Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW"

Transcriptie

1 Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

2 Lezen : 1 Korintiërs 13 Opwekking 687 Geloofsbelijdenis Gezang 119 : 1 en 2

3 Paasstollenactie Benjaminnenkamp 2019 OP=OP OP=OP OP=OP Wat: Een paasstol gevuld met amandelspijs Hoe zwaar: 750 gram Prijs: 2 euro 50 Hoe kom ik eraan: Bestellen en afhalen bij Gert Haveman, Ropta OP=OP

4 Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

5 Lezen : 1 Korintiërs 13 Opwekking 687 Geloofsbelijdenis Gezang 119 : 1 en 2

6 Welkom en mededelingen

7 Inleiding

8

9 Zwijgteksten 1 Timoteüs 2:9-15 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn. 1 Korintiërs 14:34-35 'Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen. Ze mogen niet spreken, maar moeten ondergeschikt blijven, zoals ook in de wet staat. Als ze iets willen leren, moeten ze het thuis aan hun man vragen, want het is een schande voor een vrouw als ze tijdens een samenkomst spreekt.'

10 Scheppingsorde (a) 1 Timoteüs 2:9-15 Want Adam werd als eerste geschapen, pas daarna Eva. En niet Adam werd misleid, maar de vrouw; zij overtrad Gods gebod. Ze zal worden gered doordat ze kinderen baart, als ze tenminste volhardt in het geloofde liefde en een heilige, ingetogen levenswandel.' Ef.5:22-24 Vrouwen, erken het gezag van uw man als dat van de Heer, want een man is het hoofd van zijn vrouw, zoals Christus het hoofd is van de kerk, het lichaam dat hij gered heeft. En zoals de kerk het gezag van Christus erkent, zo moeten vrouwen in ieder opzicht het gezag van hun man erkennen.

11 Scheppingsorde (b) 1 Kor.11:12-14 Christus is het hoofd van de man, de man het hoofd van de vrouw en God het hoofd van Christus. Iedere man die met bedekt hoofd bidt of profeteert, maakt zijn hoofd te schande. Maar een vrouw maakt haar hoofd te schande wanneer ze met onbedekt hoofd bidt of profeteert, want ze is in dat geval precies hetzelfde als een kaalgeschoren vrouw. Een vrouw die haar hoofd niet bedekt, kan zich maar beter laten kaalknippen. Wanneer ze dat een schande vindt, moet ze haar hoofd bedekken. Een man mag zijn hoofd niet bedekken omdat hij Gods beeld en luister is. De vrouw is echter de luister van de man. (De man is immers niet uit de vrouw voortgekomen, maar de vrouw uit de man; en de man is niet omwille van de vrouw geschapen, maar de vrouw omwille van de man.) Daarom, en omwille van de engelen, moet een vrouw zeggenschap over haar hoofd hebben. Echter, in hun verbondenheid met de Heer is de vrouw niets zonder de man, en ook de man niets zonder de vrouw. Want zoals de vrouw uit de man is voortgekomen, zo bestaat de man door de vrouw-en alles is ontstaan uit God. Oordeelt u daarom zelf. Is het gepast dat een vrouw met onbedekt hoofd tot God bidt?

12 (Ik ervaar) op dit punt nog altijd een strijd van verstand en gevoel. Ik denk dat ik niet de enige ben. De een is gevoelsmatig voor de vrouw in het ambt, maar krijgt het verstandelijk niet rond. De ander vindt dat de argumenten tegen de vrouw in het ambt niet doorslaggevend zijn, maar heeft daar innerlijk moeite mee. Niet iedereen die niet 'tegen' is, is 'voor en niet iedereen die niet 'voor' is, is 'tegen'.

13 (Mijn boekje beoogt) ruimte te scheppen voor een open en vruchtbaar gesprek vanuit de Schrift, waarbij de proporties in acht genomen worden en voorkomen wordt een bepaald standpunt (hetzij 'voor' hetzij 'tegen') te verabsoluteren.

14 Lees maar, het staat er gewoon

15 Gebed

16 Schriftlezing: 1 Korintiërs 13 >> Opwekking 687

17 Opwekking 687 Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt. -

18 Opwekking 687 Als mij de moed ontbreekt om door te gaan; troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan.

19 Opwekking 687 Heer, leer mij uw weg, die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg als een lamp voor mijn voet. -

20 Opwekking 687 Als mij het zicht ontbreekt, het donker is; leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is.

21 Opwekking 687 Heer, leer mij uw wil aanvaarden als een kind dat blindelings en stil U vertrouwt, vrede vindt. -

22 Opwekking 687 Als mij de wil ontbreekt uw weg te gaan; spreek door uw woord en Geest mijn hart en leven aan.

23 Opwekking 687 Heer, toon mij uw plan; maak door uw Geest bekend hoe ik U dienen kan en waarheen U mij zendt. -

24 Opwekking 687 Als ik de weg niet weet, de hoop opgeef; toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft, toon mij dat Christus heel mijn weg gelopen heeft.

25 Onderwijs

26 Algemeen Tekst in zijn verband lezen.

27

28 Kris Kross

29 Deut.22:5 Een vrouw mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man mag geen vrouwenkleren dragen. Want de HEER verafschuwt ieder die zulke dingen doet.

30 Deut.22:5 Een vrouw mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man mag geen vrouwenkleren dragen. Want de HEER verafschuwt ieder die zulke dingen doet.

31 Deut.22:5 Een vrouw mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man mag geen vrouwenkleren dragen. Want de HEER verafschuwt ieder die zulke dingen doet.

32 Deut.22:5 Een vrouw mag geen kleren en attributen van een man dragen en een man mag geen vrouwenkleren dragen. Want de HEER verafschuwt ieder die zulke dingen doet.

33 Zwijgteksten algemeen A

34 Zwijgteksten Mannen vrouwen

35 Zwijgteksten Mannen vrouwen De apostelen namen hun vrouw mee op dienstreis (1 Kor. 9:5) De diakenen deden dienst met hun vrouwen (1 Tim. 3:11) In de dienst aan Christus werkten veel echtparen (Rom.16:3.7.15)

36 Zwijgteksten Mannen vrouwen De apostelen namen hun vrouw mee op dienstreis (1 Kor. 9:5) De diakenen deden dienst met hun vrouwen (1 Tim. 3:11) In de dienst aan Christus werkten veel echtparen (Rom.16:3.7.15)

37 Zwijgteksten algemeen B 1 Timoteüs 2 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn.

38 Onderwijzen leerambt Gezag hebben Regeerambt

39

40

41 1 1 Timoteüs 2 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn.

42 1 1 Timoteüs 2 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn.

43 Laat Christus woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft (Kolossenzen 3:16)

44 We hebben verschillende gaven, onderscheiden naar de genade die ons geschonken is. Wie de gave heeft te profeteren, moet die in overeenstemming met het geloof gebruiken. Wie de gave heeft bijstand te verlenen, moet bijstand verlenen. Wie de gave heeft te onderwijzen, moet onderwijzen. Wie de gave heeft te troosten, moet troosten. Wie iets weggeeft, moet dat zonder bijbedoeling doen. Wie leiding geeft, moet dat doen met volle inzet. Wie barmhartig voor een ander is, moet daarin blijmoedig zijn (Rom.12:6-8).

45 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld. Matteüs 28:19-20).

46 Het is een vrouw toegestaan te onderrichten vermanen onderwijzen leren

47 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft (authentein); ze moet bescheiden zijn.

48 Ambtelijk leiding geven prohistanai Wie leiding geeft Rom.12:8 Op gezag van de Heer leiden. 1 Tess.5:12 Opziener leidt...1 Tim.3:4,5 Oudsten geven leiding..1 Tim 5:17

49 Voor gezag wordt in 1 Tim.2 niet het Woord gebruikt dat gebruikelijk is als het gaat om specifiek ambtelijk gezag

50 1 Timoteüs 2 Een vrouw dient zich (waar?) gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze (waar?) zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn.

51 Ik wil dat en panti topoo bij iedere samenkomst (NBV) op iedere plaats (NBG) op alle plaatsen (HSV) de mannen met geheven handen bidden, vol toewijding, zonder wrok of onenigheid (1 Tim.2:8).

52 En panti topoo Aan de gemeente van God in Korinte, geheiligd door Christus Jezus, aan hen die zijn geroepen om zijn heiligen te zijn, en aan allen die de naam van onze Heer Jezus Christus aanroepen, waar dan ook, bij hen en bij ons (1 Kor. 1:2);

53 En panti topoo God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met Christus, in zijn triomftocht meevoert en dat hij overal door ons de kennis over hem verspreidt als een aangename geur (2 Kor. 2:14)

54 En panti topoo Want het woord van de Heer heeft zich vanuit uw gemeente niet alleen in Macedonië en Achaje verspreid, uw geloof in God vindt ook weerklank buiten die gebieden. Wij hoeven daarover niets te vertellen (1 Tess. 1:8).

55 Het gaat in 1 Tim.2 niet over ambtelijk spreken in samenkomsten, maar over het gemeentelijke leven in de breedste zin

56 Hoofdstuk 2 8 Ik wil dat op iedere plaats de mannen met geheven handen bidden, vol toewijding, zonder wrok of onenigheid. 9 Ook wil ik dat de vrouwen zich waardig, sober en ingetogen kleden. 11 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; 12 ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn. Hoofdstuk 3 1 Het is een waar woord: als iemand opziener wil worden, is dat een eerzaam streven. 2 Een opziener moet onberispelijk zijn. Hij kan slechts 5 Als iemand geen leiding kan geven aan zijn huisgezin, hoe zou hij dan voor de gemeente van God

57 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over Andros (enkelvoud) mannen (NBV) andres de man (NBG + HSV) een man heeft; ze moet bescheiden zijn (1 Tim.2:12)

58 Lukas 2:36 Anna was hoogbejaard; vanaf haar huwbare leeftijd had ze zeven jaar met haar man geleefd, Lukas 16:18 Wie trouwt met een vrouw die door haar man is verstoten, pleegt overspel. Romeinen 7:2 Een getrouwde vrouw is door de wet gebonden aan haar man zolang hij leeft, Romeinen 7:3 Als ze zich zolang haar man in leven is met iemand anders inlaat, noemt men haar overspelig. 1 Corinthiërs 7:3 En een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. 1 Corinthiërs 7:10 Een vrouw mag niet scheiden van haar man 1 Corinthiërs 7:11 (is ze al gescheiden, dan moet ze dat blijven of zich met haar man verzoenen), 1 Corinthiërs 7:14 Want de ongelovige man behoort dankzij zijn vrouw God toe en de ongelovige vrouw dankzij haar man eveneens. 1 Corinthiërs 7:34 Maar een getrouwde vrouw draagt zorg voor aardse zaken en wil haar man behagen. Efeziërs 5:33 en dat een vrouw ontzag moet hebben voor haar man.

59 Het gaat in 1 Tim.2 over vrouwen die getrouwd zijn

60 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn. Gehoorzaam/ Bescheiden zijn onderwijzen

61 'bescheiden - hèsuchios 1 Timoteüs 2:2. Bid voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid.

62 Efeziërs 5:21 Aanvaard elkaars gezag uit eerbied voor Christus.

63 Het geven van onderwijs, zelfs ambtelijk onderwijs, is dus niet als zodanig 'onbescheiden' of' respectloos (en daarmee verboden).

64 Efeziërs 5:21-33: de mannen moeten zich richting hun vrouw met liefde en dus 'zonder wrok en onenigheid' opstellen en de vrouwen moeten met respect voor hun mannen zich opstellen, overal. Die houding moet ook zichtbaar worden als mannen en vrouwen elkaar aanspreken en Gods weg wijzen, zegt 1 Timoteüs 2. Bescheidenheid en dienstbaarheid hoort dan de toon te zetten: zowel bij de mannen (geen wrok of onenigheid, vers 8) als bij de vrouwen geen bazig leren).

65 Een vrouw dient zich gehoorzaam en bescheiden te laten onderwijzen; ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst en gezag over mannen heeft; ze moet bescheiden zijn. autoritair, betweterig, onbescheiden. 'de les lezen'

66 Conclusie Waar het Paulus in 1 Timoteüs 2 om gaat, is dus niet zozeer een algemene genderkwestie, maar de honorering van het huwelijk en de omgang als man en vrouw met elkaar. Een getrouwde vrouw moet zich niet opstellen los van en zelfs tegenover haar man. Ze mag zich niet superieur opstellen tegenover haar man: Zo doe je als vrouw niet. Dat doe je thuis niet, dat doe je ook in de samenkomsten of in de kerk niet. Dat doe je zelfs daarbuiten niet.

67 Conclusie Honoreer ook in de kerk (1 Tim. 3:15) het huwelijk. Doe in de kerk niet alsof je als man en vrouw je los van elkaar kunt opstellen en elkaar de les kunt lezen of kunt laten afgaan. Dat past niet. Ook buiten de samenkomsten niet. Het is raar wanneer de vrouw van een ambtsdrager zich zelfstandig tot de kerkenraad wendt. En op een gemeentevergadering treed je samen op en laat je zeker niet als man je vrouw de kastanjes uit het vuur halen.

68 2 1 Korintiërs 14:34-35 'Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen. Ze mogen niet spreken, maar moeten ondergeschikt blijven, zoals ook in de wet staat. Als ze iets willen leren, moeten ze het thuis aan hun man vragen, want het is een schande voor een vrouw als ze tijdens een samenkomst spreekt.'

69 algemeen Paulus schrijft in 1 Korintiërs 14 niet over het ambt of over de vraag wie daarin mag dienen, maar over het verloop van de erediensten (vs. 26) De apostel waakt over het ordelijk verloop daarvan (vs. 33,40) en geeft met het oog daarop instructies hoe moet worden omgegaan bij het spreken in talen (vs. 27v) het ontvangen van profetieën (vs ) en bij het beoordelen daarvan (vs. 34v).

70 Een vrouw maakt haar hoofd te schande wanneer ze met onbedekt hoofd bidt of profeteert, want ze is in dat geval precies hetzelfde als een kaalgeschoren vrouw (1 Kor.11:5).

71 Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn (1 Kor.14:26).

72 Zwijgen en niet spreken blokkeert niet dat een vrouw bidt, profeteert, onderwijst, uitlegt

73 Conclusie Wat de vrouwen hier door Paulus verboden wordt is een bepaalde, deelname aan het beoordelen van de profetieën in de samenkomsten. Als vrouwen vervolgens in de publieke bespreking van ontvangen profetieën hun man attaqueerden en lastige vragen stelden, vond Paulus dat volstrekt ongepast en niet stroken met de wet van het huwelijk. Je brengt je man toch niet publiek in het nauw? Als je vragen of kritiek hebt, doe je dat toch thuis?

74 Eindconclusie De zwijgteksten roepen op tot een houding die over de hele linie geldt, maar die op zich niet hoeft te betekenen dat de vrouw op geen enkele wijze zou-kunnen participeren in de ambten.

75 Vragen

76 Geloofsbelijdenis K geloof in God de Vader, die almachtig Hemel en aarde schiep; In Jezus Christus, Zoon uit God geboren, Die Hem tot aanzijn riep -

77 Geloofsbelijdenis Mijn Heer,die van de Heilge Geest ontvangen, Geboren uit een maagd, Geleden heeft ten tijde van Pilatus Onschuldig aangeklaagd.

78 Geloofsbelijdenis Gekruisigd en gestorven en begraven, Gedaald in helse dood, De derde dag verrezen, opgevaren, Zit Hij voortaan naast God -

79 Geloofsbelijdenis Vanwaar Hij op een dag terug zal komen Als rechter van t heelal En alle levenden en doden Een oordeel dragen zal.

80 Geloofsbelijdenis De Heilge Geest, Hij wordt door mij beleden. k geloof dat God ons geeft. Een kerk die heilig is en in de wereld Als zijn gemeenschap leeft. -

81 Geloofsbelijdenis k geloof dat God mijn zonden wil vergeven, Mijn lichaam eens bevrijdt Van dood en ondergang, en ik zal leven In alle eeuwigheid.

82 Gebed

83 Gezang 119 : 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts een vaste grond: 't is Christus die door lijden zijn volk aan Zich verbond. -

84 Gezang 119 : 1 en 2 Om haar als bruid te werven, kwam Hij ten hemel af. 't Was Hij die door zijn sterven aan haar het leven gaf.

85 Gezang 119 : 1 en 2 Uit ieder volk verkoren, toch in haar Heiland één, is zij door Hem herboren, blijft dit haar kracht alleen: -

86 Gezang 119 : 1 en 2 één Geest, één vast vertrouwen één doop, één heilge dis, één Heer, op wie te bouwen haar troost en rijkdom is.

87 Gebed

88 Zegen

89 Komende week zijn de volgende diensten: Vrijdag 19 april 2018 (Goede vrijdag) 19:30 uur ds Sieds de Jong (Heilig Avondmaal) Zondag 21 april 2019 (Pasen): 8:45 uur ds. Sieds de Jong 16:30 uur ds G.A Heek (Buitenpost) de Arke

90 Wij wensen u een fijne zondag en een gezegende week!

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en inleiding Geen vrouw in het oudstenambt Scheppingsorde (Gen.1-2) 1. de man is geschapen als hoofd van de vrouw, de vrouw is zijn helper.

Nadere informatie

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 136: 1, 2 Gebed Lezen Fillipenzen 1:1-11 Lied 95: 1, 2 Preek Gebed Gezang 164 Collecte Geloofsbelijdenis Melodie

Nadere informatie

het hoofd van een man, ja, van iedere man in Christus. Een macht op het hoofd We gaan lezen in 1 Korinthe 11:3 en verder:

het hoofd van een man, ja, van iedere man in Christus. Een macht op het hoofd We gaan lezen in 1 Korinthe 11:3 en verder: - 1 - Een macht op het hoofd We gaan lezen in 1 Korinthe 11:3 en verder: 3a Maar ik wil dat u weet, dat Christus het hoofd is van iedere man. Paulus, de door God aangestelde apostel der heidenen, begint

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Startzondag 2016: Werken met kringen In deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 2 : 43-47 Openbaring 3 : 13-22 Gezang 119 : 1,

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal Liturgie zondag 10-09-2017 09.30 uur ds J.J. Meijder viering Heilig Avondmaal Thema: gehecht aan de Heer Votum zingen: Gezang 168 (1 x allen, 2 x in 2 groepen) Vredegroet van God Zingen: Opwekking 797

Nadere informatie

1 Kor. 12:1 Broeders en zusters, over de gaven van de Geest wil ik u het volgende zeggen.

1 Kor. 12:1 Broeders en zusters, over de gaven van de Geest wil ik u het volgende zeggen. Hand. 2:38 (HSV) En Petrus zei tegen hen: Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden; en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen. 1 Kor.

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1 7 juni 17.00 uur G Zomer Amersfoort West en Oost Thema: Vrij- zijn o GK 171 Wees stil Stilte Votum Zegen Amen o Psalmen voor Nu 130 Gebed Bijbellezing: Genesis 1 : 26 2 : 3 o GK 174 Zo vriendelijk en veilig

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Sieds de Jong Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Zondag 1 (HC) Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag 1 (HC) Welkom en mededelingen, Inleiding leerdienst Gezang 167 Gezang 161 Lezen : Zondag

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp

12 november uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp 12 november 2017 17.00 uur PF de Boer orgel: Harry Kroeske / piano: Geert Burgler schriftlezing: Mijndert Blijdorp Votum en Vredegroet. GK gezang 171: 1 Wees stil voor het aangezicht van God Gebed. Bijbellezing:

Nadere informatie

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner?

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? 10 december 17.00 uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? Welkom Stil gebed Votum en groet Zingen: GK psalm 62.3,4 Wees stil,

Nadere informatie

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2

Lezen : Galaten 5 : Tekst : Galaten 5 : 16 en 18. Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm 113 : 1 en 2 NLB 310 Lied 95 : 1 Lied 95 : 2 en 3 Opwekking 687 Lied 481 : 1 en 2 Lezen : Galaten 5 : 13-26 Tekst : Galaten 5 : 16 en 18 Psalm

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. T. Groenveld

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. T. Groenveld Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. T. Groenveld Lezen : Psalm 19 Tekst : Psalm 19 : 14 Welkom en medelingen Psalm 8 : 1 en 3 Lied 21 : 1, 4 en 7 Gezang 79 : 1, 2 en 4 Gezang 165 Opwekking 687 Lezen

Nadere informatie

Lezen : Jesaja 58. Lied 718 : 1, 2, 3 en 4 (LvK) Opwekking 378 Psalm 146 : 1, 3, 4 en 5 (NPB) Geloofsbelijdenis Opwekking 670

Lezen : Jesaja 58. Lied 718 : 1, 2, 3 en 4 (LvK) Opwekking 378 Psalm 146 : 1, 3, 4 en 5 (NPB) Geloofsbelijdenis Opwekking 670 De kerk winterklaar De deur bij de achteruitgang niet meer op het haakje. De grote voordeuren zoveel mogelijk dicht houden. De deur linksvoor blijft dicht. Lezen : Jesaja 58 Lied 718 : 1, 2, 3 en 4 (LvK)

Nadere informatie

1 Kor. 12:1 Broeders en zusters, over de gaven van de Geest wil ik u het volgende zeggen.

1 Kor. 12:1 Broeders en zusters, over de gaven van de Geest wil ik u het volgende zeggen. Hand. 2:38 (HSV) En Petrus zei tegen hen: Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden; en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen. 1 Kor.

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24 9 oktober 17.00 P Poortinga orgel Jannes Munneke Votum en groet Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766 Lezen Efeze 4 : 1 24 GK psalm42: 1, 3 en 7 Heer, een hert in dorre streken Tekst Efeze 4:

Nadere informatie

28 januari `7.00 uur AA Kramer begeleiding: muziekgroep schriftlezing: Annemarie Kreling

28 januari `7.00 uur AA Kramer begeleiding: muziekgroep schriftlezing: Annemarie Kreling 28 januari 2018 1`7.00 uur AA Kramer begeleiding: muziekgroep schriftlezing: Annemarie Kreling Muziek: Opwekking 789 - Lopen op het water. Psalm project 67 Heer, zegen ons, wees ons genadig Welkom en inleiding

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. P. Groen

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. P. Groen Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. P. Groen Lezen : Exodus 33: 7-23 Johannes 15: 9-17 Tekst : Johannes 15: 12-15 Psalm 84 : 2 Gezang 243 Psalm 25 : 7 Uw opgang naar Jeruzalem NLB 939 LB 416 Paasstollenactie

Nadere informatie

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Votum en groet Zingen Hemelhoog 420 Heer, wijs mij uw weg Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt.

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en mededelingen Inleiding Leerdienst: Zijn eigendom Ik ben eigendom van Christus Ik ben eigendom van Christus Hoe deel ik daarin? Wat moet

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE.

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE. 1 Inleiding Als het erg druk wordt op straat, moet je het verkeer gaan regelen. In de jonge gemeente in de havenstad Korinte was het druk in de samenkomsten: er waren mensen die vol van de Geest allemaal

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal

15 januari uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal 15 januari - 17.00 uur B Luiten orgel: Harry Kroeske viering heilig avondmaal - zingen: Onze hulp - zegengroet met gezongen amen - zingen: ZG 213 Dit huis, een herberg onderweg - gebed bediening van het

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Onderwijs Heidelbergse Catechismus Leerdienst: Zijn eigendom Vraag 1: Wat is uw enige troost in leven en sterven? Antwoord: Dat

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Leerdienst: Door God serieus genomen. Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Leerdienst: Door God serieus genomen. Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Leerdienst: Door God serieus genomen Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Lezen : Hosea 11 Openbaringen 19:1-10 Zondag 4 Psalm 97 : 1, 2 en 5 Geloofsbelijdenis LvK 750 : 1, 2, 3,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

Liturgie voor 5 oktober 2014,

Liturgie voor 5 oktober 2014, Liturgie voor 5 oktober 2014, Israëlzondag Afscheidsdienst ds. G.J. Codée 1 2 Psalm 100: 1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht;

Nadere informatie

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst 14 april 2017 19:30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Opwekking 428 Votum / zegengroet Gezang 89 : 1 en 2 Gebed Schriftlezing Marcus 15 : 33 38 Hebreeën 10 : 19-25 Opwekking 706 Tekst:

Nadere informatie

Liturgie Ds K.C. Smouter Avondmaal

Liturgie Ds K.C. Smouter Avondmaal Liturgie 20-8-2017 Ds K.C. Smouter Avondmaal 1 Zingen Hemelhoog 622 Wie is God behalve onze Heer? En wie is een Rots behalve onze God? Een Schuilplaats en een Schild, een Burcht en een Bevrijder is Hij,

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Ds. M.B. Visser. in kerkgebouw Open Poort te Boskoop. op zondagmiddag 16 november 2014

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Ds. M.B. Visser. in kerkgebouw Open Poort te Boskoop. op zondagmiddag 16 november 2014 Liturgie voor de afscheidsdienst van Ds. M.B. Visser in kerkgebouw Open Poort te Boskoop op zondagmiddag 16 november 2014 Voorganger: ds. M.B. Visser Organist: Arjen de Pagter Naast de organist wordt voor

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam. Hartelijk welkom Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

14 juni uur LRJ Kramer

14 juni uur LRJ Kramer 14 juni 2015 10.30 uur LRJ Kramer Welkom en mededelingen Votum en zegen Zingen: GK psalm 127: 1 Wet Zingen: GK gezang 119: 1 en 2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 1:18-2:5 Zingen: GK psalm 146: 1-3 Tekst: 1

Nadere informatie

Hoofdbedekking nog nodig vandaag?

Hoofdbedekking nog nodig vandaag? Hoofdbedekking nog nodig vandaag? Het dragen van een hoofdbedekking kan een schande zijn, maar het dragen van een hoofdbedekking kan ook een eer zijn. Paulus wil ons allen aanmoedigen en niet afbreken

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. A. Krijgsheld Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. A. Krijgsheld Lezen : 1 Samuël 15: 17-23 Mattheüs 6: 5-15 Tekst : Prediker 4: 17-5: 6 Psalm 122 : 1 en 2 Psalm 50 : 6 en 7 Psalm 139 : 2 Psalm 19 : 5 en 6 Gezang

Nadere informatie

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5 Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Heeft u al zin in die overheerlijke oliebollen? Dit jaar bakken wij ze tbv Stichting Colours: geef

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Gerrit Boeve Lezen : Mattheus 28:16-20 Psalmen voor nu 84 Opwekking 277 Opwekking 276 Lied 281 : 1, 2, 3 en 4 Opwekking 687 Lied 473 : 1, 2, 3, 9 en 10 Presintaasje

Nadere informatie

Een korte terugblik (1 Kor 12)

Een korte terugblik (1 Kor 12) Een korte terugblik (1 Kor 12) De openbaringsgaven (wijsheid en kennis en onderscheid van geesten) De krachtgaven (geloof, wonderen en genezingen) De proclamatiegaven (profetie, tongentaal en vertolking

Nadere informatie

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Onderwerp LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven - HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van

Orde van dienst. voor de. Openbare geloofsbelijdenis. van Orde van dienst voor de Openbare geloofsbelijdenis van Colin Bakelaar Willem Breugem Ilona Kuijt Asaf Verstoep Marijke van Voorthuizen Wilma van Voorthuizen Gerrit Flier Priscilla Rozema zondag 6 april

Nadere informatie

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5

Lezen : Psalm 4. Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 GKv Drachten ZW & O Lezen : Psalm 4 Lied 457 : 1, 2, 3 en 4 Psalm 23 : 1, 2 en 3 Lied 293 : 1 en 4 Lied 473 : 1, 2, 4, 5 en 10 Lied 409 : 1, 2 en 5 Voor de kinderen: Op de gebedsmuur mag je een briefje

Nadere informatie

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Licht in het donker, leven na de dood Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Lezen : Genesis 1: 1-5 Johannes 11: 39-44 Handelingen 16: 11-15 Psalm 51 : 5 en 7 Psalm 104

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

LITURGIE. Bevestiging en intrede ds. Bert van de Bovekamp

LITURGIE. Bevestiging en intrede ds. Bert van de Bovekamp LITURGIE Bevestiging en intrede ds. Bert van de Bovekamp LITURGIE Bevestiging en intrede ds. Bert van de Bovekamp zondag 20 januari 2019, 9.30 uur CGK De Open Hof te Scherpenzeel Bevestiger ds. Leo Buijs,

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren

Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren Orde van dienst gez. Jeugddienst 1 juli in de Gereformeerde kerk te Lunteren Thema: Op adem komen M.m.v. band Message Voorganger: ds. Ria Scheltens-Ritzema - Voor de dienst zingt Message: Met open armen

Nadere informatie

22 OKTOBER uur J Hagg Orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Jaap Wolters. Themazondag Christen zijn op je werk

22 OKTOBER uur J Hagg Orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Jaap Wolters. Themazondag Christen zijn op je werk 22 OKTOBER 10.00 uur J Hagg Orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Jaap Wolters Themazondag Christen zijn op je werk 1. Welkom en afkondigingen (door ouderling) 2. Moment van stilte (staan) (Laten we gaan

Nadere informatie

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL Voorganger: Gerrit Boeve Welkom en mededelingen Zegengroet Gezang 107 : 1, 2, 3 en 4 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Handelingen 2, 42 Ochtenddienst H. Avondmaal Na votum en zegengroet zullen we voor de Here jubelen in ons lied door met elkaar van Psalm 81 de verzen 1 en 2 te zingen.

Nadere informatie

Hemelhoog 433 Opwekking 717

Hemelhoog 433 Opwekking 717 Liederen voor zondag 4 januari 08 GEZANG 4 'k Heb al wat mij lust; Hij zal mij geleiden naar grazige weiden. Hij voert mij al zachtkens aan waat'ren der rust. Hij waakt voor mijn ziel, Hij brengt mij op

Nadere informatie

6 mei uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello

6 mei uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello 6 mei 2018 10.00 uur SM Alserda orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jennifer Bello Votum & Zegengroet Zingen: GK 75:1,6 Gebed Wet Zingen: Opw 755 Bewerk ons hart Schriftlezing: Matteüs 17:14-23

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen als intochtslied: Lied 118: 1 Stil gebed, Votum & Groet Wij zingen: Klein Gloria Klein Gloria Wij zingen: Gezang 463: 1, 2 en 4 Gezang 463 Gezang

Nadere informatie

11 maart uur J v Benthem orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jennifer Bello

11 maart uur J v Benthem orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jennifer Bello 11 maart 2018 10.00 uur J v Benthem orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jennifer Bello Verwachting en groet LB 283:1, 2, 3, 4, 5 (In de veelheid van geluiden) Gods wil (samenvatting van de wet + Mat.5:33-48)

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Als kerkenraad hebben we u tweemaal de naam bekendgemaakt van de predikant die we beroepen hebben, broeder

Nadere informatie

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer.

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer. 1 Teksten Palmzondag (Deze teksten zijn in stroken geknipt en worden op de desbetreffende tafels gelegd.) GvL 525 (t. H.Beex/m. Fl.van der Putt) Toen Jezus naar zijn stede ging Toen Jezus naar zijn stede

Nadere informatie