Nieuwsbrief. Uitgave januari Inhoudsopgave. Kopij. Van de voorzitter

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Uitgave januari 2013. Inhoudsopgave. Kopij. Van de voorzitter"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Kopij 1 Van de voorzitter 2 Contributie Algemene ledenvergadering 4 Agenda 5 Hub Geurts silent key 6 Voorstel voor bouwproject: wattmeter 7 De Cobwebb antenne 8 Leren solderen... met het LC meter bouwproject Nieuwsbrieven kunnen we alleen uitgeven als mensen stukjes aanleveren. Dus... heb je kopij voor de nieuwsbrief? Stuur deze dan naar het volgende adres: michel apestaartje pd0mac puntje nl Van de voorzitter Beste leden en belangstellenden, Allereerst wens ik iedereen een heel gelukkig en gezond Ik hoop dat we er ook weer een mooi clubjaar van kunnen maken. De REC viert dit jaar haar achtste verjaardag, en in die acht jaren hebben we ons altijd als een actieve club laten zien. Ik hoop dat we dat nog lang vol kunnen houden, want activiteiten vormen het bestaansrecht van onze club! Omdat we vanuit het bestuur wat mededelingen hebben, leek het ons leuk om dit als aanleiding te gebruiken om weer een nieuwsbrief uit te geven. Ik hoop hiermee iedereen ook weer te prikkelen om eens een leuk eigen verhaal/ervaring op te schrijven (kort of lang maakt niet uit) zodat we wat vaker de nieuwsbrief uit kunnen geven. Dank aan iedereen die een bijdrage aan deze nieuwsbrief heeft geleverd: Jack PA3JWC, Bram PA3AO, Adri PD0AV en Michel PD0MAC. We hebben tegenwoordig antennes op het clubhonk, en daar wordt af en toe ook gebruik van gemaakt. Onlangs gaf Frans PA2FK bijvoorbeeld een demonstratie van de Elekraft KX-3. Maar antennes op het clubhonk betekent veel meer, het opent allerlei mogelijkheden voor nieuwe activiteiten tijdens de clubavonden. Dus daarom een oproep aan iedereen: Wie heeft er wel eens geëxperimenteerd met moderne digimodes, zoals QPSK of WSPR? Wie heeft ervaring met moderne CW decoders, zoals CW Skimmer? Er zijn diverse leden met oude legerapparatuur, het lijkt me leuk om daar eens een avond aan te besteden. Wat maakt deze apparatuur zo speciaal? Hoe bedien je het? Hoe klinkt het? Wat zijn de mogelijkheden/beperkingen? Mocht je je aangesproken voelen door een van deze onderwerpen, schroom dan niet en neem contact op met een van de bestuursleden. Veel leesplezier! 73, Ernest PA3HCM

2 Contributie 2013 Het is weer tijd om de jaarlijkse contributie te betalen. Leden betalen 25 euro per jaar, gezinsleden (woonachtig op hetzelfde adres) 15 euro. Voorbeeld: jij en je partner zijn lid van de REC, dus je betaalt = 40 euro. Je kunt je contributie overmaken op ING betaalrekening ten name van A. van den Ham te Oss. Vermeld daarbij "contributie 2013" en eventueel je call. Algemene ledenvergadering Op 21 februari 2013 is de jaarlijkse algemene ledenvergadering. We kijken dan weer terug en vooruit, zodat de club goed blijft draaien. Bestuurslid gezocht! We gaan wat schuiven in het bestuur, na vijf jaar voorzitterschap zal Ernest PA3HCM de hamer graag overdragen aan een ander lid. Dus denk vast na of je de club actief wilt helpen door in het bestuur te gaan zitten, je functie (voorzitter, secretaris of penningmeester) is bespreekbaar. Agenda 17 januari 21 februari 21 maart 18 april 16 mei 20 juni 27 t/m 30 juni 15 augustus 19 september 17 oktober 21 november 19 december Algemene ledenvergadering Velddagen? (datum is nog niet vastgesteld, kan nog schuiven naar 4 t/m 7 juli) Zet deze data in je agenda, dan hoef je niets te missen!

3 Hub Geurts silent key Op 27 november 2012 bereikte ons het droeve bericht dat Hub Geurts, vanaf het eerste uur lid van de Radio Elektronica Club, is overleden. Hub heeft op de talrijke clubavonden met veel enthousiasme meegedaan en zich als kenner van het radioamateurisme met zijn kennis ingezet voor onze club. Zijn gezondheid ging in snel tempo achteruit. Hij mocht 81 jaar worden. Hub, hartelijk dank voor je inzet. We zullen je missen! We wensen Joke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in het verwerken van het verlies. Namens de Radio Elektronica Club, Culemborg Jack van de Weerd (PA3JWC) Zowel bij de condoleance als bij het afscheid zijn er leden van de REC aanwezig geweest. Verder hebben we een kaart gestuurd met een begeleidende brief. Vlak voor de feestdagen ontvingen we onderstaande kaart van Joke, als dank voor ons medeleven.

4 Voorstel voor bouwproject: wattmeter Bram PA3AO kwam pasgeleden met een interessant ontwerp van een wattmeter van Thomas OZ2CPU. Dit is wat Thomas schrijft over dit ontwerp: This Wattmeter is in ELEKTOR MAGAZINE OKTOBER 2002, they will sell PIC and PCB. The extra input B is for a later SWR brigde project, also the TX serial output will be in use later. The uncalibrated signal response is: +1/-1 db from 1MHz to 450MHz. Input SWR vill varry from 1.00 to 1.30, depending on input frequency. To make the SWR this good, you need to assemble the input circuit correct and adjust the capacitor. Input power range: -60 to +30dBm that is 1 nw to 1 Watt. This instrument can be used and calibrated from 1 khz and up to 500 MHz. It is possible to measure power relative all the way up to 900Mhz. A software routine can calibrate the 0dBm point at 5 different frequencies to make this instrument accurate within 0.5dBm!! The calibration data is stored in EEPROM so the instrument will remember all, also without power. At frequencies above 300Mhz this instrument should not exceed inputs over +20dBm (100mW) to keep the good accuacy. This is a documented weekness in the AD8307, this is not a big problem, if you are aware of this, then it's just a matter of using the right input attenuator. If battery opperation: do not connect R30, also change R26 and R27 to 4k7. Ideas taken from articles in: QST June 2001 page 38 and Funkamateur 12/99 page 1383 And Elektor 1/99 page 26. Meer informatie over dit ontwerp vind je op de website van Thomas:

5 Het ontwerp bestaat uit twee delen: het input board en het CPU board. De schakelingen zie je op deze pagina. Het input board voert de feitelijke meting uit en zet het gemeten vermogen om een gelijkspanningniveau. Deze gelijkspanning wordt doorgegeven aan het CPU board, waar een PIC-processor de aangeboden gelijkspanning omrekent naar het gemeten vermogen. Het input board is deels in SMD uitgevoerd om de gewenste bandbreedte (500MHz) te kunnen halen. Het CPU board kan voor het gemak gewoon in conventionele onderdelen worden gebouwd. Als je zin hebt om mee te doen met het bouwen van deze wattmeter, laat dit dan weten aan Bram PA3AO of Ernest PA3HCM.

6 De Cobwebb antenne In diverse amateurbladen is in het verleden melding gemaakt van de Cobwebb antenne, de ontwerper is G3TPW. Het betreft een vijfbanden horizontaal gepolariseerde en rondstralende HF antenne voor 14, 18, 21, 24 en 28 MHz. Het geheel 'beslaat' een oppervlakte van 2,50 m in het vierkant. Enkele voordelen van deze antenne: 5-banden, 10, 12, 15, 17 en 20-meterband. Lage opstralingshoek (dus ook geschikt voor DX). Geen rotor nodig, nagenoeg rondstralend. Compact (uitermate geschikt om te plaatsen in een kleine tuin). Gevoed door één gemeenschappelijke coaxkabel. Horizontale polarisatie, dus weinig storing (atmosferische ruis). Als nadeel zou kunnen worden opgemaakt dat de antenne wat smalbandig is en voor de uiteinden van de banden wellicht een antennetuner nodig kan zijn.

7 De antenne bestaat uit 5 full-size halvegolf dipolen. Het voedingspunt is gemeenschappelijk en is in het midden van één van de zijden gemonteerd. In het voedingspunt wordt geadviseerd een coaxiale balun op te nemen i.v.m. eventueel optredende mantelstromen. De uiteinden van de dipolen bevinden zich in de tegenoverliggende zijde. De dipool-einden raken elkaar niet en zijn met bijvoorbeeld nylonkoord of andere isolerende draad met elkaar gekoppeld om e.e.a. strak te houden, zodat het een mooi vierkant blijft. De uiteinden van de dipolen kunnen op lengte gebracht worden om de antenne 'in de band' te brengen. De dipolen kunnen van geïsoleerd draad gemaakt worden. Het raam (X-skelet) kan bijvoorbeeld uit bamboestokken of uit fiberglasdelen bestaan. Het frame van het exemplaar wat ik gebouwd heb bestaat uit fiberglas-delen. Het zijn delen van telescoophengels die ik bij een hengelsportzaak op internet besteld heb. De hengels hebben een lengte van 4 meter maar je hebt voor de constructie natuurlijk maar 2 delen per hengel nodig. De kosten van deze hengels (4 stuks) waren 35,00 euro incl. verzending. Als draad heb ik luidsprekerdraad gebruikt van 1,5 mm. Ik heb er al hele leuke verbindingen mee gemaakt met stations uit heel Europa, veelal met m'n Yaesu FT817ND (5 Watt QRP), signalen variërend van S-7 tot S-9++ over en weer waren geen uitzondering! Ook de stations uit o.a. Australië, Japan en Canada kwamen goed binnen, helaas heb ik die nog niet kunnen werken vanwege het te lage uitgangsvermogen van de 817, maar dat zal ongetwijfeld binnenkort ook wel gaan lukken. Mocht je interesse hebben om de antenne zelf te bouwen, dan zijn dit de maten: Band Lengte element (mm) Lengte / zijde (mm) Tap Point (mm) Loopback lengte (mm) (Tekst en tekeningen: Adri PD0AV, foto's: Ernest PA3HCM)

8 Leren solderen... met het LC-meter bouwproject Toegegeven, voor de ervaren bouwer was de LC-meter een eenvoudig tussendoortje, in een paar uurtjes had je 'm in elkaar gezet. Maar als je nog niet of nauwelijks ervaring met zelfbouw hebt, is dit al een hele klus. Solderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend! Daarom dat we dit projectje gedaan hebben bij de REC. En dat was niet voor niets, want in november stond de hele avond de soldeerbout aan en werd er soldeerinstructie gegeven aan beginnende bouwers. Het leverde ook vele gesprekken op met gevorderde bouwers over hoe je wel en niet moet solderen, en er kwamen ook nog allerlei handige hulpmiddelen boven tafel zoals buigmallen en desoldeerlitze. Nog even de belangrijkste stappen op een rijtje voor het solderen van onderdelen op een printplaat: Gebruik een geschikte soldeerbout (liefst soldeerstation) met een geschikte punt. Informeer bij zelfbouwers wat wel/niet geschikt is. Goede bouten worden doorgaans geleverd met meerdere soldeerpunten. Gebruik dunne soldeertin, dit doseert makkelijker. Plaats het te solderen onderdeel op de print, eventueel de aansluitdraden eerst ombuigen met een plat tangetje. Buig aan de soldeerzijde de draadjes iets om, zeg zo'n graden, dus niet helemaal ombuigen! (want dan wordt de kans op kortsluiting naar andere soldeereilanden te groot). Knip eventueel de draadjes af, zodat deze nog maar 2-3 mm uitsteken. Maak de punt van de soldeerbout schoon (vochtig soldeersponsje, of bakje met krullen) Zet de (hete) punt van de soldeerbout tegen de draad en het eiland, zodat beiden verhit worden. Voeg juist voldoende tin toe zodat deze mooi uitvloeit over het hele eiland. Laat de tin enkele seconden vloeien, en haal dan de punt van de soldeerbout weg. Daarbij laat je de punt langs draadje van het onderdeel slepen. In de afbeelding hiernaast zie je nog even hoe alles in zijn werk gaat. Eerst zie je hoe de soldeerpunt zowel het eiland als het draadje tegelijk verhit en hoe de tin wordt toegevoerd. Daarna zie je drie soldeerverbindingen. Bij a zien we een mooie soldeerverbinding, de tin is hol uitgevloeid. Bij b is de tin niet voldoende uitgevloeid, en bij c is teveel tin toegevoegd zodat er soort bolletje is ontstaan. Verbinding a is verreweg het sterkst! Mocht er nog behoefte zijn aan soldeerinstructie, laat het dan gerust weten. Het is een kleine moeite om de benodigde spullen mee te nemen naar een clubavond. (tekst: Ernest PA3HCM; foto's/afbeeldingen: Tjalling PE1RQM en

Ervaringen met de T2FD antenne.

Ervaringen met de T2FD antenne. Ervaringen met de T2FD antenne. Enkele jaren geleden viel mijn oog op een T2FD antenne die werd beschreven in het Rothammel boek. In die beschrijving kwamen enkele interessante punten naar voren t.w. -

Nadere informatie

Solderen is simpel. Zo doe je het! Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer. by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) (Layout en editing)

Solderen is simpel. Zo doe je het! Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer. by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) (Layout en editing) Solderen is simpel Zo doe je het! by: Mitch Altman (Soldeer wijsheid) Andie Nordgren (Strip adaptatie) Jeff Keyzer (Layout en editing) Download deze strip en deel hem met je vrienden! Distribute widely!

Nadere informatie

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.

stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely. stap 1 Pak de Lunchbox uit En controleer of je alle componenten hebt~ Als je vragen hebt, neem dan contakt op met: info@unitunlikely.com Dit onderdeel wordt de PCB (printed circuit board) genoemd. Alle

Nadere informatie

VERLIEZEN BIJ (MIS) AANPASSING IN VOEDINGSLIJNEN

VERLIEZEN BIJ (MIS) AANPASSING IN VOEDINGSLIJNEN VERLIEZEN BIJ (MIS) AANPASSING IN VOEDINGSLIJNEN We kennen verschillende soorten voedingslijnen tussen ontvanger/zender en antenne. We zullen ons beperken tot coaxkabel en symmetrische lijn. Ook hierin

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Baluns. Mark van Dommelen PA1SSB Veron afdeling 39 Tilburg April 2018

Baluns. Mark van Dommelen PA1SSB Veron afdeling 39 Tilburg April 2018 Baluns Mark van Dommelen PA1SSB Veron afdeling 39 Tilburg April 2018 Baluns Boeken vol geschreven over baluns, Daarom een samenvatting van een hele grote berg informatie. Daarom: lezing met veel praktische

Nadere informatie

Quick start guide. Powerbank MI Mah. Follow Fast All rights reserved. Page 1

Quick start guide. Powerbank MI Mah. Follow Fast All rights reserved. Page 1 Quick start guide Powerbank MI 16.000 Mah Follow Fast 2016 - All rights reserved. Page 1 ENGLISH The Mi 16000 Power Bank is a very good backup option for those on the move. It can keep you going for days

Nadere informatie

Beschrijving Mantelstroom filter

Beschrijving Mantelstroom filter Beschrijving Mantelstroom filter Beschrijving Mantelstroom filter 1,8 30 MHz Er zijn vele soorten mantelstroom filters beschikbaar, HF Kits kiest voor een Mantelstroom filter met bifilaire wikkelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave april 2012

Nieuwsbrief Uitgave april 2012 Inhoudsopgave - Van de voorzitter - Activiteiten agenda - REC Velddagen 2012 (door PD0MAC) - Elecraft KX3 QRP Transceiver (door PA2FK) - Kortegolf Multiband DX-vakantieantenne (door PA3AO) - De Spijker-schuifradio

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Welke punten komen er aan de orde? Wat is WSPR? Wat kunnen we ermee? Hoe werkt het? Waar is het

Nadere informatie

DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool. 19DX348

DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool.   19DX348 DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool. DE FUCHS ANTENNE De antenne die we gaan maken, is een van de bekendste antennes op de 27 MHz. Het is een eind gevoede halve golf verticale

Nadere informatie

Buizen van de visstokken gelijmd met speciale pvc lijm

Buizen van de visstokken gelijmd met speciale pvc lijm Cobwebb Versie 1 Onderdelen 1xTraanplaat aluminium afme8ng 208mm/139mm. Dikte 5/6.50 mm 1 xtraanplaat aluminium afme8ng 150mm/100mm. Dikte 5/6.50 mm 4 x visstokken + 1 korte 1 meter die ik nog had 1x WeroPlast

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g S e v e n P h o t o s f o r O A S E K r i j n d e K o n i n g Even with the most fundamental of truths, we can have big questions. And especially truths that at first sight are concrete, tangible and proven

Nadere informatie

Beschrijving 1:1 BalUn 150 Watt, voor o.a. dipool antennes

Beschrijving 1:1 BalUn 150 Watt, voor o.a. dipool antennes Beschrijving 1:1 BalUn 150 Watt, voor o.a. dipool antennes Beschrijving 1:1 Balun voor o.a. dipool antennes Als een dipool antenne met een coax kabel vanaf de set wordt gevoed is het altijd aan te raden

Nadere informatie

Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden

Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden Antenne impedantie Theorie en praktijk voorbeelden Antenne impedantie theorie en praktijk Graag probeer ik hier de theorie en de praktijk van antenne impedantie uitgebreid toe te lichten. Er worden een

Nadere informatie

Het satelliet project 2017

Het satelliet project 2017 Het satelliet project 2017 Antennes Het belangrijkste van elk radiostation is natuurlijk de antenne, of in mijn geval de antennes. Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke antennes die op het dak van mijn

Nadere informatie

HF-Multi-band antenne

HF-Multi-band antenne HF-Multi-band antenne De OCF antenne (Off Centre Fed = uit het midden gevoed) heeft een aantal voordelen. Via een balun en mantelstroom trafo is hij met coaxkabel te voeden. Tevens is hij voor meerdere

Nadere informatie

www.ezkits.eu by illumicon CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020

www.ezkits.eu by illumicon CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020 by illumicon www.ezkits.eu CTCSS encoder Pietershoek 3 5503XA Veldhoven The Netherlands fax +31-40-2230020 Inhoud Inleiding...3 Soldeerinstructies...3 Assembly...4 Schema...5 Connections...6 Configuration...6

Nadere informatie

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen

MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen MyDHL+ Uw accountnummer(s) delen met anderen Uw accountnummer(s) delen met anderen in MyDHL+ In MyDHL+ is het mogelijk om uw accountnummer(s) te delen met anderen om op uw accountnummer een zending te

Nadere informatie

PA1SSB. Thema avond mei 2014 Veron afdeling 39 Tilburg. PA1SSB Mark van Dommelen

PA1SSB. Thema avond mei 2014 Veron afdeling 39 Tilburg. PA1SSB Mark van Dommelen PA1SSB Thema avond mei 2014 Veron afdeling 39 Tilburg Inleiding Wat is een EFHW antenne? Dipoolantenne maar i.p.vin het midden aan het eind gevoed. Normale dipool EFHW antenne Inleiding Oud concept. J.

Nadere informatie

ANALYSER-DDS een 500Khz tot 65,536Mhz antenne-analyser Intro

ANALYSER-DDS een 500Khz tot 65,536Mhz antenne-analyser Intro ANALYSER-DDS een 500Khz tot 65,536Mhz antenne-analyser Intro Analyser-DDS is gebaseerd op hetzelfde meetprincipe als in AN EXPERIMENTAL HF AERIAL ANALYSER from Jim Tregellas VK5JST. Dit meetprincipe berust

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma.

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. TECHNOLOGIE TECHNIEK Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. A r d u I n o N a n o Woord vooraf.. In het vierde leerjaar GL/GT Technologie werken de leerlingen die techniek

Nadere informatie

256 kb Memory in NMS 8250, 8255 and 8280

256 kb Memory in NMS 8250, 8255 and 8280 256 kb Memory in NMS 8250, 8255 and 8280 Supplied by Bastiaan Huber, 2001 Converted to PDF by HansO, 2001 Dutch text follows the english text! MEMORY-UPGRADE to 256Kb This description is only for people

Nadere informatie

Mantelstroom filters. Toepassingen mantelstroom filters

Mantelstroom filters. Toepassingen mantelstroom filters Mantelstroom filters Toepassingen mantelstroom filters Waarom worden mantelstroom filters gebruikt? Mantelstroom filters kennen vele toepassingen. Hier enkele voorbeelden: Bij EndFed antennes zodat niet

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

Bouw van de K2 #05618. Bringing the fun of building back to Ham Radio.

Bouw van de K2 #05618. Bringing the fun of building back to Ham Radio. Bouw van de K2 #05618 Bringing the fun of building back to Ham Radio. Agenda 08:00 Presentatie 09:00 Pauze 09:05 Demonstratie Voorstellen. Koert Wilmink NL8315 1981 PD0OFS 1983 PE1KRF 1984 PA3HCH 1996

Nadere informatie

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering.

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering. De L.Net s88sd16-n wordt via één van de L.Net aansluitingen aangesloten op de LocoNet aansluiting van de centrale, bij een Intellibox of Twin-Center is dat de LocoNet-T aansluiting. L.Net s88sd16-n aansluitingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Arduino Zelfbouwprojecten

Arduino Zelfbouwprojecten Vrijdag 2 maart gaf Cor-PA0GTB met behulp van Bert-PA1BM een presentatie over het gebruik van een Arduino voor onze radiohobby. Diverse leden hebben interesse in deze Arduino projecten. Als bestuur stellen

Nadere informatie

Vakantie Antennes voor HF

Vakantie Antennes voor HF UBA Sectie ONZ Vakantie Antennes voor HF Voordracht door ON7EQ Jean-Jacques Jacques 18 juni 2010 1 QRV vanuit het buitenland CEPT Landen : Conf Conférence Européenne des Postes et Télécommunications -

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

OUTDOOR HD BULLET IP CAMERA PRODUCT MANUAL

OUTDOOR HD BULLET IP CAMERA PRODUCT MANUAL OUTDOOR HD BULLET IP CAMERA PRODUCT MANUAL GB - NL GB PARTS & FUNCTIONS 1. 7. ---- 3. ---- 4. ---------- 6. 5. 2. ---- 1. Outdoor IP camera unit 2. Antenna 3. Mounting bracket 4. Network connection 5.

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl

Jaarvergadering Het bestuur van de afdeling Helmond mail: pi4hmd. nl De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 127 Juli 2018 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan de leden

Nadere informatie

DDDAC1794 NOS Mainboard

DDDAC1794 NOS Mainboard DDDAC1794 NOS Mainboard De montage van het mainboard wordt in deze handleiding stap voor stap uitgevoerd en is niet al te complex. Het mainboard is de basis van de DA Converter. Versie 1.0 1 Handig om

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right.

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right. Mijn Inspiratie Ik kreeg het idee om een variant te maken van een lamp die ik al eerder had gemaakt. Bij de lamp die in de onderstaande foto s is afgebeeld kun je het licht dimmen door de lamellen open

Nadere informatie

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev:

Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: Het inbouwen van het FX335 printje met CTCSS decoder en subtoon encoder in de CONDOR 16. PDF-versie. Rev: 2003 06 25 www.qsl.net/pa0nhc Met dank aan PA3CYS voor de gegevens en materialen, en aan pa3gvq

Nadere informatie

Instructions assembly Decoderprintje 2

Instructions assembly Decoderprintje 2 Index Inhoud PARTLIST DECODERPRINTJE... 2 ASSEMBLY AND OPERATION... 2 INTRODUCTION... 2 EXPLANATION OF THE OPERATION OF A DECODER PCB... 2 DE MONTAGE (BOUWPAKKET)... 3 AANSLUITEN DATABUS EN CLOCKSIGNALEN...

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

Eenvoudig VHF connectoren monteren

Eenvoudig VHF connectoren monteren Bron: www.pbase.com/mainecruising/boat_projects Mei 2009 Oorspronkelijke titel: Easy VHF connections vertaling: Aike van der Hoeff (feb. 2011, bijgewerkt juni 2013; cursief = mijn commentaar) Eenvoudig

Nadere informatie

Delta loop beschouwingen Corner feed

Delta loop beschouwingen Corner feed SM0FLY / Bram Bottema Stockholm, Juli 2008 Delta loop beschouwingen. We simuleren een delta loop in verschillende configuraties en bij verschillende bodem gesteldheden. We nemen een voorbeeld met een delta

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING GRONINGEN Nr.18, september 2013 BERICHT VAN DE ADMINISTRATIE PATIËNTENKRING Het bankrekeningnummer voor het overmaken van uw ledenbijdrage is: 38 32 533 ten name van Patiëntenkring

Nadere informatie

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden.

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden. Inhoudsopgave Blz. 1 Zachtsolderen Metaalsoorten Lijmen? Zelf solderen Regelmatig 20-vlak Blz. 2 Vertinnen Boutpunt Vloeimiddel Infrarood print Blz. 3 Elektronica Harskernsoldeer Soldeerstation Blz. 4

Nadere informatie

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate

MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate MyDHL+ Van Non-Corporate naar Corporate Van Non-Corporate naar Corporate In MyDHL+ is het mogelijk om meerdere gebruikers aan uw set-up toe te voegen. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere collega s van dezelfde

Nadere informatie

Dagelijkse checklist Daily checklist

Dagelijkse checklist Daily checklist Dagelijkse checklist Daily checklist Sluiting met snelspanner Verstelbare hoofdsteun Verstelbare en aanpasbare riem Verstelbare voetsteunen Verstelbare riemen van de voetsteun Quick release locked Head

Nadere informatie

SPID Azimuth antenna rotator Type: RAK

SPID Azimuth antenna rotator Type: RAK Gauke Boelensstraat 108 NL-9203 RS Drachten The Netherlands Tel: +31 (0) 512 354 126 GSM: +31 (0) 650 882 889 Fax: +31 (0) 847 187 776 www.rfhamdesign.com E-mail: info@rfhamdesign.com SPID Azimuth antenna

Nadere informatie

Universele DC voeding

Universele DC voeding Een inregelbare DC voeding die voor het met gelijkstroom voeden van de gloeidraden van buizen kan worden gebruikt maar ook als superieure vervanger van de standaard bijgeleverde stekkervoedingen bij DAC

Nadere informatie

SPID Azimuth antenna rotator Type: BIG-RAK

SPID Azimuth antenna rotator Type: BIG-RAK SPID Azimuth antenna rotator Type: BIG-RAK Specifications: SPID BIG RAK PWM Azimuth Rotator BIG RAK @ 12V BIG RAK @ 18V Turning torque in-lbs/nm 2,800 in lb/315 Nm 3,600 in lb/403 Nm Brake Torque in lbs/nm

Nadere informatie

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering.

L.Net s88sd16-n aansluitingen en programmering. De L.Net s88sd16-n wordt via één van de L.Net aansluitingen aangesloten op de LocoNet aansluiting van de centrale, bij een Intellibox of Twin-Center is dat de LocoNet-T aansluiting. L.Net s88sd16-n aansluitingen

Nadere informatie

MyDHL+ Tarief berekenen

MyDHL+ Tarief berekenen MyDHL+ Tarief berekenen Bereken tarief in MyDHL+ In MyDHL+ kunt u met Bereken tarief heel eenvoudig en snel opvragen welke producten er mogelijk zijn voor een bestemming. Ook ziet u hierbij het geschatte

Nadere informatie

Praktische antenne ervaringen op HF. Thomas PA1M & Timon PA1T

Praktische antenne ervaringen op HF. Thomas PA1M & Timon PA1T Praktische antenne ervaringen op HF Thomas PA1M & Timon PA1T Wat gaan we doen HF Antennes in de praktijk die we veelal zelf ook hebben gemaakt Wat is waar en wat is onzin Welke materialen etc. Tips en

Nadere informatie

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband.

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Inleiding: Deze antenne werkt electro/magnetisch als een loop-yagi, heeft een stralings diagram van een groundplane en de korte opstralingshoek van een richtbeam.

Nadere informatie

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul*

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* klooikoffer #3: de soldeerbout!

Nadere informatie

Introductie in flowcharts

Introductie in flowcharts Introductie in flowcharts Flow Charts Een flow chart kan gebruikt worden om: Processen definieren en analyseren. Een beeld vormen van een proces voor analyse, discussie of communicatie. Het definieren,

Nadere informatie

OUTDOOR HD DOME IP CAMERA PRODUCT MANUAL GB - NL

OUTDOOR HD DOME IP CAMERA PRODUCT MANUAL GB - NL OUTDOOR HD DOME IP CAMERA PRODUCT MANUAL GB - NL GB PARTS & FUNCTIONS 2. ---- 1. ---- 3. ---- 7. ---------- 5. 4. 6. 1. Outdoor IP camera unit 2. Antenna 3. Mounting bracket 4. Network connection 5. Power

Nadere informatie

Hoe TeamSpeak voor Mac OS X ga direkt naar installeren en configureren

Hoe TeamSpeak voor Mac OS X ga direkt naar installeren en configureren Hoe TeamSpeak voor Mac OS X ga direkt naar installeren en configureren Howto TeamSpeak voor Mac OS X Welkom: Hallo nieuw lid van de Delta-India-Golf DX Groep, Zoals u wellicht weet vereist internet tegenwoordig

Nadere informatie

PA1SSB. Thema avond April 2015 Veron afdeling A22 Zuid-Limburg. PA1SSB Mark van Dommelen

PA1SSB. Thema avond April 2015 Veron afdeling A22 Zuid-Limburg. PA1SSB Mark van Dommelen PA1SSB Thema avond April 2015 Veron afdeling A22 Zuid-Limburg Inleiding Oud principe. De Fuchs antenne 1928 -De Fuchs antenne werd geïntroduceerd in 1928 door Arwed Fuchs, een Australische radio amateur.

Nadere informatie

Bouwbeschrijving PSK31 QRP Transceiver.

Bouwbeschrijving PSK31 QRP Transceiver. Bouwbeschrijving PSK31 QRP Transceiver. Bouwproject van de VERON afdeling A17 Gouda. PSK QRP TRX bouwproject VERON afdeling A17 Gouda - Opgesteld door Pim PA5PR - Versie 2 12/2009 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig!

Radio & Security. Complete Security BVBA. Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! 2 Complete Security BVBA Radio & Security Niet alle 868 MHZ alarmsystemen zijn gelijkwaardig! De meest gebruikte frequentie voor SRD (Short Range Device) is 433 MHz. Naast alarmsystemen wordt deze frequentie

Nadere informatie

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LED Strips zijn op dit moment het meest gebruikte LED product, omdat het nieuwe mogelijkheden biedt, ze energiezuinig zijn en gemakkelijk te bevestigen zijn.

Nadere informatie

OC32 Event Input Upgrade

OC32 Event Input Upgrade Dinamo modelbaan besturing OC32 Event Input Upgrade Handleiding Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie: 1.0 Datum: 18 juni 2011 Release beheer Deze handleiding is van toepassing op de kit bestaande uit: Print

Nadere informatie

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen.

Trek de pennenrijen en hun tegendelen weer uit elkaar zodat je componenten aan de experimenteerprint kan toevoegen. Ter lering en vermaak een https://3d-mechatronics.de/de/ispindel-diy-setkomplett_151.html]bouwpakket gekocht voor een ispindel op basis van een experimenteerprint. De https://github.com/universam1/ispindel/blob/master/docs/ispindelbreadboard.md

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl

2 Geïnteresseerden/deelnemers Onderstaande adressen zijn opgenomen in de mailgroep maritiem2009@radioclub.nl 1 Over dit document... 1 2 Geïnteresseerden/deelnemers... 1 3 Bespreking 12-6-2009... 2 4 Het programma en onze activiteiten... 2 4.1 Hoogfrequent (Eric PA2ELS)... 2 4.2 2 meter (Kobus PA2LOJ)... 2 4.3

Nadere informatie

Beschrijving Mini Aanpassingstrafo voor End Fed Antenne

Beschrijving Mini Aanpassingstrafo voor End Fed Antenne Beschrijving Mini Aanpassingstrafo voor End Fed Antenne Beschrijving Mini Aanpassingstrafo voor End Fed Antenne Het voedingspunt van een multiband end fed antenne is niets meer dan een breedband aanpassingstrafo.

Nadere informatie

PLUS & PRO. Addendum installatie aanvullende MID 65A kwh-meter - Addendum installation additional MID 65A kwh-meter SET

PLUS & PRO. Addendum installatie aanvullende MID 65A kwh-meter - Addendum installation additional MID 65A kwh-meter SET PLUS & PRO Addendum installatie aanvullende MID 65A kwh-meter - Addendum installation additional MID 65A kwh-meter 1 Aansluiten MID 65A kwh-meter Adres instellen MID 65A kwh-meter Maxem kan verschillende

Nadere informatie

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2

Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Ethernetshield V2.0.1 en V2.0.2 Montage handleiding De ethernetshield is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie

Nadere informatie

Dinamo modelbaan besturing. OC32 DCC upgrade. Handleiding

Dinamo modelbaan besturing. OC32 DCC upgrade. Handleiding Dinamo modelbaan besturing OC32 DCC upgrade Handleiding Auteur: Leon J.A. van Perlo Versie: 1.0 Datum: 26 oktober 2010 OC32Modelbaan Besturing DINAMO DCC Upgrade Release beheer Deze handleiding is van

Nadere informatie

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op! Benodigdheden:!!

!!!! Wild!Peacock!Omslagdoek!! Vertaling!door!Eerlijke!Wol.!! Het!garen!voor!dit!patroon!is!te!verkrijgen!op!  Benodigdheden:!! WildPeacockOmslagdoek VertalingdoorEerlijkeWol. Hetgarenvoorditpatroonisteverkrijgenopwww.eerlijkewol.nl Benodigdheden: 4strengenWildPeacockRecycledSilkYarn rondbreinaaldnr8(jekuntnatuurlijkookgewonebreinaaldengebruiken,maar

Nadere informatie

BathySurvey. A Trimble Access hydrographic survey module

BathySurvey. A Trimble Access hydrographic survey module BathySurvey A Trimble Access hydrographic survey module Contents 1. Introduction... 3 2. Installation... 4 3. Main Screen... 5 4. Device... 6 5. Jobs... 7 6. Settings Odom Echotrac... 8 7. Settings Ohmex

Nadere informatie

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Werksoorten Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Werksoorten (QWSM) 2 Inleiding Wat voor soort werk spreekt jou aan? Ben jij

Nadere informatie

Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op

Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op Stap 1: Registreer via de link op de G-schijf beschikbaar na inloggen met de teken-account, verzend via Submit. Nadien krijg je een bevestiging op het scherm met de melding dat de registratie compleet

Nadere informatie

Universele Digi-interface.

Universele Digi-interface. Afdeling 34 Noord Oost Veluwe Universele Digi-interface. Het ontstaan van het project. Door de N.O.V contest groep waren een aantal interface modules gebouwd door PG3VA en PE1RZU.Er was veel belangstelling

Nadere informatie

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14

Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 QUICK GUIDE C Het beheren van mijn Tungsten Network Portal account NL 1 Manage my Tungsten Network Portal account EN 14 Version 0.9 (June 2014) Per May 2014 OB10 has changed its name to Tungsten Network

Nadere informatie

Add the standing fingers to get the tens and multiply the closed fingers to get the units.

Add the standing fingers to get the tens and multiply the closed fingers to get the units. Digit work Here's a useful system of finger reckoning from the Middle Ages. To multiply $6 \times 9$, hold up one finger to represent the difference between the five fingers on that hand and the first

Nadere informatie

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket.

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Stuiterlicht, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 12 Handleiding Stuiterlicht

Nadere informatie

Handleiding beheer lijst.hva.nl. See page 11 for Instruction in English

Handleiding beheer lijst.hva.nl. See page 11 for Instruction in English Handleiding beheer lijst.hva.nl See page 11 for Instruction in English Maillijsten voor medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam Iedereen met een HvA-ID kan maillijsten aanmaken bij lijst.hva.nl. Het

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets)

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Materialen Gereedschap Sencys elektrisch draad 'VOB 2,5 mm²' blauw 10 m Afplaktape 41,1 m x 24

Nadere informatie

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief.

VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. Mei 2011 NIEUWSBRIEF Redactie: PA1XA pi4wld@veron.nl of pa1xa@amsat.org Naam Call Telefoon E-mail adres Voorzitter Nico van der PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl

Nadere informatie

Preschool Kindergarten

Preschool Kindergarten Preschool Kindergarten Objectives Students will recognize the values of numerals 1 to 10. Students will use objects to solve addition problems with sums from 1 to 10. Materials Needed Large number cards

Nadere informatie

De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen,

De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn - om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden. Op alle

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5.

In dit nummer: Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4. Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3. ALV en AVA 4. DVD Goed Te Doen 5. Nieuwsbrief Mei 2013 Jaargang 20, nummer 4 In dit nummer: Van het bestuur 2 Wij stellen voor: Els 3 ALV en AVA 4 DVD Goed Te Doen 5 Oproepen 6 Colofon 7-8 Pagina 2 Beste leden, Op het moment van het schrijven

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Uitgave maart 2009

Nieuwsbrief Uitgave maart 2009 Inhoudsopgave Van de voorzitter Algemene Leden Vergadering In het REC zonnetje!!! Oproep bestuur Activiteiten agenda Videolinkwagen PE1OCS Velddag 2009 Uitbreiding 40 meterband PA3HCM`S Antennehoek Van

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK101 LED dobbelsteen. Versie 2.0 (augustus 2013) Digibytez Website: Handleiding DBMK0 LED dobbelsteen Versie 2.0 (augustus 203) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Handleiding: DBMK0 - LED dobbelsteen, Versie 2.0 Inleiding Geachte klant, Hartelijk

Nadere informatie

ANT S KINGDOM Here is some advice for setting up your Master Ant Farm!

ANT S KINGDOM Here is some advice for setting up your Master Ant Farm! ANT S KINGDOM Master NL EN Instructies Mierenboerderij Master Bedankt voor je bestelling van de Mierenboerderij Master. De beste keus! Installatie NL Naast de informatie die te lezen is in ons boekje

Nadere informatie