Klik op of om onze site te bezoeken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klik op of om onze site te bezoeken."

Transcriptie

1 Aquapanel Cement Board Outdoor Een uiterste duurzame bouwplaat. Omschrijving en toepassingsgebieden: Aquapanel Cement Board Outdoor is een 12,5 mm dikke plaat op basis van Portlandcement met zuiver minerale toeslagstoffen, waardoor de plaat volledig vochtongevoelig, schimmelbestendig en onbrandbaar is. Beide zijden voorzien van een wapening van glasvezelweefsel, die rondom de langskanten doorloopt (EasyEdge) zodat de langskanten vriendelijk zijn om vast te pakken. Aquapanel Cement Board Outdoor is buigbaar ten behoeve van ronde constructies. Wordt toegepast als beplating op een onderconstructie voor gevelbekledingen en buitenplafonds. De plaat is onderdeel van één van de Aquapanel gevelsystemen of plafondsystemen en dient te worden gecombineerd met de bijbehorende voegafwerkingen en tweelaagse pleisterafwerkingen. Voordelen van Aquapanel cementgebonden vezelplaat Outdoor: Complete buitenwandconstructies en oppervlakte afwerking : Een belangrijke vooruitgang in de toepassing van cementplaattechniek Waterbestendig geen opzwellen of afbrokkelen Bestand tegen schimmels Bestand tegen vorst/dooi wisselingen Stabiele en duurzame plaat uit Portlandcement Stootvast Veilig en hygiënisch materiaal Onbrandbaar Efficiëntie en Economie Maakt tijdrovende verwerkingsmethodes en speciale gereedschappen overbodig Eenvoudige verwerking door insnijden en breken voor een snelle en eenvoudige montage De ronde EasyEdge kant verbetert de verbinding tussen de Aquapanel watervaste platen wanneer de voegenlijm verwerkt wordt, met als gevolg een stabiele constructie Droogbouwtechniek spaart tijd Minder arbeidstijd nodig, lagere verwerkingskosten Element Netto afmeting Netto plaatopp. Stuks per Gewicht per dikte (mm) L x B (mm) Per pallet (m²) Pallet Kg/m² 12, x

2 Verwerking Transport en Opslag Platen altijd op z n kant dragen of met een heftruck c.q.platenwagen vervoeren. Bij het neerzetten van de platen er op letten dat de hoeken en kanten niet beschadigd worden. Op maat maken De gewenste maat met potlood en lineaal op de plaat tekenen. Aquapanel Cement Board Outdoor langs de lijn met een mes Door het wapeningsweefsel in- Snijden. De plaat vervolgens langs de snijlijn breken en aan de achterzijde het wapeningsweefsel doorsnijden. Draagkracht van de ondergrond vaststellen, een volle pallet Aquapanel Cement Board Outdoor weegt ca. 900 kg. Gladde en strakke snijkanten voor bijv. uitwendige hoeken kunnen met een handcirkelzaag of een decoupeerzaag gemaakt worden. Het gebruik van een hardmetaal- of diamantzaagblad is aan te bevelen. Aquapanel Cement Board Outdoor voor vocht en weersinvloeden beschermen. Nat geworden platen voor montage op een vlakke ondergrond aan beide zijden laten drogen. Boren, Buigen Uitsparingen (voor bijv. kabels of leidingen) worden met een gatenboor of schrobzaag gemaakt. De doorsnede van de opening dient ca. 10 mm groter te zijn dan de doorsnede van de leiding. Luchtvochtigheid. De materialen omgevingstemperatuur mag niet lager zijn dan +5 C. Gronderings- en pleister Materialen niet onder de +5 C verwerken. Voor toepassingen zoals bijv. togen kan de lichtbetonplaat gebogen worden. De radius bedraagt 3 meter bij een hele plaatbreedte (900 mm) en 1 meter bij smalle stroken (300 mm).

3 Montage Spouw systeem 1. Bekleding van de wanden met bijvoorbeeld houtvezel gevelplaten Bij een constructie met een spouw is het aan te bevelen, het houten raamwerk met houtachtige construtieplaten te bekleden Daaroverheen wordt een raamwerk van basislatten en draaglatten aangebracht, van minimaal houtkwaliteit C24 volgens En Montage bij gebruik van basislaten 2.1 De horizontale basislatten worden met schroeven in de dragende stijlen bevestigd. De latten dienen minimale afmetingn van 24 x 60 mm te hebben. Om de warmteisolatie-materiaal opgevuld worden. 2.2 Op de hoeken worden de basislatten overlappend geschroefd. 2.3 Boven en onder gevelopeningen (bijv. ramen worden eventueel extra basislatten gemonteerd. 3. Aanbrengen van de draaglatten 3.1 Na het aanbengen van de basislatten worden de draaglatten verticaal met afstand van 600 mm gemonteerd. Om zeker te zijn dat de schroeven ter plaatse van de plaatnaden vast komen te zitten, zijn latten met minimale afmetingen van 24 x 80 mm nodig. 3.2 Naast gevelopeningen worden eventueel extra draaglatten gemonteerd. 3.3 Boven en onder worden aan de draaglatten beluchtingsprofielen aangebracht om te voorkomen dat ongedierte indringt.

4 4. Montage van de Aquapanel Cement Board Outdoor (installatie met schroeven:) 4.1 De Aquapanel Cement Board Outdoor wordt met Aquapanel Maxi Schroeven op de onderconstructie bevestigd. Hiervoor zijn de Aquapanel Gevelschroeven van RVS ook zeer geschikt. De schroeven worden als eerste in het midden van de cementplaten geschroefd; vervolgens wordt naar de kanten en uiteinden toegewerkt. Bij de montage dient de cementplaat op de onderconstructie aan te sluiten. De schroefafstand 250 mm. Afstand van de kanten 15 mm. Schroeven mogen niet te diep ingedraaid worden. 4.2 De Aquapanel Cement Board Outdoor platen worden horizontaal op de draaglatten aangebracht. Tussen de planten dient een ruimte van 3-5 mm gehouden te worden. Hiervoor een geschikt afstandhouder gebruiken. Bij de montage van de volgende platenrij dient erop gelet te worden dat de verticale voegen tenminste de afstand tussen twee draaglatten verspringen. 4.3 De platen worden tot voorbij de bovendorpel, vensterbank en kozijnstijl geplaatst. Er mogen geen doorlopende voegen ontstaan. Deze kunnen tot lekken en scheuren ontstaan. 5. Naadafwerking 5.1 De onderconstructie wordt tegen weersinvloeden beschermd, als alle voegen na de montage van de platen met Aquapanel Voegenvuller grijs afgesloten worden. 5.2 Het Aquapanel Voegenband buiten ( 100 mm) dient direct midden over alle voegen ingebed te worden. 5.3 Wanneer als eindafwerking voor een muurverf is gekozen, wordt het Aquapanel Wapeningsband (breedte 330 mm) toegepast, in plaats van het smallere Voegenband. 5.4 De schroefkoppen worden met Aquapanel voegenvuller- grijs afgewerkt.

5 Constructievoorbeeld spouw systeem Legenda: 1 Aquapanel Cement Board outdoor 3.1 Aquapanel Wapeningsmortel 3.2 Aquapanel Wapeningsgaas Buiten Autex 3.4 Aquapanel Silliconenkunsthars sierpleister of Aquapanel Dispersie sierpleister wit 6 Aquapanel Voegmortel grijs en Voegenband buiten 20 Draaglatten 21 Basislatten 23 Houtenraamwerk 30 Isolatiemateriaal 31 Knauf gipskartonplaat 40 Dampremmende folie

6 Directbeplatingssysteem systeemopbouw Legenda: Legenda: 1 AQUAPANEL Cement Board Outdoor 1 AQUAPANEL Cement Board Outdoor 2 TYVEK FOLY 2 TYVEK FOLY 3 AQUAPANEL afwerkmortel/schuurmortel 3.1 Wapeningsmortel Knauf SM Wapeningsmortel Knauf SM Wapeningsgaas Autex super 6 AQUAPANEL Voegenvuller grijs 3.4 AQUAPANEL afwerkmortel/schuurmortel En voegenband buiten 6 AQUAPANEL Voegenvuller grijs 25 Metalen staanderwerk En voegenband buiten 30 Isolatiemateriaal 23 Dragende houten stijlen 31 Binnenbeplating, bijv. gipsplaten 30 Isolatiemateriaal 40 Dampremmende/winddichte folie 31 Binnenbeplating, bijv. gipsplaten 40 Dampremmende/winddichte folie Montage : Directbeplatings-systeem 1. Onderconstructie maken Het metalen of houten staanderwerk dient volgens de constructieve eisen gemonteerd te worden. De asafstand van het staanderwerk mag maimaal 600 mm bedragen. 2. Aanbrengen van Tyvek foly 2.1 Bij deze toepassing is een waterkering achter cementplaat nodig. Als waterkering wordt Tyvek folie gebruikt. Er wordt onderaan de wand begonnen en vervolgens de waterkering overlappend, zoals bij shingles, aangebracht. Alle horizontale en verticale voegen dienen minstens 100 mm te overlappen. 2.2 De waterkering wordt met plakband of lijm bevestigd; aansluitend worden de AQUAPANEL Cement Board Outdoor platen aangebracht.

7 3. Montage van de Aquapanel Cement Board Outdoor (installatie met schroeven:) 3.1 De Aquapanel Cement Board Outdoor wordt met Aquapanel Maxi Schroeven op de onderconstructie bevestigd. Hiervoor zijn de Aquapanel Gevelschroeven van RVS ook zeer geschikt. De schroeven worden als eerste in het midden van de cementplaten geschroefd; vervolgens wordt naar de kanten en uiteinden toegewerkt. Bij de montage dient de cementplaat op de onderconstructie aan te sluiten. De schroefafstand 250 mm. Afstand van de kanten 15 mm. Schroeven mogen niet te diep ingedraaid worden. 4. Aanbrengen van de platen: 4.1 De AQUAPANEL Cement Board Outdoor platen worden horizontaal op de draaglatten aangebracht. Tussen de platen dient een ruimte van 3-5 mm gehouden te worden. Hiervoor een geschikte afstandhouder gebruiken. Bij de montage van de volgende platenrij dient erop gelet te worden dat de verticale voegen ten minste één draaglat- afstand breedte verspringen. 4.2 De platen worden tot voorbij de bovendorpel, vensterbank en kozijnstijl geplaatst. Er mogen geen doorlopende voegen ontstaan. Deze kunnen tot lekken en scheuren ontstaan. Naadafwerking 4.3 De onderconstructie wordt tegen weersinvloeden beschermd, als alle voegen na de montage van de platen met Aquapanel Voegenvuller grijs afgesloten worden. 4.4 Het Aquapanel Voegenband buiten ( 100 mm) dient direct midden over alle voegen ingebed te worden. 4.5 Wanneer als eindafwerking voor een muurverf is gekozen, wordt het Aquapanel Wapeningsband (breedte 330 mm) toegepast, in plaats van het smallere Voegenband. 4.6 De schroefkoppen worden met Aquapanel voegenvuller- grijs afgewerkt.

8 Pleisterafwerking Op dit punt zijn alle voegen dichtgezet met AQUAPANEL Voegenvuller- grijs met daarin het AQUAPANEL Voegenband buiten of AQUAPANEL Wapeningsband verwerkt. De schroefkoppen zijn eveneens met AQUAPANEL Voegenvuller grijs afgewerkt. 1. Wapening van de hoeken Die hoeken worden gewapend, als AQUAPANEL Wapeningsmortel aangebracht wordt. 2. Bescherming van de hoeken Om de hoeken te beschermen, wordt een hoekprofiel over de AQUAPANEL Wapeningsmortel aangebracht. 3. Alleen bij raam- en deuropeningen Raamhoeken worden aanvullend gewapend met AQUAPANEL voegenband voor binnen en buiten geschikt. 4. Aanbrengen van de wapeningslaag De wand wordt volledig met Knauf SM 700 mortel bepleiserd. Dit t.b.v. de hechting. 5. Inbedden van wapeningsgaas Knauf Autex Super, wordt over de totale oppervlakte ingebed, waarbij het weefsel tot 1/3 van de laagdikte in de wapeningsmortel wordt gedrukt. 6. Pleisteren van het oppervlak het uiteindelijke oppervlak dient gepleisterd/geschuurd te zijn voordat de eindafwerking wordt aangebracht. We adviseren voor de eind afwerking Knauf HP 250 afwerkmortel/schuurmortel grijs of Knauf LP 221 afwerkmortel/schuurmortel wit te gebruiken. Beide mortels zijn waterafstotend.

9 H AQUAPANEL Cement Board Outdoor Plaat met een kern uit portlandcement en toeslagstoffen en een beschermende glasvezellaag aan de voor- en achterzijde. De uiteinden zijn gesneden en de langskanten bewapend (EasyEdge). AQUAPANEL Maxi schroef 25 mm en 39 mm AQUAPANEL Maxi schroeven zijn speciaal voor de bevestiging van de AQUAPANEL Cement Board Indoor AQUAPANEL Cement Board Indoor op metalen staanders.voor houten staanders of regels of wanneer men meerdere lagen beplating wil monteren gebruikt men de Aquapanel Maxi schroeven van 39mm. Dikte: 12,5 mm Breedte: 900 mm Lengte: 1200 mm Gewicht: ca. 15 kg/m2 Verpakking: 50 st./pallet De AQUAPANEL Maxi schroeven hebben een scherpe punt en een speciale corrosiebescherming, welke een corrosiebestendigheid van 500 uur in een zout-nevelsproeitest garandeert. Op aanvraag zijn de AQUAPANEL Maxi schroeven ook op band leverbaar. Verbruik: 15 st/m2 voor wandtoepassingen met staanderafstand 600 mm; 25 st/m2 voor plafondtoepassingen met regelafstand 300 mm; Verpakking: AQUAPANEL Maxi schroeven 25 mm: 1000 st/doos AQUAPANEL Maxi schroeven 39 mm: 500 st/doos AQUAPANEL Maxi schroef met boorpunt 25 mm en 39 mm AQUAPANEL Maxi schroeven met boorpunt zijn speciaal ontwikkeld voor de bevestiging van AQUAPANEL Cement Board Indoor op metalen onderconstructies met een metaaldikte van 0,8 tot 2,0 mm. De AQUAPANEL Maxi schroeven met boorpunt 25 mm kunnen worden toegepast voor enkelvoudige beplating. De schroeven van 39 mm lenen zich om zowel enkelvoudige als dubbele plaatlagen te bevestigen. Deze speciale AQUAPANEL Maxi schroeven hebben een boorpunt en een speciale corrosiebescherming, welke een corrosiebestendigheid van 500 uur in een zout-nevelsproeitest garandeert. Op aanvraag zijn de AQUAPANEL Maxi schroeven met boorpunt ook op band leverbaar. Verbruik: 15 st/m2 bij staanderafstand van 600 mm Verpakking: AQUAPANEL Maxi schroeven met boorpunt 25 mm: 250 st/doos AQUAPANEL Maxi schroeven met boorpunt 39 mm: 250 st/doos AQUAPANEL Voegen- en Afwerkmortel - wit AQUAPANEL Voegen- en Afwerkmortel - wit is een cementgebonden materiaal waarmee een dunne pleisterlaag op AQUAPANEL Cement Board Indoor aangebracht kan worden, op bijvoorbeeld plafonds en (gedeelten van) wanden die niet worden betegeld AQUAPANEL Wapeningsgaas - binnen dient volledig ingebed te worden. Verbruik: ca. 3,5 kg/m2 Minimale laagdikte: 4 mm Verpakking: 20 kg/zak AQUAPANEL voegenband - Buiten Knauf Aquapanel voegenband Buiten wordt gebruikt om naden te wapenen bij buitentoepassingen. Het wordt in de Aquapanel voegenmortel - grijs ingebed. Wanneer een eindafwerking van schilderwerk is gepland, Aquapanel wapeningsband hiervoor toepassen. AQUAPANEL voegenband buiten Verpakking: 100 mm breed lengte 50 mtr rol ca. 2,1 m1/m2 Verbruik: ca. 2,1 m1/m2

10 H AQUAPANEL Voegen- en Afwerkmortel - wit AQUAPANEL Voegen- en Afwerkmortel - wit is een cementgebonden materiaal waarmee een dunne pleisterlaag op AQUAPANEL Cement Board Indoor aangebracht kan worden, op bijvoorbeeld plafonds en (gedeelten van) wanden die niet worden betegeld AQUAPANEL Voegenband buiten Een wit glasweefsel met een alkalibestendige coating. Knauf Aquapanel voegenband Buiten wordt gebruikt om naden te wapenen bij buitentoepassingen. Het wordt in de Aquapanel voegenmortel - grijs ingebed. Wanneer een eindafwerking van schilderwerk is gepland, Aquapanel wapeningsband hiervoor toepassen. Knauf SM 700 is een hecht-, wapenings- & renovatiemortel voor binnen en buiten. De pleister is vezelversterkt, waardoor er minder kans op scheurvorming is. De SM 700 is een ideale hechtbrug tussen een zwak zuigende ondergrond en de daarop volgende raaplaag of afwerkpleister. De SM 700 is ook geschikt als schuurafwerklaag van bestaande cementgebonden pleisters. Verpakking 10 kg zak Verbruik ca. 0,7 kg/m² Laagdikte 3-5 mm Opslag droog en vorstvrij tot 12 maanden na productiedatum. Verwerkingstemperatuur minimaal + 5 ºC Verpakking 100 mm breed - lengte 50 mtr Verbruik ca. 2,1 m¹/m² Verbruik: ca. 4,3 kg per 3 mm/m² Laagdikte: minimaal 3 mm Korrelgrootte: 1 mm Opslag mits droog, vorstvrij en op pallets opgeslagen Verwerkingstemperatuur: minimaal + 5 ºC Knauf HP 250 is een waterafstotende gevelpleister voor alle cementgebonden Knauf basislagen. Deze waterafstotende pleister is uitermate geschikt als afwerkpleister op lichtgewicht basislagen en heeft een fijne structuur en een goed hechtvermogen. Geschikt voor binnensen buitenshuis. Verbruik: ca. 4,2 kg per 3 mm/m² Laagdikte: minimaal 3 mm Korrelgrootte: 1 mm Verwerkingstemperatuur: minimaal + 5 ºC Knauf LP 221 is een op kleur te leveren afwerkpleister voor alle cementgebonden Knauf basislagen. Deze, standaard witte, afwerkpleister kan in 143 pasteltinten geleverd worden, heeft een fijne structuur en is zeer geschikt als afwerkpleister op lichtgewicht basislagen. Geschikt voor binnens- en buitenshuis. Verbruik: ca. 4,2 kg per 3 mm/m² Laagdikte: minimaal 3 mm Korrelgrootte: 1,5 mm Verwerkingstemperatuur: minimaal + 5 ºC Autex Super wapeningsweefsel is een gaasvormig glasvezelweefsel van zuiver E-glas. Dit wordt uit alkalivrije vezels vervaardigd. Autex Super is geschikt voor voor cementgebonden pleisters, vooral isolerende pleisters, waar wijde mazen vereist zijn. Door de uitstekende hechting van de glasvezeldraden onderling (hoge trekvastheid) en de alkalische bestendigheid worden de goede fysische en chemische eigenschappen gegarandeerd. Verpakking: 100 cm breed - lengte 50 mtr Verbruik: Ca. 1,1 m²/m²

Klik op of om onze site te bezoeken. Voordelen van Aquapanel cementgebonden vezelplaat Indoor:

Klik op  of  om onze site te bezoeken. Voordelen van Aquapanel cementgebonden vezelplaat Indoor: Aquapanel Cement Board Indoor De wand- en plafondplaat voor extreem natte ruimten. Omschrijving en toepassingsgebieden: Aquapanel Cement Board Indoor is een 12,5 mm dikke plaat op basis van Portlandcement

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Aquapanel Cement Board Indoor De wand- en plafondplaat voor extreem natte ruimten. Omschrijving en toepassingsgebieden: Aquapanel Cement Board Indoor is een 12,5 mm dikke plaat op basis van Portlandcement

Nadere informatie

Systemen voor buitentoepassingen. Bouw op onze kracht

Systemen voor buitentoepassingen. Bouw op onze kracht Systemen voor buitentoepassingen Bouw op onze kracht AQUAPANEL Cement De AQUAPANEL Cement Board-Technologie verandert reeds in geheel Europa het aanzicht en de constructie van gebouwen. Ontwikkeld door

Nadere informatie

Materialen voor gevelsystemen

Materialen voor gevelsystemen Materialen voor gevelsystemen Een karakteristiek, functioneel en energiezuinig gebouw De gevel is de eerste indruk van het gebouw. Het geeft een uniek karakter en uitstraling die past bij de gebruiker

Nadere informatie

Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat

Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat Cementgebonden pleisters Cementgebonden pleisters een compleet assortiment voor een perfect resultaat Cementgebonden pleisters van Knauf Volledige ondersteuning met garantie De beste kwaliteit Geen risico

Nadere informatie

Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk. StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk

Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk. StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Gevels StoMiral Traditioneel stucwerk StoMiral Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Het strakke stucwerk uiterlijk zoals u dat van Sto gewend bent, maar dan met een 100% minerale

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Cementpleisters. Knauf cementgebonden pleisters. Een vernieuwd assortiment voor een perfect resultaat

Cementpleisters. Knauf cementgebonden pleisters. Een vernieuwd assortiment voor een perfect resultaat Cementpleisters Knauf cementgebonden pleisters Een vernieuwd assortiment voor een perfect resultaat Knauf, toonaangevend in afbouwmaterialen Knauf, een familiebedrijf, is wereldwijd actief als producent

Nadere informatie

Knauf Aquapanel. Aquapanel Cement Board SkyLite A NEW SENSE OF LIGHTNESS. Knauf Plafondoplossingen met Aquapanel

Knauf Aquapanel. Aquapanel Cement Board SkyLite A NEW SENSE OF LIGHTNESS. Knauf Plafondoplossingen met Aquapanel Knauf Aquapanel Aquapanel Cement Board SkyLite A NEW SENSE OF LIGHTNESS Knauf Plafondoplossingen met Aquapanel KNAUF. CREATING ROOM FOR LIVING. Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Systemen voor binnentoepassingen. Bouw op onze kracht

Systemen voor binnentoepassingen. Bouw op onze kracht Systemen voor binnentoepassingen Bouw op onze kracht AQUAPANEL1 Cement De AQUAPANEL Cement Board technologie verandert reeds in geheel Europa het aanzicht en de constructie van gebouwen. Ontwikkeld door

Nadere informatie

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Rigidur gipsvezelplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Rigidur gipsvezelplaten BPB, uw gids in gips. 16 3 Rigidur gipsvezelplaten Artikel Dikte in mm Breedte in mm Standaardlengte Gewicht in kg Platen per pallet in mm per m 2 Rigidur gipsvezelplaten zijn

Nadere informatie

Aquapanel Cement Board Indoor

Aquapanel Cement Board Indoor Knauf Aquapanel Indoor Aquapanel Cement Board Indoor Systemen voor binnen toepassingen Systemen voor binnentoepassingen Inhoud Inhoud Productoverzicht 4 Verwerking 8 Montage van de onderconstructie 9 Gronderen

Nadere informatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie De buitengevelplaat Produktinformatie 2 Inklusief bescherming tegen weersinvloeden Meerdere eisen? Één product. Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende

Nadere informatie

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl

Leveringsprogramma. Buitengevel en gevelisolatie systemen. www.flocem.nl FloCem Leveringsprogramma Buitengevel en gevelisolatie systemen www.flocem.nl Universele mortels Lightmortel Universele lichtgewicht binnen- en buitenpleister Art.nr. 12120 grijs Lightmortel is een kant

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSilent Board 100

Technisch informatieblad StoSilent Board 100 Akoestische plaat van glasgranulaat voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Kenmerk Toepassing binnen voor vrijhangende plafond- en wandconstructies Bevestiging geschroefd, plaatranden verlijmd

Nadere informatie

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking

Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking 8 www.lafargegips.nl Pregyfeu-A1 100% onbrandbare gipsplaat Verwerking Op maat maken Pregyfeu-A1 De Pregyfeu-A1 platen kunnen op 2 manieren op maat gemaakt worden. Dit gebeurt door middel van snijden of

Nadere informatie

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment

Als alles glad moet verlopen. Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Als alles glad moet verlopen Het nieuwe Brillux pleisterassortiment Grondig vernieuwd Brillux pleister Achter elk perfect oppervlak gaat een perfecte voorbereiding schuil. Om deze belangrijke werkzaamheden

Nadere informatie

WILLCO Fassade Profil

WILLCO Fassade Profil WILLCO Fassade Profil De WILLCO Fassade Profil is een decoratieve sierlijst voor geveltoepassing. Productinformatie De WILLCO Fassade Profil bestaat uit een polystyreen kern, afgewerkt met een cementvrije,

Nadere informatie

Internet: Windox.nl Windox-2000.nl Windox-duurzaam.nl Gigamat.nl

Internet: Windox.nl Windox-2000.nl Windox-duurzaam.nl Gigamat.nl Windox Buitenmuur Isolatie systeem Deze buitenmuur isolatie is een ideale manier om uw woning te isoleren aan de buitenzijde van de woning. Door aan de buitenzijde het EPS isolatiemateriaal aan te brengen

Nadere informatie

A geiser. Achtergevel geheel openbreken. Constructie onder het plafond GAS. 1e VERDIEPING NIEUW. no. 1.3

A geiser. Achtergevel geheel openbreken. Constructie onder het plafond GAS. 1e VERDIEPING NIEUW. no. 1.3 A A 2369 890 BALKON 1.6 BALKON CV 1.11 WM Achtergevel geheel openbreken. Constructie onder het plafond. MK GAS GAS SLAAPKAMER TRAPPENHUIS HAL/ENTREE KEUKEN MK WM geiser TOILET/DOUCHE 1.2 SLAAPKAMER Aanslagsponning:

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen

Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen Verwerkingsrichtlijnen Siliconen Buitengevelisolatiesystemen Inhoudsopgave 1 : Voorbehandeling van de ondergrond... 4 2 : Plaatsing van de profielen... 5 3 : Plaatsing van de ECOROCK isolatieplaten...

Nadere informatie

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat De buitengevelplaat Meerdere eisen? Eén product! Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende materialen, met als gevolg dat de effectiviteit van

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB

TOEPASSINGSRICHTLIJN Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB Montagerichtlijn voor verwerking van gipskartonplaten in HSB Inleiding Deze toepassingsrichtlijn omschrijft de algemene verwerkingsadvies voor het verwerken van gipskartonplaten op nietconstructieve HSB

Nadere informatie

Prégyfeu-A1. De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1

Prégyfeu-A1. De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1 Prégyfeu-A1 De 100% onbrandbare gipsplaat. (In brandwerende constructies) - Prégyfeu-A1 I 1 Pregyfeu BE nl FIN.indd 1 31/03/17 13:53 Met Prégyfeu-A1 altijd een veilige oplossing Meer info op www.siniat.be

Nadere informatie

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP

AGNES. Kant-en-klare wand- en plafondplaten. www.agnes.eu WANDEN & PLAFONDS ONE STEP WANDEN & PLAFONDS Kant-en-klare wand- en plafondplaten Kant-en-klaar: geen stuc- of schilderwerk nodig Eenvoudig schoon te houden: met vochtige doek en schoonmaakmiddel Gemakkelijk en onzichtbaar te bevestigen:

Nadere informatie

Gevels StoMiral Base Traditioneel stucwerk. StoMiral Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk

Gevels StoMiral Base Traditioneel stucwerk. StoMiral Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Gevels Base Traditioneel stucwerk Base Een volledig mineraal assortiment voor traditioneel stucwerk Traditioneel stucwerk? Ook dán is Sto uw partner. Een sierplint, een aanbouw of klein geveldeel zoals

Nadere informatie

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen:

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen: Voorbereiding wand en vloer Wanden/vloer binnen: Ondergrond moet vrij zijn van lagen die de hechting kunnen verminderen zoals stof, vuil, olie, vet en losse delen. Wanden met als ondergrond gestukadoorde

Nadere informatie

GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers)

GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers) GLASROC F PLATEN (kolommen en liggers) Verwerking Bij de plaatsing van de Glasroc F platen voor kan er gebruik gemaakt worden van nieten en speciale Glasroc F schroeven. Deze schroeven kunnen gebruikt

Nadere informatie

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen

Ronde wanden. De platen. De mogelijkheden. Het staalskelet. Het bevochtigen van de platen. De gewone 12,5 mm en 9,5 mm Lafarge-platen kunnen Ronde wanden De mogelijkheden. De mogelijkheden voor het buigen en monteren van de platen zijn beschreven in schema 1. De informatie dient als oriënterend te worden beschouwd. Er kan met een straal van

Nadere informatie

CapaCoustic Structure

CapaCoustic Structure Technisch informatieblad nr. 035 CapaCoustic Structure Naadloos plafondsysteem met als afwerking een spuitpleister met openstructuur. Materiaal Omschrijving Omschrijving van het systeem CapaCoustic Structure

Nadere informatie

STERKER OP ALLE VLAKKEN

STERKER OP ALLE VLAKKEN STERKER OP ALLE VLAKKEN VERWERKING HALLO SPECIFICATIES PLATEN Maak kennis met een innovatie van wereldformaat: een wand die niet alleen duurzaam en toekomstbestendig is, maar ook geluidsisolerend, stootbestendig,

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

CapaCoustic Fine. Systemen voor een optimale akoestiek

CapaCoustic Fine. Systemen voor een optimale akoestiek Systemen voor een optimale akoestiek : de juiste keuze stijlvolle oplossing Met beschikt u over een hoogwaardig akoestisch systeem dat niet alleen wordt toegepast in het chique interieur van privébezit

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1

PD 65 P/55.1 (stuc) Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Dikte: 75 mm Beplating: 1x Gyplat 9,5 Afwerking: Gyproc pleister 10 mm Draagsysteem:

Nadere informatie

Isolatie. Mei K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL

Isolatie. Mei K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL Isolatie Mei 2018 K12 Frameplaat VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN VER WERKINGS VOOR SCHRIFTEN.NL Transport De Kingspan Kooltherm isolatieplaten dienen droog te worden getransporteerd. Opslag De Kingspan Kooltherm

Nadere informatie

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013

NEW. Acoustifit Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving. Glaswol 07/2013 NEW Glaswol 07/2013 Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving Onbeklede glaswolplaat voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden in woning- en utiliteitsbouw. Technische

Nadere informatie

Aquapanel Outdoor. Aquapanel Cement Board Outdoor More freedom to design

Aquapanel Outdoor. Aquapanel Cement Board Outdoor More freedom to design Aquapanel Outdoor Aquapanel Cement Board Outdoor More freedom to design AQUAPANEL Cement Board Outdoor: Zoals de meeste mensen bij de start van een bouwproject hebt u ongetwijfeld belangstelling voor nieuwe

Nadere informatie

Gyproc AquaBloc wandsystemen

Gyproc AquaBloc wandsystemen 158 6 Gyproc wandsystemen Algemeen 160 Impressies 160 Systeemcomponenten 161 GyprocGarant 162 Gyproc scheidingswanden 163 Gyproc voorzetwanden 166 Verwerking 167 Afwerking 168 Bestekteksten 169 Gyproc

Nadere informatie

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten

Armatop L - Aero. Technisch informatieblad. Armatop L - Aero / Pagina 1. Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Technisch informatieblad Armatop L - Aero / Pagina 1 Armatop L - Aero Lichte minerale mortel voor het verlijmen en wapenen van gevelisolatieplaten Toepassing Lijm Verlijmen van minerale en polystyreenplaten

Nadere informatie

Sterke hechting op vrijwel alle soorten ondergrond. Ruwdichtheid vaste mortel ca. 1,4 g/cm³ conform DIN 18555

Sterke hechting op vrijwel alle soorten ondergrond. Ruwdichtheid vaste mortel ca. 1,4 g/cm³ conform DIN 18555 Technisch informatieblad Armatop MP / Pagina 1 Armatop MP Lijm en wapeningspleister voor Alsecco gevelsystemen Toepassing Lijm Voor het verlijmen van gevelisolatieplaten Ecomin-Por en van polystyreen-,

Nadere informatie

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 41 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie RIGIPS Ri-acoustic Strak in geluidsabsorptie Inhoudsopgave Ri-acoustic 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Ri-acoustic... daar word je even stil van! De sfeer en beleving

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Professionals in folie Verwerkingsvoorschriften MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Verwerkingsdetails Detailtekeningen PRODUCTINFORMATIE

Nadere informatie

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1

PD 68 P/55.1. Overzicht. Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Contactgeluidsisolatie L nt,a : -- db Brandwerendheid: 20 minuten 1 Dikte: 68 mm Beplating: 1x Gyproc A 12,5 Draagsysteem: PlaGyp D Plaatdragend

Nadere informatie

TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten

TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten Techniek TBA-Richtlijn plafond en wand 3.3 Verwerkingsvoorschrift voor het monteren van wanden en plafonds met gipskartonplaten en gipsvezelplaten mei 2018 TBA-richtlijn 3.3 Aansprakelijkheid Stichting

Nadere informatie

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Droogbouw 05/ cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie. Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2017 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden

Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Horizonboard Knauf Horizonboard Met gemak een strak eindresultaat zonder oneffenheden Knauf, uw partner voor afbouw Knauf is een producent van innoverende afbouwmaterialen, systemen en gereedschappen die

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

Zorgeloos wonen. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief. hoogwaardige kunststoffen en door de natuurgetrouwe houtstructuur

Zorgeloos wonen. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief. hoogwaardige kunststoffen en door de natuurgetrouwe houtstructuur d u u r z a m e g e v e l p a n e l e n Kleur: Creme Zorgeloos wonen Colorpanel is een duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding. Colorpanel gevelpanelen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen

Nadere informatie

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon.

Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Droogbouw 05/2015 60 cm brede isolatieplaat Ideaal voor renovatie Knauf InTherm PUR Isoleren en afwerken in één. Eén beweging, één persoon. Waarom isoleren? Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50%

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1

FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 FICHE TECHNIQUE TECHNISCHE FICHE LEVEL DESIGN 1 LD1 COMMERCIËLE GEGEVENS Nr artikel : DULVLD0120000 Lengte: 2,00 m Aantal per doos : 2 stuks Minimale te bestellen hoeveelheid : 1 doos LEVEL DESIGN LD1

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

GF 80 RF V/50.2. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : -- db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: 60 (vanaf beide zijden) minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 2600 mm Wandhoogte toepassingsgebied

Nadere informatie

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002

Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Technisch informatieblad Armatop A Pagina 1 van 5 PD 0018/0816/002 Armatop A en wapeningspleister voor alsecco-gevelisolatiesystemen Toepassing Materiaal Voor het verlijmen van gevelisolatieplaten van

Nadere informatie

Gipsplaatsystemen op de bouwplaats.

Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Voorschriften verwerking Lafarge Gips Technische Service Desk (0596) 64 93 33 Voorschriften verwerking Gipsplaatsystemen op de bouwplaats. Inleiding Het afbouwen met

Nadere informatie

FERMACELL Snelbouwschroeven

FERMACELL Snelbouwschroeven Voor wand- en plafondconstructies met FERMACELL Gipsvezelplaten Toepassing Voor de bevestiging van de FERMACELL Gipsvezelplaten op houten en metalen onderconstructies in wand- en plafondtoepassingen. Bij

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten

VOEGMATERIALEN. Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten VOEGMATERIALEN Een compleet assortiment voor de vakkundige afwerking van wanden en plafonds met gipsplaten FILLERS FILLER B30 Toepassing Vullen van naden (met wapening) en schroefgaten voor gipsplaten

Nadere informatie

Aquapanel Cement Board Outdoor

Aquapanel Cement Board Outdoor Knauf Aquapanel Outdoor Aquapanel Cement Board Outdoor De plaat Toebehoren Gevelsystemen Buitenplafonds Knauf Aquapanel Cement Board Outdoor Inleiding Inhoud Knauf Aquapanel Outdoor - Productassortiment

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Productblad ROCKPANEL Ply

Productblad ROCKPANEL Ply Productblad ROCKPANEL Ply 1 Productbeschrijving ROCKPANEL Ply plaatmateriaal met primerlaag bestaat uit samengeperste minerale wol met een thermohardende kunsthars. De eind (kleur)laag kan op de bouwplaats

Nadere informatie

Techniek. TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk

Techniek. TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk Techniek TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden als ondergrond voor tegelwerk TBA-Richtlijn 3.5 Richtlijn voor systeemwanden

Nadere informatie

it. stopt wachttijden op de bouwplaats

it. stopt wachttijden op de bouwplaats it. stopt wachttijden op de bouwplaats pleister- generatie met gecontroleerde doorhardingstijden Wachttijden op de bouwplaats? it. stopt wachttijden op de bouwplaats. pleistergeneratie met gecontroleerde

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

KNAUF DAGKANTGIPSPLAAT. Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten

KNAUF DAGKANTGIPSPLAAT. Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten KNAUF DAGKANTGIPSPLAAT Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten Knauf Dagkantgipsplaat IEDEREEN VERDIENT EEN IDEALE OMGEVING Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving

Nadere informatie

Scheidingswanden. Nummer 21

Scheidingswanden. Nummer 21 Nummer 21 Art.nr. 910260 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als scheidingswanden gaat plaatsen. We geven eerst een beschrijving van scheidingswanden. Daarna

Nadere informatie

met betonsteenstrippen

met betonsteenstrippen & met betonsteenstrippen Iso&Stripes met betonsteenstrippen, duurzaam isoleren én stijlvol afwerken. Willco Products ontwikkelde met het WILLCO Iso&Stripes Systeem een totaaloplossing voor zowel het isoleren

Nadere informatie

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden:

Bij montage dient men rekening te houden met 3 belangrijke randvoorwaarden: Opslag en transport Om beschadiging, vervorming en vervuiling van de gevelbekleding te voorkomen dient men bij transport en de opslag zorgvuldig te werk te gaan. De delen dienen schoon, droog en vlak getransporteerd

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

TOEPASSINGSRICHTLIJN Geventileerde voorhanggevel Bluclad steunplaat voor Steenstrips

TOEPASSINGSRICHTLIJN Geventileerde voorhanggevel Bluclad steunplaat voor Steenstrips Geventileerde voorhanggevel Bluclad steunplaat voor Steenstrips 1. Algemeen Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de bevestiging van Siniat Bluclad bouwplaten als steunplaat voor steenstrips

Nadere informatie

fermacell special Water- en weerbestendig binnen en buiten fermacell Powerpanel H 2 Eén plaat voor binnen- en buitentoepassingen Versie januari 2015

fermacell special Water- en weerbestendig binnen en buiten fermacell Powerpanel H 2 Eén plaat voor binnen- en buitentoepassingen Versie januari 2015 fermacell special Powerpanel H 2 Water- en weerbestendig binnen en buiten Versie januari 2015 Eén plaat voor binnen- en buitentoepassingen 2 de afbouwplaat voor water- en weerbestendige constructies Topvoordelen

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

Knauf Dagkantgipsplaat Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten

Knauf Dagkantgipsplaat Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten Knauf Dagkantgipsplaat Totaaloplossing voor een snelle en nette afwerking van dagkanten Iedereen verdient een ideale omgeving Bij Knauf vinden we dat iedereen een ideale omgeving verdient om in te wonen,

Nadere informatie

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken

klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken klusadvies mineral wool (mw) 34 alu plus revolutionair relaxte isolatie voor de na-isolatie van hellende daken INHOUDSOPGAVE METHODE 1: ISOLATIE TUSSEN GORDINGEN, GORDINGEN BLIJVEN ZICHTBAAR METHODE 2:

Nadere informatie

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen

- Kluswijzer - 7. Zelf een scheidingswand bouwen 7. Zelf een scheidingswand bouwen U heeft behoefte aan een extra kinderkamer. U wilt die grote zolder in tweeën delen. U zou in de huiskamer graag een aparte werk- of hobbyhoek maken. Dan is een niet-

Nadere informatie

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen

POAL MONTAGERICHTLIJNEN. 1. Controle van de levering. 2. Uitpakken en sorteren. 3. Bewerken van de panelen POAL Voorafgaande opmerking: Onderstaande informatie is afkomstig van bronnen die wij als betrouwbaar beschouwen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid of volledigheid ervan.

Nadere informatie

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db

Knauf Silentboard. Knauf Silentboard. Geluidsreductie tot wel 71 db Knauf Geluidsreductie tot wel 71 db Inleiding Inhoud Knauf : een gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 2 Verbeteren van bestaande wanden met Knauf 4 DF gipsplaat met bijzondere geluidsisolatie 5 Verwerking

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

BEVESTIGING PM05. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het

BEVESTIGING PM05. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het BEVESTIGING PM05 Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Technisch magazine Massief NT - TMA01-012015 BEVESTIGINGSSYSTEMEN BEVESTIGINGSSYSTEMEN Er zijn diverse bevestigingssystemen verkrijgbaar voor

Nadere informatie

FILLERS & FINISHES VOOR DE STUKADOOR STAAT ALTIJD NAAST JE

FILLERS & FINISHES VOOR DE STUKADOOR STAAT ALTIJD NAAST JE FILLERS & FINISHES VOOR DE STUKADOOR STAAT ALTIJD NAAST JE SAMEN STERK VOOR SUPER STRAK WERK Strakke wandafwerking is de trend. Dit vergt vakmanschap van de stukadoor en producten die daar op aansluiten.

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

GF 125 ECO RD/ A

GF 125 ECO RD/ A Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 55 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 48 db Brandwerendheid: 60 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 5500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat

LaDura Premium. De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat De stootvaste, vezelversterkte gipskartonplaat 2 PREMIUM een bijzonder stootvaste gipskartonplaat die echt uitsluitend voordelen met zich meebrengt PREMIUM 3 PREMIUM: voor echt elke toepassing het perfecte

Nadere informatie

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Nederlandse markt

BOUWPLATEN. Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing. Nederlandse markt BOUWPLATEN Voor elke toepassing hebben wij dé juiste oplossing Nederlandse markt Waterbestendig Bestand tegen rotten en schimmels Ademend materiaal Blijft sterk na rechtstreeks contact met water Brandwerend

Nadere informatie