Beste Gentenaar, Christophe Peeters, schepen van Financiën, Feesten, Middenstand & Innovatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Gentenaar, Christophe Peeters, schepen van Financiën, Feesten, Middenstand & Innovatie"

Transcriptie

1 BEWONERSBROCHURE

2 Beste Gentenaar, t Es weere Gensche Fieste! Al voor de 173ste keer viert Gent zijn uniek cultureel volksfeest in de binnenstad. Van 15 tot en met 24 juli zullen honderdduizenden Gentenaars en bezoekers genieten van een uniek spektakel, een van de grootste stadsfestivals in Europa. We willen ervoor zorgen dat de Gentse Feesten ook voor u, als bewoner van de binnenstad, een echt feest zijn. De voorbije edities hebben we dan ook bewust ingezet op de combinatie van levendige feesten en leefbaarheid voor de bewoners. Een aantal maatregelen die we de voorbije jaren hebben ingevoerd, blijven onverminderd van kracht, zoals de sluitingsuren van de pleinen. Het Sint-Baafsplein heeft er dit jaar trouwens zelf voor gekozen om de optredens te beëindigen om 1 uur. Sinds een tweetal jaar monitoren we permanent het geluidsniveau op vier grote pleinen. Dit jaar breiden we die permanente monitoring uit naar alle feestkernen met (live-)optredens tot 1 uur s nachts of later. In 2015 werden de geluidsnormen trouwens geen enkele keer overschreden. Ook de afvalberg pakken we aan. Vanaf dit jaar zijn er maar liefst acht feestkernen die geen gebruik maken van wegwerpbekers, wat uiteraard zorgt voor vele tonnen minder afval. In 2018 willen we zelfs alle wegwerpbekers bannen van de Gentse Feesten. Hiermee willen we de Gentse Feesten in de markt zetten als het duurzaamste stadsfestival. De openbare toiletten blijven ook dit jaar gratis en we breiden de capaciteit verder uit. De Stad Gent investeert hier jaarlijks meer dan euro in. Er is dus geen enkel excuus meer voor wildplassers en die trakteren we dan ook consequent op een boete van 120 euro. Onze toiletten zijn bovendien genderneutraal, iedereen is dus welkom op elk openbaar toilet. Om alles in goede banen te leiden, zeker wat veiligheid betreft, nemen we voor het eerst ook een overzicht van alle verkeerswijzigingen tijdens de Gentse Feesten op in deze brochure. Voor u als bewoner is het immers belangrijk om te weten hoe u de stad in en uit kunt rijden. Onze medewerkers van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren en van Beleidsparticipatie zijn zoals gewoonlijk voor en tijdens de Gentse Feesten beschikbaar voor verdere informatie, vragen en klachten, mocht er ondanks alle voorzorgen toch iets niet naar wens verlopen. We wensen u alvast een goeie Gensche Fieste! Paul Teerlinck stadssecretaris Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid Christophe Peeters, schepen van Financiën, Feesten, Middenstand & Innovatie Daniël Termont, burgemeester

3 Geluidsniveaus en einduren Feesten vol leven, maar leefbaar voor de buurt: dat is het streefdoel. Dat vergt waterdichte afspraken met alle organisatoren over de geluidsnormen en de einduren van de verschillende activiteiten. Zo worden vanaf 1 uur de geluidsniveaus sterk verminderd en vanaf 2.30 uur moet alle elektronisch versterkte muziek uit in de Feestenzone. Bij Sint-Jacobs en op de Vlasmarkt kan er wel nog tot respectievelijk 5 en 8 uur verder gefeest worden met muziek, zij het wel met sterk verlaagde geluidsniveaus. De laatste nacht kan er gefeest worden tot 8 uur Bij Sint- Jacobs en tot 10 uur op de Vlasmarkt. De Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu en de politie zullen de geluidsnormen en de einduren van nabij controleren. Zo wordt de permanente monitoring uitgebreid naar alle feestkernen met (live-)optredens tot 1 uur s nachts of later. Ook wordt opnieuw een bijkomende geluidsnorm voor bassen ingebouwd in de geluidsvergunningen. Zoals elk jaar controleren we ook het geluid van de foor. Voor activiteiten op binnenkoeren blijven de omgevingsnormen van toepassing. Als de bevoegde diensten overschrijdingen vaststellen, maken ze meteen een proces-verbaal op dat ze voor verder gevolg aan het parket overmaken. Soundchecks De Dienst Milieu en Klimaat neemt opnieuw een ervaren geluidsexpert onder de arm om de organisatoren te adviseren bij het opstellen van hun geluidsapparatuur. Zo kunnen de organisatoren een goede klank voor de bezoekers garanderen en tegelijk de afstraling van de muziek naar de omliggende woonbuurten binnen de perken houden. De zogenaamde soundchecks die nodig zijn om de geluidsapparatuur af te stellen, mogen plaatsvinden op de volgende momenten: op donderdag 14 juli tussen 14 en 22 uur en op vrijdag 15 juli tussen 10 en 17 uur. Aangezien Boomtown op de Kouter pas start op dinsdag 19 juli, gebeuren de soundchecks daar diezelfde dag tussen 10 en 14 uur. Nachtlawaai Om het nachtlawaai rond de Feestenzone in te perken, worden er opnieuw op strategisch gekozen locaties aan de rand van de Feestenzone borden geplaatst met de boodschap Sssst..., gulder vertrekt neu, wulder zijme zuust vertrokke. We vragen de feestvierders om stil te zijn op weg naar huis en uw nachtrust te respecteren. Een affiche met die boodschap vindt u in deze brochure. U kunt deze affiche aan uw raam bevestigen. Glasverbod Tijdens de Gentse Feesten 2016 geldt er opnieuw een glasverbod in de Feestenzone. Dat betekent dat niemand drinkglazen of geopende glazen flessen bij zich mag hebben. Enkel terrassen van bestaande cafés en feestkernen waar aan tafel bediend wordt (Sint-Veerleplein, Beverhoutplein en François Laurentplein), krijgen een uitzondering. Het reglement zal er vooral voor zorgen dat de politie eenvoudiger kan optreden bij inbreuken. Overtreders riskeren een GAS-boete. Boodschappen doen en met een gesloten fles wijn of bokaal appelmoes naar huis gaan mag wel.

4 Propere Feesten De organisatoren doen al heel wat inspanningen om het afval tijdens de Gentse Feesten te beperken en te sorteren. Met de Dienst Milieu en Klimaat en IVAGO worden afspraken gemaakt om het selectief inzamelen van afval op de pleinen mogelijk te maken. PMD wordt apart ingezameld en ook de plastic wegwerpbekertjes kunnen apart gedeponeerd worden in speciale bekerbakken of drankorgels. De organisatoren duiden afvalbeheerders aan die ervoor moeten zorgen dat de afvaleilanden proper blijven en tijdig worden leeggemaakt. Op die manier wordt de bezoeker gestimuleerd om zijn afval correct te verwijderen en niet op de grond te laten vallen. Met subsidies stimuleren we de organisatoren om geen dranken meer te schenken in plastic wegwerpbekertjes of in PET. Dit jaar kan er in acht van de veertien feestkernen afvalarm gefeest worden. Trefpunt investeert dit jaar in herbruikbare bekers voor Baudelohof en vervoegt het lijstje van afvalarme feestkernen: het F. Laurentplein (Luisterplein), het Beverhoutplein (Place Musette), het Sint-Veerleplein, het Coyendanspark (MiraMiro), de Kouter (Boomtown), het Emile Braunplein (Probas) en de Willem de Beersteeg (Bataclan). Dankzij deze organisatoren ligt de Gentse Feestenzone er al een heel stuk properder bij dan een paar jaar geleden. We willen trouwens dat er vanaf 2018 in geen enkele feestkern nog wegwerpbekers gebruikt worden. IVAGO Elke ochtend nemen ruim 60 IVAGO-medewerkers de Feestenzone in, als een efficiënte troepenmacht. Gewapend met veegmachines, een spuitwagen, ophaalwagens, veegmobielen, bladblazers, spades en borstels, maken zij de Feestenzone in enkele uren weer schoon. De gewone dienstverlening van IVAGO loopt tijdens de Gentse Feesten gewoon verder. Raadpleeg de ophaalkalender voor de inzameldata. Opgelet: binnen de Feestenzone start de inzameling van huisvuil niet om 7 uur maar om 6 uur s morgens. De recyclageparken zijn open, behalve op de nationale feestdag op 21 juli.

5 Publiek sanitair De Stad Gent investeert opnieuw fors in gratis sanitair op de Gentse Feesten. Zo komen er dit jaar extra sanitaire voorzieningen bij in de Willem De Beersteeg, op de Kouter en ook aan het Belfort wordt de capaciteit uitgebreid. Concreet zullen er dit jaar twintig toiletpotten meer beschikbaar zijn. Alle toiletten zijn bovendien ook genderneutraal, iedereen is dus welkom op elk openbaar toilet. Daarnaast staan er, net zoals vorig jaar, nog eens 70 plaszuilen (toiletten voor telkens vier mannen), verspreid over de Gentse Feestenzone. De gratis toiletten van alle ondergrondse parkings in en rond de Feestenzone (parking Sint-Michiels, Ramen, Kouter, Vrijdagmarkt, Reep en Sint-Pietersplein) zijn de klok rond beschikbaar. Farys doet ook dit jaar tal van inspanningen om geurhinder en verstoppingen van het rioleringsstelsel te voorkomen en snel te verhelpen. Dit jaar is er voor mensen met een beperking opnieuw een watergespoeld toilet met douche aan de Rode Kruispost ter hoogte van het Belfort. De Rode Kruismedewerkers zorgen voor assistentie indien nodig. Tijdens de Gentse Feesten kan iedereen gratis terecht onder de Lakenhalle (9-4 uur op weekdagen), in de Stadhuissteeg (9-3 uur), in het Vleeshuis (9-4 uur), onder de Sint-Michielshelling (9-4 uur), onder de Stadshal (9-4 uur) en op 22 locaties verspreid over de Gentse Feestenzone (toiletwagens).

6 Wildplassen Voor wildplassers trekken we de rits hermetisch dicht. Omdat er in voldoende gratis sanitair is voorzien en elke wildplas er één te veel is, bedraagt een boete voor wildplassen 120 euro per overtreding. Vorig jaar werden er 817 GAS-boetes uitgeschreven voor wildplassen. Horecazaken die een terras plaatsen, zijn opnieuw verplicht om hun sanitair open te stellen voor hun klanten. De affichecampagne tegen wildplassen zal net als vorig jaar op strategisch gekozen plaatsen (zogenaamde wetspots ) in het straatbeeld te zien zijn. U kunt deze affiche, hier bijgevoegd, ook aan uw venster bevestigen. Voor bewoners is de komst van een urinoir in de buurt van de woning niet altijd aangenaam. Deze urinoirs worden niet lukraak geplaatst, maar op basis van klachten over en vaststellingen van frequent wildplassen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met een goede zichtbaarheid in looplijnen van passanten en met een toegang tot een riool. Om de hinder (bv. geurhinder bij warm weer) te beperken, worden de urinoirs dagelijks gereinigd (buiten de Feestenzone zelfs tweemaal per dag). Parkeren voor bewoners Net zoals de voorbije jaren richten we tijdens de Gentse Feesten een grote zone in met voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners. In totaal zullen er bijna parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor bewoners. In deze afgebakende zone kunnen Gentenaars met een bewonersvergunning voor bewonerszones 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 26 en 27 parkeren. Vanaf maandag 11 juli, dus vóór de start van de Gentse Feesten, worden de parkeerplaatsen in deze zone aangepast en zullen de parkeerwachters deze bewonersplaatsen extra controleren. De controle verloopt volledig digitaal op basis van de nummerplaat. U hoeft dus geen vergunning achter uw voorruit te leggen. Het aangepaste parkeerregime wordt duidelijk gesignaleerd aan de invalswegen van de zone en er wordt in herhalingsborden voorzien binnen deze zone. De parkeerautomaten in de parkeerzone voor bewoners worden afgedekt, zodat bezoekers geen parkeerticket kunnen nemen. Opgelet: bewonersplaatsen kunnen tijdelijk opgeheven worden om veiligheidsredenen of voor bv. een stoet, een markt of vuurwerk. In dat geval zullen er tijdig parkeerverbodsborden geplaatst worden. Tijdens de Gentse Feesten worden aanvragen voor een bewonerskaart niet verwerkt. Hebt u een verlenging van uw vergunning nodig of een vergunning omdat u nog maar net een wagen hebt gekocht? Kom dan in de week vóór de Gentse Feesten langs bij het Mobiliteitsbedrijf of regel uw aanvraag via het e-loket (mobiliteit.stad.gent/ e-loket). De loketten van het Mobiliteitsbedrijf zijn gesloten tijdens de Gentse Feesten. Vraag tijdig uw parkeervergunning/ vergunning voetgangersgebied aan.

7 V.u.: Paul Teerlinck - stadssecretaris - stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent Sssst..., gulder vertrekt neu, wulder zijme zuust vertrokke. V.u.: Paul Teerlinck - stadssecretaris - stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent WILD- PLASSEN BOETE 120

8 Foutparkeren De parkeerwachters controleren de klok rond of de bewonersplaatsen wel vrij blijven voor de bewoners. Wie zijn wagen toch op een bewonersplaats parkeert zonder geldige kaart, riskeert een retributie van 60 euro per 10 uur. Daarnaast zal de politie nog strenger toezicht houden op hinderlijk en gevaarlijk parkeren en op onrechtmatig parkeren op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Wagens die de hulpdiensten of de vrije doorgang hinderen, worden getakeld. Doorrijverbod In de hele Feestenzone geldt vanaf maandag 11 juli om 10 uur tot en met dinsdag 26 juli om 14 uur een doorrijverbod voor elk gemotoriseerd voertuig. Voor bewoners, taxi s en feestenmedewerkers gelden er uitzonderingen. Met de auto kunnen zij zich enkel in de voormiddag verplaatsen. Voor meer informatie (uren, vergunningen, leveranciers, ): stad.gent/reglement/ politieverordening-gentse-feesten-2016 Taxi s Er worden clusters van taxistandplaatsen ingericht op het Sint-Michielsplein (niet op zondagochtend tussen 6 en 14 uur), aan de Reep (t.h.v. de Vlerick Business School), aan het Woodrow Wilsonplein, in de Ottogracht, in de Baudelostraat en in de Keizer Karelstraat. Bewonerspas Bewoners van de Graslei, de Korenlei en het Sint-Baafsplein kunnen in de infotent van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren op de Botermarkt op vertoon van hun identiteitskaart een bewonerspasje krijgen dat hen te voet de doorgang verzekert als het betreffende plein wordt afgesloten. Met de fiets Verspreid over de hele Feestenzone komen er extra fietsenrekken. Deze rekken en de drie bewaakte fietsenparkings zijn beslist de veiligste stalplaatsen. Wie toch voor een andere plek kiest en zijn fiets aan een of andere afsluiting vastklikt, kijkt het best goed uit. Sommige afsluitingen moeten immers verplaatsbaar blijven om in nood de hulpdiensten door te laten. Fietsen die de hulpdiensten of de vrije doorgang hinderen, worden verwijderd.

9 Voor uw familie en vrienden De fiets of het openbaar vervoer zijn de beste alternatieven voor uw bezoekers. Ze kunnen gebruikmaken van de P+R-parkings aan Flanders Expo, in Gentbrugge, Gentbrugge Arsenaal of Oostakker. Daar kunnen ze hun auto gratis parkeren om dan verder te reizen met de tram of de bus. P+R kan ook in de parking van het station Gent-Sint-Pieters. Dankzij een voordeeltarief kunnen bezoekers voor 15 euro een hele dag (minstens 4 uur - maximaal 24 uur) parkeren, in combinatie met een tram- of busticket (max. 4 personen). Meer info: mobiliteit.stad.gent/gentsefeesten

10 otstraat Peperstraat Holstraat Burgstraat Blindeken Hoogstraat Wellingstraat Brandstraat egaaistraat senhof Ramen Stoppelstraat Zilverh Abrahamstraat Oude Houtlei Struifstraat Iepenstraat Poel Ingelandgat Sint-Martensstraat Pekelharing vekaai Gewad Drabstraat Recollettenlei Onderbergen Lievestraat Ajuinlei Lindenlei Graslei Veldstraat Geldmunt Circulatiewijziging tijdens de Gentse Feesten 15/07-24/07 Korenlei Bereikbaarheid parking Sint-Michiels enkel via Onderbergen Vleeshuistragel Predikherenlei Kuipgat Korenmarkt Nederkouter Plotersgracht Kraanlei Korte Meer Schouwburgstraat Ketelvest Langemunt Hoogpoort Donkersteeg Oudburg Bennesteeg Universiteitstraat Kouter Savaanstraat Onderstraat Botermarkt Waaistraat Bagattenstraat Vrijdagmarkt Belfortstraat Ottogracht Kammerstraat Henegouwenstraat Penitentenstraat Kapittelstraat Oranjeberg Wolfstraat Bij Sint-Jacobs Zandberg Brabantdam Baaisteeg Baudelostraat Nederpolder Limburgstraat Jodenstraat Korianderstraat Erpelsteeg François Laurentplein volledig afgesloten Sint-Jansvest Platteberg Kwaadham Reep Baudelohof Oliestraat Nieuwpoort Barrestraat Kuiperskaai Houtbriel Baudelokaai Steendam Seminariestraat Notarisstraat UITGEZ. PLAATSELIJK Reke Belgradostraat Vlaanderenstraat Ham Volmolenstraat Nieuwbrugkaai Doornsteeg Keizer Karelstraat Abeelstraat Bereikbaarheid parking Reep enkel via Lange Boomgaardstraat Keizer Leopoldstraat Sint-Kristoffelstraat Veerkaai Apostelhuizen UITGEZ. PLAATSELIJK Dampoortstraat Voorhoutkaai Koepoortkaai 't Stuk ebruggenstraat Metselaarsstraat Hagelandkaai Schoolkaai Nieuwebosstraat Buitenhof Warandestraat Prooststraat Achtervisserij Visserij Kazemattenstraat Gandastraat Slachthuisstraat Puinstraat terdokkaai Paardestraat Ferdinand Lousbergskaai Kleindokkaai Ossenstraat rdijlaan Kasteellaan Eénrichtingsverkeer naar Sint-Anna Regio Sint-Annaplein enkel voor plaastelijk verkeer Oktrooiplein Rommelwaterpark Verkeerswijzigingen tijdens de Gentse Feesten 1. Doorrijverbod van de Baudelokaai naar de Oudevest om 4. Regio Keizer Karelstraat: de veiligheid in de daar gelegen woonerven te vrijwaren. - De Kasteellaan tussen de R40 en de Visserij wordt 2. De Poel en parking Sint-Michiels zijn enkel bereikbaar via enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. de aanrijroute langs Onderbergen. Er is geen doorgang - Net voorbij de Visserij zal er geen doorgang meer voor gemotoriseerd verkeer vanaf de Oude Houtlei zijn voor het verkeer (uitgezonderd bus & taxi). richting Poel/ Sint-Michielsplein. - De Koepoortkaai wordt opengezet in één richting, 3. Door de werkzaamheden aan de Slachthuisbrug wordt nl. voor het verkeer naar het Sint-Annaplein. de rijrichting in de Nieuwbrugkaai omgedraaid, - De Keizer Karelstraat is vanaf het Sint-Annaplein van Joremaaie tot en met de Zilverenberg. alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. - De Parking Reep is alleen bereikbaar via de Lange Boomgaardstraat (tussen Brabantdam en Notarisstraat wordt de rijrichting omgedraaid) en de Seminariestraat. Via de Keizer Karelstraat zult u de parking niet kunnen bereiken! - De Vlaanderenstraat is vanaf de Lange boomgaardstraat alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. 5. Het François Laurentplein zal volledig ingenomen zijn tijdens de Gentse Feesten en er zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn naar de Brabantdam. De Brabantdam is bereikbaar via de Gouvernementstraat.

11 Feesten zonder beperking Mensen met een beperking kunnen rekenen op gratis assistentie om de Gentse Feesten te ontdekken, elke dag van 14 tot 23 uur (5 dagen vooraf aanvragen via of faxnummer: of via in onderling overleg kan hiervan afgeweken worden). Er is in extra aangepast sanitair voorzien (zie stadsplan in de Gentse Feestengids en op Er zijn speciaal voorbehouden parkeerplaatsen in de Henegouwenstraat (deel tussen het François Laurentplein en de Gouvernementstraat), de Steendam, de Poel (ter hoogte van de Drabstraat), het Sluizeken en in de Minnemeers. Opgelet: een houder van een parkeerkaart voor personen met een handicap mag geen gebruikmaken van de voorbehouden parkeerplaatsen voor bewoners, tenzij hij/zij zelf bewoner is. Schrijf op tijd in voor de activiteiten bij de organisatie zelf én via Meer info krijgt u bij de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen, handicap@stad.gent (niet tijdens de Gentse Feesten zelf). Rolstoelvervoer kunt u tot telkens twee dagen vooraf aanvragen tussen 8 en 13 uur. Dat kan telefonisch op het nummer of via mail naar mmc@mobar.eu. Voor mensen met een auditieve beperking zijn 9 activiteiten voorzien van een tolk Vlaamse gebarentaal en één activiteit met een mobiele ringleiding. In de Gentse Feestenbrochure worden deze activiteiten aangeduid met een pictogram.

12 Waar kunt u terecht met vragen, meldingen, suggesties en klachten? Voor wegwijsinfo, meldingen en suggesties over de stadsdiensten en het stadsbestuur, maar ook voor info specifiek over de programmatie en de organisatie van de Gentse Feesten kunt u terecht bij Gentinfo op het telefoonnummer , via mail naar gentinfo@stad.gent en via chat op (onder aan elke pagina). Gentinfo, het servicecenter van het Gentse stadsbestuur, is tijdens de Gentse Feesten elke dag bereikbaar van 8 tot 19 uur, ook op zondag en op 21 juli. Natuurlijk vindt u alle (en de meest actuele) info over de Gentse Feesten ook op de officiële website: Ook tijdens de Gentse Feesten kunt u terecht op de bestaande noodnummers: bij dringende noodzakelijke politiehulp: 101 brandweer en ziekenwagen: 112 Algemene politie-informatie, gerelateerd aan de Gentse Feesten: Commandopost GF Botermarkt 5, tel , 24/24 uur Algemene politie-informatie, niet gerelateerd aan de Gentse Feesten: Algemeen Politiecentrum Gent, Antonius Triestlaan 12, tel , 24/24 uur Algemene politie-informatie, wijkgerelateerd voor Gent-Centrum: Commissariaat Gent-Centrum, Belfortstraat 4, tel , van 8 tot 20 uur Algemene informatie brandweer: tel Omdat uw mening telt en we uw suggesties graag horen, krijgt u als bewoner vanaf vrijdag 15 tot en met zondag 24 juli dagelijks de kans om in dialoog te gaan met wijkregisseur Joris van Eeckhoven en indien mogelijk met schepen Peeters. Bevestig op de betreffende dag vóór 11 uur uw aanwezigheid via joris.vaneeckhoven@stad.gent. Na een bevestigingsmail verwachten we u dan om 12 uur in de Belfortstraat 4.

13 Vrie welgekomen en uuk veur ulder een goeje Gensche Fieste! V.u.: Paul Teerlinck - stadssecretaris - stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent

Richtlijnen voor bewoners en handelaars

Richtlijnen voor bewoners en handelaars Richtlijnen voor bewoners en handelaars Parkeren voor bewoners Net zoals de voorbije jaren breiden we de bewonerszones rond de Feestenzone gevoelig uit. Tijdens de Gentse Feestenperiode kunt u met uw bewonersvergunning

Nadere informatie

19-28 juli Ja aloha! bewonersbrochure

19-28 juli Ja aloha! bewonersbrochure 19-28 juli 2019 Ja aloha! bewonersbrochure Beste Gentenaar, Ja aloha! t Zijn weer bijna Gentse Feesten, de 176ste editie in de geschiedenis. Van 19 tot 28 juli staat onze binnenstad opnieuw op zijn kop.

Nadere informatie

Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten

Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten Eco-squad houdt Park van de Duurzaamheid proper tijdens de Gentse Feesten Het Baudelohof wordt gedurende de Gentse Feesten het Park van de Duurzaamheid. Trefpunt vzw serveert in het park drank in herbruikbare

Nadere informatie

BEWONERS BROCHURE GENT SE FEES TEN STE CULTUREEL VOLKSFEEST JULI 2017

BEWONERS BROCHURE GENT SE FEES TEN STE CULTUREEL VOLKSFEEST JULI 2017 F 14-23 JULI 2017 W CHU 174 CULUL VLF este entenaar, t s weere ensche Fieste! l voor de 174ste keer viert ent zijn uniek cultureel volksfeest in de binnenstad Van 14 tot en met 23 juli zullen honderdduizenden

Nadere informatie

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij?

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers

Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers Bereikbaarheid voor bewoners, handelaars en leveranciers Info over: Verkeersmaatregelen Parkeren Laden en lossen Circulatiewijzigingen Voor uw bezoekers VERKEERSMAATREGELEN Van woensdag 31 januari tot

Nadere informatie

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er?

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Stratenlijst St-Baafs

Stratenlijst St-Baafs Stratenlijst Straat GE_ST Parochie Onpaarhuisnr Paarhuisnr Abeelstraat GE 1 - einde (St-Anna) Ackermanstraat, Frans GE Apostelhuizen GE 1-91 2-26 Baafsplein, Sint- GE Baafssteeg, Sint- GE Baafsstraat,

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto

slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Te voet Met de fiets Met de moto slim op weg De Gentse Feesten: hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone

Nadere informatie

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01446 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07398 Onderwerp: Aanvullend reglement betreffende de afbakening van autovrije gebieden met

Nadere informatie

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij?

De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? De Gentse Feesten : hoe komt u er bij? Per dag zakken gemiddeld 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van de Feestenzone vlot

Nadere informatie

De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij?

De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij? De Gentse Feesten 2015: hoe komt u er bij? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten zullen plaatsvinden in de kern van de stad, namelijk de Gentse Feestenzone. Het

Nadere informatie

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij?

Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? Parcours: 4 infopunten Stadshal Sint-Jorisbrug Woodrow Wilsonplein Sint-Pietersplein Wanneer: donderdag 29 januari t.e.m zondag 1 februari 2015 van 18 tot 24u. Lichtfestival 2015: hoe komt u er bij? We

Nadere informatie

Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli

Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli Gentse Feesten 2016: early bird van woensdag 20 juli Cijfers en weetjes Dinsdag 19 juli bezochten 110.000 personen de Gentse Feesten (in 2015: 150.000 maar was dus 21 juli op dinsdag). Na 5 dagen staat

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie

Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie Gentse Feesten 2017: Early bird woensdag 19 juli 2017 met tussentijdse evaluatie Cijfers en weetjes dinsdag 18 juli 2017 Op de vijfde dag van de Gentse Feesten bezochten 110.000 mensen de Gentse Feesten,

Nadere informatie

Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018

Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018 Gentse Feesten 2018: Early bird woensdag 18 juli 2018 Cijfers en weetjes dinsdag 17 juli 2018 Op de vijfde dag van de Gentse Feesten bezochten 110.000 mensen de Gentse Feesten, exact hetzelfde cijfer als

Nadere informatie

PUUR GENT zet in op branding van de Gentse sfeergebieden

PUUR GENT zet in op branding van de Gentse sfeergebieden PUUR GENT zet in op branding van de Gentse sfeergebieden Sinds 2017 werkt PUUR GENT, met de oprichting van de sfeergebieden, aan een verdere ontwikkeling en branding van de diverse commerciële zones in

Nadere informatie

Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding

Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding Toegankelijkheidsaanpassingen en activiteiten tijdens de Gentse Feesten 2016 met tolk (VGT) en mobiele ringleiding Zoals elk jaar doet Stad Gent inspanningen om de Gentse Feesten toegankelijk te maken

Nadere informatie

De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?:

De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?: De Gentse Feesten van 15 t.e.m. 24 juli 2016 hoe geraakt u er?: GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten zullen plaatsvinden in de kern van de stad, namelijk de

Nadere informatie

Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er?

Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er? Barrio Cantina van woensdag 24 tot en met zondag 28 mei 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Barrio Cantina op een optimale manier te organiseren. We zetten

Nadere informatie

OdeGand zaterdag 14 september 2019: hoe geraakt u er?

OdeGand zaterdag 14 september 2019: hoe geraakt u er? OdeGand zaterdag 14 september 2019: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar OdeGand op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden even voor

Nadere informatie

Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink

Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink 21 december 2018, 13:00 (CET) Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink De Stad Gent sluit 2018 af en zet 2019 in met een knal en een drink. Op maandag 31 december 2018

Nadere informatie

Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli. Cijfers en weetjes

Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli. Cijfers en weetjes Gentse Feesten 2016: evaluatie maandag 25 juli Cijfers en weetjes De 173ste editie van de Gentse Feesten ontving 1.215.000 feestvierders (in 2015: 1.380.000). Dat is 12% minder, maar gezien alle omstandigheden

Nadere informatie

OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er?

OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er? OdeGand ouverture vrijdag 15 september en OdeGand zaterdag 16 september 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar OdeGand op een optimale manier te organiseren. We

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00310 Onderwerp: Aanvraag van Stad Gent (Mobiliteitsbedrijf) om bewakingscamera's te plaatsen en te gebruiken

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie

Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie Gentse Feesten 2017: Early bird maandag 24 juli 2017 met eindevaluatie Cijfers en weetjes zondag 23 juli 2017 Op de tiende en laatste dag van de Gentse Feesten bezochten 120.000 mensen de Gentse Feesten.

Nadere informatie

GENTSE FEESTEN bekers. Jasmin Lauwaert Stad Gent

GENTSE FEESTEN bekers. Jasmin Lauwaert Stad Gent GENTSE FEESTEN bekers Jasmin Lauwaert Stad Gent Jasmin.lauwaert@stad.gent Gentse Feesten 2018 Uniek Gentse Feesten door verbod wegwerpbekers Verbod zowel voor horeca feestenzone als pleinen Alternatieven:

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017

Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017 Gentse Feesten 2017: Early bird zondag 23 juli 2017 Cijfers en weetjes zaterdag 22 juli 2017 Op de negende dag van de Gentse Feesten bezochten 150.000 mensen de Gentse Feesten. Dat is 20.000 feestvierders

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad 28 juni 2017, 22

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 (treedt in werking op 1 november 2016) Bekendgemaakt

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2015

Politieverordening Gentse Feesten 2015 Politieverordening Gentse Feesten 2015 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Politieverordening Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen - Artikel 1. Doel

Nadere informatie

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan

Sint-Barbaracollege. DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Sint-Barbaracollege DE VEILIGSTE SCHOOL IN HET HART VAN GENT Info mobiliteitsplan Gent - 2017 Onze school in een verkeersvrije straat Met een aantal veranderingen in de verkeerssituatie wil het stadsbestuur

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad van 28 juni 2017

Nadere informatie

AFBAKENING VAN DE DEELGEBIEDEN

AFBAKENING VAN DE DEELGEBIEDEN 26/06/2017 BIJLAGE A AFBAKENING VAN DE DEELGEBIEDEN Legende Gebied 01 WO noord 02 00 noord 03 WO zuid 04 GE dok 05 SA-OO zuid 06 MA 07 GE noord 08 GE west 09 GE centrum 10 GE zuid 11 GB-LE 12 DR 13 SDW

Nadere informatie

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er?

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Trefdag VVSG op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er?

Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er? Stadsloop Gent zondag 21 mei 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Stadsloop Gent op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Braderie Publique: de gezelligste straatverkoop van Gent

Braderie Publique: de gezelligste straatverkoop van Gent Braderie Publique: de gezelligste straatverkoop van Gent Gentse handelaars palmen binnenkort opnieuw de straten in voor de grote jaarlijkse straatverkoop 'Braderie Publique'. Eind mei en eind juni zetten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_05683 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Het Circulatieplan Gent. Wat verandert er voor taxi s?

Het Circulatieplan Gent. Wat verandert er voor taxi s? Het Circulatieplan Gent Wat verandert er voor taxi s? Binnenstad - basisidee 6 sectoren + 5 autovrije gebieden Ontsluiting van de sectoren via de R40 Geen wisselwerking tussen de sectoren! Bedoeling: doorgaand

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw reglement Politieverordening Gentse Feesten Goedkeuring

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw reglement Politieverordening Gentse Feesten Goedkeuring GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00339 Onderwerp: Nieuw reglement Politieverordening Gentse Feesten 2016 - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2006

Politieverordening Gentse Feesten 2006 Politieverordening Gentse Feesten 2006 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2006 Bekendgemaakt op 27 april 2006 Voorafgaande bepaling Voor de toepassing van deze politieverordening wordt verstaan

Nadere informatie

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er?

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? De Stad Gent, De Lijn en de organisatie van de Marathon Gent doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Marathon Gent zo optimaal mogelijk te

Nadere informatie

Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017

Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017 Gentse Feesten 2017: Early bird donderdag 20 juli 2017 Cijfers en weetjes woensdag 19 juli 2017 Op de zesde dag van de Gentse Feesten bezochten 125.000 mensen de Gentse Feesten, voor de eerste keer deze

Nadere informatie

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT

IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT IVA MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET PARKEREN IN PARKEERGARAGES VAN DE STAD GENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 29 juni 2016 Gewijzigd in de gemeenteraad 28 juni 2017, 22

Nadere informatie

Circulatieplan binnenstad Gent. Infovergadering sector groen - 7 september 2016

Circulatieplan binnenstad Gent. Infovergadering sector groen - 7 september 2016 Circulatieplan binnenstad Gent Infovergadering sector groen - 7 september 2016 Inleiding Welkom Schepen Watteeuw Informatievergadering: Aanleiding Doel Beschikbaarheid informatie (website) Verloop van

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2019

Politieverordening Gentse Feesten 2019 Politieverordening Gentse Feesten 2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april 2019 Bekendgemaakt op 25 april 2019 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 2 Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2.

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 28 april 2014 (treedt in werking op 1 mei 2014), 22 september

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 28 april 2014 (treedt in werking op 1 mei 2014), 22 september

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG

BELASTINGREGLEMENT OP HET PRIVAAT GEBRUIK VAN DE OPENBARE WEG Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 28 april 2014 (treedt in werking op 1 mei 2014), 22 september 2014, 17 december 2014 (treedt in werking 1 januari

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2016

Politieverordening Gentse Feesten 2016 Politieverordening Gentse Feesten 2016 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 april 2016 Bekendgemaakt op 27 april 2016 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 2 Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2.

Nadere informatie

Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019

Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019 13 januari 2019, 12:00 (CET) 13.000 Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een magisch 2019 Op zondag 13 januari 2019 organiseerde de Stad Gent van 11 tot 13 uur de traditionele nieuwjaarsdrink

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01243 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten vindt plaats in de kern van de stad, namelijk

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2017

Politieverordening Gentse Feesten 2017 Politieverordening Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 mei 2017 Bekendgemaakt op 23 mei 2017 Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen... 2 Artikel 1. Doel... 2 Artikel 2. Definities...

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten

Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Dienstregeling stadsdiensten Gentse Feesten Tijdens de Gentse Feesten, van vrijdag 15 juli (18 uur) tot en met zondag 24 juli 2016, wijkt de dienstregeling van heel wat stadsdiensten af van de normale

Nadere informatie

Politieverordening Gentse Feesten 2010

Politieverordening Gentse Feesten 2010 Politieverordening Gentse Feesten 2010 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 april 2010 Bekendgemaakt op 29 april 2010 Voorafgaande bepaling Voor de toepassing van deze politieverordening wordt verstaan

Nadere informatie

PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010

PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010 PP-tuiten in PlaceToPee & P-Gun op Gentse Feesten 2010 Onvoldoende GRATIS Toiletten + Strengere BOETES voor Wildplassen = Vrouwen LEREN Plastuiten Wie had het ooit mogen dromen? Na zes jaar actie voeren

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? Gentse Feesten - vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 Hoe geraakt u er? GENTSE FEESTENZONE Het grootste deel van alle activiteiten van de Gentse Feesten vindt plaats in de kern van de stad, namelijk

Nadere informatie

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE Parkeren in uw buurt krijgt voorrang De Stad Gent vindt dat parkeerplaatsen in woonstraten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01272 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. VAN RUIMTELIJKE ORDENING

VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. VAN RUIMTELIJKE ORDENING , ' 23tL( VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. DE EN GEMEENSCHAPSMINISTER HUISVESTING, VAN RUIMTELIJKE ORDENING Gelet op de wet van 7

Nadere informatie

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent

Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Datum ontvangst: (vak voorbehouden voor de dienst) Aanvraag voor het gebruik van het openbaar domein van de Stad Gent Hoe bezorgt u dit formulier? Deze aanvraag dient u te sturen naar: Dienst Evenementen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement voor het parkeren in parkeergarages van de Stad Gent - Goedkeuring

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement voor het parkeren in parkeergarages van de Stad Gent - Goedkeuring GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00636 Onderwerp: Nieuw retributiereglement voor het parkeren in parkeergarages van de Stad Gent - Goedkeuring

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02606 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2018

Afspraken Sinksenfoor 2018 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 19 mei tot en met 24 juni 2018 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag* Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 02.00 uur *pinksterzondag

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01717 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen

LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen 18 juni 2019, 20:00 (CEST) LEZ 2020: Subsidies voor Gentenaars en marktkramers die zich duurzaam verplaatsen Het Gentse stadsbestuur wil bewoners en bedrijven optimaal begeleiden bij de overgang naar de

Nadere informatie

Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, WAT DENKT GIJ DAARVAN? WAT DENKT GIJ DAARVAN?

Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, WAT DENKT GIJ DAARVAN? WAT DENKT GIJ DAARVAN? Dat circulatieplan, Dat circulatieplan, Stel u kandidaat voor het Burgerkabinet. 1. CONTACTINFO Uw naam... Uw adres... Uw e-mail... Uw telefoonnummer... 2. HOE VERPLAATST U ZICH HET MEEST IN GENT? (max.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07666 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE 2 Parkeren in uw buurt krijgt voorrang FILIP WATTEEUW Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Nadere informatie

Bereikbaarheid Notarieel Congres

Bereikbaarheid Notarieel Congres Sinds 3 april 2017 geldt het Circulatieplan in de binnenstad van Gent. Voor meer informatie hieromtrent: https://stad.gent/mobiliteitsplan/het-circulatieplan waar u ook een routeplanner kan vinden. ICC

Nadere informatie

Afspraken Sinksenfoor 2017

Afspraken Sinksenfoor 2017 Organisatie Openingstijden De Sinksenfoor gaat door van 3 juni tot en met 9 juli 2017 en is dagelijks geopend: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zondag Vrijdag Zaterdag tot 00.00 uur tot 01.00 uur Speciale

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14945 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Parochies Drie Torens

Parochies Drie Torens Parochies Drie Torens Straat Parochie _ST Onpaarhuisnr Paarhuisnr Abeelstraat St-Baafs 1 - einde (St-Anna) Abrahamstraat St-Michiels Academiebrug St-Michiels samen m St-Stefanus Ackermanstraat, Frans St-Baafs

Nadere informatie

Jaarverslag Ombudsvrouw 2017

Jaarverslag Ombudsvrouw 2017 Jaarverslag Ombudsvrouw 2017 Mobiliteit bleef ook in 2017 een aandachtspunt in het verslag van de Ombudsvrouw, maar in tegenstelling tot wat algemeen verwacht zou worden, gaan de klachten zelden over het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_12610 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode

Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode Dienstregeling stadsdiensten eindejaarsperiode 2016-2017 De meeste stadsdiensten zijn gesloten van zaterdag 24 december 2016 tot en met maandag 2 januari 2017. Tijdens de eindejaarsperiode 2016-2017 geldt

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08813 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - parkeerverboden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN EN GOEDKEUREN VAN EEN TIJDELIJK AANVULLEND POLITIEREGLEMENT N.A.V. DE SPECULOOSFEESTEN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016

Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016 Dienstregeling stadsdiensten Allerheiligen, Allerzielen en Wapenstilstand 2016 De meeste stadsdiensten zijn gesloten op maandag 31 oktober, dinsdag 1 november (Allerheiligen), woensdag 2 (Allerzielen)

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_12489 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - parkeerverboden

Nadere informatie

Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli Hoe geraakt u er?

Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli Hoe geraakt u er? Gentse Feesten Vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli 2019. Hoe geraakt u er? Elke dag zakken ruim 100.000 mensen af naar Gent voor de Fieste. De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om uw

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14984 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie