19-28 juli Ja aloha! bewonersbrochure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "19-28 juli Ja aloha! bewonersbrochure"

Transcriptie

1 19-28 juli 2019 Ja aloha! bewonersbrochure

2 Beste Gentenaar, Ja aloha! t Zijn weer bijna Gentse Feesten, de 176ste editie in de geschiedenis. Van 19 tot 28 juli staat onze binnenstad opnieuw op zijn kop. Maar we kunnen u meteen geruststellen: ook het nieuwe stadsbestuur wil absoluut dat het ook voor ú als centrumbewoner fijne Feesten zijn, zonder zorgen. We hebben daarom in ons nieuwe bestuursakkoord een aantal extra acties opgenomen om op korte termijn de leefbaarheid nog te verhogen. We blijven aandacht hebben voor het tegengaan van wildplassen. Met de feestkernorganisatoren maken we duidelijke afspraken over geluid en afvalbeheer, als voorwaarden voor de vergunning voor de inname van hun plein. Die hebben immers hun nut al bewezen. In deze brochure vindt u natuurlijk ook opnieuw een handig overzicht van alle verkeerswijzigingen tijdens de Feesten. Tot slot: onze medewerkers van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren en van de Dienst Beleidsparticipatie staan zoals gewoonlijk tot uw dienst voor, tijdens en na de Gentse Feesten, voor bijkomende informatie en antwoorden op al uw vragen. Maar dé boodschap blijft natuurlijk: kom vooral zelf mee genieten van alles wat ons culturele volksfeest te bieden heeft! De bestaande maatregelen blijven uiteraard behouden: de sluitingsuren van de pleinen, het permanent monitoren van het geluidsniveau, het gebruik van herbruikbare bekers,... We wensen u alvast weer goeie Gensche Fieste. Mieke Hullebroeck Algemeen directeur Tine Heyse Schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid Annelies Storms Schepen van Feesten en Evenementen, Facility Management Mathias De Clercq Burgemeester

3 GLASVERBOD GELUIDSNIVEAUS EN EINDUREN Tijdens de Gentse Feesten 2019 geldt er opnieuw een glasverbod in de Feestenzone. Dat betekent dat niemand drinkglazen of geopende glazen flessen bij zich mag hebben. Enkel terrassen van cafés en feestkernen met bediening aan tafel krijgen een uitzondering. Het reglement zorgt er vooral voor dat de politie eenvoudiger kan optreden bij inbreuken. Overtreders riskeren een GAS-boete. Boodschappen doen en met een gesloten fles wijn of bokaal appelmoes naar huis gaan mag uiteraard wel. Feesten vol leven, maar leefbaar voor de buurt: dat is ons streefdoel. Dat vergt waterdichte afspraken met alle organisatoren over de geluidsnormen en de einduren van hun activiteiten. Zo verminderen we vanaf 1 uur de geluidsniveaus sterk en vanaf 2.30 uur moet in de Feestenzone alle elektronisch versterkte muziek uit. Bij Sint-Jacobs en op de Vlasmarkt kan er wel nog tot respectievelijk 5 en 8 uur verder gefeest worden met muziek, zij het wel met sterk verlaagde geluidsniveaus. De laatste nacht gaan de Feesten nog door tot 8 uur Bij Sint-Jacobs en tot 10 uur op de Vlasmarkt. De Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu en de politie zullen de naleving van de geluidsnormen en de einduren van nabij controleren. Net zoals vorig jaar komt er een systeem van permanente monitoring voor alle feestkernen die tot na 1 uur muziek maken en waar de toegestane geluidssterkte hoger is dan 93 db(a) max slow. In de geluidsvergunningen bouwen we opnieuw een bijkomende norm in voor bassen en ook het geluid van de foor volgen we weer nauw op. Voor activiteiten op binnenkoeren blijven de omgevingsnormen van toepassing. Als de bevoegde diensten overschrijdingen vaststellen, maken ze meteen een proces-verbaal op dat ze voor verder gevolg aan het parket overmaken. SOUNDCHECKS De Dienst Milieu en Klimaat neemt naar jaarlijkse gewoonte een ervaren geluidsexpert onder de arm om de organisatoren te adviseren bij het opstellen van hun geluidsapparatuur. Zo kunnen de organisatoren een goede klank voor de bezoekers garanderen en tegelijk de afstraling van de muziek naar de omliggende woonbuurten binnen de perken houden. De zogenaamde soundchecks die nodig zijn om de geluidsapparatuur af te stellen, mogen plaatsvinden op donderdag 18 juli tussen 14 en 22 uur en op vrijdag 19 juli tussen 10 en 17 uur. Aangezien Boomtown op de Kouter pas start op dinsdag 23 juli, gebeuren de soundchecks daar diezelfde dag tussen 10 en 14 uur. NACHTLAWAAI Om het nachtlawaai rond de Feestenzone in te perken, plaatsen we opnieuw op strategisch gekozen locaties aan de rand van de Feestenzone borden met de boodschap Sssst..., gulder vertrekt neu, wulder zijme zuust vertrokke. We vragen de feestvierders om stil te zijn op weg naar huis en uw nachtrust te respecteren. Een affiche met die boodschap vindt u ook in deze brochure. U kunt deze affiche aan uw raam hangen.

4 PROPERE FEESTEN Ook in deze editie gaan we voluit voor afvalarme Feesten, met een verbod op wegwerpbekers op het openbaar domein in de Gentse Feestenzone en in de feestkernen. Geen enkele feestkernorganisator zal dus nog dranken schenken in een wegwerpbeker. Ook op de terrassen van de horeca in de Feestenzone zijn wegwerpbekers niet toegelaten. Binnenin de horecazaak kan het wel nog, en ook de activiteiten op privaat terrein vallen niet onder het bekerverbod. De herbruikbare beker met totem-motief zal opnieuw opduiken in verschillende feestkernen. Klanten betalen 1 euro waarborg en kunnen de beker na gebruik terug inruilen op de Kouter, Graslei/ Korenlei, Vlasmarkt, Sint-Baafsplein, Walter de Buckplein en in de Baudelohof. De andere pleinen hebben een eigen beker of werken met glazen, vaak ook met een waarborg. Die bekers zijn enkel inwisselbaar op het plein zelf. Naast het verbod op de wegwerpbeker wordt ook de verkoop van dranken in blik of plastic flesjes in de feestkernen geminimaliseerd. Maar ook de eetstanden moeten inspanningen leveren om de afvalberg te verkleinen en het gebruik van plastic vermijden. Zij mogen enkel fingerfood aanbieden in een servet, papieren of kartonnen verpakking. Als er toch een vorkje nodig is, dan eentje in hout of bamboe. Met deze afvalpreventiemaatregelen verloopt de opkuis door IVAGO een stuk vlotter dan voorheen. U leest het: de organisatoren, de eetkramen, de Stad Gent en IVAGO zijn er opnieuw klaar voor. We verwachten dat ook de feestvierders meegaan in dit duurzame verhaal en hun steentje bijdragen om het openbaar domein proper te houden. Voor het afval dat er toch nog is, voorzien we uiteraard nog steeds voldoende vuilnisbakken en bieden we de mogelijkheid om te sorteren. IVAGO Elke ochtend nemen ruim 60 IVAGO-medewerkers de Feestenzone in, als een efficiënte troepenmacht. Gewapend met veegmachines, een spuitwagen, ophaalwagens, veegmobielen, bladblazers, schoppen en borstels maken zij de Feestenzone in enkele uren weer schoon. De dienstverlening van IVAGO loopt tijdens de Gentse Feesten gewoon verder. Raadpleeg de ophaalkalender voor de inzameldata. Opgelet: binnen de Feestenzone start de inzameling van huisvuil niet om 7 uur maar om 6 uur s morgens. De recyclageparken zijn open, behalve op zondag.

5 PUBLIEK SANITAIR De Stad Gent investeert opnieuw fors in gratis sanitair op de Gentse Feesten met onder andere 70 plaszuilen en toiletwagens op 16 locaties verspreid over de Gentse Feestenzone. Alle toiletten zijn niet alleen gratis, maar ook genderneutraal. Iedereen is dus welkom op elk openbaar toilet. Voor mensen met een beperking zijn er meerdere toegankelijke sanitaire containers in de Feestenzone, onder andere aan het Belfort. Tijdens de Gentse Feesten kan iedereen ook terecht in de gratis toiletten onder de Lakenhalle (van 9 tot 4 uur op weekdagen), in het Vleeshuis (van 9 tot 4 uur), onder de Sint-Michielshelling (van 9 tot 4 uur) en onder de Stadshal (van 9 tot 4 uur). De laatste twee zijn ook rolstoeltoegankelijk. De gratis toiletten van alle ondergrondse parkings in en rond de Feestenzone (parking Sint-Michiels, Ramen, Kouter, Vrijdagmarkt, Reep en Sint-Pietersplein) zijn de klok rond beschikbaar. Farys doet ook dit jaar tal van inspanningen om geurhinder en verstoppingen van het rioleringsstelsel te voorkomen of snel te verhelpen. WILDPLASSEN Voor wildplassers trekken we de rits hermetisch dicht. Omdat er voldoende gratis sanitair is voorzien en elke wildplas er één te veel is, bedraagt een boete voor wildplassen 120 euro per overtreding. Vorig jaar werden er tijdens de Gentse Feesten 652 GAS-boetes uitgeschreven voor wildplassen. Horecazaken die een terras plaatsen, moeten hun sanitair openstellen voor hun klanten. De affichecampagne tegen wildplassen zal net als vorig jaar op strategisch gekozen plaatsen (zogenaamde wetspots ) in het straatbeeld te zien zijn. U kunt deze affiche, die u ook in deze brochure vindt, aan uw venster bevestigen. Voor bewoners is de komst van een urinoir in de buurt van de woning niet altijd aangenaam. We plaatsen deze urinoirs echter nooit lukraak, maar op basis van klachten over en vaststellingen van frequent wildplassen. Daarnaast moeten we rekening houden met de zichtbaarheid in looplijnen van passanten en met de toegang tot een riool. Om de hinder (bijvoorbeeld geurhinder bij warm weer) te beperken, reinigen we de urinoirs dagelijks (buiten de Feestenzone zelfs tweemaal per dag).

6 PARKEREN VOOR BEWONERS BEWONERSVERGUNNINGEN GELDIG IN GROTER GEBIED Tijdens de Gentse Feestenperiode kunt u met uw bewonersvergunning parkeren op parkeerplaatsen. We voegen de bewonerszones 1, 2, 3 en 4 samen tot één grote bewonerszone 0. De bewoners van deze 4 zones kunnen al vóór de start van de Gentse Feesten parkeren in die zone 0. Ze gaat van start op donderdag 12 juli 2019 en blijft geldig tot en met dinsdag 30 juli BEWONERSVERGUNNING Het Mobiliteitsbedrijf is gesloten tijdens de Gentse Feesten. Nieuwe aanvragen of aanpassingen van bewonersvergunningen via het e-loket waarvoor een validatie is vereist, worden ten vroegste behandeld vanaf maandag 29 juli Intussen dient u te voldoen aan het geldend parkeerregime, tot uw bewonersvergunning geactiveerd wordt of wordt aangepast. Rijdt u tijdens de Gentse Feesten met een vervangwagen? U kunt de vervangwagen, ten laatste de eerste werkdag volgend op de ingebruikname, aanmelden met de identiteitskaartlezer via het e-loket parkeervergunningen.stad.gent Hebt u geen identiteitskaartlezer? Stuur dan een mail naar mobiliteit.parkeervergunningen@stad.gent met een kopie of scan van de identiteitskaart (voor- en achterkant). PARKEERPLAATSEN VOORBEHOUDEN VOOR BEWONERS Rond de Feestenzone wordt er een grote zone geïnstalleerd die voorbehouden is voor bewoners. Let op de signalisatie om te weten waar de zone begint en eindigt. Zonale parkeerborden met de vermelding Zone P max 3.5T bewoners duiden de grenzen van de zone aan. De uitgebreide voorbehouden bewonerszone gaat van start op vrijdag 19 juli 2019 en blijft geldig tot en met zondag 28 juli De parkeerwachters gaan de voorbehouden bewonerszone extra controleren. Het overzichtsplan met de voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners kunt u raadplegen op de website (klik door naar bereikbaarheid, bewoners, handelaars en leveranciers ). De parkeercontrole verloopt volledig digitaal, op basis van de nummerplaat. U hoeft dus geen vergunning achter uw voorruit te leggen. De parkeerautomaten in deze uitgebreide voorbehouden bewonerszone werken niet tijdens de Feesten. Alleen bewoners mogen er parkeren, dus niemand moet daar aan een automaat betalen. Alleen bewonersvergunningen van de zones 1, 2, 3 en 4 zijn geldig. Op alle automaten in de uitgebreide voorbehouden bewonerszone hangt een infopaneel. Het is altijd mogelijk dat we voorbehouden bewonersplaatsen (tijdelijk) moeten afschaffen om veiligheidsredenen en voor sommige evenementen zoals een stoet, een markt of voor het vuurwerk. Dit duiden we aan met parkeerverbodsborden. Opgelet: met de gratis bezoekerstickets of met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag u niet parkeren op parkeerplaatsen voor bewoners. FOUTPARKEREN De parkeerwachters controleren de klok rond of de bewonersplaatsen enkel gebruikt worden door bewoners. Wie parkeert op een bewonersplaats zonder geldige vergunning, riskeert een boete (retributie) van 80 euro (3 uur geldig na 3 uur kan telkens een nieuwe boete uitgeschreven worden). De politie gaat dit jaar nog strenger toezien op hinderlijk en gevaarlijk parkeren en op onrechtmatig parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Wagens die de hulpdiensten hinderen of de vrije doorgang belemmeren, worden getakeld. OPGELET: OPENINGSUREN MOBILITEITSBEDRIJF Tijdens de Gentse Feesten zijn de loketten van het Mobiliteitsbedrijf gesloten. In de week voor de Gentse Feesten zijn de loketten open van 9 tot uur op maandag 15 juli, dinsdag 16 juli en vrijdag 19 juli Woensdag van 9 tot uur en van 14 tot 16 uur Gesloten op donderdag 18 juli Vanaf maandag 29 juli weer open. Vraag tijdig uw parkeervergunning of uw vergunning autovrij gebied aan.

7 19-28 juli 2019 Sssst..., gulder vertrekt neu, wulder zijme zuust vertrokke. BOETE w ldplassen = 40 x pak friet 120 Dat kan tellen... Spendeer je geld aan wijzere dingen

8 DOORRIJVERBOD Wanneer mag u wél door de Feestenzone rijden met een gemotoriseerd voertuig? vrijdag 19 juli 2019 tot 17 uur van zaterdag 20 tot en met maandag 29 juli 2019, elke dag tussen 6 uur s morgens en 13 uur s middags dinsdag 30 juli 2019 vanaf 6 uur s morgens De Feestenzone is dus voor bewoners, taxi s, leveranciers en Feestenmedewerkers met gemotoriseerde voertuigen enkel toegankelijk tussen 6 uur en 13 uur. Tegen 13 uur moet u wel de Feestenzone verlaten hebben. Voor meer informatie: stad.gent/reglement/politieverordening-gentse-feesten-2019 De Wandelbus rijdt niet tijdens de Gentse Feesten. BEWONERSPAS Bewoners van de Graslei, de Korenlei en het Sint-Baafsplein kunnen een bewonerspasje krijgen dat hen te voet de doorgang verzekert als het plein wordt afgesloten. Het pasje is verkrijgbaar in de infotent van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren op de Botermarkt op vertoon van de identiteitskaart. TAXI S We voorzien clusters van taxistandplaatsen op het Sint-Michielsplein (niet op zondagochtend tussen 6 en 14 uur), aan de Reep (aan de Vlerick Business School), op het Woodrow Wilsonplein, aan de Ottogracht en in de Keizer Karelstraat. MET DE FIETS We voorzien extra fietsstallingen in de hele Feestenzone. Deze fietsrekken en de 2 bewaakte fietsenparkings (Sint-Michielshelling en Baudelokaai) zijn veilige en geschikte stalplaatsen. Wie toch voor een andere plek kiest en zijn fiets aan een of andere afsluiting vastklikt, kijkt best goed uit. Sommige afsluitingen moeten verplaatsbaar blijven om in nood de hulpdiensten door te laten. Fietsen die de hulpdiensten hinderen of de vrije doorgang belemmeren, worden verwijderd. Nog een gouden tip voor de talrijke fietsers: op drukke momenten door de mensenmassa in de Gentse Feestenzone fietsen, is niet zo verstandig en zelfs onveilig. De politie zal hier ook tegen optreden. Dus, rij even om of stal uw fiets correct en ga verder te voet.

9 VOOR UW FAMILIE EN VRIENDEN U woont in het autovrij gebied of u hebt er een garage? Laat vooral weten aan uw bezoekers tot wanneer zij u kunnen bereiken. Zeker als u een parkeerplaats beheert, is het noodzakelijk om gebruikers erop te wijzen dat wegrijden maar kan tussen 6 en 13 uur. Voor uw bezoekers zijn de fiets en het openbaar vervoer de beste transportmiddelen. Wie toch met de wagen naar Gent komt, kan gebruik maken van de gratis park-and-rides (P+R). Op heel wat P+R-parkings zijn er Trapido-deelfietsen beschikbaar. PARK-AND-RIDES: Expo-The Loop (2.500 plaatsen) Gentbrugge Arsenaal (200 plaatsen) Bourgoyen Mariakerke (250 plaatsen) Zuiderlaan (230 plaatsen) Weba/Decathlon (200 plaatsen, met gratis shuttle) De shuttle rijdt elke dag van de Gentse Feesten van 7 uur s morgens tot 4 uur s nachts. Voor info over de shuttle: Neptunus (148 plaatsen in Wondelgem) Oostakker (200 plaatsen aan de Oude Bareel) Hekers Zwijnaarde (68 plaatsen) Muide (50 plaatsen in de Pauwstraat) Wondelgem (46 plaatsen in de Liefkensstraat 39-45) Maaltebruggepark (40 plaatsen) Mariakerke Post (gratis 25 plaatsen) of aan de Galveston (250 betalende plaatsen) Park-and-ride kunt u ook toepassen in de betalende parking van het station Gent-Sint-Pieters.

10 CIRCULATIEWIJZIGINGEN TIJDENS DE GENTSE FEESTEN Belangrijk: om veiligheidsredenen kan de circulatie altijd aangepast worden. Dat wordt dan aangegeven met duidelijke signalisatie. De Poel wordt ingericht voor De Lijn op vrijdag 12 juli 2019 vanaf 8 uur. De Lange Steenstraat en Geldmunt worden tijdens de Gentse Feesten tweerichtingsstraten. Voor een laatste stand van zaken over mobiliteit kunt u terecht op ( klik door naar praktisch bewoners handelaars - leveranciers ) D DER ZON JK GE SELI UITPLAAT KEER VER D DER ZON JK GE SELI UITPLAAT KEER VER De rijrichting in de Nieuwbrugkaai wordt omgedraaid van Joremaaie tot en met de Zilverenberg vanaf vrijdag 19 juli 2019 om 12 uur. Het doorrijden zal niet meer mogelijk zijn van de KongostraatBaudelokaai Baudelostraat vanaf vrijdag 19 juli 2019 vanaf 12 uur. Omgeving François Laurentplein Omgeving Keizer Karelstraat Het François Laurentplein wordt volledig ingenomen tijdens de Gentse Feesten. Er is daar geen doorgaand verkeer mogelijk naar de Brabantdam. Geen doorgaand verkeer tussen de Ferdinand Lousbergskaai en de Keizer Karelstraat. De Gebroeders van Eyckstraat en Kozijntjesstraat worden afgesloten ter hoogte van de Pieter de Keyserestraat. Vanaf donderdag 18 juli 2019 na 9 uur. De rijrichting in de Henegouwenstraat wordt omgedraaid van het François Laurentplein tot de Gouvernementstraat. Het gedeelte tussen de Gouvernementstraat en de Lange Kruisstraat wordt een tweerichtingsstraat. Het Julius de Vigneplein en de Koepoortkaai zijn bereikbaar via de Ferdinand Lousbergskaai. De regio Apostelhuizen is bereikbaar via de Keizer Karelstraat. De Gouvernementstraat wordt omgedraaid van de Henegouwenstraat tot de Brabantdam. Zo blijft de Brabantdam bereikbaar vanuit de Vlaanderenstraat. De brug tussen de Ferdinand Lousbergskaai en de Koepoortkaai wordt tweerichtingsverkeer De Keizer Karelstraat en de Ferdinand Lousbergskaai zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De Lange Kruisstraat en de Gouvernementstraat worden afgesloten ter hoogte van de Limburgstraat en worden een tweerichtingsstraat (in de Lange Kruisstraat tot en met de garage van het hotel). De Gebroeders van Eyckstraat wordt tijdens de Gentse Feesten een tweerichtingsstraat. De Vlaanderenstraat wordt tijdens de Gentse Feesten een tweerichtingsstraat (deel tussen de Brabantdam en Reep). De Kapucijnenham en de Frans Ackermanstraat worden omgedraaid van rijrichting. De Oudescheldestraat wordt tijdens de Gentse Feesten een tweerichtingsstraat.

11 FEESTEN ZONDER BEPERKING Mensen met een beperking kunnen rekenen op gratis assistentie om de Gentse Feesten te ontdekken, elke dag van 14 tot 23 uur (5 dagen vooraf aan te vragen via of via in onderling overleg kan er van de uren afgeweken worden). Er is extra aangepast sanitair voorzien (zie stadsplan in de Gentse Feestengids en op Tijdens de Gentse Feesten worden er 65 extra voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap ingericht. Je vindt de parkeerplaatsen in de Henegouwenstraat (tussen het François Laurentplein en de Gouvernementstraat), de Steendam, de Poel (ter hoogte van de Drabstraat), het Sluizeken, de Kongostraat en in de Minnemeers. Rolstoelvervoer kunt u tot telkens 2 dagen vooraf aanvragen tussen 8 en 13 uur. Dat kan telefonisch op het nummer of via mail naar mmc@mobar.eu. Opgelet: met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag u niet parkeren op de voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners, tenzij u er woont (en over een bewonersvergunning beschikt). Vragen of opmerkingen? Mail naar toegankelijkheid@stad.gent (Dienst Welzijn en Gelijke Kansen)

12 WAAR KUNT U TERECHT MET VRAGEN, MELDINGEN, SUGGESTIES EN KLACHTEN? Voor wegwijsinfo, meldingen en suggesties over de stadsdiensten en het stadsbestuur, maar ook voor info specifiek over de programmatie en de organisatie van de Gentse Feesten kunt u terecht bij Gentinfo op het telefoonnummer , via mail naar gentinfo@stad.gent en via chat op (zie onderaan op elke webpagina). Gentinfo, het servicecenter van het Gentse stadsbestuur, is tijdens de Gentse Feesten elke dag bereikbaar van 8 tot 19 uur, ook op zondag en op 21 juli. Natuurlijk vindt u alle (en de meest actuele) info over de Gentse Feesten ook op de officiële website: OOK TIJDENS DE GENTSE FEESTEN KUNT U TERECHT OP DE BESTAANDE NOODNUMMERS: Dringende noodzakelijke politiehulp: 101 Brandweer en ziekenwagen: 112 ALGEMENE POLITIE-INFORMATIE, GERELATEERD AAN DE GENTSE FEESTEN: Commandopost GF (24/24) Keizer Karelstraat 1, Portus Ganda ALGEMENE POLITIE-INFORMATIE, NIET GERELATEERD AAN DE GENTSE FEESTEN: Algemeen Politiecentrum Gent (24/24) Antonius Triestlaan ALGEMENE POLITIE-INFORMATIE, WIJKGERELATEERD VOOR GENT-CENTRUM: Commissariaat Gent-Centrum (van 8 tot 20 uur) Belfortstraat Algemene informatie brandweer: Omdat uw mening telt en we uw suggesties graag horen, krijgt u als bewoner vanaf vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli dagelijks de kans om in dialoog te gaan met wijkregisseur Joris van Eeckhoven en indien mogelijk met schepen Annelies Storms. Neem hiervoor op de desbetreffende dag vóór 11 uur contact op met de wijkregisseur via een mail naar joris.vaneeckhoven@stad.gent. Hij zal u snel contacteren en nog dezelfde dag een afspraak vastleggen. Tot slot: heeft u opmerkingen op deze bewonersbrochure of hebt u suggesties hoe we deze informatie nog beter kunnen aanbieden, dan horen we dat graag via joris.vaneeckhoven@stad.gent

13 19-28 juli 2019 Vrie welgekomen, en uuk veur ulder een goeje Gensche Fieste! V.u.: Mieke Hullebroeck, algemeen directeur - stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent _00833

Richtlijnen voor bewoners en handelaars

Richtlijnen voor bewoners en handelaars Richtlijnen voor bewoners en handelaars Parkeren voor bewoners Net zoals de voorbije jaren breiden we de bewonerszones rond de Feestenzone gevoelig uit. Tijdens de Gentse Feestenperiode kunt u met uw bewonersvergunning

Nadere informatie

Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers

Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers Info over: Verkeersmaatregelen Parkeren Laden en lossen Circulatiewijzigingen Voor uw bezoekers VERKEERSMAATREGELEN Van woensdag 31 januari tot

Nadere informatie

Beste Gentenaar, Christophe Peeters, schepen van Financiën, Feesten, Middenstand & Innovatie

Beste Gentenaar, Christophe Peeters, schepen van Financiën, Feesten, Middenstand & Innovatie BEWONERSBROCHURE Beste Gentenaar, t Es weere Gensche Fieste! Al voor de 173ste keer viert Gent zijn uniek cultureel volksfeest in de binnenstad. Van 15 tot en met 24 juli zullen honderdduizenden Gentenaars

Nadere informatie

BEWONERS BROCHURE GENT SE FEES TEN STE CULTUREEL VOLKSFEEST JULI 2017

BEWONERS BROCHURE GENT SE FEES TEN STE CULTUREEL VOLKSFEEST JULI 2017 F 14-23 JULI 2017 W CHU 174 CULUL VLF este entenaar, t s weere ensche Fieste! l voor de 174ste keer viert ent zijn uniek cultureel volksfeest in de binnenstad Van 14 tot en met 23 juli zullen honderdduizenden

Nadere informatie

Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten

Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten Het Baudelohof wordt gedurende de Gentse Feesten het Park van de Duurzaamheid. Trefpunt vzw serveert in het park drank in herbruikbare

Nadere informatie

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone

Nadere informatie

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er?

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Trefdag VVSG op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er?

OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er? OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar OdeGand op een optimale manier te organiseren. We

Nadere informatie

Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er?

Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er? Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Barrio Cantina op een optimale manier te organiseren. We zetten

Nadere informatie

Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er?

Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er? Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Stadsloop Gent op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij?

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er?

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij?

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone vlot

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er?

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? De Stad Gent, De Lijn en de organisatie van de Marathon Gent doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Marathon Gent zo optimaal mogelijk te

Nadere informatie

Marathon Gent zaterdag 28 oktober 2017: hoe geraakt u er?

Marathon Gent zaterdag 28 oktober 2017: hoe geraakt u er? Marathon Gent zaterdag 28 oktober 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Marathon Gent zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle mogelijke vervoerswijzen

Nadere informatie

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018

Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018 Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018 Cijfers en weetjes dinsdag 17 juli 2018 Op de vijfde dag van de Gentse Feesten bezochten 110.000 mensen de Gentse Feesten, exact hetzelfde cijfer als

Nadere informatie

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE Parkeren in uw buurt krijgt voorrang De Stad Gent vindt dat parkeerplaatsen in woonstraten

Nadere informatie

GENTSE FEESTEN bekers. Jasmin Lauwaert Stad Gent

GENTSE FEESTEN bekers. Jasmin Lauwaert Stad Gent GENTSE FEESTEN bekers Jasmin Lauwaert Stad Gent Jasmin.lauwaert@stad.gent Gentse Feesten 2018 Uniek Gentse Feesten door verbod wegwerpbekers Verbod zowel voor horeca feestenzone als pleinen Alternatieven:

Nadere informatie

Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli

Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli Cijfers en weetjes Dinsdag 19 juli bezochten 110.000 personen de Gentse Feesten (in 2015: 150.000 maar was dus 21 juli op dinsdag). Na 5 dagen staat

Nadere informatie

Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer

Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer Het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer voor de stad gent en het ocmw gent INHOUD Inleiding... 3 Wat is de visie achter het bedrijfsvervoerplan woon-werkverkeer... 4 Alle mogelijkheden op een rij... 6

Nadere informatie

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE 2 Parkeren in uw buurt krijgt voorrang FILIP WATTEEUW Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Nadere informatie

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij?

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? Parcours: 4 infopunten Stadshal Sint-Jorisbrug Woodrow Wilsonplein Sint-Pietersplein Wanneer: donderdag 29 januari t.e.m zondag 1 februari 2015 van 18 tot 24u. Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? We

Nadere informatie

Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink

Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink 21 december 2018, 13:00 (CET) Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink De Stad Gent sluit 2018 af en zet 2019 in met een knal en een drink. Op maandag 31 december 2018

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie

Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie Cijfers en weetjes dinsdag 18 juli 2017 Op de vijfde dag van de Gentse Feesten bezochten 110.000 mensen de Gentse Feesten,

Nadere informatie

Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli. Cijfers en weetjes

Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli. Cijfers en weetjes Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli Cijfers en weetjes De 173ste editie van de Gentse Feesten ontving 1.215.000 feestvierders (in 2015: 1.380.000). Dat is 12% minder, maar gezien alle omstandigheden

Nadere informatie

Bereikbaarheid voor bezoekers

Bereikbaarheid voor bezoekers Bereikbaarheid voor bezoekers Info over: Verkeersmaatregelen Met de fiets Met de motor Met het openbaar vervoer (tram, bus, trein) Met de auto (P+R, parkeergarages) Met de taxi Mensen met een beperking

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie

Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie Cijfers en weetjes zondag 23 juli 2017 Op de tiende en laatste dag van de Gentse Feesten bezochten 120.000 mensen de Gentse Feesten.

Nadere informatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie Bedrijfsvoering Dienst Communicatie PERSBERICHT Klik hier als u een datum wilt invoeren. 16/0000 Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot en met zondag 24 juli 2016, wijkt de dienstregeling van heel wat stadsdiensten af van de normale

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Datum ontvangst: (vak voorbehouden voor de dienst) Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Hoe bezorgt u dit formulier? Deze aanvraag dient u te sturen naar: Dienst Evenementen,

Nadere informatie

Minder oude wagens, meer ademruimte. Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel

Minder oude wagens, meer ademruimte. Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel Minder oude wagens, meer ademruimte Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari 2020 Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel WONDELGEM N9 MARIAKERKE N9 N424 0 N430 0 0 N70 N466 N430 466 N44 RONGEN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07398 Onderwerp: Aanvullend reglement betreffende de afbakening van autovrije gebieden met

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij?

De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij? De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten zullen plaatsvinden in de kern van de stad, namelijk de Gentse Feestenzone. Het

Nadere informatie

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Sint-Barbaracollege DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Gent - 2017 Onze school in een verkeersvrije straat Met een aantal veranderingen in de verkeerssituatie wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode 2016-2017 De meeste stadsdiensten zijn gesloten van zaterdag 24 december 2016 tot en met maandag 2 januari 2017. Tijdens de eindejaarsperiode 2016-2017 geldt

Nadere informatie

Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli Hoe geraakt u er? Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli 2019. Hoe geraakt u er? Elke dag zakken ruim 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om uw

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad 28 juni 2017, 22

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad van 28 juni 2017

Nadere informatie

Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido

Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido Gent heeft zijn eigen deelfietsensysteem: Trapido Vanaf 5 september 2017 staan er Trapido-deelfietsen op de belangrijkste park-andrides aan de rand van de stad. Deze geven automobilisten de kans om slim

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 (treedt in werking op 1 november 2016) Bekendgemaakt

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site

Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Openbaar onderzoek RUP 152 Portus-site Om de Portus-site, het gebied rond het vroegere Belgacomgebouw in de Keizer Karelstraat, te kunnen herontwikkelen, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten vindt plaats in de kern van de stad, namelijk

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad 28 juni 2017, 22

Nadere informatie

Stratenlijst St-Baafs

Stratenlijst St-Baafs Stratenlijst Straat GE_ST Parochie Onpaarhuisnr Paarhuisnr Abeelstraat GE 1 - einde (St-Anna) Ackermanstraat, Frans GE Apostelhuizen GE 1-91 2-26 Baafsplein, Sint- GE Baafssteeg, Sint- GE Baafsstraat,

Nadere informatie

Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019

Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019 13 januari 2019, 12:00 (CET) 13.000 Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019 Op zondag 13 januari 2019 organiseerde de Stad Gent van 11 tot 13 uur de traditionele nieuwjaarsdrink

Nadere informatie

PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010

PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010 PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010 Onvoldoende GRATIS Toiletten + Strengere BOETES voor Wildplassen = Vrouwen LEREN Plastuiten Wie had het ooit mogen dromen? Na zes jaar actie voeren

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN. #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN. #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN VOLG DIT HANDIG STAPPENPLAN #eenvoudig, #minderpapier #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?... 3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?... 3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

Bijna honderd plaspunten in Gent

Bijna honderd plaspunten in Gent Bijna honderd in Gent Verantwoordelijke uitgever Geert Versnick, Stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent Beste, Kan een beleid rond openbaar sanitair taboedoorbrekend zijn? De jury van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten vindt plaats in de kern van de stad, namelijk

Nadere informatie

Het Circulatieplan Gent. Wat verandert er voor taxi s?

Het Circulatieplan Gent. Wat verandert er voor taxi s? Het Circulatieplan Gent Wat verandert er voor taxi s? Binnenstad - basisidee 6 sectoren + 5 autovrije gebieden Ontsluiting van de sectoren via de R40 Geen wisselwerking tussen de sectoren! Bedoeling: doorgaand

Nadere informatie

Buurtfietsenstallingen, wat willen gebruikers? Fietsparkeercongres Kortrijk, 5 dec 2017 Ilse Vleugels en Elke Franchois

Buurtfietsenstallingen, wat willen gebruikers? Fietsparkeercongres Kortrijk, 5 dec 2017 Ilse Vleugels en Elke Franchois Buurtfietsenstallingen, wat willen gebruikers? Fietsparkeercongres Kortrijk, 5 dec 2017 Ilse Vleugels en Elke Franchois Een buurtfietsenstalling is een overdekte en afgesloten stalling waar je één (of

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2017

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2017 Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2017 De meeste stadsdiensten zijn gesloten op woensdag 1 (Allerheiligen), donderdag 2 (Allerzielen), vrijdag 3 (Brugdag), zaterdag

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2018

Afspraken Sinksenfoor 2018 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 19 mei tot en met 24 juni 2018 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag* Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 02.00 uur *pinksterzondag

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

Circulatieplan binnenstad Gent. Infovergadering sector groen - 7 september 2016

Circulatieplan binnenstad Gent. Infovergadering sector groen - 7 september 2016 Circulatieplan binnenstad Gent Infovergadering sector groen - 7 september 2016 Inleiding Welkom Schepen Watteeuw Informatievergadering: Aanleiding Doel Beschikbaarheid informatie (website) Verloop van

Nadere informatie

bezoekadres postadres openingsuren Botermarkt Gent

bezoekadres postadres openingsuren Botermarkt Gent Aanvraag voor inname van het openbaar domein voor de organisatie van evenementen, feesten, markten en foren Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren bezoekadres postadres openingsuren Wiedauwkaai

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?...3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?...3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016 Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016 De meeste stadsdiensten zijn gesloten op maandag 31 oktober, dinsdag 1 november (Allerheiligen), woensdag 2 (Allerzielen)

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000 Gent maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Jaarverslag Ombudsvrouw 2017

Jaarverslag Ombudsvrouw 2017 Jaarverslag Ombudsvrouw 2017 Mobiliteit bleef ook in 2017 een aandachtspunt in het verslag van de Ombudsvrouw, maar in tegenstelling tot wat algemeen verwacht zou worden, gaan de klachten zelden over het

Nadere informatie

Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding

Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding Zoals elk jaar doet Stad Gent inspanningen om de Gentse Feesten toegankelijk te maken

Nadere informatie

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte

VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN. Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte VRAAG UW OMGEVINGSVERGUNNING DIGITAAL AAN Volg dit handig stappenplan #eenvoudig, #minderpapier, #altijdopdehoogte INHOUD WAT IS EEN OMGEVINGSVERGUNNING?...3 WAAROM DIGITAAL AANVRAGEN?...3 WELKE STAPPEN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14984 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gent Autovrij zondag 17 september

Gent Autovrij zondag 17 september Gent Autovrij zondag 17 september Op zondag 17 september 2017 organiseert de Stad Gent naar jaarlijkse traditie z n autovrije dag, met dit keer een verkeersvrije fly-over (B401) als blikvanger. In samenwerking

Nadere informatie

Artikel 2: Retributieplichtige De retributie geldt per geparkeerd voertuig en is verschuldigd door de houder van de nummerplaat.

Artikel 2: Retributieplichtige De retributie geldt per geparkeerd voertuig en is verschuldigd door de houder van de nummerplaat. Retributiereglement met betrekking tot het parkeren op de openbare weg Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Toepassingsgebied Met ingang van 1 januari 2016 en voor een termijn eindigend op 31 december

Nadere informatie

De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?:

De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?: De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?: GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten zullen plaatsvinden in de kern van de stad, namelijk de

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2017

Afspraken Sinksenfoor 2017 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 3 juni tot en met 9 juli 2017 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 01.00 uur Speciale

Nadere informatie

MELDFORMULIER EVENEMENT

MELDFORMULIER EVENEMENT Naam evenement Korte omschrijving Locatie specificering straat/plein: openbaar domein (*) privaat domein indoor/outdoor te voorziene ruimte Tijdsvenster evenement Aanvangsdatum: Organisatie/Firma Organisator

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_05683 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00310 Onderwerp: Aanvraag van Stad Gent (Mobiliteitsbedrijf) om bewakingscamera's te plaatsen en te gebruiken

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart

Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart Reglement met betrekking tot de gemeentelijke parkeerkaart Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 november 2011 Gewijzigd in de gemeenteraad van 17 december 2012, 27 mei 2015 en 15 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal

Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning. Aanvraag aanbrengen versieringen - supportersmateriaal Handelszaak of HoReCa ZONDER terrasvergunning Handelszaken - NIET HoReCa - OF HoReCa-zaken ZONDER permanente terrasvergunning, kunnen via deze weg alleen een toestemming verkrijgen tot het aanbrengen versieringen

Nadere informatie

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem 19 oktober 2015 Verslag Een 20 tal handelaars en horeca uitbaters uit de wijk Watersportbaan-Ekkergem gingen het gesprek aan met schepen Christophe Peeters over

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_02987 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Keizer Leopoldstraat - nieuwe

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE SPECULOOSACTIVITEITEN VAN 13 TOT 20 SEPTEMBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit

Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Week van de Mobiliteit in het teken van duurzame mobiliteit Onder het motto 'Gent Autovrij' werden de Gentse binnenstad en het B401-viaduct op zondag 16 september 2018 afgezet voor gemotoriseerd verkeer.

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017 Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep september 2017 Opsturen Persoonlijk afgeven Meer info t.a.v. Dienst Ontmoeten en Verbinden Botermarkt 1 9000 Gent Keizer Karelstraat 1. 9000 Gent Belangrijke informatie

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART

GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART GEMEENTELIJK REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART Artikel 1 Er kunnen volgende soorten gemeentelijke parkeerkaarten uitgereikt worden: 1) Bewonerskaart 2) Autodelen 3) Particulier

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP 2011-01-31 INHOUDSOPAVE 1. Wat? 2. Waarvoor dient ze? 3. Heb ik recht op de parkeerkaart? 4. Hoe kan ik de parkeerkaart aanvragen? 5. Hoe en wanneer krijg ik

Nadere informatie

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via

U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via Vragenlijst beoordeling van een luwteplek in Gent Stad Gent, Dienst Milieu en Klimaat 2017 U kunt uw antwoorden op deze vragen t.e.m. zondag 29 oktober 2017 aan ons bezorgen via http://www.stad.gent/luwteplekken.

Nadere informatie

CARNAVAL AALST 2018 IN CIJFERS

CARNAVAL AALST 2018 IN CIJFERS CARNAVAL AALST 2018 IN CIJFERS 1. BRANDWEER Interventies inzake brand (vb. blussen van brandend afval) 2010 18 2011 10 2012 14 2013 5 2014 6 2015 1 2016 2 2017 3 2018 2 Technische interventies (vb. olie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT Vak voorbestemd voor administratie Datum ontvangst aanvraag:.././. Volgnummer evenement: 20.. 1. ALGEMENE INFORMATIE Info over het evenement Type evenement binnen

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017

Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017 Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017 Cijfers en weetjes zaterdag 22 juli 2017 Op de negende dag van de Gentse Feesten bezochten 150.000 mensen de Gentse Feesten. Dat is 20.000 feestvierders

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET STRAATPARKEREN

IVA MOBILITEITSBEDRIJF - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET STRAATPARKEREN gh IVA MOBILITEITSBEDRIJF - RETRIBUTIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET STRAATPARKEREN Omschrijving van de prestatie Artikel 1 De Stad Gent heft een retributie op - het gebruik van parkeerplaatsen waar

Nadere informatie