PERSBERICHT IN DE KIJKER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSBERICHT IN DE KIJKER"

Transcriptie

1 PERSBERICHT In de lente van 2016 krijgt Gent er met Floraliën Gent een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Het kunstenkwartier - de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark- wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor een magische wereld van bloemen & planten, florale kunstinstallaties en boeiende inspiratietuinen. Het publiek kan er niet alleen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. Na talrijke edities langsheen de Floraliënhal en Flanders expo keert Floraliën Gent nu terug naar de stad. Op 4 locaties van het Kunstenkwartier - de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint- Pietersplein en het Citadelpark - brengen nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars hun mooiste creaties. Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie. Bereid je voor op een dynamisch en interactief stadsfestival voor klein en groot. Kom, kijk, beleef en doe mee aan de verschillende activiteiten en mis dit floraal paradijs van geuren en kleuren niet! IN DE KIJKER BLOEMEN & PLANTEN Bloemen en planten veroveren de harten van iedereen. Ze spelen de hoofdrol. Verwacht je aan een nieuw en verrassend parcours. FLORALE CREATIES De grootste bloemenkunstenaars uit de 4 windstreken nemen een belangrijke plaats in op alle sites. Bewonder het werk van topfloristen en grootmeesters floristiek in confrontatie met de historische locaties en kunst.

2 INSPIRATIETUINEN Tuinieren is populair. In de stad of op het platteland, horizontaal of verticaal, alleen of samen. Laat je inspireren om zelf groene vingers te kweken en breng groen in de stad, straat of bij je thuis. KUNSTINSTALLATIES Ter gelegenheid van haar 35 ste editie plaatst de Floraliën voor het eerst ook kunst op het programma. Binnen- en buitenlandse kunstenaars brengen florale installaties van topniveau op spectaculaire locaties. Kortom, Floraliën Gent biedt in 2016 een grensverleggende tentoonstelling die op educatieve en interactieve wijze de natuur binnen de stadsgrenzen brengt. Het event is met deze nieuwe aanpak meer dan ooit de uitstraling van de Vlaamse sierteeltsector en zet mee het belang van onderzoek en innovatie in de kijker. BEWONDER FLORALE CREATIES VAN VLAAMSE TOPFLORISTEN OP ALLE SITES MARK COLLE & TEAM Floraal werk op de site van het Sint-Pietersplein. Mark Colle is allesbehalve een gewone florist. Op zijn vijftiende stopte hij met school en belandde hij in de bloemenkunst. Door zijn werk voor Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons is Mark een veelgevraagd florist die met zijn bloemencreaties de wereld rondreist. GEERT PATTYN Floraal werk in de Floraliënhal. Geert Pattyn geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland door demonstraties en workshops, deelnames aan wedstrijden en als redacteur voor Fleur Creatief. De stijl van Geert kan je omschrijven als puur, eenvoudig en natuurlijk. STEF ADRIAENSSENS Stef Adriaenssens was cursist bij de 'Daniël Ost Flower School' en deelnemer aan de werkgroep 'Alluvium'. Vakmanschap verwierf hij via wedstrijden, lesgeven, exposities en productdesign. Wat Stef het meeste kenmerkt is zijn queeste naar pure schoonheid, maar dan liefst in een fris design.

3 TOM DE HOUWER Monumentale florale ingang aan de Bijlokesite. Tom De Houwer is opgeleid als grafisch ontwerper, maar koos floral design. Hij wordt regelmatig gevraagd voor fotoshoots voor tijdschriften, (Fleur Creatief & en ontwierp een pottencollectie voor Serax. Tom geeft regelmatig workshops en demonstraties, voor zowel professionele floristen als bloemschikkers. Hij werkt ook graag aan exhibities op grote schaal. FREDERIEK VAN PAMEL Floraal werk in het Forum van het MSK. Frederiek Van Pamel is een bloemenkunstenaar met een interieur- en conceptstore. Hij heeft een voorliefde voor bijzondere objecten, van klein- naar grootmeubel, van lief klein boeketje tot het royale bloemstuk of bijzonder geurende rozen, vers uit Ecuador. 4 SITES 4 THEMA S Telkens vanuit een aparte invalshoek gaan bloemen en planten in dialoog met mooie en prestigieuze stadslocaties in het Gentse Kunstenkwartier. BIJLOKESITE EAST MEETS WEST Met gastland Japan beland je in de wereld van azalea s, camellia s en bonsais. De grootste bloemenkunstenaars uit Oost en West brengen hun mooiste creaties tot leven. Treed binnen in de wereld van Ikebana met topfloriste Akane Teshigahara en bewonder de Japanse bloemsierkunst. AKANE TESHIGAHARA Akane Teshigahara is een van de grote namen tijdens Floraliën Gent. Deze internationale floriste werd de vierde Iemoto (headmistress) van de Sogetsu School in Ze brengt op verschillende plaatsen in Japan Iemoto Ikebana Live. Daarnaast werkt ze samen met kunstenaars uit verschillende disciplines zoals dansers, musici, kalligrafen, etc. Al 20 jaar zet ze zich in voor de Akane Junior Class waarbij ze kinderen helpt om hun gevoeligheid te ontwikkelen door ikebana. Ook is ze gastdocente aan de Joshibi University of Art and Design sinds 2014.

4 Japan is eregast op de Floraliën Gent en Kanazawa zijn zustersteden sinds 1971 en hebben al 150 jaar zowel artistieke, economische als bestuurlijke banden met elkaar. In het kader van deze mooie samenwerkingsovereenkomst zal de stad Kanazawa een Japanse tuin inrichten op Floraliën Gent LEOPOLDSKAZERNE BOMEN EN DE STAD Groen in de stad is dé trend. Verticaal tuinieren is hier een mooi voorbeeld van. Bloemen, planten en bomen maken de stad tot een aangename en leefbare omgeving. Dat ontdek je allemaal op het binnenplein van de kazerne. SINT-PIETERSPLEIN VERLEDEN EN TOEKOMST Zinnenprikkelende voorstelling van laurier tot rozen, van rododendron tot de sprekende plant. In de Sint-Pieterskerk hangt een reusachtige bloemenluchter en in de pandgangen van de Sint- Pietersabdij ontmoeten bloemen en hoofdzonden elkaar. Ga op de sofa bij de plantenpsychologe, ontdek stadslandbouw in de Wereld van Kina en vergeet zeker de abdijtuin niet met de adembenemende land art installatie van Bob Verschueren. Pure beleving! TOMAS DE BRUYNE i.s.m. HITOMI GILLIAM EN NATALIA ZHIZKO Imposante bloemenluchter in St-Pieterskerk In het barokke kader van de St-Pieterskerk creëert Tomas De Bruyne, Belgisch internationaal gerenommeerd florist samen met twee topfloristen Hitomi Gilliam (Canada/USA) en Natalia Zhizko (Rusland) een majestueuze bloemenluchter. Het ontwerp van De Bruyne respecteert enerzijds de architectuur van de St-Pieterskerk en voegt anderzijds moderne toetsen van kleurrijk kristal toe die verwijzen naar de glasramen. De zon in de koepel zorgt voor een sterk visueel en speels karakter zodat je op elk moment van de dag de bloemen op een andere manier ontdekt. Kunst is de barometer van een tijdsgeest. Tomas De Bruyne gebruikt rijke speelse kleuren, barokke vormen, bloemen, materialen, afwerkingen en producten die beantwoorden aan de hedendaagse trends.

5 CITADELPARK EEN FEEST VOOR ALLE ZINTUIGEN De Floraliënhal, terug van weggeweest met in de hoofdrol de Vlaamse sierteeltsector. Siertelers, floristen, creatieve ontwerpers en tuinarchitecten tonen hun vakmanschap en verheffen bloemen en planten tot dé ultieme emotie. Kuier doorheen de showtuinen en inspiratietuinen die perfect aansluiten bij de laatste trends. DE FLORALIËNHAL NA 30 JAAR OPNIEUW IN HET GROEN Het concept van de groepsstand AVBS in de Floraliënhal is ontwikkeld door het architectenteam Inge De Bruycker, Denis Dujardin en Geert Pattyn. De stand zal een landschap zijn en geen naast elkaar plaatsen van individuele bravourestukken. De Gentse Azalea blijft een belangrijke rol toebedeeld, maar de focus zal liggen op de context waarin azalea s kunnen gecombineerd worden. Deze benadering sluit aan op wat in de hedendaagse groenbeleving aan de orde is. Soberheid met een sterke eenduidige vormtaal is het motto. Op de tweede plaats komt kleurcompatibiliteit. Het ganse landschap van de AVBS groepsstand zal bestaan uit verschillende kleur-kamers of kleur-zones met een thema. Groene en bloeiende kamerplanten, tuinplanten, éénjarigen, snijbloemen, worden samen gezet en gecombineerd in één grote landschappelijke sculptuur. GERDA STEINER & JÖRG LENZLINGER Metafloristiek - Monumentale kunstinstallatie in Museum voor Schone Kunsten In de centrale hemicyclus van het MSK laat dit kunstenaarsduo een installatie groeien met materiaal dat ze in Gent verzamelen (uit de plantentuin, parken, lokale producenten) en met materiaal uit hun eigen collectie (delen van planten, kunstmatige planten, curiositeiten). De kunstenaars kijken er naar uit om deze ruimte te vullen met kwetsbaar en uitbundig floraal leven. Slenter onder de installatie, leg je neer op een van de bedden en verlies je in de details..

6 PRAKTISCH WANNEER Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00) WAAR Floraliën Gent vindt plaats in het kunstenkwartier van Gent. Op het parcours is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Bijlokesite, ingang Godshuizenlaan, Gent Leopoldskazerne, Gent Sint-Pietersplein, ingang Sint-Amandplein, Gent Citadelpark, ingang Charles de Kerchovelaan, Gent PRIJS Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): 35 Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): 32 Reductietarieven voor kinderen, jongeren, studenten, scholen en groepen. Bestel nu al je tickets via de website of telefonisch op het nummer +32 (0) ( 0.30/min.; elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00) Groepstickets (vanaf 20 pers.) groups@floralien.be +32(0) (0) VIP-ARRANGEMENTEN vip@floralien.be +32(0) SCHOLEN groups@floralien.be MEER INFO MEER PERSINFORMATIE EN/OF BEELDMATERIAAL (NIET VOOR PUBLICATIE) Sandra Plasschaert Cats Communication 0479/ sandra@catscommunication.be Foto s : - Gelieve bij gebruik van de beelden het copyright te vermelden dat in de naamgeving van de foto zit. De organisatie achter Floraliën Gent, de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP), bestaat al 207 jaar. Haar koninklijke titel dankt ze aan koning Willem I, koning der Nederlanden, die in 1815 de titel van beschermheer aanvaardde. De allereerste bloemen- en plantententoonstelling vond plaats in 1809, in een Gentse herberg, en maakte sindsdien een spectaculaire groei en evolutie door. In 2016 verlaten de Floraliën de expohallen van Flanders Expo en keren ze terug naar de stad.

4 sites 4 thema s PERSBERICHT PERSBERICHT

4 sites 4 thema s PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT Vanaf 22 april t/m 1 mei zal de stad Gent volledig in het teken staan van Floraliën 2016. Vier iconische locaties de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark

Nadere informatie

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK FLORALIËN GENT 2016 22.04 > 01.05 2016 BLOEMEN & PLANTEN IN DIALOOG MET UNIEKE STADSLOCATIES OVERZICHT ACTIVITEITEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN

Nadere informatie

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK FLORALIËN GENT 2016 22.04 > 01.05 2016 BLOEMEN & PLANTEN IN DIALOOG MET UNIEKE STADSLOCATIES OVERZICHT ACTIVITEITEN VOOR GROEPEN BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK.

Nadere informatie

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK FLORALIËN GENT 2016 22.04 > 01.05 2016 BLOEMEN & PLANTEN IN DIALOOG MET UNIEKE STADSLOCATIES OVERZICHT ACTIVITEITEN VOOR HET BASISONDERWIJS BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV

Nadere informatie

VLAAMSE SIERTEELT IN DE PRIJZEN OP GENTSE FLORALIEN

VLAAMSE SIERTEELT IN DE PRIJZEN OP GENTSE FLORALIEN VLAAMSE SIERTEELT IN DE PRIJZEN OP GENTSE FLORALIEN AVBS werd op de Floraliën door de jury beloond met de Grote Ereprijs geschonken door KMLP, de organisator van de Gentse Floraliën. Deze prijs is een

Nadere informatie

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK

BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV SITE CITADELPARK FLORALIËN GENT 2016 22.04 > 01.05 2016 BLOEMEN & PLANTEN IN DIALOOG MET UNIEKE STADSLOCATIES OVERZICHT ACTIVITEITEN VOOR HET BASISONDERWIJS BIJLOKESITE II LEOPOLDSKAZERNE III SITE SINT-PIETERSPLEIN IV

Nadere informatie

Verken het Floraliën-parcours op onze interactieve kaart: http://www.floralien.be/nl/parcours

Verken het Floraliën-parcours op onze interactieve kaart: http://www.floralien.be/nl/parcours Verken het Floraliën-parcours op onze interactieve kaart: http://www.floralien.be/nl/parcours Klik op de locaties en cijfers die je op de kaarten ziet en ontdek wat er allemaal te beleven valt op Floraliën

Nadere informatie

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark

22.04 > 1.05 2016. BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark 22.04 > 1.05 2016 BLOEMEN EN PLANTEN IN DIALOOG MET SUBLIEME STADSLOCATIES Bijlokesite Leopoldskazerne Sint-Pietersplein Citadelpark INFO & TICKETS WWW.FLORALIEN.BE VIP DELUXE @Club Falligan, Ghent Tom

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van de Floraliën Goedkeuring

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van de Floraliën Goedkeuring De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00291 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van de Floraliën 2016 - Goedkeuring Beknopte

Nadere informatie

JAPAN IKEBANA AZALEA EAST MEETS WEST JAPAN IKEBANA AZALEA CAMELIA BONSAI JAPAN CAMELIA BONSAI JAPAN JAPAN IKEBANA AZALEA

JAPAN IKEBANA AZALEA EAST MEETS WEST JAPAN IKEBANA AZALEA CAMELIA BONSAI JAPAN CAMELIA BONSAI JAPAN JAPAN IKEBANA AZALEA JAPAN IKEBANA AZALEA EAST MEETS WEST JAPAN IKEBANA AZALEA CAMELIA BONSAI JAPAN JAPAN IKEBANA AZALEA CAMELIA BONSAI JAPAN JAPAN IKEBANA TREES & THE CITY MOBILE GARDENS TREES & CITY VERTICAL GARDENING TREES

Nadere informatie

Fundraisingsevent Allegretto Festival Foundation Donderdag 28 april 2016

Fundraisingsevent Allegretto Festival Foundation Donderdag 28 april 2016 Naar de Floraliën op de meest exclusieve manier en voor het goede doel... Een echt V I P-gevoel om na te vertellen! Fundraisingsevent Allegretto Festival Foundation Donderdag 28 april 2016 FUNDRAISINGSEVENT

Nadere informatie

Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design

Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design Expo Rechts / Averechts Textiel tussen kunst en design Vanaf 31 maart tot eind september palmen kunstenaars en ontwerpers die met het medium textiel werken, de scène in van het museum. De expo Rechts/Averechts

Nadere informatie

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn persinfo TENTOONSTELLING 11/10/ 13 > 12/01/ 14 Arentshuis, Dijver 16 I B- 8000 Brugge Jules De Bruycker liet zich in zijn etsen met sterke lichtcontrasten inspireren door het werk van Frank Brangwyn. Deze

Nadere informatie

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016

PERSBERICHT. Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 PERSBERICHT Design museum Gent kleurt oranje dit najaar Design Derby BE/NL 1815-2015 23/10/2015-13/3/2016 Spannende confrontatie tussen België en Nederland Het is precies 200 jaar geleden dat het Verenigd

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg)

Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tuinige schilderijen (in bibliotheek Ypenburg) Tentoonstelling met fleurige schilderijen van Irma Wisman. Is uw tuin de perfecte plaats om tot rust te komen en van de schoonheid van de planten en bloemen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste,

NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011. Beste, NIEUWSBRIEF 46 Juni 2011 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen.

In mijn schilderijen en andere kunstobjecten verdiep ik me op dit moment erg in grafische structuren en rechte lijnen. MARIE MICHIELSSEN MARIE MICHIELSSEN Marie Michielssen volgde een opleiding grafische vormgeving en startte in 1995 een eigen bedrijf. Daarvoor kocht ze oude bloempotten op, die ze vervolgens beschilderde

Nadere informatie

Vrijdag 24 juni 2011. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 24 juni 2011. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 24 juni 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening expo Roses@Coloma n.a.v. 13 de editie Rozendagen in kasteeldomein Coloma - Sint-Pieters-Leeuw

Nadere informatie

GROEP 85. Even voorstellen

GROEP 85. Even voorstellen Even voorstellen Wat is GROEP 85? GROEP 85 is een beeldhouwerscollectief uit Nijmegen en bestaat uit 15 mensen. De meeste leden zijn omstreeks 1985 begonnen met een cursus beeldhouwen in steen bij beeldhouwer

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

BELA SILVA. Carnets de voyages

BELA SILVA. Carnets de voyages BELA SILVA Carnets de voyages BELA SILVA De Portugese kunstenares Bela Silva laat zich haar leven lang al niet tegenhouden door grenzen. Haar voorliefde voor geschiedenis en architectuur doen zelfs de

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT. November, 2014

STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT. November, 2014 p. 1 / 2 PERS BERICHT November, 2014 STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT Studio Piet Boon opent aanstaande december en januari haar deuren voor een uniek boutiquestijl

Nadere informatie

Woensdag 10 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Daniël Ost Christmas Days

Woensdag 10 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Daniël Ost Christmas Days Woensdag 10 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Daniël Ost Christmas Days Dames en heren, Burgemeester (Kristel) Geerts, Collega Bourgeois,

Nadere informatie

PlantrentEvents. we don t steal the show, we just make it look better

PlantrentEvents. we don t steal the show, we just make it look better PlantrentEvents we don t steal the show, we just make it look better 1 PlantrentEvents Een combinatie van groen en beleving! Groene plantaccenten op uw stand, een volledig groene scheidingswand, wuivende

Nadere informatie

BRUSSELS KART EXPO. CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY. more info on

BRUSSELS KART EXPO.   CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY. more info on BRUSSELS KART EXPO 2 0 1 9 27 01 28 01 CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY more info on www.thehairgames.be THE HAIR GAMES, THE SEQUEL Wie aanwezig was op de eerste editie van The Hair The

Nadere informatie

GOUDA - HOLLAND. Even voorstellen Diny Blom

GOUDA - HOLLAND. Even voorstellen Diny Blom Inspiraties STATION HOTEL PARKEREN BLOMATELIER GOUDA - HOLLAND Even voorstellen Diny Blom Blomatelier is gevestigd in het oudste straatje van historisch Gouda, op slechts enkele minuten van het prachtige

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk.

De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. 6Educatieve en culturele dienst Beste leraren, De uiteenzetting met een historische site is nooit een gemakkelijke en éénduidige opdracht. Vele verschillende lezingen zijn mogelijk. De educatieve dienst

Nadere informatie

Dé vakbeurs voor tuin, park en retail. Demo Stadspark! 23 24 25 september 2012 Flanders Expo Gent > www.green-expo.be

Dé vakbeurs voor tuin, park en retail. Demo Stadspark! 23 24 25 september 2012 Flanders Expo Gent > www.green-expo.be Dé vakbeurs voor tuin, park en retail Demo Stadspark! 23 24 25 september 2012 Demo Stadspark! Beste, Op 23, 24 en 25 september 2012, vindt de nieuwe editie van Green Expo plaats in Flanders Expo (Gent).

Nadere informatie

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst!

BELVUE MUSEUM. Jongeren eerst! BELVUE MUSEUM Jongeren eerst! HET BELvue Beheerd door de Koning Boudewijnstichting Geopend in 2005 als centrum voor democratie en geschiedenis Belangrijkste doelgroep: jongeren 2 Democratische waarden

Nadere informatie

ELLE DECORATION. HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris

ELLE DECORATION. HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris SINDS 1991 HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris ELLE DECORATION BIEDT EEN WERELD AAN INSPIRATIE OP WOONGEBIED. Om even bij weg te dromen

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS Persbericht, juni 2015 NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS De aankomende editie van de Parijse Maison&Objet vindt plaats van 4 t/m 8 september 2015. Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet

Nadere informatie

23rd & 24th JUNE 2012

23rd & 24th JUNE 2012 23 rd & 24 th JUNE 2012 Concours d elegance Paleis het loo Op 23 & 24 juni 2012 organiseert Classic Events het 10e Concours d élégance Paleis Het Loo. Wij zijn zeer trots u middels deze sfeerimpressie

Nadere informatie

'Maker City': Makers veroveren dit weekend Gent

'Maker City': Makers veroveren dit weekend Gent 'Maker City': Makers veroveren dit weekend Gent In het weekend van 19 en 20 november 2016 strijkt UNIZO De Makers neer in Gent voor 'Maker City', de opener van de achtste triënnale voor Vormgeving Hands

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

ZOMER. BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932. Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings

ZOMER. BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932. Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings ZOMER BELGIE P.B. 3200 Aarschot 1 2/2932 2016 Parken * Lentespecials * Zomerspecials * Shoppings Pretparken Data: zaterdag 2 april & zondag 7 augustus Kom helemaal tot rust in dit prachtige paradijs. Geniet

Nadere informatie

WONEN LEVE DE VERBEELDING

WONEN LEVE DE VERBEELDING Less is more is niet besteed aan Caroline Notté, want ze houdt van veel objecten, meubelen, kunstwerken en snuisterijen. Hier zie je zowel antieke meubelen, vintage design als trouvailles, zoals het driehoekige

Nadere informatie

Erwin Clauws "The Conscious Quintessence of the Abstract"

Erwin Clauws The Conscious Quintessence of the Abstract Het ROGERRAVEELMUSEUM tentoonstellingspartner bij het artistiek onderzoek The Conscious Quintessence of the Abstract van ERWIN CLAUWS Onderzoek geaccrediteerd door Onderzoeksraad Sint Lucas Beeldende Kunst

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2015-2016 mu-zee-um

Nadere informatie

Tentoonstellingskalender 2009-2010

Tentoonstellingskalender 2009-2010 PRESS 1 Tentoonstellingskalender 2009-2010 Het Design museum Gent heeft een druk tentoonstellingsprogramma. Het accent ligt ook hier op 20ste-eeuwse vormgeving. Aansluitend bij de collecties varieert het

Nadere informatie

Bekker. De eigenzinnige visie van Machiel. Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL)

Bekker. De eigenzinnige visie van Machiel. Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL) P O R T R E T Naam: Machiel Bekker Beroep: interieurontwerper Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Maurik (NL) Tekst: Fanny Storms Fotografie: Sarah Van Hove De eigenzinnige visie van Machiel Bekker Stijlvol

Nadere informatie

Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar

Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar Met de Gentse Top Tien, een pakketje speelkaarten, toont de Stad Gent leerkrachten, leerlingen en ouders de weg naar enkele

Nadere informatie

Oostkerke ademt Mien Ruys

Oostkerke ademt Mien Ruys NIEUWSBRIEF 82 juli 2014 Beste, Je hebt via www.atelierartisjok.be ingetekend op de nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal je wat meer wegwijs maken in diverse thema's rond planten en tuinarchitectuur. Suggesties

Nadere informatie

PERSINFORMATIE EN MEDIA

PERSINFORMATIE EN MEDIA Releasedatum 02 januari 2018 PERSINFORMATIE EN MEDIA Julia Kaiser Friendly conversations 19 januari 23 februari 2018, Amsterdam Artspace Alle beelden zijn voorzien van volledige omschrijving en copyright

Nadere informatie

NEWS. DENISE MANNAERT furnituredesign and lifestyle out of my soul

NEWS. DENISE MANNAERT furnituredesign and lifestyle out of my soul NEWS DENISE MANNAERT 16 SEPTEMBER 2010 - New Collection: Lancering 5e lijn in Denise Mannaert Concept Store In aanwezigheid van Charles Koor Hargrove - Party Artist In Residence 21 OKT 2009-3 JAN 2010

Nadere informatie

R u i m t e l i j k Bewogen

R u i m t e l i j k Bewogen R u i m t e l i j k Bewogen Fascinatie Een ruimte is als een partner die ons uitdaagt tot actie, ons stimuleert tot dromen, ons in- spireert tot gedachten, gevoelens bij ons oproept, herinneringen naar

Nadere informatie

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten

PERSBERICHT. Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof. Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Neerpelt, 26 februari 2013 PERSBERICHT Kunst op maat van kleine kinderen in Dommelhof Derde editie Babelut Festival: muziek en theater voor de allerkleinsten Van woensdag 27 februari tot en met zondag

Nadere informatie

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design

ABSOLUUT. architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00. Tussen kunst en design ABSOLUUT architectuur design kunst lifestyle n 3 herfst-winter 11/12-7,00 Tussen kunst en design AMPERSAND HOUSE DE LIVING GALLERY VAN IKE KATHRYN Hoe kan je kunst en design op een levendige manier voorstellen

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I 26.09. 15-07.02. 16 I persdossier collectiepresentatie Georges Van Tongerloo 2 KORT MEER INFO Het Groeningemuseum

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen Photographs by John G. Zimmerman One More Take 20.10.2016 08.01.2017 Abdijstraat 10 John G. Zimmerman (1927 2002) is een icoon van de Amerikaanse fotografie. Decennialang prijkten zijn foto s op covers

Nadere informatie

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur.

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. De cursisten verkennen de expo door te praten over thema s zoals huizen, het straatbeeld en de stad Brussel vroeger & nu. Je sluit

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO

ARTE NUOVO FINE ART BY CILO ARTE NUOVO FINE ART BY CILO Arte Nuovo fine art presenteert in de prachtige ambiance van CILO een unieke collectie schilderijen, beelden en glasobjecten van zowel nationale- als internationale gerenommeerde

Nadere informatie

Welkom op de startavond van

Welkom op de startavond van Welkom op de startavond van Maandag 17 september 2018 Kasteel van Duras Sint-Truiden Persmap Historalia? Historalia werd in 2014 opgericht door Simon de Merode met het Kasteel de Merode in Westerlo als

Nadere informatie

Kom kijken, laat u verleiden en wordt geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan.

