Martijntje Hallmann Melvin Moti Wouter Venema Marieke Zwart Rutger de Vries Inge Meijer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Martijntje Hallmann Melvin Moti Wouter Venema Marieke Zwart Rutger de Vries Inge Meijer"

Transcriptie

1 #41 - November 2017 Een jaar lang werken kunstenaars vanuit de hele wereld in de werkplaatsen en studio s op de Sarphatistraat 470. In het laatste weekend van november laten zij het werk zien waar ze mee bezig zijn geweest, dat kan gaan over experiment of onaf werk maar ook over eindresultaten van een werkproces dat soms het hele jaar in beslag heeft genomen. Afgelopen week was het zover: RijksakademieOPEN 2017 met op donderdagavond de opening en vrijdag, zaterdag en zondag de deuren voluit open voor belangstellend publiek! Ruim belangstellenden uit Amsterdam, Nederland en uit tal van andere landen dwaalden door de gangen van de Kavallerie-Kazerne, bezochten de verschillende presentaties en lieten zich verrassen, verwonderen of inspireren.

2 Hofleverancier van de kunstwereld" en " Open voelt dit jaar avontuurlijk, schreven Anna van Leeuwen en Sacha Bronwasser over de Rijksakademie in de Volkskrant (24 november). Daan van Lent van NRC Handelsblad dook in de geschiedenis van atelier A47 en ook Sophia Zürcher schreef voor Het Parool een mooie kritiek over het engagement in de verschillende kunstenaarspresentaties te zien tijdens RijksakademieOPEN. Het radioprogramma OPIUM maakte vrijdag de 24ste een Rijksakademie special met als gasten Martijntje Hallmann, hoofd van de Residency, en Melvin Moti, kunstenaar en begeleider van de Rijksakademie en dit jaar één van de coördinatoren van RijksakadmieOPEN. Alumnus Wouter Venema (RA 14/15) verbleef afgelopen week in de OPIUM residency De Torenkamer. Tijdens de uitzending vertelde hij over zijn werk en over zijn werkperiode aan de Rijksakademie. Presentatrice Andrea van Pol ging voor een reportage langs bij drie huidige residents: Marieke Zwart (tekenen/video/performance), Rutger de Vries (schilderen) en Inge Meijer (film/video). Luister hier alle uitzendingen terug. Van alle kunstenaars van wie presentaties te zien zijn tijdens RijksakademieOPEN, zijn afbeeldingen van werk met korte toelichtingen te zien in de GUIDE In deze publicatie die speciaal voor RijksakademieOPEN is

3 gemaakt staat ook een essay van Sohrab Mohebbi, schrijver en curator en begeleider op de Rijksakademie. De publicatie is te koop voor 7,50 in de bibliotheek van de Rijksakademie en online via de boekwinkel. Ook dit jaar heeft Studio Laucke Siebein de vormgeving onder zijn hoede genomen. Met dank aan Stichting De Gijselaar- Hintzenfonds is het jaar dat de Rijksakademie vijfentwintig jaar gevestigd is aan de Sarphatistraat. In de toentertijd door Koen van Velsen aangepaste Kavallerie-Kazerne hebben in 1992 werkplaatsen, bibliotheek, collecties maar ook en vooral kunstenaars hun intrek genomen. Het 25-jarig jubileum is reden geweest om in een van de ateliers een overzicht van 25 jaar RijksakademieOPEN in de Sarphatistraat te laten zien en een plattegrond te drukken waarop de geschiedenis van de verschillende ateliers te zien is: welke kunstenaars hebben over de tijd gewerkt in welk atelier. Zowel Het Parool als NRC Handelsblad kozen een atelier en namen contact op met de kunstenaars om te zien hoe het hen is vergaan. Op deze manier maken atelier A76 en atelier A47 een eigen geschiedenis. Feestelijke opening RijksakademieOPEN 2017 en Amsterdam Art weekend Begeleiders en coördinatoren van RijksakademieOPEN 2017 Melvin Moti en Sohrab Mohebbi geven een toelichting tijdens de opening op donderdagavond. Foto: Tomek Dersu Aaron Kunstenaars op de Rijksakademie vertegenwoordigen op internationaal niveau de nieuwste stromingen en ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. RijksakademieOPEN ligt dan ook aan de basis van het Amsterdam Art Weekend, een organisatie die de afgelopen jaren in staat is geweest de Amsterdamse kunstwereld te verenigen. Hierdoor is er een bijzonder en uitgebreid programma ontwikkeld tijdens het weekend van RijksakademieOPEN, dat Amsterdam internationaal op de kaart zet als bruisende plek voor hedendaagse kunst en opkomend talent.

4 Gijs Scholten van Aschat, acteur en voorzitter van de Akademie van Kunsten, opende de editie 2017! Samenwerking met Artis Tijdens RijksakademieOPEN is onder andere het samenwerkingsproject Durational monochrome van residents Ana María Gómez López en Femke Herregraven getoond. Dit ging gepaard met twee unieke, institutionele leningen: een rode en groene variant cyanobacteriën (Synechococcus spp) via ARTIS-Micropia en een osteologisch exemplaar van een kameel via ARTIS. Het transport en de plaatsing van het skelet van de kameel in de antiquarische boekencollectie leidde tijdens de opbouw tot mooie taferelen. Het project heeft een bijzondere achtergrond: al in de 19e eeuw bezochten kunstenaars van de Rijksakademie ARTIS voor het tekenen van exotische exemplaren vanuit observatie. Op hun beurt vonden vonden de dieren hun weg naar de Rijksakademie als levende modellen voor studenten. Het startpunt van Durational monochrome was dan ook de foto van een kameel die aan het begin van de 20e eeuw naar de Rijksakademie werd gebracht voor tekenoefeningen. Het terugkeren van de kameel en migratie van cyanobacteriën naar de Rijksakademie vormt in deze presentatie een referentiekader voor hoe leven een eeuw geleden en vandaag werd voorgesteld. Alumniborrel

5 Foto's Tomek Dersu Aaron Traditiegetrouw werd de vrijdag afgesloten met de jaarlijkse alumniborrel. Uit Amsterdam, Nederland en van over de hele wereld kwamen alumni naar Amsterdam om het Art Weekend te bezoeken en vooral ook om elkaar weer te zien. Tijdens de ontmoeting in het Print Lab kwamen voormalige residents en de huidige groep kunstenaars bij elkaar om kennis te maken, bij te praten en weer even terug op het honk te zijn. Gezamenlijk werd het glas geheven op RijksakademieOPEN Met dank aan Ryks Gin! Art mediation rondleidingen Kijken naar kunst is soms lastig. Door samen te kijken naar kunst en er over te praten kunnen nieuwe manieren van ontdekken en begrijpen ontstaan. Om de hand te reiken naar die mensen die wat meer willen weten en ontdekken in de ateliers zette de Rijksakademie voor het zesde opeenvolgende jaar Art Mediators in, jonge professionals die veelal werken in museumeducatie. Voorafgaand aan RijksakademieOPEN volgden zij een aantal masterclasses op de Rijksakademie gericht op manieren hoe met publiek in gesprek te gaan over hedendaagse kunst. Jaarlijks wordt er door de bezoekers meer gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en leren we hoe beter om te gaan met deze vorm van betrekken van publiek bij de presentaties in de ateliers. De art mediators hebben tijdens de publieksdagen honderden bezoekers meegenomen tijdens de interactieve rondleidingen en hen actief uitgenodigd en uitgedaagd om anders naar kunst te kijken. Ook de speciale rondleidingen voor kinderen waren dit jaar weer een succes. Het is fantastisch om met steun van Fonds 21 zoveel aandacht aan educatie te kunnen besteden.

6 In de studio van Sonia Kacem. Foto Marguerite Nolan Naast de rondleidingen door art mediators verzorgden stafleden van de Rijksakademie tours door werkplaatsen, langs de verborgen plekken in het gebouw en naar de depots waar de historische collectie van de Rijksakademie zich bevindt. Er werden (master) studenten van kunstopleidingen ontvangen die een presentatie kregen alvorens te worden rondgeleid en ook voor internationale bezoekersgroepen werden korte inleidingen over de Rijksakademie gegeven en - als zij graag wilden - een rondleiding. Tenslotte ontvingen we op zondag een grote groep enthousiaste leerlingen van de IMC Weekendschool.

7 Rabobank verlengt sponsorovereenkomst als hoofdsponsor RijksakademieOPEN links - Alphons Kurstjens en Nynke de Haan; rechts - Els van Odijk, Alphons Kurstjens en Verily Klaassen (foto's Tomek Dersu Aaron) Rabobank ondersteunt talentontwikkeling, wil kunst en cultuur toegankelijk maken en vindt een goed kunst- en cultuurklimaat in Amsterdam een stevige basis voor de aantrekkelijkheid van de stad. RijksakademieOPEN speelt op al deze gebieden een belangrijke rol. Bovendien zijn alumni van de Rijksakademie ruim vertegenwoordigd in de prachtige Rabo Kunstcollectie. Wij zijn dan ook blij en trots dat wij opnieuw drie jaar lang deze instelling ondersteunen," aldus Verily Klaassen van Rabobank. BeamLab Award 2017 toegekend aan Kate Cooper Tijdens de preview van RijksakademieOPEN 2017 heeft het bestuur van BeamFoundation de BeamLab Award toegekend aan Kate Cooper. Zij wordt - na haar residency aan de Rijksakademie - in de gelegenheid gesteld om in de BeamLab studio haar werk verder te ontwikkelen met ondersteuning en begeleiding van de staf en equipment van het BeamLab team. Deze Award is de eerste editie in een langdurige relatie tussen de Rijksakademie en BeamLab en BeamSystems. Meer informatie vindt u op de BeamLab website. De Rijksakademie is de eerste sponsorpartner van BEAM Systems, die de RijksakademieOPEN mede mogelijk maakt.

8 Kate Cooper, Symptom Machine, 2017 Vrijwilligers RijksakademieOPEN 2017 had niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van een enthousiaste groep van maar liefst 80 vrijwilligers. Net als voorgaande jaren werkten zij mee bij de entree en garderobe, achter de bar en als suppoost in en om de studio's. Wij danken hen hartelijk! RijksakademieOPEN 2017 is mede mogelijk gemaakt door:

Interview Els van RijksakademieOPEN 2013

Interview Els van RijksakademieOPEN 2013 Interview Els van Odijk @ RijksakademieOPEN 2013 Nieuws maandag 25 november 2013 Sophia Zürcher Van 30 november tot 1 december openen de 47 residents van de Rijksakademie van beeldende kunsten de deuren

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Vrijdag 1 juni is het zover en lanceert LhGWR (Liefhertje en De Grote Witte Reus) het nieuwe winkel concept... In het Kader van Liefhertje, dit keer

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor VMBO/HAVO/VWO 9 2.1 Kies je Kunst 9

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6 Docentenhandleiding Educatieprogramma Kijk je rijk Primair Onderwijs groep 5 en 6 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3 Programma Kijk je rijk

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Amsterdam Art Weekend 27-30 Nov 2014

Amsterdam Art Weekend 27-30 Nov 2014 27-30 Nov 2014 Inhoudsopgave 1. Amsterdam Art Weekend 2013 2. Doelgroepen van het Amsterdam Art Weekend 3. Programma Amsterdam Art Weekend 2013 in woord en beeld 4. Organisatie 1. Amsterdam Art Weekend

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin

In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin In deze nieuwsbrief: Partner in beeld: Budget Advies Teams Feestelijk jubileum met de Koningin Tussendoortje: Referentiekader Tip van de maand: TPRS Vooraankondiging Studiedag Taalvrijwilligers drieëntwintigste

Nadere informatie

THE BRUSSELS DESIGN MARKET

THE BRUSSELS DESIGN MARKET PERSBERICHT BRUSSELS DESIGN MARKET www.designmarket.be Zaterdag 23 april et zondag 24 april 2016 THE BRUSSELS DESIGN MARKET THE LARGEST VINTAGE DESIGN MARKET IN EUROPE Brussels Design Market werd 10 jaar

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent

De ontwikkeling van uitzonderlijk talent De ontwikkeling van uitzonderlijk talent Stichting Trustfonds Rijksakademie van beeldende kunsten Jeannoux van Deijck schilderend op glas, 2013 voorzijde: Maryanto, droge naald op canvas, 2013 Wanneer

Nadere informatie

Dit ben ik: selfies en portretten

Dit ben ik: selfies en portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Dit ben ik: selfies en portretten Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3

Nadere informatie

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, The Face of Love Fotografie uit de collectie van het Rijksmuseum 13 november 15 december 2013 Het onlangs geheel gerenoveerde

Nadere informatie

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP DOE MEE MET HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP» WAT IS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP? ZO DOE JE ALS ORGANISATIE MEE Het Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober

Nadere informatie

Sponsordossier Ithaka 26

Sponsordossier Ithaka 26 ithaka Sponsordossier Ithaka 26 Bedankt voor het doornemen van dit dossier. Hieronder stellen wij Ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de Leuvense studentenkoepel, voor en bieden we u de kans

Nadere informatie

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam Nationaal Glasmuseum Leerdam Tentoonstellingen 2015 Collectie Highlights In de presentatie Collectie Highlights worden bijzondere Leerdamse glasobjecten uit de vaste collectie extra onder de aandacht gebracht.

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Thorbecke. Baken tussen centrum en zee

Meerwerf basisschool Thorbecke.  Baken tussen centrum en zee Meerwerf basisschool Thorbecke www.meerwerf.nl Baken tussen centrum en zee OOp volle kracht vooruit Basisschool Thorbecke ligt in het levendige centrum van Den Helder, maar vormt voor onze kinderen een

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

Welkom in mijn Museum

Welkom in mijn Museum Docentenhandleiding Educatieprogramma Welkom in mijn Museum Primair Onderwijs groep 3 en 4 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3,4 Programma:

Nadere informatie

Huisje, boompje, beestje

Huisje, boompje, beestje Docentenhandleiding Educatieprogramma Huisje, boompje, beestje Primair Onderwijs groep 1 en 2 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3 Programma:

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Met blingbling het verleden in' horende bij de tentoonstelling Het oudste goud van de wereld. Schatten uit Varna. Primair Onderwijs groep 6 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Scheffer aan het werk in het grote atelier bij zijn woonhuis te Parijs Lamme, Ary Johannes 1851 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud

Nadere informatie

Persbericht: 22 mei 2017

Persbericht: 22 mei 2017 Persbericht: 22 mei 2017 JEFF, Playa Mi Cayito, 1996, olieverf op doek, 90 x 117 cm, particuliere collectie CUBAN ART NOW: CUBAANSE TOP KUNSTENAARS IN NEDERLAND In Cuban Art Now toont Singer Laren een

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Sprekende Portretten Wouter van Riessen, zelfportret met luchtbel, aankoop 2000 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum.... p. 3 Algemene

Nadere informatie

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s de kunstuitleen arnhem thuis in beeldende kunst Filosoferen over kunst Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs 4 k i d s Verder kijken dan je neus lang is Zonder kunst is het

Nadere informatie

Amsterdam Art Weekend

Amsterdam Art Weekend 1. Amsterdam Art Weekend 2013 2. Doelgroepen van het Amsterdam Art Weekend 3. Programma Amsterdam Art Weekend 2013 in woord en beeld 4. Bezoekersaantallen 5. Persverslag 6. Campagne 7. Organisatie p. 3

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2016 Schoutenhuis

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2. Bedrijfsvoering. 3. Mensen maken het Schoutenhuis. 4. Activiteiten. 5. Sponsoring. Jaarbericht 2016 Schoutenhuis JAARBERICHT 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Bedrijfsvoering 3. Mensen maken het Schoutenhuis 4. Activiteiten 5. Sponsoring 1. Inleiding In het jaar 2016 heeft Het Schoutenhuis, de Huiskamer van Alphen,

Nadere informatie

ZITCOMFORT. gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS.

ZITCOMFORT. gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS. INTERIEUR ZITCOMFORT gecombineerd met botenzeil Authentiek, krachtig en origineel TEKST: MAAIKE VAN HELMOND FOTO S: CLAUDE SMEKENS 8 9 Aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten ligt het historische

Nadere informatie

Dutch Media Week: een kijkje in de wereld van vloggers en mediamakers

Dutch Media Week: een kijkje in de wereld van vloggers en mediamakers Dutch Media Week: een kijkje in de wereld van vloggers en mediamakers Open Studio Dagen en Familiefestival, 1 t/m 10 september 2018 Tijdens Dutch Media Week, hét festival voor iedereen die van media houdt,

Nadere informatie

Hier maken we toekomst

Hier maken we toekomst Hier maken we toekomst WAAR DROMEN ONTSTAAN De ultieme ontdekkingsreis... Kent u misschien een ingenieur? Het waren dit soort vragen die de ogen openden van psycholoog Heleen Terwijn. Zij deed onderzoek

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com December 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Van het Vriendenbestuur

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan

vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan vrijdagavond 8 november 2013 sponsorplan Waardering en ontmoeting Wij hadden eens een droom. Wat zou het toch mooi zijn als we muzikale gaven en talenten kunnen onderscheiden met een prijs. Als een blijk

Nadere informatie

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis.

HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. HERTOGPOST 2015 van alle markten thuis. Dit jaar bestaat de s-hertogenbossche Filatelisten vereniging 85 jaar. Een enthousiaste postzegelvereniging die om de 5 jaar aan de weg timmert. Postzegels verzamelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Investeer in kunstenaars - samen met Fonds Kwadraat Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend

Nadere informatie

Jaarverslag Amerfortissimo 2013

Jaarverslag Amerfortissimo 2013 Jaarverslag Amerfortissimo 2013 De derde editie van Amerfortissimo begon met een Preview op 27 maart. Voor een volle St. Aegtenkapel speelde ik samen met Thomas Beijer een lunchconcert. Op 14 april ging

Nadere informatie

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS Voorbeelden van communitybuilding in de Bibliotheek TIJD VOOR VERZILVEREN De achtergrond In 2017 startte de Bibliotheek Veluwezoom, met ondersteuning van Fonds Nuts Ohra,

Nadere informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie

REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN. Algemene Informatie REGIONAAL ARCHIEF LEIDEN Algemene Informatie ALGEMENE INFORMATIE Het Regionaal Archief Leiden beheert de archieven van een aantal (voormalige) gemeenten, te weten Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk,

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

Geschiedenis online prijs

Geschiedenis online prijs Geschiedenis online prijs PeelenMaasNet doet mee aan de verkiezing van de beste historische website en app, de Geschiedenis Online Prijs. Er worden 2 prijzen uitgereikt: de Juryprijs en de Publieksprijs.

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober (vakantie) Weekmarkt Beatrixplein 08.00-16.00 Jongerenwerk 16 + ZuidParker 19.00-23.00

Vrijdag 21 oktober (vakantie) Weekmarkt Beatrixplein 08.00-16.00 Jongerenwerk 16 + ZuidParker 19.00-23.00 Vrijdag 21 oktober (vakantie) Zaterdag 22 oktober Sport in de wijk 15+ Johan Cruijff Court 14.30-16.30 Maandag 24 oktober Opstapprogramma Moedercentrum Doenja 09.00-16.00 Opvoedingsondersteuning Moedercentrum

Nadere informatie

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Luister naar het verhaal van onze grachten Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Museum Het Grachtenhuis De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest

Nadere informatie

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg

Productoverzicht. Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg Productoverzicht Hét toonaangevend platform van ondernemend Limburg WijLimburg: WijLimburg is hét toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

START VAN DE LESSENSERIE: INSPIRATIE OPDOEN!

START VAN DE LESSENSERIE: INSPIRATIE OPDOEN! START VAN DE LESSENSERIE: INSPIRATIE OPDOEN! Laat je leerlingen eerst kennis maken met het werk van Rosemin Hendriks, Karen Sargsyan en Johanna Schweizer. Hoe inspireer je ze bij de start van je lessenserie?

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 4 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus Docentenhandleiding Educatieprogramma Ik bied Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum p. 3 Algemene doelstelling programma p. 3 Aansluiting bij kerndoelen p. 3-4 Programma Ik Bied.

Nadere informatie

Het vak expressie omvat meer dan knutselen

Het vak expressie omvat meer dan knutselen Het vak expressie omvat meer dan knutselen Deze laatste schoolweek wil ik graag iets over mijn vak expressie/beeldende vorming vertellen. Daarnaast wil ik een compilatie van enkele foto s laten zien van

Nadere informatie

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Gebakken Lucht Piero Manzoni Merda d artista no. 58, 1961 blikje, etiket 4,8 x 64 cm Fondazione Piero Manzoni, Milaan Museumles bij de tentoonstelling

Nadere informatie

Een dag van de toekomst op Sint-Jan!

Een dag van de toekomst op Sint-Jan! EOA Februari 2017 Internationale Schakelklassen Eerste editie Een dag van de toekomst op Sint-Jan! Vorige week vrijdag gingen zeven Emma College leerlingen van EOA naar Sint-Jan college in Hoensbroek.

Nadere informatie

Nummer maart 2017

Nummer maart 2017 Nummer 27 22 maart 2017 Elke woensdag: Koffie-uurtje voor ouders 8.30-9.30 uur: Er is altijd een gastheer/ -vrouw aanwezig vanuit de AC Elke woensdag, donderdag en vrijdag: fruitdag 22 maart: Grote Rekendag

Nadere informatie

Het nieuwe mode magazine pagina 3. Shop in Shop studio pagina 4. Dames Mode pagina 6 Heren Mode pagina 8

Het nieuwe mode magazine pagina 3. Shop in Shop studio pagina 4. Dames Mode pagina 6 Heren Mode pagina 8 Stijl Het nieuwe mode magazine pagina 3 Shop in Shop studio pagina 4 Dames Mode pagina 6 Heren Mode pagina 8 Jassen specialist Speksnijder Mode is de jassenspecialist bij uitstek. Nog nooit zag u bij ons

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid.

Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe. expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Dames en heren, Hartelijk welkom bij de tentoonstelling ArtOverijssel. Een nieuwe expositie is altijd een feestelijke gelegenheid. Helemaal als het getoonde werk zo divers en kwalitatief hoogstaand is

Nadere informatie

Prospectus voor Sponsoring Art laren 2019

Prospectus voor Sponsoring Art laren 2019 Prospectus voor Sponsoring Art laren 2019 St. Art Laren Vermeerlaan 9 Bilthoven 3723EM Word sponsor van Art Laren Graag nodigen wij u uit om sponsor te worden van de openlucht kunstbeurs Art Laren. Deze

Nadere informatie

kunstlessen voor het primair onderwijs

kunstlessen voor het primair onderwijs 2013 2015 kunstlessen voor het primair onderwijs kunst gaat over nu over jou en over mij In kunst kan en mag bijna alles. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken. Met kunst kun je dromen

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

VIVIANE SASSEN UMBRA

VIVIANE SASSEN UMBRA VIVIANE SASSEN UMBRA PERSBERICHT TENTOONSTELLING VIVIANE SASSEN UMBRA DATUM 11 SEPTEMBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015 LOCATIE L ATELIER NEERLANDAIS, 121 RUE DE LILLE, PARIS 7E OPENING 10 SEPTEMBER VAN 19

Nadere informatie

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club!

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club! Gebedskalender september - november 2016 Alle tieners uit het dorp zitten op de club! Gelovig of niet, iedereen is welkom! Marieke Bor is al jaren Rock Solid-leider in de PKN-gemeente in Goudriaan, een

Nadere informatie

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Podium hedendaagse kunst en vormgeving Kunstuitleen Servicebureau voor kunstenaars Kunst in de openbare ruimte Lezingen, debatten activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017.

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. O K T O B E R 2 0 1 8 Van de Penningmeester We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. Van de Penningmeester Terugblik Kunststroom Terugblik Kunstuitje Nieuwjaarsconcert 12 januari 2019

Nadere informatie

Goudse Rembrandts bekend!

Goudse Rembrandts bekend! PERSBERICHT 17 juli 2014 Goudse Rembrandts bekend! De jury (directeur Museum Gouda, Gerard de Kleijn) heeft ruim honderd tekeningen en schilderwerken ontvangen voor de tekenwedstrijd: Wie is de beste Rembrandt

Nadere informatie

Stichting International Buddha s Light Progress Society. Activiteitenverslag 2016

Stichting International Buddha s Light Progress Society. Activiteitenverslag 2016 Stichting International Buddha s Light Progress Society Activiteitenverslag 2016 Bezoekers in de eetzaal op 14-5-2016. Vrijwilliger als gids door de tempel. 1. Cultuur en Onderwijs Ter viering van het

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

Lespakket 4: Archeologie in een kistje

Lespakket 4: Archeologie in een kistje Lespakket 4: Archeologie in een kistje (Illustratie: Naomi Woolfitt) Lespakket in het kort Dit lespakket is gericht op de kunst van het sieraden maken uit de tijd van de Romeinen en gaat over een Romeinse

Nadere informatie

Brand & Brandweer Vakdag

Brand & Brandweer Vakdag De Brand & Brandweer Vakdag Op zaterdag 10 juni organiseren Sdu en Brand & Brandweer de eerste editie van de Brand & Brandweer Vakdag. Tijdens deze dag vieren wij onder andere het 40-jarig bestaan van

Nadere informatie

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip 10 februari 2019, 19:55 (CET) Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip Met veelzijdig kunstaanbod op meer dan 30 locaties Art Rotterdam Week blikt terug op een succesvolle editie.

Nadere informatie

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl 35 JAAR WE KOMEN GRAAG BIJ JE OVER DE VLOER Een inspirerende ontmoeting... POST Woonadvies & Realisatie is dè specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie,

Nadere informatie

Edutainment in het hart van Europa Tips voor leraren. Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement.

Edutainment in het hart van Europa Tips voor leraren. Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement. NL Nederlands Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement Edutainment in het hart van Europa Tips voor leraren Gratis toegang www.europarl.europa.eu/parlamentarium HET PARLAMENTARIUM, EEN GRATIS AVONTUUR

Nadere informatie

1. Heb jij weleens een museum bezocht? Wat heb je er gezien of gedaan?

1. Heb jij weleens een museum bezocht? Wat heb je er gezien of gedaan? 1. Heb jij weleens een museum bezocht? Wat heb je er gezien of gedaan? 2. Binnenkort ga je met je klas naar Singer Laren. Singer Laren is een museum, een theater en een beeldentuin. 3 Misschien ben je

Nadere informatie

MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20

MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20 MAAK VAN JE KLAS EEN WERELDKLAS VOORTGEZET ONDERWIJS EDUCATIEF AANBOD 19/20 KIJK MET EEN OPEN BLIK Dit was de mooiste dag van de wereld verzuchtte Mounir toen hij ons museum uitliep. Een beter compliment

Nadere informatie

Wat geweldig dat het pop-up museum en het programma SMAAK, voor en door senioren, zoveel bezoekers trekt.

Wat geweldig dat het pop-up museum en het programma SMAAK, voor en door senioren, zoveel bezoekers trekt. Museum SMAAK is een tijdelijk museum voor en door senioren, in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum is precies een maand open: van

Nadere informatie

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-9j 10-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin

Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-9j 10-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Een kunsteducatieve draaischijf Inspirerende workshops voor ALLE leeftijden 4-5j 6-9j 10-14j 15 30j Volwassenen Met het gezin Programma Januari - Maart 2016 mu-zee-um vzw GESLOTEN in de kerstvakantie INSCHRIJVEN

Nadere informatie

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek.

De Grote Zaal. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een inspirerende bijeenkomst voor uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezoek. Verscholen in de duinen van Scheveningen, als een parel in het zand,

Nadere informatie

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens

Dutch Design Week. Informatie Ketelhuisplein. ddw.nl Okt Aanmelden 1 april - 30 juni. foto: Cleo Goossens Dutch Design Week Informatie Ketelhuisplein Aanmelden 1 april - 30 juni ddw.nl 20-28 Okt. 2018 Dutch Design Week Tijdens de 17e editie van Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kun je met eigen ogen zien

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie