NIEUWSBRIEF. Grootouderfeest bij de kleuters. Schooljaar november. Vriendenkring De Nieuwe Brug VZW ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Grootouderfeest bij de kleuters. Schooljaar 2015-2016 november. Vriendenkring De Nieuwe Brug VZW (479.725.475)"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Schooljaar november Grootouderfeest bij de kleuters Zoals elk schooljaar konden de grootouders ook nu weer komen genieten van hun lieve kleinkinderen. Iedereen werd s morgens in de Zandbergen verwacht. Eerst kregen ze een welkomstwoord van juf Ann. Daarna kwam Meneer Huppels op en die stelden al onze kleuters en hun juffen voor. Onze kleuters waren enorm verrast door de grote opkomst van al die oma s, opa s, bomma s, bompa s, moeke s, vake s, en al wie we nog vergeten zijn. Ze vonden het spannend om hen allemaal te zien Eerst maakten alle kleuters samen hun intrede door een lange stoet. De derde kleuterklas kwam als eerste aan de beurt. Enkelen waren Wickie de Viking geworden. Al dansend lieten ze zien hoe stoer vikingen kunnen zijn. Daarna was het de beurt aan de tweede kleuterklas. Ze brachten een liedje van K3 en lieten zien hoe goed ze met de handjes konden draaien. Vervolgens waren onze peutertjes aan de beurt. Zij waren omgetoverd tot kleine Bumba s. Meneer Huppels liet niet alleen de kinderen optreden, maar hij zorgde er ook voor dat de grootouders zelf actief mee deden. Ze mochten hun muzikale kwaliteiten laten zien Onze kapoenen vonden het wel grappig om hun eigen grootouders zo enthousiast bezig te zien Toen ging de derde kleuterklas vliegen met Samson en Gert en de kleuters van de tweede kleuterklas verplaatsten zich naar de disco. De kleutertjes van eerste kleuterklas dansten de regendans van kabouter Plop. Onze grootouders mochten daarna ook nog eens laten zien wat zij konden. Daarna was het weer de beurt aan de derde kleuterklas : zij dansten nog op het liedje De drums gaan Boem van K3. De kinderen van de tweede kleuterklas waagden zich als piraten op een stormachtige zee. En de eerste kleuterklas koos voor hun derde optreden voor het Schuddebollen-liedje van Kaatje. Wauw, wat kunnen die kleintjes goed schuddebollen!!!! Wat ging de tijd snel voorbij. Na al die knappe optredens, gingen onze kleuters naar hun kleedkamers voor een drankje en koekje. Ook de grootouders konden genieten van koffie, thee, Na de pauze mochten de kleuters dan allemaal eindelijk hun zelfgemaakte kadootje aan hun grootouders geven Tenslotte hebben we allemaal samen nog even gedanst en al zwaaiend namen onze kinderen afscheid terwijl ze in stoet terug naar hun kleedkamers gingen. Graag willen we ALLE grootouders bedanken voor hun talrijke opkomst en het aanmoedigen van onze kleuters. Maar we willen zeker ook ALLE vrijwilligers bedanken die er mee voor gezorgd hebben dat deze dag wééral zo vlot verlopen is!!!! Zonder jullie hulp zou het onmogelijk zijn om van het grootouderfeest elk jaar opnieuw een succes te maken

2 Verkeersouders: doen! Wil je meehelpen aan de verkeersveiligheid op een school maar je bent geen lid van het schoolpersoneel? Dan is ons project Verkeersouders iets voor jou! Verkeersouders zijn vrijwilligers (ouders, grootouders, buren, sympathisanten) die een handje toesteken tijdens verkeersactiviteiten op school. Verkeersveiligheid op scholen is heel belangrijk. Registreren als verkeersouder is gratis en levert alleen maar voordelen op, zowel voor jezelf als de school! Alle info op groetjes werkgroep Verkeer Lekkere pompoensoep met pompoen van 'eigen kweek' uit de moestuin van het vierde leerjaar! Interview De leerlingen van het 5 de leerjaar kregen de opdracht om iemand van het personeel op school te interviewen. Kunnen jullie raden wie de antwoorden op onderstaande vragen heeft gegeven? Succes! - Waarom vind je jouw job zo leuk? Omdat je heel veel kinderen kunt helpen. - Waarom vind je het zo leuk om met leerlingen te praten? Wij praten vooral om ruzies op te lossen en ook om te weten waar iemand een probleem mee heeft. - Hoe komt het dat je je zo goed kunt inleven met kinderen? Omdat ik zelf kinderen heb. - Welk leerjaar vind je het leukste om je lessen aan te geven? Ik vind alle klassen even leuk om mee te werken. - Als je kinderen helpt, wat wil je ze dan leren? Ik wil ze leren wat ze moeilijk vinden en nog niet zo goed kunnen. - Zou je in een andere school les willen geven? Nee, hier ken ik de kinderen en ik vind het hier leuk. - Vond je het leuker om in het eerste leerjaar te werken? Ja, want het is leuk om te zien hoe de kinderen groeien. - Welke sport vind je het leukste? Korfbal, want je speelt hierbij veel samen. - Wat is je leukste vakantiebestemming en waarom? Egypte, want het is er lekker warm en je kan er veel dingen gaan bezoeken en bezichtigen. - Hoe lang ben je al afgestudeerd? 20 jaar. Groetjes de reporters uit 5A!

3 Toonkring Van een lenige, ontspannende toonkring gesproken. Charlotte Jordaens uit 5A deed een toonkring over yoga. Ze gaf ons een zeer goede uitleg over wat yoga is. Ze vertelde ook wat ze allemaal in de les deed en ze liet ook enkele houdingen zien. Update geocaching vierde leerjaar Zoals jullie allemaal weten stuurde het vierde leerjaar net als vorig jaar 2 sleutelhangers de wereld in dankzij het populaire gps-spel geocaching! Een ware race tussen beide klassen. De sleutelhanger van 4A legde momenteel bijna 400 km af! We reisden naar Nederland en weer terug. Maar 4B is niet te kloppen! Hun sleutelhanger legde immers reeds meer dan 8000 km af! Zo zagen ze reeds België, Frankrijk, Finland, Spanje en momenteel zelfs de Canarische Eilanden! Wauw! Reis 4a: Reis 4b: Succes, van Werkgroep Verkeer!"

4 Naar KA Malle Op maandag 16 november ging het 5 de leerjaar een voormiddag naar KA Malle. Daar gingen ze werken rond techniek. Ze hebben er allerlei leuke dingen gedaan. Proefjes rond lucht en kleur, zelf bruisballen gemaakt en nog super veel experimenten die ze allemaal zelf mochten uitvoeren. Het was een zeer leuke en vooral leerrijke voormiddag! Zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes van het 5 de! Heks Lotje op bezoek in onze school Op vrijdag 30 oktober kwam heks Lotje op bezoek in onze school. Ze liet onze kleuters zien waar ze woont en vertelde allerlei dingen over zichzelf, ook kregen we haar kat te zien. Maar plots werd er op haar deur geklopt. Toen ze ging kijken, zag ze niemand meer, maar wel een klein rood koffertje. Toen ze het wilde open maken, lukte dat niet. Ze nam haar vliegstep met gps om op zoek te gaan naar iemand die haar kon helpen om het koffertje open te krijgen. In de lucht zag ze opeens iemand vliegen. Ze vloog er achteraan en kwam terecht bij de heksendokter. Deze had zeer weinig tijd, want hij was bezig met het verzorgen van een patiënt. De patiënt had overal verband en een paar grote dikke builen op zijn hoofd. Omdat de heksendokter Lotje niet kon helpen, ging ze maar verder op zoek. Hij zei dat ze haar heksenfantasie moest gebruiken om het koffertje te openen. Toen kwam ze terecht bij de reisheks, maar zij was op weg naar het station en had dus geen tijd. Ook de reisheks vertelde Lotje dat ze haar heksenfantasie te gebruiken. Lotje gebruikte haar fantasie en zei een toverspreuk om het koffertje niet open, maar toe te doen. Dit was de juiste heksenfantasie, want het rode koffertje ging open. Hierin vond ze een brief. Daarop stond dat ze naar de heksenschool mocht komen. Toen kwam ze in de heksenschool terecht. Hier leerde de heksenjuf hoe ze moest toveren. Ze maakte van de groene kikkerdrilsoep ineens rode soep. Na dit spannende avontuur ging Lotje weer naar huis. Al onze kleuters hebben super genoten van dit avontuur!!!!

5 Wafel en marsepeinactie Wij willen alle leerlingen, familie, vrienden, buren bedanken, die hun steentje hebben bijgedragen! Door de inzet van onze leerlingen, klein en groot, was deze actie weer een succes! Deze topverkopers kregen een mooi geschenk: 1. K1B: Lewis Mattheeussen 2. K2A :Gilles Weyten 3. K3A: Jack Mattheeussen 4. L1A: Lien Van Gastel 5. L2A: Kayra Brusselmans 6. L3B: Ely Stevens 7. L4B: Kaydee Janssens 8. L5B: Kiana Simons 9. L6B: Gitte Vanfraeyenhoven, topverkoopster van onze school Winnende klas L6B Bedankt, Het schoolteam Experimenteren In het vierde leerjaar werd er volop geëxperimenteerd de laatste tijd. Onze leerlingen ontpopten zich als echte wetenschappers en toonden ons proefjes i.v.m. water, licht, vuur, statische elektriciteit, enz. We leerden weer heel wat bij!

6 Joepie! De leerlingen van L1 en L2 gingen samen naar de toneelvoorstelling: Waarschijnlijk zullen we het nooit weten Een absurd toneelstuk over een boom, een spin en een onzichtbare. (en ook voor een violist). Ze waren erbij. Ze hadden alles gezien. En ze hebben het ons verteld. Het verhaal van de kapitein en de violist. Dit jonge gezelschap bracht theater waarbij de fantasie alle vrijheid kreeg. Wij hebben er van genoten!! De leerlingen van 5A gingen op zoek naar de herfst. Dit deden ze op school. Met behulp van de I-pad en enkele silhouetten wisten ze prachtige foto's te maken rond het thema HERFST! Groetjes van de leerlingen uit 5A! Het vierde leerjaar naar Joris en de draak Op 24 november ging het vierde leerjaar naar een toneelvoorstelling/poppenspel van Joris en de draak. Het was supertof! Hieronder kunnen jullie een paar reacties lezen van leerlingen die erbij waren: - Het was grappig dat de handpop flauw viel (als hij bang was!) - Pauline, Yente, Jonas, Wesley, Jens, Mathias en Hanne - Joris kon aan de telefoon wel heel snel praten! - Quinten, Laurens, Kayde en Milan - De mevrouw (actrice) kon goed zingen en veranderen van rol en stem! Amélie en Lara - Het was leuk dat er een handpop bij was! - Elise - Ik vond de aap (handpop) het leukst want die deed altijd zo grappig! Thomas en Perle - Michiel (acteur) viel de hele tijd in slaap! - Matteo - We mochten een beetje meespelen! Jasper

7 Activiteitenkalender december 1 2 Cultuur: Sinterklaas in het paleis! L3 3 4 Aankomst Sinterklaas HJT s 3 de graad 8 HJT s 3 de graad 9 HJT s 3 de graad Opendeurdag Vergadering VZW om 19.45u 10 HJT s 3 de graad 11 HJT s 3 de graad - Kerstmarkt HJT s 3 de graad 15 HJT s 3 de graad 16 HJT s 3 de graad 17 HJT s 3 de graad 18 Rapport 2 heel de school + HJT Rapport 19 Kerstvakantie 20 Kerstvakantie 21 Kerstvakantie 22 Kerstvakantie 23 Kerstvakantie 24 Kerstvakantie 25 Kerstvakantie 26 Kerstvakantie 27 Kerstvakantie 28 Kerstvakantie 29 Kerstvakantie 30 Kerstvakantie 31 Kerstvakantie

8 GEZOCHT - Er staat een grasmachine te wachten op een grasmaaimama of papa, om onze speelvelden mee te onderhouden.. Wie zich geroepen voelt mag dit steeds melden bij de directie. Letterlijk en figuurlijk staan onze leerlingen in de kijker. Ze dragen een fluohesje (en hopelijk ook een fietshelm) en komen bijna altijd met de fiets of te voet naar school fantastisch is dit toch! Natuurlijk zouden alle kinderen dit graag doen, maar helaas is dit soms praktisch niet haalbaar. Jullie wonen te ver of er is gebrek aan tijd het is niet altijd eenvoudig. Toch wil de verkeerswerkgroep alle leerlingen die er toch in slagen met de fiets of te voet naar school te komen, PROFICIAT wensen. Doe zo verder! Als oud- leerling in mijn eigen lagere school stage doen, het is eens iets anders. Ik heb een zeer fijne stage achter de rug gehad in het eerste leerjaar bij juf Marita. Ik zal ze enorm hard missen, mijn kleine monstertjes! Donderdag 17 december om uur in Eetcafé De Schakel In school De Brug, Brugstraat 83 in Sint-Job-in t Goor Kinderen onder 6 jaar: gratis Kinderen tussen 6 en 12 jaar: 2 Vanaf 12 jaar 3 (1 frisdrank of koffie/thee inbegrepen) menu: Feestmaaltijd, Dessert en Koffie Laat je voor 13 december weten of je komt? Telefonisch bij Emelie : 0485/ Wij kunnen ook zorgen voor vervoer als je er niet geraakt. OUDERS GEZOCHT!!! Zowel de Vriendenkring, de Oudervereniging als de Werkgroep Verkeer zijn op zoek naar ouders, om deel te nemen aan diverse activiteiten die georganiseerd worden in de rand van het schoolgebeuren. KAN JE HIERVOOR WAT TIJD VRIJMAKEN, CONTACTEER ONS, JE BENT MEER DAN WELKOM. Vriendenkring vriendenkringdebrug@gmail.com tel:03/ Verkeer DE BRUG klas.l4b@bsdebrug.be tel: 03/

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

Proper Water NIEUWSBRIEF

Proper Water NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Proper Water In het vierde leerjaar werd water weer helder gemaakt. We maakten een proefopstelling in een plastieken waterfles met in laagjes: watten, actieve kool, fijn zand, steentjes en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Wat erg!!!!! Schooljaar december. Vriendenkring De Nieuwe Brug VZW ( )

NIEUWSBRIEF. Wat erg!!!!! Schooljaar december. Vriendenkring De Nieuwe Brug VZW ( ) NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 december Bedankt werkgroep Verkeer voor BELONINGSMOMENT nummer 2 van dit schooljaar! Wat erg!!!!! Hoe ziet ons nieuw plekje er nu uit? Onze Groene Ridders schrokken zich...!

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 NIEUWSBRIEF december 2014 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders

Nadere informatie

Groetjes Nèvis en Janik

Groetjes Nèvis en Janik Hallo het is 8 dec. 2011. We hadden 24 nov. een afsluitavond van het eerste blok gehad. We hadden drie onderwerpen waar we iets bij deden. Bij het Italiaans gingen ze een toneelstukje doen, bij het leren

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

INHOUD BSGO CENTRUM VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR

INHOUD BSGO CENTRUM VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR BSGO CENTRUM SCHOOLKRANT J A A R G A N G G E S C H R E V E N V O O R 1 E N N U M M E R D O O R 1 L E E R L I N G E N VOORWOORD VAN DE DIRECTEUR Beste kinderen, ouders, leerkrachten, Een aantal maanden

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

t Creatiefje ~ De gazet van d Oudervereniging ~ Editie 3 de trimester

t Creatiefje ~ De gazet van d Oudervereniging ~ Editie 3 de trimester t Creatiefje ~ De gazet van d Oudervereniging ~ Editie 3 de trimester 2015-2016 Het schooljaar is weeral voorbij Zoals alle jaren voelt het laatste trimester meestal het kortste aan. Dankzij vele feestdagen

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe.

Info nr.2 december 2014 Ettelgem. Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Info nr.2 december 2014 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen u allen een zalige Kerst toe. Fluohesjes. Het is leuk om te zien dat de meeste kinderen dagelijks hun fluojasje dragen! Proficiat!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen nieuwsbrief - Woensdag 25/10 grootouderdag - Donderdag 26/10 oudercontact lager - Vrijdag 27/10 Halloweenfuif - Herfstvakantie 30/10 tot 3/11 (betaalde opvang voorzien op ma 30/10, di 31/10 en vrij 3/11)

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders!

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Smiskenskrant 2 26 oktober 2018 Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Voor de wereldklassen in het vierde leerjaar zijn we nog op zoek naar ouders, grootouders, familie, vrienden,.. die op donderdag

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs

... afval overal! 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs 20 de jaargang nummer 8 13 november 2014 nieuws uit leefschool de oogappel. kleuter- en lager onderwijs bisdomkaai 1. 9000 gent. telefoon 09 2338532. fax 09 2243060 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Agenda. NB. De kinderopvang voor nog niet schoolgaande kinderen is open tijdens het zaalprogramma bij juf Myrthe.

Agenda. NB. De kinderopvang voor nog niet schoolgaande kinderen is open tijdens het zaalprogramma bij juf Myrthe. Agenda Di 16 jul Oudste kleuteruitje tot 14:30 Wo 17 juli Toneelstuk klas 5-6 Afscheidsavond Vr 19 jul Laatste schooldag tot 12:00 Za 20 jul t/m zo 1 sep Zomervakantie Fonteintje wk 27 Directie aanwezig:

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne.

Bij. research. Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Bij research Gemaakt door: Flore Wassenberg A3c Stage gelopen bij Ron en Janne. Opdracht 1 Stagelogboek De eerste dag heb ik bij Ron Steijvers stage gelopen en die is project leider ontwikkelaar, vooral

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen.

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen. Jij bent echt een kanjer! Om op te eten! Jij durft over jouw gevoelens praten. Jij hebt een topconditie. Wat zit jouw haar oké! Complimenten geven is voor jou kinderspel. Ik ben jaloers op jouw spierballen.

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF GBS DE KIEM DECEMBER 2014 Nog eventjes en weer bijna feest! Beste ouders, leerlingen en vrienden, Nog eventjes en het is weer zover: Kerstmis en nieuwjaar staan voor de deur! Het schooljaar zoeft zowaar voorbij! Ook al wordt de

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie