Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG"

Transcriptie

1 Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

2 Fox 17 november 2009 Thriller, Actie USA min. nl Renny Harlin John Cena TOP 20 Politieman Danny Fisher (John Cena) is heel toevallig de man op de juiste plek als de FBI het net sluit rondom internationaal wapenhandelaar Miles Jackson. Tijdens de arrestatie komt de vriendin van Miles door haar eigen schuld om het leven en Miles zelf verdwijnt levenslang achter de tralies. Danny en zijn vaste partner Hank worden beloond met een promotie tot rechercheur en het leven lijkt gewoon weer verder te gaan. Een klein ar later krijgt Danny echter de verrassing van zijn leven als Miles ins weer opduikt en zijn vriendin wil wreken door Danny s vriendin Molly te ontvoeren. En passant blaast hij Danny s auto en zijn huis op en vanaf dat moment stapelen de lijken zich in een rap tempo op. Miles heeft ter ere van het jubileum van zijn arrestatie een spel bedacht en dat spel heeft voor Danny een hele hoge inzet, want als hij ook maar één van de in totaal twaalf rondes verliest, kan dat Molly noodlottig worden. Met de hulp van Hank en met twee eigenwijze FBI-agenten in zijn kielzog raast Danny kriskras door New Orleans om op tijd de volgende ronde in te gaan, maar het lijkt onbegonnen werk, want Miles lijkt alles minuscuul te hebben gepland en Danny is iedere keer net een stap te laat. John Cena heeft wel pech met zijn vrouwen, want ze worden continue gekidnapt en dan moet hij de ergste ontberingen doorstaan om ze te redden. Dat was het geval in The Marine en ook in 12 Rounds overkomt dat deze voormalig professiol worstelaar. Het is pas zijn derde film, maar wow, deze is niet mis. Het is het type van dik hout zaagt men planken -actiefilm en die zijn de laatste ren toch zeldzamer geworden, zeker als je als kijker ook een beetje kwaliteit wilt zien. 12 Rounds zal je niet teleurstellen. Het is actie van begin tot eind in een Die Hard With A Vengeance-achtig verhaal waar niet op een deukje meer of minder wordt gekeken. Dit is een film waarin een acteur als Bruce Willis niet had misstaan en dat zegt genoeg Cijfers 7 8 John Cena heeft wel pech met zijn vrouwen, want ze worden continue gekidnapt en dan moet hij de ergste ontberingen doorstaan om ze te redden. Dat was het geval in The Marine en ook in 12 Rounds overkomt dat deze voormalig professiol worstelaar. Het is pas zijn derde film, maar wow, deze is niet mis. Het is het type van dik hout zaagt men planken -actiefilm en die zijn de laatste ren toch zeldzamer geworden, zeker als je als kijker ook een beetje kwaliteit wilt zien. 12 Rounds zal je niet teleurstellen. Het is actie van begin tot eind in een Die Hard With A Vengeance-achtig verhaal waar niet op een deukje meer of minder wordt gekeken. Dit is dus heel erg commercieel en ook de cover draagt een steen bij aan een mix die voor de consument onweerstaanbaar zal zijn.

3 Universal 3 november 2009 Komedie/Humor USA min. nl Larry Charles Sacha Baron Cohen TOP 10 Als verslaggever van een Oostenrijks modemagazine is Brüno de gesel van de Europese modewereld. Hij is hondsbrutaal en hij doet niets liever dan op de meest controversiële manier alles en iedereen provoceren. Als hij het tijdens een modeshow in Milaan weer eens veel te bont maakt, komt hij op de zwarte lijst te staan en dat betekent dat hij nergens meer binnen mag. Daardoor wordt het onmogelijk om zijn werk nog te doen en Brüno wordt ontslagen. Hij besluit naar Amerika te gaan om daar ten koste van alles echt beroemd te worden. Dat wil in eerste instantie niet echt lukken. Brüno is echter niet te beroerd om steeds een stapje verder te gaan om iedereen te shockeren en dat moet op een gegeven moment toch voor de nodige media-aandacht zorgen. Niemand zo brutaal als Sacha Baron Cohen en niemand is dus beter geschikt om Amerika op te schrikken met relnicht Brüno, één van zijn populairste personages. Cohen werd bekend als Ali G en na zijn eerste film Ali G Indahouse verraste hij een paar ar later iedereen met Borat, één van zijn andere geniale creaties. In Brüno doet hij de waanzin uit Borat nog eens dunnetjes over en dat levert in het homofobische Amerika hilarische beelden op. Het is bij Cohen altijd de vraag wat authentiek is en wat in scene is gezet. Als we naar de credits kijken, dan zien we naast namen als Bono, Sting, Slash, Snoop Dogg en Elton John, die samen met Brüno het slotlied zingen, slechts een paar ingehuurde krachten. Dat betekent dat de rest van de cast ongewild aan deze film heeft meegewerkt en dat is aan de reacties en de gelaatsuitdrukkingen van Cohen s slachtoffers duidelijk te zien. Geniaal, maar net als Borat heel erg plat, want de genitaliën springen af en toe van het beeld af Cijfers 7 9 Niemand zo brutaal als Sacha Baron Cohen en niemand is dus beter geschikt om Amerika op te schrikken met relnicht Brüno, één van zijn populairste personages. Cohen werd bekend als Ali G en na zijn eerste film Ali G Indahouse verraste hij een paar ar later iedereen met Borat, één van zijn andere geniale creaties. In Brüno doet hij de waanzin uit Borat nog eens dunnetjes over en dat levert in het homofobische Amerika hilarische beelden op. Als we naar de resultaten van Borat kijken, dan zien we dat we die film toen iets te hoog in hebben gezet en dat moeten we nu niet weer laten gebeuren.

4 Moviebank 3 november 2009 Speelfilm, Familiefilm 104 min. nl Michael Campus Marcia Gay Harden Jared Padalecki USA, Canada 2008 Peter O'Toole BREEDTE, KERST Gebaseerd op het schilderij The Christmas Cottage van Thomas Kinkade, is dit het verhaal over een kleine gemeenschap die onder leiding van een oude mentor de familie Kinkade te hulp schiet als zij hun huis dreigen te verliezen. Dit alles op de dag voor Kerst en de inspiratie voor de jonge Thomas Kinkade om zijn meesterwerk te maken. Cijfers 7 6 De periode van de kerstfilms is weer aangebroken. In het algemeen zijn dit voor de verhuur geen moneymakers.

5 E1 17 november 2009 Actie Frankrijk min. nl Luc Besson TOP 5, AANRADER Frans Banlieue 13, vier ar later. De regering is veranderd, maar de rest niet. De muur die zorgt voor isolatie, hoger en groter dan ooit, is verspreid over de ghetto's en bendes hebben hun invloed uitgebreid. De zaken zijn nu verdeeld over vijf verschillende etnische buurten, allen met een eigen krachtige leider. Meer dan ooit vastbesloten om de problemen 'op te lossen', gooit de geheime dienst olie op het vuur. Damien en Leito vormen opnieuw een team met als doel de stad van chaos te redden. Cijfers 8 9 Bij ons gekend onder de titel: Banlieue 13 - Ultimatum. Inderdaad een herhaling van het eerste deel. Weinig tot nauwelijks verhaal en veel actie. Goede actie, dat zeker, want het is allemaal weer een genot om naar te kijken, want het free-runnen en de gevechten blijven allemaal spectaculair om te zien. Ook heeft de film wederom een lekker hoog tempo, waardoor deze net als in het eerste deel nooit verveelt. Wel mmer is deze keer het gebrek aan een leuke bad-guy. In zijn geheel echter dus een zeer vermakelijk filmpje, dat echter minder goed is als het eerste deel.

6 Dutch 3 november 2009 Thriller USA, UK min. nl Jeff Beesley Christian Slater Wes Bentley TOP 50 Elizabeth, de vrouw van Robinson (Wes Bentley) een leraar natuurkunde, wordt getuige van een executie in de woestijn en is het volgende doel van de moordenaar. Dit is de bekende meester van de misdaad; Jimmy Dolan. Dolan (Christian Slater) slaagt erin Elizabeth om te brengen, voordat zij tegen hem kan getuigen. Omdat er geen getuige is van de moorden, gaat Dolan vrijuit en zal Robinson zelf wraak moeten nemen... Cijfers 7 7 Harde en bloederige misdaadthriller. De film is niet zo spannenend want het wordt snel duidelijk waar dit heen gaat. De uitwerking is prima en de snode wraakplannen worden mooi uitgevoerd in de keiharde scenes. Aardige film, maar het (prima) verhaal van Stephen King moest iets teveel gerekt worden om er een min of meer volwaardige film van te maken, en dat komt de film niet ten goede.

7 E1 3 november 2009 Komedie/Humor USA min. nl Mark Waters Matthew McConaugh... Robert Forster Anne Archer Michael Douglas Breckin Meyer TOP 10 Jennifer Garner De succesvolle en knappe vrijgezel Connor (Matthew McConaughey) wijst de ene na de andere vrouw de deur. Connor houdt van vrouwen maar voor relaties voelt hij niet zo veel. Hij wil maar één ding: plezier maken. Zelfs de relatie met zijn jeugdliefde Jenny (Jennifer Garner)liep op de klippen. Dan wordt hij door drie geesten bezocht die hem langs zijn mislukte relaties loodsen. Dan beseft hij pas dat hij Jenny niet zomaar met een ander kan laten trouwen... Cijfers 8 9 Heerlijke komedie in de stijl van My Best Friends Wedding, dus heel commercieel, zeker met womanizer Matthew McConaughey in de hoofdrol.

8 Sony 3 november 2009 Actie, Thriller USA, Canada min. nl/fr Ernie Barbarash Val Kilmer Cuba Gooding Jr. TOP 20, AANRADER Na het verliezen van zijn vrouw in een afschuwelijk auto-ongeluk,wordt Luke Gibson (Cuba Gooding Jr) wakker in het ziekenhuis. Hij blijkt te zijn geimplanteerd met een dodelijke microchip. Hij wordt gecontroleerd en op de voet gevolgd door een verdacht man(val Kilmer). Ondertussen is Gibson geplaagd door vreemde visioenen en achtervolgd door een verleden dat hij niet kan herinneren. Als hij wil overleven, is zijn enige kans met een groep afvallige hackers samenwerken die wellicht de enigen zijn die weten hoe ze deze gevaarlijke onderneming kunnen stoppen voordat het te laat is. Cijfers 8 8 Verrassende subtopper waar we goede verhuurresultaten van mogen verwachten, zoals we in het verleden reeds hadden met films als Felon, Columbus Day, Linewatch en Hero Wanted.

9 Warner 17 november 2009 Avontuur USA, UK min. nl David Yates Daniel Radcliffe Helena Bonham Car... Emma Watson Michael Gambon Rupert Grint Alan Rickman Jim Broadbent TOP 10 Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde ar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven. Cijfers 7 9 De zesde film in de serie en ook nu weer scoorde hij meer dan fantastisch. Het zevende en laatste boek wordt in twee afzonderlijke films uitgebracht, dus we hebben er nog twee voor de boeg. Commercieel scoort hij iets lager omdat we aan sell thru een stevige concurrent hebben, maar ondanks dat is dit een goede verhuurder.

10 Paramount 3 november 2009 Komedie/Humor USA min. nl John Hamburg J.K. Simmons Jaime Pressly Paul Rudd Jon Favreau Jason Segel TOP 50, AANRADER Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke man-dates, tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend... Cijfers 8 7 Hele grappige komedie met Paul Rudd. Soms wel heel grof, maar dat mag de pret niet drukken. De film kende in de Benelux een leuke bioscooprelease en draait in Belgie, was toevallig vorige week in Metropolis, nog steeds, dus is daar zeker actueel.

11 Fox 24 november 2009 Animatie USA min. nl Carlos Saldanha Mike Thurmeier Denis Leary (stem... Queen Latifah (st... John Lequizamo (s... TOP 10 In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' agt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-ger Buck de wezel... Cijfers 8 9 Hier hoeven we maar weinig over te zeggen, dit is top en ondanks sell thru verhuren de animatiefilms van dit nivo allemaal prima. Kijk naar de cijfers van Madagascar 2 en tel daar nog maar 20% bij op, want de Ice Agereeks is mateloos populair. Deed het meer dan fantastisch in de bioscoop waar hij nog steeds draait.

12 Universal 17 november 2009 Misdaad USA min. nl Michael Mann Johnny Depp Channing Tatum James Russo Christian Bale David Wenham Stephen Dorff NUMMER 1 John Dillinger (Johnny Depp) is een uiterst gevaarlijke crimil, die door FBI-agent Melvin Purvis (Christian Bale) op de hielen wordt gezeten. Purvis ziet het als zijn levensdoel om de legendarische gangster op te pakken en door zijn grote vasthoudendheid sluit het net rond Dillinger zich steeds vaster. Cijfers 8 10 Public Enemies is de meest logische nummer 1 van deze maand, zeker met de megapopulaire Johnny depp in de hoofdrol. De film scoorde, voor dit genre, prima in de bioscoop, maar het is wel duidelijk dat men die liever thuis op de bank bekijkt.

13 Patrick Muldoon TDM 17 november 2009 Thriller USA 2009 min. nl Philippe Martinez Val Kilmer Armand Assente Eric Roberts TOP 50 Jimmy (Val Kilmer), een voormalig professor, besluit om een extreem experiment te houden om zo te waarschuwen voor de effecten van de opwarming van de aarde. Hij houdt zes mensen gevangen in een Turks badhuis. Hij zal steeds langzaam de temperatuur verhogen totdat een essay dat hij geschreven heeft de voorpagina haalt van de kranten. Cijfers 6 7 Matige thriller. Dat er 6 mensen opgesloten zitten is een goede basis voor de film maar de uitwerking valt tegen: die gesprekken in de sauna zijn veel te langdurig en zonder inhoud. En echt veel gebeurd er ook weer niet. En het einde: ach, dat redt de film ook niet, eerder verwarrend en een anticlimax.

14 Filmfreak 3 november 2009 Filmhuis, Speelfilm 115 min. nl Vera Belmont Frankrijk, België 2007 CINEFIEL, AANRADE... Frans De achtrige Misha blijft alleen achter wanr haar ouders meegenomen worden door de Gestapo. Het meisje besluit naar hen op zoek te gaan en trotseert de honger en koude. Uit onverwachte hoek vindt ze gezelschap... Cijfers 8 6 Alternatieve titel: Survivre avec les Loups Interessant om te weten: de film is gebaseerd op een verzonnen verhaal. Misha heet niet Misha, maar Monique de Wael, het waren haar katholieke ouders die gedeporteerd zijn. Zelf is ze ondergebracht bij familie. Pas begin dit ar heeft ze het bedrog toegegeven en daarbij gezegd dat het haar manier was om met haar verleden om te gaan...

15 Sony 17 november 2009 Actie 115 min. nl McG Christian Bale USA, UK, Italië, Duitsland 2009 Helena Bonham Car... Michael Ironside TOP 5, Italiaans De film speelt zich af in post-apocalyptisch John Connor (Christian Bale) heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet. Cijfers 8 9 De vierde film werd met heel veel tamtam gelanceerd en voor de fans van dit genre zal er dit ar wellicht geen beter film uitkomen. Hij is veel grauwer dan de voorgaande film, dus wij hopen dat deze film de serie weer terug brengt op de weg naar boven, want er schijnen er nog een paar aan te komen. Christian Bale verrichte eerder al wonderen voor de Batman-reeks, dus het kan heel goed dat zijn aanwezigheid een verhuurbevorderende factor is.

16 Dutch 10 november 2009 Horror, Thriller USA min. nl Peter Cornwell Elias Koteas Virginia Madsen TOP 20 Het leven is op het moment erg zwaar voor Sara Campbell (Virginia Madsen). Haar oudste zoon Matt heeft kanker en de behandelingen en het vele heen en weer reizen van en naar het ziekenhuis eisen zijn tol. Matt kan de lange ritten niet meer aan en is volkomen uitgeput. Dat probleem lost Sara op door in de buurt van het ziekenhuis een groot afgelegen huis te huren, een huis dat vreemd genoeg ook nog eens betaalbaar is. Gelijk vanaf het moment dat ze er hun intrek in nemen, krijgt Matt vreemde visioenen en nachtmerries. Er gebeuren dingen die hij niet kan verklaren en in eerste instantie wijdt iedereen dit aan de bijverschijnselen van Matt s ziektebeeld en de daarbij horende behandelmethode. Het hebben van hallucinaties is niets om je zorgen over te maken, maar is dat het wel? Er hangt een duidelijke vreemde sfeer in en rondom het huis en dat is niet zo vreemd, want er was vroeger een rouwcentrum in gevestigd en dat geeft het huis een extra creepy gevoel. Als Matt samen met de oppas van het gezin op onderzoek uit gaat, ontdekt hij dat er ren geleden heel vreemde dingen in het huis hebben plaatsgevonden. Ze hebben op dat moment nog geen idee hoe erg het is, maar het duurt niet lang voordat de situatie verergert en het hele gezin begint te terroriseren. De spannende film kent vele namen en gezichten. Je hebt echte horror, maar dan denken we al snel aan de traditionele slasherfilms. Daarnaast heb je de suspense-thriller, maar die is er ook in vele varianten, van spannend (Cape Fear) tot ronduit eng (The Ring, The Grudge). Als er bovennatuurlijke elementen in zitten, gaat de suspense al snel meer richting horror en in die hoek kunnen we The Haunting Of Connecticut plaatsen. Het is voor de fans altijd een genot als je kippenvel krijgt of een ander vreemd gevoel door je lijf heen voelt gaan op het moment dat je één van de schrikmomenten voor je kiezen krijg. Het zijn die momenten waar het genre zijn populariteit aan heeft te danken en de fans kunnen tevreden zijn, deze film agt je echt de stuipen op het lijf en het is ook nog eens gebaseerd op waargebeurde feiten, dus dat maakt het extra eng Cijfers 7 8 De spannende film kent vele namen en gezichten. Je hebt echte horror, maar dan denken we al snel aan de traditionele slasherfilms. Daarnaast heb je de suspense-thriller, maar die is er ook in vele varianten, van spannend (Cape Fear) tot ronduit eng (The Ring, The Grudge). Als er bovennatuurlijke elementen in zitten, gaat de suspense wat meer richting horror en in die hoek kunnen we The Haunting Of Connecticut plaatsen. Het is voor de fans altijd een genot als je kippenvel of een ander vreemd gevoel door je lijf heen voelt gaan op het moment dat je één van de schrikmomenten voor je kiezen krijg. Het zijn die momenten die dit type film zo typeert en dat element is hier prima verzorgd. Perfect voor de fans, hoewel we wel weten dat we met de suspense-thriller een bredere doelgroep kunnen bedienen.

17 Eddie Cahill Moviebank 3 november 2009 Misdaad USA min. nl Francois A. Velle Kevin Zegers Vincent D'Onofrio Sophia Bush TOP 50, AANRADER Mike Namadoro is opgegroeid in het Italiaanse deel van Brooklyn en daar is het bijna onmogelijk om niet met een vorm van misdaad geconfronteerd te worden. Hij helpt zijn vader Vinny (Vincent D Onofrio) met zijn dagelijkse ronde langs een aantal kroegen waar hij als kleine bookmaker zijn geld verdient. Ze hebben het niet breed en daardoor kan Mike, die bezeten is van alles wat met fotografie te maken heeft, een felbegeerde studie niet bekostigen. Uit puur geldgebrek doet Mike daarom een stapje op de criminele ladder door in opdracht van de lokale maffiabaas Tony voor tweeduizend dollar iedere week een ritje te maken met een onbekend pakje. Zijn vader is daar wel niet blij mee, maar het is voor Mike de enige manier om zijn droom te verwezenlijken. Ongeveer tegelijkertijd keert Nicky Shades (Eddie Cahill) terug in de wijk. Nicky is net terug uit Afghanistan en op voorspraak van Mike krijgt Nicky een baantje bij het taxibedrijf van Tony s broer Lou. Het zijn deze twee veranderingen die Mike s leven voorgoed veranderen. In beide gevallen mt hij willens en wetens een stuk verantwoordelijkheid op zich en dat wordt binnen criminele kringen heel serieus genomen. The Narrows is een verrassend goede misdaadfilm die een beetje vergelijkbaar is met A Bronx Tale. Die vergelijking gaat verder dan dat beide films zich in dezelfde New Yorkse wijk afspelen. In beide films zien we een vader die met lede ogen toe moet kijken hoe zijn zoon zich met de verkeerde mensen in laat en beide films zijn kritisch over het gebruikte geweld, geweld dat alles behalve verheerlijkt wordt. The Narrows zit inhoudelijk goed in elkaar en is bij vlagen erg gewelddadig. Cijfers 8 7 The Narrows is een verrassend goede misdaadfilm die een beetje vergelijkbaar is met A Bronx Tale. Die vergelijking gaat verder dan dat beide films zich in dezelfde New Yorkse wijk afspelen. In beide films zien we een vader die met lede ogen toe moet kijken hoe zijn zoon zich met de verkeerde mensen in laat en beide films zijn kritisch over het gebruikte geweld, geweld dat alles behalve verheerlijkt wordt. The Narrows zit inhoudelijk goed in elkaar en is bij vlagen erg gewelddadig. Nu nog een betere cover en het is een hele commerciële mix.

18 Warner 10 november 2009 Thriller 108 min. nl Susan Montford USA, Canada, Duitsland 2008 Kim Basinger Lukas Haas Craig Sheffer TOP 20, AANRADER Een huisvrouw (Kim Basinger) wordt gedwongen om zich te weren, wanr ze op straat met vier moordenaars in aanraking komt. Wat begint als een simpele wandeling, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Het enige wat ze bezit om te kunnen overleven is een gereedschapskist en haar wilsbeschikking. Cijfers 8 8 Op basis van de trailer hadden we deze film al aardig in het budget opgenomen en Warner's beslissing om ook deze film goedkoop aan die bieden is dan ook meer dan welkom. De film ziet er goed uit met Kim Basinger in de hoofdrol. GEEN REVENUE SHARE!!

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 15 mei 2012 Familiefilm 87 min. nl/fr Michael Damian Clint Black Lisa Hartman

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 2 oktober 2012 Sci-Fi USA 2012 119 min. nl/fr Ridley Scott Charlize Theron

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 18 juni 2013 Actie USA 2013 98 min. nl John Moore Bruce Willis Jai Courtney

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 11 oktober 2013 Avontuur, Sci-Fi USA 2013 100 min. nl/fr M. Night Shyamalan

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Vfe 23 augustus 2011 Speelfilm, Thriller Australië 2009 min. nl Simone North Guy

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG A-Film 21 augustus 2012 Thriller USA 2010 101 min. nl Andrew Jarecki Ryan Gosling

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Domhnall Gleeson Universal 12 maart 2013 Speelfilm UK 2012 117 min. nl Joe Wright

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 4 oktober 2011 Actie USA 2011 101 min. nl Ernie Barbarash Jean-Claude Van

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Zeno 6 november 2012 Speelfilm Frankrijk, België 2011 115 min. nl Jacques Audiard

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 5 juni 2012 Actie USA 2011 95 min. nl Mark Neveldine Brian Taylor Nicolas Cage

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 8 november 2011 Misdaad, Thriller USA 2010 97 min. nl Géla Babluani Mickey Rourke

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Entertainment One 25 januari 2011 Speelfilm USA 2009 104 min. nl Agnieszka Wojtowicz-Vosloo

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Pias 19 februari 2013 Avontuur, Familiefilm 109 min. nl Laurant Tirard Frankrijk

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Edward James Olmo... Sony 11 februari 2014 Misdaadkomedie, Actie 102 min. nl/fr

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Bradley Cooper Paradiso 24 juni 2014 Misdaad USA 2013 126 min. nl David O. Russell

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1585 woorden 4 april 2001 5,4 12 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling

Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag Engels Harry Potter and the Order of the Phoenix door J.K. Rowling Boekverslag door een scholier 1458 woorden 21 mei 2006 6,2 34 keer beoordeeld Auteur Genre J.K. Rowling Fantasy & SF, Jeugdboek

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten

Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Om mee te beginnen: boekfragment en opdrachten Bron: http://ninabrackman.blogspot.nl/p/de-alchemist-paulo-coelho.html Dit is een deel van een blog over De Alchemist van Paulo Coelho door Nina Brackman.

Nadere informatie

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder Jezus zoekt ruzie Inleiding Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader,

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie #TomodachiLife Welkom in Tomodachi Life Een maf spel met jou en iedereen die je kent in de hoofdrol! Maak Mii-personages van je familie, vrienden en wie

Nadere informatie

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film:

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film: NAAM: Kijk / luisterformulier Speelfilm Naam: Datum: Titel van de film: Regisseur: Jaar van verschijnen: Duur van de film: Lees de vragen op dit formulier voor het kijken en luisteren door. Je weet dan

Nadere informatie

De leerlingen van Jezus zijn in afwachting. Ze voelen het.. er staat iets volkomen nieuws te gebeuren. Het is immers Jezus die spreekt over zijn vertrek bij hen. Voorgoed of is er nog wel een toekomst

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 24 april 2012 Komedie, Familiefilm USA 2011 81 min. nl Mike Mitchell Jason

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Oh kom er eens kijken,

Oh kom er eens kijken, Oh kom er eens kijken, De schapen staan er weer lekker droog bij. 3 December s middags is het zover. We hebben regen en natte sneeuw en het modderniveau stijgt met de minuut. Elke keer als we langskomen

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

School herinneringen van groep 8

School herinneringen van groep 8 Hoi ik ben Sarah,ik ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8 bij meester Tom. School herinneringen van groep 8 In groep 8 ga je scholen bezoeken. We gingen naar het Wiringherlant. We reden met een bus. Eerst

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep)

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Moordspel Tijd 1 uur Plaats overal Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Benodigdheden Speluitleg voor de deelnemers, pennen (evt. verkleedkleding)

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. namelijk afschuwelijke dingen! Daders zijn soms zo creatief en geslepen, daar kunnen we ons maar amper een voorstelling bij maken.

Hoofdstuk 1. namelijk afschuwelijke dingen! Daders zijn soms zo creatief en geslepen, daar kunnen we ons maar amper een voorstelling bij maken. Hoofdstuk 1 Het beestje bij de naam Wat gebeurt er precies? In dit hoofdstuk wil ik graag stilstaan bij geweld en misbruik en wat het precies is. We hebben hier allemaal onze eigen ideeën over. Schelden,

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Lesbrief. Fatale liefde Carry Slee

Lesbrief. Fatale liefde Carry Slee Lesbrief Fatale liefde Carry Slee Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Ontmoeting. gezondnu.nl

Ontmoeting. gezondnu.nl Ger van der Gaast (64) weet sinds 2010 dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Inmiddels woont hij in een verpleeghuis in Utrecht. Als voormalig docent verpleegkunde volgt Ger zijn eigen zorg kritisch.

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag door een scholier 1798 woorden 23 februari 2000 7,6 102 keer beoordeeld Auteur Genre A.C. Baantjer Thriller & Detective

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Suriname Voorwoord Ik houd mijn werkstuk over het land Suriname. Ik heb het onderwerp gekozen omdat mijn oom uit Suriname komt en ik het daarom ook een heel interessant land vind waar ik graag meer over

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Boekverslag Duits Benvenuto heisst Wilkommen

Boekverslag Duits Benvenuto heisst Wilkommen Boekverslag Duits Benvenuto heisst Wilkommen door Hans-Georg Noack Boekverslag door een scholier 1420 woorden 18 maart 2000 6,1 22 keer beoordeeld Auteur Hans-Georg Noack Eerste uitgave 1973 Vak Duits

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik had bedacht dat ik voor vandaag maar eens een ouderwetse preek in 3 punten ga houden. Het eerste punt gaat over het kijken naar de ander. De tweede

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties terecht en samen hebben ze al heel wat spannende

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment)

Een filmpje kijken en reflecterend bespreken. Film 2:50 min op youtube: Asking Strangers For Food! (Social Experiment) 1 KARAKTER DOELSTELLING Kiezen voor Dienstbaarheid Dienstbaarheid: Onvoorwaardelijke inzet voor de medemens. Met Karakter educatie leer je de jonge mensen om oprechte en rechtvaardige keuzes te maken.

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Voetbal. Damian. Bryan

Voetbal. Damian. Bryan Voetbal Het waren leuke voetbalwedstrijden En we hebben een gelijk gespeeld en een ploeg kwam niet op dagen, dus die hadden we gewonnen. We hadden drie verloren en we waren op het eind vierde van de poule.

Nadere informatie

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS HET EURO RUN-SPEL www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS - 2 - Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS

ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS HET EURO RUN-SPEL www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu ANNA EN ALEX NEMEN HET OP TEGEN DE VALSEMUNTERS Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10

Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10 Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10 Zondagsnacht, terwijl soldaten op wacht staan bij het graf, komt er een luide stem uit de hemel. Ze zien hoe de hemelen zich openen

Nadere informatie

Een boek schrijven voor dummy s

Een boek schrijven voor dummy s Mijn School Een boek schrijven voor dummy s Een how to guide voor vrij schrijven Sander Mulder 4-9-2017 Voorwoord: dit boek is een simpele stap voor stap gids die je alle ins en outs van het schrijven

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013 JUNI 2013 MADONNA DE PELLINI Deel 1/2: Lamb House In Lamb House, het oude verblijf van de beroemde schrijver Henry James, worden er in een geheime bergplaats tot dan toe onbekende manuscripten van zijn

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

De droom. De sneeuw dwarrelt in de ruimte.

De droom. De sneeuw dwarrelt in de ruimte. De droom Hassan droomt dat het sneeuwt. De sneeuw dwarrelt in het donker. Hij valt niet naar beneden, want er is geen beneden. En er is geen boven. Hij valt niet van de hemel naar de aarde, want er is

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Dutch 2 juli 2013 Thriller USA 2013 103 min. nl Allen Hughes Mark Wahlberg Jeffrey

Nadere informatie

Inleiding. Veel plezier!

Inleiding. Veel plezier! Inleiding In dit boek lees je over Danny. Danny is een jongen van 14 jaar. Er zijn veel dingen die Danny verkeerd doet. Hij rent door de school. Hij scheldt zomaar een klasgenoot uit. Of hij spuugt op

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels.

Ik ben Steenkool. Nooit meer oorlog groep 7-8. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. De Steenkool, een beetje Limburg is hem niet vreemd. En hij is niet zo goed in Engels. Hi! I am de steenkool. De cole of de stone. I am black, zwart. And I kan fire geven. Jongens, dat is wat die Europese

Nadere informatie

Film en pannenkoek avond

Film en pannenkoek avond Film en pannenkoek avond seizoen 2016-2017 wanneer? waar? hoe laat? hoe duur? Iedere 2 e vrijdag van de maand 18.00-21.15 (pannenkoeken eten + film) óf 19.00-21.15 (alleen film) 10,- pannenkoekenarrangement

Nadere informatie

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Leugen en waarheid Gedachten over de film Een man heeft in zijn leven allen maar minachting en afwijzing meegemaakt. Hij is zo anders als al de mensen om hem heen.

Nadere informatie