De juiste antwoorden van onze beruchte kwis! Door de peters van OVEDplus 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De juiste antwoorden van onze beruchte kwis! Door de peters van OVEDplus 2019"

Transcriptie

1 De juiste antwoorden van onze beruchte kwis! Door de peters van OVEDplus 2019

2 OVEDplus EPB kwis 2

3 Vraag 1 ventilatieverslag (EPB Gent) Een ventilatieverslaggever meet de debieten op voor een woning met bouwaanvraagjaar Zij meet in de badkamer 50, open keuken 70 en in het toilet 25 m³/h. Het gemeten nominaal ventilatorvermogen is 70 W. Mag je hier methode 3* bij EPB gebruiken voor de berekening van de hulpenergie van het ventilatorvermogen? *Methode 1= waarde bij ontstentenis WBO / Methode 2 = geïnstalleerd vermogen / Methode 3 = effectief gemeten vermogen A. Ja, geen probleem, want het vermogen is gemeten. B. Nee, je moet methode 1 met de (zeer slechte) WBO gebruiken. C. Nee, je moet kiezen tussen methode 1 (WBO) of methode 2 (geïnstalleerd vermogen).

4 Antwoord 1 ventilatieverslag (EPB Gent) Antwoord C. Nee, je moet kiezen tussen methode 1 (WBO) of methode 2 (geïnstalleerd vermogen). De keuze voor methode 1 of 2 komt voort uit het niet behalen van het debiet in de keuken. Zie en bijlage V 2019, p. 140, paragraaf : les/bijlage%20epw% %20vergunningenna2019.pdf Rubriek 11.2 Maandelijks elektriciteitsverbruik van ventilatoren

5 Antwoord 1 ventilatieverslag (EPB Gent) Antwoord C. Nee, je moet kiezen tussen methode 1 of 2.

6 Vraag 2 aangifte (EPB West-Vlaanderen) Het VEA stuurt de bouwheer een brief omdat de EPB-eindaangifte nog niet werd ingediend, en dit 6 jaar na bouwvergunning. De bouwheer heeft problemen gehad in de afgelopen 6 jaar, waardoor de woning nog in verbouwtoestand staat. In het deel verbouwing ontbreekt nog een voordeur, de elektriciteit is nog niet afgewerkt, er is nog niet gepleisterd en de ventilatie (extractie) is nog niet aangesloten. Met het deel uitbreiding werd gestart, maar enkel de vloerplaat ligt er.

7 Vraag 2 aangifte (EPB West-Vlaanderen) Welke stelling is juist? A. De EPB-verslaggever moet ASAP het EPB eindverslag opmaken, dit op basis van de huidige toestand van de woning. B. De bouwheer krijgt van het VEA 2 jaar uitstel om de woning klaar te hebben en de eindaangifte in te dienen en er volgt, voorlopig althans, geen boete. C. Het VEA schrapt het EPB-dossier omdat de woning na 5 jaar nog niet winddicht is.

8 Antwoord 2 aangifte (EPB West-Vlaanderen) Antwoord C. Het VEA schrapt het EPB-dossier omdat de woning na 5 jaar nog niet winddicht is. Het VEA meldde dat de bouwvergunning nu niet meer geldig is en dat de bouwheer als hij wil verder doen, een nieuwe vergunning moet vragen. Bemerking: Indien de woning wel wind- en waterdicht was geweest, had de bouwheer ASAP moeten indienen. Lees zeker deze tips voor onafgewerkte woningen!

9 Vraag 3 sanitair warm water (EPB Mechelen) Voor de opwekker van sanitair warm water heeft de bouwheer de keuze uit een doorstroomgasketel, een warmtepomp of een elektrische boiler. Stel dat ze alle drie hetzelfde capaciteitsprofiel (L) en energielabel (A) hebben. Rangschik dan deze opwekkers in de volgorde van het laagste naar hoogste primair energieverbruik voor tapwater. A. doorstroomgasketel warmtepomp elektrische boiler B. warmtepomp doorstroomgasketel elektrische boiler C. geen verschil, ze leveren alle drie hetzelfde resultaat in MJ op

10 Antwoord 3 sanitair warm water (EPB Mechelen) Antwoord C. geen verschil Het maakt geen enkel verschil. Het resultaat wordt enkel bepaald door het capaciteitsprofiel en het label. Het energielabel (of de energie-efficiëntie) houdt rekening met de omrekenfactor van 2,5 voor elektrische energie. De energie-efficiëntie is dus niet gelijk aan het rendement. Voor een rendement van 90 % tot 100% bedraagt de energieefficiëntie dus 36% tot 40%. In werkelijkheid kan een elektrische boiler geen energielabel A hebben voor een capaciteitsprofiel L, want dan zou zijn rendement 187,5 % zijn.

11 Vraag 4 staving (EPB Lummen) U ontvangt van de aangifteplichtige deze factuur voor de vloerisolatie. Veronderstel dat de adresgegevens correct en volledig zijn. (in principe ontbreekt het huisnummer bij het werfadres, en zou je het - zonder extra info - moeten verwerpen!) Mag u de isolatie-gegevens (dikte & R-waarde) die op het factuur staan gebruiken in uw EPB-berekening?

12 Vraag 4 staving (EPB Lummen) Mag u de isolatie-gegevens (dikte & R-waarde) die op het factuur staan gebruiken in uw EPB-berekening? A. Ja, u mag de lambda-waarde zelf berekenen (d/r) en als gebruikersmateriaal invoegen in de software, zonder enige correctie of reductie. B. Ja, u mag de lambda-waarde zelf berekenen (d/r) en als gebruikersmateriaal invoegen in de software, mits een correctiefactor van 0,925 C. Ja, u mag de lambda-waarde zelf berekenen (d/r) en als gebruikersmateriaal invoegen in de software, mits een correctiefactor van 0,850 D. Nee

13 Antwoord 4 staving (EPB Lummen) Antwoord B. Ja, u mag de lambda-waarde zelf berekenen (d/r) en als gebruikersmateriaal invoegen in de software, mits een correctiefactor van 0,925 Als u de lambda-waarde omrekent op basis van de R-waarde van de factuur en de dikte op de factuur (R=d/lambda, dus lambda=d/r) en u bekomt daarbij een zeer onrealistische waarde, dan is er ergens iets misgelopen en vraagt u best bijkomende staving op (eventueel van merk en type). Vergeet niet dat de lambda-waarde voor gespoten PUR nog gecorrigeerd moet worden voor toepassing in de EPB-aangifte. Voor de bibliotheekmaterialen gebeurt dit automatisch in de 3Gsoftware, maar in de Software Vlaanderen of voor materialen die u zelf toevoegt moet dit correct gebeuren. (VEA)

14 OVEDplus EPC kwis 14

15 Vraag 1 houten deur (EPC Gent) Hoe codeer je correct volgende houten deur die zelf 4 cm dik is en in een normaal binnendeurkassement van 15 cm zit naar bv. een AOR of een gemeenschappelijke traphal?

16 Vraag 1 houten deur (EPC Gent) A. Zuiver glas opmeten, glas apart ingeven, geen profiel voor glas. Restoppervlakte toewijzen aan niet-metalen deur zonder profiel. B. Zuiver glas opmeten, glas apart ingeven, geen profiel voor glas. Restoppervlakte toewijzen aan niet-metalen deur met profiel > of = 15 cm (nl. de dikte van het kassement). C. Als volledig opake deur met een houten profiel groter of gelijk aan 15 cm, omdat het beglaasde deel minder dan 20% van de deuroppervlakte bedraagt (dus glas mag verwaarloosd worden). D. De deur wordt in twee delen opgemeten: een bovenste stuk op de helft van een imaginair profiel onder het glas. Glas ingeven als raam met houten profiel (<10 cm). Het onderste deel als deur met houten profiel (<10cm).

17 Antwoord 1 houten deur (EPC Gent) Antwoord A. Zuiver glas opmeten, glas apart ingeven, geen profiel voor glas. Restoppervlakte toewijzen aan niet-metalen deur zonder profiel. (bron VEA)

18 Vraag 2 digitaal ondertekenen (EPC Puurs) Het huidige EPC is een lijviger document geworden. Het gebruik van de digitale versie heeft dus een aantal voordelen. Maar hoe onderteken ik het originele document correct? A. Ik scan mijn handtekening in en plak dit in de pdf. B. Ik print het EPC uit, onderteken het en scan het vervolgens opnieuw in. C. Ik plaats een elektronisch logo met mijn naam en het tijdstip op de pdf, via een geschikt programma. D. Digitaal ondertekenen van een EPC is niet toegestaan. Steven

19 Antwoord 2 digitaal ondertekenen (EPC Puurs) Antwoord C. Ik plaats een elektronisch logo met mijn naam en het tijdstip op de pdf, via een geschikt programma. Zie ook de handleiding van de VDAB op ons kenniscentrum:

20 20

21 Vraag 3 perimeter (EPC Puurs) De volledige woning, inclusief de kelder is BV. De keldervloer heeft een andere opbouw dan de vloer op het gelijkvloers. Wat is de perimeter van de keldervloer? A. 0 m B. Hier wordt geen perimeter in rekening gebracht C. 6 m D. 1,2 m

22 Antwoord 3 perimeter (EPC Puurs) Antwoord D. 1,2 m Zie werkboek (versie ) pagina 26

23 Vraag 4 Nieuw EPC (EPC Lummen) Bij een bungalow van 10 m x 10 m met een totale hoogte van 3.6 m zijn de buitenmuren en het platte dak geïsoleerd. De volledige woning is voorzien van vloerverwarming via een CV-ketel op gas. Alle individuele ruimtes hebben een nettovloeroppervlakte groter dan 6 m². De energiescore op het EPC opgemaakt op 27 maart dit jaar bedraagt 266 kwh/m²jaar. De eigenaar besluit om alle plafonds (nu op een hoogte van 3 m) te verlagen naar 2.5 m om het geheel wat compacter te maken. Hij gebruikt hiervoor niet geïsoleerde Gyproc platen van 18 mm dik. Het geheel aan nieuw plafond is hermetisch dicht. Hij vraagt een nieuw EPC aan.

24 Vraag 4 Nieuw EPC (EPC Lummen) Bij het nieuwe EPC zal de energiescore zijn? A. ongewijzigd (gelijk aan 266 kwh/m²jaar dus) B. kleiner dan 266 kwh/m²jaar C. groter dan 266 kwh/m²jaar D. onvoorspelbaar

25 Antwoord 4 Nieuw EPC (EPC Lummen) Antwoord C. groter dan 266 kwh/m²jaar Het BV (360 m³), de schildelen en hun openingen blijven identiek. Er wordt geen bijkomende bruikbare vloeroppervlakte gecreëerd, gezien de vrije hoogte boven het nieuwe plafond kleiner is dan 1.5 m en ook gezien deze nieuwe ruimte ontoegankelijk is. Door het aanbrengen van het verlaagd plafond worden er nu twee ruimteclusters gecreëerd, één met vloerverwarming (281 m³), de andere met verwarming geen (79 m³). De onverwarmde ruimtecluster zal een negatieve invloed hebben op de energiescore, dus ligt hoger.

26 Vraag 5 staving EPC U ontvangt van de eigenaar deze factuur voor de vloerisolatie. Veronderstel dat de adresgegevens correct en volledig zijn. (in principe ontbreekt het huisnummer bij het adres, en zou je het - zonder extra info - moeten verwerpen!) Mag u de isolatie-gegevens (dikte & R-waarde) die op het factuur staan gebruiken in uw EPC-berekening?

27 Vraag 5 staving EPC Mag u de isolatie-gegevens (dikte & R-waarde) die op het factuur staan gebruiken in uw EPC-berekening? A. Ja, u mag de R-waarde rechtstreeks overnemen, zonder enige correctie of reductie. B. Ja, u mag de R-waarde rechtstreeks overnemen, mits een correctiefactor van 0,925 C. Nee, enkel R-waardes met vermelding dat deze gedeclareerd zijn mogen gebruikt worden.

28 Antwoord 5 staving EPC Antwoord C. Nee, enkel R-waardes met vermelding dat deze gedeclareerd zijn mogen gebruikt worden. Merk het verschillend antwoord op bij staving EPB en EPC!

29 En de winnaars zijn Voor EPB: Daisy Poesen van Enerdo Voor EPC: Mario Van Dorpe van Egeon (ex aequo met Jean-Claude Georges) Proficiat!

30 Met dank aan onze peters Johan Heyrman (Enervision) Steven Verberckmoes (Energieprestatieverslag) Jos Gantois (Energa consult) Paul Iwens (pi consult) Dominique Maertens (DGM consulting) Ignas Bogaert (AMIB) Jorn Vanherck (Eenerzjie/Enerdo)

31 Koffiepauze ( )

32 Ga eens langs bij onze partners!

Kwis mee en win! Met de peters van OVEDplus 2018

Kwis mee en win! Met de peters van OVEDplus 2018 Kwis mee en win! Met de peters van OVEDplus 2018 OVEDplus lerende netwerken sinds 2012 Interactieve lerende netwerken op maat van energiedeskundigen EPC of EPB, begeleid door m/peter Kritische blik op

Nadere informatie

SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving

SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving SYNTHESENOTA EPB Overzicht met betrekking tot EPB-regelgeving VOORWERP BOUWPLAATS BOUWHEER ARCHITECT STUDIEBUREAU Renovatie van een eengezinswoning Sint Jozefstraat 69, 8301 Knokke-Heist T Heist Best cvba

Nadere informatie

MATERIAALVOORSTELLING EPB 14/01/2014

MATERIAALVOORSTELLING EPB 14/01/2014 Veldstraat 11, 8760 Meulebeke Tel. 051-48 85 48 Fax. 051-48 86 16 e-mail: info@gc-a.eu MATERIAALVOORSTELLING EPB 14/01/2014 Dossiernaam 079-13 Decock - Vanbiervliet Werfadres Eeckhoutstraat z/n, 8850 Ardooie

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Pauwstraat nummer 129 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1965 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

Startverklaring. in het kader van de energieprestatie en het binnenklimaat van een gebouw

Startverklaring. in het kader van de energieprestatie en het binnenklimaat van een gebouw Vlaamse overheid Vlaams Energieagentschap E-mail: energie@vlaanderen.be Website: www.energiesparen.be Startverklaring in het kader van de energieprestatie en het binnenklimaat van een gebouw Ingrijpende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Collegiebaan nummer 2A bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat J. B. Woutersstraat nummer 48 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.3 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 406 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Profeetstraat nummer 43 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1921 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Dworpsestraat nummer 125 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.8.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Eggelstraat nummer 4 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1965 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Minister A. De Taeyestraat nummer 8 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ommegangstraat nummer 10 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Voldersstraat nummer 17 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hoefijzerstraat nummer 49 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.11.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ernest Solvaystraat nummer 52 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1934 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Burgemeester Callewaertlaan nummer 83 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1937 softwareversie 9.7.1 berekende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Brugsesteenweg nummer 189 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1945 softwareversie 9.9.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Dahliastraat nummer 17 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.12.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 490 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lysbrugstraat nummer 29 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.13.7 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Prosper Van Langendonckstraat nummer 9 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Mechelsesteenweg nummer 28 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.8.0 berekende energiescore

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Guido Gezellelaan nummer 82 bus 4 bestemming appartement type - bouwjaar 1958 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat post 9800 gemeente Deinze bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1988 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 492 PROEFCERTIFICAAT De

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Gestelsedijk nummer 9 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1956 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Wemmelsestraat nummer 54 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1934 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Fazantendreef nummer 7 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 545

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Vontstraat nummer 9 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Groenstraat_ANBO nummer 15 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 640 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Vlaanderenstraat nummer 14 bus 601 bestemming appartement type - bouwjaar 2000 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Fairybankhelling nummer 2 bus 01.04 bestemming appartement type - bouwar 1991 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²ar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Morekstraat nummer 18 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ankerstraat nummer 15A bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1963 softwareversie 9.7.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Vaartstraat nummer 134 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ouden Dendermondse steenweg nummer 195 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1910 softwareversie 9.8.0 berekende

Nadere informatie

282 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

282 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Dobbelhuizen 12 2800 gemeente Mechelen bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 282 De energiescore laat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Esdoornlaan nummer 15 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 334 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

486 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

486 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Verkorting 76 9040 gemeente Gent bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 486 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Veurnestraat nummer 13F bus 207 bestemming appartement type - bouwjaar - softwareversie 9.7.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 226

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Oude Molenstraat nummer 39 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1961 softwareversie 9.13.7 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Sint-Denijslaan nummer 168 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 184 De energiescore laat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Sint-Elooistraat nummer 13 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1980 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Ginderbroek nummer 56 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.15.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 897 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

bestaand gebouw met woonfunctie

bestaand gebouw met woonfunctie Energiezuinigheid van de gebouwschil energiezuinig niet energiezuinig gemiddelde U-waarde van de gebouwschil Energiezuinigheid van de verwarmingsinstallatie energiezuinig niet energiezuinig gemiddeld installatierendement

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Schom nummer 50 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²ar): 113 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Stalenstraat nummer 261 bus 1 bestemming appartement type - bouwjaar 1957 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 662

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Vinkenbaan 34 1820 gemeente Steenokkerzeel bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar 1978 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Groenstraat nummer 20 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.9.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Kluisstraat nummer 5 bus bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar 1951 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 844 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Breeërweg nummer 45 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1963 softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Dynastielaan nummer 48 bus 7 bestemming appartement type - bouwjaar 1977 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 435

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Eppegemsesteenweg nummer 6 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.17.4 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 661 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Steenovenstraat nummer 24 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 564 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Stuivenbergvaart nummer 14 bus 1 bestemming appartement type - softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 532 De energiescore laat toe om de heid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Ziekerenweg nummer 46 bus 1 bestemming appartement type - bouwar 1936 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 483 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

245 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken.

245 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van appartementen te vergelijken. nummer postnummer Batavia 7 bus 3 2000 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwar 2005 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 245 De energiescore laat toe om de heid van appartementen

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Edmond de Grimbergheplein nummer 22 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1899 softwareversie 9.7.0 berekende

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Antwerpsestraat nummer 106 bus 4 bestemming appartement type - bouwar - softwareversie 9.10.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 63 De energiescore laat toe om de heid

Nadere informatie

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

1216 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Lammekensknok 94 8770 gemeente Ingelmunster bestemming eengezinswoning type halfopen bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 1216 De energiescore

Nadere informatie

rergiepresteuecertificaat

rergiepresteuecertificaat rergiepresteuecertificaat straat Bloemenveldstraat nummer 4 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1900 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (klalh/m 2jaar 588 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Rietstraat nummer 1 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 486 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie

energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie nummer postnummer Leuvensesteenweg 383 2800 gemeente Mechelen bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1959 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 348 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Leo Steelstraat nummer 50 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1990 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Diepestraat nummer 8 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Ooievaar 8 bus 1 2060 gemeente Antwerpen bestemming appartement type - bouwjaar 1965 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 379 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Ooievaarstraat nummer 5 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar 1969 softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²ar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Brugsevaart nummer 48 bus P122 bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar 2015 softwareversie 9.9.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 188 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lillerbaan nummer 40 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1969 softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Beatrijsstraat nummer 28 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²ar): 405 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Blauwesteenstraat nummer 47 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// INSPECTIEPROTOCOL Energieprestatiecertificaat bestaande

Nadere informatie

235 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

235 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Koersen 13 9000 gemeente Gent bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1935 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 235 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

575 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van collectieve woongebouwen te vergelijken.

575 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van collectieve woongebouwen te vergelijken. nummer postnummer Smeyskens 64 bus 2 9200 gemeente Dendermonde bestemming collectief woongebouw type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 575 De energiescore

Nadere informatie

579 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

579 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Kollebloem 5 2170 gemeente Antwerpen bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1958 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 579 De energiescore laat

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// INSPECTIEPROTOCOL Energieprestatiecertificaat bestaande

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Schuttershof nummer 4 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1934 softwareversie 9.7.2 berekende energiescore

Nadere informatie

731 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

731 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Berk 10 3460 gemeente Bekkevoort bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar 1976 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 731 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Vennenstraat nummer 10 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwar 1988 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore (kwh/m²ar): 588 De energiescore laat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Brugse baan nummer 170 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 549 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Vorstheide nummer 22F bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 683 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Marktstraat nummer 5 bus bestemming type eengezinswoning gesloten bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²ar): 157

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat nummer postnummer Elzen 1 bus 1 3500 gemeente Hasselt bestemming appartement type - bouwjaar 1967 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 229 PROEFCERTIFICAAT

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Eugeen Verelstlei nummer 14 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwar 1950 softwareversie 9.8.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Westdijk nummer 47 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1954 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Saffierstraat nummer 10 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.8 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 114 De energiescore laat toe om

Nadere informatie

294 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken.

294 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van woningen te vergelijken. nummer postnummer Statie 44 8720 gemeente Dentergem bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1992 softwareversie 1.5.2 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 294 De energiescore laat toe

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Markt nummer 14 bus bestemming appartement type - softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 187 De energiescore laat toe om de energiezuinigheid van

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Stropstraat nummer 6 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.16.9 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 167 De energiescore laat toe om de

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat straat Steenweg op Turnhout nummer 185 bus bestemming type eengezinswoning open bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar): 399 De energiescore laat

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Grote Heide nummer 12 bus 1 bestemming appartement type - bouwar 1993 softwareversie 9.7.2 berekende energiescore (kwh/m²ar): 214 De energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Mechelbaan nummer 116 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.11.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kortrijksestraat nummer 357 bus bestemming type eengezinswoning halfopen bebouwing softwareversie 9.19.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Lostraat nummer 5 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.6.0 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kerkstraat nummer 6 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Kerkstraat nummer 61 bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1980 softwareversie 9.7.1 berekende energiescore (kwh/m²jaar):

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Hellestraat nummer 216W bus bestemming eengezinswoning type open bebouwing bouwjaar 1978 softwareversie 9.14.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat Margrietlaan nummer 24 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar 1963 softwareversie 9.11.0 berekende energiescore

Nadere informatie

energieprestatiecertificaat

energieprestatiecertificaat energieprestatiecertificaat bestaand gebouw met woonfunctie straat De Vilanderstraat nummer 63 bus bestemming eengezinswoning type gesloten bebouwing bouwjaar - softwareversie 9.11.0 berekende energiescore

Nadere informatie