Autotips en kopen. Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Autotips en kopen. Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto?"

Transcriptie

1 Waar op te letten bij aankoop van tweedehands auto? Autotips en kopen Waar op te letten bij koop van tweedehands auto's Wij geven u 50 punten waarop u een tweedehands auto vóór aanschaf kunt inspecteren. Neem rustig de tijd voor het bekijken van een tweedehands auto en neem indien mogelijk iemand mee. Om alle punten goed na te lopen, heeft u zeker 30 tot 40 minuten nodig. En bij het bekijken van een auto hoort natuurlijk ook een proefrit van minstens een half uur. Na de proefrit raden wij u aan de auto nog een keer te inspecteren en dan met name onder de motorkap. Ziet u dan opeens een verschil met de eerste inspectie zoals gelekte olie dan kan dit duiden op een mankement en wilt u de aankoop wellicht heroverwegen. Lak- en koetswerk Ongelijk koetswerk Begin de inspectie met het bekijken van het koetswerk. Kijk goed langs de zijkanten van de auto om te controleren of deze mooi strak zijn. Afwijkingen kunnen duiden op een ongeluk uit het verleden. Droog weer en daglicht Bekijk een gebruikte auto altijd bij daglicht en als het droog is. Als een auto in de regen heeft gestaan, kunt u namelijk geen lakfouten, krassen of kleine deuken ontdekken. Ook bij kunstmatig licht zoals in een showroom is dit moeilijk te zien. Kieren tussen de panelen Kijk goed naar de kieren tussen de panelen van de auto. Deze kieren horen namelijk overal even breed te zijn. Als sommige kieren breder of smaller zijn, kan dit betekenen dat de auto betrokken is geweest bij een ongeluk. Datzelfde geldt voor kieren bij de bumpers en eventuele spoilers. Kleurverschil Kijk of de lak geen kleurverschillen heeft. Als een bepaald onderdeel van de auto lichter of donkerder is, kan dit een indicatie zijn dat de auto is overgespoten. Een overgespoten auto betekent meestal dat er herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden vanwege roest of een ongeluk uit het verleden. Magneetje Met een klein magneetje kunt u heel eenvoudig controleren of de auto een roestig verleden heeft. Plaats een magneetje op plekken waar roest

2 vaak begint. Zoals bij de wielkappen of aan de onderkant van de portieren. Als het magneetje niet blijft zitten, is dat een teken dat er geen metaal meer onder de lak zit en dat de roestgaten zijn opgevuld en overgespoten. Ruiten 06 Kijk goed of er geen sterretjes, krassen of putjes in de autoruiten zitten. Let vooral op de voorruit. Putjes Controleer ook de lampen en de motorkap. Als u daar kleine putjes ziet, betekent dat intensief snelweggebruik. De verkoper heeft dus waarschijnlijk veel kilometers gemaakt met de auto. Controleer of dit overeenkomt met de kilometerstand. Elektriciteit & Mechaniek Portierophanging Open elk portier en probeer het bij het handvat op te tillen om te kijken of er geen speling in de ophanging zit. Dit kan duiden op schade uit het verleden. Elektriciteit 09 Controleer alle elektrische onderdelen en accessoires in de auto, zoals verlichting, knipperlichten, remlichten, mistlampen, buitenspiegels, ramen, ruitenwissers, ruitensproeiers, stoelverwarming en het schuifdak. Elk onderdeel moet goed functioneren. Audio Test ook de radio/cd-speler door een cd af te spelen. De radio/cd-speler kan defect zijn, een kostbare reparatie. Test de radio/cd-speler niet tijdens de proefrit, maar bij de visuele inspectie. Mechaniek Probeer alle mechanische onderdelen van het interieur. Kijk of u de stoelen en de buitenspiegels in alle posities kunt verstellen. Controleer ook of de kofferbak, de motorkap en het brandstofluikje meteen opengaan. Alarm Als de auto een alarm heeft, vraag de verkoper dan om een kleine demonstratie te geven en uit te leggen hoe het alarm werkt. Vraag de verkoper naar het officiële (SCM) certificaat. Automatische versnelling Een automatische versnellingsbak kan problemen geven, vaak met kostbare reparaties als gevolg. Deze problemen kunt u tijdens de visuele inspectie snel opsporen. Controleer het vloeistofniveau van de automaat met de peilstok. De vloeistof mag niet verbrand ruiken en hoort schoon en doorzichtig te zijn.

3 Motor & Olie Warme motor Voel of de motor warm is voordat u de auto start. Als de motor warm is, kunt u namelijk niet goed controleren of de auto problemen heeft bij een koude start. Blauwe rook Let bij een koude start goed op de kleur van de rook. Blauwe rook uit de uitlaat betekent dat de motor teveel olie verbruikt en dus versleten kan zijn. Zwarte rook Zwarte rook uit de uitlaat is geen goed teken. Dat geeft namelijk aan dat de motor teveel brandstof verbruikt. Koelwater Kijk goed naar het koelwater van de auto. Het water mag een beetje gekleurd zijn, maar mag zeker geen sporen van olie bevatten. U kunt dit zien doordat er schuim in het koelwater zit. Mocht dit het geval zijn dan is dit een teken dat de motor ernstige problemen heeft. Oliesporen Kijk onder de motor en onder de versnellingsbak. Als u daar oliesporen aantreft, dan is er mogelijk een lekkage. Regelmatig onderhoud Controleer in het serviceboekje of de auto regelmatig onderhouden is. Als er geen serviceboekje aanwezig is in de auto, zijn er nog andere manieren om te ontdekken dat de auto niet regelmatig is onderhouden: Een extreem smerige motor. De geur van verbrande olie onder de motorkap. Roest op de accu. Zwart residu aan de binnenkant van de oliedop. Zwart residu in de motoronderdelen. Vervuilde olie op de peilstok. Oliepeil Controleer het oliepeil. Haal de peilstok eruit, veeg deze goed schoon en stop de peilstok terug. Haal de peilstok er nogmaals uit en kijk nu of de olie tussen full en low zit en wat de kwaliteit van de olie is. Schone motor Is de motor van de auto opvallend schoon? Dan zou het kunnen dat de verkoper iets voor u probeert te verbergen. Leidingen Kijk goed naar de leidingen en voel eraan. Op die manier kunt u controleren of er geen scheurtjes of gaatjes inzitten.

4 Remvloeistof Controleer de remvloeistof. Deze hoort helder en schoon te zijn. Vraag wanneer de remvloeistof voor het laatst ververst is of kijk in het serviceboekje. Dieselmotor Het starten van een dieselmotor kan in het begin wat lawaaierig zijn, maar dat geluid hoort snel weer weg te zakken. Distributieriem Vraag wanneer de distributieriem is vervangen of kijk in het serviceboekje. Dit kunnen dure reparaties zijn. Trekhaak Heeft de auto een trekhaak? Laat dan de motor en de versnellingsbak door een deskundige controleren. Hoe meer een auto moet trekken, hoe sneller de motor en de versnellingsbak slijten. Interieur & Sloten Vocht Insijpelend vocht is zeer schadelijk voor een auto. Dit kan op lange termijn veel problemen veroorzaken aan de apparatuur. Er zijn simpele manieren om vocht op te sporen in een tweedehands auto: Voel of de automatten aan de onderkant niet nat zijn. Controleer of de kofferbak niet muf ruikt. Kijk naar watervlekken op de stoelen en op de dak- en deurbekleding. Controleer of de speakers in de deuren werken. Kijk of de olie niet lichtbruin is. Autogordels Controleer of alle autogordels werken (ook achterin). Maak de gordels vast, controleer of ze goed blokkeren. Let er op dat de gordels bij het losmaken meteen weer terugspringen in de gordelkast. Sloten Controleer met de sleutel of de deuren en de kofferbak goed openen en sluiten. Test zowel de afstandsbediening als de gewone sleutel om de portieren te openen en te sluiten. Luchtverfrisser Is er opvallend veel luchtverfrisser gebruikt in het interieur? Dan probeert de verkoper waarschijnlijk een onaangename geur te verbergen. Waarschuwingslampjes Controleer het instrumentenpaneel. Werkt alles? Doen alle lampjes het? Zijn er lampjes die na het starten langer blijven branden of gaan knipperen? Zoals controleer motor, airbag of ABS? In dat geval is het verstandig om de auto grondig te laten checken.

5 Airco Test de airconditioning. Start de motor en wacht een paar minuten voordat u de airco aanzet. De airco hoort dan meteen aan te slaan en binnen enkele seconden koude lucht te blazen, behalve als het buiten erg koud is. Als de airco een muffe lucht verspreidt, dan moet de airco mogelijk worden gereinigd. Een defecte airco betekent een dure reparatie. Verwarming Controleer de verwarming en kijk of alle standen werken. Aan de reparatie van een defecte verwarming hangt een flink prijskaartje. Er zijn drie signalen die duiden op een defecte verwarming: Vochtige lucht uit de verwarming. De lucht ruikt naar antivries. De ramen beslaan. Wielen & Banden Bandentype Controleer of de banden allemaal van hetzelfde type zijn. Dat kunt u doen door te kijken of ze allemaal dezelfde code op de zijkant hebben. Kijk meteen of het winter- of zomerbanden zijn. Bandenprofiel Controleer uitvoerig het profiel van de banden: Slijt de band ongelijkmatig? Dan is de uitlijning of bandenspanning niet goed. Ziet u deukjes in de voorbanden? Dan zijn de wielen niet in balans of is er slijtage aan de wielophanging of het stuursysteem. Hebben de zijkanten van het profiel kartelrandjes? Dan zijn de wielen niet goed uitgelijnd. Is het profiel gelijk aan de slijtnokjes die in het profiel zitten, dan moet de band vervangen worden. Heeft de band droogtescheurtjes? Dan kan de band uitgedroogd zijn. Reservewiel Controleer het reservewiel, de wielboutsleutel en de krik. Als het reservewiel zich onder de auto bevindt, kijk dan of het bevestigingsysteem goed werkt. Dit systeem gaat namelijk snel roesten en vastzitten. Sleutel voor de velgen Als de velgen van de auto sloten hebben, zorg dan dat u ook de sleutel hiervan ontvangt. Schokdempers Test de schokdempers. Druk elke hoek van de auto vier of vijf keer hard achter elkaar naar beneden. Als de schokdempers in orde zijn, staat de auto na 1 of 2 keer

6 nastuiteren weer stabiel. Proefrit & Tweede controle Vergelijkende proefrit Probeer ergens anders een proefrit te maken in een auto van hetzelfde merk en model, zodat u de auto goed kunt vergelijken. Wegrijden in de 5e versnelling Als u toe bent aan een proefrit, probeer dan weg te rijden in de 5e versnelling. De auto hoort dan meteen te blokkeren. Als dit niet het geval is, dan is de koppeling versleten. Proefritroute Om een auto goed te testen tijdens een proefrit, raden we u vier etappes aan: Etappe 1. Neem een weg met veel drempels om de vering te testen. Let er op dat de auto geen rare geluiden maakt bij deze drempels. Etappe 2. Neem een stuk snelweg om de auto te testen bij hoge snelheden. Etappe 3. Neem een paar scherpe bochten om de wegligging van de auto goed te testen. Etappe 4. Neem een helling om de handrem te testen. De stand van het stuur Rijd tijdens de proefrit een stuk rechtdoor. Trekt de auto niet naar links of naar rechts? Kijk ook of het stuur precies recht staat. Als dit laatste niet het geval is zijn de wielen niet goed uitgelijnd. Remmen Probeer eerst een keer rustig te remmen. Als dat goed gaat, probeer dan een keer heel krachtig te remmen bij een hogere snelheid. Let er dan op dat de auto niet naar één kant trekt en dat de remschijven niet piepen. Handmatige versnelling Probeer elke versnelling uit. Het schakelen hoort soepel en stil te verlopen. Probeer ook vanuit de 2e of 3e versnelling opeens te versnellen. Als de koppeling begint te slippen dan is dat een teken dat deze aan vervanging toe is. Financieel & Afspraken Alle deukjes helpen Schrijf alle foutjes, mankementen en deukjes op die u ziet. Dit lijstje kunt u namelijk later heel goed gebruiken bij het onderhandelen over de prijs. Zwart op wit Als de verkoper belooft nog wat verbeteringen aan te brengen, zorg dan dat u alles zwart op wit heeft.

7 Welke banden komen er onder? Welke garantie krijgt u? Tot wanneer is de APK geldig? Gestolen auto Controleer of de auto niet gestolen is. Dit kan via een kentekencheck op U kunt ook het chassisnummer onder de motorkap vergelijken met het chassisnummer op het kentekenbewijs. Kloonauto Pas op dat u niet met een kloonauto te maken heeft. Dit zijn auto s met een kenteken van een andere auto en een vervalst kentekenbewijs. Deze staan niet als gestolen opgegeven. Hoe kunt u voorkomen dat u zo n auto koopt? Maak een kopie van het legitimatiebewijs van de verzekerde. Controleer of de naam op het kenteken (deel 1) met de identiteit overeenkomt. Vraag bij aankoop naar alle delen, dus deel 1, deel 2 en kopie deel 3 of overschrijvingsbewijs. Vraag naar de verzekering van de auto, bijvoorbeeld de groene kaart. Stel vooraf vragen over onderhoud, aanwezigheid van reservesleutels en origineel aankoopbewijs. Kijk naar de boekjes (onderhoud en instructie). Controleer of de boekjes bij de auto horen. Doe een APK en kentekencheck bij de RDW. Maak het aankoopbedrag per bank over. Garantie Veelal zit er bij automobielbedrijven een stuk garantie in de vraagprijs verdisconteerd. Een garantie heeft pas zin als het erkend is (bijvoorbeeld Bovag) met duidelijke voorwaarden en een geschillenregeling. Ook bestaat er vaak een mogelijkheid om garantie in te kopen. Dit is een vorm van verzekering. De juiste kilometerstand Als u er zeker van wilt zijn dat de kilometerstand klopt, koopt u bij een autobedrijf dat is aangesloten bij Nationale Auto Pas. Koopt u bij een particulier, dan kunt u met de NAP Check zelf controleren of de kilometerstand klopt. Voor een klein bedrag kunt u op internet snel en eenvoudig ontdekken of de kilometerstand logisch verklaarbaar is. Het enige dat u nodig heeft, is het kenteken en de afgelezen kilometerstand van de auto. Met deze gegevens kunt u op zien of de kilometerstand klopt én of de auto als vermist staat geregistreerd.

8 met dank aan Auto wassen * Was een auto vooral goed in de winter. Wegenzout en vocht kunnen gemakkelijk roestvorming veroorzaken. Spoel de gehele auto af, totdat het vuil week is geworden. Chassiscomponenten zoals het onderstel en de wielkuip onder hoge druk schoonspuiten. *Was de auto met een spons en veel, lauw water Met het dak beginnen en omlaag werken. Ten slotte zemen. Extra aandacht voor de afwateringsgaten in de portieren en drempels om te voorkomen dat deze door vuil verstopt raken. *Gebruik gewoon een gewoon afwasmiddel Neem het goedkoopste merk. En het het minst schadelijk voor het milieu. *Vlekken op aluminium lijsten, spatschermen en portieren Kunn je met autopolish worden weggepoetst. Gebruik nooit polijstpasta of staalwol. Roestvrijstalen onderdelen met chroompoetsmiddel reinigen. *Insectenlijken enige tijd voor het wassen besproeien met insectenverwijderaar Een nylon panty om een spons is ideaal om insecten op ruiten te verwijderen. D kunt ook 's avonds de voorkant met natte kranten bedekken. De volgende dag zijn de insectenlijken gemakkelijk met warm water en autoshampoo te verwijderen. *Vogelpoep op de lak snel verwijderen Bijvoorbeeld met een stuk vochtig keukenpapier of met een natte spons. Vogelpoep bevat zeer agressieve stoffen die de laklaag kunnen aantasten. * Als je de auto regelmatig (twee keer per jaar) in de was zet Wordt de auto minder snel vuil. De lak wordt min of meer water- en vuilafstotend. *Een goede cleaner is Commandant 4 van Valma Commandant 4 is ideaal voor verweerde lakken. Maar wees voorzichtig er zit wel slijpmiddel in. *Je kunt ook naar een autowasplaats Maar dan bent u algauw vijf euro kwijt. U kunt daar ook de lans

9 gebruiken en zelf onder de auto en in de wielkasten spuiten. Er zijn mensen die de wasstraat links laten liggen omdat zij menen dat de vezels van de borstels op de lak slaan en daar minuscuul kleine krasjes achterlaten. Dat was vroeger misschien het geval door afgesleten nylon punten, maar bij de moderne wasstraten is dat niet (meer) zo. De kwaliteit van de borstels is aanmerkelijk verbeterd en daarom zijn er ook mensen die zweren bij de superieure wasstraat. * Na het stofzuigen Kunt u de kunststof delen met een emmertje warm water en een theelepeltje groene zeep afnemen. Daarna met een doek met olie alle delen afnemen. *Voor moeilijk bereikbaar chroom Zijn er speciale geïmpregneerde poetsdoekjes Waarmee je RVS en chromen zaken weer als nieuw maakt zonder residu. Perfect voor je uitlaat, grill, strippen, typeaanduidingen enzovoort. Gewoon met het doekje oppoetsen (aanslag verdwijnt!) en nawrijven met een schone katoenen doek. Het maakt niet alleen schoon, maar brengt meteen een waslaagje aan. Het doekje is bruikbaar totdat het effect afneemt. Het wordt uiteindelijk ook helemaal zwart. voor meer info zie www. rdazzle.nl Auto, producten voor het schoonmaken enz. *Vochtwerende sprays. Spuit ze op stoppen, accupolen, spoel en onder de kap van de stroomverdeler om elektriciteitsproblemen te voorkomen bij nat weer. Autopoets en autowas. Het effect hiervan schijnt afhankelijk te zijn van de soort autolak, maar het is meestal niet zo langdurig als de fabrikanten zeggen. Producten voor het wassen van auto's. *U kunt uw auto wassen met ieder mild reinigingsmiddel en hem daarna te poetsen. U kunt ook een vloeibare was gebruiken. Eerst wassen en daarna poetsen, hoewel het veel werk lijkt, is waarschijnlijk het meest doeltreffend. Als een product genoeg was bevat om de glans te verhogen zal het smeren achterlaten op de voorruit, de spiegels enz. De producten zijn verkrijgbaar in sachets of in flessen, maar in flessen zijn ze goedkoper. *Reinigingsmiddelen voor chroom. Onderzoekingen schijnen uit te wijzen dat deze producten een redelijk effect hebben, maar niet beter dan schoonmaak of poetsmiddelen, hoewel ze misschien beter zijn voor het voorkomen van roest dan andere reinigingsmiddelen doordat ze in groeven en naden dringen. *Middelen om de kleur op te halen. Deze bestaan uit kleine schurende deeltjes die in een vloeistof zweven en een heel dun laagje lak verwijderen. Er zijn ook producten verkrijgbaar met een nog sterker schurende werking. Ze verhogen de glans van dofgeworden lak, maar ze mogen natuurlijk niet te vaak gebruikt worden anders verdwijnt tenslotte alle lak.

10 *Middelen voor het verwijderen van teer. Hiervoor zijn verschillende speciale producten in de handel, maar met benzine, reinigingsmiddelen voor motoren en verfkwasten gaat het net zo goed, dus waarom zou u ze kopen? Was het zo spoedig mogelijk af en poets vervolgens. *Reinigingsmiddelen voor de motor. Oplosmiddelen in de vorm van spray waardoor u gemakkelijker kunt zien wat er onder de motorkap gaande is. *Middelen om roest te verwijderen en te voorkomen. Het zijn geen wondermiddelen, maar ze zijn erg nuttig om roest te voorkomen en om eventuele bestaande roestplekken te verwijderen. Let vooral op roest na een koude periode, want zout dat op de wegen wordt gestrooid kan een auto veel schade toebrengen. *Middelen om ijs te verwijderen. Dit zijn gewoonlijk sprays die het ijs op de voorruit, achterruit en zijraampjes zacht maken. Sommige hebben een schraper in het deksel. Maak een spaarzaam gebruik van deze producten, anders vormen ze een kleverig laagje dat met de ruitenwissers bijna niet te verwijderen is. Last van statische elektriciteit * Verhoog de luchtvochtigheid. * Bespuit kunststof stoelbekleding en tapijten met water en een scheutje wasverzachter. * Draag schoenen met leren zolen en kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals, zuivere wol, katoen of linnen. * Een rubber bandje dat tot aan de weg reikt achteraan de auto voorkomt dat de auto statisch geladen wordt. * Draag leren handschoenen in de auto en druk het portier dicht aan het raam. * Bij auto's gemaakt van kunststof heb je geen last van statisch elektriciteit. * Leg een schapenvacht of een houten bolletjesmatje op de autostoel.

REWI AANKOOPKEURING. Bezoekadres. Adres. Keurmeester. Postcode \ Plaats. Bezoekdatum. Telefoonnummer. Bezoektijd. Opdrachtgever.

REWI AANKOOPKEURING. Bezoekadres. Adres. Keurmeester. Postcode \ Plaats. Bezoekdatum. Telefoonnummer. Bezoektijd. Opdrachtgever. REWI AANKOOPKEURING Bezoekadres Adres Postcode \ Plaats Telefoonnummer Keurmeester Bezoekdatum Bezoektijd Opdrachtgever Gegevens voertuig Merk / Model Type Brandstof Kenteken Chassisnummer Datum deel 1A/1B

Nadere informatie

Chassisnummer. VSSZZZ6JZGR Algemeen ja nee nvt Chassisnummer juist x Geldige APK

Chassisnummer. VSSZZZ6JZGR Algemeen ja nee nvt Chassisnummer juist x Geldige APK Dossiernummer 1774224 Datum inspectie 2-5-217 Merk Seat Keurmeester RV Type Ibiza ST Km stand 2219 Motortype 1.2 I Bouwjaar 216 Kenteken Datum 1e toelating Chassisnummer 18-2-216 VSSZZZ6JZGR69544 Algemeen

Nadere informatie

U kunt als richtlijn bij inlevering aanhouden dat alles wat bij aflevering aanwezig was bij de auto, bij inlevering ook weer aanwezig moet zijn.

U kunt als richtlijn bij inlevering aanhouden dat alles wat bij aflevering aanwezig was bij de auto, bij inlevering ook weer aanwezig moet zijn. Inleverprocedure Inleverprocedure Schoonmaken: De auto dient schoon ingeleverd te worden. Dat wil zeggen: Buitenkant van de auto reinigen d.m.v. de wasstraat of een handmatige,vergelijkbare reiniging.

Nadere informatie

BEHANDELINGEN INTERIEUR

BEHANDELINGEN INTERIEUR Als u in contact wilt komen met het Meguiar s Detailing Center kunt u mailen naar: info@meguiarsdetailcenter.nl of neem direct contact op met Marcel 0615113744 of Randy 0651904248. Ook kunt u altijd bellen

Nadere informatie

Kenteken 15-GR-PF Datum keuring Merk en type

Kenteken 15-GR-PF Datum keuring Merk en type Kenteken 15-GR-PF Datum keuring 01-04-2011 Merk en type Ford Ka Afgifte datum deel 1 26-03-2001 Afgelezen kilometerstand 55580 NAP logisch nee APK vervaldatum 26-03-2011 Keurende Vakgarage Vakgarage Dekkers

Nadere informatie

Countryman Cooper 4 WD Km stand Kw / 122 PK Bouwjaar Chassisnummer. WMWZB51060WT80176 Algemeen ja nee Chassisnummer juist x Geldige APK

Countryman Cooper 4 WD Km stand Kw / 122 PK Bouwjaar Chassisnummer. WMWZB51060WT80176 Algemeen ja nee Chassisnummer juist x Geldige APK Dossiernummer 1716154 Datum inspectie 25-1-217 Merk Mini Keurmeester Jan Paternoster Type Countryman Cooper 4 WD Km stand 8512 Motortype 9 Kw / 122 PK Bouwjaar 216 Kenteken Datum 1e toelating Chassisnummer

Nadere informatie

DEKRA Kwaliteitsmerk. Dossiergegevens RV. Voertuiggegevens

DEKRA Kwaliteitsmerk. Dossiergegevens RV. Voertuiggegevens DEKRA Kwaliteitsmerk Dossiergegevens Dossiernummer Keurmeester 1784135 RV Datum inspectie 11-5-217 Voertuiggegevens Merk Seat Chassisnummer VSSZZZ5FZGR143446 Type Leon Km stand 21.461 Motortype 1.2 l Bouwjaar

Nadere informatie

Kenteken 58-HV-RN Datum keuring Merk en type

Kenteken 58-HV-RN Datum keuring Merk en type Kenteken 58-HV-RN Datum keuring 19-04-2011 Merk en type Fiat Punto Afgifte datum deel 1 19-04-2011 Afgelezen kilometerstand 63981 NAP logisch ja APK vervaldatum 19-04-2011 Keurende Vakgarage Vakgarage

Nadere informatie

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Mitsubishi Space Star 1.8 Comfort. Straat Kapt.

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Mitsubishi Space Star 1.8 Comfort. Straat Kapt. Bovag checklist dd. 18-9-2017 werkorder 148388 Klant Auto Naam De Auto Avenue Tilburg BV Kenteken 33-LR-VZ Straat Kapt. Hatterasstraat 11 Type Mitsubishi Space Star 1.8 Comfort Postcode 5015 BB Plaats

Nadere informatie

Vakgarage De Liesbosch

Vakgarage De Liesbosch Kenteken 63-xk-tl Datum keuring 27-10-2010 Merk en type Fiat Grande Punto Afgifte datum deel 1 27-06-2007 Afgelezen kilometerstand 48178 NAP logisch ja APK vervaldatum 27-06-2011 Keurende Vakgarage Vakgarage

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Straat Kapt. Hatterasstraat 11

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Straat Kapt. Hatterasstraat 11 Bovag checklist dd. 18-9-2017 werkorder 148451 Klant Auto Naam De Auto Avenue Tilburg BV Kenteken 83-LRL-3 Straat Kapt. Hatterasstraat 11 Postcode 5015 BB Plaats Tilburg E-mail marco@deautoavenue.nl Type

Nadere informatie

Acceptabele en niet verwijtbare gebruiksschades:

Acceptabele en niet verwijtbare gebruiksschades: Onderstaande norm hanteert Oostendorp Autolease bij de inname van uw leaseauto. Deze is vanuit de praktijk ontwikkeld. Wij streven er naar om dit zo duidelijk mogelijk weer te geven. Acceptabele en niet

Nadere informatie

DEKRA Kwaliteitscontrole

DEKRA Kwaliteitscontrole DEKRA Kwaliteitscontrole Dossiergegevens Dossiernummer Keurmeester 17132742 MCAM Datum inspectie 24-7-217 Voertuiggegevens Merk Mazda Chassisnummer JMZDK6W761122762 Type CX 3 Km stand 24.119 Motortype

Nadere informatie

OVERZICHT ACCEPTABELE- NIET ACCEPTABELE INNAMESCHADES

OVERZICHT ACCEPTABELE- NIET ACCEPTABELE INNAMESCHADES OVERZICHT ACCEPTABELE- NIET ACCEPTABELE INNAMESCHADES Onderstaande norm hanteert Personal Car Lease bij de inname van uw leaseauto. In samenwerking met Autoinspectie.nl is deze opgesteld. Hij is vanuit

Nadere informatie

Handleiding voor het inleveren van je auto

Handleiding voor het inleveren van je auto Handleiding voor het inleveren van je auto BEL met +31 (0)30-850 1500 MAIL naar inleveren@justlease.nl Inlevering van je lease auto bij einde contract Na de contractperiode lever je de lease auto in bij

Nadere informatie

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Hyundai i i-drive Cool Airco. Straat Kapt.

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Hyundai i i-drive Cool Airco. Straat Kapt. Bovag checklist dd. 13-9-2017 werkorder 148386 Klant Auto Naam De Auto Avenue Tilburg BV Kenteken 74-THS-5 Straat Kapt. Hatterasstraat 11 Type Hyundai i10 1.1 i-drive Cool Airco Postcode 5015 BB Plaats

Nadere informatie

De duurzame mobiliteitsprovider. Handleiding voor het inleveren van uw auto

De duurzame mobiliteitsprovider. Handleiding voor het inleveren van uw auto De duurzame mobiliteitsprovider Handleiding voor het inleveren van uw auto Inlevering van uw lease auto bij einde contract Aan het einde van de contractperiode levert u uw lease auto in bij Terberg Leasing

Nadere informatie

Inleverprotocol. Geel kenteken

Inleverprotocol. Geel kenteken Inleverprotocol Geel kenteken Inleverprotocol Schoonmaken De auto dient schoon ingeleverd te worden. Dat wil zeggen: schoonmaken in de wasstraat (of handmatig een vergelijkbare reiniging) het interieur

Nadere informatie

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel Polijstpasta Deze polijstpasta wordt zeer veel in de auto, boot, vrachtwagen, metaalindustrie en in de scheepvaart gebruikt Ideaal voor verweerd chroom, RVS, aluminium en messing Met unipol polijst pasta

Nadere informatie

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje BBRAAVVOK Ezelsbruggetje Om de onderhouds- en controlepunten voor de motor makkelijk te onthouden, is het volgende ezelsbruggetje bedacht: BBRAAVVOK. Dit staat, zoals in het menu te lezen is, voor: Banden,

Nadere informatie

GRIP OP DE WINTER. met Mengelers

GRIP OP DE WINTER. met Mengelers GRIP OP DE WINTER met Mengelers Overwin de winter Het weer is niet altijd te voorspellen. Maar ook bij onverwachts winters weer kunt u goed voorbereid op pad. Met onze wintertips maakt u uw auto zélf winterklaar.

Nadere informatie

Innameprotocol bij het inleveren van de Leaseauto. Acceptabele en niet verwijtbare gebruiksschades:

Innameprotocol bij het inleveren van de Leaseauto. Acceptabele en niet verwijtbare gebruiksschades: Innameprotocol bij het inleveren van de Leaseauto Het innameprotocol is ontwikkeld om het voor u als klant zo helder mogelijk te maken wat u kan verwachten bij inlevering van de leaseauto als het contract

Nadere informatie

Voertuig Controle Golf 7

Voertuig Controle Golf 7 Voertuig Controle Golf 7 Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees deze pagina een aantal keren aandachtig door zodat je

Nadere informatie

Voertuig Controle BMW 116d Sportline

Voertuig Controle BMW 116d Sportline Voertuig Controle BMW 116d Sportline Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees deze pagina een aantal keren aandachtig door

Nadere informatie

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403 Super Lakreiniger Een siliconenvrije lakreiniger speciaal bedoelt om sterk verontreinigde, verweerde en geoxideerde lakken hun originele glans terug te geven. Super Lakreiniger polijst zonder krassen,

Nadere informatie

Inleverprotocol. Grijs kenteken

Inleverprotocol. Grijs kenteken Inleverprotocol Grijs kenteken Inleverprotocol Schoonmaken De auto dient schoon ingeleverd te worden. Dat wil zeggen: schoonmaken in de wasstraat (of handmatig een vergelijkbare reiniging) de cabine en

Nadere informatie

Stap 2: Het constateren van eventuele beschadigingen aan het interieur van het voertuig.

Stap 2: Het constateren van eventuele beschadigingen aan het interieur van het voertuig. Bijlage Inname handleiding lease auto s Deze handleiding is opgesteld om duidelijkheid te verschaffen over de staat waarin een lease-auto dient te worden ingeleverd. Bovendien wordt beschreven op welke

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever:

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Taxatierapport Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Dhr. A.H. Maaskant Uitvoeringsdatum: 19-09-2014 Vervaldatum: 23-09-2017 Taxatie uitgevoerd door: Ir. A.C. Wisse InterClassic s Jupiterweg 14 3893 GD

Nadere informatie

Innameprotocol. Autoinspectie Nederland - Telefoon +31(0)416-283843 - www. autoinspectie.nl

Innameprotocol. Autoinspectie Nederland - Telefoon +31(0)416-283843 - www. autoinspectie.nl Innameprotocol Voertuiginspecties Transparant inspectierapport Inspectie App Volledige ontzorging Onafhankelijk Erkend Register Taxateurs Landelijke dekking AutoInspectie Nederland - Telefoon +31(0)416-283843

Nadere informatie

Werken met een hogedrukreiniger

Werken met een hogedrukreiniger Werken met een hogedrukreiniger Doel antwoorden Je kunt met een hogedrukreiniger werken. Oriëntatie Het reinigen van vuile machines of werktuigen kun je op veel verschillende manieren doen. 1 Waarom zou

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto 1 BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

DEKRA Kwaliteitscontrole

DEKRA Kwaliteitscontrole DEKRA Kwaliteitscontrole Dossiergegevens Dossiernummer Keurmeester 17153687 RV Datum inspectie 24-8-217 Voertuiggegevens Merk Volkswagen Chassisnummer WVWZZZ6RZGY198944 Type Polo Km stand 33.23 Motortype

Nadere informatie

Mercedes-Benz personenwagens

Mercedes-Benz personenwagens onderhoudsysteem voor type 123 servicebeurt na elke 7.500*/10.000 km of ieder jaar onderhoudsbeurt na elke 15.000*/20.000 km of iedere twee jaar extra werkzaamheden na elke 45.000*/60.000 km of iedere

Nadere informatie

De voorkant. De zijkant. De banden

De voorkant. De zijkant. De banden Controlepunten: De voorkant De verlichting moet heel zijn en werken (de werking van de verlichting, remlichten en richtingaanwijzers kan voor je gaat rijden gecontroleerd worden door de examinator) De

Nadere informatie

Hoe moet een geleasd of gehuurd motorvoertuig aan het einde van een contract worden beoordeeld op schade?

Hoe moet een geleasd of gehuurd motorvoertuig aan het einde van een contract worden beoordeeld op schade? Inname protocol Inleiding: Hoe moet een geleasd of gehuurd motorvoertuig aan het einde van een contract worden beoordeeld op schade? Het doel: Duidelijkheid verschaffen over de wijze waarop motorrijtuigen

Nadere informatie

VAN DER HEIJDEN AUTOLEASE

VAN DER HEIJDEN AUTOLEASE VAN DER HEIJDEN AUTOLEASE INNAMEPROTOCOL Pagina 1 van 8 1. Acceptabele schades:... 3 1.1 Ruiten... 3 1.2 Spiegels... 3 1.3 Kunststof delen interieur... 3 1.4 Kunststof delen exterieur... 3 1.5 Deursponningen...

Nadere informatie

VAKGARAGE occasionkeuring

VAKGARAGE occasionkeuring altijd vertrouwd dichtbij. VAKGARAGE occasionkeuring Bezoekadres Vakgarage Adres Postcode Plaats Keurmeester Bezoekdatum Bezoektijd Opdrachtgever Telefoonnummer Gegevens voertuig Merk / Model Type Brandstof

Nadere informatie

Staat van de auto De auto dient in goede staat (dat wil zeggen schoon van binnen en buiten) ingeleverd te worden.

Staat van de auto De auto dient in goede staat (dat wil zeggen schoon van binnen en buiten) ingeleverd te worden. Innameprotocol Proces inleveren leaseauto Iedere leaseperiode loopt op een gegeven moment af. Om het proces van inname zo duidelijk mogelijk te maken, hebben wij deze procedure opgesteld. Zo weet u precies

Nadere informatie

CHECKLIST BIJ AANKOOPGIDS SAAB 9000

CHECKLIST BIJ AANKOOPGIDS SAAB 9000 CHECKLIST BIJ AANKPGIDS SAAB 9000 DEEL 1: INSTAPPEN Centrale vergrendeling Een keer of 10 open en dicht doen en controleren of alle sloten mee gaan Aanwezigheid fabrieksalarm Test of het werkt, dit is

Nadere informatie

Inleiding Interieur... 4

Inleiding Interieur... 4 Inspectie Norm 1 Inhoud Inleiding... 3 1.0 Interieur... 4 1.1 Bekleding... 4 1.2 Dashboard / middenconsole / sierdelen... 4 1.3 Mattenset / vloerbekleding... 4 1.4 Instrumenten... 4 1.5 Laadruimte... 4

Nadere informatie

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Seat Mii deurs Chill Out Airco. Straat Kapt.

Bovag checklist. werkorder Klant. Auto. De Auto Avenue Tilburg BV. Seat Mii deurs Chill Out Airco. Straat Kapt. Bovag checklist dd. 2-10-2017 werkorder 148836 Klant Auto Naam De Auto Avenue Tilburg BV Kenteken 4-SXT-03 Straat Kapt. Hatterasstraat 11 Type Seat Mii 1.0 5 deurs Chill Out Airco Postcode 5015 BB Plaats

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

Innameprotocol. Dat schakelt makkelijk!

Innameprotocol. Dat schakelt makkelijk! Innameprotocol Dat schakelt makkelijk! Het Innameprotocol Auto s die na afloop van de leaseovereenkomst bij VOLKSWAGEN LEASING worden ingeleverd vertonen vaak enige mate van gebruikssporen. Dat is heel

Nadere informatie

Innameprotocol Car Driver Deals

Innameprotocol Car Driver Deals Innameprotocol Car Driver Deals Versienummer 1.6 Wijzigingsdatum 01-11-2018 Schade aan auto s Wat is acceptabel en wat niet? Auto s die na contractbeëindiging weer bij Car Driver Deals worden ingeleverd,

Nadere informatie

Innameprotocol Myleasecar MLC

Innameprotocol Myleasecar MLC Innameprotocol Myleasecar MLC-1.1 01-04-2018 Het Innameprotocol Auto s die na afloop van de leaseovereenkomst bij Myleasecar B.V. worden ingeleverd vertonen vaak enige mate van gebruikssporen. Dat is heel

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

HET INNAME- PROTOCOL GEACCEPTEERDE EN NIET GEACCEPTEERDE SCHADES

HET INNAME- PROTOCOL GEACCEPTEERDE EN NIET GEACCEPTEERDE SCHADES INNAMEPROTOCOL HET INNAME- PROTOCOL Auto s die na afloop van de leaseovereenkomst bij SEAT Leasing worden ingeleverd vertonen vaak enige mate van gebruikssporen. Dat is heel normaal na het gebruik van

Nadere informatie

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje

BBRAAVVOK. Ezelsbruggetje Voertuigcontrole BBRAAVVOK Ezelsbruggetje Om de onderhouds- en controlepunten voor de motor makkelijk te onthouden, is het volgende ezelsbruggetje bedacht: BBRAAVVOK. Dit staat, zoals in het menu te lezen

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

Mijn Autocoach Ebook

Mijn Autocoach Ebook Mijn Autocoach Ebook Even voorstellen 8 technische aankoop tips 6 onderhandel tips Voor wie is Mijn Autocoach Hoe werkt Mijn Autocoach Tarieven Onze partners 3 4 5 6 7 8 9 Dit Ebook is opgesteld door Mijn

Nadere informatie

Doel ebook: De kans op een miskoop verkleinen. INHOUD CHECKLIST 1: THUIS:

Doel ebook: De kans op een miskoop verkleinen. INHOUD CHECKLIST 1: THUIS: Tips bij een auto kopen In dit ebook vindt u tips die u kunt gebruiken bij het kopen van een auto. De tips zijn voor iedereen toe te passen, u hoeft dus geen autokenner te zijn. Doel ebook: De kans op

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Inname Wijzer. Richtlijnen inzake innameschades

Inname Wijzer. Richtlijnen inzake innameschades Inname Wijzer Richtlijnen inzake innameschades Inleiding 2 In dit handboek vindt u terug hoe een geleasd of gehuurd motorvoertuig aan het einde van een contract wordt beoordeeld op schade. Het doel: Deze

Nadere informatie

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON?

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? wholesaler for distributing SOLARCLARITY PRESENTEERT: HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? 1 WAAROM SCHOONMAKEN? Profiteer van een maximale energieopbrengst Over het algemeen zijn zonnepanelen

Nadere informatie

MENSEN MET DRIVE. Kraaivenstraat 4 5048 AB Tilburg. t +31 (0)13 820 07 00 f +31 (0)13 820 07 09. www.jentautolease.nl info@jentautolease.

MENSEN MET DRIVE. Kraaivenstraat 4 5048 AB Tilburg. t +31 (0)13 820 07 00 f +31 (0)13 820 07 09. www.jentautolease.nl info@jentautolease. MENSEN MET DRIVE Kraaivenstraat 4 5048 AB Tilburg t +31 (0)13 820 07 00 f +31 (0)13 820 07 09 www.jentautolease.nl info@jentautolease.nl Innameprotocol leaseauto MENSEN MET DRIVE Schade aan leaseauto s

Nadere informatie

HANDLEIDING INNAMESCHADE LEASEAUTO

HANDLEIDING INNAMESCHADE LEASEAUTO HANDLEIDING INNAMESCHADE LEASEAUTO 1 Inleiding: In deze handleiding leggen wij u uit hoe wij al onze motorvoertuigen tijdens en aan het einde van een contractperiode beoordelen op schade. Het doel: Het

Nadere informatie

Innameprotocol Multilease Normen en schade bij inname einde contract

Innameprotocol Multilease Normen en schade bij inname einde contract Innameprotocol Multilease Normen en schade bij inname einde contract Inleiding 1. Richtlijnen voor inleveren van uw leaseauto 2. Interieur en kofferruimte 3. Carrosserie (exterieur) 4. Bumpers, stootlijst

Nadere informatie

Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama

Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama Instructie www.lolkama.com Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama Voor het CBR praktijkexamen worden door de examinator, controle vragen gesteld over de banden, motor, dashboard

Nadere informatie

Directe acties: do s and don t s

Directe acties: do s and don t s Procedure voor het veilig opruimen van gebroken spaarlampen of fluorescentielampen Directe acties: do s and don t s Zorg er voor dat er niet door het gebroken materiaal wordt gelopen, hiermee voorkomt

Nadere informatie

Ondersteuning bij het kopen van een tweedehands auto. www.tweedehands-auto-kopen.com

Ondersteuning bij het kopen van een tweedehands auto. www.tweedehands-auto-kopen.com Ondersteuning bij het kopen van een tweedehands auto www.tweedehands-auto-kopen.com Inhoudsopgave Voor wie is dit E-book?... 2 Voordelen van een tweedehands auto kopen... 3 Budget & financiering... 4 Een

Nadere informatie

LEASEN. Innameprotocol. Versie oktober 2018 VRIJHEID IN MOBILITEIT.

LEASEN. Innameprotocol. Versie oktober 2018 VRIJHEID IN MOBILITEIT. LEASEN Innameprotocol Versie oktober 2018 VRIJHEID IN MOBILITEIT. HET INNAMEPROTOCOL Auto s die na afloop van de leaseovereenkomst bij Volkswagen Pon Financial Services worden ingeleverd vertonen vaak

Nadere informatie

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl Onderhoud Bull (en andere rolski's met vrijloopkoppeling) Inleiding Na jaren van uitstekend gebruik van de SkiSkett rolski's van het type Bull zijn er het laatste jaar regelmatig problemen met het vastlopen

Nadere informatie

Aankoopkeuring Rapport 28/04/ RZTS Merk: fiat Model: Panda Type: FIAT PANDA 4X4; 1.2 Uitvoering: 1.2 Climbing 4 X 4 4x4

Aankoopkeuring Rapport 28/04/ RZTS Merk: fiat Model: Panda Type: FIAT PANDA 4X4; 1.2 Uitvoering: 1.2 Climbing 4 X 4 4x4 Aankoopkeuring Rapport 28/04/2016 79RZTS Merk: fiat Model: Panda Type: FIAT PANDA 4X4; 1.2 Uitvoering: 1.2 Climbing 4 X 4 4x4 INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie

Nadere informatie

Beoordeling van schade bij inname van uw leaseauto

Beoordeling van schade bij inname van uw leaseauto Beoordeling van schade bij inname van uw leaseauto Leaseauto s hebben aan het eind van de contractperiode regelmatig beschadigingen. Een beschadiging kan gebruiksschade zijn, dat vinden wij acceptabel.

Nadere informatie

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen.

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Kleine onderhoudsbeurt: Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Bij een kleine beurt worden alle

Nadere informatie

De voorkant. De zijkant. De banden

De voorkant. De zijkant. De banden Controlepunten: In deze handleiding vind je de specifieke voertuigkenmerken van de Suzuki Swift. Algemene dingen kun je in je Ris praktijkboek vinden. Dus hier kun je b.v. vinden met welk knopje je de

Nadere informatie

NISSAN PRIVATE LEASE Inleverhandleiding. Versie PLN2018JANB16V01, geldig vanaf

NISSAN PRIVATE LEASE Inleverhandleiding. Versie PLN2018JANB16V01, geldig vanaf NISSAN PRIVATE LEASE Inleverhandleiding Versie PLN2018JANB16V01, geldig vanaf 1-1-2018 INHOUD Inleiding 2 Inleverlocaties 2 Innamerapport 3 Compleet 3 Schoon 3 Winterbanden 3 Schades 3 Checklist 3 Aanvaardbare

Nadere informatie

Porsche Keuringsrapport voor kenteken. wpozzz91zds160627

Porsche Keuringsrapport voor kenteken. wpozzz91zds160627 Porsche Keuringsrapport voor kenteken wpozzz91zds160627 Dealer: Porsche Centrum Rotterdam Contactpersoon: Bert Vrolijk Keuringsdatum: 2015 Alle rechten voorbehouden. Keuring uitgevoerd door Porsche. Bekijk

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is.

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Opruiminstructies De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Barometer, bloedrukmeter of een ander product

Nadere informatie

Voorbeelden van geaccepteerde en niet geaccepteerde schades.

Voorbeelden van geaccepteerde en niet geaccepteerde schades. 2017 Voorbeelden van geaccepteerde en niet geaccepteerde schades. Innameprotocol 2Lease B.V. 2017, versie 1 0 Inhoudsopgave Het innameprotocol... 2 Geaccepteerd en niet geaccepteerd... 2 Demontage van

Nadere informatie

Innameprotocol leaseauto s

Innameprotocol leaseauto s Innameprotocol leaseauto s Van Mossel Leasing is een onderneming van International Car Lease Holding Schade aan leaseauto s Wat is acceptabel en wat niet? Leaseauto s die na contractbeëindiging weer bij

Nadere informatie

Innameprotocol Normen en schade bij inname einde contract

Innameprotocol Normen en schade bij inname einde contract Innameprotocol Normen en schade bij inname einde contract Inleiding 1. Richtlijnen voor inleveren van uw leaseauto 2. Interieur en kofferruimte 3. Carrosserie (exterieur) 4. Bumpers, stootlijst en spiegels

Nadere informatie

Versie 17V02. Innameprotocol

Versie 17V02. Innameprotocol Innameprotocol 1 Innameprotocol That s Lease Auto s die na het einde van een leasecontract worden ingenomen kunnen enige mate van gebruikssporen vertonen. Na een periode van intensief gebruik is dat ook

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS KENTEKEN 11 AAA 1

ALGEMENE GEGEVENS KENTEKEN 11 AAA 1 ALGEMENE GEGEVENS KENTEKEN 11 AAA 1 Adres van inspectie Overige informatie Naam Autobedrijf 12345 Visuele inspectie door H. Kakebeeke Adres Voorbeeldstraat 1 Proefrit door H. Kakebeeke Postcode 1111 AA

Nadere informatie

Innameprotocol leaseauto s

Innameprotocol leaseauto s Innameprotocol leaseauto s Schade aan leaseauto s Wat is acceptabel en wat niet? Leaseauto s die na contractbeëindiging weer bij DirectLease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van slijtage.

Nadere informatie

INLEVERHANDLEIDING PRIVATE LEASE

INLEVERHANDLEIDING PRIVATE LEASE INLEVERHANDLEIDING PRIVATE LEASE KLOMPENMAKERSTRAAT 51, 2672 GA NAALDWIJK POSTBUS 168, 2670 AD NAALDWIJK BERIJDERSDESK 0174 291636 BERIJDERSDESK@AUTOPERMAAND.NL Innameprotocol Bij einde van het leasecontract

Nadere informatie

Private Lease Innameprotocol. Klachtenregeling. Verzekeringsvoorwaarden. Acceptatieprocedure

Private Lease Innameprotocol. Klachtenregeling. Verzekeringsvoorwaarden. Acceptatieprocedure Private Lease Innameprotocol Verzekeringsvoorwaarden Privacy Aanvullende Acceptatieprocedure Klachtenregeling en Gebruiksvoorwaarden Voorwaarden Versie: v20160614 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Inleverlocaties...

Nadere informatie

Stap 2: Het constateren van eventuele beschadigingen aan het interieur van het voertuig.

Stap 2: Het constateren van eventuele beschadigingen aan het interieur van het voertuig. Inname Handleiding voor Einde looptijd voertuigen Deze handleiding is opgesteld om duidelijkheid te verschaffen over de staat waarin een einde looptijd voertuig dient te worden ingeleverd. Tevens wordt

Nadere informatie

Schade bij inname Wat is wel en wat is niet acceptabel

Schade bij inname Wat is wel en wat is niet acceptabel Schade bij inname Wat is wel en wat is niet acceptabel Expertisenorm bij J. v/d Heijdenstraat 38 3261 LE Oud-Beijerland Tel.: 0186-62 13 06 Fax: 0186 61 94 44 E-mail: info@rijnmondlease.nl Internet: www.rijnmondlease.nl

Nadere informatie

Eventueel extra in de lease opgenomen accesoires dienen ook bij inlevering aanwezig te zijn:

Eventueel extra in de lease opgenomen accesoires dienen ook bij inlevering aanwezig te zijn: Inleveren van uw leaseauto Deze handleiding is opgesteld om duidelijkheid te verschaffen over de staat waarin een lease-auto dient te worden ingeleverd. Bovendien wordt beschreven op welke wijze Justlease.nl

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

Van Mossel Privé Lease

Van Mossel Privé Lease Van Mossel Privé Lease Innameprotocol leaseauto s www.vanmosselprivelease.nl Van Mossel Privé Lease Wat is acceptabel en wat niet? Leaseauto s die na contractbeëindiging weer bij Van Mossel Privé Lease

Nadere informatie

Innameprotocol leaseauto s

Innameprotocol leaseauto s Innameprotocol leaseauto s Schade aan leaseauto s Wat is acceptabel en wat niet? Leaseauto s die na contractbeëindiging weer bij DirectLease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van slijtage.

Nadere informatie

Hoe levert u uw leaseauto in? Peugeot Lease

Hoe levert u uw leaseauto in? Peugeot Lease Hoe levert u uw leaseauto in? Loopt uw leasecontract binnenkort af? Met deze brochure helpen we u om uw auto zo goed en eenvoudig mogelijk in te leveren. Wat te doen voor inlevering Als bestuurder dient

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. 0.1 : Items 4 0.2 Onderhoud 4 0.2 Suggesties 4

Inhoudsopgave. Inleiding 3. 0.1 : Items 4 0.2 Onderhoud 4 0.2 Suggesties 4 Inhoudsopgave Inleiding 3 0.1 : Items 4 0.2 Onderhoud 4 0.2 Suggesties 4 1.0 : Interieur 5 1.1 Dashboard 5 1.2 Hemelbekleding 5 1.3 Middenconsole / Decorinleg 5 1.4 Bekleding 5 1.5 Instrumenten 5 1.6 Matten

Nadere informatie

Innameprotocol. Dat schakelt makkelijk!

Innameprotocol. Dat schakelt makkelijk! Innameprotocol Dat schakelt makkelijk! Het Innameprotocol Auto s die na afloop van de leaseovereenkomst bij Volkswagen Pon Financial Services worden ingeleverd vertonen vaak enige mate van gebruikssporen.

Nadere informatie

Retour in goede banen. Regels & tips voor inlevering van uw leaseauto

Retour in goede banen. Regels & tips voor inlevering van uw leaseauto Retour in goede banen Regels & tips voor inlevering van uw leaseauto Als u de sleutels komt inleveren Misschien hebt u net de sleutels van uw nieuwe leaseauto ontvangen of moet u deze binnenkort weer inleveren

Nadere informatie

Voertuig Controle. De Motor (Golf 6 1.6 TDI)

Voertuig Controle. De Motor (Golf 6 1.6 TDI) Voertuig Controle Voor het praktijkexamen wordt door de examinator een aantal vragen gesteld over de motor, de banden of het dashboard. Lees daarom deze pagina een aantal keren aandachtig door zodat je

Nadere informatie

Handleiding voor het inleveren van uw auto

Handleiding voor het inleveren van uw auto Handleiding voor het inleveren van uw auto Inlevering van uw leaseauto bij einde contract Aan het einde van de contractperiode levert u uw leaseauto in bij Terberg Leasing B.V. of u kunt deze laten ophalen.

Nadere informatie

Innameprotocol. Datum Naam document Versie akkoord Publiceerbaar 23 mei 2018 Innameprotocol 1.0 Extern

Innameprotocol. Datum Naam document Versie akkoord Publiceerbaar 23 mei 2018 Innameprotocol 1.0 Extern Innameprotocol Versie 1.0 - mei 2018 Inleveren leaseauto Inhoud Inleiding... 3 Inleverlocaties... 3 Innamerapport... 3 Compleet... 3 Schoon... 3 Schades... 4 Checklist.... 4 Aanvaardbare schade... 4 Evaluatieschema...

Nadere informatie

Inleiding. Protocol. Inname

Inleiding. Protocol. Inname SCHADEPROTOCOL Inleiding Leaseauto's die aan het einde van een contract bij ProLease worden ingeleverd, vertonen altijd enige mate van schade. Dat is heel gewoon. Ze zijn tenslotte een aantal jaar gebruikt

Nadere informatie

Expertisenorm bij SternLease

Expertisenorm bij SternLease Schade bij inname Wat is wel en wat is niet acceptabel Expertisenorm bij SternLease Ampèrestraat 71 1446 TZ PURMEREND Postbus 370 1440 AJ PURMEREND Tel.: 0299-46 92 00 Fax: 0299-46 92 01 E-mail: info@sternlease.nl

Nadere informatie

Handboek einde contract.

Handboek einde contract. GE Commercial Finance Fleet Services Handboek einde contract. Controle schade bij inname. GE imagination at work 741_5016 Damage report_nl.indd 1 28-06-2006 12:28:23 741_5016 Damage report_nl.indd 2 28-06-2006

Nadere informatie

Schade beoordeling bij inname leaseauto

Schade beoordeling bij inname leaseauto Schade beoordeling bij inname leaseauto Inhoud Definitie van gebruiksschade... 3 Acceptabele gebruiksschade personenauto en bedrijfswagen... 4 Niet acceptabele schade personenauto... 5 Niet acceptabele

Nadere informatie

10/05/2016. Merk: renault. Model: Scénic 16V (99KW) EURO3. Dynam.Luxe

10/05/2016. Merk: renault. Model: Scénic 16V (99KW) EURO3. Dynam.Luxe Aankoopkeuring Rapport 10/05/2016 34PRST Merk: renault Model: Scénic Type: MEGANE SCENIC; 2.0Uitvoering: 2.0-16V 16V (99KW) EURO3 Dynam.Luxe INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen

Nadere informatie

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Microfiber Doeken Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Kenmerken: Hoge kwaliteit Label op elke doek die het gebruik aangeeft. Doeken hebben echter wel meerdere gebruiksmogelijkheden Verschillende

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie