Inhoud 1. Het FRITZ!Box 6490 kabelmodem Poorten, interfaces, knoppen en LED s Poorten en interfaces Knoppen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud 1. Het FRITZ!Box 6490 kabelmodem Poorten, interfaces, knoppen en LED s Poorten en interfaces Knoppen"

Transcriptie

1 Handleiding

2 Inhoud 1. Het FRITZ!Box 6490 kabelmodem Poorten, interfaces, knoppen en LED s Poorten en interfaces Knoppen Functies van de LED s Voordat u de FRITZ!Box aansluit Inhoud van de FRITZ!Box doos Eisen voor een goede werking Aansluiten van de FRITZ!Box Installeren van de coaxkabel op het modem Aansluiten van de stroomadapter Verbinden van een computer met een netwerkkabel Verbinden met de computer Verbinden met een netwerkswitch De FRITZ!Box gebruikersinterface Openen van de gebruikersinterface Overzicht van de FRITZ!Box gebruikersinterface Verbinden van computers met het FRITZ!Box modem via WIFI Wijzigen van Wifi netwerknaam Procedure voor het realiseren van een beveiligde WIFI verbinding Realiseren van een WIFI-verbinding door middel van WPS Minimale eisen Realiseren van een WIFI-verbinding met een computer Verbinden van andere draadloze apparatuur Realiseren van een WIFI-verbinding met een wachtwoord Gebruik van de systeem functies van het FRITZ!Box modem Starten van Diagnostics Onderbreken van Diagnostics Gebruik van energiebesparing op het FRITZ!Box modem Energie-efficiënte WIFI-netwerk Verbinden van telefoons Aansluiting van analoge telefoons Verbinden van DECT telefoons op de FRITZ!Box Uitbreiden / verbeteren van het WIFI-netwerk Hulp bij problemen... 20

3 11.1. De gebruikersinterface kan ik niet openen Voer in uw webbrowser Herstarten van de FRITZ!Box Legen van de cache van uw webbrowser... 20

4 1. Het FRITZ!Box 6490 kabelmodem U heeft van SKP het FRITZ!Box 6490 kabelmodem in bruikleen gekregen. Het FRITZ!Box 6490 modem is het hart van uw netwerk thuis en verbindt uw apparatuur met het internet. Door het modem aan te sluiten op de aansluiting van SKP kunt u gebruik maken van het modem voor internet en eventueel telefonie. Het FRITZ!Box modem is uitgerust met poorten voor computers en telefonie en heeft daarnaast draadloze technologie in de vorm van WIFI en DECT. U kan het FRITZ!Box modem gebruiken voor draadloze apparatuur als laptops, tablets, smartphones en als DECT basisstation voor u draadloze DECT telefoons. De draadloze DECT telefoons gebruiken dan uw FRITZ!Box modem als telefooncentrale. Instellingen van het FRITZ!Box modem is door u eenvoudig zelf in te stellen via de gebruikersinterface. De gebruikersinterface kan geopend worden in elke webbrowser. U wordt d.m.v. wizards stap voor stap door het proces geleidt. Deze handleiding helpt u in het verbinden, instellen en gebruik van uw FRITZ!Box modem. Namens SKP veel plezier in het gebruik van het FRITZ!Box modem. SKP ondersteunt u in de basisfuncties van dit modem. Het FRITZ!Box modem biedt echter vele extra mogelijkheden, waaronder het rechtstreeks aansluiten van DECT toestellen, het maken van VPN verbindingen etc. Voor technische ondersteuning van deze diensten verwijzen wij u naar de website van AVM (de fabrikant van het modem):

5 2. Poorten, interfaces, knoppen en LED s In dit hoofdstuk behandelen wij de poorten, interfaces, de knoppen en de LED s van het modem Poorten en interfaces Cable: aansluiting voor de coaxkabel FON 1 en FON 2: aansluitingen voor telefonie. Heeft u één telefoonaansluiting, sluit deze dan aan op poort FON 1 LAN 1 LAN 4: Ethernet poorten. Op deze poorten kunt u de internetkabel aansluiten die naar u computer, spelcomputer of netwerkswitch gaan. USB: USB 2.0 poort voor het aansluiten van o.a. printers Draadloos toegangspunt (WIFI): Het modem biedt de mogelijkheid voor WIFI op de volgende banden: IEEE a/b/g/n/ac (2.4 of 5 GHz). DECT basisstation: het modem heeft een geïntrigeerde DECT basisstation waarop u 6 draadloze DECT telefoons op kan aansluiten.

6 2.2. Knoppen De FRITZ!Box heeft twee knoppen aan de bovenkant. WLAN -knop Zet het WIFI aan of uit Realiseren van een WIFI verbinding d.m.v. het gebruik van WPS. Zie hoofdstuk 6 voor de instructie. DECT -knop Registreren van draadloze DECT telefoons (zie hoofdstuk 9) Oproepen van de draadloze DECT telefoons (zie hoofdstuk 9) 2.3. Functies van de LED s LED STATUS BETEKENIS Power/Cable Aan Het modem staat aan en de kabelaansluiting is op het modem aanwezig Knipperen Het modem staat aan en de firmware wordt op dit moment gedownload. FON Aan Een telefoon is aangesloten en in gebruik DECT Aan DECT functie is ingeschakeld Knipperen Registratie van DECT telefoons is bezig WLAN Aan WIFI is ingeschakeld

7 Knipperen Installeren van de WIFI instellingen Aan- of uitzetten van het WIFI signaal WPS is opgestart WPS is afgebroken omdat 2 Wifi apparaten tegelijkertijd met WPS worden ingesteld INFO AAN Status aan de hand van de instellingen in de gebruikersinterface Knipperen Updaten van het FRITZ!OS (firmware) Gemiste telefoongesprekken Rood knipperen Open de FRITZ!Box gebruikersinterface (zie uitleg hoofdstuk 7)

8 3. Voordat u de FRITZ!Box aansluit 3.1. Inhoud van de FRITZ!Box doos FRITZ!Box 6490 kabelmodem Een stroomadapter Een netwerkkabel (internetkabel) Eenvoudige handleiding 3.2. Eisen voor een goede werking U dient een internet, televisie en eventueel telefonie abonnement bij SKP te hebben Een up-to-date browser op uw computer (Firefox versie 17 of hoger, Internet Explorer 9 of hoger, Google Chrome versie 23 of hoger. Smartphones en tablets en andere draadloze apparatuur moeten het volgende ondersteunen: o IEEE ac, IEEE n. IEEE g, IEEE a, IEEE b Voor het verbinden van computers met het modem dient u computer een netwerkkaart te hebben. Als u een abonnement heeft met een downloadsnelheid > 100 Mbps dient u te controleren of uw computer een netwerkkaart heeft van 1 Gbps. Anders haalt u niet de door SKP aangeboden downloadsnelheid.

9 4. Aansluiten van de FRITZ!Box Sluit de coaxkabel aan op de aansluiting van SKP op de muur en de andere zijde op het modem. Sluit de stroomadapter aan op het modem en de stekker in het stopcontact 4.1. Installeren van de coaxkabel op het modem Om het FRITZ!Box modem aan te sluiten op het SKP netwerk dient u de coaxkabel die u van SKP bij het modem heeft gekregen, aan te sluiten op de wandcontactdoos van SKP en de andere zijde op de CABLE poort op het modem Aansluiten van de stroomadapter Sluit de connector van de stroomadapter aan op het modem. Steek de stekker van de stroomadapter in het stopcontact Na aansluiting gaat het Power/Cable LED lampje branden na een paar seconden en is het modem klaar voor gebruik. Het modem zal daarna de SKP abonnementsgegevens en laatste firmware gaan downloaden. Dit duurt zo n 25 minuten. Na de 25 minuten zal het modem vanzelf opnieuw opstarten en deze klaar voor gebruik. Haal gedurende deze periode niet de spanning van het modem.

10 5. Verbinden van een computer met een netwerkkabel U kan uw computer verbinden met een netwerk- of internetkabel op het modem Verbinden met de computer Een computer of een netwerkswitch kan verbonden worden met een LAN poort op de FRITZ!Box. 1. Sluit de bijgeleverde netwerkkabel in de LAN poort van uw computer. U kan uiteraard ook een andere of langere netwerkkabel gebruiken. 2. Sluit de andere zijde van de netwerkkabel aan op LAN1 De computer is nu verbonden met het modem Verbinden met een netwerkswitch U kan een netwerkswitch ook verbinden met het modem. 1. Sluit de ene zijde van de netwerkkabel aan op LAN1 van het modem 2. Sluit de andere zijde van de netwerkkabel aan op de uplink poort van de switch De switch (met alle computers) en het modem zijn nu met elkaar verbonden.

11 6. De FRITZ!Box gebruikersinterface Het FRITZ!Box modem heeft een gebruikersinterface die u via een webbrowser op uw computer kunt openen. In de gebruikersinterface kan u de instellingen van het modem aanpassen Openen van de gebruikersinterface De FRITZ!Box gebruikersinterface kan worden geopend via elke computer die verbonden is met het modem. 1. Open een webbrowser op uw computer 2. Type in in de adreslijn van de browser De FRITZ!Box gebruikersinterface wordt nu geopend. Indien deze niet wordt geopend kijk dan voor meer informatie in hoofdstuk De gebruikersinterface vraagt om de taalinstelling. U kunt kiezen voor Engels, Duits of één van de ander talen 4. Hierna kiest u voor landinstelling Nederland. Het modem gaat opnieuw opstarten. Dit duurt ongeveer twee minuten. Hierna ververst u de webpagina. 5. Hierna komt u weer in de FRITZ!Box gebruikersinterface. U heeft de mogelijkheid om de naam van het wifi-netwerk te wijzigen. Wij adviseren u dit te doen, aangezien FRITZ!Box voor alle verkochte modems dezelfde wifi-naam gebruikt. Maak er een voor u herkenbare naam van en sla dit op. 6. Als u op tweemaal op Next klikt, komt u op het overzichtsscherm van de gebruikersinterface.

12 6.2. Overzicht van de FRITZ!Box gebruikersinterface In het bovenste gedeelte van het scherm staan de algemene gegevens van het modem, waaronder de actuele versienummer van de software. Daarnaast wordt het energieverbruik vermeldt. In het midden gedeelte worden zaken weergegeven, zoals de verbindingen en specifieke instellingen. In het onderste gedeelte ziet u de laatst gevoerde telefoongesprekken, de verbonden computers en andere apparatuur.

13 7. Verbinden van computers met het FRITZ!Box modem via WIFI Computers en andere apparatuur (smartphones en tablets) met WIFI kunnen draadloos met het modem verbonden worden. U kan een verbinding realiseren door het gebruik van de WPS knop of door middel van het invoeren van het invoeren van de FRITZ!Box network key (wachtwoord) op het draadloze apparaat (smartphone of tablet). De network key staat op de onderzijde van het modem en op de bijgeleverde handleiding van de fabrikant Wijzigen van Wifi netwerknaam De standaard naam voor het WIFI netwerk op uw FRITZ!Box modem is FRITZ!Box 6490 Cable. Als er meerdere bewoners in uw straat dit modem gebruikt, kunt u uw WIFI-netwerk niet herkennen. Daarom adviseren wij u de WIFI netwerknaam aan te passen. Dit werkt als volgt: 1. Open een webbrowser op uw computer 2. Type in in de adreslijn van de browser 3. Klik op de WLAN aan de linkerzijde van het scherm 4. Wijzig het veld WLAN SSID naar een eigen verzonnen naam. Nu is de netwerknaam FRITZ!Box 6490 Cable. U kan het bijvoorbeeld wijzigen naar uw familienaam, zodat een ieder in uw woning direct het eigen WIFI herkent 5. U klik op Save. De nieuwe WIFI netwerknaam is nu opgeslagen 7.2. Procedure voor het realiseren van een beveiligde WIFI verbinding Met de volgende procedure kan u een veilige WIFI-verbinding realiseren tussen het modem en uw smartphone of tablet: Procedure Omschrijving Instructie WPS Het wachtwoord van het Zie hoofdstuk 7.3 modem wordt automatisch gedeeld met het draadloze apparaat. WPS staat voor Wifi Protected Setup Invoeren van network key (wachtwoord) Voer de network key van het FRITZ!Box modem handmatig in op uw draadloze apparaat Zie hoofdstuk Realiseren van een WIFI-verbinding door middel van WPS WPS is een procedure voor het realiseren van een beveiligde WIFI-verbinding. Met WPS is het maken van een WIFI-verbinding zeer eenvoudig. Minimale eisen Het draadloze apparaat moet WPS ondersteunen. Realiseren van een WIFI-verbinding met een computer Onderstaand de procedure voor en maken van een verbinding via WPS met een computer welke Windows 8.1, 8, 7 of Vista heeft geïnstalleerd.

14 1. Wanneer de LED WLAN uit staat, druk dan kort op de WLAN knop. Het WIFI staat nu aan. 2. Open de wireless LAN software op uw computer. In Windows 8 en 7 klik op het volgende symbool in de taskbar: 3.Kiest de Wireless radio netwerk van uw FRITZ!Box. De geconfigureerde naam van het WIFInetwerk is FRITZ!Box 6490 Cable 4. Klik op Connect of Verbinden 5. Het invoerveld voor de network key verschijnt. Samen met de informatie dat u verbinding kan maken door het indrukken van een knop op de router/modem; 8. U heeft nu ongeveer twee minuten de tijd om de WLAN knop in te drukken op het modem. Houdt de WLAN knop ingedrukt tot WLAN LED begint te knipperen op het modem. De WIFI verbinding wordt nu gerealiseerd. Verbinden van andere draadloze apparatuur Onderstaand de uitleg hoe een draadloze (WIFI) verbinding kan worden gerealiseerd met WPS met een apparaat zonder Windows.: 1. Indien op de FRITZ!Box de LED bij WLAN uit staat, zet deze dan aan door eenmaal de knop WLAN in te drukken 2. Gebruik uw draadloze apparaat om te zoeken naar de WIFI-netwerken op uw locatie. Hoe u dit moet doen kunt u terugvinden in de handleiding van het draadloze apparaat 3. Kies het WIFI-netwerk van de FRITZ!Box en start verbinden met WPS.

15 4. U heeft nu twee minuten oom op het FRITZ!Box modem de toets WLAN in te drukken. Blijf de knop indrukken totdat de LED WLAN begint te knipperen Realiseren van een WIFI-verbinding met een wachtwoord U kan een WIFI-verbinding maken tussen het modem en uw draadloze apparaat (b.v. een smartphone) door de FRITZ!Box network key (wachtwoord): 1. Indien op de FRITZ!Box de LED bij WLAN uit staat, zet deze dan aan door eenmaal de knop WLAN in te drukken. 2. Open de WIFI instellingen op uw draadloze apparaat 3. Kies het WIFI-netwerk van uw FRITZ!Box. De standaard naam is FRITZ!Box 6490 Cable 4. Klik op Verbinden 5. Voer de network key (wachtwoord) in van de FRITZ!Box. Deze code is vermeldt op de onderzijde van het modem. 6. Bevestig de ingevoerde gegevens. 7. De WIFI-verbinding wordt gerealiseerd.

16 8. Gebruik van de systeem functies van het FRITZ!Box modem Met de diagnostics functie krijgt u een actueel overzicht van de status van het modem, de internetverbinding en uw thuisnetwerk. Indien u een probleem ervaart kan deze functie helpen om de oorzaak te achterhalen en de problemen te verhelpen. Starten van Diagnostics 1. Open de FRITZ!Box gebruikersinterface; zie bladzijde xx 2. Kiest Diagnostics / Function. 3. Klik op Start om de functie te starten Deze functie controleert allerlei aspecten van uw modem en het netwerk. De uitkomst van deze test kan zinvol zijn om bij de hand te hebben als u contact opneemt met onze technische helpdesk in het geval van technische problemen. Onderbreken van Diagnostics U kan ieder moment zonder problemen het testproces onderbreken d.m.v. het klikken op Cancel. Gebruik van energiebesparing op het FRITZ!Box modem De FRITZ!Box is een apparaat wat meerdere functies heeft: kabelmodem, WLAN router, media server, antwoordapparaat, faxmachine en DECT basisstation. Dit betekent dat u minder stroom gebruikt bij een FRITZ!Box i.p.v. dat u afzonderlijke apparaten zou gebruiken. Daarnaast heeft de FRITZ!Box een ingebouwde functie waardoor het automatisch energie bespaart als specifieke functies niet gebruikt worden. Op de overzichtspagina kunt u zien wat het huidige energieverbruik is van het modem. Energie-efficiënte WIFI-netwerk De WIFI (WLAN) module van het FRITZ!Box modem werkt in een Groen AP modus. Dit betekent dat het efficiënt omgaat met energie. Zodra er geen WIFI-apparaten meer zijn verbonden met de FRITZ!Box, zal het energieverbruik worden verlaagd tot een minimum. Zodra een apparaat met het WIFI-netwerk wordt verbonden wordt dit automatisch hersteld.

17 9. Verbinden van telefoons In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u telefoons en een fax kan aansluiten op de FRITZ!Box Aansluiting van analoge telefoons 1. Sluit de plug van aan op poort FON1 als u een telefoonnummer bij SKP heeft. 2. Door SKP is automatisch het vaste telefoonnummer in het modem geprogrammeerd Verbinden van DECT telefoons op de FRITZ!Box U kan tot maximaal 6 DECT telefoons met de FRITZ!Box verbinden. 1. Start met het registreren van de DECT telefoons met het basisstation 2. Druk op de DECT knop op het modem en houd deze vast totdat de DECT LED gaat knipperen.

18 3. Wanneer om een PIN code wordt gevraagd op de telefoon, type dan de PIN in van de FRITZ!Box De standaard PIN is De PIN kan ook terug gevonden worden in de gebruikersinterface onder sectie DECT / Base Station. De DECT telefoon is nu geregistreerd.

19 10. Uitbreiden / verbeteren van het WIFI-netwerk Het bereik van het WIFI-netwerk kan door allerlei oorzaken in uw huis beperkt zijn. Het is afhankelijk van: De draadloze apparaten die u in uw huis gebruikt Interferentie van andere apparaten of andere WIFI-netwerken in uw omgeving Betonnen muren of dikke vloeren in uw woning Het aantal draadloze apparaten in uw omgeving die op dezelfde WIFI-frequentie zitten in uw omgeving U kan het WIFI-bereik in uw woning verbeteren door het plaatsen van een draadloze WIFI-repeater. Indien het WIFI-bereik in uw woning onvoldoende is adviseert SKP u een WLAN repeater aan te schaffen. De fabrikant van uw FRITZ!Box heeft zeer goede draadloze WIFI-repeaters. Dit zijn de FRITZ!WLAN repeater en is ruim verkrijgbaar in Nederland. Ook bij de SKP servicepunten kunt u hiervoor terecht. Het uitbreiden van uw netwerk gaat in dit geval zeer eenvoudig d.m.v. de WPS-knop. Meer informatie kunt u vinden op:

20 11. Hulp bij problemen In dit hoofdstuk vindt u uitleg in geval van problemen met het modem. Uitgebreide informatie over de FRITZ!Box kunt u ook vinden op het internet: cable/knowledge-base/ Bij handleiding op onze website, kunt u ook de volledige handleiding aantreffen (in het Engels) De gebruikersinterface kan ik niet openen Als u de gebruikersinterface niet kunt openen kan dit meerdere oorzaken hebben. Loop in dit geval door onderstaande stappen: Voer in uw webbrowser Voer in i.p.v. fritz.box Google Chrome gaat namelijk in veel gevallen op het internet zoeken als u het adres niet volledig invult. Herstarten van de FRITZ!Box 1. Haal de stroom van het modem 2. Wacht 30 seconden en steek dan weer de stekker in het stopcontact 3. Wacht tot de LED Power / Cable en WLAN gaan branden De FRITZ!Box is weer beschikbaar. Legen van de cache van uw webbrowser Indien u webbrowser alleen maar een lege pagina laat zien, dan adviseren wij u de cache van uw browser te legen: Firefox 1. Klik op Menu en kies voor History / Clear Recent History of klok op History in de menubalk en kies : Clear Recent History. 2. In de Clear Recent History overzicht, kies Everything en onder Details, kies voor Cache optie. 3. Klik op Clear now. Internet Explorer 1. Klik op de Tools menu en kies voor Internet options 2. Op de General tab, klik op Clear History knop 3. Vink Temporary Internet files aan en klik op Delete Google Chrome 1. Klik op de Chrome menu ( Customize and Control Google Chrome knop) en kies voor History / Clear Browsing Data. 2. Kies the beginning of time en de optie Empty the cache. 3. Klik op Clear browsing data

21 Bel Gratis onze klantenservice Mail Ons op Bezoek Een van de lokale SKP Servicepunten: Wolff TV (Meidoornlaan 20, 2641 CB Pijnacker) Jotronics (Delftsestraatweg 149, 2645 BA Delfgauw) Of Electro World van Dijk (Oostlaan 28, 2641 DL Pijnacker)

WiFi-versterker. Aansluiten. FRITZ!WLAN 1750e Repeater

WiFi-versterker. Aansluiten. FRITZ!WLAN 1750e Repeater WiFi-versterker Aansluiten FRITZ! 1750e Repeater Ons internet wilt u natuurlijk overal in en rondom uw huis gebruiken. Met deze WiFi-versterker heeft u dat zo voor elkaar. Kwestie van aansluiten en de

Nadere informatie

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl

Extra wifi punt. Handleiding FRITZ!WLAN 1750E. wifi repeater / access point. solcon.nl Extra wifi punt FRITZ!WLAN 1750E wifi repeater / access point Handleiding solcon.nl INHOUD Extra wifi punt instellen als Access point pag. 3 Extra wifi punt instellen als Repeater pag. 7 Extra wifi punt

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7590

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7590 Internet Aansluiten FRITZ!Box 7590 Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het

Nadere informatie

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 DSL DSL - Analoog AVM FRITZ!Box 7560 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl FOTO INHOUD AVM FRITZ!Box 7560 modem, Internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s) pag.

Nadere informatie

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag Snel aan de slag versie 1.5 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden Plugwise B.V. Wattstraat 56 2171 TR Sassenheim Telefoon: 0252-433070 E-mail: info@plugwise.com Bezoek ons ook via www.plugwise.nl

Nadere informatie

Internet. Aansluiten. FRITZ!Box 5490

Internet. Aansluiten. FRITZ!Box 5490 Internet Aansluiten FRITZ!Box 5490 Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het

Nadere informatie

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. solcon.nl

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. solcon.nl Alles in 1 DSL DSL - Analoog Handleiding solcon.nl FOTO INHOUD FRITZ!Box 7560 modem, Internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s) pag. 6 Functies van de afstandsbediening (type

Nadere informatie

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. AVM FRITZ!Box v2. Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. AVM FRITZ!Box v2. Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 DSL DSL - Analoog AVM FRITZ!Box 7360 - v2 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl FOTO INHOUD AVM FRITZ!Box 7360 - v2 modem, Internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s)

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 2. Genexis OCG solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 2. Genexis OCG solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 2 Genexis OCG - 1012 Handleiding solcon.nl INHOUD FRITZ!Box 7360 - v2 modem, internet aansluiten pag. 3, 4 Internet aansluiten pag. 5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino A140. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino A140. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 3 Genexis P1090 AVM FRITZ!Box 7560 Amino A140 Handleiding solcon.nl INHOUD AVM FRITZ!Box 7560 modem, internet aansluiten pag. 3,4 Internet aansluiten pag. 5 Eenvoudig aansluiten

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 3 Genexis P1090 AVM FRITZ!Box 7560 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD AVM FRITZ!Box 7560 modem, internet aansluiten pag. 3,4 Internet aansluiten pag. 5 Eenvoudig aansluiten

Nadere informatie

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. FRITZ!Box v2. solcon.nl

Alles in 1 DSL. Handleiding. DSL - Analoog. FRITZ!Box v2. solcon.nl Alles in 1 DSL DSL - Analoog FRITZ!Box 7360 - v2 Handleiding solcon.nl FOTO INHOUD FRITZ!Box 7360 - v2 modem, Internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger pag. 6 Functies van de

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-001 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-001 WiFi-repeater kunt instellen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925)

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) 2 Inhoudsopgave Stap 1 Het oude kabelmodem afkoppelen 6 Stap 2 Het nieuwe Wi-Fi modem aansluiten 7 Stap 3 Het nieuwe Wi-Fi modem aanmelden 8 Stap 4 Het nieuwe

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 1. Genexis NT. AVM FRITZ!Box v2. Amino A140. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 1. Genexis NT. AVM FRITZ!Box v2. Amino A140. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 1 Genexis NT AVM FRITZ!Box 7360 - v2 Amino A140 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD AVM FRITZ!Box 7360 - v2 modem, internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s)

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 1. Genexis NT. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 1. Genexis NT. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 1 Genexis NT AVM FRITZ!Box 7560 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD AVM FRITZ!Box 7560 modem, internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s)

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box v2. Type 1. Genexis NT. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box v2. Type 1. Genexis NT. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel FRITZ!Box 7360 - v2 Type 1 Genexis NT Handleiding solcon.nl 2 INHOUD FRITZ!Box 7360 - v2 modem, internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger pag. 6 Functies

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 3. Genexis P1090. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 3 Genexis P1090 Handleiding solcon.nl INHOUD FRITZ!Box 7360 - v2 modem, internet aansluiten pag. 3,4 Internet aansluiten pag. 5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger pag. 8

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

Internet. Aansluiten. FRITZ!Box 7490

Internet. Aansluiten. FRITZ!Box 7490 Internet Aansluiten FRITZ!Box 7490 Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het

Nadere informatie

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7581

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7581 Internet Aansluiten FRITZ!Box 7581 Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 5. AVM FRITZ!Box v2. Amino Aria 610. Genexis P1022/P1090/P1132. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 5. AVM FRITZ!Box v2. Amino Aria 610. Genexis P1022/P1090/P1132. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 5 Genexis P1022/P1090/P1132 AVM FRITZ!Box 7360 - v2 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD AVM FRITZ!Box 7360 - v2 modem, Internet aansluiten pag. 4 Eenvoudig aansluiten

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 4. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino A140. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 4. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino A140. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 4 Genexis P1090 AVM FRITZ!Box 7560 Amino A140 Handleiding solcon.nl INHOUD Aansluiten Genexis Element - P1090 media converter op Reggefiber glasvezelaansluitpunt pag. 3 AVM FRITZ!Box

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Internet, TV en Bellen in 6 stappen Nog even en je geniet van Internet, TV en Bellen van Telfort. Met deze handleiding helpen we je in 6 stappen met de installatie.

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 4. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 4. Genexis P1090. AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 4 Genexis P1090 AVM FRITZ!Box 7560 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD Aansluiten Genexis Element - P1090 media converter op Reggefiber glasvezelaansluitpunt pag. 3 AVM

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box Type 1. Genexis NT. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box Type 1. Genexis NT. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel FRITZ!Box 7560 Type 1 Genexis NT Handleiding solcon.nl 2 INHOUD FRITZ!Box 7560 modem, internet aansluiten pag. 4,5 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger(s) pag. 6 Functies van de

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 2. Genexis OCG AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 2. Genexis OCG AVM FRITZ!Box Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 2 Genexis OCG - 1012 AVM FRITZ!Box 7560 Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD AVM FRITZ!Box 7560 modem, internet aansluiten pag. 3, 4 Internet aansluiten pag. 5 Eenvoudig

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box Type 4. Genexis P1090. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box Type 4. Genexis P1090. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel FRITZ!Box 7560 Type 4 Genexis P1090 Handleiding solcon.nl INHOUD Aansluiten Genexis Element - P1090 media converter op Reggefiber glasvezelaansluitpunt pag. 3 FRITZ!Box 7560 modem,

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box v2. Type 5. Genexis P1022/P1090/P1132. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. FRITZ!Box v2. Type 5. Genexis P1022/P1090/P1132. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel FRITZ!Box 7360 - v2 Type 5 Genexis P1022/P1090/P1132 Handleiding solcon.nl INHOUD FRITZ!Box 7360 - v2 modem, Internet aansluiten pag. 4 Eenvoudig aansluiten van uw TV-ontvanger pag.

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN INTERNET 05 OPTIE 1 Verbinding maken met het modem - via kabel 08 OPTIE 2 Verbinding maken met het modem -

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Vervangend modem aansluiten

Vervangend modem aansluiten Vervangend modem aansluiten Inhoudsopgave Het plaatsen 4 Stap Je oude Connectbox verwijderen 5 Stap De Connectbox plaatsen 6 Stap 3 De Connectbox aansluiten 7 Stap 4 Wifi-verbinding maken 0 Stap 5 Controleer

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Wifiversterker in 4 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Wifiversterker in 4 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Wifiversterker in 4 stappen Nog even en je hebt overal in huis wifi. Met deze handleiding helpen we je in 4 stappen met de installatie. Samen zorgen we voor

Nadere informatie

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012 Installatiehandleiding CAI Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoud installatiepakket Solcon Internet en Telefonie...3 STAP 1 Sluit uw router aan... 4 STAP 2 Sluit uw computer aan... 4 STAP 3 Sluit uw telefoontoestel

Nadere informatie

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen

Samen zorgen we voor een soepele installatie. Internet, TV en Bellen in 6 stappen Samen zorgen we voor een soepele installatie Internet, TV en Bellen in 6 stappen Nog even en je geniet van Internet, TV en Bellen van Telfort. Met deze handleiding helpen we je in 6 stappen met de installatie.

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Type 6. Genexis P1090/P1022. Handleiding. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Type 6. Genexis P1090/P1022. Handleiding. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 6 Genexis P1090/P1022 Handleiding solcon.nl Aansluiten Genexis Element - P1090/P1022 media converter Stap 1: Zoek uw glasvezelaansluiting (deze is meestal in de meterkast of woonkamer

Nadere informatie

Installatiehandleiding SKP internet

Installatiehandleiding SKP internet Installatiehandleiding SKP internet Bij het aanmelden van uw computer(s) op internet van Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) gaat u achtereenvolgens als volgt te werk: 1. Sluit het modem aan op het

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN

INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INSTALLATIEHULP TV - INTERNET - BELLEN INHOUD DIT ZIT IN HET INSTALLATIEPAKKET 04 AANSLUITEN INTERNET 05 OPTIE 1 Verbinding maken met het modem - via kabel 08 OPTIE 2 Verbinding maken met het modem - via

Nadere informatie

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box 7360v2. solcon.nl

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box 7360v2. solcon.nl Modem van Solcon AVM FRITZ!Box 7360v2 Handleiding solcon.nl of 2 DSL? U heeft óf een glasvezelaansluiting óf een DSL-aansluiting. Bepaal waar uw glasvezel- of DSL-aansluiting binnenkomt. Meestal is dit

Nadere informatie

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken In deze gids Je hebt je Telenet Wireless Modem reeds geinstalleerd en je verbinding met de modem ingesteld met behulp van het stappenplan. Krijg je de verbinding

Nadere informatie

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN

INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INSTALLATIEHULP TV, INTERNET EN BELLEN INHOUD Dit zit in het installatiepakket 04 Aansluiten Internet 05 Aansluiten TV-Ontvanger Instellen TV-Ontvanger 07 08 Aansluiten Telefonie 09 Installatie Youfone

Nadere informatie

Servicepakket Modem. Aansluitkaart Experia Box v10a

Servicepakket Modem. Aansluitkaart Experia Box v10a Servicepakket Modem Aansluitkaart Installatievideo s: KPN Legt uit Op kpn.com/installatievideo vind je een fimpje over hoe jezelf eenvoudig je apparaten kunt aansluiten. MijnKPN gebruiken Ga naar kpn.com/mijnkpn

Nadere informatie

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters AUKEY Handleiding AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater Standaard parameters Standaard IP: 192.168.10.1 2.4G SSID: Draadloos-N URL: http://ap.setup 5G/AC SSID Draadloos-AC Login naam: admin Draadloze sleutel:

Nadere informatie

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem

Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Handleiding: Hoe sluit je de FRITZ!Box aan achter een Ziggo of KPN modem Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 1 - Voorblad Pagina 2 - Inhoudsopgave Pagina 3 - Voorwoord / Tips Pagina 4 - Instellen van de taal

Nadere informatie

Installatiehandleiding. WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps

Installatiehandleiding. WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps Installatiehandleiding WNP-RP-003 WiFi-repeater, 300 mbps NL Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP-RP-003 WiFi-repeater kunt instellen. Deze instellingen

Nadere informatie

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box solcon.nl

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box solcon.nl Modem van Solcon AVM FRITZ!Box 7560 Handleiding solcon.nl of 2 DSL? U heeft óf een glasvezelaansluiting óf een DSL-aansluiting. Bepaal waar uw glasvezel- of DSL-aansluiting binnenkomt. Meestal is dit in

Nadere informatie

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7369

Internet Aansluiten. FRITZ!Box 7369 Internet Aansluiten FRITZ!Box 7369 Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het

Nadere informatie

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box solcon.nl

Modem van Solcon. Handleiding. AVM FRITZ!Box solcon.nl Modem van Solcon AVM FRITZ!Box 7530 Handleiding solcon.nl of 2 DSL? U heeft óf een glasvezelaansluiting óf een DSL-aansluiting. Bepaal waar uw glasvezel- of DSL-aansluiting binnenkomt. Meestal is dit in

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om zelf uw internet aan te sluiten. In dat geval hebben wij in deze gids alle stappen eenvoudig voor u uitgelegd.

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om zelf uw internet aan te sluiten. In dat geval hebben wij in deze gids alle stappen eenvoudig voor u uitgelegd. Internet Aansluiten Ons internet wordt standaard geleverd en aangesloten door een monteur. U kunt dan alles aan hem of haar overlaten. Zelfs de doos hoeft u niet meer uit te pakken. Het enige wat u hoeft

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Aan de slag met Anna.

Aan de slag met Anna. Aan de slag met Anna. In combinatie met de Smile T. versie PW 2.0 In het pakket van Anna. Anna Smile T Adapter Bevestigingsplaatje Adapterkabel Optioneel: 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Optioneel:

Nadere informatie

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding

EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding EnGenius EMR3000 Gebruikershandleiding Stap 1 : In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van android, maar is tevens toe te passen voor Apple ios apparaten. Open de App store. (Voor android apparaten

Nadere informatie

Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem

Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem Handleiding voor verbeteren draadloos bereik Wi-Fi modem De ZeelandNet helpdesk biedt geen telefonische ondersteuning op de in dit document beschreven handelingen. Om deze reden is dit document opgesteld.

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode

Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode Instellen van de WiFi-Repeater in Repeater mode U kunt de repeater eenvoudig draadloos configureren voor uw netwerk. 1) Steek de repeater in een stopcontact welke in het bereik ligt van uw draadloze netwerk

Nadere informatie

EW-7438APn. Snelstartgids. 07-2013 / v1.0

EW-7438APn. Snelstartgids. 07-2013 / v1.0 EW-7438APn Snelstartgids 07-2013 / v1.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - EW-7438APn Access point - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding - Snelstartgids - RJ45 Ethernet-kabel

Nadere informatie

Het instellen van de FRITZ!Box als u een KPN modem/router heeft

Het instellen van de FRITZ!Box als u een KPN modem/router heeft Het instellen van de FRITZ!Box als u een KPN modem/router heeft Allereerst bedankt voor de aanschaf van de FRITZ!Box. Wij wensen u er veel plezier mee! Via deze handleiding lopen we stap voor stap met

Nadere informatie

Installatie handleiding. TP-LINK AC1200 Gigabit Access point.

Installatie handleiding. TP-LINK AC1200 Gigabit Access point. Installatie handleiding TP-LINK AC1200 Gigabit Access point www.delta.nl 1 2 Voordat je begint.. Inleiding Met deze installatiehandleiding helpen we je stap voor stap om je WiFi-modem en je TP-LINK AC1200

Nadere informatie

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL

Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL Handleiding WiFi instellen voor een Omnik TL 1. Test het WiFi signaal met je laptop/ipad/tablet of telefoon op de plek waar de omvormer is/wordt geïnstalleerd, om zeker te zijn dat er een goede WiFi verbinding

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Glasvezelmodem SKP

Gebruikshandleiding. Glasvezelmodem SKP Gebruikshandleiding Glasvezelmodem SKP Deze handleiding is met uiterste zorg samengesteld. Desondanks kan SKP geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van onvolkomenheden of fouten.

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

Modem. Aansluitkaart Experia Box v10a. Start. In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen.

Modem. Aansluitkaart Experia Box v10a. Start. In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen. Modem Start Aansluitkaart Experia Box v10a In 5 stappen, online, tv-kijken en bellen. Stap 1 Hoofdaansluiting vaststellen Doorloop eerst de Checklist vóór het aansluiten voordat je van start gaat. Bepaal

Nadere informatie

Handleiding WiFi Kit S- WE01S. Versie_V1.02. Deze quick- start handleiding is geschikt voor firmware versie H4.01.40Y2.0.02W1.0.

Handleiding WiFi Kit S- WE01S. Versie_V1.02. Deze quick- start handleiding is geschikt voor firmware versie H4.01.40Y2.0.02W1.0. Handleiding WiFi Kit S- WE01S Versie_V1.02 Deze quick- start handleiding is geschikt voor firmware versie H4.01.40Y2.0.02W1.0.03+ LET OP: Energy Guard levert enkel het systeem uit, installatie en beheer

Nadere informatie

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater

DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater DTRONIC WR01 Wireless-N Wifi repeater Versie 10-2018 1 1 Het product 3 1.2 Pak het apparaat uit 3 1.3 Introductie van het apparaat 4 1.4 Opzetten van een draadloos netwerk 4 1.4.1 Wireless AP mode 4 1.4.2

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

N150 Wi-Fi-router (N150R)

N150 Wi-Fi-router (N150R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N150 Wi-Fi-router (N150R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

Het instellen van de FRITZ!Box als u een Ziggo modem/router heeft

Het instellen van de FRITZ!Box als u een Ziggo modem/router heeft Het instellen van de FRITZ!Box als u een Ziggo modem/router heeft Allereerst bedankt voor de aanschaf van de FRITZ!Box. Wij wensen u er veel plezier mee! Via deze handleiding lopen we stap voor stap met

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Installatie Filterbox 2 Handleiding Filterbox 2 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de Kliksafe filterbox 2 2. Aansluiten van uw apparatuur 3 3. Uitgebreide functies 4 3.1 Wijzigen van wifi gegevens

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

N300 Wi-Fi-router (N300R)

N300 Wi-Fi-router (N300R) Easy, Reliable & Secure Installatiehandleiding N300 Wi-Fi-router (N300R) Handelsmerken Merk- en productnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. Informatie kan

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 716v5 WL versie 1.0 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

WiFi Stappenplan. De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone.

WiFi Stappenplan. De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone. WiFi Stappenplan De omvormer kan alleen ingesteld worden met een draadloos apparaat, denk daarbij aan een laptop, tablet of smartphone. Als eerste aktie bij de omvormer zelf: 1. Ga eerst naar de omvormer.

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 7. Huawei HG8245U. Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 7. Huawei HG8245U. Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 7 Huawei HG8245U Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD Aansluiten van het modem op de glasvezelaansluiting pag. 3 Modem aansluiten pag. 4 Internetverbinding activeren pag.

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids SpeedTouch 780/716v5 WLversie 1.3 Deze korte handleiding beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en te kunnen telefoneren. Raadpleeg de uitgebreide

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Installatie Filterbox Handleiding Filterbox 2 Inhoudsopgave 1. Aansluiten van de Kliksafe Filterbox 2 2. Aansluiten van uw apparatuur 3 3. Uitgebreide functies 4 3.1 Wijzigen van wifi gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Handleiding WiFi Kit S- WE01Sis an externe data logger van Solarman. Door deze Wifi- Kit te koppelen aan een of meerdere omvormers door een RS485/422 netwerkkabel

Nadere informatie

Handleiding Hoe sluit ik mijn modem aan?

Handleiding Hoe sluit ik mijn modem aan? Handleiding: Modem Handleiding Hoe sluit ik mijn modem aan? Versie 1.2.0 Page 1/12 Inhoud 1. WAT ZIT ER IN DE DOOS?... 3 2. MODEM KLAARMAKEN VOOR GEBRUIK... 3 2.1 NALL... 3 2.2 ALL... 5 2.3 ALL+... 7 3.

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet

Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet Vandaag Nog Beter Internet? Lees dit E-Book Door En Geniet Vandaag Nog Van Sneller Internet Introductie Na een lange en zware dag werken kom je eindelijk thuis. Het eerste wat je doet is even snel de laatste

Nadere informatie

Handleiding instellen Wifi en beveiliging Omnik omvormers

Handleiding instellen Wifi en beveiliging Omnik omvormers Handleiding instellen Wifi en beveiliging Omnik omvormers Stappenplan voor het wijzigen van jouw inloggegevens voor de Omnik omvormer en het beveiligen van het AP_Netwerk Stap 1: Verbinding maken Microsoft

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 2 Installatiehandleiding Kabelinternet BetuweNet BetuweNet Helpdesk Julianastraat 9 6851 KJ Huissen 026 3263010 026 3257011 helpdesk@betuwe.net www.betuwe.net Installatiehandleiding - pagina 0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Om de beelden van een Dahua IP camera op uw computer en via de app te kunnen ontvangen, moet u eerst een aantal stappen doorlopen. In deze handleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Internet en/of Bellen installeren

Internet en/of Bellen installeren Internet en/of Bellen installeren Inhoudsopgave Hoofd aansluiting 4 Stap Controleer de inhoud van de doos 5 Stap Hoofdaansluiting checken 6 Stap 3.-.3.4 Hoofdaansluiting klaarmaken 8 Internet (en Bellen)

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie