distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND"

Transcriptie

1 distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND JANUARI FEBRUARI 2011

2 BESTE STRIPLIEFHEBBER, Uitpakken. Zo begon 2010 voor Ballon Media. Letterlijk, want na een verblijf van enkele jaren in Brussel, keerde ons bedrijf terug naar Antwerpen. Een emotioneel moment, want Jommeke got back to his roots. En een opsteker met het overlijden van Jef Nys nog vers in het geheugen. Maar we pakten in 2010 ook figuurlijk uit. Het 250 ste album van Jommeke stond centraal in een jaar dat bol stond van de activiteiten rond de blonde stripheld: van een nieuwe Jommekesdag over een speciale postzegelreeks tot de mascotte van de schoolfruitactie. Met Flikken lanceerden we een gloednieuwe Vlaamse stripreeks met potentieel. En ook de meiden van K3 lieten zich niet onbetuigd. Josje maakte met glans haar entree in de vernieuwde stripreeks. Largo Winch, Thorgal, XIII, Yoko Tsuno, Blake & Mortimer en De blauwbloezen: alle toppers tekenden present in een jaar met ook heel wat verrassende nieuwkomers. Bleef u bijvoorbeeld onbewogen bij de prachtige oneshot Lydie? Zag u het eerste deel van Marvano s nieuwe drieluik Grand Prix voorbij snellen? Smulde u niet van de aquarellen in het luxeboek van Blacksad? En prijkt de knappe Kruistocht-box ook in uw boekenkast? 2011 staat helemaal in het teken van de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Het grote nieuws is dat Ballon Media, met een nieuw partnerschap, vanaf 2011 ook de Nederlandstalige strips en manga s van uitgeverijen Casterman, Glénat en Daedalus verdeelt! Op die manier krijgt het Belgo-Franse stripverhaal een verstevigde vertegenwoordiging én verdediging in Vlaanderen en Nederland. Een bijzondere opdracht waar we erg fier op zijn! En ook de manga s gaan in 2011 verder op hun elan met de lancering van een rist nieuwe topreeksen op het programma. Weet u wanneer een verhuis vlotjes verloopt? Als iedereen in de dans springt en er zich een ketting vormt. Daar bent u als stripfan een onmisbare schakel in. Dus geweldig bedankt voor uw vertrouwen! Alexis Dragonetti, uitgever

3 KARAAT 6 DE DOODSKIST VAN IJS In dit tweede deel van een tweeluik dat startte met De zingende wasrol, zet Uma haar avontuur in het wilde hart van Canada verder. Ze bijt zich vast in haar onderzoek rond de mysterieuze vliegtuigcrash. Een van de passagiers van het vliegtuig, een jongetje, overleefde die ramp. Maar in het ruige sneeuwlandschap liggen de wolven op de loer. Zijn leven hangt aan een zijden draadje De rondborstige Uma werkt voor Karaat, de geheime dienst van de diamanthandel. Op zoek naar gestolen of verdwenen edelstenen reist ze de wereld af. En daarbij raakt ze op de een of andere manier altijd verzeild in benarde situaties. Slot van een tweeluik dat startte met De zingende wasrol Een rechttoe rechtaan scenario vol spanning en humor van topscenarist Yann Helder tekenwerk in een ondanks de ingesneeuwde setting warm kleurenpalet Al verschenen Tekeningen: Meynet Scenario: Yann Thriller Softcover 48 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 8,95 uit: Karaat 6 Dargaud, deze plaat mag niet overgenomen worden.

4 NAMIBIA 2/5 DEEL 2 Op pad met de onbehouwen majoor Bowley en VNafgevaardigde Robert McDonald, doet Cathy Austin nog meer angstaanjagende ontdekkingen in het gebied rond de Steenbokskeerkring. Nadat ze een apocalyptische aanval van reuzeninsecten overleefden, stuit de jonge Engelse en haar reisgezellen op een immens ondergronds laboratorium. Daar gebeuren gruwelijke experimenten op de lijken van oud-nazi s. Als ze bijna tot de kern van het mysterie zijn doorgedrongen, vallen ze opnieuw ten prooi aan een brutale aanval. Wie schuilt achter deze verontrustende genetische manipulaties? Wat is er écht aan de gang in deze vergeten uithoek van Afrika? Kenya, seizoen 2, deel twee van deze nieuwe cyclus van Leo Na De werelden van Aldebaran dijt ook het universum van Kenya verder uit Bertrand Marchals tekeningen evenaren het origineel Tekeningen: Marchal Scenario: Leo en Rodolphe Al verschenen Sciencefiction Softcover 48 pagina s, full colour 217 x 285 mm Verkoopprijs: 6,50 Van dezelfde auteur uit: Namibia 2 Dargaud, deze plaat mag niet overgenomen worden.

5 GOD 2 HARTELOOS Alex en Elisa worden achterna gezeten door een stel corrupte politielui. De jongelui ontdekken, onder de informatie die Alex in de computer van zijn moeder heeft gevonden, een echt horrorscenario. De realiteit wordt nog angstaanjagender nu hij God, de man (of organisatie) die zich heel zorgvuldig verschuilt achter zijn handlangers, op het spoor is. God heeft een handeltje opgezet in donororganen... Blijkbaar kunnen rijke mensen bij God terecht om een orgaan te bestellen. God gaat dan op zoek naar de ideale donor die vermoord wordt en onmiddellijk voor de transplantatie wordt klaargemaakt. Alle klanten van God worden zijn kinderen en zijn hem eeuwige dank verschuldigd... Gods leger wordt dus steeds groter... Centraal staan orgaanhandel, mensenhandel en levenslange schuld. Tweede en laatste deel van deze gruwelijk spannende thriller Al verschenen Tekeningen: Karl T. Scenario: Marie Medische thriller Softcover 48 pagina s, full colour 217 x 287 mm Verkoopprijs: 6,50 uit: God 2 Dupuis, deze plaat mag niet overgenomen worden.

6 DE DOCHTER VAN DE PROFESSOR GRAPHIC NOVELFORMAAT Ook al ben je sinds drieduizend jaar een mummie en loop je doelloos door de Londense mist, verliefd worden kan iedereen overkomen. Imhotep IV, een prins uit Egypte, wordt smoorverliefd op Miss Liliane, dochter van professor Bowell en hij wil samen met haar uit het vochtige Verenigd Koninkrijk terug naar zijn zonnige Egypte. Maar als het lot er zich mee gaat bemoeien, en daarna ook nog eens de koningin, wordt je bestaan een soepje waar een kat haar jongen niet meer in terugvindt. En dan ga je als mummie misschien met heimwee terugdenken aan je knusse sarcofaag. De ingrediënten... Een vleugje Earl Grey en wat slordig aangebrachte windsels... Het resultaat? Het meest fantastische liefdesverhaal dat ooit in stripvorm is verschenen. Zoals de feuilletonschrijvers uit het begin van vorige eeuw, laat Joann Sfar zijn personages de meest adembenemende dingen beleven. Emmanuel Guibert toont zijn onmiskenbare talent als aquarellist. Hij neemt de lezer mee naar het Engeland van Conan Doyle, koningin Victoria en Jack the Ripper. Van het gebouw van Scotland Yard tot aan Buckingham Palace. Het warme hout van de lambriseringen, het zachte gezeefde licht, een glimlach... niets ontbreekt in deze liefdesgeschiedenis. Pure balsem voor het hart! Verscheen oorspronkelijk Door Joann Sfar en Emmanuel Guibert Graphic novel Softcover 80 pagina s, full colour 175 X 240 mm Verkoopprijs: 14,95 in de collectie Vrolijke Vlucht bij Uitgeverij Dupuis Van de auteurs van De kat van de rabbijn, Donjon, Zwarte olijven en De fotograaf, De oorlog van Alan... Een nieuw formaat, een nieuw format... Graphic novel: een stripverhaal dat uitgegeven wordt in boekvorm, met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen, gewoonlijk bedoeld voor volwassenen en vaak met een literaire inslag zegt Wikipedia. Het format is intussen erg populair op de Nederlandstalige markt. Deze defi nitie past (op de ingewikkelde verhaallijn na) perfect bij deze titel, die als eerste uit het fonds van Uitgeverij Dupuis in het Nederlands verschijnt. Ook in dit handige pocketformaat (175 x 240 mm) blijft deze titel perfect leesbaar en we hopen dat een nieuwe generatie lezers dit meesterwerkje ontdekt... uit: De dochter van de professor Dupuis, deze plaat mag niet overgenomen worden.

7 AZUREN BOEDDHA INTEGRAAL India, jaren zestig. Een jonge Engelsman gaat op de vlucht omdat hij helemaal geen zin heeft in de terugreis naar huis. Binnenkort begint daar het nieuwe schooljaar en hij gruwt van de strenge kostschool en de vreselijke porridge die je er elke dag als ontbijt op je bord krijgt. De jongeman ziet maar één oplossing: hij kruipt ongemerkt in de auto van chauffeur Songtsen, die enkele weken vrij heeft gekregen. Zo komt de knaap uiteindelijk terecht in een Tibetaans klooster. Hij sluit er vriendschap met Chogyam en Namgyal en maakt kennis met een hem totaal onbekende levensfilosofi e. De onverzadigbare nieuwsgierigheid van Porridge brengt hem ook in de buurt van Lhahl, een jong meisje en de reïncarnatie van een Tibetaanse mystica uit de XIVde eeuw. Zij heeft de hoede over de Azuren Boeddha, een beeld dat in de loop der tijden maar door enkele mensen kon worden bewonderd. Even later is aan de poorten van het klooster ook het geraas van de wereld hoorbaar, want in 1962 wordt Tibet door China bezet. Dertien jaar later gaat Gifford weer op zoek naar Lhahl, op wie hij hopeloos verliefd is. Cosey sluit dit tweeluik, een prachtig liefdesverhaal dat in bezet Tibet Door Cosey speelt, op een imponerende manier af. Een initiatie in de Oosterse cultuur en in de schattenjacht. Nu gebonden in een stevige en luxueuze integraaluitgave Tibetaans epos Hardcover 140 pagina s, full colour 230 x 310 mm verkoopprijs: 23,95!"#$"%& '(&) $&*'+* $ % Bernard Cosey Ontvang een set van 20 postkaarten met originele Cosey-tekeningen bij aankoop van 10 hardcovers!

8

9

10 30 DAGEN MILJOEN YEN... 1 TEGENSTANDER! A D A R K D A R K LIAR GAME DEEL 1 DARK KANA NIEUW! DE OPVOLGER VAN DEATH NOTE! THRILLER / SPANNING / LEUGENACH- TIG / Op een dag ontvangt de goudeerlijke Nao Kanzaki een mysterieus pakketje. Er steekt een kaartje bij Gefeliciteerd. U bent ingeschreven voor het LIAR GAME TOURNAMENT, waaraan 1 op mensen mag deelnemen. Nieuwsgierig opent ze het pakje. De inhoud? 100 miljoen yen cash! Een fortuin voor de arme Nao. Bovendien is er geen weg terug: door het openen van het pakket heeft ze toegestemd in deelname aan de Liar Game! Zich terugtrekken is onmogelijk! De regels voor de eerste ronde van de Liar Game lijken heel eenvoudig. Nao heeft 30 dagen de tijd om het speelkapitaal van haar tegenstander te stelen. Slaagt ze daarin? Dan mag ze het gestolen bedrag houden. Snoept de tegenpartij haar geld af? Dan blijft ze achter met een even grote berg schulden. De naïeve Nao verliest al snel al haar geld doordat ze vertrouwt op de verkeerde. Wanhopig besluit ze een beroep te doen op de zelfverzekerde Shinichi Akiyama, een professionele zwendelaar die net uit de gevangenis is vrijgelaten. Kan dit onwaarschijnlijke duo de extreme stress van de Liar Game de baas? Auteur: Shinobu Kaitani VOOR COOLE TIENERS & TWINTIGERS Manga 127 x 180 mm 224 pagina s Verkoopprijs: 8,50 SERIE LOOPT NOG IN JAPAN Voorlopig coverontwerp uit: Liar Game 1 Kana, deze plaat mag niet overgenomen worden. VOOR MEER INFO, BEZOEK ONZE WEBSITE

11 SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF VIA NARUTO DEEL 26 SHONEN KANA NINJA / AVONTUUR / VRIENDSCHAP / Sasuke liet z n dorp en z n vrienden in de steek en trok naar Orochimaru in z n zoektocht naar meer kracht! Zal Naruto erin slagen om hem terug te brengen...?! Het komt tot een krachtmeting tussen beiden! Maar in Sasuke s geest is weinig plaats voor dat duel. Zijn gedachten gaan volledig naar z n broer, Itachi!! Deel 26: Als je je beste vriend doodt, zul je deze kracht kunnen bemachtigen. Opgejaagd door Itachi s woorden, probeert Sasuke Naruto écht te vermoorden! Naruto s Rasengan en Sasuke s Chidori botsen gewelddadig met elkaar! Wie komt als overwinnaar uit dit dodelijke duel? Kun jij aan deze ambitieuze deugniet weerstaan? Dompel je onder in de wereld van deze jonge ninja! Auteur: MASASHI KISHIMOTO VANAF 8 JAAR SERIE LOOPT NOG IN JAPAN Manga 115 x 175 mm 192 pagina s Verkoopprijs: 6,95 Voorlopig coverontwerp BLEACH DEEL 14 SHONEN KANA ACTIE / HUMOR / BOVENNATUURLIJK / Ichigo Kurosaki is 15 jaar oud... en kan geesten zien. Ondanks dat bijzondere vermogen leidt hij een rustig leven... Op een dag dringt Rukia, een meisje dat op hollows (kwade geesten) jaagt en zichzelf een shinigami noemt, zijn kamer binnen. Ze is op zoek naar een hollow. De hollow, die aangetrokken is door de kracht van Ichigo s ziel, valt Ichigo en zijn familie aan. Rukia snelt te hulp maar de hollow brengt haar ernstige verwondingen toe. Ze kan het gevecht niet voortzetten en beslist om een deel van haar shinigami-krachten door te geven aan Ichigo Het gaat fout en per ongeluk geeft ze ál haar krachten aan hem door. Ichigo, die nu een shinigami is, en Rukia moeten samen de uitdagingen aangaan die op hun pad liggen Deel 14 Ganju en Hanatarou hebben eindelijk Rukia s cel bereikt. Daar beseft Ganju dat Rukia z n oudere broer gedood heeft... Voor hij iets kan doen, verschijnt Rukia s wrede broer, Byakuya. Hij ruikt bloed door hun infiltratie. Ondertussen lopen Orihime en Ishida nog altijd vrij rond, maar hun geluk staat op het punt op te raken... En waar is Ichigo in dit alles...? Kun jij ook geesten en shinigami s zien? Neem het samen met Ichigo op tegen de hollows van deze wereld. VOOR COOLE TIENERS EN TWINTIGERS SERIE LOOPT NOG IN JAPAN Auteur: TITE KUBO Manga 115 x 175 mm 208 pagina s Verkoopprijs: 6,95 JE FAVORIETE HELDEN IN MANGA, RECHTSTREEKS VERTAALD UIT HET JAPANS! Voorlopig coverontwerp

12 OPNIEUW VERKRIJGBAAR BLAUWBLOEZEN 48 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50

13 OPNIEUW VERKRIJGBAAR BUCK DANNY 48 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50

14 JOMMEKE 253 CHOCO VERLIEFD Jommeke en zijn vriendjes zijn op vakantie in Middelkerke. Op het strand ontmoeten ze Prunella, de dochter van Bill Oilscake, de rijkste man van het land. Net zoals de Miekes heeft ook Prunella een aapje: Pralinet. Choco valt halsoverkop en van kop tot teen voor de charmes van Pralinet. Helaas beantwoordt ze zijn liefde niet. Even later verdwijnt Pralinet spoorloos. Paniek! Als de steenrijke Bill Oilscake een anonieme brief ontvangt, wordt al snel duidelijk wat er gebeurd is. Pralinet is gekidnapt en de snoodaard eist één miljoen euro losgeld. Het geld moet om middernacht in het kapelletje langs de oude zeeweg gelegd worden. Anders stuurt hij Pralinet naar het oerwoud! Jommeke geeft de wanhopige Prunella zijn woord: Geef ons 23 uur ur tijd! ijd! Wijij brengen rengen tu Pralinet ralinet Wb terug! erug! P t Choco in de hoofdrol in dit nieuwe spannende én liefdevolle avontuur van Jommeke! Softcover 48 pagina s, full colour 210 x 297 mm Verkoopprijs: 4,95 JOMMEKE 82 HERDRUKT! OPSTAND IN KOKOWOKO Groot nieuws! De Kikiwikies zijn op weg naar Zonnedorp. Ze nodigen Jommeke en zijn vriendjes uit voor een groot feest op de planeet Kokowoko. Omdat de reis heel wat jaren duurt, vriezen de Kikiwikies hun mensenvrienden in. Zo verouderen ze niet tijdens hun reis door de tijd. Aangekomen ontdekt Jommeke dat sommige ministers kwade plannen smeden om de koning van de troon te stoten. Slaagt Jommeke erin die snode plannen te verijdelen? Softcover 48 pagina s, full colour 210 x 297 mm Verkoopprijs: 4,95 Opstand in Kokowoko is een heerlijk verhaal uit 1977 dat al aan zijn tiende druk toe is. Toch was het album al ruime tijd niet meer beschikbaar. Vele fans kunnen nu eindelijk het gaatje in hun collectie opvullen! JOMMEKE 140 HERDRUKT! Softcover 40 pagina s, full colour 210 x 297 mm Verkoopprijs: 4,95 DE CHINESE KAST Filiberkes speelgoedvliegtuigje vliegt per ongeluk dwars door het raam van een vreemd huis. Als hij en Jommeke het willen terughalen, betrappen ze een inbreker, die op de vlucht slaat. Onze vrienden besluiten te wachten op de eigenaar. Dat blijkt een zonderling oud vrouwtje te zijn. Een beetje getikt, fluistert Flip. Het is de weduwe van een ontdekkingsreiziger die op een van zijn tochten een fantastisch geheim ontdekte. En nu wil een bende snoodaards haar dat geheim ontfutselen. Alleen kent ze zelf het geheim niet! Ligt de oplossing van het mysterie in die vreemde Chinese kast die op zolder staat? Maak plaats in de kast, want ook De Chinese kast is een album waarop vele fans zitten te wachten. Dit mysterieuze verhaal uit 1986 wordt nu voor de zesde keer herdrukt.

15 UNIEK AANBOD 1 Jommeke + 1 Langteen & Schommelbuik 9,90 9 6,20

16 26 JANUARI KARAAT 6 (SC) DE DOODSKIST VAN IJS VKP: 8, PRETTIG KERSTFEEST, MAY (HC) VKP: 14,50 NAMIBIA 2 (SC) ORCHIDEA (HC) VKP: 15, NARUTO 26 (MANGA) SHONEN KANA VKP: 6,95 BLEACH 14 (MANGA) SHONEN KANA VKP: 6,95 GOD 2 (SC) HARTELOOS REIS NAAR ITALIE INTERGRAAL (HC) VKP: 22, BLAUWBLOEZEN 36 (SC) QUANTRILL DE DOCHTER VAN DE PROFESSOR (SC) VKP: 14, EEN HUIS VAN FRANK L.WRIGHT (HC) VKP: 14, BLAUWBLOEZEN 39 (SC) PUPPET BLUES AZUREN BOEDDHA INTEGRAAL (HC) VKP: 23, SAIGON-HANOI (HC) VKP: 14, BLAUWBLOEZEN 46 (SC) REQUIEM VOOR EEN BLAUWBLOES OP ZOEK NAAR PETER PAN DEEL (HC) VKP: 22,50 ZEKE VERTELT... (HC) VKP: 15,50 ZELIE NOORD-ZUID (HC) VKP: 14, BLAUWBLOEZEN 50 (SC) DE KLOPJACHT LIAR GAME 1 (MANGA) DARK KANA VKP: 8, BUCK DANNY 43 (SC) VUUR UIT DE HEMEL Verantwoordelijke uitgever: Alexis Dragonetti Ballon Media nv - F. Rooseveltplaats Antwerpen - tel. info@ballonmedia.com Prijzen en verschijningsdatum onder voorbehoud BUCK DANNY 46 (SC) HET SPOOKSQUADRON BUCK DANNY 47 (SC) VERBODEN GEBIED BUCK DANNY 49 (SC) DE NACHT VAN DE SLANG JOMMEKE 253 (SC) CHOCO VERLIEFD VKP: 4,95 JOMMEKE 82 (SC) OPSTAND IN KOKOWOKO VKP: 4,95 JOMMEKE 140 (SC) DE CHINESE KAST VKP: 4,95 STEMPEL WINKELIER

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013

UITGEVERIJ MEDUSA JUNI 2013 JUNI 2013 MADONNA DE PELLINI Deel 1/2: Lamb House In Lamb House, het oude verblijf van de beroemde schrijver Henry James, worden er in een geheime bergplaats tot dan toe onbekende manuscripten van zijn

Nadere informatie

JOMMEKE BLINKT IN HET NIEUW

JOMMEKE BLINKT IN HET NIEUW JOMMEKE BLINKT IN HET NIEUW Persvoorstelling van de nieuwe vormgeving Stadhuis Antwerpen, woensdag 4 september 2013 JOMMEKE BLINKT IN HET NIEUW Zijn blauwe debardeur mag dan wel onverslijtbaar zijn, de

Nadere informatie

NAJAAR 2017 ZOMER 2018

NAJAAR 2017 ZOMER 2018 NAJAAR 2017 ZOMER 2018 978 90 5924 190 9-9,95 MET 12 KLEURPOTLODEN 978 90 5924 216 6-9,95 A3-FORMAAT 978 90 5924 317 0-10,00 Create your own Rock-style! 978 90 5924 318 7-10,00 Create your own summer-style!

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman

Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman Boekverslag Nederlands De voorspelling door Evert Hartman 7,2 Boekverslag door een scholier 1675 woorden 100 keer beoordeeld 17 september 2003 Auteur Evert Hartman Genre Thriller & Detective, Jeugdboek

Nadere informatie

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes.

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. Valentijnsdag 14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. In Engeland en de Verenigde Staten (VS) vieren mensen al eeuwen Valentijnsdag. In België

Nadere informatie

D Artagnan gaat naar Parijs

D Artagnan gaat naar Parijs D Artagnan gaat naar Parijs Artagnan reed op zijn oude paard, een uitgeputte knol met een trieste blik. Ook al was zijn paard op zijn minst vreemd te noemen en ook al waren de kleren die hij droeg verbleekt,

Nadere informatie

VOORJAARS SEIZOENEN. VERNIEUWd

VOORJAARS SEIZOENEN. VERNIEUWd 2014 VOORJAARS SEIZOENEN gevarieerde collectie compleet VERNIEUWd SEIZOENSCOLLECTIE 2014 We proudly present: De nieuwe seizoenscollectie van Paperclip! Speciaal voor u, onze klant, presenteren wij onze

Nadere informatie

Designstickers Deel II

Designstickers Deel II Designstickers Deel II Sticker DS Kleur Design 33 Om ook de mensen die van stijl en design houden een gepaste oplossing en bescherming voor hun Nintendo DS aan te bieden, namen we de Sticker DS Kleur Design

Nadere informatie

Het kasteel van Dracula

Het kasteel van Dracula Uit het dagboek van Jonathan Harker: Het kasteel van Dracula 4 mei Eindelijk kom ik bij het kasteel van Dracula aan. Het kasteel ligt in de bergen. Er zijn geen andere huizen in de buurt. Ik ben moe. Het

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder

Jezus zoekt ruzie. en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder Jezus zoekt ruzie Inleiding Denk niet dat ik gekomen ben om op aarde vrede te brengen. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want ik kom een wig drijven tussen een man en zijn vader,

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Mindfulness voor je kids. oefeningen

Mindfulness voor je kids. oefeningen Mindfulness voor je kids oefeningen David Dewulf Mindfulness voor je kids oefeningen Wil je meer weten over Mindfulness voor je kids? Ontvang de nieuwsbrief van I AM met maandelijks nieuwe tips. Mail

Nadere informatie

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties terecht en samen hebben ze al heel wat spannende

Nadere informatie

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN Omslag: Drukwerk: Danny Demeersseman Nevelland Graphics Copyright 2014 Danny Demeersseman www.wensen.eu Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 20-12-2018 1 Inhoudsopgaven Opdracht 1..3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 4 Opdracht 4 4 Opdracht 5.5 Opdracht 6.5 Opdracht 7.6 Bornvermelding..7

Nadere informatie

Onze Veertien Lichamen

Onze Veertien Lichamen Onze Veertien Lichamen We bestaan uit de volgende 14 lichamen: 11: Cel Lichaam 10: DNA Lichaam 9: Universeel Lichaam 8: Sterre Lichaam 7: Kosmisch Lichaam 6: Spiritueel Lichaam 5: Gezamenlijk Lichaam 4:

Nadere informatie

Mediumdisplay: 52 ex. voor 309,40

Mediumdisplay: 52 ex. voor 309,40 PROGRAM MMA JANUARI FEBRUARI MAART 2012 Duo kleurblok 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 4 6 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 6 0 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 8 4 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 3 0 7 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 3 2 1 9 7 8 9 0 3 7 4 8

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik hoop voor u dat u ooit eens flink verliefd bent geweest. Niet zo n beetje van: die of die vind ik best aardig. Misschien wordt dat nog wel eens wat

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

een zee Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom.

een zee Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom. Werkblad 7 Ω De Franken Ω Les : De volksverhuizingen Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom. Het wordt steeds moeilijker om de grenzen van het grote

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Jongens. Meisjes. Het concept. Elke tube bevat een persoonlijke code die je toegang geeft tot:

Jongens. Meisjes. Het concept. Elke tube bevat een persoonlijke code die je toegang geeft tot: ! W U NIE DECEMBER 2012 Jongens 78037 485653 78037 485677 78037 4 8 5 6 1 78037 4 8 5 7 1 4 Meisjes 78037 485738 78037 485752 78037 485776 78037 48570 Elke tube bevat een persoonlijke code die je toegang

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein Lied :..! (cd track / ) Voor de lol of voor je werk. Naar een feest of naar de kerk. Naar Parijs of Almelo. Met de trein ben je er zo. Reizen naar een verre stad. Met je koffer en je kat. Stap maar in

Nadere informatie

VOOR DAVID VOOR MARTY & CESCA

VOOR DAVID VOOR MARTY & CESCA VOOR DAVID VOOR MARTY & CESCA TEKEN EN SCHRIJF JE EIGEN BOEK KLAAR OM OP AVONTUUR TE GAAN? JA NEE Vertaald door Christelle Bogaert PSSST! Hé, jij daar! Ja, JIJ, die dit boek aan het lezen bent. Ik heb

Nadere informatie

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann

Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag Engels Diving in door Kate Cann Boekverslag door een scholier 1791 woorden 19 februari 2004 7,9 41 keer beoordeeld Auteur Genre Kate Cann Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Engels Schrijver:

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Integrale editie SARAH & ROBIN SAGA UITGAVEN

Integrale editie SARAH & ROBIN SAGA UITGAVEN Integrale editie SARAH & ROBIN SAGA UITGAVEN FEBRUARI 2019 FEBRUARI 2019 SARAH & ROBIN INTEGRAAL Sarah is een dromerig meisje dat door haar grenzeloze fantasie vaak in conflict komt met haar vriendinnen.

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

SAGA AMBULANCE 13 UITGAVEN. Laatste deel

SAGA AMBULANCE 13 UITGAVEN. Laatste deel SAGA UITGAVEN Laatste deel AMBULANCE 13 Het dossier is uitgebreider dan in de voorgaande delen. De integrale reeks zal twaalf delen tellen. DE MINIMENSJES INTEGRAAL 7 1986-1988 Door pagina s vrij te maken

Nadere informatie

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:...

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:... Vogelgriep Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat Boekverslag van:... Klas:... 2 Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

De Dans van de Kraanvogel

De Dans van de Kraanvogel Lang geleden in China De Dans van de Kraanvogel Lesbrief Primair Onderwijs 1 Beste leerkracht, De kinderen gaan naar de voorstelling De Dans van de Kraanvogel, een prachtig sprookje uit China. Wang, een

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Gemeente van de levende,

Gemeente van de levende, 10 maart 2019 1 e van de Veertigdagen Lucas 4, 1 13 Als jij Gods zoon bent kan je eens te meer mens zijn Gemeente van de levende, We kennen ze vast uit de krant Twee tekeningetjes die op het eerste gezicht

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is.

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. INTERVIEW PETER VAN DONGEN, TEUN BERSERIK EN YVES SENTE DOOR DAI HEINEN - FOTOS: RAYMOND LAGAE Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. 1

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

SIMSON, GODS STERKE MAN

SIMSON, GODS STERKE MAN Bijbel voor Kinderen presenteert SIMSON, GODS STERKE MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen.

Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Dracula Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 ee

Nadere informatie

van carnaval tot kerst

van carnaval tot kerst vier kant reeks van carnaval tot kerst 20 feesten & dagen om te onthouden Driekoningen Driekoningen is elk jaar op 6 januari. Op deze dag wordt het bezoek van drie wijze mannen aan het pasgeboren kindje

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties

Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Samenvatting geschiedenistoets hoofdstuk 6: Een tijd van revoluties Dit hoofdstuk gaat over opstand in Amerika, Frankrijk en Nederland. Deze opstanden noemen we revoluties. Opstand in Amerika (1775). De

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Liefdesromans. Zomerbrochure 2012. Uitgeverij Cupido

Liefdesromans. Zomerbrochure 2012. Uitgeverij Cupido Liefdesromans Zomerbrochure 2012 Uitgeverij Cupido PAPERBACKS GROTE LETTERS E-BOEKEN Inhoud 3 Welkom bij Uitgeverij Cupido Nieuw: paperback 4 Verliefd, Verloofd, Verdacht - 5 Westerstorm - Elly Koster

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Het Picasso Mysterie

Het Picasso Mysterie Het Picasso Mysterie Manon Berns Ik schilder dingen zoals ik ze denk, niet zoals ik ze zie. Pablo Picasso NUR 283/GGP051501 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. MMXV Tekst: Manon Berns Vormgever omslag: Marlies

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015

Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Schrijven opdracht 3 Kyra Willekes & Joanna Siccama - GAR1-D 22-03-2015 Gameplay in het kort (zie ook opdracht 2): - puzzel platformer runner atmosferisch fantasy - 2 delen: in nacht (tutorial) -> zoeken

Nadere informatie

Heeft God het Kwaad geschapen?

Heeft God het Kwaad geschapen? Heeft God het Kwaad geschapen? Zondagavond 22 september 2013 (Genade & Waarheid Preek) Inleiding A. Genade & Waarheid Preken (Soms) Ingewikkelde of wettisch toegepaste onderwerpen bekeken vanuit Genade

Nadere informatie

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken.

Het boek is in juni 2007 uitgegeven door Leopold, het boek heeft 154 pagina s en 17 hoofdstukken. Boekverslag door T. 1229 woorden 9 april 2013 7,6 20 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Inhoud Algemene gegevens Personages Tijd Plaats Spanning Thema

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

Spotlight: Joris van Leeuwen

Spotlight: Joris van Leeuwen Om bekende en onbekende schrijvers van Nederlandse bodem die in de genre spanning / fantasy druk bezig zijn en een aantal boeken hebben gepubliceerd, toch wat meer bekendheid te geven, heb ik besloten

Nadere informatie

distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND!"#$%&'!!&'!"(%')"$%*%'+,#-).%"

distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND!#$%&'!!&'!(%')$%*%'+,#-).% distribution EXCLUSIEVE VERDELER VOOR VLAANDEREN EN NEDERLAND!"#$%&'!!&'!"(%')"$%*%'+,#-).%" SEPTEMBER OKTOBER 2010 VERSCHIJNT OP 1 SEPTEMBER 2010 ROBBEDOES EN KWABBERNOOT 51 ALARM! ZWENDELTUIG! De graaf

Nadere informatie

Hallo, ik ben Leo! Leuk om kennis met je te maken! Ik ben lang en dun en ik heb heel veel krullen. Ik moet eerlijk zeggen...ik mag er best wezen!

Hallo, ik ben Leo! Leuk om kennis met je te maken! Ik ben lang en dun en ik heb heel veel krullen. Ik moet eerlijk zeggen...ik mag er best wezen! Hallo, ik ben Leo! Leuk om kennis met je te maken! Ik ben lang en dun en ik heb heel veel krullen. Ik moet eerlijk zeggen...ik mag er best wezen! Maar om nog eerlijker te zijn, gisteren zag ik er heel

Nadere informatie

verkrijgbaar vanaf 19 april

verkrijgbaar vanaf 19 april verkrijgbaar vanaf 19 april Dit album is te verkrijgen vanaf 19 april. Geef me dat oog eens, als je wil. Recht voor je. Dank je. Ben jij degene die zo n vogels maakt? Deze preview wordt u aangeboden door

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Datum: Ons koningshuis. 1. Hoe heet onze huidige koning? 3. Hij volgde zijn broer na diens dood op. Hoe heette hij?

Datum: Ons koningshuis. 1. Hoe heet onze huidige koning? 3. Hij volgde zijn broer na diens dood op. Hoe heette hij? Ga naar deze website: www.monarchie.be Klik op de koninklijke familie. 1. Hoe heet onze huidige koning? 2. Hoe oud was hij toen zijn moeder, koningin Astrid, omkwam bij een auto-ongeluk? 3. Hij volgde

Nadere informatie

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Beste mensen, De meimaand is een mooie maand. Mei betekent zon en voorjaar, het betekent weer buiten kunnen zitten. Maar de maand mei betekent ook denken

Nadere informatie

DE PRINS VAN DE RIVIER

DE PRINS VAN DE RIVIER Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER Geschreven door: E. Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

SAGA ROZE BOTTEL UITGAVEN INTEGRAAL

SAGA ROZE BOTTEL UITGAVEN INTEGRAAL SAGA UITGAVEN INTEGRAAL ROZE BOTTEL APRIL 2017 APRIL 2017 ROZE BOTTEL INTEGRAAL 1 Het woord dromer staat in een kwaad daglicht bij ernstige mensen die de wereld zo vaak vervelend maken. Nochtans bezorgden

Nadere informatie