Voor opgave en inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier in dit boekje. (middenpagina)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor opgave en inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier in dit boekje. (middenpagina)"

Transcriptie

1 Activiteiten in alle kernen van de gemeente Hilvarenbeek. In alle kernen toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Hilvarenbeek. Lunch en/of warme maaltijd in elke kern. Voor opgave en inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier in dit boekje. (middenpagina) Betalingen dienen vóór 1 juli te zijn bijgeschreven op rekening NL07RABO t.n.v. penningmeester SSH, onder vermelding zomerschool + nummer(s) activiteit(en) Heeft u geen eigen vervoer? Het ontbreken van eigen vervoer mag geen belemmering zijn om deel te nemen aan de Zomerschool. Heeft u geen vervoer, neem dan tijdig contact op met de contactpersoon, vermeld bij de activiteit.

2 Voorwoord Dit is alweer de derde editie van de zomerschool waar veel senioren uit onze gemeente aan deel zullen nemen. Een geweldig initiatief waar ik vorig jaar net na mijn benoeming mee kennis heb mogen maken. De zomerschool biedt een breed en gevarieerd programma om sportief met elkaar bezig te zijn, kennis op te kunnen doen over tal van thema s via lezingen of excursies. Daarnaast kunt u gezellig met elkaar eten en/of een drankje nuttigen. Ontmoeten en actief bezig zijn staat centraal tijdens de zomerschool en dat stimuleren we als gemeente. Als wethouder samenleving vind ik ontmoeten enorm belangrijk. Daarom heb ik ook een oproep aan u. Kent u mensen in uw omgeving die wellicht mee zouden willen doen maar even een zetje nodig hebben, zou u die dan willen meenemen. De zomerschool is een initiatief waar ik samen met het college van B&W enorm trots op ben, mede doordat senioren dit zelf hebben georganiseerd. Wij danken alle deelnemende partijen voor hun inbreng en spreken de complimenten uit naar de organisatie die er in geslaagd is wederom een prachtig programma voor u te hebben samengesteld. Wij hopen dat u een ontzettend leuke, gezellige en leerzame zomerschool gaat beleven en dat de groep deelnemers nog groter gaat worden dan die al was. Persoonlijk wens ik u enorm veel plezier en zal u wellicht ontmoeten op een van de activiteiten. Gerrit Overmans, Wethouder Samenleving Elke werkdag van tot uur Vanaf Hilvarenbeek Vrijthof Lijn 289 BiestHoutakker-Moergestel-Oisterwijk v.v. Lijn 293 Esbeek-Diessen-Baarschot-Westelbeers v.v. Lijn 295 Goirle v.v. Elke zaterdag van tot uur Vanaf Hilvarenbeek Vrijthof Lijn 242 Diessen-Baarschot-Westelbeers-Middelbeers Info: Reizen met ritkaart, dalurendagkaart of gewoon met de OV-kaart.

3 Bijdrageregeling Sociale Activiteiten Wat is het? Inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen hebben recht op de Bijdrageregeling Sociale Activiteiten. Zij kunnen van de gemeente een bijdrage krijgen in de kosten van sporten of om te ontspannen. Hiervan kunnen zij bijvoorbeeld op zwemles, bij de muziekvereniging of kunnen kinderen mee op schoolreis. Het gaat om een bijdrage in de kosten voor sport- en ontspanningsactiviteiten. U kunt pas een aanvraag indienen als u voor minimaal 45,00 kosten heeft gemaakt. Het bewijs dat u deze kosten maakt, levert u tegelijk in met het aanvraagformulier. Keurt de gemeente uw aanvraag goed? Dan krijgt u de bijdrage die voor uw situatie van toepassing is. Dit is een vast bedrag. Hoe hoog is de bijdrage? 150,00 per kalenderjaar voor inwoners boven de 18 jaar. 181,00 per kalenderjaar voor pensioengerechtigden en inwoners met een WMO voorziening. Wat moet ik doen? Wilt u in aanmerking komen voor de Bijdrageregeling Sociale Activiteiten? Vul dan het aanvraagformulier in. Dat kan op de gemeentewebsite: U kunt ook een formulier afhalen bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Inschrijven: Inschrijving vindt plaats door het volledig invullen, ondertekenen en inleveren van het inschrijfformulier bij één van onderstaande adressen. De inleverdatum is niet van belang. Hierdoor heeft u rustig de tijd om uit te zoeken voor welke activiteit(en) u wilt inschrijven. Uw formulier moet wel 1 juli bij ons binnen zijn. Formulieren die na die datum worden ingestuurd kunnen niet meer worden verwerkt. U vindt het formulier in het programmaboekje. 1. Door inschrijving verplicht u zich tot betaling van het volledige bedrag. 2. Afwezigheid tijdens een activiteit verplicht SSH niet tot terugbetaling van de kosten. 3. Deelname aan een activiteit is voor eigen risico van de deelnemer. 4. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het samenstellen van deelnemerslijsten én om u te kunnen bereiken tijdens de zomerschool. 5. Uw persoonsgegevens worden na de Zomerschool 2019 verwijderd uit ons bestand. Dit formulier kunt u vóór 1 juli 2019 inleveren bij: Er staan speciale Zomerschool-brievenbussen Hilvarenbeek: Elckerlyc Diessen: de Eenhoorn Biest Houtakker: café Ome Toon Esbeek: Schuttershof Baarschot: Jac Linnemans Haghorst: Wilma Paulissen

4 Activiteit 1 Contactpersonen Henk van der Loo hvanderloo@kpnplanet.nl Jac Linnemans Wilma Paulissen jaclinnemans@outlook.com hja.paulissen@caiway.nl Datum Zondag 21 juli uur Locatie Gildegebouw St. Sebastiaan Roodloop Kosten 7,50 Contactpersoon Paul Buiks Gaat door Min. 20 pers; max. 100 personen Onder het motto de Zomerschool kan beginnen, organiseert de KBO HEB (Hilvarenbeek Esbeek Biest-Houtakker) de feestelijke opening van de Zomerschool We zijn dan te gast bij het Gilde St Sebastiaan aan de Roodloop om te genieten van een heerlijke barbecue. We blikken vooruit op de zomerschool activiteiten en voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid een clinic handboogschieten te volgen. Er is plaats voor max 100 mensen dus meldt u snel aan want ook hier geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Evie Wessels evie.wessels@thebe.nl Mariet Pulles esbeekdorpsondersteuner@gmail.com Piet Kuijpers petruskuijpers@gmail.com Sjef Joosen jjmjoosen@hetnet.nl Ineke Cloosterman Jos van den Corput Jeanne Ketelaars Johan Suijkerbuijk inekec15@gmail.com josenroos@outlook.com jeannebart@outlook.com johan.suijkerbuijk@home.nl Bep Hagenberg bep.hagenberg@live.nl

5 is tegenwoordig Naast witgoed en inbouw apparatuur kunt u bij ons ook terecht voor - stofzuigers, strijkijzers en stoomsystemen - koffie en thee - friteuses en airfryers - broodroosters, tosti ijzers en contactgrillen - keukenmachines - tandenborstels en scheerapparaten - ventilatoren, kachels en elektrische dekens En een breed assortiment aan accessoires U kunt ons vinden aan de Julianastraat 17 in Diessen Tel: Ook voor reparaties aan uw witgoedapparatuur of huishoudelijke producten staat onze technische dienst voor u klaar. Activiteit 2 Lezing Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Gaat door Maandag 22 juli tot uur MCC Elckerlyc P-terrein aanwezig Eigen vervoer 5,00 (incl. koffie/thee) Voor 1 juli Sjef Joosen Minimaal 10 personen Wat als je niet meer zelf je financiën kunt regelen omdat de wereld te ingewikkeld is geworden? Wat als je niet meer weloverwogen zelf beslissingen kunt nemen over zorg, medische behandelingen of waar je het beste kunt wonen? Het is verstandig om daar over na te denken voordat het zo ver is. Het is goed om daar met elkaar -partner, kinderen, familie of goede vrienden- over te spreken en zo nodig maatregelen te nemen die kunnen voorkomen dat je naasten niet bevoegd zijn om namens u te handelen. Het kan ook zijn dat iemand nooit in staat geweest is om voor zichzelf te zorgen of dat het niet meer lukt om uit de schulden te komen. Er zijn een aantal wettelijke maatregelen zoals beschermingsbewindvoering, mentorschap of curatele die kunnen voorkomen dat niemand dan meer kan handelen. Ook een levenstestament opstellen kan van belang zijn. Corrie van der Maas zal over deze thema s als een ervaren bewindvoerder uitleg geven.

6 Activiteit 3 Sport/bewegen Datum Maandag 22 juli uur Locatie Sporthal de Roodloop Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door 10 tot 20 personen Het ontbreken van eigen vervoer mag geen belemmering zijn voor deelname. Heeft u geen vervoer neem dan tijdig contact op met de contactpersoon, vermeld bij de activiteit. Bij enkele activiteiten is een minimaal aantal deelnemers vereist. Een enkele keer is er ook een maximaal aantal. Mocht het zo zijn dat u vanwege deze regel niet kunt deelnemen, dan ontvangt u altijd op tijd bericht. Geen bericht betekent dat de activiteit doorgaat! Sporthal de Roodloop heeft een nieuwe fitnessruimte. Onder leiding van een instructeur verkent u de mogelijkheden van deze ruimte en ontdekt u uw eigen mogelijkheden. Een aangepast fitnessprogramma kan gekozen worden advertentie J. van Raak Tweewielers Kerkstraat 5 Diessen Van Gool sport Doelenstraat 76 Hilvarenbeek (013)

7 Activiteit 42 Activiteit 4 Datum Zondag 11 augustus uur tot uur Locatie Gildeweide Diessen Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door min. 10 personen Max. 110 personen KBO-Diessen organiseert deze sluitingslunch met streekproducten. Muziek aanwezig. Datum Dinsdag 23 juli tot uur Locatie Clossenborch Papenstraat 78 Contactpersoon Evie Wessels Gaat door altijd Als u mee wilt spelen graag vooraf aanmelden. Er is uiteraard koffie/thee en er zijn leuke prijsjes te winnen. Er wordt gespeeld in t Heerlycke Hof op de 1 e etage. (lift aanwezig)

8 Activiteit 5 Sport/bewegen Activiteit 41 Creatief Datum Dinsdag 23 juli uur Locatie Sporthal de Roodloop Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door 10 tot 30 personen Heerlijk genieten van de mogelijkheden die het nieuwe zwembad biedt. Een instructeur is aanwezig. Er is ook alle ruimte om vrij te zwemmen. Datum Donderdag 8 augustus uur Locatie Lage Haghorst 27 Parkeren In de straat Kosten 15,00 (incl. drankje, materialen) Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door 4 tot 10 personen Heb je zin in een gezellige en creatieve dag? Wil je kijken of schilderen iets voor jou is? Meld je dan aan voor de workshop schilderen van vrolijke schilderijen (geen portretten). Deze workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring. Er zijn schorten aanwezig, maar het is handig als je niet je beste kleren aan doet.

9 Activiteit 40 Sport/bewegen Activiteit 6 Sport/bewegen Datum Donderdag 8 augustus uur Locatie Sportpark Steevoort, Vossenhol (voetbal) Biest-Houtakker Contactpersoon Piet Kuijpers Gaat door Bij min. 10 personen Je mag je eventueel per paar opgeven als je graag met iemand samen wil spelen. (eigen speelballen meenemen!) Datum Dinsdag 23 juli uur Locatie Van Dorst Baarschotsestraat 31A, Baarschot Parkeren P -terrein aanwezig Kosten 10,00 Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door Altijd Beginnen met koffie/thee Historie handboogsport Rondje schieten. Drankje als afsluiting

10 Activiteit 7 Activiteit 39 Datum Dinsdag 23 juli uur Locatie Auberge De Hilver Baarschot Parkeren Bij startlocatie act. 6 Kosten 19,00 Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door min. 10 personen Italiaans buffet: 4 gangen menu Soep vooraf Ham, zalm, salade Vlees, vis, frites, groente Lekker nagerecht Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Gaat door Donderdag 8 augustus uur MCC Elckerlyc P -terrein aanwezig Eigen vervoer 5,00 (incl koffie/thee) Voor 1 juli Johan Suijkerbuijk Piet Vissers Min. 20 personen Max. 80 U kunt nog één keer deel nemen aan een bridge drive. We spelen 24 spellen (6 tafels van 4 spellen). Bij voldoende deelname worden 2 of meer lijnen gemaakt, die op speelsterkte worden ingedeeld. De organisatie is in handen van Johan Suijkerbuijk en Piet Vissers.

11 Activiteit 38 Lezing Activiteit 8 Datum Donderdag 8 augustus tot uur Locatie MCC Elckerlyc Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door Min. 6 personen Tuberculosebestrijding In vogelvlucht wordt de geschiedenis van de tuberculosebestrijding in Nederland geschetst om vervolgens de actuele knelpunten te benoemen in de bestrijding van deze ziekte, die weliswaar in Nederland sterk is teruggedrongen, maar wereldwijd nog steeds een van de belangrijkste volksziekten is. Dr. Marcel Berkel verzorgt deze lezing. Datum Woensdag 24 juli uur Locatie Open Huis, Vrijthof Parkeren P aanwezig, let op blauwe zone Contactpersoon Ineke Cloosterman Gaat door Altijd Inloop vanaf uur Accordeoniste Tineke van Eekelen speelt bekende liederen. Meezingen wordt van harte aanbevolen. Er is ruimte voor verzoeknummers!

12 Activiteit 9 Wandelexcursie Activiteit 37 samenzijn Datum Woensdag 24 juli uur Locatie Landgoed Baest Dr.J.vd Mortellaan 3 O-W-Middelbeers Kosten 10,00 Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door 15 tot 25 personen Ontvangst met koffie en gebak. Uitleg over het biologische kweken van zaden en landbouw. Daarna wandelingen door de akkers met gids. Goede schoenen gewenst, niet geschikt voor rolstoelen. Datum Woensdag 7 augustus uur Locatie MCC Elckerlyc Kosten 10,00 Contactpersoon Jeanne Ketelaars Gaat door Altijd Max. 50 personen Geniet samen van een heerlijk 3-gangen-diner in de foyer van Elckerlyc, achter het gemeentehuis in Hilvarenbeek

13 Activiteit 36 Lezing Activiteit 10 Sport/bewegen Datum Woensdag 7 augustus uur Locatie MCC Elckerlyc Parkeren P terrein aanwezig Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door Min. 15 personen Jan Bols zal in het bijzonder aandacht besteden aan het ontstaan van de Brabantse landschappen en hoe die in de laatste 150 jaar drastisch veranderd zijn door ontginningen. Geologische en/of geomorfologische voorkennis is niet nodig. Heeft u die wel, dan zult u veel bekende informatie horen. Datum Woensdag 24 juli uur Locatie Sportpark Den Hondsbosch, Esbeek Parkeren P -terrein aanwezig Contactpersoon Mariet Pulles Gaat door Bij min. 10 personen Je mag je eventueel per paar opgeven als je graag met iemand samen wil spelen. (eigen speelballen meenemen!)

14 Activiteit 11 Lezing + samenzijn Activiteit 35 Wandelen + eten Datum Woensdag 24 juli uur Locatie Foyer MCC Elckerlyc Kosten 10,00 Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door personen Henk van der Loo gaat u in een inleiding vertellen over het ontstaan van de islam. Hoe belangrijk is de tijd tussen 600 en 665 voor ons in 2019? Aansluitend gaan we samen aan tafel, genieten van een Syrische maaltijd, verzorgd door de Syrische gemeenschap in Hilvarenbeek Datum Dinsdag 6 augustus uur Locatie De Eenhoorn Diessen Parkeren P Bij de Eenhoorn Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door Bij min. 10 personen Keuze uit 2 tochten door t Turkaa 1 historische tocht 2 natuurkundige tocht uur bij de schuilhut Picknick

15 Activiteit 34 Activiteit 12 Excursie/wandelen Datum Dinsdag 6 augustus tot uur Locatie Clossenborch Papenstraat 78 Contactpersoon Evie Wessels Gaat door Altijd Als u mee wilt spelen graag vooraf aanmelden. Er is uiteraard koffie/thee en er zijn leuke prijsjes te winnen. Er wordt gespeeld in t Heerlycke Hof op de 1 e etage. (lift aanwezig) Datum Donderdag 25 juli uur Locatie Rogier van Leefdaelstraat 29 Parkeren Oprit / straatkant Contactpersoon Mariet Pulles Gaat door Maximaal 12 pers. In onze tuin kun je ruiken, zien en proeven van de geneeskrachtige bijen- en vlinderplanten. Je krijgt een rondleiding waarin de geneeskrachtige werking van de planten wordt uitgelegd. Daarna een kopje kruidenthee met daarbij een lekker hapje uit de tuin.

16 Activiteit 13 Excursie/wandelen Activiteit 33 Sport/bewegen Datum Donderdag 25 juli uur Locatie Rogier van Leefdaelstraat 29 Parkeren Oprit / straatkant Contactpersoon Mariet Pulles Gaat door Maximaal 12 pers. In onze tuin kun je ruiken, zien en proeven van de geneeskrachtige bijen- en vlinderplanten. Je krijgt een rondleiding waarin de geneeskrachtige werking van de planten wordt uitgelegd. Daarna een kopje kruidenthee met daarbij een lekker hapje uit de tuin. Datum Maandag 5 augustus uur Locatie Sporthal de Roodloop Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door 10 tot 20 personen Sporthal de Roodloop heeft een nieuwe fitnessruimte. Onder leiding van een instructeur verkent u de mogelijkheden van deze ruimte en ontdekt u uw eigen mogelijkheden. Een aangepast fitnessprogramma kan gekozen worden

17 Activiteit 32 Lezing Activiteit 14 Datum Maandag 5 augustus uur Locatie MCC Elckerlyc Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door Bij min. 6 personen Forensische geneeskunde speelt zich af op het snijvlak van medische deskundigheid en justitiële beoordeling van diverse gebeurtenissen in onze samenleving. Zoals bijvoorbeeld medische zorg voor arrestanten en gedetineerden, onderzoek van lichamelijk letsel ten gevolge van geweld of zedenmisdrijf, schouwing van een overledene in geval van niet-natuurlijk overlijden, beoordeling van psychische gesteldheid van verdachten, en zo meer. In anderhalf uur wordt door dr. Marcel Berkel een overzicht gepresenteerd van de rol van de forensisch arts en de actuele ontwikkelingen binnen forensische geneeskunde in Nederland. Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Gaat door Donderdag 25 juli uur Café Ome Toon in Biest-Houtakker P-terrein aanwezig Eigen gelegenheid 5,00 (inclusief koffie/thee) Voor 1 juli Johan Suijkerbuijk en Piet Vissers Minimum 20 en maximum 80 pers. Drie keer wordt er een drive georganiseerd. U hoeft niet aan alle drives deel te nemen. We spelen 24 spellen (6 tafels van 4 spellen). Bij voldoende deelname worden 2 of meer lijnen gemaakt, die op speelsterkte worden ingedeeld. De organisatie is in handen van Johan Suijkerbuijk en Piet Vissers. Zij zijn beiden zeer vertrouwd met de organisatie.

18 Activiteit 15 Activiteit 31 Datum Donderdag 25 juli uur Locatie Den Horst, Haghorst St.Josephstraat 1 Kosten 17,50 Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door Altijd Geniet samen van een heerlijk 3-gangen-diner in eetcafé Den Horst in Haghorst. St.Josepstraat 1 Datum Vrijdag 2 augustus Locatie Bij Verhoeven Haghorst Kosten 11,50 Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door Altijd Geniet samen van een smakelijke lunch Bij Verhoeven in Haghorst. St.Josepstraat 1a. Te combineren met activiteit 30.

19 Activiteit 30 Wandeling Activiteit 16 Creatief Datum Vrijdag 2 augustus uur Locatie Bij Verhoeven Parkeren P -terrein aanwezig Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door Min. 15 personen Boswachter Roel Diepstraten neemt je mee naar een mooi natuurgebied. Daar wandel je met hem mee en vertelt hij alles wat er onderweg te zien is. Denk aan goede schoenen! Te combineren met 31. Helaas niet geschikt voor rollators / rolstoelers! Datum Vrijdag 26 juli uur Locatie Lage Haghorst 27 Parkeren Kosten 20,00 (incl. drankje, materialen) Contactpersoon Wilma Paulissen Gaat door 4 tot 10 personen Heb je zin in een gezellige en creatieve dag? Wil je kijken of schilderen iets voor jou is? Meld je dan aan voor de workshop schilderen van vrolijke schilderijen (geen portretten). Deze workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring. Er zijn schorten aanwezig, maar het is handig als je niet je beste kleren aan doet.

20 Activiteit 17 Creatief Activiteit 29 Creatief Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Gaat door Zaterdag 27 juli uur Schuttershof Esbeek P Parkeerterrein hoek Groenstraat- Esbeekseweg Eigen vervoer 20,00 incl. materiaal en koffie Voor 1 juli Mariet Pulles Min. 8 personen max. 20 personen Workshop etsen n.a.v. de etsen van Andreas Schotel. Datum Vrijdag 2 augustus uur Locatie Ontwikkelboerderij Laarstraat 16 Diessen Parkeren P aanwezig Vervoer eigenvervoer Kosten 6,00 Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door Bij min. 10 personen Zelf bloemen plukken o.l.v. begeleiders van de Laarhoeve bloemschikken en een mooi boeket maken!

21 Activiteit 28 Activiteit 18 Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Donderdag 1 augustus uur Schuttershof, Esbeek P aanwezig Eigen gelegenheid 5,00 (inclusief koffie/thee) Voor 1 juli Johan Suijkerbuijk en Piet Vissers Gaat door Minimum 20, maximum 80 pers. Nog twee keer kan worden deelgenomen aan een bridge drive. Maar dat hoeft niet. We spelen 24 spellen (6 tafels van 4 spellen). Bij voldoende deelname worden 2 of meer lijnen gemaakt, die op speelsterkte worden ingedeeld. De organisatie is in handen van Johan Suijkerbuijk en Piet Vissers. Datum Zondag 28 juli Locatie Open Huis Vrijthof Parkeren P aanwezig, let op blauwe zone Contactpersoon Bep Hagenberg U kunt vanaf uur binnen lopen. Wij organiseren een muziekprogramma met Fortissimo 10 accordeons uit Goirle. Om te luisteren maar ook om mee te zingen. Koffie met wat lekkers en in de pauze een drankje en knabbeltje. Er wacht u een gezellige en vrolijke zondagmiddag.

22 Activiteit 19 Activiteit 27 Datum Maandag 29 juli uur Locatie Ontwikkelboerderij Laarstraat 16 Diessen Parkeren P aanwezig Vervoer eigenvervoer Kosten 15,00 Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door Bij min. 10 personen Rondleiding - Pluktuin - Activiteitenruimte - Grote zaal - Grote keuken - Winkel Als lekkere afsluiting Boerenlunch Datum Donderdag 1 augustus uur Locatie Café Ome Toon Biest-Houtakker Vervoer eigenvervoer Kosten 12,50 Contactpersoon Piet Kuijpers Gaat door Bij min. 30 personen Max 50 personen Vanaf uur muziek, daarna om uur een lunch. Muziek wordt verzorgd door duo Marcel van Vught van Rhythm Productions.

23 Activiteit 26 Sport/bewegen Activiteit 20 Excursie Datum Donderdag 1 augustus uur: Vrijthof uur: Hercules Locatie Vrijthof/Hercules Parkeren P aanwezig Vervoer Eigen fiets Contactpersoon Jos van den Corput Gaat door 20 tot 40 personen In Bladel bezoeken we de gerestaureerde pootaardappelbewaarplaats De Scheut en krijgen een rondleiding van de eigenaar Jan Baselmans. Datum Maandag 29 juli uur Locatie Akkerstraat 2a Biest-Houtakker Parkeren P aanwezig Contactpersoon Piet Kuijpers Gaat door 10 tot 25 personen Vromans Kwekerijen levert vegetatief vermeerderde coniferen en sierheesters aan klanten van Ierland tot Rusland en van Noorwegen tot Macedonië. Op bijna 80 hectare kweken zij jaarlijks 3 miljoen stuks plantgoed in P9 en 8 miljoen stuks in de volle grond.

24 Activiteit 21 Excursie/reis Activiteit 25 Lezing Datum Dinsdag 30 juli uur Locatie Vrijthof Hilvarenbeek Parkeren Centrum Hilvarenbeek Vervoer Touringcar vanaf Vrijthof Kosten 54,00 (reis, koffie, appelgebak, lunch, warm hapje) Contactpersoon Henk van der Loo Gaat door Min. 40 tot max. 60 personen Om 8.15 uur vertrekt de bus voor de Petruskerk op de Vrijthof, naar Lage Zwaluwe. Daar gaan we aan boord, genieten van koffie + appelgebak, varen naar de 2 e Maasvlakte, een imposant havengebied waar de grootste zeeschepen laden en lossen. Varen langs Hoek van Holland, over de nieuwe Waterweg en langs de stormvloedkering. Genieten aan boord van een heerlijke lunch en eindigen met een warm hapje. Rond Vrijthof Datum Locatie Parkeren Vervoer Kosten Aanmelden Contactpersoon Gaat door Woensdag 31 juli uur Bij Verhoeven Haghorst In de omgeving Eigen gelegenheid 5,00 inclusief koffie Voor 1 juli Henk van der Loo Bij minimaal 6 personen De watersnoodramp van 1953 staat in het collectief geheugen van een aantal generaties Nederlanders gegrift. Er is veel over geschreven, gefilmd en gearchiveerd. In deze lezing volgt het verhaal van Corrie van der Maas, een 2 e generatiekind die haar opa en oma verloor toen zij ruim 2 jaar oud was. De ouders van haar vader, die tot aan zijn eigen dood op hoge leeftijd, verdriet heeft gehad van deze historische gebeurtenis. De watersnoodramp maakt nog altijd deel uit van de familie. De jaarlijkse herdenkingen worden als het mogelijk is bijgewoond en de banden met Zeeland zijn er nog altijd. Deze keer geen gewoon feitenrelaas over de watersnood van 1953, maar vooral een persoonlijk verhaal.

25 Activiteit 24 Wandeling + lunch Activiteit 22 Excursie Datum Woensdag 31 juli tot uur Locatie Schuttershof Esbeek Kosten 12,50 Contactpersoon Mariet Pulles Gaat door Min. 10 personen uur: Museumbezoek met uitleg, gevolgd door korte (3km) of lange (10km) wandeling. Om uur lunch halverwege de route met muzikale omlijsting door Laot mer hurre (Brabants/Vlaamse volksmuziek). Kan men niet wandelen en wil men wel lunchen, vervoer kan geregeld worden. Datum Dinsdag 30 juli uur Locatie Palingkwekerij Reijrink Vossenhoorn 9 Parkeren P-ruimte aanwezig Kosten 6,00 Contactpersoon Jac Linnemans Gaat door Bij min. 10 personen Alles over de Palingkwekerij en palingrokerij Reijrink, Moergestel

26 Activiteit 23 Sport/bewegen Inschrijfformulier Datum Woensdag 31 juli uur: de Alsie uur: Vrijthof Locatie Vrijthof / de Alsie Parkeren P aanwezig Vervoer Eigen fiets Contactpersoon Jos van den Corput Gaat door Min. 8 renners Toertocht door het Brabantse land. (helm verplicht!) We rijden 60 tot 65 km. Een terrasje op het eind van de tocht voor een gezamenlijke afsluiting. In het midden van dit boekje vindt u het inschrijfformulier. Levert u dit tijdig in, maar in elk geval vóór maandag 1 juli. De inleveradressen vindt u op het formulier. Mocht u het formulier niet aantreffen of kwijtraken dan kunt u een nieuw exemplaar downloaden van onze website: Kijk bij Zomerschool DEN HORST St.Josephstraat 1, Haghorst Kantoorboekhandel Peter Swaanen Doelenstraat CL Hilvarenbeek (013)

Namens alle organisaties die hebben meegewerkt aan de voorbereiding van het programma wensen we u van harte veel plezier.

Namens alle organisaties die hebben meegewerkt aan de voorbereiding van het programma wensen we u van harte veel plezier. Voorwoord In 2017 hebben we voor de eerste keer een groot aantal activiteiten georganiseerd: Zomerschool genoemd. Aan de 31 activiteiten is door ruim 500 senioren deelgenomen. Op basis van de evaluatie

Nadere informatie

Inschrijven Voor opgave en inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier bij dit boekje.

Inschrijven Voor opgave en inschrijving gebruikt u het inschrijfformulier bij dit boekje. Activiteiten in alle kernen van de gemeente Hilvarenbeek; In alle kernen toegankelijk voor iedereen uit de gemeente Hilvarenbeek ouder dan 55 jaar; Lunch en/of warme maaltijd in elke kern. Inschrijven

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 11 juli t/m zondag 21 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018 Activiteiten Schouwen Duiveland Oktober 2018 2 Programma Wanneer Wat Bijzonderheden Kosten Dinsdag 2 oktober Eethuis Inloop Groentesoep, Kipschnitzel met chiliboontjes, gemengde salade en gebakken krieltjes

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

Niet alleen maar samen

Niet alleen maar samen Activiteitenkalender april 2019** Week 14 Maandag 1 april U kunt instappen als beginner of gevorderde bij de ochtend- of de Dinsdag 2 april Woensdag 3 april 10.00-14.00 u Dagopvang Light Vrijwilligers

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Activiteiten De Zes Molens

Activiteiten De Zes Molens Activiteiten De Zes Molens Ongedwongen & gezellige activiteiten in april 2019 Locatie De Zes Molens Activiteiten: meedoen en erbij horen P. 02 Afgelopen maand kon u deelnemen aan diverse activiteiten.

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 1 WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 2016 2 Beste deelnemers reizen, Baarn, februari 2016 Ook het jaar 2015 was weer een groot succes. Ondanks de inzet op onze reizen van extra grote 63

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Maart Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Maart 2015 ZONDAG 1 MAART Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers 3 MAART het Rode Kruis, inclusief materiaal MAANDAG 9:30-11:30 uur Biljarters Recreatief

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Juni 2018 Waarderingsmenu 2018 Voor de inschrijving voor het Waarderingsmenu 2018 wordt nog hard gewerkt. De rede hiervan is dat we dit jaar een digitaal formulier willen. Dit geeft

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld.

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. VIJF JAAR ZOMERSCHOOL VOOR SENIOREN Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. Inschrijven Op 25 juni

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Bezoekadres Wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Hertog Willemweg 3, 8084 VP t Harde Tel: (0525) 65 96 90 www.facebook.com wijkontmoetingscentrum Jeanne d Arc Openingstijden

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 2 Zomerprogramma VTV Delft 2019 Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2019. Een zomer genieten met elkaar! De zomervakantie is van maandag 22 juli t/m zondag

Nadere informatie

Activiteitenfolder januari 2016

Activiteitenfolder januari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder januari 2016 Namens iedereen van Ontmoetingscentrum Prinsenhof, wensen wij u een mooi en gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar goed te beginnen,

Nadere informatie

Laat u inspireren door de verschillende mogelijkheden die er in ons dorp zijn om te bewegen en te sporten! Met sportieve groet,

Laat u inspireren door de verschillende mogelijkheden die er in ons dorp zijn om te bewegen en te sporten! Met sportieve groet, Sport- & Beweeggids 60+ Hilvarenbeek Voorwoord Regelmatig bewegen houdt u fit. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk bewegen is. Het stimuleert ademhaling en bloedsomloop, houdt uw spieren

Nadere informatie

VOORJAAR 2019 PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT NASCHOOLSE ACTIVITEITEN. Roerdompstraat 76, 6601 DL Wijchen Beste ouders/verzorgers,

VOORJAAR 2019 PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT NASCHOOLSE ACTIVITEITEN. Roerdompstraat 76, 6601 DL Wijchen Beste ouders/verzorgers, PROGRAMMABOEKJE NOORDERLICHT NASCHOOLSE ACTIVITEITEN Beste ouders/verzorgers, Ook in het voorjaar van 2019 zullen er in Noorderlicht weer een aantal workshops en activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd.

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma 2015. Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2015 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma Juni 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Juni. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie

Het programma omvat een grote diversiteit aan activiteiten op het gebied van ontspanning, cultuur en educatie, inspanning en gezelligheid.

Het programma omvat een grote diversiteit aan activiteiten op het gebied van ontspanning, cultuur en educatie, inspanning en gezelligheid. 1 De Stichting Zomerschool voor Senioren (ZvS), waarin de drie ouderenbonden samenwerken met Stichting De Schoor, verzorgt ook dit jaar weer voor de 50-plussers van Almere een aantal activiteiten tijdens

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Laat u inspireren door de verschillende mogelijkheden die er in ons dorp zijn om te bewegen en te sporten! Met sportieve groet,

Laat u inspireren door de verschillende mogelijkheden die er in ons dorp zijn om te bewegen en te sporten! Met sportieve groet, Sport- & Beweeggids 60+ Hilvarenbeek Voorwoord Regelmatig bewegen houdt u fit. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk bewegen is. Het stimuleert ademhaling en bloedsomloop, houdt uw spieren

Nadere informatie

Activiteitenkalender Midden-Inn mei 2019** Week 18

Activiteitenkalender Midden-Inn mei 2019** Week 18 Activiteitenkalender Midden-Inn mei 2019** Week 18 Woensdag 1 mei Kleine bijdrage wordt gevraagd voor koffie/thee + koekje en eventuele maaltijd. 14.00-17.00 u Koersbal Donderdag 2 mei 10.00-12.00 u Brei/haakclub

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers!

Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Welkom in de Hof Ontmoeting & gezelligheid in Hof van Ammers! Programma november 2017 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand november. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee Suggesties voor de koffie/thee 1 x Koffie/thee met cake 2 x Koffie/the met cake 1 x Koffie/thee met appeltaart. 2 x Koffie/thee met appeltaart. 1 x Koffie/thee met gesorteerd gebak. 2 x Koffie/thee met

Nadere informatie

Musea op Tiengemeten

Musea op Tiengemeten Overzicht arrangementen: MAANDAG GESLOTEN 1. Dagje Tiengemeten basic. 8,-- 2. Dagje Tiengemeten basic +. 10,50 3. Dagje musea Tiengemeten. 14,-- 4. Nostalgische dagje uit Tiengemeten 38,20 5. Schoolreisje

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Sponsors Actiefpas. Maandactie Actiefpas

Sponsors Actiefpas. Maandactie Actiefpas Sponsors Actiefpas De Actiefpas wordt dit seizoen 2015-2016 gesponsord door zeven partijen. In elke nieuwsbrief wordt er een sponsor uitgelicht. Deze keer is dat Jay s Place. Muzikaal meedoen bij Jay s

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL

RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL PROGRAMMA JUNI 2019 RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL We hebben weer leuke uitjes in het programma staan! Voor ieder wat wils. Wij horen graag op de beldag (of daarna) van

Nadere informatie

Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer!

Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer! Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer! 5-12 september 2014 Fun & Entertainment Zaterdag 6 september 2014 Natuurwandeling ( Gehele dag ) Bij de receptie ligt een leuke natuurtocht voor je

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

KBO-Diessen BELANGENORGANISATIE VOOR SENIOREN.

KBO-Diessen BELANGENORGANISATIE VOOR SENIOREN. Nieuwsbrief augustus 2019 AUGUSTUS Fietsen: iedere donderdag vertrek om 13.00 uur bij Hercules, 4 de donderdag vertrek om 10.00 uur.. 1 t-m 11 activiteiten Zomerschool Zo 11 sluiting zomerschool op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Groepen & arrangementen

Groepen & arrangementen Groepen & arrangementen Kasteel Ammersoyen is een leuke bestemming voor een groepsuitje Volg een rondleiding door het kasteel met uw vereniging, collega's, familie of vrienden Of kies uit een van onze

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Augustus

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Augustus Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Augustus 2015 ZONDAG 2 AUGUSTUS 15.00 uur Heilig Avondmaal Samenkomst met voorganger Ds. P. Bochanen WOENSDAG 5 AUGUSTUS 10.30-11.30 uur Creatieve activiteit

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. September

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. September Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender September 2015 DINSDAG 1 SEPTEMBER, momenteel een 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen inspiratie opdoen. Vrije inloop maakt u een schilderij naar eigen

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN

PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN PROGRAMMABOEKJE THEMAWEEK BOEKEN Rigtershof Van 11 t/m 15 juli 2016 BOEKEN Beste bewoners, Ook dit jaar wordt er weer een gezellige themaweek georganiseerd. Omdat het dit jaar het jaar van het boek is,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2017 Activiteiten voor senioren De komende zomerperiode organiseert Palet Welzijn extra activiteiten voor senioren vanaf 55 jaar. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 27mei 2016 Geachte bewoners, We gaan aankomende week weer naar de maand toe waarin we de zomer kunnen gaan begroeten. In huis zijn we nog bezig met de finishing touch,

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 1 Zomerprogramma VTV Delft 2017! Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2017! Een zomer genieten met elkaar! Het is zomervakantie van maandag 10 juli t/m

Nadere informatie

Schiedamse Week van het Geluk 2017

Schiedamse Week van het Geluk 2017 Schiedamse Week van het Geluk 2017 Schiedammers maken geluk Geluk zit in kleine dingen, een boodschapje meenemen, een arm om de schouder, een goed gesprek, samen iets leuks doen en plezier hebben. Zo wordt

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Oktober

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Oktober Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Oktober 2015 1 OKTOBER 09.00 en 09.45 uur Zwemmen Zwemmen en oefeningen in het water voor ouderen. Verzamelen in het Kultur- 25,00 voor hus, gezamenlijk vervoer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging De toestand van de natuur in Overijssel Op vrijdag 20 mei vindt het zestiende veldsymposium De toestand van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 Club Agenda Do 15 Senioren Winterwedstrijd 10.30 u Di 20 Dames Krokuswedstrijd 10.30 u Wo21 [Business Club Wintercompetitie] 14.00 u [ ] op uitnodiging U kunt inschrijven voor

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten 2015 Studio58 & omgeving Activiteiten Studio58 is een ontmoetingsplaats waar mensen met een beperking op gezette tijden kunnen binnenlopen voor een praatje, kopje koffie, hapje eten en activiteit. Binnen

Nadere informatie

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0!

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0! 19 jan. 2018 Voor de kalender: 22 jan. Voorleesontbijt KDV/PA/groep 1-2-3 24 jan. Ouderavond: Een kijkje in de keuken 2.0 ; 19.30 uur loc. MWW 19, 24, 26 jan. Groepen 6 Excursie Textielmuseum 9 feb. Carnaval

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 5 30 Januari 2018 Nieuws Agenda 31 jan: Zeist woensdagmiddag (een koffer vol verhalen) 2 febr: Carnaval Doorn(nieuw) 3 febr: Lunchen in Zeist 7 febr: Fablab in Zeist 7febr:

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December

Activiteitenkalender. Rosengaerde Dalfsen. December Activiteitenkalender Rosengaerde Dalfsen December Activiteitenkalender Rosengaerde In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. De vrij toegankelijke activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen

Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Nieuwsbrief Drie Gasthuizen Vrijdag 23 september 2016 Geachte bewoners, De derde dinsdag in september is geweest en na een tocht in de glazen koets volgde de Troonrede waarin ons geschetst werd welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Week van Ontmoeting 25 september t/m 4 oktober 2014

Week van Ontmoeting 25 september t/m 4 oktober 2014 Week van Ontmoeting 25 t/m 4 2014 Een initiatief van Bredase maatschappelijke organisaties. Vrijdag 12 14.00-17.00 uur Rollatorloop Zondag 14 14.00-17.00 uur Kun je zingen? Zing dan mee! Donderdag 18 10.30-16.00

Nadere informatie

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond!

Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Iedere meter, wandel je beter, samen gezond! Voor de 3 e keer organiseren we de Nationale Diabetes Challenge in de gemeente Heumen, Mook & Middelaar. Samen met andere diabetespatiënten én zorgverleners

Nadere informatie

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober

Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober Doe met ons mee! In de week tegen eenzaamheid van 27 september t/m 6 oktober 2018 www.swodongen.nl Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid door SWOD en ketenpartners Meer dan één miljoen Nederlanders voelt

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist Nieuwsbrief Vrije Tijd week 19 11 Mei 2018 Nieuws Agenda 16 mei : Theatergroep Heuvelrug 19 mei : Workshop vogeltjesmobiel 26 mei : De hongerige klant 26 mei : Orkest Ludiek (nieuw) 1 juni : Cinebartje

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen:

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen: Nieuwsbrief Vrije Tijd week 27 05 Juli 2018 Nieuws Agenda 7 juli : Lunchen in Zeist 14 juli : Optreden Pop-Eye 18 juli : De Zorgshow 22 aug : BBQ in Doorn 7 sept : Varen met de Eendracht Mededelingen:

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Wijkontmoetingscentrum

Wijkontmoetingscentrum Wijkontmoetingscentrum GEZOCHT! (M/V) Jeanne d Arc is op zoek naar mensen die willen helpen: Vrijwilligers die meedenken in de programmacommissie. Eén keer per drie maand komt de commissie bij elkaar om

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren

- Waddinxveen - Programma Activiteiten voor senioren - Waddinxveen - Programma 2018 Activiteiten voor senioren Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra activiteiten voor senioren. De activiteiten worden gehouden in het Anne Frank Centrum aan het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16)

NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) NIEUWSBRIEF DE BOSHOEK juli/augustus 2017 (16) Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking, bij wonen, bij dagbesteding of bij werken. En ook bij het invullen van de vrije tijd. Deze

Nadere informatie