Kom kijken, laat u verleiden en wordt geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. In de wereld van nu is alles met elkaar verbonden. Verandering hangt in de lucht, bestaande patronen verdwijnen, nieuwe komen daarvoor in de plaats. Meer aandacht voor de omgeving leidt tot nieuwe waarden.

Nadere informatie

kunstworkouts voortgezet

kunstworkouts voortgezet 2013 2015 kunstworkouts voortgezet kunst gaat over nu over jou en over mij Het Stedelijk Museum s-hertogenbosch richt zich op de actualiteit, op wat mensen nu beweegt en hoe ze hun leven actief kunnen

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent CKV CKV Verslag Culturele Activiteit Glow Eindhoven Naam:. Klas:. Foto/ toegang: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording kunstroute en 3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3

Nadere informatie

TULPENGEKTE. 1. Streep door wat niet van toepassing is.

TULPENGEKTE. 1. Streep door wat niet van toepassing is. TULPENGEKTE Je leraar of lerares heeft je een tulpenbol laten zien. Zo n bol stop je in de herfst in de grond, en in de lente groeit er een tulp uit. Niets bijzonders zou je zeggen. Maar vierhonderd jaar

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

400 spuitbussen verf hebben de kunstenaars leeggespoten op de muren van de Paterskerk.

400 spuitbussen verf hebben de kunstenaars leeggespoten op de muren van de Paterskerk. Catalogus Street-art Paterskerk De provincie Vlaams-Brabant, de stad Halle en CC t Vondel sloegen de handen in elkaar om een uniek en ambitieus street art-project te realiseren. De partners kozen ervoor

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

De wereld van Kina start met STEM-workshops

De wereld van Kina start met STEM-workshops De wereld van Kina start met STEM-workshops De wereld van Kina, het Gentse natuurmuseum voor kinderen en jongeren, start dit schooljaar met twee nieuwe STEM-activiteiten voor klassen. Kleuters maken er

Nadere informatie

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe

TUIN INSPIRATIE. De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe TUIN INSPIRATIE De tuin van Rian Mol en Mark Klompmaker Buitenleven Tuin van het jaar Beeldentuinen Drenthe Inhouds opgave, aparte pdf Melle Wierper, GROENPARTNERS Melle Wierper is eigenaar van Groenpartners

Nadere informatie

Persmoment: donderdag 28 april 2016, afspraak om 14u bij Chocolatier Dumon, Simon Stevinplein 11

Persmoment: donderdag 28 april 2016, afspraak om 14u bij Chocolatier Dumon, Simon Stevinplein 11 PERSBERICHT 21 03 2016 VAN BRUGGE LETTERSTAD vzw BELLETTRAGES: Een maand lang letterkunst in Brugse etalages. Onder de noemer BELLETTRAGES zet vzw Brugge Letterstad in mei kunst rond letters en letteren

Nadere informatie

Definities. Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering.

Definities. Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering. Definities Essentiële vaardigheden Welke landschappen men kan onderscheiden. Hoe architectuur is gedefinieerd. Het verschil tussen een registrerende en creatieve benadering. Focus op Fotografie: Landschap

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Editie 3 wil nog meer aandacht geven aan deze groep jongeren, met als doel hun creativiteit en economische waarde duidelijk te stellen.

Editie 3 wil nog meer aandacht geven aan deze groep jongeren, met als doel hun creativiteit en economische waarde duidelijk te stellen. JONG TEXTIEL (met nieuwe deadline!) Visie en Doel JONG TEXTIEL, editie 3 focust zich op pas afgestudeerden, of max. 5 jaar afgestudeerd aan één of meerdere Vlaamse, Waalse of internationale instituten

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

over horizontaliteit en verticaliteit

over horizontaliteit en verticaliteit 6 tot 21 oktober 2019 The Gallery in Genk over horizontaliteit en verticaliteit met steun van Een tentoonstellig over... Uiteraard over een landschap... of over een portret! Misschien wel een portret in

Nadere informatie

WELKOM COLLEGA S! TOPICS. - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden

WELKOM COLLEGA S! TOPICS. - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden WELKOM COLLEGA S! TOPICS - Doelgroep - Bestemming Vlaanderen - Concept - Shop - Beelden DOELGROEP DOELGROEP In de lijn met de missie en internationale marketingstrategie van Toerisme Vlaanderen, is het

Nadere informatie

BUITEN DE GRENZEN. Nieuwpoort 21.06 > 21.09.15. Hedendaagse Kunst aan Zee. www.beaufort2015.be

BUITEN DE GRENZEN. Nieuwpoort 21.06 > 21.09.15. Hedendaagse Kunst aan Zee. www.beaufort2015.be Nieuwpoort NL Het Zwin Knokke-Heist Zeebrugge Blankenberge De Haan Wenduine Bredene Raversyde Oostende Middelkerke Westende Nieuwpoort Koksijde Oostduinkerke De Panne De Nachtegaal www.beaufort2015.be

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke

Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke Vernieuwd huis en nieuw orkest voor Muziekcentrum De Bijloke In de zomer van 2019 zal de grote concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke aangepast worden aan de nieuwe noden op het vlak van comfort en beleving

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

PROJECTOPROEP

PROJECTOPROEP 14.03.2020 PROJECTOPROEP Museum Night Fever, is de museumnacht van Brussel. En wees gerust, het is cooler dan het lijkt! Musea zijn tijdens MNF niet alleen laat open, maar MNF vormt ook dé gelegenheid

Nadere informatie

DOELGROEP ZES KEER PER JAAR IN PRINT EN DAGELIJKS VIA ONZE ONLINE EN SOCIAL MEDIA-KANALEN.

DOELGROEP ZES KEER PER JAAR IN PRINT EN DAGELIJKS VIA ONZE ONLINE EN SOCIAL MEDIA-KANALEN. SINDS 1991 ELLE DECORATION Met 28 edities en meer dan 8 miljoen lezers over de hele wereld is ELLE Decoration het best verkochte luxe en moderne interieurmagazine. Het is het enige internationale interieurtijdschrift

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling

Wat maak jij. morgen mee MBO. Design & Styling Wat maak jij morgen mee MBO Design & Styling Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

Toespraak: Persconferentie Een Boeket voor Brugge, 13 februari 2011, uur, Stadhuis

Toespraak: Persconferentie Een Boeket voor Brugge, 13 februari 2011, uur, Stadhuis Toespraak: Persconferentie Een Boeket voor Brugge, 13 februari 2011, 16.45 uur, Stadhuis Schepen, geachte heer bloemenkunstenaar, voorzitter en leden van de vzw Brugge Bloeit, beste dames en heren van

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas'

Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas' Ultieme schoonheid op aarde: Range Rover en topfotograaf Jonas Bendiksen presenteren 'Ultimate Vistas' Info Beesd Gepubliceerd op: 25 november 2016 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Land Rover en

Nadere informatie

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Ambitie en Aanleiding Activiteiten Te realiseren waarden Onze werkwijze Ambitie Spoorzone met allure * Kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

in style Gratis koffiemachine * WOONMAAND ACTIE www.delente.be boordevol inspiratie

in style Gratis koffiemachine * WOONMAAND ACTIE www.delente.be boordevol inspiratie in style boordevol inspiratie Gratis koffiemachine * Bij een aankoop vanaf 2000,- krijgt u een gratis Illy X7.1 koffiemachine t.w.v. 199,- Bij een aankoop vanaf 1000,- krijgt u een gratis Illy Y1 koffiemachine

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

Thuis in de Stad Kadodder en de kinderboerderij 19/10/2011

Thuis in de Stad Kadodder en de kinderboerderij 19/10/2011 Thuis in de Stad Kadodder en de kinderboerderij 19/10/2011 Een kinderboerderij voor stadskinderen Zelf doen, beleven, ervaren en ontdekken! Gelegen in het stadspark te midden van sociale woonwijken Thuisbasis

Nadere informatie

Zo stijlvol kan een vloer zijn

Zo stijlvol kan een vloer zijn Zo stijlvol kan een vloer zijn Bezoekadres: Ettensebaan 17a, 4812 XA Breda Contact: info@zazza.nl, www.zazza.nl Zo stijlvol kan een vloer zijn Laat je inspireren Zazza is nieuw, anders, creatief. Zazza

Nadere informatie

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 1. DE 5 W S OP EEN RIJTJE... 2 2. HET AANBOD... 2 3. IDEEEN... 3 Vooraf... 3 De dag zelf... 5 4. CONTACT... 5 www.kunstendagvoorkinderen.be 1 1. DE 5 W S OP EEN

Nadere informatie