19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling"

Transcriptie

1 19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling Welkom Voorzang: LB 556 (LvK 173): 1, 2, 3, 4 Alles wat over ons geschreven is. Votum en zegengroet LB 657 Zolang wij ademhalen Gebed LB 578 (LvK 192):1, 2, 3, 6 O, kostbaar kruis. Schriftlezing: Lukas 23: LB 561 (LvK 176) O liefde die verborgen zijt Preek over Lukas 23: 46 Jezus kindergebed. LB 576b:1, 2, 3, 6, 7 O hoofd vol bloed en wonden. Gebed Collecte LB 103c(LvK 460):1, 3, 4 Loof de koning, heel mijn wezen. zegen Amenlied: LB 103c(LvK 460):5 Engelen, zing ja en amen`.

2 19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling Welkom Voorzang: LB 556 (LvK 173): 1, 2, 3, 4 Alles wat over ons geschreven is. 1 cantorij Alles wat over ons geschreven is gaat Gij volbrengen deze laatste dagen, alle geboden worden thans voldragen, alle beproeving van de wildernis. 2 allen Gods schepping die voor ons gesloten bleef ontsluit Gij weer, Gij opent onze harten, die Zoon van David zijt en Man van Smarte, Koning der Joden die de dood verdreef. 3 cantorij Jezus, de haard van uw aanwezigheid zal in ons hart een vreugdevuur ontsteken. Gij gaat vooraan, Gij zult ons niet ontbreken, Gij Hogepriester in der eeuwigheid. 4 allen Gij onderhoudt de vlam van ons bestaan, aan U, o Heer, ontleent het brood zijn leven, ons is een lofzang in de mond gegeven, sinds Gij de weg van 't offer zijt gegaan. Votum en zegengroet LB 657 Zolang wij ademhalen 1 allen Zolang wij ademhalen schept Gij in ons de kracht om zingend te vertalen waartoe wij zijn gedacht: elkaar zijn wij gegeven tot kleur en samenklank. De lofzang om het leven geeft stem aan onze dank.

3 2 cantorij Al is mijn stem gebroken, mijn adem zonder kracht, het lied op andere lippen draagt mij dan door de nacht. Door ademnood bevangen of in verdriet verstild: het lied van uw verlangen heeft mij aan t licht getild. 3 allen Het donker kan verbleken door psalmen in de nacht. De muren kunnen vallen: zing dan uit alle macht! God, laat het nooit ontbreken aan hemelhoog gezang, waarvan de wijs ons tekent dit lieve leven lang. 4 allen Ons lied wordt steeds gedragen door vleugels van de hoop. Het stijgt de angst te boven om leven dat verloopt. Het zingt van vergezichten, het ademt van uw Geest. In ons gezang mag lichten het komend bruiloftsfeest. Gebed LB 578 (LvK 192):1, 2, 3, 6 O, kostbaar kruis. 1 allen O kostbaar kruis, o wonder Gods, waaraan de prins der glorie stierf; ik wil om U zijn zonder trots, ik acht verlies wat ik verwierf. 2 cantorij Bewaar mij dat ik roemen zou dan in mijn Heren Christi dood. Al wat ik anders noemen zou is niets bij dit mysterie groot.

4 3 allen O angst en liefde, ondereen vermengd als water en als bloed, zij wijzen naar het wonder heen van Hem die op de aarde boet. 6 allen De aarde zelf is veel te klein voor wie U waarlijk loven wil. Uw liefde is een groot geheim, zij vraagt geheel mijn hart en ziel. Schriftlezing: Lukas 23: Toen Jezus werd weggeleid, hielden de soldaten een zekere Simon van Cyrene aan, die net de stad binnenkwam. Ze legden het kruis op zijn rug en lieten het hem achter Jezus aan dragen. 27 Een grote volksmenigte volgde Jezus, evenals enkele vrouwen die zich op de borst sloegen en over hem weeklaagden. 28 Jezus keerde zich echter naar hen om en zei: Dochters van Jeruzalem, huil niet om mij. Huil liever om jezelf en je kinderen, 29 want weet, de tijd zal aanbreken dat men zal zeggen: Gelukkig wie onvruchtbaar is, gelukkig de moederschoot die niet gebaard heeft en de borst die geen kind heeft gezoogd. 30 Dan zullen de mensen tegen de bergen zeggen: Val op ons neer! en tegen de heuvels: Bedek ons! 31 Want als dit gebeurt met het jonge hout, wat zal het verdorde hout dan niet te wachten staan? 32 Samen met Jezus werden nog twee anderen, beiden misdadigers, weggeleid om terechtgesteld te worden. 33 Aangekomen bij de plek die de Schedelplaats heet, werd hij gekruisigd, samen met de twee misdadigers, de een rechts van hem, de ander links. 34 Jezus zei: Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen. De soldaten verdeelden zijn kleren onder elkaar door erom te dobbelen. 35 Het volk stond toe te kijken. De leiders hoonden hem en zeiden: Anderen heeft hij gered; laat hij nu zichzelf redden als hij de messias van God is, zijn uitverkorene! 36 Ook de soldaten dreven de spot met hem, ze gingen voor hem staan en boden hem zure wijn aan, 37 terwijl ze zeiden: Als je de koning van de Joden bent, red jezelf dan! 38 Boven hem was een opschrift aangebracht: Dit is de koning van de Joden. 39 Een van de gekruisigde misdadigers zei spottend tegen hem: Jij bent toch de messias? Red jezelf dan en ons erbij! 40 Maar de ander wees hem terecht met de woorden: Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? 41 Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan. 42 En hij zei: Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt. 43 Jezus antwoordde: Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.

5 44-45 Rond het middaguur werd het donker in het hele land doordat de zon verduisterde. De duisternis hield drie uur aan. Toen scheurde het voorhangsel van de tempel doormidden. 46 En Jezus riep met luide stem: Vader, in uw handen leg ik mijn geest. Toen hij dat gezegd had, blies hij de laatste adem uit. 47 De centurio zag wat er gebeurd was en loofde God met de woorden: Werkelijk, deze mens was een rechtvaardige! 48 De mensen die voor het schouwspel samengekomen waren en de gebeurtenissen hadden gadegeslagen, keerden terug naar huis, terwijl ze zich op de borst sloegen. 49 Alle mensen die Jezus gekend hadden waren op een afstand blijven staan, ook de vrouwen die hem vanuit Galilea gevolgd waren en alles hadden zien gebeuren Er was ook een man die Josef heette en afkomstig was uit de Joodse stad Arimatea. Hij was een raadsheer, een goed en rechtvaardig mens, die de komst van het koninkrijk van God verwachtte en niet had ingestemd met het besluit en de handelwijze van de raad. 52 Hij ging naar Pilatus en vroeg hem om het lichaam van Jezus. 53 Nadat hij het lichaam van het kruis had gehaald, wikkelde hij het in linnen doeken en legde het in een rotsgraf dat nog nooit was gebruikt. 54 Het was de voorbereidingsdag, de sabbat was bijna aangebroken. 55 De vrouwen die met Jezus waren meegereisd uit Galilea, volgden Josef naar het graf om het te bekijken en om te zien hoe Jezus lichaam er werd neergelegd. 56 Daarna gingen ze naar huis en bereidden ze geurige olie en balsem. Op sabbat namen ze de voorgeschreven rust in acht. LB 561 (LvK 176) O liefde die verborgen zijt 1 allen O liefde die verborgen zijt in diepe stilten eeuwigheid, erbarm u over ons bestaan, het wordt verraden en verdaan. 2 cantorij Hoe achtloos in ons midden wordt het kostbaar mensenbloed gestort en in het onbarmhartig licht het kruis des Heren opgericht. 3 allen De minsten van de mensen zijn daar uitgestrekt in angst en pijn. Tot aan het eind der wereld lijdt Christus in hun verlatenheid.

6 4 allen O liefde uit de eeuwigheid die met ons mens geworden zijt, wij bidden, laat ons niet alleen in al het duister om ons heen, 5 allen opdat ook wij o Heer U niet verlaten in uw diep verdriet maar bij U zijn in alle pijn waarmee de mensen mensen zijn. Preek over Lukas 23: 46 Jezus kindergebed. 46 En Jezus riep met luide stem: Vader, in uw handen leg ik mijn geest. Toen hij dat gezegd had, blies hij de laatste adem uit. LB 576b:1, 2, 3, 6, 7 O hoofd vol bloed en wonden. 1 cantorij O hoofd vol bloed en wonden, bedekt met smaad en hoon, o hoofd zo wreed geschonden, uw kroon een doornenkroon, o hoofd eens schoon en heerlijk en stralend als de dag, hoe lijdt Gij nu zo deerlijk! Ik groet U vol ontzag. 2 allen O hoofd zo hoog verheven, o goddelijk gelaat, waar werelden voor beven, hoe bitter is uw smaad! Gij, eens in 't licht gedragen, door engelen omstuwd, wie heeft U zo geslagen gelasterd en gespuwd? 3 cantorij O Heer uw smaad en wonden, ja alles wat Gij duldt, om mij is het, mijn zonden, mijn schuld, mijn grote schuld. O God ik ga verloren om wat ik heb gedaan, als Gij mij niet wilt horen. Zie mij in liefde aan.

7 6 allen Wanneer ik eens moet heengaan ga Gij niet van mij heen, laat mij dan niet alleen gaan niet in de dood alleen. Wees in mijn laatste lijden, mijn doodsangst, mij nabij. O God, sta mij terzijde, die lijdt en sterft met mij. 7 allen Wees Gij om mij bewogen en troost mijn angstig hart. Voer mij uw beeld voor ogen, gekruisigde, uw smart. Dan zal ik vol vertrouwen, gelovig en bewust, uw aangezicht aanschouwen. Wie zo sterft, sterft gerust. Gebed Collecte LB 103c(LvK 460):1, 3, 4 Loof de koning, heel mijn wezen. 1 allen Loof de Koning, heel mijn wezen, gij bestaat in zijn geduld, want uw leven is genezen en vergeven is uw schuld. Loof de Koning, loof de Koning, tot gij Hem ontmoeten zult. 3 cantorij Ja, Hij spaart ons en Hij redt ons, Hij kent onze broze kracht. Hij bewaart ons, Hij ontzet ons van de boze en zijn macht. Loof uw Heiland, loof uw Heiland, die het licht is in de nacht. 4 allen Snel vergaan de mensenkindren als de bloemen op het veld. God alleen is onverminderd steeds dezelfde sterke held! Loof de Heer van dood en leven, Hem die onze dagen telt.

8 zegen Amenlied: LB 103c(LvK 460):5 Engelen, zing ja en amen`. 5 allen Engelen, zingt ja en amen met de Koning oog in oog! Zon en maan, buigt u tezamen en gij sterren hemelhoog! Loof uw Schepper, loof uw Schepper, loof Hem, die het al bewoog!

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Goede Vrijdag gedenken we het sterven van Christus. In gedachten staan we bij het kruis. Wat een wonder dat deze zwarte vrijdag

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren ( Sta in het licht - Janneke van de Kaa) Voorganger Orgel/piano Fluit Lector : Ds. Jaap Hansum : Mw. Ina Tamerus : Mw. Els Meijering : Mw. Ineke

Nadere informatie

en Jezus in het midden

en Jezus in het midden LITURGIE PASSIESTONDE 1 april 2015 19.15 uur Lijnbaankerk Aalsmeer Meditatie: en Jezus in het midden Uitleg liturgische schikking We naderen Goede Vrijdag. In de schilderijlijst zien we de laatste episode

Nadere informatie

Goede Vrijdag 30 maart 2018 AA Kramer orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Roel Hagg

Goede Vrijdag 30 maart 2018 AA Kramer orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Roel Hagg Goede Vrijdag 30 maart 2018 AA Kramer orgel: Piet Noort; muziekgroep schriftlezing: Roel Hagg Welkom Votum en zegengroet Opwekking 614: Zie hoe Jezus daar loopt door Jeruzalem. Gebed LB 587 Licht voor

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. H. de Haan Ouderling van dienst: Riëtte Fokkert Organist: Gijsbert Meuleman Welkom en

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede Vrijdag

Orde van dienst voor Goede Vrijdag Orde van dienst voor Goede Vrijdag Datum : 19 april 2019 Aanvang : 19.30 uur Plaats : Protestantse Kerk Marknesse Organist : dhr. G.de Roos m.m.v : Koor Cantemus Dominum o.l.v. Co Jongsma We sluiten ons

Nadere informatie

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Stille Zaterdag gedenken we dat de Heer heeft gerust in het graf. Stil heet deze zevende dag, deze sabbat, die ons in

Nadere informatie

Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee

Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee Witte Donderdag voorganger organist Goede Vrijdag voorganger organist Paaswake voorganger organist mmv de cantorij olv 19.30 uur ds. Jaap Kappers Jan

Nadere informatie

Orde van Dienst 14 april Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 14 april Welkom en mededelingen Orde van Dienst 14 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 22: 1 en 2 Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij Nochtans, op U, o God die heilig zijt en troont op lofgezangen, U gewijd door Israël

Nadere informatie

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Stille zaterdag Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Moment van stilte -gemeente gaat staan- Voorganger: Jezus is het licht van ons leven. Hij is licht in

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag 14 april uur Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist/pianist: Dhr. Arjan Versluis

Liturgie voor Goede Vrijdag 14 april uur Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist/pianist: Dhr. Arjan Versluis Liturgie voor Goede Vrijdag 14 april 2017 19.30 uur Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist/pianist: Dhr. Arjan Versluis Thema: Sterk en Dapper 7 Kruiswoorden Voor deze Goede Vrijdag is op de liturgietafel

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 25 maart 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 25: 1 en 2 1. Heer, ik hef mijn hart en handen op tot U, beslecht mijn zaak. Weer van mij de smaad en schande van mijns vijands

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer

ORDE VAN DIENST zondag 29 juli e zondag van de zomer ORDE VAN DIENST zondag 29 juli 2012 6 e zondag van de zomer Zingen voor de dienst: Gezang 463: 1,3 en 4 1. O Heer die onze Vader zijt, vergeef ons onze schuld. Wijs ons de weg der zaligheid, en laat ons

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein

25 februari uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein 25 februari 2018 10.00 uur AA Kramer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK psalm 40: 1 = LB 40:1 Kinderen: Vis. LB 935 = Opwekking

Nadere informatie

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4

Lezen : Psalm 103. Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 Lezen : Psalm 103 Opwekking 407 Psalm 103 : 5, 6 en 7 Gezang 115 : 1 en 2 Lied 460 : 1, 2, 3 en 4 In deze dienst is er: Voor wie? Ichtûs Kids Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar?

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Goede Vrijdag 29 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 22: 1 en 2 1. Mijn God, Mijn God, waarom verlaat Gij mij en blijf zo ver, terwijl ik tot U

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 6 mei 2018 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J. Adriaanse, Beerzerveld Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Zingen voor de dienst: Lied 283: 1-4

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist.

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Liturgie voor zondag 10 januari 2016 Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege Organist: Paul Jalink Koster: Eduard Meutstege

Nadere informatie

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Dr. J.C. Borst, Sleen Jan-Willem Timmerman Welkom Psalm 118: 1 en 5

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 2 juli Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!. Amen

WILHELMINAKERK 2 juli Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!. Amen WILHELMINAKERK 2 juli 2017 Voorganger: Nynke Dijkstra Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Loes Paul Organist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek Allen gaan staan

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal

Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal Thema: Jezus is aanwezig door de kracht van de Heilige Geest in het brood en de wijn. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

De dienst begint in stilte. We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed

De dienst begint in stilte. We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed Organist: Gitarist: Lector: Voorganger: Pim Lodder Maartje Aantjes Anneke Pantekoek ds. Annette Driebergen De dienst begint in stilte We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed Allen: Allen:

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 19.30 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Voor de dienst zijn we stil Ds. G. de Goeijen

Nadere informatie

17 maart :00 / 10:30

17 maart :00 / 10:30 17 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld / Thea Bos Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Niels

Nadere informatie

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg

Eredienst 31 december uur Voorganger: ds H. van den Berg Eredienst 31 december 19.30 uur Voorganger: ds H. van den Berg Thema: Weet u hoe groot God is? Votum / zegengroet Psalm 90: 1 en 3 Gebed Jesaja 40: 12-31 Liedboek 460: 1, 4 en 5 Jesaja 40: 28 Verkondiging

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Voorganger Ouderling Diaken Organist : ds. Evert-Jan Vledder : Dick Roosink : Rita Kleine : Aart v.d. Gronden We beginnen de dienst

Nadere informatie

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Voorganger: ds. Véronique Lindenburg Organist: Karin Bouwmeester Blokfluit:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

(Goede Vrijdag) 29 maart 2013. Afkondigingen

(Goede Vrijdag) 29 maart 2013. Afkondigingen (Goede Vrijdag) 29 maart 2013 Afkondigingen Gezang 189: 1 Mijn Verlosser hangt aan 't kruis, hangt ten spot van snode smaders. Zoon des Vaders, waar is toch uw almacht thans, waar uw goddelijke glans?

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie Stil Moment op vrijdag 26 februari Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding

Liturgie Stil Moment op vrijdag 26 februari Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Liturgie Stil Moment op vrijdag 26 februari 2016. Stilte vooraf. -Laten we stil worden om in Gods aanwezigheid te zijn.- Inleiding Als thema voor de Stille Momenten is dit jaar gekozen voor : Zet een stap

Nadere informatie

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg Liturgie Naam van de zondag Vierde zondag van de 40-dagentijd Datum 26 maart 2017 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezing Johannes 6: 1-15 Thema Meer dan genoeg - Woord van welkom en mededelingen - Moment van

Nadere informatie

Zondag Laetare - verheugen

Zondag Laetare - verheugen Zondag Laetare - verheugen Vierde zondag in de 40dagentijd, 18 maart AD 2012, Jeugddienst Protestantse gemeente te Heinkenszand Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar, gij allen die haar liefhebt.

Nadere informatie

Palmpasen zondag 13 april 2014

Palmpasen zondag 13 april 2014 Aansteken van de kaarsen Lichtlied: Als alles duister is Palmpasen zondag 13 april 2014 Welkom en mededelingen Bemoediging en drempelgebed o Onze hulp is in de Naam van de Heer a Die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

voor zondag 13 augustus 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 13 augustus 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 13 augustus 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Wim Beukema Diaken van dienst: mevrouw Renneke

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10. Website: www.bethelkerk-enschede.nl De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.00 uur www.bethelkerk-enschede.nl Zangdienst in de Bethelkerk op

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas. Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar. Het Woord

Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas. Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar. Het Woord Don Bosco Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar Het Woord Toen het zover was, ging Hij samen met de apostelen aanliggen voor de maaltijd. Hij zei tegen hen:

Nadere informatie

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor

6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor 6 e zondag in de 40 dagen tijd, zondag 29 maart: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt De kaarsen worden aangestoken, moment voor persoonlijke bezinning Het kind zegt: Jezus gaat de

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

PKN Kerk aan de Mente te Schoonebeek

PKN Kerk aan de Mente te Schoonebeek PKN Kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Bertha Doezeman-Bronsema Diaken van dienst: mevrouw Renneke Engbers-Hans Organist : mevrouw Diny Wesselink-Schoemakers

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 1 december 2013 eerste advent. voorganger: ds. Y.Poppinga organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Girolamo Frescobaldi, Toccata in d. luiden

Nadere informatie

MAANDAG 26 MAART. "En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn." (Lucas 23:43) Opening

MAANDAG 26 MAART. En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn. (Lucas 23:43) Opening MAANDAG 26 MAART "En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn." (Lucas 23:43) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus.

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus. Orde van dienst voor Goede Vrijdag 17 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek Voorganger: Organist: ds. D.J. de Rooij Frits Top Toelichting op de bloemschikking We gedenken het lijden en sterven van

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 65 : 1, 2 en 3 (NB) 1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar

Nadere informatie

Orde van Dienst Zondag 23 oktober Welkom en mededelingen

Orde van Dienst Zondag 23 oktober Welkom en mededelingen Orde van Dienst Zondag 23 oktober 2016 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 98: 1, 2 Zing een nieuw lied voor God de Here Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Palmzondag 1 april 2012 DIENST VAN DE VOORBEREIDING De kinderen trekken met Palmpasenstokken door de

Nadere informatie

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk

1 mei uur. Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk LITURGIE voor de 6 e zondag van Pasen 1 mei 2016 10.30 uur Protestantse Gemeente van Burgum Kruiskerk Voorgangers: Jolanda Paans Gerda Wiersma Organist: Klaas Hofstra Fluit: Adry van der Woude Pianist

Nadere informatie

Voorgangers: ds. Anne Henk Boschma en ds. T. Nap. Organist: Hans Dorsman. Een samenwerking van GKV de Hoeksteen en PG de Menorah

Voorgangers: ds. Anne Henk Boschma en ds. T. Nap. Organist: Hans Dorsman. Een samenwerking van GKV de Hoeksteen en PG de Menorah Voorgangers: ds. Anne Henk Boschma en ds. T. Nap Een samenwerking van GKV de Hoeksteen en PG de Menorah Organist: Hans Dorsman Voorbereid door de werkgroep Samen doen Welkom bij door Ds. Boschma Votum

Nadere informatie

Goede Vrijdag 19 april, aanvang uur Voorganger: ds. Ariaan Baan Organist: Martha Luten. Bloemschikking 19 april Goede Vrijdag

Goede Vrijdag 19 april, aanvang uur Voorganger: ds. Ariaan Baan Organist: Martha Luten. Bloemschikking 19 april Goede Vrijdag Goede Vrijdag 19 april, aanvang 19.30 uur Voorganger: ds. Ariaan Baan Organist: Martha Luten Bloemschikking 19 april Goede Vrijdag Het water in de flessen is zichtbaar tussen het riet/bamboe water geeft

Nadere informatie

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 >

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer, breek uit in jubel, aarde, nu Hij de macht aanvaardde. De landen wijd en zijd zijn in zijn naam verblijd. Op recht en op gericht

Nadere informatie

Stil gebed, bemoediging en drempelgebed: O God, keer U om...

Stil gebed, bemoediging en drempelgebed: O God, keer U om... Wierden: Orgelspel Welkom en mededelingen, kaars uitdoven Aanvangslied: Psalm 89:7 7. Hoe zalig is het volk dat U de lofzang zingt, dat uitbreekt in gejuich als de bazuin weerklinkt. Uw lichtend aangezicht

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 21 augustus 2011 thema: In gebed. voorganger: Ds. Foekje Dijk organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel:. luiden van de klokken. stilte. aansteken

Nadere informatie

Avondgebeden in de stille week. Gebrokenheid heel maken

Avondgebeden in de stille week. Gebrokenheid heel maken Avondgebeden in de stille week Gebrokenheid heel maken Protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost Julianakerk 2018 2 Maandag 26 maart We komen binnen in stilte Orgelspel: Ik wil mij gaan vertroosten

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018

Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Protestantse Gemeente te Heiloo Orde van dienst voor de viering op Paasmorgen 1 april 2018 Tekst: Johannes 20 Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Gerard Leegwater Cantorij onder leiding van Gerard

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: uur.

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: uur. Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: 19.30 uur. Voorganger: Organist: ds. R.D. van Hornsveld Art Muis Lied voor de dienst: NL 558: 1,

Nadere informatie

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Gerrit Heuver m.m.v. de cantorij onder leiding van Han Siertsema Han Siertsema: orgel en piano Shannon Scheltema: viola da gamba

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

Ochtenddienst 7 e lijdenszondag 20 maart 2016

Ochtenddienst 7 e lijdenszondag 20 maart 2016 Ochtenddienst 7 e lijdenszondag 20 maart 2016 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Joël Terdu Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen

Nadere informatie

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen:

In de kerkzaal worden we stil en luisteren naar inleidende muziek Als de bijbel wordt binnengedragen, gaan we staan en zingen: Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 30 augustus 2015 Woorddienst Voorganger: Aarnoud van der Deijl Thema: m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers.

Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers. Afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers. Startzondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Muzikanten: Jente Joosen en Astrid Hommes Om te beginnen Zingen: psalm 84 vers

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 11 februari 2018 10.00 uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Votum en zegengroet GK psalm 92:1, 3, 5 De Tien Woorden GK psalm 25:5, 7 Gebed Schriftlezing + tekst: Lukas

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK 5 NOVEMBER 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Organist: Terry Hamberg Lector: Suze Deelen Beamer: Bart-Jan Smit Muziek Welkom

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK ANNO DOMINI 'Ik zorg voor jou' Goede Vrijdag, Stille Zaterdag Paasdageraad.

PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK ANNO DOMINI 'Ik zorg voor jou' Goede Vrijdag, Stille Zaterdag Paasdageraad. PROTESTANTSE GEMEENTE LEEK-OLDEBERT STILLE WEEK ANNO DOMINI 2018 'Ik zorg voor jou' Goede Vrijdag, Stille Zaterdag Paasdageraad Midwolde GOEDE VRIJDAG - 30 maart 2018 kerk te Midwolde DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1.

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1. 21 mei 2017 17.00 uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp Welkom Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Inleiding op Psalm 51 en Zondag 3. Lezen: Psalm 51 Zingen: GK psalm

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

14 april 2019 Palmpasen 10:30

14 april 2019 Palmpasen 10:30 14 april 2019 Palmpasen 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Haddo Hans Hilbers Organist: L. van den Broek / W.J. Schaap Junior Andreasband o.l.v. Eva Arendsen Lector: Gert Broekhuis Koster:

Nadere informatie

22 april uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager. Orde van dienst:

22 april uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager. Orde van dienst: 22 april 2018 17.00 uur AA Kramer orgel: Geert Burgler schriftlezing: Dries de Jager Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 123: 1 Lezen: Job 14: 1-10 Lukas 1: 26-38 Zingen: LB 150a Geprezen zij

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag

Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Ik ga. Zet een stap naar de ander. Viering Heilig Avondmaal * Witte Donderdag Donderdag 24 maart 2016-19.30 uur - Goede Herderkerk Dienst van Schrift en Tafel Ds. Hans Becker m.m.v. het college van diakenen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Laren (Gld) 26 juni 2016 Een mens te zijn op aarde

Protestantse Gemeente Laren (Gld) 26 juni 2016 Een mens te zijn op aarde Protestantse Gemeente Laren (Gld) 26 juni 2016 Een mens te zijn op aarde Liturgie voor de dienst waarin Pauline Kramer afscheid neemt als pastoraal werker Voorbereiding - begroeting door ouderling en stilte

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 19 vers 1 t/m 15 Lied 250 (Op Toonhoogte) Psalm 95 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 22 vers 1 en 12 (Nieuwe Berijming) Psalm 119 vers

Nadere informatie

Stilstaan bij het graf

Stilstaan bij het graf Dhr. Cor van Vliet, voorganger Gerlo Schutte, lector Gerrit Blekkenhorst, orgel Cantorij o.l.v. Gyöngyi Kovács STILLE ZATERDAG Stilstaan bij het graf Ter overweging We zijn hier om te bidden en te zingen

Nadere informatie

zondag 22 maart 2015

zondag 22 maart 2015 zondag 22 maart 2015 Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: Als alles duister is Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de vesper van 9 maart 2014 in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van de vesper van 9 maart 2014 in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van de vesper van 9 maart 2014 in de Bethelkerk Liturg Organist Dwarsfluit : Guus Fröberg : Guus Korpershoek : Arlène Drenkelford De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. E.J. Prins (Daarle). Art Muis Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Avonddienst met Avondmaal 19.30 uur welkom en mededelingen zingen: Weerklank 141:1 en 2 (melodie Psalm 42)

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 17 april 2016 voorganger: ds. Henri Frölich organist: Henk Geurtsen Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Als het lijkt alsof er niemand naar je kijkt Als je denkt dat iedereen je soms ontwijkt Leun op Mij

Als het lijkt alsof er niemand naar je kijkt Als je denkt dat iedereen je soms ontwijkt Leun op Mij Lied 01 Titel: Zolang wij ademhalen Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Sytze de Vries Uitvoering: Samenzang Zolang wij ademhalen, schept Gij in ons de kracht. Om zingend te vertalen waartoe wij

Nadere informatie

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager 14 januari 2018-17:00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager ER KOMEN Votum, groet, Amen Zingen: GK gezang 121:1, 2, 8, 9 Gebed om de opening van onze harten ER ZIJN Lezen: Mattheus

Nadere informatie

Open-Hof-cantorij o.l.v. Arie van de Weerd. U luistert naar: een remake van een dienst over Joh 12:24-26

Open-Hof-cantorij o.l.v. Arie van de Weerd. U luistert naar: een remake van een dienst over Joh 12:24-26 Thema (Pnr.1260) Joh.12:24-26 Uitgesproken 25 maart 2012 in het Open Hof te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Met medewerking van Jenny van der Steeg Marijn de Jong Open-Hof-cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275)

Samenzang als inleiding op het gebed: Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig, vers 1, 2 en 4 (uit: Nieuwe Liedboek 2013, lied 275) Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer Orde van dienst 7 april 2019. 5 e Zondag van Veertigdagentijd. Voorganger: ds R.J. van Amstel, Amsterdam Thema: Het papieren vliegtuigje Welkom

Nadere informatie