De Vrolijke Noot.. 2 e jaargang, 1 e kwartaal Hallo allemaal,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Vrolijke Noot.. 2 e jaargang, 1 e kwartaal 2015. Hallo allemaal,"

Transcriptie

1 De Vrolijke Noot.. Hallo allemaal, Hierbij weer een nieuwe uitgave van ons clubblad. Désirée is uit het bestuur, maar zal nog wel het clubblad blijven maken samen met Greetje, zodat ook de mededelingen van het bestuur actueel zijn. Heb jij wat leuks voor de volgende uitgave mail het dan naar de redactie! Veel leesplezier! De redactie, Désirée Kok Greetje Bontjes Verjaardagen: april: 6 Johan Pellis 11 Gré Okkerse 14 Henk Timmer 24 Isabelle vd Windt mei: 7 Maarten Bonsema 14 Stijn Kuijper 14 Saskia Huiberts 18 Judith Braam 24 Henk Brouwer 25 Jannie Meskers 30 Helena Bouwmeester juni: 6 Lotte van den Hoek 12 Nico Vlaming 14 Wies Bakkum 17 Jaap-Jan Schermer (slagwerkleraar) 20 Hans Elling 25 Fem van Zanten Belangrijke data: 27 april: optreden tijdens koningsdag in Anna Paulowna (sluisplein en Keizershof) en Breezand (voor optocht met versierde fietsen uit) 4 mei: optreden tijdens dodenherdenking 31 mei t/m 6 juni: collecte Anjeractie 6 juni: Rabofietssponsortocht 7 juni: Jeugd Play-in of the Dutch Crown in de Cultuurschuur in Wieringerwerf 14 juni: Optreden tijdens Breezand op stelten 8 november: West Friesland Festival

2 Voorjaarsconcert Sprookjes & legenden Gisteravond hebben we een mooi concert gegeven in de zaal van Veerburg. s Middags is met vereende krachten de zaal gereed gemaakt en s avonds met de verlichting zal het er allemaal prachtig uit. We hadden een mooie volle zaal en de verloting heeft 820,00 opgeleverd, dus de penningmeester kan ook tevreden zijn. Hieronder nog een paar foto s om even na te genieten Hoi Tim, Stijn, Rick en Job, Heel goed gedaan gisteravond! Behoorlijk strak en het zag er nog goed uit ook. Bravo! Ik was te zeer bezig met het terugzetten van de drumspullen en later nog bij het plakken van de jurk van de moeder van Job, om jullie persoonlijk nog even te feliciteren, dus daarom bij deze! Tot woensdag, JaapJan Schermer

3 Nico Vlaming, 50 jaar muzikant en lid van onze vereniging! Gisteravond werd Nico in het zonnetje gezet tijdens ons voorjaarsconcert. Nico heeft een speldje en een oorkonde gehad voor 50 jaar muzikant. Het speldje is goud met een steentje. Uiteraard kreeg hij ook een mooie bos bloemen die hij waarschijnlijk wel aan zijn vrouw heeft gegeven die ook in de zaal zat. Nico zelf wist wel dat hij inmiddels 50 jaar bij de club zat. Hij was voor de fusie al zo veel met de cijfers bezig geweest dat hem dat wel opgevallen was. Dat hij deze avond van het voorjaarsconcert gehuldigd zou worden was hem niet bekend en dat was dus wel een verrassing. Hieronder de tekst zoals deze is voorgedragen door wethouder Theo Groot: Nico meldde zich in 1965 als lid van Soli nadat zijn schoonvader, de heer Leen Versluis een paar jaar eerder de nieuwe dirigent van de muziekvereniging was geworden. Nico heeft vele jaren op de bugel gespeeld, de laatste vijfentwintig jaar bespeelt hij de euphonium. Behalve muzikant is Nico vooral een verenigingsman. Al snel na zijn intrede bij Soli Deo Gloria werd Nico in 1969 penningmeester en is dat gebleven tot Hij startte in 1971 met de koekactie: tegen Sinterklaas tijd mobiliseert Nico de leden om met koek langs de Polderse deuren te gaan. De opbrengst is al vele jaren een belangrijke bron van inkomsten van Soli. Nico zorgde als penningmeester voor de aankoop van een grote partij nieuwe instrumenten voor Soli eind jaren 70. Vanaf 1989 tot 1999 en vanaf 2007 tot de fusie is Nico voorzitter geweest van Soli Deo Gloria. Hij steekt enorm veel vrije tijd in de vereniging. Twee jaar geleden heeft Nico samen met een werkgroep aan de overgang naar de nieuwe muziekvereniging Breez Harmony gewerkt. Nico, van harte gefeliciteerd met dit jubileum en heel veel dank voor je jarenlange inzet!

4 Rianne Angevare op stage Hallo allemaal, Ik heb van een aantal mensen al de vraag gekregen waarom ik zo n tijd weg ben, dus hierbij een stukje over waar ik geweest ben. De afgelopen 10 weken ben ik op stage geweest, met uitzondering van de vakantie. Mijn eerste stage, die in januari begon, liep ik bij een valkenier in Middenmeer. Dit bedrijf fokt valken. Hier heb ik 6 weken lang, 5 dagen in de week stage gelopen en geslapen op het bedrijf. Elke dag was er veel werk te doen, inclusief de valken van de hand af voeren. Dit was een hele leuke ervaring, ondanks dat we het voer ook zelf klaar moesten maken, wat bestond uit kwartels(een soort kleine kippen) die zelf gefokt worden. De stage die ik op dit moment loop, is een Schapenstage in Uithuizen(Groningen). Deze stage duurt ook 6 weken, maar ik verblijf er meestal ook in het weekend. Deze stage is erg zwaar en ik maak lange dagen, 10 tot 12 uur per dag. Hier leer ik schapen verlossen, wat erg leuk werk is. Ik heb samen met een klasgenoot een van de grootste bedrijven uitgekozen, dus er is wel erg veel werk maar ook veel kans om het vak te leren. Ik kan hier altijd mee eten met de familie, en het is erg gezellig. (1e foto vanaf de strobalen, 2e samen met mijn klasgenoot) Ik moet nu nog 2 weken aan de bak, daarna moet ik weer naar school en kan ik ook weer naar de orkest repetitie! Ik hoop hierbij iedereen genoeg geïnformeerd te hebben, en tot over 3 weken!

5 Stand van zaken Avia clubsparen: Na de zomervakantie zijn we gestart met Avia Clubsparen. Elke 100 punten levert 2,= op voor de vereniging. Hieronder zien jullie de stand van de gespaarde punten tot nu toe en de top 5 van de mensen die het meeste voor ons getankt hebben. Heeft u nog geen kaart van onze vereniging en wilt u ook graag sparen, neem dan even contact op met Helen Kuijper. Zaterdag 6 juni: Rabofietssponsortocht Op zaterdag 6 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Rabofietssponsortocht. Aangezien wij nog rekeningen hebben lopen voor Soli deo Gloria, Concordia en Breez, kunnen we ons 3 x inschrijven. We zoeken dus 12 fietsers voor deze dag. Heb jij tijd en zin om mee te fietsen en een extra zakcentje te verdienen voor de clubkas, meld je dan aan bij Johan Pellis.

6 Grondige schoonmaak.. In de maand februari waren Helen en Laura het lokaal aan het schoonmaken en vonden in een single hoesje van Klomp en Klomp nog een briefje van 25 gulden. Dit briefje heeft Helen opgestuurd naar DNB en het geld in euro s teruggekregen ( 11,34)! Communicatie tussen dirigent en leden Bart: Anje, ja mag wat uit Anje: Wat gebeurt hier allemaal? Johan W: Je hoeft niet mét hem uit, alleen een beetje uit. Bart: Nog één keer, als het dan nog niet goed gaat, dan zing ik het wel tijdens het concert.. Debby tijdens Fairy Cocktail: en de prins. Bart: trompetten, wakker worden! Debby: Mogen ze een keer de prins spelen. Bart: Dat middenstuk doen jullie heel mooi, maar wel blijven kijken, want misschien doe ik het zaterdag wel weer heel anders. Johan W: Ja, wij misschien ook wel Ed: Wil je maat 132 zaterdag ook zo slaan? Bart: Even kijken, wat deed ik daar?.. Ja, ik sla je. Bart: Wij zijn inmiddels bij nummer 75 Peter S: Ja, ik heb mijn boekje ook gevonden, ik zat er bovenop. Bart: Dan is die alvast warm, nu je instrument nog. Bart: Je moet niet te snel willen op die loopjes. Maarten: Ik heb hem op youtube geluisterd, daar ging hij veel sneller. Peter S: Snel internet Bart: Het moet wel een beetje stabiel, nu wiebelt het karretje. Jannie: Oh, het is toch donker in Vogelrock. Bart: Ja, maar dan kan het karretje nog wel wiebelen en wordt je misselijk.

7 Nieuws van het leerlingenfront: Muziek op Regenboogschool Maandagmiddag 9 maart zijn we met een groepje muzikanten naar de Regenboogschool geweest. Met veel enthousiasme hebben we het verhaal van Joep verteld. Conny was verteller en dirigent in één, een unieke combinatie, maar ze bracht het er goed vanaf. De kinderen zaten ademloos te luisteren. Helaas heeft het ons geen nieuwe leerlingen opgeleverd, maar je weet nooit de toekomst brengt. We hebben ons in ieder geval weer laten zien en het muziekproject op school werd op een leuke wijze door ons geopend. Er zijn wel foto s gemaakt, maar die heeft de redactie helaas niet ontvangen. Wel heeft er een leuk stukje in de Polderbode gestaan. Examens: Donderdag 11 juni worden er theorie-examens gehouden in Ursem. Helena Bouwmeester gaat theorie-examen A doen. Zaterdag 13 juni worden er weer praktijkexamens gehouden in Ursem. Isabelle v.d Windt gaat praktijkexamen A voor dwarsfluit doen en Helena Bouwmeester praktijkexamen A op trompet. Er wordt nog gezocht naar een 2 e locatie in de kop van Noord Holland, dus de locatie kan nog wijzigen. Ties van Schagen die les heeft bij Agaath Schouten doet A-examen trompet op 4 juli bij Peter Steur in Obdam, gelijk met de andere leerlingen van Agaath. Nieuwe leerlingen Sinds enkele weken heeft de zoon van Lowie, Luc Tuin, les via onze vereniging op een (kinder)saxofoon. Voorspeelavond dwarsfluitleerlingen Frank Bakker Afsluitende voorspeelavond van dit seizoen is op zaterdag 27 juni om 19:30 in de doopsgezinde kerk te Hippolytushoef. Aansluitend is er een fluit-orgel concert(je). De toegangprijs is 5,- voor volwassenen en 3,- voor iedereen die 18 of jonger is. Leerlingen en oud-leerlingen mogen er uiteraard gratis in.

8 Bestuur (als je niet op de repetitie komt graag afbericht bij Helen Kuijper) Voorzitter Helen Kuijper Saffier VD Anna Paulowna Tel helenkuijper@hetnet.nl Secretaris Johan Pellis Nachtegaallaan WG Anna Paulowna Tel j.pellis@quicknet.nl Penningmeester: Piet Molenaar Molenvaart AW Breezand Tel piet.molenaar@quicknet.nl Muziekbeheerder Gré Okkerse Zandvaart NR Breezand Tel hw.okkerse@quicknet.nl Leerlingencoördinator + huishoudelijke zaken Greetje Bontjes Meerweg KE Breezand Tel greetjebontjes@gmail.com PR/Facebook Judith Braam Wijdenes Spaansweg GJ Breezand Tel jmv.braam@quicknet.nl Oud Papier Lowie Tuin Kanaalkade AB t Zand Tel lowietuin@gmail.com Bestuur mededelingen: Papiercontainer Désirée heeft haar taken wat betreft het beheer van de oud papiercontainer overgedragen aan Lowie. Dus is de container vol, stuur dan even een mailtje of een berichtje via je telefoon naar Lowie, zodat hij Roele de Vries opdracht kan geven om de container te legen Tijdens het paasweekend zal jongerenvereniging de AAP op het terrein voor de Zandhorst het Paas Music Festival organiseren. Uiteraard moet de papiercontainer van het terrein en zal verplaatst worden naar Ed de Vries. Ed woont op het adres Meerweg 65A, je kunt daar eventueel je papier in de container deponeren gedurende deze dagen.

9 Ivette gaat met zwangerschapsverlof Ivette en Niels verwachten in juni hun eerste kindje. Door de zwangerschap heeft Ivette te weinig lucht om op de repetities alles mee te spelen. Zij zal daarom tot de zomervakantie niet meer meespelen. Uiteraard hebben we hier alle begrip voor. We wensen jullie een hele fijne periode en zien je/jullie graag na de zomervakantie weer terug! Schoonmaak- en afwasrooster: Maart April Mei Juni Hans + Hilda + Martin Elling Jolanda Schoonhoven Debby van Kampen Lowie Tuin Nico Vlaming Johan + Daan Weijdema Edith Beglinger Conny Verbrugge Jannie Meskers Vera de Waard Josine van Hees Martine van Kampen Het volledige rooster en de taken die erbij horen hangt op het prikbord in het lokaal. Je mag onderling ruilen als je op een bepaalde datum niet kunt. Zijn er nog vragen of zijn de schoonmaakmiddelen op, geef dan even een seintje aan Greetje Bontjes. Het volgende clubblad zal half juni uitkomen. Inzenden graag vóór 10 juni bij Désirée Kok of Greetje Bontjes DMKok@hetnet.nl of greetjebontjes@gmail.com

Heb je wat leuks te melden voor de uitgave van volgend kwartaal? Mail het dan door naar Désirée of geef het aan tijdens de repetitie.

Heb je wat leuks te melden voor de uitgave van volgend kwartaal? Mail het dan door naar Désirée of geef het aan tijdens de repetitie. De Vrolijke Noot.. Hallo allemaal, Het eerste jaar Breez Harmony is een feit. A.s. maandag zullen we na een halve repetitie dit eerste jaar evalueren en dan met zijn allen een borrel drinken om de kerstvakantie

Nadere informatie

De Vrolijke Noot.. 1 e jaargang, 3 e kwartaal Hallo allemaal,

De Vrolijke Noot.. 1 e jaargang, 3 e kwartaal Hallo allemaal, De Vrolijke Noot.. Hallo allemaal, De vakanties zitten er weer op, iedereen is weer naar school en aan het werk, de muzieklessen zijn weer begonnen en we zijn weer druk aan het repeteren voor het West

Nadere informatie

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door.

Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. KSMertje Nieuws van het grote orkest: Wie is wie? Bij elke nieuwe Emmer mag iemand zich voorstellen. We geven telkens de pen aan iemand anders van het orkest door. DIAN van der Deure Hoi allemaal, ik ben

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 April 2013 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@gmail.com Secretaris: Nely Huisken

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd! Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Zaterdag 14 maart Woensdag 18 maart Donderdag 19 maart Vrijdag 13 maart 2015 Ophalen oud papier. Lopers zijn: Smit (lindenstr)(2014),

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Je gaat ergens naar toe, maar je weet niet precies waarheen. Je weet ook niet hoe lang de reis zal duren en wat je

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

belangrijke data... 13 mei 2016 nr. 31

belangrijke data... 13 mei 2016 nr. 31 belangrijke data..... 13 mei 2016 nr. 31 Maa 16 mei 2 e Pinksterdag, leerlingen vrij Din 17 mei Entreetoets, groep 7 Woe 18 mei Entreetoets, groep 7 Woe 18 mei Ko-Ouderbijeenkomst, gr. 1/2 Don 19 mei Entreetoets,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel

Dirigent: Henriëtte Sabel Maart 2013 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@gmail.com Secretaris: Nely Huisken

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando

A C C O F I E T J E S. Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando A C C O F I E T J E S Ten behoeve van de leden van accordeonvereniging Accordando Jaargang 28, nummer 2 Juli 2011 CLUBBLAD VAN ACCORDEONVERENIGING ACCORDANDO Opgericht op 18 oktober 1951 Adres: Dorpshuis

Nadere informatie

MaS-vacaturebank. Protestante Gemeente Vaassen

MaS-vacaturebank. Protestante Gemeente Vaassen MaS-vacaturebank Protestante Gemeente Vaassen Inleiding Hieronder is de maatschappelijke stagevacaturebank te vinden van de Protestante Gemeente Vaassen. De kerk is een bijzondere plek om je maatschappelijke

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

De Wilgentenen. Inhoud

De Wilgentenen. Inhoud De Wilgentenen Datum 14-12-2012 Gert Kooman Inhoud Update Gert 1 De Wilgenhoek in de media 1 Nieuwe berichtje 1 School verlicht 2 Verhuizing 2 Bedankt Kerstviering 3/4 Tot slot 4 Ingezonden stuk 5 Update

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Geweldige krant Oktober

Geweldige krant Oktober Geweldige krant Oktober Krant van en voor groep V6/7 van basisschool de Korenaar. Redactie september: Raoul Dena Stijn Manon Belangrijke data in oktober: Verjaardagen: 27 nov.: Mahdy 8 nov.: dag van respect

Nadere informatie

Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3

Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3 Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3 Feest feest feest! Wat een feest afgelopen weken! En op woensdag een super gaaf openingsfeest! Bedankt ouders! Wat wij ook geweldig vonden is al die hulp die we

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11

De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11 De Meern - Vrijdagochtend 26 april 2013 Koningsspelen Apollo 11 De Apollo 11 kleurde rood, wit, blauw en oranje. De meest prachtige T-shirts, jurkjes, haarbanden en kroontjes kwamen voorbij. Iedereen was

Nadere informatie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie 1 Intro Heerlijk! De lente is begonnen. Het zonnetje begint alweer aardig door te komen. De paarden staan weer tevreden in de wij en het buiten rijden is heerlijk na zo n lange winter binnen rond tuffen.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Groetjes Nèvis en Janik

Groetjes Nèvis en Janik Hallo het is 8 dec. 2011. We hadden 24 nov. een afsluitavond van het eerste blok gehad. We hadden drie onderwerpen waar we iets bij deden. Bij het Italiaans gingen ze een toneelstukje doen, bij het leren

Nadere informatie

Infopunt 07 4 december 2013

Infopunt 07 4 december 2013 Infopunt 07 4 december 2013 Vol verwachting klopt ons hart! De school ziet er feestelijk uit met alle Sinterklaas versieringen en natuurlijk, onze grootste blikvanger, die prachtige boot. Bij en in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

t Dreeske december 2014 Activiteiten

t Dreeske december 2014 Activiteiten Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Ernst nicolledelissen@gmail.com t Dreeske december 2014 Activiteiten Opluisteren Heilige Mis 25 december 2014 Opluisteren carnavalsmis/tore

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden We zitten al in de helft van het jaar en het zwemseizoen zit er bijna op. De zwemmers kijken allemaal al uit naar de twee weken durende stage

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos Alles wat je wilt weten over Sinterklaas (en nog veel meer!) Illustraties van Alex de Wolf Mmarmer Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14. Daar is ie dan eindelijk!

Nieuwsbrief 14. Daar is ie dan eindelijk! Nieuwsbrief 14 mei 2015 Daar is ie dan eindelijk! In dit nummer: Daar is ie dan eindelijk 1 Hoi allemaal, Het heeft erg lang geduurd voordat deze nieuwsbrief tot stand is gekomen. Door drukte van de redactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal

Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Aan de leden en vrijwilligers van muziekvereniging NLS Klaaswaal Klaaswaal, 31 augustus 2012 Betreft: NLS - Muziekmarathon 2012 Het is zover! Wij kunnen gaan beginnen met het werven van sponsors voor de

Nadere informatie

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool!

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool! Leidsterpraat De vakantie begon zo mooi, helaas was het weer de laatste weken iets minder mooi. Hopelijk heeft iedereen toch genoten van de vakantie, wij in ieder geval wel! We zijn met heel veel zin aan

Nadere informatie

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN

Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Leader in Me; Covey Gewoonte 5 EERST BEGRIJPEN DAN BEGREPEN WORDEN Luister voordat je praat Ik luister écht naar anderen. Ik én jij komen verder als we van elkaar weten wat we belangrijk vinden. Ik probeer

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie