Zomer Scandinavië. 24 juli t/m 25 augustus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zomer 2010. Scandinavië. 24 juli t/m 25 augustus"

Transcriptie

1 Zomer 2010 Scandinavië 24 juli t/m 25 augustus

2 Zaterdag 24 juli km Even voor achten weg en nog even boodschappen gedaan bij AH. Het is goed weer om te rijden, zon met wolkenvelden en niet al te heet. Via Hannover en Berlijn naar Frankfurt a.d. Oder. Gezien ook Polen tot de Schengenlanden hoort is er geen grenscontrole. Wel begint het even over de grens te regenen en af en toe vallen fikse buien. We komen door enkele dorpjes maar daar is geen enkele geldautomaat te vinden. Het is door de vele vrachtauto s erg druk op de weg en het schiet dan ook niet op. Een kilometer of 50 over de grens, bij het Zagowsky Park op een simpele camping aan een meertje overnacht. Zondag 25 juli 653 km Het weer knapt weer aardig op. Het is lastig communiceren met de campingbaas die alleen maar Pools spreekt. Uiteindelijk lukt het om met Euro s te betalen wel ruim meer dan de prijs in Zloty s, maar het was wel de 15 euro waard. Doorgereden over de tweebaansweg en zowaar ergens geld kunnen pinnen. Vandaag vrijwel geen vrachtverkeer en het schiet goed op. Een groot stuk met de tolweg. Vlak voor Warschau naar het noorden gebogen en via mooie maar deels wel wat slechtere wegen nar het Biebrzansky NP gereden. Via de mooie route aan de oostkant (onderweg een elandstier gezien) naar de camping bij het bezoekerscentrum. Maandag 26 juli 169 km Bewolkt en een graad of 22. We maken een mooie wandeling in het NP. We zien geen wild, wel veel vlinders, libellen en vogels waaronder een jagende bruine kiekendief. Halverwege lopen we dood in het moeras waardoor we helaas niet het hele rondje hebben kunnen maken. Vervolgens in de buurt nog wat rondgereden en rondgekeken. Boodschappen gedaan voor bespottelijk weinig geld: en ijsje voor en kwartje! Het is een mooi landschap en vele kleine aardige dorpjes. Deels zijn de straten daarvan niet geasfalteerd maar is de weg bedekt met

3 keitjes. Hoewel in het asfalt vaak grote en veel gaten zitten, merk je toch duidelijk het verschil. Teruggereden (gehobbeld) via de weg door het Park. Dezelfde eland als gisteren gezien. Dinsdag 27 juli 110 km Bewolkt en een enkele keer een wat waterig zonnetje. Weinig wind, goede temperatuur en dus prima kanoweer. Een heel stuk de Biebrza afgevaren. Tussen rietvelden, moerassen en een enkele keer een zandduintje. Veel vogels gezien en gehoord. Terug tegen de stroom in is gelukkig ook goed te doen, je moet wel blijven doorpeddelen, anders kan je weer opnieuw beginnen. In de middag een stuk door de noordkant van het park gereden, hier kom je met de auto wel helemaal tot aan de rivier. In het begin van de avond en grote onweersbui. Woensdag 28 juli 392 km Bewolkt, maar wederom ruim boven de 20 graden, in de middag weer een onweersbui. Via Augustow naar de grens met Litouwen gereden. Het is erg druk met hard-rijdend vrachtverkeer. Er wordt overal veel en gevaarlijk ingehaald. Via Kaunas, even geld gepind, De grote weg nog naar Ukmerge. Overal wordt aan de weg gewerkt, het schiet daarom niet op. Wat opvalt, is dat het land vergeleken met 11 jaar geleden er zoveel op vooruit gegaan is. Lang niet meer zo arm en het ziet er overal goed uit, netter dan in Polen. Vervolgens via een kleinere weg richting Ignalina. Het landschap lijkt hier wel wat op dat van Zuid-Zweden. Bij Peluse op een camping overnacht.

4 Donderdag 29 juli 472 km Vannacht veel regen gehad, maar in de zon kunnen ontbijten. In de buurt moeten een paar authentieke dorpjes liggen maar omdat we geen gedetailleerde kaart hebben en er niets is aangegeven, kunnen we ze niet vinden. We rijden naar de Letse grens. Opmerkelijk dat ook hier de grensposten verdwenen zijn. 11 jaar gelden werd hier nog zwaar gecontroleerd. De eerste stad is Daugvapils, een nog echt Oostblok aandoende stad. Veel grauwe woonflats die niet onderhouden zijn en trams waarvan de rails in een grasbed ligt of door gaten in het wegdek. So wie so doet Letland veel armer aan dan Litouwen terwijl dat in onze herinnering 11 jaar geleden omgekeerd was. Via zeer slechte binnenwegen (wel verhard, maar eindeloos opgelapt naar Ape bij de Estse grens. Hier ziet alles er weer veel welvarender uit. Bij Voru gepind en een gigantische onweersbui gehad. De straten stonden volledig blank. Doorgereden naar en bij Kanepi op een klein campinkje aan een meer overnacht. Een schitterende stek, we waren de enige gasten. Vrijdag 30 juli 236 km Vandaag weer prima weer. Naarmate de dag vordert komt er steeds meer zon en loopt de temperatuur op tot ruim 25 C. Via de grote weg naar Tallinn gereden en op de stadscamping de auto neergezet. Het is een klein uurtje lopen langs de zee naar het centrum. Ook hier is erg veel veranderd. Het is nu gezellig druk en alles ziet er veel welvarender uit. Dure auto s, dure kleding etc. Het Russische marktje achter het station is er nog wel, maar is erg ingekrompen en lang zo druk niet meer. Vanaf het uitzichtpunt in de oude hoge stad bekijken we de skyline. Er zijn veel nieuwe moderne kantoorflats gekomen en in de verte zie je, waar vroeger de oude Oostblok flats stonden, nu gekleurde nieuwe flats. Op de terugweg kaartjes voor de boot van morgen naar Helsinki gekocht.

5 Zaterdag 31 juli 129 km Na nog even getankt te hebben naar de boot. Om 11:30 voer deze weg en onderweg lekker buiten op het dek in de zon zitten lezen. Even voor half twee aangekomen en als een van de eersten van de boot. Pal in het centrum de auto geparkeerd en de stad bekeken. Helsinki is, mogelijk mede door het prachtige weer op zaterdagmiddag, een enorm gezellige stad. Gezellige markt in de haven (nog steeds met de zoete erwten) en het mooie plein bij de Dom. Gezellige winkelstraten en in een boekhandel kopen we een zeer gedetailleerde atlas van Finland. Daarna rijden we de stad uit en zoeken we een plekje langs de kust om te overnachten. In de omgeving van Porvoo, bij Isnas, vinden we een mooie rustige plek. Nog heerlijk lang kunnen buiten zitten. Zondag 1 augustus 362 km Nog steeds mooi weer, wolkenbandjes, veel zon en bijna 25 C. De weg langs de zuid-kust verder gereden en op de plak waar je naar Vyborg kan, richting Lappeenranta. Hier zijn wij 11 jaar gelden de grens overgegaan naar St. Petersburg. Opvallend is dat je nu nog al wat Russen ziet rijden (in de duurste auto s) en dat verkeersborden soms naast het Fins en Zweeds, ook de Russische ondertekst hebben. Verder zijn hier nauwelijks buitenlanders. Even ten westen van Savonlinna, aan de rand van het NP Linnansaari, aan het meer overnacht. In dit merencomplex zitten zoetwater stinkrobben. Gaan hier, als het weer nog steeds goed is, morgenochtend kanoën.

6 Maandag 2 augustus 265 km Zoals gehoopt geweldig weer en we maken een schitterende kanotocht rond het eiland voor de kust. Helaas geen zeehonden gezien. Na het eten verder gereden door bossen en langs veel meren naar Patvinsuo NP. Op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum overnacht. Dinsdag 3 augustus 0 km Prima weer om te wandelen. Wat wolkenvelden, veel zon en 25 C. We maken een wandeling langs het centrale meer in het park. Mooi, afwisselend en vaak schitterende uitzichten op het water. Ondermeer parelduikers en grote zaagbekken gezien. Na de wandeling ons heerlijk opgefrist in het meer. Opvallend is dat ook hier nagenoeg geen muggen zitten zodat je lekker lang buiten kan zitten. Het blijft ook nog lang licht.

7 Woensdag 4 augustus 0 km Onveranderd weer, hoewel een paar graadjes warmer. Vandaag een mooie wandeling gemaakt in het zuidelijke deel van het park. Ook zeer afwisselend: jong en oud bos van verschillende samenstellingen en door de venen. Het pad volgt zoveel mogelijk de hoger gelegen delen en daar waar je echt door het natte veen moet, zijn planken neergelegd. Na de wandeling weer lekker gezwommen en zitten lezen bij de auto. In de avond een daverende onweersbui die enige afkoeling brengt. Donderdag 5 augustus 183 km Laat in de avond kwam de parkwacht met de mededeling dat er tijdens de onweersbui enkele bomen waren omgegaan: één boven op een tentje (de kampeerder had slechts enkele schrammetjes) en de andere had een tent beschadigd terwijl de kampeerder bij het water stond. Viel dus gelukkig mee. Wel lagen er enkele bomen over de weg naar de bewoonde wereld en hij kon dus niet garanderen dat die s morgens vroeg al waren opgeruimd. Toen we tegen negenen wegreden was de weg al weer vrij. Het is prima weer, tegen het eind van de dag komen wat wolken en het wordt zo n 25 C. Via Nurmes, waar we een -verbinding hadden met het thuisfront, naar het NP Hiidenporti. Op een parkeerplaats kunnen overnachten. Het is hier volkomen stil, zelfs is er geen wind die blaadjes van de bomen laat ruisen. Vrijdag 6 augustus 182 km Geweldig weer! In de loop van de middag komen er wat mooi-weerwolkjes en weer tegen de 25 C. We beginnen met een prachtige wandeling van 4 uur naar Hiidenporti. Dit is een diepe kloof waardoor een riviertje stoomt. Onderweg door prachtig oud en afwisselend bos. Op enkele plaatsen heeft het riviertje meertjes gevormd. Bijzonder mooi. s Middags via Kuhmo verder gereden via de Via Karelia en bij Suomussalmi op een schitterend gelegen zwemplek overnacht. Vanzelfsprekend hier eerst nog even lekker gezwommen, het water is niet koud.

8 Zaterdag 7 augustus 309 km De dag begint met veel zon en we duiken nog even het water in. Daarna rijden we verder over de Via Karelia naar het noorden. Bij Kuusamo doen we boodschappen voor een paar dagen en daarna rijden we naar het informatiecentrum van Oulanka NP. Het is hier erg druk en, behalve op de camping, mag je hier helaas nergens vrij overnachten. We gaan verder naar de noordkant van het park waar er net buiten een parkeerplek is. Inmiddels is de bewolking aardig toegenomen. We overnachten op de parkeerplek aan de rand van het park. Zondag 8 augustus 76 km Vannacht wat lichte regen en in de verte wat onweergerommel. s Morgens is het droog, maar het blijft de hele dag wel zwaar bewolkt en maken we een wandeling van ruim 6 km langs een deel van de Oulankajoki. Een prachtig gevarieerde tocht met mooie uitzichten. Onderweg veel pestvogels gezien. In de middag maken we nog een echt geweldige wandeling in het zuidelijke deel van het park: de Kleine Berenroute, 12 km. Door een zeer afwisselend landschap, dan weer eens op rivierhoogte (moet je een paar keer oversteken met hangbruggen), dan weer op grotere hoogte boven de rivier met z n stroomversnellingen en watervallen. Zeer gevarieerd bos: droog dennenbos, gemengd bos met dennen, sparren, berken en populieren en nat bos met ook wat lijsterbessen. Gedurende de laatste meters wat regen gehad, maar niet voldoende om nat te worden. Overnacht op een parkeerplaats in Juuma.

9 Maandag 9 augustus 309 km Vannacht een aantal enorme onweersbuien gehad met heel erg veel regen. s Morgens is het droog en begint een waterig zonnetje te schijnen. Als we weer boodschappen doen in Kuusamo schijn de zon zelfs volop. We rijden eerst naar het westen en daarna naar het noorden: de weersvoorspelling geeft nu in het noorden weer wat beter weer aan en we willen in nog wat parken gaan lopen. Langs de weg genieten we van een familie parelduikers. Onderweg begint het helaas te miezeren en als we de Poolcirkel zijn overgegaan valt ook de temperatuur 10 graden naar beneden: het is nog maar 13 graden. Bij NP Pyhatunturi overnachten we op een parkeerplaats. s Avonds de kachel aan op de laagste stand en begint het droog te worden. Dinsdag 10 augustus 318 km s Morgens nog steeds koud maar we lopen wel nog even naar de amethist-mijnen. Het blijkt dat de mijnen pas om 11 uur open gaan en we hebben geen zin om daar ruim een uur te wachten. We rijden door naar NP Pallas-Yllastunturi en bezoeken daar het bezoekerscentrum. Voordat we een overnachtingsplekje gaan zoeken bekijken we de omgeving nog wat. Overnacht in het park op een prachtige plek aan het water. Het wordt hier niet meer donker, maar met slapen hebben we daar geen last van. Vandaag redelijk weer geworden maar we hebben geen zon gehad. Wel nog steeds vrij lage temperatuur. Kachel niet meer aangehad.

10 Woensdag 11 augustus 214 km E zon schijnt af en toe maar rond de ronde toppen hangen nog wel veel wolken. We rijden weer naar het bezoekerscentrum en wachten tot de wolken rond de toppen minder worden. Daarna gaan we lopen naar de hoogste top van het park (valt wel mee, 350 m. klimmen). Hoewel het wat heiig is heb je hiervandaan toch een geweldig uitzicht over bergen, bossen, meren venen en moerassen. Zover je kunt kijken! Na het eten verder gereden via de erg goede en mooie (zand)weg naar Lemmenjoki NP. Onderweg een elandkoe met kalf gezien. Eerst nog een duik in het meer om het zweet er weer af te spoelen. Overnacht op dezelfde plek als twee keer eerder. Met de koffie een regenbuitje gehad, maar het weer is toch weer heel aardig geworden met een temperatuur van bijna 20 C en veel zon. Donderdag 12 augustus 139 km Prima weer, maar wel iets van C. Een geweldige wandeling gemaakt naar de top van de Joenkielinen. 17 kilometer door bos (erg oude dennen en sparren), veentjes, berkenfjell en tunturi. Op de top een prachtig uitzicht over het NP en de Lemmenjoki. Het park is 2800 km2 groot en daaraan grenst dan nog het 1400 km2 grote Noorse Ovre Arnajakka. Kortom een gigantische wildernis. Teruggelopen langs de rivier. Rond de middag is weer bewolking komen opzetten, maar het blijft droog (en zelfs piept af en toe de zon er nog even tussendoor). Later in de middag verder gereden via Inari en het Klaasweggetje (we vonden weer twee kleine rendierstangetjes) naar de rivier die de grens met Noorwegen vormt. Op een parkeerplaats (dezelfde als in 1994) overnacht.

11 Vrijdag 13 augustus 487 km Zeer veel zon, aan het eind van de dag in de verte veel donkere wolken waarvan we een paar druppels meepakken. Ruim 20 C. We rijden de zandweg verder af (nog 40 km) tot aan de Noorse grens. Vervolgens via Karasjok naar het zuiden. We pikken nog een klein stukje Finland mee en rijden dan Zweden in. Het landschap varieert continu. In Finland de dennenbossen met venen, in Noorwegen fjell met berken en later in Zweden veel sparrenbossen. De sparren hebben vanwege de vele sneeuw korte, naar beneden-hangende takken, zeker bovenaan. Overnacht op een stuk oude weg langs de Kalixälven, ruim ten noorden van Gällivare. Mooie lage zon boven de rivier. Zaterdag 14 augustus 493 km De dag begint met prima weer: zon! Aan het eind van de ochtend beginnen er buien te vallen en pas aan het eind van de middag wordt het weer echt droog. Nauwelijks 20 C. We vervolgende Inlandsvägen naar het zuiden en in Gällivare hebben we internetcontact met het thuisfront. Door het slechte weer besluiten we op deze dag geen Nationaal Park aan te doen: Stora Sjöfället en Muddus bewaren we voor een volgende keer. Via Jokkmokk verder naar het zuiden en bij Arvidsjour gaan we naar het westen: morgen belooft volgens de voorspellingen beter te worden en kunnen we mogelijk nog gaan wandelen in NP Pieljekaise. Onze oude overnachtingsplek in de omgeving van Arjeplog kunnen we helaas niet meer vinden maar we vinden alsnog een prima overnachtingsplek aan een ander meertje in de omgeving. Zondag 15 augustus 352 km De weersvoorspelling kwam uit, alleen waait het erg (windkracht 6?) en is het erg koud (nauwelijks 10 C). Alsnog dus geen lekker wandelweer. We rijden via een geweldige route langs veel meren en schitterende uitzichten naar Noorwegen waar we uitkomen in het

12 Jünkerdal. Onderweg een paar druppels regen en dus mooie regenbogen. Via de E6 naar Mo I Rana (toch altijd weer een prachtige route en we passeren voor de vierde keer deze reis de poolcirkel) en gaan vandaar over weer een mooie route (de Blåvägen) naar Zweden. Even voor Tärnaby langs de Umea-älven overnacht. Zowaar nog een paar uur uit de wind in de zon kunnen zitten. Als de zon zakt daalt de temperatuur net zo snel; om 9 uur is het 8 graden. Maandag 16 augustus 298 km Na een koude nacht is het strakblauw en nog steeds maar 8 graden. De hele dag zal er geen wolk te zien zijn en loopt de temperatuur op tot 15 C. We willen wandelen in NP Vindelfjällen waar we enige jaren eerder een poging hadden ondernomen bij Ammarnäs maar toen in zompige moerassen doodliepen. Nu ondernemen we een poging vanaf de west-zijde, even ten zuiden van Tärnaby. Helaas lopen we ook hier vrijwel meteen vast in ondoordringbaar moeras en staken we onze poging. We rijden via een erg mooie route door naar Storuman en onderweg zien we een drietal spelende vosjes pal naast de weg. Konden helaas niet stoppen omdat op dat moment een van de sporadische aanwezige auto s achter ons reed. Verder gereden via Vilhelmina en Dorotea. Even voorbij Dorotea in een bosje aan een meertje overnacht. Prima plek. Dinsdag 17 augustus 303 km Uitstekend weer, geen wolken en iets van tegen de 20 graden. We kunnen weer in de zon ontbijten en rijden verder via Östersund naar het zuiden. Doel is om morgen (ze geven voor dan nog steeds goed weer op) te gaan wandelen in Sånfjället NP. We vinden een prima overnachtingsplek in Hedeviken aan het water en zitten nog een groot deel van de middag en avond heerlijk in de zon.

13 Woensdag 18 augustus 307 km Tegen de verwachting in is het slecht weer en we worden wakker van de regen. Tegen beter weten in rijden we toch naar het bezoekerscentrum waar ons wordt bevestigd dat het slecht wandelweer wordt. We besluiten terug te gaan en gaan richting Noorwegen (daar ziet de lucht er iets lichter uit). Via Røros, waar we het oude mijnwerkersstadje bezoeken, gaan we langs Femunden NP naar het zuiden. Ook hier helaas een enkele bui. We overnachten bij Gutulia NP en hopen dat er morgen wel iets van wandelen terecht komt. Donderdag 19 augustus 142 km Tegen de voorspelling in is het nu prima weer. De zon schijnt (in de middag wat wolken) en het wordt ca 18 C. We maken een heerlijke wandeling in Gutulia NP. Hier staan erg oude sparren (ca 300 jaar) en oude dennen (ca 400 jaar). Na de wandeling zwemmen we nog even en rijden dan via en bij Ǻlga Zweden weer in. Bij Idre boodschappen en vervolgens stationeren we ons op een camperplek (!) bij Mörkret aan de rand van Fulufjället NP.

14 Vrijdag 20 augustus 241 km Bewolkt, maar droog. We maken een wandeling naar de hoogste waterval van Zweden en daarna verder naar boven. Helaas begint toch af en toe wat miezerregen te vallen. Het uitzicht is desondanks erg mooi. We genieten van de vele verschillende korstmossen. s Middags rijden we via Noorwegen en daarna weer via Zweden verder naar het zuiden. Af en toe valt er een buitje en het blijft grauw. We vinden een overnachtingsplek bij een zwemplek 25 kilometer ten noorden van Hagfors. Vandaag slechts iets boven de 15 C. Zaterdag 21 augustus 287 km Nog steeds grauw en bewolkt. Verder naar het zuiden. Het landschap verandert langzaam: er komt steeds meer akkerbouw en veeteelt. Verder verschijnen ook zo af en toe wat eiken in het landschap. Het plan is door te rijden naar NP Tiveden om daar in de buurt te overnachten en dan morgen daar wat te gaan wandelen. We overnachten uiteindelijk op en parkeerplaats bij een haventje in Karlsborg. Opvallend is dat hier op veel plaatsen het verboden is te overnachten, een groot minpunt van het feit dat er zoveel kampeerauto s komen. Laat op de middag komt er zowaar wat zon, maar steekt ook de wind op. Zondag 22 augustus 90 km Prima wandelweer. Bewolking en af en toe zon, 20 C. We rijden terug naar Tiveden NP en maken daar een wandeling door het oostelijk deel. Veel enorme rotsen waarvan soms prachtige uitzichten (Vättern) te genieten zijn. De bodem is vaak bedekt met veel mossen en paddenstoelen. Op de hogere en drogere delen groeien oude dennen en op de nattere delen sparren. Weinig loofbomen. Erg afwisselend en weer totaal anders dan onze vorige wandelingen. Mooie meertjes. In de middag nog een kortere wandeling gemaakt richting Vidsand. Dit deel van het park is weer anders (vaak uitzicht op het grote meer en minder mossig) maar de enorme rotspartijen

15 zijn ook hier te zien. Indrukwekkend, vooral de Stenkälla. Overnacht op dezelfde plek als de afgelopen nacht in Karlsborg. Maandag 23 augustus 207 km Mooi weer, zon maar ook wolken. Gereden via een mooie route naar Odensåker waar een natuurpark ligt waar, met een beetje geluk, veel vogels te zien zijn. We hebben pech, het water in het meer staat erg laag en we zien alleen valkjes, kiekendieven en een buizerd. Wel een heerlijke wandeling gemaakt door het typische Zweedse landschap van deze omgeving. Doorgereden richting Store Mosse en overnacht op een mooie zwemplek bij Bondstorp. s Avonds begint het enorm te regenen. Dinsdag 24 augustus 700 km Begin van de nacht is het droog geworden. We rijden naar Store Mosse via een erg mooie route. Gelukkig zijn er nog volop bosbessen en na een ruim uurtje plukken hebben we ruim vier kilo. Het weer is echter verslechterd en net als we bij de auto komen valt er een enorme bui. De weersvoorspelling is erg slecht en we besluiten om maar alvast richting Nederland te rijden. Onderweg veel zeer zware buien en de wind wakkert ook erg aan. Via de Öresundbrug en de Store Beltbrug door Denemarken gereden (hier voornamelijk droog en zon, wel enorm veel wind). Later vallen er weer enorme buien. In Duitsland geprobeerd een camperplek te vinden in de omgeving van Flensburg, maar we hebben geen geluk. Uiteindelijk belanden we tegen half negen op een kleine camping.

16 Woensdag 25 augustus 567 km Zowaar komt de zon er af en toe even door, maar daarnaast nog steeds zware regenbuien en vel wind. Om negen uur weer op weg. We rijden vlot via Hamburg en Osnabrück naar huis. Om kwart over vier thuisgekomen en alles weer goed aangetroffen. totaal km

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Zomer Scandinavië. 6 t/m 26 augustus

Zomer Scandinavië. 6 t/m 26 augustus Zomer 2005 Scandinavië 6 t/m 26 augustus Zaterdag 6 augustus 2005 1134 km Om zes uur vertrokken. Vlot doorgereden tot even voorbij Hamburg. Daar begon het druk te worden en hadden we af en toe langzaamrijdend

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari Februari 2012 Frankrijk, Italië en Zwitserland 7 t/m 19 februari Dinsdag 7 februari 2012 583 km Als we om kwart voor 10 wegrijden vriest het nog dat het kraakt (bijna -15 C!). Omdat de weg bij Den Bosch

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

Klimaat is een beschrijving van het weer zoals het zich meestal ergens voordoet, maar ben je bijvoorbeeld in Spanje kan het ook best regenen.

Klimaat is een beschrijving van het weer zoals het zich meestal ergens voordoet, maar ben je bijvoorbeeld in Spanje kan het ook best regenen. Samenvatting door Annique 1350 woorden 16 mei 2015 7,3 333 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Klimaten Paragraaf 2.2 Weer en klimaat Klimaat is een beschrijving van het weer zoals het

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Reisnummer: MR-2-16 Prijs pp: 1.555,- / 4.430,- De reis start en eindigt in Ballangen, in het noorden van de

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb

Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb 15-12-2010-24-02-2011 Ik ben Linda (18 jaar), ik zit nu in het derde leerjaar van de MBO opleiding dierverzorging. Afgelopen winter heb ik de tijd van mijn leven gehad! Ik heb de kans gekregen om in Finland

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis Johan van Caeneghem Het Schemerhuis 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De nieuwe weg Hé, kijk daar eens, zegt Jay. Wat is dat?, vraagt Johanna. Dat is een weg, zegt Jay. Dat kan niet, zegt Johanna.

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Groot streepzaad, Crepis biennis. Knolboterbloem, Ranunculus Grenslandpad Vrijdag 25-5-2007. Sluis - Heille. Na een week Sharm El Sheik èn daarna

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 Karlskrona Oude marine stad aan de zuidoost hoek van Zweden met veel te zien voor een toerist. Karlskrona is gebouwd op een aantal eilanden in het scherengebied

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac.

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Maandag 30-7-2007. Casteljaloux - la Roque-Gageac - Sarlat-la-Caneda - Rouffignac. We zijn vandaag er al weer vroeg uit. Het regent ietsjes

Nadere informatie

Höga Kusten ZWEDEN. Outdoorland Zweden. Wandelen. op de grens van. rijzende bergen. en de Oostzee

Höga Kusten ZWEDEN. Outdoorland Zweden. Wandelen. op de grens van. rijzende bergen. en de Oostzee Höga Kusten ZWEDEN Outdoorland Zweden Wandelen op de grens van rijzende bergen en de Oostzee 18 TEKST EN FOTO S DOOR FRED GEERS Noorse Zee Noorwegen Bergen Oslo Zweden Stockholm t isch Botn nische golf

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Opdrachtkaarten Herfst

Opdrachtkaarten Herfst Zandspoor Opdrachtkaarten Herfst Zandspoor Opdrachtkaarten Herfst Je gaat in het duingebied onderzoek doen naar allerlei dingen die met zand te maken hebben. De materialen die daarvoor nodig zijn, zitten

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Natuurburen. In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum. Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen

Natuurburen. In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum. Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen Natuurburen In samenwerking met Stichting Welzijn Zorgcentra Basisscholen NME Centrum Doel Saamhorigheid in de wijk versterken Elkaar leren kennen Projectbeschrijving Ouderen en jongeren voeren samen activiteiten

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Herfst 2007. Indonesië. 19 oktober t/m 2 november

Herfst 2007. Indonesië. 19 oktober t/m 2 november Herfst 2007 Indonesië 19 oktober t/m 2 november Vrijdag 19 oktober Met de trein van 7:30 via Utrecht naar Schiphol. De directe trein reed niet dus via Amsterdam een half uur vertraging. Een prima vlucht

Nadere informatie

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD HET KLIMAAT Het klimaat is, zo luidt de officiële definitie, het gemiddelde weer over een periode van 30 jaar. Dat wil zeggen dat het klimaat in een bepaald

Nadere informatie

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km LANDGOED BEERZE ROUTE 4,2 km Een heerlijke wandeling voor de hele familie door de bossen bij Beerze, vlak bij Ommen. Lekker lopen langs heide, stuifduinen en ook via het oude huis Beerze. Route gemaakt

Nadere informatie

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië!

Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Desert Foxx gaat op avontuur naar Mongolië! Ook dit jaar werken Wouter en Sigi van Desert Foxx en Jan Willem van weer samen. Jan Willem heeft zeker 7 keer zowel Rusland als Mongolië bezocht en heeft daadwerkelijk

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad!

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad! Dagje Les Awirs Zaterdag 11 mei zijn we met maar liefst 7 Friends and Nuts leden gezellig een dagje in Les Awirs (België) gaan klimmen. Chris, Jorik en Frank vertrokken al lekker vroeg om de dag volledig

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juli 2008 Lieve familie en vrienden, Toen we vorige maand aankondigden dat we een paar weekjes op vakantie zouden gaan, vroegen sommige mensen zich af waar

Nadere informatie

Van de Noordkaap terug naar huis

Van de Noordkaap terug naar huis Van de Noordkaap terug naar huis (het doel is bereikt maar de vakantie is nog niet voorbij) Tinie Hoek 1 Onderweg zijn is mooi Thuiskomen ook Appingedam 2015 Tinie Hoek www.tiniehoek.nl tiniehoek@gmail.com

Nadere informatie

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 18 maart 2013 Een beter slaapmutsje dan Nobel bestaat er niet! Vanmorgen door de wekker heen geslapen en 5 oproepen van Laurens gemist. Als ik eindelijk

Nadere informatie

Reisverslag Nepal 2008.

Reisverslag Nepal 2008. Reisverslag Nepal 2008. Dag 12 Woensdag 15 oktober 2008. Naar Kathmandu Vanmorgen met een taxi naar Indira Ghandi International voor de vlucht naar Kathmandu. We zijn erg benieuwd hoe dat er uitziet. Na

Nadere informatie

Zomer Scandinavië. 30 juli t/m 26 augustus

Zomer Scandinavië. 30 juli t/m 26 augustus Zomer 2012 Scandinavië 30 juli t/m 26 augustus Maandag 30 juli 2012 1135 km Om zeven uur weggereden. Via Hamburg (een kwartier stilstand door een wegafsluiting), Flensburg (we wilden i.v.m. mogelijke drukte

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie