VZVB-NIEUWS. Jimmy Witvrouwen Administratief Coördinator VZVB. Inzenden van uw artikels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VZVB-NIEUWS. Jimmy Witvrouwen Administratief Coördinator VZVB. Inzenden van uw artikels"

Transcriptie

1

2 VZVB-NIEUWS In dit nummer : Voorwoord 1 Nieuws 2 Primo 3 Initiatior Indoorvoetbal 4 Blessurepreventie 5 Vrije overgang 7 Kampioenenlijst 8 Starten met een jeugdclub 9 Interview: Eddy Bil 10 AA drink 12 Week van de sportclub 13 Vlaamse competitie 14 Voorwoord Alweer een seizoen voorbij! Of toch nog niet helemaal. De meeste competities mogen dan al wel afgelopen zijn, hier en daar worden de laatste duels nog afgewerkt in de liga s en ook vanuit de VZVB zijn er nog enkele sportieve apotheoses voorzien. Bij verschijnen van deze editie zal de eerste editie van de Interligabeker reeds achter de rug zijn en ook de Vlaamse Jeugdfinales zal zijn winnaars reeds prijsgegeven hebben. De Vlaamse Bekerfinales staan echter nog op het programma op 17 mei in het EVC te Vilvoorde. Voor de clubs breekt dan een periode aan om zich ten volle voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Een periode om het afgelopen seizoen te analyseren, nieuwe doelstellingen voorop te stellen en om zich vooral op te laden voor de uitdagingen die liggen te wachten in een nieuwe competitie. Dit geldt ook zo een beetje voor de federatie. Het tussenseizoen is meestal een hectische periode met het samenstellen van de reeksen, het maken van de kalenders, het regelen van transfers, etc.. Ook wij trachten ons zo goed mogelijk te wapenen tegen het nieuwe seizoen zodat onze clubs in de best mogelijke omstandigheden er weer vol kunnen tegenaan gaan. Het VZVB-team staat steeds paraat om u met raad en daad bij te staan en uw club de nodige ondersteuning te bieden waar nodig. Ook financieel trachten we onze clubs een duwtje in de rug te geven door opnieuw elke club een subsidie van 100 euro toe te kennen, nieuwe jeugdclubs een startsubsidie te geven van 300 euro en bestaande jeugdclubs te belonen met subsidies vanuit het Jeugdfonds (na indiening van een subsidiedossier). Wat de jeugdclubs betreft, kan ik jullie ook alvast melden dat op 11 juni om 19u30 in het EVC te Vilvoorde het jaarlijks Jeugdplatform zal plaatsvinden. Ik wens u alvast een deugddoende vakantieperiode toe. Beker van België 16 Jeugd 17 Jimmy Witvrouwen Administratief Coördinator VZVB Dames 19 Beloftencompetitie 20 Interligabeker 21 Zaalvoetbalinstuiven 23 Clubevenementen 24 VTS-plus 25 Inzenden van uw artikels *U bent in het bezit van informatie die nuttig kan zijn voor de andere clubs van de Vlaamse Vleugel (ook foto s kunnen gepubliceerd worden). *U wil graag een tornooi organiseren en zoekt kandidaat ploegen uit andere provincies?? Zend uw informatie dan tijdig naar het Algemeen Secretariaat : Vlaamse Zaalvoetbalbond Wilselsesteenweg Kessel-Lo tel. : fax : vzvb@skynet.be Trainingsvoorbeelden 26 Werkten mee aan dit nummer Adam Balog, Joris Bigaré, Jimmy Witvrouwen en Pedro (foto s)

3 Informatief Pagina 2 Nieuws INTERLIGABEKER De VZVB organiseert op 01/05 de eerste editie van de Interligabeker. Hieraan zullen de 5 Vlaamse provinciale beloftenselecties en de 5 Waalse elkaar bekampen in een eendagstornooi. SCHRAPPINGSLIJSTEN In april kregen alle clubs hun schrappingslijst toegestuurd. Op deze lijst dienen alle clubverantwoordelijken de spelers aan te duiden die de club aan het einde van dit seizoen verlaten en voor het seizoen dus niet meer voor hun huidige club zullen spelen. VLAAMSE JEUGDFINALES De VJTOC organiseert dit seizoen de Vlaamse jeugdfinales op zondag 27 april en dit in de sporthal Alverberg te Hasselt Zie verder in dit nummer voor meer info. Wist je dat (04/04/13) de VZVB zijn ledenaantal dit seizoen afsluit op dit een daling is van 46 leden wat neerkomt op 0.27%. de VZVB op dit moment 1818 jeugdleden heeft. dit een stijging is van ongeveer 6% Vlaams Brabant de grootste provincie blijft met 7004 leden het West-Vlaamse De Plakkers de beste scorende ploeg binnen de VZVB heeft met maar liefst 10,48 doelpunten per wedstrijd het West-Vlaamse Cafe The Twins met een gemiddelde van meer dan 13doelpunten tegen per wedstrijd over de slechtste afweer binnen de VZVB beschikt

4 Informatief Pagina 3

5 Informatief Pagina 4 Initiator indoorvoetbal cursus Jabbeke In 2014 organiseert de VZVB in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool opnieuw een cursus Initiator Indoorvoetbal en dit in Jabbeke. De cursus is een ideale verdieping voor de trainer voetbal (minimum diploma Initiator Voetbal, getuigschrift C) en een specialisatie voor de trainer zaalvoetbal. Deze aanvullende module omvat 16 lesuren waarin volgende aspecten aan bod komen: Gelijkenissen en verschillen tussen veld en indoorvoetbal Basismotorische vaardigheden indoorvoetbal Specifieke didactische oefeningen indoorvoetbal. Het lessenrooster voor onze opleiding te Jabbeke ziet er alsvolgt uit: Woensdag 13/08 18:30-20:30 Theorie: Verschillen en gelijkenissen Indoorvoetbal 20:30-22:30 Praktijk: Verschillen en gelijkenissen Indoorvoetbal Zondag 17/ u Theorie: Basismotorische vaardigheden in Indoorvoetbal 14-16u Praktijk: Verschillen en gelijkenissen Indoorvoetbal Woensdag 20/08 18:30-20:30 Praktijk: Specifieke didactische oefeningen Indoorvoetbal 20:30-22:30 Theorie: Basismotorische vaardigheden Indoorvoetbal Zondag 24/ u Praktijk: Specifieke didactische oefeningen Indoorvoetbal Woensdag 27/ u Examen Theorie Zondag 31/ u Examen Praktijk Kostprijs: Kostprijs voor de cursus bedraagt 45. Inschrijven: Inschrijven kan enkel online via de website van de Vlaamse Trainersschool: vts Extra informatie: website: Sporttechnisch coördinator: joris.bigare.vzvb@skynet.be of 016/ Extra voor de VZVB Jeugdclubs: Jeugdclubs worden in het VZVB Jeugdfonds extra financieel beloond voor de aanwezigheid van gediplomeerde trainers in hun jeugdwerking.

6 Informatief Pagina 5 Blessurepreventie: De noodzaak van een opwarming Vaak worden zaalvoetbalwedstrijden kort op elkaar of kort na een andere indoorsport gepland, hierdoor is de zaalvoetballer vaak niet in staat om een behoorlijke opwarming uit te voeren op het veld. Het alternatief is een opwarming in de kleedkamer of in de gang van de sporthal, dit wordt echter vaak als onaangenaam ervaren waardoor men finaal vaak onvoldoende of niet opwarmt. Echter vergroten we hiermee de kans op sportblessures aanzienlijk. Doel van een opwarming: Het doel van een opwarming bestaat er in de fysieke prestaties (kracht, snelheid, lenigheid, uithoudingsvermogen) te verbeteren en sportletsels te vermijden. Studies toonden aan dat de toename van de weefseltemperatuur de gevoeligheid voor sportletsels doet dalen, de elasticiteit van de spieren neemt toe naarmate ze beter doorbloed zijn. De gewrichtsbeweeglijkheid neemt toe waardoor de rekbaarheid van pezen, ligamenten en ander bindweefsel ook verbetert. Voorzie dan ook systematisch voldoende aandacht en tijd voor een degelijke opwarming. Soorten opwarming: Een actieve opwarming heeft als doel de lichaamstemperatuur te verhogen door middel van actieve beweging van de belangrijkste spiergroepen. Lopen, touwspringen, huppelen, zijn enkele voorbeelden van een actieve opwarming. Bij een passieve opwarming wordt de lichaamstemperatuur verhoogd door een extern middel zoals warming-up gels, massages, stoombaden, Deze opwarming biedt echter geen enkele bescherming tegen letsels en kan een actieve opwarming op geen enkele manier vervangen. Verkies dus steeds een actieve opwarming en vul deze indien nodig eventueel aan met enkele passieve elementen! Tips voor een goede opwarming: Intensiteit Een opwarming dient geleidelijk en progressief te zijn, de spier en kerntemperatuur moet toenemen echter zonder dat er vermoeidheid optreedt of energiereserves aangesproken worden. De intensiteit is afhankelijk van persoon tot persoon, wat voor de ene een degelijke opwarming is kan voor een andere een uitputtende inspanning zijn. Men mag beginnen te zweten maar er mag geen vermoeidheid optreden. Je moet gedurende de hele opwarming in staat zijn om te blijven praten. Inhoud Voer tijdens de sportspecifieke opwarming bewegingen uit die ook tijdens de training of wedstrijd aan bod komen. Zorg voor voldoende variatie Timing Wacht na de opwarming nooit langer dan 5 à 10 minuten met het aanvangen van de training of de wedstrijd, anders verlies je het effect van de opwarming

7 Informatief Pagina 6 Voorbeeld van een opwarming Algemene warming-up (+/- 5 minuten) Verschillende varianten van lopen: Joggen Huppelpas Zijwaartse bijtrekpas Carioca Loopsprongen Sportspecifieke opwarming (+/- 10 minuten) Hierbij worden bewegingen gemaakt die ook tijdens de activiteit zelf ondernomen zullen worden, bijv. versnellingen, richtingsveranderingen, Korte explosieve kneelifts Korte explosieve hiellifts Korte versnellingen (bijv. 10 meter versnellen 50m joggen) Versnellingen opbouwen over breedte terrein Korte snelle richtingsveranderingen Hierbij mag ook een deel voorzien worden met actieve balgewenning Pasoefening Dribbeloefening Meer informatie Voor wie nog verdere informatie wenst en meer sportspecifieke opwarmingsvoorbeelden wenst verwijzen we jullie graag door naar het Voetbalspecifiek preventieprogramma: The 11+, dit werd ontwikkeld door het medisch research centrum van de FIFA in samenwerking met een groep internationale experts. Dit programma bestaat uit een complete voetbalspecifieke opwarming en kan eenvoudig overgenomen worden in een dagelijkse trainingsroutine. Wij vonden de informatie voor bovenstaand artikel via een zeer interessante online programma ter bepaling van je risicoprofiel op sportblessures. Hier is een specifiek luik in voorzien naar zaalvoetbal toe. Via het invullen van enkele persoonlijke gegevens en een vragenlijst ontvang je een lijst met letselpreventieve actiepunten waarin een individueel programma en advies zijn opgenomen om letsels in de toekomst zoveel mogelijk te vermijden.

8 Informatief Pagina 7 Datum, AANGETEKEND Betreft : Vrije overgang Geachte, Bij deze bevestigt ondergetekende,, wonende (straat) te (postcode + plaats), geboren op / / zijn/ haar wens om zijn/haar aansluiting te verbreken. De club die ik wens te verlaten is ZVC, (stamnr. ), aangesloten in de provincie. Krachtens de reglementering terzake zal ik langs mijn nieuwe club een nieuwe licentieaanvraag en een kopie van mijn identiteitskaart aan het provinciaal secretariaat laten geworden. Tevens ben ik ervan op de hoogte dat ik bij deze nieuwe club speelgerechtigd ben vanaf 1 augustus. Dit schrijven werd in dubbel exemplaar opgemaakt waarvan ik, tussen 1/06 en 30/6, één exemplaar aangetekend stuur naar : De heer (mevrouw) te (gerechtigd correspondent van de club die ik wens te verlaten). wonende (straat) (postcode + plaats) Vlaamse Zaalvoetbalbond vzw Wilselsesteenweg Kessel-Lo (met kopie van het bewijs van aangetekende zending aan de gerechtigd correspondent van de club die ik wens te verlaten) Hoogachtend, Handtekening

9 Informatief Pagina 8 KAMPIOENENLIJSTJE Op 30/04/2014waren volgende kampioenen reeds bekend. Antwerpen Limburg Oost- Vlaanderen Vlaams- Brabant West- Vlaanderen 1e nat 2e nat 3e nat Delta Players Dendermonde VC West Argos Sint-Gillis B VC Centraal Salaam Mechelen VC Oost ISTB Herent 1e prov Maghreb Utd / Moratex Lebbeke B De Plakkers 2e prov A Wijnegem FC / / In Team Ternat Zvc Assebroeke 2e prov B / / / Toog Opvelp B Zvc Bouwteam 3e prov A Jong Zandhoven 98 / / Petrol Malderen A Rapid Calimero 3e prov B Antwerp Piranhas B 3e prov C / / / / / Zvc Tropiflora Ambiorix Kapelle op den Bos A 3 e prov D / / / / 4e prov A 100 gr Perdje / / Mist Wemmel / 4e prov B Hoboken Ster C / / VBoys Veltem A / 4e prov C / / / / 4e prov D / / / / / / PROFICIAT AAN ALLE KAMPIOENEN!!

10 Informatief Pagina 9 Starten met een jeugdclub De VZVB heeft een bondige infobrochure opgesteld voor clubs die geïnteresseerd zijn in het oprichten van een jeugdclub en voor het uitbouwen van een jeugdwerking voor het seizoen In deze jeugdbrochure zijn volgende zaken terug te vinden: Financiele ondersteuning van de VZVB - VZVB Jeugdfonds - Startsubsidie van 300 Kosten - Verschil in kosten - Voorbeeld kostenplaatje Competities - VZVB Jeugdcup - Beker van Vlaanderen De infobrochure Starten met een jeugdclub is terug te vinden op de website van de Vlaamse Zaalvoetbalbond bij jeugddocumenten: Voor meer informatie en verdere duiding kan u steeds terecht op het algemene secretariaat: Tel: 016/ Mail: vzvb@skynet.be Adres: Wilselsesteenweg 307, 3010 Kessel-Lo

11 Informatief Pagina 10 INTERVIEW: EDDY Bil Wie ben je? Bil Eddy (49 jaar) Gehuwd met Sandra De Rey (PJTOC secretaris W-VL) Hobby s zijn uiteraard zaalvoetbal en sinds kort dansen. Wat is je palmares binnen de scheidsrechterswereld? Grote tornooien op nationaal of internationaal vlak: EK 2012 Brest (Wit Rusland) EK U Playa de Aro (Spanje) en EK 2013 dames Playa de Aro (Spanje) opleiding/diploma: HSO en Kapitein ter Kustsleepvaart Hoe lang ben je reeds actief als scheidsrechter binnen het zaalvoetbal en hoe kwam je hierbij terecht? Sinds januari 1999 ben ik actief als scheidsrechter. Ik was voordien al 17 jaar actief speler (doelman) binnen de VZVB. Door een toevallig gesprek na een wedstrijd met de ref, ben ik geïnteresseerd geraakt om te starten als ref. Kort daarop kreeg ik een telefoontje of ik wilde komen naar de vergadering van het PSC. Zo ben ik eerder toevallig gestart als scheidrechter. Wat is je grootste motivatie om als scheidsrechter te werken binnen het zaalvoetbal? Als groot liefhebber van de sport vind ik dat de spelers recht hebben op een degelijke leiding. Ook door scheidsrechter te zijn, kom je tussen veel mensen. Het sociaal contact is essentieel. Ook het sportieve is van groot belang. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam en daarom moet er ook bijgeoefend worden om je conditie te onderhouden. En last but not least, ik ben iemand die verantwoordelijkheid nodig heeft en als referee heb ik dit zeker en vast. Wat is je leukste ervaring als scheidsrechter binnen het zaalvoetbal? Er zijn er zoveel om op te noemen. Ik heb een 3-tal finales van de Beker van W-Vl gekregen alsook 2 finales van de beker van België. Maar als ik er eentje moet uitpikken, vindt ik de belle in de play-offs, voor de Belgische titel, tussen A. Schepdaal en GS Hoboken de top. Ook mijn aanwezigheid op de hierbovenvermelde EK s wil ik zeker als hoogtepunten vermelden. Hoe ervaar je de VZVB competities? Niveau van de competitie: Ik heb het gevoel dat het niveau stilletjes aan achteruit gaat, zeker op provinciaal niveau.

12 Informatief Pagina 11 Sportiviteit: In de laagste afdelingen kan er wel eens iets gebeuren maar hoe hoger het niveau hoe minder problemen ik ondervind. Eddy Bil op het EK U Regelgeving: Dit moet er altijd zijn maar de interpretatie ervan is soms zo verschillend. Ik vindt ook dat de regelgeving moet mee evolueren met de huidige tijd. Iets wat 20 jaar geleden de norm was, kan vandaag al heel wat veranderd zijn. Hoe ervaar je het respect van de spelers en publiek ten opzichte van de scheidsrechter? Merk je hier een evolutie in? Van de spelers krijg ik wel voldoende respect. Het publiek daarentegen kan soms zeer hard zijn op bepaalde beslissingen. Als scheidsrechter is het op dat vlak niet zo makkelijk. Maar zolang dit de spelers niet beïnvloed is het voor mij spreekwoordelijk: horen, zien en zwijgen. Een echte evolutie zie ik daar niet in, het is eerder een golfbeweging. Krijg je als scheidsrechter binnen de federatie voldoende ondersteuning, opleiding en bijscholing? Als lid van het PSC W-VL kan ik moeilijk anders zeggen. Los daarvan vind ik echt dat de scheidsrechters goed ondersteund worden. De 2 jaarlijkse algemene vergaderingen met aansluitend een examen is altijd een motivator om je blijvend op de hoogte te houden van de reglementen. Ook de formaties hebben hun nut. Het is niet de bedoeling om de referees te bestraffen, maar wel ze te helpen om op tenminste dezelfde en indien mogelijk hoger niveau wedstrijden te laten leiden. Zijn er zaken waar je als scheidsrechter binnen de federatie nog meer behoefte aan hebt? Ik vind de werking op dit vlak zeer goed. Mocht je één wens doen met betrekking tot scheidsrechters binnen het zaalvoetbal, wat zou je dan wensen? Een scheidrechter is meestal een enkeling. De enige keren dat we elkaar zien is tijdens een vergadering. Het zou fijn zijn moesten we buiten de vergaderingen en wedstrijden eens samen kunnen komen om eens bij te praten. Bedankt voor je medewerking!

