HAAL MEER UIT UW AIRCO.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HAAL MEER UIT UW AIRCO."

Transcriptie

1 HAAL MEER UIT UW AIRCO.

2

3 Een goed airco-onderhoud, comfort het hele jaar door. U VERWACHT VAN UW VOLVO COMFORT EN VEILIGHEID, HET HELE JAAR DOOR. MAAR WIST U DAT OOK UW AIRCO DAAR EEN BELANGRIJKE ROL IN SPEELT? Tijdens de zomermaanden geniet u steevast van aangename temperaturen, en in de winter zorgt uw airco dan weer voor een snelle ontdooiing van uw ruiten en een optimale zichtbaarheid. Een goed onderhouden airco vermindert de kans op verrassingen zoals een verminderde werking, onaangename geurtjes, bacteriën en zelfs gezondheidsproblemen (keelpijn, irritaties, allergieën ). Op de volgende pagina s komt u alles te weten over wat uw Volvo verdeler voor uw airco kan doen: de Volvo Airco Check de Volvo Airco Bijvulling de Volvo Airco Fresh Treatment. Verder geven we u graag een reeks handige tips voor een maximaal comfort.

4 Volvo aircodiensten à la carte. Met de aircodiensten van Volvo bent u zeker dat u het hele jaar door kunt genieten van het comfort van uw airco. Wilt u een objectieve diagnose over de werking ervan? de recyclage van het koelmiddel en het opnieuw vullen met de juiste hoeveelheid voor een optimale werking? of een reiniging via een ultrasone verneveling die de ongezonde stoffen verwijdert? Bij uw Volvo verdeler kan het allemaal.

5 1 Volvo Airco Check Met een speciaal ontworpen toestel stelt uw Volvo verdeler een objectieve diagnose van uw aircosysteem. Zo worden de verschillende drukniveaus en de temperaturen binnen het circuit grondig gemeten én gecontroleerd. Ook de temperatuur van de binnenkomende interieurlucht, de werking van de airco-elementen en het koelmiddelniveau worden onder de loep genomen. Laat de airco van uw Volvo dus één keer per jaar nakijken en u bent zeker van een optimale werking.

6 2 Volvo Airco Bijvulling Het aircosysteem van uw Volvo bevat een koelmiddel waarvan jaarlijks een bepaalde hoeveelheid verdampt. Na 2 jaar is het verlies zo groot dat de compressor grotere inspanningen moet leveren om de geblazen lucht even koel te houden. Het gevolg is een hoger brandstofverbruik en een snellere slijtage van de compressor, met een dure vervanging van deze laatste als resultaat. Laat daarom elke twee jaar uw airco bijvullen. Zo bent u zeker dat u uw airco ten volle kunt benutten. Tijdens dit proces worden de leidingen in het aircosysteem vacuüm getrokken om het aanwezige koelmiddel te recupereren. Vervolgens wordt het koelmiddel gereinigd en ontvochtigd en de vereiste hoeveelheid extra koelmiddel wordt opnieuw in het systeem geïnjecteerd.

7 3 Volvo Airco Fresh Treatment Industriële luchtvervuiling, uitlaatgassen, nicotine, pollen ook uw Volvo heeft er last van. Telkens u uw wagen start, worden deze ongezonde stoffen door het aircosysteem in het interieur van uw Volvo geblazen. De Volvo Airco Fresh Treatment is een reiniging van uw airco op basis van een ultrasone verneveling, en verwijdert nicotine, pollen, bacteriën en andere verontreinigingen die zich na verloop van tijd in het aircosysteem nestelen. Het resultaat: een snelle en doeltreffende reiniging van het aircosysteem die u gedurende minstens 1 jaar verlost van onaangename geurtjes en allergische reacties.

8 TiPS om alles uit uw airco te halen. Benut uw airco ten volle dankzij de reeks handige tips op de volgende pagina s. Lees meer over het lucht-recyclagesysteem, de airco tijdens de zomermaanden en het gebruik en onderhoud van de airco.

9 1 Het Volvo lucht-recyclagesysteem Het aircosysteem blaast gekoelde en gedroogde lucht in de wagen. Deze lucht is afkomstig hetzij van buitenaf, hetzij van binnen in uw Volvo. Het lucht-recyclagesysteem, dat standaard opgenomen is in de meeste Volvo modellen, wordt automatisch ingeschakeld als de kwaliteit van de buitenlucht onder een bepaald niveau zakt. Op die manier kan de vervuilde buitenlucht niet meer in de wagen dringen. Indien uw wagen is uitgerust met een actieve multifilter, wordt eventuele verontreiniging geneutraliseerd door middel van actieve koolstof. Een langdurig gebruik van de recyclagefunctie kan echter damp en onaangename geurtjes veroorzaken. Gebruik deze functie dan ook niet langer dan noodzakelijk. Wanneer kunt u de lucht-recyclagefunctie best gebruiken? De lucht-recyclagefunctie wordt het best gebruikt in files, tunnels en bij stadsverkeer om te voorkomen dat vervuilde lucht wordt ingeademd.

10 2 Uw airco tijdens de zomermaanden: vermijd een thermische schok. De temperatuur in een auto die twee uur lang in de zon geparkeerd staat kan oplopen tot wel 70 C. Dit betekent dat u bij het instappen een warmteschok kunt krijgen die kan leiden tot hoofd- en keelpijn. De oplossing? 1 Rij vooraleer u de airco inschakelt een paar minuten met de ramen open, zodat zoveel mogelijk frissere buitenlucht wordt binnengelaten. 2 Om de temperatuur in de wagen sneller te laten dalen, schakelt u de airco in en activeert u de lucht-recyclagefunctie. De lucht in de wagen zal zo sneller afkoelen. Vergeet niet om de lucht-recyclagefunctie weer uit te schakelen zodra de ideale temperatuur bereikt is.

11 3 Bij het inschakelen van de airco stemt u de binnentemperatuur het best af op de buitentemperatuur om grote temperatuurverschillen te vermijden. Temperatuurverschillen groter dan 7 C kunnen immers leiden tot hoofd- en keelpijn en/of verkoudheden. Vervolgens kunt u de airco bijstellen met kleine temperatuursintervallen van 1 tot 2 C om de gewenste temperatuur te bereiken. 4 Schakel de airco uit enkele minuten voor u op uw bestemming bent, om het temperatuursverschil gedeeltelijk te verminderen. Dit voorkomt een warmteschok wanneer u uitstapt. 5 Een automatische airco garandeert u op elk moment de gewenste temperatuur. De temperatuur wordt permanent gecontroleerd door een meetsysteem dat rekening houdt met zowel interne als externe factoren (temperatuur en lichtinval).

12 3 Gebruik en onderhoud van de airco. Gebruik uw airco het hele jaar door. Een regelmatig gebruik van uw airco verlengt de levensduur van het systeem en zorgt voor een optimaal comfort het hele jaar door. 1 Het aircosysteem van uw Volvo koelt niet enkel de lucht maar droogt die bovendien voor een extra snelle ontwaseming, ook in de winter. Uw aircosysteem kan de autoramen in minder dan een minuut ontwasemen. 2 Regelmatig uw airco gebruiken (i.e. minstens elke twee weken) smeert de componenten en dichtingen van het systeem en houdt het op die manier hermetisch afgesloten. Dit helpt lekken te voorkomen waardoor u dure herstellingen vermijdt.

13 Het onderhoud van uw airco: een kleine moeite voor een maximaal comfort. Om uw aircosysteem in topconditie te houden en winter én zomer zeker te zijn van een optimale werking, is een correct onderhoud essentieel. 1 De interieurfilter (pollen- of multifilter) verwijdert schadelijke deeltjes (vuil, stof, pollen ) uit de lucht die de wagen binnenkomt. Aangezien deze filter geleidelijk aan verzadigd raakt, dient hij jaarlijks of om de km vervangen te worden. We raden u aan de interieurfilter te vervangen bij het onderhoud van uw Volvo. Rijdt u vooral in de stad? Dan is het aangeraden de filter regelmatiger te vervangen.

14 2 Het koelmiddel in het aircosysteem verzadigt zich met vocht, wat ongewenst is voor een goede werking van het systeem. Om het systeem vochtvrij te houden, is een droger gemonteerd. Deze droger absorbeert het vocht en filtert het koelmiddel. De droger raakt na verloop van tijd verzadigd. Daarom is het aan te raden hem om de 2 jaar te vervangen. 3 Voorkom geurtjes. Onaangename geurtjes veroorzaakt door vocht en schimmel komen voort van het vocht op de verdamper en in het luchtcircuit. Ze kunnen verwijderd worden door het luchtcircuit van uw Volvo jaarlijks te behandelen met een anti-bacterieel en anti-geurproduct. Ga daarom langs bij uw Volvo verdeler voor een Airco Fresh Treatment. Door deze onderhoudstips te respecteren, haalt u het maximum uit uw airco, beschermt u uw gezondheid én verkleint u het risico op dure herstellingen.

15 Nog vragen? Hebt u nog vragen over de werking, het gebruik of het onderhoud van uw airco? Uw Volvo verdeler kan u beslist het gepaste antwoord geven, en helpt u uw aircosysteem in topvorm te houden. Dag in dag uit, jaar na jaar.

16 Geef voorrang aan veiligheid.

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE AIRCONDITIONING EN INTERIEURFILTER

HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE AIRCONDITIONING EN INTERIEURFILTER HOU DE EMOTIE IN TOPVORM ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE AIRCONDITIONING EN INTERIEURFILTER DE AIRCONDITIONING: COMFORT TEN DIENSTE VAN DE SERENITEIT Uw airconditioning werkt in twee richtingen: verwarmen

Nadere informatie

MITSUBISHI AIRCO SERVICE

MITSUBISHI AIRCO SERVICE MITSUBISHI AIRCO SERVICE DE VOORDELEN VAN MITSUBISHI AIRCOSERVICE Altijd frisse lucht en een optimaal interieurklimaat. Reiniging van ventilatiekanalen en filters. Altijd een optimale werking van uw airco.

Nadere informatie

Airco PDF AIRCO PDF. AutobedrijfLeoHoeben. AutobedrijfLeohoeben

Airco PDF AIRCO PDF. AutobedrijfLeoHoeben. AutobedrijfLeohoeben Airco PDF AIRCO PDF AutobedrijfLeoHoeben AutobedrijfLeohoeben Hoe werkt het airco systeem in uw voertuig. Het airco systeem voor auto s bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel

Nadere informatie

EEN ZOMERTIJD MET HEEL WAT VOORDELEN EN GOEDE IDEEEN!

EEN ZOMERTIJD MET HEEL WAT VOORDELEN EN GOEDE IDEEEN! ONZE GEDREVENHEID, UW TEVREDENHEID NISSAN BELUX, Bist 12, 2630 Aartselaar, vestiging in België van NISSAN WEST EUROPE SAS, vereenvoudigde Vennootschap op aandelen naar Frans recht, met maatschappelijk

Nadere informatie

Beste klant, D&C cars dankt u voor uw vertrouwen en wenst u een reis zonder zorgen toe. D&C cars

Beste klant, D&C cars dankt u voor uw vertrouwen en wenst u een reis zonder zorgen toe. D&C cars Beste klant, De aankoop van een wagen is waarschijnlijk één van de grotere investeringen die u heeft gedaan. Daarom is het regelmatig onderhoud van uw wagen het beste middel om zijn waarde te behouden

Nadere informatie

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee > www.vrom.nl Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee 02 Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een autoairco is comfortabel. In de zomer houdt de airco uw auto lekker koel. En in de winter

Nadere informatie

Klimaatbeheersing (1)

Klimaatbeheersing (1) Klimaatbeheersing (1) E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-6-3) Uitgave 2016 1 Introductie klimaatbeheersing Verwarming en koeling als klimaatbeheersing zijn zaken die te maken hebben met het behaaglijkeidsgevoel

Nadere informatie

Bron van zuivere lucht...

Bron van zuivere lucht... Bron van zuivere lucht... Brainy, Bron van zuivere lucht Prestaties van leerlingen en docenten hangen direct samen met een gezonde luchtkwaliteit in de klaslokalen. Uit onderzoek is echter gebleken dat

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen

10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen 10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen Tip 1. Koop een airco die niet plug & play is. Er zijn verschillende airco systemen op de markt die plug & play zijn. Dit houdt in dat u zelf de airco op

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Renault SERVICE Summer specials OP NAAR EEN ZOMER ZONDER ZORGEN

Renault SERVICE Summer specials OP NAAR EEN ZOMER ZONDER ZORGEN Renault SERVICE Summer specials OP NAAR EEN ZOMER ZONDER ZORGEN LEKKER FRIS AAN BOORD. MMM, DE ZOMER. Het seizoen voor uitstapjes bij uitstek. Onder een zonnetje dat het koetswerk doet fonkelen naar zee,

Nadere informatie

voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel

voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel ventileren goede ventilatie... voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel is beter voor uw gezondheid bespaart energie Ventilatie is: gebruikte lucht eruit en frisse lucht erin. Goed ventileren

Nadere informatie

REINIGING VAN DE AIRCO INSTALLATIE MET TUNAP EFFICIËNT OPGELOST

REINIGING VAN DE AIRCO INSTALLATIE MET TUNAP EFFICIËNT OPGELOST Innovatie Hygiëne - Technologie REINIGING VAN DE AIRCO INSTALLATIE MET TUNAP EFFICIËNT OPGELOST GEZONDHEIDSNEUTRAAL INTERIEURKLIMAAT MET Contra Sept TUNAP Chemie die beweegt. TUNAP.COM REINIGING & SPOELING

Nadere informatie

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Hethele jaar een behaaglijk woonklimaat We zijn er helemaal aan gewend om in de winter ons huis te verwarmen. Maar is het eigenlijk niet net zo vanzelfsprekend

Nadere informatie

Het A/C Systeem spoelen en reinigen

Het A/C Systeem spoelen en reinigen Het A/C Systeem spoelen en reinigen Als het AC systeem verontreinigd of defect is, is het belangrijk om te spoelen en te reinigen alvorens nieuwe componenten te installeren. ZONDER spoelen is de kans reëel

Nadere informatie

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit

Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Ventileren voor een optimale luchtkwaliteit Maandag 4 september 2017 Panoramazaal 1. Algemeen... 2 Waarom ventileren?... 2 2. Twee opties: Individueel of collectief... 2 3. Relevante info voor collectieve

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

ventileren wonen met karakter

ventileren wonen met karakter ventileren wonen met karakter goede ventilatie... voorkomt schade aan uw woning door vocht en schimmel is beter voor uw gezondheid bespaart energie Ventilatie is: gebruikte lucht eruit en frisse lucht

Nadere informatie

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ

BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ BINNEN ROKEN IS NOOIT OKÉ De rook van sigaretten verspreidt zich in je huis en auto. En plakt daar aan alles: kleding, zetels, vloer, speelgoed, Dat is niet goed voor jouw gezondheid én die van je kinderen.

Nadere informatie

UrbanSofa Outdoor. Handleiding

UrbanSofa Outdoor. Handleiding UrbanSofa Outdoor Handleiding De UrbanSofa Outdoor Collectie is waterbestendig en waterafstotend. Hij is echter niet waterdicht. Dit heeft als voordeel dat het comfort enorm wordt verhoogd door de ademende

Nadere informatie

GEEF LUCHT AAN JE HUIS!

GEEF LUCHT AAN JE HUIS! GEEF LUCHT AAN JE HUIS! Zorg voor een gezonde woning: geef vocht en schadelijke stoffen geen kans! Laat voortdurend frisse lucht binnen via een ventilatiesysteem, ventilatierooster of door een raam op

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY Das Original FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren en elektrostatische

Nadere informatie

Artic Handleiding voor de gebruiker. Koeling Ventilatie Filtering

Artic Handleiding voor de gebruiker. Koeling Ventilatie Filtering Artic Handleiding voor de gebruiker Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Alle rechten voorbehouden. Bij de samenstelling van deze handleiding is uiterste zorg betracht, de uitgever kan echter niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Algemene hygiëne in de refter

Algemene hygiëne in de refter Algemene hygiëne in de refter hygiëne in de refters..docx: Versie: 01/09/2011 Pagina 1 van 6 REFTER: ALGEMENE MAATREGELEN Inleiding : De algemene regelgeving betreffende de hygiëne in een refter kan teruggevonden

Nadere informatie

Deluxe wandunit MSZ-FH. Kent en herkent u. Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit

Deluxe wandunit MSZ-FH. Kent en herkent u. Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit Deluxe wandunit MSZ-FH Kent en herkent u Klimatisering op maat met de Deluxe wandunit NIEUWE WANDUNIT MSZ-FH 09/2012 MSZ-FH25VE / MUZ-FH25VE Nieuwe Deluxe wandunit met 3D I-see Sensor Het doel voor ogen.

Nadere informatie

Binnenluchtkwaliteit. Infoavond 18 november 2010 - Mortsel

Binnenluchtkwaliteit. Infoavond 18 november 2010 - Mortsel Binnenluchtkwaliteit Infoavond 18 november 2010 - Mortsel Logo Antwerpen vzw Borstkanker Roken Vaccinaties Ongevallen Geestelijke gezondheid Voeding & beweging Milieu & Gezondheid Goed of fout? Binnen

Nadere informatie

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed voor de energierekening en het comfort in huis en op kantoor,

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

DW-CLEANING TURNHOUT

DW-CLEANING TURNHOUT SPECIALIST IN REINIGEN VAN: - ZONNEPANELEN, - DAKEN, - DAKGOTEN, - OPRITTEN, - PANELEN, - DAKGOTEN - GEVELS - SCHOORSTENEN COATING VAN DAKEN,.. DW-CLEANING TURNHOUT VOOR VRIJBLIJVENDE OFFERTE TEL: 0497/O7.65.02

Nadere informatie

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set)

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) 1.0 Voorwoord 1) Deze handleiding richt zich tot de airco monteur, die door opleiding, of door speciale training,

Nadere informatie

Aandachtspunten voor en na de meting

Aandachtspunten voor en na de meting Tips & Tricks Aandachtspunten voor en na de meting 1. Bewaar het toestel onder normale temperaturen De rookgasanalyser is temperatuurgevoelig. Laat het toestel dus niet in uw wagen liggen bij vriestemperaturen

Nadere informatie

Minirol Screen EN 13659:2004

Minirol Screen EN 13659:2004 Minirol Screen EN 13659:2004 MINIROL SCREENS bieden U de meest elegante en moderne oplossing voor het filteren van licht. Ze verhogen uw wooncomfort en helpen tegelijkertijd uw energiefactuur te beperken.

Nadere informatie

Verwarmen, Koelen, Ventileren

Verwarmen, Koelen, Ventileren Gebruikershandleiding d.d. 1 mei 2015 Verwarmen, Koelen, Ventileren Appartementen dr. Struyckenplein, Rijpstraat en Jan Ligthartstraat Heeft u een storing aan de verwarming, de koeling of de ventilatie?

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S R 275 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

Werkwijze AUTOMOTIVE PERSONENAUTO. Via filteropening. Airco Clean Control Art. nr

Werkwijze AUTOMOTIVE PERSONENAUTO. Via filteropening. Airco Clean Control Art. nr type: PERSONENAUTO Via filteropening product: Airco Clean Control Art. nr 04.0159 Werkwijze Degene die de behandeling gaat uitvoeren dient voldoende kennis te bezitten over de opbouw van het te reinigen

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 18K en 24K (, 0.5s No. 1 2 3 4 5 6 7 8 Hoge druk Invries Hoge persgas Overstroom Communicatie Hoge weerstand Interne ventilator motor

Nadere informatie

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur

ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur ComfoFan S 425 Handleiding voor de gebruiker Manuel de l utilisateur Handleiding voor de installateur z.o.z. Manuel de l installateur t.s.v.p. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...1

Nadere informatie

SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE SECURITY CHECK-UP. en dit allemaal voor amper

SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE SECURITY CHECK-UP. en dit allemaal voor amper SECURITY CHECK-UP VERTREK MET EEN VEILIG GEVOEL OP VAKANTIE De zomerse dagen zijn in aantocht en deze gaan dikwijls gepaard met uitstappen, kleine of grote reizen met de wagen. Om met een gerust gemoed

Nadere informatie

Klimaatbeheersing (4) Vragen zie boek

Klimaatbeheersing (4) Vragen zie boek Klimaatbeheersing (4) Vragen zie boek E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-6-3) Uitgave 2016 1 De mobiele R134a airconditioning 1.1 Werking en indeling Een airconditioning is samengesteld uit een groep componenten

Nadere informatie

ASSORTIMENT MOBIELE AIRCO 2012 Voor elke ruimte een geschikte airconditioner

ASSORTIMENT MOBIELE AIRCO 2012 Voor elke ruimte een geschikte airconditioner ASSORTIMENT MOBIELE AIRCO 2012 Voor elke ruimte een geschikte airconditioner LUCHT/LUCHT GEKOELDE AIRCONDITIONER PAC N80.1 De Pinguino PAC N80 heeft een energieklasse A in koeling. UITERST EFFICIENT Nieuw

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over airconditioning

Alles wat u wilt weten over airconditioning seizoen Alles wat u wilt weten over airconditioning Overzicht assortiment Voorwaarden montage De betaalbare luxe van airconditioning Een airconditioning is niet meer weg te denken uit ons vaak vochtige

Nadere informatie

Verzeker jezelf van een goede oplevering.

Verzeker jezelf van een goede oplevering. Verzeker jezelf van een goede oplevering. Bestel de juiste luchtgroep en de inregeling van de volledige installatie bij AirX. AirX regelt volledige ventilatie installaties in, om ervoor te zorgen dat er

Nadere informatie

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan?

Vocht en schimmel in uw woning. Hoe pakt u dit aan? Tips om vocht en schimmel te vermijden Zet de ramen van een kamer een beetje open als er veel mensen in de kamer zijn. Doe de deur van de keuken dicht als u kookt. Zet altijd de dampkap aan als u kookt.

Nadere informatie

OPLOSSINGEN OP ZONNE-ENERGIE. www.irfts.com

OPLOSSINGEN OP ZONNE-ENERGIE. www.irfts.com OPLOSSINGEN OP ZONNE-ENERGIE V O O R D E W O N I N G www.irfts.com EASY ROOF EVOLUTION Systeem voor integratie in het woongebouw EASY ROOF-OPLOSSING VOOR VELUX Integratie van een dakvenster in uw energie-installatie

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie Ventileren in huis Handleiding warmte-terug-win-installatie Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Informatie... 3 2. Eigenschappen... 3 3. Gebruik... 3 4. Toepassingen... 4 5. Duurzaamheid... 4 6.Onderhoud... 4 7.Garantie... 5 8. Waarschuwing... 5 www.contimac.be 2 Actieve lasfilters De actieve

Nadere informatie

Praktijk Vragen over auto

Praktijk Vragen over auto Praktijk Vragen over auto BANDEN: Wat moet je controleren op Auto banden 1- spannig: Meters/Lampjes Juiste banden spanning hangt af: Auto (merk, Type, gewicht) maat Gewicht lading (of aantal personen).

Nadere informatie

Eigenschappen. Afstandsbediening en buitenunit. Auto Change over. Micro Plasma Ion. Stiller dan in een leeszaal

Eigenschappen. Afstandsbediening en buitenunit.  Auto Change over. Micro Plasma Ion. Stiller dan in een leeszaal Eigenschappen Micro Plasma Ion Auto Change over De Micro Plasma Ionen technologie beschermt u tegen onder meer het corona en influenza virus. In de MPI generator worden onschadelijke positief geladen waterstof

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT BEVOCHTIGING SUPERMARKTEN TOEPASSINGEN INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT 14-04-2011 versie 1.2 Introductie In de winter als de kachel brandt en in de zomer als

Nadere informatie

Werking: Door een. combinatie. filter. men; carbon filter; Het verrijken. negatieve ionen. stoffen; voorkomen; Voordat u de. Tijdens het verplaatsen

Werking: Door een. combinatie. filter. men; carbon filter; Het verrijken. negatieve ionen. stoffen; voorkomen; Voordat u de. Tijdens het verplaatsen Beschrijving Neotec XJ3100 luchtreiniger met ionisator Werking: Door een combinatie van diversee reinigingstechnieken zorgt de Neotec XJ3100 voor een perfecte luchtkwaliteit. Dit wordt bereikt door een

Nadere informatie

Geeft na behandeling een frisse geur. Eenvoudige en complete toepassing.

Geeft na behandeling een frisse geur. Eenvoudige en complete toepassing. Airco Fresh Reinigt R i i de d air i conditioning. di i i Geeft na behandeling een frisse geur. Eenvoudige en complete toepassing. Petrol Treatment t Benzine +Plus+ Verhindert de vorming van afzettingen

Nadere informatie

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t

A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t A l d e c h a r m e v a n d o o r d a c h t w o o n c o m f o r t LUCHTVERWARMING zalig, zuiver wonen Echt comfortabel wonen realiseert u perfect met luchtverwarming: ze is de ideale combinatie van doordacht

Nadere informatie

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4.

Nadere informatie

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A.

JORIS VAN DYCK JORIS VAN DYCK WARMTEPOMPTECHNIEKEN JVD WARMTEPOMPTECHNIEKEN B.V.B.A. WARMTEPOMPTECHNIEKEN Verwarmen met een warmtepomp de energie van natuurelementen JVD warmtepomptechnieken bvba Oostmalsebaan 5 B-2960 Brecht Tel.: +32 (0) 3 313 85 39 info@warmtepomptechnieken.be www.warmtepomptechnieken.be

Nadere informatie

Zorgeloos Rijden 3 APK 4 Aircoreiniging 4 Onderhoudsintervallen per model 5

Zorgeloos Rijden 3 APK 4 Aircoreiniging 4 Onderhoudsintervallen per model 5 Kia - en sprijzen Per februari 202 Inhoudsopgave Zorgeloos Rijden 3 APK 4 Aircoreiniging 4 sintervallen per model 5 & starieven Kia Carens 6-7 Kia Carnival 7-8 Kia cee d 8-9 Kia Cerato 9-0 Kia Clarus 0

Nadere informatie

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging

Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Gevaar Mechanische gevaren Los slaan warmtewiel, uit de haak slaan. Door bijvoorbeeld: schade roulementen, trillingen, afbreken bevestiging Mogelijkheid & gevolg Kan omliggende componenten beschadigen,

Nadere informatie

Opgelucht ademhalen, ook in huis.

Opgelucht ademhalen, ook in huis. Opgelucht ademhalen, ook in huis. UNIEK BREEKT SCHADElIJKE SToffEN AF Minder last van astma, hooikoorts en stofallergie met Sharp Plasmacluster luchtreinigers en lucht bevochtigers. Sharp Plasmacluster

Nadere informatie

09/2010. Mod: TAV-B2/D. Production code: CBC210

09/2010. Mod: TAV-B2/D. Production code: CBC210 09/2010 Mod: TAV-B2/D Production code: CBC210 NL Belangrijke veiligheidsinstructies 1. Voor u deze flessenkoeler in gebruik neemt raden wij u aan deze handleiding door te nemen. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren DPX afzuigsystemen Schone lucht om optimaal te presteren Neemt gassen en stofdeeltjes die vrijkomen op bij lasercodeersystemen vangt mogelijk schadelijke dampen op bij de bron Voor al uw specifieke wensen

Nadere informatie

L uxaflex. Duette. & Plissé Shades. Een sieraad voor het raam WINDOW FASHIONS

L uxaflex. Duette. & Plissé Shades. Een sieraad voor het raam WINDOW FASHIONS Een sieraad voor het raam L uxaflex WINDOW FASHIONS Duette & Plissé Shades L ONDON PARIS BRUSSELS AMSTERDAM BERLIN MADRID OSLO STOCKHOLM MILAN VIENNA ISTANBUL COPENHAGEN ZURICH LISBON DUBLIN 4330/6929

Nadere informatie

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen.

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Kleine onderhoudsbeurt: Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is van groot belang. Hiermee worden onaangename en dure verrassingen op het verkeerde moment voorkomen. Bij een kleine beurt worden alle

Nadere informatie

TECNOLUX DF-200A. Gebruiksaanwijzing

TECNOLUX DF-200A. Gebruiksaanwijzing TECNOLUX DF-200A Gebruiksaanwijzing DIEPVRIESKOFFER Model Number : DF-200A+ KOFFERDIEPVRIEZER Deze handleiding goed doornemen en bewaren alvorens toestel in gebruik te nemen. AANBEVELINGEN Indien deze

Nadere informatie

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning

VOCHT EN VENTILATIE. Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VOCHT EN VENTILATIE Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning VENTILEREN GEZOND LUCHT OPEN BUITENLUCHT VOCHT RAMEN WONING Goede ventilatie voorkomt vocht in uw woning Het voorkomen van vocht in uw woning

Nadere informatie

filter&co onderhoud & advies ventilatiesystemen

filter&co onderhoud & advies ventilatiesystemen filter&co onderhoud & advies ventilatiesystemen ONDERHOUDSCONTRACT PREVENTIEF EN CURATIEF ONDERHOUD WONING VENTILATIESYSTEEM D. Waarom zou u onderhoud inplannen? Binnen luchtkwaliteit is sterk afhankelijk

Nadere informatie

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

Waterfontein. Gebruikshandleiding Model : X-16LG-X-51A. Gebruik : Druk op de warm water/ koud water knop om uw kopje te vullen.

Waterfontein. Gebruikshandleiding Model : X-16LG-X-51A. Gebruik : Druk op de warm water/ koud water knop om uw kopje te vullen. Waterfontein Gebruikshandleiding Model : X-16LG-X-51A Waterfontein warm en koud water. Compressor met koeling. We danken u voor de aankoop van deze waterfontein. Gelieve deze handleiding goed te lezen.

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

Lotus Fresh voor kristal helder water in whirlpools en zwemspa s.

Lotus Fresh voor kristal helder water in whirlpools en zwemspa s. 1. Lotus Fresh voor kristal helder water in whirlpools en zwemspa s. Met de waterbehandeling van Lotus Fresh heb je géén enkel ander product nodig voor zuiver water. 2. Waarom Lotus Fresh gebruiken in

Nadere informatie

Verzeker jezelf van een goede oplevering.

Verzeker jezelf van een goede oplevering. Verzeker jezelf van een goede oplevering. Bestel de juiste luchtgroep en de inregeling van de volledige installatie bij AirX. AirX regelt volledige ventilatie installaties in, om ervoor te zorgen dat er

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk

Huurdersinformatie. Goed ventileren, erg belangrijk 1 Huurdersinformatie Goed ventileren, erg belangrijk Goed ventileren zorgt voor gezonde en droge lucht in uw woning. In deze brochure tips om te ventileren en om vocht te voorkomen. Inhoud Ventileren:

Nadere informatie

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Energie wordt jaar na jaar schaarser en duurder. Maar energie (in de vorm van elektriciteit, warm water, ) is nu eenmaal onmisbaar.

Nadere informatie

Wandmodel Airconditioner

Wandmodel Airconditioner Creators of air Wandmodel Airconditioner Japanse topkwaliteit airconditioners Originele Fuji Electric plasma luchtreiniger Plasma luchtreiniger Het plasma luchtreinigings mechananisme reinigt de lucht

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY INDOOR AIR EXPERTS SINCE 1981 FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren

Nadere informatie

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen. Tel. 050/32.33.40 - Fax. 050/32.33.27 - E-mail info@airflux.be - www.airflux.

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen. Tel. 050/32.33.40 - Fax. 050/32.33.27 - E-mail info@airflux.be - www.airflux. Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen 1. Waarom deze brochure? Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond

Nadere informatie

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8230 HP8232 HP8233 NL Gebruiksaanwijzing HP8230 H a (14mm) (11mm) g f e d c b ( g ) HP8230 ( f ) HP8232 HP8233 a (14mm) ( c ) (11mm) b

Nadere informatie

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be Wijnkoeling www.fujitsu-heatpumps.be Wandmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 10 en 30 m² Wijnkoeling pagina 3 Plafondmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 20 en

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Klimaatbeheersing (4)

Klimaatbeheersing (4) Klimaatbeheersing (4) E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-6-3) 1 De mobiele R134a airconditioning 1.1 Werking en indeling Een airconditioning is samengesteld uit een groep componenten welke een gesloten circuit

Nadere informatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Een comfortabele leefomgeving is uw goed recht. Door de opwarming van de aarde is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Om u toch

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Een prettig klimaat in uw winkel of restaurant: dat is wat uw klanten en medewerkers willen! Uw personeel werkt met meer

Nadere informatie

MES - Drukdauwpunt. Voorblad. 1 Algemeen. 2 Absolute en Relatieve vochtigheid

MES - Drukdauwpunt. Voorblad. 1 Algemeen. 2 Absolute en Relatieve vochtigheid Voorblad MES - Drukdauwpunt 1 Algemeen Atmosferische lucht bevat verscheidene verontreinigingen zoals roet, pollen, stof, organische verbindingen maar vooral waterdamp. Gezien een compressor atmosferische

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 9K en 12K Indicatie binnendeel (, 0.5s AAN, No. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hoge druk Invries Systeem geblokkeerd of koelmiddel lekkage Hoge

Nadere informatie

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive

Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Duurzaam rijden, samen met ECOdrive Beknopte gebruiksaanwijzing Algemene versie 07-2014 Introductie Het duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven zijn verplicht CO 2 -doelstellingen

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Gezond wonen Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Een gezond binnenmilieu Dat een schoon milieu belangrijk is voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Wat velen

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

Ultra. Wij innoveren eens te meer! Een vermindering van het verbruik. Een frisse en lichte geur

Ultra. Wij innoveren eens te meer! Een vermindering van het verbruik. Een frisse en lichte geur Wij innoveren eens te meer! Mazout Ultra Een vermindering van het verbruik Een frisse en lichte geur 6 Een verhoging van de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van uw installatie Fiche Verwarming nr 21

Nadere informatie

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT Discreet comfort In alle modi Wat is een lucht/lucht warmtepomp? Warmtepompen onttrekken de energie (warmte) aan

Nadere informatie

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. Samen met Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen.

Nadere informatie

Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties

Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties Vraaggestuurd ventileren op basis van Gezonder binnenklimaat = verbetering van leerprestaties Fris en gezond binnenklimaat Lage onderhoudskosten Lagere energiekosten Laag geluidsniveau Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie