Projectdocument Versie 0.95, januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectdocument Versie 0.95, januari 2015"

Transcriptie

1 Projectdocument Versie 0.95, januari 2015

2 Inleiding Wij zijn Christenen die lid zijn van het Kerkgenoodschap der Zevende-dags Adventisten. We vieren de sabbat en komen daarom op zaterdag bij elkaar. Wij houden er over het algemeen een zo gezond mogelijke levensstijl op na. Bijvoorbeeld het zijn van flexetarier of vegetariër, niet roken en weinig of geen alcohol drinken. Dit alles op basis van de Bijbelse principes om je lichaam en geest rein te houden (1 Korintiërs 6:12-20). We geloven dat Jezus uit liefde voor ons is gestorven voor onze zonden en we kijken uit naar zijn wederkomst. We richten ons op het voorbeeld van Jezus Christus. Vandaar onze naam: Alphen DC: dit staat voor Alphen Direction Christ. Alphen DC is als groep begonnen in de zomer van We kwamen in het begin samen op diverse plekken in de regio. Sinds eind 2011 gebruiken we het gebouw van het Leger des Heils aan de Zonneweg in Alphen aan den Rijn. Eind 2012 zijn we een project van gemeentestichting met Rudy Dingjan als onze coach. We hopen zo snel mogelijk een gemeente te worden. Wat zijn typische eigenschappen van Alphen DC en onze diensten? We beginnen de dienst om Vanaf staat de koffie en thee klaar en wordt gestart met een praatje. De diensten zijn gevarieerd doordat de diensten elke week door een ander gezin worden voorbereid. Ieder gezin bereidt 2-3 maal per kwartaal een dienst voor op een manier die past bij het gezin. Zo komt er regelmatig een spreker, bereidt het gezin zelf een thema voor of werken we uit het lesboekje van de Adventkerk. Aan het begin van een dienst is er altijd gelegenheid om bijzondere momenten met elkaar te delen (dankbaar voor te zijn of voorbede/kracht voor te vragen). We verdelen de taken. Voor elke taak vragen we meerdere mensen. Zo verdelen we de verantwoordelijkheden. We streven ernaar dat iedereen zijn talenten kan ontplooien in de groep. Iedereen hoort erbij en mag er zijn met al zijn/haar talenten en beperkingen. We zorgen voor elkaar en kijken naar elkaar om. Gezamenlijke activiteiten, zowel informeel als formeel, nemen een grote plek in. We proberen mensen te bereiken door laagdrempelige activiteiten te organiseren, waarbij vrienden en bekenden gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Een voorbeeld voor de kinderen is de Gideonsbende (laagdrempelige bijeenkomsten met activiteiten voor kinderen tussen 6-12), voor de jeugd sport- en andere activiteiten en voor mensen uit de buurt een gezondheidsproject. Niet-gedoopte leden zetten we actief in. We zorgen wel dat onze Christelijke waarden en normen gedragen worden.

3 1. Missie en Visie Alphen DC Het bepalen van onze misse en visie hebben we met elkaar gedaan (volwassenen, jeugd, tieners en junioren). Overigens nemen we beslissingen over nieuwe activiteiten en hoe we met elkaar om gaan met elkaar: iedereen heeft inspraak. We hebben meerdere bijeenkomsten gehad waarbij we eerst hebben bepaald waar we voor staan. Uiteindelijk kwamen we steeds bij de volgende twee Bijbelteksten uit, die de basis zijn voor alles wat we doen: ons mandaat. Matt: 28: Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. Matt 22: Hij antwoordde: Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Bij het samenstellen van onze missie en visie hebben we op de volgende vragen antwoord gegeven. Missie Waarom heb je je bij Alphen DC aangesloten? Waar staat Alphen DC volgens jou voor? Wat heeft Alphen DC voor meerwaarde aan de buitenwereld te bieden? Wat zie jij als de permanente opdracht van Alphen DC? Visie Voor wie is Alphen DC? Hoe ziet Alphen DC er over 5 jaar uit? Wat is jouw grootste droom/verlangen met Alphen DC? Wat zijn onze belangrijkste waarden en normen? De antwoorden hebben we verwerkt tot de missie en visie van Alphen DC. Missie Alphen DC Alphen DC geeft, in de regio Alphen aan den Rijn, in een gastvrije, vriendschappelijke en warme sfeer Gods Woord en de liefde van Jezus door in daad en woord aan anderen. Visie Alphen DC Alphen DC richt zich op groei. Groei onderling, in geloofsleven, Bijbelkennis en aantal leden/bezoekers. We geloven dat de Bijbel Gods geïnspireerde woord is (baseren ons op de Bijbel) en we stralen liefde (agape), eerlijkheid, respect en vertrouwen uit. Vooral jongeren krijgen voldoende toerusting om in geloof te groeien en hebben een centrale rol in Alphen DC.

4 2. Onze waarden Wij vinden het belangrijk dat iedereen die regelmatig aanwezig is, actief bij Alphen DC betrokken is. Dit wordt gestimuleerd door taken te verdelen, door social media in te zetten, waarbij de hele groep of een doelgroep betrokken wordt en door het aanbieden van gezamenlijke activiteiten. Wij hebben God lief en streven ernaar dat iedereen Gods liefde ervaart in de al onze bijeenkomsten en activiteiten. We proberen niet te oordelen. Bij meningsverschillen of conflicten ondersteunen we elkaar om te zoeken naar oplossingen. Zie ook de conflictmatrix in de bijlage. Wij vinden het belangrijk dat we zorg dragen voor onze medemens. Dit komt tot uiting door onze zorg voor elkaar, maar ook door onze laagdrempelige activiteiten, waarbij vrienden en buren gemakkelijk mee kunnen komen. Wij willen ons inzetten voor de buurt door projecten op te zetten met als doel de buurtbewoners deelgenoot te maken van God s Woord en liefde. We willen dit zo laagdrempelig maken door geen of kleine bijdrages te vragen waar dit nodig is. Wij willen ons inzetten voor de ouderen in de buurt. We willen ons inzetten voor de kinderen- en jongeren in de buurt. Wij vinden het belangrijk om voor elkaar en onze medemens in gebed te gaan. Dit is een belangrijk onderdeel in onze dienst. Iedereen kan gebedspunten aandragen gedurende de hele week middels social media( gebedsapp). Daarnaast is het een vast item in onze diensten. We proberen iedereen actief te betrekken. Dit doen we door: 1. Iedereen is deelnemer van een werkgroep. Zie commissies in het volgende hoofdstuk. 2. Elk gezin organiseert de diensten. 3. Bespreken de uitvoering en evaluatie van nieuwe activiteiten in de groepsvergaderingen die tenminste 2 keer per jaar gehouden worden. In de groepsvergadering wordt vrijwillige inzet en bijdrage gevraagd in een activiteit of nieuwe taak. 4. Doordat er openheid wordt gestimuleerd om zorgen te delen in de diensten kan iedereen ook inspelen op de behoeftes. 5. Er is een jeugdgroepsapp, vrouwengroepsapp en mannengroepsapp waar we elkaars activiteiten en zorgen delen. 6. Er is een gebedsgroepsapp om je gebeden te delen. 7. Er zijn geen vaste voorzangers, zaaldiaconessen, technische mensen, cateringverzorgers. In elke dienst wordt dit opnieuw ingevuld.

5 3. Bestuurs- en organisatievorm We streven naar een zogenaamde platte organisatie. De structuur van de organisatie is met de hele groep bedacht: welke commissies en taken er zijn en wat de invulling daarvan is. Jongeren worden gestimuleerd om aan commissie(s) deel te nemen. Specifieke taken hebben we meervoudig uitgevoerd, daarvoor zijn meerdere personen gekozen. Hierdoor wordt de belasting per persoon minder en kan alles doorlopen als er iemand ziek of afwezig is. Ook bij taken die een grotere verantwoording met zich meebrengen, worden jongeren er zo veel mogelijk bij betrokken. Zo bereiden we jongeren alvast voor om verantwoording te dragen. Naast de traditionelere taken zoals ouderling, diaken en penningmeester, hebben we diverse commissies benoemd en deelnemers gekozen. Commissies buigen zich over hun aandachtsgebied en komen met ideeën en voorstellen voor activiteiten e.d. We hebben gekozen voor een dienend parapluteam dat overkoepelend (als een paraplu) over de commissies en taken functioneert. Het parapluteam inventariseert, informeert, initieert en communiceert. De samenstelling van de taakgroepen/commissies zijn: Parapluteam - 3 volwassenen Ouderlingen - 2 volwassenen, 1 jeugd Diaconie - 2 volwassenen, 1jeugd Penningmeester - 1 volwassene, 1 jeugd Techniek - 3 volwassenen Zending/activiteiten/outreach - 4 volwassenen, 2 jeugd Marketing/communicatie - 4 volwassenen Gebouwen - 3 volwassenen, 2 jeugd Diensten/thema - 4 volwassenen, 2 jeugd Muziekcoördinatie - 1 volwassene Jeugd - 3 volwassenen, 3 jeugd Junioren - 2 volwassenen, 7 jeugd Organogram Het organogram bestaat uit de grote cirkel dat staat voor heel Alphen DC, bestaande uit dienende taakgroepen en commissies. Alle onderdelen staan met elkaar in verbinding. Er is geen hiërarchie: we zijn elkaars gelijken en dienen elkaar.

6 4. Onze activiteiten voor onze omgeving Activiteiten junioren - Gideonsbende - Gezamenlijk deelnemen aan landelijke activiteiten zoals scouting, Kidzrally - Vakantie: sport- en knutselweek Activiteiten jeugd/tieners - Jeugdmiddagen - Sportmiddagen - Gezamenlijke deelname aan landelijke (ZDA) activiteiten Activiteiten volwassenen - Maandelijkse bijbelstudie door predikant - Regelmatig potluck na de dienst - Zelf diensten organiseren Outreach - Klein Alphen DC: Kleine groepen - Huizen opstellen bij bijzondere gelegenheden zoals de gebedsweek - Actieve uitjes zoals wandelingen, met elkaar sporten - Boodschappentas voor bijstandsgezin (maandelijks) - Gezondheidsprojecten, kookworkshops, kerstactie, bazaar met tweedehands verkoop spullen ten bate van goed doel Activiteiten ouderen - Activiteiten waarbij ouderen uit de gemeente, maar ook partners of buren bij elkaar komen en op die manier Gods liefde ervaren. - High-tea Voor iedereen - Gemeenteavonden - Jaarlijkse picknick - Gezondheidsproject Communicatie-middelen - Website - Promotiemateriaal - Eigen logo en huisstijl - Persberichten locale media - Social media - Mee laten nemen in gemeentegids - Eigen nieuwsbrief maken

7 5. Groeitrajecten Groeiprojecten zorgen voor Innerlijke en persoonlijke groei. Wij zorgen er op die manier voor dat we zelf blijven groeien in relatie tot God en in relatie tot elkaar. Ook streven we ernaar om te blijven groeien in het doorgeven van Gods liefde en het Goede nieuws aan mensen die God nog niet kennen. Groeitrajecten die we voor iedereen hebben of voorbereiden - voor vrienden en buren van Alphen DC. Groeitraject volwassenen - Deelname aan churchplantweekenden en de grote opdrachtfestivals bij de Nederlandse Unie - Maandelijkse bijbelstudie - Deelname aan landelijke activiteiten zoals vrouwendag, ouderlingendag, leidersdag etc. - Regelmatige deelname aan cursussen, gegeven door de Unie - Kleine groepen - Bidgroepen Groeitraject jeugd/tieners - Bijbelstudie - Themamiddag tijdens jeugdmiddagen waarbij ook vrienden kunnen worden uitgenodigd - De jeugd en tieners betrekken bij de diensten en bij interesse opleiden - Sprekers uitnodigen die de jongeren aanspreken en uitdagen over hun eigen leven na te denken - Deelname aan landelijke activiteiten zoals jeugdrally s, jeugdcongres, Friday Night4U - De jongeren betrekken bij outreach-activiteiten Groeitraject junioren - Bijbelthema s tijdens Gideonsbende - Wekelijkse lesbespreking tijdens de diensten - Deelname aan landelijke activiteiten zoals Kidzrally - Goede doelen ondersteunen, spullen en of geld verzamelen (ADRA, ADRA dozenactie, DAVOR enz.)

8 6. Het financiële plaatje Alles wat wij hebben, danken we aan de Heer. Zo ook al onze financiële middelen. Alphen DC heeft zich bij haar oprichting ten doel gesteld om financieel volledig self supporting te zijn. Dat is gelukt. Als groep dragen we, naast de gemeentekas van Alphen DC, financieel bij aan diverse goede doelen en dragen we tienden af aan de Nederlandse Unie. Binnen Alphen DC zijn afspraken gemaakt over de hoogte van de vaste eigen bijdrage van elk lid/kind/vaste bezoeker. Hiervoor hebben we met elkaar een eigen bijdrage vastgesteld: 1. Volwassenen: 14,- per maand 2. Schoolgaande kinderen: 7,- per maand 3. Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan: geen bijdrage Momenteel draagt ieder lid van Alphen DC de vaste bijdrage af. Regelmatig, zeker vier keer per jaar, zijn er speciale diensten waar de complete collecte aan geschonken wordt. Voorbeelden hiervan zijn: Stichting Davor, Living Waters Village Borneo, Gieljan Schulling (ADRA Argentinië). De huur van de ruimte voor onze bijeenkomsten wordt betaald uit de gemeentekas, evenals kosten voor de diaconie, uitjes en andere activiteiten. Op dit moment is onze financiële situatie gezond. Elk jaar bouwen we onze financiële reserve verder op. Mochten onze vaste kosten flink omhoog gaan, bijvoorbeeld omdat we een duurder gebouw moeten huren, dan zullen we hoogte van de maandelijkse bijdrage opnieuw met elkaar vaststellen. Alphen DC geloof dat het afdragen van een tiende deel van ons inkomen gezegend wordt door God. Alphen DC draagt haar tienden af tot ondersteuning van de Nederlandse Unie. (Afgaande op de teksten in Leviticus 27:30 en 1 Korintiërs 16:1-2). Wekelijks is er de gebruikelijke collecte voor de gemeentekas.

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan 2016-2020 Opgesteld door het bestuur van de gemeente september 2015 Inhoudsopgave Visie... - 1 - Missie... - 1 - Samenstelling bestuur... - 1 - Beleid (plannen middellange

Nadere informatie

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Utrecht

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Utrecht Beleidsplan Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Utrecht 2015 2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beschrijving van de Gemeente Utrecht... 3 2.1 Historie van de Gemeente Utrecht... 3 2.2 Gemeente

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz.

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz. Projectplan SAmen 1 Inhoudsopgave: Bijbelsmandaat blz. 03 Visie van SAmen blz. 04 Missie van SAmen blz. 04 Toetsvraag van SAmen blz. 04 Strategisch plan van SAmen blz. 05 Waarde van SAmen blz. 07 Structuur

Nadere informatie

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda Een kerk om trots op te zijn! Investeren in optimisme, dienstbaarheid en levenskwaliteit Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda 2015-2019 Inhoudsopgave 1. DE DOELGROEP...

Nadere informatie

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat.

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat. Verkorte versie 2013 1. BIJBELS MANDAAT Wij vinden ons mandaat in 3 bijbelteksten: Matteüs 11:28-30; Matteüs 22:37-40 en Matteüs 28:19-20. In de eerste tekst zegt Jezus dat hij ons rust wil geven. Wij

Nadere informatie

Hoe? Hand. 2: Waarom? Matt. 28: We lezen: Matt

Hoe? Hand. 2: Waarom? Matt. 28: We lezen: Matt Hernieuwde visie: Als leerlingen van Jezus met elkaar op weg om Gods Koninkrijk zichtbaar te maken op aarde Gemeente zijn = leerlingen/discipelen zijn Hoe? Hand. 2: 37-47 Waarom? Matt. 28: 18-20 We lezen:

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA

HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA 1 BIJBELS MANDAAT: Mattheüs 22: 37-39 37 Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder

Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder DOELGERICHT JONGERENWERK Methode Rick Warren Boek Doelgericht Jongerenwerk Voordelen Effectief

Nadere informatie

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide Beleidsplan Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide 2015 2020 Beleidsplan 2015-2020 Gemeente Huis ter Heide Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beschrijving van de Gemeente Huis ter Heide

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017 STICHTING DE OPENBARING Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55228801 BELEIDSPLAN 2016-2017 Contactgegevens STICHTING DE OPENBARING Website: www.stichtingdeopenbaring.nl Email: info@stichtingdeopenbaring.nl

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Betrokkenheid bij de samenleving

Betrokkenheid bij de samenleving Beleidsplan Adventgemeente Zeeland 0 Inhoud Visie Doelgroep Middelen Leden Organisatie Algemeen Departementen Pastorale zorg Secretariaat Financiën Diensten Diaconie Kinder- & Jeugdwerk Gemeentegroei ADRA

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL!

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! Missie De missie van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is de verkondiging van het eeuwig evangelie zoals verwoord in de drieengelenboodschap van Openbaring 14:6-12.

Nadere informatie

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan Passie voor Jezus Betrokken bij mensen Jaarplan 2019 Inleiding Een nieuw jaar ligt voor ons. In het Jaarplan 2018 hadden we aangegeven dat we er naar verlangen om als gemeente verder te groeien in het

Nadere informatie

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin.

U bent geschapen om deel uit te maken van Gods gezin. 1) Deel van Gods gezin 2) Het allerbelangrijkste > de Liefde 3) Plek om bij te horen 4) Leven met elkaar delen 5) Gemeenschap ontwikkelen 6) Gemeenschap herstellen 7) Gemeenschap beschermen 1 Rm. 12:5

Nadere informatie

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526 STICHTING JONAH Bettekamp 99 6712 EJ Ede RSIN 815134526 Bestuur De heer L.R. van Drongelen - voorzitter De heer J.A. Knoll - secretaris De heer J.P.Nagtegaal - penningmeester Doelstelling De stichting

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk 1 GEBED 2 Welkom Hoe versterk ik mijn relatie met God Methodes en technieken delen hoe dit te bereiken

Nadere informatie

Jaarverslag G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2017 versie 1.0

Jaarverslag G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2017 versie 1.0 Jaarverslag 2016 G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2017 versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BELEID 4 2.1. Oprichting 4 2.2. Doelgroep 4 2.3.

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee!

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Gemeentevergadering 25 november 2015 Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Agenda 1. Inleiding over het beroepen 2. Gesprekken per wijk 3. Samenvatting en terugkoppeling Tijdslijn - 25

Nadere informatie

Beleidsdocument. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Amersfoort. Samen op weg naar de E.N.E. Eenheid. Naastenliefde.

Beleidsdocument. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Amersfoort. Samen op weg naar de E.N.E. Eenheid. Naastenliefde. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Amersfoort Beleidsdocument 2016 2018 Samen op weg naar de E.N.E. Eerbied Eenheid Naastenliefde datum vaststelling: xx-12-2015 Beleidsplan ZDA Gemeente

Nadere informatie

Doel van Bijbelstudie

Doel van Bijbelstudie Bijbelstudie Hebreeën 4:12 Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zó diep, dat het vaneen scheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het

Nadere informatie

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. a. Inleiding Veel christenen verlangen ernaar hun leven met elkaar en met hun omgeving te delen met hun buren,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed

Gebedsmoment. Openingslied. Openingsgebed Gebedsmoment Ondanks alles goed proberen zijn, goed proberen doen is een teken van Gods liefde. Doorheen het licht dat andere mensen voor ons betekenen en het licht dat wij voor andere mensen zijn, kunnen

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016 Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim Augustus 2016 Diaconaal beleidsplan NGK De Pelgrim Waar staat de diaconie voor? Als we het bevestigingsformulier erbij halen, dan begint het met de dienst der barmhartigheid.

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Bijbelstudie 1 Korintiërs Diversiteit in de kerk is van alle tijden. En nu onze cultuur en de kerk minder goed op elkaar aansluiten dan wel eens gedacht, worden we vaker bepaald bij de verschillen tussen

Nadere informatie

Getuigend christen zijn (1)

Getuigend christen zijn (1) Getuigend christen zijn (1) blok E - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, meningen peilen 19.30 God wil ervaringen van mensen gebruiken 19.40 Jouw ervaringen

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis Werkvelden & uitdagingen Catechisatie, De jongeren in hedendaagse taal, communicatie en vorm vertellen van Gods grootheid en liefde vanuit de bijbel (Geloofsinhoud & Verdieping) Vereniging, Jongeren uitdagen

Nadere informatie

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon

Workshop. Inventaris van Bijbelstudiematerialen. Peter Bordon Workshop Inventaris van Bijbelstudiematerialen Peter Bordon Conferentie De Kerk Binnenste Buiten OM Zaventem 20 april 2013 Pre-evangelisatie Startstudies (volw. / tieners) Doopstudie Lidmaatschap Nazorgstudies

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA Gered door Jezus Geleid door de Geest Gezonden in de wereld In dit document verwoorden we onze visie voor de gemeente. Het is ons verlangen dat

Nadere informatie

Ameide, februari 2016.

Ameide, februari 2016. Inleiding Volgens de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland heeft elke aangesloten gemeente een beleidsplan. In de kerkorde wordt dit als volgt omschreven: De kerkenraad stelt telkens voor een

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

(Deel van) Zijn Lichaam

(Deel van) Zijn Lichaam (Deel van) Zijn Lichaam 1 December 2013 I. Wedergeboren Leven II. Levende stenen 1 Petrus 2:4-5 Voeg u bij hem, bij de levende steen die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

Jaarbeleid 2014-2015

Jaarbeleid 2014-2015 Jaarbeleid 2014-2015 Navigators Studentenvereniging Utrecht Bestuur Bottema in samenwerking met de staf: Pieternel Bottema Praeses Annegreet van der Linde Ab Actis Edwin Valster Quaestor Berdien van der

Nadere informatie

De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is bepaald in haar statuten:

De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is bepaald in haar statuten: Beleidsplan De Fontein 2015-2017 BESTUURSSAMENSTELLING: Voorzitter Secretaris Penningmeester Sabbatschoolleider Muziekcoördinator DOELSTELLING De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Nadere informatie

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2)

Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Zondag 29 Zondag 29 gaat over het Heilig Avondmaal (2) Lees de tekst van Zondag 29 Vraag 78 : Wordt dan uit brood en wijn het wezenlijk lichaam en bloed van Christus? Antw : Nee; maar gelijk het water

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde I

Doop van kinderen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

in verbinding schoolplan 2012-2016

in verbinding schoolplan 2012-2016 in verbinding schoolplan 2012-2016 Onze kernwaarden Zo werken we samen Verantwoording Visie Verantwoordelijkheid Verbinding Vertrouwen Vrijheid Waarom zijn we er? De Jacobus Fruytier scholengemeenschap

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Voorwoord Met oprechte blijdschap schrijf ik het voorwoord voor dit boek. Ik ken Henk Rothuizen al vele jaren en heb hem zien opgroeien tot een man van God, met een bediening die verder reikt dan zijn

Nadere informatie

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave Beleidsplan & Staat van baten en lasten Churchplant E Oásis Inhoudsopgave Hoofdstuk I: Beleidsplan... 2 Hoofdstuk II: Staat van baten en lasten & toelichting... 6 1 Hoofdstuk I: Beleidsplan Inleiding Alivio

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 (NBG) Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Baron van Nagellstraat 9a 3781 AP Voorthuizen

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Toen ik het slot van de lezing van Matteüs las, moest ik gelijk denken aan het nieuws van deze week. Wie heeft zal nog meer krijgen, en wel in overvloed.

Nadere informatie

Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo

Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo Publicatie 1 maart 2019 Inhoud 1. Baptistengemeente de Bron Almelo... 3 1.1 Grondslag van de gemeente:... 3 1.2 Doel van de gemeente:... 3 2. Bestuur,

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen Intochtslied: 113:1,2 > Prijs, halleluja, prijs de Heer, gij 's Heren knechten, immermeer moet 's Heren naam gezegend wezen. Van waar de zon in 't oosten straalt tot waar

Nadere informatie

Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven? Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2015 Deel #2: 22 nov 2015 Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Ouders kunnen naar elkaar verwoorden wat en waarom ze geloven. Ouders onderzoeken wat ze van hun eigen geloof aan hun kinderen mee willen geven. Ouders doen bij elkaar inspiratie op voor

Nadere informatie

GKv Barneveld-Voorthuizen

GKv Barneveld-Voorthuizen GKv Barneveld-Voorthuizen Notitie Jongerenwerk 16+ v0.4 25-11-2014 Piet Noppers Notitie Jongerenwerk 16+ 1 Inhoud Voorwoord...3 Wat zegt de bijbel over de gemeente en jongeren?...4 Waarom deze notitie?...5

Nadere informatie

Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden. Als dat maar goed zit.

Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden. Als dat maar goed zit. Wat is geloven (2): doen Lezen: Matteüs 7:21-27 Inleiding bij de lezing: Wat is geloven? Ik merk dat ik vaak blijf hangen bij principes en ideeën. Je richten op God. Knielen, je klein maken, belijden.

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

Waarom doet Hij dat zo? Om de diepste bedoeling van Gods geboden aan te geven. Daar kom ik straks op terug. Hij geeft in de Bergrede de beloften en

Waarom doet Hij dat zo? Om de diepste bedoeling van Gods geboden aan te geven. Daar kom ik straks op terug. Hij geeft in de Bergrede de beloften en 1 De Bijbel open 2013 5 (02-02) Vandaag bespreken we een vraag over de betekenis van de Wet die God aan Israel gaf voor de christelijke gemeente van het Nieuwe Testament en dus voor ons. Is het zo dat

Nadere informatie

Jaarverslag G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2018 versie 1.1

Jaarverslag G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2018 versie 1.1 Jaarverslag 2017 G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente X-preszo Ministries Rotterdam-Oost 1 januari 2018 versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BELEID 4 2.1. Oprichting 4 2.2. Doelgroep 4 2.3.

Nadere informatie

Visie, missie en strategie

Visie, missie en strategie Visie, missie en strategie Programma van de avond: Inleiding Wat is de visie van de EGZ anno 2015 Wat is de missie van de EGZ anno 2015 Welke strategie passen we in 2015 toe Conclusies CHE onderzoek Aanbevelingen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, gasten in ons midden,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, gasten in ons midden, 1 Preek bidden 1 HC 45-116, 46-120, Lucas 10,38-11,13 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, gasten in ons midden, Als je christelijk bent opgevoed, dan leer je als kind al van je ouders dat je moet bidden.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL a. De gemeente draagt de naam Baptisten gemeente Elim en is gevestigd te Drachten. b. De gemeente is een kerkgenootschap in de

Nadere informatie

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam 1 Dit boekje wordt u aangeboden door de Protestantse gemeente te Menaam Het is bedoeld om onderwerpen te behandelen die te maken hebben met het dopen en de doopdienst. Daarnaast is geprobeerd enige vragen

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt Positionering De Klankhof en t Kofschip, Etten-Leur Kernwoorden: Je mag er zijn Vertrouwen Positief kijken naar jezelf en anderen Meervoudige intelligentie Samen de merkbelofte van De Klankhof t Kofschip:

Nadere informatie

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Deze handreiking is bedoeld voor de ouderlingen ter voorbereiding op het huisbezoek wanneer het gemeentethema ter sprake wordt

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Burdaard

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Burdaard Beleidsplan 2015-2020 Protestantse Gemeente te Burdaard Inhoud Voorwoord...3 2. Inleiding...4 3. Missie en visie, gemeente-zijn in Burdaard...5 4. Beleidsonderwerpen...6 4.1 Organisatie...6 4.2 Ontmoeting

Nadere informatie

En dat gevoel, die vreugde, daar gaat het over in onze tekst van vandaag:

En dat gevoel, die vreugde, daar gaat het over in onze tekst van vandaag: Het delen van het leven Zoals de meesten van jullie weten ben ik geen intensieve gebruiker van Facebook of Instagram. Toch vervullen deze media een behoefte die ik heel goed herken en zelf ook heb. Vaak

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres: www.cgk-scherpenzeel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Wie zijn wij? Stichting Harvest Celebration Center is een stichting die zich in wil zetten voor de degene die om welke reden ook niet kunnen deelnemen

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL a. De gemeente draagt de naam Baptisten gemeente Elim en is gevestigd te Drachten. b. De gemeente is een kerkgenootschap in de

Nadere informatie

Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1)

Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1) Zondag 28 Zondag 28 gaat over het Heilig Avondmaal (1) Lees de tekst van Zondag 28 Vraag 75 : Hoe wordt gij in het Heilig Avondmaal vermaand en verzekerd, dat gij aan de enige offerande van Christus, aan

Nadere informatie