N I E U W S B R I E F

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F"

Transcriptie

1 NR 11 N I E U W S B R I E F 6 februari 2018 Lerarentekort.. Ook bij ons is het lerarentekort nu echt merkbaar! De afgelopen dagen waren er nogal wat zieke collega s en het vinden van inval wordt steeds lastiger. Tot nu toe hebben we het altijd kunnen oplossen, dankzij de paar invallers die binnen SKOP beschikbaar zijn en vooral ook dankzij de bereidheid van onze parttime werkende collega s om op hun niet-werkdag naar school te komen om een klas van een zieke collega op te vangen. Toch is het ons deze week ook overkomen dat we een groep thuis hebben laten blijven, omdat we geen vervanging konden vinden. Uiteraard is dit het laatste wat willen! Rapport groep 3 t/m 8 Belangrijke data Vrijdag 8 februari Rapport voor groep 2 t/m 8 Donderdag 14 februari 10 minuten gesprekken Dinsdag 19 februari 10 minuten gesprekken Donderdag 21 februari Meesters- en juffendag Vrijdag 22 februari Studiedag, alle kinderen vrij! 25 feb t/m 1 maart VOORJAARSVAKANTIE 18 t/m 22 maart Feestweek 10 jarig bestaan! Vrijdag krijgen alle kinderen van groep 2 t/m 8 het eerste rapport mee naar huis. Behalve het verslag van de school, hebben we ook weer een overzicht van de gemaakte cito-uitslagen erbij gedaan. Bij het verslag zit tevens een uitnodiging voor het tien-minutengesprek op donderdag 14 februari óf dinsdag 19 februari. Bij groep 7 hebben we nu de zogenaamde verwachtingsgesprekken, waarbij we met ouders én kinderen samen gaan bespreken waar onze verwachtingen liggen ten aanzien van het voortgezet onderwijs. De ouders van groep 8 kunnen zelf aangeven of zij over het rapport willen praten, zij hebben immers in november al samen met de kinderen uitgebreid gesproken over het advies van de school. Jubileum We hebben al diverse jubileumactiviteiten achter de rug en er volgen er nog meer. Zo hebben we in maart onze jubileum-feestweek, waarin in alle klassen het thema Feest centraal staat en we diverse activiteiten hebben voor de groepen. Voor de voorjaarsvakantie komt er een jubileum-nieuwsbrief uit met daarin een terugblik op de afgelopen 10 jaar én het programma van de feestweek. Aan het einde van het schooljaar is er nog een activiteit, die wij nu alvast aan u willen verklappen. Het team van de Keizerskroon voert met elkaar een musical op

2 Musical De club van lelijke kinderen Op 19, 20 en 21 juni 2019 voert het team van de Keizerskroon de musical De club van lelijke kinderen op. De opvoering vindt plaats in het Stanislas College in Pijnacker en kaarten zijn vanaf de voorjaarsvakantie verkrijgbaar! De musical is voor alle kinderen en ouders van de Keizerskroon! Meer informatie (zoals bijvoorbeeld de aanvangstijd) hierover vindt u binnenkort in onze jubileum-nieuwsbrief. Voor nu zeggen wij alvast: bedenk voor uzelf welke avond het beste uitkomt en zet deze in de agenda. Zoals gezegd: de kaartverkoop start na de voorjaarsvakantie! Een voorkeursavond kunt u niet vooraf opgeven, wie het eerst komt wie het eerst maalt! En wij, het team, zijn ondertussen al heel hard aan het oefenen! Cycling4School Weet u nog, de actie Cycling4School die eind september plaatsvond? Met deze actie stimuleerden we kinderen en ouders om vaker lopend of op de fiets naar school te komen en dat is gelukt! Tijdens de dagen met mooi weer is er een zelfde autogebruik gemeten als tijdens de voormeting. We zien daarnaast dat er iets meer wordt gelopen en iets minder wordt gefietst. Tijdens de twee dagen met regenachtig weer zien we dat een grote groep kinderen de overstap naar de auto niet heeft gemaakt. 10% van hen is niet overgestapt naar de auto wat ze normaal gesproken wel doen bij slecht weer. Hiermee komt het aandeel van de auto met slecht weer nu onder de 40% te liggen in plaats van de bijna 50% tijdens de voormeting. Dat is een mooi resultaat! We hebben van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp een cheque ontvangen van 500 euro, die we uit mogen geven aan een verkeersveiligheidsactie of verkeersmaterialen voor de leerlingen. Top!

3 Voor meer informatie over Cycling4School zie Meester- en juffendag 2019 Op donderdag 21 februari vieren alle juffen en meesters hun verjaardag op school. Het thema dit jaar is gekke haren verkleeddag dus iedereen mag deze dag met gekke haren en/of verkleed naar school komen! We gaan die dag allerlei leuke activiteiten doen. Bij de kleuters wordt er s middags een spelletjesmiddag met gezelschapsspelletjes gehouden. Wij vinden het fijn als er ouders kunnen meehelpen op deze middag. Intekenlijsten komen te hangen bij de klassen. Het 10-uurtje krijgen de kinderen van de juf of meester. Neem dus zelf alleen een lunch mee. De oudervereniging heeft, net als vorig jaar, voor de klassencadeaus een bedrag gereserveerd uit de ouderbijdrage. Er komt dus geen aparte geldinzameling in de klassen. Naast het klassencadeau geven de kinderen ook een persoonlijk cadeautje aan hun meester of juf. Dit wordt gekocht door de oudervereniging. Namens de werkgroep meesters- en juffendag, Juf Maaijke, juf Marlies en juf Claudia

4 Inmiddels is de uiterste inschrijfdatum voor de Kangoeroe-wedstrijd voor de groepen 3 t/m 8 verstreken. Er hebben zich maar liefst 66 deelnemers ingeschreven voor de individuele deelname. Oók nog eens 13 duo's gaan zich in tweetallen over de opgaven van deze fantastische rekenwiskundetoets buigen. We zijn er blij mee, dat zoveel kinderen enthousiast hebben opgegeven voor deze wedstrijd! We wensen hen héél veel succes op 21 maart. (n.b. de wedstrijd vindt gewoon onder schooltijd plaats.) Op deze dag worden wij al jaren ondersteund door onze vaste vrijwilligers Chris & Clara. Zij houden, al jaren lang, speciaal een plekje in hun agenda vrij, om te helpen bij deze wedstrijd. Mocht u denken, ach, donderdag 21 maart is ook mijn vrije dag, en ik zou het best leuk vinden óók als hulpouder/toezichthouder bij deze wedstrijd (tussen half 9 én half 11) aanwezig te zijn? Dan kun u een mailtje sturen naar juf Anneloes. We zouden voor deze ochtend best nog een paar extra handen/ogen kunnen gebruiken! Fancy Fair In de jubileum-nieuwsbrief die volgende week uitkomt kunt u lezen welke activiteiten er allemaal in de feestweek zullen plaatsvinden. Eén activiteit willen we nu alvast onder de aandacht brengen: de FancyFair. Op donderdag 21 maart is er een Fancy Fair, vanaf uur. De opbrengst gaat naar een goed doel en in samenspraak met de leerlingenraad is gekozen voor KiKa. In aanloop naar de Fancy Fair toe krijgen de kinderen informatie over deze organsiatie door de mensen van KiKa. Ook zal Kika aanwezig zijn met een stand met informatie tijdens de FancyFair. Wij hopen op deze dag een mooi bedrag op te halen voor hen. Wilt u ook iets betekenen op de Fancy Fair? Alles mag! Laat het even weten aan iemand van de jubileumcommissie: juf Marieke, juf Thea, juf Jeannette of meester Wim. Zet ook deze datum in ieder geval alvast in de agenda! Tot slot. Staat deze datum ook al in uw agenda? De informatieavond over IPC op dinsdag 2 april, uur. Eens in de twee jaar organiseren wij een informatieavond over IPC. Deze avond is vooral bedoeld voor de ouders van groep 3, maar uiteraard zijn ook alle andere belangstellenden van harte welkom! De avond wordt gepresenteerd door Mathieu Bouwman. Mathieu heeft aan de voet gestaan van de introductie van het programma in Nederland, heeft zelf jaren met het curriculum gewerkt in het buitenland en kan op een buitengewoon inspirerende wijze vertellen over IPC. Dus: Zet ook deze avond in de agenda en kom!

5 INGEZONDEN Yoga kan schoolprestaties verbeteren. De buffel (met de voeten trappelen), de egel (je zo klein mogelijk maken) of de kameel (helemaal achterover leunen). Yoga van kleermakerszit naar lotushouding. Kinderyoga is een speelse manier om lichaamsbewustwording te stimuleren. Door yoga leren kinderen niet alleen te werken met hun hoofd maar ook te voelen met hun lichaam. Yoga kan daarmee de weerbaarheid en zelfverzekerdheid van kinderen bevorderen. Ook werken kinderen door middel van yoga aan andere vaardigheden, zoals samenwerken, door samen een yogaoefening te doen, of concentratie, door de focus op een bepaalde houding. Ook minder directe vaardigheden als positief denken en visualisatie worden gestimuleerd door yoga. Het feit dat yoga niet prestatiegericht is, maakt het bovendien een mooie manier om te ontspannen. In India maar ook al in veel Europese landen weten ze al jaren dat kinderyoga veel positieve effecten kunnen hebben op kinderen. Ook in Nederland groeit de overtuiging dat kinderen rustiger en stabieler worden dankzij yoga en dat de oefeningen hun schoolprestaties verbeteren. Aldus Helen Purperhart, kinderyogadocent. Ruim 10 jaar geef ik nu zelf yogales aan kinderen en kan dit beamen. Daarom wil ik heel graag kinderyoga onder uw aandacht (blijven) brengen. Voor meer informatie kijk op of stuur een naar U bent van harte welkom om samen met uw kind(eren) een gratis proefles te komen volgen. De lessen worden gegeven op donderdagmiddag in de speelzaal van de Johannesschool in Pijnacker. Met hartelijke groet van Wilma Abbink.