Bouwwerk. Zelfs vindt de mus een huis... Lutherreis Op schema 3 e kijkdag 13 mei. Tour de Hap 17 juni. Ook deze nieuwsbrief is gesponsord!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwwerk. Zelfs vindt de mus een huis... Lutherreis Op schema 3 e kijkdag 13 mei. Tour de Hap 17 juni. Ook deze nieuwsbrief is gesponsord!"

Transcriptie

1 Bouwwerk NIEUWS OVER ONS NIEUWE KERKGEBOUW UITGAVE VAN DE HERSTELD HERVORMDE GEMEENTE LUNTEREN EDITIE 3 MEI 2017 Zelfs vindt de mus een huis... Ook deze nieuwsbrief is gesponsord! Lutherreis Op schema 3 e kijkdag 13 mei Tour de Hap 17 juni

2 ZELFS VINDT DE MUS EEN HUIS, EN DE ZWALUW EEN NEST VOOR ZICH, WAAR ZIJ HAAR JONKSKENS LEGT, BIJ UW ALTAREN, HEERE DER HEIRSCHAREN, MIJN KONING EN MIJN GOD. Psalm 84 : 4a Zelfs vindt de mus een huis Voorjaarstijd is de tijd van nestelen en een veilig huis bouwen voor jongen. Wat moet het voor de pelgrim onderweg een uitzien zijn geweest om in het Huis des HEEREN te mogen binnengaan. Hij zingt van het diepe verlangen dat zijn hart vervult. Bij Uw altaren, mijn Koning en mijn God! Tegelijk ziet hij een vertederend beeld van vogeltjes, die een thuis vinden in het Huis, waarin hij zo graag wil binnengaan. Blijkbaar vlogen er in de tempel vogels rond. Ze vonden daar veiligheid en rust. Misschien gaan wij dat ook nog zien in de toren, die bij de kerk gebouwd is en straks voltooid zal worden. Verlangen om bij God te wonen. Is dat ook wat uw hart vult? Met de scharen op te gaan naar Gods Huis? Om een veilig plekje te hebben, rust te vinden, vrede in uw ziel te ontvangen, wanneer de klanken van het Woord van God, het eeuwig evangelie van de gekruisigde en opgestane Heere klinken mogen in de verkondiging Ach, Heere, wanneer? Wat een rijke zegen wanneer we een plek mogen hebben om als die ene gemeente rond de altaren in het evangelie samen te komen. Denk nog maar eens aan die mus, aan die zwaluw. Vrede en ware rust voor uw ziel vindt u bij de altaren, nu bij het kruis van Jezus Christus, waar de verzoening plaatsvindt, waar de schuld wordt betaald, de vrede met God gevonden. Dan zal het niet alleen voor de mus gelden, maar ook voor u, een plek bij Hem, mijn Koning en mijn God! ds. Joh. Post Werk aan de kerk Wat is het fijn om te zien dat we met elkaar, onder de zegen van de Heere, mogen werken aan onze nieuwe kerk. In de eerste plaats noemen we de vrijwilligers. Wat een inzet. In goede harmonie wordt er met elkaar samengewerkt. Hartelijk dank daarvoor! Ook de inzet van andere commissies willen we noemen. Na onze oproep zijn er ook velen die financieel bijdragen. Ook hen willen wij danken voor hun steun. En natuurlijk willen we iedereen die belangstelling toont op de kijkdagen of andere momenten niet vergeten. Fijn dat we in saamhorigheid optrekken. Is dan alles op schema? Veel wel, maar wij willen ieder gemeentelid vragen om zijn/haar bijdrage te leveren. Er moet nog veel gebeuren en er zijn ook nog veel financiële middelen nodig om de bouw tot een goed einde te brengen. In komende berichtgeving en op de gemeenteavond DV 8 juni 2017 willen we daar extra bij stilstaan. De kerkvoogdij

3 Bouwwerk UIT DE COMMISSIE HUISVESTING Op schema... Alweer zo n half jaar wordt er hard gewerkt aan de bouw van onze nieuwe kerk. We mogen zien dat alles op schema loopt en dat mag ons tot dankbaarheid jegens de Heere stemmen. Inmiddels is er ook gestart met de bouw van de elementen voor het liturgisch centrum wat geheel door vrijwilligers van onze gemeente wordt gedaan. Ook buiten is het al goed zichtbaar wat door vrijwilligers allemaal wordt gedaan; er ligt al een fors stuk straatwerk klaar. Dankbaar mogen we zien dat er zovelen in onze gemeente zijn die graag een helpende hand bieden. Zo werken we gezamenlijk mee aan de realisatie van de nieuwe kerk waar we straks, wanneer God het geeft, Zijn woord zondag aan zondag mogen gaan horen. Ook de bouwbedrijven die hun aandeel leveren onder leiding van bouwbedrijf Nap werken er allen hard voor en zo eens in de maand willen we dan ook onze waardering hiervoor laten blijken middels een warme traktatie in de bouwkeet. Zoals te zien op de foto genieten de heren er goed van. KNAP WERK! Onze vrijwilligers JobPaul Groeneveld en Fred de Ruiter willen we in deze nieuwsbrief even speciaal noemen. Deze heren zetten zich enorm in voor o.a. het grondwerk, coördinatie vrijwilligers, aanleg rioolwerk etc. Maar, we zouden hier nog veel meer namen kunnen noemen... Heren, compliment voor jullie enorme inzet!

4 Terugblik 2 e kijkdag 17 december jl. is al weer heel even geleden, maar toch willen we iedereen nogmaals bedanken voor de getoonde belangstelling. Het voelt goed dat zovelen hebben meegeleefd.ook voor de komende kijkdagen rekenen we graag op uw komst. Voor alle moeders... Hartelijk welkom D.V. zaterdag 13 mei Voor alle vaders en kinderen maken we het dit jaar extra gemakkelijk. Op de 3 e kijkdag koopt u gewoon een verrassing voor moeder. Dus zaterdag 13 mei doet u aankopen voor moederdag op zondag 14 mei. Welkom bij onze kraam! FOTOSHOOT! Vrienden, vriendinnen, gezinnen... Iedereen kan op de foto. Marijke de Vries maakt een prachtige fotoshoot! Ook voor vaders... Smikkelkip, 700 gr. Overheerlijk, vers uit Heerlijk ontbijtje Speciale de oven. 8,00 euro voor de liefste moeder Diverse ambachtelijke broodjes, beleg, vers gekookt eitje, jus d orange etc. 10,00 euro moederdagtaart Van de echte bakker, 6 personen 10,00 euro Advocaat Heerlijk zacht. Van Lunters pluimvee. v.a. 3,50 euro Kiprollade, 1000 gr. Versgeknoopt, extra ruim ingekocht. 10,00 euro Snoep 10 rollen voor 6,00 euro Luther reis De activiteitencommissie heeft, in het kader van Reformatie 500 jaar, het voornemen om in het najaar een Lutherreis te organiseren. Heeft u belangstelling om aan deze reis deel te nemen? Meld u aan bij de familie Stronkhorst, of vul de hiernaast staande bon in en deponeer deze in de daarvoor bestemde doos bij de uitgang van de kerk. BON Knip deze bon uit en deponeer deze in de daarvoor bestemde doos bij de uitgang van de kerk. Ja, ik heb belangstelling om mee te gaan en wordt graag op de hoogte gehouden. Naam: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer:

5 UIT DE COMMISSIE INTERIEUR Met enthousiasme werken we met kleuren en aan de inrichting. We hebben een gecombineerde vergadering gehad van de Interieur- en Huisvestingscommissie. Architect Marco Born en dhr. A. Hekking van de bouwbegeleiding waren ook aanwezig. We hebben de kleur van de kerkbanken en vloertegels uitgezocht en stoelen voor de benedenzalen. De kostersechtparen hebben hun keuze voor de keuken gemaakt. Soms willen we dingen die niet kunnen, omdat het niet past binnen het budget of technisch niet mogelijk is. Dan zoeken we een andere oplossing. Eigenlijk alles wat binnen de nieuwe kerk aan materiaal, kleuren en meubilair komt, krijgt de aandacht. Ook hebben we als commissie op de bouw gekeken. Zo krijg je een veel beter beeld van de grootte van de zalen. Vanaf de eerste verdieping keken we nu zo naar beneden de kerkzaal in. Als je dat ziet, groeit het verlangen om met héél de gemeente samen in één dienst onder het Woord te zitten en samen te zingen tot Gods eer. We zijn dankbaar dat alles goed verloopt en vordert, zo groeien we toe naar het eindresultaat. Al moet er nog veel gebeuren... UIT DE COMMISSIE HUISVESTING BOUWCOMMISSIE Kijkdag D.V. 13 mei WE MOGEN DANKBAAR ZIJN DAT DE NIEUW- BOUW VOORSPOEDIG VERLOOPT. TELKENS ALS JE OVER DE BOUWPLAATS LOOPT ZIE JE WEER NIEUWE ELEMENTEN DIE TOEGEVOEGD ZIJN. De laatste stenen worden in de punten bij de kerkzaal gemetseld. De voeger is bezig om de muur verder af te werken. En in het gebouw zijn ze bezig de vloeren af te werken met een deklaag. Al met al een heel gebeuren, zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Er is nog veel meer te melden. Nieuwsgierig geworden? Fijn! U bent hartelijk welkom op de kijkdag D.V. 13 mei. Tussen 11:00 en 12:00 uur hopen de bouwers het hoogste punt te bereiken. Van dit spektakel kunt u getuige zijn en als het hoogste punt is bereikt kunt u de kerk tot uiterlijk uur van binnen bezichtigen. Er zullen commissieleden aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden of om met u rond te lopen. Gemeenteavond Welkom op D.V. donderdag 8 juni op de gemeente-avond in de Bethelkerk. Het programma van deze avond wordt t.z.t. in de kerkbode vermeld. Noteert u alvast in de agenda? Iedereen van harte uitgenodigd!

6 SCHOONMAKEN KERK Het duurt nog even voor we de nieuwe kerk in gebruik gaan nemen, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Een nieuwe -en groterekerk vraagt om een andere manier van samenwerken. Daarom willen we graag het schoonmaken van de kerkzalen samen met gemeenteleden doen. Zo leren we elkaar op een andere wijze kennen en/of maken we nieuwe contacten. Aan ons is gevraagd of we het wekelijks schoonmaken van de kerkzalen willen gaan coördineren, maar daarbij hebben we uw/jullie hulp nodig! Het wekelijks schoonmaken van de kerkzalen willen we graag met 10 schoonmaakploegen gaan doen. Iedere groep is dus 1x in de 10 weken aan de beurt We willen dit doen op de dinsdag of woensdagmorgen van u Tijdens de schoolvakanties zal er op de di/wo avond worden schoongemaakt, zodat niemand met de zorg voor de kinderen zit. Vindt u/jij het ook leuk om mee te werken? We zien uw/jouw aanmelding graag tegemoet! Dit kan telefonisch: Els van der Mel, of Erna Groeneveld, Of per mail naar: onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en voorkeursdag - dinsdag/woensdag ochtend - dinsdag/woensdag avond. We vinden het fijn als er door u/jou wordt meegedacht. We staan open voor vragen, opmerkingen en suggesties. Bovenstaand mailadres en telefoonnummers mogen daar ook voor worden gebruikt. We hopen op deze manier onze nieuwe kerk schoon te houden en vele gezellige uurtjes met elkaar te hebben. Erna Groeneveld en Els van der Mel TOEZEGGINGEN DOOR GEMEENTELEDEN Velen gaven gehoor aan onze oproep voor het geheel vrijwillig ter beschikking stellen van gelden. Ook toegezegde leningen werden beschikbaar gesteld. Iedereen hartelijk dank daarvoor. Wilt u uw steun ook toezeggen? Dat kan op NL64RABO t.n.v. HHG Lunteren. Wilt u persoonlijk contact over de mogelijkheden van financiële steun? Maak dan een afspraak met R.J. Stronkhorst, of met W. Van der Sluijs, Tour de Hap DV zaterdag 17 juni! We hebben weer een leuke activiteit voor u in petto.tour de Hap. Deze activiteit zal plaats vinden op D.V. zaterdag 17 juni vanaf uur. Tour de Hap houdt in dat u aanschuift bij gemeenteleden voor een voorgerecht en vervolgens weer op een ander adres u hoofd- en nagerecht nuttigt. Na afloop is er in de kerk gelegenheid om te genieten van een kopje koffie. Dit alles gaat een succes worden met uw inzet. De vraag aan u is: heeft u zin om gemeenteleden te ontvangen en te koken of kijkt u liever in de keuken van de ander? Allereerst is dit een mooie gelegenheid om gemeenteleden te ontmoeten en eventueel kennis te maken met elkaar. Daarnaast is het doel van deze Tour de Hap het financieel ondersteunen van de nieuwbouw. U kunt zich aanmelden via tourdehap@gmail.com, of door de bon in de daarvoor bestemde doos bij de uitgang van de kerk te deponeren. BON Knip deze bon uit en deponeer deze in de daarvoor bestemde doos bij de uitgang van de kerk. Ja, ik meld mij aan voor Tour de Hap. O ik kan voor... (min. aantal personen) tot... (max. aantal personen) koken en mensen ontvangen O Naam: Adres: ik neem een kijkje in de keuken van de ander. ik kom met... personen Woonplaats: Telefoonnummer:

De Steen waar het op aan komt

De Steen waar het op aan komt Bouwwerk NIEUWS OVER ONS NIEUWE KERKGEBOUW UITGAVE VAN DE HERSTELD HERVORMDE GEMEENTE LUNTEREN EDITIE 2 DECEMBER 2016 De Steen waar het op aan komt Ook deze nieuwsbrief is gesponsord! Eerste steenlegging

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 27 mei 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Zondagsbrief 7 januari 2018

Zondagsbrief 7 januari 2018 Zondagsbrief 7 januari 2018 Voorganger : ds. John Boogaard Ouderling : Jeroen Nagtegaal Kind vd zondag : Cas Collecten 1 e : Diaconie 2 e : Kerk Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 11 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. H. Reinders Organiste: Anja van der Ploeg Combo: Ans Reinders, Dirk Jan Reinders, Chris Hazelaar en Diane van Iperen Zingen: Evangelische Liedboek 185 1. Leer mij

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 849 vers 1a, 2 en 3. Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: 1 Koningen 4 vers 20 t/m 28 Lied 272 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie

Uitnodiging. Nieuwsbrief De Lichtbron Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 14-21 april Lichtbron-inspiratie Ik was op witte donderdag bij de Paasviering van de Pieter van der Plasschool in de Lichtbron. Een aantal kinderen lag voor in onze kerk op

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 28 juli 2019 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: dhr. Klaas Bos uit Goes Ada Dieleman Joke de Putter Ko Dees Joris Vasse Aan alle kinderen in

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

zondag 16 oktober 2016

zondag 16 oktober 2016 ORDE VAN DIENST zondag 16 oktober 2016 Voorganger: Ds. Sytze de Vries Organist: Klaas Hoekman Ouderling van dienst: Paul Quist Diaken van dienst: Heleen Struijs PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 11 vers 1 t/m 18 Lied 182 (Op Toonhoogte) Psalm 79 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 43 vers 4 (Nieuwe Berijming) Lied 276 vers 1

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Informatieavond Huisvesting Petrakerk. 17 maart Hartelijk Welkom

Informatieavond Huisvesting Petrakerk. 17 maart Hartelijk Welkom 17 maart 2014 Hartelijk Welkom Werkgroep Huisvesting Petrakerk D. Dubbeld, N. Snoep, C. van Vugt, A. van der Werf, A.A. van de Breevaart Architect A.G.M. Born van Architectenbureau Born BV BNA 17 maart

Nadere informatie

BEKERING, en wat je er van weten moet!

BEKERING, en wat je er van weten moet! LEER ME LEREN 11, bewaarexemplaar Wijkgemeente Ichthus Noordwijk BEKERING, en wat je er van weten moet! 1 Ds. F. van Roest, zondag 30 maart 1 U geldt de zaak, Uw roem en eer de zaak waarvoor wij staan;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Orde voor de viering op zondag 21 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: ds. Wouter Bakker Tomas Doorduin Arina Crozier

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

De Leidraad. Zondag 13 mei 2018 zondag Exaudi (=Hoor mij, HEER)

De Leidraad. Zondag 13 mei 2018 zondag Exaudi (=Hoor mij, HEER) Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zondag 13 mei 2018 zondag Exaudi (=Hoor mij, HEER) Voorganger: ds. Adrie Sterrenburg Organist: Annemieke Hartman Welkom

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april 2019 zondag Judica, verschaf mij recht Over bruikbare en onbruikbare stenen Hoe maak je je leven minder zwaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 21 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 10 e zondag van de zomer Kleur: Groen de kleur groen is de kleur van het leven - geef ons heden ons dagelijks brood - de kleur groen is de

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 17 juli 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak Lector : Judith Amels Organist

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jeannette ter Harmsel

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser Zingen: Nieuw liedboek 8a vers 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Zingen: Nieuw liedboek 8a vers 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Zingen: Nieuw

Nadere informatie

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK I. Goddank Hier komt, Goddank, álles samen, Vijf oude wijkgemeentes die alles wat ze zijn en hebben inbrengen om vanaf nu samen verder te gaan. Hier komt, Goddank, vanmorgen,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren

Nr. 5 8 januari Agenda. Korte Terugblik. Open morgen nieuwe leerlingen. Groepsnieuws. Geboren Beste lezers van deze nieuwsbrief Namens het team van de Schimmelpenninck van der Oye wens ik u en jullie een gezegend 2014 toe. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij vanmorgen uitgerust en vol enthousiasme

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 22 oktober 2017 Aanvang uur Thema: Maak je geen zorgen!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 22 oktober 2017 Aanvang uur Thema: Maak je geen zorgen! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 22 oktober 2017 Aanvang 18.00 uur Thema: Maak je geen zorgen! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Krijn Verdoes Organist samenzang:

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 8 september 2019 Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten van deze zondag

Nadere informatie

Loof de HEER, want Hij is goed! Een veelbelovende God voor mensen onderweg.

Loof de HEER, want Hij is goed! Een veelbelovende God voor mensen onderweg. Een veelbelovende God voor mensen Zing mee van de wegen van de HEER! Zing mee van de wegen van de HEER! Hij komt: advent! Zing mee van de wegen van de HEER! Hij komt: advent! En Hij is er ook op de weg

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Woord van welkom We zingen staande Psalm 89: 1 Stil gebed Votum en groet 25 november 2018 om 10.00 uur Maranathakerk te Werkendam Voorganger:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch februari 2019.

Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch februari 2019. Nieuwsbrief Soefi centrum Den Bosch februari 2019. Lieve mensen, Soms bied het leven je kansen om weer eens goed naar jezelf te kijken. Een dirigent die erg veel woorden nodig had om zijn idee duidelijk

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Job 38 Votum: God die alles maakte Opwekking 638 Gezang 145 Opwekking 672 Opwekking 733 Nieuwe activiteit punteren JAC 12-16: Voor het Punteren

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst:

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Betsie Diender Thema : Wie helpt mij?? Zingen : Dit is

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap 4 september 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 795 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 juni 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 1 e zondag na Trinitatis Kleur: Groen Deze kleur staat voor trouw, hoop, groei en toekomst. Voorganger: ds. Tineke Wielstra Orgel: Adrie M. Okker

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. zondag 25 juni 2017

ORDE VAN DIENST. zondag 25 juni 2017 ORDE VAN DIENST zondag 25 juni 2017 Voorganger: Ds. Arnoldien van Berge Organist: Klaas Hoekman Ouderling van dienst: Jannie Verhage Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

zondag 25 oktober 2015

zondag 25 oktober 2015 ORDE VAN DIENST zondag 25 oktober 2015 Voorganger: Ds. Evert Jan de Wijer Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 27 Schoolpsalm 21 vers 1 Psalm 84 vers 1 en 2 Psalm 18 voorzang Psalm 27 vers 1 en 7 Gezang 409 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Psalm 43 vers

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 18 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019 Orde van dienst Zondag 20 januari 2019 Mensen helpen mensen Presentatie van Louka Protestantse Gemeente Laren ( Gld.) Voorganger: ds. Jaap Jonk Lector: Janni Ebbekink Orgelspel: Stefan Potman 1 2 Orgelspel

Nadere informatie

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Oogstdienst. samen met de lutherse gemeente van Amersfoort. 2 oktober Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Oogstdienst samen met de lutherse gemeente van Amersfoort 2 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 260, 1, 2, 6 en 7 (= Nieuwe Liedboek, Psalm 103)

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 17 maart 2019 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Liturgie kerk-en-schooldienst zondag 15 juni 2014

Liturgie kerk-en-schooldienst zondag 15 juni 2014 Liturgie kerk-en-schooldienst zondag 15 juni 2014 Pniëlkerk - Katwijk aan Zee Thuis in het Vaderhuis Voorganger: ds. F. van den Bosch Organist: dhr. N. Dijkdrent De leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool

Nadere informatie

voor zondag 27 augustus 2017 Thema: Sinds het begin... ik en de ander - de ander en ik

voor zondag 27 augustus 2017 Thema: Sinds het begin... ik en de ander - de ander en ik ORDE VAN DIENST voor zondag 27 augustus 2017 Thema: Sinds het begin... ik en de ander - de ander en ik Voorganger: ds Christien Crouwel Gastheer: Anjo Lourens; Lector: Nel Haisma; Diaken: Walter Tibboel

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu)

Liturgie morgendienst 10 september, voorganger ds. W. van der Veer. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 84(psalmen voor nu) Stil gebed Wat hou ik van Uw huis Ik kan zo sterk verlangen naar de binnenpleinen van de Heer. Diep in mijn lijf is zo n heimwee, zo'n blijvende

Nadere informatie

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19.

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19. Nieuwsbrief De Lichtbron 15 22 maart 2019 Lichtbron-inspiratie Geloof Geloof krijgen we van God Altijd slechts zoveel Als we voor de dag van vandaag nodig hebben. Het geloof is het dagelijks brood dat

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 4 e zondag van Pasen Jubilate/Juicht 11 mei 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de Greef : Hetty Bril : Līga Vilmane : Martin

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Beste Petrakerkers, zusters en broeders, In zijn laatste Kroniek in het blad Kerkinformatie,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 22 juni 2014 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : Pastor Marja Griffioen : Guus Korpershoek 2 MEDEDELINGEN Weet u dat de dienst

Nadere informatie

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom op Tweede Kerstdag in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Maandag : 26 december 2016 Aanvang : 10.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Erik Donker Lezen : Matheüs 19:16-30 Tekst : Matheüs 19:27-30 Opwekking 640 Psalmen voor nu 84 Psalm 81 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 107 : 1 en 2 Opwekking 710 Lezen : Mattheüs

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk voorganger : Ds. Guus A.V. Fröberg organist : Hans Treurniet Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 9 december

DUINZICHTKERK zondag 9 december Advent 2012 DUINZICHTKERK zondag 9 december PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: G. Wubs diaken van dienst: H.J. Laméris; organist: Gert

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Openbaring 1 : 9-20 Tekst : Openbaring 1 : 17-18 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 22 : 3 en 4 Gezang 111 Opwekking 354 Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe activiteit

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 24 juli 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de hoop, van het groen in de natuur dat met leven te maken heeft. Liturgisch gezien is groen

Nadere informatie