Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg"

Transcriptie

1 Stille zaterdag Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg

2 Moment van stilte -gemeente gaat staan-

3 Voorganger: Jezus is het licht van ons leven. Hij is licht in donkere dagen Gemeente: God, U bent een lamp voor onze voeten, een licht op ons pad. Voorganger: Laten we zijn als een vuur voor elkaar: licht en warmte. Gemeente: Licht van ons leven verlaat ons niet. -Gemeente gaat zitten-

4 Gebed

5 Zingen: Psalm 139 vers 6 en Wanneer ik mij geborgen dacht in 't vallend duister van de nacht, werd dan de nacht niet als het licht? Hier lig ik voor uw aangezicht, o God, hoe licht is zelfs het duister, de nacht een dag die blinkt van luister.

6 Zingen: Psalm 139 vers 6 en Gedachten ongeëvenaard hebt Gij, o God, geopenbaard in al de werken van uw hand - gedachten talloos als het zand. Als ik ontwaak, Gij blijft mij leiden, ik vind U altijd aan mijn zijde.

7 Schriftlezing: Lucas 23: Rond het middaguur werd het donker in het hele land doordat de zon verduisterde. De duisternis hield drie uur aan. Toen scheurde het voorhangsel van de tempel doormidden. 46 En Jezus riep met luide stem: Vader, in uw handen leg ik mijn geest. Toen hij dat gezegd had, blies hij de laatste adem uit. 47 De centurio zag wat er gebeurd was en loofde God met de woorden: Werkelijk, deze mens was een rechtvaardige! 48 De mensen die voor het schouwspel samengekomen waren en de gebeurtenissen hadden gadegeslagen, keerden terug naar huis, terwijl ze zich op de borst sloegen. 49 Alle mensen die Jezus gekend hadden waren op een afstand blijven staan, ook de vrouwen die hem vanuit Galilea gevolgd waren en alles hadden zien gebeuren.

8 Schriftlezing: Lucas 23: Er was ook een man die Josef heette en afkomstig was uit de Joodse stad Arimatea. Hij was een raadsheer, een goed en rechtvaardig mens, die de komst van het koninkrijk van God verwachtte en niet had ingestemd met het besluit en de handelwijze van de raad. 52 Hij ging naar Pilatus en vroeg hem om het lichaam van Jezus. 53 Nadat hij het lichaam van het kruis had gehaald, wikkelde hij het in linnen doeken en legde het in een rotsgraf dat nog nooit was gebruikt. 54 Het was de voorbereidingsdag, de sabbat was bijna aangebroken. 55 De vrouwen die met Jezus waren meegereisd uit Galilea, volgden Josef naar het graf om het te bekijken en om te zien hoe Jezus lichaam er werd neergelegd. 56 Daarna gingen ze naar huis en bereidden ze geurige olie en balsem. Op sabbat namen ze de voorgeschreven rust in acht.

9 Gedicht

10 Zingen: Tussentijds Scheur tot de wolken weg en kom. Breek door de blinde muur en kom. Doodsnacht regeert ons her en der. De tijd is vol, uw Naam is ver. 2.Een vloed van tranen komt tot U. Bloed uit de aarde roept tot U. Al uw verworpen kind ren staan Op uit hun graf en zien U aan.

11 Zingen: Tussentijds Mocht het toch waar zijn dat Gij hoort. Dat niet vergeefs dit mensenwoord, O God sinds mensenheugenis, Dat niet vergeefs dit lijden is. 4.Mochten wij zien dat Gij bevrijdt, Dat Gij geen god van doden zijt. Breek door de blinde muur en kom. Scheur toch de wolken weg en kom.

12

13 Kind: Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? Allen: Omdat wij in deze nacht gedenken hoe God in elke duisternis het licht doet overwinnen Lector: Daarom horen we uit het begin van de bijbel:

14 Genesis 1 : 1-5 De duisternis doorbroken 1. In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water. 3 God zei: Er moet licht komen, en er was licht. 4 God zag dat het licht goed was, en hij scheidde het licht van de duisternis; 5 het licht noemde hij dag, de duisternis noemde hij nacht. Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag.

15 Zingen: Als alles duister is (Taizé) Als alles duister is, ontsteek dan het lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft. Als alles duister is, ontsteek dan het lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft.

16 Kind: Waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? Allen: Omdat Jezus Christus onze Heer in deze nacht de boeien van de dood verbrak en uit het graf is opgestaan. Voorganger: Daarom horen wij uit het evangelie volgens Lucas:

17 Lucas 23:55-24:12 Het lege graf 55. De vrouwen die met Jezus waren meegereisd uit Galilea, volgden Josef naar het graf om het te bekijken en om te zien hoe Jezus lichaam er werd neergelegd. 56. Daarna gingen ze naar huis en bereidden ze geurige olie en balsem. Op sabbat namen ze de voorgeschreven rust in acht Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. 2 Bij het graf aangekomen, zagen ze echter dat de steen voor het graf was weggerold, 3 en toen ze naar binnen gingen, vonden ze het lichaam van de Heer Jezus niet. 4 Hierdoor raakten ze helemaal van streek. Plotseling stonden er twee mannen in stralende gewaden bij hen. 5 Ze werden door schrik bevangen en sloegen de handen voor hun ogen. De mannen zeiden tegen hen: Waarom zoekt u de levende onder de doden? 6 Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt. Herinner u wat hij u gezegd heeft toen hij nog in Galilea was: 7 de Mensenzoon moest worden uitgeleverd aan zondaars en moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan. 8 Toen herinnerden ze zich zijn woorden.

18 Lucas 23:55-24:12 Het lege graf 9 Ze keerden terug van het graf en gingen aan de elf en aan alle anderen vertellen wat er was gebeurd. 10 De vrouwen die het graf bezochten, waren Maria uit Magdala, Johanna, Maria de moeder van Jakobus, en nog enkele andere vrouwen die hen vergezelden. Ze vertelden de apostelen wat er was gebeurd, 11 maar die vonden het maar kletspraat en geloofden hen niet. 12 Petrus echter stond op en rende naar het graf. Hij bukte zich om te kijken, maar zag alleen de linnen doeken liggen. Daarop ging hij terug, vol verwondering over wat er gebeurd was.

19 Zingen: NLK 642: 1, 2, 3, 4, 8

20 Zingen: NLK 642: 1, 2, 3, 4, 8

21 Zingen: NLK 642: 1, 2, 3, 4, 8

22 Zingen: NLK 642: 1, 2, 3, 4, 8

23 Zingen: NLK 642: 1, 2, 3, 4, 8

24 Aansteken van de Paaskaars

25 Zingen: NLK 600: 1, 3, 5

26 Zingen: NLK 600: 1, 3, 5

27 Zingen: NLK 600: 1, 3, 5

28 Inleidende woorden op de Doopgedachtenis

29 Doopgedachtenis

30 -staande- Voorganger: Daarom willen wij nu onze doopgelofte bekrachtigen. Ik wil u, jou vragen antwoord te geven op de volgende vragen: Verlangt u er naar de Heer, uw God, te dienen en naar Zijn stem alleen te luisteren. Wilt u zich verzetten tegen alle vervreemdende machten die als goden over ons heersen? Wilt u iedere onvrijheid afwerpen en leven in de ruimte van het evangelie die God ons geeft? Allen: Ja, dat willen wij. -Gemeente gaat weer zitten-

31 Nieuw Liedoek 287: vers 1, 3, 5

32 Nieuw Liedoek 287: vers 1, 3, 5

33 Nieuw Liedoek 287: vers 1, 3, 5

34 Terwijl wij lied 287 zingen (en onder het naspel), bent u, ben jij van harte uitgenodigd naar voren te komen om bij het doopvont uw eigen doop te gedenken. U kunt dat doen door langs het doopvont te lopen; het water aan te raken; met het water uw voorhoofd aan te raken. Op uw verzoek kan ook de voorganger uw voorhoofd met water aan raken. Als u langs het doopvont gegaan bent, kunt u een zegen ontvangen door de ouderling van dienst gegeven.

35 Dankgebed en voorbeden

36 Zingen: Opwekking 520 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend, vervuld van uw licht. Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer, dat ik in U blijf en U in mij Heer, U als mijn Vader en ik als uw kind dat in uw armen geborgenheid vindt, Geef mij uw schild en uw zwaard in de strijd, maak mij tot machtige daden bereid. Wees als een burcht, als een toren van kracht, wijs mij omhoog waar uw liefde mij wacht.

37 Zingen: Opwekking 520 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Wat baat mij rijkdom of eer van een mens: bij U te wonen is al wat ik wens, met als beloning dat ik op U lijk; Hemelse Koning, pas dan ben ik rijk. Hemelse Koning, die het kwaad overwon, als ik daar kom in het licht van uw zon, stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit. Stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit.

38 Zegen God zij met u Ga in vrede, uw pad ligt open Hij blijft met u Moge u bij Hem blijven. Allen: Amen

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling, sectie 6 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin PROTESTANTSE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE VOORBEREIDING Klokgelui en orgelspel: Improvisatie over lied 617 De Heer is waarlijk opgestaan Stilte

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Stille Zaterdag gedenken we dat de Heer heeft gerust in het graf. Stil heet deze zevende dag, deze sabbat, die ons in

Nadere informatie

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014 Jezus is echt opgestaan Laurens Touwen Pasen 2014 Lucas 24:1-12 Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. Bij het graf aangekomen,

Nadere informatie

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 21 april 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Bert Elzing Diaken van dienst : de heer Piet Alfring Organist

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem?

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 21-04-2019 Aanvang: 10.30 uur 1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen Liturgie 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald Welkom en mededelingen Lied: Gezang 1:

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys)

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Voorganger: Erik Posthouwer Ouderling van dienst: Gerda Arendshorst Begeleiding: Andreasband Intochtslied: Opwekking 799 In Eeuwigheid De

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019 Orde van dienst Zondag 20 januari 2019 Mensen helpen mensen Presentatie van Louka Protestantse Gemeente Laren ( Gld.) Voorganger: ds. Jaap Jonk Lector: Janni Ebbekink Orgelspel: Stefan Potman 1 2 Orgelspel

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5: 20-6:6. Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520

Lezen : Matteüs 5: 20-6:6. Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520 Lezen : Matteüs 5: 20-6:6 Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520 De Ichtûs Kidzz gaat nu beginnen.. Voor wie? Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar? In de zaal naast

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 40 Lied 234 (Op Toonhoogte) Psalm 117 vers 1 Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Lied 444 (Op Toonhoogte) Psalm 40 vers

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Biddag 2019 Wat vraag jij?

Biddag 2019 Wat vraag jij? Biddag 2019 Wat vraag jij? Voorganger: Dhr. Treur Koster: van der Leede Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Welkom! Fijn dat je er bent! We zingen: Als je bidt Refrein:

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520 Lezen : Jakobus 4: 13-17 NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23 Opwekking 520 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Gezang

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Van donker naar licht

Van donker naar licht Welkom in de Menorah Voorganger: ds A.H. Boschma Ouderling van dienst: mw. F. Hovius Van donker naar licht Organist: Dhr. H. Dorsman M.m.v. de zanggroep o.l.v. mw. N. Boschma Lied 139: 1 en 8 Lied 139:

Nadere informatie

Stilstaan bij het graf

Stilstaan bij het graf Dhr. Cor van Vliet, voorganger Gerlo Schutte, lector Gerrit Blekkenhorst, orgel Cantorij o.l.v. Gyöngyi Kovács STILLE ZATERDAG Stilstaan bij het graf Ter overweging We zijn hier om te bidden en te zingen

Nadere informatie

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: 8-19 Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel

Nadere informatie

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1. Toen Jezus uitgesproken was en de twaalf leerlingen zijn opdrachten had gegeven, trok hij weer verder om in hun steden onderricht te geven en er het

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Erik Donker Lezen : Openbaring 21 : 1-22 : 5 Tekst : Openbaring 21 : 2-3 Gezang 171 Psalm 105 : 20 en 21 Lied 28 : 1, 2 en 4 Opwekking 520 Lied 288 : 1, 5 en 7 Voorjaarsconcert

Nadere informatie

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30 UW NAAM WORDE GEHEILIGD 19 februari 2017 8:30 uur / 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER - ds. W. Gugler Rex Arendsen OUDERLING Jannie Torsius Lydia vd Broek - ORGANIST Lydia vd Broek Thea Bos - LECTOR Corrie

Nadere informatie

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela 13 november 10.00 uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet van Sela LB 221 = GK 174 Zo vriendelijk en veilig als het licht. Kinderen: Wat

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk.

Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk. Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk. Voorganger: Ds. Anne Henk Boschma. Organist: Dhr. E. Bremer. Wij komen in stilte binnen. VOORBEREIDING. Inleidend woord. Intochtslied: Ps. 100: 1,

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Pasen 2016

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Pasen 2016 ! Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Pasen 2016 Les disciples Pierre et Jean courant au sépulcre le matin de la Résurrection, Eugene Burnand 1898 zondag 27 maart 2016 voorganger: organist: lector

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen Protestantse Gemeente Voorschoten Zondag 21 april 2019 Pasen Petrus echter stond op en rende Voorganger: ds. Willem de Boer Organist: Herman Lodder Medewerking: Cantorij onder leiding van Maria Rosenmöller

Nadere informatie

Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen

Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen De drie dagen voor Pasen hebben dit jaar als thema Ben ik het? meegekregen. De woorden komen terug in het verhaal van het Laatste Avondmaal, waar Jezus bekend maakt

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren dag en nacht, Uw waarheid wordt op aard' de glorie toegebracht;

Nadere informatie

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN 11 december 2016 8:30 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ed van Steendelaar / Heinz Lieven Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Thea Bos

Nadere informatie

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 Liturgie 14 april 2019 Ds. Leo Buijs Mededelingen en welkom Adriaan Rijke vertelt over B4People Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 1 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, is leven van genade buiten de

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Peter Zuidema

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Peter Zuidema Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Peter Zuidema Lezen : Psalm 73 PvN 84 Psalm 27 : 1 en 3 Opwekking 520 Lied 297 : 1 en 2 Psalm 73 : 9, 10 en 11 Ichthus Hus 19.00 20.30 25 januari 3,- GEZOCHT! COMMISSIELEDEN

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs

Andreaskerk Putten 26 maart uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs Andreaskerk Putten 26 maart 2016 22.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Organist: Rik Nijs D E D I E N S T B E G I N T I N S T I L T E Schriftlezing: Johannes 19: 38-42 (RK) 38 Hierna ging Jozef van Arimatea,

Nadere informatie

19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling

19 april 2019 GOEDE VRIJDAG uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling 19 april 2019 GOEDE VRIJDAG 19.30 uur - AA Kramer orgel: Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Hester Muurling Welkom Voorzang: LB 556 (LvK 173): 1, 2, 3, 4 Alles wat over ons geschreven

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren ( Sta in het licht - Janneke van de Kaa) Voorganger Orgel/piano Fluit Lector : Ds. Jaap Hansum : Mw. Ina Tamerus : Mw. Els Meijering : Mw. Ineke

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. P. Groen

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. P. Groen Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. P. Groen Lezen : Daniël 3: 1-30 Gezang 171 : 1, 2 en 3 Opwekking 520 Psalm 34 : 3 en 7 Gezang 161 : 1, 3 en 4 Psalm 91 : 1 en 6 Gezang 143 : 1 en 2 DATUM KAMP: 22-24

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

20 april uur Andreaskerk

20 april uur Andreaskerk 20 april 2019 21.30 uur Andreaskerk Voorganger ds. Reinoud Koning & ds. W. Gugler Muziek Wieger Jan Schaap Koster Harry Hoorn Techniek Arjan van den Bor Zingen psalm 65 1) De stilte zingt U toe, o Here,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

VIERING VAN DE OPSTANDING

VIERING VAN DE OPSTANDING VIERING VAN DE OPSTANDING PAASNACHT 20 APRIL AD 2019 PAASKERK AMSTELVEEN Voorganger: ds. Werner Pieterse Muziek: Nico Hovius WACHTEN OP HET LICHT Stilte Lezing: Lucas 23:50-56 Er was ook een man die Josef

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Maria Magdalena, Petrus en Johannes bij het lege graf handschrift ±1300 Feest van de Opstanding van de Heer Pasen 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk cantrix-organiste:

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Liturgie Pasen

Liturgie Pasen Liturgie 16-4-2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan 1 Zingen Hemelhoog 721 Er is een dag Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd.

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. H. de Haan Ouderling van dienst: Riëtte Fokkert Organist: Gijsbert Meuleman Welkom en

Nadere informatie

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur PASEN 2019 Hij & wij Andreaskerk Putten 21 april 2019 8.30 / 10.30 uur ZINGEN VOOR DE DIENST OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, 20.30 uur Grote Kerk Voorganger: Ds. Dick van Arkel Ouderling: Jan Kramer Diaken: Jaap Bubberman Geluid: Dries van Duinen Organist: Ton Veltkamp

Nadere informatie

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden.

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden. Gij die liefde zijt, diep als de zee flitsend als weerlicht, sterker dan de dood, laat niet verloren gaan één mensenkind. Gij die geen naam vergeet, geen mens veracht, laat niet de dood die alles scheidt

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 PAASZANGDIENST De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 Voorganger: Dhr. Cock Kroon Organist: Marco Bouw Met medewerking van het Elspeets Mannen Ensemble Zingen voor de dienst: Nieuwe Liedboek 287:

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G. van Goch (Scherpenzeel) Schriftlezing: Hebreeën 12 vers 1 t/m 17 Psalm 19 vers 5 Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 34 vers 1 en 5 (Nieuwe Berijming) Lied 178

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest.

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april 2019 Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. Voorganger : Ds Wolter Broekema Ouderling van dienst : Tjalling Visser Organist : Rien

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Mensen rondom de Mensenzoon

Mensen rondom de Mensenzoon Mensen rondom de Mensenzoon STILLE WEEK 13, 14 en 15 april 2017 Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden STILLE ZATERDAG Jozef uit Arimatea Ds. Evert van der Veen, voorganger Jan Vrieswijk,

Nadere informatie

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32 Engelenverhalen Leven vanuit een hemels perspectief Lucas 24:1-32 Lydie Geurts 29 juli 2018 1 En op de eerste dag van de week gingen zij, heel vroeg in de morgen, naar het graf en brachten de specerijen

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 >

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 > Mededelingen De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink Opwekking 522 > Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend,

Nadere informatie

23 april uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling. Votum en groet LB 1005

23 april uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling. Votum en groet LB 1005 23 april 2017 10.00 uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling Votum en groet LB 1005 Schuldbelijdenis Psalm 143 : 1-2 & 8 LB 130c = Psalm 130 : 1-2 (Psalmen voor nu) Genadeverkondiging

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

Sven Twan Maarten van Kemenade

Sven Twan Maarten van Kemenade LITURGIE voor de viering van de zondagmorgendienst op 17 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Eindhoven. In deze dienst worden gedoopt Stefanie Baljet en Sven Twan Maarten van Kemenade Eindhoven-Zuid thema:

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 april 2018

Ochtenddienst 15 april 2018 Ochtenddienst 15 april 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 19 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans Welkom Mededelingen door ouderling kerkrentmeester Henk IJdo Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer dat ik in U blijf en U in mij Heer U als mijn Vader en ik als Uw kind dat in Uw armen geborgenheid vindt

Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer dat ik in U blijf en U in mij Heer U als mijn Vader en ik als Uw kind dat in Uw armen geborgenheid vindt Lied 01 Titel: Wees mijn verlangen Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Elly Zuiderveld-Nieman Uitvoerende: Elise Mannah Uitvoering: Solo en samenzang Wees mijn verlangen,

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Dr. J.C. Borst, Sleen Jan-Willem Timmerman Welkom Psalm 118: 1 en 5

Nadere informatie

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen.

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen. 15 januari 10.00 uur- AA Kramer orgel: Jannes Munneke / Geert Burgler votum en groet GK psalm 80: 1, 10 wet GK gezang 161: 1, 3 gebed. voor de kinderen: Oase in de woestijn. LB 539 Jezus diep in de woestijn.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 19.30 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Voor de dienst zijn we stil Ds. G. de Goeijen

Nadere informatie

Paastriduum 2019 Stille Zaterdag 20 april, uur Oude Kerk

Paastriduum 2019 Stille Zaterdag 20 april, uur Oude Kerk Download File Paastriduum 2019 Stille Zaterdag 20 april, 21.00 uur Oude Kerk voorganger ds. Johan Meijer lector Tineke Nijhuis organist Jan Braakman mmv de Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen koster

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Goede Vrijdag gedenken we het sterven van Christus. In gedachten staan we bij het kruis. Wat een wonder dat deze zwarte vrijdag

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 Stille zaterdag 26 maart 2016 medewerkers voorgangers: Ds. Tineke Boekenstijn, Ds. Elbert Grosheide, Herma van der Veen muziek (piano): Jaap Morgenstern

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Geef licht! Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda

Geef licht! Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda BEAMER PRESENTATIE Eerste Kerstdag 2018 Kerstviering Protestantse Kerken Scheemda e.o. en Midwolda Geef licht! Aan deze dienst werken mee: Voorganger: Ds. Richard Offringa Organist: Hans Mook Lectoren:

Nadere informatie