Jaarverslag activiteiten 2018 Stichting Goudse Sint-Jan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag activiteiten 2018 Stichting Goudse Sint-Jan"

Transcriptie

1 Jaarverslag activiteiten 2018 Stichting Goudse Sint-Jan

2 Bezoekers De Sint-Jan heeft in museumbezoekers getrokken, een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar. Vooral de invoering van de Museumkaart heeft bijgedragen aan deze sterke groei: ruim 30% van de bezoekers maakte gebruik van hun Museumkaart. Een groot deel van deze bezoekers bezocht de Sint-Jan in combinatie met een bezoek aan Museum Gouda, waarvan het effect vooral tijdens de drukbezochte expositie met werken van Pourbus zichtbaar was. Ook het aantal buitenlandse bezoekers aan de Sint-Jan is afgelopen jaar met ongeveer 20% gegroeid. Sinds de audiotour bij de entreeprijs is inbegrepen, is het aantal uitgegeven audiotours gestegen van naar op jaarbasis. De audiotour is samen met Museum Catharijneconvent ontwikkeld in het kader van Het Grootse Museum van Nederland, waarin de 16 mooiste kerken en synagogen samen hun kunstschatten presenteren. De audiotour blijkt zeer geschikt om individuele bezoekers het verhaal van de Goudse Glazen te vertellen, wat terug te zien is in de tijdsduur van een bezoek aan de Sint-Jan: zonder audiotour is die gemiddeld 25 minuten, maar met audiotour 58 minuten. Tot slot hebben mensen een concert, symposium of evenement bijgewoond en trok de Sint-Jan kerkgangers tijdens de zondagse kerkdiensten.

3 Bezoekers 2018 (museaal) Volwassenen Museumkaart Studenten en mo Basisschool 750 Groepstarief Gezin Vrienden van de Sint-Jan BankgiroLoterijVIPkaart 651 (Reis)organisaties via kassa (Reis)organisaties op factuur educatieve projecten 750 combiticket Museum Gouda 368 gratis (vooral ICOM) 476 Totaal aantal bezoekers Educatieve projecten In 2018 hebben ruim 1300 scholieren en studenten de Sint Jan bezocht in het kader van een educatief project, waaronder: Universiteit van Amsterdam: 120 tweedejaars studenten Kunstgeschiedenis; Driestar hogeschool: 60 studenten vanwege het meerjarenproject Open de kerk een onderwijseenheid die toekomstige leerkrachten op de basisschool instrueert hoe je een kerk in het onderwijs kunt integreren. In het kader van een internationale uitwisseling hebben 60 studenten de Sint Jan bezocht. Middelbaar onderwijs: 350 leerlingen uit de brugklas rond het Bevrijdingsglas. Basisscholen: scholieren in het kader van De Langste Kerk van Nederland in samenwerking met de Brede School scholieren voor Kunst in de Kerk, in samenwerking met Museum Gouda Bruiklenen Rijksmuseum, 80 Jaar Oorlog. Van 12 oktober 2018 t/m 20 januari 2019 was in het Rijksmuseum Amsterdam een grote expositie over de Nederlandse Opstand. In 80 Jaar Oorlog, de geboorte van Nederland zijn tweehonderd kunstwerken en voorwerpen te zien die zelf een rol speelden in dit conflict en hier ooggetuigen van waren. De bezoeker ziet in deze voorwerpen slachtoffers van de beeldenstorm, propaganda, triomfalistische kunstwerken, uitingen van overwinning en verlies en ontroerende persoonlijke herinneringen.

4 De Sint-Jan heeft twee bijdragen aan de expositie geleverd in de vorm van het carton met Willem van Oranje uit glas 25 en 8 glas-in-lood panelen met daarop Filips II uit raam 7. Het gehele proces in de Sint-Jan en op locatie in het Rijksmuseum is begeleid door de conservator van de Sint-Jan, Winnie Verbeek. Het uithalen, exposeren en terugplaatsen van de glas-in-lood panelen is uitgevoerd door de vaste glazenier van de Sint-Jan, Ad van den Hoven. Het gat in glas 7 is tijdelijk opgevuld met een canvasprint van het glas-in-lood. De expositie in het Rijksmuseum heeft bezoekers ontvangen. Museum Gouda, cartons In Museum Gouda zijn vrijwel permanent twee cartons van de Sint-Jan te bezichtigen. Vanwege de klimatologische omstandigheden is exposeren in de Sint-Jan zelf niet mogelijk. De cartons worden iedere 8 weken gewisseld, om het papier niet te lang bloot te stellen aan licht. Evenementen concerten In 2018 zijn 26 concerten zijn georganiseerd door huurders van de Sint Jan en 44 concerten in eigen beheer: deze laatsten zijn door ruim 4000 mensen bezocht. toeristenconcerten: aansluitend op de Goudse Kaasmarkt op de Markt en het Stiltemoment in de Sint Jan, zijn op donderdagmiddag korte concerten gegeven die een beeld van de Nederlandse orgel- en muziekcultuur geven. de Vrijdagavondconcerten: deze staan in het teken van de kamermuziek, waarin conservatoriumstudenten de gelegenheid krijgen om podiumervaring op te doen. de Zaterdagmiddagconcerten: deze concertreeks heeft een gevarieerde invulling.

5 kunst in de kerk, aangetroffen na afloop van een leerlingenconcert door een Goudse scholengemeenschap lezingen Op 6 oktober werd de 72 e Goudse Glazenlezing verzorgd door Jaap van Moolenbroek over het glas De inneming van Damiate (nr. 2) dat in 1597 door Haarlem werd geschonken. De werkgroep Beroemde Nederlanders in de Sint Jan heeft in samenwerking met de historische vereniging Die Goude een nieuwe traditie in gang gezet: tijdens de Maand van de Geschiedenis zal er jaarlijks een symposium worden georganiseerd over een bekend historisch persoon die te relateren is aan de Sint Jan. Onder de titel Emancipatie van 1815 tot #MeToo ging de aandacht dit jaar uit naar Barbara van Meerten-Schilperoort, een pedagoog, schrijver en sociaal betrokken Gouwenaar. Zij zette zich in voor onderwijs voor jonge meisjes, voor gevangenishervormingen, en leverde grote bijdragen aan de jeugdliteratuur. Zij schreef diverse werken waarin haar ideeën over de maatschappij en de rol die vrouwen daarin konden spelen een belangrijke positie kregen. Tijdens het symposium Emancipatie van 1815 tot #MeToo hebben bezoekers bijdragen gehoord van Jean-Philippe van der Zwaluw, biograaf en auteur van het boek De kroon van Gouda over Anna Barbara van Meerten-Schilperoort en Cisca Dresselhuys, journaliste en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij. Vervolgens heeft het publiek vragen kunnen stellen en ontstond er een informatieve discussie. Het voortdurende belang van het werk van Anna Barbara van Meerten- Schilperoort stond centraal, met name de rol van goed onderwijs. Tijdens het symposium werd onderstreept dat emancipatie nog altijd een actueel thema is, waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Van jonge schoolgaande meisjes tot vaders die hun zonen een goed voorbeeld geven. Onder glas 22 bevindt zich een epitaaf ter herinnering aan Anna Barbara, dat de afgelopen decennia aan het zicht was onttrokken door de monumentale kansel van de Latijnse School. Ter gelegenheid van het symposium is de kansel permanent verplaatst naar een meer centrale plek in het zuidtransept.

6 Geloofsviering Roze Zaterdag Zaterdag 23 juni was het Roze Zaterdag in Gouda. De dag werd begonnen met een zeer druk bezochte geloofsviering in de Sint-Jan, georganiseerd door de Raad van Kerken en de Stichting Roze Zaterdag. Voorgangers waren Rik Zutphen -De Drominee- en ds. Kim Magnee. Winterfair Gouda & Goudse Glazen uitgelicht Tijdens het jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 14 december hebben de Stichting Goudse Sint-Jan en de kerkelijke gemeente van de Sint Jan gezamenlijk in de kerk een winterfair met cateringplein georganiseerd. Een deel van de opbrengst kwam ten goede aan de instandhouding van de Goudse Glazen, een ander was bestemd voor een goed kerkelijk doel. Van 16 december tot en met 10 januari zijn met financiële steun van De Broederschap Sint Jan de Goudse Glazen weer van binnenuit verlicht, een evenement dat jaarlijks veel publiciteit krijgt en belangstellen trekt.

7 Restauratie wapenglas no. 36 In mei viel het oog van collega Els Jacobs op een streep licht dat tussen het gebrandschilderde glas en het lood doorscheen. Bij inspectie bleek het glas naar binnen te bollen en bleek het noodzakelijk om het glas met een speciale hoogwerker direct uit het raam te halen. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van deze ramen in de lichtbeuk -het bankenplan verhinderd het gebruik van hoogwerkers en bemoeilijkt steigerwerk- zijn deze glazen waarschijnlijk niet aangepast naar een museale ophangconstructie. Om de bereikbaarheid van het glas in de toekomst eenvoudiger te maken, is een monumentenvergunning aangevraagd en verkregen om het glas in een messing kader te zetten, dat vanuit de dakgoot uitgenomen kan worden. Het gerestaureerde glas wordt in het voorjaar 2019 teruggeplaatst. Organisatie Personele bezetting Het bestuur van de Stichting Goudse Sint-Jan is in 2018 tien keer plenair samengekomen. Daarnaast heeft het bestuur twee keer vergaderd met het College van Kerkrentmeesters. Henrika Lefèvre, projectmanager evenementen en sales, heeft in 2018 de organisatie verlaten voor een andere werkgever. Vanwege de sterke groei van de museale activiteiten zal deze functie in 2019 worden ingevuld voor een marketingmedewerker. Tot slot is het aantal actieve vrijwilligers is exclusief de bestuursleden- licht toegenomen tot in 88 totaal.

Jaarverslag 2015 Stichting Goudse Sint-Jan

Jaarverslag 2015 Stichting Goudse Sint-Jan Jaarverslag 2015 Stichting Goudse Sint-Jan Voorwoord 2015 is voor de Stichting Goudse Sint Jan in meerdere opzichten een positief jaar geweest. Het aantal bezoekers vertoont ook dit jaar weer een opvallende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Goudse Sint-Jan vastgesteld 6 november 2018

Beleidsplan Stichting Goudse Sint-Jan vastgesteld 6 november 2018 Beleidsplan Stichting Goudse Sint-Jan 2019-2022 vastgesteld 6 november 2018 1 Exploitatie De exploitatie van de Sint Jan bestaat uit een museale functie en uit zaalverhuur. Op dit moment genereert de museale

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

PERSBERICHT 17 september 2015

PERSBERICHT 17 september 2015 PERSBERICHT 17 september 2015 LALLA GOLDA in Museum Gouda Vijftig jaar Marokkanen in Gouda Lalla Golda, Marokkaans voor Vrouw van Goud, is de fleurige titel voor een bijzondere expositie die dit gehele

Nadere informatie

Toch is er een echte marktvergroting nodig om 1 miljoen bezoekers te kunnen trekken, denk hierbij aan zaken als;

Toch is er een echte marktvergroting nodig om 1 miljoen bezoekers te kunnen trekken, denk hierbij aan zaken als; Memo aan onderwerp van datum gemeenteraad Op weg naar 1 miljoen BenW 10 juni 2016 Stand van zaken toeristisch bezoek aan Gouda 2015 Van 707.000 in 2012 naar 1 miljoen in 2017 is de toeristische ambitie

Nadere informatie

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam Nationaal Glasmuseum Leerdam Tentoonstellingen 2015 Collectie Highlights In de presentatie Collectie Highlights worden bijzondere Leerdamse glasobjecten uit de vaste collectie extra onder de aandacht gebracht.

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2012-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2013

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Continu bezoeksonderzoek

Continu bezoeksonderzoek Continu bezoeksonderzoek in het Amsterdam Museum (maart t/m december 2017) Inhoud Methode 4 onderzoekspijlers: Bezoekersprofiel Waardering (incl. 100% welkom) Museale doelstellingen Marketingcommunicatie

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2017

Nadere informatie

Publiek en bezoek 2013

Publiek en bezoek 2013 Publiek en bezoek 203 Internationale bezoekers uit 67 verschillende landen 98.862 Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 277.3 30.679 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum VS Top 0 landen

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Goudse Sint-Jan bijgesteld 7 september Inleiding

Beleidsplan Stichting Goudse Sint-Jan bijgesteld 7 september Inleiding Beleidsplan 2015-2018 Stichting Goudse Sint-Jan bijgesteld 7 september 2016 Inleiding De Sint-Janskerk van Gouda is de langste kerk van Nederland en bekend vanwege de 72 gebrandschilderde ramen uit voornamelijk

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

DePetrus in een notendop

DePetrus in een notendop DePetrus in een notendop April 2018 Bronnen A. Looyenga: De St. Petruskerk te Vught: sleutelwerk van Karel Weber, 2005. H. Smeets: Een uiterst belangrijk experiment. De geschiedenis van de Petrus, 6-4-2018.

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

SKG Nieuws Stichting Kerkelijk Geldbeheer Hét adres voor financiële dienstverlening aan kerken

SKG Nieuws Stichting Kerkelijk Geldbeheer Hét adres voor financiële dienstverlening aan kerken SKG Nieuws Stichting Kerkelijk Geldbeheer Hét adres voor financiële dienstverlening aan kerken IN DIT NUMMER Verbeteringen SKG Online Extra opbrengsten uit monumentaal kerkgebouw? Niet alleen op zondag

Nadere informatie

Historische Scheepswerf C.A. Meerman

Historische Scheepswerf C.A. Meerman Historische Scheepswerf C.A. Meerman 2016 Jaarverslag Jaarverslag 2016 van de Stichting Historische Scheepswerf C.A. Meerman Het jaar 2016 was een bewogen jaar, met veel nieuwe activiteiten. In het voorjaar

Nadere informatie

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje;

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje; LESSUGGESTIES blijkt de blijvende grote interesse van scholieren voor de Tweede Wereldoorlog. Zij geven aan vooral gegrepen te worden door persoonlijke verhalen, gekoppeld aan inzet van hedendaagse middelen.

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwe vrienden maken

Nieuwe vrienden maken Nieuwe vrienden maken Bijeenkomst maatschappelijke stages in de culturele- en erfgoedsector Ursulakapel Roermond, 17-03-2011 Organisatie: Huis voor de Kunsten Limburg - Cultuurscouts Parkstad Limburg -

Nadere informatie

REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN 1515-1648

REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN 1515-1648 REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN 1515-1648 DOCENTENHANDLEIDING BOVENBOUW HAVO/VWO EINDEXAMENRONDLEIDING Eindexamenrondleiding geschiedenis Amsterdam museum Korte informatie Onderwerp: Historische

Nadere informatie

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht

overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht overzicht activiteiten 75 jaar bevrijding Gemeente Woensdrecht 1944-2019 De Slag om de Schelde In oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Woensdrecht en omgeving bevrijd werd door de geallieerden. Hoewel

Nadere informatie

Bezoekadres :Sliedrechts Museum Kerkbuurt Sliedrecht. 4. De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden.

Bezoekadres :Sliedrechts Museum Kerkbuurt Sliedrecht. 4. De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden. Het museum geniet een vrijstelling voor de heffing van schenkingsrecht en successierechten (ANB 1. De naam. Stichting Sliedrechts Museum. 2. Het RSIN of het fiscaal nummer. RSIN nr is 8054.53.325 3. De

Nadere informatie

Nieuwe Kerk. Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten

Nieuwe Kerk. Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten Nieuwe Kerk Concerten Huwelijken Lezingen Recepties Uitvaarten Geschiedenis van de Nieuwe Kerk In 1645 schreef het gemeentebestuur van de stad Haarlem een besloten ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw te

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter... 3 2. Doelstelling... 4 3. Bestuur... 5 3.1. Vergaderingen... 5 4. Financiën... 6 5. Communicatie...

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Stichting Jopie Huisman Museum

Stichting Jopie Huisman Museum Stichting Jopie Huisman Museum ANBI-gegevens Algemene gegevens: Naam ANBI: Stichting Jopie Huisman Museum KvK 41002479 RSIN/Fiscaal nr. 007892196 Adres Noard 6 Postcode 8711 AH Plaats Workum Tel. 0515-543131

Nadere informatie

Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Museum Spakenburg Een jaar in beeld Museum Spakenburg Een jaar in beeld Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag. Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers. In het voorjaar werd de TOP, het

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Wijziging indeling niveau s citotoetsen Op dit moment zijn we weer druk met de citotoetsen en hopen met de portfoliogesprekken te kunnen vertellen hoe de kinderen weer zijn gegroeid. Zoals bekend starten

Nadere informatie

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden een kunstproject van de St.KunstInVorden dat al 12 jaar haar bijdrage levert aan het toegankelijk maken van professionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

Actualiteit van Coornhert

Actualiteit van Coornhert Actualiteit van Coornhert Verslag van een symposium over Dirck Volckertszoon Coornhert Zaterdagmiddag 29 oktober 2016 in de Goudse Sint-Jan Dirck Volckertszoon Coornhert is de tweede beroemde Nederlander

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger

ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger ANBI-gegevens van Stichting De Wieger en Stichting Vrienden van De Wieger Naam museum: Stichting De Wieger, opgericht 14 januari 1988, herzien 13 maart 2014 Naam vrienden: Stichting Vrienden van De Wieger,

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen.

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. 2 INTRODUCTIE Het programma is gemaakt door het. Het gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. Een schilderij is gemaakt door een schilder. In het museum zijn ook voorwerpen te zien. Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Fashion for Good Beleidsplan

Stichting Fashion for Good Beleidsplan Stichting Fashion for Good Beleidsplan June 2019 TABLE OF CONTENTS Doel... 2 Belangrijkste activiteiten... 3 Ons Bestuur... 4 Financiering... 5 Budget en bestaande financiering... 5 Dit beleidsplan beslaat

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Joh. Visser (Antwerpen) Ouderling v dienst : Dhr. Hans Koster Lector : Dhr. Bram Leenhouts Organist :

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Toeristisch bezoek aan Dordrecht

Toeristisch bezoek aan Dordrecht Toeristisch bezoek aan Dordrecht Besteding van toeristische bezoekers groeit naar meer dan 100 miljoen In 2010 zorgde het toeristisch bezoek in Dordrecht voor een economische spin-off van ruim 73 miljoen.

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

decompagnie Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2018 De baten van Stichting Kunstgroep de Compagnie zijn als volgt opgebouwd: Subsidie Ex

decompagnie Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2018 De baten van Stichting Kunstgroep de Compagnie zijn als volgt opgebouwd: Subsidie Ex decompagnie Toelichting op de Staat van baten en lasten over 2018 De baten van Stichting Kunstgroep de Compagnie zijn als volgt opgebouwd: Subsidie Exposities Omzet Muziek Omzet Fabriekswinkel 15.738 15.000

Nadere informatie

Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op voor digitale boeken

Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op  voor digitale boeken Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op www.absolutefigures.nl voor digitale boeken Domkerk Keulen DOOR RUUD VAN CAPELLEVEEN Colofon Dit is een uitgave van: Absolute Figures Margrietstraat

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015.

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015. Overzicht ingevulde Museana 2014 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

Inleiding. Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland Symbolen in deze tijd

Inleiding. Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland Symbolen in deze tijd Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland 2016 Lesbrief voor de groepen 7 van de basisscholen in Midden-Delfland Deze les is de voorbereiding voor de Kindermonumentendag op

Nadere informatie

Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019

Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019 Vijfde Nationale Museumweek verbindt nieuwe bezoekers Overleg Nationale Museumweek 8 maart 2019 /Bestaansrecht\ In deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die niet vergeten mogen worden.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371

JAARVERSLAG 2014. Bezoekcijfers. Totaal aantal bezoeken 2014. Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 1 Bezoekcijfers Totaal aantal bezoeken 2014 Van Gogh Museum 1.608.849 De Mesdag Collectie 8.076 Bibliotheek en Documentatie 371 2 De bezoekers Met een top aantal bezoekers, een spectaculair vormgegeven

Nadere informatie

Stichting Monument Dorpskerk

Stichting Monument Dorpskerk Stichting Monument Dorpskerk De Stichting Monument Dorpskerk Wassenaar werd in 1984 opgericht door Wassenaarse ingezetenen met als doelstelling een praktische bijdrage te geven aan behoud en restauratie

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken 29-7-2015 Overzicht ingevulde Museana 2014 Streekmuseum het Admiraliteitshuis Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente

Nadere informatie

Effectmeting. Fort aan den Hoek van Holland

Effectmeting. Fort aan den Hoek van Holland Effectmeting Fort aan den Hoek van Holland Effectmeting De betekenis van Fort aan den Hoek van Holland 1 Korte omschrijving van het advies Na een werkbezoek aan het Fort op 22 februari 2006 verzocht toenmalig

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Erfgoed Haarlem 2017

Jaarverslag Stichting Erfgoed Haarlem 2017 Jaarverslag Stichting Erfgoed Haarlem 2017 Haarlem, september 2018 Inhoud Voorwoord 1. Verslag van het bestuur 2. Jaarrekening 2.1. Balans 2.2. Toelichting op de balans 2.3. Staat van baten en lasten Voorwoord

Nadere informatie

Firma Van Drie Achter de Kerk JX GOUDA BELEIDSPLAN FIRMA VAN DRIE

Firma Van Drie Achter de Kerk JX GOUDA BELEIDSPLAN FIRMA VAN DRIE Firma Van Drie Achter de Kerk 13 2801 JX GOUDA BELEIDSPLAN FIRMA VAN DRIE 2017 2021 Beleidsplan 2017 2021 Firma Van Drie Inleiding De stichting Firma Van Drie is hèt podium voor professionele kunstenaars

Nadere informatie

Uitgaven voor de leerjaren 1 t/m 6 (categorie 3 van de ouderbijdrage) schooljaar 2013 2014 (versie 11 februari 2014)

Uitgaven voor de leerjaren 1 t/m 6 (categorie 3 van de ouderbijdrage) schooljaar 2013 2014 (versie 11 februari 2014) Beste ouders/verzorgers van leerlingen van Atheneum College Hageveld, Hieronder treft u een overzicht voor de vrijwillige ouderbijdrage m.b.t. uitgaven per leerjaar (categorie 3). Voor de meeste van deze

Nadere informatie

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland

Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Sponsorplan 2014 Museum Kennemerland Huis van de Geschiedenis in Gemeente Beverwijk Bestuur van Museum Kennemerland, januari 2014 Westerhoutplein 1, 1943 AA Beverwijk, mk@museumkennemerland.nl www.museumkennemerland.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong Beleidsplan Inhoud Inleiding 3. Missie, visie en strategie 4. De doelstelling Huidige situatie en toekomst 5. Financieel beleid 6. Organisatie 7. 2 Inleiding Stichting Egmond 40-45 wil graag licht brengen

Nadere informatie

Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer

Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer Bestaat Toeval? Een vakantie-impressie vol van synchroniciteit De meivakantie 2015 van Dinie en Jaap Craamer Enige jaren geleden hebben mijn vrouw en ik een lezing van Selma Sevenhuijsen bijgewoond. Het

Nadere informatie

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai Jaarverslag 2009 Stichting Stedenband Etten-Leur Šiauliai VOORWOORD Met veel plezier bieden wij U hierbij het jaarverslag 2009 van de Stichting Stedenband Etten-Leur - Šiauliai aan. Het afgelopen jaar

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2013

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2013 STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2013 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2013 Bestuurlijke ontwikkelingen... 3 Konmakandra... 3 In 2013 bereikte resultaten... 3 Aantal donateurs en sponsoren...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Academisch Erfgoed Maastricht Fonds juli 2013

Nieuwsbrief Academisch Erfgoed Maastricht Fonds juli 2013 Nieuwsbrief Academisch Erfgoed Maastricht Fonds juli 2013 Graag houden we u op de hoogte van activiteiten rond het Academisch Erfgoed Maastricht Fonds. In deze nieuwsbrief leest u de hoogtepunten uit de

Nadere informatie

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIP kaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer Kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning.

Tijdens de ledenbijeenkomst op 23 november wordt de eerste Kroniek 2007 overhandigd aan Simon Bontekoning. JAARVERSLAG 2007 Het bestuur, bestaande uit: Lou Klaver, Anneke Helder, Peter Timmerman, Peter Sasburg en vanaf maart Annie Vlaar-Oudeman, is 8 maal voor vergadering bijeen geweest. In november konden

Nadere informatie

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP INHOUDSOPGAVE Trouwen/Partnerschapsregistratie in Etten-Leur 2 De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap en de daarbij te overleggen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Marline Fritzius

Jaarverslag Stichting Marline Fritzius Jaarverslag Stichting Marline Fritzius - 2017 Ateliers in Nederland Net als in voorgaande jaren draaien in 2017 op verschillende plekken, mede dankzij de Stichting Marline Fritzius, schildersteliers voor

Nadere informatie

Cultuur in cijfers Leiden 2011

Cultuur in cijfers Leiden 2011 Maart 2011 Cultuur in cijfers Leiden 2011 Leiden is een historische stad met een breed aanbod aan culturele voorzieningen. Zo is de oudste schouwburg van het land hier te vinden, zijn de musea flinke publiekstrekkers,

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4. Voorwoord KALENDER INHOUD. Februari Hallo allemaal. We zijn al weer op weg naar het volgende feest de carnaval!

Nieuwsbrief nr. 4. Voorwoord KALENDER INHOUD. Februari Hallo allemaal. We zijn al weer op weg naar het volgende feest de carnaval! Nieuwsbrief nr. 4 Februari 2017 1 KALENDER 11 februari Oud papier 15 februari Rapport mee 16 februari Oudergesprekken 18 en 19 februari 21 februari Oudergesprekken 23 februari Schaakspektakel 24 februari

Nadere informatie

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken

Overzicht ingevulde gegevens Museana 2015 't Fiskershúske. Organisatiegegevens. Bezoek. Entreeprijzen. Aantal bezoeken Overzicht ingevulde Museana 2015 't Fiskershúske Organisatie [A1] rechtsvorm [A2] hoofdfinancier [A3a] onderwerp [A3b] andere categorieën [A4] (deels) openluchtmuseum stichting gemeente geschiedenis (incl.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. 2 COMMERCIËLE RUIMTES & 1 DAGHORECA RUIMTE IN DePetrus IN VUGHT

INFORMATIEBROCHURE. 2 COMMERCIËLE RUIMTES & 1 DAGHORECA RUIMTE IN DePetrus IN VUGHT INFORMATIEBROCHURE 2 COMMERCIËLE RUIMTES & 1 DAGHORECA RUIMTE IN DePetrus IN VUGHT HUURPRIJS VANAF 27.000,-- PER JAAR (EXCL. BTW EN G/W/E) 1 INHOUDSOPGAVE Omschrijving 3 Commerciële ruimtes Ruimte 1 4

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 1 Inhoud Voorbereidende les Afsluitende les Aanvullend materiaal bij deze lessen staat op de website: Introductiefilmpje PowerPoint presentatie Werkbladen 2 Voorbereidende

Nadere informatie

Beste vrienden en donateurs van de Stichting Alkmaarse Synagoge,

Beste vrienden en donateurs van de Stichting Alkmaarse Synagoge, Beste vrienden en donateurs van de Stichting Alkmaarse Synagoge, We zijn verheugd om u te informeren over de uitspraak van de rechtbank Alkmaar. Ons verzoek om formeel te worden herbenoemd tot bestuurder

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go

Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go Beleidsplan Harense Historische Kring Old Go 2018-2020 Inhoud Algemeen 1 Bestuur 2 Huisvesting 3 Digitalisering 4 Website 5 Social Media 6 Tentoonstellingen/activiteiten 7 Tijdschrift 8 Commissies / Werkgroepen

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Donderdag 2 april, witte donderdag OK/OHK, HA 1 e collecte: Voedselbank. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2 e collecte: Gemeenteopbouw. Ter bevordering

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015. Beste vrienden van ons Protestants kerkje in Stevensweert,

JAARVERSLAG 2015. Beste vrienden van ons Protestants kerkje in Stevensweert, JAARVERSLAG 2015 Inleiding: Beste vrienden van ons Protestants kerkje in Stevensweert, Ik heet u, namens het bestuur van de Stichting Vrienden van het Protestants Kerkje Stevensweert, van harte welkom

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas.

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Inleiding Sinds de opening van Het Dordts Patriciërshuis in 2011 is er gezocht naar passende activiteiten om naast de reguliere

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

ANBI ALGEMENE GEGEVENS

ANBI ALGEMENE GEGEVENS ANBI De Stichting staat bij de Belastingdienst geregistreerd als een cultureel Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het belang hiervan is dat de giften, die wij ontvangen, aftrekbaar zijn voor de inkomsten-

Nadere informatie

Toeristisch bezoek aan Leiden in 2008

Toeristisch bezoek aan Leiden in 2008 Augustus 2009 ugu Feitenblad 2009/1b Toeristisch bezoek aan in 2008 Sinds vijf jaar doet mee aan het Continu Vakantie Onderzoek (CVO), een samenwerking tussen het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Nadere informatie

Provincie Noord Brabant

Provincie Noord Brabant Provincie Noord Brabant De provincie Noord-Brabant trekt 20 miljoen euro uit voor negen projecten die op korte termijn de werkgelegenheid een impuls moeten geven. Het grote nieuws voor het Biesbosch Museum

Nadere informatie

Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart.

Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart. Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart. Via de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Kennemerland zijn we in de gelegenheid gesteld om een rondleiding in de Sint Bavo Basiliek bij te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen April 2019 Beste lezer, Hoewel ons voorjaarsprogramma nog niet is afgelopen, zijn we al druk bezig met de organisatie en voorbereiding van het programma voor het

Nadere informatie

De volgende activiteiten staan op het programma voor het jaar 2017.

De volgende activiteiten staan op het programma voor het jaar 2017. Stichting Print jaarplan 2017 Stichting Print heeft in 2016 veel tijd besteed aan het uitbreiden van het netwerk, het organiseren van enkele kleine activiteiten en 2 landelijke symposia. In 2017 wordt

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 1 Beste docent, Kom met je klas naar het Joods Cultureel Kwartier. Maak kennis met het joodse leven, de geschiedenis en de traditie in het Joods Historisch

Nadere informatie

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Jaaroverzicht activiteiten Bestuur Naast de vier algemene vergaderingen vindt er overleg plaats in kleiner verband en ad hoc commissies betreffende deelonderwerpen,

Nadere informatie