Boefjeskrant. Boefjeskrant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boefjeskrant. Boefjeskrant"

Transcriptie

1 Boefjeskrant Boefjeskrant Oktober 2015

2 Voorwoord Voor u ziet uw de digitale Boefjeskrant van oktober De Zomer is voorbij en de Herfst is gekomen. We gaan weer een gezellige tijd tegemoet. Iedereen is terug van een welverdiende vakantie. Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen maanden. We zijn blij dat onze juffen Manon, Kelly en Sabine terug zijn. Charity is in blijde verwachting en verwacht haar dochtertje eind oktober. Zij is tot januari 2016 met verlof en Luka vervangt haar. We wensen Charity een goede bevalling en een fijne kraamtijd toe. Alle leidsters hebben de taaltoets gehaald en hiervoor een certificaat gekregen. Van harte gefeliciteerd. Dit is belangrijk voor ons VVE programma. We willen ernaar streven, dat alle leidsters van Boefje de cursus Versterk (voorschoolse educatie) hebben gevolgd. Degene die nog geen certificaat hebben gaan de cursus vanaf oktober volgen. Zij zullen eind februari 2016 klaar zijn met de cursus. Thema van UK & PUK is op dit moment Dit ben ik. De kinderen zijn er enthousiast en spelenderwijs mee bezig. Er zijn een aantal nieuwe gezichten op de groep. We verwelkomen Kimberley (ook bekend van Kim s Hairstyling ), Louella, Melanie en Esther. We hebben afscheid moeten nemen van Sharon. Wij wensen haar een fijne studietijd. Op de BSO Evenaar hebben we een eigen opvanglokaal gekregen. Anouk en Ilona hebben er veel tijd ingestoken om het in te richten. Het ziet er heel gezellig uit. De Kinderen zijn enthousiast. We zijn er heel blij mee. Het tapijt gaat eruit en er komt een mooie linoleumvloer in. Op 3 september was er bij Boefje een ouderbijeenkomst georganiseerd door de GGD. Het thema van die avond was: Ouders zijn en wat nog meer. Helaas hebben we die avond moeten annuleren, wegens te weinig animo. Dat vonden wij heel jammer. De volgende bijeenkomst is op 17 november met als thema Regels en Grenzen. Ik hoop dat we deze avond wel door kunnen laten gaan. Onder het genot van een kopje koffie/ thee of wat fris, wordt het een leerzame, maar ook een gezellige avond voor ouders. Kinderopvang Boefje heeft weer een positief inspectierapport van de GGD gehad. Zie onze website en dan kopje beleid. Kimberley van Kim s Hairstyling was aanwezig op maandag 8 september en donderdag 10 september. Zij knipt eens per 6 weken onze Boefjes voor 7,50. U wordt hierover tijdig geïnformeerd.

3 Het Zomerfeest was weer een groot succes. De zon scheen en de opkomst was groot. Verderop in de Boefjeskrant kunt u meer lezen en foto s kijken. De hapjes werden verzorgd door Kinderopvang Boefje en enthousiaste ouders. Bedankt ouders. Jullie bijdrage aan het feest is heel belangrijk. Misschien hebt u in de wandelgangen al vernomen, dat we gaan uitbreiden. Het kinderaantal groeit. Een reden om een ruimte erbij te nemen. De ruimte die beschikbaar is bevindt zich achter in de loods (vroeger Dance Base). Er moeten een aantal aanpassingen gedaan worden, zodat het aan alle eisen van de Kinderopvang voldoet. In deze ruimte zal het Peuterspelen en de BSO opvang plaats vinden. De ruimte, waar op dit moment Peuterspelen en BSO gebruik van maken, wordt gereed gemaakt voor de Dreumesgroep. De Babygroep krijgt 2 ruimtes, naast elkaar. Ons kantoor wordt verplaatst naast de hoofdingang van Kinderopvang Boefje. Ons huidige kantoor zal indien nodig een slaapkamer worden. We hopen klaar te zijn per 1 november en zullen overlast tot het minimum beperken. Neemt u ook een kijkje op onze website: Kijkt u ook af en toe op onze Facebook pagina: Er staan leuke foto s, filmpjes en verhaaltjes op over wat de Boefjes doen. U kunt ook uw reactie plaatsen. Ik wens iedereen veel leesplezier! Marga van Veen

4 Openingstijden en sluitingsdagen 2016 Kinderopvang Boefje is het gehele jaar geopend met uitzondering van onderstaande dagen. Overzicht van de gesloten dagen 2016: - Maandag 28 maart ( 2e Paasdag) - Woensdag 27 april (Koningsdag) - Donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) - Vrijdag 6 mei (Studiedag) - Maandag 16 mei (2e Pinksterdag) - Maandag 26 december (2e Kerstdag) - Dinsdag 27 december t/m zondag 1 januari 2017 Peuterspelen Boefje is ook gesloten tijdens de schoolvakanties Brengen en ophalen Er zijn nog steeds ouders die te laat hun boefjes brengen en/of ophalen zonder te berichten. Indien uw kind niet of later komt, dient u dit vóór 9:00 uur door te geven. Om de rust in de groep te houden en kinderen niet gestoord worden tijdens activiteiten, hebben wij breng- en haaltijden bedacht. Deze zijn als volgt: Peuterspelen: - s morgens brengen tussen: 8:45 uur - 9:00 uur - s middags ophalen tussen: 12:00 uur - 12:15 uur KDV: - s morgens brengen tussen: 7:00 uur 9:00 uur - s middags ophalen tussen : 16:00 uur 18:30 uur VSO/BSO: Voorschoolse opvang brengen tussen: 7:00 uur - 8:00 uur Buitenschoolse opvang afhalen tussen: 16:00 uur - 18:30 uur Margedagen/Vakantie s morgens brengen tussen: 7:00 uur - 9:00 uur s middags ophalen tussen: 16:00 uur - 18:30 uur Als de ophaaltijd van 18:30 uur wordt overschreden is daar een onkostenvergoeding aan verbonden. De regeling met betrekking tot te laat komen is terug te vinden in onze algemene voorwaarden. Na uur zijn we niet meer verzekerd Wordt uw Boefje afgehaald door een voor ons niet bekend persoon, dan willen we dit tijdig weten. Wij kunnen om een legitimatie vragen. Dus ouders denk aan de tijd!!

5 Babygroep De nieuwe babyboefjes die gezellig bij ons zijn komen spelen zijn: Jaimy, James, Rowen, Feline, Niek, Emran, Saar, Liam, Luca, Roqi, Yara, Dex en James Bejamin. Hiep hiep hoera! Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven, lang zullen ze leven in de gloria, in die gloria, HIEPERDEPIEP HOERA! Thyro, Marit, Noud, Max, Bobbi en Mayar zijn 1 jaar geworden! En Kay, Jamie en Erik worden eind oktober alweer één jaar en Levi en Yara in november! Wat doen wij zoal op de babygroep: Deze zomer kwamen we er achter hoe heerlijk het is om met de kleintjes te picknicken in het park. Heerlijk rollend door het gras, wat voelt dat toch gek die grassprietjes. Ook zijn we vaak over de markt in Wormerveer geweest en daarna nog even heerlijk in de tuin van juf Sabrina gespeeld om de wandeling helemaal af te maken! Natuurlijk zijn we ook wandeld naar de BSO de Evenaar geweest om het nieuwe lokaal te bekijken! Zoals u misschien gezien heeft, hadden we een mooi groot kunstwerk gemaakt deze zomer. De kinderen mochten heerlijk kliederen in hun luier in de verf. Dat is toch geweldig als je dat mag en kan doen! Ook vinden de kinderen knutselen heerlijk, hebben jullie de schattige konijntjes uit de hoge hoed ook gespot? Het is al een tijdje geleden maar vinden jullie de foto s die we hebben gemaakt voor Vaderdag niet te schattig! We hebben natuurlijk een pracht zomer gehad, dus we waren veel buiten te vinden, ze vonden het heerlijk. Vooral de zandbak was populair.

6 Koekjes bakken kunnen de kleinste ook als de beste (met een beetje hulp dan), want kliederen in de bloem is toch wel het leukste van het hele bakken.! En heerlijk spelen en relaxen op de groep kunnen wij natuurlijk ook als de beste!

7 Dreumesgroep De afgelopen maanden zijn er op de dreumesgroep heel veel nieuwe kinderen bijgekomen. Het is een drukke boel geworden! Sofia-Lynn, Nordine en Joah zijn over vanaf de babygroep. Beren en Aeden zijn inmiddels ook veel bij ons te vinden, binnenkort gaan zij ook helemaal over. Thijs en Myrthe zijn alweer zo groot geworden dat zij gezellig op de peutergroep mogen spelen, ze zijn hier helemaal op hun plek! We hebben jullie ook leuk babynieuws te melden: zowel Nathan als Joah hebben een broertje gekregen! Van harte gefeliciteerd! Op de groep zijn we heel hard bezig met het leren van liedjes. De kinderen kunnen al heel veel liedjes goed meezingen en ze kennen alle gebaren van de liedjes! Vooral de liedjes: Met de vingertjes, in de maneschijn, zo gaat de molen en poesje mauw, zijn favoriet. Ook hebben wij een heel stel goede dansers op de groep, wanneer de muziek aangaat beginnen ze te zwingen! Op dit moment zijn wij bezig met het thema Dit ben ik. Doormiddel van dit thema schenken we aandacht aan de verschillende lichaamsdelen en aan de verschillende zintuigen. We maken leuke knutsels, zingen liedjes en doen activiteiten! Graag willen wij u nog even wijzen op het dagschema van de dreumesgroep, zie hieronder. Vanwege de rust op de peutergroep, is het van belang dat u uw kind bij de deur overhandigd als u na 9:00 uur binnenkomt. Wij willen u vragen om hier rekening mee te houden! 7:00-9:00 U kunt uw kind brengen (brengen na deze tijd in overleg). 9:00-9:45 Aan tafel voor hun fruit en we zingen gezellig wat liedjes. 10:00-11:30 Vrij spelen en knutselen. 11:30-12:15 Aan tafel om een broodje te eten. Ook lezen wij met elkaar een boekje. 12:30 De kinderen gaan slapen. 15:00 Aan tafel voor een cracker of een koekje. 15:00-18:30 Buitenspelen, vrij spelen, activiteiten. 17:00 Aan tafel om avond te eten voor de kinderen die dit mee hebben. De andere kinderen gaan aan tafel voor wat drinken. 16:00-18:30 U kunt uw kind komen halen (halen voor deze tijd in overleg). Groetjes Chantal, Angela, Esther en Anouk

8 Wist je dat Sofia-Lynn van de dreumesgroep sinds begin van het jaar is gevraagd om model te worden van het kindermerk; TUMBLENDRY!!! Hierbij de link naar hun website; en hier onder een paar leuke/mooie foto s.

9 Peutergroep Zwangerschappen en baby s: Juf Charity is nu met verlof. Wij wensen juf Charity (en Niels) een heel fijn verlof en dat jullie gauw, jullie meisje in jullie armen kunnen sluiten. Juf Kelly is bevallen (26-6) van een wolk van een zoon: Luca. Luca is inmiddels ook op de babygroep. Kyan heeft een broertje genaamd Daniel erbij gekregen. Jouke heeft een broertje genaamd Cornelius gekregen. Wij hebben nieuwe kinderen op de groep: Evi, Quinn, Noah en Morris van harte welkom, dat wij maar veel plezier mogen beleven samen. De peutergroep is veranderd: Wij werken met VVE, Uk en Puk. Hierbij hebben wij 4 keer in de week een activiteit. De activiteiten gaan over dagelijkse onderwerpen zoals: lichaamsdelen, ruiken en proeven en knutselactiviteiten. De groep was nog niet helemaal goed ingericht volgens de lerares van VVE. Inmiddels hebben wij dit aangepast. Wij zijn nog wel opzoek naar bepaalde spullen. Misschien heeft u dit nog wel thuis liggen en gebruikt u het niet. Wij houden ons graag aanbevolen. - Tosti ijzer - Limonadeflessen - Boter - Hagelslagpakken - Kan melk - Poppenkleren - Wasmiddel - Smeerkaasdoosjes - Eierdozen - Boodschappenkarretje ( uiteraard alles leeg, haha) Wij zijn nu bezig met het Thema: Dit ben ik! In het thema Dit ben ik! staat het lichaam centraal. De kinderen kijken naar de verschillende delen van het lichaam, kijken wat je hiermee kunt doen, en praten hierover. Ze poetsen bijvoorbeeld hun tanden, ruiken met hun neus, bekijken hun eigen lichaam in de spiegel, maken hun gezicht schoon en kijken afwisselend boos en blij. Het is ook erg leuk om deze onderwerpen met uw kind thuis te bespreken en oefenen.

10 Kleur eerst Puk in, knip daarna alles uit en vouw/plak het om/op Puk. De kinderen vonden dit op de kinderopvang erg interessant en leuk om te doen.

11

12

13 Veel knutselplezier!!

14 Kleine kinderen, worden groot! Veel kinderen gaan oefenen op het toilet/ potje. Hier zijn wij reuze trots op. Wel willen wij vragen of er genoeg reservekleding meegenomen kan worden. In principe nemen wij alle kinderen mee met het toiletrondje (mits zij er nog niet aan toe zijn). De kinderen worden al beloond als ze gezeten hebben op het toilet/ potje. Ook zetten wij een kookwekker voor de kinderen die aan het oefenen zijn. In het begin zetten wij die om de 10 minuten en verhogen wij het in der loop der tijd, elke keer met 5 minuten. Maar niets gaat overhaast en alles in het tempo van jullie kind en in overleg met de ouders. Zo is Levi al heel snel zindelijk geworden. Myrthe, Fynn, Dani oefenen al op het toilet/potje. Wij zijn reuze trots op onze boefjes. Kindernieuws: - Dylan is aan het wennen op basisschool de Evenaar. - Armano, Nidal, Morris, Jayden, Jurre, Jill, Levi worden ook al bijna 4 jaar. Vele kinderen blijven gezellig bij ons op de BSO. Helaas moeten wij sommige kinderen missen als zij naar de basisschool gaan. - Thijs heeft een zusje gekregen. Zij heet Esmee. Wij wensen Thijs en zijn ouders veel geluk met Esmee. Foto s sturen via de mobiel van de kinderopvang: Af en toe sturen wij foto s via de mobiele telefoon van de kinderopvang. Wij doen dit, omdat niet alle foto s op Facebook of op de website geplaatst worden. Wij willen u af en toe toch even laten zien wat uw kind aan het doen is die dag, zodat u kunt mee genieten. Het nummer van de mobiele telefoon is: Jarigen: Al jarig geweest: Binnenkort jarig: Guus 20 mei Dylan 25 oktober Tiara 12 juni Jayden van Ingen 26 oktober Erabella 13 juli Nidal 28 oktober Juf Charity 20 juli Morris 7 november Finn 13 augustus Armano 12 november Jessie 18 september Dani 14 november Kyan 21 september Levi 29 november Maja 8 december Jayden q 13 december Jill 23 december Jurre 29 december Alle jarigen van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag toe gewenst!

15 Kims hairstyling Wilt u uw kind op de kinderopvang laten knippen? Boefje biedt u als ouder de mogelijkheid om uw kind tijdens de opvanguren te laten knippen. Kimberley van Kims hairstyling (ook bekend als juf Kimberley), knipt eens per 6 weken de boefjes voor 7,50. Alle boefjes die deze dag normaliter niet aanwezig zijn, kunnen met hun ouder/verzorger langs komen om geknipt te worden. Let er dan wel op dat u als ouder/verzorger erbij aanwezig blijft. Wij zullen u informeren, wanneer zij weer de Boefjes gaat knippen. Ook is het mogelijk een afspraak met haar te maken. Zij is bereid bij u thuis te knippen.

16 Peuterspelen Wist u dat? Hugo gek is van Dirk Scheele Clara gek is op muntjes Youke een baby broertje heeft gekregen Nick en Owen dikke vrienden zijn Fiona haar haartjes altijd heel erg mooi zitten Jazmyra heel goed kan zingen Quinn een baby zusje heeft gekregen haar naam is Roqi Hugo al naar de basisschool gaat? We gaan je missen!! Merel gek is op dansen met de andere kindjes Leuke zinnen: Juf: wat kan je allemaal met je oren? Fiona: oorbellen zetten Jaimy: met je neus kan je snuffelen Nieuw thema: Dit ben ik! Beste ouder(s)/verzorger(s), Wij zijn gestart met een nieuw thema van taalprogramma Uk en Puk, deze periode komt het thema Dit ben ik! aan bod. In het thema staat het lichaam centraal. De kinderen kijken naar de verschillende delen van het lichaam, kijken wat je hiermee kunt doen, en praten hierover. Ze poetsen bijvoorbeeld hun tanden, ruiken met hun neus, bekijken hun eigen lichaam in de spiegel, maken hun gezicht schoon en kijken afwisselend boos en blij. Het is vooral belangrijk dat het thema aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. In de interactie bepalen de pedagogisch medewerker en de kinderen samen het verloop van de activiteiten. Op deze manier heeft het kind altijd inbreng in de activiteit en is de betrokkenheid van het kind bij een activiteit groot. In dit boekje samengesteld door de VVE leidsters staan activiteiten, liedjes versjes en verschillende tips zo dat u thuis ook aan de slag kunt gaan met uw kind.

17

18 Hierbij een overzicht van alle gesloten dagen en vakanties van de Peuterspelen: Vakanties 17 oktober t/m 25 oktober december 2015 t/m 3 januari februari t/m 6 maart april t/m 8 mei juli t/m 28 augustus 2016 Maandag 21 december (studiedag) Vrijdag 1 januari 2016 (nieuwjaarsdag)

19 VVE Wat is vroeg voorschoolse educatie (VVE)? Voor- en vroegschoolse educatie (vve) richt zich op peuters en kleuters met een taalachterstand. Door vve kunnen kinderen op een speelse manier hun achterstand inhalen. Zo kunnen zij een goede start maken op de basisschool. Voorschoolse educatie Peuterspelen en organisaties voor kinderopvang bieden voorschoolse educatie aan. Voorschoolse educatie is voor peuters van 2,5 tot 4 jaar. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de voorschoolse educatie. Zij bepalen welke kinderen in aanmerking komen. Meestal loopt dit via het consultatiebureau. Vroegschoolse educatie Vroegschoolse educatie is voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. De basisschool is verantwoordelijk voor de vroegschoolse educatie. Programma s vve Er zijn diverse programma's voor vve. Ze richten zich vooral op taalachterstanden. Daarnaast besteden ze aandacht aan de sociaal-emotionele, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen. Taalprogramma Uk en Puk Uk & Puk is gericht op kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Daarom is het geschikt voor het werken op kinderdagverblijven en peuterspelen. Spelen staat centraal in Uk & Puk. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Bij Uk & Puk zijn tien thema s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van baby s, dreumesen en peuters. Bij elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor drie leeftijdsgroepen. Deze activiteiten kunnen makkelijk ingepast worden in de dagelijkse gang van zaken. In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. Er worden tips gegeven voor de inrichting van de speel-leeromgeving en het inzetten van materiaal. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby'tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen! SLO-doelen Het programma Uk & Puk maakt gebruik van de SLOdoelen (Stichting Leerplan en Ontwikkeling) en sluit zo naadloos aan op vroegschoolse programma s.

20 Erkend door NJI Uk & Puk is officieel erkend met het certificaat 'Voor- en vroegschoolse educatie' door het Nederlands Jeugd Instituut. Dag indeling 9:00 t/m 9:15 brengen van de kinderen Peuterspelen 9:15 fruit eten en limonade drinken 9:45 de kinderen gaan naar het toilet en/of krijgen een schone luier 10:00 vrij spelen 10:30 activiteit Uk en Puk 11:00 Interactief voorlezen 11:20 Broodje eten en melk drinken 11:45 de kinderen gaan naar het toilet en/of krijgen een schone luier 12:00 t/m 12:15 de kinderen van Peuterspelen worden opgehaald Activiteiten boekje voor thuis Bij het starten van een nieuw thema geven wij u een activiteiten en informatie boekje. Hier in kunt u per periode lezen aan welke woorden en liedjes aandacht worden besteed. Tevens leest u welke activiteiten u thuis met uw kind kunt doen en er staan een aantal tips van knutselactiviteiten in. Thema bijeenkomsten Wij organiseren samen met Centrum Jong 4 thema bijeenkomsten in het jaar. Deze avonden zijn van 19:30 t/m 21:00. Elke bijeenkomst bespreken zij een ander onderwerp. Daarnaast is er ruimte om samen met andere ouders ervaringen uit te wisselen, kunt u vragen stellen en worden er tips en adviezen gegeven. De themabijeenkomst over zelfbeeld en zelfvertrouwen duurt 1,5 uur en wordt verzorgd door een pedagogisch adviseur van het Centrum Jong. Tips voor thuis! Een aantal praktische tips om (thuis) met uw kind te doen. Boodschappen doen De supermarkt is één groot woordenboek en het is dan ook belangrijk dat u uw kind betrekt bij het pakken van producten. Benoem deze producten een aantal keer in een verschillende context. Herhaling is heel erg belangrijk dus probeer uw kind zo vaak mogelijk bij dagelijkse handelingen te betrekken en te praten met elkaar. Schoonmaken Ook hier kunt u uw kind bij betrekken door hem/haar een doekje te geven of met een sponsje de afwas laten doen.

21 Één op één contact Zorg dat u elke dag minimaal een half uurtje één op één contact heeft met uw kind. Ga samen spelen, puzzelen, knutselen, boodschappen doen schoonmaken etc.. Voorlezen Probeer zo veel mogelijk voor te lezen op een vast tijdstip op de dag (bijvoorbeeld voor het slapen gaan). Het is helemaal niet erg om meerdere keren het zelfde boekje voor te lezen herhaling is goed! Stel denk vragen zoals: Welke kleur jas heeft de beer aan? Waar zie jij de boom? Stel ook vragen om de fantasie te prikkelen zoals: Wat zal er nu gaan gebeuren? Liedjes zingen (alle voordelen op een rij) Door liedjes zingen te zingen met kinderen bereik je veel doelen, zoals: persoonlijke aandacht, troost/geruststelling, vrolijkheid, iets samen doen, het uiten van emoties, luisteren naar elkaar, gehoord worden. De melodietjes van veel traditionele kinderliedjes zijn (in rustig tempo) voor jonge kinderen al snel mee te zingen; dat geeft zelfvertrouwen. Het kan structuur helpen geven aan de dag (bijv. liedjes zingen voor het slapen gaan) Simpele melodieën leggen de basis voor muzikaliteit en een goed muzikaal gehoor. Liedjes zingen ondersteunt taalontwikkeling, taalvaardigheid en het vergroten van de woordenschat. Ritme, rijm, melodie en intonatie vormen de basis van taal. Het helpt om luister- en concentratievermogen te verhogen. Feiten in rijmpjes en liedjes worden vaak makkelijk onthouden (abc, tellen, seizoenen, enz.). De teksten stimuleren de fantasie. Bij muziek hoort bewegen: klappen of dansen (motorische ontwikkeling), een kringdansje of een spelletje (sociale ontwikkeling). Samen een liedje leren en zingen zorgt voor een sterke verbinding binnen een groep. De oorspronkelijke context van een traditioneel liedje verbindt een kind met het culturele en maatschappelijke verleden; niet alleen met de culturele historie van Nederland in het algemeen, maar ook met directe eigen voorouders die ook deze of zulke liedjes zongen. Algemeen bekende liedjes bieden een gemeenschappelijke ervaring en (jeugd)herinnering die verbindend kan werken binnen een maatschappij. Om deze laatste twee redenen worden in bijvoorbeeld het Duitse, Engelse of Franse taalgebied traditionele liedjes dan ook veel sterker gekoesterd dan hier het geval is.

22 Onderwerp: Vluchtelingen/Asielzoekers Wij hebben allemaal de afschuwelijke beelden van vluchtelingen in de media gezien. Velen hebben het niet overleefd en anderen hebben vaak niet meer bezittingen dan de kleren die zij dragen. Wij beseffen dat de vluchtelingenstroom tegenstrijdige gevoelens kunnen oproepen. Cultuurverschillen en economische omstandigheden kunnen negatieve gevolgen hebben. Het is aan de politiek om de juiste beslissingen te nemen zodat de opvang goed verloopt. Als je vlucht ben je kwetsbaar. Kinderen die vluchten zijn extra kwetsbaar. Ze hebben hun huis, hun school, en hun vriendjes/vriendinnetjes moeten achterlaten en hebben vaak een gevaarlijke reis achter de rug. Humanitair gezien is het belangrijk dat vooral deze kwetsbare groep hulp krijgt. Er zijn veel mensen die initiatief hebben genomen om hulp te bieden, bijvoorbeeld door kleding en andere goederen in te zamelen en aan te bieden. Eén van de initiatiefnemers is een ouder van Kinderopvang Boefje. Zij heet Lisa Rothuizen. Het team van Boefje neemt hun petje af voor haar. Zij heeft de loods, die wij haar aangeboden hebben, gebruikt om allerlei spullen, en kleding te verzamelen. Heel veel ouders en bewoners uit de buurt kwamen hun spullen brengen. De kleding werd netjes gesorteerd en op maat gelegd. Er werden op haar verzoek nieuwe rugtasjes gebracht, gevuld met leuke en vooral nuttige kinderspulletjes. In onze Boeven auto s werden de spullen, verpakt in dozen, naar verzamelpunten in Amsterdam en Zaandam gebracht. We zijn trots op Lisa en zijn blij, dat wij als Kinderopvang ons steentje hebben kunnen bijdragen. Marga van Veen Kinderopvang Boefje

23 BSO Visserspad Wist u dat? Jill en Mick hele mooie werkjes van strijkkralen kunnen maken Guenevere en Chiara heel goed kunnen dansen Alyssa al aar A,B, én C diploma heeft Levi heel goed kan goochelen Jaleesha beste vriendinnen is met Raha Sami heel sterk is Don en Dino goed kunnen voetballen Openbare zwemlessen De Watering 2015/2016 4, 5, 6, 7 november, B2 op dinsdag 3 november 27, 28, 29, 30 januari, B2 op dinsdag 26 januari 13, 14, 15, 16 april, B2 op dinsdag 12 april 1, 2, 3, 4 juni, B2 31 mei Wij hebben nu ook een account en WhatsApp! adres: bsovisserspad@outlook.com Telefoonnummer: Jarige joppies Tony wordt 27 oktober 7 jaar Jill Ypma wordt 25 oktober 6 jaar Finn wordt 16 oktober 5 jaar Chiara wordt 5 november 5 jaar Liv wordt 24 november 8 jaar Sem L wordt 13 november 6 jaar Pip wordt 1 december 5 jaar Demi wordt 4 december 9 jaar Dominique wordt 25 december 9 jaar Zomervakantie Wat hebben wij dit jaar een leuke en gezellige zomervakantie gehad! We zijn naar De Holle Bolle Boom geweest, hebben buiten gespeeld, naar veel leuke speelparken geweest, gekookt en nog veel meer! Hebben jullie zelf een leuk idee voor de volgende vakantie laat het dan weten aan de leidsters! Nieuwe kinderen Jaleesha Esra Raha

24 Zomerfeest Geschreven door Luka: Ik vond het een leuk zomerfeest. Ik vind de opvang ook leuk. En ze hadden het goed voorbereid. Er waren ook veel mensen op het feest. En lekkere hapjes. en er was een springkussen. En ze hadden lekker drinken Er was ook de voorstelling circus het boefje. Groetjes luka Geschreven door Alyssa Een leuk zomerfeest. Je kon allemaal speletjes doen X alyssa Knutsel idéé

25 Prijsvraag zomerfeest 2015 Tijdens het zomerfeest zijn jullie in de gelegenheid geweest om mee te doen met de prijsvraag. Er moesten baby foto s van de leidsters gekoppeld worden aan foto s van hoe de leidsters nu zijn. Tussen alle ingevulde formulieren zat helaas geen één goed ingevuld formulier. De prijsvraag bleek toch nog best moeilijk te zijn! Omdat we toch graag een winnaar willen kiezen hebben we de persoon gekozen met de minste fouten. Deze persoon had 13 van de 16 foto s goed! En de winnares is Rachel Wong Fong Sang (moeder van Armano en James). Rachel, je kunt je prijs op komen halen op het kinderdagverblijf! Van harte gefeliciteerd!!

26 BSO Evenaar Nieuwe groep en speelgoed Vlak voor de zomervakantie kregen wij het goede nieuws: Een eigen lokaal in basisschool cbs De Evenaar voor de BSO! In de zomervakantie hebben de leidsters heel hard gewerkt om het lokaal gezellig en uitdagend te maken, en met succes. De groep is gezellig en huiselijk en we hebben veel nieuw speelgoed aangeschaft. De kinderen van de groep hebben goed meegedacht over wat ze graag wilden hebben om mee te spelen. De oudere jongens wilden heel graag meer K nex en de oudere meiden wilden graag meer dingetjes om lekker mee te tutten, daarom hebben wij nu make-up, haarspulletjes, maskertjes, etc. Wij zijn natuurlijk altijd nog op zoek naar leuk speelgoed voor op de BSO. Heeft u iets over waar uw kind niet meer mee speelt, denkt u dan even aan ons? Voor meer foto s en info zie de website: Wijzigingen leidsters Naast dat wij een nieuw lokaal hebben gekregen, zijn er ook wat veranderingen met de leidsters geweest. Juf Anouk heeft ons verlaten, zij werkt nu op het kdv. Juf Merve werkt nu 4 dagen gezellig bij ons op de groep! Juf Melanie en juf Kim zijn nieuw bij ons op de groep. Beide werken zij in ieder geval de dinsdag middag, maar waarschijnlijk gaat u ze ook nog op andere dagen tegen komen! Wij hopen dat u deze juffen met open armen ontvangt, zij hebben er erg veel zin in! Juf Anouk we gaan je missen!!! Juf Melanie Juf Kim

27 Hieronder kunt u de werkdagen van de leidsters zien: Bezetting: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Voorschoolse opvang Buitenschoolse opvang * Per 13 november 2015 Ilona Ilona Merve Ilona Merve Ilona Ilona Merve Ilona Merve Merve Melanie Merve * Melanie Kimberley Kinderen De afgelopen maanden hebben twee kinderen de groep verlaten. Semaïa en Danique, we missen jullie gezelligheid, leuke grappen en dikke knuffels!! Danique heeft inmiddels onze groep verlaten maar toch willen wij nog even een leuke uitspraak van haar met jullie delen: Danique: Au juf ik heb op mijn tong gebeten! Juf: Oh meis, gaat het? Wil je er een kusje op? Danique: Ja!! (En ze steekt haar tong uit). Gelukkig hebben we niet alleen afscheid moeten nemen maar hebben we ook een heel stel nieuwe leuke kinderen mogen verwelkomen op de groep: Giupesse, Lisa, Carmen, Boris, Levi en binnenkort komen: Morris, Luka, Louise en Dylan er ook gezellig bij. Wij hopen dat jullie het naar je zin gaan hebben en dat jullie een hele leuke tijd gaan hebben op BSO Evenaar! Thema s Sinds wij ons eigen lokaal hebben zijn wij ook gaan werken met thema s. We hebben op de groep net ons eerste thema afgerond, dit was het thema: Dieren. We hebben de groep gezellig gemaakt, leuke knutsel gemaakt, filmpjes gekeken en nog veel meer gedaan met als thema dieren!

28 Het nieuwe gaat in op 19 oktober en duurt tot 16 november, dit wordt het thema: Voeding. Wij gaan praten over wat gezond eten is en wat niet, we gaan het hebben over ontbijten en waarom dit goed voor je is, we gaan zelf aan de slag met het maken van lekkere gerechten, we gaan knutselen en we gaan het hebben over smaken. Kortom: Het wordt een drukke maar hele leuke tijd! Woordzoeker thema voeding:

29 Oudercommissie Afscheid van een OC-lid Het is alweer even geleden, maar Fabian Spaans (vader van Sami en Alyssa, beide op de BSO) heeft te kennen gegeven te willen stoppen als lid van de oudercommissie. In verband met veranderingen op zijn werk, kon Fabian er niet meer altijd bij zijn en dat vond hij vervelend. Fabian is vanaf de oprichting van de oudercommissie lid geweest; een ruime vijf jaar (HULDE!). We verliezen in hem een gewaardeerd OC-lid die zich altijd vol enthousiasme heeft ingezet. Inmiddels hebben we hem een passend afscheidscadeautje gebracht. Maar ja, aan alles komt een eind, en na vijf jaar is het ook wel eens mooi geweest. Fabian; bedankt! Zomerfeest Denkt u ook nog wel eens terug aan het zomerfeest? Wat hadden we het getroffen met het weer! En wat fijn dat jullie met zo velen zijn gekomen. Op het laatst was er bijna geen hapje meer te bekennen op de tafels, dat hebben we nog niet eerder zo gehad! Bij deze; iedereen bedankt voor het meebrengen van de hapjes en natuurlijk ook voor het tot een succes maken van deze dag, want zonder u is er geen feest! Nog even dit; heeft u of uw kind ook zo genoten van al die acrobatische kunsten op die grote mat, maar weet nu niet meer wie dat waren? Nou dat waren de meiden van Gymnastiekvereniging CCO uit Zaandam. Op de BSO-Visserspad liggen allerlei flyers met daarop de verschillende lessen die zij aanbieden. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de lessen Freerunning wat helemaal een hype aan het worden is in Nederland!

30 Tot slot Bedankt voor het lezen van de Boefjeskrant! We hebben hem met veel plezier samengesteld. Vriendelijke groet, Het team van Kinderopvang Boefje Kinderopvang Boefje Visserspad 1a 1561 PK Krommenie Kinderdagverblijf (KDV) Peuterspelen (PS) Vroeg Voorschoolse educatie (VVE) Voorschoolse opvang (VSO) Buitenschoolse opvang (BSO) Integraal Kind Centrum (IKC)

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws december 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Cenn Wij werden

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws oktober 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws april 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws februari 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juni 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws september 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

VVE programma Uk & Puk

VVE programma Uk & Puk VVE programma Uk & Puk Kinderdagverblijf het Helpernest werkt sinds 2013 met het VVE programma Uk en Puk. Wij vinden gerichte aandacht voor de begeleiding van baby s en peuters en het stimuleren van hun

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws mei 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws maart 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest

EXPRESSE PADDINGTON. Mededeling van de maatschap. In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest PADDINGTON EXPRESSE In dit nummer: * Mededeling * Stagiaires * Geboren * Van de BSO * Pietenfeest Mededeling van de maatschap Per 1 januari 2017 heeft Meini besloten om uit de maatschap te stappen. Hij

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 TIJD VOOR NIEUWS 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 Beste ouders, Hier ontvangt u de 6 e nieuwsbrief. Al snel na de laatste nieuwsbrief maar het is de bedoeling om bij ieder thema van Piramide de nieuwsbrief

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte

Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte Editie: juni juli 2014 Ossendrecht/Putte kdv BeNGeLS bso BeNDe van BoVeN bso RaTJeToe ALGeMeeN Het schooljaar 2013-2014 nadert zijn einde en de vakantieperiode staat voor de deur. Voor veel ouders en kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws november 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juni 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015 Belangrijke data: 6 april: 2 e paasdag Kindercentrum gesloten 14 april: open dag kdv en pto 20 april OC vergadering 27 april: koningsdag Kindercentrum gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inmiddels zijn wij al bijna anderhalve maand in het nieuwe schooljaar en starten wij met onze thema-activiteiten voor dit schooljaar. Wij hebben afgelopen tijd veel mooi weer gehad

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie