nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mailnieuwsbrief 1 2014-2015"

Transcriptie

1 nieuwsbrief Inhoudsopgave Inleiding Nieuwe gezichten Het vakcollege Theaterlessen Talent Sport Diner op Landstede Activiteitenweek Excursie Schiphol Stage 4BBL en 4KBL Manilla reis Belangrijke data

2 Inleiding Mijn naam is Hans Wassink, sinds 1 augustus van dit jaar ben ik locatiedirecteur in Putten. Ik ben getrouwd met Wilma en samen zijn wij de ouders van 4 kinderen. Sinds 15 jaar werk ik met veel plezier in het onderwijs. Eerst als docent, 7 jaar als teamleider, en nu als locatie directeur van de mooiste VMBO school in Putten. Onze slogan Leren doen we samen past goed bij mij. Het belang van leerlingen, naast een goede en duidelijke verstandhouding met ouders staan hoog op mijn lijstje. Inmiddels zitten de eerste weken van het schooljaar erop en kan ik alleen maar zeggen dat ik enthousiast ben over deze eerste periode. De mooie locatie, de leerlingen die duidelijk met plezier op school rondlopen en het betrokken team van medewerkers maakt dat ik me snel thuis voelde. De eerste contacten met ouders van onze leerlingen zijn gelegd. De gesprekken die ik heb gevoerd bevestigen mijn gevoel dat we als school dichtbij de leerling en betrokken op leerlingen zijn, ook al kan het altijd beter. Dus, heeft u een aanvulling op mijn verhaal, mail of bel gerust! Hans Wassink Nieuwe gezichten Op onze locatie zijn dit schooljaar ook de volgende collega s nieuw gestart: Mevrouw A. Kramer, docent Zorg en Welzijn De heer A. Wieman, docent Aardrijkskunde, Mens en Maatschappij, Rekenen De heer J. Vlot, technisch onderwijsassistent De heer J. Bras, docent LO, Biologie, Rekenen Zij stellen zichzelf aan u voor: Mevrouw A. Kramer Ik ben Alexandra Kramer. Ik geef Zorg & Welzijn voor de leerlingen in leerjaar 3 en Verzorging voor de leerlingen in leerjaar 2. Ik ben dus veel te vinden op het lesplein van Zorg & Welzijn. Het is mijn droom voor de leerlingen om te bereiken dat iedere leerling zich gezien en veilig voelt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedere leerling kan groeien en ontwikkelen tot volwaardig mens om zo hun eigen toekomstplannen te maken en deze te bereiken. Verder coach ik in mijn vrije tijd het G- hockeyteam.

3 De heer A. Wieman Mijn naam is Albert Wieman. Ik woon met mijn vrouw in Veenendaal en wij verwachten in november ons eerste kindje. De vakken die ik in Putten geef zijn Aardrijkskunde, Mens & Maatschappij en Rekenen. Ik ben ook regelmatig te vinden op de werkpleinen. Vanaf oktober ben ik volledig aan het werk in Putten, tot die tijd werk ik nog een aantal uur op mijn oude school in Amersfoort. Wat voor mij erg belangrijk is: de relatie met de leerlingen, kennisoverdracht en een goede sfeer. De sfeer en de uitstraling in Putten spreken me erg aan en het leggen van de eerste contacten met de leerlingen is plezierig verlopen. In mijn vrije tijd speel ik zaalvoetbal en verzamel ik mineralen. De heer J. Vlot Ik ben Jorrit Vlot en ik ben sinds dit schooljaar werkzaam als Technisch Onderwijs Assistent (TOA) bij de vakken Biologie en Natuurku nde. Ik houd me vooral bezig met het bedenken en voorbereiden van practica bij deze vakken. Al van jongs af aan ben ik in de natuur te vinden en ben daarom Bos en Natuurbeheer gaan studeren gevolgd door een paar jaar Biologie. Tijdens deze studies heb ik ook veel stage gelopen in zowel binnen als buitenland. Ik hoop bij deze baan mijn kennis en enthousiasme over de natuur over te kunnen brengen op de leerlingen. De heer J. Bras Mijn naam is Jeffrey Bras en ik ben nu ruim een jaar afgestudeerd aan de Calo in Zwolle. Ik ben nu afgestudeerd docent Lichamelijke Oefening (LO), maar geef hier in Putten ook lessen Rekenen en BiologieDe nieuwe vakken naast LO geven mij een leuke uitdaging die ik graag aanga.. Naast de lessen in Putte verzorg ik ook lessen in Ermelo. Ik heb het op Groevenbeek erg naar mijn zin en hoop dit nog lang zo te houden. Mochten er vragen zijn over mij of de vakken die ik geef dan hoor ik het graag. Het Vakcollege. Sinds dit schooljaar is Groevenbeek Putten verrijkt met het Vakcollege. Het Vakcollege vervangt de VMBO-richtingen Basis en Kader en biedt hetzelfde programma, alleen worden diverse vakken meer praktijkgericht aangeboden. De leerling gaat meteen aan de slag om de ontwikkelende kennis in de praktijk te brengen. Al doende leert men! Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling, zo leert elke leerling met vertrouwen een presentatie te geven. Deze vernieuwing draagt ertoe bij dat onze school, zich blijft ontwikkelen en op een hoog niveau onderwijs blijft aanbieden.

4 Theaterlessen Dit schooljaar hebben we iets nieuws voor de leerlingen van klas 1 en 2: de mogelijkheid om theaterlessen te volgen na schooltijd. Op dit moment kunnen leerlingen zich vrijwillig aanmelden via het inschrijfformulier dat ze van hun mentor hebben ontvangen. De lessen starten na de herfstvakantie op de vrijdagmiddag en worden verzorgd door JongPutten. De theaterlessen zijn opgedeeld in twee delen. De eerste 8 lessen zijn vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Ze leren eerst hoe je theater kunt gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken, en om er mee te communiceren. In de volgende 9 lessen staat de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen nog steeds centraal, maar vanaf nu wordt er toegewerkt naar een voorstelling die opgevoerd zal worden tijdens de paasviering voor de onderbouw op 2 april Deze voorstelling wordt samen met de leerlingen gemaakt, dus zij zullen ervaring opdoen met het maken van een voorstelling en acteren. Talent Sport Dit jaar wordt er voor het eerst Talent Sport georganiseerd op school. Talent Sport is een nieuw, vrijwillig onderdeel naast het bestaande vakkenpakket op onze locatie in Putten en is gericht op de ontwikkeling van de betere sporter. Het houdt in dat een groep van maximaal 20 leerlingen zich in kunnen schrijven voor een speciale groep die één maal per week 2 uur extra lessen Lichamelijke Opvoeding (LO) ontvangt. De lessen Talent Sport vinden plaats op vrijdag tijdens het 9 de en 10 de uur. Dit is dus buiten de reguliere schooltijd om. Bij het vak Talent Sport zal er specifieke aandacht zijn voor de betere bewegers die in de reguliere lessen LO vaak niet maximaal uitgedaagd worden. Zij kunnen zich op deze manier op hun eigen niveau blijven ontwikkelen op veel onderdelen op het gebied van Bewegingsonderwijs.Voordat leerlingen hiervoor in aanmerking komen, moeten zij een goede inzet hebben tijdens de reguliere schooltijd en moeten zij een sporttest doen. Uit deze sporttest wordt de klas gemaakt. De uitleg aan de leerlingen en de brief naar de ouders zijn inmiddels uitgedeeld. We kijken ernaar uit om met Talent Sport aan de slag te gaan. Diner op Landstede Op 27 oktober aanstaande wordt er door de vierdejaars leerlingen die de afdeling Toerisme & Recreatie volgen een diner klaargemaakt. Uitgenodigd hiervoor zijn de ouder(s) / verzorger (s) van deze leerlingen en de directie samen met de docenten van onze school. Vanaf uur starten we met een drankje en een amuse, uiterlijk om uur hopen we deze avond af te sluiten. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd en we kijken uit naar een geslaagd diner.

5 Activiteitenweek Nieuw dit jaar zijn de activiteitenweken, welke bedoeld zijn om lesuitval gedurende de rest van het schooljaar tot een minimum te beperken. In deze weken hebben de leerlingen les volgens het reguliere rooster, tenzij er een andere activiteit (excursie, sportdag, bedrijvenbezoeken) gepland wordt. Als ouder / verzorger wordt u hierover tijdig geïnformeerd; heeft u een mail gemist dan vindt u deze terug op de website onder Ouders, Schoolpost. De eerste activiteitenweek staat gepland in de week van 17 t/m 21 november De volgende activiteiten staan in ieder geval gepland: leerjaar 1 feestavond lessen mediawijsheid binnensportdag leerjaar 2 lessen mediawijsheid filmfestival digital playground binnensportdag leerjaar 3 voorstelling verkeersveiligheid door Team Alert excursie Gemeentemuseum Den Haag sportoriëntatie, binnensportdag leerjaar 4 excursie de Nederlandse Bank (H&V) excursie Omniversum (Z&W) excursie Corpus (Bio) excursie kerstmarkt in Münster (Du&AK) binnensportdag Excursie Schiphol Op vrijdag 31 oktober gaan de leerlingen in leerjaar 4 van de afdeling Toerisme & Recreatie een dag naar Schiphol. Dit doen zij samen met de eerstejaars MBO studenten Toerisme van Landstede te Harderwijk. Gedurende het lopende schooljaar werken de leerlingen nl. veel samen met deze MBO-studenten in deze sector. De excursie naar Schiphol staat in het teken van het onderdeel Luchtvaart en Dienstverlening. Zo wordt er aan het begin van deze excursie een bezoek gebracht aan het Panoramaterras met een bezoek aan een vliegtuig van het type Fokker 100. Vervolgens krijgen de leerlingen uitleg over verschillende soorten toestellen, vlieghoogtes, inzet cabinepersoneel, routing enz. Hierna maken we per bus een tour: "Schiphol behind the scenes" Hier krijgen we een kijkje achter de schermen van Schiphol. Tevens zullen we een bezoek brengen aan één van de duurste Schiphol-hotels. In de middag gaan we o.a. kijken bij de douane/marechaussee, autohuur, incheckbalie/drop-off-balies. We zien uit naar een leerzame en leuke dag.

6 Stage 4BBL en 4KBL In leerjaar 4 lopen de leerlingen een dag per week stage. Op donderdag 4 september zijn ze daar mee begonnen. Verder zullen ze nog twee hele weken stage lopen. De eerste stageweek is van 13 t/m 17 oktober. Doordat de leerlingen in de praktijk werkzaam zijn, krijgen ze een duidelijk beeld van hun toekomstige werkveld. Tijdens de lessen van het beroepsvak wordt er dan ook veel aandacht besteed aan de stage. In de lessen zullen zij de verbanden tussen theorie en praktijk ontdekken. Hierbij denken wij bij Handel & Verkoop aan de omgang met klanten, de weg die goederen afleggen voordat ze in de winkel komen en het presenteren en etaleren van artikelen. Voor Toerisme & Recreatie leren de leerlingen hoe ze bijvoorbeeld gasten moeten ontvangen in een restaurant. Het maken van een voor- hoofd- en nagerecht en het aanspreken van hotelgasten. De stages worden doorgaans als zeer leerzaam en prettig ervaren. Manilla reis In het kader van een uitwisselingsprogramma naar Manilla op de Filippijnen, vertrekken op dinsdag 21 oktober 2014 de volgende leerlingen: Milou van Ommen (H4), Ties Rosema (A4), Matthijs Kist (T4) en Ros Doppenberg (T3). Vanuit Young Focus gaat Lisanne Marinus (oud- leerling) mee en namens Groevenbeek mevrouw R. Huibers. We brengen in Manilla een bezoek aan Young Focus ( de organisatie waarvoor we afgelopen schooljaar weer geld ingezameld hebben. Met het ingezamelde bedrag worden de schoolkosten betaald van 12 leerlingen (4 jaar middelbare school en 4 jaar beroepsopleiding). Deze 12 leerlingen zijn dit schooljaar gestart met de middelbare school en met hen gaan we kennismaken. De komende jaren zullen we deze leerlingen blijven volgen. Ook de leerlingen die de afgelopen jaren al door ons in het sponsorprogramma zijn gekomen, gaan we ontmoeten. We bezoek ook de andere programma s van Young Focus, o.a. Love2 Learn en Family & Child Care. Het project Love2 Learn geeft onderwijs aan leerlingen. Zij worden voorbereid en gemotiveerd om naar de basisschool te gaan. Bij Love2Learn zullen onze leerlingen een les Engels gaan verzorgen. Ook Child Care gaan we bezoeken. Hier verblijven baby s en peuters die zwaar ondervoed zijn. Onze leerlingen gaan de handen uit de mouwen steken door te spelen met de kinderen, te voeden, een bad te geven en te verschonen. We gaan huisbezoeken doen bij de vier leerlingen die in april 2015 naar Nederland komen in het kader van onze uitwisseling. De gezinnen waarvan de kinderen op school zitten, krijgen van Young Focus een vergoeding, want hun kind kan geen werk verrichten als het op school zit. Gebeurt dit niet, dan kunnen de kinderen niet naar school. Natuurlijk gaan we ook een bezoek brengen aan het rijke deel van Manilla en daar mooie dingen bekijken, zoals Intramuros en China Town. Verder maken we een uitstapje naar een vulkaanmeer even buiten Manilla. Het is de bedoeling om hiermee even wat afstand te nemen van de armoede die we de eerste dagen hebben gezien en ons zo voor te bereiden op de komende dagen. Onze leerlingen gaan bij veel bezoeken en ontmoetingen in gesprek met leeftijdgenoten en kunnen ervaringen en ideeën uitwisselen. Ook geven ze een presentatie over de sportcultuur in Nederland, maar ze zullen vooral optrekken met de 4 leerlingen die in april naar Nederland komen. Al met al een week waarvoor de voorbereidingen momenteel in volle gang zijn. Een week waarin we veel zullen zien en veel indrukken op zullen doen. Op vrijdag 31 oktober vliegen we weer terug naar Nederland, waar we op zaterdag 1 november weer zullen aankomen. Tijdens de reis gaan we een blog bijhouden. Het adres is:

7 Belangrijke data Oktober 6 oktober lj. 3&4: toernooi buiten 7 oktober lj : lesuur 7 en 8 beperkt lesuitval i.v.m. leerlingenbesprekingen; rooster in Magister is leidend 7 oktober lj. 3: : ouderavond, inloop vanaf oktober lj : leerlingen lesvrij na het 3e uur, daarna bezoek Ossenmarkt 8 oktober Leerlingenbesprekingen na het 3 e lesuur 9 oktober : 4T bedrijfsbezoek OSB oktober lj. 4 BBL, 4KBL: stageweek 1 20 oktober Herfstvakantie t/m 24 oktober oktober lj. 1-2: huiswerkvrij leerlingen 4B en 4K: : diner op Landstede 28 oktober lj. 3: CKV-middag (aula) 31 oktober lj. 4B, 4K TR: excursie Schiphol 31 oktober vrijdagmiddag-activiteiten: November 4 november 3K, 3B: excursie Utrecht met opdracht HV 5 november Dankdag, leerlingen vrij na het 8 e lesuur 6 november lj : huiswerkvrij i.v.m. dankdag 6 november november: bijeenkomst leerlingenpanels leerjaar november vrijdagmiddag-activiteiten: 13 november lj. 3: ZW-HV-TR: einde blok 2 14 november vrijdagmiddag-activiteiten:

8 17 t/m 21 november Activiteitenweek 1 VP lessen volgens reguliere rooster in Magister, tenzij er een bijzondere activiteit plaatsvindt 17 november lj. 1: schoolvragenlijst (tijdens mentor-uren) 17 november lj. 1, 2: lessen mediawijsheid (volgens rooster) 17 november lj. 3: : team-alert Voorstelling verkeersveiligheid 'Kruispunt' 17 november lj. 3: : team-alert Voorstelling verkeersveiligheid 'Kruispunt' 17 november lj. 3: sportoriëntatie 17 november lj. 4B, 4K: bezoek De Nederlandsche Bank + opdracht HV 18 november lj. 1: kennismakingsspel 18 november lj. 2: filmfestival digital playground 18 november lj. 3: ZW-HV-TR: start blok 3 18 november lj. 3: : Sportoriëntatie 19 november lj : sportdag binnen 20 november : 4T bedrijfsbezoek OSB 20 november lj. 1: : feestavond 20 november lj. 3: Excursie Gemeentemuseum Den Haag (groep 1) 20 november lj. 4B ZW + 4K ZW: bezoek Omniversum 21 november lj. 3: Excursie Gemeentemuseum Den Haag (groep 2) 21 november vrijdagmiddag-activiteiten: 28 november lj. 4 DU e/o AK: excursie kerstmarkt Münster (optie 1) 28 november lj : afsluiting periode 1 28 november lj. 4: afsluiting periode 4 28 november vrijdagmiddag-activiteiten:

9 December 1 december beperkt lesuitval i.v.m. rapportenvergaderingen; rooster in Magister is leidend 2 december beperkt lesuitval i.v.m. rapportenvergaderingen; rooster in Magister is leidend 4 december lj : rapport mee, uitnodiging 10-minutengesprekken volgt via de mail 5 december lj. 1 t/m 4: sinterklaasviering na het 6e uur tijdens mentormoment vrijdagmiddag-activiteiten: 9 december 3K, 3B: excursie Utrecht met opdracht HV 9 december lj : sluiting opgave 10-minutengesprekken 11 december : 4T bedrijfsbezoek OSB 11 december lj. 2: : feestavond 12 december lj. 4 DU e/o AK: excursie kerstmarkt Münster (reservedatum, als 28 november-2014 niet doorgaat) 15 december lj. 1&2: toernooi binnen 15 december vrijdagmiddag-activiteiten: 16 december lj : : 10-minutengesprekken

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 1 oktober 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 1 oktober 2014 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 1 oktober 2014 INHOUD Inleiding Uitbreiding aantal lokalen Ouderraad en jaarlijkse ouderraadsvergadering Tafeltjesmiddag Screening op spelling-

Nadere informatie

Ermelo: Paul Krugerweg 44-50 Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: www.groevenbeek.nl

Ermelo: Paul Krugerweg 44-50 Postbus 210, 3850 AE Ermelo Website: www.groevenbeek.nl tvwo atheneum havo vmbo AH11 en TV11 winnaars sport- en speldag Op de laatste dag van de introductieweek streden de leerlingen van de negen AH1- en TV1- brugklassen tegen elkaar. AH11 en TV11 vielen in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Putten December 2014

Nieuwsbrief VMBO Putten December 2014 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief VMBO Putten December 2014 INHOUD Inleiding Spelregels Scala aan activiteiten Gebedsgroep Campagne Fietsverlichting: Ik wil je zien! Leerlingenpanels Talentsport Wintersportdag

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

2 - vmbo Ermelo bovenbouw

2 - vmbo Ermelo bovenbouw 2 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Beroependag Voorlichting kampen klas 3 Groot tevredenheidsonderzoek Groevenbeek Het Goede Doel Groevenbeek s Got Talent Doorgaande lijn zorg en welzijn VO-MBO Vakkenpakketten

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN LOCATIE KRUISWEG SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie 11 december 2015 ouders en leerlingen versie Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 VMBO/MAVO (Kruisweg) wk Datum Dag 23-10-15

Nadere informatie

conceptversie _KJO 4

conceptversie _KJO 4 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar 13.30 introductie onderbouw

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017 Uitbreiding gebouw Ermelo We hebben eerder iets geschreven over de plannen voor uitbreiding van ons gebouw in Ermelo. Vlak voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad van Ermelo hiervoor geld beschikbaar

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN LOCATIE KRUISWEG SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie 27 augustus 2015 ouders en leerlingen versie Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 VMBO/MAVO (Kruisweg) wk Datum Dag 35

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018 Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen maandag 3 december 2018 12.00 sluiting inschrijving ouderavond dinsdag 4 december 2018 11:15 17.00 rapportvergaderingen 1 dinsdag 4 december 2018 11:00 terugkomdag

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Jij maakt het verschil! 2012 vakcollege Zorg en Economie vmbo sector economie vmbo sector zorg en welzijn breed Het draait om jou! Je zit nu nog in groep 8, maar wat ga jij kiezen als vervolgschool? Kies

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014 In dit weeknieuws o.a.: PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos:

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Jouw slimste keuze Welkom Frank Werlich Locatiedirecteur Nienke van Kooij van Wamelen Afdelingsleider onderbouw Programma Algemene informatie

Nadere informatie

CITAVERDE maakt werk van leren!

CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE College maakt werk van leren Informatie CITAVERDE College Horst Maakt werk van leren CITAVERDE College, natuurlijk! Welkom! Welkom Welkom! Welkom LOCATIES CITAVERDE

Nadere informatie

Definitieve jaaragenda ouders 2015-2016.xlsx

Definitieve jaaragenda ouders 2015-2016.xlsx AUGUSTUS 2015 Week 35 ma 24 augustus 3 Start periode 1 PTA leerjaar 3 4 Start periode 1 PTA leerjaar 4 2 Start PSO leerjaar 2 13:00 15:00 alle Mentoractiviteit leerlingen di 25 augustus 8:15 10:10 alle

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl met en zonder lwoo Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg open dag zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School in bedrijf Ouders en leerlingen kunnen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO DE ONDERBOUW Team VMBO Hengelo 28 januari 2017 EEN NIEUWE SCHOOL, EEN NIEUWE KANS UITGANGSPUNTEN VOOR HET BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO Ontplooiing en ontwikkeling van basisvaardigheden

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT WELKOM OP DE TALINGSTRAAT Jouw stap naar de echte wereld LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school de Talingstraat. Ons gebouw is klein

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Elde College. Elke dag Een uitdaging

Elde College. Elke dag Een uitdaging Elde College Elke dag Een uitdaging VMBO Theoretisch Kader VMBO Kader- Basisberoeps Denny Arians Teamleider Onderbouw VMBO Keuze voor een schooltype De basisschool zegt : Theoretische leerweg En dan? U

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Voorlichting Klas 3 9-9-2015

Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Agenda 20.00 uur: Aula deel 20.30 uur: Sector deel 21.00 uur: Eindtijd U krijgt de komende presentatie in uw mail Van 2 naar 3 Nieuwe school / locatie / klasgenoten Start met

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

GABRIËLJOURNAAL 5. Geplande activiteiten. Pagina 1 van 5

GABRIËLJOURNAAL 5. Geplande activiteiten. Pagina 1 van 5 GABRIËLJOURNAAL 5 Gabriëlschool Kelnarijstraat 40 3881 CC Putten 0341-351959 Jan Nijenhuisstraat 77 3882 HS Putten 0341-351959 www.gabriël-school.nl directie@gabriel-school.nl Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege Juli 2016 Voorwoord Hierbij ontvangt u de ouderinfo voor schooljaar 2016-2017. De ouderinfo komt twee maal per jaar uit en wordt op de website

Nadere informatie

Sectoren - bovenbouw vmbo

Sectoren - bovenbouw vmbo LifeTech College Sectoren - bovenbouw vmbo 2016-2017 Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven Meteen de juiste keuze! Het Stedelijk College Eindhoven is een openbare school voor voortgezet

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Eric van den Boogaard, teamleider vmbo Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool -> voortgezet Meer vakken, docenten, meer

Nadere informatie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop - retail Entree 2016/2017 Vijf

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: LOB programma waar zijn we? keuzekaart met oa: Gemengde Leerweg; mevr. Noordergraaf Havo algemeen Havo

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT Wij weten dat je het kan LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat. Wij maken

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2017 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de 3e klas. Cijfers klas 3 tellen

Nadere informatie

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Hoofdstuk Bouwen aan talent! Informatiebrochure 2015-2016 Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn 1 Informatiebrochure_Windroos.indd 1 07-10-15 11:08 Het draait om jou! Het draait om

Nadere informatie