Voorwaarden voor gebruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwaarden voor gebruik"

Transcriptie

1 Voorwaarden voor gebruik Door deze "SMART MAP PRO" CD-ROM (wordt hierna "Disk" genoemd), onderdeel van de Aisin AW Co., Ltd. ("Aisin AW") en Navigation Technologies Corporation ("Nav Tech") Database (wordt hierna "Database" genoemd), te gebruiken, verklaart u de onderstaande voorwaarden voor gebruik te accepteren. Door de verpakking te openen en uw kopie van de Database en Disk te gebruiken, toont u uw instemming met de bepalingen in deze overeenkomst. Zorg er daarom voor dat u de onderstaande informatie zorgvuldig doorleest en betekenis ervan begrijpt. De Disk en Database mogen niet gekopieerd, gereproduceerd, gewijzigd of op andere wijze, geheel of gedeeltelijk, bewerkt worden, zonder voorafgaande toestemming van Aisin AW, Nav Tech en Alpine Electronics, Inc. ("Alpine"). De Disk en Database mogen niet overgedragen of gelicentieerd worden aan derden voor winstbejag, huur of verhuur, of gelicenteerd worden voor hergebruik op enigerlei andere wijze. De Disk en/of de Database mogen niet gedecompileerd worden, opgesplitst of op andere wijze bewerkt, zowel geheel als gedeeltelijk. De Disk en Database mogen niet in een netwerk gebruikt worden of op andere wijze gelijktijdig door meerdere systemen worden gebruikt. De Disk en Database zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik (of intern gebruik in een zaak). De Disk en Database mogen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Aisin AW, Alpine en Nav Tech geven geen garantie dat eventuele functies in de Disk en Database tegemoet komen aan een bepaald doel van de gebruiker. Aisin AW, Alpine en Nav Tech kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade toegebracht aan de gebruiker of aan derden als gevolg van het gebruik van de Disk en/of de Database. De garantie op de Disk en Database bevat niet de ruil voor een nieuw product of eventuele vergoeding als gevolg van een verkeerde spelling, het ontbreken van letters of een andere miniscule fout in de layout van de Disk en/of de Database. Het recht tot gebruik van de Disk en Database vervalt wanneer de gebruiker de software vernietigt of als de bepalingen voor het gebruik overtreden worden en Aisin AW, Alpine en/of Nav Tech gebruik maken van hun recht de licentie voor gebruik van de software in te trekken. De hiervoor beschreven bepalingen en voorwaarden gelden voor de eerste eigenaar evenals voor alle eventuele volgende gebruikers en eigenaars. WAARSCHUWINGEN Bediening van het systeem tijdens het rijden is gevaarlijk. Parkeer het voertuig op een veilige plaats voordat u het systeem gaat bedienen. De feitelijke omstandigheden op de weg en eventuele plaatselijke bepalingen hebben voorrang boven de informatie die het systeem verschaft. Neem altijd alle verkeersbepalingen en rijomstandig-heden in acht. Deze software is uitsluitend bedoeld voor gebruik in de NVE-N0ZP/NVE- N0VP serie. De software kan en mag niet in andere apparatuur worden gebruikt.

2 Alvorens de disk in gebruik te nemen Alleen voor gebruikers van SMART MAP PRO, programmaversie.0 of latere versies. In dit supplement vindt u uitleg over de nieuwe-versie wegenkaartdisc. Lees de informatie in dit supplement zorgvuldig door voordat u de disk in gebruik neemt. Herschrijven van het besturingssysteem-programma a) Gebruik van de nieuwe-versie wegenkaartdisk: Steek de nieuwe-versie wegenkaartdisk in uw autonavigatiesysteem NVE-N0ZP of NVE-N0VP. Het autonavigatiesysteem zal automatisch het besturingssysteemprogramma herschrijven en de nieuwe-versie wegenkaartdisk inlezen. b) Om een vroegere versie van de wegenkaartdisk te gebruiken na gebruik van de nieuwe-versie wegenkaartdisk: Steek de vroegere-versie wegenkaartdisk in het autonavigatiesysteem. Er verschijnt een bevestigingsmelding op het scherm. Kies "JA" met behulp van de joystick en druk dan op de ENTER toets. Het autonavigatiesysteem herschrijft het besturingssysteem-programma en leest dan de vroegere-versie wegenkaartdisk in.

3 Alleen voor gebruikers van SMART MAP PRO, programmaversie.0 of vroegere versies. De gebruiksaanwijzing die bij uw Prog. Ver..0 SMART MAP PRO disk wordt geleverd verondersteld het gebruik van de Alpine NVE-N0PS. Wanneer u de nieuwe-versie SMART MAP PRO disk gebruikt met de Alpine NVE-N0VP of NVE-N0ZP zijn sommige functies en menuschermen anders. In dit supplement worden deze verschillen beschreven. Lees de informatie in dit supplement door voordat u het systeem in gebruik neemt. Herschrijven van het besturingssysteemprogramma a) Gebruik van de nieuwe-versie wegenkaartdisk (Prog. Ver..0): Steek de nieuwe-versie wegenkaartdisk in uw autonavigatiesysteem (NVE-N0VP of NVE- N0ZP). Het autonavigatiesysteem zal automatisch het besturingssysteem-programma herschrijven en de nieuwe-versie wegenkaartdisk inlezen. b) Om een vroegere versie van de wegenkaartdisk te gebruiken na gebruik van de nieuwe-versie wegenkaartdisk: Steek de vroegere-versie wegenkaartdisk in het autonavigatiesysteem. Er verschijnt een bevestigingsmelding op het scherm. Kies "JA" met behulp van de joystick en druk dan op de ENTER toets. Het autonavigatiesysteem herschrijft het besturingssysteem-programma zodat de vroegere-versie wegenkaartdisk gelezen kan worden. Functies die niet beschikbaar zijn a) Handmatig backup maken (Zie blz..) Bij gebruik van de NVE-N0ZP en NVE- N0VP maakt het systeem automatisch een backup (reservekopie) van uw instellingen. U hoeft dus niet handmatig een backup van uw instellingen te maken. b) De tweede-straat zoekfunctie is niet beschikbaar bij gebruik van de Franse CD-ROM (NVS-CF0). (Zie blz. 0 en.) Overzicht van de voornaamste verschillen in de functies en menuschermen van de vroegere-versie en de nieuwe-versie disks a) De Nederlandse taal kan gekozen worden voor de gesproken instructies en de menuschermen (alleen bij gebruik van een nieuwe-versie wegenkaartdisk voor het Benelux gebied (NVS- CX0)). Opmerking: Bij gebruik van een wegenkaartdisk voor het Benelux gebied kan er geen Italiaans gekozen worden voor de gesproken instructies en menuschermen. b) Het menu voor het zoeken van de bestemming is verdeeld in "Categorie" en "Adres". (Zie blz. t/ m 0 van de gebruiksaanwijzing.) c) Het menu voor het zoeken van een toeristenpunt is verdeeld in "Categorie" en "Adres". (Zie blz. t/m.) d) De "Alle categorieën" optie is toegevoegd bij het zoeken via de categorie. (Zie blz. t/m 7.) Wanneer u de "Alle categorieën" optie kiest, kunt u de bestemming rechtstreeks opzoeken door de gewenste categorie uit de getoonde lijst te selecteren. e) De "Opzoeken via alle steden" optie is toegevoegd bij het opzoeken via het adres. (Zie blz. 8 t/m 0.) Wanneer u de "Opzoeken via alle steden" optie kiest, kunt u de bestemming rechtstreeks opzoeken via het adres.

4 f) Er is een huisnummer-invoermenu toegevoegd bij de opzoekprocedure via het adres. U kunt uw gewenste locatie nog nauwkeuriger aangeven door het huisnummer in te voeren nadat u de plaats- en straatnaam gekozen heeft. Zie blz. 6 en 7 van deze gebruiksaanwijzing voor de juiste bediening. g) Kiezen van uw bestemming uit de lijst met recente bestemmingen (Zie blz. 7.) U kunt uw bestemming snel kiezen uit de vijf laatste bestemmingen (incl. de huidige bestemming). h) Automatisch opzoeken van het grenspunt (Zie blz. 0 t/m.) Wanneer uw bestemming in het gebied van een andere wegenkaartdisk ligt, zal het autonavigatiesysteem automatisch het grenspunt voor u opzoeken. CD-ROM informatiescherm Dit scherm toont informatie betreffende de gebruikte CD-ROM. Druk op de toets zodat het hoofdmenu verschijnt. Kies de optie "Info" in het hoofdmenu, vervolgens de optie "CD-ROM INFO" in het submenu en druk dan op de ENTER toets. i) Reisschemafunctie (Zie blz. 0 en.) Indien u een rit maakt met meerdere bestemmingen en tussenpunten, kunt u de volgorde van de bestemmingen en tussenpunten naar wens wijzigen. j) CD-ROM informatiescherm. (Zie blz. van deze gebruiksaanwijzing.) Het CD-ROM informatiescherm toont informatie betreffende de gebruikte CD-ROM. Functies die hetzelfde zijn als bij de oudere-versie wegenkaartdisk a) De weergave van muziekdisks. b) Het gebruik van de afstandsbediening (RUE- 0). Opmerking: Zie blz. 8 en 9 van deze gebruiksaanwijzing voor de afstandsbedieningen die gebruikt kunnen worden. Er zijn een aantal kleine verschillen in de menuschermen bij gebruik van de nieuwe-versie wegenkaartdisk. Raadpleeg indien nodig de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Het CD-ROM informatiescherm verschijnt. a b a PROGR.VERSIE Toont de versie van de CD-ROM wegenkaart die gebruikt wordt. b GEBIED Toont het gebied dat de gebruikte CD- ROM bestrijkt. Druk op de POS. toets. De wegenkaart verschijnt weer op het scherm en u ziet tevens de huidige voertuigpositie.

5 Gebruik van de nieuwe functies A) Invoeren van het straatnummer bij het zoeken van de bestemming via het adres (plaats- en straatnaam) (snelzoekfunctie) Kies de gewenste straatnaam door stap t/m 8 te volgen van de procedure beschreven op blz. 8 t/m 0 van de gebruiksaanwijzing. Het Gedetailleerde Informatiescherm verschijnt. Kies "Huisnummer" in het menu en druk dan op de ENTER toets. Het invoerscherm voor het straatnummer verschijnt. Kies de cijfers van het straatnummer en druk dan op de ENTER toets. Bereik van opzoekbare straatnummers Opmerking: In het bereik kunnen nummers voorkomen die u niet kunt opzoeken. Nadat u het gewenste straatnummer heeft ingevoerd, kiest u "OK" en drukt dan op de ENTER toets. Het autonavigatiesysteem begint met het uitstippelen van de route. Zodra de route gevonden is, verschijnt automatisch het scherm met de huidige voertuig-positie. 6

6 B) Invoeren van het straatnummer bij het zoeken van een toeristenpunt via het adres (geavanceerde zoekfunctie) Kies de gewenste straatnaam door stap t/m te volgen van de procedure beschreven op blz. van de gebruiksaanwijzing. Het Gedetailleerde Informatiescherm verschijnt. Kies "Huisnummer" in het menu en druk dan op de ENTER toets. Het invoerscherm voor het straatnummer verschijnt. Kies de cijfers van het straatnummer en druk dan op de ENTER toets. Bereik van opzoekbare straatnummers Opmerking: In het bereik kunnen nummers voorkomen die u niet kunt opzoeken. Nadat u het gewenste straatnummer heeft ingevoerd, kiest u "OK" en drukt dan op de ENTER toets. Het "Lokatie invoer op kaart mogelijk" menu verschijnt. U ziet tevens de wegenkaart met het gezochte punt op het scherm. Kies de gewenste menu-optie en druk op de ENTER toets om het punt in te stellen als bestemmingspunt, tussenpunt, enz. 7

7 Plaats en functie van de toetsen op de afstandsbediening RUE- RUE-0 RUE-67 ENTER ROUTE POS. 6 6 ENTER POS. 8 VOL.DN DISP A.SEL ENT VOL UP LIST BAND ) # 7 LO.PT ~ ROUTE PWR 7 8 9! A.PROC DEFEAT ROUTE LO.PT. TUNER POWER NAVI POWER POS. MUTE DEST. DISC CHG V.SEL NAVI OFF $ 6 "! ON OFF " (met de klep geopend) 6 % & DEL 0 OK ( 8

8 Toets nr. RUE- RUE-0 Beschrijving RUE-67 ENTER ENTER Gebruik de joystick om menu-opties te kiezen en om de wegenkaart in een van de acht richtingen te schuiven. Druk op de RESET toets om een oplichtende menuoptie te selecteren. ENT Druk op deze toets voor weergave van het menuscherm. Druk op deze toets om het autonavigatiesysteem weer in de vorige zoekstand te zetten. DISP LIST Druk op deze toets voor gesproken instructies. Druk tevens op de toets voor het omschakelen tussen de wegenkaartfunctie en de gidsfunctie (met pijl). A.SEL Druk op deze toets voor het omschakelen tussen de wegenkaartfunctie en de gidsfunctie (met pijl). BAND 6 Verlagen of verhogen van de vergrotingsverhouding. DISK CHG 7 ROUTE ROUTE Druk op deze toets om nogmaals de route uit te stippelen en om autosnelweg-voorkeur of normalewegen-voorkeur bij het zoeken van de route in te stellen. A.PROC ROUTE 8 POS. POS. Druk op deze toets om terug te keren naar de huidige positie van het voertuig of om de breedte-/lengtegraad op het scherm aan te geven. Houd de toets ingedrukt voor het omschakelen tussen de weergaveschermen. (NOR.UP HEAD UP FRONT-WIDE) DEFEAT POS. 9 LO.PT. Druk op deze toets om de huidige positie van het voertuig op het scherm aan te geven of om belangrijke lokale punten aan te geven. Bij indrukken van de toets verschijnt het selectiemenu voor de getoonde lokale punten op het scherm. LO.PT. TUNER! ON Inschakelen van de beeldweergave. POWER NAVI POWER " OFF Uitschakelen van de beeldweergave. V.SEL NAVI OFF # Deze knop heeft meerdere functies. Bij wegenkaart-weergave: in/uitzoomen van de wegenkaart. Bij lijst-weergave: doorlopen van de lijstpagina's. Bij invoeren van de coördinaten: verplaatsen van de cursor. Bij invoeren van letters: doorlopen van de letters. $ Druk op deze toets voor het oproepen van het straatnaam-invoerscherm. MUTE DEST. % Invoeren van nummers & Wissen van het vorige cijfer bij het invoeren van nummers. DEL ( ) Activeren van de numerieke invoer en beginnen met zoeken. Voor het omschakelen tussen de audio-regelfunctie en de autonavigatiesysteem-regelfunctie van de afstandsbediening. OK / AUDIO NAVI ~ PWR Voor het in- en uitschakelen van de beeldweergave. 9

9 0

10 Category Icons on Map/Icône de catégorie sur la carte/kategoriesymbole auf der Karte/Icone sulle mappe/pictogrammen op de kaart Legend Hospital Hotel Petrol Station Restaurant Airport Ferry Terminal Parking Lot Marina P+R Other Establishments Legend Légende Hôpital Hôtel Station service Restaurant Aéroport Terminal de ferry Aire de stalionnement Port de plaisance Parking+Relais (P+R) Autres établissements Légende Zeichenerklärung Krankenhaus Hotel Tankstelle Restaurant Flughafen Fähren-Anlegestelle Parkplatz Yachthafen P+R Andere Einrichtungen Zeichenerklärung Legenda Ospedale Albergo Distributore di benzina Ristorante Aeroporto Terrninale ferry Parcheggio Molo P+R Altre strutture Legenda Legende Ziekenhuis Hotel Tankstation Restaurant Luchthaven Veerhaven Parkeerterrein Jachthaven P+R Andere lnrichtingen Legende

Voorwaarden voor gebruik

Voorwaarden voor gebruik ALPINE ELECTRONICS, INC. Tokyo office: --8 Nishi Gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo -80, Japan Tel.: (0) 9-0 DIGITAL INFORMATION MAP/CARTE ROUTIERE SUR CD ROM/ DIGITALE STRASSENKARTE/MAPPA AD INFORMAZIONI/DIGITALE

Nadere informatie

SMART MAP PRO NVD-V001S. SUPPLEMENTARY OWNER S MANUAL Please read before using this disc.

SMART MAP PRO NVD-V001S. SUPPLEMENTARY OWNER S MANUAL Please read before using this disc. DIGITAL INFORMATION MAP/CARTE ROUTIERE SUR DVD-ROM/MAPA DE INFORMACIÓN DIGITAL DIGITALE STRASSENKARTE/MAPPA AD INFORMAZIONI DIGITALE/DIGITALE WEGENKAART SMART MAP PRO NVD-V001S Prog. Ver. 1.10 SUPPLEMENTARY

Nadere informatie

VOORZORGSMAATREGELEN

VOORZORGSMAATREGELEN Voorzorgsmaatregelen VOORZORGSMAATREGELEN BELANGRIJKE INFORMATIE. LEES DE ONDERSTAANDE INFORMATIE ZORGVULDIG DOOR ALVORENS U HET AUTONAVIGATIESYSTEEM IN GEBRUIK NEEMT. Dit autonavigatiesysteem is bedoeld

Nadere informatie

VOORZORGSMAATREGELEN BELANGRIJKE INFORMATIE. LEES DE ONDERSTAANDE INFORMATIE ZORGVULDIG DOOR ALVORENS U HET AUTONAVIGATIESYSTEEM IN GEBRUIK NEEMT.

VOORZORGSMAATREGELEN BELANGRIJKE INFORMATIE. LEES DE ONDERSTAANDE INFORMATIE ZORGVULDIG DOOR ALVORENS U HET AUTONAVIGATIESYSTEEM IN GEBRUIK NEEMT. Voorzorgsmaatregelen VOORZORGSMAATREGELEN BELANGRIJKE INFORMATIE. LEES DE ONDERSTAANDE INFORMATIE ZORGVULDIG DOOR ALVORENS U HET AUTONAVIGATIESYSTEEM IN GEBRUIK NEEMT. Dit autonavigatiesysteem is bedoeld

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE NVE-N055 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1080172

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE NVE-N055 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1080172 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE NVE-N077P-PS SOFTWARE http://nl.yourpdfguides.com/dref/1080177

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE NVE-N077P-PS SOFTWARE http://nl.yourpdfguides.com/dref/1080177 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

SMART MAP PRO. Prog. Ver. V3.00. Database Ver. 3.00 NVD-V003 OWNER'S MANUAL Please read before using this disc.

SMART MAP PRO. Prog. Ver. V3.00. Database Ver. 3.00 NVD-V003 OWNER'S MANUAL Please read before using this disc. DVD NAVIGATION MAP/NAVIGATIONSKARTEN-DVD/CARTE DE NAVIGATION DVD DVD MAPPE PER LA NAVIGAZIONE/MAPA DE NAVEGACIÓN DEL DVD/DVD NAVIGATIEKAART DVD NAVIGERINGSKARTA/DVD-NAVIGATIONSKORT R EN Prog. Ver. V3.00

Nadere informatie

1 DIN Voice Guidance Navigation System OWNER'S MANUAL

1 DIN Voice Guidance Navigation System OWNER'S MANUAL R R 1 DIN Voice Guidance Navigation System ALPINE ELECTRONICS, INC. Tokyo office: 1-1-8 Nishi Gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo 141-8501, Japan Tel.: (03) 3494-1101 NVE-N055PS ALPINE ELECTRONICS OF AMERICA,

Nadere informatie

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+

Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Bestnr. 198322 Micro + 198335 Micro 2+ suevia Digitale schakelklok Data Micro +/2+ Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL DUTCH Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint.

Waarschuwingen. Controleer dat uw positie stabiel is voordat u uw reis begint. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing voor de belangrijkste functies van het Mobile Station

Beknopte gebruiksaanwijzing voor de belangrijkste functies van het Mobile Station Beknopte gebruiksaanwijzing voor de belangrijkste functies van het Mobile Station NL Het in gebruik nemen van het Mobile Station U dient de stappen in de aangegeven volgorde uit te voeren. Mobile Station

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken...

Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids . Programma informatie oproepen. Kiezen en Kijken... TV Menu Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Televisie menu. 4 Radio menu. 6 MiniGids. 8 TV Gids. 11 Programma informatie oproepen. 20 Kiezen en Kijken... 22 Bedienen van Kiezen en Kijken.. 24 Eredivisie

Nadere informatie

SMART MAP PRO. Euro Multi Map NVD-T001. for Direction Guidance. Prog. Ver. T1.00. OWNER'S MANUAL Please read before using this disc.

SMART MAP PRO. Euro Multi Map NVD-T001. for Direction Guidance. Prog. Ver. T1.00. OWNER'S MANUAL Please read before using this disc. R EN SMART MAP PRO Euro Multi Map for Direction Guidance Carte Européenne Détaillée Pour Guidage Dynamique DE NVD-T001 OWNER'S MANUAL Please read before using this disc. BEDIENUNGSANLEITUNG Lesen Sie diese

Nadere informatie

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden.

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE INA-N333R SOFTWARE

Uw gebruiksaanwijzing. ALPINE INA-N333R SOFTWARE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010 DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2010 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie Canal Digitaal Satelliet Digitale TV op SAMSUNG TV 4 8 Problemen oplossen 9 Voorbeeld

Nadere informatie

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011

DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011 DVB-S Installatie op Canal Digitaal gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie Canal Digitaal Satelliet Digitale TV op SAMSUNG TV 5 10 Problemen oplossen 11 Voorbeeld

Nadere informatie

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen - De gegevens opgeslagen in de tachograaf moeten minstens

Nadere informatie

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0 NAVIGATIE Quick Start Guide X-302MH Nederlands Rev 1.0 Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

1. Deze handleiding gebruiken

1. Deze handleiding gebruiken 1. Deze handleiding gebruiken Onderwerp Aan elk onderwerp zijn een nummer en titel toegewezen. Onderdeel Aan elk onderdeel is een titel toegewezen. Bedieningshandeling Aan elke bedieningshandeling is een

Nadere informatie

3.00 OWNER'S MANUAL MANUAL DE OPERACIÓN

3.00 OWNER'S MANUAL MANUAL DE OPERACIÓN R EN OWNER'S MANUAL Please read before using this disc. BEDIENUNGSANLEITUNG Lesen Sie diese Bedienungsanleitung bitte vor Gebrauch der Disc. MODE D'EMPLOI Veuillez lire avant d'utiliser ce disque. ISTRUZIONI

Nadere informatie

Gebruik van de combinatie FC-300/GT-PRO

Gebruik van de combinatie FC-300/GT-PRO Wat u met de combinatie FC-300/GT-PRO kunt doen U kunt GT-PRO Patch wijzigingen aanbrengen. Nadat u gereed bent met Instellingen voor de FC-300 maken (Voorbereidingen voor het gebruik van de combinatie),

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter

INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter INTERFACE-ADAPTER voor ipod KS-PD100 Alvorens gebruik van deze adapter Laatste update: 1 maart 2006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers* 1 : Auto-receivers

Nadere informatie

zūmo 590 Snelstartgids

zūmo 590 Snelstartgids zūmo 590 Snelstartgids Maart 2014 190-01706-55_0A Gedrukt in Taiwan Aan de slag WAARSCHUWING Lees de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen en andere

Nadere informatie

Inhoud van de handleiding

Inhoud van de handleiding BeoSound 3000 Guide BeoSound 3000 Reference book Inhoud van de handleiding 3 U hebt de beschikking over twee boekjes die u helpen zich vertrouwd te maken met uw Bang & Olufsen-product. De Het bedie- referentiehandboeningshandleiding

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger.

Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 MZ-101 Interactieve hd-ontvanger. Handleiding M7 Versie 160915 Instellen van de afstandsbediening Stap voor stap uw afstandsbediening instellen LED-lampje Bedien ook uw TV met de Stipte

Nadere informatie

IDPF-700 HANDLEIDING

IDPF-700 HANDLEIDING IDPF-700 HANDLEIDING Kenmerken product: Resolutie: 480x234 pixels Ondersteunde media: SD/ MMC en USB-sticks Fotoformaat: JPEG Foto-effecten: kleur, mono, en sepia Zoomen en draaien van afbeeldingen Meerdere

Nadere informatie

De Digitale Vaaratlas Handleiding

De Digitale Vaaratlas Handleiding De Digitale Vaaratlas 2008 Handleiding Inhoudsopgave Voorwoord 1. De inhoud van uw CD 2. Installeer uw Digitale Vaaratlas op uw TomTom systeem 2. Installeer de tekstbestanden en reglementen op uw TomTom

Nadere informatie

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC

Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC Raspberry Pi met de mediasoftware XBMC De Raspberry PI is een minicomputer die wij hebben ingericht als mediaplayer door hierin een SD-kaart met XBMC te installeren. Door de grote flexibiliteit is het

Nadere informatie

Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-EMAP50 ESSENTIAL II NAVIGATION QUICK START GUIDE NL Basisinstellingen 1. Selecteer uw gewenste taal en klik vervolgens op om uw selectie te bevestigen. U kunt dit later wijzigen in Regionale instellingen.

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie. IP002 Sweex USB Internet Phone

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie. IP002 Sweex USB Internet Phone Inleiding IP002 Sweex USB Internet Phone Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex USB Internet Phone. Met deze eenvoudig aan te sluiten telefoon kun je telefoongesprekken voeren via het

Nadere informatie

UNIFORM-Pocket PC Handleiding

UNIFORM-Pocket PC Handleiding UNIFORM-Pocket PC Handleiding Inhoud 1. Installatie UNIFORM Pocket PC... 3 2. Handleiding UNIFORM Pocket PC... 5 2.1 Attentielijst... 5 2.2 Dierkaart... 7 2.3 Registraties... 10 2.4 Synchroniseren... 10

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 BEDIENINGEN OP HET STUURWIEL...4 BLUE&ME VERBINDING...6 NAVIGATIEMENU...7 AANKOMSTINFORMATIE...7 SIMULATIE...8 ONDERBREKEN

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G E L V 1 5

H A N D L E I D I N G E L V 1 5 H A N D L E I D I N G E L L @ V 1 5 INHOUD Revision Data... 2 Introductie... 3 Ell@ Layout... 4 Aanzetten Ell@... 5 Unlocken van Ell@... 5 Hoofdmenu... 5 Raadplegen planning... 6 Invoeren prestatie...

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO MES-221. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO MES-221 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Snelgids Beschrijving

Snelgids Beschrijving Snelgids Beschrijving Aan-/uitknop Mini USB-aansluiting Kleuren LCD-display Reset-knop Toetsen Omhoog Volume omhoog Omlaag Volume omlaag Rechts Volgend programma Links Vorig programma Midden Menu/selecteer/ZoomControl

Nadere informatie

Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7. Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Software Update Handleiding voor Windows 7 Geschikt voor 2012 producten CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Introductie Deze handleiding beschrijft de benodigde stappen om de Bluetooth firmware

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Auris. Handleiding navigatiesysteem (Entry)

Auris. Handleiding navigatiesysteem (Entry) Auris Handleiding navigatiesysteem (Entry) Inleiding Hartelijk dank voor de aanschaf van het navigatiesysteem. Lees deze handleiding aandachtig door en volg de aanwijzingen nauwkeurig op, zodat u de mogelijkheden

Nadere informatie

GOTO Druk tijdens het afspelen van MPEG-4, DVD of VCD op GOTO om het menu als volgt weer te geven: Voor DVD: Voor VCD: PBC Gebruik om zoekopties uit Titel, Hoofdstuk en Tijd te kiezen. Gebruik de nummertoetsen

Nadere informatie

VS-20 Control Surface Plug-in voor Logic en GarageBand

VS-20 Control Surface Plug-in voor Logic en GarageBand About This Plug-in VS-20 Control Surface Plug-in voor Logic en is plug-in software die toelaat om de Cakewalk V-Studio 20 (hierna kortweg de VS-20 genoemd) te gebruiken met de muziekproductiesoftware Logic

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

BMW USB NAVIGATIEKAARTUPDATE

BMW USB NAVIGATIEKAARTUPDATE BMW ConnectedDrive www.bmw.nl/ connecteddrive BMW maakt rijden geweldig BMW USB NAVIGATIEKAARTUPDATE HOUDT U OP DE JUISTE ROUTE. DE USB KAARTUPDATE VAN BMW. Een navigatiesysteem is zo goed als de kaarten

Nadere informatie

Handleiding tijdklok 230V~

Handleiding tijdklok 230V~ Handleiding tijdklok 230V~ 1. Tijdklok 230V~ met interne back-up accu Detectech bestelnummer: 005-003-001-001 EAN-nummer: 7434031829805 Voedingsspanning: 230V~ (+10 en - 20%.) Energieverbruik: 0,05W. Schakelcontact:

Nadere informatie

Gebruik van de afstandsbediening

Gebruik van de afstandsbediening Gebruik van de afstandsbediening Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van de afstandsbediening Wees voorzichtig met de afstandsbediening, hij is licht en klein. Als hij valt kan hij kapot gaan, de batterij

Nadere informatie

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen

INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen INTERFACE-ADAPTER VOOR D.SPELER KS-PD500 Alvorens deze adapter in gebruik te nemen Laatste update: 1 maart 006 1 Geschikte JVC auto-receivers Deze adapter is geschikt voor de volgende JVC auto-receivers*

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Starten Voorzie de Multisafe van stroom door de adapter aan te sluiten achter in de Multisafe. Steek de sleutel in het slot naast het toetsenbord en draai de sleutel naar rechts. U bevindt zicht direct

Nadere informatie

Spraakbediening WERKINGSPRINCIPE. Uzelf duidelijk verstaanbaar maken. Belangrijke informatie

Spraakbediening WERKINGSPRINCIPE. Uzelf duidelijk verstaanbaar maken. Belangrijke informatie WERKINGSPRINCIPE Belangrijke informatie Met spraakbediening kunt u belangrijke functies van het navigatiesysteem activeren zonder de bedieningselementen handmatig te hoeven aanraken. Hiermee kunt u zich

Nadere informatie

4.00 OWNER'S MANUAL MANUAL DE OPERACIÓN

4.00 OWNER'S MANUAL MANUAL DE OPERACIÓN FOR CAR USE ONLY/NUR FÜR AUTOMOBIL GEBRAUCH/POUR APPLICATION AUTOMOBILE UNIQUEMENT/ SOLO PER L UTILIZZO IN AUTOMOBILE/PARA USO EN AUTOMÓVILES/ALLEEN VOOR GEBRUIK IN DE WAGEN/ENDAST FÖR BILBRUK/KUN TIL

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER

FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER ALGEMENE INFORMATIE Door spraakgestuurde technologie kunnen met de geïntegreerde Blue&Me SMS-reader automatisch, via het audiosysteem van uw auto, de berichten worden

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

2011 D&K electronics b.v. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden.

2011 D&K electronics b.v. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Versie 1.3 NL 2011 D&K electronics b.v. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. 2 S.E.S Scoring Systems Inhoudsopgave: Inleiding: 4 Hoofdscherm 5 Bowling: 6 Namen

Nadere informatie

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave

X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave X9 Extended Software Installatie procedure Inhoudsopgave 1. Mediaplayer (Android) V1 en V2 installatie procedure Pagina 2 2. X9 Open Elec/IOS/PC installatie procedure.. Pagina 10 3. Kodi/X9 Installer onder

Nadere informatie

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde.

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde. Informatie Veel vmbo-leerlingen komen na het vmbo terecht in eenvoudige helpende functies of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Vooral als leerlingen bij particulieren of in kleine settings werken,

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie ZIGGO Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV 4 9 Frequenties en netwerknummers Ziggo 10-12 Problemen oplossen

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM

GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM Arex Test Systems bv, Vennestraat 4b, 2161 LE Lisse, Holland Product van: Arex Test Systems bv Vennestraat 4b 2161 LE Lisse Holland Tel: +31 (0)252 419151 Fax: +31 (0)252

Nadere informatie

GALAXY 16 & 16+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6. versie 4 oktober

GALAXY 16 & 16+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6. versie 4 oktober GALAXY 6 & 6+ GEBRUIKERSHANDLEIDING MK 6 versie 4 oktober 00 Galaxy 6/6+ centrale i.c.m. Mk6 bediendeel Gebruikers Handleiding Deze handleiding is een aanvulling op de GalaXy 6/6+ gebruikers handleiding.

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard

Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard Geschreven door: Walter Galan INTRODUCTIE Op het moment van schrijven van deze gids, OS X 10.5 Leopard is de huidige versie van Apple. De nieuwste besturingssysteem

Nadere informatie

Handleiding bij de Booktest Generator

Handleiding bij de Booktest Generator Handleiding bij de Booktest Generator Het programma voor het maken van toetsen bij boeken. (c) 2005/2009 Visiria Uitgeversmaatschappij Twisk Inleiding Onze dank voor het aanvragen van de Booktest Generator.

Nadere informatie

Uw nieuwe Linn-afstandsbediening

Uw nieuwe Linn-afstandsbediening Uw nieuwe Linn-afstandsbediening Uw Linn-product werd geleverd met onze nieuwste afstandsbediening. Deze afstandsbediening is ontworpen met het oog op een nog eenvoudigere en intuïtievere bediening van

Nadere informatie

Dagoverzicht van de geprogrammeerde schakeltijden 5 = vrijdag

Dagoverzicht van de geprogrammeerde schakeltijden 5 = vrijdag 310 791 01 TR 612 top TERMINA 2-kanaals weekklok Afhankelijk van type Voorgeprogrammeerd met de actuele kloktijd en de zomer-/wintertijdomschakeling Veiligheidsaanwijzing De aansluiting en de montage van

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Galaxy Dimension TOUCHCENTER Handleiding gebruiker

Galaxy Dimension TOUCHCENTER Handleiding gebruiker Galaxy Dimension TOUCHCENTER Handleiding gebruiker 1 STARTSCHERM START->Datum/Tijd aanpassen Algemeen Druk op de klok linksonder het scherm om te instellingen van de klok op te roepen. Wijzigingen bevestigen

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje.

Uitsluitend aansluiten op de spanning en frequentie zoals aangegeven op het typeplaatje. MODELLEN 1221 AANSLUITINGEN 1 kanaal 2 kanalen VEILIGHEIDSINSTRUCTIES In verband met brandgevaar of het risico op een elektrische schok dient inbouw en montage uitsluitend door een elektro vakman te geschieden.

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING HET ZOEKPROGRAMMA REPARATIETIJDEN GEBRUIKEN Als het Zoekprogramma reparatietijden (Repair Times Searcher, RTS) geïnstalleerd verschijnt er een pictogram met een snelkoppeling op het scherm. Dubbelklik

Nadere informatie

Instructie voor het boeken van een rit voor Regiotaxi Twente.

Instructie voor het boeken van een rit voor Regiotaxi Twente. Instructie voor het boeken van een rit voor Regiotaxi Twente. BOEKINGSITE VOOR REGIOTAXI TWENTE Op de website www.twente.connexxion.nl (benaderbaar via www.regiotaxitwente.nl) is het mogelijk om een rit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de handterminal-applicatie en het fietsendiefstalregister

Gebruikershandleiding voor de handterminal-applicatie en het fietsendiefstalregister Gebruikershandleiding voor de handterminal-applicatie en het fietsendiefstalregister Hogerwoerdstraat 30 2023 VD Haarlem Postbus 2281 2002 CG Haarlem tel. +31 (0) 235 258 576 fax. +31 (0) 235 258 571 info@ique.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt!

Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt! Gebruikershandleiding Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de telefoon in gebruik neemt! 1 Aansluiti ng voor oplader 2 Zaklamp 3 Scherm 4 M2-toets 5 M1-toets 6 Verzendtoets 7 Oortelefo on 10

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Integra

Gebruikershandleiding Integra Gebruikershandleiding Integra Overzicht van het bediendeel Storing Systeem ingeschakeld Servicemode Alarm De storingsled (geel) zal branden bij een storing aan het syteem. De systeem ingeschakeld led geeft

Nadere informatie

1. Werking en gebruik van ESN

1. Werking en gebruik van ESN 1. Werking en gebruik van ESN Info over ESN (ECLIPSE Security Network) Dit product is voorzien van ESN (ECLIPSE Security Network). Wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld en weer wordt aangesloten,

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS (Ref. nr. adresboek:7449, Ref nr. codemodule:7447)

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS (Ref. nr. adresboek:7449, Ref nr. codemodule:7447) Algemeen Op het deurstation zelf kunnen de diverse instellingen, parameters en namen ingegeven worden. Hiervoor is dit document te gebruiken. Via een PC met software kan de namenlijst ook in- of uitgelezen

Nadere informatie

Afbeelding 9: Menu toets. Afbeelding 10: Synchroniseren. Afbeelding 11: Synchroniseren WWW.KLANTKAART.NL - HOEFSMIDSTRAAT 41-3194 AA HOOGVLIET

Afbeelding 9: Menu toets. Afbeelding 10: Synchroniseren. Afbeelding 11: Synchroniseren WWW.KLANTKAART.NL - HOEFSMIDSTRAAT 41-3194 AA HOOGVLIET Synchroniseren Door het synchroniseren van de terminal worden de transacties naar de database verzonden. Het is van belang dat dit eens in de week gebeurd zodat de database up-to-date blijft en de terminal

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

1. RDS-TMC-informatie

1. RDS-TMC-informatie 1. -informatie (afkorting van Radio Data System Traffic Message Channel) geeft verkeersinformatie over o.a. files, ongelukken en wegwerkzaamheden op de kaartschermen weer via ontvangst van FM multiplex

Nadere informatie

zūmo 300 serie Snelstartgids Juli _0D Gedrukt in Taiwan

zūmo 300 serie Snelstartgids Juli _0D Gedrukt in Taiwan zūmo 300 serie Snelstartgids Juli 2013 190-01457-55_0D Gedrukt in Taiwan Aan de slag WAARSCHUWING Lees de gids Belangrijke veiligheids- en productinformatie in de verpakking voor productwaarschuwingen

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless Internet Phone. Met deze internettelefoon kun je gemakkelijk en snel voicechatten met je favoriete

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding

Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Ladibug Document Camera Image Software Gebruikershandleiding Inhoud 1. Introductie...2 2. Systeemvereisten...2 3. Ladibug installeren...3 4. Beginnen met de Ladibug te gebruiken...5 5. Bediening...6 5.1

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron.

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Zeer beknopte handleiding Joomla Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Waarschuwingen vooraf Pas op: u kunt als eigenaar

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie