De familienaam Dekker

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De familienaam Dekker"

Transcriptie

1 De familienaam Dekker Tijdens een gesprek met Cees Dekker, vrijwilliger bij de Stichting Oud Limmen, bleek dat één van zijn voorvaderen een belangrijke positie had bekleed binnen de gemeenschap van Limmen. Door nieuwsgierigheid gedreven werd hierop onder andere het internet geraadpleegd. Na het invoeren van de naam Dekker, bleek dat deze naam wijd verspreid is door geheel Nederland. Ook kwam vast te staan dat velen, die de familienaam Dekker voerden, géén enkele verwantschap hadden met elkaar. Gelukkig waren er in de bibliotheek van de Stichting een drietal boekwerken over de familie Dekker aanwezig. Volgens de inhoud had de schrijfster, T. Dekker-Beemsterboer, haar onderzoek vooral gericht op het geslacht Dekker in de provincie Noord-Holland. Door de vele foto s, verhalen en anekdotes, kan worden gesteld dat deze genealogie compleet is. Een must dus voor elke nazaat van het geslacht Dekker. Nu zou het heel simpel zijn om haar gegevens te gebruiken en deze te kopiëren. Echter, om elke vorm van plagiaat te voorkomen is er contact opgenomen met genoemde schrijfster. Na haar te hebben verteld wat de opzet is, had deze er geen problemen mee wanneer er gebruik werd gemaakt van de door haar gevonden informatie. Met de door Cees Dekker aangeleverde gegevens en de informatie van schrijfster T. Dekker- Beemsterboer ( werd er voor gekozen om alleen de tak van genoemde Cees in beeld te brengen. Daar er in genoemde boeken géén woonadressen werden aangetroffen, moesten daarvoor andere bronnen worden geraadpleegd. Deze werden onder andere gevonden in de geschreven werken van Kees Druijven, Boerderijen in Limmen en De Protestantse Kerk te Limmen. Gewapend met een blocnote vol gegevens, werden de Digitale Doop Trouw en Begraaf (D.T.B.) bestanden en de Heraldische collecties doorgenomen. Ook werd het Regionaal Archief van Alkmaar, aan de Bergerweg 1, bezocht om de gegevens te verifiëren, controleren en te fotograferen.

2 Om de betekenis c.q oorsprong van de naam Dekker te weten te komen, is deze opgezocht in het Woordenboek van de familienamen in België en Noord-Frankrijk (dr.f.debrabandere), het Middel Nederlandsche Handwoordenboek (J.Verdam) en op de website Familienamen van Marcel Vervloet. Daaruit bleek dat de naam Dekker een beroepsnaam is en staat voor Dakdekker. Gelet op de complexiteit is er géén onderzoek geweest op het feit of een van Cees zijn voorvaderen dit beroep heeft uitgeoefend. Hierop kan dus geen antwoord worden gegeven. De familienaam Dekker is niet genoemd in het Stam en Wapenboek van aanzienlijke Nederlandse Familiën, in de heraldische collectie van Steenkamp/Damstra of in de Armorial Général van J.B.Rietstap. Wel werd de naam gevonden in de heraldische collectie van R.T. Muschart (Centraal Bureau voor Genealogie te Den Haag) en in het Nederlands Patriciaat, 53e jaargang, Tevens bleek dat er te Papendrecht, onder het nummer een wapen was geregistreerd door een familie Dekker. (Centraal Bureau voor Genealogie te Den Haag) Beide Dekker registraties, hebben echter géén relatie en/of verwantschap met de onderzochte familietak van Cees Dekker. Aangenomen mag dan ook worden dat, voor zover nu bekend, deze lijn geen familiewapen heeft of heeft gehad. Ter verduidelijking wordt de te volgen tak van Cees Dekker, aangeven met een Romeins cijfer, de overige met een Arabische. Omdat het alleen maar gaat om een indruk, zijn verdere gegevens van de geboren kinderen niet uitgewerkt. In de Doop- Dood- en Trouwboeken van de Rooms Katholieke Statie te Limmen werd, op de datum van 6 januari 1757, een huwelijksinschrijving gevonden van Wulbert Thijse Dekker. "Huwelijksinschrijving van Wulbert Thijse Dekker met Agie Pieters Kerkbuurt ( )

3 Wie waren nu de ouders van Wulbert Thijse Dekker en waren deze woonachtig in Limmen. In het Notarieel Archief van Alkmaar werd het testament aangetroffen van Thijs Dekker. Deze akte werd op 21 februari 1756 opgemaakt door notaris Adrianus van der Burgh, waarbij Aaltje Jans Steen werd genoemd als de weduwe van Thijs Dekker. Volgens het testament stemden de kinderen, die tijdens het huwelijk waren geboren, er mee in dat hun moeder de goederen mocht beheren. Een opvallend verschijnsel is wel dat het testament, ruim 7 jaar na het overlijden van Thijs Dekker, passeerde.

4

5 Testament van Thijs Dekker ( ) In de Doop- Dood- en Trouwboeken van de Rooms Katholieke Statie te Limmen werden géén geboorte, doop of huwelijks gegevens aangetroffen van Thijs Dekker en Aaltje Jans Steen. Ook werden er géén geboorte en/of doop gegevens gevonden van de uit hun huwelijk geboren kinderen. De namen van de kinderen zijn om die reden geplaatst in de volgorde zoals deze in het testament zijn geschreven. I. Thijs Dekker gehuwd met Aaltje Jans Steen. Uit hun huwelijk zijn geboren: 1. Antje 2. Jan 3. Wulbert volg II 4. Cornelis 5. Klaas 6. Andries Op 14 oktober 1748 overlijdt Thijs Dekker te Limmen. Zijn vrouw Altje Janse Stien doet hiervan op 18 oktober 1748 aangifte.

6 Overlijdenaangifte van Tijs Dekker ( ) Hij wordt begraven in de Protestantse Kerk te Limmen, waarbij de zerk deel uitmaakt van de kerkvloer. Genoemde grafzerk staat omschreven in het eerder genoemde boekwerk, De Protestantse Kerk te Limmen, van Kees Druijven. Protestantse Kerk te Limmen Grafzerk van Tijs Cornelisz Decker ( ) Daar Tijs op 52 jarige leeftijd, op 14 oktober 1748 te Limmen, was overleden betekent dit, dat hij medio 1696 moet zijn geboren. Waar dat is geweest is tot op heden nog niet achterhaald. Hypotetisch is het mogelijk,

7 gelet op de begavenis in een Protestanse kerk, dat geboorte/doop en huwelijk gevonden moeten worden in de Doop- Dood- en Trouwboeken van de Protestanse gemeente te Limmen. Helaas zijn deze boekwerken echter vanaf 1740 te raadplegen. In Limmen, op 26 november 1763, overlijdt Altje Jansz. Haar zoon, Wulbert Dekker, doet hiervan aangifte. Overlijdensaangifte van Altje Jansz ( ) II. Wulbert Thijse Dekker, trouwde op 6 januari 1757 met Agie Pieters Kerkbuurt. Uit dit huwelijk werden geboren: 1. Mathias volg III 2. Gertrudis 3. Petrus Doop inschrijving Mathias Dekker ( ) Agie Pieters Kerkbuurt overlijdt op 17 december 1760 te Limmen. Wulbert Dekker doet hiervan aangifte. Overlijdensaangifte van Agje Pieters ( ) Wulbert Thijse Dekker trouwde opnieuw. Dat was op 9 januari 1763 te Limmen met Ariaentie Wullems Polle.

8 Huwelijksinschrijving Wulbert Thijse Decker met Ariaentie Wullems Polle ( ) Tijdens dit huwelijk zijn geboren: 1. Anna 2. Cornelia 3. Cornelia 4. Willem 5. Aaltje Wulbert Thijse Dekker slaapt, op 24 december 1778 te Limmen, vredig in. Overlijdensinschrijving Wilbert Dekker ( ) III. Mathias Dekker, roepnaam Thijs, gedoopt op 13 januari 1758 te Limmen, trouwde op 7 februari 1779 in de kerk te Limmen met Aafje Jacobze Kuis. Huwelijksinschrijving van Thijs Wilberse Dekker en Aafje Jacobse Kuis ( ) Mathias kreeg onder andere bekendheid als zaadkoper en vestigde zich in het huis aan de steeg nabij het Dusseldorperstet. (huidige Stetlaantje) Het pakhuis (rood omlijnd) was door hem, op 20 jarige leeftijd, geërfd van zijn vader.

9 Het pakhuis aan de Dusseldorperstet (Stetlaantje) Volgens het Archief van de gemeente Limmen, (Regionaal Archief Alkmaar) was Mathias (Thijs), in 1795 schepen te Limmen. Daarna, in 1796, werd hij één van de gecommitteerden uit de burgerij en van de municipaliteit. In 1799 werd hij genoteerd als één van de municipaliteit en in 1803 als lid van het Gemeentebestuur en tevens schepen van Limmen. Blijkens de missive ( ) was hij maire (burgemeester) van Limmen en van 1812 t/m 1817 adjunct maire van Heiloo en Limmen. Van 1817 t/m 1820 was hij raadslid en assessor te Limmen. Tijdens dit huwelijk werden er geboren: 1. Agatha 2. Maria 3. Anna 4. Willebrordus 5. Jacobus 6. Wilhelmina 7. Petrus, volg IV 8. Gertrudis 9. Joannes Doop inschrijving Petrus Dekker ( ) Op 8 maart 1801 te Limmen, overlijdt Aafje Kuijs. Overlijdens inschrijving Aafjen Kuis ( ) Mathias Dekker trad, op 30 juli 1817 te Limmen, opnieuw in het huwelijk. Zijn bruid was weduwe Barber Houtkoper uit zuid-schermer.

10 Trouwakte van Thijs Dekker en Barber Houtkoper ( ) Op 13 februari 1825 te Limmen overlijdt Mathias (Thijs) Dekker. IV. Petrus, roepnaam Pieter, Dekker, gedoopt op 5 april 1793 te Limmen, trouwde voor de Burgerlijke Stand te Heiloo op 15 juli 1813, met Jansje Baarense. Uit hun huwelijk werden geboren: 1. Eva 2. Adrianus 3. Emelia 4. Matthijs, volg V 5. Willem 6. Geertruida 7. Antje 8. Geertruida 9. Anna Wilhelmina 10. Willem 11. Nicolaas Trouwakte Pieter Dekker en Janse Baarense ( ) Petrus Dekker overlijdt op 7 november 1833 te Heiloo. Zijn vrouw Jansje overlijdt in Heemskerk op 25 november 1860.

11 V. Matthijs Dekker, geboren op 12 april 1820 te Limmen, vertrok naar Rotterdam en trouwde daar op met Anna Maria Koppers. De gegevens van het huwelijk en de geboorte van de kinderen zijn verkregen uit het landelijk genealogische programma Wie Was Wie. Vervanger van Genlias. Uit het huwelijk zijn geboren: 1. Petrus Adrianus, volg VI 2. Antonius Godefriedes 3. Antonetta Maria 4. Antonetta Johanna Maria Matthijs keert weer terug naar Limmen, de plaats van zijn geboorte. Daar overlijdt hij op 26 december VI. Petrus Adrianus Dekker, geboren op 27 september 1855 te Rotterdam, huwde op 2 februari 1882 te Limmen met Catharina Dekker, (een verre achternicht van Petrus) Gezinskaart van Petrus en Catharina Dekker

12 Geboorte van Willem Dekker ( ) Tijdens het huwelijk zijn geboren: 1. Matheus 2. Willem, volg VII 3. Johannes 4. Cornelis Maria 5. Anna maria Petrus Adrianus Dekker overlijdt op 5 april 1940 te Limmen. VII. Willem Dekker, geboren te Limmen op 5 juni 1884, huwde op 25 mei 1909 te Heiloo, met Margaretha Zeeman. Gezinskaart van Willem Dekker en Margaretha Zeeman Geboorteakte van Peter Dekker ( ) Uit dit huwelijk zijn geboren: 1. Catherina Theodora 2. Petrus Nicolaas 3. Theodora Anna Maria

13 4. Petrus, volg VIII 5. Cornelis Maria 6. Willem Willem Dekker overlijdt op 26 december 1960 te Alkmaar. Inverband met de privacy zijn gegevens van de levende tak beperkt weergegeven. VIII. Petrus Dekker, geboren op 7 december 1916 te Egmond-Binnen, huwde met Wilhelmina Maria Zonneveld. Uit dit huwelijk zijn geboren: 1. Willem Cornelis 2. Anna Wilhelmina Maria 3. Cornelis Hendrikus Maria, volg IX 4. Petrus Johannes Maria 5. Johannes Pancratius 6. Antonius Adrianus 7. Margaretha Franciska 8. Theodorus Petrus Maria 9. Andreas Simon Maria 10. Wilhelmina Geertruida Maria IX. Cornelis Hendrikus Maria Dekker, roepnaam Cees, trouwde in Castricum met zijn meissie Catharina Maria van der Loos, roepnaam Tiny. Ook Cees is een bijzondere man in deze tak getuige het feit dat hij door Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden tot ridder is benoemd.

14 Ridder Cees Dekker Daar het huwelijk tussen Cees en Tiny helaas kinderloos bleef, eindigt deze bijzondere tak van het geslacht Dekker te Noord-Holland. Met dank aan Cees Dekker, mevr. T. Dekker-Beemsterboer en Kees Druijven voor de aanvulling en verbeteringen. Jan Cost Bronnen: Notarieel Archief Alkmaar (Regionaal Archief Alkmaar) Registerboeken omtrent geboorte, trouwen en overlijden (Regionaal Archief Alkmaar) Registers van de Burgerlijke Stand van Limmen (Regionaal Archief Alkmaar)

15 Register van Huisnummers inzake het Kadaster te Limmen (Regionaal Archief Alkmaar) Woordenboek van de familienamen in België en Noord-Frankrijk (dr.f.debrabandere). Voor- en familienamen in Nederland (R.A.Ebeling) Beknopte Genealogische gids voor Nederland (J.Draak Jzn.) De Nederlandse geschiedenis (Herman Beliën & Monique van Hoogstraten) Midden-Kennemerland in de vroege en Hoge Middeleeuwen (B.Koene, J.Morren en F.Schweitzer) Boerderijen in Limmen (C.N.Druijven) De Protestantse Kerk te Limmen. (C.N.Druijven) Familie Dekker (T. Dekker-Beemsterboer) ( Stam en Wapenboek van aanzienlijke Nederlandse Familiën Heraldisch vademecum (H.K.Nagtegaal) Armorial Général (J.B.Rietstap) Heraldische collectie van R.T Muschart, Steenkamp en Damstra Fotoarchief Stichting Oud Limmen Google Earth (internet) Wikipedia (internet) Genlias / WieWasWie (internet) Stichting Oud Limmen, Schoolweg 1, 1906 AD Limmen disclaimer website J.Cost

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant)

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) I Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) is geboren in 1790 in Heer Huijgenwaert, zoon van Joannes (Jan) Claasz Quant (Quand, Kwant) en Trijntje (Catherina)

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING III.9 Gerardus (Gerrit) Hendriksz BESSELING (BISSELINGH), smid in Edam, Amsterdam en baassmit te Wognum, geboren op 04-09-1694 te Emmerik, gedoopt (rk) op 04-09-1694 te Emmerik (getuige(n): nv), overleden

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte

32 e en 33 e kwartier. Hermannus LUTGERINK. Geboorte 32 e en 33 e kwartier Hermannus LUTGERINK Geboorte 98 Overlijden 99 Elisabeth Wulffling Overlijden 100 Geboorte + huwelijk 101 34 e en 35 e kwartier Thijse HOF Geboorte 102 Overlijden 103 Regina Postma

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Petrus Nicolaas (Johannes) van der Steen 27 feb 1886, Limmen, Nh Overlijden: 4 apr 1979, Limmen, Nh Woonplaats: 1979, Limmen, Nh Johannes (Petrus) van der Steen (11 feb 1856-) Aaltje

Nadere informatie

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Joannes HANGHS Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Joannes HANGHS, begraven op 10 november 1774 te Weert. Gehuwd voor de kerk op 7 februari 1768 te Weert (RK) (getuige(n):

Nadere informatie

Stamboom dossier. Petronella (Pieta) Theodora Schoenmakers ( ) Gehuwd Johan Bloemen ( )

Stamboom dossier. Petronella (Pieta) Theodora Schoenmakers ( ) Gehuwd Johan Bloemen ( ) Stamboom dossier Petronella (Pieta) Theodora (1906-1996) Gehuwd Johan Bloemen (1907-1986) Update 1.3 150518 door Ir. René A.M. Martens RI Msc Geboren Boxmeer - 29 mei 1906 Vader: Theodorus (1862-1945)

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Francis Philip AQUINA. Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Francis Philip AQUINA Uitgezocht door: Pijper Lucien, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Francis Philip AQUINA. Gehuwd voor de kerk ca 1785 Dorothea Maria JANSSEN. 1. Maria Catharina AQUINA,

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie. Derde generatie

Eerste generatie. Tweede generatie. Derde generatie 1. Antonius van Berkel. Hij trouwde Petronella Keth. 2. i. Peter van Berkel geb. 1788. Eerste generatie Tweede generatie 2. Peter van Berkel, geb. 1788, overl. 29-03-1865 te Uden. Hij trouwde Cornelia

Nadere informatie

Fragment-genealogie familie Wouters

Fragment-genealogie familie Wouters 21 Fragment-genealogie familie Wouters Fon Weusten De naam Wouters komt van Walt(h)er, wat zoveel betekent als heerser over het leger, legeraanvoerder. Verwante namen zijn onder andere: Welters, Wolter(s),

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Cornelis Johannes (Simon) Admiraal 23 jan 1904, Limmen, Nh Overlijden: 21 jan 1981, Castricum, Nh Simon (Simon) Admiraal (5 jan 1870-17 maa 1955) Aafje (Jan) Kuijs (20 sep 1871-31 jan

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten)

De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) door 13 november 2016 De nakomelingen van Johannes(is) Arien van Dieden (Dieten) Generatie 1 1. Johannes(is) Arien

Nadere informatie

Rooms-katholieke parochie Sint Jan, Sint Pieter en Sint Catharina ( Catharina tot juni 1763)

Rooms-katholieke parochie Sint Jan, Sint Pieter en Sint Catharina ( Catharina tot juni 1763) 1.1 s-hertogenbosch 1.1.1 Dopen Voor de duidelijkheid is er voor gekozen om de registers respectievelijk chronologisch per religie en parochie weer te geven. Het is dus van belang meerdere series te raadplegen.

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Betje Hendriks (1880-1955) Blad 2 Generatie IV De overgrootouders

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op

X.388 Catharina BESSELING, geboren op te Wognum, overleden op VIII.64 Johannes BESSELING, bouwman, landman, geboren op 17-04-1851 te Zwaag, overleden op 05-07-1922 op 71-jarige leeftijd, begraven op 08-07-1922 te Zwaag. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op 03-05-1874

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 7 Dit pand kunnen we beschouwen als het stamhuis van de familie van der Heijden de latere Brouwerstak (hiervoor zijn gegevens gebruikt uit het boek van de familie

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR Eerste generatie 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA. 1720. hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR. 1752. 2. i. Frederik Willem Bernard 2 Schimmel geboren op CA. 1 april 1752.

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Stassen

Fragment-genealogie fam. Stassen Fragment-genealogie fam. Stassen (zie ook: Houthems Verleden, H.J.J. Philippens, uitg. 1983, pag. 189 e.v.) De naam Stassen is ontstaan uit de roepnaam Stas, afkomstig van Eustachius hetgeen "de vruchtbare"

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN DER KALLEN

DE FAMILIE VAN DER KALLEN DE FAMILIE VAN DER KALLEN afstammend van Jan Gerits (alias) Ke(e)rle, in 1605 met zijn gezin wonend in Berlicum, gelegen in de Meierij van 's-hertogenbosch door : Mia van der Kallen Een uitgebreid en uit

Nadere informatie

Genealogie van Guilielmus Cornelii Gabriëls. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Genealogie van Guilielmus Cornelii Gabriëls. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Genealogie van Guilielmus Cornelii Gabriëls. Generatie I I. Guilielmus Cornelii Gabriëls, begr. te Meerle op 9 aug 1679, relatie met Margareta Huybrechts Vermeeren, begr. te Meerle op 9 nov 1679. Uit deze

Nadere informatie

Theodorus Hoefs ( )

Theodorus Hoefs ( ) Theodorus Hoefs (1855- eigen code : ouders : Hubertus Hoefs (1808-1878) Theodora Rutten (1811-1873) Theodorus Hoefs is geboren op 6 mei 1855 te Uden BSG Uden 1855-66 : In het jaar eenduizend acht honderd

Nadere informatie

Stamboom dossier. Theodorus (Dorus) Schoenmakers (1862-1945) Gehuwd Lamberta Theodora Hoenselaars (1868-1910)

Stamboom dossier. Theodorus (Dorus) Schoenmakers (1862-1945) Gehuwd Lamberta Theodora Hoenselaars (1868-1910) Stamboom dossier Theodorus (Dorus) Schoenmakers (1862-1945) Gehuwd Lamberta Theodora Hoenselaars (1868-1910) Update 1.5 130817 by Rene Martens Genealogie Hoenselaars IV Geboren Groesbeek 24 oktober 1862

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Jacobus (Jacob) Adrichem 17 feb 1904, Heiloo, Nh Overlijden: 16 okt 1983, Castricum, Nh Jacob (Pieter) Adrichem (26 dec 1875-19 aug 1936) Moeder: Theodora (Jacob) de Wit (25 apr 1880-14

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Dopeling Johannes N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Pieternella Strumpelaar Getuige Anna de Haas wed[uw]e Strumpelaar en Jan Koek Datum doop 25-02-1781 Opmerkingen Grote kerk;

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2 Generatie

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk Nummer archiefinventaris: 3.04.16.138 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Laurentius Mattheus (Johannes) Hoebe 15 jan 1910, Castricum, Nh Overlijden: 27 maa 1991, Akersloot, Nh Begraven: maa 1991, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Johannes (Matthijs) Hoebe (3

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart

Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Kwartierstaat van Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart Generatie 1 ( kwartierdrager ) 1 Henricus Joannes Wilhelmus (Henk) Degenhart, geboren op vrijdag 13 februari 1942 om 15:00 in Amsterdam. Hij

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 I Martinus SCHEIJEN, gedoopt 1 januari 1661 te Schin op Geul, overleden 6 maart 1746 te Schin op Geul, 85 jaar oud. Martinus is getrouwd op 20 april 1681 te Schin

Nadere informatie

Genealogie van Reinier NOLDUS

Genealogie van Reinier NOLDUS Genealogie van Reinier NOLDUS Uitgezocht door: Lucien Pijper, Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Reinier NOLDUS. Gehuwd met Maria JANSSEN. 1. Anna Maria NOLDUS, gedoopt op 28 november 1790 te Venlo (getuige(n):

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Voorburg

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Voorburg Nummer archiefinventaris: 3.04.16.149 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Voorburg Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos

Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Veel van onderstaaande gegevens zijn uit het genealogiebestand Genlias. Gezocht is op: Andries, Antonius, Dirk en Hendrik de Vos Hendrik de Vos, 1761-1841 Hendrik de Vos Geslacht: M Overlijdensdatum: 02-02-1841

Nadere informatie

Kind Cornelis van der Stoel Vader onbekend Moeder Jannetje van der Stoel Plaats Katendrecht Geboortedatum Bron Katendrecht

Kind Cornelis van der Stoel Vader onbekend Moeder Jannetje van der Stoel Plaats Katendrecht Geboortedatum Bron Katendrecht Doopboek Charlois 24-11-1799 24 [november gedoopt] Jannigtie een Dogter V[ader] Cornelis van der Stoel 1 [Meij geboren] M[oeder] Annigtie Verschoor G[etuigen] de Ouders Dopeling Jannigtie van der Stoel

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer Nummer archiefinventaris: 3.04.16.164 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest

Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest Persoonskaart van Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest 1 Alsemgeest Klaas 1877 2 Klaas Alsemgeest 3 Oude familiefoto klein 4 Grafsteen Nicolaas Jozephus Cornelisz (Klaas) Alsemgeest (afb. 1 t/m

Nadere informatie

Handleiding Stamboomonderzoek

Handleiding Stamboomonderzoek Handleiding Stamboomonderzoek versie 1.0 Een eigen stamboom Steeds meer mensen vinden elkaar in een zelfde interesse: hun stamboom uitzoeken. De aanleiding kan divers zijn: een jubileum, een mooi familieverhaal,

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters)

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Familienaam die is afgeleid van de voornaam Pieter (Peter). I Bartholomeus PETERS. Hij trouwt met Johanna CREWEN ook genaamd Creuwen. 1 Petrus PETERS, ged. op

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De grootouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) van vaderskant:

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk

Cornelis Appelo Aaltje van de Beld Hendrik Appelo Egbertdina Smit Gerrit Appelo Anna van Dijk Anna van Dijk Vader en moeder: Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Historisch Centrum Overijssel Algemeen Toegangnr: 123 Inventarisnr: 06193 Gemeente: Hasselt Soort akte: Huwelijksakte Aktenummer: 10 Datum:

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 Jan Luijten ca. 1620-1694, Belangrijkste woonplaatsen van deze tak: Beek; Geleen;. Update april 2018 (correcties en aanvullingen in rood) Bijlage uit: Heerlijk Leven,

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Claasz Punt

De nakomelingen van Jan Claasz Punt een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Claasz Punt door 9 februari 2017 De nakomelingen van Jan Claasz Punt Generatie 1 1. Jan Claasz Punt, zoon van Claas (Klaas) Punt en Grietje Schouten,

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Smeulders

De nakomelingen van Johannes Smeulders een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Smeulders door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Smeulders Generatie 1 1. Johannes Smeulders, zoon van Jan Baptist Smeulders en Johanna

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Jacoba Wilhelmina (Job) Zonneveld 17 okt 1902, Castricum, Nh Overlijden: 16 dec 1983, Heemskerk, Nh Begraven: dec 1983, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Job (Cornelis) Zonneveld (20 mei

Nadere informatie

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders Blad 3 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 3 Generatie

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem.

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem. Genealogie van Pieter Kilwinger inderen van Peter Gijsbert Kilwinger en Johanna Mutsaards: 1.1.1 Johanna Maria Kilwinger, geboren op woensdag 17 februari 1836 in Stratum. Johanna Maria is overleden op

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes van Spanje

De nakomelingen van Johannes van Spanje een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes van Spanje door 8 maart 2017 De nakomelingen van Johannes van Spanje Generatie 1 1. Johannes van Spanje, zoon van Gijsbert van Spanje, is geboren

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ)

Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ) Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ) De naam Lemmens is afkomstig van de voornaam Lemmen ( een vleinaam voor Lambertus). Omdat deze naam veelvuldig voorkwam in onze contreien, zijn er heel

Nadere informatie

Stamboom van der Laan

Stamboom van der Laan een genealogieonline publicatie Stamboom van der Laan door 30 april 2016 Stamboom van der Laan Generatie 1 1. Adrianus van der Laan, is gedoopt op 15 februari 1758 te Oud Bijerland. Hij is getrouwd op

Nadere informatie

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam

Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam Een Eemnesser familie Ruijter die in Blaricum terechtkwam HENK VAN HEES Grietje de Ruijter-Raven (1876-1945) met kleinzoon Kees, zoon Gijs en schoondochter Mia Reuser. Foto mei 1942. Evenals de muisjestak

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Adrianus (Theodorus) Meijer 27 mei 1914, Castricum, Nh Woonplaats: 1978, Limmen, Nh Overlijden: 21 feb 1985, Limmen, Nh Theodorus (Arie) Meijer (27 nov 1886-3 feb 1973) Wilhelmina (Dirk)

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Lourens (Gerrit) Kuijs 16 okt 1909, Castricum, Nh Overlijden: 29 dec 1968, Castricum, Nh Begraven: jan 1969, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Gerrit (Pieter) Kuijs (8 jul 1863-15 maa

Nadere informatie

Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813.

Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813. Aanvulling begraafgegevens Alphen (Gld) 1784 t/m 1813. Wie stamboomonderzoek doet kan tegenwoordig met weinig moeite de gegevens van zijn voorouders vanaf 1811 boven water halen. Internetsites als genlias

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Capelle a/d IJssel

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Capelle a/d IJssel Nummer archiefinventaris: 3.04.16.029 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Capelle a/d IJssel Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande Nummer archiefinventaris: 3.04.16.043 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

De nakomelingen van Isak de Graaf

De nakomelingen van Isak de Graaf een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Isak de Graaf door 28 mei 2016 De nakomelingen van Isak de Graaf Generatie 1 1. Isak de Graaf. Hij is getrouwd met Catrijn van Rijn. Zij kregen 3 kinderen:

Nadere informatie

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens Stamboom dossier Johannes (Jan) Martens (1852 1920) Gehuwd met (1848-1939) Update 1.3 180619 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Nijmegen - 19 november 1852 (1806-1920) Antonia Nijenhof (1819-1884)

Nadere informatie

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte Bewijsstukken 1 e kwartier Fenny LUTGERINK geboorte 34 2 e en 3 e kwartier Hendrikus Petrus Harry LUTGERINK Geboorte 35 Jacoba Johanna Wilhelmina Cobi DE REUVER Geboorte Huwelijk 36 4 e en 5 e kwartier

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 4 Jan Rut Kluijtmans koopt op 24-12-1792 een huis en aangelag, gestaan en gelegen op Vorstenbosch onder Nistelrode, groot 2 L, 45 R, van Maria Sijmen Rijkers,

Nadere informatie

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen 1 Jasper Gijsberts van Namen. Kind van Jasper uit onbekende relatie: 1 Antonie Jaspers van Namen, geboren op 27-09-1637 in Oirschot. Volgt 1.1. 1.1 Antonie Jaspers

Nadere informatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie

Voorouders Rapport. Eerste generatie Eerste generatie 1. Hendrikus Jacobus (Johannes) Kloes 30 sep 1912, Heemskerk, Nh Overlijden: 20 nov 1985, Castricum, Nh Memo: Onderlangs Johannes (Jacob) Kloes (22 apr 1875-25 jul 1961) Jacoba (Hendrikus)

Nadere informatie