Langdurige opslag voor life- en bioscience, klinisch en industrieel materiaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Langdurige opslag voor life- en bioscience, klinisch en industrieel materiaal"

Transcriptie

1 Ultra -Lage Temperatuur vriezers C Langdurige opslag voor life- en bioscience, klinisch en industrieel materiaal

2 Kastmodellen met een capaciteit van 120, 240, 440, 550 of 660 liter Snijders Scientific produceert sinds 1984 Ultra Lage Temperatuur (ULT) vriezers. Deze vriezers worden in Nederland direct van fabriek aan eindgebruiker geleverd. In het buitenland worden de vriezers verdeeld via een exclusief netwerk van distributeurs. Door de eigen productie zijn we in staat flexibel en snel te werken en bovendien adequaat in te spelen op nieuwe technologieën en marktontwikkelingen. Interieur Geheel RVS interieur: geen oxidatie en minder ijsvorming. Eenvoudig te reinigen. Inwendige afmetingen gestandaardiseerd op Europese rekken en doosjes. Kastmodellen, met in hoogte verstelbare en uitneembare RVS plateaus, voor een flexibele en optimale indeling van rekken en doosjes. Voorzien van PT1000 temperatuur sensor, met mogelijkheid voor plaatsing 2 e sensor. Uitneembaar condensor rooster. Exterieur Een versterkt frame voorzien van elektrolytisch verzinkt plaatstaal. Krasvast epoxy poeder coating. Afstandhouders op de achterzijde; voorkomen blokkering van de luchtstroom en beschadigingen aan de muur. Gemonteerd op 4 zwenkwielen; aan de voorzijde geremd. Deur en deksel UF Temperatuurbereik Instelbaar van -50 C tot -86 C. Dubbele randverwarming voorkomt vastvriezen en vacuüm trekken en vermindert ijsvorming. De deur/deksel kan direct na sluiting weer geopend worden. Optimale afsluiting door siliconen rubber. Een volledige handgreep over de totale lengte van de deur/deksel. Geen kunststof, maar RVS geïsoleerde binnendeurtjes (kasten) en Forex geïsoleerde binnendeksels (kisten) voor minimale ijsvorming en koudeverlies. Electrische aansluiting 220/240 Volt, 50 Hz, 16 Amp.

3 Capillair CO2 noodkoelsysteem Volledige handgreep over de totale lengte van de deur Siliconen rubber Exterieur; versterkt frame met elektrolytisch verzinkt plaatstaal afgewerkt met krasvaste epoxy poedercoating RVS interieur Dubbele deurverwarming RVS plateaus; uitneembaar en in hoogte verstelbaar Practische opbergsystemen; voor maximaal aantal doosjes Potentiaal vrij contact Geluidsreducerende isolatie Afstandhouders op de achterzijde RVS geïsoleerde binnendeurtjes RS485 uitgang; communicatiepoort voor ST95 computer interface Uitneembaar condensor rooster 4 zwenkwielen, aan de voorzijde geremd Cascade geschakelde luchtgekoelde compressoren ST9002 microprocessor gestuurde controller; met RAM geheugen Instelbaar deuralarm; akoestische signalering Dubbel ventilator systeem Installatie en onderhoud Franco huis geleverd en geïnstalleerd (mits geen obstakels), inclusief een praktische instructie voor gebruikers. STEK erkende service monteurs in eigen beheer, actief in heel Nederland. 1x jaarlijks preventief onderhoud door het afsluiten van een Service contract of een Service Plus contract waarbij 1x per 3 jaar ook de aan slijtage onderhevige onderdelen preventief vervangen worden. Preventief onderhoud draagt bij aan de levensduur van de vriezer en reduceert de kans op storingen.

4 Kistmodellen met een capaciteit van 100, 200, 350, 500 of 570 liter Koelsysteem Gebruik van milieuvriendelijke koelgassen en isolatie (CFK en HCFK vrij). Cascade geschakelde luchtgekoelde compressoren. Op capaciteit afgestemd, energie zuinig en hermetisch gesloten. Laag geluidsniveau door geluidsreducerende isolatie in machineruimte. Ventilator systeem voor koeling van condensor en machineruimte. De grote capaciteit kasten (550 en 660 liter) voorzien van extra ventilator. Uniek geautomatiseerd doseersysteem voor gasvulling van 1 e en 2 e trap. Triple gevacumeerd koelsysteem: schoon en lekdicht. Optimale koudeoverdracht door directe montage van koelleidingen op alle wanden. Alarmering Als de omgevingstemperatuur te hoog is en/of de condensor vervuild is. Bij overschrijding van minimum (te koud) of maximum (te warm) temperatuur. Bij stroomstoring. De batterij (zelf oplaadbaar) levert de spanning om het alarm te kunnen activeren. Als de deur te lang open staat. De fabrieksinstelling staat op 30 seconden, maar dit is naar eigen wens anders in te stellen. Bij een defecte temperatuurvoeler. Veiligheid van uw materiaal DF Instelbaar koud/warm alarm en deuralarm. Mogelijkheid tot aansluiting op een telefoonkiezer voor het verzenden van een alarmbericht. Standaard reeds voorbereid voor het inbouwen van een CO2 noodkoelsysteem. Een potentiaal vrij contact (NO/NC) voor aansluiting op een Gebouw Beheer Systeem (GBS). Batterij alarm en batterij check voor alarmering bij stroomuitval. Uitgebreide fabrieks QA test, d.m.v. een ISO testformulier, gekoppeld aan een uniek serienummer van de vriezer.

5 Controller ST9002 Rood LED display geeft temperatuur, alarmeringen, setpoints en foutcodes aan. Setpoint om de ingestelde temperatuur te controleren of te verzetten, maar ook om het alarm te resetten. Code om de toegangscode in te geven. Programma geeft toegang tot het instellen en verstellen van de parameters. Bediening van de ST9002 Status back-up licht op als de CO2 back-up is ingeschakeld cool als de koeling ingeschakeld is. Alarmsituaties batt. low licht op als de batterij spanning te laag of niet aanwezig is high als de temperatuur hoger is dan ingesteld low als de temperatuur lager is dan ingesteld. Batterij om de capaciteit van de batterij te testen. Min / plus om het setpoint en de alarmwaardes te verlagen / verhogen. Zelf diagnostische controller ST9002, microprocessor gestuurd Gebruiksvriendelijke tiptoetsen met dubbele functie. Alle temperatuur instellingen zijn naar eigen wens instelbaar. Toegangsbeveiliging door een 4-digit pincode. Duidelijke temperatuur weergave in een digitale display, tot op 0,5 C nauwkeurig. Datalogging via een RS485-seriële communicatie poort aan de achterzijde. Alle temperatuurgegevens zijn via de ST95 interface uit te lezen, te controleren, te downloaden en te printen. Data opslag van maximaal 1 maand door een intern RAM geheugen. Alle gemeten temperaturen, setpoints en alarmeringen worden geregistreerd. Bij stroomuitval blijven deze data bewaard. Bij een alarmering activeert de controller het potentiaalvrij contact. ST95 interface voor aansluiting op de PC Inclusief software voor communicatie met en uitlezing van de controller. Met één interface kunnen maximaal 32 vriezers gekoppeld worden, bij voorkeur in dezelfde ruimte. Via het RAM-geheugen is per vriezer een temperatuur/tijd registratie mogelijk van maximaal 35 dagen. Het systeem geeft o.a. een overzicht van: temperatuur afwijkingen, stroomstoringen, uit-/aanzetten, deur - alarm of activering van het CO2 noodkoelsysteem (zie onderstaande grafiek). De ST95 Temperatuur/ tijd grafiek van de ST95 interface interface is tevens compatible met het Snijders Cryotheek sample storage software pakket.

6 Registration Certification Snijders Cryotheek archiveringssoftware Een uniek software systeem, ontwikkeld in samenwerking met Ordina Technical Automation, voor het realiseren van een volledig geregistreerd beheer van alle materialen die zijn opgeslagen in een ULT vriezer. De software is zodanig ontwikkeld dat deze compleet voldoet aan de GLP regels. ** Download uitgebreide brochure: Freezers Automation Externe opslag en logistiek Encoding Naast de productie en levering van ULT vriezers biedt Snijders ook een relatief nieuwe service in Nederland. Het is nu mogelijk uw -80 C vriezer uit te besteden. Hiervoor is in Tilburg een volledig geconditioneerde opslagruimte gecreëerd, voorzien van alle benodigde veiligheden om uw kostbare materiaal te kunnen bewaren, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zoals: een inbraak en brand alarm, temperatuur logging en alarmering, een noodstroomvoorziening, bezoekers registratie en bovendien altijd reserve vriezers beschikbaar. snijders scientific b.v. Kantoor en Produktie: Laurent Janssensstraat AR Tilburg Showroom en Testfaciliteit: Gebroeders Salastraat AL Tilburg Tel.: Fax: Waarom externe opslag? Maximale veiligheid tijdens de opslag van uw samples (min. doorlooptijd 24 maanden). Op uw locatie geen vriezers meer: besparing van ruimte, geen warmte- en/of geluidsproductie, energiebesparing, geen onderhoud en storingen. Kostenspreiding. Mogelijkheid om clinical trials voor derden te bewaren. Risicospreiding van uw unieke verzameling DNA of onvervangbaar patiënten materiaal. * Vraag naar de datasheet voor het model vriezer, met accessoires, waarin u geïnteresseerd bent! ** Wijzigingen in specificaties voorbehouden. Snijders Scientific b.v. voldoet aan de eisen gesteld door de Stichting Erkenningsregeling voor de uitoefening van het Koeltechnisch installatiebedrijf. ISO 9001 gecertificeerd door Lloyd s / CE getest. U1N-2010pdf