Nota van beantwoording inspraakreacties en vooroverleg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van beantwoording inspraakreacties en vooroverleg"

Transcriptie

1 Nota van beantwoording inspraakreacties en vooroverleg naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan International Trade Centre (ITC) 2012, Hazerswoude-Dorp Gemeente Rijnwoude Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling Versie: 28 maart 2012

2 1 HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding 1.2 Inspraakreacties Het voorontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van donderdag 15 september 2011 tot en met woensdag 26 oktober 2011 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op 10 oktober 2011 is er een inloopbijeenkomst georganiseerd in het Plantariumgebouw, gelegen in het plangebied. Het voorontwerpbestemmingsplan -met overige relevante stukken- is gedurende deze periode in PDF-format digitaal raadpleegbaar geweest op de gemeentelijke website Een ieder is daarbij in de gelegenheid gesteld om naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan - mondeling of schriftelijk - een inspraakreactie in te dienen. De publicatie is in bijlage 1 opgenomen. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan zijn 7 inspraakreacties ontvangen. De reacties zijn schriftelijk ingediend. In de voorliggende nota zijn de 7 reacties naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan samengevat en beantwoord. Vanwege de Wet bescherming persoonsgegevens zijn de zienswijzen geanonimiseerd, omdat het niet is toegelaten om persoonsgegevens van indieners digitaal openbaar te maken. In bijlage 2 is voor betrokkenen een adressenlijst opgenomen onder welk nummer hun zienswijze is opgenomen. Ten aanzien van de ontvankelijkheid: Alle 7 de inspraakreacties zijn binnen de termijn van tervisielegging ontvangen en juist geadresseerd. Alle 7 de inspraakreacties zijn ontvankelijk. Ten aanzien van de inhoud: De 7 ingekomen inspraakreacties naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in hoofdstuk 2. Per inspraakreactie is aangegeven of deze al dan niet gegrond is en of het voorontwerpbestemmingsplan wordt gewijzigd.

3 1.3 Resultaten vooroverleg ex artikel Bro In het kader van het overleg ingevolge artikel van het Besluit ruimtelijke ordening is het voorontwerpbestemmingsplan toegezonden aan de volgende personen en/of instanties: 1. Provincie Zuid-Holland, directie Ruimte en Mobiliteit; 2. VROM inspectie; 3. Hoogheemraadschap van Rijnland; 4. N.V. Nederlandse Gasunie; 5. Stibos; 6. LTO Noord; 7. Greenport, Regio Boskoop; 8. Connexxion; 9. Vereniging van Eigenaren ITC; 10. Regionale Brandweer Hollands Midden; 11. Milieudienst West-Holland; 12. Kamer van Koophandel; 13. Zuid-Hollandse Milieufederatie; 14. Burgemeester en wethouders van de gemeente Boskoop; 15. Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn; 16. Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; 17. Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen; 18. Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie; 19. Ministerie van Defensie; 20. Rijkswaterstaat, directie Zuid-Holland; 21. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed; 22. KPN Telecom Netwerkdiensten; 23. VWS Pipeline Control B.V.; 24. Oasen N.V. 25. ENECO Netbeheer Midden-Holland; 26. Veiligheidsregio Hollands Midden. De instanties 1, 2, 3, 12, 14, 19 en 26 hebben gereageerd. Deze vooroverlegreacties naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan zijn samengevat en beantwoord in hoofdstuk 3. De overige instanties hebben niet gereageerd.

4 1.4 Edo Koi Het bedrijf Edo Koi, gevestigd aan de Belgiëlaan 1F in Hazerswoude-Dorp heeft bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijnwoude op 26 september 2009 een principeverzoek ingediend om haar bedrijf uit te breiden. Bij besluit van 23 november 2009 is het verzoek positief beoordeeld. De feitelijke medewerking werd afhankelijk gesteld van de nadere uitwerking van de plannen. Nadien is een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld, waarin wordt aangetoond dat de gevraagde uitbreiding planologisch en milieutechnisch inpasbaar is. De ruimtelijke onderbouwing is om advies voorgelegd aan de Omgevingsdienst West-Holland. De Omgevingsdienst komt in haar advies van 10 februari 2012 tot de conclusie dat er vanuit bedrijven en milieuzonering geen knelpunten zijn te verwachten. Aangezien er ook geen overige planologische bedenkingen zijn tegen de gevraagde uitbreiding is deze alsnog meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Hierbij is wel een beplantingsplan gevraagd, zodat een landschappelijke inpassing wordt gegarandeerd tussen de uitbreiding van het bedrijf en de aan de Roemer gelegen bedrijfswoningen. De economische uitvoerbaarheid is voldoende verzekerd, omdat met initiatiefnemer een exploitatieovereenkomst is gesloten. Over het planinitiatief heeft na afloop van de inspraak van het voorontwerpbestemmingsplan op 29 november 2011 een informatieavond plaatsgevonden om direct omwonenden te informeren over de planvorming. Als vervolg hierop hebben de direct omwonenden op 22 december 2011 een schriftelijk voorstel ontvangen van de planologische invulling van het perceel Edo Koi. Betrokkenen zijn in de gelegenheid gesteld om tot uiterlijk 9 januari 2012 hierop te reageren. In totaal zijn er twee inspraakreacties binnengekomen op het voorstel van 22 december Deze inspraakreacties zijn samengevat en beantwoord in hoofdstuk 4.

5 Hoofdstuk 2 Beantwoording inspraakreacties Nr. Samenvatting inspraakreactie Reactie gemeente conclusie Gevraagd wordt de bedrijvenlijst uit bijlage 2 van de Beleidsnotitie ITC (2010) in het bestemmingsplan op te nemen. Bedrijven zoals gemeld op deze lijst mogen zich vestigen op het ITC terrein. 2. Een bedrijf welke al gevestigd is binnen het Bs gedeelte van het ITC terrein heeft de mogelijkheid tot uitbreiden en of het verplaatsen binnen het Bs gedeelte. De Staat van Bedrijfsactiviteiten is voor zoveel nodig aangepast met het overzicht van toegestane bedrijfsactiviteiten van de concept beleidsnotitie ITC van maart 2010 waarover overeenstemming was bereikt met de vertegenwoordigers van de ondernemers op het ITC terrein. Wanneer het een bedrijf is dat volgens de doelstelling van het beleid past binnen het plangedeelte van Bedrijf - Sierteelt dan is uitbreiden of verplaatsen binnen het Bs gedeelte mogelijk. In de regels is dat als zodanig vastgelegd. De inspraakreactie geeft aanleiding tot het aanpassen van de Staat van Bedrijfsactiviteiten van het bestemmingsplan. 3. In het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid opgenomen dat de gemeente de mogelijkheid heeft om ontheffing te verlenen aan bedrijven om zich te vestigen gelijk aan de toelatingseisen van het vigerende bestemmingsplan In de regels van het bestemmingsplan is voor zowel de bestemming Bedrijf als de bestemming Bedrijf Sierteelt een afwijking van de bouwregels opgenomen om bedrijven toe te staan, die niet in de Staat van bedrijfsactiviteiten zijn opgenomen, dan wel uit een hogere categorie onder voorwaarden toe te staan. Deze regeling is vergelijkbaar met de regeling uit het vigerende bestemmingplan, zodat een aanpassing niet nodig is Van de 8 bedrijfswoningen aan de Roemer is er van nog slechts 2 sprake van een rechtstreeks verband met een bedrijf op het ITC terrein. De kwalificatie bedrijfswoning levert een De bedoelde woningen zijn in het verleden opgericht als dienstwoning ten behoeve van het ITC terrein. Dit was ook onderdeel van de exploitatieovereenkomst. Het is nimmer de bedoeling geweest om hier burgerwoningen te De inspraakreactie geeft geen reden tot het aanpassen van het bestemmingsplan.

6 beperking op bij de verkoop. 2. Tussen de bedoelde woningen en het ITC terrein ligt een kavel zonder bebouwingsmogelijkheden (terrein Koetsier ), waar alleen opslag mogelijk is. Gepleit wordt deze groene buffer te handhaven zodat er voldoende afstand is tussen de activiteiten op het ITC terrein en de woningen. Zodat er vanuit het oogpunt van milieuzonering geen sprake is van beperkingen bij omzetting van de bedrijfswoningen aan de Roemer naar burgerwoningen. realiseren in plaats van dienstwoningen. Het omzetten van deze dienstwoningen in burgerwoningen is niet gewenst en brengt beperkingen met zich mee voor de bedrijfsvoering op het bedrijventerrein. Daarnaast wil de gemeente de bedrijven op het ITC terrein de mogelijkheid van een bedrijfswoning bieden. Dit voor toezicht en beheer van het betreffende bedrijf. Dat er op dit moment slechts 2 woningen daadwerkelijk in gebruik zijn als bedrijfswoning wil niet uitsluiten dat er in de toekomst geen sprake is van een dergelijke vraag. Bij het beoordelen van de planvorming voor dit perceel wordt uitgegaan van de feitelijke planologische situatie, wat betekent dat rekening wordt gehouden met de bestaande dienstwoningen aan de Roemer. Deze woningen worden niet als burgerwoningen gezien (zie antwoord onder 2.1). Dit zou leiden tot onbedoelde beperkingen voor de uitoefening van activiteiten die behoren bij een bedrijventerrein. De betreffende kavel is op dit moment in gebruik ten behoeve van opslag. De gemeente is bereid om hier een uitbreiding van een koikarperkwekerij toe te staan, omdat door middel van een ruimtelijke onderbouwing is aangetoond dat een ontwikkeling hier planologisch inpasbaar is en het gebruik van het terrein aansluit bij de aard van de bedrijfsvoering op het ITC terrein. Deze bedrijfsactiviteit wordt derhalve als passend beoordeeld, temeer daar er vanuit bedrijven en milieuzonering geen bezwaren bestaan. Ook zijn er geen overige negatieve effecten op de omgeving. Het vorenstaande is nader verwoord in de plantoelichting van het bestemmingsplan. De inspraakreactie geeft aanleiding tot het aanpassen van het bestemmingsplan door een uitbreiding van een koikarperkwekerij toe te staan.

7 Gevraagd wordt om de gewenste ontwikkelingen op het perceel Hazerswoude D 1391 mogelijk te maken. Het past binnen de door de gemeente gewenste ontwikkelrichting van het ITC terrein en bij de ontwikkeling van de Greenport regio Boskoop in het algemeen. 1. Het perceel D 1391 is in het voorontwerpbestemmingsplan bestemd als B-S (op). Er mag opslag plaatsvinden waarbij is aangegeven dat er ter plaatse geen bouwwerken mogen worden gebouwd. Verzocht wordt het bestemmingsplan aan te passen om bebouwing op het perceel wel mogelijk te maken. 1. De bedrijvenlijst in bijlage 1 van de Beleidsnotitie ITC klopt niet. Het perceel Belgiëlaan 11/ naast 9 is een groothandel in tuinaarde, potgrond, zand, grind, boomschors, etc. en een transportbedrijf. Gevraagd wordt deze lijst aan te passen. Zie onze reactie bij 2 onder punt 2. Zie onze reactie bij 2 onder punt 2. De Beleidsnotitie ITC is op 1 juli 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. Het is niet mogelijk om deze reeds vastgestelde notitie te wijzigen. De bedoelde tabel is opgesteld naar aanleiding van een inventarisatie eind 2009 en betreft een momentopname. Deze lijst is niet planologisch relevant en werkt verder niet beperkend voor de uitoefening van de activiteiten op het perceel Belgiëlaan 11/ naast 9. In het bestemmingsplan is het betreffende perceel bestemd als Bedrijf-Sierteelt. De activiteiten die op het perceel worden uitgeoefend passen binnen deze bestemming. Dat de bedrijfsactiviteiten niet juist zijn opgenomen in de bijlage bij de Beleidsnotitie ITC betreurt de gemeente, maar het heeft geen gevolgen voor de uitoefening van de De inspraakreactie geeft aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan door een uitbreiding van een koikarperkwekerij op te nemen in de regels en op de plankaart. De inspraakreactie geeft aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan door een uitbreiding van een koikarperkwekerij op te nemen in de regels en op de plankaart. De inspraakreactie wordt voor kennisgeving aangenomen. Deze geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan.

8 6. 1. De panden aan de Frankrijklaan 6 en 6B zijn niet opgenomen op de ondergrond van het bestemmingsplan, terwijl het bestaande panden betreft. Gevraagd wordt deze panden op de ondergrond op te nemen. bedrijfsactiviteiten op het perceel Belgiëlaan 11/ naast 9. Voor het opstellen van de planverbeelding is gebruik gemaakt van de meest recente GBKN (Grootschalige Basiskaart Nederland). Voor het gebruikersgemak worden straatnamen, huisnummers en andere relevante kadastrale gegevens in deze kaart weergegeven. De bebouwing aan de Frankrijklaan 6 en 6B is van recentere datum en is (nog) niet opgenomen in de GBKN. Omdat GBKN-gegevens de verbeelding slechts eenvoudiger in het gebruik maken en louter dienen ter verduidelijking, is deze informatie niet juridisch relevant voor het bestemmingsplan. De GBKN is op geen enkele wijze bepalend voor wat betreft de gebruik- en bouwmogelijkheden. Hiervoor heeft alleen het bestemmingsplan juridisch bindende basis. Aanpassing van de GBKN-ondergrond van dit bestemmingsplan is dus niet noodzakelijk, omdat inspreker niet in zijn belang wordt geschaad. Deze inspraakreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. 2. Voor het perceel Frankrijklaan 6 en 6B is de bestemming Bedrijf Sierteelt opgenomen. De inhoud van deze bestemming sluit niet aan bij de aard, structuur en het karakter van de gebouwen, zoals deze met instemming van de gemeente zijn gerealiseerd. Bij besluit van 7 augustus 2007 en 5 oktober 2007 is bouwvergunning verleend voor respectievelijk één en twee kantoorgebouwen. Vanuit oogpunt van planologie bestaan er geen overwegende bezwaren om de kantoren onder de noemer Bedrijf te laten vallen, zodat de gebruiksmogelijkheden niet onnodig worden beperkt. Op de plankaart worden de percelen Frankrijklaan 6, 6A en 6B gewijzigd in de bestemming Bedrijf met de aanduiding (kantoor). 3. Gevraagd wordt de bestemming te wijzigen in de bestemming Bedrijf met de functieaanduiding kantoor. Dit biedt meer mogelijkheden voor de verhuurbaarheid van het gebouw. Het Zie ons antwoord onder punt 2.

9 7. naastgelegen perceel Frankrijklaan 4 heeft ook de bestemming Bedrijf. 1. De begrenzing van het algemene bedrijfsdeel in het nieuwe bestemmingsplan wijkt af van het bestemmingsplan uit 1996, met name het deel ten noorden van de Duitslandlaan. De plangrenzen van de bestemming Bedrijf ten noorden van de Duitslandlaan zijn in de verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan niet gewijzigd ten opzichte van de plankaart van het geldende bestemmingsplan. Wel is een gedeelte van de bestemming Verkeer overeenkomstig het bestaande gebruik aangepast in de bestemming Groen. Deze inspraakreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan.

10 Hoofdstuk 3 Resultaten vooroverleg artikel Bro Nr. Samenvatting vooroverlegreactie Reactie gemeente conclusie 1. Provincie Zuid-Holland 1. Het plan laat geen detailhandel toe. Hierbij wordt verwezen naar de staat van bedrijven. Om te borgen dat detailhandel in de gehele planperiode uitgesloten is zien wij graag dat in artikel 3 en 4 detailhandel expliciet wordt uitgesloten. De planregels zijn hierop aangepast. Deze overlegreactie geeft aanleiding door de regels aan te passen door detailhandel uit te sluiten conform het provinciale beleid. 2. Op het terrein zit ook een restaurant. In relatie met externe veiligheid wordt gevraagd aandacht te besteden aan Externe Veiligheid. 2. Ministerie van Infrastructuur en Milieu Vrom-Inspectie 1. Uit de toelichting en regels blijkt dat via dit bestemmingsplan de mogelijkheid wordt geboden om in het plangebied risicovolle bedrijven op te richten. De regels bij dit bestemmingsplan bevatten randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden bij vestiging van een risicovolle activiteit. Door de milieudienst is geadviseerd om in het kader van het vooroverleg overleg te voeren met de brandweer. Niet wordt vermeld dat dit overleg heeft plaatsgevonden Hoogheemraadschap van Rijnland 1. Het beleid van het Hoogheemraadschap wordt onvolledig beschreven. Gevraagd Er heeft overleg plaatsgevonden met de Veiligheidsregio Hollands Midden. De resultaten hiervan zullen worden opgenomen in de plantoelichting. Zie verder vooroverlegreactie nr. 7. Er heeft hierover overleg plaatsgevonden met de Veiligheidsregio Hollands Midden. De resultaten hiervan zullen worden opgenomen in de plantoelichting. Zie verder vooroverlegreactie nr. 7. Ten aanzien van de onderwerpen Waterbeheerplan en Keur en Beleidsregels Deze overlegreactie geeft aanleiding om het advies van de Veiligheidsregio Hollands Midden op te nemen in paragraaf van de plantoelichting. Deze overlegreactie geeft aanleiding om het advies van de Veiligheidsregio Hollands Midden op te nemen in paragraaf van de plantoelichting. De vooroverlegreactie geeft aanleiding tot het aanvullen van de toelichting van het

11 wordt het bestemmingsplan aan te passen. 2. Gevraagd wordt het Waterinrichtingsplan aan het bestemmingsplan toe te voegen met daarin aandacht voor: - Beleidsuitgangspunten uit onder andere het Waterbeheerplan, de Keur en Beleidsregels; - Beschrijving watersysteem in de huidige en toekomstige situatie; - Balans van dempingen, verhardingen en waterberging; - Beschrijving van het rioolstelsel in de huidige en toekomstige situatie; - Beheer en onderhoud. 3. In het bestemmingsplan wordt niet aangegeven wat voor type rioleringstelsel wordt aangelegd voor het afvoeren van het afval- en regenwater. Tevens wordt de gemeente gevraagd om aan te geven of de ontwikkelingen zijn verwerkt in het BRP en hoeveel afvalwater de afvalwaterzuivering extra te verwerken krijgt als gevolg van de ontwikkeling. zijn de teksten uit het bestemmingsplan afgestemd met de tekstvoorstellen van het Hoogheemraadschap. De toelichting van het bestemmingsplan zal op de onderwerpen Riolering en afkoppelen en Hemelwater worden aangepast. Voor dit bestemmingsplan wordt geen waterinrichtingsplan opgesteld, omdat dit bestemmingsplan conserverend van karakter is. Het hoogheemraadschap heeft later per hiermee ingestemd. Voorts vinden er In de waterhuishouding geen wijzigingen plaats. Er worden in dit conserverende bestemmingsplan geen nieuwe ontwikkelingen voorzien en er wordt dus geen nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Er zal in de toelichting van het bestemmingsplan wel aandacht worden besteed aan het onderwerp riolering. Omdat er geen sprake is van ontwikkelingen is er dus ook geen sprake van extra afvalwater. bestemmingsplan. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. 4. Op de planverbeelding is onvoldoende ruimte bestemd voor toekomstige dijkverzwaringen. Verzocht wordt om een groter ruimtebeslag op te nemen. Te weten een strook met een breedte van Op de verbeelding van het voorontwerpbestemmingsplan is aan de noorden oostzijde de dubbelbestemming Waterstaat Waterkering opgenomen. Naar nu blijkt is de legger onlangs aangepast door een groter De vooroverlegreactie geeft aanleiding tot het aanvullen van de toelichting en plankaart van het bestemmingsplan.

12 15 meter ten opzichte van de huidige binnenkruinlijn van de waterkering. 5. Verzocht wordt om bij het uitwerken van verbrede of nieuwe watergangen rekening te houden met de opbarstveiligheid hiervan. 4. Gemeente Boskoop 1. Het bestemmingsplan geeft geen aanleiding tot het maken van opmerkingen. 5. Ministerie van Defensie 1. In de directe nabijheid van het plangebied is geen DPO leiding gelegen. 6. Kamer van Koophandel 1. De Kamer kan zich goed vinden in het streven om het sierteeltprofiel van het ITC-terrein te handhaven. gebied als beschermingzone aan te duiden. De plankaart is hierop aangepast. Er worden in dit bestemmingsplan geen nieuwe watergangen gerealiseerd of watergangen verbreed. Er is hier ook geen planologische ruimte voor gereserveerd. Dit wordt voor kennisgeving aangenomen. De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan. 2. Het bieden van ruimte aan algemene bedrijvigheid, voor met name opvang voor bedrijven uit de omliggende kernen, in het centrum van het ITC terrein wordt toegejuicht. Lokale bedrijvigheid is van groot belang voor de vitaliteit van de kernen. De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. 3. De Kamer is het eens met het beperken van de mogelijkheden voor het aantal bedrijfswoningen op het ITC-terrein. Deze woningen kunnen beperkingen opleggen aan de bedrijfsvoering van de omliggende bedrijven. 7. Veiligheidsregio Hollands Midden 1. Gezien de aard van de risicobronnen in het plangebied is het niet nodig om het De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. De vooroverlegreactie geeft aanleiding tot het aanvullen van de toelichting van het

13 plaatsgebonden risico en het groepsrisico te berekenen. bestemmingsplan. 2. De bereikbaarheid voor adequate hulpverlening is op het ITC terrein in orde. 3. De bluswatervoorziening op het ITC terrein is niet voldoende voor een adequate hulpverlening. Er zijn al alternatieve bluswatervoorzieningen aangebracht, maar die bieden onvoldoende garantie voor een langdurige inzet. Geadviseerd wordt om de bluswatervoorziening op het ITC terrein te herzien, zodat een adequate hulpverlening mogelijk is. 4. Geadviseerd wordt om te borgen dat de vestiging van verminderd zelfredzame personen niet mogelijk is. De reactie wordt voor kennisgeving aangenomen. Het bieden van bluswatervoorzieningen is geen onderdeel dat via het bestemmingsplan gerealiseerd kan worden. Door regionale brandweer wordt een onderzoeksrapportage over bluswatervoorzieningen in Rijnwoude opgesteld. Dit document staat op het punt van afronden. Vanuit deze rapportage kan naar een optimalisatie van bluswatervoorzieningen worden gestreefd. De toelichting van het bestemmingsplan zal hierop worden aangevuld.

14 Hoofdstuk 4 Inspraakreacties planvorming Edo Koi, Belgiëlaan 1F, Hazerswoude-Dorp Nr. Samenvatting inspraakreactie Reactie gemeente conclusie De huidige bestemming dient als uitgangspunt te worden genomen, zoals de grond in de lengte van jaren is gebruikt, namelijk sierteelt zonder bebouwing. Men is het niet eens met de oprekking naar opslag. Zie onze reactie bij nummer 2 onder punt 2. De inspraakreactie geeft aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan door een uitbreiding van een koikarperkwekerij op te nemen in de regels en op de plankaart. 2. Het voorstel d.d. 22 december 2011 is niet in overeenstemming met het gepresenteerde op d.d. 29 november Er wordt geen antwoord gegeven over bezoekersaantallen, openingstijden, bebouwingsdruk, geluid van pompen etc. gevraagd wordt om presentatie van een duidelijk plan met inrichting, maatvoering, landschappelijke inpassing etc. Het voorstel van 22 december 2011 is een nadere uitwerking van de op 29 november 2011 gepresenteerde ruimtelijke onderbouwing. Deze ruimtelijke onderbouwing is verwerkt in de plantoelichting. Hierin is ook aandacht besteed aan openingstijden en de verwachte bezoekersaantallen. De overlast die afkomstig is van de pompen zal minimaal zijn. De exploitant zal kunnen voldoen aan de (geluid)voorschriften, die worden gesteld in de melding op grond van het Activiteitenbesluit in het kader van de Wet milieubeheer, zodat het geluid wat deze pomp produceert niet zal leiden tot een toename of het overschrijden van de voorkeurswaarden op de gevels van de achtergelegen bedrijfswoningen. De bebouwingsdruk is weergegeven op de planverbeelding en in de planregels. Hierin is bepaald dat het bouwvlak voor maximaal 25% bebouwd mag worden. De invulling van dit bebouwingspercentage wordt nader geconcretiseerd. In de planregels wordt voorts opgenomen dat een gebouw maximaal 200 m² groot mag zijn en dat de onderlinge afstanden van deze gebouwen in de lengterichting minimaal 15

15 meter moet bedragen en in de breedte 10 meter. Het bouwvlak ligt op 7 meter van de perceelsgrens van de woningen. Hiertussen is een groenstrook gelegen, waarvoor een beplantingsplan is opgesteld. Dit beplantingsplan maakt onderdeel uit van de planregels, zodat aanleg en instandhouding zijn geborgd. Met deze afstand en de afschermende werking van de groenstrook wordt de privacy van de aangrenzende woningen voldoende gewaarborgd. 3. Gevraagd wordt om een business case waaruit de haalbaarheid van het plan blijkt. Zodat wordt voorkomen dat er bij niet realiseren van het plan of wijzigen na in gebruik name er een ongewenste inrichting komt. Zoals opgenomen in de planregels wordt voor het perceel op de planverbeelding een specifieke aanduiding opgenomen, namelijk specifieke vorm van bedrijf koikarperkwekerij en zijn daarbij bouwmogelijkheden bepaald. Dit betekent dat op dit perceel enkel en alleen kan worden gebruikt voor een koikarperkwekerij met bijbehorende bouwregels. Wanneer er sprake is van ander gebruik moet daarvoor opnieuw een planologische procedure worden doorlopen waarin wordt afgewogen of dit andere gebruik wenselijk en planologisch haalbaar is. 4. Opgemerkt wordt dat een gedeelte van het perceel reeds in gebruik is gegeven aan een ander op het ITC gevestigd bedrijf, is de bestemming daarvoor gewijzigd? De bestemming van het perceel is tussentijds niet gewijzigd. Tegen een strijdig gebruik zal voor zover nodig handhavend worden opgetreden Verzocht wordt het plan eerst te toetsen bij de provincie. 1. Bezwaar wordt gemaakt tegen het niet handhaven van het eigen Er zijn bij deze ontwikkeling geen provinciale belangen betrokken. Het is dan ook niet noodzakelijk om het plan vooraf te bespreken met de provincie Zuid-Holland. Het college heeft op 16 maart 2010 een nieuw huisnummerbesluit genomen, waarbij een Deze overlegreactie geeft geen aanleiding tot aanpassing van het bestemmingsplan.

16 huisnummerbesluit. Edo Koi is niet gevestigd op Belgiëlaan 1a, maar op Belgiëlaan 1f. vernummering heeft plaatsgevonden. Edo Koi is inderdaad gevestigd op nummer 1f. Het betrokken bedrijf is hierop gewezen.

17 Bijlage 1 Publicatie voorontwerpbestemmingsplan International Trade Centre (ITC), Hazerswoude-Dorp Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend, dat het voorontwerp bestemmingsplan International Trade Centre (ITC-2011) voor een ieder ter visie ligt, met ingang van donderdag 15 september t/m woensdag 26 oktober 2011 (6 weken). Zakelijke inhoud Het plangebied wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door respectievelijk het sierteeltconcentratiegebied en de Roemer. Ten zuiden wordt het plangebied begrensd door de Hoogeveenseweg (N445), terwijl de westelijke begrenzing wordt gevormd door het Pot- en Containerteeltterrein (PCT, fase 1). Het nieuwe bestemmingsplan dient ter vervanging van het huidige bestemmingsplan ITC Het bestemmingsplan heeft ten doel om het ITC te behouden als overwegend sierteelt gerelateerd bedrijventerrein, onderdeel uitmakend van de Greenport, regio Boskoop. Digitaal inzien Het voorontwerp bestemmingsplan kunt u via internet ( raadplegen in pdf-bestanden. Analoog inzien Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tevens in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter visie, bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van uur, en ook op woensdagmiddag van uur, alsmede op donderdagavond van uur. Inloopbijeenkomst 10 oktober 2011 Om kennis te kunnen nemen van het voorontwerpbestemmingsplan wordt er op maandag 10 oktober 2011 een inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst vindt plaats in de hal van het Plantariumgbouw, Italiëlaan 4 te Hazerswoude-Dorp (ITC) tussen uur. Reageren Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een inspraakreactie naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. De schriftelijke inspraakreactie dient te worden gericht aan de burgemeester en wethouders van de gemeente Rijnwoude, Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van inspraakreactie vo. Bestemmingsplan ITC Mondelinge inspraakreacties kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer A.J.W. Bazen van de afdeling Ruimtelijke & Maatschappelijke Ontwikkeling (tel ) of per a.bazen@rijnwoude.nl. Van de mondelinge inspraakreactie wordt een verslag opgemaakt. Hazerswoude-Rijndijk, 14 september 2011 Burgemeester en wethouders van Rijnwoude, De secretaris, de burgemeester,

18

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan International Trade Centre (ITC) 2012, Hazerswoude-Dorp Gemeente Rijnwoude Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan De Tweeklank Da Costasingel 42, Hazerswoude-Rijndijk Gemeente Rijnwoude Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o.

Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o. Nota inspraak en overleg Bestemmingsplan Schansen e.o. Gemeente Leiderdorp Datum: 05 maart 2010 Projectnummer: 80277 ID: NL.IMRO.0547.BPschansen-ON01 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Inspraakreacties 4 3 Overleg

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG. Ingekomen overlegreacties

EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG. Ingekomen overlegreacties EINDVERSLAG voorontwerpbestemmingsplan Middelland en Honthorst OVERLEG Ingekomen overlegreacties Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het vooroverleg naar diverse instanties gestuurd. Van

Nadere informatie

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3 REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN WATERLAND - BROEKERMEERDIJK 30-MIDDENWEG 1-3 Reactienota Overleg en Inspraak Bestemmingsplan Waterland - Broekermeerdijk 30-Middenweg 1-3 Code 1212102 /

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Nota inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Sint Geertruid. Gemeente Eijsden-Margraten

Nota inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Sint Geertruid. Gemeente Eijsden-Margraten Nota inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Sint Geertruid Nota inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Sint Geertruid Datum: 17 september 2012 Projectgegevens: INS03-0251923-01B

Nadere informatie

Inspraakverslag. Hieronder zal een samenvatting van de reacties en een standpunt daarop worden gegeven.

Inspraakverslag. Hieronder zal een samenvatting van de reacties en een standpunt daarop worden gegeven. Inspraakverslag Het voorontwerp bestemmingsplan Kern Swalmen heeft ter inzage gelegen van 10 maart 2010 tot en met 20 april 2010. Gedurende deze periode is het voorontwerpbestemmingsplan voor overleg toegezonden

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage bij toelichting 3. Gemeente Roermond. Bijlage 1 Verslag inspraak en vooroverleg 4

Inhoudsopgave. Bijlage bij toelichting 3. Gemeente Roermond. Bijlage 1 Verslag inspraak en vooroverleg 4 Roer en Hambeek Gemeente Roermond Inhoudsopgave Bijlage bij toelichting 3 Bijlage 1 Verslag inspraak en vooroverleg 4 bestemmingsplan Roer en Hambeek ontwerp Inhoudsopgave 2 Gemeente Roermond Bijlage bij

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014

Rapport Zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum. 23 januari 2014 Rapport Zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Ootmarsum 23 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 Procedure ontwerpbestemmingsplan 3. Samenvatting en beantwoording 4. Aanpassingen 4.1 Aanpassingen

Nadere informatie

Oegstgeest Bestemmingsplan Poelgeest

Oegstgeest Bestemmingsplan Poelgeest Oegstgeest Bestemmingsplan Poelgeest Nota beantwoording overlegreacties zaaknummer: datum: Z 16 15850 9 januari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Overlegreacties 5 2.1. Provincie

Nadere informatie

Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland

Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland Antwoordnota Voorontwerp-bestemmingsplan Business Park Friesland 1. AANLEIDING EN PROCEDURE Het bedrijventerrein Business Park Friesland is een bestaand modern bedrijvenpark dat is bedoeld voor hoogwaardige

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6.1 Inspraak en overleg Het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed de Pirk" voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van het nieuwe landgoed

Nadere informatie

Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten

Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme Gemeente Eijsden-Margraten Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme - 2012 Nota vooroverleg Concept - Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Aan de Fremme - 2012 Datum: 20 december 2012

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Februari 2013 1 Op 18 september 2012

Nadere informatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie

Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Nota Overleg bestemmingsplan Oosterhage voormalige NAMlocatie Gemeente Zoetermeer 16-9-2010 1 Overlegreacties In het kader van artikel 3.1.1 Bro is ruimtelijk relevante informatie inzake het voorgenomen

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg

Voorontwerp bestemmingsplan. Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden. Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Voorontwerp bestemmingsplan Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden Commentaarnota Wettelijk Vooroverleg Gemeente Gorinchem d.d. 2 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Reacties vooroverleg. 4

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

NOTA VAN ZIENSWIJZEN EN AMBTELIJKE AANPASSINGEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN STATIONSSTRAAT-HASPELWEG, 1 E HERZIENING GEMEENTE DEURNE

NOTA VAN ZIENSWIJZEN EN AMBTELIJKE AANPASSINGEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN STATIONSSTRAAT-HASPELWEG, 1 E HERZIENING GEMEENTE DEURNE NOTA VAN ZIENSWIJZEN EN AMBTELIJKE AANPASSINGEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN STATIONSSTRAAT-HASPELWEG, 1 E HERZIENING GEMEENTE DEURNE 1 september 2015 Inhoudsopgave pagina 1 Inleiding 5 2 Zienswijze(n) 7 3

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011

REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN. 9 juni 2011 REACTIENOTA OVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENPARK DRACHTEN-AZEVEN 9 juni 2011 Reactienota Overleg en Inspraak Bestemmingsplan Bedrijvenpark Drachten-Azeven Code 085504 / 09-06-11 GEMEENTE OPSTERLAND

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan De Griend. Nota vooroverleg en inspraak. Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen

Voorontwerpbestemmingsplan De Griend. Nota vooroverleg en inspraak. Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen Voorontwerpbestemmingsplan De Griend Nota vooroverleg en inspraak Hoofdstuk 1: Reacties artikel 3.1.1 Bro Hoofdstuk 2: Lijst ambtelijke wijzigingen Inleiding Deze nota bevat de gemeentelijke reactie op

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerp van de omgevingsvergunning Vlietkade 1a t/m c Bodegraven, gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg. voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam

Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg. voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam Nota van inspraakreacties en wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 18 december 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Centrum Werkendam

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Driemanspolder/ Van Leeuwenhoeklaan

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Driemanspolder/ Van Leeuwenhoeklaan Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro Concept- ontwerpbestemmingsplan Driemanspolder/ Van Leeuwenhoeklaan Gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling September 2011 1 Op 28 juni

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608

Zienswijzennota. Bestemmingsplan West I en II. Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Zienswijzennota Bestemmingsplan West I en II Gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum: 7 november 2014 GemHG\Intern\16962 Zaaknr: HG 19608 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Status zienswijzennota 1.2 Procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1

Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1 Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1 ZIENSWIJZEN EN OVERLEGREACTIES OP HET ONTWERPUITWERKINGSPLAN ZEVENHUIZEN- ZUID, FASE 1 GEMEENTE ZUIDPLAS (A13.003731)

Nadere informatie

Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree

Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree Verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Zuidentree en de bijbehorende stukken hebben met ingang van 10 oktober 2012 tot en met 20 november 2012

Nadere informatie

EINDVERSLAG. INSPRAAK en OVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN WERKEN, OMMEN

EINDVERSLAG. INSPRAAK en OVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN WERKEN, OMMEN EINDVERSLAG INSPRAAK en OVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN WERKEN, OMMEN AFDELING RUIMTELIJK DOMEIN Team Ruimte en vergunningen Interne stukken\9164\ Januari 2013 1 INHOUD: Inhoud I. Overzicht gevolgde

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Nota van Inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Inleiding In het kader van de Inspraakverordening gemeente Lopik 2004 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 met

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG Projectbesluit ex artikel 3.10 Wro 37 woningen en winkelruimte locatie Westeind-Schooldwarsstraat Gemeente Papendrecht 21 december 2010 Inleiding De gemeente Papendrecht heeft

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014 Voorstel raad Onderwerp Vergadering van Bestemmingsplan Hippolytushoef 2013 30 januari 2014 Portefeuillehouder Nummer L.A.C. Franken 12 Contact en vragen via Technischevragen@hollandskroon.nl Voorstel

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek

Verslag inspraak en vooroverleg. Voorontwerpbestemmingsplan. Bedrijventerreinzone Roerstreek gemeente Roermond Verslag inspraak en vooroverleg Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinzone Roerstreek februari 2013 Het voorontwerp bestemmingsplan 'Bedrijventerreinzone Roerstreel

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht Toelichting op het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne Stadsontwikkeling Dordrecht Augustus 2009 1. Inleiding Het bestemmingsplan Leerpark is op 1 maart 2005

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen

Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan Emmasingelkwadrant Fellenoord 2013 Augustus 2013 jmo/lg13002337 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Augustus 2013

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG

NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG Het voorontwerp van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Middenweg en Giessenburg heeft van 27-01-2012 tot en

Nadere informatie

Adviesbureau RBOI 195.12171.01 Rotterdam / Middelburg

Adviesbureau RBOI 195.12171.01 Rotterdam / Middelburg Bijlage 6 Nota inspraak Adviesbureau RBOI 195.12171.01 Rotterdam / Middelburg Eindverslag inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Reeuwijk-Brug I Inleiding De mogelijkheid tot het geven van inspraak over

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Leebrug II 2 e fase

Voorontwerpbestemmingsplan Leebrug II 2 e fase Gemeente Houten Voorontwerpbestemmingsplan Leebrug II 2 e fase Nota inspraak en wettelijk vooroverleg 12 oktober 2012 Inhoud 1. Inleiding 1 2. Wettelijk vooroverleg 2 2.1. Hoogheemraadschap De Stichtse

Nadere informatie

Verslag inspraak- en overlegreacties Bestemmingsplan Buitengebied 2 e herziening

Verslag inspraak- en overlegreacties Bestemmingsplan Buitengebied 2 e herziening projectnr. 244045 revisie 01 auteur(s) ing. R.H. van Trigt Opdrachtgever Gemeente Noordwijkerhout Postbus 13 2210 AA Noordwijkerhout datum vrijgave beschrijving revisie 01 goedkeuring vrijgave 5 maart

Nadere informatie

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik DEEL 1: INLEIDING Op 28 november 2017 heeft het college van Waalwijk besloten in te stemmen met het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

VERSLAG VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN LINDEPLEIN E.O. GEMEENTE BRUNSSUM

VERSLAG VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN LINDEPLEIN E.O. GEMEENTE BRUNSSUM VERSLAG VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN LINDEPLEIN E.O. GEMEENTE BRUNSSUM INLEIDING In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening is met ingang 4 juli 2013 gedurende 6 weken een voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en wijzigingen

Nota van zienswijzen en wijzigingen Nota van zienswijzen en wijzigingen Bestemmingsplan 2 e Herziening Aansluiting A20 Moordrecht 1. I n l e i d i n g 1. 1 F o r m e l e v e r e i s t e n In het kader van de vaststellingsprocedure heeft

Nadere informatie

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne 1. Inleiding Bij de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Oude- en Nieuwehorne heeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost

Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan De Marken en Sportvelden Oost 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 24 juni 2014 ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan De Marken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Bebouwde kom Hoogerheide - Woensdrecht, 4e herziening: Minckelersweg 1

Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Bebouwde kom Hoogerheide - Woensdrecht, 4e herziening: Minckelersweg 1 Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Bebouwde kom Hoogerheide - Woensdrecht, 4e herziening: Minckelersweg 1 Collegebesluit: 11 februari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 2. Lijst van ingekomen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge'

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 8 13/454. Raad. Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' svoorstel 2013 RA13.0045 A 8 13/454 Onderwerp: Bestemmingsplan 'Emmen, Noordbarge' Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team Ontwikkeling Ingrid Weis, telefoon

Nadere informatie

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode:

Alblasserdam. Bedrijventerrein Jonker. nota zienswijzen 102.13942.00 01-09-2009. identificatiecode: Alblasserdam Bedrijventerrein Jonker nota zienswijzen identificatie planstatus identificatiecode: datum: 102.13942.00 01-09-2009 opdrachtleider: opdrachtgever: mr. S. Lamkadmi gemeente Alblasserdam A.005/02

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/196342 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft' Gevraagd besluit 1. Het bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Geleen Zuid 1

Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Geleen Zuid 1 Nota inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Zuid 1 Vooroverleg ex. art. 3.1.1 Bro Conform art. 3.1.1 Bro is bij de voorbereiding van dit voorontwerpbestemmingsplan vooroverleg gevoerd met de betrokken

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Noordkade

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Noordkade Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Noordkade Het ontwerpbestemmingsplan Noordkade heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 15 november 2012 gedurende een periode

Nadere informatie

TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum

TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Centrum Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen INHOUD 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte zienswijzen

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

2. De heer en mevrouw Florack, Dorpsstraat 3B 6227 BK te Maastricht inzake de ontwikkelingen op het adres Wangraaf 2.

2. De heer en mevrouw Florack, Dorpsstraat 3B 6227 BK te Maastricht inzake de ontwikkelingen op het adres Wangraaf 2. Nota zienswijzen Cadier en Keer 2014 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan "Cadier en Keer 2014" heeft op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) vanaf donderdag 3 juli 2014 tot en met woensdag

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota

gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota gemeente Heusden bestemmingsplan Oudheusden Oudheusden Zienswijzennota 1 Inhoudsopgave: Blz. 1. Inleiding 3 2. Beantwoording van zienswijzen 2.1. Schreuder & Zn. 4 2.2. Defensie 4 2.3. De Stille Weide

Nadere informatie

Nota Inspraak & Vooroverleg IRPK OBSP

Nota Inspraak & Vooroverleg IRPK OBSP Nota Inspraak & Vooroverleg IRPK OBSP februari 2014 1/7 Nota Inspraak en Vooroverleg Integraal Ruimtelijk Planologisch Kader Ontsluiting Bio Science Park februari 2014 2/7 1. Inleiding 1.1. Kenmerken van

Nadere informatie

Midden-Delfland. Hoornse Kade. nota inspraak en overleg ir. L. Snel. projectleider:

Midden-Delfland. Hoornse Kade. nota inspraak en overleg ir. L. Snel. projectleider: Midden-Delfland Hoornse Kade nota inspraak en overleg projectnummer: datum: 221507.17016.00 10-07-2013 projectleider: ir. L. Snel Inhoud van de nota 1. Inleiding 3 2. Overlegreacties 5 2.1. Provincie

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

*Z E79* Registratienummer: Z / 46235

*Z E79* Registratienummer: Z / 46235 *Z0502439E79* Registratienummer: Z -14-29221 / 46235 In de periode 2010 2014 zijn binnen de gemeente Goeree-Overflakkee vele bestemmingsplannen herzien. Bestemmingsplannen gaan vaak over grote grondgebieden

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen

Nota van Zienswijzen A2161 [ s---isi oe Olci-?-551 Nota van Zienswijzen behorende bij het wijzigingsplan 'Buitengebied Rucphen 2012, Lage Zegstraat 17 te Zegge' INHOUD: 1. Procedure 2. Onderwerp 3. Ingediende zienswijze 4.

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied

Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied Nota Vooroverleg bestemmingsplan Kernrandgebied Gemeente Veldhoven Mei 2013 1 1. Inleiding Het concept-ontwerp bestemmingsplan Kernrandgebied is op 9 januari 2013 in het kader van het vooroverleg ex artikel

Nadere informatie

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Postbus 290 5710 AG Someren Telefoon (0493) - 494888 fax (0493) 494850 gemeente@someren.nl www.someren.nl Oktober 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan De Sluipers, Oud Reeuwijkseweg 3, Reeuwijk gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Nota vooroverleg & inspraak voorontwerp bestemmingsplan Kern Maasbree

Nota vooroverleg & inspraak voorontwerp bestemmingsplan Kern Maasbree Nota vooroverleg & inspraak voorontwerp bestemmingsplan Kern Maasbree februari 2013 1. Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Kern Maasbree heeft vanaf 6 december 2012 op grond van artikel 3.8 Wro in

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten)

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten) Agendapunt: 8 No. 94/'10 Dokkum, 8 november 2010 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Ee-Skieppereed 26 SAMENVATTING: Zoals u weet zijn de twee vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied sterk

Nadere informatie

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k

B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k B i j l a g e 6 : R e a c t i e n o t a O v e r l e g e n I n s p r a a k Samenvatting en beantwoording vooroverlegreacties VOBP Tankstation Stolperophaalbrug In het kader van het wettelijk voorgeschreven

Nadere informatie

Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis

Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis Reactienota inspraak en overleg bestemmingsplan Meppel - Ziekenhuis 1 Samenvatting van en gemeentelijke reactie op inspraak- en overlegreacties Februari 2013 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding...

Nadere informatie

Nota overlegreacties en. staat van wijzigingen. Wijzigingsplan Nabij Anthony Lionweg 19

Nota overlegreacties en. staat van wijzigingen. Wijzigingsplan Nabij Anthony Lionweg 19 Nota overlegreacties en staat van wijzigingen Wijzigingsplan Nabij Anthony Lionweg 19 Identificatiecode: NL.IMRO.1621.BP0134W01-ONTW Datum: 16 juni 2015 Corsanummer: T15.08179 1.1 Inleiding Overeenkomstig

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg"

Vaststelling bestemmingsplan Delden-Noord, herziening Peperkampweg Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Delden-Noord, herziening Peperkampweg" Voorstel: 1. Geen exploitatieplan vaststellen 2. De zienswijzen zoals omschreven en afgewogen in de "Zienswijzennotitie

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen Ambacht heeft vanaf 19 april 2012, gedurende een periode

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong.

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. VERGUNNING VERLEEND Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. Ontwerp omgevingsvergunning Grassav anne ong. Ruimtelijke onderbouwing artikel 2.12 lid 1a sub 3 Wabo Inhoudsopgav e Toelichting 3 Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Noordkade. Gemeente Waddinxveen

Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Noordkade. Gemeente Waddinxveen Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Noordkade Nota reacties en vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Noordkade Datum: 8 november 2012 Projectgegevens: INS03-WAX00005-01G Postbus 435

Nadere informatie