren toegelaten die in orde zijn met de huidige Europese en Belgische wetgeving. b. Transport: i. Elke vervoerder moet een toelating hebben om

Nadere informatie

Nuit de la Holstein 19 maart 2016

Nuit de la Holstein 19 maart 2016 Nuit de la Holstein 19 maart 2016 «Nom» «Rue» «Cp» «Localité» Geachte melkveehouder, We zijn vertrokken inschrijvingen voor de Nacht van de Holstein 2016 zijn nu geopend! Hierna vindt u alle nuttige informatie

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg. Referentie PCCB/S2/HVB/1046457 Datum 16/05/2013

Nadere informatie

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie,

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie, MINISTERIELE BESCHIKKINGEN 2909 138e aanv. Basisteksten/1990-2 BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie inzake de grensbeweiding van runderen aan de intra-benelux-grenzen

Nadere informatie

Reglement Stamboek Witblauw

Reglement Stamboek Witblauw Reglement Stamboek Witblauw CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/Reglement Stamboek Witblauw.160428 Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.3. Gebruik gegevens

Nadere informatie

Sanitaire voorwaarden «Agriflanders»

Sanitaire voorwaarden «Agriflanders» Sanitaire voorwaarden «Agriflanders» 1. Aanvraag toelating verzamelcentrum voor landbouwhuisdieren bij FAVV Niet-commerciële verzamelingen van landbouwhuisdieren hebben een toelating code 12.4.3 nodig

Nadere informatie

LIVE. Tel : NEW BELGE.

LIVE.   Tel : NEW BELGE. sg n i v j er i r ch uli s In orm f Juge international : Alain Hogge Ouverture du concours à toute l Europe Nouveau ring de concours à l étage du LEC 3 Exposition des animaux dans LEC 1 (ancien walexpo)

Nadere informatie

Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Actua DGZ. Dienstvergaderingen Gezondheidszorg herkauwers

Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Actua DGZ. Dienstvergaderingen Gezondheidszorg herkauwers Dierengezondheidszorg Vlaanderen Actua DGZ Dienstvergaderingen 2015 Gezondheidszorg herkauwers Dierengezondheidszorg Vlaanderen Nieuwe fase IBR Besmettingsgraad IBR-bestrijding werkt 45.0% 17.8% Ongeveer

Nadere informatie

Reglement Nakomelingenonderzoek Vleesvee

Reglement Nakomelingenonderzoek Vleesvee Reglement Nakomelingenonderzoek Vleesvee CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/Reglement Nakomelingenonderzoek Vleesvee.160428 Inhoud Begrippenlijst... 2 1. Activiteiten... 3 1.1. Beschrijving...

Nadere informatie

Reglement Stamboekregistratie

Reglement Stamboekregistratie Reglement Stamboekregistratie 28 februari 2003 KW/03.0048/AP/EdV Inhoudsopgave Begrippenlijst 3 1. Algemeen 4 1.1. Inleiding 4 1.2. Erkenning 4 1.3. Dienstverlening door derden 4 1.4. Gebruik gegevens

Nadere informatie

R E G L E M E N T S T A M B O E K R E G I S T R A T I E

R E G L E M E N T S T A M B O E K R E G I S T R A T I E R E G L E M E N T S T A M B O E K R E G I S T R A T I E I N H O U D S O P G A V E 1 B E G R I P S B E P A L I N G E N 2 1. A L G E M E E N 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.3. Dienstverlening door

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Referentie PCCB/S2/HVB/900069 Datum 14/08/2012 Huidige versie 1.0 Van toepassing

Nadere informatie

Veekeuring Fryslân. 4. Alleen dieren die in de catalogus voorkomen doen mee aan de individuele keuring.

Veekeuring Fryslân. 4. Alleen dieren die in de catalogus voorkomen doen mee aan de individuele keuring. Veekeuring Fryslân Vraagprogramma * Deelname is opengesteld voor dieren uit de provincie Friesland. * Dieren dienen op de sluitingsdatum van de aangifte aanwezig te zijn op een UBN binnen de provincie

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Referentie PCCB/S2/HVB/900069 Datum 16/05/2013 Huidige versie 2.0 Van toepassing

Nadere informatie

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer naar Marokko van runderen bestemd voor de vetmesting afkomstig uit België

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer naar Marokko van runderen bestemd voor de vetmesting afkomstig uit België I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-Code Land Runderen 0102 II. Bilateraal certificaat Code FAVV EX.VTL.MA.04.01 Titel van het certificaat Veterinair certificaat voor de uitvoer naar van runderen

Nadere informatie

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft.

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. Interpretatie van Verordening 504/2008 wat betreft de identificatie van paardachtigen Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. 1/

Nadere informatie

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen afkomstig uit België naar Marokko

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen afkomstig uit België naar Marokko I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-Code Land Runderen 0102 II. Bilateraal certificaat Code FAVV EX.VTL.MA.05.01 Titel van het certificaat Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen

Nadere informatie

STICHTING COMMISSIE VLEESVEE ENTER. Herkampweg 1, 7261MG Ruurlo

STICHTING COMMISSIE VLEESVEE ENTER. Herkampweg 1, 7261MG Ruurlo STICHTING COMMISSIE VLEESVEE ENTER Herkampweg 1, 7261MG Ruurlo. 0573-451598. Email: volenbeek@hetnet.nl Vraagprogramma Keuring Enter 2018. Op donderdag 16 augustus 2018 wordt door Stichting Commissie Vleesvee

Nadere informatie

Reglement Stamboek Rood

Reglement Stamboek Rood Reglement Stamboek Rood CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/.Reglement Stamboek Rood.160428 Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.3. Gebruik gegevens

Nadere informatie

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II Code K-LV-RNDIU-01b1 Versie 1 Ingangsdatum 03-09-2018 pag. 1 van 5 Voorbeeld invullen Traces deel II runderen II. Informatie over de gezondheid hetzij (2)hetzij II.1. hetzij [Ondergetekende, officieel

Nadere informatie

Adres: Herberg T Vossegat Buurtweg 8, 3888 N.E, Meerveld (Uddel) (GLD)

Adres: Herberg T Vossegat Buurtweg 8, 3888 N.E, Meerveld (Uddel) (GLD) Beste veehouder, Na onze twee succes volle edities houden we op 10 augustus de derde editie. Met dit jaar voor de tweede keer de strijd om het OPEN NATIONAAL KAMPIOENSCHAP zodat ook niet stamboek leden

Nadere informatie

Reglement Stamboek Witrood

Reglement Stamboek Witrood Reglement Stamboek Witrood CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/Reglement Stamboek Witrood.160428 Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.3. Gebruik gegevens

Nadere informatie

Veekeuring Fryslân. 4. Alleen dieren die in de catalogus voorkomen doen mee aan de individuele keuring.

Veekeuring Fryslân. 4. Alleen dieren die in de catalogus voorkomen doen mee aan de individuele keuring. Veekeuring Fryslân Vraagprogramma * Deelname is opengesteld voor dieren uit de provincie Friesland. * Dieren dienen op de sluitingsdatum van de aangifte aanwezig te zijn op een UBN binnen de provincie

Nadere informatie

Reglement Stamboek Vlaams Blonde d Aquitaine

Reglement Stamboek Vlaams Blonde d Aquitaine Reglement Stamboek Vlaams Blonde d Aquitaine CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/Reglement Stamboek Vlaams Blonde d Aquitainte.160428 Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier voor alle deelnemende dieren aan de prijskampen - jaarmarkt van Londerzeel centrum 25/09/2017.

Inschrijvingsformulier voor alle deelnemende dieren aan de prijskampen - jaarmarkt van Londerzeel centrum 25/09/2017. Inschrijvingsformulier voor alle deelnemende dieren aan de prijskampen - jaarmarkt van Londerzeel centrum 25/09/2017. Voornaam en naam: Adres: Telefoonnummer: Afmetingen vervoermiddel: Rekeningnummer:

Nadere informatie

Reglement Stamboek Holstein

Reglement Stamboek Holstein Reglement Stamboek Holstein CRV Vlaanderen vzw, april 2016 G/AZ/CRVVLvzw/ Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.3. Gebruik gegevens 3 2. Fokdoel en raskenmerken

Nadere informatie

DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2

DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ DPA 2099 RUNDEREN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2099] v2 C : conform NC : niet-conform NA :

Nadere informatie

BVD-bestrijding in België: een algemene aanpak lijkt er te komen.

BVD-bestrijding in België: een algemene aanpak lijkt er te komen. Auteur: Steven Sarrazin BVD-bestrijding in België: een algemene aanpak lijkt er te komen. Nu IBR een verplichte nationale aanpak kent bij rundvee, komt ook een bestrijding van BVD (Boviene Virale Diarree)

Nadere informatie

Reglement Afstammingsregistratie

Reglement Afstammingsregistratie Reglement Afstammingsregistratie CRV Vlaanderen vzw G/AZ/CRVVLvzw/Reglement Afstammingsregistratie.160428 Inhoudsopgave Begrippenlijst 2 1. Algemeen 3 1.1. Inleiding 3 1.2. Erkenning 3 1.4. Dienstverlening

Nadere informatie

NIEUW TUBERCULOSE BEWAKINGSPROGRAMMA

NIEUW TUBERCULOSE BEWAKINGSPROGRAMMA Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vergaderingen van het Lokaal Dierengezondheidsnetwerk 2017 Merelbeke 10/10 Roeselare 11/10 Scherpenheuvel 17/10 Kasterlee 24/10 NIEUW TUBERCULOSE

Nadere informatie

OPVOLGING BRUCELLOSE NAMEN

OPVOLGING BRUCELLOSE NAMEN Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de voedselketen OPVOLGING BRUCELLOSE NAMEN Raadgevend comité 28-03-2012 Historiek: Landbouwbedrijf te Franc Warêt, provincie NAMEN. Na kalving via keizersnede

Nadere informatie

KARKASFOKWAARDEN EEN VERSCHIL AAN DE HAAK

KARKASFOKWAARDEN EEN VERSCHIL AAN DE HAAK DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Artikel KARKASFOKWAARDEN EEN VERSCHIL AAN DE HAAK 6.05.2019 www.vlaanderen.be Colofon Samenstelling Departement Landbouw en Visserij Auteurs Andries Colman, Laurence Hubrecht

Nadere informatie

Trend aankoopprotocol

Trend aankoopprotocol aantal protocols Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw PERSARTIKEL Drongen, Torhout, 19 februari 2013 Auteur: Koen De Bleecker, Teamleider gezondheidszorg herkauwers, DGZ 2 jaar aankoopprotocol: resultaten

Nadere informatie

Karkasfokwaarden, een verschil aan de haak

Karkasfokwaarden, een verschil aan de haak Een fokdoel: hoe kom je er toe? Kijk om de markt wat wil je klant, wat wil de maatschappij. Karkasfokwaarden, een verschil aan de haak Wim Veulemans Secretaris Vlaams stamboek Belgisch witblauw Visie Hoe

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/04/2014

Gearchiveerd op 01/04/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 2052 VARKENS - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [2052] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Reglement Stamboekregistratie

Reglement Stamboekregistratie Reglement Stamboekregistratie 10 mei 2005 JZ/05.0048/JD/TK Inhoudsopgave Begrippenlijst 3 1. Algemeen 4 1.1. Inleiding 4 1.2. Erkenning 4 1.4 Dienstverlening door derden 4 1.5 Gebruik gegevens 4 2. Gegevensverzameling

Nadere informatie

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw. Risico rapport dier

Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw. Risico rapport dier Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw Risico rapport dier Wat is een Risico rapport dier en waarvoor kan het gebruikt worden? Versie 20181025 Het Risico rapport dier vermeldt de BLOKKERINGSSTATUS van een

Nadere informatie

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Opgericht 10 september 2010 Fokbeleid versie: Leden Vergadering 22 mei 2011 Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland 1. Doelstelling 1.1.

Nadere informatie

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur, en Voedselkwaliteit van 5 april 2007, nr. TRCJZ/2007/1185, houdende wijziging (39) van de Regeling beperkingsgebieden

Nadere informatie

STAND VAN ZAKEN BRUCELLOSE 2012

STAND VAN ZAKEN BRUCELLOSE 2012 Federaal agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN BRUCELLOSE 2012 18-04-2012 Inhoud Historisch overzicht runderbrucellose in België Haarden Epidemiologische enquête Contactbeslagen

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

Ziekte van Newcastle Maatregelen van kracht in België (KB van 28 november 1994, MB van 1 augustus 2018 en MB van 29 augustus 2018)

Ziekte van Newcastle Maatregelen van kracht in België (KB van 28 november 1994, MB van 1 augustus 2018 en MB van 29 augustus 2018) Ziekte van Newcastle Maatregelen van kracht in België (KB van 28 november 1994, MB van 1 augustus 2018 en MB van 29 augustus 2018) Onder voorbehoud dat er zich geen nieuwe ontwikkelingen voordoen, kunnen

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN DE BESTRIJDING VAN DE VIRALE CAPRINE ARTRITIS ENCEFALITIS (B.S

KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN DE BESTRIJDING VAN DE VIRALE CAPRINE ARTRITIS ENCEFALITIS (B.S Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE INRICHTING VAN DE BESTRIJDING VAN DE VIRALE CAPRINE ARTRITIS ENCEFALITIS 27.11.1997 (B.S. 30.12.1997)

Nadere informatie

Het belang van monitoring en vaccinatie in de BVD-aanpak

Het belang van monitoring en vaccinatie in de BVD-aanpak Auteur: Steven Sarrazin Het belang van monitoring en vaccinatie in de BVD-aanpak Veelal wordt de bestrijding van het Boviene Virale Diarree-virus (BVD) enkel geassocieerd met vaccinatie. Echter, met vaccinatie

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/04/2013

Gearchiveerd op 02/04/2013 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 2422 Spermacentrum runderen - nationale handel - Infrastructuur, inrichting en hygiëne

Nadere informatie

Voorkomen en bestrijden van IBR en BVD

Voorkomen en bestrijden van IBR en BVD Voorkomen en bestrijden van IR en VD IR en VD zijn twee belangrijke infectieuze rundveeziekten die heel wat schade kunnen veroorzaken op het rundveebedrijf. Hoewel deze ziekten vaak in één adem worden

Nadere informatie

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 GEWIJZIGDE IDENTIFICATIEPROCEDURE PAARDACHTIGEN MET INGANG VANAF 1.7.2009 - KORTE OPSOMMING VERANDERINGEN Vanaf 1.7.2009 zal de procedure voor de identificatie

Nadere informatie

gearchiveerd op 01/03/2011

gearchiveerd op 01/03/2011 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ N uniek DPA 259 SCHAPEN, GEITEN en HERTACHTIGEN - IDENTIFICATIE EN REGISTRATIE [259] v2 C : conform

Nadere informatie

Adres: Herberg T Vossegat Buurtweg 8, 3888 NeE, Meerveld (Uddel) (GLD)

Adres: Herberg T Vossegat Buurtweg 8, 3888 NeE, Meerveld (Uddel) (GLD) Beste veehouder, Na onze eerste succes volle edite houden we op 11 augustus de tweede editee Met dit jaar voor het eerst de strijd om het OPEN NATIONAAL KAMPIOENSCHAP zodat ook niet stamboek leden kunnen

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2026 Het samenbrengen van landbouwhuisdieren en vleeskalveren met het oog op verhandelen:

Nadere informatie

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG blz. 1 van 7 versie 4 20170208 WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG De veehouder van een I2-beslag dient een VACCINATIEREGISTER bij

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

Protocol statusbeheer IBR-vrij (route tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018)

Protocol statusbeheer IBR-vrij (route tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018) Protocol statusbeheer IBR-vrij (route tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018) 1. Kader Met ingang van 1 april 2018 is de landelijke aanpak van IBR gestart onder verantwoordelijkheid van de Themagroep Rundergezondheid

Nadere informatie

PRI 3133 Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [3133] v1

PRI 3133 Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [3133] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI Houden van runderen en kalveren (vetmesten) - Traceerbaarheid [] v C: conform NC: Niet-conform NA: niet

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE

ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE 2010-2011 procedure nr.: E612 datum: 30.11.2010 versie: nr. 1.3 opgesteld door: DCPB gevalideerd door: Philippe Houdart bestand: E612 v1.3 bijlagen: - 1. Doelstelling

Nadere informatie

Protocol statusbeheer IBR-vrij (route intake bloed, bewaking tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018)

Protocol statusbeheer IBR-vrij (route intake bloed, bewaking tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018) Protocol statusbeheer IBR-vrij (route intake bloed, bewaking tankmelk) Versie 1.0 (juli 2018) 1. Kader Met ingang van 1 april 2018 is de landelijke aanpak van IBR gestart onder verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Vraag & Antwoord MIDSUMMER DAIRY SHOW

Vraag & Antwoord MIDSUMMER DAIRY SHOW Vraag & Antwoord MIDSUMMER DAIRY SHOW Algemeen De hieronder genoemde criteria zullen als richtlijn gelden. Aangemelde dieren Aanmelding van vaarzen is mogelijk tot een maximale afkalfleeftijd van 32 maanden

Nadere informatie

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden

Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden Reglement van de Wedstrijd voor Fokkers van Endurancepaarden 1- Inschrijvingen 1.1- De inschrijvingsformulieren staan op de website van BAPS-SBCA (www.arabianhorse.be). Ze moeten worden ingevuld en opgestuurd

Nadere informatie

Keuringsreglement Verbeterd Roodbont Vleesvee Stamboek

Keuringsreglement Verbeterd Roodbont Vleesvee Stamboek Algemene voorwaarden ten behoeve van de inzenders van dieren naar de keuring. Artikel 1. Begripsomschrijving Dit reglement verstaat onder: 1. Commissie, diegenen die zijn belast met de organisatie van

Nadere informatie

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen.

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen. Bij aankoop van een paard in België moet het paard volgende documenten hebben : een Europees paspoort met schets getekend door een veearts, een chipnummer en ingeschreven in de databank van het VCP. Beschikt

Nadere informatie

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES 1. SITUERING De fokkersvereniging Het Belgisch Warmbloedpaard v.z.w. - B.W.P. stelt zich het fokken van een paard tot doel

Nadere informatie

Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing.

Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing. Op dit document zijn de definities van de Algemene Voorwaarden IKB Rund van toepassing. 1. DOEL DOCUMENT Dit document is een bijlage bij de Regeling IKB Rund (hierna te noemen de Regeling ) en bevat de

Nadere informatie

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Update: maart 2014 Door: KNHS Accountmanagement i.s.m. KNHS Handhaving Startpas, Paardenpaspoort (vaccinaties en ponymetingen) Tijdens wedstrijden wordt gecontroleerd

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU EN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU EN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU EN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN 6 MAART 2007. - Koninklijk besluit ter organisatie van

Nadere informatie

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel Fokreglement 1. Algemeenheden 01.01. Dit reglement werd opgesteld, overeenkomstig de statuten van het B.S.IJ.P.vzw met als doelstelling het IJslandse paardenras te bevorderen, naar de modaliteiten der

Nadere informatie

20 ste schapen-en geitenhappening VHGS

20 ste schapen-en geitenhappening VHGS 20 ste schapen-en geitenhappening VHGS Keuring van CAE- of zwoegervrije dieren op zat. 29 aug. 2015 en voor dieren zonder attest op zond.30 aug. 2015 met tentoonstelling van bijzondere schapen- en geitenrassen

Nadere informatie

Stad Vilvoorde. Maandag 12 mei 2014 Programma NATIONALE LANDBOUWPRIJSKAMP. Inschrijven uiterlijk op vrijdag 11 april 2014

Stad Vilvoorde. Maandag 12 mei 2014 Programma NATIONALE LANDBOUWPRIJSKAMP. Inschrijven uiterlijk op vrijdag 11 april 2014 Stad Vilvoorde NATIONALE LANDBOUWPRIJSKAMP Maandag 12 mei 2014 Programma Inschrijven uiterlijk op vrijdag 11 april 2014 DE LANDBOUWPRIJSKAMP KOMT TOT STAND DANKZIJ DE MEDEWERKING VAN HET JAARMARKTCOMITÉ:

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE 2012

ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE 2012 procedure nr.: E612 datum: 21.10.2011 versie: nr. 2.4 opgesteld door: DCPB gevalideerd door: Philippe Houdart bestand: E612 v2.4 bijlagen: - ORGANISATIE VAN DE WINTERCAMPAGNE 2012 1. Doelstelling Deze

Nadere informatie

Wedstrijd Balade Smeer BIO

Wedstrijd Balade Smeer BIO WEDSTRIJDREGLEMENT Wedstrijd Balade Smeer BIO Artikel 1: Organisatie 1.1. De wedstrijd Balade Smeer BIO (hierna de wedstrijd genoemd) is een gratis onlinewedstrijd georganiseerd door Corman NV (hierna

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN IN VERBAND MET DE ZIEKTE VAN NEWCASTLE EN VOGELGRIEP

VRAGEN EN ANTWOORDEN IN VERBAND MET DE ZIEKTE VAN NEWCASTLE EN VOGELGRIEP Ziekte van Newcastle en vogelgriep: F.A.Q. versie 8 VRAGEN EN ANTWOORDEN IN VERBAND MET DE ZIEKTE VAN NEWCASTLE EN VOGELGRIEP 1. Wat wordt verstaan onder hobbypluimvee? 2. Wanneer moet ik mijn beslag met

Nadere informatie

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Vastgesteld op 26 april 1996, bijgewerkt 17 juni 1996. Gepubliceerd in het Welsh Nieuws nr. 14 van juli 1996. Bijgewerkt: 1

Nadere informatie

Advies : Ontwerp koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 december 1978 betreffende de bestrijding van de runderbrucel

Advies : Ontwerp koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 december 1978 betreffende de bestrijding van de runderbrucel Advies 10-2006: Ontwerp koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 december 1978 betreffende de bestrijding van de runderbrucellose en het koninklijk besluit van 30 april 1999 betreffende

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2018-2019 Vanaf seizoen 2014-2015 werkt de Koninklijke Belgische Ski Federatie met een nieuw online systeem voor FIS-inschrijvingen. Elke Belgische renner

Nadere informatie

Protocol statusbeheer BVD-vrij (route oorbiopten) Versie 1.1 (juli 2018)

Protocol statusbeheer BVD-vrij (route oorbiopten) Versie 1.1 (juli 2018) Protocol statusbeheer BVD-vrij (route oorbiopten) Versie 1.1 (juli 2018) 1. Kader Met ingang van 1 april 2018 start de landelijke aanpak van BVD onder verantwoordelijkheid van de Themagroep Rundergezondheid

Nadere informatie

PRI 3135 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [3135] v3

PRI 3135 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [3135] v3 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 15 Houden van schapen en geiten - Traceerbaarheid [15] v C : conform NC : niet-conform NA : niet van

Nadere informatie

VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK. Datum van toepassing : 2006/01/01

VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK. Datum van toepassing : 2006/01/01 LAB 01 P13 REV0-2006 - 5 VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK Datum van toepassing : 2006/01/01 Opgesteld door: DG Laboratoria Hoofdbestuur

Nadere informatie

REGLEMENT ONEIGENLIJK GEBRUIK VAN SUBSTANTIES BIJ POSTDUIVEN N.P.O. (09) Artikel 1 t/m 7 (09-05)-1. Artikel 8 t/m 14 (09-05)-2

REGLEMENT ONEIGENLIJK GEBRUIK VAN SUBSTANTIES BIJ POSTDUIVEN N.P.O. (09) Artikel 1 t/m 7 (09-05)-1. Artikel 8 t/m 14 (09-05)-2 REGLEMENT ONEIGENLIJK GEBRUIK VAN SUBSTANTIES BIJ POSTDUIVEN N.P.O. (09) INHOUD BLZ. Artikel 1 t/m 7 (09-05)-1 Artikel 8 t/m 14 (09-05)-2 Artikel 15 t/m 20 (09-05)-3 Artikel 21 t/m 24 (09-05)-4 Uitgave

Nadere informatie

Bijlage B1: Runderen Melding in SANITEL van geboorte of vertrek van een rund

Bijlage B1: Runderen Melding in SANITEL van geboorte of vertrek van een rund Bijlage B1: Runderen Melding in SANITEL van geboorte of vertrek van een rund De melding van de geboorte van een kalf of het vertrek van een rund van het veebedrijf kan op drie manieren gebeuren: per post,

Nadere informatie

Kengetallen E-23 Fokwaarde levensvatbaarheid bij geboorte Fokwaarde levensvatbaarheid bij afkalven

Kengetallen E-23 Fokwaarde levensvatbaarheid bij geboorte Fokwaarde levensvatbaarheid bij afkalven Kengetallen E-23 Fokwaarde levensvatbaarheid bij geboorte Fokwaarde levensvatbaarheid bij afkalven Inleiding Sinds 1989 wordt op basis van geboortegegevens van koeien de index geboortegemak berekend. Deze

Nadere informatie

Rendement verbeteren door samen te werken aan optimalisatie van de technische kengetallen

Rendement verbeteren door samen te werken aan optimalisatie van de technische kengetallen Rendement verbeteren door samen te werken aan optimalisatie van de technische kengetallen Landelijke aanpak IBR en BVD Per 1-4-2018 verplicht alle melkveehouders een status voor BVD en IBR (door sector)

Nadere informatie

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG blz 1 van 7 versie LVA2011201 WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG De veehouder van een I2-beslag dient een VACCINATIEREGISTER bij

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW HOOFDSTUK I Doel : Het fokken van een raszuiver Haflingerpaard Worden als raszuiver beschouwd : merrie s die 1 9/16 % of minder vreemd

Nadere informatie

Registratie. koppelen de status van de dieren terug naar het Sanitel-systeem.

Registratie. koppelen de status van de dieren terug naar het Sanitel-systeem. Registratie Een goede van het rundvee is een van de fundamenten van een succesvolle rundveeverbetering. Het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R-systeem) van de overheid, beter bekend als Sanitel,

Nadere informatie

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.).

2.1. Als leidend beginsel geldt het reglement in verband met de selectie 19.. van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus (K.M.S.H.). Reglement Selectiekeuring Artikel 1 1.1. De selectiekeuring heeft tot doel zoveel mogelijk gegevens over de Leonbergers in België te verzamelen. De selectiekeuring staat open voor alle fokkers en liefhebbers

Nadere informatie

Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*)

Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*) 1 Checklist voor de aankoop van een Freiberger-paard (*) De BFMA ijvert om vanuit de bezorgdheid de kwaliteit van het Freiberger-paard te vrijwaren de goede faam van het ras en de benaming te beschermen,

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

PRI 3142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [3142] v1

PRI 3142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [3142] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 142 Samenbrengen met het oog op verhandelen : Verzamelcentra en handelaarstal - Traceerbaarheid [142]

Nadere informatie

Redenen genoeg om de BVDV-situatie op uw bedrijf na te gaan

Redenen genoeg om de BVDV-situatie op uw bedrijf na te gaan Auteur: Steven Sarrazin Redenen genoeg om de BVDV-situatie op uw bedrijf na te gaan Boviene Virale Diarree (BVD) is een aandoening met een veel ruimer ziektebeeld dan de naam laat vermoeden. Daarom is

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de hygiëne en de verplichtingen inzake de traceerbaarheid van vrij wild en verklaringen van wildbewerkingsinrichtingen

Omzendbrief betreffende de hygiëne en de verplichtingen inzake de traceerbaarheid van vrij wild en verklaringen van wildbewerkingsinrichtingen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de hygiëne en de verplichtingen inzake de traceerbaarheid van vrij wild en verklaringen van wildbewerkingsinrichtingen

Nadere informatie

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE

REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE REGLEMENTEN EN PRAKTISCHE RICHTLIJNEN BIJ HET INRICHTEN VAN WEDSTRIJDEN OBEDIENCE IN BELGIE 1. Algemene bepalingen Obedience is een internationaal FCI wedstrijdprogramma, waarvoor in België volgende afkortingen

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 242 Winnen, behandelen, bewaren en opslag van rundersperma bestemd voor het nationaal handelsverkeer

Nadere informatie

Omzendbrief omtrent de verschillende statuten met betrekking tot klassieke scrapie

Omzendbrief omtrent de verschillende statuten met betrekking tot klassieke scrapie Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief omtrent de verschillende statuten met betrekking tot klassieke scrapie Referentie PCCB/S2/BHOE/1318280 Datum 05/10/2015 Huidige versie

Nadere informatie

Gezondheidsprogramma s en monitoring ten dienste van een duurzame en gezonde melkveestapel in Vlaanderen Algemene vergadering MCC - 3 april 2019

Gezondheidsprogramma s en monitoring ten dienste van een duurzame en gezonde melkveestapel in Vlaanderen Algemene vergadering MCC - 3 april 2019 Dierengezondheidszorg Vlaanderen Gezondheidsprogramma s en monitoring ten dienste van een duurzame en gezonde melkveestapel in Vlaanderen Algemene vergadering MCC - 3 april 2019 Overzicht 1. Stand van

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 U9 2018-2019 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

Indeling van geslachte volwassen runderen Overzicht 2005

Indeling van geslachte volwassen runderen Overzicht 2005 De indeling van geslachte volwassen runderen wordt gemaakt naar drie aspecten: 1. Naar categorie 2. Naar bevleesdheid (volgende dia) 3. Naar vetbedekking (volgende dia) Indeling naar categorie A Stieren

Nadere informatie

Reglement van THE AG SPRINT EXPERCIENCE

Reglement van THE AG SPRINT EXPERCIENCE Reglement van THE AG SPRINT EXPERCIENCE Artikel 1: Organisator AG Insurance nv, met maatschappelijke zetel in 1000 Brussel, Emile Jacqmainlaan 53, RPR Brussel - BTW BE0404.494.849, organiseert op 6 mei,

Nadere informatie