13 Informatief Pagina 12

14 Informatief Pagina 13 WEEK VAN DE SPORTCLUB Van 13 tot en met 21 september 2014 vindt de zesde editie plaats van de Week van de Sportclub. Tijdens deze dynamische sportweek zetten honderden Vlaamse sportclubs en sportdiensten hun werking en hun activiteiten extra in de kijker. En dat doen ze met succes. Zo mochten we in 2013 rekenen op de medewerking van maar liefst 190 gemeenten en sportclubs. Deze deelname was goed voor een recordopkomst van deelnemers! Toch willen we het zoals het echte sportlui betaamt dit jaar graag nóg beter doen. Om die sportieve ambitie waar te kunnen maken, rekenen wij ook voor deze editie op de enthousiaste medewerking van jouw gemeente en/of sportclub. Wij willen jou erbij! is dan ook niet voor niets de slogan van de Sportweek. De uitnodigende slagzin benadrukt het sociaal aspect en de diversiteit van de sportclub : dé plaats bij uitstek waar vriendschappen ontstaan en waar teamspirit, respect en verantwoordelijkheidszin spelenderwijs worden doorgegeven. Neem daarom het voortouw in je gemeente, help de Week van de Sportclub te coördineren en trek deze sportieve week samen met tientallen andere gemeentes en duizenden sportclubs mee op gang! Bloso zorgt voor de promotie op Vlaams niveau: de sportclubs worden rechtstreeks aangeschreven en via de school en via een knotsgekke promospot moedigen we jongeren aan om deel te nemen. Op de website vind je tips en inspirerende praktijkvoorbeelden, maar ook een overzicht van de prijswinnaars en heel wat downloadbaar promomateriaal over de Week van de Sportclub. De Week van de Sportclub is een organisatie van Bloso, in samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten, ISB en de Vlaamse Sportfederatie vzw. Contacteer de Bloso-promotiedienst van jouw regio voor specifiekere vragen of info.

15 Competitief Pagina 14 Vlaamse Competitie Alle kampioenen in de VC zijn gekend. In regio Oost heeft ISTB Herent zijn favorietenrol kunnen waarmaken. ISTB Herent was duidelijk een maatje te groot in hun reeks. In de andere reeksen bleef het evenwel spannend tot het einde. In Regio West wist Argos Sint-Gillis-Waas zich te verzekeren van de titel en in regio Centraal was het nog spannender, maar uiteindelijk gaat Salaam Mechelen met de oppergaai naar huis. A. Klassementen (op ) REGIO WEST 1 ARGOS ST GIL B WELKOM SOMBEKE NAPOLI HAMME MOR LEBBEKE VICTORY BLGE CERCLE BRUGGE LIONS BELSELE J TEMP SIJSELE DS STASEGEM RAPID BEERNEM ABCA BERCHEM B ANADOLU HAMME WITEKES RODE JANI ROESELARE REGIO CENTRAAL 1 SALAAM MECHEL ZURENBORG ANT ZVC WESTMALLE AZZURRI.A.ANTW ZVK LEEST AMIGO SCHEPD STEENOKKERZEEL FORMAT ANTW Y G TERVUREN ZVK KATELIJNE DUVEL BREEN -B GS HOBOKEN-B BRUSSELS UTD A CSK EVERBERG REGIO OOST 1 ISTB HERENT DE TOOG OPVELP CORM LEUVEN H BL DEV WILSELE ZVK ROTSELAAR ZVC REKEM WTM WILSELE KR HULDENBERG TIENEN UTD B RELEM KOERSEL CAZZE HERENT TRAVOO HERENT KO OVERIJSE SPORT HASSELT

16 Competitief Pagina 15 Vlaamse Competitie Beker van Vlaanderen Hieronder vind je het bekerschema voor de Beker van Vlaanderen Wie volgt RCP Kessel-Lo op? 1/8e finale THUISPLOEG BEZOEKERS PEN Napoli Hamme - Zurenborg Antwerpen : Moratex Lebbeke - Brussels Utd : Argos S Gillis B - Kl Steenokkerzeel : Sp. Hasselt - Zvk Leest : 0-5 FF Welkom Sombeke - Anadolu Hamme : Zvk Rotselaar - CSK Everberg : Tienen United B - Wittekes Rode : 5-0 FF Zvk Katelijne - ISTB Herent : /4e finale THUISPLOEG BEZOEKERS PEN Zurenborg Antwerpen - Moratex Lebbeke : Argos S Gillis B - Zvk Leest : Welkom Sombeke - Zvk Rotselaar : Tienen United B - ISTB Herent : 4-1 1/2e finale THUISPLOEG BEZOEKERS PEN Zvk Leest - Zurenborg Antwerpen : Tienen United B - Welkom Sombeke : u30 16u30 18u00 19u30 21u00 Finale Dames Finale Miniemen Finale Kadetten Finale Scholieren Finale Heren

17 Competitief Pagina 16 Vlaamse clubs in Beker van België 1/16 FINALES GS Hoboken - HCT Besonrieux : 5-5 P 2-3 B P Bruxelles - Futsal Jette : 6-3 Eur Andrimont - Futsal Evere : 4-6 Lart Bruxelles - Cocoloco Arlon : 5-0 FF ME Wavre Limal - Antwerp Piranhas : 7-1 Argos Sint Gillis Waas - Selaklean Thulin : Cos Manage - Eghezee Hannut : 3-4 DWV Mazenzele - Relemko Koersel : 5-0 FF Azz Bressoux - Ann Buxelles : 2-6 Cormed ZG Leuven - RCP Kessel-Lo : 4-14 RP Morlanwez - Don Schaerbeek : 2-9 Waremme AC - Sp Soignies : 13-3 PS Differdange - Kras Antwerpen : 9-4 CKB Puurs - DP Dendermonde : 2-6 Union Wemmel - Ess Verviers : 9-2 Zvk Hoegaerden - Sporting Hasselt : 2-1 1/8 FINALES HCT Besonrieux - BP Bruxelles : 4-6 Futsal Evere - Lart Bruxelles : 3-2 ME Wavre - Selaklean Thulin : 3-5 Eghezee Hannut - DWV Mazenzele : 7-1 Ann Bruxelles - RCP Kessel-Lo : 8-2 Don Schaerbeek - Waremme AC : 4-7 PS Differdange - DP Dendermonde : 7-5 Union Wemmel - ZVK Hoegaerden : 6-1 1/4 FINALES HEEN BP Bruxelles - Futsal Evere : 9-6 Selaklean Thulin - Eghezee Hannut : - Ann Bruxelles - Waremme AC : 2-2 PS Differdange - Union Wemmel : 6-6 1/4 FINALES HEEN Futsal Evere - BP BRuxelles : 4-6 Eghezee Hannut - Selaklean THulin : 2-1 Waremme AC - Ann Bruxelles : 5-4 Union Wemmel - PS Differdange : 2-4 1/2 FINALES (heen en terug) BP Bruxelles - : - PS Differdange - Waremme AC : 3-3

18 Competitief Pagina 17 Jeugd Jeugdfinales 2014 Op zondag 27 april vinden de Vlaamse jeugdfinales van plaats. Tijdens deze finales nemen de drie regiokampioenen het tegen mekaar op in een driehoekstornooi. De winnaar van deze finales mag op zaterdag 31 mei aantreden in de nationale finale tegen de Waalse kampioen. De jeugdfinales worden georganiseerd sporthal Alverberg (Herkenrodesingel 33, 3500 Hasselt). Dit seizoen werden de reeksen in 3 regio s verdeeld nl. regio WEST, CENTRAAL en NOORD. Hieronder volgen de regiokampioenen per regio: WEST Preminiemen Miniemen Kadetten Scholieren Juwelier Coens (zvc Middelkerke) Pipa Oedelem (FC Pipa) Carrier Gistel B Zvc Opex B (Zvc Opex Oostende) CENTRAAL Preminiemen Miniemen Kadetten Scholieren BST Temse Atletic Stars Atletic Stars FF FC Barcelona NOORD Preminiemen Miniemen Kadetten Scholieren Kras Antwerpen A Kras Antwerpen A Kras Antwerpen Kras Antwerpen

19 Competitief Pagina 18 Sporthal Alverberg Preminiemen Miniemen Juwelier Coens BST Temse Kras Antwerpen A Pipa Oedelem Atletic Stars Kras Antwerpen 13u00 BST Temse - Kras Antwerpen A 16u00 Atletic Stars - Kras Antwerpen 14u00 Verliezer 1 - Juwelier Coens 17u00 Verliezer 1 - Pipa Oedelem 15u00 Juwelier Coens - Winnaar 1 18u00 Pipa Oedelem - Winnaar 1 Kadetten Scholieren Carrier Gistel B Atletic Stars Kras Antwerpen Zvc Opex B FF FC Barcelona Kras Antwerpen 13u00 Atletic Stars - Kras Antwerpen 16u00 FF FC Barcelona - Kras Antwerpen 14u00 Verliezer 1 - Carrier Gistel B 17u00 Verliezer 1 - Zvc Opex B 15u00 Carrier Gistel B - Winnaar 1 18u00 Zvc Opex B - Winnaar 1 Beker van Vlaanderen Op zaterdag 17 mei worden de finales van de beker van Vlaanderen gespeeld in het Euro Volley Center te Vilvoorde (Beneluxlaan 22). Voor de jeugd werd er afgelopen seizoen voor 3 leeftijdscategorie de beker van Vlaanderen georganiseerd. Hieronder vind je de schema voor de jeugd. 16u30 18u00 19u30 Miniemen Kadetten Scholieren Kras Antwerpen - Pipa Oedelem Salaam Mechelen - Kras Antwerpen CKB Puurs - Kras Antwerpen

20 Competitief Pagina 19 Dames Tijdens het seizoen werd er d o o r d e V Z V B o p n i eu w e en overkoepelen de dame scompetit ie georganiseerd worden. Via deze competitie wil de VZVB stap per stap het dameszaalvoetbal promoten, verder uitbouwen en de aangesloten damesteams de kans bieden zich sportief verder te ontwikkelen. Naast een regionale verankering binnen enkele liga's wil de VZVB dan ook een competitievorm aanbieden over de verschillende provincies heen. Voor het seizoen schreven zich 6 damesploegen in voor onze overkoepelende competitieformule. De winnaars van de heen en terugronde spelen op de finaledag van de beker van Vlaanderen een driehoekstornooi om uit te maken wie zich tot Vlaams kampioen bekronen. Hieronder kan je het schema bekijken van de heen en terugronde. Heenronde 07/01/14 Sporthal De Wuyten 21u The Blue Stars - De Vedetjes 5 / 5 08/12/13 Sporthal t'solveld 20u zvc Torby Girls - Rapid BB-Girls 26 / 0 02/02/14 Sporthal Den Akker 19u Swaf Ladies - P Antoine 11 / 0 te spelen voor 9 februari 2014 Terugronde 13/03/14 Sporthal De Wuyten 21u30 De Vedetjes - The Blue Stars 1 / 6 30/04/14 Sporthal Drogenbrood 19u Rapid BB-Girls - zvc Torby Girls... /... 27/03/14 Sporthal De Wuyten 21u P Antoine - Swaf Ladies 3 / 7 te spelen voor 11 mei 2014 Finale Vlaams kampioenschap Dames Euro Volley Center (EVC), Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde 13u30 The Blue Stars -? 14u20 Verliezer 1 - Swaf Ladies 15u30 Swaf Ladies - Winnaar 1

21 Competitief Pagina 20 Vlaamse Beloftencompetitie Sinds dit seizoen is de Vlaamse beloftencompetitie terug een reguliere competitie bestaande uit 1 ronde waarbij alle Vlaamse provincies elkaar dus 1 maal ontmoeten gedurende het seizoen. Antwerpen heeft na de titel van de Beker van Vlaanderen voor beloften (11/11/13) ook de titel in de competitie te pakken. Antwerpen verloor geen enkele wedstrijd en eindigden dus met 2 punten voorsprong op Vlaams-Brabant op de eerste plaats. Op 24 mei zullen zij het opnemen tegen de Waalse kampioen in het Euro Volley Center te Vilvoorde Hieronder vind je de kalender en de eindrangschikking. Datum Locatie Uur Wedstrijd Uitslag 16/10/13 Lokeren 20u30 Oost-Vlaanderen - Limburg /10/13 Brecht 21u00 Antwerpen - Vlaams-Brabant /11/13 Brecht 21u00 Antwerpen - West-Vlaanderen /11/13 Hoeilaart 21u00 Vlaams-Brabant - Limburg /02/14 Lokeren 20u30 Oost-Vlaanderen - Antwerpen /02/14 Knokke-Heist 21u00 West-Vlaanderen - Vlaams-Brabant /03/14 Edegem 21u00 Limburg - West-Vlaanderen 0-5 FF 26/03/14 Hoeilaart 21u00 Vlaams-Brabant - Oost-Vlaanderen /04/14 Knokke Heist 21u00 West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen /04/14 Hasselt 21u30 Limburg - Antwerpen 1-5 M W V G D+ D- DS Ptn 1 Antwerpen Vlaams-Brabant Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen Limburg

22 Competitief Pagina 21 Interligabeker Op donderdag 1 mei zal de eerste editie van de Interligabeker plaatsvinden in De Sporthal te Heist-op-den-berg (Lostraat 48A, 2220 Heist-op-den-Berg). Hieraan zullen de 5 Vlaamse provinciale beloftenselecties en de 5 Waalse elkaar bekampen in een eendagstornooi. Dit tornooi zal jaarlijks afwisselend worden georganiseerd door de Vlaamse Zaalvoetbalbond en de Ligue Francophone de Football en Salle (LFFS). Dit jaar ligt de organisatie in de handen van de VZVB De loting vond plaats op dinsdag 25 maart in het bondsgebouw van de VZVB te Kessel- Lo. Er werd een gedeeltelijk geleide trekking georganiseerd waarbij er in Poule A 3 Vlaamse provincies werden getrokken en twee Waalse provincies. In Poule B werden er 2 Vlaamse provincies getrokken en 3 Waalse provincies. Hieronder kan je de poules bekijken. POULE A Oost-Vlaanderen Luxemburg Namen Vlaams-Brabant Limburg POULE B Antwerpen Waals-Brabant Henegouwen Luik West-Vlaanderen Om 18u30 zal de finale plaatsvinden tussen de winnaar van poule A en poule B. Iedereen is welkom om de meest talentvolle beloften van België aan het werk te zien en te komen supporteren voor jouw provincie. Op de volgende pagina kan je het tornooischema bekijken. Foto s genomen op de Beker van Vlaanderen voor beloften (2013)

23 Competitief Pagina 22 Tornooischema Interligabeker Poule A (Terrein 1) 12u30 13u02 Vlaams-Brabant Limburg 13u05 13u37 Namen Oost-Vlaanderen 13u40 14u12 Luxemburg Vlaams-Brabant 14u15 14u47 Oost-Vlaanderen Limburg 14u50 15u22 Namen Luxemburg 15u25 15u57 Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant 16u00 16u32 Limburg Namen 16u35 17u07 Luxemburg Oost-Vlaanderen 17u10 17u42 Vlaams-Brabant Namen 17u45-18u17 Limburg Luxemburg Poule B (Terrein 2) 12u30 13u02 Antwerpen Waals-Brabant 13u05 13u37 Luik Henegouwen 13u40 14u12 West-Vlaanderen Antwerpen 14u15 14u47 Henegouwen Waals-Brabant 14u50 15u22 Luik West-Vlaanderen 15u25 15u57 Henegouwen Antwerpen 16u00 16u32 Waals-Brabant Luik 16u35 17u07 West-Vlaanderen Henegouwen 17u10 17u42 Antwerpen Luik 17u45-18u17 Waals-Brabant West-Vlaanderen Finale 18u30 Winnaar Poule A Winnaar Poule B

24 Recreatief Pagina 23 Zaalvoetbalinstuiven schooljaar Het schooljaar loopt stilaan op zijn eind, de meeste zaalvoetbalinstuiven zijn reeds, met succes, doorgegaan. Het is dan ook logisch dat we al een kleine evaluatie doen. Medewerking clubs In het schooljaar hebben 5 jeugdclubs mee geholpen op de zaalvoetbalinstuiven. In totaal hebben we op 7 instuiven medewerking gekregen van de jeugdclubs. In het huidig schooljaar hebben we voorlopig 6 keer de medewerking gekregen van één van onze jeugdclubs. Foto genomen op de instuif in Puurs (2013) Aantal leerlingen In het schooljaar hebben er 14 instuiven plaatsgevonden waarbij er in totaal 641 leerlingen aanwezig waren. Dit was goed voor een gemiddelde van 46 leerlingen per instuif. In het schooljaar hebben er voorlopig 11 instuiven plaats gevonden (er moeten er nog 4 komen) en hierop waren reeds 506 leerlingen aanwezig. Het gemiddelde aantal leerlingen per instuif is in vergelijking met het voorgaand schooljaar voorlopig onveranderd gebleven. Hieronder kan je een schema terugvinden van de medewerkende clubs en het leerlingenaantallen op de verschillende instuiven van het schooljaar : Datum Plaats Sporthal Medewerkers Aantal leerlingen 02/10 Kiewit 23/10 Zelem 13/11 Blankenberge Stedelijk Sportcentrum Gemeentelijke sporthal BLOSO centrum Sporting Blankenberge 53 04/12 Edegem Mariënborgh 39 11/12 Rijkevorsel De Valk Club 80 Malle 65 18/12 Schepdaal 22/01 Berlare 29/01 Sporthal Caerenberghveld Gemeentelijke sporthal Wommelgem FF FC Barcelona 63 Synergie Kras Antwerpen 27 19/03 Sint-Truiden KSCT Abdij Internaat 67 26/03 Puurs De Kollebloem CKB Puurs 45 02/04 Merksplas Hofeinde Club 80 Malle 20 23/04 Tienen Sporthal Houtemveld? 30/04 Sint-Martens -Latem Gemeentelijke sporthal 28/05 Pittem Sporthal? 04/06 Brakel Sporthal De Rijdt??

25 Recreatief Pagina 24 Clubevenementen De zaalvoetbalcompetities lopen stilaan op zijn eind. Traditiegewijs organiseren tal van onze clubs zaalvoetbal gerelateerde evenementen. Hieronder vind je de lijst van alle clubevenementen. Stuur een mail naar indien jouw evenement nog niet is opgenomen in deze lijst. Dan zorgen wij ervoor dat alle nodige info op onze website verschijnt! Datum Naam evenement Organisator Locatie 16/05/14 4de Voetbalquiz Zvc Wolven Opwijk De Schuur aan Hof Ten Hemelrijk 24/05/14 4de Penaltytornooi Zvc De Kronkel Leuvensebaan thv Sint-Agatha-Rode 24/05/14 Zaalvoetbaltornooi Real Club Belgium Sportarena Tolhuis 25/05/14 2nd International Youth Futsal Cup 'Copa Fanatiek' FF FC Barcelona Sportarena Tolhuis 31/05/14 7de Zaalvoetbal tornooi op gras ZVC Wenduine Sporthal Haneveld 7-8-9/06/14 10e Indoor Soccer Cup Zvc Cazze Herent Sporthal Ivo Van Damme 14/06/2014 Copa Atletico 2014 (3e editie) Atletico Bierbeek Bruineveld (jeugdcomplex OHL) 14/06/2014 Fidelity Cup Duvel Breendonk Sportcentrum De Vrijhals 29/06/2014 3de WTM Cup WTM Wilsele Site VK Huldenberg

26 Educatief Pagina 25 VTS Plus Meer trainers, beter bijscholen De Vlaamse Trainersschool organiseert al 20 jaar opleidingen voor trainers, maar gaat met VTS Plus nu ook trainers bijscholen. VTS Plus wil trainers op alle niveaus de mogelijkheid geven om zich blijvend bij te scholen rond sporttakoverschrijdende onderwerpen en ondertussen een platform bieden waar trainers met elkaar in dialoog kunnen treden over deze actuele thema s. VTS Plus biedt een waaier aan bijscholingen, op verschillende dagen en tijdstippen en verspreid over heel Vlaanderen. Aanbod Het up-to-date bijscholingsaanbod is steeds te raadplegen via Hierbij alvast een greep uit het aanbod. Dag Bijscholing Plaats Doelgroep 26/04/ /05/ /05/2014 Werken met kjikwijzers in sportlessen en trainingen Werken met kijkwijzers in sportlessen en trainingen Werken met kijkwijzers in sportlessen en trainingen Gent Boutserse m Hasselt 15/05/2014 Blessurepreventie voor knieletsels Leuven 19/05/ /05/ /06/ /06/ /06/ /09/ /09/ /09/2014 I-training - Integratie van smartphones, tablets en apps bij video-analyse Uithoudingstraining: hoe maak ik de juiste keuzes? Periodisering in uithoudingssporten: hoe maak ik de juiste keuzes? Uithoudingstraining: hoe maak ik de juiste keuzes? Periodisering in uithoudingssporten: hoe maak ik de juiste keuzes? Het belang van leiders binnen een team voor een optimaal teamfunctioneren Het belang van leiders binnen een team voor een optimaal teamfunctioneren I-training - Integratie van smartphones, tablets en apps bij video-analyse Willebroek Hasselt Willebroek Trainers van alle niveaus Trainers van alle niveaus Trainers van alle niveauw Trainers van alle niveaus Trainers van alle niveaus Initiator, Instructeur B Trainer B, Trainer A Willebroek Initiator, Instructeur B Gent Leuven Leuven Gent Trainer B, Trainer A Trainer B, Trainer A Initiator, Instructeur B Trainers van alle niveaus Kostprijs De deelnameprijs voor VTS bijscholingen bedraagt 25 euro.

27 Educatief Pagina 26

28 Educatief Pagina 27

29 Pagina 28

30

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Starten met een jeugdclub seizoen 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding Een van de doelstellingen van de Vlaamse Zaalvoetbalbond is om de jeugdcup verder

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure 2017 2018 Erkende recreatieve sportfederatie 1 Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en Sport Vlaanderen erkende recreatieve

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure Erkende recreatieve sportfederatie Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO erkende en gesubsidieerde recreatieve

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

VZVB-NIEUWS. Jimmy Witvrouwen Administratief Coördinator VZVB. Inzenden van uw artikels. *U bent in het bezit van

VZVB-NIEUWS. Jimmy Witvrouwen Administratief Coördinator VZVB. Inzenden van uw artikels. *U bent in het bezit van VZVB-NIEUWS Voorwoord In dit nummer : Voorwoord 1 Nieuws 2 Primo 3 Club evenementen 5 Gouden schoen 2013 5 Wist je dat... 6 Vrijwilligers 7 Interview Glenn Vanderhaegen VZVB Beleidsplan Actieplan 2014

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

FC GREUNSJOTTERS VOSSEM. Zaterdag 18 en zondag 19 mei met deelname van de volgende ploegen:

FC GREUNSJOTTERS VOSSEM. Zaterdag 18 en zondag 19 mei met deelname van de volgende ploegen: FC GREUNSJOTTERS VOSSEM Zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 28 e JEUGDTORNOOI met deelname van de volgende ploegen: KFC Perk * Ritterklub Jette * Tempo Overijse * ERC Hoeilaart * OHL K. Steenokkerzeel VO

Nadere informatie

41e Paastornooi Zaterdag 31 maart 2018 Zondag 01 april 2018 Maandag 02 april 2018

41e Paastornooi Zaterdag 31 maart 2018 Zondag 01 april 2018 Maandag 02 april 2018 41 e Paastornooi Zaterdag 31 maart 2018 Zondag 01 april 2018 Maandag 02 april 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Deelnemende ploegen... 4 lgemeen reglement... 5 Tornooischema per leeftijdscategorie... 6 U17...

Nadere informatie

maatschappelijke zetel: Wilselsesteenweg Kessel-Lo Jaargang 5 Nieuwsbrief 1 vrijdag 10 september 2010.

maatschappelijke zetel: Wilselsesteenweg Kessel-Lo Jaargang 5 Nieuwsbrief 1 vrijdag 10 september 2010. Jaargang 5 Nieuwsbrief 1 vrijdag 10 september 2010. 1. De Nieuwsflash Voor de nieuwkomers misschien even kort uitleggen waarvoor de nieuwsflash dient en welke informatie er in zal staan. Om te beginnen

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Jos Helsen Cup Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13 Op maandag 17 april 2017 voor U6, U7, U8 en U9

Jos Helsen Cup Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13 Op maandag 17 april 2017 voor U6, U7, U8 en U9 Red Boys Elzestraat v.z.w. Stamnummer: 4336 Hogevelden 78 A - 2860 Sint-Katelijne-Waver BTW : BE 0445.284.735 www.rbelzestraat.be Jos Helsen Cup 2017 Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

VZVB-NIEUWS. Voorwoord. Inzenden van uw artikels. Werkten mee aan dit nummer. In dit nummer : Adam Balog, Joris Bigaré, Jimmy Witvrouwen,

VZVB-NIEUWS. Voorwoord. Inzenden van uw artikels. Werkten mee aan dit nummer. In dit nummer : Adam Balog, Joris Bigaré, Jimmy Witvrouwen, VZVB-NIEUWS Voorwoord In dit nummer : Voorwoord 1 Nieuws 2 Naleving antidopingregelgeving Statistieken 5 Vlaamse Competitie 7 Jeugdcup 2014 2015 10 Nieuwe VZVB ers 12 Reeksindeling BZVB 13 Wijziging spelregels

Nadere informatie

Beste voetbalvrienden,

Beste voetbalvrienden, Jeugdtornooi Sporting Kampenhout Wedstrijdschema s en reglementen Seizoen 2017 2018 Beste voetbalvrienden, De jeugdwerking van Sporting Kampenhout dankt u bij deze hartelijk voor uw bereidwillige deelname

Nadere informatie

SPEELPLAN & REGLEMENT

SPEELPLAN & REGLEMENT SPEELPLAN & REGLEMENT Eendracht Opstal Dreef 7 9255 Buggenhout http://www.eendrachtopstal.be Beste, Nogmaals bedankt voor jullie deelname aan dit tornooi van Eendracht Opstal. Wedstrijdschema en tornooireglement

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga!

Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! Vlaamse Hockey Liga! Opleidingen Vlaamse Hockey Liga! ! 3 Niveaus! Initiator Hockey:! = begeleiden van beginnende hockeyers! Trainer B Hockey! = begeleiden van gevorderde hockeyers tot provinciaal niveau!

Nadere informatie

Jeugdcup Het Nieuwsblad 2014-2015 43ste editie Jeugdcup meisjes U13 U16

Jeugdcup Het Nieuwsblad 2014-2015 43ste editie Jeugdcup meisjes U13 U16 Jeugdcup Het Nieuwsblad 2014-2015 43ste editie Jeugdcup meisjes U13 U16 www.jeugdcup.be mailen naar jeugdcup@corelio.be follow us : www.facebook.com/jeugdcup W. www.voetbalfederatievlaanderen.be F. fb

Nadere informatie

40e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017

40e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017 40 e Paastornooi Zaterdag 15 april 2017 Zondag 16 april 2017 Maandag 17 april 2017 Inhoud Voorwoord... 3 Deelnemende ploegen... 4 Algemeen reglement... 5 U17... 6 U15... 7 U13... 8 U12... 9 U9... 10 U7...

Nadere informatie

MEISJESVOETBAL. Recreatieve Formats. 8 vs 8. Jeugdcup U 13 U 16 INFO / ORGANISATIE

MEISJESVOETBAL. Recreatieve Formats. 8 vs 8. Jeugdcup U 13 U 16 INFO / ORGANISATIE MEISJESVOETBAL Recreatieve 8 vs 8 U 13 U 16 INFO / ORGANISATIE 12 1 Recreatieve Wat en Waarom? Info en inschrijvingen Het meisjesvoetbal is aan een enorme opmars bezig in België! Inschrijven Je hebt de

Nadere informatie

Het bestuur van FC Eendracht Kuurne heet U van harte welkom op het Paastornooi Verzekeringen Vanoverbeke Merkkledij Dax

Het bestuur van FC Eendracht Kuurne heet U van harte welkom op het Paastornooi Verzekeringen Vanoverbeke Merkkledij Dax 1 Het bestuur van FC Eendracht Kuurne heet U van harte welkom op het Paastornooi Verzekeringen Vanoverbeke Merkkledij Dax In dit boekje kan U alle info ivm wedstrijden, terreinen en de reglementen terugvinden.

Nadere informatie

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen 201 2016 1. Aansluiting - Identiteit 1.1. Elke ploeg heeft een officiële licentielijst bij waarop alle

Nadere informatie

PROGRAMMA JEUGDTORNOOI

PROGRAMMA JEUGDTORNOOI PROGRAMMA JEUGDTORNOOI 15 april 2017 42 ste JULES CANNAERTSCUP voor KNAPEN U14 13:00 U. - U15 09:00 U. 27 ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES - U6 09:30 U. - U7 09:00 U. U8 13:00 U. U9 15:30 U. 17 april

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2010

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2010 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2010 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 26 juni 2010 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08.55 u. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi.

Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi. Beste jeugdverantwoordelijke, Welkom Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi. De Elewijt U11 Cup wordt gespeeld op

Nadere informatie

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen 2013-2014 1. Aansluiting - Identiteit 1.1. Elke ploeg heeft een officiële licentielijst bij waarop alle

Nadere informatie

PC VLAAMS-BRABANT - KALENDER CEL- SEIZOEN 2016/ NIEUWS 27 - STIJGEN EN DALEN / BEKER FINALE DIEST / PALMARES

PC VLAAMS-BRABANT - KALENDER CEL- SEIZOEN 2016/ NIEUWS 27 - STIJGEN EN DALEN / BEKER FINALE DIEST / PALMARES PC VLAAMS-BRABANT - KALENDER CEL- SEIZOEN 2016/2017 - NIEUWS 27 - STIJGEN EN DALEN / BEKER FINALE DIEST / PALMARES 2016-2017 Besten, 1) STIJGEN & DALEN (definitieve status 30 april 2017) HEREN Landelijke

Nadere informatie

2. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

2. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. Tornooi van donderdag 30 april, vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei 2015 Legende : pagina 1. tornooireglement... 3 2. hoe ziet het complex er uit?... 5 3. Donderdag 30 april '15 tornooi vanaf 18u00 voor U12,

Nadere informatie

Vlaams schoolsportkampioenschap VOETBAL 2015

Vlaams schoolsportkampioenschap VOETBAL 2015 Stichting Vlaamse Schoolsport Leopold II-laan 184 D 1080 BRUSSEL Tel. : 02 / 420 06 80 Fax : 02 / 420 31 71 www.schoolsport.be INFOBROCHURE Vlaams schoolsportkampioenschap VOETBAL 2015 Beveren St.-Niklaas

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

KONINKLIJKE OLYMPIA SPORTING CLUB W I J G M A A L Voetbalvereniging KBVB vzw Pastoor Bellonstraat 29, 3018 Wijgmaal

KONINKLIJKE OLYMPIA SPORTING CLUB W I J G M A A L Voetbalvereniging KBVB vzw Pastoor Bellonstraat 29, 3018 Wijgmaal KONINKLIJKE OLYMPIA SPORTING CLUB W I J G M A A L Voetbalvereniging KBVB 1349 - vzw Pastoor Bellonstraat 29, 3018 Wijgmaal Beste voetbalvrienden, Wij danken jullie van harte voor jullie inschrijving op

Nadere informatie

WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN! TROFEE GEORGES FEYAERTS

WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN! TROFEE GEORGES FEYAERTS WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN! TROFEE GEORGES FEYAERTS Beste sportvriend(in), Eerst willen wij u bedanken voor uw deelname aan het jeugdtoernooi van Wolfsdonk Sport, dat zal plaats vinden op

Nadere informatie

JEUGDTORNOOI KSK OPWIJK OP MEI 2009 VOOR DEBUTANTJES DUIVELS PREMINIEMEN - MINIEMEN

JEUGDTORNOOI KSK OPWIJK OP MEI 2009 VOOR DEBUTANTJES DUIVELS PREMINIEMEN - MINIEMEN JEUGDTORNOOI KSK OPWIJK OP 16-17 MEI 2009 VOOR DEBUTANTJES DUIVELS PREMINIEMEN - MINIEMEN Geachte sportvrienden Eerst en vooral willen wij u en uw club nogmaals danken voor de deelname aan ons tornooi

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

nr. 344 van JO DE RO datum: 18 maart 2015 aan HILDE CREVITS

nr. 344 van JO DE RO datum: 18 maart 2015 aan HILDE CREVITS SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 344 van JO DE RO datum: 18 maart 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Inschrijvingen onderwijs Stand van zaken De

Nadere informatie

39e Paastornooi Zaterdag 26 maart 2016 Zondag 27 maart 2016 Maandag 28 maart 2016

39e Paastornooi Zaterdag 26 maart 2016 Zondag 27 maart 2016 Maandag 28 maart 2016 39 e Paastornooi Zaterdag 26 maart 2016 Zondag 27 maart 2016 Maandag 28 maart 2016 Inhoud Voorwoord... 3 Deelnemende ploegen... 4 Algemeen reglement... 5 Recreatief... 6 U17... 7 U15... 8 U13... 9 U11...

Nadere informatie

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19)

Contactpersoon: Mark De Somviele (e-mail: mark.de.somviele@skynet.be tel.: 09 374 61 19) Atletiek Club Halestra vzw Maatschappelijke zetel: Markettestraat 6 te 9881 Bellem Secretariaat: Sint-Gerolflaan 27 te 9880 Aalter Nieuwsbrief d.d. woensdag 30/09/2015 Contactpersoon: Mark De Somviele

Nadere informatie

Regelement Finales Vlaams Jeugdkampioenschap Beachvolleybal 2019 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14

Regelement Finales Vlaams Jeugdkampioenschap Beachvolleybal 2019 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14 REGLEMENT FINALES VAN HET VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP BEACHVOLLEYBAL 2019 U18 U16 U14 U12 1 1. BEACHCOMMISSIE VOLLEY VLAANDEREN De Beachcommissie Volley Vlaanderen is het orgaan dat de leiding heeft over

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Heren Planning kampioenschappen 2019 2020 A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling!! rood = aangepast per 12 juni 2019, Eén reeks van 16 ploegen.

Nadere informatie

FC GREUNSJOTTERS VOSSEM. Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017

FC GREUNSJOTTERS VOSSEM. Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 FC GREUNSJOTTERS VOSSEM Zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 26 e JEUGDTORNOOI met deelname van de volgende ploegen: V.C. Bertem-Leefdaal, F.C. Perk, K.V. Tervuren-Duisburg, V.K. Linden, K. Steenokkerzeel

Nadere informatie

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal Voetbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen jongens (A + B). Cadetten jongens (A + B). Scholieren jongens (A + B). Meisjes cat. 1: miniemen (A + B) + cadetten A. Meisjes cat. 2: cadetten B +

Nadere informatie

OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015

OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015 OVERZICHT SPORTIEVE REGLEMENTSWIJZIGINGEN 2015 1. INTERCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 1.1. NIEUWE LEEFTIJDSCATEGORIEËN DAMES De leeftijdscategorieën D30, D40, D50 en D60 worden vervangen door resp. D25, D35, D45

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden.

1. Categorieën. 2. Deelname. Per wedstrijd mogen er maximum 10 spelers (5 basisspelers en 5 wisselspelers) op het wedstrijdblad geschreven worden. Reglementen PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Zaalvoetbal 1. Categorieën Miniemen (2006 + 2005) jongens - meisjes Cadetten (2004 + 2003) jongens - meisjes Scholieren (2002 + 2001 + 2000) jongens - meisjes 2. Deelname

Nadere informatie

Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top

Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top Provinciaal Comité Oost Vlaanderen Oost-Vlaams Vrouwenvoetbal naar de top Gent, augustus 2009 Missie De missie bestaat erin om van Oost-Vlaanderen een vooruitstrevende regio (een / dé topregio) te maken

Nadere informatie

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen.

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Artikel 1 Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Dit reglement bepaalt de gemeentelijke erkenningsvoorwaarden voor sportverenigingen en de voorwaarden voor toekenning

Nadere informatie

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. 1. CATEGORIEEN VOETBAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Miniemen jongens (2003 + 2002) Cadetten jongens (2001 + 2000) Scholieren jongens (1999 + 1998 + 1997) Categorie 1 meisjes (2003 + 2002 + 2001) Categorie 2

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen

Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen Deze reglementering is van toepassing voor de VZVB-jeugdcup NOORD, CENTRAAL en WEST voor het seizoen 2017 2018 1. Aansluiting - Identiteit 1.1. Elke ploeg heeft een officiële licentielijst bij waarop alle

Nadere informatie

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015

SEIZOEN 2015-2016. Infoavond zondag 28 juni 2015 SEIZOEN 2015-2016 Infoavond zondag 28 juni 2015 Introductie Verwelkoming Korte terugblik Programma Infosessie seizoen 2015 2016 Teamoverleg Gezellig samenzijn Terugblik Senioren Terugblik Senioren Terugblik

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2009

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2009 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2009 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 27 juni 2009 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08.55 u. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Overleg Limburgse clubs Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Agenda: 1.Centralisatie - Reorganisatie 2.Competitiehervorming > praktische info 3.Jeugddossier (FD 518) 4.Varia (agenda AV

Nadere informatie

Kledij die BESTELD werd, wordt geleverd tijdens de trainingen. Voor deze zaken hoef je dus niet langs te komen op 18/10.

Kledij die BESTELD werd, wordt geleverd tijdens de trainingen. Voor deze zaken hoef je dus niet langs te komen op 18/10. Beste skippers en ouders, Ondertussen is ons seizoen al volop van start gegaan. We hebben dit jaar al 54 nieuwe leden mogen ontvangen, in totaal zijn we binnen onze club al met een 200-tal skippers, fijn!

Nadere informatie

112 DEELNEMENDE PLOEGEN

112 DEELNEMENDE PLOEGEN JEUGDTORNOOIEN KRC BISSEGEM 2018 112 DEELNEMENDE PLOEGEN 68 VERSCHILLENDE CLUBS 13 TORNOOIEN @ DINSDAG 1 MEI 2018 VM - 8 PLOEGEN U17 en NM 8 PLOEGEN U17 @ ZATERDAG 5 MEI 2018 VM 6 PLOEGEN U15 en NM - 9

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp

Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen 16-17 Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp info@vmfwvl.be www.vmfwvl.be Waarom starten in de provinciale competitie? Indien u als clubbestuurder

Nadere informatie

KVC Booischot Jeugdtornooi

KVC Booischot Jeugdtornooi KVC Booischot Jeugdtornooi 19-20-21 augustus 2016 Beste jeugdverantwoordelijke, Wij danken jullie voor de inschrijving op het jaarlijks jeugdtornooi van KVC BOOISCHOT. In deze brochure kunnen jullie alle

Nadere informatie

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Indienen vóór. Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Deze subsidie beoogt de verbetering of verhoging van de sportkwalificaties van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren

Nadere informatie

Jeugdvoetbalopleiding. Door Bellemans Wouter

Jeugdvoetbalopleiding. Door Bellemans Wouter Jeugdvoetbalopleiding Door Bellemans Wouter Wie ben ik? Bellemans Wouter 25 jaar Voetballer bij F.C. Herne 3 de provinciale Vlaams-Brabant 20 jaar actief als voetballer Bachelor in de lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

39ste Herdenkingstornooi WILFRIED VAN CALSTER U11

39ste Herdenkingstornooi WILFRIED VAN CALSTER U11 39ste Herdenkingstornooi WILFRIED VAN CALSTER U11 22 april 2019 Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 39 ste "Herdenkingstornooi W. Van Calster" U11 REGLEMENT 1. De deelnemers dienen zich te schikken

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Inlichtingenblad nr.12 van 10 april 2019 Seizoen

Gewest Antwerpen v.z.w. Inlichtingenblad nr.12 van 10 april 2019 Seizoen Gewest Antwerpen v.z.w. Inlichtingenblad nr.12 van 10 april 2019 Seizoen 2018-2019 Identificatienummer:171/99 Ondernemingsnummer: 464.888.534 SECRETARIAAT BEKER Hier volgt het schema voor de bekerfinales

Nadere informatie

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 28ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES U9 31 MAART 2018 Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 28ste ALBERT DE RAETCUP voor DUIVELTJES U9 REGLEMENT 1. De deelnemers dienen zich te schikken naar de

Nadere informatie

Duiveltjesdag Bierbeek 2017 Dankwoordje Versie 28/07/2017. Beste clubverantwoordelijke,

Duiveltjesdag Bierbeek 2017 Dankwoordje Versie 28/07/2017. Beste clubverantwoordelijke, Duiveltjesdag Bierbeek 2017 Dankwoordje Beste clubverantwoordelijke, Voor de 14e keer organiseert KHO Bierbeek haar duiveltjesdag. Deze keer wordt dit tornooitje gespeeld op zaterdag 19 augustus 2017.

Nadere informatie

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel

Nadere informatie

WEEK VAN DE SPORTCLUB

WEEK VAN DE SPORTCLUB WEEK VAN DE SPORTCLUB Van ZATERDAG 10 tem ZONDAG 18 SEPTEMBER 2011 Een organisatie van Bloso ism : 1. de gemeentelijke sportdienst 2. de gemeentelijke sportraad Hamme 3. de lokale sportclubs WEEK VAN DE

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10 NR. 1775 12/2/2018 NR. 1775 12/2/2018 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Olse Merksem... 3 1.1.2 Heist op-den Berg... 3 2 VHV KBHB mededelingen... 4 2.1 Vlaamse jeugdfinales 19 mei

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

DAMESZAALVOETBALTORNOOI

DAMESZAALVOETBALTORNOOI De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond organiseert DAMESZAALVOETBALTORNOOI 2017 Maandag 27 februari en woensdag 1 maart 2017 19.00 tot 23.00 uur PRAKTISCHE ORGANISATIE 1) Velden + schoeisel Er wordt gespeeld

Nadere informatie

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

FOOTBALL CLUB GULLEGEM FOOTBALL CLUB GULLEGEM 10 de Duiveltjestornooi zondag 6 mei 2018 Beste voetbalvrienden, Eerst en vooral wil ik jullie van harte welkom heten op de Poezelhoek voor ons tiende duiveltjestornooi. Intussen

Nadere informatie

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010

Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Persmap Belgische kampioenschappen +20 6 november 2010 Inhoudsopgave 1. Voorwoord: woord van de voorzitter KBJB 2. Belgische kampioenschappen Judo 3. Judoclub Samoerai Ronse 4. Programma 5. Enkele kanshebbers

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

JEUGDTORNOOI. KFC Putte

JEUGDTORNOOI. KFC Putte JEUGDTORNOOI KFC Putte 13 14 MEI 2017 Inhoud Tornooi reglement... 3 Algemeen... 3 Algemeen sportief... 4 U5 U6... 5 U7 U9... 5 U10 U15... 5 Wedstrijdschema U6... 6 Wedstrijdschema U7... 7 Wedstrijdschema

Nadere informatie

Algemeen Reglement. 7. Indien er 2 ploegen dezelfde uitrusting dragen, zal de bezoekende ploeg een andere uitrusting dienen aan te trekken.

Algemeen Reglement. 7. Indien er 2 ploegen dezelfde uitrusting dragen, zal de bezoekende ploeg een andere uitrusting dienen aan te trekken. Algemeen Reglement 1. Jong Hoegaarden (SC Hoegaarden-Outgaarden met stamnr 3264) organiseert dit tornooi volgens de normen en reglementen van de K.B.V.B. 2. De wedstrijden worden gespeeld op de terreinen

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 24 juni 2017 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08u55. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

DUIVELTJESTORNOOI U7 DONDERDAG 1 NOVEMBER 2018

DUIVELTJESTORNOOI U7 DONDERDAG 1 NOVEMBER 2018 Bedankt voor uw inschrijving. Om alles vlot te laten verlopen vragen we u deze infobrochure vooraf te lezen. Vragen en problemen kan je altijd voorleggen aan de inrichters. 01/11/2018 FC TENSTAR MELLE

Nadere informatie

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral

De P.I.B. Oost-Vlaanderen gaat door op zondag 26 april 2015 om 9u00 op de terreinen van KPC Mistral REGLEMENT: PROVINCIALE EN VLAAMSE INTERCLUB BEKER Artikel 1. Principe 1. De provinciale en Vlaamse interclubbeker betreft zowel damesploegen als ploegen heren/gemengd. Hij heeft tot doel, in beide categorieën,

Nadere informatie

Voorbereidingstornooien Seizoen (6 e editie): Poule Limburg (za 12 augustus) - Amateur/Interprovinciaal - Provinciaal - Regionaal

Voorbereidingstornooien Seizoen (6 e editie): Poule Limburg (za 12 augustus) - Amateur/Interprovinciaal - Provinciaal - Regionaal Voorbereidingstornooien Seizoen 2016-2017 (6 e editie): Poule Limburg (za 12 augustus) - Amateur/Interprovinciaal - Provinciaal - Regionaal Wat?: organisatie van een tornooi waaraan 6 clubs van hetzelfde

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 4

FC KERKSKEN: programma week 4 FC KERKSKEN: programma week 4 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 4 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi.

Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi. Beste jeugdverantwoordelijke, Welkom Namens de organisatie heten wij alle spelers, trainers, scheidsrechters en toeschouwers van harte welkom op ons voetbaltornooi. De Elewijt U11 Cup wordt gespeeld op

Nadere informatie

RWL SPORT Rillaar Wolfsdonk - Langdorp

RWL SPORT Rillaar Wolfsdonk - Langdorp TROFEE GEORGES FEYAERTS Beste sportvrienden, Eerst willen wij u bedanken voor uw deelname aan het jeugdtornooi van RWL Sport (site Wolfsdonk), dat zal plaatsvinden op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie

VOORBEREIDING SEIZOEN 2015-2016

VOORBEREIDING SEIZOEN 2015-2016 Dag Datum A-kern Beloften Maandag 13/jul TRAINING (D-Veld 19u30-21u00) TRAINING (D-Veld 19u30-21u00) TRAINING (D-Veld 19u30-21u00) TRAINING (D-Veld 19u30-21u00) VRIJ FC KNOKKE -KLSK (19u30) TEAMBUILDING

Nadere informatie

De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond organiseert

De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond organiseert De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond organiseert J E U G D Z A A L V O E T B A L T O R N O O I 2016 Dinsdag 27 en woensdag 28 december 2016 09.00 tot 16.30 uur Sporthal Wilrijkse Pleinen PRAKTISCHE ORGANISATIE

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Zaterdag 26 december 2015. Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen

S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI. Zaterdag 26 december 2015. Sporthal Moorslede. Deelnemende ploegen S.V. Moorslede vzw ZESENTWINTIGSTE ZAALVOETBALTORNOOI Zaterdag 26 december 2015 Sporthal Moorslede Deelnemende ploegen Club Stamnummer clubkleuren SV Moorslede A 2505 Geel - Rood - Rood SV Moorslede B

Nadere informatie

Indoorvoetbal als basis voor ontwikkeling Indoorvoetbal en de rol in spelersontwikkeling (Guy Beckers)

Indoorvoetbal als basis voor ontwikkeling Indoorvoetbal en de rol in spelersontwikkeling (Guy Beckers) Indoorvoetbal als basis voor ontwikkeling Indoorvoetbal en de rol in spelersontwikkeling (Guy Beckers) Utrecht 21/04/2018 GUY BECKERS Veld Zaal Uefa A gediplomeerd Werkgroep indoorcursus TVJO Eendracht

Nadere informatie

46 ste nationaal kadettentornooi memorial Henri de Nys

46 ste nationaal kadettentornooi memorial Henri de Nys ROELANDSVELD STADION SPORTLAAN 24-1700 DILBEEK VC Groot Dilbeek organiseert: 46 ste nationaal kadettentornooi memorial Henri de Nys zaterdag 10 & zondag 11 mei 2014 met o.a. ploegen uit: Jupiler pro league

Nadere informatie

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg

Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 38ste Herdenkingstornooi WILFRIED VAN CALSTER U10 2 april 2018 Gemeentelijk Sportcentrum Heist-op-den-Berg 38 ste "Herdenkingstornooi W. Van Calster" voor preminiemen. U10 REGLEMENT 1. De deelnemers dienen

Nadere informatie

weg door rechts aan te houden. Via deze weg langs het bedrijf Mazda en vervolgens langs het kanaal, bereikt u de parking aan onze terreinen.

weg door rechts aan te houden. Via deze weg langs het bedrijf Mazda en vervolgens langs het kanaal, bereikt u de parking aan onze terreinen. Goede sportvrienden Graag willen wij u danken voor de deelname aan ons knapentornooi van 4 en 5 augustus 2012 en verstrekken wij u graag het reglement en wat bijkomende informatie. Beker Gust Jacobs De

Nadere informatie

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE

PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE PAASTORNOOI KFC MEULEBEKE Vrijdag 19 april 2019 U 15 U17 Zaterdag 20 april 2019 U6 - U7 U8 U9 U10 U11 U12 Sport en recreatiedomein Ter Borcht ALGEMENE INFORMATIE = Onze oprechte dank aan de ploegen die

Nadere informatie

20 s te t VK V BORCH C TLOMBEEK 23 en 24 augustus

20 s te t VK V BORCH C TLOMBEEK 23 en 24 augustus 20 ste VK BORCHTLOMBEEK 23 en 24 augustus 2014 1 TORNOOIREGLEMENT Art. 1: Het tornooi wordt ingericht door VK Borchtlombeek, Kleistraat 19, 1761 Roosdaal op zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2014. Art.

Nadere informatie

(geboren 2009) ZATERDAG 27 Augustus 2016 Schonenboomstraat, 3080 Duisburg (Tervuren)

(geboren 2009) ZATERDAG 27 Augustus 2016 Schonenboomstraat, 3080 Duisburg (Tervuren) 31 ste TORNOOI STEFAN NOTE 2016 1 ste Jaar DUIVELTJES U8 (geboren 2009) ZATERDAG 27 Augustus 2016 Schonenboomstraat, 3080 Duisburg (Tervuren) DEELNEMENDE PLOEGEN DUIVELTJES U8 GROEP A U8 KV TERVUREN-DUISBURG

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

1793 THOR TERVUREN J18 A : U18/cadetten Vlaams-Brabant Gewestelijk R1 C BAVI VILVOORDE J18 C : U18/cadetten Vlaams-Brabant Gewestelijk R1 B

1793 THOR TERVUREN J18 A : U18/cadetten Vlaams-Brabant Gewestelijk R1 C BAVI VILVOORDE J18 C : U18/cadetten Vlaams-Brabant Gewestelijk R1 B PC VLAAMS-BRABANT - KALENDER CEL - SEIZOEN 2016/2017 - NIEUWS 6 - ALGEMEEN FORFAITS & STIJGEN & DALEN & PEANUTS/U8 & NEWS MAILING & MASTERS OEFENWEDSTRIJDEN Allen, 1) ALGEMEEN FORFAIT 1793 THOR TERVUREN

Nadere informatie

INSCHRIJVING NIEUWE CLUBS 2 0 1 3 2 0 1 3

INSCHRIJVING NIEUWE CLUBS 2 0 1 3 2 0 1 3 INSCHRIJVING NIEUWE CLUBS 2 0 1 3 2 0 1 3 1 ** Vlaams Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 07042013 PC (Provinciaal Comité) kantoor & secretaris Wilselsesteenweg 307, 3010 KESSEL LO TEL * FAX

Nadere informatie

U7-U9-U11 tornooi zaterdag 26 december 2015

U7-U9-U11 tornooi zaterdag 26 december 2015 VC Groot Dilbeek organiseert: U7-U9-U11 tornooi zaterdag 26 december 2015 U6-U8-U10 tornooi zondag 27 december 2015 Sporthal Ten Gaerde J. Mertensstraat 27a 1702 Groot-Bijgaarden (DILBEEK) Beste, Wij heten

Nadere informatie