WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI UUR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI 2016 15-21 UUR"

Transcriptie

1 WELKOM OP ONZE OPEN DAG! LOCATIE DE SUMPEL ALMELO 27 JANUARI UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Onze studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. Veel plezier tijdens de Open Dag en succes bij het maken van een studiekeuze! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN

2 Welkom op ROC-locatie De Sumpel In dit programmaboekje vind je: De plattegrond van het gebouw; Een toelichting bij de centrale standjes, vlak bij de ingang; Een beknopte omschrijving van de verschillende opleidingsrichtingen die we op deze locatie aanbieden; Een totaaloverzicht van de voorlichtingen met lokaalnummers en tijden; Belangrijke algemene informatie. Onze docenten en studenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. In het gebouw zijn de opleidingsrichtingen te herkennen aan de volgende kleuren: ELEKTROTECHNIEK ICT BOUW EN INFRA / HOUT EN INTERIEUR TRANSPORT EN LOGISTIEK MOTORVOERTUIGEN GEZONDHEIDSZORG AGERE / VERKEERSCOLLEGE TWENTE ENTREEOPLEIDING Motorvoertuigen / Agere / Verkeerscollege Twente Kantine Entreeopleiding Hoofdingang Gezondheidszorg ICT Bouw & Hout Begane grond

3 Elektrotechniek 1 Eerste etage Transport en Logistiek Tweede etage CENTRALE INFORMATIEPUNTEN Voor aanvullende informatie kun je terecht bij een aantal centrale standjes, vlakbij de ingang: Studie Informatie Punt Twente (STIPT) Bij het Studie Informatie Punt Twente kun je terecht voor informatie over alle opleidingen en cursussen die bij het ROC van Twente worden gegeven. De infostand is te vinden in de buurt van de ingang. Aarzel niet om hier je vragen te stellen, de medewerkers van STIPT zijn er speciaal voor jou! Entreeopleiding (niveau 1) Op deze locatie zijn de volgende profielen van de Entreeopleiding gevestigd: Assistent bouwen, wonen en onderhoud Assistent installatie- en constructietechniek (keuze: ICT) Assistent logistiek De voorlichting van deze en de overige profielen op andere locaties vindt plaats in de centrale hal op de begane grond. Passend onderwijs Bij ROC van Twente staat de student echt centraal. Daarom is een passende beroepsopleiding ook zo belangrijk. Voor iedereen, ook voor studenten met een functiebeperking, handicap, chronische ziekte of psychische aandoening. Met de mogelijkheid tot extra onderwijsbegeleiding ondersteunen we onze studenten hierin op school en op de stage. Meer info bij de stand in de centrale hal of op rocvantwente.nl/passend-onderwijs.

4 Vind de juiste opleiding! ELEKTROTECHNIEK Nieuw in de opleiding: Wind- en Zonne-energie Word jij elektrotechnicus? In de wereld om je heen kun je niet zonder elektrotechniek. Denk maar aan al die apparaten die te maken hebben met elektrotechniek, zoals je smartphone, de tv, de geluidsapparatuur, de laptop, de ipad, de wasmachine en ga zo maar door. Elektrotechniek houdt zich ook volop bezig met duurzame energieopwekking met behulp van wind- en zonne-energie. Lijkt het je leuk om installaties voor licht, kracht, beveiliging en domotica aan te leggen en te onderhouden in woningen, kantoren en fabrieken? Kies dan voor een praktische opleiding in de Elektrotechniek. Er is keuze genoeg en volop werk! Ben je geïnteresseerd in zowel de theorie als de praktijk, maar ook in de besturingstechniek met de vele computers, industriële netwerken of in microprocessoren en elektronica? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding Middenkader Engineering Elektrotechniek (BOL, niveau 4)! Je kunt aan het werk op een kantoor of in de buitendienst, in teamverband of juist alleen, met je handen en met je hoofd. Kortom, een beroep vol toekomst. Er zijn voorlichtingsrondes in de voorlichtingslokalen op deze afdeling. De verschillende opleidingsmogelijkheden, BOL niveau 2, 3 en 4 en BBL niveau 2, 3 en 4, worden dan nader toegelicht. Ook op de afdeling zullen docenten en studenten je informatie geven over de opleidingen en van alles laten zien. De opleidingen binnen Elektrotechniek worden gegeven bij het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek.

5 ICT Alles is ICT! Iedereen komt overal in aanraking met ICT. Op school, bij banken, bij fabrieken, maar ook bij expedities naar de Zuidpool en de diepzee. Je kunt niet meer om de ICT heen. Het werkveld van een ICT er is dan ook eindeloos divers. Ja, je bent vaak met techniek bezig en de computer neemt een centrale plek in. Maar je bent ook met mensen bezig. Wat denk je van de helpdesk medewerker? Maar ook een systeembeheerder is behalve met de systemen juist veel met mensen bezig. En de programmeur? Die werkt vóór de gebruikers. Je ziet het, ICT is niet alleen een technisch vak maar juist een vak waarbij de mens en de techniek samen komen. Je werkt vaak met de nieuwste gadgets. Daarnaast is integriteit heel belangrijk in ons vak; je kunt bij informatie komen die voor anderen ontoegankelijk is. ICT is voor jongeren een veilige carrièrekeuze. Hou je van techniek en mensen? Misschien is ICT dan ook jouw vak! Kom eens kijken op onze afdeling. Je vindt dan veel informatie over de opleiding en het vakgebied. Je kunt meespelen in een door studenten opgezette LAN party, er zijn een aantal door studenten gemaakte cursussen Webdesign te doen en je kunt student-made games spelen. In de praktijklokalen wordt de gelegenheid gegeven om samen met een ICT student een PC te assembleren. Je maakt kennis met Windows8, Linux, Android, Databases en nog veel meer... De opleidingen binnen ICT worden gegeven aan het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek.

6 HAAL OOK BESTE UIT CDR: ONZE STUDENTEN PRATEN MEE! De Centrale Deelnemersraad (CDR) vertegenwoordigt alle studenten van ROC van Twente. Van ieder MBO College zit minimaal één vertegenwoordiger in de CDR om een zo goed mogelijk beeld te geven van alle verschillende studenten binnen onze school. De CDR en zijn leden komen op voor de belangen van alle studenten van ROC van Twente. De leden mogen meedenken en beslissen met de directie over nieuw en bestaand beleid. Daarnaast kijkt de CDR naar wat er verbeterd kan worden voor studenten. Wil jij het beste uit jezelf halen? Praat dan volgend schooljaar ook mee! Kijk op cdr.rocvantwente.nl. SELFMADE TEAM Speciaal voor de Open Dagen is een Selfmade Team op pad gegaan, bestaande uit acht studenten van de opleiding Media redactie. Zij gingen de uitdaging aan om een goed beeld te geven van ROC van Twente. Hiervoor bezochten ze de afgelopen weken onze locaties en spraken ze met mede studenten over diverse opleidingen. Dit leverde mooie filmpjes, foto s en quotes op. Eerlijk, to-the-point en selfmade. Nog niet gezien? Check en vergeet niet om ons te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Want daar kun je het hele schooljaar zien hoe Selfmade onze studenten zijn. ROCVANTWENTE.NL/SELFMADE

7 HET JEZELF! Voordat ik de juiste mbo-opleiding had gevonden, heb ik goed uitgezocht wat ik wilde en welke beroepen mij aanspreken. Natuurlijk heb ik ook een Open Dag bezocht. ROC van Twente stimuleert mij in mijn ontwikkeling. Ik word hier uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen. Dat is precies wat ik nodig heb om selfmade te worden.

8 BOUW Denk je er aan als Timmerman of Metselaar in de bouw te willen werken, dan is dit het goede moment om met je opleiding te starten. In de Bouw werk je aan diverse typen gebouwen in zowel de nieuwbouw als renovatie. Dit kan een huis zijn dat nieuw wordt gebouwd of gerenoveerd, maar ook een bedrijfshal of boerderij met stallen. Kortom de bouw heeft de toekomst. De bouwopleidingen zijn vooral praktisch gerichte opleidingen. Als toelatingseis geldt minimaal een basisberoepsgerichte leerweg. Er zijn doorlopend voorlichtingen. De opleidingen binnen Bouw worden gegeven aan het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur. HOUT EN INTERIEUR Interieuradviseur: niveau 4 Houd jij je nu al bezig met de inrichting van de woonkamer, keuken of je slaapkamer? Maak je graag plannen hoe je een ruimte inricht waarbij je rekening houdt met licht, kleur, materialen? Dan is deze opleiding iets voor jou! Er zijn doorlopend voorlichtingen. Meubelmaker / Interieurbouwer: niveau 2, BOL / BBL Als meubelmaker / Interieurbouwer werk je in de meeste gevallen in de meubelindustrie of interieurbouw. Je gebruikt massief hout, plaatmaterialen of kunststof, voert machinale bewerkingen uit aan de verschillende onderdelen en stelt die samen tot een klaar product. Tevens hoort het plaatsen van de meubelen en interieurs tot je takenpakket. Toelatingseis: basisberoepsgerichte leerweg. Er zijn voorlichtingsrondes om 16.00, 18.00, en uur. Allround Meubelmaker / Interieurbouwer: niveau 3, 3 jaar BOL / BBL Als Allround meubelmaker / Interieurbouwer werk je in de meeste gevallen in de meubelindustrie of Interieurbouw. Je gebruikt massief hout, plaatmaterialen of kunststof, voert machinale bewerkingen uit aan de verschillende onderdelen en stelt die samen tot een klaar product. Tevens hoort het plaatsen van de meubelen en interieurs tot je takenpakket. In deze opleiding leer je niet alleen de basisvaardigheden van niveau 2, maar er vindt ook verdieping plaats. Daarnaast worden de eindproducten in niveau gecompliceerder. Toelatingseis: kaderberoepsgerichte leerweg. Er zijn voorlichtingsrondes om 16.00, 18.00, en uur. Ontwerpend Meubelmaker: niveau 4 Ben je creatief en wil jij graag praktisch bezig zijn? Heb je goede ontwerp ideeën voor stoelen, kasten, tafels, en wil je die ook zelf kunnen maken? Dan is deze opleiding iets voor jou! Naast ontwerpen en maken, houd je je ook bezig met werkvoorbereiding, calculeren en plannen. Toelatingseis: minimaal kaderberoepsgerichte leerweg Er zijn voorlichtingsrondes om 16.00, 18.00, en uur. De opleidingen binnen Hout en Interieur worden gegeven aan het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur.

9 TRANSPORT EN LOGISTIEK Zonder transport staat alles stil, wordt wel eens gezegd. Transport & Logistiek is dan ook een belangrijke sector. Vervoeren, daar komt veel bij kijken. Of het nu mensen, dieren of goederen zijn. Zie jij dat wel zitten? Het ROC zorgt voor de juiste opleiding! Als je aan de slag wilt in de Transport & Logistiek, dan kun je kiezen voor verschillende opleidingen. Van Logistiek medewerker tot Manager transport en logistiek. Wil jij de weg op? Dan is de opleiding Chauffeur wegvervoer iets voor jou. Ook kun je ervoor kiezen om te starten in het Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek (niveau 2). In één jaar maak je dan kennis met de sector en leer je welke niveau 2-opleiding het beste bij je past. Als je voldoet aan de overgangseisen, dan stroom je door naar het tweede leerjaar van je vervolgopleiding om je mbo-diploma te gaan halen. Tijdens de Open Dag heten we je van harte welkom op de tweede verdieping van De Sumpel. Loop binnen, stel vragen en laat je goed informeren. We staan je graag te woord! De opleidingen binnen Transport en Logistiek worden gegeven aan het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit.

10 MOTORVOERTUIGEN Spreken auto s of bedrijfswagens je aan en dan vooral de techniek erachter? Dan is voertuigentechniek de richting voor jou. Als je aan de slag wilt in de voertuigentechniek, dan kun je op De Sumpel kiezen voor verschillende opleidingen. Kies je voor techniek, en dan vooral de techniek erachter? Kies dan uit Autotechnicus, Eerste Autotechnicus, Bedrijfsautotechnicus, Eerste Bedrijfsautotechnicus, Technisch Specialist personen auto s of Technisch specialist bedrijfsauto s. Kies je voor Defensie; kies dan voor Bedrijfsautotechnicus (VEVA). Wat wordt jouw beroep? Zeg het maar Er zijn twee voorlichtingsrondes in het voorlichtingslokaal op de afdeling Mobiliteit. De verschillende opleidingsmogelijkheden BOL/BBL niveau 1, 2, 3 of 4 worden daar nader toegelicht. De opleidingen binnen Motorvoertuigentechniek worden gegeven aan het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit.

11 Overzicht voorlichtingen Open Dag 2016 Afdeling Lokaal Tijd ELEKTROTECHNIEK Studenten Elektrotechniek (BOL2 / BOL 3 / BBL2 / BBL3 / BBL4) Doorlopend Studenten Elektrotechniek (BOL4) Doorlopend ICT Alle opleidingen , 17.00, en uur BOUW Alle opleidingen OLC Doorlopend HOUT EN INTERIEUR Meubelmaker / Interieurbouwer (BOL2 / BBL2) en Allround Meubelmaker / Interieurbouwer (BOL3 / BBL3) , 18.00, en uur Ontwerpend meubelmaker (BOL4) , 18.00, en uur Interieuradviseur (BOL4) Doorlopend Samenwerkingsverband Twente-Salland , 18.30, uur TRANSPORT EN LOGISTIEK Machinist railvervoer (BOL3) Doorlopend Manager transport en logistiek (BOL4) Doorlopend: tot uur Logistiek teamleider (BBL3), Logistiek supervisor (BBL4), Taxichauffeur (BBL2), Chauffeur openbaar vervoer (BBL2), Touringcarchauffeur (BBL2) en Touringcarchauffeur/reisleider (BBL3) Doorlopend: tot uur Opleidingsdomein Transport, Scheepvaart en Logistiek (BOL2) Doorlopend: tot uur Chauffeur wegvervoer (BBL2) , 17.00, 18.00, en uur Logistiek medewerker (BOL2 / BBL2) , 17.30, en uur Aldiver VTL Leerbedrijven MOTORVOERTUIGEN Doorlopend: tot uur Opleidingen motorvoertuigentechniek en uur Bedrijfsautotechnicus (VEVA) en uur Voorlichting bedrijfsleven en uur ENTREEOPLEIDING Entreeopleiding Assistent installatie- en constructietechniek (keuze: ICT) (BOL1/BBL1), Entreeopleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud (BOL1/BBL1), Entreeopleiding Assistent logistiek (BOL1/BBL1) GEZONDHEIDSZORG Het Team Onderwijs@Zorg is dé kennispartner op het gebied van deskundigheidsbevordering voor zorgprofessionals en verzorgt trainingen en scholing op maat, o.a. via e-learning, waarbij de cursist centraal staat. Ook geven ze voorlichting over de opleiding Verzorgende-IG Derde leerweg (niveau 3). Vraag naar de mogelijkheden! AGERE / VERKEERSCOLLEGE TWENTE Agere - Vakcentrum Transport, Logistiek en Mobiliteit is er voor zowel volwassenen als bedrijven en verzorgt vakgerichte (beroeps)- opleidingen, trainingen, cursussen en nascholing, waarbij een gedegen maatwerkadvies wordt verstrekt. Vraag naar de mogelijkheden! Doorlopend Doorlopend Doorlopend

12 BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR NIEUWE STUDENTEN Alles over het mbo Voordat je naar het mbo gaat, raden we je aan op rocvantwente.nl/overmbo te kijken. Je vindt hier veel informatie over het middelbaar beroepsonderwijs, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn en je goed voorbereid bent. Op de fl yer Veelgestelde vragen over het mbo die in het stoffen tasje zit dat je kreeg bij de ingang tijdens de Open Dag, vind je ook informatie over het mbo. Studie Informatie Punt Twente Studie Informatie Punt Twente Zoek je een bepaalde opleiding, wil je graag weten welke opleidingen er allemaal zijn of wil je meer weten over een opleiding? STIPT helpt je verder. Meer informatie en openingstijden: rocvantwente.nl/stipt Opleidingenzoeker Per plaats, beroepsrichting, leerweg of niveau op leidingen zoeken via pc, laptop, tablet of smart phone? Via rocvantwente.nl/opleidingenzoeker vind je ze snel en gemakkelijk! Aanmelding, intake, toelating en inschrijving Op de online opleidingspagina van jouw keuze (via rocvantwente.nl/opleidingenzoeker) kun je je aanmelden voor een opleiding. Als jij je voor 1 maart aanmeldt, dan weet je voor 1 mei of je toegelaten wordt tot de door jou gekozen opleiding. Bekijk de aanmeldprocedure op rocvan twente.nl/instroomprocedure of in de folder Hoe meld ik me aan?, die in het stoffen tasje zit dat je kreeg bij de ingang tijdens de Open Dag. Instroombeperking Voor het schooljaar geldt voor een aantal opleidingen een instroombeperking. Voor deze opleidingen is dus een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor een over zicht op rocvantwente.nl/instroombeperking. Passend Onderwijs Bij ROC van Twente staat de student echt centraal. Daarom is een passende beroepsopleiding ook zo belangrijk. Voor iedereen, ook voor studenten met een functiebeperking, handicap, chronische ziekte of psychische aandoening. Met de mogelijkheid tot extra onderwijs begeleiding ondersteunen we onze studenten hierin op school en op de stage. Meer info op rocvantwente.nl/passend-onderwijs. Keuzedelen Een deel van je studie bestaat uit keuzedelen. Dat zijn modules of vakken die jij zelf kiest. Hiermee kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Of je voorbereiden op een vervolgopleiding op mbo- of hbo-niveau. Om je diploma te kunnen behalen moet je tijdens je opleiding keuzedelen volgen. Het cijfer telt (nog) niet mee in de zak- en slaagbeslissing. Je ontvangt tijdens je opleiding meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen en het moment waarop jij voor keuzedelen gaat kiezen. Kijk ook op rocvantwente.nl/keuzedelen. Nederlands, Engels en rekenen Iedereen die begint aan een mbo-opleiding, moet voldoen aan de eisen van de Referentieniveaus voor de vakken Nederlands, Engels en rekenen. De eisen van de centrale examens vind je op rocvantwente.nl/centrale-examens. Via het toetscentrum is het mogelijk je niveau te laten toetsen. Via het Steunpunt Taal en Rekenen kun je onder bepaalde voorwaarden het hele jaar door bijgeschoold worden in Nederlands en rekenen om je niveau te ver hogen. MEER OPEN DAGEN Woensdag 27 januari, uur locatie Almelo: Wierdensestraat 65 Woensdag 27 januari, uur locatie Vroomshoop: Azielaan 3 (BOVO) Donderdag 28 januari, uur locaties Rijssen: Reggesingel en Morsweg 24 Meer info: rocvantwente.nl/opendagen DIT BIEDT ROC VAN TWENTE OOK: Voor uw beroep Promotie, een nieuwe baan, een verouderde opleiding, ambitie of een vreemde taal leren? Er zijn voldoende redenen te bedenken om (weer) eens een opleiding of training te volgen. ROC van Twente biedt bedrijven, (overheids) instellingen en particulieren een compleet opleidingenaanbod. Kijk op rocvan twente.nl/vooruwberoep. Volksuniversiteit In het voorjaar starten diverse taal- en culi naire cursussen en cursussen op het gebied van kunst & cultuur, gezondheid & welzijn, beauty & fashion, creativiteit & hobby, sport & bewegen en ontwikkeling, mens & maatschappij. Kijk op rocvantwente.nl/volksuniversiteit. Versnelde opleidingen ROC van Twente biedt ook een aantal ver snelde mbo-opleidingen en mbo-plusopleidingen aan. Deze opleidingen zijn bedoeld voor havisten, studenten met een mbo niveau 3 of 4 diploma en hbo ers zonder diploma. Kijk op rocvantwente.nl/versneld. VAVO Lyceum van Twente Gezakt of om een andere reden je opleiding niet af kunnen maken? Met het VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) kun je alsnog je vo-diploma halen. Je volgt alleen de vakken die je nodig hebt voor het offi ciële diploma vmbo-tl (theoretische leerweg), havo of vwo. In sommige gevallen is een combinatie met een (versnelde) mbo- of hbo-opleiding mogelijk. Kijk op vavolyceumvantwente.nl. Entreeopleiding Ben je 16 jaar of ouder en meer het type van doen dan leren? En heb je geen diploma? Dan is een Entreeopleiding heel geschikt. Dit is een eenjarige praktijkgerichte opleiding op mbo niveau 1 voor iedereen die geen diploma heeft en zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten. Bij een Entreeopleiding geldt: Leren wat je kunt. Je ontdekt je eigen mogelijkheden en je kunt vaak meer dan gedacht. Je leert precies dat wat nodig is om het werk beter uit te kunnen voeren. Met het diploma van deze opleiding kun je gaan werken of kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding. Meer informatie op rocvantwente.nl/entree. EEN IPHONE 6 WINNEN? Laat ons weten wat je van de Open Dag vond. Vul de korte enquête in op rocvantwente.nl/opendagen en maak kans op een iphone 6! (GRATIS)

WELKOM. OPEn DAg OP DE. WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAgEn. LOCATIE DE sumpel ALMELO

WELKOM. OPEn DAg OP DE. WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAgEn. LOCATIE DE sumpel ALMELO WELKOM OP DE OPEn DAg LOCATIE DE sumpel ALMELO WOEnsDAg 28 januari 2015 15-21 uur Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede

Nadere informatie

Zeker weten. Welkom op de Open Dag. Locatie De Sumpel Almelo 23 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur

Zeker weten. Welkom op de Open Dag. Locatie De Sumpel Almelo 23 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Welkom op de Open Dag Zeker weten Locatie De Sumpel Almelo 23 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Je bent bij het ROC van Twente aan het juiste adres voor een vervolgopleiding. Graag helpen we je bij het

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur

welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari uur welkom op onze open dag! programma locatie De Sumpel 4-6 Almelo woensdag 1 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC van

Nadere informatie

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen welkom op DE open DaG locatie GrolscH veste ENscHEDE maandag 26 januari 2015 15-21 uur Bij het ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van

Nadere informatie

WELKOM. OPEn Dag OP DE. LOcatiE WEthOuDEr BEvErsstraat EnschEDE MaanDag 26 januari 2015 15-21 uur

WELKOM. OPEn Dag OP DE. LOcatiE WEthOuDEr BEvErsstraat EnschEDE MaanDag 26 januari 2015 15-21 uur WELKOM OP DE OPEn Dag LOcatiE WEthOuDEr BEvErsstraat EnschEDE MaanDag 26 januari 2015 15-21 uur Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE REGGESINGEL RIJSSEN 28 JANUARI 2016 15-21 UUR

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE REGGESINGEL RIJSSEN 28 JANUARI 2016 15-21 UUR WELKOM OP ONZE OPEN DAG! LOCATIE REGGESINGEL RIJSSEN 28 JANUARI 2016 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen graag bij het maken van een goede keuze.

Nadere informatie

welkom op onze open dag! locatie Reggesingel (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari uur

welkom op onze open dag! locatie Reggesingel (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari uur welkom op onze open dag! locatie Reggesingel 50+52+54 (en Morsweg 24) Rijssen donderdag 2 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Wethouder Beversstraat 165 Enschede maandag 30 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Wethouder Beversstraat 165 Enschede maandag 30 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Wethouder Beversstraat 165 Enschede maandag 30 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf!

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Van Galenstraat 19 (De Maere) Enschede maandag 30 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Van Galenstraat 19 (De Maere) Enschede maandag 30 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Van Galenstraat 19 (De Maere) Enschede maandag 30 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf!

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Wierdensestraat 65 Almelo woensdag 1 februari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Wierdensestraat 65 Almelo woensdag 1 februari uur welkom op onze open dag! programma locatie Wierdensestraat 65 Almelo woensdag 1 februari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC

Nadere informatie

WELKOM. OPEn Dag OP DE. WOEnsDag 28 januari 2015 15-21 UUr. LOcatiE WiErDEnsEstraat almelo

WELKOM. OPEn Dag OP DE. WOEnsDag 28 januari 2015 15-21 UUr. LOcatiE WiErDEnsEstraat almelo WELKOM OP DE OPEn Dag LOcatiE WiErDEnsEstraat almelo WOEnsDag 28 januari 2015 15-21 UUr Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Sportlaan Driene 2 Hengelo dinsdag 31 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE GIETERIJ HENGELO 26 JANUARI 2016 15-21 UUR

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE GIETERIJ HENGELO 26 JANUARI 2016 15-21 UUR WELKOM OP ONZE OPEN DAG! LOCATIE GIETERIJ HENGELO 26 JANUARI 2016 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie M.H. Tromplaan 28 (Saxion/Laboratorium- en procestechniek) Enschede maandag 30 januari

welkom op onze open dag! programma locatie M.H. Tromplaan 28 (Saxion/Laboratorium- en procestechniek) Enschede maandag 30 januari welkom op onze open dag! programma locatie M.H. Tromplaan 28 (Saxion/Laboratorium- en procestechniek) Enschede maandag 30 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE MAERE (VAN GALENSTRAAT) ENSCHEDE 25 JANUARI UUR

WELKOM OP ONZE OPEN DAG! ROCVANTWENTE.NL/OPENDAGEN LOCATIE DE MAERE (VAN GALENSTRAAT) ENSCHEDE 25 JANUARI UUR WELKOM OP ONZE OPEN DAG! LOCATIE DE MAERE (VAN GALENSTRAAT) ENSCHEDE 25 JANUARI 2016 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Colosseum 87 (Grolsch Veste) Enschede maandag 30 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Colosseum 87 (Grolsch Veste) Enschede maandag 30 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Colosseum 87 (Grolsch Veste) Enschede maandag 30 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf!

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN?

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? Onze opleidingen 2015-2016 DEZE OPLEIDINGEN KUN JE VOLGEN BIJ ROC TILBURG Kasteeldreef 122 School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

WELKOM. OPEn DAG OP DE 15-21 UUR. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAGEn. LOCATIE GIETERIJ hengelo

WELKOM. OPEn DAG OP DE 15-21 UUR. ROCvAnTWEnTE.nL/OPEnDAGEn. LOCATIE GIETERIJ hengelo WELKOM OP DE OPEn DAG LOCATIE GIETERIJ hengelo DInsDAG 27 JAnUARI 2015 15-21 UUR Bij ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van een goede

Nadere informatie

Welkom bij LAB & RESEARCH

Welkom bij LAB & RESEARCH 2018-2019 Welkom bij LAB & RESEARCH Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding.

Nadere informatie

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg VMBO 3 en 4 MONTESSORI COLLEGE VOORLICHTINGSAVOND in verband met de SCHOOL en BEROEPSKEUZE na VMBO 4. DATUM: MAANDAG 26 JANUARI 2015 AANVANG: 19.30 uur PLAATS: Locatie KWAKKENBERGWEG! LIJST VAN DEELNEMENDE

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: TL, GL en Kader. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: TL, GL en Kader Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij

Nadere informatie

Welkom bij MOBILITEIT

Welkom bij MOBILITEIT 2018-2019 Welkom bij MOBILITEIT Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding. We

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

Open dagen Programmaboekje

Open dagen Programmaboekje WAT VIND JE WAAR? NOBELLAAN 50 Mechatronica Engineering Elektrotechniek Werktuigbouwkunde Motorvoertuigen Tweewielers Machinist gww Chauffeur goederenvervoer Logistiek Procestechniek: operators Vliegtuigtechniek

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Welkom bij IT & ONLINE

Welkom bij IT & ONLINE 2018-2019 Welkom bij IT & ONLINE Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding. We

Nadere informatie

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend 2015-2016 2012-2013 Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa Opleidingen Purmerend 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

welkom op onze open dag! programma locatie Gieterij 200 Hengelo dinsdag 31 januari uur

welkom op onze open dag! programma locatie Gieterij 200 Hengelo dinsdag 31 januari uur welkom op onze open dag! programma locatie Gieterij 200 Hengelo dinsdag 31 januari 2017 15.00-21.00 uur vind de opleiding die bij je past, ga de uitdaging aan en haal het beste uit jezelf! Bij ROC van

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie 2018-2019 Er zijn

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

BEAUTY & FASHION MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

BEAUTY & FASHION MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN BEAUTY & FASHION BEAUTY & FASHION In de wereld van Beauty & Fashion draait alles om het mooi maken van mensen. Het is een aantrekkelijke wereld voor ondernemende, creatieve, sociale en vakkundige mensen.

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor:

Leerweg: Basis. Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken. Lesbrief. Naam: Klas: Mentor: Leerweg: Basis Het magazine voor jongeren die iets willen bereiken Lesbrief Naam: Klas: Mentor: Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen

Nadere informatie

UW KIND NAAR HET MBO INFORMATIE VOOR OUDERS

UW KIND NAAR HET MBO INFORMATIE VOOR OUDERS UW KIND NAAR HET MBO INFORMATIE VOOR OUDERS HET BESTE UIT UW KIND HALEN WAT IS HET MBO? Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) leidt studenten op om een bepaald beroep uit te oefenen. Van verpleegkundige

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018 novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2017/2018 Slimme oplossingen bedenken door logisch na te denken: daar houd ik van. Op het vmbo vertelde ik een docent wat

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 3 2 Quiz Nodig: de kaartjes op uw stoel! Hoeveel verschillende

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Mediaredactiemedewerker BOL

Mediaredactiemedewerker BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25200 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Velperweg, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Lokaal ok0145 (begane grond)

Lokaal ok0145 (begane grond) WEGWIJZER OPEN DAG Balie locatie Onderwijsboulevard 3 Zaterdag 25 november 2017 van 09.30 16.30 uur Locatie Onderwijsboulevard 3 Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign Locatie Onderwijsboulevard 3 Opperman

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

Welkom bij PROCES & MAINTENANCE

Welkom bij PROCES & MAINTENANCE 2018-2019 Welkom bij PROCES & MAINTENANCE Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSZORG GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en houd je van afwisseling? Vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je anderen

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Informatie door de decaan in de aula 20.00-20.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen Vakvoorlichting door bovenbouw docenten

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

Welkom op de Open Dag. Zeker weten. Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur

Welkom op de Open Dag. Zeker weten. Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Welkom op de Open Dag Zeker weten Locatie Gieterij 200 Hengelo 22 januari 2013 15.00 tot 21.00 uur Je bent bij het ROC van Twente aan het juiste adres voor een vervolgopleiding. Graag helpen we je bij

Nadere informatie

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van de Maakindustrie Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93

Algemene informatie 86. Na het vmbo 88. Uitleg Profielwijzer 92. Profielen 93 In de bovenbouw van het vmbo volg je een profiel. Dat betekent dat je een bepaalde beroepsrichting op gaat. Je krijgt vakken die daarbij horen. Maar voordat het zover is moet je eerst een keuze maken voor

Nadere informatie

WELKOM. OPEn DAg. Welkom op de Open Dag OP DE. EnsChEDE MAAnDAg 26 januari 2015 15-21 UUr. LOCATIE DE MAErE

WELKOM. OPEn DAg. Welkom op de Open Dag OP DE. EnsChEDE MAAnDAg 26 januari 2015 15-21 UUr. LOCATIE DE MAErE Welkom op de Open Dag WELKOM OP DE OPEn DAg LOCATIE DE MAErE EnsChEDE MAAnDAg 26 januari 2015 15-21 UUr Bij het ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Open DAG 21 november

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2016 2017 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2019/2020

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2019/2020 novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2019/2020 Op het Nova College hebben de docenten echte aandacht voor me. Ze zijn betrokken en leggen de stof goed uit. Wat

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Metselen. Timmeren. Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Metselen. Timmeren. Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Metselen Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019 Ik heb een studie gekozen die ik leuk vond, niet de studie die voor de hand lag. Ik deed aan synchroonzwemmen op

Nadere informatie

Welkom bij LAB & RESEARCH

Welkom bij LAB & RESEARCH 2019-2020 Welkom bij LAB & RESEARCH Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding.

Nadere informatie

novacollege.nl/lab Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020

novacollege.nl/lab Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020 novacollege.nl/bouw novacollege.nl/lab Bouwkunde Analist Metselen Laborant Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020 Net als in het echt begin je tijdens de opleiding met een idee dat je uitwerkt

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

mbo Outdoor Adventure

mbo Outdoor Adventure mbo Outdoor Adventure 2016 2017 Sportieve regelaar van plezier in t groen mbo Outdoor Adventure Jouw buitenkans op een buitenbaan Werk je graag buiten? In de zon, maar ook in weer en wind? Ligt jouw kracht

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Keuzevoorlichting voor 3 en 4 mavo. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting voor 3 en 4 mavo. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting voor 3 en 4 mavo Decaan: I.C. de Vries Welkom Programma voor vanavond Keuzebegeleiding Vakkeuze Vervolgopleidingen Mogelijkheid tot vragen stellen Inschrijven voor intakegesprek met de

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren. Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Oud-Beijerland

Vakkundig in Actief leren. Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Oud-Beijerland Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte opleidingen. Op het Actief

Nadere informatie

BOUW EN INFRA 2017/2018

BOUW EN INFRA 2017/2018 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur BOUW EN INFRA 2017/2018 Ik zit in een leuke klas. Dat helpt wel, als je veel moet samenwerken. De sfeer is rustig, iedereen werkt serieus

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 2012-2013. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 21 2012-2013 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

Dit is het ROC van Twente. Onderwijsvisie

Dit is het ROC van Twente. Onderwijsvisie in feiten en cijfers Dit is het ROC van Twente ROC van Twente is dé onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente. Ruim 2000 medewerkers verzorgen beroepsopleidingen,

Nadere informatie

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren

mbo dierverzorging Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging 2017 2018 Waak over het welzijn van dieren mbo dierverzorging Dieren verdienen jouw zorg Vind jij dieren al je hele leven geweldig? Dan is er goed nieuws! Met de opleiding Dierverzorging

Nadere informatie

INFOBLAD - Dier & Welzijn

INFOBLAD - Dier & Welzijn INFOBLAD - Dier & Welzijn MBO-paardenhouderij Opleidingsinformatie Paarden zijn je lust en je leven. Je houdt ervan om ze te verzorgen en met ze te gaan rijden. Heb jij een passie voor paarden en wil je

Nadere informatie

INFOBLAD - Dier & Welzijn

INFOBLAD - Dier & Welzijn INFOBLAD - Dier & Welzijn MBO- Opleidingsinformatie Hou je van dieren? Dat is een mooi begin! Kun je goed omgaan met dieren én mensen en ben je iemand die van aanpakken weet? Dan is de opleiding MBO- iets

Nadere informatie

Ruimtelijk vormgever TOELATING

Ruimtelijk vormgever TOELATING Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25212 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL, GL of TL basisberoepsopleiding (mbo)

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL JIJ WERKT GRAAG MET JE HANDEN Een vak leren door te werken. Dat kan bij de School voor Techniek! Voor technische mensen is er altijd werk. Je kunt bij

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk! En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE

Verzorgende IG BOL DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE nodig: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25491 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kronenburgsingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE lbo-, vbo- of mavo-diploma vmbo KL,

Nadere informatie

Mediavormgever Art & Design

Mediavormgever Art & Design Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25201 4 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Thorbeckestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Om toegelaten te worden tot een middenkaderopleiding

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

(Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil

(Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil (Summa) Techniek en (Summa) Engineering Het verschil 21 april 2016 Ik ben 15 jaar en ik wil iets met techniek, dus kies ik voor 3 Ik kies voor een technische opleiding bij: Summa Bouw & Infra metselaar,

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk 2016 2017 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

WELKOM. over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2

WELKOM. over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2 WELKOM over leerwegen en afdelingen in LEERJAAR 2 Programma Afsluiting Basisvorming Leerwegen en Afdelingen Leerwegondersteuning Portfolio Hoe komt het advies tot stand? PAUZE Wat kun je met een diploma

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Mbo-opleidingen

Mbo-opleidingen Mbo-opleidingen 2018 2019 Wijzigingen voorbehouden. Aan de informatie in dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor het actuele opleidingenaanbod op www.aventus.nl Entreeschool niveau

Nadere informatie

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem 2016 2017 Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem Bloemenvak zoekt creatieve bloembinders Vind jij het ook leuk om bloemen te schikken tot een adembenemend tafereel? Dan ben

Nadere informatie

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTERTAINMENT ENTERTAINMENT In de wereld van Entertainment draait het om amusement, passie en plezier. Mensen vinden het ontspannend om naar een mooie theater-, dansvoorstelling of concert te gaan. Iedere

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een Entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2018/2019

novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2018/2019 novacollege.nl/logistiek Logistiek Logistiek plus vrachtwagenchauffeur LOGISTIEK 2018/2019 Op het Nova College leer je het plannen van transporten. Stel: je moet een lading vervoeren. Hoe ga je dat doen?

Nadere informatie

Welkom bij MOBILITEIT

Welkom bij MOBILITEIT 2019-2020 Welkom bij MOBILITEIT Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding. We

Nadere informatie