ECOTEC. Algemene brochure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ECOTEC. Algemene brochure"

Transcriptie

1 ECOTEC Algemene brochure

2 ECOTEC S.A., is in 1990 opgericht als gevolg van de toenemende vraag naar apparatuur en processen welke het milieu beschermen en die met name vloeistoffen en gassen, welke vrijkomen bij industriële processen, doelgericht behandelen. Dit is later aangevuld met apparatuur voor het zuiveren van rioolwater. ECOTEC heeft hooggekwalificeerd personeel dat over uitgebreide ervaring beschikt op het gebied van procesengineering, apparaten- en installatiebouw, alsmede over de toepassing van technische kunststoffen in niet corrosieve toepassingen. Dat ECOTEC kwaliteitsproducten levert wordt bewezen door de vele referenties die zij door de jaren heen hebben opgebouwd in het binnen- en buitenland, in zowel de private als publieke sector, welke mede te danken is aan een zorgvuldige en gekwalificeerde productiemethode en functionaliteit.

3 GASBEHANDELING ABSORPTIE, GASBEHANDELING EN PROCES APPARATUUR Zowel fysische verdunning als absorptie door chemische reacties worden uitgevoerd met vloeibare en gasvormige fases. Ze vinden plaats in hetzij een in de tegenstroom verticaal geplaatste kolom/wasser of in een meestroom in een horizontale geplaatste kolom/wasser. Voor de uitwisseling van gassen wordt het vulmateriaal type Ecopall gebruikt (ontworpen en geoptimaliseerd door ECOTEC) met verschillende nominale afmetingen en oppervlaktegroottes, speciaal ontwikkeld voor hoge belastingen van vloeistof en gas bij lage druk. Normaal gesproken wordt de installatie uitgevoerd met een recirculatiepomp voor de absorptie- / spoeloplossing, met een automatische voeding en afvoer van de zouten of bijproducten welke vrijkomen bij het absorptie- / spoelproces. Proces- en detailengineering van turn-key installaties voor diverse chemische processen behoort tot ons leveringsprogramma.

4 STOFAFZUIGING: VENTURI-SYSTEMEN Een Venturi-systeem wordt ingezet voor het afvangen van stof en het wassen van hoog of middel oplosbare gassen. Zowel bij de fysische als chemische reactieverdunning wordt gebruik gemaakt van dit systeem. JET VENTURI (zelf-aanzuigend) Deze systemen zijn gebaseerd op het Venturi-effect, waarbij de voortbewegende vloeistof met axiale voeding, bij een bepaalde stroom en druk, een bepaalde luchthoeveelheid met een onderdruk onder de 2000 Pa kan aanzuigen, waardoor een hoge efficiëntie wordt bereikt, voor de verzameling van vaste deeltjes met een korrelgrootte > 10 micron of voor de absorptie/wassen van hoog of middel oplosbare gassen. NATTE VENTURI (met drukval) Deze systemen werken met hoge snelheden, een geringe drukval ( Pa), waardoor er een nauw contact ontstaat tussen de vloeibare en gasvormige fase, welke zorgt voor een hoge efficiëntie bij het verzamelen van zowel de vaste deeltjes als de micronische en sub-micronische vloeistofbelletjes. Een conventioneel Venturi-systeem (niet zelf-aanzuigend) voor gasabsorptie/wassen bestaat uit: Venturi apparatuur. Ventilator. Tank voor recirculatie en vloeistof/gas scheiding. Recirculatie pomp met instrumentatie en toebehoren. Ontnevellaar. De combinatie van een venturi-systeem met absorptie/was kolom zorgt voor een hoog renderende combinatie van stofafvanging en gasabsortie/wassing.

5 CHROOMWASSERS Bij het proces van hardverchromen, in verchroombaden en door elektrolytische stroom, wordt het water ontleed tot zuurstof en waterstof, en creëert zo een nevel van microdruppeltjes chroomzuur, genaamd "chroom-spray". De chroomspray wordt afgezogen en gaat vervolgens naar de wasapparatuur. De nieuwe technologie genaamd AEROSEP -systeem bestaat uit een wasser en een sprayscheider in 2 of 3 fases (afhankelijk van de emissiegrenswaarden), met meerdere maasafscheiders. DRUPPELAFSCHEIDER De apparatuur wordt gebruikt voor het vasthouden van de microndruppels of nevel (meestal tussen de 5 en 80 micron) die zich in een gasstroom bevinden. Deze technologie is gebaseerd op de scheiding middels centrifugaalkracht, inertie, schok of Brown-beweging en ontworpen worden voor zowel horizontale als verticale gasstromen. Types: Actieve platen. Maas. Radiaal / Centrifugaal.

6 DESORPTIE/STRIPPING Desorptie / stripping van organische en anorganische gassen in een vloeistofstroom gebeurt meestal in een verticaal gemonteerde kolom, gevuld met een willekeurig medium en gas en vloeibare fase in de tegenstroom. In bepaalde gevallen en afhankelijk van het proces en de vereisten, is het wellicht noodzakelijk om de ph vooraf aan te passen, net als het afkoelen of het opwarmen van de te behandelen stroom. Het kan zelfs noodzakelijk zijn om een automatisch systeem in te zetten voor de continue monitoring van de operationele parameters. Of wellicht een laatste stap voor zure of alkalische absorptie van de gassen welke verkregen zijn uit het eigen desorptie proces. Al deze mogelijkheden bieden wij u met ons leveringsprogramma. BEVEILIGINGSINSTALLATIES Hoofdzakelijk bedoeld voor het absorberen van gassen welke vrijkomen, door een lekkage, bij de opslag van vloeistoffen die uitgassen (Cl2, SO2, NH3 en CO2). Het bestaat uit een compleet absorptiesysteem met de bijbehorende lekkagesensor voor het automatisch starten van de installatie.

7 VOC VERWIJDERING DOOR OXIDATIE dooroxidative REMOVAL ECOTEC biedt oplossingen voor de behandeling van emissies, welke aangepast kunnen worden aan iedere probleemstelling. Onze producten zijn het resultaat van opgedane ervaringen op het gebied van milieubescherming. Bovendien wordt met alle parameters rekening gehouden, om de beste balans te krijgen tussen investering, warmte- en energieterugwinning. ECOTEC is gespecialiseerd in de emissiebehandeling middels oxidatie en VOC (Volatile Organic Compound) terugwinning. Het proces kan worden uitgevoerd door thermische warmteregeneratie en katalytische thermische oxidatie units. Processen:. Recuperatieve thermische oxidatie.. Regeneratieve thermische oxidatie.. Recuperatieve katalytische oxidatie.. Regeneratieve katalytische oxidatie.. Terugwinning van oplosmiddelen.. Roterende concentrator.

8 GEURVERWIJDERING CHEMISCHE GASWASSER Het proces is gebaseerd op de verdunning, neutralisatie en chemische oxidatie, teneinde gasvormige componenten uit het gas over te laten gaan naar de vloeistoffase. De 3 stappen welke voor de reactie gebruikt worden zijn: ZUUR BASIS OXIDANT Geur vrijmakende stoffen Hun afgeleiden: Zwavel (H2S, mercaptanen etc.). Stikstof (NH3, aminen, etc.). Zuren (vetzuren, volatile, azijnzuur, boterzuur, etc.). Aldehyde, aceton en esters. ACTIEF KOOLFILTER Geur absorptiesysteem door middel van één of meerdere actief koollagen. Het systeem is gebaseerd op de fysische absorptie van geurcomponenten middels het koolstofoppervlakte, welke meestal met alkaline is geïmpregneerd. Deze apparatuur is vooral efficiënt voor de verwijdering van H2S en lage stromen (pompstations, kleine waterzuiveringen, enz.).

9 BIOFILTRATIE RWZI s en AWZI s ECObio-systeem is een biologisch proces bestaand uit een vochtige biomassa gevolgd door een filter. Deze technologie is zeer efficiënt in het verwijderen van geur en VOC s middels een biologisch oxidatie proces. De selectie van de micro-organismen voor de inoculatie van het filtermateriaal hangt af van het proces en de eigenschappen van de chemische verbindingen in de lucht. Verwerkingsinstallaties voor huishoudelijke afvalstoffen Systeem voor het verwijderen van geuren en VOC s welke afkomstig zijn uit huishoudelijke afvalstoffen. ECOTEC biedt turn-key projecten, inclusief engineering, fabricage, levering en installatie van alle ventilatiesystemen. ECOTEC gebruikt twee typen materiaal: organisch (boomschors, turf, etc.) en anorganisch (kunststof) als filtermateriaal voor het biofilter. Geurverwijdering bij verwerkingsinstallatie voor huishoudelijke afvalstoffen: Lage verontreinigingsgraad Vochtige biomassa + biofilter Hoge verontreinigingsgraad Zure gaswasser + biofilter

10 ECO-BIOTRICKLINGFILTER Het ECO-BIOTRICKLINGFILTER is een verticaal biologisch luchtreinigingsfilter, welke is voorzien van een licht kunststof dragermateriaal waarop micro-organismen groeien die de verontreinigen uit een luchtstroom absorberen. Het kunststof dragermateriaal kan eenvoudig gewassen worden en hoeft niet vervangen te worden, dit in tegenstelling tot andere toegepaste materialen. De efficiëntie die met dit soort processen wordt bereikt is gelijk of hoger dan de traditionele gaswassers en de mate van absorptie van de verontreinigingen is groter. Aangezien er geen chemische reactieven nodig zijn, zijn de operationele kosten minimaal en verder produceert het proces geen giftige afvalstoffen die men moet behandelen. ONTZWAVELING Deze technologie is speciaal ontworpen voor de verwijdering van middelhoge zwavelverbindingen die inherent zijn aan het biogas dat gebruikt wordt voor warmtekrachtkoppeling. Voordelen Hoge effciëntie in het verwijderen van H2S. Laag stroomverbruik. Lage operationele kosten. Rendement op de korte termijn. Produceert geen afval tijdens het proces. Flexibel inzetbaar bij hoge concentraties verontreinigingen, waar conventionele systemen niet worden aangeschaft vanwege hun hoge operationele kosten. STANKBESTRIJDING BIJ AFVALWATER- ZUIVERINGEN Dit systeem voor verwijdering van stank en vluchtige organische stoffen vervangen de traditionele processen, zoals chemische gaswassers of actief koolfilters en hebben een hogere efficiëntie bij het verwijderen van verontreinigingen. Voordelen Verhoogde efficientie. Geen reactieven benodigd. Lage operationele kosten. Rendement op de korte termijn. De mogelijkheid om de bestaande chemische gaswassers. om te bouwen naar het Biotricklingfiltersysteem. Dit systeem kan omgaan met een hoge verontreinigingsgraad.

11 ONDERWATER PLAATMEMBRAAN VOOR BIO-CEL BIO-REACTORS Doordat we de afgelopen jaren veel ervaring hebben opgedaan met het leveren van MBR-installaties hebben we ook de ontwikkeling meegemaakt van de BIO-CEL gelamineerde membraan. Deze membraan combineert de voordelen van de traditionele capillaire en holle vezelmembraan en laat een aanzienlijke verbetering zien met betrekking tot energieverbruik, onderhoud en functionaliteit. VOORDELEN Ultrafiltratie. Complete opvang van vaste stoffen en bacteriën. Optimale prestaties bij alle biomassa concentraties. Frameloze bouw, waardoor er geen slibafzetting en vlechten ontstaan, minimalisering van de investeringskosten. Mogelijkheid tot lage druk terugspoeling met permeaat en reactievendosering. Fijne beluchting, waardoor er minder lucht nodig is en er kosten worden bespaard op het energie verbruik. Mechanisch reinigingsproces (MCP) is mogelijk. Verwijdering van reactieven. Membranen gemaakt uit polyethersulfone (PES) met grote mechanische sterkte, welke de levensduur verlengt.

12 MEMBRAAN MATERIAAL Polymeer MWCO Poriebreedte Ondersteuning Afvoer Chloorbestendigheid Polyethersulfoon (PES) 150 kda 0,04 m Polyester Polyester ppmh TESTINSTALLATIES ECOTEC beschikt over meerdere testinstallaties, voor verschillende configuraties, waarmee testen kunnen worden doorgevoerd om te kijken welk behandelingsproces geschikt is om het afvalwater te behandelen. Het grote voordeel hiervan is dat men betrouwbare resultaten krijgt, waarmee de uiteindelijke installatie kan dimensioneren. Dit geldt zowel voor het biologische als het filtratieproces. MICROACTIV Controle unit voor de BIO-CEL membraan bioreactor. Garandeert de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid. De controle unit MICROACTIV bevat de sturing van de randapparatuur, configuraties en bewakingsfuncties welke van essentieel belang zijn voor een goede werking van de BIO-CEL membranen. MICROACTIV biedt: Beheer en installatieveiligheid. Betrouwbaarheid en efficiëntie van het proces. Parameter en variabele controle. Operationele eenvoud.

13 COMPACTE MBR BEHANDELINGSINSTALLATIE Behandeling / regeneratie van sanitair afvalwater voor kleine gemeenschappen. COMPACTE REACTOR UIT PREFAB BETON MICROACTIV CONTROLE UNIT BIO-CEL MEMBRAAN MODULES MOLPURE FT 50 Hergebruik van gezuiverd afvalwater. Capillaire-membraan-modules voor de terugwinnen van het gezuiverd water. Tertiaire behandeling. MOLPURE ultrafiltratie module biedt veiligheid en is kostenbesparend bij de terugwinning van het gezuiverde water. De ruime werkervaring met deze membranen als scheidingstechnologie heeft geleid tot een geoptimaliseerd ontwerp van de MOLPURE modulen om het gezuiverde water terug te winnen.

14 LAMELLENAFSCHEIDERS Zelfdragende lamellenafscheider modules voor lamellen: INDUSTRIEEL WATER GEMEENTELIJK AFVALWATER (primaire, secundaire en tertiaire afvalwaterbehandeling) DRINKWATER Lamellen zijn gemaakt uit thermoplastisch, PVC of PP geschikt voor voedingsmiddelenindustrie. De draagconstructie kan worden geleverd in glasvezel versterkt, roestvaststaal of verzinkt staal. De modules kunnen worden geleverd met verschillende effectieve oppervlakken en scheidingslamellen, zodat er aan de eisen van elk behandelingsproces voldaan kan worden. COMPACTE LAMELLENAFSCHEIDERS Vervaardigd uit kunststof materiaal, zoals: PP, PVC en GVK, met draagconstructie uit een gecoat staal of uit roestvaststaal. Het ontwerp wordt gemaakt volgens geldende regels en klantspecifieke eisen. Compacte fysisch-chemische behandelingen kunnen ook worden geleverd.

15 KUNSTSTOF KETTINGRUIMERS VOOR BEZINKTANKS De elementen van het FINNCHAIN schraper systeem zijn gemaakt van lichte, slijtvaste kunststof onderdelen. De delen welke tot een maximum mechanisch belast worden, zijn uit roestvaststaal. Dit zijn alle niet-corrosieve materialen. Dankzij de gepatenteerde FINNCHAIN s onderdelen (bescherming tegen overbelasting van de ketting enz.), wordt de slijtage van het schrapersysteem tot een minimum gereduceerd, waardoor de machine langer mee gaat en het onderhoud tot een minimum wordt teruggebracht.

16 BELUCHTINGSSYSTEMEN Engineering, ontwerp en installatie van systemen voor de biologische behandeling: actief slib, nitrificatie, SBR, MBR, etc. GRONDRAAM Schotel Fijne beluchting: AFD270 (9") / AFD350 (12"). Grove beluchting: CAP3 (3"). Buis Fijne beluchting: div. membraan materialen. Grove beluchting: roestvaststaal. VASTE BELUCHTINGSRAMEN Apparatuur wordt gebruiksklaar of als bouwpakket geleverd. Eenvoudige installatie. Frames verkrijgbaar in diverse materialen. Robuuste behuizing schotels en membranen. Lage exploitatiekosten. Apparatuur garantie. Gebruikte materialen recyclebaar. DEMONTABELE BELUCHTINGSRAMEN Simpel, snel en goedkoop onderhoud. Robuust en betrouwbaar systeem. Flexibel systeem. Zowel buis- als schotelbeluchters kunnen worden geïnstalleerd. RESERVE MEMBRANEN Voor de meeste membraanschotels, types en groottes, zijn de membranen leverbaar. Diverse membraanmaterialen: EPDM (uitermate geschikt voor gemeentelijk afvalwater). PTFE (speciale membraan coating). EPDM (totale membraan bescherming).

17 VERZAMEL- EN AFZUIGKANALEN VENTILATIE Onze afnemers zijn o.a.: Chemische en farmaceutische industrie. Galvano en oppervlaktebehandeling. Voedingsmiddel industrie. Composteringsinstallaties, etc. COMPONENTEN VOOR LUCHTBEHANDELINGSINSTALLATIES Wij ontwerpen, fabriceren, leveren en monteren alle benodigde elementen voor luchtbehandelingsinstallaties: Luchtkanalen. Afzuigkappen. Vlinderkleppen voor regeling. Andere toebehoren. Leverbaar in de materialen: PP, PE-EL, PE-HD, PRFV.

18 VENTILATOREN Wij produceren een breed scala aan middel- en hogedruk ventilatoren, leverbaar uit de thermoplastische materialen: PP, PPs-el, PE HD en PVDF. MIDDENDRUK VENTILATOREN Maximum capaciteit: m 3 /h. Statische druk: Pa. HOGEDRUK VENTILATOREN Maximum capaciteit: m 3 /h. Statische druk: Pa. Het ontwerp staat voor een hoge efficiëntie en een uitstekende prestatie en kan tegen sterke corrosieve stoffen. De overbrenging gebeurt hetzij direct (via de as van de motor) of indirect (via de V-snaren).

19 AFDEKCONSTRUCTIES EN TANKS GVK afdekconstructies Ontworpen voor het afdekken van: RONDE BASINS Met of zonder centrale loopbrug (slib indikkers, tanks, buffer, tanks, etc.). RECHTHOEKIGE BASINS Biologische reactors, anaerobe vergisters, vijzelpompen, etc. THERMOPLASTISCHE TANKS Leverbaar in de materialen: PPH, PVDF, PEHD, E-CFTE en PP-EL. Ontworpen volgens de internationale normen, zoals: DVS, ASTM, DIN, etc.

20 ECOTEC Voor meer informatie: ATB nederland Westeinde 220, 8351 HP Wapserveen, tel , fax internet doseren roeren pompen ontwateren desinfectie

MBTF. Milieutechniek. Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006

MBTF. Milieutechniek. Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006 Milieutechniek Leeuwerik 11 8532 AW Lemmer Telefoon 0514-533746 Telefax 0514-534003 E-mail: rcl@planet.nl Impressie: Moving Bed Trickling Filter 19 februari 2006 MBTF Datum 18 februari 2006 Versie 4 RCL

Nadere informatie

LUCHTVERONTREINIGING EN -ZUIVERING

LUCHTVERONTREINIGING EN -ZUIVERING INHOUD Voorwoord 13 Inleiding 15 Indeling van milieuproblemen 19 Indeling van dit boek 19 Inleiding tot de Vlaamse milieuwetgeving voor bedrijven 19 Deel 1. LUCHTVERONTREINIGING EN -ZUIVERING 21 1. Inleiding

Nadere informatie

1. De relativiteit van de effluentkwaliteit

1. De relativiteit van de effluentkwaliteit 1. De relativiteit van de effluentkwaliteit 1. Water zuiveren = normen nastreven Basis uitdaging voor meeste sectoren (Nieuwe wetgeving: micropolluenten, ZM, ) 2. Filosofie van Pantarein, water zuiveren

Nadere informatie

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver

voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver Mobiele waterzuivering voor de deur Mobiele opvangmiddelen voor afvalwater Opslag van afvalwater Clean Water Mobiele waterzuiver ing Afvalwater zuiveren voor de deur Afvalwater zuiveren voor de deur? Niet

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord 13. Inleiding 15 Indeling van milieuproblemen 19 Indeling van dit boek 19 Inleiding tot de Vlaamse milieuwetgeving voor bedrijven 19

INHOUD. Voorwoord 13. Inleiding 15 Indeling van milieuproblemen 19 Indeling van dit boek 19 Inleiding tot de Vlaamse milieuwetgeving voor bedrijven 19 INHOUD Voorwoord 13 Inleiding 15 Indeling van milieuproblemen 19 Indeling van dit boek 19 Inleiding tot de Vlaamse milieuwetgeving voor bedrijven 19 Deel 1. LUCHTVERONTREINIGING EN -ZUIVERING 23 1. Inleiding

Nadere informatie

Notitie: Toelichting op de mestverwerkingsinstallatie aan de Lage Haghorst 15 / 15a te Haghorst

Notitie: Toelichting op de mestverwerkingsinstallatie aan de Lage Haghorst 15 / 15a te Haghorst Notitie: Toelichting op de mestverwerkingsinstallatie aan de Lage Haghorst 15 / 15a te Haghorst Ulicoten, 27-01-2017 Status: Definitief Kenmerk: TJ/031139.139 1. Opslag (verse) ruwe mest in mestput De

Nadere informatie

COMPARISON OF DIFFERENT

COMPARISON OF DIFFERENT COMPARISON OF DIFFERENT MEMBRANE CONFIGURATIONS Piet De Langhe O N Z E D I E N S T E N design & optimalisatie bouw exploitatie & nazorg onderzoek & ontwikkeling financiering energieaudits 2. Cross flow

Nadere informatie

COLASIT HOLLAND BV. Sterk in kunststoffen

COLASIT HOLLAND BV. Sterk in kunststoffen COLASIT HOLLAND BV Sterk in kunststoffen COLASIT kunststof ventilatoren Toepassingsgebied De hoogwaardige kunststof ventilatoren van Colasit worden bij voorkeur ingezet daar, waar chemisch agressieve gassen,

Nadere informatie

zeoliet rotorconcentrator:

zeoliet rotorconcentrator: intro zeoliet rotorconcentrator: gecombineerd opcentreren en naverbranden van lage VOS concentraties in hoge debieten 3 April 2008 Industrie & Milieu - Rotterdam Ing. Geert De Smeyter DTA - Airprotech

Nadere informatie

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp Centrifugaalpompen 191 Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpompen De Verdermag pompenreeks is een zeer complete serie magneetgedreven centrifugaalpompen. De

Nadere informatie

1.7 Innovatie Afsluitend... 16

1.7 Innovatie Afsluitend... 16 Inhoudsopgave 1 Inleiding en kader... 1 1.1 Waterzuivering: verleden, heden en toekomst... 1 1.2 Wie is verantwoordelijk voor de afvalwaterzuivering?... 3 1.3 Financiën en functioneren... 5 1.4 Belanghebbenden...

Nadere informatie

Organische vracht continue on-line bewaken. Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein

Organische vracht continue on-line bewaken. Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein Organische vracht continue on-line bewaken Peter-Jan van Oene, 8 november 2011, nieuwegein Waardeketen Organische stoffen TOC/CZV correlatie Inhoud Afvalwater karakteristiek zuivel-industrie Redenen om

Nadere informatie

1 Inleiding Leerdoelen... 21

1 Inleiding Leerdoelen... 21 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 Leerdoelen... 1 1.1 De waterkringloop... 1 1.1.1 Eigenschappen van water... 1 1.1.2 Kringloop... 2 1.1.3 Waterbalans... 3 1.2 Het watersysteem... 4 1.3 Het waterbeheer...

Nadere informatie

intro 14 mei 2008 VCPT vzw Sint-Katelijne-Waver Ing. Geert De Smeyter

intro 14 mei 2008 VCPT vzw Sint-Katelijne-Waver Ing. Geert De Smeyter intro 14 mei 2008 VCPT vzw Sint-Katelijne-Waver Ing. Geert De Smeyter Dewaele Technical Agencies 3 pijlers textielmachines DTA - Airprotech s.r.l. Samen sterk! Engineering en constructie van installaties

Nadere informatie

Algemene informatie Compensatoren

Algemene informatie Compensatoren Kledil De Kledil rubber compensator is bij uitstek geschikt voor het opnemen van uitzetting en krimp en het reduceren van hinderlijke trillingen en geluid, dat zich in een leidingsysteem kan voortplanten.

Nadere informatie

Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d

Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d Excursie Rioolwaterzuivering van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn. d.d.23-06-2017. We werden rond 14.00 uur verwelkomd door de heren Dick v.d.outenaar, die als spreker optrad, samen met Arjan Buitenhuis

Nadere informatie

BIOLOGISCHE STALLUCHTREINIGING VOOR EEN VEEHOUDERIJ IN HARMONIE MET DE OMGEVING. Ammoniak Geur Stof

BIOLOGISCHE STALLUCHTREINIGING VOOR EEN VEEHOUDERIJ IN HARMONIE MET DE OMGEVING. Ammoniak Geur Stof BIOLOGISCHE STALLUCHTREINIGING VOOR EEN VEEHOUDERIJ IN HARMONIE MET DE OMGEVING Ammoniak Geur Stof LICENCE TO PRODUCE STAL IN HAMONIE MET DE OMGEVING MAATSCHAPPELIJKE ACCEPTATIE BLIJVEN PRODUCEREN EENVOUDIGSTE

Nadere informatie

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater.

De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. De compacte installatie voor de zuivering van industrieel afvalwater. Fijn filtratie Electrolyse CURAQ Ell Filter DE SPEERPUNTEN CURAQ - Innovatief en uniek de pluspunten Electrolyse CURAQ Ell filter Fijn

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Procesfiltratie toepassingen

Procesfiltratie toepassingen Procesfiltratie toepassingen Process Filtration Vloeistoffiltratie, het scheiden van vaste deeltjes uit vloeistoffen, wordt toegepast in veel verschillende industriële processen. Hieronder enkele voorbeelden

Nadere informatie

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw

Compact Plus biogasinstallatie, Lierop, 600 kw Hoe maak je biogas? Inhoud presentatie Wie en wat is Biogas Plus? Hoe werkt een biogasinstallatie? Voor wie is een biogasinstallatie interessant? Is een biogasinstallatie duurzaam? Zijn subsidies nodig?

Nadere informatie

De kracht van bewezen technologie

De kracht van bewezen technologie De kracht van bewezen technologie De kracht van bewezen technologie Rodelta Pumps International BV is een nationaal en internationaal toonaangevende producent van centrifugaalpompen. Al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

Samenvatting. Het gebruik van ultrafiltratie (UF) membranen als oppervlakte water zuiveringstechnologie

Samenvatting. Het gebruik van ultrafiltratie (UF) membranen als oppervlakte water zuiveringstechnologie Samenvatting Het gebruik van ultrafiltratie (UF) membranen als oppervlakte water zuiveringstechnologie is in de laatste vijftien jaar enorm toe genomen. Ultrafiltratie membranen zijn gemakkelijk op te

Nadere informatie

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties de dynamiek van water vuil- en rioolwaterinstallaties 2 compleet betrouwbaar Efficiënte afvoer van afvalwater is net zo belangrijk als de aanvoer van schoon drinkwater. Duijvelaar Pompen heeft al meer

Nadere informatie

Auto-line Roterende automatische zelfreinigende filters

Auto-line Roterende automatische zelfreinigende filters Roterende automatische zelfreinigende filters HiFlux is ontworpen als een compact, zelfreinigend filter Dankzij de stevige constructie is het filter geschikt voor industriële toepassingen, waar betrouwbaarheid

Nadere informatie

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M COMPACT EN VEELZIJDIG e.sybox is het meest complete en gebruiksvriendelijke systeem op de markt van electronisch geregelde pompsystemen voor toepassing

Nadere informatie

Jabsco Lobben - en impellerpompen. Verdringerpompen

Jabsco Lobben - en impellerpompen. Verdringerpompen Jabsco Lobben - en impellerpompen Verdringerpompen 175 Jabsco Lobbenpompen De lobbenpomp is van oorsprong ontwikkeld als sanitaire verdringerpomp voor het verpompen van voedingsmiddelen. Door het hygiënische

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION

TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION TECHNISCHE GEGEVENS ASTERIA 750 WATERZUIVERINGSSTATION ASTERIA 750 De Asteria waterzuiveringen zijn ontworpen voor het zuiveren van huishoudelijk type afvalwater berekend op een debiet van 150 liter /

Nadere informatie

Totale verwerking van mest en/of digestaat

Totale verwerking van mest en/of digestaat Totale verwerking van mest en/of digestaat Verwerking van slib, mest en/of digestaat is geen eenvoudige zaak. Zeker niet wanneer het doel is deze te verwerken tot loosbaar water en fracties die een toegevoegde

Nadere informatie

HR WKK met CO 2 winning

HR WKK met CO 2 winning HR WKK met CO 2 winning Door: Herman Klein Teeselink HoSt Sheet 1 of 22 Inhoud HoSt HoSt ImtechVonkV.O.F. - Reinigen van rookgassen - Rookgascondensor / Scrubber - Nat elektrostatisch filter - Waterbehandeling

Nadere informatie

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct

SAMSUNG ERV. Ventilation is our business. Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie. Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Ventilation is our business SAMSUNG ERV Energie - Regeneratie - Ventilatie WTW unit met vochtrecuperatie Samsung ERV 800 Bij het goed ventileren van een verblijfsruimte

Nadere informatie

Neutraliseren doe je zo. Meting/regeling upgraden naar industrie 4.0? Spreker: Joran Paets Product manager sensors

Neutraliseren doe je zo. Meting/regeling upgraden naar industrie 4.0? Spreker: Joran Paets Product manager sensors Neutraliseren doe je zo. Meting/regeling upgraden naar industrie 4.0? Spreker: Joran Paets Product manager sensors Agenda 1. Neutraliseren 2. Industrie 4.0 3. Upgraden 4. Voordeel van de upgrade? 5. Voorbeelden

Nadere informatie

Technische Fiche Ozon toepassing voor keukens

Technische Fiche Ozon toepassing voor keukens Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Technische Fiche Ozon toepassing voor keukens Clima Construct biedt een efficiënte en milieuvriendelijke technologie aan voor het reduceren van vet

Nadere informatie

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering

Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele Behandeling van Afvalwater de natuurlijke zuivering Individuele waterzuivering met actief slib De afkorting IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Het is een toestel dat verplicht

Nadere informatie

Techniek afvalwaterzuivering

Techniek afvalwaterzuivering Techniek afvalwaterzuivering Cursusboek Nieuwegein, 2013 w w w. w a t e r o p l e i d i n g e n. n l Stichting Wateropleidingen, september 2013 Groningenhaven 7 3433 PE Nieuwegein Versie 4.0 Niets van

Nadere informatie

Alles wat het bos kan bieden.

Alles wat het bos kan bieden. Warmte Stroom Biokool Alles wat het bos kan bieden. Alles wat het bos kan bieden. Onze biomassa warmtekrachtcentrales zijn dermate flexibel bij gebruik van grondstoffen, dat zij voor brandstof volledig

Nadere informatie

Tentamen Octrooigemachtigden

Tentamen Octrooigemachtigden Tentamen Octrooigemachtigden Tentamen Opstellen van een octrooiaanvraag (deel A) chemie 1 oktober 2018 13.30 17.30 uur TENTAMENOPGAVE OPSTELLEN VAN EEN OCTROOIAANVRAAG (A) CHEMIE 2018 Beste Octrooigemachtigde,

Nadere informatie

Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen

Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen Freshline Aroma MAP -systeem voor verpakte voedingsmiddelen Verrijk uw MAP-producten met natuurlijke aroma s Clean label-trends: Wijzig uw gemodificeerde atmosfeer van beschermend naar actief De steeds

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

Diamonds are forever

Diamonds are forever Diamonds are forever Combineer de perfecte hygiëne van het klassieke zwembad met het comfort van chloorvrij water. De vernieuwende AQUA DIAMANTE soda behandeling gebruikt diamant electrodes om de zuurstof

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche

de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche de dynamiek van water producten en diensten voor de recreatiebranche 2 vanzelfsprekend duijvelaar In de recreatiebranche heeft u te maken met allerlei verschillende waterapplicaties; sanitair, restaurants,

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare watervoorziening essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST

HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST AFZUIGKAST / ENKELE FLUX HUISHOUDELIJKE AFZUIGKAST Algemeen principe Ventilatie met mechanische afvoer (MEV in het Engels) kan bestaan ofwel uit een centraal luchtafvoersysteem geschikt voor het hele gebouw,

Nadere informatie

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE

e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE e-hm MAATWERK VOOR DE INDUSTRIE Waar betrouwbare essentieel is. Temperatuurcontrole Elektronische gegevensverwerking Laserapparatuur Industriële koeling Verwarming en koeling in industriële processen Variabele

Nadere informatie

Productie van groene energie uit afval en afvalwater: rentabiliteit door duurzaamheid

Productie van groene energie uit afval en afvalwater: rentabiliteit door duurzaamheid Productie van groene energie uit afval en afvalwater: rentabiliteit door duurzaamheid The cycle 2010 29/04/2010 Brouwerij Duvel Breendonk Hans van Soest Zaakvoerder vansoest@enprotech.be Globale aanpak

Nadere informatie

Innovatieve mestverwerking op de boerderij

Innovatieve mestverwerking op de boerderij Innovatieve mestverwerking op de boerderij Groen gas productie en nutriëntenterugwinning René Cornelissen (CCS) 7 juni 2017 Inhoudsopgave CCS Mest Kleinschalige mono-mestvergisting Bio-Up, Groen Gas op

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop

Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop Slijtvaste onderwaterpompen met woelkop HET VERSCHIL Het TOYO programma omvat ruim 135 robuuste centrifugaalpompen voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. De pompen

Nadere informatie

Project tankopslag. Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid. - Zone 0 beleid - Dampverwerking

Project tankopslag. Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid. - Zone 0 beleid - Dampverwerking Project tankopslag Onderdeel 3: Dampverwerkingsinstallaties/ Explosieveiligheid - Zone 0 beleid - Dampverwerking Project tankopslag, dampverwerking/explosieveiligheid oktober 2012 Explosieveiligheid in

Nadere informatie

Slijtvaste onderwater pompen

Slijtvaste onderwater pompen Slijtvaste onderwater pompen HET VERSCHIL Onze reeks omvat meer dan 100 verschillende modellen van centrifugaalpompen, voor het verpompen van zware vloeistoffen met vaste en schurende bestanddelen. Meer

Nadere informatie

Druk is de stuwende kracht per oppervlakte eenheid die de lucht nodig heeft om te circuleren. Er zijn 3 soorten druk

Druk is de stuwende kracht per oppervlakte eenheid die de lucht nodig heeft om te circuleren. Er zijn 3 soorten druk Wat is lucht? Lucht is een gas wat hier op aarde essentieel is voor alle leven. Het is een mix van verschillende gassen, meestal in dezelfde samenstelling en verhouding, en waarin N stikstof en O2 zuurstof

Nadere informatie

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze!

Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Raineo : de oplossing voor het beheer van regenwater Vanaf nu is wateroverlast geen natuurverschijnsel, maar een keuze! Parkeren of aanleggen? 2 Raineo : wateroverlast is een keuze! Wij ervaren allemaal

Nadere informatie

RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp

RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp RVS 316 Elektrische Dubbele membraan pomp Eten, drinken, farmaceutica, proces Afvalwater behandeling Chemie en petro chemie Poeder coaten Verf, hars en inktsoorten Mijnbouw en bouw industrie Olie & benzine

Nadere informatie

FloGet beluchtingssysteem. Voor verbeterde afvalwaterbehandeling

FloGet beluchtingssysteem. Voor verbeterde afvalwaterbehandeling FloGet beluchtingssysteem Voor verbeterde afvalwaterbehandeling Afvalwaterbehandeling vereist vakkundigheid Schoon water wordt steeds schaarser naarmate de wereldbevolking groeit en verstedelijking toeneemt.

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

Grijs Water Recuperatie. Rik Daneels

Grijs Water Recuperatie. Rik Daneels Grijs Water Recuperatie Rik Daneels Water in de stad, vandaag Water in de stad, vandaag Vlaanderen: Waterhuishouding lijkt in orde Maar: Grondwaterreserves onder druk!!! Gezamelijke acties vereist Alternatieve

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE

GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMING VOOR UTILITEIT EN INDUSTRIE Alles rondom Duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst: In de meer dan vijftig jaar van haar bestaan heeft Thermagas altijd vooruit gekeken.

Nadere informatie

OVERZICHT EURALCODES VAN TE ACCEPTEREN AFVALSTOFFEN METABEL B.V.

OVERZICHT EURALCODES VAN TE ACCEPTEREN AFVALSTOFFEN METABEL B.V. OVERZICHT EURALCODES VAN TE ACCEPTEREN AFVALSTOFFEN METABEL B.V. 02 AFVAL VAN LANDBOUW, TUINBOUW, AQUACULTUUR, BOSBOUW, JACHT EN VISSERIJ EN DE VOEDINGSBEREIDING EN -VERWERKING 02 01 afval van landbouw,

Nadere informatie

Nieuwe IPPC-installaties vanaf januari 2013

Nieuwe IPPC-installaties vanaf januari 2013 Nieuwe IPPC-installaties vanaf januari 2013 Kenniscentrum InfoMil Bianca Schijven Opbouw IPPC-installatie Nieuwe categorieën Wat betekent voor omgevingsvergunning Enkele casussen 2 IPPC-installatie Definitie

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Kolenvergasser. Kolenvergasser 2009-02-01 hdefc.doc

Kolenvergasser. Kolenvergasser 2009-02-01 hdefc.doc Kolenvergasser 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Beantwoord de vragen 1 t/m 3 aan de hand van het in bron 1 beschreven proces. Bron 1 De

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

De afvalwaterzuivering als energiefabriek

De afvalwaterzuivering als energiefabriek De afvalwaterzuivering als energiefabriek Joop Colsen Energiebesparing op RWZI s anno 2010 www.colsen.nl info@colsen.nl Introductie (1) Afvalwaterzuivering levert energie op: Door vergisting van biomassa

Nadere informatie

Systemen voor reiniging, ontvetting en beperken van geur in de professionele keukenventilatie

Systemen voor reiniging, ontvetting en beperken van geur in de professionele keukenventilatie Systemen voor reiniging, ontvetting en beperken van geur in de professionele keukenventilatie VERMINDERING VAN VET De AirMaid ozon unit reduceert zeer effectief de vetten die mee via de kookdampen worden

Nadere informatie

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren DPX afzuigsystemen Schone lucht om optimaal te presteren Neemt gassen en stofdeeltjes die vrijkomen op bij lasercodeersystemen vangt mogelijk schadelijke dampen op bij de bron Voor al uw specifieke wensen

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

TD-MIXVENT IN-LIJN MIXFLOW KANAALVENTILATOREN TD-MIXVENT. In-Lijn buisventilatoren

TD-MIXVENT IN-LIJN MIXFLOW KANAALVENTILATOREN TD-MIXVENT. In-Lijn buisventilatoren IN-LIJN MIXFLOW KANAALVENTILATOREN Serie laag-profiel in-lijn mixflow buisventilatoren gemaakt van stevig versterkt kunststof (van modellen 160 tot 500 (1)) of met stalen behuizing afgewerkt met een degelijke

Nadere informatie

Membraanpomp in kunststof PE geleidend

Membraanpomp in kunststof PE geleidend Membraanpomp in kunststof PE geleidend Algemene informatie De DMCX is een verdringer pomp die vloeistoffen overbrengt door middel van membraan bewegingen die aangedreven worden door perslucht. De behuizing

Nadere informatie

OPTIES VOOR MESTVERWERKING

OPTIES VOOR MESTVERWERKING OPTIES VOOR MESTVERWERKING Wim Rulkens, Sectie Milieutechnologie, WUR, wim.rulkens@wur.nl Focus: Verwerken van mest met als doel: Productie van waardevolle componenten voor hergebruik Productie van energie

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

Samenvatting Zure gassen zijn veelvuldig aanwezig in verschillende concentraties in industriële gassen. Deze moeten vaak verwijderd worden vanwege corrosie preventie, operationele, economische en/of milieu

Nadere informatie

WAT BIED BORALIT AAN?

WAT BIED BORALIT AAN? WAT BIED BORALIT AAN? Boralit bied 2 systemen aan. Een intensief en een extensief systeem. Wat is het verschil? Bij een intensief systeem wordt er zuurstof in de zuivering geblazen door middel van een

Nadere informatie

Centrifugale elektrische pompen - type C

Centrifugale elektrische pompen - type C Centrifugale elektrische pompen - type C GEBRUIK EN TOEPASSINGEN - Waterbehandeling - Water voor menselijke consumptie - Water voor frisdrank - Osmose - Waterzuiveringsinstallatie - Micro-filtratie - Demineralisatie

Nadere informatie

Slibverwerking. 1 Inhoud... 1

Slibverwerking. 1 Inhoud... 1 1 Inhoud 1 Inhoud... 1 2 Slibverwerking... 1 2.1 Biologische afvalwaterzuivering en slibproductie... 1 2.2 Slibverwerking... 2 2.3 Enkele voorbeelden van een slibverwerkingsketen... 4 2.3.1 Biologische

Nadere informatie

Biologische waterzuiveringsinstallatie van. van het type ondergedompeld en belucht

Biologische waterzuiveringsinstallatie van. van het type ondergedompeld en belucht Biologische waterzuiveringsinstallatie van het type ondergedompeld en belucht vastbedreactor bestemd voor het zuiveren van huishoudelijk afvalwater Algemeen De is een biologische, kleinschalige waterzuiveringsinstallatie

Nadere informatie

Bijlage 4 Algemene informatie over luchtwassystemen

Bijlage 4 Algemene informatie over luchtwassystemen Bijlage 4 Algemene informatie over luchtwassystemen Op de website www.infomil.nl van het ministerie van infrastructuur en milieu is algemene informatie beschikbaar over luchtwassers. Het rapport Technisch

Nadere informatie

Full scale de-ammonificatie in de waterlijn

Full scale de-ammonificatie in de waterlijn Full scale de-ammonificatie in de waterlijn 1 Met DEMON en EssDe Harm Baten Hoogheemraadschap van Rijnland Annette Buunen - Grontmij Nederland B.V. (part of Sweco) Full scale de-ammonificiatie in de waterlijn

Nadere informatie

Holland Filter Automatic Backflush Filter

Holland Filter Automatic Backflush Filter Holland Filter Automatic Backflush Filter De ABF is een volautomatisch terugspoelfilter en is ontwikkeld als een eenvoudige en probleemloze oplossing voor het verwijderen van zwevende verontreinigingen

Nadere informatie

Biogasopwaardering Het DMT Carborex PWS proces

Biogasopwaardering Het DMT Carborex PWS proces Biogasopwaardering Het DMT Carborex PWS proces Notitie door R. Lems M. Sc. en E.H.M. Dirkse B. Sc. Datum : 13-04-2007 1 Het DMT Carborex PWS proces Biogasopwaardering : inleiding. Tegenwoordig wordt veel

Nadere informatie

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten Flexibele, siliconen verwarmingsmatten zijn voor zeer veel verschillende toepassingen bruikbaar. De verwarmingsmatten worden toegepast in onder andere laboratoria, ruimtevaart, machinebouw, tankindustrie

Nadere informatie

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems C2D LUCHTDROGERS Technische brochure De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen Dutch Climate Systems C2D luchtdrogers met smart material Combinatie met een warmtepomp De C2D luchtdrogers

Nadere informatie

LEO AGRO. Luchtverwarmers voor agrarische en specifieke gebouwen.

LEO AGRO. Luchtverwarmers voor agrarische en specifieke gebouwen. LEO AGRO Luchtverwarmers voor agrarische en specifieke gebouwen www.flowair.nl Breed aanbod PLUIMVEE STALLEN LEO AGRO HT LEO AGRO LEO AGRO HT LEO AGRO SP LEO AGRO verwarmingscapaciteiten [kw] 18 170 8,7

Nadere informatie

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding.

De pomp staat voor ons centraal als een kloppend hart. Vandaar bouwen we verder. Van papier tot werkelijkheid! Inleiding. bouwer van pompen Inleiding Al vele jaren hebben wij een luisterend oor voor onze klanten om vragen te beantwoorden, problemen te lokaliseren en oplossingen aan te bieden om tot een optimalisatie van het

Nadere informatie

Biogas inzetten voor duurzame mobiliteit. technische en financiële haalbaarheid

Biogas inzetten voor duurzame mobiliteit. technische en financiële haalbaarheid Biogas inzetten voor duurzame mobiliteit technische en financiële haalbaarheid Drivers voor duurzame mobiliteit Milieuvoordelen (luchtkwaliteit) Geluidsreductie Sociale drive Congestieproblematiek Beleidskeuze

Nadere informatie

Uniek systeem voor verduurzaming van opslag en vervoer van Vluchtige Organische Stoffen(VOS).

Uniek systeem voor verduurzaming van opslag en vervoer van Vluchtige Organische Stoffen(VOS). Pagina 1 van 5 Uniek systeem voor verduurzaming van opslag en vervoer van Vluchtige Organische Stoffen(VOS). Het VentoClean-System is een speciale machine voor het ontgassen en terugwinnen van resten Vluchtige

Nadere informatie

Puur & Solide. Enkele van vele facetten. Zuivere materialen. Meest solide ontwerp. Hoogste kwaliteit. Langste standtijd

Puur & Solide. Enkele van vele facetten. Zuivere materialen. Meest solide ontwerp. Hoogste kwaliteit. Langste standtijd NIEUW NIEUW Puur & Solide Enkele van vele facetten Zuivere materialen Meest solide ontwerp Hoogste kwaliteit Langste standtijd Belangrijke facetten van de Pure Cartridge design van de luchtschuif De efficiënte

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

IRB EC boxventilatoren

IRB EC boxventilatoren IRB EC boxventilatoren Geluidgedempte kanaalventilator met EC-motor enkelzijdig aanzuigende ventilator; een zeer laag geluidsniveau Achterovergebogen schoepen Luchthoeveelheden tot 13.702 m³/h Statische

Nadere informatie

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen

de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen de dynamiek van water vuil- en rioolwaterpompen 2 breed inzetbaar De ene keer is het een complete gemeente die voor z n afvoer van afvalwater vertrouwt op Duijvelaar Pompen, de andere keer een woonboot.

Nadere informatie

BIOFILTRATIE VAN STALLUCHT

BIOFILTRATIE VAN STALLUCHT BIOFILTRATIE VAN STALLUCHT opleiding milieuadviseurs SBB Leuven, 15/9/2011 Erik Smet TREVI nv Dulle-Grietlaan 17/1 B-9050 Gentbrugge Tel. +32 9 220 05 77 Fax +32 9 222 88 89 www.trevi-env.com 1 Inhoudstabel

Nadere informatie

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA

TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA TRUE LIFE INSIDE LINEA CLIMA LMF ontwerpt en produceert componenten en toestellen voor airconditioning, verwarming en luchtbehandeling. Werkt op een oppervlakte van ruim 6000 vierkante meter, met apparatuur

Nadere informatie

Bestnr SHURflo 8000 Industriële pomp

Bestnr SHURflo 8000 Industriële pomp Bestnr. 53 76 21 SHURflo 8000 Industriële pomp Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken

www.veenhuis.com Mest bewerken NIEUW Mest bewerken Mest bewerken www.veenhuis.com NIEUW Mest bewerken MEST BEWERKEN Als specialist op het gebied van mesttransport en mestaanwending breidt Veenhuis Machines BV haar assortiment uit met een complete range

Nadere informatie

Byosis Group. oplossingen voor vergisters; maisraffinage. Datum: September 2012

Byosis Group. oplossingen voor vergisters; maisraffinage. Datum: September 2012 Byosis Group oplossingen voor vergisters; maisraffinage Door: René Oudman Datum: September 2012 Bedrijf Byosis is opgericht in 2007. Technologie ontwikkeld samen met Wageningen Universiteit. Oprichters:

Nadere informatie

Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten.

Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten. Versie 2.0 Installatie overzicht standaard omgekeerde osmose apparaten. Basis principe Omgekeerde osmose is een waterzuiveringssysteem op basis van membraanfiltratie: een extreem fijn filter met microscopisch

Nadere informatie

Actief tegen harmonischen

Actief tegen harmonischen Fancoil-units 1/6 5 ebm-papst Benelux B.V. Polbeemd 7 5741 TP Beek en Donk, Nederland Internet: www.ebmpapst.nl E-mail: verkoop@nl.ebmpapst.com Editorial contact: Denise van Roosmalen, e-mail: denise.van.roosmalen@nl.ebmpapst.com

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

SKIW / KNW - Symposium

SKIW / KNW - Symposium SKIW / KNW - Symposium Waterzuivering bij BASF Antwerpen en ervaring met inhibitie van actief slib. Steven Meul 31 mei 2018 1 31.05.2018 SKIW / KNW - Symposium Waterbeheer bij BASF Antwerpen Verschillende

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie