Zeker weten. Welkom op de Open Dag. Locatie De Sumpel Almelo 23 januari tot uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeker weten. Welkom op de Open Dag. Locatie De Sumpel Almelo 23 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur"

Transcriptie

1 Welkom op de Open Dag Zeker weten Locatie De Sumpel Almelo 23 januari tot uur Je bent bij het ROC van Twente aan het juiste adres voor een vervolgopleiding. Graag helpen we je bij het maken van een juiste keuze. Onze docenten en studenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. Veel plezier tijdens de open dag en succes bij het maken van een studiekeuze.

2 Welkom in de Sumpel! In dit programmaboekje vind je: De plattegrond van het gebouw Een beschrijving van de diverse opleidingsrichtingen Een overzicht van de voorlichtingen met lokaalnummers en tijden. Onze docenten en studenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. In het gebouw zijn de opleidingsrichtingen herkenbaar aan de volgende kleuren. Transport en Logistiek Motorvoertuigen ICT Bouwkunde Elektrotechniek Werktuigbouwkunde 0

3 1 2 Wil je meer weten? Vraag t ons. Wij zijn er voor! Bij de ingang staan medewerkers die vragen kunnen beantwoorden en je de weg kunnen wijzen. En in de lokalen staan onze docenten en studenten klaar om van alles over de opleidingen te vertellen.

4 Vind de juiste opleiding! WERKTUIGBOUWKUNDE en metaal Waar zouden we zijn zonder de werktuigbouwers, de metaalbewerkers en de technici van mechatronica? Je denkt er vaak niet aan, maar bijna elk voorwerp dat je gebruikt, van waterkraan tot telefoon en van auto tot verkeersbord, wordt gemaakt door de mensen uit bovengenoemde vakrichting of door de machines die door hen ontworpen en gemaakt zijn. Er is grote vraag naar werktuigbouwkundigen en metaalbewerkers. Op elk gewenst niveau is er een opleiding. Kijk ook eens naar het steeds belangrijker wordende monteursvak mechatronica met de kennis van elektro, aandrijvingen en besturingen. Er zijn voorlichtingsrondes in het voorlichtingslokaal op deze afdeling. De opleidingen binnen Werktuigbouwkunde en Metaal worden gegeven aan het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek. ELEKTROTECHNIEK Word jij elektrotechnicus? In de wereld om je heen kun je niet zonder elektrotechniek. Denk maar aan al die apparaten die te maken met elektrotechniek, zoals je smartphone, de tv, de geluidsapparatuur, de laptop, de ipad, de wasmachine en ga zo maar door. Lijkt het je leuk om installaties voor licht, kracht, beveiliging en domotica (huisinstallaties) aan te leggen en te onderhouden in woningen, kantoren en fabrieken? Kies dan voor een praktische opleiding in de Elektrotechniek. Er is keuze genoeg en volop werk! Ben je geïnteresseerd in zowel de theorie als de praktijk, maar ook in de besturingstechniek met de vele computers, industriële netwerken of in microprocessoren en elektronica? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding Middenkader engineering elektrotechniek! Je kunt aan het werk op een kantoor of in de buitendienst, in teamverband of juist alleen, met je handen en met je hoofd. Kortom, een beroep vol toekomst. Er zijn voorlichtingsrondes in het voorlichtingslokaal op deze afdeling. De verschillende opleidingsmogelijkheden (BOL/BBL, niveau 1, 2, 3 en 4) worden dan nader toegelicht. De opleidingen binnen Elektrotechniek worden gegeven aan het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek.

5 BOUWKUNDE BOUW EN INFRA Met een opleiding op het gebied van Bouw en Infra bouw je aan gebouwen, wegen, spoorlijnen en nog veel meer. Je kunt er alle kanten mee op. Van voegen tot bestratingen en van rioolwerk tot tegelzetten. Netwerkschool Stel jullie krijgen de opdracht om een nieuwe school te starten wat zou je doen? De Netwerkschool is de mbo-school van de toekomst. Initiatief door het Ministerie van Onderwijs. Jullie hebben 4 jaren de tijd om deze school vorm te geven. Jullie krijgen daarvoor geld om deze ontwikkeling in te zetten. Aan het eind zijn er doelen die gerealiseerd moeten zijn. Voor 4 jaren zijn wij een vrijstaat in onderwijsland die op basis van goede argumenten af mag wijken van bestaande regels (intern of extern). Wij zijn uitgedaagd om de organisatie van het onderwijs voor studenten en medewerkers anders in te richten. Er zijn meerdere redenen om de inrichting van het onderwijs anders vorm te geven. Redenen die in elke school vaak tijdens een pauze worden geroepen. Wij willen graag laten zien dat er een school kan zijn waarin de betrokkenheid van studenten, medewerkers, bedrijven, ouders, schoolorganisatie, omgeving van de school maximaal is. Wij zijn er van overtuigd dat de ideale school kan bestaan! De opleidingen binnen Bouw en Infra worden gegeven aan het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur. HOUT EN INTERIEUR Interieuradviseur: niveau 4 Houd jij je nu al bezig met de inrichting van de woonkamer, keuken of je slaapkamer? Maak je graag plannen hoe je een ruimte inricht, waarbij je rekening houdt met licht, kleur, materialen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

6 Meubelmaker / interieurbouwer: niveau 2 Als meubelmaker / Interieurbouwer werk je in de meeste gevallen in de meubelindustrie of Interieurbouw. Je gebruikt massief hout, plaatmaterialen of kunststof, voert machinale bewerkingen uit aan de verschillende onderdelen en stelt die samen tot een klaar product. Tevens hoort het plaatsen van de meubelen en interieurs tot je takenpakket. Ontwerpend meubelmaker: niveau 4 Ben je creatief en wil jij graag praktisch bezig zijn? Heb je goede ontwerp ideeën voor stoelen, kasten, tafels, en wil je die ook zelf kunnen maken? Dan is deze opleiding iets voor jou! Bovenstaande opleidingen binnen Hout en Interieur houden doorlopende voorlichtingen in het open leercentrum (OLC), waar de verschillende opleidingsmogelijkheden worden toegelicht. De opleidingen binnen Hout en Interieur worden gegeven aan het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur. ICT Iedereen komt overal in aanraking met ICT. Op school, bij banken, bij fabrieken, maar ook bij expedities naar de Zuidpool en de diepzee. Je kunt niet meer om de ICT heen. Het werkveld van een ICT er is dan ook eindeloos divers. Je bent vaak met techniek bezig en de computer neemt een centrale plek in, maar je bent ook met mensen bezig. Wat denk je van een helpdeskmedewerker? Maar ook een systeembeheerder is behalve met de systemen juist veel met mensen bezig. En een programmeur? Die werkt vóór de gebruikers. Je ziet het, ICT is niet alleen een technisch vak, maar juist een vak waarbij de mens en de techniek samen komen. Je werkt vaak met de nieuwste gadgets. Daarnaast is integriteit heel belangrijk in ons vak; je kunt bij informatie komen die voor anderen ontoegankelijk is. Hou je van techniek en mensen? Misschien is ICT dan ook jouw vak! Kom eens kijken op onze afdeling. Je vindt dan veel informatie over de opleiding en het vakgebied. Je kunt meespelen in een LAN-party, er zijn een aantal werkende Lego robots en er zijn games te spelen die door de studenten zelf gemaakt zijn. In de praktijklokalen wordt de gelegenheid gegeven om zelf een PC te assembleren. Je maakt kennis met Windows8, Linux, Android en nog veel meer... De opleidingen binnen ICT worden gegeven aan het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek.

7 TRANSPORT EN LOGISTIEK Zonder transport staat alles stil, wordt wel eens gezegd. Transport & Logistiek is dan ook een belangrijke sector. Vervoeren, daar komt veel bij kijken, of het nu mensen of goederen zijn. Zie jij dat wel zitten? Het ROC van Twente zorgt voor de juiste opleiding! De opleidingen binnen Transport en Logistiek worden gegeven aan het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit. motorvoertuigentechniek Spreken auto s je aan en dan vooral de techniek erachter? Dan is voertuigentechniek en schadeherstel de richting voor jou. Autotechnicus, bedrijfsautotechnicus, autospuiter, schadehersteller, revisietechnicus, fietstechnicus, technisch specialist of werkplaatsmanager: wat wordt jouw vak? Zeg het maar! Er zijn twee voorlichtingsrondes in het voorlichtingslokaal op deze afdeling. De verschillende opleidingsmogelijkheden (BOL/BBL niveau 1, 2, 3 of middenkader BOL 4) worden dan nader toegelicht. De opleidingen binnen Motorvoertuigen worden gegeven aan het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit. Tips en opmerkingen We zijn erg benieuwd naar je indruk van deze Open Dag en naar je mening over het ROC van Twente. Geef je mening op en maak kans op een ipad3.

8 Overzicht voorlichtingen Open Dag 2013 Opleiding Tijd Lokaal Werktuigbouwkunde uur uur uur uur Elektrotechniek uur uur uur uur Bouwkunde uur uur uur Netwerkschool uur uur uur uur De afdeling Hout en Interieur houdt doorlopende voorlichting in het open leercentrum (OLC). ICT uur uur uur uur Transport & Logistiek VTL uur en Bedrijven uur Aldiver uur en Verkeerscollege Twente uur MOV/MTL & CGV uur 2.002/2.003 en LM uur MOV/MTL & CGV uur 2.002/2.003 en LM uur MOV/MTL & CGV uur 2.002/2003 en LM uur MOV/MTL & CGV uur 2.002/2.003 en LM uur MOV/MTL & CGV uur 2.002/2.003 en MOV/MTL = opleiding Manager transport & logistiek LM = opleiding Logistiek medewerker CGV = opleiding Chauffeur goederen vervoer Motorvoertuigen Voorlichting school Voorlichting vertegenwoordiger van het bedrijfsleven en winnaar van de innovatieprijs uur uur uur uur Het Verkeerscollege houdt doorlopende voorlichting in lokaal Studie Informatie Punt Twente telefoon: stipt@rocvantwente.nl

WELKOM. OPEn DAg OP DE. WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAgEn. LOCATIE DE sumpel ALMELO

WELKOM. OPEn DAg OP DE. WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAgEn. LOCATIE DE sumpel ALMELO WELKOM OP DE OPEn DAg LOCATIE DE sumpel ALMELO WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI 2016 15-21 UUR

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI 2016 15-21 UUR WELKOM OP ONZE OPEN DAG! LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI 2016 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

Open dagen Programmaboekje

Open dagen Programmaboekje WAT VIND JE WAAR? NOBELLAAN 50 Mechatronica Engineering Elektrotechniek Werktuigbouwkunde Motorvoertuigen Tweewielers Machinist gww Chauffeur goederenvervoer Logistiek Procestechniek: operators Vliegtuigtechniek

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC van

Nadere informatie

Welkom op de Open Dag. Zeker weten. Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur

Welkom op de Open Dag. Zeker weten. Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Welkom op de Open Dag Zeker weten Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Je bent bij het ROC van Twente aan het juiste adres voor een vervolgopleiding. Graag helpen we je bij

Nadere informatie

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN?

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? Onze opleidingen 2015-2016 DEZE OPLEIDINGEN KUN JE VOLGEN BIJ ROC TILBURG Kasteeldreef 122 School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

(Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil

(Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil (Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil 21 april 2016 Ik ben 15 jaar en ik wil iets met techniek, dus kies ik voor 3 Ik kies voor een technische opleiding bij: Summa Bouw & Infra metselaar,

Nadere informatie

Leer jij graag door te doen?

Leer jij graag door te doen? Leer jij graag door te doen? Volg dan de techniekroute! Christelijk Onderwijs www.demeerwaarde.nl De weg naar: Werk MBO HBO Techniekroute De route naar vakmanschap! Heb je gevoel voor techniek? Ben je

Nadere informatie

welkom op onze open dag! locatie Reggesingel (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari uur

welkom op onze open dag! locatie Reggesingel (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari uur welkom op onze open dag! locatie Reggesingel 50+52+54 (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE)

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) 1 WELKE SECTOREN EN PROFIELEN ZIJN ER? WELKE 3 ONDERDELEN WIL JE UITPROBEREN? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR

Nadere informatie

Over. stappen. naarprisma

Over. stappen. naarprisma Over stappen naarprisma Welkom opprisma In een totaal nieuwe school met afwisselende, actuele leerstof die aansluit bij de interesses van de leerlingen. Wij dagen leerlingen uit om te laten zien wat ze

Nadere informatie

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg VMBO 3 en 4 MONTESSORI COLLEGE VOORLICHTINGSAVOND in verband met de SCHOOL en BEROEPSKEUZE na VMBO 4. DATUM: MAANDAG 26 JANUARI 2015 AANVANG: 19.30 uur PLAATS: Locatie KWAKKENBERGWEG! LIJST VAN DEELNEMENDE

Nadere informatie

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 20 juni 2011 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 Startkwalificatie: 301 Vsv ers 71 Startkwalificatie behaald 19 Geen startkwalificatie 23 en ouder Aangemeld via: 268 Studieadviseur

Nadere informatie

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 Ik heb stage gelopen bij Liander, de beheerder van het elektriciteitsnetwerk. Later wil ik daar aan de slag: systemen doormeten,

Nadere informatie

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen

Engineering (BOL 4) # 19. www.alfa-college.nl. Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde. Groningen, Hoogeveen # 19 Engineering (BOL 4) Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde Groningen, Hoogeveen chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw & Onderhoud Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Engineering, Construction & Maintenance Markiezaat College, het échte werk Ga jij in een achtbaan als hij niet goed ontworpen, gemaakt of onderhouden wordt? Engineering: de ontwerpers van de

Nadere informatie

Elektrotechnische Industriële producten en systemen

Elektrotechnische Industriële producten en systemen Elektrotechniek Elektrotechniek. We maken er elke dag gebruik van zonder er bij na te denken. Je doet het licht aan, kijkt naar de tv met een cola uit de koelkast erbij, je surft even over het internet,

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017 novacollege.nl/techniek Elektrotechniek Installatietechniek Procestechniek Werktuigbouw Techniek 2016/2017 Ik wilde een technische opleiding doen. Het werd elektro, een strategische keuze. Ik houd van

Nadere informatie

WELKOM. OPEn DAG OP DE 15-21 UUR. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAGEn. LOCATIE GIETERIJ hengelo

WELKOM. OPEn DAG OP DE 15-21 UUR. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAGEn. LOCATIE GIETERIJ hengelo WELKOM OP DE OPEn DAG LOCATIE GIETERIJ hengelo DInsDAG 27 JAnUARI 2015 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport LOB-dagen 2017 Hofstad Havo Informatie over de profielen De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur - Economie en ondernemen - Groen - Media, vormgeving en ICT - Mobiliteit en

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

Lokaal ok0145 (begane grond)

Lokaal ok0145 (begane grond) WEGWIJZER OPEN DAG Balie locatie Onderwijsboulevard 3 Zaterdag 25 november 2017 van 09.30 16.30 uur Locatie Onderwijsboulevard 3 Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign Locatie Onderwijsboulevard 3 Opperman

Nadere informatie

Oriënteren in het mbo

Oriënteren in het mbo Oriënteren in het mbo Schooljaar 2012-2013 Loopbaanoriëntatie en -begeleiding Naam: School: Klas: 4e leerjaar Jouw toekomst Het lijkt nog ver weg: jouw toekomst en je toekomstige beroep. Toch ben je er

Nadere informatie

opleidingen 2016-2017

opleidingen 2016-2017 Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 Assistent installatie-/constructietechniek 1, Heerenveen Assistent procestechniek 1, Heerenveen friesland

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden & Onderhoud Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden, Heerenveen Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2 bbl Leeuwarden,

Nadere informatie

Instalektro HANDEL & VERKOOP TECHNIEK HANDEL & VERKOOP TECHNIEK. handwerk met voldoening. creatief en commercieel. handwerk met voldoening

Instalektro HANDEL & VERKOOP TECHNIEK HANDEL & VERKOOP TECHNIEK. handwerk met voldoening. creatief en commercieel. handwerk met voldoening HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel TECHNIEK handwerk met voldoening HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel TECHNIEK handwerk met voldoening Instalektro 20e jaargang nummer 2 november 2012 informatiebrochure

Nadere informatie

BE PREPARED. GEZONDHEID ECONOMIE EN MANAGEMENT ICT TECHNIEK s-hertogenbosch Onderwijsboulevard 215 PROGRAMMABOEKJE

BE PREPARED. GEZONDHEID ECONOMIE EN MANAGEMENT ICT TECHNIEK s-hertogenbosch Onderwijsboulevard 215 PROGRAMMABOEKJE BE PREPARED. GEZONDHEID ECONOMIE EN MANAGEMENT ICT TECHNIEK s-hertogenbosch Onderwijsboulevard 215 PROGRAMMABOEKJE 1 WELKOM BIJ AVANS HOGESCHOOL Avans behoort al jarenlang tot de beste hogescholen in Nederland.

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

BE PREPARED. ICT TECHNIEK Breda Lovensdijkstraat 61-63 PROGRAMMABOEKJE

BE PREPARED. ICT TECHNIEK Breda Lovensdijkstraat 61-63 PROGRAMMABOEKJE BE PREPARED. ICT TECHNIEK Breda Lovensdijkstraat 61-63 PROGRAMMABOEKJE 1 WELKOM BIJ AVANS HOGESCHOOL Avans behoort al jarenlang tot de beste hogescholen in Nederland. Ontdek welke opleidingen je bij ons

Nadere informatie

Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland. Informatie voor docenten en begeleiders

Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland. Informatie voor docenten en begeleiders BTZ Beroepenoriëntatie Techniek Zeeland Informatie voor docenten en begeleiders Beroepen Oriëntatiedagen Techniek Zeeland 2013 Van maandag 18 t/m vrijdag 22 november 2013 vinden op verschillende locaties

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

Achter in dit boekje kun je zien welke vakken je gaat volgen en wordt een aantal voorbeelden genoemd van mogelijke vervolgopleidingen.

Achter in dit boekje kun je zien welke vakken je gaat volgen en wordt een aantal voorbeelden genoemd van mogelijke vervolgopleidingen. Grootebroek, december 2014 Beste leerling, Binnenkort kies je welke beroepsgerichte opleiding je in de bovenbouw van het vmbo gaat volgen. Binnen het Martinuscollege zijn er verschillende mogelijkheden.

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou!

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! DOENERS GEZOCHT Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

School voor techniek academie voor techniek

School voor techniek academie voor techniek ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor techniek academie voor techniek Jij ziet graag het resultaat van je werk Werk graag met mijn handen Jij denkt graag groot

Nadere informatie

VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2011-2012

VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2011-2012 VOORLICHTING BB/KB EINDEXAMENJAAR 2011-2012 PROGRAMMA PROGRAMMA : Examenprogramma Pta. Slaag-zakregeling. Vragen rondom het examenprogramma. Decanaat. Informeel samenzijn. EINDEXAMENVAKKEN Algemene vakken

Nadere informatie

Woensdag 29 november 2017

Woensdag 29 november 2017 Versie 28-11-2017 Woensdag 29 november 2017 Bouwinfra en interieur Smart Building (voorheen Bouwkunde) Installatietechniek (ook elektrotechniek) en Servicetechniek (i.s.m. IWAR Didam) Buitenland Studeren

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl

Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl Centraal in alle activiteiten decanaat: wie ben ik? wat wil ik? wat kan ik? MBO Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Almelo Hengelo Enschede Agrarisch Opleidingscentrum

Nadere informatie

Kom een dagje kijken op het mbo! KOM! KIES KIJK. Schooljaar 2014 / 2015

Kom een dagje kijken op het mbo! KOM! KIES KIJK. Schooljaar 2014 / 2015 Kom een dagje kijken op het mbo! Schooljaar 2014 / 2015 KOM! KIJK KIES KIES Het lijkt nog ver weg; jouw toekomst en je toekomstige beroep. Toch ben je er nu al mee bezig; in je opleiding, op school of

Nadere informatie

Academie voor Ambacht en Technologie

Academie voor Ambacht en Technologie Startacademie MBO-Opleidingen 2014-2015 www.rocrivor.nl Academie voor Zorg en Welzijn Academie voor Ondernemerschap en Dienstverlening Academie voor Ambacht en Technologie Aandacht voor jouw ambitie! Welkom

Nadere informatie

Donderdag 30 november 2017

Donderdag 30 november 2017 Versie 30-11-2017 Donderdag 30 november 2017 Beeld en geluid Fotografie / Mediavormgeving / DTP ROC A12, Ede, Beeld en Geluid E 303 2-4 X X X AV specialist / Mediamanager / Podium Evenemententechniek ROC

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2017/2018

Elektrotechniek. novacollege.nl/mytec. Procestechniek. Werktuigbouw. MyTec 2017/2018 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2017/2018 Ik wilde de techniek in, maar er is zoveel keus! Daarom koos ik voor MyTec. Je begint breed, komt met alle techniekvakken

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van de Maakindustrie Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk Mobiliteit Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

Donderdag 30 november 2017

Donderdag 30 november 2017 Versie 08-11-2017 Donderdag 30 november 2017 Beeld en geluid Fotografie / Mediavormgeving / DTP ROC A12, Ede, Beeld en Geluid 2- AV specialist / Mediamanager / Podium Evenemententechniek ROC A12, Ede,

Nadere informatie

Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009

Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009 Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009 Opleidingen Zorg, Welzijn, Sport en Bewegen, Veiligheid AKA (Assistentenopleiding) Arbeidsmarktgekwalificeerde

Nadere informatie

Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek. Markiezaat College, het échte werk

Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek Markiezaat College, het échte werk Bouwtechniek: een sterk fundament Jij bouwt. Jij zorgt dat mensen kunnen wonen, werken en ontspannen in een goed weggezette

Nadere informatie

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk

Engineering, Construction & Maintenance. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Engineering, Construction & Maintenance Markiezaat College, het échte werk Ga jij in een achtbaan als hij niet goed ontworpen, gemaakt of onderhouden wordt? Engineering: de ontwerpers van de

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk MOBILITEIT Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht:

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht: zorg en welzijn vmbo sport & dienstverlening mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn is de leerroute sport & dienstverlening. In de directe omgeving is Kollum de enige vmbo- sportief en sociaal

Nadere informatie

Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD

Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD 2018-2019 Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische

Nadere informatie

WELKOM. over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2

WELKOM. over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2 WELKOM over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2 Programma Afsluiting Basisvorming Leerwegen en Afdelingen Leerwegondersteuning Portfolio Hoe komt het advies tot stand? PAUZE Wat kun je met een diploma

Nadere informatie

MyTec: je eigen weg in de techniek

MyTec: je eigen weg in de techniek MYTEC De techniek ontwikkelt zich snel. Werken in dat vakgebied betekent een beroep vol uitdagingen waarin je blijft leren. MyTec: je eigen weg in de techniek De techniek ontwikkelt zich snel. Werken in

Nadere informatie

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1. 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 4 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.3 samengevat Blz. 6 2 de profielen en de leerroutes Blz. 7 2.1 een toelichting

Nadere informatie

MBO-opleiding Mechatronica niveau 2

MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 1 MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 2 De TechniekFabriek De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar jij als technisch treintalent leert werken, en werkend leert. Bij de TechniekFabriek volg je een

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 bol, bbl Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 bol, bbl Leeuwarden Assistent installatie-/constructietechniek 1 bol, bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

Dan is het Kei College de plek voor jou!

Dan is het Kei College de plek voor jou! Doeners gezocht Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Het aandeel vrouwen in Kenteq-kwalificaties (2005-2013)

Het aandeel vrouwen in Kenteq-kwalificaties (2005-2013) Het aandeel vrouwen in Kenteq-kwalificaties (2005-2013) Hoe ontwikkelt zich het aandeel vrouwelijke mbo-studenten op het vlak van de metaal-, elektro- en installatietechniek? Naar welke opleidingsrichting

Nadere informatie

MBO JOUW TALENT JOUW TOEKOMST VMBO MBO PRAKTIJK SCHOOL

MBO JOUW TALENT JOUW TOEKOMST VMBO MBO PRAKTIJK SCHOOL JOUW TALENT JOUW TOEKOMST MBO VMBO MBO PRAKTIJK SCHOOL Je kunt bij ons een opleiding op mbo2-niveau volgen. Ook als je ergens anders je vmbo-opleiding hebt gevolgd. We werken voor onze mboopleidingen samen

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD

Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD 2019-2020 Welkom bij MAAKINDUSTRIE & ONDERHOUD Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische

Nadere informatie

opleidingen

opleidingen Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 bol, bbl Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 bol, bbl Leeuwarden Assistent installatie-/constructietechniek 1 bol, bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

28 oktober t/m 1 november 2013. PROGRAMMABOEKJE Hoezo... Techniek? Alle workshops op een rijtje

28 oktober t/m 1 november 2013. PROGRAMMABOEKJE Hoezo... Techniek? Alle workshops op een rijtje 28 oktober t/m 1 november 2013 PROGRAMMABOEKJE Hoezo... Techniek? Alle workshops op een rijtje Hoezo... Techniek? Heb jij wel eens gehoord van Techniek? Kijk maar eens om je heen en probeer iets te vinden

Nadere informatie

Naam: Emma Boll Klas: 4T3 Docent: Meneer Kuipers Docent ROC: H. Lulof Opleiding: Internationale handel / Groothandel Locatie: Gieterij Hengelo

Naam: Emma Boll Klas: 4T3 Docent: Meneer Kuipers Docent ROC: H. Lulof Opleiding: Internationale handel / Groothandel Locatie: Gieterij Hengelo Naam: Emma Boll Klas: 4T3 Docent: Meneer Kuipers Docent ROC: H. Lulof Opleiding: Internationale handel / Groothandel Locatie: Gieterij Hengelo Boll, Emma Inhoud Inleiding... 3 o Waarom heb je voor deze

Nadere informatie

TI 6-12. Middenkader engineering

TI 6-12. Middenkader engineering TI 6-12 ineering Middenkader engineering Middenkader engineering Schooljaar 2013-2014 Techniek & Informatica Techniek Kies voor de opleiding middenkader engineering iddenkader engineering Middenkad Kun

Nadere informatie

Techniek Schiedamseweg 245,

Techniek Schiedamseweg 245, RONDE 2 proefstuderen cursusjaar 2014/2015 NR Datum Tijd Opleiding Locatie Niveau ROC Techniek 543 2 maart 8.30-16.30 Middenkader Bouwkunde 543 9 maart 8.30-16.30 Middenkader Bouwkunde 543 16 maart 8.30-16.30

Nadere informatie

Keuzedelen jaar 2 SBU Keuzedeel-

Keuzedelen jaar 2 SBU Keuzedeel- KD-nr. KD-naam Crebonr. Profiel BOL BBL Niveau Keuzedeelcodcodcodcode Keuzedelen jaar 2 Keuzedelen jaar 3 Keuzedelen jaar Autotechniek 23109 Voertuigen en mobiele 2522 Autotechnicus x 2 K0029 Duurzaamheid

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Welkom bij MOBILITEIT

Welkom bij MOBILITEIT 2018-2019 Welkom bij MOBILITEIT Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding. We

Nadere informatie

Lokaal Opleiding: A Zaal 2/

Lokaal Opleiding: A Zaal 2/ Welkom op de open dag Vrijdag 27 januari van is er weer een open dag voor voltijdopleidingen. Om je goed te kunnen voorbereiden vind je hier de printversie van het programma (zorg er wel voor dat je je

Nadere informatie

11 februari MLpagina 1 van 5 Klik hier voor de webversie januari 2014 In nieuws in Vogelvlucht informeren we u over onze MBO Colleges en VAVO Lyceum. IN DEZE NIEUWSBRIEF AANDACHT VOOR: - Verhuizingen Gezondheidszorg

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC

Nadere informatie

Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek. Markiezaat College, het échte werk

Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Vormgeving, Bouw- & Beschermingstechniek Markiezaat College, het échte werk Bouwtechniek: een sterk fundament Jij bouwt. Jij zorgt dat mensen kunnen wonen, werken en ontspannen in een goed weggezette

Nadere informatie

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN www.rtc-hardenberg.nl Bouw opleidingen Niveau Duur Hardenberg Timmerman 2 2 jaar bbl Allround Timmerman 3 2 jaar bbl Metselaar 2 2 jaar bbl Allround Metselaar 3 2 jaar

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk MOBILITEIT Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

elektrotechniek & School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering elektrotechniek & INSTALLATIETECHNIEK Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties Eerste Monteur service en onderhoud Werktuigkundige

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Welke sector kies jij? En welke vakken horen daar eigenlijk bij?

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Welke sector kies jij? En welke vakken horen daar eigenlijk bij? KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2 Welke sector kies jij? En welke vakken horen daar eigenlijk bij? Hoe ziet het vmbo eruit? 4 leerwegen/niveaus: Basisgericht Kadergericht Gemengde leerweg Theortische leerweg

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018 novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018 Slimme oplossingen bedenken door logisch na te denken: daar houd ik van. Op het vmbo vertelde ik een docent wat

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Dinsdag 28 november 2017

Dinsdag 28 november 2017 Versie 28-11-2017 Dinsdag 28 november 2017 Bloem en design Bloem & Styling AOC-Oost MBO C 312 Bouwinfra en interieur Algemene informatie over de bedrijfstak (bouw, timmerind., meubel & Bouwtechniek ((Allround)

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 Later hoop ik een heel goede kapitein te worden. In die functie run ik zelfstandig een heel bedrijf, in de vorm van een schip. Dat houdt

Nadere informatie