Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr."

Transcriptie

1 46 e jaargang, nr. 3 GEVEN EN ONTVANGEN Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 6-7 februari 2016 Vijfde zondag door het jaar. Geven en ontvangen zijn twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze kunnen niet zonder elkaar. Als iemand jarig is of wanneer er een feest is, dan is het vanzelfsprekend om een cadeau mee te brengen en dit weg te geven. In deze zin is het ontvangen, het aannemen van iets moois en waardevols bijzonder en niet zo moeilijk. Anders wordt het wanneer we moeten ontvangen, omdat er een hulpvraag ligt, omdat we niet meer in staat zijn ons zelfstandig te redden. Het kan aan de ene kant bevrijdend werken maar aan de andere kant kan het ook een zware wissel slaan op je leven omdat je altijd gewend bent geweest de dingen zelf te doen op jouw eigen manier. Twee manieren van ontvangen en toch zo verschillend. Daarom is het geven voor veel mensen ook makkelijker dan het ontvangen. Vaak zeggen we: Ik wil je met alle liefde helpen, het geeft niet hoe vaak of wanneer, ik doe het graag. En dit is ook zo. Maar op het moment waarop de rollen worden omgedraaid en wij zelf de ontvanger worden in plaats van de gever dan wordt het toch een ander verhaal. Daarom is het goed dat een mens beide kanten leert ervaren, zowel het geven als het ontvangen omdat beide ervaringen je tot een rijker mens kunnen maken. Jezus zegt als hij de leerlingen uitzendt: Wie jou ontvangt, ontvangt Mij, en wie Mij ontvangt, ontvangt Hem die Mij heeft uitgezonden. Hieruit blijkt dat geven niet zonder ontvangen kan en omgekeerd.

2 2 Zo mogen wij in navolging van Hem, ons wegschenken aan de ander en zo iets van ons christen-zijn laten zien. Tegelijkertijd mogen wij zelf ook die liefde ervaren die ons door God geschonken wordt. Ik hoop dat wij de kunst van zowel het geven als het ontvangen van harte mogen verstaan en het nog lang in praktijk mogen brengen. Pastor Jacqueline Meupelenberg Centraal secretariaat H. Pancratius parochie Karin Grunder en Yvonne Kroeze Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen Telefoon: Bereikbaar op : dinsdag en woensdag: u u en 13:30 u - 16:30 uur donderdag: 13:30 u - 16:30 u, vrijdag: uur uur. Voor dringende pastorale hulp in geval van geestelijke bijstand, ziekte en bij overlijden belt u altijd met de weekwacht, tel Colofon pastores G.J. Nijland, priester, pastoor Grotestraat 64, 7651 CK Tubbergen. Tel.: pastoor.nijland@hpancratius.nl H. Nguyen Ngoc Linh, priester Ootmarsumsestraat 496, 7603 NN Almelo. Tel.: pastor.linh@hpancratius.nl L.H. Huitink, diaken Werkadres: Ootmarsumseweg 176, 7665 SE Albergen. Telefoon: diaken.huitink@hpancratius.nl Mw. J.A.M. Meupelenberg, pastoraal werker Werkadres: Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren. Telefoon: , b.g.g pastor.meupelenberg@hpancratius.nl De website van de H. Pancratius Parochie is:

3 LITURGISCHE VIERINGEN: 6-7 febr.: Vijfde zondag door het jaar. Za. 6/2: uur eucharistieviering (geen koor). Voorganger: pastoor Nijland. 3 Wo. 10/2: Do. 11/2: Aswoensdag: uur eucharistieviering met uitreiking van het askruisje m.m.v. het dames- en herenkoor. Voorganger: pastor van Ewijk. Geen viering i.v.m. Aswoensdag febr.: Eerste zondag van de Veertigdagentijd. Zo. 14/2: uur woord- en communieviering m.m.v. De Karekietjes. Gezinsviering: thema Vriendschap. Voorganger: pastor Huitink. Do. 18/2: uur eucharistieviering. Voorganger: pastoor Nijland febr.: Tweede zondag van de Veertigdagentijd. Za. 20/2: uur eucharistieviering m.m.v. Nouveau. Voorganger: pastor Oude Vrielink. IN HET WEEKEND 6 EN 7 FEBRUARI 2015: Jaargedachtenis: Santje en Hein Groothuis-Wolbers; Lisette Kamphuis- Mulders. Intenties: Santje en Hein Groothuis-Wolbers; Lisette Kamphuis-Mulders; Reinier Wesselink; Gerrit Lansink; An Brunninkhuis-Poppink; Dinie Wichman- Wenting; Truus Vrerink-Oude Luttikhuis; Jan Welman; Santje ter Brake- Bartels; Bernard en Marie Oude Lansink-Vloothuis; Hein en Annie Stevelink-Demmer; Frans Koopman; Harry Vrerink; Gerard Kamphuis. Do. 11 febr: --

4 IN HET WEEKEND 13 EN 14 FEBRUARI 2016: 4 Jaargedachtenis: Jan Oude Kotte; overl. ouders Lammerink-Krop; Manna ter Haar-Quaink; Everhard Keujer. Intenties: Jan Oude Kotte; overl. ouders Lammerink-Krop; Manna ter Haar-Quaink; Jan Elberink; overl ouders Wesselink-Droste; Gerrit en Annie Deperink- Volmerink; Gerrit Lansink; Eef en Sien Oude Lansink-Braakhuis; Jan en Sientje Poppink-Lansink; overl. ouders Lammerink-Krop; Jan Braakhuis; Truus Loohuis-Mensink. Do. 18 febr: Antoon Deterink (Ootmarsumseweg); Hendrik Nieuwe Weme. DIENST KOSTERS: 06/02: Agnes Booyink. 10/02: Fons ter Haar. 14/02: Gerard Vrooijink. 20/02: Gerard Vrooijink. OPBRENGST PLAATSENGELD EN COLLECTE: Zondag 17 jan.: plaatsengeld 26,60 Zondag 17 jan.: collecte 52,06 Zaterdag 23 jan.: plaatsengeld 43,70 Zaterdag 23 jan.: collecte 54,45 LECTOREN/LECTRICES: Za. 06/ uur: Agnes Booyink. Wo. 10/ uur: Fons ter Haar. Zo. 14/ uur: geen lector. Za. 20/ uur: Mariska Groot Rouwen. ACOLIETEN: Za. 06/ uur: Ard Wesselink en Gerald Bijen. Wo. 10/ uur: Jan Eerdman en Gerard Eerdman. Zo. 14/ uur: Marc a/d Stegge en Jean-Paul Deterink. Za. 20/ uur: Raymond Deterink en Rob Veelers.

5 MISDIENAARS: Do. 11/ uur: geen viering. Do. 18/ uur: Florenzo ter Denge en Guus Nijhuis. 5 GEWIJZIGDE BEREIKBAARHEID CENTRAAL SECRETARIAAT De bereikbaarheid van het centraal secretariaat is gewijzigd. Het centraal secretariaat is vanaf heden bereikbaar onder tel Bereikbaar op: dinsdag en woensdag: uur en uur donderdag: uur, vrijdag: uur. UIT HET PROGRAMMA AANBOD VAN DE H. PANCRATIUS PAROCHIE Geloven nu; van 40 tot? De werkgroep Geloven Nu verzorgt weer een aantal boeiende lezingen rond actuele religieuze en/of godsdienstige activiteiten. Bijbelverhalen, mensen die een rol in de Bijbelverhalen spelen, verschillende godsdiensten en religies, sacramenten, normen en waarden etc. worden behandeld. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 11 februari 2016 a.s. Pater op de Weegh is uitgenodigd als inleider. Thema: Mijn persoonlijke ervaringen. Hij zal spreken over al zijn ervaringen in Kameroen maar ook over zijn ongeluk en de daaropvolgende amputatie van zijn onderbeen. Misschien dat zijn ervaringen ook voor anderen een inspiratie kunnen zijn. Belangstellenden voor deze bijeenkomst zijn van harte welkom op: Datum: Donderdag Thema: Mijn persoonlijke ervaringen Verzorgt door: Pater op de Weegh Tijd: uur uur (inloop vanaf uur onder het genot van een kop koffie c.q. thee) Kosten: 2,50 per bijeenkomst (incl. koffie/thee) Plaats: Parochiecentrum, Grotestraat 64 te Tubbergen Informatie: Mevr. S. Bekhuis, tel Mevr. I. Wekking, tel

6 6 VASTENACTIE 2016 H.PANCRATIUS PAROCHIE De cirkel doorbreken 1) Naaischool straatmeisjes in en rond Matamba In het district Matamba, in Tanzania, leven in en rond de stad Matamba kansarme pubermeisjes op straat. Zij hebben geen van allen een onderkomen en inkomen. Ze houden zich in veel gevallen in leven door prostitutie. De kans is groot dat ze besmet raken met het HIV virus en ongewenst zwanger worden. Om deze uitzichtloze situatie te doorbreken is men vorig jaar een pilot gestart om een aantal meisjes een tweejarige naaiopleiding aan te bieden waarna ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en niet meer afhankelijk zijn van prostitutie. Daarnaast wordt hen voorlichting gegeven op het gebied van familieplanning, hygiëne en omgaan met financiën. Er wordt hen geleerd om voor zichzelf te zorgen en voor zichzelf op te komen. Op dit moment krijgen 13 straatmeisjes, in de leeftijd van 14 tot 18 jaar, deze opleiding en het is de bedoeling dat dit wordt uitgebreid naar 30 meisjes. De pilot is nu al geslaagd omdat men in staat is de meisjes aan het project te binden omdat ze het belang ervan inzien. De tienermeisjes werken nu vanuit een zeecontainer. Dat is verre van ideaal: te heet en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Ook het materiaal dat ze hebben, o.a. de naaimachines zijn niet in goede staat. Dat werkt demotiverend. De verwachting is dat de straatmeisjes na de tweejarige opleiding volleerd naaister zijn. Tijdens de tweejarige opleiding verdienen de meisjes hun naaimachine en benodigdheden bij elkaar. Met de opleiding en naaimachine kunnen zij na de opleiding als zelfstandige aan de slag en in hun eigen levensonderhoud voorzien waardoor zij niet langer zijn aangewezen op prostitutie. De gemeenschap en de meisjes dragen het project en het voorziet in een behoefte. Het afzetgebied is groot genoeg voor de gemaakte goederen. Tevens ligt er een plan om schooluniformen door de meisjes te laten maken voor de kinderen op de scholen in de omgeving. Daarnaast wil men in de winkel kleding gaan verkopen. Het tweede afzetgebied betreft de wereldwinkel in Wierden. Hierbij wordt gedacht aan de verkoop van bijvoorbeeld kettingen, tasjes, theedoeken, shawls etc. De eerste artikelen komen waarschijnlijk in november in de verkoop in de wereldwinkel in Wierden. De opleiding is niet vrijblijvend. Starten is in principe afmaken, tenzij er een geldige reden is om te stoppen.

7 7 2) Seminar voor mensen met een spilfunctie in en rond Matamba Belangrijk in Matamba is de continuïteit en overdracht van kennis aan de lokale bevolking. Op verzoek van Cordaid bieden we de sleutelfiguren in Matamba (parochiepriester, kapelaan, dokter, hoofd der school, zusters, burgemeester etc.) een meerdaagse seminar aan. De seminar vindt plaats in Matamba en wordt gegeven door de heer Geoffrey Kalugendo en zijn medewerker. Leerdoelen: o.a. a) bruggen bouwen tussen de parochie, het bisdom, de partners in binnen- en buitenland b) vaststellen gezamenlijke doelen en uitgangspunten, opstellen van projectplannen voor een duurzame en goede toekomst van de bewoners van Matamba en omgeving c) geven van financiële verantwoording Door mee te doen aan de Vastenactie kunnen wij de uitzichtloze cirkel doorbeken en een bijdrage leveren aan een menswaardige toekomst van zowel de tienermeisjes als de inwoners in en rond Matamba. Samen met de St. Jorisparochie uit Almelo en de stichting Matamba zetten we onze schouders onder deze twee vastenactieprojecten. Doet u mee? Fr. Albert is van 15 mei tot 6 juni a.s. in Nederland. Op zondag 22 mei gaat hij samen met pastoor Nijland voor in de eucharistieviering te Vriezenveen om uur. Tijdens deze viering zal hij informatie geven over Matamba en over de projecten die op dit moment lopen en die wij als parochie (deels) gefinancierd hebben. U bent allen van harte welkom! VASTENZAKJE: Bij dit informatieblad wordt ook het Vastenzakje bezorgd. Zoals u weet, wordt het Vastenzakje niet meer huis aan huis opgehaald. U kunt uw bijdrage leveren door het zakje tijdens de weekendvieringen in de bus achter in de kerk te doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om het zakje in de brievenbus van de pastorie te deponeren. Wilt u liever uw bijdrage via de bank overmaken, dan kan dit op rekeningnr. NL82 RABO t.n.v. Locatieraad H.H. Simon en Judas onder vermelding van bijdrage Vastenaktie. Door ons gebed en onze financiële bijdrage aan de Vastenactie hopen en bidden wij dat de mensen in en rond Matamba een betere toekomst tegemoet mogen gaan. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gave. Werkgroep M.O.V. Reutum en Haarle

8 8 "OM EEN GENADEJAAR AF TE KONDIGEN VAN DE HEER", Lucas 4, 19 We hebben recent in de zondagsliturgie gehoord over het optreden van Jezus in de synagoge te Nazareth, waar Hij was grootgebracht. Hij is volgens zijn gewoonte op de sabbatdag naar de synagoge gegaan en leest dan voor uit de profeet Jesaja. Dat is niet zomaar toevallig. Want die woorden van Jesaja omschrijven de opdracht van Jezus nl. dat Hij is gezonden om aan armen de blijde boodschap te brengen, aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken, aan blinden dat zij zullen zien, om verdrukten te laten gaan in vrijheid en om een genadejaar af te kondigen van de Heer. En die opdracht betekent daarmee niet alleen goed nieuws maar tevens de vervulling van de woorden van Jesaja, want: Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt, is thans in vervulling gegaan. Hier zegt Jezus dus nogal wat over zijn eigen opdracht en taakvervulling; Hij identificeert zich met voornoemde woorden en kondigt een genadejaar af, oftewel een jubeljaar, dat elke vijftig jaar werd afgekondigd. Daarover spreekt het boek Leviticus uitgebreid in het 25 e hoofdstuk; feit is dat daarmee profetisch de messiaanse heilstijd wordt aangeduid. Het kwijtschelden dan wel vereffenen van schulden maakt daar onder meer deel van uit. Met dit alles in gedachten kent onze kerk ook een zogenoemd heilig jaar, door de paus uitgeroepen, meestal met een tussenperiode van 25 jaar. Zo was het jaar 2000 een heilig jaar maar dat geldt nu ook voor het kerkelijk jaar Immers, paus Franciscus heeft per 8 december 2015 het heilig jaar van de barmhartigheid uitgeroepen. Het openen van de heilige deur in de Sint Pieter was daarvan het startsein. In dat jaar wordt door de Kerk wereldwijd op verschillende manieren aandacht gevraagd voor Gods barmhartigheid, Zijn wezenlijke, zo niet rijkste en kenmerkende eigenschap. Uiteraard hoort daar ook aandacht voor het sacrament van de biecht bij. Dit stiefkind onder de sacramenten kan zeker enige herwaardering gebruiken, maar wezenlijker, de ontvangers ervan mogen zich verheugen in een nieuw begin. Er wordt een duidelijke oproep gedaan aan alle gelovigen om zich hiervan bewust te zijn en deze mogelijkheid te benutten. Mede om deze reden kom ik hierover niet alleen te spreken maar wil daarbij ook het volgende meedelen: iedere zaterdagmiddag vanaf de start van de veertigdagentijd zal ik, van u., te vinden zijn voor in de kerk van Tubbergen. De mogelijkheid van een geestelijk gesprek dan wel de gelegenheid tot een biechtgesprek wordt daarmee uitdrukkelijk gegeven. U bent genodigd. Pastoor Gé Nijland

9 9 WAT HOUDEN WE NOG OVER? Te midden van geloofscrises en moreel verval is dat een veelgehoorde vraag. Prof. dr. Wim Weren spreekt woensdag 9 maart over onszelf: Wij zijn als gras, en stof, en tot stof zullen wij wederkeren. En verrijzen...: Stemmen uit de Bijbel, echo's in onze cultuur. Wim Weren is emeritus-hoogleraar Bijbelwetenschappen en -decaan van de Universiteit van Tilburg. Drs. Peter van Lange spreekt woensdag 13 april over... de stilte. Willem Barnard vertaalde Psalm 66: De stilte zingt u toe, o Here. En Stef Bos zingt: Niets is sterker dan de stilte. Peter van Lange is docent levensbeschouwing, schoolopleider, en begeleider nieuwe docenten van het Bonhoeffercollege in Enschede. Voor beide data geldt het volgende: Tijd: uur. Plaats: Thaborkerk, Gerrit Peuscherstraat 1, Hengelo. Deelnamebijdrage: 5,--. Aanmelding van deelname: Joop Breukel, tel Organisatie: Mariënburgvereniging Twente. VOORSTELLING INPAKKEN EN WEGWEZEN IN DE BASILIEK TE TUBBERGEN: Op vrijdag 12 februari a.s. om uur zal er in de Basiliek te Tubbergen een bijzondere voorstelling plaatsvinden onder de titel: Inpakken en wegwezen. Het is een actuele en vrolijke hervertelling van het verhaal over de uittocht uit Egypte door Kees Posthumus en begeleid door Juul Beerda. De voorstelling is voor jong en oud vrij toegankelijk. Het verhaal Inpakken en wegwezen vertelt hoe een volk dat in slavernij leeft met God aan zijn zijde een weg naar de vrijheid vindt, dwars door de Rode Zee. Elk jaar viert het Joodse volk deze uittocht tijdens Pesach. De voorstelling opent met het verhaal De eerste dans, een verrassend en muzikaal verhaal over hoe God de mensen leert dansen. Na Inpakken en wegwezen volgen enkele korte verhalen uit het Nieuwe Testament, zoals de wonderlijke spijziging en de Emmaüsgangers. Kees Posthumus is verhalenverteller. Met zijn vroom en vrolijk opnieuw vertelde Bijbelverhalen wil hij zijn publiek vermaken, verrassen en tot nieuwe inzichten brengen. Datum: 12 februari 2016 Pancratiusbasiliek Tubbergen om uur Kosten: Vrije gift

10 10 KBO REUTUM EN HAARLE: De eerstvolgende bijeenkomst is donderdag 18 februari bij restaurant Bays. We beginnen zoals gebruikelijk om uur. Deze middag komt meester Luuk Oerbekke van de Mariaschool met een aantal leerlingen van de hogere klassen om ons wat wegwijs te maken in het gebruik van computers en ipad. Hebt u zo n apparaat, neem het mee! Samen met de kinderen helpen ze je op weg en kom je aan de weet wat je er allemaal mee kunt. Hoe je dingen makkelijk op kunt zoeken. Het is een middag waar wij als ouderen iets kunnen leren van de jeugd. Kom en stel de jeugd niet teleur, zij stellen hun tijd voor ons beschikbaar! Als er tijd over is, kun je deelnemen aan een spelletje of samen kaarten. Bestuur KBO SYMPOSIUM OVER BREEDBAND IN HET BUITENGEBIED: Heeft u zich al aangemeld voor het leukste symposium van het jaar? Er zijn nog kaarten vrij, dus aarzel niet en surf naar Meldt u aan met uw adres en het wachtwoord: platteland en wees verzekerd van een plek! Wat levert Platteland van de toekomst. Buitengewoon bereikbaar u op? Volop informatie over nieuwe technieken en ontwikkelingen rondom breedband, die het platteland dé ultieme plek maakt om te wonen, werken en recreëren. Waaruit bestaat het programma? uur: Inloop met koffie en authentieke Twentse krentenwegge uur: Spectaculaire opening van het programma, gevolgd door sprekers die zich met name zullen richten op de technische aspecten van breedband uur: Afsluiting ochtendprogramma met een lunch waarbij een keur van typisch Twentse gerechten wordt geserveerd uur: Ronde tafelgesprek met interessante sprekers over de toepassingen en toekomst van breedband op het platteland uur: Koffie en tijd voor netwerken uur: Trendwatcher Adjiedj Bakas kijkt samen met ons naar de toekomst uur: Afsluiting officiële deel. Tijd om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Locatie: BWG Stables, Reutummerweg 43a, 7651 KK Tubbergen

11 11 BERICHT VAN K.V.V. ACTIVA: Beste leden, Tijdens de jaarvergadering is het nieuwe programma uitgereikt. Nu blijkt, dat 9 februari de avond is van het bokverbranden. Het lijkt ons niet verstandig om dan gelijktijdig onze high tea te houden. Daarom hebben we de avond één week verplaatst. De high tea zal op dinsdag 16 februari zijn. Wilt u zich opnieuw bij Vrony aanmelden. Dit mag per mail en per telefoon ( ). We hopen, dat we een ieder op deze manier kunnen bereiken. Met vriendelijke groet, het bestuur. WEEKENDDIENSTEN: Centrale Huisartsen Post Almelo, tel Huisartsenpost Oldenzaal, tel /2: Verlosk. J. Tiehuis, tel bgg /2: Verlosk. I. Hoekstra, tel bgg

12 12 Buurtzorg Albergen e.o., tel (dag en nacht bereikbaar). Thuiszorg TMZ, 24 uur per dag zorg, bel: Zorgaccent Wijkteam Reutum/Fleringen, tel of (24 uur bereikbaar). Thuiszorg Zorggroep St. Maarten de Eeshof, tel (24 uur). Telefonische Hulpdienst Caritas/Diaconie van de H. Pancratiusparochie: (alle dagen, 24 uur per dag). Alarmnummer politie, brandweer of ambulance: 112. Telefoonnummer politie, geen spoed: GELOOFSGEMEENSCHAP H.H. SIMON EN JUDAS : Pastorie/Parochiecentrum: Kerkstraat 94, 7667 PZ Reutum, tel Spreekuur pastorie: wo uur. info.reutum@hpancratius.nl Bankrek. NL82RABO t.n.v. Locatieraad H.H. Simon en Judas. Belangrijke telefoonnummers: Algemene vragen: Marga Nijhuis Financiële vragen: Frans Lansink Meldingen schade enz. aan en rond de kerk en het kerkhof: Siny Poppink Coördinator kosters: Gerard Vrooijink Avondwake en uitvaart: Hennie Deterink / Aulabeheer/bezoek aan de aula: Annie Steggink Reserveren parochiecentrum: Anita Hemmer Communie thuis ontvangen: Rikie Rikhof Abonnement informatieblad: Herman Eerdman Aanvraag kerkelijk huwelijk: Marga Nijhuis Aanmelden dopen: download het doopformulier van Het eerstvolgende informatieblad verschijnt in het weekend van februari. Kopij kunt u, bij voorkeur digitaal, aanleveren tot uiterlijk maandag 15 febr uur bij Agnes Booyink, Klumperstraat 7, tel , a.booyink@hotmail.com. Misintenties dienen binnen te zijn op woensdag 10 febr. vóór uur in de pastorie of bij info.reutum@hpancratius.nl.

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 49e jaargang, nr. 15 20-21 juli 2019 Zestiende zondag door het jaar. Beste mensen, In het weekend van 13 en 14 juli lazen we het evangelie

Nadere informatie

Parochiebode 22 t/m 28 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 22 t/m 28 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 22 t/m 28 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 53 nr. 3 en 4 23 jan. t/m 5 febr. 2016 ACTIE KERKBALANS: Woensdag 20 januari is de actie kerkbalans in onze geloofsgemeenschap gestart.

Nadere informatie

Parochiebode 15 t/m 21 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 15 t/m 21 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 15 t/m 21 februari 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr.

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. 46 e jaargang, nr. 46 e jaargang, nr. 19 UITREIKING ARIËNSPRIJS Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 1-2 oktober 2016 Zeventwintigste zondag door het jaar. Op zaterdag

Nadere informatie

Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015

Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 52 nr. 17 en 18 2 t/m15 mei 2015 VAN ALLE RAMPEN Mijn moeder had van die gevleugelde gezegden. Eén was: Van alle rampen verlos ons, Heer.

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 47 e jaargang, nr. 21 28-29 oktober 2017 Dertigste zondag door het jaar. ALLERZIELEN Staan we bij de grafstenen van onze geliefden

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 48 e jaargang, nr. 15 Informatieblad EEN NIEUWE START Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 21-22 juli 2018 Zestiende zondag door het jaar. Zondag 8 juli sloten de leerlingen van groep

Nadere informatie

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent.

Informatieblad. Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas. Reutum en Haarle. 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent. 45 e jaargang, nr. 23 VOL VERWACHTING Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 5-6 december 2015 Tweede zondag van de Advent. De Advent is de tijd van voorbereiding op het

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr datum invullen2727 ja27janmmmm

Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr datum invullen2727 ja27janmmmm Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. 4 en 5 27 jan. t/m 9 febr. 2018 datum invullen2727 ja27janmmmm De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 49e jaargang, nr. 4 JE MOET HET WILLEN ZIEN Beste parochianen, 16-17 februari 2019 Zesde zondag door het jaar. Vorige week was de

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 52 nr. 42 en 43 24 oktober t/m 6 november 2015 Beste parochianen, De komende zondag komt Jezus in het evangelieverhaal aan in Jericho.

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 16 t/m 22 juli 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: : Woensdagmorgen

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 27 juli tot 16 augustus 2019-50 e jaargang nr. 10 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 6 t/m 12 augustus 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: : Woensdagmorgen

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Vrijwilligersenquête 2014

Vrijwilligersenquête 2014 Vrijwilligersenquête 2014 Geloofsgemeenschap O.L.V. ten Hemelopneming Houten Beste mede-parochiaan, Voor u ligt een vrijwilligersenquête van de Parochie Paus Johannes XXIII - locatie Houten. Door middel

Nadere informatie

Parochiebode 7 t/m 13 november Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 7 t/m 13 november Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 7 t/m 13 november 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Parochiebode 20 t/m 26 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 20 t/m 26 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 20 t/m 26 juni 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Parochiebode 5 t/m 11 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 5 t/m 11 juni Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 5 t/m 11 juni 2017. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216. :

Nadere informatie

Parochiebode: 22 t/m 28 januari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode: 22 t/m 28 januari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode: 22 t/m 28 januari 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden: Misintenties: Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.:

Vriezenveenseweg VC Geesteren tel.: Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode : 30 juli t/m 5 augustus 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Telefoon: 0546-631216. Openingstijden: :

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie

Parochiebode: 5 t/m 11 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode: 5 t/m 11 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode: 5 t/m 11 februari 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden: Misintenties: Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Orde Van Dienst. voor zondag 13 maart Vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Voettocht naar Pasen

Orde Van Dienst. voor zondag 13 maart Vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Voettocht naar Pasen Orde Van Dienst voor zondag 13 maart 2016 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd Voettocht naar Pasen Thema: 'Die geleden heeft onder Pontius Pilatus' Voorganger: ds. Christien Crouwel Gastheer: Jan Dorleijn;

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 29 t/m juli t/m 19 augustus 2016

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 29 t/m juli t/m 19 augustus 2016 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 53 nr. 29 t/m 32 23 juli t/m 19 augustus 2016 ZOEKEN - VRAGEN - KLOPPEN... Leven is zoeken met geloof, hoop en liefde naar de zin van

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 48 e jaargang, nr. 14 IN VUUR EN VLAM Beste parochianen, Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 7-8 juli 2018 Veertiende zondag door het jaar. Als kinderen worden voorbereid

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Bewaarexemplaar (juni 2017)

Bewaarexemplaar (juni 2017) R.K. Parochie H. Pancratius Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Kerklaan 3 7679 VG Langeveen Tel. (0546) 68 11 42 Email: info.langeveen@hpancratius.nl Rabobank: NL20 RABO 0127 1017 05 Bewaarexemplaar

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 21 januari 2016. Rabo Projectenfonds. Veilig van en naar school Fietsverlichting

Nieuwsflits. Kalender: 21 januari 2016. Rabo Projectenfonds. Veilig van en naar school Fietsverlichting Nieuwsflits 21 januari 2016 Kalender: Agenda: Vrijdag 5 februari Carnaval op school Maandag 8 februari Rosenmontag (leerlingen vrij) Donderdag 11 februari Studiedag (leerlingen vrij) In deze nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK

Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi OVERWEGING DE RUGZAK KЀЀRKTIED Nieuws van de H.H. Simon en Judas Tilligte parochie Lumen Christi Jaargang 34 nr. 3 week 8-2-2014 t/m 28-2-2014 OVERWEGING DE RUGZAK Ieder mens draagt in zijn leven een onzichtbare rugzak mee.

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Parochiebode 24 t/m 30 juli Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 24 t/m 30 juli Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 24 t/m 30 juli 2017. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011

Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011 Orde van de dienst op de eerste zondag van de Voleinding 6 november anno Domini 2011 VOORBEREIDING Inleidend orgelspel Koraalvoorspel over Es ist gewisslich an der Zeit (gez. 279) van J.S. Bach Welkom

Nadere informatie

t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum t Preaksteulke 29 augustus 2015 46 e jaargang nr.12 Geloofsgemeenschap H.H. Simon & Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum maandag- tot en met vrijdagmorgen, behalve

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Parochiebode: 29 januari t/m 4 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode: 29 januari t/m 4 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode: 29 januari t/m 4 februari 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden: Misintenties: Telefoon:

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 9 oktober 2018. U vindt hierin de column van de bisschop, uitnodiging Martinusdag en Vormselweekend, uitnodiging Jongerenweekend

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2)

Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Contactblad van de Protestantse Gemeente te Nigtevecht www.kerknigtevecht.nl Zaterdag 2 februari 2013 (57e jaargang, nr. 2) Zondag 3 februari 10.00 uur Ds. H. Eschbach, Terschuur Collecten : Evangelisch

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle

Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle Informatieblad Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Reutum en Haarle 48 e jaargang, nr. 13 LOSLATEN SCHEPT RUIMTE EN BETEKENIS 23-24 juni 2018 Twaalfde zondag door het jaar. Vorige week had ik een bijeenkomst

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 37 en t/m 30 september 2016

Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen. Jaargang 53 nr. 37 en t/m 30 september 2016 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 53 nr. 37 en 38 17 t/m 30 september 2016 JEZUS' VREDE "De eerste is de laatste". De meeste is de minste. De heer is een knecht, een dienaar

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen

Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen Informatieblad Geloofsgemeenschap H. Pancratius Tubbergen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- INFORMATIEBLAD

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Parochiebode 7 t/m 13 maart 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 7 t/m 13 maart 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 7 t/m 13 maart 2016. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

Parochiebode 6 t/m 12 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode 6 t/m 12 februari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode 6 t/m 12 februari 2017. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden Misintenties Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem

Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem Beste inwoner van Mariënheem, Wij nodigen u uit om mee te doen aan dit plaatselijke onderzoek naar Geloven in een leefbare gemeenschap Mariënheem. Dit onderzoek

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015

Verbondenheid. spiritueel jaarthema 2014-2015 Verbondenheid spiritueel jaarthema 2014-2015 parochiële activiteiten april - oktober 2015 SAMEN EEN WANDKLEED MAKEN Vele lapjes maken samen kerk! Onder dat motto gaan we een wandkleed vervaardigen van

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

Parochiebode: 8 t/m 14 januari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren

Parochiebode: 8 t/m 14 januari Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Vriezenveenseweg 2 7678 VC Geesteren tel.: 0546-631216 Parochiebode: 8 t/m 14 januari 2018. Parochiesecretariaat : Vriezenveenseweg 2, 7678 VC Geesteren Openingstijden: Misintenties: Telefoon: 0546-631216.

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie