Jaargang 4, Nummer 10 Oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 4, Nummer 10 Oktober 2010"

Transcriptie

1 Jaargang 4, Nummer 10 Oktober 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Hoe ik en mijn honden dierendag vierde.... Dierendag met Maylo en Kyara Ik geef het bot door aan En nog veel meer december 2010 Een dag om vast te leggen op je kalender Deze datum wordt voor de VVH een hele bijzonder datum. Zodra er meer bekend wordt gaan wij als redactie dat vermelden. Colofon Redactie Andre de Jong Angelique de Jong Marcel Markgraaff Adres Postbus AM Valkenswaard Telefoon Internet/ website: Van de redactie Nu ik weer de nieuwsbrief aan het samenstellen ben, van de ingezonden stukjes, denk ik meteen even terug aan de dierendag zoals mijn vrouw en ik die vieren. Eigenlijk niets bijzonders bedenk ik me dan. Maar ja, wij verwennen onze dieren elke dag alsof het dierendag is. Dat krijg je vanzelf als je zo n dierenliefhebbers bent als wij, en dan in het speciaal hondenliefhebbers. Onze Junior en Balou komen hier nooit iets te kort. Maar goed, dit is natuurlijk bij meer mensen thuis die honden hebben. Dan hoef ik alleen maar bij de vereniging rond te kijken. Wat ik de vorige keer hebt verteld over het feit dat de nieuwsbrief in een thema zou zijn, is goed aangeslagen. Dat kun je ook wel zien aan de ingezonden stukjes. Heel hartelijk dank daarvoor. Meteen hierop aansluitend zal ik het thema van de volgende nieuwsbrief vermelden. Volgende maand is het de 11e maand, de 11e nieuwsbrief, en hebben we in die maand ook een 11e van de 11e. Meestal wordt er in die maand overal de nieuwe prins carnaval gekozen. Vorig jaar hadden we onder de leden zelfs 2 jeugdprinsen, en hadden op de VVH onze eigen Prins Harm d n Urste van Wafgat. Ik, en misschien wel meer met mij zijn benieuwd of dit een vervolg gaat hebben. Misschien ga ik mij nu denk ik op glad ijs begeven als ik de prinsverkiezing als thema ga geven. Daarom doe ik er maar meteen een ander thema bij, want bij het verschijnen van de decemberuitgave is deze goed heilig man alweer het land uit. Het thema voor de volgende nieuwsbrief is : Sinterklaas en Prinsverkiezing VVH? En de deadline is 7 november. Veel leesplezier met deze nieuwsbrief, en tot VVH Andre de Jong Redactie

2 Van de voorzitter 4 oktober is voor heel veel mensen een hele speciale dag, zo ook voor mij. Niet alleen omdat ik sinds vorig jaar hele speciale herinneringen heb aan die dag maar ook omdat het Nationale Dierendag is. Toevallig hebben we nu 2 honden te logeren waardoor we nu 5 honden in huis hebben. Op zich niet zo bijzonder want dat gebeurd wel vaker in huize De Rooij. Maar wat het wel bijzonder maakt is om te zien hoe die honden het blijkbaar prima met elkaar kunnen vinden en dat er vooral rust is in huis. Is dat toeval? Ik denk het niet. Kalender oktober november 12 Okt Trainen van het Demoteam 16 Okt Examen GH & GG 17 Okt Instructeursochtend (geen lessen) 24 Okt Herfstvakantie VVH (geen lessen) 25 Okt Theorieavond nieuwe cursisten 31 Okt Start cursussen 07 Nov Deadline nieuwsbrief Behendigheid Clubwedstrijd 09 Nov Trainen van het Demoteam 18 Nov GG Clubwedtrijd Nov Demoteam op de Winner in Amsterdam Kijk ook regelmatig op de kalander op de webite : Wij zijn weer op zoek naar foto s voor de Foto van de week Mail je foto naar redactie@vvh-info.nl Het ligt er volgens mij vooral aan hoe je hier als mensen in de roedel, mee omgaat. Als je rust uitstraalt en kalmte bewaart dan heeft dat zijn weerslag op de roedel. En in die rust is het een genot om te zien hoe honden op genuanceerde wijze aan elkaar dingen duidelijk maken. Een genot om naar je honden te kijken en van je honden te leren communiceren. Want we kunnen nog veel van ze leren, ik tenminste wel. Allemaal veel leesplezier met deze nieuwsbrief en geniet van uw hond, niet alleen met Dierendag maar elke dag, een hondenleven lang. Groeten, Geerd de Rooij Hoe ik en mijn honden dierendag vierde We hebben deze dag verschoven net als veel mensen hun verjaardagen ook verschuiven. Dus zondag was het bij ons dierendag (hondendag). We gingen om 8:15 de auto in om naar de hondenclub te gaan. Normaal nemen we maar 1 hond mee maar ja dierendag dus 2 honden mee. Een van de mocht puppycursus doen en de ander ging om 12:00 behendigheid doen( clubwedstrijd). De puppycursus was goed gegaan met de hond en de wedstrijd was ook leuk. We hebben niet in de prijzen gelopen maar het was wel gezellig. Toen we thuis zijn gekomen kregen we wat lekkers en daar konden we ook erg van genieten. Het was mooi weer en onze dierendag hebben we dan ook voor het grootste deel buiten door gebracht. We zijn extra vaak uit geweest dus we hebben een fijne dag gehad. Zo zie je maar hoe je een dierendag in kan delen. Gegroet 2 honden en een baas.

3 Wedstrijd behendigheid 3 oktober 2010 Afgelopen zondag was er weer een wedstrijd Behendigheid op de VVH. Deze wedstrijd gaat om de Ed de Rooij trofee. Na deze wedstrijd is de tussenstand als volgt : Nr 1 : Irene Hemel met Justin Nr 2 : Jeroen Jansen met Thierra Nr 3 : Marco van Gulik met Jentle Namens iedereen van harte gefeliciteerd Dierendag met Maylo en Kyara Hallo allemaal, Wij (Maylo en Kyara) willen graag vertellen over onze dierendag. Wij hebben namelijk iets heel leuks gedaan..! Wij mochten mee naar het werk van ons vrouwtje. En daar zijn heel veel kinderen en die vinden wij heel leuk..! Ze noemen het een kinderdagverblijf, en dan waren er ook nog kinderen van een peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van de basisschool. Kortom héél veel kinderen. En die kinderen mochten ons allemaal aaien. Het begon s morgens met een boswandeling daarna gingen we naar de kinderen. Maar we moesten nog wachten op de kinderen want we waren niet de enige waar de kinderen mee mochten 'spelen'. Er kwam namelijk ook nog een koe waar ranja uit kwam mmmmm dat was wel lekker. (wij hebben stiekem ook geproefd) en een echte kip die de kinderen ook mochten aaien. Nou toen die gekke koe en kip er waren kwamen de kinderen ook al snel. De kinderen mochten om de beurt bij ons komen. Het vrouwtje stelde vragen aan de kinderen en toen ze daar mee klaar was was het eindelijk aai tijd..!!! jeuh...!! We zijn heel veel geaaid en ook kregen we koekjes van de kinderen als we lief en rustig deden. Nou voor koekjes doe ik (Maylo) heel veel zelf dat simpel netjes zitten. Ik heb dus lekker veel koekjes gehad... mmmm. En voor mij (Kyara) gooiden ze mijn bal weg en dan mocht ik er achter aan rennen en hem terug brengen naar de kinderen echt kei leuk maar wel vermoeiend. Ik was ook echt moe toen we naar huis gingen maar we gingen niet meteen naar huis het vrouwtje stopte nog bij mijn favoriete winkel en daar kocht ze heerlijke botten die we thuis hebben op gegeten heel lekker..! Dat was onze leuke dierendag, ik hoop dat het bij jullie ook zo leuk was Pootjes Maylo en Kyara en tot VVH.

4 Ik geef het bot door aan.... Floske de Jong Linda bedankt voor het bot! Had al zo n vermoeden dat deze mijn kant op zou komen. Tja dan zal ik mijn honden, Quint en Mika, maar eens raadplegen. Maar ja, de een ligt op zo n mooi bot te kluiven en de ander ligt te slapen. Zal die doerakken eerst maar eens even voorstellen. Quint is een Sheltie reu van bijna twee jaar. Afgelopen februari hebben we het GH-examen gehaald en zijn we begonnen met het aanleren van behendigheid. Super leuk om te doen met je hond. Mika is een Sheltie reu van zeven maanden. Hij is een stuk relaxter dan Quint, maar heeft veel meer streken. Voor de zomervakantie ben ik met Mika aan de puppycursus begonnen. Dan voelt hij zich toch heel wat minder stoer, zo zonder zijn broer. Net terug van een weekje Zeeland. Wauw, wat vonden die honden het gaaf op het strand. Ik weet niet wat het is, maar als ze zand zien dan gaan ze helemaal los. Ze bleven rondjes achter elkaar aan rennen. Mika was nog nooit op het strand geweest, dus die keek eerst de kunst eens af bij Quint. Vooral die meeuwen die in die poeltjes zitten waren zeer interessant. Die moesten opgejaagd worden. Quint ging zo het water in, terwijl hij daar eigenlijk helemaal niet van houdt. Eerst tot halverwege zijn pootjes, maar er waren ook plekken bij waar het ietsje dieper was dan hij dacht. Tja, dat werd toch iets meer dan alleen maar pootje baden. Bij Mika mochten alleen de tenen nat worden. Daarna lekker uitrusten op het terras, terwijl ik ook ff kon bijkomen. Toch waren ze blij om weer in hun eigen huis te zijn. Weer al die bekende geluiden en geuren. Ook al had ik het halve huis zo n beetje meegenomen aan spullen. Nu weer op naar de boswandelingen. Heerlijk met al die knisperende bladeren die de komende periode weer in het bos liggen! Ik geef het bot door aan Melanie Theunissen De vriendschap van een hond (gedicht) De vriendschap van een hond, is vriendschap voor het leven, voor een ander niet te zien, hoeveel een hond kan geven. Want ben je eens verdrietig, dan kijkt ie je aan, alsof ie zeggen wil, ik zal altijd naast je staan. En als je dan weer vrolijk bent, dan slaat ie met haar staart, en blaft alsof ie zeggen wil, dat hebben we weer geklaard. Zo'n vriendschap is een wonder, een wonder om te beleven, geen mens kan zoiets geven.

5 Barpraat Thema: wat deed je hond, of honden op dierendag. Dierendag, trouwdag, de dag voor de dag van de leerkracht, Bijlmerramp in 1992, Jon Secada, Cubaans zanger en songwriter wordt geboren (Hij zingt het later in 1 van zijn nummers: just another day) alles is dus maar blabla Mooi dat we ons dingen menen te herinneren en dat we denken te weten wat er op een bepaalde dag te doen of te vieren is, maar wat weten we over Werelddierendag.. Feit: 4 oktober 1226, Franciscus van Assisi Patroon v.d. voetgangers en dierenbeschermers is dan 1 dag dood.. op 4 oktober de dag na zijn overlijden, werd het lichaam van Franciscus in een processie door de stad gevoerd naar de kerk van San Giorgio in Assisi, waar hij begraven werd. In dezelfde kerk sprak paus Gregorius IX twee jaar later zijn heiligverklaring uit. Op verzoek van de paus ging broeder Elia, de algemeen overste van de Franciscanen, over tot de bouw van de Sint-Franciscusbasiliek boven zijn graf. De dag waarop de processie plaatsvond (4 oktober) werd gekozen tot zijn feestdag en is in 1929 ook Werelddierendag geworden. Blabla Deze man hield van dieren en voetgangers? Vandaar die processie, hij hield van wandelen, dat snap ik nog. Maar hoe komen we aan dierendag? Hij, Franciscus, heeft als eerste een levende kerststal verwezenlijkt waarschijnlijk op een stoep voor een kerk, wat beesten opgesloten onder erbarmelijke omstandigheden, zodat voetgangers de straat op moesten en overreden konden worden door vracht en snelverkeer Hij hield van dieren en voetgangers? De verklaring is als volgt: Dingen vervagen door tijd, worden zachter. Je eerste trouwdag vier je dus niet echt omdat alle spanning, stress en de rekening nog vers in het geheugen zitten. 12 en een half jaar wel al een beetje, 25 nog groter, maar 40 en 50 jaar is wel heel bijzonder. Dat wordt groots aangepakt. Je bent dan namelijk al op een leeftijd dat alles vervaagt in je geheugen, zeker iets wat al tientallen jaren geleden gebeurt is. Laat staan als iemand in 1226 sterft, wat weet je in 1929 dan nog van die persoon? Alleen het goede. Zo staat het immers geschreven in de Bijbel en zo werkt de menselijke geest. Goed versterkt en slecht vergeet (uiteindelijk). Kijk maar naar een bevalling. De pijn wordt verdrongen door het geluk van een nieuw leven. Kijk maar naar een oudere hond. De pubertijd wordt door het stabiele gedrag van het heden verdrongen. Werelddierendag is bij ons verdrongen door een TROUWDAG. Slecht wordt verdrongen door goed (over 25 jaar althans). Nu hoe kun je in dit onmogelijke dilemma verzeilt raken, kies je voor dierendag of voor je trouwdag. Ik heb het volgende gedaan. Bij ons is het iedere dag een beetje dierendag, mijn vrouw wordt tenslotte ook iedere dag aan het feit herinnert dat ze met mij getrouwd is. 1 dag per jaar vergeet ik, de komende 24 jaar zeker nog en dat is mijn trouwdag, het is dan dierendag. Ik kom hier naar verloop van tijd wel mee weg, want dingen vervagen in de loop der jaren. En het eerste kleine feestje is toch niet op 4 oktober, maar ergens in april 2021, dus dan is ze in de war gebracht wat de datum betreft. Wat deden Buddy en Gypsy op deze dierendag NIETS omdat we een monster in huis genomen hebben als cadeau voor dierendag.. Het kan raar gaan, groeten van de barman.

6 KLEURPLAAT

3 oktober Collectieve enting Zie verderop in deze nieuwsbrief De enting wordt verzorgt door : Dierenkliniek de Kempen, afdeling Valkenswaard

3 oktober Collectieve enting Zie verderop in deze nieuwsbrief De enting wordt verzorgt door : Dierenkliniek de Kempen, afdeling Valkenswaard Jaargang 4, Nummer 9 September 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Collectieve enting Belangrijke mededeling Ik geef het bot door aan En nog veel meer.... 3 oktober Collectieve enting

Nadere informatie

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur Jaargang 5, Nummer 5 Mei 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Programma Dag van de Hond Activiteitenpagina GG tijdens de Dag van de Hond 22 mei 2011 Nationale

Nadere informatie

Jaargang 5, Nummer 1 Januari 2011

Jaargang 5, Nummer 1 Januari 2011 Jaargang 5, Nummer 1 Januari 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Laatste barpraat ooit Nieuwjaarsgroeten van de commissies Colofon Redactie Andre de Jong Angelique

Nadere informatie

Demoteam te zien in Valkenswaard Tijdens de Hemelse Sferen op Hemelvaartsdag

Demoteam te zien in Valkenswaard Tijdens de Hemelse Sferen op Hemelvaartsdag Jaargang 4, Nummer 6 Mei 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Kalender Een klein verzoekje Barpraat Examen GH1 en G&G En nog veel meer Demoteam te zien in Valkenswaard Tijdens de Hemelse

Nadere informatie

In dit nummer o.a. : Colofon Redactie Adres Telefoon Internet/email Van de redactie 30 oktober De/Mijn hond in de spotlights?

In dit nummer o.a. : Colofon Redactie Adres Telefoon Internet/email Van de redactie 30 oktober De/Mijn hond in de spotlights? Jaargang 5, Nummer 9 Oktober 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Oefening doggydance Een cursist aan het woord Joske en Sjefke Activiteitenpagina 23 oktober VVH-Golf 26

Nadere informatie

Dinsdag 16 maart Lezing door de VVH over stervensbegeleiding bij honden. Aanvang uur Opgeven bij Liesbeth of Angelique t/m 14 maart

Dinsdag 16 maart Lezing door de VVH over stervensbegeleiding bij honden. Aanvang uur Opgeven bij Liesbeth of Angelique t/m 14 maart Jaargang 4, Nummer 4 Maart 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat? Gedicht Dog Barpraat Lid van verdienste Dinsdag 16 maart Lezing door de VVH over stervensbegeleiding

Nadere informatie

Jaargang 4, Nummer 1 Januari 2010

Jaargang 4, Nummer 1 Januari 2010 Jaargang 4, Nummer 1 Januari 2010 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Nieuwjaarsborrelpraat Nieuwjaarsgroeten van de commissies En nog veel meer....... Colofon Redactie

Nadere informatie

Kienen bij de VVH Op 22 juni a.s. Win hele leuke prijzen! Meer informatie volgt snel. Zet deze datum alvast in je agenda!

Kienen bij de VVH Op 22 juni a.s. Win hele leuke prijzen! Meer informatie volgt snel. Zet deze datum alvast in je agenda! Jaargang 4, Nummer 7 Juni 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Kalender Ik geef het bot door aan :...... Barpraat Zoek de verschillen En nog veel meer Kienen bij de VVH Op 22 juni a.s.

Nadere informatie

Jaargang 5, Nummer 4 April 2011

Jaargang 5, Nummer 4 April 2011 Jaargang 5, Nummer 4 April 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Ik geef het bot door aan... Activiteitenpagina GH examen 12 maart 2011 De deadline voor de volgende

Nadere informatie

12 december 2010 De presentatie van de nieuwe hondensport binnen de VVH Meer info verder in deze nieuwsbrief

12 december 2010 De presentatie van de nieuwe hondensport binnen de VVH Meer info verder in deze nieuwsbrief Jaargang 4, Nummer 11 November 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Wist U dat Presentatie nieuwe hondensport binnen de VVH Ik geef het bot door aan En nog veel meer.... 12 december 2010

Nadere informatie

Jaargang 3, Nummer 5 Mei Colofon. In dit nummer. Van de redactie. Kalender

Jaargang 3, Nummer 5 Mei Colofon. In dit nummer. Van de redactie. Kalender 1 Jaargang 3, Nummer 5 Mei 2009 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Barpraat Wandelen voor hulphond Gevaarlijke handen Beste honden en baasjes Animal Event, Beekse Bergen Wist u dat Kleurplaat

Nadere informatie

Wil jij iets kwijt in de nieuwsbrief? Dat kan, heel graag zelfs. Stuur jouw bijdrage naar redactie@vvh-info.nl

Wil jij iets kwijt in de nieuwsbrief? Dat kan, heel graag zelfs. Stuur jouw bijdrage naar redactie@vvh-info.nl Jaargang 5, Nummer 8 September 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Oefening doggydance Nieuw programma GG1 en GG2 De hondenplons Activiteitenpagina Wil jij iets kwijt in

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

18 juli Partyquiz en Barbecue

18 juli Partyquiz en Barbecue Jaargang 4, Nummer 8 Juli 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Uw hond in de zomer Belangrijke mededeling Ik geef het bot door aan En nog veel meer.... 18 juli Partyquiz en Barbecue Schrijf

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

25 juni Rabobank sponsor fietstocht Opgeven bij Liesbeth of

25 juni Rabobank sponsor fietstocht Opgeven bij Liesbeth of Jaargang 5, Nummer 6 Juni 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Examen GH en GG Pinksterweekend Verslag eerste Nationale Hondendag Activiteitenpagina 25 juni Rabobank sponsor

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat..

Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december. Mededelingen: Wist u dat.. . Nieuwsbrief Ikkedoen 2 e jaargang nr. 4 december Mededelingen: 1. Sluitingstijden Kerst en oud en nieuw. Wij gaan de dag voor kerst, vrijdag 24 december en op oudejaarsdag, vrijdag 31 december dicht

Nadere informatie

25 april 2010 Collectief enten bij de VVH Inschrijven kan tot zondag 18 april in de kantine

25 april 2010 Collectief enten bij de VVH Inschrijven kan tot zondag 18 april in de kantine Jaargang 4, Nummer 5 April 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Kalender De VVH on tour Barpraat Demoteam bij DK de Kempen En nog veel meer 25 april 2010 Collectief enten bij de VVH Inschrijven

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118 Gebr. Naam: Ken Witbreuk Klas: 3G3 Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout Eerste jaar uitgave: 1996 Uitgever: Van Goor Aantal pagina s: 118 Druk: 1 ste druk Auteur: Ted van Lieshout Ted van Lieshout is

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDENTAAL. JE KUNT ER

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 JANUARI 3 arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 05-07-16 09:56 1 JANUARI De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie!

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken De prachtige kater Dionysius heeft een bijzondere missie: elke week gaat hij met Joyce Smit op bezoek in een bejaarden- of verzorgingshuis.

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers. Inhoudsopgave. Nummer 16 jaargang

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers. Inhoudsopgave. Nummer 16 jaargang Nieuws Nummer 16 jaargang 4 22-12-2017 Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers Inhoudsopgave Voorwoord Beste ouders, Voorwoord door Peter 1 Algemeen nieuws 2 Nieuws uit de groepen 3 Stagiaires

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Omgaan & Trainen met je hond Door: Jan van den Brand. (3 e druk) 2015, Jan van den Brand www.hondentraining adviescentrum.nl

Omgaan & Trainen met je hond Door: Jan van den Brand. (3 e druk) 2015, Jan van den Brand www.hondentraining adviescentrum.nl Door: Jan van den Brand Inleiding Ik krijg veel vragen van hondeneigenaren. Veel van die vragen gaan over de omgang met en de training van de hond. Deze vragen spitsen zich dan vooral toe op: Watt is belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 februari Voorleesontbijt AVG

Nieuwsbrief. 15 februari Voorleesontbijt AVG Nieuwsbrief 15 februari 2019 Voorleesontbijt Vanochtend was het voorleesontbijt in alle klassen. Pyjama s, onesies, badjassen en pantoffels, daarbij een lekker ontbijt en heerlijk worden voorgelezen. Leest

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Het Tangram. Van de directie. Nieuwsbrief 1: 30 augustus In dit nummer:

Het Tangram. Van de directie. Nieuwsbrief 1: 30 augustus In dit nummer: Het Tangram Nieuwsbrief 1: 30 augustus 2017 Van de directie In dit nummer: Het nieuwe schooljaar is goed gestart en inmiddels zijn we alweer bijna twee weken verder. De meeste leerlingen zijn alweer gewend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed

Sint-Nicolaas. Gedicht van sint en piet. Elk jaar komt sinterklaas met hem pieten. Sint weet niet zo goed Sint-Nicolaas Gedicht van sint en piet Sint weet niet zo goed Wat hij voor jou kopen moet Piet weer in de bocht Hij had het verkeerde gekocht Sint zat te balen Hij moest weer iets anders halen De sint

Nadere informatie

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken.

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken. Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken www.lefkracht.nl Rustmomenten, pak je ze nog? Met dit boek kan je de energie veranderen, van dóórgaan

Nadere informatie

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje De wensfles Geschreven voor Ivy en Tess met hun woordje Brompeltje Ivy en Tess gingen graag naar het strand en waren er bijna elke dag te vinden. Maar deze dag zouden ze nooit meer vergeten. Die dag schitterde

Nadere informatie

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook Fixed price. Bij de volgende klant, een alleenstaande oudere vrouw ergens in de regio, is het de bedoeling om de Amberboom in de voortuin en nog een aantal heesters in de borders te snoeien. Verder nog

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Hoera, weer in Nederland

Hoera, weer in Nederland Hoera, weer in Nederland Ik ben al vaak mee naar Nederland geweest en hier aankomen is altijd weer een feest. We worden opgewacht door een groot publiek. Er wordt gezongen en er is muziek. Kinderen kijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 3 april Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letter Actie Stichting Stephanos SPAREN: deksels Speelgoedmiddag Gezond eten TAAL THUIS / i.c.m. Wonderlijk gemaakt Wonderlijk gemaakt,

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Hallo poes. Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug

Hallo poes. Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug Hallo poes Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug Zo, daar zit je dan met je kat. Misschien heb je zo n schattig klein kitten, misschien zijn jullie al jaren bij

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 15 oktober 2015 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief van BSO DOERAK te Oldeberkoop! De tijd gaat snel en er is sinds de start best wel heel wat te melden. Inmiddels zijn er 6 kinderen

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Aanvang uur in de kantine Na afloop een interessante hondenfilm

Algemene ledenvergadering Aanvang uur in de kantine Na afloop een interessante hondenfilm Jaargang 4, Nummer 3 Februari 2010 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Kalender Prinsen bij de VVH Barpraat Facelift gehoorzame hond En nog veel meer..... Algemene ledenvergadering Aanvang

Nadere informatie

SCHOOL- NIEUWS. Week 11: 12 t/m 16 maart Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer.

SCHOOL- NIEUWS. Week 11: 12 t/m 16 maart Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. Week 11: Informatiebulletin voor kinderen en ouders van De Roelevaer. 12 t/m 16 maart 2018 SCHOOL- Oudertevredenheidsonderzoek komende week invullen Om de kwaliteit van onze school te bewaken wordt er

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

Boekbespreking het geheime dolfijneneiland deel 1. Hallo,

Boekbespreking het geheime dolfijneneiland deel 1. Hallo, Hallo, Wat leuk dat je je boekbespreking houdt over het geheime dolfijneneiland Ik hoop dat ik je presentatie nóg leuker kan maken met behulp van dit document. Het fijne is dat ik ook wat foto s voor je

Nadere informatie

De VVH, een hondenleven lang.

De VVH, een hondenleven lang. 1 Jaargang 3, Nummer 6 Juni 2009 In dit nummer Van de redactie Van de voorzitter Wist u dat Barpraat Kalender Nieuwe clubkleding Buck aan het werk Kleurplaat Mededelingen Van de redactie Als je net als

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag

Veel leesplezier, De Redactie. Dané Jansen. 28 januari Vrije middag groepen januari Volgende BargerBabbel. Pag 16 januari 014, jaargang. nr. 8 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en waarvan

Nadere informatie

Bespreek de huisregels

Bespreek de huisregels Voorwoord Al jaren geef ik lezingen en workshops over opvoeden. En bijna altijd ontmoet ik daar ouders die, net als ik, hun kinderen al best goed opvoeden. Want opvoeden kunnen we eigenlijk allemaal wel.

Nadere informatie

uur uur

uur uur 08.30 uur Ontbijt 09.45 09.55 uur Voorbereiden 1ste training 09.55 12.20 uur 1ste training 12.45 13.45 uur Lunch 13.45 14.15 uur Rust, klein spelletje, T-shirts 14.15 14.30 uur Voorbereiden 2de training

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen!

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Nieuwsbrief De Olijftak Nr. 2 - Januari 2018 Hallo ouders, leerkrachten, leerlingen en belangstellenden. Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Dit is alweer de tweede

Nadere informatie